ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Μαρτίου 2022

Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ CBS Λάρα Λόγκαν: "Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ. Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ, ΟΠΩΣ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ".

 



Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΑΛΑΙΝ ΝΤΕΛΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΟΡΘΙΟΣ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ

 





«Κεραυνούς» έριξε η διάσημη πολεμική ανταποκρίτρια του CBS Λάρα Λόγκαν κατά την διάρκεια συνέντευξή της στην εκπομπή America’s Voice όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση στην Ουκρανία.

"Όταν μας λένε ότι οι μοναδικές σας επιλογές είναι είτε να  είστε με τον Ζελένσκι, ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο από μια μαριονέτα  που θα τον βρείτε στο you Tube με τακούνια να χορεύει, είτε με την Ρωσία. Ο Ζελένσκι επιλέχθηκε  όπως τόσοι πολλοί ηγέτες του δυτικού κόσμου".

ΠΟΙΟΙ ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ "ΗΓΕΤΕΣ" ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ; 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥ ΣΟΡΟΣ: "ΘΑ ΔΙΩΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΣΙ ΤΖΙΠΙΝΓΚ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΟΥ".

 


Ενώ οι δημοσιογράφοι της εκπομπής περίμεναν να ακούσουν άλλη μια μαρτυρία δαιμονοποίησης της Ρωσίας και του Πούτιν, η Λάρα Λόγκαν τους είπε ακριβώς το αντίθετο, μιλώντας για μια «επική απάτη» σε όσα λένε τα αμερικανικά –και όχι μόνο- ΜΜΕ για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Έτσι σε μια ερώτηση για τον Πούτιν  ότι ξεμένει από σφαίρες, ότι δεν πάρει καλά στην Ουκρανία ότι είναι υπεύθυνος για 2 εκατομμύρια πρόσφυγες η Λόγκαν εξεμάνη, αιφνιδιάζοντας τους συντελεστές της εκπομπής οι οποίοι περίμεναν να ακούσουν άλλα.

Η Λόγκαν η οποία έγινε περισσότερο γνωστή από την περιπέτειά της στην πλατεία Ταχριρ του Καίρου το 2011 όταν με κίνδυνο της ζωής της περικυκλωμένη από 500 και πλέον μουσουλμάνους μετέδιδε τα γεγονότα της «Αραβικής “Άνοιξης”» στην Αίγυπτο, μίλησε για όλα:

Για τα ναζιστικά τάγματα εφόδου, για τους συμβολισμούς των Ουκρανών με τον αποκρυφισμό  του «μαύρου Ήλιου»  σύμβολο στις στολές των ταγμάτων του Αζόφ, για τις οικονομικές δοσοληψίες Αμερικανών πολιτικών με το Κίεβο, για τον ίδιο τον Ζελένσκι.

«Καλύπτω πολέμους για 35 χρόνια. Δεν πιστεύω καθόλου αυτά που λέγονται. Είμαστε μέσα σε ένα αφήγημα όπου ο Πούτιν είναι η πηγή όλου του κακού και πρέπει να αγαπάμε την Ουκρανία και δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

Και  αυτό που θυμίζει το αντίστοιχο ότι ή είσαι με τους λευκούς ρατσιστές ή με το Δημοκρατικό κόμμα και ότι λέει.

Ο Πούτιν ήξερε πολύ καλά τι ήθελε όταν μπήκε στην Ουκρανία. Ο ρωσικός Στρατός δεν είναι τέλειος. ΄

Έχω μιλήσει με διάφορους ειδικούς σε στρατιωτικά θέματα. Έχουν ένα πρόβλημα στην πραγματοποίηση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων  καθώς οι πιλότοι συμπληρώνουν λίγες εκπαιδευτικής πτήσεις με τις ΗΠΑ. Η Μόσχα όμως δεν αγωνίζεται όπως το εννοείτε. Έχει λάβει στρατηγικές αποφάσεις να μην καταλάβει αμέσως στο Κίεβο.

Αντίθετα έχουν καταλάβει όλα τα εκείνα τα εργαστήρια βιολογικών ερευνών, μερικά από τα οποία τα είχαν φτιάξει οι ίδιοι οπότε ξέρουν που είναι.

Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ η Ουκρανία είπε ότι τα μετέτρεψε σε κέντρα υγείας, αλλά στις ημέρες μας είναι δύσκολο τι να πιστέψει κανείς.

Μας είπαν ψέματα για τον COVID-19, μας είπαν ψέματα για την ρωσική ανάμιξη στις εκλογές των ΗΠΑ.

Συμβαίνουν τόσα πολλά στην Ουκρανία που κανείς δεν μιλά για αυτά», είπε η Λόγκαν και συτη συνέχεια άρχισε να εξηγεί λεπτομερώς τις συμβαίνει με τους ναζί, το Τάγμα Αζόφ, τα ναζιστικά σύμβολά λέγοντας πως ο Ζελένσκι δεν είναι τίποτα άλλο από μια μαριονέτα.

«Τα Τάγμα του Αζόφ σκοτώνει και δολοφονεί ρωσώφωνουτς όλα αυτά τα χρόνια. (σ.σ. 14.000 από το 2014 σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ). Αυτός είναι ο λόγος που η Κριμαία ψήφισε για ανεξαρτησία. Τα δυτικά ΜΜΕ δεν λένε τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Η δυτική Ουκρανία στήριξε  τους ναζί τον Β΄ΠΠ. Ήταν το κέντρο διοίκησής τους (σ.σ. το αρχηγείο του Χίτλερ Werwolf)  Η CIA και ο Άλεν Ντάλες έδωσαν καταφύγιο σε όλους του Ουκρανούς ναζί. Υπάρχει μια ολόκληρη ιστορία με τις ΗΠΑ να χρηματοδοτούν τους ναζί της Ουκρανίας.

Η CIA χρηματοδότησε την εξέγερση της πλατείας Μαιντάν το 2014. Ανατρέξτε στις τηλεφωνικές συνομιλίες της Βικτόρια Νούλαντ όπου μαζί με τον Αμερικανό πρεσβευτή εκεί (Τζέφρι Πάιατ) αποφάσιζαν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ουκρανίας.

Η υπόθεση φτάνει μέχρι τον Χάντερ Μπάιντεν, τη Νάνσι Πελόζι, τον Τζον Κέρι και Μιτ Ρόμνει όπου τόσο αυτοί όσο και τα παιδιά τους έχουν εισπράξει εκατομμύρια δολάρια από τις ουκρανικές εταιρείες φυσικού αερίου. (…)

Κοιτάτε,. Δεν είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τον Β.Πούτιν. Η δουλειά μου σαν δημοσιογράφος είναι να αναζητήσω την αλήθεια. Και αυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι ότι μας λένε ψέματα για την Ουκρανία σε επική κλίμακα.

Όταν μας λένε ότι οι μοναδικές σας επιλογές είναι είτε να  είστε με τον Ζελένσκι, ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο από μια μαριονέτα  που θα τον βρείτε στο you Tube με τακούνια να χορεύει, είτε με την Ρωσία. Ο Ζελένσκι επιλέχθηκε  όπως τόσο πολλοί ηγέτες του δυτικού κόσμου.

Κοιτάτε που μας έχουν φέρει: Ότι ο πόλεμος είναι της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Ο Πούτιν μας έχει προειδοποιήσει εδώ και 15 χρόνια ότι δεν πρόκειται να κάτσει αδρανής όταν οι παγκοσμιοποιητές καταλαμβάνουν τον κόσμο.

Η Ουκρανία είναι το κέντρο ξεπλύματος χρήματος για πολλούς ηγέτες εδώ στις ΗΠΑ. Δισεκατομμύρια δολάρια έχουν ξεπλυθεί μέσω της Ουκρανίας».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


26 σχόλια:

  1. Τη δολοφονία του Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει η ελίτ της Ρωσίας, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, οι οποίες αναφέρουν πως όχι μόνο απεργάζονται σχέδια για το πώς θα το κάνουν, αλλά και ότι έχουν ήδη βρει και τον διάδοχό του!

    Ειδικότερα, σύμφωνα με διαρροές της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, στην επιχειρηματική και πολιτική ελίτ της Ρωσίας σχηματίζεται μια ομάδα ανθρώπων με επιρροή που αντιτίθενται στον πρόεδρο και σχεδιάζει να τον βγάλει από τη μέση. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να κάνει και σχετική ανάρτηση στο Facebook, δίνοντας μια νέα διάσταση στον πόλεμο της προπαγάνδας ανάμεσα στις δυο πλευρές.

    Το σχέδιο των ανθρώπων αυτών, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, είναι να απομακρύνουν το συντομότερο δυνατόν τον Πούτιν από την εξουσία και να αποκαταστήσουν τις οικονομικές σχέσεις με τη Δύση, οι οποίες καταστράφηκαν εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων. «Μέρος της ρωσικής πολιτικής ελίτ θεωρεί τον επικεφαλής της FSB (σ.σ. πρώην KGB), Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ ως διάδοχο του Πούτιν. Ο Μπορτνίκοφ είναι επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας από το 2008. Έχασε πρόσφατα την εύνοια του Πούτιν. Ο επίσημος λόγος ήταν πως έκανε λανθασμένους υπολογισμούς σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία», αναφέρει η «Ουκραΐνσκα Πράβντα».

    Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ανέφεραν ότι «είναι γνωστό πως ο Μπορτνίκοφ και άλλα μέλη της ρωσικής ελίτ σκέφτονται πολλούς τρόπους για να “ρίξουν” τον Πούτιν από την εξουσία. Συγκεκριμένα: δηλητηρίαση, ξαφνική ασθένεια ή κάποιο άλλο “ατύχημα” δεν αποκλείονται».

    Οι ουκρανικές υπηρεσίες θεωρούν πιθανό πως αυτές οι «διεργασίες» να συνδέονται με την πρόσφατη «διαρροή» του αναφορικά με την παρουσία των Τσετσένων στο βόρειο Κίεβο. «Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες, αυτή η διαρροή μπορεί να είχε σκοπό τόσο να μειώσει την επιρροή του Καντίροφ, όσο και να επιχειρήσει να εδραιώσει μια συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές, παρακάμπτοντας την ηγεσία της Ρωσίας», δηλαδή τον Πούτιν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζελένσκι: Ήρθε η ώρα το Ισραήλ να κάνει την επιλογή του.

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε σήμερα από το Ισραήλ να “κάνει μια επιλογή” υποστηρίζοντας στην πράξη την Ουκρανία έναντι της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης ενώπιον των βουλευτών της Κνεσέτ, του ισραηλινού κοινοβουλίου.

    Το Ισραήλ θα πρέπει να ζήσει με τις επιλογές που κάνει ως προς το αν θα βοηθήσει στην προστασία της Ουκρανίας από τη ρωσική εισβολή, δήλωσε. “Η Ουκρανία έκανε την επιλογή της πριν από 80 χρόνια και έχουμε Δίκαιους που έκρυψαν Εβραίους, ήρθε η ώρα το Ισραήλ να κάνει την επιλογή του… η αδιαφορία σκοτώνει, οι υπολογισμοί σκοτώνουν”, δήλωσε ο Ζελένσκι, ποντάροντας στις εβραϊκές του ρίζες, σε ομιλία του στα ουκρανικά που μεταφράστηκε στα εβραϊκά για τους Ισραηλινούς βουλευτές.

    Κάνοντας συγκρίσεις μεταξύ της ρωσικής επίθεσης και της “τελικής λύσης” — το σχέδιο της ναζιστικής Γερμανίας για την εξόντωση των Εβραίων — ο Ζελένσκι αμφισβήτησε την απροθυμία του Ισραήλ να πουλήσει το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος (Iron Dome) στην Ουκρανία.

    “Όλοι γνωρίζουν ότι τα συστήματά σας αντιπυραυλικής άμυνας είναι τα καλύτερα… και ότι σίγουρα μπορείτε να βοηθήσετε τον λαό μας, να σώσετε τις ζωές των Ουκρανών, των Ουκρανών Εβραίων”, δήλωσε.

    “Μπορούμε να ρωτήσουμε γιατί δεν μπορούμε να λάβουμε όπλα από εσάς, γιατί το Ισραήλ δεν έχει επιβάλει ισχυρές κυρώσεις στη Ρωσία ή δεν ασκεί πίεση στις ρωσικές επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή είναι δική σας, αδέρφια και αδερφές, και τότε πρέπει να ζήσετε με την απάντησή σας”.

    “Είναι δυνατό να κάνετε τη διαμεσολάβηση μεταξύ των χωρών, αλλά όχι μεταξύ καλού και κακού”, πρόσθεσε, καθώς το εβραϊκό κράτος υιοθέτησε μια προσεκτική στάση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, επικαλούμενο τους προνομιακούς του δεσμούς με τις δύο χώρες.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ προσπάθησε να ξεκινήσει μια διαμεσολάβηση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, ταξιδεύοντας στη Μόσχα για να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν λίγο μετά την έναρξη της εισβολής και αυξάνοντας τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ζελένσκι.

    “Αναρωτιόμαστε γιατί το κράτος του Ισραήλ δεν μας δίνει όπλα”, διερωτήθηκε ο Ζελένσκι.

    Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Μπένετ έχει επανειλημμένα απορρίψει τα αιτήματα του Κιέβου για στρατιωτική βοήθεια.

    Σε αυτή την ομιλία, που μεταδόθηκε επίσης σε γιγαντοοθόνη σε μια μεγάλη πλατεία της ισραηλινής μητρόπολης Τελ Αβίβ, ο Ουκρανός πρόεδρος εκτίμησε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι μια τραγωδία για τους “Εβραίους και ολόκληρο τον κόσμο”.

    Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους σε αυτό που αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στην Ουκρανία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Iron Dome: Το αντιπυραυλικό σύστημα που ζητά ο ιουδαίος από το Ισραήλ.
      Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε την Κυριακή από το Ισραήλ να «κάνει μια επιλογή» υποστηρίζοντας στην πράξη την Ουκρανία έναντι της Ρωσίας.
      Μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης ενώπιον των βουλευτών της Κνεσέτ, του ισραηλινού κοινοβουλίου, ο Ζελένσκι ανέφερε πως το Ισραήλ θα πρέπει να ζήσει με τις επιλογές που κάνει ως προς το αν θα βοηθήσει στην προστασία της Ουκρανίας από τη ρωσική εισβολή.
      «Η Ουκρανία έκανε την επιλογή της πριν από 80 χρόνια και έχουμε «Δίκαιους» που έκρυψαν Εβραίους, ήρθε η ώρα το Ισραήλ να κάνει την επιλογή του… η αδιαφορία σκοτώνει, οι υπολογισμοί σκοτώνουν», δήλωσε ο Ζελένσκι, ποντάροντας στις εβραϊκές του ρίζες, σε ομιλία του στα ουκρανικά που μεταφράστηκε στα εβραϊκά για τους Ισραηλινούς βουλευτές.
      Κάνοντας συγκρίσεις μεταξύ της ρωσικής επίθεσης και της «τελικής λύσης» – το σχέδιο της ναζιστικής Γερμανίας για την εξόντωση των Εβραίων – ο Ζελένσκι αμφισβήτησε την απροθυμία του Ισραήλ να πουλήσει το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος (Iron Dome) στην Ουκρανία.
      «Όλοι γνωρίζουν ότι τα συστήματά σας αντιπυραυλικής άμυνας είναι τα καλύτερα… και ότι σίγουρα μπορείτε να βοηθήσετε τον λαό μας, να σώσετε τις ζωές των Ουκρανών, των Ουκρανών Εβραίων», δήλωσε.
      Όπλα από εσάς
      «Μπορούμε να ρωτήσουμε γιατί δεν μπορούμε να λάβουμε όπλα από εσάς, γιατί το Ισραήλ δεν έχει επιβάλει ισχυρές κυρώσεις στη Ρωσία ή δεν ασκεί πίεση στις ρωσικές επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή είναι δική σας, αδέρφια και αδερφές, και τότε πρέπει να ζήσετε με την απάντησή σας».
      «Είναι δυνατό να κάνετε τη διαμεσολάβηση μεταξύ των χωρών, αλλά όχι μεταξύ καλού και κακού», πρόσθεσε, καθώς το κράτος του Ισραήλ υιοθέτησε μια προσεκτική στάση μετά τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, επικαλούμενο τους προνομιακούς του δεσμούς με τις δύο χώρες.
      Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ προσπάθησε να ξεκινήσει μια διαμεσολάβηση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, ταξιδεύοντας στη Μόσχα για να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν λίγο μετά την έναρξη της επέμβασης και αυξάνοντας τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ζελένσκι.
      «Αναρωτιόμαστε γιατί το κράτος του Ισραήλ δεν μας δίνει όπλα», διερωτήθηκε ο Ζελένσκι. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Μπένετ έχει επανειλημμένα απορρίψει τα αιτήματα του Κιέβου για στρατιωτική βοήθεια.
      Σε αυτή την ομιλία, που μεταδόθηκε επίσης σε γιγαντοοθόνη σε μια μεγάλη πλατεία της ισραηλινής μητρόπολης Τελ Αβίβ, ο Ουκρανός πρόεδρος εκτίμησε ότι η ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία είναι μια τραγωδία για τους «Εβραίους και ολόκληρο τον κόσμο». Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους σε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Τι είναι ο «Σιδηρούς Θόλος» (Iron Dome) του Ισραήλ.
      O «Σιδηρούς Θόλος» (Iron Dome) είναι η ομπρέλα προστασίας του Ισραήλ από επιθέσεις που μπορεί να δέχεται με ρουκέτες και βρίσκεται σε επιχειρησιακή λειτουργία από την ισραηλινή Αεροπορία από το 2011.
      Το πλέον εξελιγμένο και «έξυπνο» σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ, μπορεί να υπολογίζει ποιο ακριβώς σημείο θα πλήξει η εχθρική ρουκέτα. Εάν εκτιμηθεί πως θα πλήξει καίριας σημασίας στόχο (κρίσιμες εγκαταστάσεις, κατοικημένη περιοχή), εκτοξεύει πύραυλο να την αναχαιτίσει.
      Κατασκευάστρια εταιρεία του Iron Dome είναι η δημόσια επιχείρηση «Rafael Defense Systems» με έδρα τη Χάιφα. Γενικότερα, το «Iron Dome» αποτελεί ένα από τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που προστατεύουν το Ισραήλ, απαρτίζοντας μία αντιπυραυλική «ομπρέλα» αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.
      Πώς λειτουργεί το σύστημα πυραυλικής άμυνας «Iron Dome»;
      Αποτελείται από μια μονάδα ραντάρ και ένα κέντρο ελέγχου που μπορεί να ανιχνεύσει πλησιέστερα βλήματα, όπως πυραύλους μετά την εκτόξευση, και να υπολογίσει την τροχιά και τον στόχο τους. Κι όλα αυτά μέσα σε δευτερόλεπτα.
      Υπάρχουν τρεις έως τέσσερις πύραυλοι ανά σύστημα, ο καθένας με χωρητικότητα για 20 ρουκέτες. Ένας αμυντικός πύραυλος εκτοξεύεται μόνο όταν είναι σαφές ότι το βλήμα κατευθύνεται σε κατοικημένη περιοχή.
      Ο πύραυλος- αναχαιτιστής δεν χτυπά άμεσα το άλλο βλήμα, αλλά εκρήγνυται κοντά του, καταστρέφοντάς το. Ωστόσο, τα συντρίμμια που πέφτουν μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς και υλικές ζημίες.
      Τα συστήματα είναι κινητά και μπορούν να μετεγκατασταθούν. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, την ισραηλινή κρατική αμυντική εταιρεία Rafael Defense Systems, μια μόνο μπαταρία μπορεί να προστατεύσει μια μεσαίου μεγέθους πόλη.
      Το σύστημα μπορεί να παρακολουθεί βλήματα με εμβέλεια έως 70 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με ειδικούς, 13 συστήματα θα ήταν απαραίτητα για την προστασία ολόκληρης της χώρας. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί κι άλλα συστήματα για να προστατευθεί. Το «Iron Dome» απευθύνεται σε πυραύλους μικρής εμβέλειας.
      Ο κατασκευαστής δηλώνει ποσοστό επιτυχίας 90 τοις εκατό. Ο επικεφαλής του ισραηλινού οργανισμού πυραυλικής άμυνας, Μοσέ Πάτελ, είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι ο «σιδερένιος θόλος» έχει αναχαιτίσει πάνω από 2.400 ρουκέτες τα τελευταία δέκα χρόνια.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Τουρκικά τεθωρακισμένα Gidran παρέλαβε η Ουγγαρία – Θα παράγεται κατόπιν αδείας.

    Η Τουρκία παρέδωσε μια πρώτη παρτίδα τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Gidran στον ουγγρικό στρατό σήμερα Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022.
    Αυτή ήταν η πρώτη παράδοση μετά το άνοιγμα ενός τουρκικού εργοστασίου παραγωγής στη χώρα, ανέφερε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah.

    Τα οχήματα, γνωστά ως Gidran, είναι τεθωρακισμένα 4×4 MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) που θα είναι σε υπηρεσία με τον στρατό της Ουγγαρίας. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία του Gidran, Nurol Makina, θα παράγεται με άδειες που εκδίδονται στην Ουγγαρία.

    Ο Υφυπουργός Άμυνας της Ουγγαρίας Gaspar Maroth δήλωσε σήμερα Κυριακή ότι 40 Gidran κατασκευάστηκαν στην Τουρκία και παραδόθηκαν στις ουγγρικές Ένοπλες Δυνάμεις. Άλλα 100 θα παραχθούν στην Ουγγαρία, συμπλήρωσε.

    Η Ουγγαρία υπέγραψε για πρώτη φορά μια συμφωνία για την απόκτηση των οχημάτων Gidran που ξεκίνησε το 2018 με τα πρώτα δέκα οχήματα να φτάνουν σε υπηρεσία στην Ουγγαρία τον περασμένο μήνα.

    Υιοθετώντας το Gidran για χρήση από τον ουγγρικό στρατό και ανοίγοντας μια γραμμή παραγωγής για αυτό, η Ουγγαρία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που επιτρέπει τις επιχειρήσεις τουρκικής αμυντικής εταιρείας στο έδαφός της. Είναι επίσης η δεύτερη χώρα του ΝΑΤΟ μετά την Πολωνία που αποκτά τουρκικό οπλισμό.
    Στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η Πολωνία έγινε ο δεύτερος χειριστής του τουρκικού οπλισμένου drone TB2 Bayraktar μετά την ίδια την Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι. Εν τω μεταξύ, η Λετονία εκδηλώνει ενδιαφέρον για τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Οι σύμμαχοι της Τουρκίας στην Ουκρανία, το Κατάρ, τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιούν το drone, ενώ άλλοι όπως το Καζακστάν έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Marion Lepen διαβάζει Ζ.Π.: «Σε λίγες δεκαετίες θα έχουμε μια «αφρικανική Γαλλία».
    Αν η τάση συνεχιστεί, μέχρι το 2060, οι ντόπιοι Γάλλοι, θα αποτελούν μειονότητα στο γαλλικό έδαφος
    Σε λίγες μόνο δεκαετίες, οι Γάλλοι θα μπορούσαν να είναι μειονότητα στην ίδια τους τη χώρα. Έτσι λέει η Γαλλίδα πολιτικός Marion Maréchal, η οποία προειδοποιεί για μια “αφρικανική Γαλλία”.
    Η Marion Maréchal κάνει τις δυσοίωνες προβλέψεις της στο τηλεοπτικό κανάλι CNEWS, μιλώντας για “δημογραφικό αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο”.
    Αν η τάση συνεχιστεί, μέχρι το 2060, οι ντόπιοι Γάλλοι, θα αποτελούν μειονότητα στο γαλλικό έδαφος. Θα μπορούσαμε να έχουμε μια αφρικανική Γαλλία”, λέει.
    Η Marion Maréchal – η οποία είναι ανιψιά της υποψήφιας για την προεδρία Marine Le Pen – προκάλεσε αναστάτωση νωρίτερα τον Μάρτιο, όταν εντάχθηκε στην προεκλογική εκστρατεία του Eric Zemmour.
    Ο Ζεμμούρ διεκδικεί τη Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου και έχει υποσχεθεί να βάλει τέλος στην “ανταλλαγή ανθρώπων” στη Γαλλία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βαρβιτσιώτης: «Πολύ καλά κάναμε και στείλαμε όπλα στην Ουκρανία – Με αυτά ανακόπτουν τους Ρώσους».
    Μιλώντας για την κατάσταση στην Ουκρανία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έφτασε στο σημείο να πει πως τα όπλα (κάτι κατασχεμένα καλάσνικοφ κτλ.) που έστειλε η Ελλάδα στην Ουκρανία έχουν ανακόψει την ρωσική προέλαση, την ώρα που ο ρωσικός στρατός έχει ήδη καταλάβει μεγάλο μέρος της Ουκρανίας.
    «Ήμασταν από τις πρώτες χώρες που συνέβαλαν στρατιωτικά στην Ουκρανία και πολύ καλά κάναμε», υπογράμμισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ.
    «Φαίνεται ότι η διεθνής συνδρομή ήταν αυτή που έχει ανακόψει την ρωσική προέλαση και έχει δημιουργήσει τόσο ισχυρά πλήγματα στις ρωσικές δυνάμεις. Όμως πάντοτε ο στόχος μας είναι να μην αποδυναμώσουμε και τη δικιά μας αμυντική ικανότητα», πρόσθεσε.
    Τέλος είπε πως κανείς δεν μπορεί να κάνει εκτίμηση για πώς και πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, καθώς ενώ βρισκόμαστε ήδη στην τέταρτη εβδομάδα, και ότι οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν σθεναρά τους Ρώσους και η Ρωσία έχει εγκλωβιστεί.
    Επανέλαβε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας συμπορευόμενη με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στο πλευρό της Ουκρανίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μηταράκης: «Συμφωνήσαμε με την Γερμανία να μας στείλει 41.000 Αφρικανούς και Ασιάτες».
    Μεγάλη επιτυχία για τη Γερμανία: Στέλνει αυτούς που δεν ήθελε... στην Ελλάδα.
    Έτοιμη να δεχθεί έως και 41.000 Αφρικανούς και Ασιάτες από τη Γερμανία είναι η Ελλάδα, καθώς ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, έφτασε σε συμφωνία με την Γερμανίδα υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, σύμφωνα με όσα γράφει το «Der Spiegel».
    Πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς που η Γερμανία εδώ και χρόνια προσπαθεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι εδώ καταγράφηκαν για πρώτη φορά.
    Σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι «αιτήσεις για χορήγηση ασύλου από περίπου 41.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν παγώσει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Ασύλου (Bamf), κάποιες από αυτές εδώ και χρόνια». «Ο λόγος είναι ότι οι αιτούντες άσυλο είχαν ήδη λάβει καθεστώς διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα, στη συνέχεια όμως ταξίδεψαν στη Γερμανία, όπου έκαναν εκ νέου αίτηση για παροχή ασύλου. Κανονικά θα έπρεπε να επιστρέψουν στην Ελλάδα».
    Ωστόσο, όπως σημειώνει η Deutsche Welle, η σχετική απόφαση της υπηρεσίας ασύλου εκκρεμεί επειδή, σύμφωνα με τη νομολογία των γερμανικών διοικητικών δικαστηρίων, δεν τυγχάνουν της απαραίτητης φροντίδας στην Ελλάδα. Αυτό θα αλλάξει, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, με το περιοδικό να επικαλείται μία συνομιλία ανάμεσα στην υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ και στον Ελληνα υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη.
    Σε αυτήν οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα βασικά σημεία ενός προγράμματος, με το οποίο η Γερμανία θα βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να παράσχει στέγη και φροντίδα στους αλλοδαπούς. Ωστόσο, ακόμη παραμένει ανοιχτό ποιοι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Στο παρελθόν η γερμανική πλευρά είχε φτάσει μέχρις σημείου να απειλήσει τη χώρα μας με επαναφορά των συνοριακών ελέγχων στις πτήσεις από Ελλάδα προς Γερμανία, εάν το ζήτημα δεν λυνόταν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με στρατηγικό σχέδιο μαζικών καλλιεργειών προετοιμάζεται η Ιρλανδία – Να καλυφθεί κάθε κενό της διατροφικής αλυσίδας.
    Επιδοτήσεις καλλιέργειας σε τρόφιμα που παρατηρείται έλλειψη ή μεγάλη αύξηση τιμών
    Στρατηγικό σχέδιο για την άμεση αύξηση της γεωργικής παραγωγής σε είδη όπως τα σιτηρά που επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας.
    Το «πολεμικό» σχέδιο του Δουβλίνου για τη διασφάλιση της επάρκειας της χώρας σε τρόφιμα ανέρχεται σε περίπου 12 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα δε, είναι ανάλογο αυτού που είχε δρομολογήσει η χώρα κατά τη διάρκεια και μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, προκειμένου να προσφέρει κίνητρα για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής.
    Μεταξύ των μέτρων ξεχωρίζει η απόφαση της έκτακτης επιδότησης των αγροτών με 400 ευρώ ανά εκτάριο προκειμένου να καλλιεργήσουν προϊόντα όπως το σιτάρι, το κριθάρι και η βρώμη. Ανάλογη επιδότηση ύψους 300 ευρώ ανά εκτάριο θα δοθούν για καλλιέργειες προϊόντων υψηλής πρωτεϊνικής αξίας, όπως τα φασόλια και ο αρακάς.
    «Η παράνομη εισβολή της Ουκρανίας έχουν ασκήσει τρομακτικές πιέσεις στην εφοδιαστική μας αλυσίδα σε τρόφιμα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο υπουργός Γεωργίας, Τσάρλι ΜακΚόναλογκ, εξηγώντας πως οι αρχές θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα ώστε να καλυφθεί το χρονικό παράθυρο που υπάρχει για τη δρομολόγηση επιπλέον καλλιεργειών, κυρίως σε σιτηρά.
    Πραγματικά, η σπορά θα πρέπει να αρχίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με το κυβερνητικό σχέδιο να βάζει στόχο την ενίσχυση της παραγωγής, κυρίως σε διάφορα σιτηρά, κατά περίπου 25.000 εκτάρια.
    Παράλληλα, η παραγωγή θα επικεντρωθεί σε είδη που συνήθως παρουσιάζουν χαμηλή ζήτηση σε χημικά λιπάσματα, καθώς η χώρα έχει υψηλή εξάρτηση από εισαγόμενα λιπάσματα από τη Ρωσία και την Ουκρανία, στα οποία όχι μόνο υπάρχουν ελλείψεις αλλά και οι τιμές έχουν ανέβει στα ύψη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. «The Wall Street Jurnal»: Ο ιουδαίος πιανίστας Ζελένσκι ζήτησε από τον Μπάιντεν να μην επιβάλλει κυρώσεις στον ρωσοεβραίο Ρομάν Αμπράμοβιτς. ΤΙ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ; ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ;
    Σε μια αποκάλυψη «βόμβα» προχώρησε η «The Wall Street Jurnal», σχετικά με ένα.. αίτημα που είχε ο ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, σχετικά με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς.
    Όπως αποκαλύπτει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αιτήθηκε να εξαιρεθεί ο Ρομάν Αμπράμοβιτς από τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά Ρώσων ολιγαρχών.
    Η Wall Street Journal σημειώνει ότι για τον Ουκρανό πρόεδρο ο Ρώσος μεγιστάνας – ο οποίος δέχθηκε κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και της ΕΕ, γεγονός που έφερε την Τσέλσι σε θέση πώλησης – θα μπορούσε να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στις διαπραγματεύσεις Μόσχας – Κιέβου για μια συμφωνία ειρήνης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ρώσος πρόεδρος αισθάνεται περικυκλωμένος και προδομένος από μερικούς από τους πιο κοντινούς συνεργάτες του.

      Αυτή την Τετάρτη ανακοινώθηκε η παραίτηση του Ανατόλι Τσουμπάις από τη θέση του ειδικού συμβούλου του Κρεμλίνου «και αρκετοί ρώσοι ολιγάρχες έχουν ήδη δείξει την απόρριψή τους στον πόλεμο, γιατί τους προκαλεί πολύ σοβαρές οικονομικές απώλειες».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Τσαβούσογλου: «Οι Ρώσοι ολιγάρχες είναι ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία».
      Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σήμερα πώς Ρώσοι ολιγάρχες είναι ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία, αλλά θα πρέπει να συμμορφώνονται με το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να έχουν οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα.
      “Αν Ρώσοι ολιγάρχες…ή όποιοι Ρώσοι πολίτες θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία, φυσικά και μπορούν”, είπε ο Τσαβούσογλου απαντώντας σε μια ερώτηση στο ετήσιο διεθνές φόρουμ της Ντόχα.

      “Αν εννοείτε αν αυτοί οι ολιγάρχες μπορούν να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Τουρκία, τότε φυσικά αν είναι νόμιμη και όχι αντίθετη στο διεθνές δίκαιο, θα το εξετάσω. Αν είναι αντίθετη στο διεθνές δίκαιο, τότε είναι άλλο ζήτημα”, δήλωσε ο τούρκος υπουργός.

      Δύο υπερπολυτελείς θαλαμηγοί που ανήκουν στον Ρωσοεβραίο (και ισραηλινό ταυτόχρονα) ! δισεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβις έχουν ελλιμενιστεί σε τουρκικά θέρετρα.
      Ζ.Π.



      Διαγραφή
  9. Η ρωσική κρατική τηλεόραση μεταδίδει ήδη talk show για τον πόλεμο και απειλεί ευθέως την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής με «έναν πυρηνικό πόλεμο που θα εξαφανίσει τη Βαρσοβία σε 30 δευτερόλεπτα».

    Στις ίδιες εκπομπές στις οποίες, μια εβδομάδα πριν, ανακοινώθηκε η εισβολή στην Ουκρανία, ειπώθηκε την περασμένη Δευτέρα:

    «Είναι απαραίτητο να ανοίξει ένας διάδρομος για το Καλίνινγκραντ», τον ρωσικό θύλακα, που περιβάλλεται από την Πολωνία και τη Λιθουανία, όπου ο Πούτιν φιλοξενεί τον Στόλο της Βαλτικής.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύρτσος: «Η αποστολή εξετελέσθη από Κ.Μητσοτάκη σε Βρυξέλλες – Δεσμεύθηκε για ακριβότερο αέριο από ΗΠΑ».
    «Οι "αεριούχοι" χαρούμενοι» αναφέρει ο Γ.Κύρτσος.
    Με σκωπτικό τρόπο σχολιάζει την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος.
    «Αποστολή εξετελέσθη από Μητσοτάκη σε Βρυξέλλες. Δεν είπε τίποτα για μείωση εξάρτησης από φυσικό αέριο» τονίζει ο Γιώργος Κύρτσος σε ανάρτησή του στο twitter.

    Για να προσθέσει ότι «κάλυψε την κερδοσκοπία στην Ελλάδα καταγγέλλοντας την κερδοσκοπία στην ΕΕ», ενώ «δεσμεύτηκε για ακριβότερο φυσικό αέριο από ΗΠΑ».

    Τι σημαίνει αυτό κατά τον Γ. Κύρτσο; «Οι «αεριούχοι» χαρούμενοι. Η συνέχεια στους λογαριασμούς ηλεκτρικού».
    Ο ευρωβουλευτής δεν άφησε ασχολίαστο και το βίντεο που προβάλλεται στο διαδίκτυο, με τη μοναξιά του Μητσοτάκη στην αναμνηστική φωτογραφία των ηγετών του ΝΑΤΟ, και το αμήχανο χαμόγελό του, που αναδεικνύει το άγχος του.
    «Έχει χάσει (τον) έλεγχο (των) προβλημάτων. Θέλει να ρεφάρει με «διεθνή εικόνα». Δεν ξεγελιούνται οι πολίτες ούτε καίγονται διεθνώς για Μητσοτάκη»!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Δεν θα αφήσουμε αυτόν τον απερίγραπτο τύπο να μας τραβήξει κάτω σαν ρουφήχτρα».
    Ο Ε.Αντώναρος αποκάλυψε συζήτηση που είχε με έναν βουλευτή από τη Βόρεια Ελλάδα ο οποίος φέρεται να τους είπε την παραπάνω φράση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κίεβο: «Η Ουγγαρία θέλει να προσαρτήσει την Υπερκαρπαθία» – Β.Όρμπαν: «Δεν πρόκειται να σας στείλουμε όπλα».

    Η Ουγγαρία απέρριψε χθες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το αίτημα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για αποστολή όπλων στο Κίεβο και επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, διότι όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κάτι τέτοιο θα ήταν «εναντίον των συμφερόντων της Ουγγαρίας».
    Αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε τόσο στο Κίεβο, το οποίο εξαπέλυσε «βολές» προς την Ουγγαρία, υποστηρίζοντας -εκτός των άλλων- ότι θέλει να προσαρτήσει την Υπερκαρπαθία.

    Ο Ούγγρος πρωθυπουργός «απέρριψε τα αιτήματα (του Ζελένσκι) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επειδή είναι αντίθετα με τα εθνικά συμφέροντα της Ουγγαρίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς, όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων bgnes.

    «Η Ουγγαρία θέλει να μείνει έξω από αυτόν τον πόλεμο, επομένως δεν θα επιτρέψει τη μεταφορά πυρομαχικών και όπλων στην Ουκρανία», δήλωσε ο Κόβατς, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Από την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα, η Ουγγαρία, μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αρνήθηκε να στείλει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο ή να επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί το έδαφός της, αν και άφησε να περάσουν από την επικράτειά της πάνω από μισό εκατομμύριο Ουκρανοί πρόσφυγες.

    Ουγγρική μειονότητα και ρωσικό αέριο
    Η σημαντική εθνική ουγγρική μειονότητα στη δυτικότερη περιοχή της Ουκρανίας, την Υπερκαρπαθία, θα απειληθεί εάν η Ουγγαρία στείλει όπλα στο Κίεβο, είπε ο Ορμπαν.

    Η εξάρτηση της Ουγγαρίας από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο σημαίνει ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει την απαγόρευση εισαγωγής, σύμφωνα με τον Ορμπαν.

    «Αυτό θα ανάγκαζε τις ουγγρικές οικογένειες να πληρώσουν το τίμημα του πολέμου», πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

    Ζελένσκι: Ακου Βίκτορ…
    «Ακου, Βίκτορ, ξέρεις τι συμβαίνει στη Μαριούπολη;» είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τους ηγέτες της ΕΕ την Πέμπτη, αναφερόμενος στην πολιορκημένη νοτιοανατολική πόλη-λιμάνι της Ουκρανίας. «Πρέπει να αποφασίσεις με ποιον είσαι μια για πάντα», τόνισε.
    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Ιρίνα Βερεστσούκ, κατηγόρησε την Ουγγαρία ότι θέλει να προσαρτήσει την Υπερκαρπαθία.

    Περιγράφοντας τη θέση της Βουδαπέστης για τον πόλεμο ως «ειλικρινά φιλορωσική», ρώτησε: «Είναι επειδή θέλουν ρωσικό αέριο με έκπτωση ή ίσως επειδή… ονειρεύονται απλώς την περιοχή της Υπερκαρπαθίας μας;».
    Ζ.Π.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντώναρος για Κ.Μητσοτάκη: «Παθολογικός αρχιψεύταρος που κοροϊδεύει τον λαό ανερυθρίαστα – Παραιτήσου»
    Σφοδρή επίθεση με «βαριούς» χαρακτηρισμούς έκανε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος.


    «Πόσο θα μπορέσει να κρατηθεί ο Μητσοτάκης στην εξουσία, καθώς αδειάζουν οι τσέπες του μέσου Έλληνα από τη 19η μέρα κάθε μήνα, είναι άγνωστο. Ο ίδιος επιμένει ότι “έχει πρόθεση” να εξαντλήσει την τετραετία. Πέρα του ότι ο ίδιος είναι ένας παθολογικός αρχιψεύταρος που κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό ανερυθρίαστα, η εμπειρία έχει αποδείξει ότι τέτοιες “προθέσεις” διαψεύδονται συνήθως από τις εξελίξεις και την πραγματικότητα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    «Κάθε μέρα που περνάει ο Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι είναι ο,τι χειρότερο, ανεπαρκέστερο και πιο αδίστακτο πρόσωπο θα μπορούσε να έχει η χώρα στην κορυφή της κυβέρνησης αυτή την περίοδο. Ας τελειώνουμε λοιπόν με αυτόν τον ανεκδιήγητο τύπο μια ώρα αρχύτερα. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ», τονίζει ο Ευάγγελος Αντώναρος.

    Ολόκληρη η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:
    «Οι δημοσκόποι δεν μπορούν (και δεν θέλουν πια) να καμουφλάρουν την κατρακύλα του. Οι επιχειρηματίες που μέχρι τώρα τον στήριζαν παίρνουν διακριτές αποστάσεις: “Χωρίς ηρεμία στην κοινωνία οι επιχειρήσεις δεν πάνε μπροστα”, μου είπε σημαντικός παράγοντας.

    Αρκετά μέσα ενημέρωσης, μέχρι τώρα φιλικά, παίρνουν με επικριτικά κι αποκαλυπτικά δημοσιεύματα αποστάσεις από την κυβέρνηση.

    Πόσο θα μπορέσει να κρατηθεί ο Μητσοτάκης στην εξουσία, καθώς αδειάζουν οι τσέπες του μέσου Έλληνα από τη 19η μέρα κάθε μήνα, είναι άγνωστο.


    Ο ίδιος επιμένει ότι “έχει πρόθεση” να εξαντλήσει την τετραετία. Πέρα του ότι ο ίδιος είναι ένας παθολογικός αρχιψεύταρος που κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό ανερυθρίαστα, η εμπειρία έχει αποδείξει ότι τέτοιες “προθέσεις” διαψεύδονται συνήθως από τις εξελίξεις και την πραγματικότητα.
    Γι αυτό ο Μητσοτάκης είναι υπό προθεσμία. Πόσο θα κρατήσει αυτή η …προθεσμία δεν είναι αδιάφορο. Γιατί κάθε μέρα που περνάει ο Μητσοτακης κάνει 99% των Ελλήνων φτωχότερους.

    Γιατί κάθε μέρα που περνάει ο Μητσοτάκης εγκαταλείπει όλο και περισσότερες κόκκινες γραμμές της εξωτερικής μας πολιτικής.

    Γιατί κάθε μέρα που περνάει ο Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι είναι ο,τι χειρότερο, ανεπαρκέστερο και πιο αδίστακτο πρόσωπο θα μπορούσε να έχει η χώρα στην κορυφή της κυβέρνησης αυτή την περίοδο.

    Ας τελειώνουμε λοιπόν με αυτόν τον ανεκδιήγητο τύπο μια ώρα αρχύτερα.

    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ .


    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από ανεπαρκής, αυτοθαυμαζόμενος και επικίνδυνος για τη χώρα και την κοινωνία είναι ΠΙΑ και ανίσχυρος.

    Δεν μπορεί να αντικαταστήσει ούτε ένα υπουργό. Ένας δευτεροκλασάτος του είπε: “Δεν μπορείς να με αγγίξεις.”

    Ένας πιο σημαντικός του απάντησε: “Θα μείνω εδώ που είμαι.”
    Ζ.Π.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ 20% ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


    Οι Βούλγαροι ανακοίνωσαν ότι θα μπορούν πλέον να διέρχονται και φορτηγά από τον συνοριακό σταθμό Μακάζα-Νυμφαίας Ροδόπης!

    Για «νέα σελίδα» στον τομέα των μεταφορών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βουλγαρία, έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μετά την χθεσινή συνάντησή του με τον Βούλγαρο ομόλογό του Νικολάι Σάμπεβ στη Σόφια.

    Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν πως θα επαναλειτουργήσει σύντομα ο συνοριακός σταθμός στην περιοχή Θέρμες Ροδόπης – Ζλατογκράντ, που παραμένει κλειστός λόγω της πανδημίας, ενώ έγινε γνωστό πως η Σόφια επιδιώκει την απόκτηση του 20% των μετοχών του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, που αποτελεί στρατηγικό σημείο για την συνδεσιμότητα μεταξύ των δύο χωρών.

    Όπως δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών υπάρχει συμφωνία για άνοιγμα πολλών συνοριακών σημείων μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας, καθώς και συμφωνία για σύνδεση του Ιονίου με τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και ανάπτυξη διαδρόμου μεταφοράς που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη, τη Σόφια, το Βίντιν, το Αράντ με την Κεντρική Ευρώπη.
    Η βουλγαρική πλευρά ανακοίνωσε επίσης πως προτίθεται να θέσει σε λειτουργία ζυγαριές για φορτηγά στον συνοριακό σταθμό Μακάζα, στη Νυμφαία Ροδόπης, προκειμένου να αποσυμφορηθεί κυκλοφορία στον Προμαχώνα. Παράλληλα έγινε γνωστό πως μέσα στο 2023 θα λειτουργήσει ο συνοριακός σταθμός Ξάνθης – Ρουντοζέμ.
    Όσον αφορά το στρατηγικό έργο του σιδηροδρομικού διαδρόμου «Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Αλεξανδρούπολη-Μπουργκάς-Βάρνα-Ρούσε», o Έλληνας υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε πως τα συμβόλαια αναμένεται να υπογραφούν το 2023 και οι κατασκευαστικές εργασίες θα ολοκληρωθούν έως το 2028.

    Ο κ. Καραμανλής ειδικότερα, είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βουλγαρίας αρμόδιο για τα κοινοτικά κονδύλια και Υπουργό Οικονομικών, κ. Άσσεν Βασίλιεφ, τον Βούλγαρο Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Νικολάι Σάμπεφ και τον Υπουργό Ενέργειας, κ. Αλεξάντερ Νικολόφ. Στη συνέχεια συναντήθηκε και κατ’ ιδίαν με τον κ. Σάμπεφ.

    Σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις ο κ. Καραμανλής στάθηκε στη σύμπνοια Ελλάδας – Βουλγαρίας σε θέματα ανάπτυξης δικτύων και σε θέματα διακρατικής συνεργασίας στον τομέα των μεταφορών.

    «Η περιφερειακή ανάπτυξη και η συνοχή στην περιοχή μας περνά μέσα από τη συντονισμένη προσπάθεια για διαμόρφωση κοινών διαδρομών και διαδρόμων συνεχούς ροής. Η γειτονία μας διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες για αξιοποίηση των λιμανιών των δύο χωρών, στη λογική ενός ολοκληρωμένου σιδηροδρομικού άξονα διασύνδεσής τους», σημείωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο σιδηροδρομικό άξονα Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη – Καβάλα – Μπουργκάς – Βάρνα – Ρούσσε. «Πρόκειται για ένα έργο γεωστρατηγικής σημασίας», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι θα δώσει ώθηση στις εμπορευματικές μεταφορές και θα έχει θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο.
      Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εκτίμησε, άλλωστε, ότι η δεδομένη χρονική στιγμή είναι η καταλληλότερη για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας, καθώς η διαδικασία αναθεώρησης του Διευρωπαϊκού Δικτύου είναι σε εξέλιξη.
      Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή «η συνεργασία των δυο χωρών θα ενισχυθεί και στα ευρωπαϊκά φόρα και στο Συμβούλιο των υπ. Μεταφορών της Ε.Ε.».

      Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκε και η ανάπτυξη και των οδικών διασυνοριακών συνδέσεων Ελλάδας – Βουλγαρίας. Αναδείχθηκαν επίσης οι ελληνικοί προβληματισμοί για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές.
      «Η τήρηση του κοινοτικού και εθνικού κεκτημένου εκατέρωθεν και η αυστηροποίηση των ελέγχων στο πλαίσιο της νομιμότητας, είναι η διαδρομή προς την αμοιβαία και επωφελή ανάπτυξη του τομέα και στις δυο χώρες», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.
      «Σε κρίσιμες χρονικές στιγμές, όπως αυτές που διανύουμε, με τη γεωπολιτική σκακιέρα να πάλλεται, ο προσανατολισμός μας στην αειφόρο ανάπτυξη, στην απανθρακοποίηση των μεταφορών, στην ανάπτυξη Ευρωπαϊκών Διαδρόμων Ανάπτυξης και στη διακρατική συνεργασία πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί», πρόσθεσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, εκφράζοντας τη χαρά του για τη συναντίληψη επί των θεμάτων και για την κωδικοποίηση των κοινών δράσεων Ελλάδας- Βουλγαρίας για το αμέσως επόμενο διάστημα.

      ΠΗΓΗ: evros-news.gr
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  15. Γ.Αγγελάκας σε Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: «Μη ξεχάσεις να πεις στον μπαμπά να στείλει και άλλα όπλα».
    Ο Γιάννης Αγγελάκας απάντησε στον γιο του πρωθυπουργού Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο οποίος ειρωνεύτηκε τους καλλιτέχνες και τη μεγάλη συναυλία ειρήνης.

    «Αγαπητέ Κωστάκη Μητσοτάκη, αν δεν σου αρέσουν τα ονόματα των καλλιτεχνών μας να τα αλλάξουμε, δεν κάνει να χαλάμε το χατίρι των μελλοντικών μας πρωθυπουργών. Εύχομαι, όταν με το καλό αναλάβεις τα ηνία αυτού του λαού που έμαθες από μικρός να ειρωνεύεσαι και να υποτιμάς, να σε διασκεδάζουν όσοι νέοι κλόουν και αυλικοί προκύψουν ως τότε» σημειώνει ο γνωστός καλλιτέχνης και προσθέτει:


    «Μη ξεχάσεις να πεις στον μπαμπά να στείλει και άλλα όπλα για την ειρήνη».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σχολή Ικάρων: H Κύπρος είναι ελληνική όπως και η Μακεδονία! Ο Πόντος είναι ελληνικός και η Μικρά Ασία!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπάρχει ένα άτομο (ΠΟΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ;) που θα μπορούσε ενδεχομένως να μεταπείσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία όπως αναφέρει η New York Post.

    Το όνομά της είναι Βέρα Ντμιτρίγεβνα Γκουρέβιτς και πρόκειται για την… καθηγήτρια του Πούτιν από την πέμπτη έως την ογδόη τάξη του σχολείου.

    Αλλά η Γκουρέβιτς δεν είναι μόνο μια δασκάλα για τον Πούτιν. Ήταν ένα μητρικό πρότυπο για τον μικρό Βλαντίμιρ, του οποίου η μητέρα Μαρίγια Ιβάνοβνα ήταν αποτραβηγμένη, καθώς είχε υποστεί πολλαπλά ψυχολογικά τραύματα στη ζωή. Οι δύο γιοι της, πριν από τον Βλαντίμιρ, πέθαναν κατά τη βρεφική ηλικία στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο Λένινγκραντ (σημερινή Αγία Πετρούπολη).

    Η ίδια η Μαρίγια παρ’ ολίγο να πεθάνει από την πείνα κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού τής Αγίας Πετρούπολης. Λιποθύμησε από την πείνα και μεταφέρθηκε από τους κατοίκους της πόλης δίπλα στις σορούς των πτωμάτων, όπου την άφησαν μέχρι να συνέλθει.

    Μια φωτογραφία του Πούτιν, ηλικίας 5 ετών, να κάθεται στην αγκαλιά της μητέρας του, με το χέρι της να τον αγκαλιάζει άκαμπτα, ενώ εκείνη κοιτάζει με κενό βλέμμα στο βάθος, λέει τα πάντα για το βαρύ ψυχικό τίμημα που επέφερε ο πόλεμος και η φτώχεια στο αγόρι και τη μητέρα του.

    Στερημένος από τη ζεστασιά και την αγάπη των γονιών του, ο μικρούλης Βλαντίμιρ βρήκε στο πρόσωπο της δασκάλας του την μέντορά του. Η Γκουρέβιτς είναι ο πρωταρχικός λόγος, μαζί με τον εκπαιδευτή του Πούτιν στο τζούντο και μέντορά του, Ανατόλιι Ράκχλιν, που ο ρώσος πρόεδρος ανέβηκε τις βαθμίδες της εξουσίας, αντί να ακολουθήσει ένα μονοπάτι παρανομίας και να καταλήξει ένας κατάδικος ή μία χαμένη ψυχή. Ο Ράκχλιν, που ο Πούτιν τον θεωρούσε δεύτερο πατέρα, πέθανε το 2013.

    O Πούτιν μεγαλώνοντας ήταν ένας νεαρός που έμπλεκε διαρκώς σε καβγάδες. Η Γκουρέβιτς θυμόταν ότι ο Πούτιν ήταν «πολύ ευκίνητος, ανήσυχος, με ενέργεια που ξεχειλίζει. Δεν μπορούσε να καθίσει ακίνητος. Διαρκώς κοιτούσε τα τετράδια των συμμαθητών του, αριστερά, δεξιά, αριστερά και πίσω, να σκύβει κάτω από το θρανία να πιάσει το στυλό ή το μολύβι που του έπεφτε διαρκώς, όπως έγραψε στα απομνημονεύματά της σχετικά με τον μαθητή της ‘Βλαντίμιρ Πούτιν, γονείς, φίλοι, δάσκαλοι’. Ο νεαρός ‘Βολόντια’ έμπλεκε σε καβγάδες, άρπαζε τον επιτιθέμενο, κρεμόταν πάνω του ρίχνοντας όλο το βάρος του και πάλευε σαν μπουλντόγκ», έγραψε ακόμη η Γκουρέβιτς.

    Η ίδια περιγράφει επίσης μία επίσκεψη που είχε κάνει στους γονείς του Πούτιν τον Σεπτέμβριο του 1964, όταν αυτός ήταν 11 χρόνων. Ζούσαν σε ένα κρύο, κοινόχρηστο διαμέρισμα, σε ένα κτίριο μολυσμένο από παράσιτα και εκείνη είχε μάθει ότι ο Πούτιν ήταν μπλεγμένος σε μια ομάδα που είχε «κακή επιρροή πάνω του».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Γκούρεβιτς είχε έρθει να ζητήσει από τους γονείς να μιλήσουν με τον γιο τους, αλλά γρήγορα αντιλήφθηκε ότι ο Πούτιν ήταν ένα παιδί που ζούσε μόνο μέχρι τις 5 το απόγευμα, επιβίωνε με ένα κομμάτι ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα ή βουτυρόγαλα, παρ’ όλο που η μητέρα του είχε ετοιμάσει το δείπνο του.

      «Αρκετά με το χαζολόγημα, ασχολήσου με το σχολείο», είπε η Γκούρεβιτς στον μαθητή της, όπως ανακαλεί στο βιβλίο της. Ο Πούτιν απάντησε ότι μπορούσε να κάνει όλα όσα είχε για το σχολείο σε μία ώρα, αν ήθελε.

      Αλλά εκείνη η μέρα ήταν ένα σημείο καμπής για τη ζωή του. Καθώς ο «Βολόντια» προσηλώθηκε στα μαθήματά του, η Γκουρέβιτς έριξε την προσοχή της πάνω του. Επίσης, ήταν η δασκάλα γερμανικών και έγινε φίλη και μέντοράς του εκτός σχολείου. Ο Πούτιν τη βοηθούσε περιστασιακά, κάνοντας μπέιμπι σίτινγκ στις κόρες της, όταν αυτή έπρεπε να διδάξει σε τεχνική σχολή για αρχιτέκτονες τα απογεύματα και ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι. Πλέον, ο νεαρός Πούτιν άρχισε να παίρνει καλούς βαθμούς και έτσι αποφάσισε να σπουδάσει νομική.

      Και οι δύο γονείς του Πούτιν πέθαναν από καρκίνο, με διάστημα μερικών μηνών μεταξύ τους, το 1999.

      Την ίδια χρονιά, ο Μπόρις Γέλτσιν ανακοίνωσε στο διάγγελμά του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ότι διόριζε τον τότε πρωθυπουργό, Βλαντίμιρ Πούτιν, ως αναπληρωτή πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μέχρι να διεξαχθούν εκλογές. Ο Πούτιν εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος στις 26 Μαρτίου 2000, κερδίζοντας το 52,94% των ψήφων.

      Στη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης «Απευθείας Γραμμής με τον Πρόεδρο», ο Πούτιν είπε πως ακόμη τηλεφωνεί στην Γκουρέβιτς, που πλέον είναι 88 ετών, για να τη ρωτήσει για την υγεία της. Η αγάπη του γι’ αυτήν είναι αδιαμφισβήτητη. Αποδεικνύεται από δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο που έχει μαζί της στη διάρκεια των χρόνων. Όταν είναι μαζί της, φωτίζεται ολόκληρος και ο ίδιος μοιάζει πιο ζεστός.

      Τώρα που ο Πούτιν ακροβατεί στην καταστροφή, ακόμη και μέλη του στενού πολιτικού του κύκλου μοιάζουν αδύναμα να τον μεταπείσουν. Είναι απίθανο ένας άλλος άνδρας του Κρεμλίνου να έχει μεγάλη επιρροή πάνω του, καθώς ο ρώσος ηγέτης θα μπορούσε να αισθανθεί ότι απειλείται ή μειώνεται από αυτό που θα μπορούσε να εκληφθεί ως «διαταγή».

      Μια γυναίκα, από την άλλη πλευρά, θα είχε μεγαλύτερη επιτυχία. Ενώ η «Post» σημείωσε πρόσφατα πως οι φίλοι της ερωμένης του Πούτιν, που ζει στην Ελβετία, της Αλίνα Καμπάεβα, την εκλιπαρούν να πάει στη Μόσχα για να τον πείσει να τερματίσει τον πόλεμο, είναι πολύ πιο πιθανό ότι η Γκουρέβιτς, την οποία ο ίδιος λατρεύει και της πιστώνει την άνοδό του, θα μπορούσε να πείσει τον πρώην μαθητή της να σταματήσει τη βία.

      Μην έχοντας καμία επιρροή στον πρόεδρο της Ρωσίας, η καλύτερη ευκαιρία της Ουάσιγκτον να σταματήσει τον Πούτιν είναι να ενεργοποιήσει τα «πίσω κανάλια» – ανεπίσημες, μυστικές, διπλωματικές επικοινωνίες μεταξύ χωρών που, όταν δεν είναι φανερές στο κοινό, επιτρέπουν σε ένα ή και στα δύο μέρη μιας αντιπαράθεσης να σώσουν τα προσχήματα όταν υποχωρούν. Όμως, για να λειτουργήσει ένα παρασκηνιακό κανάλι, ο μεσολαβητής πρέπει να έχει τεράστια επιρροή στο πρόσωπο που πρέπει να πείσει, προκειμένου να το κάνει να πιστέψει ότι η πορεία του δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας του ή του κόσμου.

      Αν έχουμε κάποια ελπίδα να σταματήσουμε το μακελειό του Πούτιν στην Ουκρανία, καταλήγει η «Post», η Βέρα Γκουρέβιτς μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημά μας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  18. ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ: "Ο ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΙΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ".
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/06/blog-post_24.html
    "Του είπα πως με ανησυχία παρατηρώ την διαρκώς αυξανόμενη αντισημιτική στάση στην Ευρώπη. Πότε θα σταματήσει αυτό; Ρώτησα. Τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσει;
    Μη σας τρομάζει το φαινόμενο, με καθησύχασε. Και οι Εβραίοι το έχουν αυτό. Είναι ανάγκη να αντιμετωπίζουμε κάθε απειλή εναντίον της ταυτότητάς μας ως λαού και ως παράδοσης να κατασκευάζουμε έναν εχθρό. Η τάση των λαών είναι σταθερά η ίδια".
    ("Ανησυχεί" ο έλληνας δημοσιογράφος, δεν κοιμάται για τον "αντισημιτισμό" την νύχτα. Μερικά πράγματα πρέπει να έχουν και τα όριά τους... Ευτυχώς τον καθησυχάζει ο Νετανιάχου.)
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ήθελα να σας πω αυτό που σας είπα! [Του Χ. Γουδη]
    Γράφει ο Χριστος Γουδης

    Τάδε έφη ο Ρώσος αρχιστράτηγος, και ήρωας του νικηφόρου για την Ρωσία Πατριωτικού Πολέμου του 1812 επί του Μεγάλου Ναπολέοντος, Μιχαήλ Ιλλαριόνοβιτς Κουτούζωφ (1745-1813), απευθυνόμενος σε μυωπικούς οφθαλμούς και μικρόνοες εγκεφάλους του περιγύρου του. Κάτι ανάλογο εξέφρασα με τον τρόπο μου, εν έτει 2004, όταν, ως Υπεύθυνος της Ομάδας Πολιτικής και Ιδεολογίας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», θεώρησα καθήκον μου να δημοσιοποιήσω ένα εκτενές προσωπικό μανιφέστο υπό τον τίτλο «Η σύγχρονη Δεξιά ως Ιδεολογία και Πράξη», το πλήρες κείμενο του οποίου συμπεριέλαβα στη συνέχεια στο πόνημά μου «Η Κουλτούρα της Δεξιάς» (2005).

    Αυτή η μικρή προσωπική συμβολή μου στον χώρο των πολιτικών ιδεολογιών ήταν αφιερωμένη «σε όλους τους μαχόμενους διανοητές, δεξιούς και αριστερούς, που πίστεψαν στις ιδέες τους για έναν καλύτερο κόσμο».

    Θα πρέπει να τονίσω ότι το εν λόγω μανιφέστο εκδόθηκε τότε με έξοδα μου στα πλαίσια μιας φιλοσοφίας «σαμιζντάτ» (αυτοέκδοση), προς αποφυγήν κάθε είδους εξάρτησης, και εξέφραζε – και εκφράζει έκτοτε – μια προσωπική θέαση των πολιτικών μας πραγμάτων. Έγινε αμέσως σαφές, από τις ανακλαστικές, και εν πολλοίς άναρθρες, αντιδράσεις που επακολούθησαν, ότι τότε ενόχλησε κάποιους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» (διάβαζε «Νέα Δημοκρατία»), τόσο για το περιεχόμενό του, αυτό καθεαυτό, όσο και για την αναγραμμένη προειδοποίηση στην πρώτη σελίδα, ότι ήταν «ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για όλους τους τυχοδιώκτες, κόλακες, και παρασιτούντες, που παρεισφρέουν, λυμαίνονται, και μολύνουν την πολιτική ζωή του τόπου».

    Σας παραθέτω σήμερα (25 Μαρτίου 2022) αυτολεξεί μία από τις ενότητές του, καθότι, δυστυχώς, τραγικά επίκαιρη, έστω και «Μετά από (σχεδόν) είκοσι έτη», για να μην ξεχνάμε και τον Αλέξανδρο Δουμά με τους «Τρεις Σωματοφύλακές» του (που όμως ήταν τέσσερις):

    Πολιτική Επιβίωσης

    «Μία μακρόπνοη προοπτική πολιτικής διακυβέρνησης απαιτεί προνοητικότητα για την αντιμετώπιση απρόσμενων ακραίων καταστάσεων που όλοι απεύχονται αλλά εάν συμβούν δεν θα πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο την επιβίωση του έθνους. Γιατί στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία έχουμε προσδώσει την ιδιότητα του προστατευτικού μας κελύφους κατά παντός κακού, εξασθενήσει ή καταρρεύσει - και το σημερινό πλανητικό γίγνεσθαι δεν είναι το ευσταθέστερο ή το πλέον προβλέψιμο - η χώρα θα πρέπει να επιβιώσει. Αυτό συνεπάγεται ενσυνείδητη εθνική πολιτική και στον αγροτικό τομέα, με στρατηγικό στόχο να διατηρεί πάντα την δυνατότητα αυτάρκειας στην παραγωγή των προς το ζην, εάν η χώρα αντιμετωπίσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Με δεδομένη την ευρωπαϊκή γεωργική υπερπαραγωγή και την αφθονία των εισαγόμενων προϊόντων, τέτοια σχέδια μπορεί να ηχούν αναχρονιστικά για όλους όσους δεν έχουν βαθύτερη ιστορική παιδεία και επαναπαύονται στην ψευδαίσθηση του "αύριο όλα θα πάνε καλύτερα" την οποία ανάγουν σε αυταπόδεικτο αξίωμα, αγνοώντας τα διδάγματα της ιστορίας».

    Τώρα τι άλλο να πω, πέραν του ότι σήμερα θα ήθελα να σας πω αυτό που (τότε) σας είπα!

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...