ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

26 Μαρτίου 2022

ΠΟΛΩΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: "Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΗΓΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ". ΟΛΟΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΟΛΟΙ. ΤΟΥΡΚΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ. ΟΛΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ.

 



Η ΚΡΟΑΤΙΑ (ΚΑΙ Η ΔΑΛΜΑΤΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ


 

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΗΣ. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέκτησαν ήδη το πρώτο τους πυρηνικό εργοστάσιο.



Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ 15 ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΤΑ 74 ΓΙΓΑΤΟΝΟΥΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΓΚΡΕΤΑ ΤΟΥΝΜΠΕΡΓΚ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΤΙ Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ.


Το Βέλγιο, για λόγους ενεργειακής αυτονομίας, θα λειτουργεί τα πυρηνικά ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια τουλάχιστον μέχρι το 2035. Η μισή και πλέον ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώθηκε στο Βέλγιο το 2021 παρήχθη από τους πυρηνικούς της σταθμούς. Ο Μητσοτάκης και η πρακτόρικη πολιτική ελίτ επιμένουν στους γερμανικούς ανεμιστήρες. Ούτε σκέψη για πυρηνικά εργοστάσια που έχουν όλα τα Βαλκάνια.

 

ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΤΟ 45% ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ" ΚΑΙ "ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΗΣ" ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Ο Πολωνός πρόεδρος γονάτισε μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου την ώρα που κατέθεσε στεφάνι στις 19/11/2017.
Ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας μόνο όταν φορέσουν το κιπά κάθονται με σεβασμό.  Μπροστά στα Ελληνικά Μνημεία ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας ξύνουν τους (ανύπαρκτους) όρχεις τους.


Ο Αντρέι Ντούντα (Andrzej Sebastian Duda, προφορά: γενν. στις 16 Μαΐου 1972) είναι Πολωνός δικηγόρος και πολιτικός, ο 6ος Πρόεδρος της Πολωνίας από το 2015. Προτού διεξαχθούν οι εκλογές του 2015 ήταν δικηγόρος και ευρωβουλευτής. Ως υποψήφιος του κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» για το αξίωμα του Προέδρου της Πολωνίας στις προεδρικές εκλογές της Πολωνίας του 2015, κέρδισε στον δεύτερο και τελικό γύρο των εκλογών, στις 24 Μαΐου 2015. Ο Ντούντα επανεξελέγη πρόεδρος στις εκλογές του 2020.

Η Πολωνία θέλει να συνεργαστεί στενά με τις ΗΠΑ καθώς σχεδιάζει να αρχίσει να παράγει πυρηνική ενέργεια, δήλωσε χθες (25/3/2022) στον αμερικανό πρόεδρο  Μπάιντεν ο Πολωνός πρόεδρος.


“Πιστεύω ότι μαζί με αμερικανικές εταιρείες, υπό την αυστηρή αιγίδα του Λευκού Οίκου, μπορούμε στο εγγύς μέλλον να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα γιατί είναι επειγόντως απαραίτητο για την Πολωνία”, δήλωσε ο Ντούντα μετά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν.

Η Πολωνία χρειάζεται αμερικανικά εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας προκειμένου να εκπληρώσει τους κλιματικούς στόχους της και να διασφαλίσει μια σύγχρονη πηγή προμήθειας ενέργειας, είπε.

Περίεργα πράγματα, περίεργοι καιροί, κάποτε η πυρηνική ενέργεια θεωρούνταν ως… επικίνδυνη, τώρα όμως όλοι την επιζητούν. Οι μόνοι που δεν τους αφορά το ζήτημα είναι οι έλληνες πολιτικοί.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


3 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ. ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΕΥΡΗ ΚΑΙ ΑΠΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ (ΟΣΗ ΕΠΕΜΕΙΝΕ).
    Έλληνες μαθητές υποστηρίζουν νέγρο λαθρομετανάστη από την ...Γουινέα. (Και οι καθηγητές και η Κεραμέως).
    Μπορεί σαν άτομο κάποιος λαθρομετανάστης να είναι καλός άνθρωπος. Σαν σύνολο, σαν λαός όμως, είναι πάντοτε εθνικό δηλητήριο και αφανισμός του λαού των Ελλήνων.
    Οι νέγρες στην Αφρική γεννοβολούν 50 παιδιά η κάθε μία. Εδώ οι πουτανίτσες (και των δύο φύλων) εξαντλούν την αγάπη, το ενδιαφέρον (και την φαντασίωση) για τους καημένους τους μαύρους, τα κορίτσια αρχίζουν τις εκτρώσεις από την ηλικία των 12, φθάνουν στα 40 -50 χωρίς παιδιά και ζουν τελικά μόνες με ευνουχισμένους σκύλους και γάτους. Αυτή είναι δυστυχώς η ελληνική νεολαία. Δυναμικό επιβίωσης μηδέν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για να βρουν σιτάρι, λάδι, αλεύρι, ζωοτροφές.
    Συγκαλείται αύριο στο Μαξίμου έκτακτη συνεδρίαση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, όπου θα εκθέσει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις πιθανότητες επισιτιστικής κρίσης που υπάρχουν αυτή την στιγμήν στην Ελλάδα ως απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής που ενέταξε την Ελλάδα στις «μη φιλικές χώρες» προς την Ρωσία με αποτέλεσμα να απαγορεύσει η τελευταία την εξαγωγή δημητριακών στη χώρα.
    «Ένα θέμα που θα μας απασχολήσει είναι η επισιτιστική κρίση, έχω συγκαλέσει μια τέτοια σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την προσεχή Δευτέρα για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των τροφίμων στην πατρίδα μας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης την περασμένη Παρασκευή, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής υπογραμμίζοντας ότι «δεν αφορά τη χώρα μας, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια τέτοια κρίση».

    Παράλληλα οι βιομήχανοι τροφίμων δηλώνουν «Οι εγχώριες βιομηχανίες κάνουν τεράστιες προσπάθειες να βρουν πρώτες ύλες, ώστε να μην έχουν προβλήματα, κάνοντας εισαγωγές από άλλες χώρες εκτός Ευρώπης» επισημαίνει ο κ. Μαχαίρας και συμπληρώνει: «Λύσεις βρίσκονται πάντα». Ωστόσο επισημαίνει ότι «εάν η κρίση στην Ουκρανία έχει μεγάλη διάρκεια είναι αμφίβολη η εξέλιξη των πραγμάτων και ευνόητο ότι θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά».

    Η δήλωση των αποθεμάτων σε γεωργικά προϊόντα και πρώτες ύλες ξεκινά αύριο και επιστρέφει την χώρα σε εποχές 1949-1941 λόγω του αντιρωσικού φανατισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όλων των υπουργών της.

    «Περάσαμε στη Βουλή μια διάταξη με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, με την οποία ζητάμε για συγκεκριμένα προϊόντα, κατά βάση για τις πρώτες ύλες, τις ζωοτροφές, τα λιπάσματα, το σιτάρι κλπ., από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, να μας δηλώσουν τα αποθέματά τους. Η σχετική ΚΥΑ θα εκδοθεί τη Δευτέρα κι εντός 48 ωρών πρέπει να δηλωθούν τα αποθέματα και το σημείο, στο οποίο βρίσκονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς

    Και δεν είναι μόνο αυτό καθώς δραματική κατάσταση επικρατεί στον κλάδο οδικών εμπορευματικών μεταφορών, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις εξαγωγές, στη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και στις δραστηριότητες εμπορικών και παραγωγικών επιχειρήσεων.


    Μείζον πρόβλημα έχουν καταστεί οι υψηλές τιμές των καυσίμων και οι αλλεπάλληλες αυξήσεις, που ανεβάζουν σε δυσθεώρητα επίπεδα το κόστος μεταφορών.

    Οι μεταφορικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να καλύψουν το κόστος, το οποίο μεταφέρεται εν μέρει στις τελικές τιμές των προϊόντων, προσθέτοντας στον πληθωρισμό και αφαιρώντας ανταγωνιστικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΖΗΝΩΝ 3 Δεκεμβρίου 2021 «Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΕΛΕΙ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ».
    Λαβρόφ: «Αμερικανικοί πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς μπορεί να εμφανιστούν σύντομα στην Ευρώπη»
    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε πως η αρχιτεκτονική της στρατηγικής σταθερότητας καταρρέει, συμπληρώνοντας πως αμερικανικοί πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς μπορεί να εμφανιστούν σύντομα στην Ευρώπη.
    «Το ΝΑΤΟ αρνείται να αναλογιστεί, εποικοδομητικά, τις προτάσεις μας για την αποκλιμάκωση της έντασης και να εμποδίσει επικίνδυνα περιστατικά» είπε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια του 28ου Υπουργικού Συμβουλίου του ΟΑΣΕ.
    «Αντίθετα, η στρατιωτική υποδομή της Συμμαχίας μεταφέρεται πιο κοντά στα ρωσικά σύνορα. Το σενάριο-εφιάλτης για στρατιωτική σύγκρουση επιστρέφει» συμπλήρωσε.
    Ξεκαθάρισε πως η Μόσχα θα επιμείνει στην ανάπτυξη συμφωνιών που θα αποκλείουν την προέλαση του ΝΑΤΟ στην ανατολή.
    «Σε έναν διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τους συμμάχους τους, θα επιμείνουμε στην ανάπτυξη συμφωνιών που θα αποκλείουν περαιτέρω κινήσεις του ΝΑΤΟ στην ανατολή και ανάπτυξη οπλικών συστημάτων κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία που μας απειλούν» δήλωσε.
    «Στο κοντινό μέλλον, θα καταθέσουμε κατάλληλες προτάσεις» προανήγγειλε και εξέφρασε την ελπίδα του να γίνει σωστή μελέτη τους «χωρίς επιφυλάξεις».
    Ο Λαβρόφ προσέθεσε πως η Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά τη μετατροπή των χωρών που συνορεύουν με τη Ρωσία σε στρατιωτικό ορμητήριο και επέμεινε πως η χώρα του είναι έτοιμη για επανεκκίνηση του διαλόγου με τις ΗΠΑ και την Ουκρανία.
    «Ενδιαφερόμαστε να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης. Οι Αμερικανοί συνεργάτες μας έχουν πει πολλές φορές ότι θέλουν να βοηθήσουν [...] αποκαθιστώντας ένα ξεχωριστό κανάλι διαλόγου, που υπήρχε υπό την προηγούμενη κυβέρνηση. Είμαστε έτοιμοι για αυτό» τόνισε ο Λαβρόφ κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.
    Έθιξε, επίσης, το θέμα της λειτουργίας των πρεσβειών της Ρωσίας και των ΗΠΑ.
    «Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα από εκείνα τα θέματα που μπορούν να επιλυθούν πολύ γρήγορα και να σταλεί ένα μήνυμα ότι μπορούμε ακόμα να καταλήξουμε σε συμφωνία» υπογράμμισε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...