ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

15 Μαρτίου 2022

Ο Βλαδίμηρος Ίλιτς Ουλιάνωφ ή Λένιν (1870 – 1924, το γένος Ισραήλ (!) Μπλάνκ - Μπέργκ) είπε στον Γκόρκυ: «Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΡΩΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΕΒΡΑΙΟΣ Ή ΕΧΕΙ ΕΒΡΑΪΚΟ ΑΙΜΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ». Ο ΛΕΝΙΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΒΑΡΑΓΓΟΙ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ, ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ Ή ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ. Ο ΟΥΚΡΑΝΟΪΟΥΔΑΙΟΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ. ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΥΟΙ».

 

 

«Δεν θα εμφανιστώ ποτέ χωρίς γραβάτα όταν θα εκπροσωπήσω επίσημα τη χώρα» διατεινόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι που συνάντησε τον Ερντογάν στο "Ίστανμπούλ". Εκεί «βρέθηκα στην κοίτη της Ορθοδοξίας και ο Ερντογάν μου έβγαλε τη γραβάτα». - Είναι κοιτίδα γάιδαρε, όχι κοίτη.


"ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΩΣΟΙ Ή ΣΛΑΥΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΙ". Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΥΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΓΕΡΜΑΝΟΥ ΟΥΚΡΑΝΟΥ ΣΤΕΠΑΝ ΜΠΑΝΤΕΡΑ. ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.




Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ: ΜΙΛΗΣΕ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΔΗΛΩΣΕ: «Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ». ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΨΕΡΟΣ ΟΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΕ, ΑΓΟΡΑΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΑΠΟ ΤΟ 1973, ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ;




ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ "ΟΡΘΟΔΟΞΗ" ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΟΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.



Οι  Ουκρανοί κατηγορούν τούς Ρώσους ότι κυβερνώνται από κλίκες ολιγαρχών ιουδαίων. Το ίδιο λένε οι Ρώσοι για τους Ουκρανούς και οι Πολωνοί για τους Ρώσους.

Πολύ περίεργο γεγονός: η Ρωσία, η Ουκρανία και η Πολωνία είναι σήμερα τρεις, πρώην κομμουνιστικές χώρες, που η μία κατηγορεί την άλλη και για "νεοναζισμό". Την ίδια στιγμή όλοι γνωρίζουμε, και έχει αποδειχθεί με αδιαμφισβήτητα στοιχεία, ότι και οι τρεις αυτές χώρες σήμερα, ουσιαστικά διευθύνονται από ιουδαίους πάμπλουτους ολιγάρχες.

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Αν αυτές οι χώρες κυβερνώνται από "νεοναζιστές" το ερώτημα είναι: μετά από 70ετή  σκληρή εγκληματική κομμουνιστική διακυβέρνηση και συστηματική πλύση εγκεφάλου από την παιδική ηλικία, πώς ξεφύτρωσαν αυτοί οι "ναζιστές" και ανέλαβαν την εξουσία;  (Για να μην αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την μαρξιστική κουλτούρα η ιδεολογία είναι απόρροια της ταξικής διαστρωμάτωσης του ατόμου).

Μήπως "οι εβραίοι όταν δεν κυριαρχούν, απολύτως, λένε πως καταδιώκονται"; 

(Ερνέστος Ρενάν, "ο Αντίχριστος").

Επίσης υπήρξε εποχή που ο ρωσικός λαός να κυβερνά ο ίδιος την χώρα του;  Στην αρχή τους ρώσους τους κυβερνούσαν οι  Σκανδιναβοί Βάραγγοι, μετά Γερμανοί πρίγκιπες, αργότερα κομμουνιστές εβραίοι και σήμερα πάμπλουτοι εβραίοι ολιγάρχες.  Πότε ο ίδιος ο ρωσικός λαός αποφάσιζε μόνος του για το μέλλον του; Μήπως, όπως τους κορόιδευε ο Λένιν, δεν είναι καθόλου έξυπνοι για να αυτοκυβερνηθούν, εκτός αν οι ηγέτες τους έχουν ιουδαϊκό αίμα στις φλέβες τους;

Οι  Ουκρανοί εθνικιστές πάλι πιστεύουν ότι είναι Βάραγγοι Γερμανοί. Επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν άμεσα τους Ρώσους  (και μπροστά στον κίνδυνο των ρωσοεβραίων ολιγαρχών)  συμμαχούν κι αυτοί εξ ανάγκης με εβραίους ουκρανούς ολιγάρχες. Το αποτέλεσμα: όλα γίνονται κουλουβάχατα, θολά και απροσδιόριστα και ας προσπαθήσει ο αναλυτής να βγάλει άκρη.

 

 

 

 Βλαδίμηρος Ίλιτς Ουλιάνωφ ή Λένιν (1870 – 1924, το γένος Ισραήλ ( ! ) Μπλάνκ - Μπέργκ).


Η φράση του Λένιν ειπώθηκε στον συγγραφέα Γκόρκυ, η οποία και τον άφησε κατάπληκτο. (Ο Λένιν φωτογράφιζε τον εαυτό του; Το έλεγε για τον φίλο του, τον Σιωνιστή Πάρβους; ποιος ξέρει;).
Η αδελφή του Λένιν, η Άννα, είπε στον Στάλιν το 1930, (πέθανε το 1935), ότι το εβραϊκό αίμα που έτρεχε στις φλέβες του Λένιν (και της ίδιας): «είναι μία εξαιρετική επιβεβαίωση των μεγάλων δυνατοτήτων της σημιτικής φυλής. Αυτό πάντα το συμμεριζόταν ο αδελφός μου Ίλιτς».
Ο ισχυρισμός της Άννας εξηγεί, παραδείγματος χάριν, γιατί ο Λένιν εισηγούνταν συχνά την παροχή, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, διανοητικώς απαιτητικών αποστολών, και άφηνε τη στοιχειώδη εργασία στους «ανόητους Ρώσους»…
Τα 1930, η Άννα, η αδελφή του Λένιν, είπε στον Στάλιν, ότι στο ίδρυμα Λένιν, στην Μόσχα, έχουν αναγνωρίσει από καιρό ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, και θεωρούν αυτήν την προσφορά του αίματος του εβραϊκού λαού στον σοβιετικό λαό, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΓΑΜΩΝ, ότι έχει εξαιρετικά ευεργετικά αποτελέσματα στην σοβιετική κοινωνία και στους ίδιους τους απογόνους των μικτών γάμων.
Ο ίδιος ο ΛΕΝΙΝ, εκτιμούσε πολύ τις επαναστατικές ιδιότητές των Εβραίων, ιδιαίτερα, αντιπαραβάλλοντάς τες, με τον αργόστροφο και ασταθή χαρακτήρα των Ρώσων.
Συχνά σε ομιλίες του, έφερνε σαν παράδειγμα προς μίμηση, την σπουδαία δουλειά, την δύναμη και την αποτελεσματικότητα των επαναστατικών οργανώσεων στο νότιο και το δυτικό τμήμα της Ρωσίας, και αυτό έλεγε ότι: « προκύπτει από το γεγονός ότι 50% των μελών τους ήταν ΕΒΡΑΙΟΙ.»

 
ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΣΕ ΚΟΜΜΙΣΑΡΙΟΥΣ:
«Διανείμετε την ΕΥΚΟΛΗ εργασία σε Ρώσους ηλίθιους, ΟΧΙ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ».





Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΤΡΟΤΣΚΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ:




















«Πρέπει να μετατρέψουμε τη Ρωσία σε μια έρημο που θα κατοικείται από λευκούς νέγρους πάνω στους οποίους θα επιβάλουμε τυραννία, μια τυραννία που οι πιο τρομεροί δεσπότες της Ανατολής είχαν ποτέ ονειρευτεί. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτή θα είναι μια τυραννία της αριστεράς, όχι μια τυραννία της δεξιάς. Θα είναι μια κόκκινη τυραννία και όχι μια λευκή».

«Εννοούμε τη λέξη “κόκκινη” στην κυριολεξία, γιατί θα φέρουμε τέτοιες πλημμύρες αίματος, που θα κάνουν κάθε ανθρώπινη απώλεια που έγινε στους καπιταλιστικούς πολέμους, αδύνατη σε σύγκριση. 
Οι μεγαλύτεροι τραπεζίτες πέρα από τον ωκεανό θα εργαστούν όσο το δυνατόν πιο στενά μαζί μας. 
Αν κερδίσουμε την επανάσταση, θα δημιουργήσουμε τη δύναμη του Σιωνισμού πάνω στο ναυάγιο της κηδείας της επανάστασης, και θα γίνουμε μια δύναμη, μπροστά στην οποία όλος ο κόσμος θα γονατίσει. Θα δείξουμε ποια είναι η πραγματική δύναμη. Μέσω της τρομοκρατίας και των λουτρών αίματος, θα υποβιβάσουμε τη Ρωσική διανόηση σε μια κατάσταση πλήρους αποβλάκωσης και ηλιθιότητας και σε μια ζωώδη ύπαρξη ... Αυτή τη στιγμή, οι νέοι άνδρες μας με τα δερμάτινα μπουφάν τους, οι γιοι των ωρολογοποιών από την Οδησσό, την Όρσα, την Gomel και την Vinnitsa, (πόλεις με μεγάλο εβραϊκό πληθυσμό) ξέρουν πώς να μισούν οτιδήποτε ρώσικο. Τι ευχαρίστηση παίρνουν καταστρέφοντας την ρώσικη διανόηση - αξιωματικούς, ακαδημαϊκούς και συγγραφείς ...»

* Όπως αναφέρεται στα «Απομνημονεύματα του Aron Simanovich», (“Memoirs of Aron Simanovich”) ενός Εβραίου κοσμηματοπώλη στην αυλή του Τσάρου, που ενήργησε ως γραμματέας και βοηθός του Ρασπούτιν και επεδίωξε να επηρεάσει τον Τσάρο (μέσω του Ρασπούτιν) προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση των Εβραίων στη Ρωσία. Τα απομνημονεύματα γράφτηκαν το 1928, αλλά μόλις τώρα μεταφράστηκαν στα αγγλικά. Τα παραπάνω λόγια βρίσκονται και σε πολυάριθμες ρωσικές ακαδημαϊκές εργασίες, συμπεριλαμβανομένης της «Φύσης του Σιωνισμού» (‘The Nature of Zionism’) του Vladimir Stepin, που δημοσιεύθηκε (στα ρωσικά) στη Μόσχα, το 1993 και μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον Clive Lindhurst.




 

Petrovsky-Shtern, Yohanan (2010). Το Εβραϊκό Ζήτημα του Λένιν . New Haven, Connecticut: Yale University Press.  

Ο Yohanan Petrovsky-Shtern  γεννήθηκε στο Κίεβο το 1962 και είναι εβραιοαμερικανός ιστορικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος, που διακρίθηκε ιδιαίτερα για την κριτική του στο βιβλίο του Aleksandr Solzhenitsyn για τους Εβραίους στη Ρωσία «Μαζί για διακόσια χρόνια». Είναι Καθηγητής Εβραϊκής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Northwestern, όπου διδάσκει Εβραϊκή ιστορία  της Ανατολικής Ευρώπης. Είναι Διδάκτωρ Φιλοσοφίας (PhD) στη Συγκριτική Λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο της Μόσχας και δεύτερος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας (PhD) στην Εβραϊκή Ιστορία από το Πανεπιστήμιο Brandeis . Υπήρξε υπότροφος Rothschild στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ ,

 

Η εβραία μητέρα του Λένιν Μαρία Αλεξάντροβνα Ουλιάνοβα


ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Η Μαρία Αλεξάντροβνα Ουλιάνοβα ( Ρωσικά : Мария Александровна Ульянова ; γέν. Blank, 1835 –  1916) ήταν η μητέρα του Βλαντιμίρ Λένιν, του Μπολσεβίκου  ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης. 

Γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη ως Maria Alexandrovna Blank , ένα από τα έξι παιδιά. Ο πατέρας της, Alexandr Dmitrievich Blank , ήταν ένας ευκατάστατος γιατρός. Μερικοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ήταν Εβραίος προσήλυτος στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, ενώ άλλοι λένε ότι ήταν στην πραγματικότητα απόγονος Γερμανών αποίκων που προσκλήθηκαν στη Ρωσία από τη Μεγάλη Αικατερίνη. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν Εβραίος που ασπάστηκε τον Χριστιανισμό και ότι 
γεννήθηκε ως Srul Moshevich Blank που έγραφε επίσης Israil Moiseevich Blank. Η μητέρα της, Anna Ivanovna Groschopf, ήταν κόρη ενός Γερμανού, του Johann Groschopf, και μιας Σουηδής Λουθηρανής, της Anna Östedt. Το 1838, η μητέρα της Ulyanova πέθανε και ο πατέρας της ζήτησε από την κουνιάδα του, Ekaterina von Essen, για να βοηθήσει στην ανατροφή των παιδιών. Μαζί αγόρασαν ένα εξοχικό κτήμα κοντά στο Καζάν και μετέφεραν την οικογένεια εκεί.

Η Ulyanova εκπαιδεύτηκε στο σπίτι , μελετώντας γερμανικά, γαλλικά και αγγλικά καθώς και ρωσική και δυτική λογοτεχνία . Το 1863  έγινε δασκάλα δημοτικού . Ωστόσο, θα συνέχιζε να αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην ανατροφή των παιδιών της.

Αφού παντρεύτηκε τον Ilya Nikolayevich Ulyanov , έναν καθηγητή μαθηματικών και φυσικής, το ζευγάρι ζούσε σε μέτρια ευημερία στην Penza. Αργότερα, μετακόμισαν στο Νίζνι Νόβγκοροντ και στη συνέχεια στο Σιμπίρσκ , όπου ο Ουλιάνοφ ανέλαβε μια θέση  ως επιθεωρητής δημοτικών σχολείων.

Η Ουλιάνοβα επέδειξε θάρρος και σταθερότητα απέναντι σε τραγωδίες και κακοτυχίες που θα στοίχειωναν την οικογένειά της κατά τη διάρκεια της ζωής της, και συγκεκριμένα: ο θάνατος των βρεφών παιδιών της, Όλγας και Νικολάι, το 1869 και το 1873, αντίστοιχα. ο θάνατος του συζύγου της το 1886, η εκτέλεση του γιου της Aleksandr, το 1887, ο θάνατος της κόρης της, Όλγας, το 1891. και τις πολλαπλές συλλήψεις και εξορίες των υπολοίπων παιδιών της – Βλαδίμηρου,  Άννας, Ντμίτρι και Μαρίας .

Πήγε δύο φορές στο εξωτερικό για να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Λένιν (στη Γαλλία το καλοκαίρι του 1902 και στη Στοκχόλμη το φθινόπωρο του 1910).

Ήταν παντρεμένη με τον Ilya Ulyanov από το 1863 μέχρι το θάνατό του το 1886. Απέκτησαν οκτώ παιδιά, δύο από τα οποία πέθαναν ως βρέφη .


•             Άννα (1864 – 1935)

•             Aleksandr (1866 - 1887)

•             Όλγα (1868 – 1869)

•             Βλαντιμίρ (1870 – 1924)

•             Όλγα (1871 – 1891)

•             Νικολάι (1873 – 1873)

•             Ντμίτρι (1874 – 1943)

•             Μαρία (1878 – 1937)

 Η Μαρία Μπλανκ υπηρέτησε ως κυρία σε αναμονή στην αυτοκρατορική αυλή. Υπάρχει ένας θρύλος ότι ο νεαρός Μέγας Δούκας Αλέξανδρος Αλεξάντροβιτς φέρεται να  πρόσεξε ιδιαίτερα την Μαρία και εκείνη ανταπέδωσε. Από αυτόν τον έρωτα, γεννήθηκε ο μεγαλύτερος γιος της Μαρίας, στον οποίο δόθηκε το όνομα  Αλέξανδρος - προς τιμή του πατέρα του. Όταν ο Αλέξανδρος μεγάλωσε, η Μαρία του αποκάλυψε το μυστικό της καταγωγής του και αποφάσισε να σκοτώσει ον πατέρα (που δεν τον αναγνώρισε).  Ωστόσο η ιστορία είναι πολύ αμφίβολη και αφελής, αλλά  είναι στο πνεύμα εκείνης της εποχής και εξηγεί πολλά, π.χ.  γιατί ο  Λένιν πήρε  άλλο δρόμο. Μήπως και ο Λένιν ήταν νόθος γιος του Δούκα;


ΓΙΑΤΊ Ο ΑΛΈΞΑΝΔΡΟ Σ ΟΛΙΆΝΟΦ ΉΘΕΛΕ ΝΑ ΣΚΟΤΏΣΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΆΤΟΡΑ; 

https://monster-evo.ru/el/kursovaya/poedinok-s-monarhom-pochemu-aleksandr-ulyanov-hotel-ubit/

 


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


5 σχόλια:

  1. Στόλτενμπεργκ: «100.000 αμερικανικά στρατεύματα κατοχής βρίσκονται σήμερα στην Ευρώπη». (ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ).
    «Εκατοντάδες χιλιάδες δυνάμεις του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ, σε κοινές δηλώσεις του με τον Υπουργό ‘Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν λίγο πριν από την έναρξη του έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών ‘Αμυνας του ΝΑΤΟ σήμερα στις Βρυξέλλες.
    «Το ΝΑΤΟ αντέδρασε άμεσα και με ενότητα στη ρωσική εισβολή. Οι νατοϊκοί σύμμαχοι έχουν λάβει αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και παρέχουν σημαντική στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα έχουμε ενισχύσει τη συλλογική άμυνα της Συμμαχίας», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας ότι 100.000 αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται σήμερα στην Ευρώπη, 40.000 στρατός υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ, κυρίως στην ανατολική πλευρά της Συμμαχίας, με τη στήριξη εναέριων και θαλάσσιων δυνάμεων.
    Απευθυνόμενος στον Υπουργό ‘Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ο Γ. Στόλτενμπεργκ εξήρε την παρουσία του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, λέγοντας ότι έχει «ρόλο κλειδί» στις προσπάθειες ενίσχυσης της άμυνας του ΝΑΤΟ και στέλνει το μήνυμα της «διατλαντικής ενότητας».
    Από την πλευρά του, ο Υπουργός ‘Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν τόνισε ότι η σημερινή παρουσία των Υπουργών ‘Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στέλνει το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι «παραμένουμε ενωμένοι και στηρίζουμε την Ουκρανία». «Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας και την αδικαιολόγητη εισβολή της στην Ουκρανία, μια χώρα με νόμιμη και κυρίαρχη κυβέρνηση, και στηρίζουμε την δυνατότητά της να υπερασπιστεί τον εαυτό της και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε», ανέφερε στη συνέχεια. Προειδοποίησε επίσης ότι η δέσμευση των Συμμάχων στο ‘Αρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ είναι σθεναρή και θα τηρηθεί.
    Σήμερα οι Υπουργοί ‘Αμυνας του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν για τη «βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», η οποία, όπως είπε ο Γ. Στόλτενμπεργκ, «θα αλλάξει το περιβάλλον ασφαλείας στην Ευρώπη».
    Επιπλέον θα συζητηθούν οι άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και η ανάγκη προσαρμογής των νατοϊκών δυνάμεων στη νέα πραγματικότητα, με την περαιτέρω ενίσχυση της δύναμης αποτροπής και άμυνας. Η Μόσχα δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για την πρόθεσή μας να αμυνθούμε και να προστατέψουμε τους Συμμάχους μας, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ. Πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ έχει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι η κρίση δεν θα κλιμακωθεί πέραν της Ουκρανίας, γι’ αυτό και έχει αυξήσει την παρουσία του στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας.
    Στις 24 Μαρτίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπουργείο Άμυνας Ισραήλ: «να αγοράσουμε από τον Μητσοτάκη ελληνικά νησιά ως καταφύγιο για τον εβραϊκό λαό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

    Η πρόταση να αγοραστούν ελληνικά νησιά ως «καταφύγιο για τον εβραϊκό λαό» σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης έγινε από εκπρόσωπο του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ
    Την απίστευτη αυτή είδηση μεταφέρει η ισραηλινή Haaretz σε ρεπορτάζ της σύμφωνα με το οποίο εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας πρότεινε να… «αγοράσει το Ισραήλ ελληνικά νησιά, τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν ασφαλές καταφύγιο για τον εβραϊκό λαό».
    Ο συνεργάτης του Μπένι Γκάνζ πρότεινε τα χρήματα για αυτή την αγορά να προέλθουν από το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο, με στόχο τα νησιά αυτά να αποτελέσουν ασφαλές καταφύγιο για τον εβραϊκό λαό σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως θα ήταν ένας πόλεμος.
    Ο Αβρί Στάινερ, μέλος του κόμματος του Μπένι Γκανζ, διορίστηκε από τον υπουργό Άμυνας στο διοικητικό συμβούλιο της Himnuta, της εταιρείες που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο ταμείο, έφερε αυτή την πρόταση την περασμένη Πέμπτη.
    Η πρωτοβουλία αυτή αποδοκιμάστηκε έντονα από τους περισσότερους που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη συνάντηση, με πηγές της Haaretz να σημειώνουν ότι μόνο ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου έδειξε να συμφωνεί με την πρόταση, ο Ναχτζί Εϊνάλ, ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Ναφταλί Μπένετ.
    Ο Στάινερ είναι πρώην ιδιοκτήτης δικηγορικού γραφείου με εξειδίκευση σε οικοδομικές άδειες, ενώ ορισμένοι από τους συνομιλητές του αναφέρουν ότι αρκετές φορές αυτοσυστήνεται ως μέλος του κόμματος Λικούντ, του πρώην πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου. Διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Himnuta στο πλαίσιο συμφωνιών για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας.
    Άνθρωποι που έχουν επαφή με τον αμφιλεγόμενο προσωπικό αναφέρουν πως τον έχουν ακούσει να λέει ότι ο Γκανζ ήταν εκείνος που μεσολάβησε για τον διορισμό του, ενώ υποστηρίζει ότι έχει ήδη συζητήσει με τον υπουργό Άμυνας για την πρωτοβουλία αγοράς ελληνικών νησιών.
    Δείτε ακόμα: 20 νεκροί και 9 τραυματίες από θραύσματα πυραύλου Tochka-U στο Ντόνετσκ
    Πηγές από το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο αναφέρουν ότι ο Στάινερ είχε ανεπίσημες συνομιλίες με αρκετά από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με ένα από αυτά να υποστηρίζει ότι η πρότασή του είχε να κάνει με κάποιο «σενάριο Αποκάλυψης» στο οποίο το ισραηλινό κράτος καταστρέφεται.
    Ένα άλλο μέλος πίστεψε ότι η πρόταση του Στάινερ αναφέρει πως τα νησιά πρέπει να αγοραστούν και να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σε περίπτωση που η χώρα δεχθεί βομβαρδισμούς.
    Ο ίδιος δεν ξεκαθάρισε στη συνάντηση εάν έχει ήδη ψάξει συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Ελλάδα ή εάν καταθέτει την πρόταση χωρίς να έχει ιδιαίτερες λεπτομέρειες. (σ.σ. ή αν έχει έρθει και σε επαφές με την Ελληνική κυβέρνηση;)
    Ένας από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη δήλωσε «ο Αβρί Στάινερ ενημερώθηκε ότι μια τέτοια κίνηση είναι αντίθετη με τους κανονισμούς του Ταμείου και την ιδρυτική διακήρυξη της Himnuta, καθώς δεν έχουν τη δικαιοδοσία να αγοράσουν γη έξω από τα όρια του Ισραήλ. Εκείνος απάντησε “Ε και; Θα αλλάξουμε τη διακήρυξη”.
    Το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο ιδρύθηκε το 1901 και βασικό σκοπό του είχε την αγορά και ανάπτυξη γης στην περιοχή της Παλαιστίνης και στη συνέχεια στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, με στόχο αυτή να δημιουργηθεί για την ανάπτυξη εβραϊκών οικισμών. Και είδαμε που και πως κατέληξε η Παλαιστίνη…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ; ΠΟΙΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΦΥΛΗ;
    Δεν είναι κακό για τον πρόεδρο Πούτιν κάποιοι «Ρώσοι» επιχειρηματίες να έχουν ακίνητα και περιουσία στο εξωτερικό, όμως πιστεύει ότι για πολλούς από αυτούς η Δύση είναι πιο σημαντική από την πατρίδα τους, είπε στις 16 Μαρτίου 2022 στην συνάντηση με μέλη της ρωσικής κυβέρνησης για οικονομικά ζητήματα.
    “Δεν καταδικάζω αυτούς που έχουν μια βίλα στο Μαϊάμι ή στη Γαλλική Ριβιέρα, που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς φουά γκρα, στρείδια ή τις λεγόμενες ελευθερίες των φύλων” τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.
    “Όμως δεν είναι αυτό το πρόβλημα” συμπλήρωσε. “Και, επαναλαμβάνω, το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι ουσιαστικά, ψυχικά εκεί, και όχι εδώ με τον λαό μας, όχι με τη Ρωσία. Και αυτό, κατά τη γνώμη τους, δείχνει ότι ανήκουν στην ανώτερη κάστα, στην ανώτερη φυλή.”
    Για να καταλήξει λέγοντας πως “τέτοιοι άνθρωποι θα πουλούσαν και την μάνα τους, μόνο και μόνο για να συνεχίσουν να κάθονται στα σαλόνια της ανώτερης κάστας. Και θέλουν υπερβολικά να της μοιάζουν, την μιμούνται με κάθε τρόπο.”
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Καθήκον μας, είναι να αποτελειώσουμε την Αγγλία . Τελικά και αμετάκλητα, έτσι ώστε ένα τέτοιο κράτος να μην υπάρχει ποτέ ξανά στη Γη. 500 χρόνια, όσο υπάρχει, ήταν δυσάρεστα για τη Ρωσία. Η Αμερική καθοδηγείται από την αγγλική πολιτική επιστήμη, τις αγγλικές ειδικές υπηρεσίες, τις αγγλικές παραδόσεις. Αν η Αγγλία καταστραφεί, η ειρήνη θα έρθει στην Ευρασία, γιατί η πολιτική της Αγγλίας σε όλη την ιστορία της ύπαρξής της είναι να τσακώνεται με όλους, διαφορετικά δεν θα είχαν επιβιώσει.

      Ένα μικρό νησί, άχρηστο για οποιονδήποτε, στο οποίο τίποτα δεν φυτρώνει, δεν υπάρχουν ορυκτά και ούτω καθεξής, κυβέρνησε τον μισό κόσμο και τώρα συνεχίζει να κυβερνά, ακόμη και την Αμερική. Ως εκ τούτου, εάν αφαιρέσετε αυτό το μικρό κακό από τον πλανήτη, η Γη θα ανθίσει, θα πει ευχαριστώ σε όλους», τόνισε, ο πολιτικός επιστήμονας, και αντιπρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής της Δούμας για την Πολιτική των Πληροφοριών, τις Τεχνολογίες και τις Επικοινωνίες Όλεγκ Ματβέϊτσεφ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί μισθοφόροι στην Ουκρανία.


      Ο υποδιοικητής της Λαικής Πολιτοφυλακής του Ντόνετσκ Έντουαρ Μπασούριν ανακοίνωσε ότι «Κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης του χωριού Μαριίνκα που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Ντόνετσκ από τους Ουκρανούς , καταστράφηκε ο Σταθμός Διοίκησης του 1ου Μηχανοκίνητου Τάγματος της 54ης Ταξιαρχίας. Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του βρέθηκαν αμερικανοί όπλα , ανέφερε.

      Μιλάμε για εκτοξευτές χειροβομβίδων NLAW, SMAW, σταθμό ραντάρ AN / TPQ-48, καθώς και προσωπικά αντικείμενα Αμερικανών εκπαιδευτών.Στο σακίδιο, που βρισκόταν δίπλα στα λείψανα ενός από τους μαχητές, βρέθηκε η σημαία της πολιτείας του Τενεσί. Κατέστη δυνατή την ταυτοποίηση των νεκρών . Ηταν ο λοχαγός Michael Hawker, ο υπολοχαγός Logan Shrum και ο υπολοχαγός Cruz Tomblin, οι οποίοι ήρθαν στην Ουκρανία το 2018.

      Ο Μπασούριν πρόσθεσε ότι σήμερα εξοντώθηκαν 30 Ουκρανοί μαχητές , και ότι περιήλθαν ως λάφυρα ένα άρμα μάχης και ένα BMP έχουν συλληφθεί.

      Η απελευθέρωση της Μαρίινκα θα μετακινήσει το μέτωπο μακριά μακριά από την πρωτεύουσα, εξασφαλίζοντας ορισμένες περιοχές του Ντόνετσκ.

      Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σήμερα προχώρησαν 10 χιλιόμετρα και πήραν τον έλεγχο των οικισμών novomayorskoye, και Prechistovka, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασενκοφ . «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συνεχίζοντας την επιτυχημένη επίθεση, πήραν τον έλεγχο των οικισμών Νοβομαγιόρσκογιε και Πρεσιστόβκα. Η προέλαση σήμερα ήταν 10 χιλιόμετρα .Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η αεροπορία και η αεράμυνα των Ρωσικών Δυνάμεων κατέρριψε ένα ουκρανικό ελικόπτερο Mi-24 στον αέρα κοντά στο χωριό Μπέλκι, καθώς επίσης πέντε ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός Bayraktar TB-2. Ο Κονασένκοφ δήλωσε ότι τα αεροσκάφη της Ρωσίας έπληξαν 29 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας. Από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν καταστραφεί 182 ουκρανικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, 177 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 1.400 άρματα μάχης και άλλα πολεμικά οχήματα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...