ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

16 Μαρτίου 2022

MIUS: Οι Τούρκοι ολοκληρώνουν την ανάπτυξη του νέου αεριωθούμενου UAV

 


Ασκήσεις του τουρκικού Στρατού 50 χλμ. από τα σύνορα για βίαιη διάβαση του Έβρου, από μονάδες του 5ου τουρκικού Σώματος Στρατού. Τουρκική τηλεόραση: «Να κάνουμε εισβολή στην Αλεξανδρούπολη, η Ρωσία μας έδειξε τον τρόπο!»


MIUS: Οι Τούρκοι ολοκληρώνουν την ανάπτυξη του νέου αεριωθούμενου UAV.

Θα επιχειρεί από το TCG Anadolu.

Το MIUS είναι ένα σχέδιο της τουρκικής εταιρείας Bayraktar για ένα αεριωθούμενο UAV το οποίο θα μπορεί να φέρει όπλα και να προσβάλει στόχους στο έδαφος και την θάλασσα.







Σύμφωνα με φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα το UAV βρίσκεται σε προχωρημένη φάση ανάπτυξης και όπως αναφέρεται στόχος είναι να επιχειρεί από το τουρκικό αεροπλανοφόρο TCG Anadolu μαζί μ το TB.3 Bayraktar.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ











4 σχόλια:

  1. Ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος: «Μπορεί να διαλύσει το Λονδίνο σε πέντε λεπτά».
    Σοκ προκάλεσε στον βρετανικό Τύπο το βίντεο που δημοσίευσαν οι Ρώσοι και το οποίο δείχνει την εκτόξευση ενός υπερηχητικού πυρηνικού πυραύλου Zircon, με την Sun να αναφέρει ότι «μπορεί να διαλύσει το Λονδίνο σε 5 λεπτά».
    Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο το οποίο μπορεί να εκληφθεί και ως μήνυμα προς τη Δύση και το οποίο είναι στην κατεύθυνση «αν εμπλακείτε στον πόλεμο με την Ουκρανία θα ζήσετε καταστάσεις που δεν τις έχετε φανταστεί». Όπως εκείνο το μήνυμα του Βλάντιμιρ Πούτιν το βράδυ της ανακοίνωσης της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.
    Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το κανάλι TV Zvezda της Ρωσίας, το οποίο ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ένα βίντεο για τα «μυστικά χαρακτηριστικά του ρωσικού υπερηχητικού πυρηνικού πυραύλου Zircon».
    Τα πλάνα που είναι μονταρισμένα από διάφορες λήψεις δείχνουν τον «ασταμάτητο» πύραυλο Zircon των 9 mach να εκτοξεύεται από τη φρεγάτα Admiral Gorshkov στη Λευκή Θάλασσα. Ο Zircon τέθηκε σε λειτουργία εσπευσμένα φέτος, με τον ίδιον τον πρόεδρο της Ρωσίας μάλιστα να κάνει λόγο για «επιτυχημένες δοκιμές. Αυτό είναι ένα μεγάλο γεγονός για τη χώρα μας, ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της ασφάλειας της Ρωσίας, για την αύξηση της αμυντικής ικανότητας μας».
    «Θα καταλάβετε την εκτόξευσή αφού σας έχει χτυπήσει»
    Οι Ρώσοι ειδικοί λένε ότι τέτοιον πύραυλο δεν διαθέτει η Δύση: «Η ταχύτητα του υπερηχητικού πυραύλου Zircon είναι τόσο υψηλή που εμποδίζει το σύστημα αεράμυνας του αντιπάλου να ανιχνεύσει έγκαιρα την πρόσκρουσή του. Στην πραγματικότητα, η εκτόξευση του θα γίνει γνωστή μόνο αφού χτυπηθεί ο στόχος» αναφέρουν οι ρωσικές πηγές.
    Ο πύραυλος Zircon έχει επίσης «μεταβλητή τροχιά» για να αποφευχθεί ο εντοπισμός του: «Κανείς δεν θα δει την εκτόξευση του πυραύλου ή την πτήση του. Θα τον δουν μόνο όταν ο πύραυλος χτυπήσει τον στόχο», είπε ο διοικητής της φρεγάτας, πρώτος κυβερνήτης Igor Krokhmal.
    Ενώ το βίντεο κυκλοφόρησε μόλις, πολλοί πιστεύουν ότι χρονολογείται από τον περασμένο Δεκέμβριο και πιθανώς είχε εσκεμμένα κρατηθεί για να βγει αργότερα, ενδεχομένως για να εξυπηρετήσει τους προπαγανδιστικούς σκοπούς της Μόσχας.
    Ο πύραυλος Zircon «χαιρετίστηκε» από την κρατικά ελεγχόμενη τηλεόραση της Μόσχας ως το όπλο «επιλογής του Πούτιν» με το οποίο μπορεί να εξαφανίσει αμερικανικές πόλεις σε περίπτωση πυρηνικής σύγκρουσης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πολυηχητικός (και όχι απλά υπερηχητικός) Zircon έχει μίνιμουμ 7 Mach, σίγουρα.
      Ενώ ΟΛΟΙ οι Δυτικοί, αντιπλοϊκοί και μη, από τον (απαγορευμένο για μας) JASSM-ER, τους ΕXOSET, τον ATMACA των Τούρκων, τους SCALP αλλά ακόμη και το νέο καμάρι της Lockheed Martin, τον πανάκριβο LRASM, όλοι τους ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΗΧΗΤΙΚΟΙ!!
      Ο Θεός όμως δεν αφήνει κανέναν να χαθεί. Για μας υπάρχει διαθέσιμος ο έτερος ΠΟΛΥΗΧΗΤΙΚΟΣ, ο φοβερός BRAHMOS (Βραχμάνος) (έκδοση ER & NG) από τον πιο ΤΙΜΙΟ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ & ΟΡΚΙΣΜΕΝΟ ΦΙΛΟ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΝΔΙΑ,
      (την πιο αντιΤουρκική Χώρα του Πλανήτη) με τα 4 Mach του(!), o οποίος, είτε σαν αέρος -εδάφους ή επιφανείας, είτε εκτοξευόμενος από το έδαφος, είναι ΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΙΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΑΕΡΑΜΥΝΕΣ των πλοίων.
      (Τεστ "The 10 Most deadly missiles against warships" του Military TV όπου ο Brahmos βγήκε 1ος με μεγάλη διαφορά)
      Το προϊόν έχει πάψει να θεωρείται Ρωσικό, είναι κυρίως Ινδικό και η Ινδία μας τον πρότεινε επίσημα πριν 3 μήνες! Μ αυτόν επιτυγχάνεται η πολυπόθητη Απαγόρευση Περιοχής, σε Αιγαίο & Μεσόγειο....
      ΥΓ. είναι πιστοποιημένος στα Mirage & Rafale της Ινδίας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Kh-47M2 Kinzhal: για πρώτη φορά παγκοσμίως χρησιμοποιήθηκε επιχειρησιακά υπερ-υπερηχητικό όπλο κατά υπόγειας αποθήκης στην Ουκρανία!

    Η μη αναχαιτίσημη εναέρια έκδοση του ISKANDER σε «παγκόσμια πρώτη».

    Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι χρησιμοποιήθηκαν υπερ-υπερηχητικοί πύραυλοι (Kh-47M2 Kinzhal) ή «στιλέτο» προκειμένου να καταστραφεί υπόγεια αποθήκη πυραύλων και πυρομαχικών για αεροσκάφη στη δυτική Ουκρανία αποδεικνύοντας την επιχειρησιακή ικανότητα του όπλου και προκαλώντας ανησυχία από τις ρωσικές ικανότητες στις ΗΠΑ καθώς φαίνεται ότι λέει η Ρωσία ότι κατέχει είναι αλήθεια.

    Αντίστοιχα συστήματα στο δυτικό οπλοστάσιο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής. Όσο για την αποθήκη οπλισμού που επλήγει; Απλά εξαερώθηκε, δίνοντας ένα μήνυμα στο Κίεβο ότι οι ρωσικές “εκπλήξεις” μπορούν να είναι πολλές.

    Οι υπερηχητικοί πύραυλοι, με σχεδιασμό που τους επιτρέπει να εκτελούν περίπλοκους ελιγμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης και να φθάνουν ταχύτητες ως ακόμη και 10 Mach, είναι αδύνατο σήμερα να καταρριφθούν από οποιοδήποτε σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας.

    Τα υπερ-υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα Kh-47M2 Kinzhal αποτελούν την αεροεκτοξευόμενη έκδοση των τακτικών βαλλιστικών πυραύλων ISKANDER, με φορείς εκτόξευσης να είναι είτε τα MIG-31, είτε τα βομβρδιστικά Tu-22.

    Η δε ακτίνα βολής μπορεί να αγγίξει παρά τις τρομακτικές ταχύτητες που αναπτύσσει τα 1.000χλμ κάνοντας τα ένα τεράστιο φόβητρο για οποιοδήποτε χώρα.

    Η χρήση τους στον πόλεμο στην Ουκρανία έγινε για πρώτη φορά, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

    Αναφέρθηκε επίσης ότι καταστράφηκαν εξοπλισμός ραδιοεπικοινωνιών και κέντρα αναγνώρισης κοντά στο λιμάνι της Οδησσού, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πεντάγωνο: «Η Ρωσία μπορεί να απειλήσει τη Δύση με πυρηνικά».
    Τι ισχυρίστηκε ο υποστράτηγος Σκοτ Μπεριέρ.

    Ο υποστράτηγος, Σκοτ Μπεριέρ, διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας του Πενταγώνου των ΗΠΑ, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία μπορεί να απειλήσει με χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Δύσης, εάν συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

    Όπως μετέδωσε το Bloomberg, μιλώντας στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, ο Σκοτ Μπεριέρ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος μπορεί να φέρει ξανά στο προσκήνιο τα πυρηνικά όπλα κατά της Δύσης, εφόσον συνεχιστεί η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

    «Η παρατεταμένη κατοχή τμημάτων της ουκρανικής επικράτειας απειλεί να εξοντώσει το δυναμικό του ρωσικού στρατού και να μειώσει τις προμήθειες για τα εκσυγχρονισμένα όπλα του, ενώ οι αλλεπάλληλες οικονομικές κυρώσεις πιθανότατα θα ρίξουν τη Ρωσία στη δίνη μιας παρατεταμένης οικονομικής ύφεση και διπλωματική απομόνωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υποστράτηγος.

    «Ο συνδυασμός της ισχυρής αντίστασης της Ουκρανίας και των οικονομικών κυρώσεων θα απειλήσει την ικανότητα της Ρωσίας να παράγει σύγχρονα πυρομαχικά ακριβείας», πρόσθεσε ο Μπέριερ στην κατάθεσή του.

    «Καθώς αυτός ο πόλεμος και οι συνέπειές του αποδυναμώνουν αργά τη ρωσική συμβατική ισχύ», συμπλήρωσε ο Μπέριερ, «η Ρωσία πιθανότατα θα βασίζεται όλο και περισσότερο στην πυρηνική της αποτρεπτική δύναμη για να απειλήσει τη Δύση και να προβάλλει τη δύναμή της σε όλο τον κόσμο».

    Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε δώσει διαταγή στις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας να βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας, λόγω των απειλών της Δύσης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...