ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

01 Μαρτίου 2021

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΑΡΚΟΖΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΗΔΩΝ, ΤΩΝ ΒΟΥΡΛΙΩΤΗΔΩΝ, ΤΩΝ ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΔΩΝ, ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ, ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΤΡΥΠΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ.

 Η ΑΝΟΔΟΣ, Η ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ Η ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΕΒΡΑΙΟΓΑΛΛΟΥ  «ΣΗΜΙΤΗ». 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ.

 

 

ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Ξεκινάει η παραγωγή του νέου όπλου υποστήριξης ομάδας SAR 762 MT. ΑΥΤΟΝΟΜΟ UAV ΜΑΧΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. Δεκάδες τουρκικά UAV σε άσκηση προσβολής και καταβύθισης του ελληνικού Στόλου.

 

 Αυτόχθονες Έλληνες: ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

 Θελω μονο να παρατηρησετε καλα το βλεμμα του μητσοτακη προς τον παιδεραστη  γεωργιαδη. θειος κουλη, απευθυνομενος στον πρωθυπουργο και τον υιο του.  σοκαριστικα οσα γραφει ο σπ.δημητριαδης

Γαλλία: Ένοχος για διαφθορά κρίθηκε ο Σαρκοζί. Καταδικάστηκε με τρία χρόνια φυλάκιση.

 

Γαλλικό δικαστήριο έκρινε ένοχο για διαφθορά τον πρώην πρόεδρο της χώρας Νικολά Σαρκοζί, καταδικάζοντάς τον σε τρία χρόνια φυλάκιση, τα δύο από τα οποία με αναστολή.

 

Οι κατήγοροι είπαν στο δικαστήριο ότι ο 66χρονος θα έπρεπε να φυλακιστεί για τέσσερα χρόνια και να εκτίσει τουλάχιστον δύο. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Σαρκοζί είχε πει ότι ήταν θύμα ψεμάτων και αρνήθηκε ότι ενεπλάκη ποτέ σε υπόθεση διαφθοράς.

«Ποτέ. Ποτέ δεν έκανα κατάχρηση της επιρροής μου, φερόμενης ή πραγματικής», είχε πει στο δικαστήριο τον Δεκέμβριο «Τι δικαίωμα έχουν να με σέρνουν στη λάσπη έτσι για έξι χρόνια; Δεν υπάρχει κανόνας δικαίου»;

Ο Σαρκοζί έχει προσθεσμία δέκα ημερών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Ο Σαρκοζί διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012 και παρόλο που έχει αποσυρθεί από την πολιτική, εξακολουθεί να έχει επιρροή στους Συντηρητικούς.

Πρόκειται για τον δεύτερο πρώην πρόεδρο στη νεότερη ιστορία της Γαλλίας, που καταδικάζεται για διαφθορά – μετά τον Ζακ Σιράκ.

 

 Ο… Πολ Μπισμούθ θα δικαστεί με το όνομά του, ως Νικολά Σαρκοζί | Protagon.gr

 

ΠΡΟΗΓΑΓΕ  ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΕΣ.   (Σημείωση:  με  τέτοια  κατηγορία  οι  έλληνες  πολιτικοί  της  μπανανίας,  θα  έπρεπε  να  βρίσκονται  όλοι  στην  φυλακή).

 

Ο… Πολ Μπισμούθ θα δικαστεί με το όνομά του, ως Νικολά Σαρκοζί .

 

Και σε υπόθεση δωροδοκίας εμπλέκεται ο πρώην γάλλος πρόεδρος και μάλιστα με ψευδώνυμο: έβαλε τον δικηγόρο του να λαδώσει κάποιον δικαστικό της υπόθεσης «ενισχύσεις Μπετανκούρ στο κόμμα».

 

Sic transit gloria mundi, όπως πάντα: ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί περιδινίζεται σε έναν στρόβιλο ατιμωτικών δικών τις οποίες προσπαθεί να αποφύγει μεν, χωρίς επιτυχία δε. Ετσι παρέρχεται η δόξα: η δίωξή του αφορά κατηγορίες περί διαφθοράς και περί κατάχρησης εξουσίας. Η τελευταία προσπάθειά του να μπλοκάρει τις δικαστικές εξελίξεις ήταν μία προσφυγή του η οποία απερρίφθη από το ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας. Ετσι ο Σαρκοζί δεν θα αποφύγει και μία δίκη για απόπειρα δωροδοκίας κάποιου δικαστικού στην ποινική υπόθεση που αφορά παράνομες ενισχύσεις του κόμματός του κατά την προεκλογική περίοδο του 2007.

Μετά την απόρριψη της προσφυγής ο Σαρκοζί θα δικαστεί τους επόμενους μήνες, αν και αρνείται ότι διέπραξε το αδίκημα όπως μετέδωσε και το ΒΒC. Ο Σαρκοζί κατηγορείται ότι μπήκε στον κόπο να δωροδοκήσει τον δικαστή προσφέροντάς του μια «πριγκιπική δουλειά» στο Μονακό. Σε αντάλλαγμα ο δικαστής θα του έδινε πληροφορίες σχετικά με την ποινική έρευνα για το πολιτικό του κόμμα η οποία αφορά έκνομες χρηματοδοτήσεις και ενισχύσεις της προεκλογικής του εκστρατείας του 2007 από τη μακαρίτισσα πια Λιλιάν Μπετανκούρ της L’Oreal. Ο δικαστής που εμπλέκεται στην υπόθεση δωροδοκίας ονομάζεται Ζιλμπέρ Αζιμπέρ. Εντολοδόχος του Σαρκοζί και άνθρωπος που προσέγγισε τον Αζιμπέρ ήταν ο δικηγόρος του πρώην προέδρου, κάποιος Τιερί Χερζόγκ. Και οι δυο τους θα δικαστούν, όπως και ο Σαρκοζί.

Το νόστιμο είναι ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε από καταγεγραμμένες συνομιλίες του δικαστή με τον δικηγόρο, μέσω κινητών τηλεφώνων, στις οποίες χρησιμοποίησαν ψευδώνυμα – του Σαρκοζί του ψευδώνυμο ήταν Πολ Μπισμούθ!

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται και για σκάνδαλο απόκρυψης κομματικών εξόδων ύψους 18,5 εκατ. ευρώ για την προεκλογική περίοδο του 2012, εκδίδοντας πλαστά τιμολόγια στην εταιρεία εκδηλώσεων Bygmalion. Ακόμη: το 2018 ανακρίθηκε από ειδικούς ανακριτές για τις καταγγελίες ότι δέχθηκε χρηματική ενίσχυση και από τον λίβυο εκκεντρικό δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι που λιντσαρίστηκε από τους υπηκόους του. 

 

 

 Η ΑΝΟΔΟΣ, Η ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ Η ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΕΒΡΑΙΟΓΑΛΛΟΥ  «ΣΗΜΙΤΗ». 


Τα γαλλικά ΜΜΕ συχνά τον αποκαλούν «bête de scène»: ένα πολιτικό θηρίο, που επιδιώκει να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας προσοχής, με οποιαδήποτε αφορμή. Είτε καλή, είτε κακή. Στο “θηρίο”, οι Γάλλοι έβαλαν βραχιολάκι. Στην Ελλάδα, το κακέκτυπό του, λέγεται Σημίτης και του δίνουν βήμα καθεστωτικές εφημερίδες για να αρθρογραφεί στις εφημερίδες του ΔΟΜ, συμφερόντων του εφοπλιστή Μαρινάκη. Για να μας αναλύει πως θ ασωθεί η πατρίδα. Οποία κατάντια…

Στα απομνημονεύματά του, ο Μπαράκ Ομπάμα προτιμά να τον παρομοιάζει με «ένα μικρόσωμο κοκόρι» για να περιγράψει πως ο μικρός το δέμας πολιτικός «φούσκωνε το στήθος» για να ορθώσει ανάστημα απέναντι στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στα γαλλικά πολιτικά χρονικά, έμεινε πάντως ως ο «président tous azimuts»: ο «πρόεδρος όλων των κατευθύνσεων», σε ελεύθερη μετάφραση. Πράγματι, στη μία και μοναδική θητεία του στο Μέγαρο των Ηλυσίων, την πενταετία 2007-12 (το αποκορύφωμα μίας όχι και τόσο θεαματικής έως τότε πολιτικής καριέρας), ο δεξιός Νικολά Σαρκοζί δοκίμασε τα όρια αντοχής. Των άλλων…

Υπήρξε πολωτικός, υπέρμαχος του δόγματος «μηδενικής ανοχής» και της σκληρής εφαρμογής του νόμου και της τάξης. Δαιμονοποίησε τους μετανάστες και τις μειονότητες. Και – όπως κάνει και ο σημερινός Γάλλος πρόεδρος Μακρόν- άρχισε να κλίνει ολοένα και πιο προς τα άκρα δεξιά, μάταια (όπως αποδείχθηκε με τη νίκη του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ το 2012) προς διεύρυνση της εκλογικής του βάσης.

Οι απόπειρές του για πολιτικοποίηση του δικαστικού σώματος, ο αναξιοκρατικός διορισμός πιστών (και μετέπειτα υπόδικων) συνεργατών του σε καίρια κυβερνητικά και κρατικά πόστα, οι αντικοινωνικές πολιτικές του και η πολυτελής ζωή του στο πλευρό της τρίτης συζύγου του, Κάρλα Μπρούνι, αποξένωσε μεγάλο μέρος των Γάλλων.

Ακόμη όμως και μετά το εκλογικό στραπάτσο του 2012, την απόφασή του να αποτραβηχτεί από το πολιτικό προσκήνιο, αλλά και το γεγονός ότι οι αρχές είχαν ήδη αρχίσει να ερευνούν το ρόλο του σε μία σειρά σκανδάλων, το «bête de scène» συνέχιζε να επιζητά την προσοχή.

Διεκδίκησε και ανέλαβε την αρχηγία των γκωλικών Ρεπουμπλικανών (Les Republicains), έπειτα όμως έχασε τη μάχη για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος, στις προκριματικές του 2016.

Έκτοτε, αποτραβήχτηκε ξανά από το πολιτικό προσκήνιο, χωρίς όμως να εξαφανιστεί. Παρέμεινε στο παρασκήνιο, αναλαμβάνοντας – σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ – μυστικοσύμβουλος του νυν πρόεδρου Μακρόν. Όχι τυχαία, η σύνθεση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου στο Παρίσι έχει εντονότατο «άρωμα» Σακροζί.

«Υποταγή ή εκδίκηση»
Τα πάντα γύρω από τον πρώην πρόεδρο είναι «υποταγή ή εκδίκηση», σχολίαζε σε πρόσφατο κύριο άρθρο της η γαλλική εφημερίδα Le Monde.  Κι αυτό ακριβώς ισχύει και τώρα στους κόλπους της γαλλικής δεξιά, μετά τη χθεσινή καταδίκη του Σαρκοζί από δικαστήριο του Παρισιού για διαφθορά και δωροδοκία…

Θεωρητικά, αυτή χαρακτηρίζεται ιστορική για τα μεταπολεμικά χρονικά της Γαλλίας. Ήταν η πρώην φορά που ένας πρώην πρόεδρος δικάστηκε για σκάνδαλα επί της θητείας του στο Ελιζέ, η πρώτη που ήταν ο ίδιος παρόν στη δίκη και η πρώτη που στην επιβληθείσα ποινή περιλαμβάνεται και διάστημα φυλάκισης χωρίς αναστολή. Έστω και με ηλεκτρονικό βραχιολάκι…

Όμως, ακόμη και αυτή η διαδικασία θα μπει μοιραία τώρα στον «πάγο», καθώς ο Σαρκοζί θα ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη καταδίκη. Στις επόμενες εβδομάδες και μήνες, εν τω μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος θα κληθεί να κάτσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορούμενου, σε άλλες δύο δίκες για υποθέσεις διαφθοράς. Η επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί για τις 17 του μήνα.

Ο ίδιος, απτόητος, καταγγέλλει «κυνήγι μαγισσών». Ων ο πρώτος πρώην πρόεδρος, του οποίου οι τηλεφωνικές συνομιλίες υποκλάπησαν από την αστυνομία, στο πλαίσιο ερευνών, κατηγορεί δημόσια τις γαλλικές αρχές για «μεθόδους Στάζι».

Ενόσω ο ίδιος βάζει στο στόχαστρο τους θεσμούς, οι υποστηρικτές του και άτομα του κύκλου του πατούν και τη «σκανδάλη», με διαρροές στον Τύπο για πολιτικά υποκινούμενους (διορισμένους επί προεδρίας Ολάντ) δικαστές, που προσπαθούν να πλήξουν, μέσω του Σαρκοζί, τη δεξιά.

Όχι τυχαία, στο πλευρό του σπεύδουν το ένα μετά το άλλο στελέχη των Ρεπουμπλικανών και συναφών πολιτικών ρευμάτων, δηλώνοντας τη στήριξη και την εκτίμησή τους στο πρόσωπο του υπόδικου πρώην προέδρου. Από τους πρώτους ήταν και ο νυν υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν.

Ατύπως, εν τω μεταξύ, ο χρόνος μετρά ήδη αντίστροφα για τις προεδρικές εκλογές του 2022, όπου φήμες έφεραν τον Σαρκοζί έτοιμο να διεκδικήσει εκ νέου τις παλιές του δόξες. Αυτό που φαίνεται, πάντως, τώρα πιο πιθανό είναι αυτό το «bête de scène» να καθορίσει, με την ψήφο της δεξιάς, τον τελικό νικητή από το πολιτικό δίδυμο του δεύτερου γύρου, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο κεντροδεξιός Εμανουέλ Μακρόν έναντι τις ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.




 

 Διαβάστε  και  τα  παρακάτω  άρθρα:

 

 ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

 


Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΗ ΔΗΛΩΣΗ.

 
Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΜΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΑΡΚΟΖΙ, (ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ), ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ (!) 

 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΛΑΜΕΝΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΨΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ; 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ) ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

 

ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΑΖΙ Ο ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΑΖΙΜΠΕΡ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ;

 

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΟΜΑΔΑ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ - GRECO) ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. «ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ». http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/11/greco.html

 

 

 

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Στην 83η θέση βρίσκεται η Ελλάδα σε σύνολο 141 χωρών στον δείκτη της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ; ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ;

 

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΥΛ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΛΗΡΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ; ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2015. Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO): «Δικαστές, εισαγγελείς και βουλευτές οι άρχοντες της διαφθοράς στην Ελλάδα». 

 

 Πρώην Α' αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Παπανικολάου:  «ΓΙΑ   ΗΓΕΤΕΣ  ΤΗΣ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ  ΟΙ  ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ,  ΟΙ  ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΣΙΤΕΣ,  ΟΙ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ  ΚΑΙ  ΜΕΤΑ  ΑΥΤΟΙ  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,  ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ  ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ  ΚΑΙ  ΠΙΕΖΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΑΚΕΡΑΙΟΥΣ  ΔΙΚΑΣΤΕΣ  ΣΕ  ΚΡΙΣΙΜΕΣ  ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ».

 

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ελληνική «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ». «ΕΣΤΙΑ», ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ: «Δημοσκόπηση Kappa Research: Καταρρέει η εμπιστοσύνη στους πυλώνες της Δημοκρατίας - Στον πάτο της λίστας τα μιντιακά βοθρολύματα». Καταρρέει η εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού προς την ελληνική δικαιοσύνη. ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ 90% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Σήμερα οι 6 στους 10 έλληνες δεν την εμπιστεύονται καθόλου. Γιατί; ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ 75% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. 

 

 

Στην Σλοβακία το Κομμουνιστικό κόμμα χαρακτηρίσθηκε ως Εγκληματική Οργάνωση και τίθεται εκτός νόμου από την 1η Δεκεμβρίου 2020. Στην Ελλάδα η δικαιοσύνη του Παναθηναϊκάκια κλείνει φυλακή τους αντικομουνιστές πατριώτες. Δημοσκόπηση Kappa Research: Καταρρέει η εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού προς την ελληνική δικαιοσύνη. ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ 90% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Σήμερα οι 6 στους 10 έλληνες δεν την εμπιστεύονται καθόλου. Γιατί;


 

  Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΜΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΑΡΚΟΖΙ, (ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ), ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ (!)               

 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΛΑΜΕΝΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΨΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ;

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

18 σχόλια:

  1. Το Ισραήλ θα αγοράσει άλλα 36 εκατ. εμβόλια κατά του κορωνοϊού - «Ολόκληρος ο κόσμος θα αναμετρηθεί για αυτά».
    «Τα εμβόλια που έχουμε, κανείς δεν γνωρίζει τι διάρκεια έχουν… Πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο σενάριο»
    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε σήμερα πως η χώρα του επιδιώκει να αγοράσει επιπλέον 36 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού, τον τριπλάσιο δηλαδή αριθμό από αυτόν που έχει ήδη αγοράσει, στην περίπτωση που χρειαστούν ενισχυτικές δόσεις αργότερα αυτόν τον χρόνο.
    «Εργαζόμαστε για να φέρουμε επιπλέον 36 εκατομμύρια εμβόλια για τους πολίτες του Ισραήλ», επισήμανε ο Νετανιάχου, σε δηλώσεις που έκανε.
    «Τα εμβόλια που έχουμε, κανείς δεν γνωρίζει τι διάρκεια έχουν… Πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο σενάριο. Το χειρότερο σενάριο είναι να χρειάζεται να εμβολιάζουμε κάθε έξι μήνες».
    Αυτό θα σήμαινε 36 εκατομμύρια δόσεις τον επόμενο χρόνο, εάν και τα 9 εκατομμύρια Ισραηλινών χρειάζονται δύο δόσεις κάθε έξι μήνες, σημείωσε.
    «Ολόκληρος ο κόσμος θα αναμετρηθεί για αυτά τα εμβόλια… Είμαι ξανά αποφασισμένος να οδηγήσω τους Ισραηλινούς στην κορυφή του καταλόγου», συμπλήρωσε ο Νετανιάχου.
    Πάνω από το 50% του πληθυσμού του Ισραήλ έχει λάβει μία δόση του εμβολίου των Pfizer/BionTech και περίπου 3,4 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν κάνει δύο δόσεις.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΧΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Ή ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ;

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ (ΓΕΕΘΑ):
    "Προσφέρουμε γιατρούς και 16.257 μερίδες φαγητού σε 30.000 και πλέον λαθρομετανάστες".
    Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ οι υπεράριθμοι αλλοδαποί σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω, Διαβατά και Σέρρες φτάνουν τους 5000.
    Παρά την μικρή μείωση του αριθμού τους, οι αλλοδαποί που φιλοξενούνται σε κέντρα που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, παραμένουν υπεράριθμοι ξεπερνώντας τις 5.000.
    Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ χθες καταγράφηκαν 31.405 άτομα έναντι 31.908 ατόμων την περασμένη Πέμπτη, κατεγράφη δηλαδή μια μείωση της τάξης των 503 ατόμων.
    Όμως η δυνατότητα των 30 κέντρων που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένει στα 26.273 άτομα.
    Κατά το ΓΕΕΘΑ υπεράριθμοι μετανάστες υπάρχουν στις δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κω, Διαβατών και Παλαιάς Γεωργικής Σχολής Σερρών.
    Οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχαν 16.257 μερίδες φαγητού, από τις οποίες 415 μερίδες διανέμονται σε κέντρα τα οποία δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους, ενώ για την υγειονομική τους κάλυψη, διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.
    Η αποστολή των ΕΔ είναι η προστασία των εξωτερικών συνόρων της χώρας. Τα τελευταία χρόνια βασική αποστολή του "ελληνικού" στρατού τείνει η γίνει η φιλοξενία λαθρομεταναστών από όλες τις χώρες του κόσμου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Ντόρα το 89, έγινε μισή δουλειά». ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ.

    Ανάλογα ευγενή συνθήματα: "ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ", "Ο Μελιγαλάς ήταν η αρχή. Θα σκάψουμε πηγάδι ακόμη πιο βαθύ" των οπαδών του Μπεναρόγια.
    Ντόρα Μπακογιάννη: «Αυτό που συνέβη χθες το βράδυ είναι πρωτοφανές. Η κ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αφού είχε δώσει το θέμα της αναίρεσης σε έναν αντιεισαγγελέα να το χειριστεί και εκείνος απεφάνθη ότι ορθώς δεν εδόθη άδεια στον κ. Κουφοντίνα, πήρε το θέμα και κράτησε ανοιχτά μέχρι τις 12 το βράδυ τα δικαστήρια στον Βόλο για να κάνει η ίδια την αναίρεση της ομόφωνης απόφασης του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τσίπρας για τον Κύριο Κουφοντίνα στη βουλή: «Σας άκουσα σήμερα και πάλι να κάνετε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του Κυρίου Κουφοντίνα».

    Τι ενώνει την Ξένη Δημητρίου και τον Κουφοντίνα; Φαίνεται ότι έχουν το ίδιο ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου. «Συμφωνούμε με τους τρομοκράτες ως προς τους στόχους, αλλά όχι ως προς τα μέσα» είχε δηλώσει πέρυσι η εισαγγελέας του ΑΠ, μετά την τρομοκρατική απόπειρα εναντίον του παναθηναϊκάκια Ι. Ντογιάκου. Μπαλαούρας: «η 17Ν διαπνέεται από ανθρωπιστικά ιδεώδη». Άλλωστε υπάρχουν μόνο δυο τρόποι για να χτίσουμε τον σοσιαλισμό του Μπεναρόγια: το «ειρηνικό πέρασμα» και το ένοπλο. Ο "ήρωας" Κουφοντίνας επέλεξε τον ένοπλο. Η Δημητρίου τάσσεται με το ειρηνικό, αλλά κατανοεί και τον ένοπλο. Συμφωνεί με τον ευγενή σκοπό, αλλά διαφωνεί με τα μέσα.
    Οι θάνατοι κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές στα τελευταία χρόνια, από διάφορα αίτια, είναι συνολικά 135. 51 θάνατοι συνέβησαν μόνο το 2018, δηλαδή εισαγγελεύουσας της Δημητρίου. Μόνο στις φυλακές Κορυδαλλού από το περασμένο καλοκαίρι έχουν σημειωθεί 25 θάνατοι. Στο διάστημα 2016-2018 καταγράφηκαν και 17 αυτοκτονίες κρατουμένων.
    Για κανέναν από τους θανάτους όλων αυτών δεν ενδιαφέρθηκε η Δημητρίου. Βέβαια κανένας από αυτούς δεν δολοφόνησε 11 "άχρηστους" ανθρώπους όπως ο Κουφοντίνας. Δυστυχώς το χούι δεν κρύβεται. Η ανεπάρκεια, η διαφθορά, η ψυχοπάθεια και η διεστραμένη σκέψη και συμπεριφορά της ιθύνουσας τάξης, που κυβερνά σήμερα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανακοίνωση μελών της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων Χαρ. Μαυρίδη κλπ.

    Ανακοίνωση
    1 Μαρτίου 2021

    Η με αρ. πρωτ. 59/24.02.2021 ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) για τον κατάδικο Δ. Κουφοντίνα, συνιστά πολιτική – ιδεολογική τοποθέτηση και ως τέτοια είναι αντικαταστατική, αντιδεοντολογική και αντιδικαστική ενέργεια.
    Καλούμε το Προεδρείο της ΕνΔΕ να την αποσύρει ΑΜΕΣΑ.
    Η δημοκρατική ελληνική κοινωνία μας βλέπει και μας κρίνει.

    Τα μέλη της ΕνΔΕ

    Χαράλαμπος Μαυρίδης, Εφέτης
    Δημήτρης Κουλαξίζης, Εφέτης
    Σωτήριος Μπακαΐμης, Εφέτης
    Βασίλης Κατέρης, Πρόεδρος Πρωτοδικών
    Χρήστος Τριανταφυλλίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών
    Ιωάννης Αρβανίτης, Πρωτοδίκης
    Ιωάννης Γραμματικός, Πρωτοδίκης
    Δημήτρης Δημητριάδης, Ειρηνοδίκης
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΗΛΩΣΗ δικαστικών για το από 24.2.2021 δελτίο τύπου της ΕνΔΕ

    ΔΗΛΩΣΗ

    Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Καταστατικού της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, της οποίας είμαστε μέλη, σκοποί του εν λόγω σωματείου είναι η διασφάλιση της ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών (παρ. 1), η βελτίωση των όρων απονομής της Δικαιοσύνης (παρ. 2), η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Δικαστικών Λειτουργών (παρ. 3), η προώθηση των συμφερόντων των μελών της και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ αυτών (παρ. 4), η προαγωγή της Νομικής Επιστήμης, η συμβολή στη βελτίωση της Νομοθεσίας και η ανύψωση του μορφωτικού και επιστημονικού επιπέδου των μελών της (παρ. 5), καθώς και η επικοινωνία και συνεργασία της Ενώσεως με ομοειδείς ενώσεις του εσωτερικού και ενώσεις Δικαστικών Λειτουργών άλλων χωρών (παρ. 6).
    Κατά τη γνώμη μας, το από 24.2.2021 δελτίο τύπου της Ένωσης, προερχόμενο από το Γραφείο Τύπου αυτής, με τίτλο “Για τον κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα”, δεν υπάγεται σε οποιονδήποτε από τους ανωτέρω καταστατικούς σκοπούς της, δεδομένου ότι από το περιεχόμενό του συνάγεται ότι δεν αφορά στην προαγωγή της Νομικής Επιστήμης ή στη συμβολή στη βελτίωση της Νομοθεσίας ούτε μπορεί να υπαχθεί σε κάποια από τις άλλες περιπτώσεις που προαναφέρθηκαν. Συνεπώς, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, ως διοικούν αυτήν όργανο στο πλαίσιο και υπό τους περιορισμούς του Καταστατικού, δεν νομιμοποιείται να προβαίνει για λογαριασμό της σε τέτοιες ανακοινώσεις, οι οποίες, είτε εκδίδονται ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία, εκφράζουν μόνο τους συντάκτες τους που δεν εκπροσωπούν, εν προκειμένω, τα μέλη της Ένωσης.


    Αθήνα, 25.2.2021
    Οι δηλούντες
    1. Αντώνιος - Ελευθέριος Βόμβας, Πρωτοδίκης
    2. Βασιλική Μητσοπούλου, Πρωτοδίκης
    3. Ζήσης Χατζημπύρρος, Πρωτοδίκης
    4. Ειρήνη Ευθυμιάδου, Πρωτοδίκης
    5. Ευθαλία Αναγνώστου, Πρωτοδίκης
    6. Χρυσάνθη Μάντη, Πρωτοδίκης
    7. Νικόλαος Μαργαρίτης, Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών
    8. Μαρία – Κλεάνθη Γεωργέλλη, Πρωτοδίκης
    9. Δημήτριος Βογιατζής, Πρωτοδίκης
    10. Άννα Δεληανδρέου, Πρωτοδίκης
    11. Δημήτριος Παχάκης, Πρωτοδίκης
    12. Ελένη Κιουσέογλου, Πρωτοδίκης
    13. Χρυσή Βεγλιρή, Πρωτοδίκης
    14. Μαρία Μπουτάκη, Πρωτοδίκης
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ του ΔΣ τη ΕνΔΕ (κ.κ. Φούκας, Κώνστα, Βεργώνης, Μπουτάκη)


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΟΥΚΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ, ΜΕΛΟΥΣ ΔΣ ΕνΔΕ
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑ, ΕΦΕΤΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΔΣ ΕνΔΕ
    ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΒΕΡΓΩΝΗ, ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ
    ΜΑΙΡΗΣ ΜΠΟΥΤΑΚΗ, ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ
    Αθήνα, 26-2-2021


    Δεν αποτέλεσε έκπληξη για εμάς η έκδοση του με αριθμό 59/24-2-2021 δελτίου τύπου της ΕνΔΕ, με το οποίο η Ένωση ζητούσε από την πολιτεία την ικανοποίηση των αιτημάτων απεργού πείνας-καταδικασμένου για σωρεία ανθρωποκτονιών και τρομοκρατικών πράξεων. Το περιστατικό αυτό πρέπει να θεωρηθεί ενταγμένο στην γενικότερη στάση του προεδρείου απέναντι στα φαινόμενα της βίας και της τρομοκρατίας. Υπενθυμίζουμε ότι, τον Μάιο του 2019, ο πρόεδρος της Ένωσης αρθρογράφησε υπέρ του ψευδοεπιχειρήματος ότι δεν επιτρέπεται ο σωφρονισμός του δράστη, εφόσον αυτός προέρχεται από τον χώρο της ακροαριστερής τρομοκρατίας. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι το προεδρείο αρνήθηκε την έκδοση ανακοίνωσης καταδίκης της επίθεσης που έγινε σε βάρος του Πρυτάνεως του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρά το έγγραφο αίτημά μας προς το ΔΣ και την εσκεμμένη παράλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στις δίκες της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 ΝΟΕΜΒΡΗ» και των λοιπών τρομοκρατικών οργανώσεων στον κατάλογο των «εμβληματικών» δικών που συνέταξε ο κος Σεβαστίδης. Και όλα αυτά ενώ ο κατάλογος των τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος συναδέλφων συνεχώς μακραίνει και ενώ το δικαστικό σώμα θρηνεί νεκρούς από την δράση των τρομοκρατών.


    Παράλληλα, η, εκ μέρους του προεδρείου, αντιδημοκρατική επιβολή λογοκρισίας και ο ολοκληρωτισμός στη διοίκηση της Ένωσης, προσβάλλουν ευθέως τις αρχές του Σώματος. Φαίνεται ότι ο κος Σεβαστίδης και η ομάδα του έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν τον ολισθηρό δρόμο της ταύτισης και της στράτευσης σε πολύ συγκεκριμένα «πολιτικά προτάγματα», σε βάρος της Ένωσης και της Δικαιοσύνης.

    Σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές, οι οποίες προσβάλλουν τη Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της και τοποθετούν την ΕνΔΕ πίσω από το παραπέτασμα του ολοκληρωτισμού, οφείλουμε να αντιδράσουμε. Ήδη οι εξελίξεις έχουν θέσει σε κίνηση διεργασίες συλλογής υπογραφών με σκοπό την καταδίκη των αντικαταστατικών ενεργειών του προεδρείου και την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης. Όλοι μαζί, η πλειοψηφία των συναδέλφων και τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ, υπερβαίνοντας τους τεχνητούς διαχωρισμούς που υποθάλπει το προεδρείο, πρέπει να ενισχύσουμε και να αναδείξουμε θεσμικά τις προσπάθειες αυτές ώστε να ανατραπεί αυτή η κατάσταση που δεν τιμά το Δικαστικό Σώμα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανοιχτή επιστολή του κ. Γεωργίου Παπαγεωργίου, Προέδρου Εφετών, για την ανακοίνωση των κομμουνιστών δικαστών.
    Προς Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
    Κύριοι.
    Η ΕΝΔΕ έχει ονοματεπώνυμο, αρχές και ιστορία.
    Κάτω από το όνομα αυτό δεν μπορεί να κρύβεται ο ανώνυμος «ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ» και να βάζει στο στόμα της Ένωσης τους πόθους του και τις ιδεοληψίες του.
    Σας υπενθυμίζω ότι σκοπός της Ενώσεως είναι:
    1. Η διασφάλιση και ενίσχυση της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών στα πλαίσια του Συντάγματος και των Νόμων.
    2. Η βελτίωση των όρων απονομής της Δικαιοσύνης.
    3. Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Δικαστικών Λειτουργών.
    4. Η προώθηση των συμφερόντων των μελών της και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ αυτών.
    5. Η προαγωγή της Νομικής Επιστήμης, η συμβολή στη βελτίωση της Νομοθεσίας και η ανύψωση του μορφωτικού και επιστημονικού επιπέδου των μελών της.
    6. Η επικοινωνία και συνεργασία της Ενώσεως με ομοειδείς ενώσεις του εσωτερικού και ενώσεις Δικαστικών Λειτουργών άλλων χωρών.
    Σας ΕΡΩΤΩ : Η ανακοίνωση του κυρίου γραφείου τύπου σε ποιά παράγραφο θεμελιώνεται;
    Αρνούμαι να συμμετέχω σε μια ένωση που οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της με εκθέτουν ως μέλος της συλλογικότητας και δεν σέβονται το καταστατικό της.
    Περίμενα μέχρι σήμερα μια λέξη σας , όχι αυτή της συγνώμης , αλλά εσείς παραμένετε ΚΟΥΦΟΙ στην έκρηξη που μόνοι σας δημιουργήσατε.
    Σας ζητώ να φύγετε πριν κάνετε και άλλη ζημία στην Ένωση
    Γεώργιος Παπαγεωργίου
    Μέλος της Ένωσης
    Ζ.Π.












    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαμαρτυρία 41 δικαστικών προς την κομμουνιστική Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που υπερασπίζεται τον αρχιδολοφόνο κομμουνιστή Κουφοντίνα.

    «Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
    Πρωταρχικοί σκοποί της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι η διασφάλιση της ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών και η βελτίωση των όρων απονομής της δικαιοσύνης. Οι υπογράφοντες αυτό το κείμενο συμπαραταχθήκαμε επί δεκαετίες σε αυτούς τους στόχους ως ενεργά μέλη της Ένωσης, επιθυμώντας να συμβάλλουμε στην ευόδωσή τους, χωρίς όμως να ενταχθούμε σε οποιονδήποτε από τους διάφορους σχηματισμούς (παρατάξεις), που κατά καιρούς διαμορφώθηκαν από άλλα μέλη της ή στο πλαίσιο λειτουργίας του Διοικητικού της Συμβουλίου. Θεωρούμε όμως ότι η Ένωσή μας υπερβαίνει τους παραπάνω σκοπούς της, προβαίνοντας σε υποδείξεις προς την πολιτεία υπό την επίφαση της υπεράσπισης ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οι δικαστές και οι εισαγγελείς προασπίζουν αυτά τα δικαιώματα κατά την άσκηση των καθηκόντων της δικαιοδοτικής τους λειτουργίας και εντός των αυστηρών πλαισίων, που το Σύνταγμα και οι νόμοι ορίζουν.
    Η εξουσία των δικαστικών λειτουργών έχει αφετηρία και προορισμό τον πολίτη. Έργο της είναι η αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης. Απαραίτητη προϋπόθεση γι΄ αυτό είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας δικαίου, που επιτυγχάνεται μόνον αν ο δικαστής επιδεικνύει αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Οι εκπρόσωποι της Ένωσης είχαν υποχρέωση απέναντι στα μέλη της να διατηρήσουν αλώβητη την εικόνα της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας των μελών της και η υποχρέωση αυτή δεν τηρήθηκε. Η φροντίδα για την έκτιση των ποινών, που εμείς επιβάλλουμε, όπως και η επιλογή της απαγόρευσης συγκεντρώσεων περισσοτέρων από ένα όριο προσώπων χάριν της προστασίας του αγαθού της ανθρώπινης ζωής και υγείας εν μέσω πανδημίας, ανήκει στην πολιτεία.
    Τις ενέργειες της τις ελέγχουμε, σύμφωνα με το νόμο, εάν και εφόσον ασκηθεί προσφυγή κατά των όρων της έκτισης των ποινών από αυτόν που έχει έννομο συμφέρον ή εάν οι παραβάτες των σχετικών περιορισμών παραπεμφθούν στα δικαστήρια. Η με οποιαδήποτε άλλη αφορμή ανάμειξή μας σε αυτά τα ζητήματα πλήττει το κύρος, την αξιοπιστία μας και την ανεξαρτησία μας και υποβαθμίζει την ίδια την απονομή της Δικαιοσύνης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαμαρτυρία 41 δικαστικών προς την κομμουνιστική Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που υπερασπίζεται τον αρχιδολοφόνο κομμουνιστή Κουφοντίνα.


    Επιπλέον οι, επ΄ ευκαιρία τέτοιων ζητημάτων, δημόσιες αντεγκλήσεις μεταξύ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, που ορισμένες φορές εκφέρονται σε ανοίκεια σε σχέση με την επιβαλλόμενη στο δικαστικό και εισαγγελικό λειτούργημα γλώσσα και σε ανεπίτρεπτους τόνους, και η ταύτιση μέσω αυτών με συγκεκριμένες θέσεις πολιτικών δυνάμεων της χώρας, απάδουν στη μετριοπάθεια που οφείλει να επιδεικνύει το δικαστικό σώμα και στις παραδόσεις ανεξαρτησίας του.
    Για όλους τους παραπάνω λόγους, προτάσσοντας την υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε, διαμαρτυρόμαστε εντόνως και σας καλούμε να απέχετε από τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι βέβαιο πως αποδοκιμάζονται από την πλειοψηφία του δικαστικού σώματος, προκειμένου να διαφυλαχθεί και το κύρος και η ενότητα της Ένωσης, να αποφευχθεί δε η αποδυνάμωσή της με την αποχώρηση μελών της στο μέλλον».
    Αθήνα, 1-3-2021
    Οι υπογράφοντες
    1) Αθανασίου Φωτεινή, Πρόεδρος Εφετών
    2) Ανδρικοπούλου Μαρία, Αρεοπαγίτης
    3) Αργυροπούλου Ιουλία, Εφέτης
    4) Βάρκα Μαρία, Αρεοπαγίτης
    5) Δαβίου Μαρουλιώ, Αρεοπαγίτης
    6) Δεργαζαριάν Μαρί, Πρόεδρος Εφετών
    7) Δημαρά- Τζαβέλλα Κανέλλα, Πρόεδρος Εφετών
    8) Δουρουκλάκης Ιωάννης, Αρεοπαγίτης
    9) Ζώη Δήμητρα, Αρεοπαγίτης
    10) Καραγιάννης Γεώργιος, Πρωτοδίκης
    11) Καραχάλιου Αικατερίνη, Πρωτοδίκης
    12) Κάστιζα Αντιγόνη, Εφέτης
    13) Κιουπτσίδου- Στρατουδάκη Ευδοξία, Αρεοπαγίτης
    14) Κλάπα- Χριστοδουλέα Ιωάννα, Αρεοπαγίτης
    15) Κουσουλού Σταυρούλα, Πρόεδρος Εφετών
    16) Κοκκορός Κλεόβουλος- Δημήτριος, Πρόεδρος Εφετών
    17) Κουράκου Μαλαματένια, Πρόεδρος Εφετών
    18) Κρίνα Βασιλική, Αντεισαγγελέας Εφετών
    19) Κωνσταντινίδου Ευγενία, Εφέτης
    20) Λιανού Μαρία, Πρόεδρος Εφετών
    21) Μαστρογιώργη Ελένη, Πρόεδρος Εφετών
    22) Μαυράκη Παναγιώτα, Πρόεδρος Εφετών
    23) Μπιτσακάκη Ευγενία, Πρόεδρος Εφετών
    24) Μπουλδά Αναστασία, Εφέτης
    25) Παπαγιάννη Χριστίνα, Πρωτοδίκης
    26) Παπαδοπούλου Αναστασία, Πρόεδρος Εφετών
    27) Παπακώστας Σωτήριος, Εφέτης
    28) Παπαντωνοπούλου Φωτεινή, Εφέτης
    29) Πλαστήρας Σωκράτης, Πρόεδρος Εφετών
    30) Ράπτη Παναγιώτα, Εφέτης
    31) Ρήγα Άννα, Εφέτης
    32) Σακελλαροπούλου Μαρία, Εφέτης
    33) Σαλμανλή Μαρία, Πρωτοδίκης
    34) Σιμιτσή Μαρία, Πρόεδρος Εφετών
    35) Σισμανίδης Ελευθέριος, Πρόεδρος Εφετών
    36) Σπηλιωτοπούλου Αικατερίνη, Εφέτης
    37) Στρούζα- Ξένου ή Κοκολέτση Δημητρία, Αρεοπαγίτης
    38) Τουπαδάκη Ευαγγελία, Πρόεδρος Εφετών
    39) Τσιρωνίδου Μαρία, Εφέτης
    40) Υφαντή Ασημίνα, Αρεοπαγίτης
    41) Χασιρτζόγλου Μαρία, Πρόεδρος Εφετών
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωνε πως είναι ο Έλληνας Σαρκοζί.
    https://youtu.be/arZ2VzVZNRk
    Ο Νικολά Σαρκοζί κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες διαφθοράς που αντιμετώπιζε.
    Το 2015 ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει πως είναι ο Έλληνας Νικολά Σαρκοζί.
    Μια δήλωση on camera που τώρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου με φαρμακερά και χιουμοριστικά σχόλια μετά την καταδίκη για διαφθορά του πρώην προέδρου της Γαλλίας.
    Ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν αυτοσυστηνόταν ως ο Έλληνας Σαρκοζί είχε και επιχειρήματα για να στηρίξει την άποψή του. Έλεγε ότι είναι όπως και ο Σαρκοζί φιλελεύθερος στην οικονομία και συντηρητικός στα κοινωνικά.
    Έξι χρόνια μετά ο ορίτζιναλ Σαρκοζί βρίσκεται καταδικασμένος για απόπειρα δωροδοκίας δικαστικού και για αθέμιτη άσκηση επιρροής.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 20/12/2008 Γαλλικές εφημερίδες: «Ο Σαρκοζί προωθεί την περιτομή. Ξεκίνησε μεγάλη εκστρατεία, για να πεισθούν όλοι οι Ευρωπαίοι, για τα πλεονεκτήματα της περιτομής».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι εβραϊκές ρίζες του Σαρκοζί (και της Μπρούνι!)
    Ο Σαρκοζί είναι ο γιος του Pál István Ernő Sárközy de Nagy-Bócsa, Ούγγρου αριστοκράτη και της Andrée Jeanne «Dadu» Mallah (γεν. στο Παρίσι, στις 12 Οκτωβρίου 1925), της οποίας ο πατέρας ήταν Εβραίος της Ελλάδας που ασπάστηκε τον καθολικισμό για να παντρευτεί τη Γαλλίδα καθολική γυναίκα του.
    Ο παππούς του Σαρκοζί, ονόματι Benico Mallah, ήταν εβραίος από τη Θεσσαλονίκη, που έφυγε για τη Γαλλία για να γίνει γιατρός. Ο Benico ήταν ο γιος του Mordechai Mallah, ενός από τους οκτώ γιους του Ααρών Μαλλάχ, ιδρυτή της ραβινικής σχολής της Θεσσαλονίκης.
    Σε αποκαλυπτικό άρθρο της το 2007, η γαλλική εφημερίδα ‘Le Figaro’, ανέφερε ότι ο Σαρκοζί εργάστηκε για μια φορά – και ίσως να εξακολουθούσε να το κάνει, όπως άφησε να εννοηθεί – για λογαριασμό της ισραηλινής αντικατασκοπίας ως Sayan (στα εβραϊκά σημαίνει ‘βοηθός’), ένας από τους χιλιάδες Εβραίους πολίτες άλλων χωρών που βρίσκονται εκτός του Ισραήλ, οι οποίοι συνεργάζονται με τους ‘katsas’ (αξιωματικοί της Μοσάντ).
    Όπως αναφέρει για την Κάρλα Μπρούνι το European Jewish Press σε άρθρο του το 2008:
    Η γυναίκα του Σαρκοζί, Carla Bruni, γεννήθηκε ως Tedeschi, ένα όνομα μιας εβραϊκής οικογένειας από τη βόρεια περιοχή του Πιεμόντε της Ιταλίας.
    Σύμφωνα με την αδελφή της Κάρλα, ηθοποιού Valerie-Bruni Tedeschi, ο παππούς της από την πλευρά του πατέρα της, έφυγε από τον Ιουδαϊσμό και έγινε καθολικός κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ως αποτέλεσμα του γάμου του με μια Καθολική γυναίκα, η οικογένεια έχασε κάθε επαφή με την εβραϊκή κοινότητα του Τορίνο.
    Πρώην σύντροφοι της Κάρλα, όπως ο Arno Klarsfeld, γιος του διάσημου Γάλλου δικηγόρου και κυνηγού Ναζί Serge Klarsfeld και ο Jean-Paul Enthoven, καθώς και ο γιος του Ραφαήλ, (η Μπρούνι είχε σχέση με πατέρα ΚΑΙ μετά με το γιο) είναι και οι δύο Εβραίοι διανοούμενοι.
    Ο Raphael Enthoven, με τον οποίο η Κάρλα Μπρούνι έχει ένα γιο, τον Aurélien, στο παρελθόν ήταν παντρεμένος με την συγγραφέα Justine Lévy, κόρη του συγγραφέα και φιλοσόφου Μπερνάρ-Ανρί Λεβί.
    Και ο διάδοχος του Σαρκοζί στην ηγεσία της γαλλικής δεξιάς, ο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, έχει εβραϊκές ρίζες. Γεννήθηκε στο Παρίσι, στις 5 Μαΐου του 1964, από μετανάστες εβραϊκής καταγωγής. Ο Εβραίος παππούς του δραπέτευσε από τη Ρουμανία τη δεκαετία του ’20. Ο πατέρας του έγινε γιατρός και αργότερα παντρεύτηκε την επίσης εβραϊκής καταγωγής μητέρα του. Ο ίδιος ο Κοπέ, αυτοχαρακτηρίζεται «μη θρησκευόμενος Εβραίος».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΑΡΚΟΖΙ: «ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΩ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΡΑΤΣΑ».

    Παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από μια ομιλία που έδωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί στις 17 Δεκεμβρίου 2008 για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ecole Polytechnique στο Palaiseau (Παλεζώ).
    Το νόημα της ομιλίας του ήταν: «ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ, ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΙΞΙΑ. ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΡΑΤΣΑ ΜΕ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΑΒΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ».
    Η εξαιρετικά απειλητική ομιλία του Σαρκοζί επικεντρώνεται στην υποχρέωση της Γαλλίας να γίνει μια «μικτή» (ή σύμμικτη ή ανομοιογενής) χώρα – η γαλλική λέξη “métissé”. Το ρήμα «métisser» θεωρητικά σημαίνει να αναμίξετε αίμα ή να διασταυρώσεις τα είδη, αλλά μερικές φορές χρησιμοποιείται πιο χαλαρά εννοώντας μείγμα πολιτισμών. Ο Σαρκοζί χρησιμοποιεί τη λέξη, ή μια μορφή της, τουλάχιστον 50 φορές στην ομιλία του. Είτε αναφέρεται στην ανάμειξη του αίματος ή απλώς στην καταστροφή της γαλλικής κουλτούρας, φέρνοντας εχθρικούς – προς την κουλτούρα της Γαλλίας – αλλοδαπούς, είναι αδύνατο να αποφευχθεί το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός είπε στον (ξένο γι’ αυτόν) γαλλικό λαό, με ξεκάθαρο απειλητικό τρόπο, ότι πρέπει να αναμειχθούν οπωσδήποτε.
    Η γαλλική λέξη «métissage» σημαίνει «επιμειξία» ή «διασταύρωση» ή «φυλετική ανάμειξη» και άλλους παρόμοιους όρους. Αν και δεν μεταφέρουν οι λέξεις αυτές πάντα το σωστό νόημα. Η «διασταύρωση» ακούγεται πολύ επιστημονική, όπως όταν οι αγρότες διασταυρώνουν καλλιέργειες. Η «επιμιξία» είναι πολύ τεχνική και αναφέρεται σε γάμο.
    Είπε λοιπόν στην ομιλία του ο Σαρκοζί:
    «Ο στόχος είναι να ανταποκριθούμε στην πρόκληση της «επιμειξίας» («métissage») – της πρόκλησης της «επιμειξίας» που αντιμετωπίζουμε τον 21ο αιώνα. Με την πρόκληση της «επιμειξίας», η Γαλλία ήταν πάντα εξοικειωμένη και αντιμετωπίζοντας την πρόκληση της «επιμειξίας» η Γαλλία παραμένει πιστή στην ιστορία της. Επιπλέον, είναι η συγγένεια αίματος που έχει προκαλέσει πάντα το τέλος των πολιτισμών και των κοινωνιών».
    Προσέξτε ότι στην παραπάνω πρόταση μιλά για φυλετική ανάμειξη του ΑΙΜΑΤΟΣ των συμπατριωτών του με αλλοδαπούς (και ξέρουμε ότι μιλώντας για αλλοδαπούς, αυτοί δεν είναι οι Σουηδοί ή οι Ιταλοί…).
    Επίσης, μιλώντας για την ιστορία της Γαλλίας ότι ήταν πάντα «métissée», παραποιεί την ιστορία, καθώς προσπαθεί να εξισώσει την ανάμειξη των Φράγκων, Λατίνων και Κελτών με την ανάμειξη των λευκών με τους μαύρους ή των Ευρωπαίων με τους Βορειο-Αφρικανούς μουσουλμάνους.
    (Κάτι ανάλογο συμβαίνει στην πατρίδα μας, που κάποιοι εξισώσουν τους Έλληνες πρόσφυγες της Μ. Ασίας και του Πόντου με τους τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες, για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό και να τον ενοχοποιήσουν που διαμαρτύρεται για την επιβαλλόμενη «πολυπολιτισμική» βαβυλωνία).
    Το ανατριχιαστικό είναι ότι ο Σαρκοζί απειλεί τους Γάλλους, να τους παντρέψει με νέγρους και άραβες με το ζόρι): «Κυρίες και κύριοι, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα: Αν η δύναμη της δημοκρατικής θέλησης δεν λειτουργήσει, θα χρειαστεί η Δημοκρατία να καταφύγει σε ακόμα ΠΙΟ ΒΙΑIΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ».
    «Αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η διαφορετικότητα στη βάση της χώρας (στον λαό) θα πρέπει να αντανακλάται με την ποικιλομορφία στην ΚΕΦΑΛΗ της χώρας (εννοεί τον ίδιο)».
    «Δεν είναι μια επιλογή. Είναι μια υποχρέωση. Είναι επιτακτική ανάγκη. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, ρισκάροντας να βρεθούμε αντιμέτωποι με σημαντικά προβλήματα».
    «Θα πρέπει να αλλάξουμε και γι’ αυτό θα αλλάξουμε».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο γαλλικός λαός σίγουρα δεν είχε εκλέξει τον Σαρκοζί για να αλλάξει το DNA της χώρας.
      Στο διαδίκτυο υπήρχαν πολλές αντιδράσεις για τις απειλές του Σαρκοζί. Υπήρχαν σχόλια που έλεγαν «Ας πάρουμε τις οικογένειές μας και ας βγούμε από την Ευρώπη» έως και «ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ».
      Η δεύτερη πρόταση άρεσε στους περισσότερους…
      Στην συνέχεια της ομιλίας του ο εβραίος Σαρκοζί αναφέρεται στους άραβες της Γαλλίας. Προσέξτε πόσο διαφορετικά μιλάει ο Σαρκοζί για τους Άραβες. Είναι ξεκάθαρο ότι βάσει σχεδίου, οι λευκοί Ευρωπαίοι πρέπει να πολυπολιτισθούν με το ζόρι και να αναμειχθούν, χάνοντας εντελώς την ταυτότητα τους, ενώ από την άλλη ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, αλλιώς υπάρχει η «απειλή της βίας». «Γιατί τίποτα δεν είναι πιο επικίνδυνο από ΜΙΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, λέει με «πόνο» ο Σαρκοζί. Όταν ο αλλοδαπός ζητάει να μην χάσει την ταυτότητά του είναι «δικαιολογημένος» και «πληγωμένος». Όταν ο γηγενής Ευρωπαίος ζητά να μην χάσει την ταυτότητά του είναι «ρατσιστής» και ως εκ τούτου οι ίδιοι αυτοί «πονόψυχοι» βγάζουν λογίδρια και διοργανώνουν συνέδρια για την άνοδο του «ρατσισμού και του φασισμού» στην Ευρώπη.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  15. Σαρκοζί: «Δεν θα είμαι υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022».

    Είναι ο δεύτερος Γάλλος Πρόεδρος στην ιστορία που καταδικάζεται για διαφθορά.
    Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, στον απόηχο της καταδίκης του σε φυλάκιση τριών ετών για διαφθορά, ξεκαθάρισε χθες Τρίτη, πως δεν θα είναι υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022.
    Χαρακτηριστικά, ο Σαρκοζί τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Le Figaro»: «Είπα ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές και επιμένω σε αυτό».
    Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη (02/03), σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με δύο χρόνια αναστολής καταδίκασε δικαστήριο στο Παρίσι τον Σαρκοζί.
    Μάλιστα, θα απαιτηθεί να εκτίσει τον έναν χρόνο στη φυλακή κάτι που τον κάνει τον πρώτο πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας ο οποίος θα φυλακιστεί.Ο Σαρκοζί βρέθηκε ένοχος για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, ενώ γίνεται ο δεύτερος Γάλλος Πρόεδρος στην ιστορία ο οποίος καταδικάζεται για διαφθορά, μετά τον Ζακ Σιράκ και, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, έχει 10 ημέρες για να ασκήσει έφεση.
    Πάντως, όπως ξεκαθάρισε το δικαστήριο ο Σαρκοζί, θα έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί κατ' οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι».
    Οι δικαστικές περιπέτειες του Σαρκοζί, πάντως, απέχουν πολύ από το να ολοκληρωθούν καθώς θα παρουσιαστεί και πάλι στο δικαστήριο στις 17 Μαρτίου, αυτή τη φορά για την «υπόθεση Πυγμαλίων», που αφορά έρευνα για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του 2012.
    Επισημαίνεται ότι ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας βρέθηκε ένοχος καθώς υποσχέθηκε να βοηθήσει πρώην δικαστή, τον Ζιλμπέρτ Αζιμπέρτ, να αναλάβει θέση στο Μονακό, σε αντάλλαγμα εμπιστευτικές πληροφορίες για έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη και αφορούσε σε παράνομη χρηματοδότηση από τη δισεκατομμυριούχο Λιλιάν Μπετανκούρ, κληρονόμο της L’Oreal, της προεκλογικής καμπάνιας του το 2007.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΗΠΑ 14/12/2023: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε έρευνα για διαφθορά σε βάρος του Αμερικανού προέδρου Τ.Μπάιντεν.
    Στην Ελλάδα πότε για τις μαφιόζικες οικογένειες που μας κυβερνούν;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιαπωνία 14/12/2023: Εισαγγελείς διέταξαν ποινική έρευνα για οικονομικό σκάνδαλο στο κυβερνών κόμμα.
      Εδώ έχουμε τις διορισμένες Κλάπα και Αδειλίνη που λύσσαξαν εναντίον του Κασιδιάρη.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...