ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

29 Οκτωβρίου 2021

Ο ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΞΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ.

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΟΡΟΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ. «ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ» ΦΩΝΑΞΕ ΠΡΙΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ. Άρμα μάχης της Εθνικής Φρουράς έχει γραμμένο το όνομα του Κ.Κατσίφα. 

 

 Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ; 

 

18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941: Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΡΥΖΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ "ΔΥΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ".

 

 

 "Στη διάρκεια της παραμονής του στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα, σε μία δεξίωση της Αγγλικής πρεσβείας, ο Παξινός απεκάλυψε σε Άγγλο διπλωμάτη ότι «....εγνώριζε τα πάντα για τον θάνατο του Ι. Μεταξά και ότι θα έγγραφε ένα βιβλίο για το θέμα αυτό», το οποίο είχε την πρόθεση να εκδώσει μετά τη λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Βρετανός διπλωμάτης μετά την συνομιλία αφού χαιρέτησε με βιασύνη τον Παξινό φέρεται πως εγκατέλειψε αμέσως την πρεσβεία. Ο Παξινός με την σειρά του έφυγε αργά το βράδυ από την δεξίωση και το πρωΐ της επομένης ημέρας ευρέθη νεκρός στα στενά του Καΐρου, ενώ η Αιγυπτιακή αστυνομία ανακοίνωνε εσπευσμένα και δίχως να προηγηθεί δικαστική έρευνα ότι ο Παξινός έπεσε θύμα ληστείας και στη συνέχεια δολοφονήθηκε . Στην πραγματικότητα, εκείνο το βράδυ, ο Παξινός συνελήφθη από τους Άγγλους και μεταφέρθηκε στην περιοχή Άκρον στη Συρία όπου φυλακίστηκε με την κατηγορία ότι ήταν πράκτορας των Γερμανών και με τη λήξη του πολέμου μεταφέρθηκε σε φυλακές στο Καράτσι, που ήταν τότε υπό Αγγλική κατοχή. Αρκετό διάστημα μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου ο Παξινός αφέθηκε ελεύθερος από τους Άγγλους.  Το  1958  ο Παξινός βρέθηκε κατακρεουργημένος από κτυπήματα με μαχαίρι κοντά στην εξώθυρα του διαμερίσματος του στο Καράτσι και μεταφέρθηκε ημιθανής στο εκεί νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε, ενώ ο δολοφόνος του διέφυγε". 

 

Ο  ΠΑΞΙΝΟΣ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΑΓΓΛΙΚΕΣ  ΜΥΣΤΙΚΕΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΤΟΥ  ΤΣΩΡΤΣΙΛ

Υποθέτουμε πως  γίνονται  αυτές οι δουλειές.

Προφανώς ο Παξινός ήρθε  μέσα από την φυλακή των Άγγλων σε συμφωνία με την αγγλική  μυστική αστυνομία:  «Παξινέ, δεν θα σε σκοτώσουμε,  αν  μας  δώσεις όλα  τα  στοιχεία που έχεις  για  τον  θάνατο  του  Μεταξά  και  πού  τα  έχεις κρύψει, για  να  τα  καταστρέψουμε .  Μετά  μπορεί να σε αφήσουμε  ελεύθερο  με  ορισμένους όρους.  Να  μην  επιστρέψεις ποτέ  στην Ελλάδα,  να  παραμείνεις  μακριά  της  και  να  μην  γράψεις  τίποτε  για τον  πόλεμο.  Αν  παραβιάσεις  την  συμφωνία,  οι  μυστικές υπηρεσίες θα  σε σκοτώσουν.  Αν  κρατήσεις  την συμφωνία,  οι  μυστικές  υπηρεσίες  θα  σε  βοηθήσουν  να  ζήσεις  καλή  και πλούσια  ζωή  (όσο  γίνεται  πιο  μακριά  από  την πατρίδα σου)  με  μια  επιχείρηση  της  αρεσκείας  σου».

 

 

 

Σπύρος Παξινός  (ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)

Ο Σπύρος Παξινός (1895-1958) ήταν ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας Πόλεων, υποδιευθυντής της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών και επικεφαλής της Υπηρεσίας Διώξεως Κομμουνισμού την περίοδο 1936-1941. Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εγκαταστάθηκε στο Πακιστάν, όπου και δολοφονήθηκε το 1958 υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

O Σπύρος Παξινός γεννήθηκε το 1895 στην Κέρκυρα. Εισήχθη στην Χωροφυλακή το 1915 και έφτασε μέχρι το βαθμό του ανθυπομοίραρχου. Το 1929 μετετάγη με το βαθμό του Αστυνόμου Β' στην Αστυνομία Πόλεων και τοποθετήθηκε στη Γενική Ασφάλεια Αθηνών. Ανέβηκε γρήγορα την ιεραρχία του Σώματος, φτάνοντας μέχρι τις ανώτατες θέσεις. Ήταν πολύγλωσσος, μιλούσε Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Στον αντικομμουνιστικό αγώνα

Το 1935 έγινε υποδιοικητής της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών και το 1936 επί δικτατορίας Μεταξά ο υφυπουργός Δημοσίας Ασφαλείας Μανιαδάκης τον έστειλε να εκπαιδευτεί στη γερμανική Γκεστάπο στη δίωξη του κομμουνισμού. Επέστρεψε το 1937 όπου τοποθετήθηκε επικεφαλής της Υπηρεσίας Διώξεως Κομμουνισμού με βοηθό του τον αστυνόμο Νικόλαο Χαραλαμπίδη και του νεοσυσταθέντος Κέντρου Αλλοδαπών, το οποίο ήταν υπηρεσία αντικατασκοπείας.

Ο Παξινός εφάρμοσε πολύ αποτελεσματικά τις μεθόδους της Γκεστάπο και επέτυχε την εξάρθρωση της καθοδήγησης του ΚΚΕ με τη σύλληψη κατά τα έτη 1938-39 πολλών ηγετικών στελεχών του κόμματος (Μαλτέζος, Νεφελούδης, Σκλάβαινας, Παρτσαλίδης, Σιάντος, Πλουμπίδης, Θέος, Σκαφίδας, Μιχελίδης, Δαμασκόπουλος κ.α). Επίσης πρωτοστάτησε στην προσπάθεια του Υφυπουργείου Ασφαλείας να υπογράψουν δήλωση μετανοίας και αποκήρυξης του κομμουνισμού φυλακισμένα ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ και στη συνέχεια κάποια από αυτά να περάσουν στην υπηρεσία της Ασφάλειας, όπως ο Τυρίμος, ο Μανωλέας, ο Μύτλας κ.α.

Η ίδρυση της Προσωρινής Διοίκησης του ΚΚΕ

Στα τέλη του 1939 μεθόδευσαν μαζί με τον Μανιαδάκη και τον Τυρίμο την ίδρυση της Προσωρινής Διοίκησης του ΚΚΕ (ΠΔ) ενός ασφαλίτικου μηχανισμού με σκοπό τη διάβρωση της πραγματικής ηγεσίας του ΚΚΕ της λεγόμενης Παλιάς Κεντρικής Επιτροπής (ΠΚΕ). Η ΠΔ που εξέδιδε και δικό της ασφαλίτικο Ριζοσπάστη ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με την ΠΚΕ, κατηγορώντας η μια την άλλη για χαφιεδισμό. Μέσα σε αυτό το κλίμα τα στελέχη και μέλη του ΚΚΕ βρέθηκαν σε πρωτοφανή σύγχυση. Η ΠΔ κατάφερε να επηρεάσει πολλά φυλακισμένα καθοδηγητικά στελέχη του ΚΚΕ, ακόμα και τον ίδιο το Νίκο Ζαχαριάδη, ο οποίος δεν υποψιαζόταν το ρόλο της, αλλά αντ' αυτού υποψιαζόταν την καθαρή ΠΚΕ.

Για τη δράση του στον αντικομμουνιστικό αγώνα ο Παξινός τιμήθηκε από τον Μεταξά και τον Μανιαδάκη.

Το 1940 έγραψε το βιβλίο "Έγκλημα - Κοινωνία - Αστυνομία" που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Σαλίβερου.

Εγκατάσταση στο Κάιρο και ύποπτο τέλος στο Πακιστάν

Τον Μάιο του 1941 ο Παξινός ακολούθησε τη βασιλική κυβέρνηση στο Κάιρο. Το 1942 κατά τη διάρκεια δεξίωσης της Αγγλικής πρεσβείας, εκμυστηρεύτηκε σε Άγγλο διπλωμάτη την επιθυμία του να γράψει ένα βιβλίο που θα απεκάλυπτε τα πάντα γύρω από τον θάνατο του Ι. Μεταξά και το οποίο θα εξέδιδε μετά τον πόλεμο. Την επόμενη μέρα τον συνέλαβαν οι Άγγλοι και μεταφέρθηκε στις Συριακές φυλακές στο Άκρον, ως πράκτορας των Γερμανών. Λίγο πριν το τέλος του πολέμου μεταφέρθηκε σε φυλακές στην Ινδία.

Όταν αποφυλακίστηκε δεν επέστρεψε στην Ελλάδα, αλλά εγκαταστάθηκε στο Καράτσι του Πακιστάν άνοιξε δικό του γραφείο και ασκούσε το επάγγελμα του ναυλομεσίτη. Επίσης διετέλεσε για ένα διάστημα πρόξενος της Ελλάδας στο Πακιστάν.

Στις 24 Νοεμβρίου 1958 δολοφονήθηκε στο Καράτσι υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Η σορός του μεταφέρθηκε στην Αθήνα και ενταφιάστηκε στο 1ο Νεκραταφείο Αθηνών στις 11 Δεκεμβρίου 1958.

Οικογενειακή κατάσταση

Ο Παξινός ήταν παντρεμένος, η γυναίκα του ονομαζόταν Ιουλία (Τζούλια) χωρίς να αποκτήσει παιδιά. Τον Απρίλιο του 1939 η σύζυγος του Παξινού ήταν η κουμπάρα στον γάμο του κρατούμενου στη Γενική Ασφάλεια Αθηνών στελέχους του ΚΚΕ Κώστα Θέου και νονά του γιού του, ώστε το παιδί να μπορέσει να αποκτήσει όνομα και να δηλωθεί στο ληξιαρχείο για να φοιτήσει στο σχολείο. Επίσης είχε δύο αδελφές, την Μαρία -σύζυγο Σκιαδόπουλου- και την Κωνσταντίνα -σύζυγο Αρβανιτάκη- από τις οποίες απέκτησε ανήψια.


 

 

 

Σπυρίδων Παξινός  (ΜΕΤΑΠΑΙΔΕΙΑ)

Ο Σπύρος Παξινός Έλληνας εθνικιστής, ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας Πόλεων που υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδος και διατέλεσε διευθυντής της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών από το 1936 έως το 1941 την περίοδο του Εθνικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου υπό τον πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά, επικεφαλής του Τμήματος Αλλοδαπών, που μετά την κατοχή της Ελλάδος και την αποστρατεία του εργάστηκε ως ναυλομεσίτης και υπήρξε Πρόξενος της Ελλάδος στο Πακιστάν, γεννήθηκε το 1895 στο νησί της Κέρκυρας και δολοφονήθηκε με μαχαίρι το πρωί της Δευτέρας 24 Νοεμβρίου 1958 στο διαμέρισμα του στο Καράτσι του Πακιστάν υπό συνθήκες που δεν διελευκάνθηκαν. Η εξόδιος ακολουθία του τελέστηκε στις 11 το πρωί της Πέμπτης 4 Δεκεμβρίου 1958 στο Μητροπολιτικό ναό Αθηνών και η σορός του μεταφέρθηκε και ενταφιάστηκε στην Κέρκυρα.

Ο Παξινός ήταν παντρεμένος με την Ιουλία (Τζούλια) Παξινού και από το γάμο τους δεν απέκτησε απογόνους. Τον Απρίλιο του 1939 η σύζυγος του Παξινού ήταν κουμπάρα στον γάμο του κρατούμενου στη Γενική Ασφάλεια Αθηνών στελέχους του Κ.Κ.Ε. Κώστα Θέου και νονά του πεντάχρονου γιου του, προκειμένου το παιδί να αποκτήσει όνομα και να δηλωθεί στο ληξιαρχείο για να φοιτήσει στο σχολείο.


Βιογραφία

Ο Σπυρίδων Παξινός είχε δύο αδελφές, την Μαρία -σύζυγο Σκιαδόπουλου- και την Κωνσταντίνα -σύζυγο Αρβανιτάκη- από τις οποίες απέκτησε ανήψια. Το 1915, μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων και μέσων σπουδών του εισήχθη στην Ελληνική Βασιλική Χωροφυλακή και σύντομα ανήλθε στην ιεραρχία του Σώματος. Το 1929 φέροντας το βαθμό του Ανθυπομοιράρχου μετατάχθηκε στην στην Αστυνομία Πόλεων ως Αστυνόμος Β' κι έφτασε ως τις ανώτατες θέσεις της ιεραρχίας του νεοσύστατου Σώματος. Το 1935 ο γλωσσομαθής Παξινός, μιλούσε Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά, τοποθετήθηκε στη θέση του υποδιοικητή της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών και το 1936 μετά την επικράτηση του καθεστώτος της «4ης Αυγούστου» και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Ιωάννη Μεταξά, ο Κώστας Μανιαδάκης, τότε υφυπουργός Ασφαλείας του καθεστώτος, έστειλε τον Παξινό στη Γερμανία όπου μετεκπαιδεύτηκε στη δίωξη του κομμουνισμού από τη Geheime Staats Polizei, γνωστή με το αρκτικόλεξο Γκεστάπο.

Επικεφαλής της Ασφάλειας Αθηνών

Ο Παξινός επέστρεψε από τη Γερμανία το 1937 και στην Αθήνα τοποθετήθηκε επικεφαλής του νεοσύστατου Κέντρου Αλλοδαπών, που στην ουσία ήταν μία υπηρεσία Αντικατασκοπείας και του ανατέθηκε η δίωξη του κομμουνισμού. Στη διάρκεια της θητείας του, ιδιαίτερα τα χρόνια από το 1938 έως το τέλος του 1939, πέτυχε τη σύλληψη πολλών ηγετικών στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, όπως οι Βασίλης Νεφελούδης, Στέλιος Σκλάβαινας, Μήτσος Παρτσαλίδης, Γιώργος Σιάντος, Νίκος Πλουμπίδης, Κώστας Θέος, Γρηγόρης Σκαφίδας και άλλοι. Με τη δράση του πέτυχε να αποσπάσει δήλωση αποκηρύξεως του κομμουνισμού φυλακισμένα ηγετικά στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος και στη συνέχεια ορισμένοι απ' αυτούς να προσφέρουν υπηρεσίες στον αγώνα εναντίον του κομμουνισμού, μεταξύ τους οι Μιχάλης Τυρίμος, Μανώλης Μανωλέας και Τηλέμαχος Μύτλας.

Από το 1938 και για χρονικό διάστημα που πλησίαζε σχεδόν τα δύο χρόνια ο Παξινός συνεργάζονταν με τον Σεβαστιανό Φουλίδη, τον Ποντιακής καταγωγής πράκτορα της Γερμανικής υπηρεσίας Abwehr. Ο Φουλίδης με τη βοήθεια του Παξινού οργάνωσε το δίκτυο των πρακτόρων του το οποίο αποτελούσαν κυρίως Ρωσομαθείς Έλληνες, που κατόρθωσε να τους ναυτολογήσει σε Τουρκικά καράβια που επισκέπτονταν τα ρωσικά λιμάνια του Εύξεινου Πόντου. Στη συνέχεια ο Φουλίδης, με τη συγκατάθεση του Ναυάρχου Φον Κανάρις, παραχωρούσε στις Ελληνικές αρχές όλα τα έγγραφα και τα δελτία των πρακτόρων του, τα οποία αφού φωτογραφίζονταν, του επιστρέφονταν για να σταλούν στο Βερολίνο 

Αντικομμουνιστικός αγώνας

Στο τέλος του 1939 και στις αρχές του 1940 ο Παξινός, σε συνεννόηση με τους Κωνσταντίνο Μανιαδάκη, τον Αστυνόμο Νίκο Χαραλαμπίδη της Διώξεως Κομμουνισμού και τον μεταμελημένο κομμουνιστή Μιχάλη Τυρίμο, μεθόδευσε την ίδρυση της Προσωρινής Διοικήσεως του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, η οποία βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των υπηρεσιών Ασφαλείας του καθεστώτος, με σκοπό τον έλεγχο της παρανόμου δράσεως των μηχανισμών του κόμματος. Η Προσωρινή Διοίκηση προχώρησε στην έκδοση της εφημερίδος «Ριζοσπάστης», γεγονός που προκάλεσε τεράστια αναστάτωση, αποπροσανατολισμό, αποδιοργάνωση στον παράνομο μηχανισμό του κόμματος και δημιούργησε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο επιτροπών, που κατηγορούσαν η μια την άλλη για χαφιεδισμό. Κορυφαίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα της δράσεως της Προσωρινής Διοικήσεως ήταν ο επηρεασμός των απόψεων του Νίκου Ζαχαριάδη, ο οποίος στην αρχή της επιθέσεως του Άξονα εναντίον της Ελλάδος υποστήριξε τις Εθνικές θέσεις, όπως εκφράζονταν από τον Ιωάννη Μεταξά και το καθεστώς της «4ης Αυγούστου». Ο Παξινός για τη δράση του στον αγώνα εναντίον των κομμουνιστικών απόψεων και της δράσεως του παράνομου μηχανισμού του Κομμουνιστικού Κόμματος, τιμήθηκε από τους Ιωάννη Μεταξά και Κωνσταντίνο Μανιαδάκη.

Β' Παγκόσμιος Πόλεμος

Παραμονές της κηρύξεως του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940 ο Παξινός παρακάλεσε μια εύπορη γυναίκα, μέλος οικογένειας εισαγωγικής εταιρείας υφασμάτων, να διοργανώσει δεξίωση προς τιμή των αξιωματούχων της Ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, όπου ο Παξινός θα έστελνε εκεί κάποιον Ιταλομαθή για να αντλήσει πληροφορίες. Έστειλε λοιπόν τον Ευάγγελο Σπηλιωτόπουλο στο κέντρο «Μαξίμ» όπου έγινε η δεξίωση. Ο Σπηλιωτόπουλος συνοδευόταν από μια γυναίκα, καθ’ υπόδειξη του Παξινού, και την σύστησε ως μνηστή του. Στο τραπέζι ήταν υπολογισμένο να κάτσει ο Σπηλιωτόπουλος, ανάμεσα σε δύο αξιωματικούς της Ιταλικής πρεσβείας. Την στιγμή που ο πρέσβης Γκράτσι έκανε πρόποση στην υγεία του ελληνικού λαού, ο ένας αξιωματούχος που καθόταν δίπλα στον Σπηλιωτόπουλο, ψιθύρισε στον άλλον Ιταλό Αξιωματούχο: «Να δούμε τι θα πει ο ελληνικός λαός τον Οκτώβριο». Μετά το τέλος της δεξιώσεως ο Σπηλιωτόπουλος γύρισε στην υπηρεσία του κι έγραψε την αναφορά όσων άκουσε. Ο Παξινός τη διάβασε την επομένη και κάλεσε τον Σπηλιωτόπουλο, για να του αναφέρει ότι θέλει να τον δει ο Μεταξάς προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την προσφορά του στην Πατρίδα.

Στην απόρρητη έκθεση του πρεσβευτού της Γερμανίας στην Αθήνα πρίγκηπα φον Έρμπαχ η οποία υποβλήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1940, αναφέρεται ότι «.....δεν εθίγη ούτε τρίχα Γερμανού υπηκόου. Διά τούτο επροξένησε πολύ κακήν εντύπωσιν ενταύθα το μεταδοθέν υπό γερμανικού ραδιοσταθμού ότι οι εν Αθήνας υπήκοοι του Ράιχ υπέστησαν «κακήν μεταχείρισιν». Ένας μικρός αριθμός Γερμανών συνελήφθη, διότι δεν εσέβετο τας διατάξεις περί συσκοτίσεως της πόλεως, ή ένεκα καταγγελιών. Ήδη, όμως, όλοι είναι πάλιν ελεύθεροι, πλην της Γερμανίδος γραμματέως ενός Ούγγρου «εμπόρου», εναντίον του οποίου υπάρχουν σοβαρά στοιχεία....». Παράλληλα ο πρεσβευτής της Γερμανίας συμπλήρωνε στην έκθεση του πως «...Όλας αυτάς τας περιπτώσεις διεξεπεραίωσε με τόσην ευσυνειδησίαν και αντικειμενικότητα ο Διευθυντής του Τμήματος Αλλαδαπών, Σπυρίδων Παξινός, ώστε η βρεταννική πρεσβεία εζήτησε την αντικατάστασίν του δι' άλλης προσωπικότητος....».  Σύμφωνα με μαρτυρία του Κωνσταντίνου Μανιαδάκη το δίκτυο Πληροφοριοδοτών του Παξινού κατόρθωσε να έχει από το πρωί της 5ης Απριλίου 1941, την πληροφορία ότι την επομένη ημέρα 6 Απριλίου στις 6 το πρωί θα επιδίδονταν από τον Έμπαχ, τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα, τελεσίγραφο στην Ελληνική κυβέρνηση και τα Γερμανικά στρατεύματα θα άρχιζαν την επίθεση τους κατά του Ελληνικού εδάφους. Περί το τέλος Απριλίου του 1941, μετά την κατάρρευση του Μετώπου και την ανατροπή της άμυνας των Ελληνικών δυνάμεων που υπεράσπιζαν τη γραμμή των οχυρών Μεταξά στη Μακεδονία, ο Παξινός φιλοξενήθηκε στο σπίτι του Γερμανού υπηκόου Τόμας Χάουζεν στο Ψυχικό, όπου συνελήφθη από τους Γερμανούς, όμως κατόρθωσε να δραπετεύσει και με υποβρύχιο μετέβη και εγκαταστάθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Μέση Ανατολή-Φυλάκιση

Στη διάρκεια της παραμονής του στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα, σε μία δεξίωση της Αγγλικής πρεσβείας, ο Παξινός απεκάλυψε σε Άγγλο διπλωμάτη ότι «....εγνώριζε τα πάντα για τον θάνατο του Ι. Μεταξά και ότι θα έγγραφε ένα βιβλίο για το θέμα αυτό», το οποίο είχε την πρόθεση να εκδώσει μετά τη λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Βρετανός διπλωμάτης μετά την συνομιλία αφού χαιρέτησε με βιασύνη τον Παξινό φέρεται πως εγκατέλειψε αμέσως την πρεσβεία. Ο Παξινός με την σειρά του έφυγε αργά το βράδυ από την δεξίωση και το πρωΐ της επομένης ημέρας ευρέθη νεκρός στα στενά του Καΐρου, ενώ η Αιγυπτιακή αστυνομία ανακοίνωνε εσπευσμένα και δίχως να προηγηθεί δικαστική έρευνα ότι ο Παξινός έπεσε θύμα ληστείας και στη συνέχεια δολοφονήθηκε.  Στην πραγματικότητα, εκείνο το βράδυ, ο Παξινός συνελήφθη από τους Άγγλους και μεταφέρθηκε στην περιοχή Άκρον στη Συρία όπου φυλακίστηκε με την κατηγορία ότι ήταν πράκτορας των Γερμανών και με τη λήξη του πολέμου μεταφέρθηκε σε φυλακές στο Καράτσι, που ήταν τότε υπό Αγγλική κατοχή.

Δικαστικές διώξεις

Το αρχείο της Γενικής Ασφάλειας για το οποίο ο Παξινός κατηγορήθηκε και συκοφαντήθηκε ότι το είχε παραδώσει στους Γερμανούς, ανασύρθηκε ακέραιο από την κρύπτη που το είχαν τοποθετήσει Αστυνομικοί συνεργάτες του Παξινού, οι οποίοι γνώριζαν που ήταν θαμμένο, και παραδόθηκε στην Διεύθυνση Αλλοδαπών όταν ήταν ακόμη εξόριστος από τους Άγγλους στην Βομβάη. Η απόκρυψη του αρχείου έγινε με εντολή του Κωνσταντίνου Μανιαδάκη, σύμφωνα με μαρτυρία του ίδιου, την Μεγάλη Παρασκευή του 1941, δηλαδή έντεκα ημέρες πριν την κατάληψη των Αθηνών από τους Γερμανούς στο κτήμα του οδοντιάτρου Κανελλόπουλου στα Μελίσσια Αττικής. Παράλληλα, πάντα με εντολή του Μανιαδάκη, το αρχείο της Γενικής Ασφάλειας που αφορούσε τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος απεκρύβη στα υπόγεια του κτιρίου επί της οδού Τοσίτσα 28, όπου διατηρήθηκε μέχρι την απελευθέρωση. Τότε το αρχείο αυτό εκλάπη από την κομμουνιστική συμμορία του καπετάν Λευτέρη (Σιδερίδη), αδελφό της Ηλέκτρας Σιδερίδου που τουφεκίστηκε για κομμουνιστική δράση. Σύμφωνα με τον Μανιαδάκη το αρχείο ήταν δυνατό να διασωθεί καθώς είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και ο Στρατιωτικός Διοικητής Αθηνών Παναγιώτης Σπηλιωτόπουλος.

Τον Ιούλιο του 1947 το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων με το βούλευμα με αριθμό 1272 απάλλαξε τον Παξινό από οποιαδήποτε κατηγορία, με το σκεπτικό των δικαστών ν' αναφέρει ότι ...δεν ευρίσκει εναντίον του Παξινού ψόγον τινά. Το αθωωτικό βούλευμα αναφέρει ότι η σύλληψη, η φυλάκιση και η εν συνεχεία εξορία του Παξινού από τους Άγγλους στη Μέση Ανατολή, έγιναν μετά από κατηγορίες που προήλθαν από το περιβάλλον του πρωθυπουργού Θεμιστοκλή Σοφούλη, διότι ο Παξινός ήταν από τους πλέον αφοσιωμένους συνεργάτες του Ιωάννη Μεταξά.

Ύστερα χρόνια

Αρκετό διάστημα μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου ο Παξινός αφέθηκε ελεύθερος από τους Άγγλους. Αφού εργάστηκε για λογαριασμό των επιχειρήσεων των αδελφών Ράλλη στην Καλκούτα της Ινδίας, στη συνέχεια ίδρυσε ναυλομεσιτικό γραφείο στο Καράτσι του Πακιστάν από τις εργασίες του οποίου απέκτησε σημαντική περιουσία και παράλληλα διατέλεσε επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος στο Πακιστάν. Σύμφωνα με ανταπόκριση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που δημοσιεύθηκε σε Αθηναϊκές  και επαρχιακές εφημερίδες της εποχής, ο Παξινός βρέθηκε κατακρεουργημένος από κτυπήματα με μαχαίρι κοντά στην εξώθυρα του διαμερίσματος του στο Καράτσι και μεταφέρθηκε ημιθανής στο εκεί νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε, ενώ ο δολοφόνος του διέφυγε.

Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις η σορός του Παξινού μεταφέρθηκε στην Ελλάδα. Το Φεβρουάριο του 1959 στις Ελληνικές εφημερίδες δημοσιεύθηκαν πληροφορίες ότι ο δολοφόνος του Παξινού ήταν Έλληνας φίλος του, υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας στο Πακιστάν, με τον οποίο μοιράζονταν το ίδιο διαμέρισμα, στο διάστημα της παραμονής του δεύτερου στο Πακιστάν. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αιτία για τη δολοφονία του Παξινού αποτέλεσαν παράνομες οικονομικές δοσοληψίες καθώς ο Παξινός εμπιστεύονταν στον Έλληνα φίλο του την εξαγωγή μεγάλων ποσών συναλλάγματος από το Πακιστάν με σκοπό την κατάθεση τους σε τράπεζα του Λονδίνου. Ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας μετέφερε στα ταξίδια του ποσά συναλλάγματος που του παρέδιδε ο Παξινός, τα οποία όμως κατέθετε σε προσωπικό του λογαριασμό κι όχι στο όνομα του Παξινού, ο οποίος ανακάλυψε την εξαπάτηση του και αυτό είχε ως συνέπεια τη φιλονικία τους, στη διάρκεια της οποίας δολοφονήθηκε από τον περιστασιακό συγκάτοικο και φίλο του.

Νεκρώσιμη ακολουθία

Η εξόδιος ακολουθία του Σπυρίδωνα Παξινού τελέστηκε στην Μητρόπολη Αθηνών στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης . Στην κηδεία χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ιερισσού και Αγίου Όρους Κυπριανός και παραβρέθηκαν ο Κωνσταντίνος Μανιαδάκης, Βουλευτής Κορινθίας και πρώην υπουργός Ασφαλείας του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, ο βουλευτής Αθηνών Δημήτριος Βρανόπουλος, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Πόλεων Δημήτριος Κόκκινος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής Κωνσταντίνος Μακρυνιώτης, ο Διευθυντής της Αστυνομίας Θεόδωρος Ρακιντζής, ο Διευθυντής Αστυνομίας Πειραιώς Κανελλόπουλος, ο ε.α. Στρατηγοί Θωμάς Πετζόπουλος και Μποζώνης, όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας Πόλεων και εκατοντάδες κόσμου. Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο πρώην Υπουργός Κωνσταντίνος Μανιαδάκης, ο Αστυνόμος Κοντογεώργος και ο γεωπόνος Γ. Ζαρκάδας, εκ μέρους της «Εθνικής Εταιρίας» .

Συγγραφικό έργο

Ο Παξινός έγραψε και δημοσίευσε το έργο,

  • «Έγκλημα-Κοινωνία-Αστυνομία», το 1940, 350 σελίδες, το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Οίκος Μιχαήλ Ι. Σαλιβέρου Α.Ε.».

Το βιβλίο σύμφωνα με πολλούς μελετητές παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο κοινωνικό, πολιτικό αλλά και λαογραφικό ενδιαφέρον, καθώς αναφέρεται εκτενώς στον κόσμο των ναρκωτικών και του κοινωνικού περιθωρίου της εποχής του συγγραφέα. Περιγράφει τον ιδιαίτερο τρόπο δράσεως των εγκληματιών που δραστηριοποιούνται στα ναρκωτικά, την επαιτεία, τα τυχερά παιχνίδια, την πορνεία, τις κλοπές, τις πλαστογραφίες, ενώ περιέχει πολλές φωτογραφίες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Παξινός το 1940 οι ανάγκες ενός τακτικού χρήστη ηρωίνης ή κοκαΐνης μπορούσαν να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τις 100 δραχμές καθημερινά, τη στιγμή που το ελάχιστο κόστος για τη διατροφή μιας πενταμελούς οικογένειας υπολογιζόταν στις 450 δραχμές την εβδομάδα. Συνεπώς το συμπέρασμα έμοιαζε αυτονόητο: ο εν λόγω χρήστης, αν δεν είχε την ανάλογη οικονομική επιφάνεια, θα αναγκαζόταν να καταφύγει στην κλοπή, την υπεξαίρεση, τη διάρρηξη, τη ληστεία. Κατά τον Παξινό: «....Εκ γενομένων στατιστικών εξηκριβώθη ότι τα 9/10 των απλών κλοπών διαπράττονται συνήθως υπό τοξικομανών. Οσάκις δε διετάχθη η περισυλλογή αυτών και η αυστηρά παρακολούθησίς των υπό των υπηρεσιών Ασφαλείας Αθηνών, αι κλοπαί των ανωτέρω κατηγοριών ηλαττούντο κατά πολύ...».

Με τον χαρακτηρισμό οι «έκφυλοι», αν και ο όρος «ομοφυλόφιλος» ήταν γνωστός από τον 19ο αιώνα, ο Παξινός ταξινομεί τους ομοφυλόφιλους σε δύο κατηγορίες: τους ενεργητικούς, τους σοδομιστές και τους παθητικούς, τους κιναίδους, οι οποίοι σύμφωνα με τον Παξινό, διαιρούνται «εις τους εξ ιδιοσυγκρασίας και τους εκ συνηθείας ή εξ επαγγέλματος». Οι «εξ επαγγέλματος κίναιδοι», άτομα προερχόμενα από διάφορα κοινωνικά στρώματα και νεαρής συνήθως ηλικίας, αντιμετωπίζονται ως άτομα ειδικευμένα στην πορνεία και την κλοπή. Ο συγγραφέας ξεχωρίζει ακόμη τους «εύπορους κίναιδους» που «ωθούνται εις την παρά φύσιν ασέλγειαν από φυσιολογικήν πάθησιν» και τα άτομα που ανήκουν στην τάξη των «παιδεραστών» και αναζητούν τα θύματά τους μεταξύ των μαθητών των σχολείων. 

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

51 σχόλια:

  1. Έδολοφονήθη ό τέως διοικητής του τμήματος αλλοδαπών Παξινός εις τό Καράτσι οπού ήτο γνωστός ώς πλούσιος ναυλομεσίτης Εφημερίδα «Ελευθερία», 25 Νοεμβρίου 1958, σελίδα 1η.
    Ναυλομεσίτης εις το Πακιστάν εφονεύθη εντός της οικίας του. Εφημερίδα «Μακεδονία», 25 Νοεμβρίου 1958, σελίδα 1η.
    Κηδείαι Εφημερίδα «Ελευθερία», 4 Δεκεμβρίου 1958, σελίδα 2η.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρνηση του Μεταξά πληρωμής επαχθούς χρέους στον Ρότσιλντ.
    Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, (που κήρυξε την χρεωκοπία του Ελληνικού κράτους την 18η/4/1932), στη διάρκεια ομιλίας του στην «Κοινωνία Των Εθνών» στις 15 Απριλίου 1932, είχε ζητήσει πενταετή αναβολή πληρωμών, αλλά η απόφαση της Κ.Τ.Ε. ήταν αρνητική, ενώ η βελγική τράπεζα «Societe Commerciale de Belgique» κατέφυγε στα διεθνή δικαστήρια απαιτώντας να πληρωθεί. Στις 18 Απριλίου 1932, μετά από ένα τρίμηνο ταξιδιών και επαφών στην Ευρώπη, η κυβέρνηση του Βενιζέλου κήρυξε χρεοστάσιο. Το 1936 λίγο πριν αναλάβει την πρωθυπουργία ο Ιωάννης Μεταξάς, εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση για την Ελλάδα, και οι Βέλγοι προσέφυγαν στο Διαρκές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαιοσύνης για να απαιτήσουν την εφαρμογή τής αποφάσεως. Η κυβέρνηση Μεταξά, κάνοντας χρήση της «αρχής τής δημοσιονομικής αδυναμίας», έβαλε σε προτεραιότητα τις ανάγκες των πολιτών έστω κι αν αυτό ήταν εις βάρος των πιστωτών. Στις 5 Ιουνίου 1939, η Ελλάδα αποκήρυξε και νομικά τους δανειστές παύοντας τις πληρωμές της ενώ διέγραψε μονομερώς τμήμα από το ελληνικό εξωτερικό χρέος, χωρίς να αγγίξει δραχμή από τα εθνικά ταμεία και τα ομόλογα των Ελλήνων προχωρώντας στη μονομερή διαγραφή του χρέους.

    Απολογούμενη η Ελλάδα είχε επισημάνει ότι, «Η Κυβέρνηση της Ελλάδος είναι ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού, τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας. Γι’ αυτό, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή….». Αργότερα αναφερόμενη γενικά σε όλα τα Κράτη είχε δηλώσει συμπληρωματικά: «….Όταν μια Κυβέρνηση καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην πληρωμή του χρέους και στην εξασφάλιση για το Λαό κατάλληλης διοικήσεως, εγγυημένων συνθηκών για ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, πρέπει να επιλέξει το δεύτερο. Το Καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, υπερτερεί έναντι της πληρωμής των χρεών. Από κανένα Κράτος δεν μπορεί να απαιτηθεί η εκπλήρωση, μερική ή ολική των χρηματικών του υποχρεώσεων θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του με συνέπεια την αποδιοργάνωση της χώρας....». Η κυβέρνηση Μεταξά κέρδισε την υπόθεση με την απόφαση υπ’ αριθμόν General List No 77, Judgment Νο 31 της 15ης Ιουνίου 1939, δημιουργώντας ευνοϊκό προηγούμενο, πάνω στο οποίο βασίσθηκε, το 2003, ανάλογη ευνοϊκή απόφαση για την Αργεντινή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κομμουνιστής ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος γράφει: «.....Ο Μεταξάς, όμως, ήταν σώφρων πολιτικός, όπως και στρατιωτικός. Ανεπηρέαστος από τις επιτυχίες του ελληνικού στρατού, δεν επιθυμούσε τη συνέχιση του πολέμου και δεν ανεχόταν η Ελλάς να είναι «τμήμα θυσίας» του γαλλο-βρεταννικού στρατοπέδου. Δοκίμασε, λοιπόν, με αποστολή μυστική εμπίστου προσώπου να επιτύχει σύναψη ανακωχής με κεκτημένα τη δόξα του ελληνικού στρατού και τα κατεχόμενα εδάφη της Βορείου Ηπείρου. Αξίζει να παραθέσω τώρα ό,τι άκουσα ο ίδιος προ ετών σε τηλεοπτική εκπομπή: αφηγητής για προσωπική δράση του ήταν ο Γιώργος Πεσμαζόγλου, πρώην υπουργός με άψογο παρελθόν. Είπε, λοιπόν, ο αξιόπιστος αυτός πρώην υπουργός, ότι ο Μεταξάς του ανέθεσε να μεταβεί στην Ελβετία και να προβεί εκεί στις δέουσες ενέργειες για σύναψη ανακωχής, επωφελέστατης για την Ελλάδα. Επήλθε όμως τότε ο θάνατος, πολύ άκαιρα, του Μεταξά. Ο Πεσμαζόγλου έχασε τη σπουδαία μυστική εντολή του. Η εμπλοκή της Ελλάδος στον πόλεμο συνεχίσθηκε....».
    [Εφημερίδα «Η Καθημερινή», 28 Οκτωβρίου 2010, «Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος και ο Ιωάννης Μεταξάς»]
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μητσοτάκης φέρνει φορτηγό πλοίο με 400 παράνομους μετανάστες στην Κρήτη - Θα εγκατασταθούν μόνιμα στην ενδοχώρα.

    Ευρεία επιχείρηση έρευνας και «διάσωσης» αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη, από το ΛΣ χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν το φορτηγό πλοίο βρίσκεται πράγματι σε κίνδυνο ή όχι.


    Ειδικότερα, το Κέντρο έρευνας και διάσωσης του Λ.Σ. ενημερώθηκε απλώς για την ύπαρξη φορτηγού πλοίου σημαίας Τουρκίας, στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης, στο οποίο επιβαίνουν πάνω από 400 άτομα τα οποία, κατά δήλωση τους, απέπλευσαν από την Τουρκία, κάτι που σημαίνει πως μάλλον επικοινώνησαν με το γνωστό αριθμό 112 ζητώντας την άμεση αποβίβασή τους στην Κρήτη.


    Στην επιχείρηση συμμετέχει ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού.

    To φορτηγό πλοίο, με τη συνδρομή του πλοίου ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού οδηγείται σε ασφαλές σημείο δηλαδή σε λιμάνι της Κρήτης.


    Οι αλλοδαποί θα ισχυριστούν -ως είθισται- ότι τελικός προορισμός του σκάφους ήταν η Ιταλία αλλά το πλοίο έπαθε βλάβη όπως συνηθίζεται ανατολικά της Κρήτης.


    Τα υπόλοιπα είναι γνωστά: Αφού καταγραφούν οι αλλοδαποί θα οδηγηθούν σε προσωρινούς καταυλισμούς πριν μεταφερθούν στην περίφημη ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μητσοτάκης υπέγραψε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μνημόνιο συνεργασίας για την ένταξη των μεταναστών. Τρίβουν τα χέρια τους οι ΜΚΟ.
      Ο υπουργός Νότης Μηταράκης πήρε το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ στις 20.000 θέσεις και το έφτασε στις 40.000, διασπείροντας «μαντίλες» σε όλη την επικράτεια. Τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης που ουσιαστικά μετατρέπονται σε κωμοπόλεις μεταναστών εντός της Ελληνικής επικράτειας.

      Πρόσφατα μάλιστα ο υπουργός δήλωσε μιλώντας στα πλαίσια του Φόρουμ των Δελφών υπέρ της ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πολλές φορές τονίσει ότι αυτή είναι η λύση στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας

      Έτσι δεν μας προξενεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι η κυβέρνηση υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης για την υποστήριξη των προσπαθειών ένταξης των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα συνυπέγραψαν μαζί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

      Το μνημόνιο, που επισημοποιεί την υφιστάμενη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών στον τομέα αυτόν, υπέγραψαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη, Σοφία Βούλτεψη και η αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα, Μιρέιγ Ζιράρ.


      «Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και μόνο μέσα από τις συνέργειες μπορούμε να ανταποκριθούμε σε ένα τόσο απαιτητικό ανθρωπιστικό έργο», δήλωσε η κ. Βούλτεψη.

      Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού, η Ύπατη Αρμοστεία στόχο έχει να στηρίξει τις ενταξιακές δράσεις της κυβέρνησης, καθώς και να σχεδιάσει και να ξεκινήσει νέες πιλοτικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Η Ύπατη Αρμοστεία θα παράσχει τεχνική υποστήριξη στην κυβέρνηση με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών σχετικά με την ένταξη των προσφύγων.


      Επίσης, αναλαμβάνει τη συλλογή και παροχή στοιχείων για τις δεξιότητες και την εξειδίκευση των προσφύγων, προκειμένου να συμβάλει στο να μεγιστοποιηθούν οι ευκαιρίες που θα έχουν, όπως και η προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία. Επιπλέον, θα παρακολουθεί την πρόοδο στον τομέα της ένταξης στο πέρασμα του χρόνου, μέσω συγκεκριμένων δεικτών που θα συμφωνηθούν με το υπουργείο.

      «Η ένταξη απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες από όλους. Ο καθένας έχει κάποιο ρόλο να διαδραματίσει, κάτι να προσφέρει», δήλωσε η αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

      Η Ύπατη Αρμοστεία να θυμίσουμε εμείς έχει υπό την επίβλεψη της όλες εκείνες τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην χώρας μας και που έχουν κατηγορηθεί για διακίνηση μεταναστών με αμοιβή χιλιάδων ευρώ για κάθε κεφάλι.

      Τώρα το γεγονός ότι υπογράφουμε ένα τέτοιο μνημόνιο συνεργασίας δεν προμηνύει τίποτα καλό για την χώρα μας. Πολύ σύντομα θα πρέπει να αναμένουμε σκηνές σαν και αυτές που παρουσιάζονται στο κάτωθι βίντεο όπου καραβάνι χιλιάδων Μεξικάνων περνάνε ανενόχλητοι τα σύνορα τραγουδώντας στα Ισπανικά το «Υes we can» το γνωστό σύνθημα του Ομπάμα... https://youtu.be/9jlXktawx4g
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΙΜΑΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΑΤΕ".
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.


    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο Μέγαρο Μαξίμου, στην τελευταία της επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Μετά το τέλος της συνάντησης, ούτε λίγο ούτε πολύ την ευχαρίστησε για το γεγονός ότι «η σημερινή Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που γνωρίσατε την τελευταία δεκαετία».

    Υποστήριξε παράλληλα ότι η Γερμανίδα καγκελάριος «υπήρξε η φωνή της λογικής και της σταθερότητας», ενώ κατάληξε στ’ ότι «η Ελλάδα ωρίμασε» μέσα από τα Μνημόνια!

    Μάλιστα, την ευχαρίστησε για τα όσα έκανε για την Ελλάδα «σας αποχαιρετώ με σεβασμό, η Αθήνα σας περιμένει πάντα ως φίλη».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφροδίτη Λατινοπούλου για Μέρκελ: «Εξαιρετική καγκελάριος για την Τουρκία». Η ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑΣ.
    Πυρά κατά της Άνγκελα Μέρκελ η οποία έφτασε στη χώρα μας ανήμερα της Εθνικής Επετείου και την οποία υποδέχτηκε με τιμές και σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε η Αφροδίτη Λατινοπούλου:

    «Η Μέρκελ υπήρξε μία πολύ καλή καγκελάριος για τη Γερμανία. Εξαιρετική σίγουρα κ για την Τουρκία που της έκανε όλα τα χατίρια.

    Όχι όμως για τη χώρα μας, ούτε φυσικά για την Ε.Ε. Εμάς μας τσάκισε πολλές φορές (για το καλό μας πάντα), ενώ άφησε να πλημμυρίσει με λαθρομετανάστες η Ε.Ε.» σημείωσε σε ανάρτησή της στο Twitter.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΚΡΟΨΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ.

    ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΕΚΤΑΦΗ, ΝΕΚΡΟΨΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ; Αληθεύει ότι το επίσημο γερμανικό έγγραφο της νεκροψίας δεν βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού Κράτους;
    Αληθεύει ότι το πόρισμα της νεκροψίας Έππιγκερ, εξακολουθεί να παραμένει στο σκοτάδι, ενώ θα έπρεπε να περιλαμβάνεται και στα σχολικά εγχειρίδια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το «Ημερολόγιο» του γαμπρού του Μουσολίνι, κόμητος Γκαλεάτσο Τσιάνο, είναι μια σπουδαία πηγή για το πώς η Ιταλία οργάνωσε και εκτέλεσε την επιχείρηση κατά της Ελλάδας. Αλλά δεν έχει δημοσιοποιηθεί ολόκληρο. Το «Ημερολόγιο» έπεσε στα χέρια των αμερικανικών δυνάμεων, ενώ ακόμη η Γερμανία πολεμούσε, συγκεκριμένα η σύζυγος του Τσιάνο και κόρη του Μουσολίνι, Εντα, το «αντάλλαξε με τη ζωή της και τη ζωή των παιδιών της» προσεγγίζοντας στην Ελβετία τον τότε αρχιπράκτορα των Αμερικανών, Αλαν Ντάλες, όπως γράφει ο Γουίλιαμ Σίρερ. Το «Ημερολόγιο» βρίσκεται έκτοτε στα αμερικανικά αρχεία. Η ιταλική κυβέρνηση το ζήτησε επανειλημμένα από τον Μάιο του 1983, αλλά η Ουάσιγκτον δεν ικανοποίησε ως σήμερα, το ιταλικό αίτημα. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ορισμένες σελίδες που αναφέρονται στην εκστρατεία εναντίον της Ελλάδας δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας, και Βρετανοί ιστορικοί «πιστεύουν» ότι λείπουν σελίδες που αναφέρονται στην αλληλογραφία Τσόρτσιλ - Μουσολίνι, την ύπαρξη της οποίας με πάθος διέψευδε ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας και με τόση βεβαιότητα μιλούσαν οι Γερμανοί φον Ρίμπεντροπ και φον Πάπεν, οι ιταλοί αντάρτες, και γράφουν αγγλοσάξονες πανεπιστημιακοί.

    Την ιδέα για επίθεση κατά της Ελλάδας την είχε ο Τσιάνο, ο οποίος ήθελε να προεκτείνει το αλβανικό «ντουκάτο» προς Νότο. Ο πεθερός του, που «ωρέγετο να αναστήσει πάλι το Πόρτο Λεόνε» (τον Πειραιά), έδωσε τη συγκατάθεσή του και τις διαταγές για τον σχεδιασμό και την οργάνωση της εκστρατείας.
    Οταν άρχισε η εισβολή στην Ελλάδα, ο Τσιάνο συγκέντρωσε στο γραφείο του τον υφυπουργό Εξωτερικών Μπαστιανίνι και στελέχη του υπουργείου του και τους δήλωσε ότι «αυτός ο πόλεμος είναι δικός μου πόλεμος».
    Στην Αλβανία, την οποία είχε μετατρέψει σε ιδιωτικό Grand Ducato, όλοι οι τοπικοί διοικητές έδιναν όρκο σε εκείνον και όχι στο φασιστικό καθεστώς. Σκόρπιζε άφθονο χρήμα, που υπολογίζεται σε 200.000 προπολεμικές αγγλικές λίρες- για να συγκεντρώνει πληροφορίες για την Ελλάδα όπου, όπως βεβαίωσε αργότερα ο Τζιουζέπε Μπότα, ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του φασισμού, καυχιόταν ότι «είχε φέρει με το μέρος του κυβερνητικά πρόσωπα και στελέχη του στρατού» . Ο ίδιος φρόντιζε να παραπλανήσει την Αθήνα, αλλά και τους Αγγλους, με τους οποίους διατηρούσε ανέκαθεν «λεπτές σχέσεις».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τηλεγράφημα του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών προς τον πρεσβευτή τους Πάλαιρετ:
    «Αν η Ιταλία είναι πραγματικά αποφασισμένη να πολεμήσει είναι προς το συμφέρον μας να εμπλακεί σ’ έναν βαλκανικό πόλεμο με όλες τις αβεβαιότητες και τις περιπλοκές που αυτό συνεπάγεται, ειδικότερα τώρα που σχεδιάζει την επίθεση στην Αίγυπτο» (πηγή: F.O. 371/24917/R7225, 24 Αυγούστου 1940).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρετανός ιστορικός David Irving στο βιβλίο του: «Ο πόλεμος του Χίτλερ».
    «Ο Τσιάνο, ήταν Ο ΑΡΧΙΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΩΝ Βρετανών. Ο Χίτλερ ήξερε ότι ο Τσιάνο πληροφορούσε για τα πάντα τους άγγλους. Όταν ήθελε να "πληροφορηθούν κάτι" οι Εγγλέζοι το έλεγε «εμπιστευτικά» στον Τσιάνο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Τσιάνο επιτυγχάνει να πείσει τον Μουσσολίνι, κι έτσι στις 13 Οκτωβρίου ο Μπαντόλιο λαμβάνει εντολές να προετοιμάσει την επίθεση κατά της Ελλάδος για τα τέλη του μηνός, σε εφαρμογή (αλλά με κάποιες αλλαγές) του σχεδίου επιθέσεως του Αυγούστου (της ματαιωθείσης από τον Χίτλερ επιθέσεως). Έτσι, στις 15 Οκτωβρίου, έγινε σύσκεψη των Μουσσολίνι και Τσιάνο με τον στρατάρχη Μπαντόλιο και τους στρατηγούς Σοντού, Ροάττα, Τζακομόνι, προς τους οποίους παρουσιάστηκε το νέο σχέδιο επιθέσεως. Ο Μπαντόλιο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του κι ο Τσιάνο έσπευσε να τον καθησυχάσει, λέγοντάς του πως η στιγμή για την επίθεση είναι η πιο κατάλληλη, καθώς η Ελλάδα είναι απομονωμένη, καθώς ούτε η Τουρκία ούτε η Γιουγκοσλαβία θα προστρέξουν προς βοήθειά της, ενώ σε περίπτωση εμπλοκής της Βουλγαρίας, αυτή θα είναι με το μέρος της Ιταλίας. Επιπλέον, του κατέστησε βέβαιο ότι παρά την αισιοδοξία των Ελλήνων δεν αναμένεται να υπάρξει καμία έμπρακτη βοήθεια εκ μέρους της Βρετανίας.
    Κάπως έτσι, λοιπόν, εφαρμόζοντας εντέχνως την γνωστή πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», ο ιουδαίος εκ μητρός Τσώρτσιλ και πράκτορας του Μπαρούχ, μας ενέπλεξε στον Β΄Π.Π.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σύμφωνα με πολλούς ιστορικούς, η κύρια ευθύνη της ιταλικής επίθεσης κατά της Ελλάδος, ανήκει στον τότε υπουργό των εξωτερικών της Ιταλίας, και γαμπρό του Μουσολίνι, τον κόμη Γκαλεάτσο Τσιάνο: «…Από το ίδιο το ημερολόγιό του, προκύπτει ότι ο Τσιάνο είναι εκείνος που συνέλαβε πρώτος την ιδέα για κατάληψη της Ελλάδος… Κατά τη σύσκεψη, εξ άλλου, της 15ης Οκτωβρίου 1940, στην οποία απεφασίσθηκε η επίθεση εναντίον μας, ο Τσιάνο όχι μόνο συνηγόρησε, αλλά και έσπευσε να πει, απαντώντας στο ερώτημα του Μουσολίνι ποια είναι η ψυχολογική κατάσταση του ελληνικού λαού: Υπάρχει σαφής διάσταση μεταξύ του λαού και της ιθύνουσας πολιτικοστρατιωτικής τάξεως, η οποία διατηρεί στη χώρα αγγλόφιλο πνεύμα. Η τάξη αυτή είναι πάρα πολύ μικρή, ενώ ο υπόλοιπος πληθυσμός αδιαφορεί για όλα τα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης και της εισβολής μας» (πηγή: «Ο Μουσολίνι και η Ελλάδα» - Ιωάννη Γκίκα).
    Επίσης «…Ίσως ο Χίτλερ ήταν αυστηρός με τον Τσιάνο, διότι εγνώριζε ότι αυτός ήταν ο πραγματικός εμπνευστής της εκστρατείας κατά της Ελλάδος» (πηγή: «Μεταξάς- Χίτλερ» - Α. Βελιάδη).
    Είναι, λοιπόν, αναμφισβήτητο το γεγονός ότι ο Τσιάνο έπεισε τον Μουσολίνι, χρησιμοποιώντας παραπλανητικές πληροφορίες, ότι η επίθεση στην Ελλάδα θα ήταν ένας σύντομος και υγιεινός περίπατος για τα ιταλικά στρατεύματα.
    Τι ρόλο έπαιζε ο Τσιάνο; Το 1943 αποκαλύφθηκε ότι ήταν πράκτορας των Άγγλων και εκτελέστηκε!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι μόνοι που είχαν συμφέρον από το άνοιγμα ενός νέου μετώπου στα Βαλκάνια ήταν οι Άγγλοι.
    Οι οποίοι Άγγλοι «…ήταν τόσο βέβαιοι για την εκδήλωση ιταλικής επίθεσης κατά της Ελλάδος, ώστε στις 27 Αυγούστου είχαν ήδη ετοιμάσει σχέδιο διαγγέλματος του Βασιλέως της Αγγλίας που θα απευθυνόταν προς τον ελληνικό λαό, ευθύς ως θα εκδηλωνόταν η ιταλική εισβολή» (πηγή: «Μεταξάς-Χίτλερ» - Α. Βελιάδη).
    Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από τα ίδια τα αρχεία του Φόρεϊν Όφφις, που αποχαρακτηρίστηκαν 30 χρόνια μετά. Αναφέρει σχετικά τα αρχεία: «Οι Άγγλοι προβλέπουν τα πάντα κι έχουν ετοιμάσει από τον Αύγουστο διάγγελμα του βασιλέως των προς τον ελληνικό λαό που θα διαβαστεί την ημέρα της ιταλικής επιθέσεως κατά της Ελλάδος» (πηγή: «Τα μυστικά αρχεία του Φόρεϊν Όφφις» - εκδ. «Πάπυρος» -1971). Μάλιστα, στην επομένη σελίδα (121) του παραπάνω βιβλίου δημοσιεύεται ολόκληρο το διάγγελμα, με τον τίτλο «Σχέδιον μηνύματος του βασιλέως προς τον ελληνικόν λαόν επί τη εκρήξει του πολέμου μετά της Ιταλίας»! Πως ήταν τόσο βέβαιοι οι Άγγλοι για την ιταλική επίθεση εναντίον μας;

    Γιατί, όμως, οι Άγγλοι ετοίμαζαν διάγγελμα από τον Αύγουστο; Μήπως οι Ιταλοί ήταν έτοιμοι για επίθεση από τότε, αλλά κάποιος τους εμπόδισε; Την επομένη του τορπιλισμού της Έλλης, ο Ιταλός πρεσβευτής στο Βερολίνο καλείται στο γραφείο του Χίτλερ για να δώσει εξηγήσεις. Ο Ιταλός πρέσβης, σχεδόν τρέμοντας από τον φόβο του, δικαιολογεί τον τορπιλισμό ως εξής: «ήταν μια προληπτική πράξη για να προληφθεί τυχόν αποβίβαση αγγλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα» (πηγή: Knox, Mac Gregor, «Mussolini Unleashed 1939-1941», εκδ. Cambridge University Press). Ο Χίτλερ διαμηνύει στον Τσιάνο την επιθυμία του «για ειρήνη στα νότια σύνορα της Γερμανίας» (πηγή: ό. π.). Όπως αναφέρει ο Τσιάνο στο προσωπικό του ημερολόγιο, στις 17 Αυγούστου ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ρίμπεντροπ, συναντήθηκε με την σειρά του με τον Ιταλό πρεσβευτή και του ξεκαθάρισε πως η Γερμανία ήταν αντίθετη με τα ιταλικά σχέδια για επίθεση σε Γιουγκοσλαβία και Ελλάδα. Έτσι, τελειώνει άδοξα η πρώτη απόπειρα του Τσιάνο. Ωστόσο, οι Άγγλοι δεν πετούν το διάγγελμα. Είναι σίγουροι πως θα το χρειασθούν στο άμεσο μέλλον…
    ζ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Χίτλερ δεν συμφωνούσε με την ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδος, κι ούτε γνώριζε τίποτα γι’ αυτήν.
    (πηγή: «Η Ιταλία στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», Πέτρο Μπαντόλιο, Αρχηγός Ιταλικού Επιτελείου).

    ΧΙΤΛΕΡ: «αν είχα ειδοποιηθεί, θα μετέβαινα αεροπορικώς στη Ρώμη για να εμποδίσω αυτή την εκστρατεία».

    Στην πολιτική διαθήκη, την οποία υπαγόρευσε σε πιστούς συνεργάτες του λίγο πριν το τέλος, ο Χίτλερ ανέφερε τα εξής:

    «Είναι ολοφάνερο πως η συμμαχία με τους Ιταλούς εξυπηρέτησε περισσότερο τους εχθρούς, παρά εμάς τους ίδιους. Η καλύτερη υπηρεσία που θα μπορούσε να μας προσφέρει η Ιταλία θα ήταν να είχε μείνει μακριά απ’ αυτή τη σύγκρουση. Οι Ιταλοί είχαν το θράσος να ριχτούν, χωρίς να ζητήσουν την συμβουλή μας και χωρίς να μας δώσουν προηγούμενη προειδοποίηση για τους σκοπούς τους σε μια άσκοπη εκστρατεία στην Ελλάδα. Οι ντροπιαστικές ήττες που έπαθαν έκαναν μερικά βαλκανικά κράτη να μας βλέπουν με οργή και περιφρόνηση. Εδώ, και πουθενά αλλού βρίσκονται οι αιτίες της σκλήρυνσης της στάσης της Γιουγκοσλαβίας και της μεταστροφής της την άνοιξη του 1941. Αυτό μας υποχρέωσε, αντίθετα με όλα τα σχέδιά μας, να επέμβουμε στα Βαλκάνια κι αυτό με την σειρά του οδήγησε σε μια καταστρεπτική καθυστέρηση στην εξαπόλυση της επίθεσής μας εναντίον της Ρωσίας. Υποχρεωθήκαμε να στείλουμε εκεί μερικές από τις καλύτερες μεραρχίες μας. Και σαν καθαρό αποτέλεσμα, υποχρεωθήκαμε τότε να καταλάβουμε μεγάλες περιοχές όπου, αν δεν ήταν η ανόητη αυτή επίδειξη, η παρουσία των στρατευμάτων μας θα ήταν απολύτως περιττή. Τα Βαλκανικά κράτη θα ήταν απολύτως ικανοποιημένα, αν τους επιτρεπόταν, να διατηρήσουν στάση ευνοϊκής ουδετερότητας απέναντί μας. Όσο για τους αλεξιπτωτιστές μας, θα προτιμούσα να τους είχα εξαπολύσει εναντίον του Γιβραλτάρ, παρά εναντίον της Κορίνθου ή της Κρήτης».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΡΩΤΗΣΗ στον Χάγκεν Φλάισερ: Έχει διατυπωθεί η άποψη ότι η ναζιστική Γερμανία δεν ήθελε να εισβάλει στην Ελλάδα, αλλά εξαναγκάστηκε εξαιτίας της αποτυχίας των Ιταλών. Ότι ο Χίτλερ λόγω και των αρχαιοελληνικών φαντασιώσεων των ναζί ήθελε να είναι «καλός» με τους Έλληνες, αλλά αυτοί έκαναν αντίσταση και τον εξόργισαν.
      Χωρίς παρεξήγηση, έτσι ήταν στο ξεκίνημα και το έχω γράψει. Ο Χίτλερ βασικά επιτέθηκε γιατί δεν μπορούσε να αφήσει τον συνεταίρο του τον Μουσολίνι στα κρύα του λουτρού. Εκείνος είχε ήδη καταντήσει παγκόσμιο κορόιδο, αγαπημένος στόχος σατιρικών και γελοιογράφων. Είχε γίνει και θέμα πρεστίζ για τον Άξονα.
      Τα Ημερολόγια του Γκέμπελς και άλλων αξιωματούχων του καθεστώτος, καθώς και τα απόρρητα γερμανικά έγγραφα δείχνουν ότι δεν θέλανε καθόλου αυτή την εξέλιξη και χρησιμοποιούσαν υποτιμητική γλώσσα για τους Ιταλούς. Ο ίδιος ο «Φύρερ» εξέφρασε τη λύπη του στη «Μιμή», την Ελληνίδα γυναίκα του αγαπημένου του γλύπτη Άρνο Μπρέκερ, πως «υποχρεώθηκε» να επιτεθεί στα «αδέλφια» της. Ταυτόχρονα όμως τους επαινούσε αφού πολέμησαν ηρωικά, σαν τους αρχαίους προγόνους τους! Και πράγματι διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι Έλληνες αιχμάλωτοι, κάτι που δεν έκανε σε καμία άλλη χώρα.
      https://www.lifo.gr/culture/arxaiologia/hagken-flaiser-ta-katohika-daneia-exofloyntai-kai-metaxy-filon
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  15. ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ...

    Ο Τσώρτσιλ θα γράψει στον Υπουργό του των Εξωτερικών Ηντεν στις 6 Μαρτίου 1941 «… η απώλεια της Ελλάδος δεν αποτελεί καθόλου συμφορά για μας, αρκεί η Τουρκία να κρατήση έντιμον ουδετερότητα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο πράκτορας του Μπαρούχ άγγλος πρωθυπουργός Τσώρτσιλ στα Απομνημονεύματά του, ενώ αφιερώνει εκατοντάδες σελίδες στα αφορώντα την Ελλάδα γεγονότα του 1940-41, δεν αναφέρει πουθενά το όνομα του Ιωάννη Μεταξά (ενώ δεν λείπουν εκτενείς αναφορές σε κάθε όνομα με το οποίο έχουν έρθει σε επαφή οι Αγγλοι...).
    Μόνο στη φράση "αυτοκτόνησε ο Κορυζής που αντικατέστησε τον Μεταξά", γράφει για μία φορά το όνομα Μεταξάς.
    Σαν να ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης.
    Δηλαδή, το ποιος ήταν ο Μεταξάς και ποιος ο πρωθυπουργός που είπε το ΟΧΙ δεν θα το μάθει ποτέ ο ανύποπτος άγγλος ή αμερικανός αναγνώστης των Πολεμικών αυτών Απομνημονευμάτων!


    ΕΠΙΣΗΣ:

    Στο πλέον δημοφιλές βιβλίο του Τσώρτσιλ, με τίτλο «ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στον σιωνισμό, στην Παλαιστίνη ή στις μακροχρόνιες σχέσεις του με τους σιωνιστές, κάνοντας φανερό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη παράλειψη έγινε κάθε άλλο παρά τυχαία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΜΙΣΟΥΣΕ ΜΕ ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ.
      Στις 31 Δεκεμβρίου 1940, την 63η ημέρα του πολέμου, ο Μεταξάς είπε το τρίτο ΟΧΙ, στη "βοήθεια" των Άγγλων. Ο σιωνιστής Τσώρτσιλ φοβούμενος μία εκεχειρία και επάνοδο της Ελλάδας στην ουδετερότητα, τον δολοφόνησε και τοποθέτησε πρωθυπουργό τον πράκτορα Κορυζή. Ο ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΜΙΣΟΥΣΕ ΜΕ ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ. Στο γνωστό βιβλίο του «Ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» δεν αναφέρει ούτε καν το όνομα Μεταξάς. Αναφέρει τον Κορυζή, αναφέρει διάφορους άλλους, αλλά αποφεύγει με κάθε τρόπο να αναφέρει το όνομα Μεταξάς. Τόσο μίσος του είχε.
      Η παρουσία στο πλευρό του ασθενούς Μεταξά άγγλων ιατρών είναι γεγονός. Τραγικό για την τύχη του ασθενούς αλλά και για την τύχη του Πολέμου και της Ελλάδος, δώδεκα Έλληνες πανεπιστημιακοί καθηγητές ιατρικής να αφήνουν τον Πρωθυπουργό της χώρας στις φροντίδες του κάθε εγγλέζου υπιάτρου και αρχιάτρου εκτελούντων ποίος οίδε ποία αποστολή.
      Η δολοφονία του Μεταξά επιβεβαιώθηκε από τη νεκροψία που έκανε με την άδεια της κυβέρνησης Τσολάκογλου, ο Γερμανός καθηγητής Χάνς Έπινιγκερ, που διαπίστωσε την παρουσία δηλητήριου βραδείας προσβολής που χρειάζεται δυο-τρεις εβδομάδες για να προκαλέσει το θάνατο και το οποίο προκαλεί κατάρρευση του ανοσοποιητικού, προσβάλει τα ζωτικά όργανα και προκαλεί την εμφάνιση κηλίδων στο δέρμα των θυμάτων πριν από το θάνατο τους.
      Στις αρχές του 2003 παρουσιάσθηκε στο ελληνικό κοινό το βιβλίο του Βρετανού ιστορικού Ντέιβιντ Ιρβινγκ με τίτλο “Ο πόλεμος του Χίτλερ”. Ο αναθεωρητής συγγραφέας βασίσθηκε σε συνεντεύξεις στενών συνεργατών του Γερμανού καγκελάριου οι οποίοι του παραχώρησαν καταπληκτικά και αποκλειστικά ντοκουμέντα. Στο βιβλίο αυτό ο Ιρβινγκ υποστηρίζει πως ο Ιωάννης Μεταξάς δολοφονήθηκε από τους Βρετανούς, οι οποίοι μάλιστα χρησιμοποίησαν στη θανατηφόρο ένεση το ίδιο δηλητήριο με το οποίο οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες δολοφόνησαν τον βασιλιά της Βουλγαρίας Βόριδα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. "Τα προσωπικά έγγραφα του Χάιμ Βάιτσμαν, προέδρου της Παγκοσμίου Σιωνιστικής Οργάνωσης και μετέπειτα πρώτου προέδρου του ισραηλινού κράτους, περιγράφουν μια απίστευτη μάζωξη στο σπίτι του Άρτσιμπαλντ Σινκλέρ στις 8 Ιουνίου 1937, στην οποία οι Τσόρτσιλ και Έιμερυ (και οι δύο πρώην υπουργοί επί των Αποικιών) κατσαδιάστηκαν ως νήπια, λόγω της αποτυχίας τους να επηρεάσουν τις κυβερνήσεις τους υπέρ της εβραϊκής υπόθεσης. Η απάντηση του Τσόρτσιλ στον Βάιτσμαν είναι… εκπληκτική, ακριβώς λόγω του μεγέθους της δουλικότητας που την διέπει: «Ναι, είμαστε ένοχοι. Το γνωρίζεις. Είσαι το αφεντικό»! και γυρίζοντας προς τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους πολιτικούς, Άτλυ και Σία, συνέχισε, «και το δικό σας αφεντικό. Ό,τι πεις. Αν μας πεις να παλέψουμε, θα παλέψουμε σαν τίγρεις». Παρόλα αυτά, «τώρα οι εβραίοι φίλοι πρέπει να κάνουν τρία πράγματα: να υπομένουν, να υπομένουν και να υπομένουν», αλλά «η κατάσταση αυτή δεν θα κρατήσει για πολύ. Η Βρετανία θα ξυπνήσει και θα νικήσει τον Χίτλερ και τότε θα έχει έρθει η ώρα σας»."

      Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΒΑΪΤΣΜΑΝ: «ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ. ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ».
      http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/02/blog-post_32.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ:
      "Μέσα μου δεν φεύγει η αγωνία και η πίκρα με τον τρόπο που μας μεταχειρίζονται και απειλούν να μας μεταχειριστούν οι Άγγλοι και οι Γάλλοι.[...]
      Θέλουν να μας γδάρουν το πετσί μας".
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  17. Τα αμερικανικά αρχεία φέρνουν στην επιφάνεια ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τον Πόλεμο του 1940. Είναι πλήρως διασταυρωμένο ότι η Ουάσιγκτον είχε πληροφορηθεί στις 21 Οκτωβρίου 1940 από την πλέον αξιόπιστη πηγή, τον πρεσβευτή της στη Ρώμη Γουίλιαμ Φίλιπς, ότι ο Μουσολίνι ετοιμαζόταν να εισβάλει στην Ελλάδα. Ακόμη και η ημερομηνία της επίθεσης ήταν γνωστή στην Ουάσιγκτον- η 26η Οκτωβρίου αρχικώς, που μετακινήθηκε στις 28. Η Αθήνα όμως δεν έλαβε ποτέ μια τέτοια πληροφορία, ούτε από τον αμερικανό πρεσβευτή Λίνκολν Μακβή ούτε από τον άγγλο πρεσβευτή Ρέτζιναλντ Λίπερ, με τους οποίους όχι μόνο ο Μεταξάς αλλά και ο Γεώργιος Β΄ διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις.
    Όπως κατέθεσε πολλά χρόνια αργότερα ο Ιωάννης Κοκορέλης, ο οποίος διατηρούσε σχέσεις με την Ιντέλιντζενς Σέρβις, ούτε τα στελέχη της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας στην Ελλάδα γνώριζαν οτιδήποτε. Να υποθέσουμε ότι ο Ρούσβελτ δεν ενημέρωσε τον Τσόρτσιλ; Μάλλον απίθανο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ: «Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ».

    Όπως υποστήριξε ο Σπύρος Μαρκεζίνης ο Τσόρτσιλ σκοπίμως δεν ενημέρωσε την Αθήνα, επειδή ενδιαφερόταν να γίνει η εισβολή, να εισέλθει η Ελλάδα στον πόλεμο, οπότε θα μπορούσε ο αγγλικός στόλος και (ίσως) οι δυνάμεις ξηράς να εδραιώσουν ένα ισχυρό προγεφύρωμα στην Κρήτη, το οποίο θα προστάτευε την Αίγυπτο και το Σουέζ από ιταλική ή γερμανική επίθεση και αργότερα (ίσως) μπορούσε να γίνει βάση για βομβαρδιστικά που θα έπλητταν τις πετρελαιοπηγές της Ρουμανίας και τα γερμανικά πολεμικά εργοστάσια στην Κεντρική Ευρώπη.
    Ο Τσόρτσιλ αναφέρει στα Απομνημονεύματά του την Κρήτη, αναγνωρίζει ότι ήταν λάθος του που δεν την «οχύρωσε ώστε να καταστεί απόρθητη», και πολλά περισσότερα γράφει για την απώλειά της, τον Μάιο του 1941, ο νεοζηλανδός στρατηγός Φρέιζερ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΣΩΡΤΣΙΛ: "ΕΓΩ, ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ, ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ".

    Ο ρόλος του Τσώρτσιλ ως σιωνιστή έχει παραγνωριστεί, διότι ο ίδιος ο Τσόρτσιλ προσπάθησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του να αποκρύψει τη συγκεκριμένη ιδιότητα. Για του λόγου το αληθές, στο πλέον δημοφιλές βιβλίο του Τσόρτσιλ, με τίτλο Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά στον σιωνισμό, στην Παλαιστίνη ή στις μακροχρόνιες σχέσεις του με τους σιωνιστές, κάνοντας φανερό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη παράλειψη έγινε κάθε άλλο παρά τυχαία.
    Στο τελευταίο του γράμμα προς τον Βάιτσμαν, το 1951, το οποίο έχει διασωθεί, ο Τσόρτσιλ θα γράψει τα εξής χαρακτηριστικά που θα τον οριοθετήσουν ως έναν φανατικό υπέρμαχο του σιωνισμού: «οι υπέροχοι αγώνες που δίνει το Ισραήλ σε αυτή την δύσκολη εποχή, δίνουν μόνο χαρά σε έναν παλιό σιωνιστή σαν εμένα».
    Τσώρτσιλ: "όπου υπάρχουν τρεις Εβραίοι, υπάρχουν δύο Πρωθυπουργοί και ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης".
    Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ: "Ορισμένοι άνθρωποι συμπαθούν τους Εβραίους και κάποιοι όχι, αλλά κανένα σκεπτόμενο άτομο δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι πέρα από κάθε αμφιβολία είναι η πιο δεινή και η πιο αξιοσημείωτη φυλή που εμφανίστηκε ποτέ στο κόσμο. Ο Disraeli, o Eβραίος πρωθυπουργός της Αγγλίας και ηγέτης του συντηρητικού κόμματος, ήταν πάντα αληθινός προς την φυλή του και περήφανος για την καταγωγή του και είχε αναφέρει σε μια περίσταση: «Ο Κύριος μεταχειρίζεται τα έθνη όπως τα έθνη μεταχειρίζονται τους Εβραίους».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ 125 ME 135 ΚΑΤΑΔΙΩΚΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΑΡΝΗΘΗΚΕ. ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΘΑ ΠΕΤΟΥΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΡΟΥΣ ΑΝΑΚΩΧΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.
    Οι πρώτες επαφές του ελληνικού ΓΕΣ για προμήθεια οπλισμού από τις ΗΠΑ είχαν γίνει τον Ιούνιο του 1940, όταν οι γερμανικές επιτυχίες στο δυτικό μέτωπο άμβλυναν την αμερικανική προσήλωση στην ουδετερότητα. Στις 17 Σεπτεμβρίου 1940 η ελληνική κυβέρνηση, διαμέσου της πρεσβείας της στην Ουάσιγκτον, κατέθεσε συγκεκριμένο αίτημα για την προμήθεια 50 ως 75 καταδιωκτικών αεροπλάνων της εταιρείας «Vultee». Ένα μήνα αργότερα η ελληνική πλευρά κατέθεσε πρόσθετο υπόμνημα όπου ζητούσε επιπρόσθετα άλλα 50 μονοθέσια καταδιωκτικά αεροπλάνα καναδικού σχεδιασμού («Columbia») που κατασκευάζονταν στις ΗΠΑ ή έστω την παράδοση σε αυτή μέρους ή του συνόλου των 60 καταδιωκτικών «Seversky» που είχε παραγγείλει η κυβέρνηση της Σουηδίας, αλλά εκκρεμούσε η παράδοσή τους.


    Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΥΠΤΟΪΟΥΔΑΙΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ (ΡΟΖΕΝΦΕΛΝΤ)
    Η αμερικανική κυβέρνηση καθυστέρησε «ευγενικά» την οποιαδήποτε απάντηση στα ελληνικά αιτήματα. Στις σχετικές συζητήσεις μεταξύ των Αμερικανών αξιωματούχων εκφράζονταν ισχυρές αμφιβολίες για το εάν η ελληνική κυβέρνηση επιθυμούσε πραγματικά να αντιταχθεί στις δυνάμεις του Άξονα και «εάν ήταν σε θέση να αντιτάξει κάτι περισσότερο από μία συμβολική αντίσταση στην περίπτωση εισβολής». Σε αυτές τις περιπτώσεις τυχόν παράδοση σύγχρονων αεροπλάνων στη χώρα θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει στην ενίσχυση του οπλοστασίου του Άξονα. Οι Έλληνες πιλότοι και μηχανικοί δεν κρίνονταν επαρκείς στην αξιοποίηση σύγχρονων αεροσκαφών και καθώς η Βρετανία πολεμούσε σκληρά στους αιθέρες – η «μάχη της Αγγλίας» μαινόταν εκείνες τις ημέρες – κρινόταν ότι η παράδοση των διαθέσιμων αεροπλάνων στους Βρετανούς θα ήταν πολύ πιο αποδοτική από την παράδοσή τους στους Έλληνες. Αυτά τα επιχειρήματα θεωρούνταν πιο ισχυρά από την ανάγκη ενθάρρυνσης, ηθικής όσο και υλικής στήριξης, ενός μικρού ευρωπαϊκού κράτους που επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον ακατανίκητο ως τότε Άξονα. Την ίδια στιγμή πάντως αναγνωριζόταν ότι μία σημαντική κίνηση ενίσχυσης της ελληνικής άμυνας εκ μέρους των ΗΠΑ ίσως απέτρεπε τα διαφαινόμενα ιταλικά σχέδια για εισβολή στη χώρα αυτή. Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει αυτό καθώς τέτοια κίνηση ποτέ δεν έγινε.
    Η αμερικανική άρνηση για την πώληση στρατιωτικών αεροπλάνων στην Ελλάδα ανακοινώθηκε στον Πρέσβη Διαμαντόπουλο στις 26 Οκτωβρίου, δύο ημέρες πριν ξεκινήσει η ιταλική εισβολή. Θα μπορούσε να το εκλάβει κανείς ως πικρή ειρωνεία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. «Οι Ρομά ήθελαν να με πατήσουν και να με σκοτώσουν».

    Συγκλονίζει η περιγραφή της γυναίκας που έπεσε θύμα άγριας ληστείας από Ρομά στο Μενίδι και στη συνέχεια γαντζώθηκε από το καπό του οχήματος των ληστών για να τους σταματήσει, όπως τονίζει η γυναίκα κρεμάστηκε από το καπό του αυτοκινήτου προκειμένου να μην την πατήσουν οι ληστές, καθώς σκοπός τους ήταν να την σκοτώσουν!
    Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή η άτυχη γυναίκα εξήγησε πώς κρεμάστηκε από το καπό του αυτοκινήτου, προκειμένου να μην την πατήσουν οι ληστές.
    «Εγώ κινούμουν με το όχημα επί της λεωφόρου Καραμανλή στην περιοχή των Αχαρνών. Είχε πάρα πολλή κίνηση. Λόγω της κίνησης, για να κόψω δρόμο έβγαλα το φλας για να στρίψω αριστερά σε ένα παράδρομο και με το που έβαλα φλας ήρθε ένα όχημα από πίσω μου και με τράκαρε. Κατέβηκα να δω τι έχει γίνει να δω τη ζημιά και κατευθείαν είδα να βγαίνει από τη θέση του συνοδηγού ένας γεροδεμένος Ρομά. Μου άνοιξε κατευθείαν την πόρτα του συνοδηγού με πέταξε μέσα άρπαξε την τσάντα μου», δήλωσε το θύμα, προσθέτοντας:
    «Εγώ προσπάθησα να αντισταθώ με την τσάντα, υπήρχε ένας διαπληκτισμός. Τελικά κατάφερε μπήκε μέσα στο όχημα του και εκείνη την ώρα έτσι όπως με έσπρωξε εγώ βρέθηκα μπροστά από το όχημα. Βάλανε κατευθείαν να ξεκινήσουνε και προκειμένου να με πατήσουνε. Αυτός ήταν ο σκοπός τους, να με πατήσουν και να με σκοτώσουν. Εγώ τελείως ασυναίσθητα πάτησα επάνω στο καπό. Έκαναν ελιγμούς πατούσαν γκάζι φρένο προκειμένου να με πιέσουν να με αναγκάσουν να πέσω από το όχημα και να με πατήσουνε. Μετά από πολύ ώρα γιατί ήμουνα επάνω κρατιόμουν πάρα πολύ ώρα το καταλάβαινα πήγαιναν πολύ γρήγορα άκουγα φωνές γύρω μου "τι κάνει ο τρελός" "σταματήστε τους" με την άκρη του ματιού μου είδα κάποιος να πλησιάζουν αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε κανείς να τους σταματήσει».
    Το όχημα των ληστών ήταν εν κινήσει στο Μενίδι. Οι τέσσερις δράστες είχαν εμβολίσει το όχημα της γυναίκας, αρπάζοντας την τσάντα της, και εκείνη, στην προσπάθειά της να τους εμποδίσει και να πάρει την τσάντα πίσω, γραπώθηκε στο καπό.
    Σύμφωνα με πληροφορίες παρά την προσπάθειά της, δεν τα καταφέρνει να πάρει την τσάντα της, με τους ληστές να πατούν γκάζι την ώρα που περαστικοί και πελάτες καταστημάτων προσπαθούν να σταματήσουν το όχημα.
    Επιπλέον, καθώς δεν μπόρεσαν να τη ρίξουν από το καπό, λίγο παρακάτω ένας εκ των ληστών κατέβηκε από το αυτοκίνητο, την ξυλοκόπησε και την έστειλε στο νοσοκομείο.
    Σημειώνεται πως το όχημα των ληστών, οι οποίοι αναζητούνται, βρέθηκε καμένο και εγκαταλελειμμένο στους πρόποδες της Πάρνηθας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφέθηκε ελεύθερος ο 21χρονος Αλβανός που σκότωσε τον μεροκαματιάρη Έλληνα ντελιβερά.
      Ελεύθερος αφέθηκε ο 21χρονος Αλβανός οδηγός ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου παρέσυρε και σκότωσε τον 47χρονο ντελιβερά στην Θεσσαλονίκη στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Γ. Παπανδρέου.
      Ο νεαρός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε χθες Κυριακή (31.10.2021), για το τροχαίο που σόκαρε τη Θεσσαλονίκη, και όχι μόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος, με την ημερομηνία να μην έχει γίνει προς το παρόν γνωστή και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Για τον αλβανό εκκρεμούσαν επίσης δύο εντάλματα σύλληψης, ένα για ληστεία και ένα για κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Στο μεταξύ, οι συνάδελφοί του διανομείς έχουν προγραμματίσει για τις 9 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενώ στις 11:00 μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων θα πραγματοποιήσουν για τον ίδιο λόγο μηχανοκίνητη πορεία με αφετηρία το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
      Ο Κούλης και ο προδότης δεν αναστατώθηκαν καθόλου από την δολοφονία του φτωχού Έλληνα βιοπαλαιστή από τον Αλβανό. Ο αλβανός εκτεΛούσε μέρος του σχεδίου τους για εξαφάνιση των νατοβιστών.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Πορτοσάλτε για τον Έλληνα ντελιβερά που σκοτώθηκε από Αλβανό: «Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων».
      Ο Πορτοσάλτε σχολιάζοντας τον θάνατο του διανομέα στη Θεσσαλονίκη υποστήριξε ότι υπάρχει... πρόβλημα με την συμπεριφορά των διανομέων.
      «Τώρα βέβαια υπάρχει και μια συγκεκριμένη συμπεριφορά των διανομέων, για να τα λέμε, Θεός σχωρέστον…» είπε χαρακτηριστικά.
      Μάλιστα χρειάστηκε να τον διακόψει ξανά η παρουσιάστρια του: «Ναι ας μην την κάνουμε σήμερα αυτή τη συζήτηση» δείχνοντας ότι δεν είναι η ώρα για τέτοιου είδους σχόλια.
      Ο Άρης Πορτοσάλτε συνέχισε λέγοντας: «Δεν θα κάνω σύγκριση, αλλά κι αυτός οδηγεί μοτοσυκλέτα. Αυτός που οδηγεί το αυτοκίνητο έχει την ευθύνη για όλους, αλλά θα πρέπει και οι φίλοι που οδηγούν μοτοσυκλέτα να αποφασίσουν, θα κοιτάμε δεξιά, θα κοιτάμε αριστερά».
      Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα
      Ο 47χρονος διανομέας προσπάθησε να στρίψει από την οδό 25ης Μαρτίου στην κεντρική λεωφόρο Γεωργίου Παπανδρέου, έχοντας αναμμένο πράσινο σηματοδότη. Δεν πρόλαβε όμως. Από την άλλη πλευρά ερχόταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα ένα σπορ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 21χρονος Αλβανός. Χωρίς ίχνος φρεναρίσματος έπεσε με σφοδρότητα πάνω στο μηχανάκι του άτυχου 47χρονου.
      Στη συνέχεια ο 21χρονος προσπάθησε να διαφύγει στα στενά της περιοχής. Όμως λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη. Από τη σφοδρότατη σύγκρουση ένα κομμάτι της μηχανής προξένησε ζημιές σε τέσσερα αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα στη Λεωφόρο. Άμεσα στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο, ο 47χρονος κατά τη διακομιδή του όμως άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο 21χρονος συμμετείχε σε κόντρα με άλλο αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Παπανδρέου, ενώ δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.
      Αυτόπτης μάρτυρας: «Είδαμε μια μηχανή διαλυμένη και το παλικάρι στο πεζοδρόμιο»
      «Το κατάστημα είναι στα 100 μέτρα από τη διασταύρωση. Άκουσα έναν τρομακτικό θόρυβο και πήγα να δω τι γίνεται. Είδαμε μια μηχανή διαλυμένη στο δρόμο, το παλικάρι στο πεζοδρόμιο, το αυτοκίνητο κάθετα στην Ανθέων να βγάζει καπνούς. Ο οδηγός είχε φύγει, ο κόσμος φώναζε, ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο. Έμαθα ότι ο οδηγός πήγε να βρει το θείο του να παρουσιαστεί ως οδηγός γιατί δεν είχε ο ίδιος δίπλωμα. Ο κόσμος τον έψαχνε να τον βρει», είπε ο κ. Ντίνος Ανθουλάκης, επιχειρηματίας και αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού περιστατικού μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.
      Έχουν φάει ένα σκασμό λεφτά, τα ΜΜΕ, οι "Οχετοί Μαζικής Ψευδολογίας", από το κράτος του Κούλη, για να καλύπτουν με προπαγάνδα, μεταξύ των άλλων, και τα αδικήματα των αλλοδαπών, των Ρομά και των κομμουνιστών.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Άγιος Δημήτριος: Δικογραφία σε βάρος αστυνομικού που πυροβόλησε κατά διαρρηκτών.
      Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος αστυνομικού στον Άγιο Δημήτριο, ο οποίος έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε όταν εντόπισε κλέφτες στη γειτονιά του.
      Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός αυτός, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, είδε διαρρήκτες στο απέναντι φαρμακείο από το σπίτι του, βγήκε στο μπαλκόνι και πυροβόλησε.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Συνελήφθη 24χρονος από το Μπαγκλαντές στην Αθήνα για εισαγωγή κοκαΐνης.
      Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 22-10-2021 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 24χρονος αλλοδαπός, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση.
      Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με εισαγωγή, με αποστολή ταχυδρομικού δέματος, ποσότητας ναρκωτικών ουσιών στη Χώρα μας, εντοπίσθηκε το ύποπτο δέμα, προερχόμενο από την Γαλλική Γουιάνα.
      Εντός του δέματος είχαν τοποθετηθεί -3- αυτοσχέδιες συσκευασίες, με περιεχόμενο κοκαΐνη, συνολικού βάρους -415- γραμμαρίων.
      Ο 24χρονος συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε το ανωτέρω δέμα.
      Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό πιθανών συνεργών του συνεχίζεται.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Κατέβασαν δύο ανήλικους από αστικό λεωφορείο και τους λήστεψαν.
      Υποχρέωσαν δύο ανήλικους να αποβιβαστούν από αστικό λεωφορείο και υπό την απειλή χρήσης βίας τούς απέσπασαν τα κινητά τους τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.
      Πρόκειται για τρεις νεαρούς δράστες, 18 και 21 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την καταγγελία που έκαναν στην Άμεση Δράση οι δύο ανήλικοι (14 και 16 ετών). Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων οι τρεις νεαροί εντοπίστηκαν και στην κατοχή τους βρέθηκε η “λεία” τους.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΛΙΩΤΑ.
      Απορρίφθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών οι αιτήσεις αποφυλάκισης τριών μελών της Χρυσής Αυγής που έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα.
      Πρόκειται για τον Αναστάσιο Πανταζή, γνωστότερο ως πυρηνάρχη Περάματος και τους Αναστάσιο-Μάριο Αναδιώτη και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη.
      Ο Αναστάσιος Πανταζής, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ. Στην αίτηση του επικαλέστηκε λόγους υγείας. Κατά πλειοψηφία 4-1 απορρίφθηκε το αίτημα.
      Η Εισαγγελέας που τάχθηκε υπέρ της απόρριψης της αίτησης είπε, μεταξύ άλλων, πως «ο αιτών υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν υπάρχει πια. Εγώ άλλα διαβάζω για το αν υφίσταται. Συνεχίζουν να δρουν και να ενεργούν. Όχι όπως τότε, πιο κεκαλυμμένα. Τα αδικήματα, για τα οποία καταδικάστηκε, αφορούν ένα πλαίσιο με μακρά δράση και έλαβε χώρα σε περισσότερα του ενός περιστατικού. Αν αφεθεί ελεύθερος, είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων».
      Το ίδιο δικαστήριο απέρριψε ως ανυποστήρικτη την αίτηση αποφυλάκισης του Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 7 ετών για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
      Χωρίς τύχη ήταν και αντίστοιχη αίτηση του Αναστάσιου – Μάριου Αναδιώτη, ο οποίος επίσης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών για τα ίδια αδικήματα. Όπως υποστήριξε η μητέρα του, ο καταδικασθείς επιθυμεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα ενός μεταπτυχιακού προγράμματος, όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    7. Δουλειές του ποδαριού για τους έξυπνους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας της Κλεπτοκρατίας. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΛΙΩΤΑ.

      Το «Κόμμα», ως γνωστόν, είναι μια ομάδα «Ξύπνιων», εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, και οι οποίοι υπηρετούν έναν αρχηγό δια να τους παρέχει τα μέσα για να ζουν καλά χωρίς να εργάζονται.
      Το κτίριο της ΚΕΡΑΝΗΣ στον Πειραιά το έβγαλε σε πλειστηριασμό ο ΕΦΚΑ για 5.5 εκ. και το αγόρασε ένα «δικό» μας «φάντ» εξωτερικού και μετά «οι ξένοι» το πούλησαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης για 80εκ. για να γίνει εκεί το δικαστικό μέγαρο του Πειραιά!
      Έτσι γίνονται οι έξυπνες δουλειές.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    8. Πακιστανοί πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία κατά της Ινδίας στην Αθήνα. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΛΙΩΤΑ.
      Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά της Ινδίας πραγματοποίησε ομάδα Πακιστανών σήμερα.
      Συνολικά ήταν 15-20 άτομα. Αργότερα πήγαν και κοντά στην ινδική πρεσβεία και διαμαρτυρήθηκαν για το…Κασμίρ!
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    9. Τα OH-58D Kiowa Warrior σαπίζουν στις αποθήκες; Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΛΙΩΤΑ.
      Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται από την εξαιρετικά χαμηλή διαθεσιμότητα των εξοπλισμένων ελικοπτέρων αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior από τα οποία έχουν παραδοθεί εβδομήντα μονάδες σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr.
      Ούτε δέκα δε βρίσκονται σε επιχειρησιακή κατάσταση ενώ υποτίθεται ότι θα απλώνονταν σε όλο το Αιγαίο και επίσης ότι θεωρούνται ως «πολλαπλασιαστής ισχύος».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    10. Ο 21χρονος Αλβανός είχε προκαλέσει κι άλλο τροχαίο. ΠΛΙΩΤΑΣ: ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΦΤΑΙΝΕ.
      Ο 21χρονος Αλβανός οδηγός που το βράδυ του Σαββάτου, χτύπησε με το όχημά του και σκότωσε έναν 47χρονο διανομέα στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προκαλέσει ξανά ατύχημα πριν από λίγους μήνες.
      Συγκεκριμένα, γείτονες του νεαρού οδηγού μίλησαν για ένα ακόμη ατύχημα που είχε προκαλέσει λίγους μήνες πριν το μοιραίο τροχαίο. Σε εκείνο το συμβάν, είχαν προκληθεί μόνο υλικές ζημιές.
      «Το παιδί πήρε ένα αμάξι και γύριζε εδώ κι εκεί. Κάποιοι είπαν ότι μια θεία του από το εξωτερικό τού έστειλε κάποια χρήματα και πήρε αυτό το αυτοκίνητο το διθέσιο. 5.000 ευρώ είπαν ότι τού έστειλε και το έπαιρνε και έτρεχε. Μια φορά το τράκαρε σε ένα δέντρο στη γειτονιά. Έπαθε ζημιά 800 ευρώ. Αυτό έγινε πριν μήνες. Το χτύπησε στο δέντρο, πήγε και το έφτιαξε», δήλωσε ένας από τους γείτονες.
      Άλλη γειτόνισσα είπε πως χθες στο σπίτι της οικογένειας του 21χρονου μαζεύτηκε κόσμος και «Φαινόντουσαν πολύ στενοχωρημένοι. Ο μπαμπάς δεν έχει βγει απ’ το σπίτι από χθες».
      «Από χθες που βγήκε το παιδί 12 η ώρα το μεσημέρι από την αστυνομία και γύρισε, τον χαιρέτησαν, τον αγκάλιασαν (σ.σ. τον 21χρονο) και δεν τους είδαμε ξανά. Σήμερα το πρωί ήταν πολύ ήσυχα τα πράγματα. Καμία σχέση με χθες που είχε κόσμο» πρόσθεσε.
      Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός οδηγός έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δανειστεί το ακριβό γρήγορο αυτοκίνητο από συγγενικό του πρόσωπο, ενώ δεν είχε δίπλωμα.
      Η μητέρα του θύματος, ισχυρίστηκε πως ο νεαρός οδηγός πέρασε τρία κόκκινα φανάρια, ενώ η ταχύτητα με την οποία οδηγούσε ήταν πολύ μεγάλη.
      Από την πλευρά του, ο πατέρας του δήλωσε ότι ο 21χρονος «έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα στην Παπανδρέου από την παραλία», ενώ ο γιος του «κατέβαινε από τη Μαρτίου και έστριψε αριστερά όπως επιτρεπόταν, αφού άναψε πράσινο στο φανάρι».
      «Αυτός έτρεχε με 150 χλμ. Τον διέλυσε... ακαριαίος θάνατος», είπε χαρακτηριστικά.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  22. Εβραίοι εγκληματίες διευθύνουν την επιχείρησή τους από την Τουρκία. Μέλη της ισραηλινής μαφίας κατέφυγαν στην Τουρκία.
    «Υπαρξιακό κίνδυνο για τη χώρα», χαρακτήρισε ανώτερος αξιωματούχος της ισραηλινής αστυνομίας την οργάνωση της οικογένειας Αμπού Λατίφ από τον Κφάρ Ράμλα.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ανώτερα στελέχη της οργάνωσης έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αφού συνειδητοποίησαν ότι η αστυνομία και η εφορία διεξάγουν ανθρωποκυνηγητό για να τους εντοπίσουν.
    «Ελέγχουν οτιδήποτε έχει να κάνει με τις τοπικές αρχές», είπε ο ανώτερος αξιωματούχος.
    Οι ηγέτες της πιο ισχυρής εγκληματικής ισραηλινής οργάνωσης, διέφυγαν πρόσφατα στην Τουρκία. Εκτιμάται ότι διέφυγαν από το Ισραήλ αφού αντιλήφθηκαν ότι η αστυνομία και η εφορία τους καταδίωκαν σε μια προσπάθεια να χτυπήσουν τα ανώτερα μέλη της οργάνωσης όπως αναφέρει ο Εχέδωρος.

    «Οι Τούρκοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα εάν διαπράττουν εγκλήματα από την επικράτειά τους, εφόσον το έγκλημα δεν απευθύνεται στην Τουρκία, είναι μάλιστα ευχαριστημένοι με αυτό. Υπάρχουν, άλλωστε, Εβραίοι εγκληματίες που διευθύνουν την επιχείρησή τους από την Τουρκία», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας.
    Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα, οι εγκληματικές οργανώσεις επηρεάζουν ό,τι αφορά διαγωνισμούς σε ΟΤΑ, κρατικούς διαγωνισμούς, έχουν πλασματικούς εργολάβους που υποτίθεται ότι υποβάλλουν τις προσφορές στο όνομά τους και γνωρίζουν πάντα ποιος θα κερδίσει τελικά τον διαγωνισμό», πρόσθεσε.

    Ο ανώτερος αξιωματικός συνέχισε: «Θα επισημάνουμε, επίσης, ότι έχουν επιρροή σε κάποιες αρχές, ελέγχουν τους επικεφαλής των αρχών, τους διοικούν, κάποιοι από αυτούς και από την οικογένειά τους, είναι αποκλειστικοί τους υποψήφιοι όλα αυτά τα χρόνια, είναι παράνομοι και πρωτοστατούν στο κορυφαίο στάδιο του εκβιασμού και των δανείων της γκρίζας αγοράς».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. «Η Ελλάδα ποντάρει πάλι στον λιγνίτη» έγραψε η «Tageszeitung» (TAZ), τονίζοντας ότι «η συντηρητική ελληνική κυβέρνηση αντιδρά στις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου με μία επιστροφή στον λιγνίτη, από τον οποίο ήθελε να απαλλαγεί γρήγορα».
    Μάλιστα, η «TAZ» επικαλείται και την πρόσφατη μελέτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), με την αναφορά ότι «οι Έλληνες ανησυχούν ιδιαίτερα για την έκρηξη τιμών, επειδή η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να εισάγει αγαθά από το εξωτερικό».
    Οπως είναι γνωστό, η Ελλάδα έχει υπερεπάρκεια κοιτασμάτων λιγνίτη, κατέχοντας μέχρι το 2018 μια θέση μέσα στην πρώτη 12άδα παγκοσμίως, με εξορύξεις που ξεπερνούσαν τους 36.100.000 τόνους τον χρόνο. Ετσι, μετά τις πρόσφατες σοκαριστικές ενεργειακές εξελίξεις, τέθηκε ήδη σε πλήρη ετοιμότητα το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις υψηλές ανάγκες ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος κατά τους χειμερινούς μήνες, με στόχο να περιοριστεί κάπως το διαρκώς αυξανόμενο κόστος.
    Τα δύο λιγνιτωρυχεία του Νότιου Πεδίου Πτολεμαΐδας και του Κεντρικού Πεδίου, που απέμειναν να λειτουργούν, πήραν εντολή να εντατικοποιήσουν τις εργασίες εξόρυξης του καυσίμου, ώστε οι πέντε μονάδες του Αγίου Δημητρίου και η μία του ΑΗΣ Μελίτης, στη Φλώρινα, να είναι σε θέση απόδοσης της μέγιστης ισχύος κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ η απόφαση αυτή αφήνει ουσιαστικά παράθυρο για λειτουργία τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο και… βλέπουμε.
    «Ο στόχος που είχαμε θέσει για ολική απολιγνιτοποίηση έως το 2028 πιθανώς να επιτευχθεί νωρίτερα, ακόμη και το 2025» τόνιζε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην ομιλία του στην 76η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο.
    Αν και η στροφή προς τις ΑΠΕ και τα καθαρά καύσιμα θεωρείται μονόδρομος σε βάθος χρόνου για ένα περιβάλλον μηδενικών ρύπων, οι απορίες για τον παρορμητισμό της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε εξαρχής εύλογες απορίες. Πώς, δηλαδή, είναι δυνατόν να λαμβάνεται μια τέτοια ελληνική πρωτοβουλία για fast track εγκατάλειψη του λιγνίτη μέχρι το 2028, προκαλώντας τεράστια αύξηση της ανεργίας σε περιοχές όπως η Κοζάνη, η Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο κ.α., όταν η Γερμανία έχει μεταθέσει τον τερματισμό της χρήσης για μια δεκαετία μετά, το 2038;
    Στη Δύση η κοινή γνώμη είναι μεν υπέρ της καθαρής ενέργειας, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει καθώς οι λογαριασμοί θα ανεβαίνουν. Πολλές χώρες έχουν δεσμευτεί για μηδενικούς ρύπους, αλλά χωρίς πλάνο για το πώς θα το καταφέρουν, και επίσης δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει στους πολίτες τους ότι οι λογαριασμοί και οι φόροι θα πρέπει να αυξηθούν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μητσοτάκης: «Μέχρι το 2028 θα έχουμε κλείσει τα εργοστάσια ελληνικού λιγνίτη».
      Επιμένει στη δέσμευση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και με άρθρο του σε εφημερίδα τονίζει ότι η Ελλάδα μέχρι το 2028 θα έχει κλείσει όλα τα εργοστάσια λιγνίτη.
      «Η ανάγκη για απεξάρτηση από ρυπογόνα καύσιμα και η δυναμική στροφή στην καθαρή ενέργεια, μάς έχει οδηγήσει στον φιλόδοξο στόχο το αργότερο μέχρι το 2028 να απεμπλακούμε από την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από λιγνίτη. Και γι΄ αυτό η πράσινη μετάβαση θα χρηματοδοτηθεί με πάνω από 25 δισ. ευρώ επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
      Και στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «όμως, η περιπλοκότητα αυτής της μετάβασης και το αυξημένο κόστος που συνεπάγεται, σε συνδυασμό με ασυμμετρίες, όπως αυτές που παρατηρούνται, σήμερα, στην αγορά του φυσικού αερίου, δημιουργούν αβεβαιότητες. Προχωράμε, έτσι, σε έκτακτα μέτρα ανακούφισης. Και έτσι θα συνεχίσουμε.
      Υπάρχουν, ωστόσο, και οι ευρύτερες γεωστρατηγικές επιλογές με επίκεντρο την Ενέργεια. Εμβληματική πρωτοβουλία στον τομέα αυτόν αποτελεί η πρόσφατη συμφωνία μας με την Αίγυπτο για κατασκευή υποβρύχιου καλωδίου που θα συνδέει τις δύο χώρες, παρέχοντας στην Ευρώπη φθηνό ρεύμα από τον ήλιο της Αφρικής. Καθιστώντας, όμως, ταυτόχρονα, και την Ελλάδα διεθνή ενεργειακό κόμβο.
      Στην ίδια κατεύθυνση και οι προσπάθειες να γίνει η χώρα μας το φυσικό σημείο εισόδου της ευρωπαϊκής ηπείρου για το υγροποιημένο φυσικό αέριο και για το υδρογόνο. Κάτι που συζήτησα εκτενώς και στη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής μου στη Σαουδική Αραβία.
      ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο Ζ.Π. ΠΑΛΙΑ ΗΘΕΛΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.
      Σημαντικό στόχο μας αποτελεί, επίσης, η αναγέννηση της ελληνικής μεταποίησης και βιομηχανίας. Η χώρα δεν μπορεί να είναι αποκλειστικά εξαρτημένη από τις υπηρεσίες. Η ανταγωνιστική βιομηχανική παραγωγή αποτελεί μεσοπρόθεσμο στόχο. Γι’ αυτό και πρόθεσή μας είναι έως το 2030 η συμμετοχή της στο ΑΕΠ από 9,5% πέρυσι να φτάσει το 15%. Δηλαδή, στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ;
      Παράλληλα με την ενεργειακή κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, διαμορφώνεται και μια άλλη κρίση, αυτή των δημητριακών, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος για ελλείψεις στο σιτάρι.
      Αυτό εξήγησε, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος. «Η μεγάλη ζήτηση και η μικρή σοδειά ενδέχεται να είναι οι παράγοντες που ενδέχεται να οδηγήσουν σε έλλειψη σκληρού σίτου από τον Μάρτιο του 2022 και νέες ανατιμήσεις» εξηγεί τονίζοντας ότι τιμές σιτηρών και αλεύρων έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, με αυξήσεις της τάξεως του 20%.
      Την ύπαρξη ενός τέτοιου σεναρίου επιβεβαιώνει στο Sputnik ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.
      Όπως εξήγησε, ο χειμώνας είναι η χρονική περίοδος μεταφοράς των σιτηρών οπότε στη συνέχεια ενδέχεται να εμφανιστούν τα προβλήματα.
      Το γεγονός ότι τα σιτηρά μεταφέρονται μόνο από τη θάλασσα επηρεάζεται από την αναταραχή που υπάρχει στις θαλάσσιες μεταφορές λόγω της αύξησης των ναύλων, των καθυστερήσεων και το μποτιλιάρισμα στα λιμάνια κατά 15 μέρες. Αυτό έχει δημιουργήσει μια ανισορροπία στην προσφορά και τη ζήτηση πυροδοτώντας μια πανδημία ακρίβειας, υπογραμμίζει ο κ. Κορκίδης.
      Τι θα γίνει με την τιμή του ψωμιού
      Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αρτοποιών, ο μέσος όρος των αυξήσεων στα προϊόντα τους διαμορφώνεται στο 10-13% έως σήμερα.
      Όπως εξηγεί, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί να μην υπάρξει νέα άνοδος, όμως ο ίδιος δεν βλέπει κάτι τέτοιο στο άμεσο διάστημα.
      «Η διαμόρφωση των τιμών είναι καθαρά, ευθύνη του κάθε παραγωγού. Ανάλογα με τις δυνατότητές του και τους κραδασμούς που μπορεί να απορροφήσει, κρίνει και αποφασίζει. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα της παρέμβασης σε αυτό. Η δική μου εκτίμηση ότι δεν υπάρχει πρόθεση της ανόδου των τιμών. Όλοι ευχόμαστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση αλλά δεν ξέρουμε τι μας περιμένει τον Νοέμβριο. Είμαστε στην κυριολεξία στο όριο της επιβίωσης. Κρατάμε ανοιχτά τα αρτοποιεία επειδή είναι οικογενειακές επιχειρήσεις» επισημαίνει μεταξύ άλλων.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  24. Ο ΕΥΦΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ: «ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ».
    Η διευθύντρια της Α΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» Μηλίτσα Μπιτζάνη:
    «Έχουμε 30 κλίνες ΜΕΘ Covid συνέχεια γεμάτες και καθημερινά διασωληνώνονται 1-2 ασθενείς που παραμένουν σε μια χειρουργική αίθουσα γιατί δεν υπάρχει πουθενά κενή κλίνη για να μεταφερθούν σε ΜΕΘ».
    Η κ. Μπιτζάνη εστιάζει αφενός στη μετάλλαξη Δέλτα («Εμφανίζεται με πολύ βαριά κλινική εικόνα. Βλέποντας στην αξονική τομογραφία την εικόνα των πνευμόνων των ασθενών αυτών καταλαβαίνεις ότι παλεύεις μάταια»), αφετέρου στα προβλήματα με τους αντιεμβολιαστές και τη συμπεριφορά τους ως ασθενών:
    «Αργούν πολύ να έρθουν στο νοσοκομείο, 1 έως και 2 εβδομάδες, παίρνοντας διαφορά φάρμακα στο σπίτι –μέχρι και οξυγόνο– και πηγαίνουν στο νοσοκομείο σε μαύρο χάλι, αφού έχουν μείνει με υποξυγοναιμία σειρά ημερών. Στο νοσοκομείο αρνούνται διάφορες θεραπείες – έρχονται καλά δασκαλεμένοι: ζητάνε διαφορά φάρμακα που δεν ξέρουν τι είναι, αλλά διάβασαν στο διαδίκτυο ή τους το είπε κάποιος “επιστήμονας” του διαδικτύου και κυρίως αρνούνται τη διασωλήνωση. Δηλαδή έρχονται να τους βοηθήσεις, αλλά θέλουν να κάνεις αυτά που σου λένε. Αποτέλεσμα; Εξουθενώνουν τους γιατρούς των κλινικών με συγχύσεις, καβγάδες, εισαγγελείς υπηρεσίας και απειλές μηνύσεων από τους συγγενείς τους, με αποτέλεσμα να διασωληνώνονται στο παρά πέντε. Φθάνουν στη ΜΕΘ σε άθλια, σχεδόν προθανάτια κατάσταση, με βλάβες σχεδόν σε όλα τα όργανα. Αγωνίζεσαι από φιλότιμο και επειδή έτσι έμαθες να κάνεις. Το αποτέλεσμα θα είναι αποκαρδιωτικό και το ξέρεις».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Θεσσαλονίκη η εφημερία της 4ης Παθολογικής Κλινικής του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου έκλεισε χθες με 44 εισαγωγές –με όσες είχε κλείσει και το «Παπανικολάου»– επί 134 ανθρώπων που προσήλθαν, ενώ άλλα 22 περιστατικά ήταν ύποπτα και μπήκαν υπό επιτήρηση. Η κλινική έφτασε τα όριά της, όπως όλες πλέον οι κλινικές των νοσοκομείων της πόλης. Χθες άνοιξε και δέχεται περιστατικά Covid-19 το νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» όπου ήδη διακομίστηκαν 9 περιστατικά από το «Ιπποκράτειο» ενώ η ιδιωτική κλινική «Αρωγή» αναμένεται να υποδεχθεί περιστατικά από αύριο. Η συγκεκριμένη κλινική μπορεί να περιθάλψει μόνο ελαφριά περιστατικά και, δυστυχώς, τα περισσότερα από αυτά που εισάγονται στα νοσοκομεία είναι βαριά. «Είμαστε πλέον σε οριακή κατάσταση», δηλώνει ο Αλέξανδρος Γαρύφαλλος, καθηγητής Παθολογίας του ΑΠΘ, διευθυντής της 4ης Παθολογικής Κλινικής του «Ιπποκράτειου». Οπως σημειώνει ο ίδιος, «ξεπεράσαμε επίσης όρια και αντοχές του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Δυστυχώς ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης».
      «Το χειρότερο από όλα είναι ότι συνηθίσαμε την ιδέα του θανάτου, δεν ενοχλεί κανέναν το γεγονός ότι καθημερινά πεθαίνουν 30 με 40 άνθρωποι, είναι τρομαχτικό ότι ο θάνατος έλαβε χαρακτήρα κανονικότητας».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Στο «Μαμάτσειο» Κοζάνης την περασμένη Παρασκευή είχαν διασωληνωθεί δύο ασθενείς στην Παθολογική Κλινική, αφού δεν υπήρχε κρεβάτι ΜΕΘ. Ενας από τους δύο παρέμενε και χθες εκτός ΜΕΘ. Ας σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Κοζάνης και η Παθολογική Κλινική εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο και συνεχίζει να δέχεται περιστατικά από άλλους νομούς και άλλες ΥΠΕ, και να νοσηλεύει πάνω από 50 αρρώστους, με δύο επιμελητές μόνιμους, έναν ιδιώτη παθολόγο που κάνει μόνο εφημερίες χωρίς πρωινό ωράριο και 5-7 ειδικευόμενους αποσβολωμένους, με καθήκοντα «πασπαρτού» και έτοιμους να παραιτηθούν.
      Επίσης, με τα περιστατικά κορονοϊού ασχολούνται μόνο οι παθολόγοι –όσοι έμειναν– οι δύο πνευμονολόγοι, οι τρεις ιατροί της εντατικής και λίγοι ιατροί των ΤΕΠ, με ανάθεση να… βρίσκονται σε πολλά σημεία ταυτόχρονα. Ετσι, δεν μπορούν να ανοίξουν νέες κλίνες ΜΕΘ, ενώ φυσικά κανένας δεν λέει τίποτα: α) για επιστροφή γιατρών πρώτης γραμμής (αναισθησιολόγοι) που έχουν μετακινηθεί σε φορείς όπου επιτελούν κυρίως διοικητικά έργο (ΕΚΑΒ), β) για τη φυγή 30 γιατρών τους τελευταίους μήνες δίχως προσπάθεια να παραμείνουν, δίχως να τους δοθούν κίνητρα, απεναντίας υπήρξαν αντικίνητρα… Το αποτέλεσμα είναι να λειτουργεί σαν Κέντρο Υγείας το νοσοκομείο που καλύπτει περίπου 150.000 πολίτες.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Κορωνοϊός: Πολίτες ζητούν την αποσωλήνωση συγγενών τους - Τι υποστηρίζει η Γ.Βλαχογιάννη.
      «Μας έχουν απαιτήσει να αποσωληνώσουμε τον ασθενή και μας λένε ότι κακώς τον διασωληνώσαμε»
      H διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», Γλυκερία Βλαχογιάννη υποστήριξε ότι πολίτες ζητούν την αποσωλήνωση συγγενών τους, οι οποίοι νοσούν με κορωνοϊό και καταγγέλλουν τους γιατρούς που τους διασωλήνωσαν ενώ κάποιοι από αυτούς προχωρούν και σε μηνύσεις.
      «Μας έχουν απαιτήσει να αποσωληνώσουμε τον ασθενή και μας λένε ότι κακώς τον διασωληνώσαμε», σημείωσε, μιλώντας σήμερα Τρίτη (2.11.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ενώ τόνισε ότι έτσι δυσχεραίνεται το έργο των γιατρών που θέλουν να βοηθήσουν τους ασθενείς κορωνοϊού με τις καταγγελίες των συγγενών.
      Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, είπε πως αν η γνώμη ενός ασθενούς με πλήρη διαύγεια είναι να μην διασωληνωθεί, τότε ο γιατρός οφείλει να τη σεβαστεί, ωστόσο επισήμανε πως οι συγγενείς δεν έχουν δικαίωμα να ζητήσουν την αποσωλήνωση ή τη μη διασωλήνωση του ασθενούς.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  25. ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
    Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Χρήστος Μάρκελλος και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) αναφέρουν ότι μία πρόσφατη έκθεση του Αμερικάνικου Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), αναδεικνύει έναν επιπλέον λόγο να νιώθουμε σιγουριά για τον εμβολιασμό μας.
    Οι ερευνητές μελέτησαν τα αρχεία υγείας περισσοτέρων από 11 εκατομμύρια Αμερικανών, από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2021, καταγράφοντας τυχόν θανάτους και τις αιτίες τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, περίπου 6,4 εκατομμύρια άνθρωποι υπεβλήθησαν σε εμβολιασμό για τον Covid-19.
    Στη συνέχεια, οι ερευνητές διαχώρισαν τους θανάτους ατόμων που είχαν εμβολιαστεί από εκείνους που δεν είχαν εμβολιαστεί. Η έκθεση έδειξε ότι, μετά την αφαίρεση θανάτων που σχετίζονται με τον Covid-19 και τον έλεγχο για δημογραφικούς παράγοντες όπως η ηλικία και το φύλο, οι εμβολιασμένοι παρουσίασαν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο θανάτου. Ειδικότερα, όσοι είχαν λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις είτε με το εμβόλιο της Pfizer είτε με αυτό της Moderna, είχαν μέση θνησιμότητα, μη σχετιζόμενη με τον Covid, περίπου 0,35 ανά 100 ανθρωπο-έτη – πράγμα που σημαίνει ότι τρία έως τέσσερα άτομα αναμένεται να πεθάνουν από τα 1.000 που παρακολουθούνται για ένα έτος. Για τους μη εμβολιασμένους, η μέση θνησιμότητα ήταν υπερτριπλάσια, στο 1,11 ανά 100 ανθρωπο-έτη. Η εικόνα αυτή παρέμεινε σταθερή στις υποαναλύσεις ανά φυλή και εθνότητα και στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες.
    Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες ανακαλύπτουν ότι τα εμβόλια που έχουν σχεδιαστεί για την πρόληψη μιας ασθένειας φαίνεται να προστατεύουν από άλλες αιτίες θανάτου. Παρόλο που η εποχική γρίπη ευθύνεται μόνο για περίπου το 5% της χειμερινής θνησιμότητας, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το ποσοστό θνησιμότητας από οποιαδήποτε αιτία είναι περίπου 50% χαμηλότερο σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά της γρίπης, ενώ πρόσφατη μελέτη ανέδειξε ότι η ενδονοσοκομειακή χορήγηση του εμβολίου σε ασθενείς μετά από έμφραγμα μειώνει τον κίνδυνο σοβαρών καρδιακών επιπλοκών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δείχνουν ότι έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων. Το 91% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Οι 9 στους 10 άνω των 60 ετών είναι ανεμβολίαστοι. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να δείξουν οι νεοέλληνες περισσότερη σοβαρότητα; Η Ελλάδα έχασε το παιγνίδι λόγω της ροπής προς τον σκοτεινό ανορθολογισμό, τον χριστιανοκομμουνισμό, τις δεισιδαιμονίες και την θρησκοληψία που διακρίνει ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας.
      ΙΔΟΥ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΤΥΠΙΚΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ:

      «Όσες φορές έχουν έρθει και χτυπήσει την πόρτα μου προσφέροντάς μου εμβόλιο, τους έχω υποδεχτεί φορώντας αλεξίσφαιρο κράνος και μάσκα βιολογικού, λέγοντάς τους πως ''θα πρέπει να μου το ρίξουν με καραμπίνα κι από απόσταση ασφαλείας, γιατί θα ανταποδώσω τα πυρά».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Λάρισα: Οι λόγοι της κατάρρευσης του διευθυντή της κλινικής covid.
      Tο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας αντιμετωπίζει "πολεμικές" στιγμές τις τελευταίες ημέρες λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων κορωνοϊού, με τον διευθυντή να "λυγίζει".
      Ο Γιάννης Γκαμπράνης, κλήθηκε για μια ακόμα φορά να φροντίσει χωρίς τα απαραίτητα «όπλα» πάνω από 70 βαριά περιστατικά ασθενών με κορωνοϊό με τη βοήθεια δυο ειδικευόμενων γιατρών.
      Όπως εξήγησε ο Νίκος Νταφούλης πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Λάρισας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κατάσταση και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Πανεπιστημιακό είναι απελπιστική. Ο διευθυντής της κλινικής covid του Γενικού Νοσοκομείου, εξαντλήθηκε καθώς εργαζόταν «τρεις ημέρες συνεχώς χωρίς να σταματήσει ένα λεπτό. Η πίεση είναι πολύ μεγάλη αφού ένας γιατρός και δυο ειδικευόμενοι καλούνται να φροντίσουν πάνω από 70 περιστατικά με ασθενείς covid σε βαριά κατάσταση και μάλιστα εκτός ΜΕΘ.
      Όπως είπε ο Νίκος Νταφούλης, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται χωρίς διακοπή γιατροί και νοσηλευτές είναι τραγικές καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό.
      Το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, ο πιο επιβαρυμένος με κορωνοϊό, νομός της χώρας, διαθέτει, μόλις οκτώ παθολόγους και πέντε εντατικολόγους σε μια ΜΕΘ που είναι συνεχώς γεμάτη.
      Αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας δεν υπάρχει κανένα κρεβάτι στις απλές κλινικές και στη ΜΕΘ. Καθημερινά στα επείγοντα πηγαίνουν εκατό ασθενείς με κορωνοϊό, από τους οποίους οι 25 έχουν ανάγκη νοσηλείας. Την ίδια στιγμή ανάγκη νοσηλείας έχουν καθημερινά και κάπου 35 με 40 ασθενείς non covid, με βαριά νοσήματα, πολλοί εκ των οποίων χρειάζονται και άμεσα χειρουργείο.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  26. Ένα ποίημα για τον Ιωάννη Μεταξά, από μία μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου.

    Βράχε συ του Ελληνισμού που εδόξασες
    ω! Μεταξά, των Ελλήνων το θάρρος επρόταξες
    Εις το καθήκον το ύψιστο όλους τους ένωσες
    και την Πατρίδα από τους ανθέλληνες έσωσες.
    ________________________________________
    Το στρατό μας και πάλι συγκρότησες
    τον λαό μ’ εθνική συνείδηση όπλισες
    στη νεολαία αιώνιες αξίες συ έδωσες
    και τους προδότες απάτριδες έδιωξες.
    ________________________________________
    Ω! Μεταξά, εμβατήριων παιάνων και ύμνων!
    Χαίρε συ βράχε αλύγιστε των Ελλήνων!
    ________________________________________
    Ξάφνου μιας μέρας τ’ Οκτώβρη1 χαράματα…
    είδες εμπρός αχ! του άξονα τ’ άρματα
    μα η ψυχή σου στιγμή δεν ελύγησε
    και ω! σαν ήρωα η ιστορία σε τίμησε.
    ________________________________________
    Οι Ιταλοί να τους δώσεις σου ζήτησαν
    αχ! την Ελλάδα. αυτήν επιθύμησαν.
    Όμως συ, τ’ ΌΧΙ σ’ αυτούς απάντησες
    και την Πατρίδα να πάρουν δεν άφησες.
    ________________________________________
    Τους Ιταλούς ω! οι Έλληνες έδιωξαν.
    Χάρη σ’ εσέ, την Ελλάδα μας έσωσαν,
    πάτρια εδάφη με νίκες λευτέρωσαν,
    τ’ Έθνους μας το ηθικό αναπτέρωσαν.
    ________________________________________
    Ω! Μεταξά, αρχηγέ των ηρώων εκείνων!
    Χαίρε συ βράχε αλύγιστε των Ελλήνων!
    ________________________________________
    Ξένων συμφέροντα δεν υπηρέτησες.
    μ’ όλη τη δύναμή σου τα πολέμησες.
    πάντα στα σχέδιά τους συ αντιστάθηκες.
    Άξιος Εθνάρχης -στ’ αλήθεια- εστάθηκες!
    ________________________________________
    Όμως εσέ Αγγλοσάξωνες φόνευσαν!
    Κείνοι στ’ αλήθεια, καθόλου δε χώνευσαν
    τ’ ότι τα μαύρα τους πλάνα2 εγκρέμισες
    και την Ελλάδα πιστά υπηρέτησες!
    ________________________________________
    Μα Μεταξά, συ θα ζεις στις καρδιές των Ελλήνων!
    Χαίρε ακλόνητε βράχε για πάντα εκείνων!
    Ευαγγελία Κ. Λάππα
    Μαθήτρια Γ’ Λυκείου
    31 Οκτωβρίου 2021
    ________________________________________
    1. Της 28ης Οκτωβρίου 1940.
    2. Οι Άγγλοι είχαν ζητήσει στο Μεταξά να αποβιβάσουν λίγες μεραρχίες σε Ελληνικό έδαφος, οι οποίες όμως ήταν αρκετές για να προκαλέσουν τους Γερμανούς και όχι για την ουσιαστική βοήθεια που ζήτησε από αυτούς ο Μεταξάς. Κατ’ επέκταση οι Γερμανοί για να χτυπήσουν αυτές τις μεραρχίες έπρεπε να καταλάβουν την Ελλάδα!
    Πηγή: ΑΒΕΡΩΦ Διαδικτυακό Θωρηκτό
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο ΠΑΞΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛ

    Υποθέτουμε πως γίνονται αυτές οι δουλειές.

    Προφανώς ο Παξινός ήρθε μέσα από την φυλακή των Άγγλων σε συμφωνία με την αγγλική μυστική αστυνομία: «Παξινέ, δεν θα σε σκοτώσουμε, αν μας δώσεις όλα τα στοιχεία που έχεις για τον θάνατο του Μεταξά και πού τα έχεις κρύψει, για να τα καταστρέψουμε . Μετά μπορεί να σε αφήσουμε ελεύθερο με ορισμένους όρους. Να μην επιστρέψεις ποτέ στην Ελλάδα, να παραμείνεις μακριά της και να μην γράψεις τίποτε για τον πόλεμο. Αν παραβιάσεις την συμφωνία, οι μυστικές υπηρεσίες θα σε σκοτώσουν. Αν κρατήσεις την συμφωνία, οι μυστικές υπηρεσίες θα σε βοηθήσουν να ζήσεις καλή και πλούσια ζωή (όσο γίνεται πιο μακριά από την πατρίδα σου) με μια επιχείρηση της αρεσκείας σου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η «αυτοκτονία» του πρωθυπουργού Κορυζή με δύο σφαίρες στην καρδιά με το αριστερό του χέρι και ενώ ήταν δεξιόχειρας, προκάλεσε έκπληξη και ερωτηματικά, που παραμένουν αναπάντητα, 80 χρόνια μετά.
    Πώς ήταν δυνατόν ένας δεξιόχειρας να χρησιμοποιήσει το αριστερό του χέρι για να αυτοπυροβοληθεί και μάλιστα ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ;
    Επίσημη γραπτή νεκροψία για τα ακριβή αίτια του «ξαφνικού» του θανάτου δεν έγινε ποτέ.
    Ιατροδικαστικώς είναι δυσεξήγητος ο τρόπος με τον οποίο ένας που αυτοπυροβολείται στην καρδιά (και μάλιστα με το αριστερό του χέρι, ενώ είναι δεξιόχειρας), να σηκώσει ξανά το όπλο του, με σφηνωμένη ήδη την πρώτη σφαίρα στην καρδιά του και να ρίξει ακόμη μία (!)
    Κοροϊδευτικά γράφτηκε ότι εδώ έχουμε παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες: «Η αυτοκτονία του Κορυζή με δύο σφαίρες στην καρδιά, είναι πρωτοφανές γεγονός, μόνο αυτός και ο αρχηγός της ασφάλειας του Βαρδινογιάννη τα κατάφεραν».
    Κατά την γνώμη του γράφοντος το πρωτοφανές γεγονός και το ρεκόρ Γκίνες, ανήκουν δικαιωματικά στον ελληνικό λαό, που πίστεψε αυτήν την ιστορία και μέχρι σήμερα,
    80 χρόνια μετά, δεν διερωτήθηκε ποτέ, ποιοι είναι αυτοί, που σκοτώνουν έτσι τους πρωθυπουργούς του.
    Σε όλες – ΟΛΕΣ - τις εκδοχές ο Έλληνας Πρωθυπουργός «αυτοκτόνησε», δηλαδή αυτοπυροβολήθηκε με το αριστερό του χέρι, ενώ ήταν δεξιόχειρας, με ΔΥΟ (2) ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, και μάλιστα διαμπερώς.
    Η αντίδραση του ελληνικού λαού από τότε και για 80 χρόνια μέχρι σήμερα, είναι να καταλήξει να έχει μια σειρά «σπουδαίων» πρακτόρων πρωθυπουργών με τελευταίους κάποιους με νοημοσύνη καρότου και με ονόματα όπως Αλέξης Προδότης και Κούλης Εφιάλτης.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/04/18-1941.html

    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ, Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΕ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΜΕ ΜΕΣΟ ΔΕΙΚΤΗ ΕΥΦΥΪΑΣ 92.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/08/92.html

      Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΥΦΥΪΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/10/blog-post_9.html

      ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010 - 2021 ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4% (ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4%). ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΘΟΛΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 8% (ΕΕ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 2%). ΕΛΛΑΔΑ 2021: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ, ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ, ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ, ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/09/2010-2021-4-4-8-2-2021.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...