ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

16 Μαρτίου 2021

Η ΑΠΟΚΡΥΦΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 666

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ. ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΜΟΝΟ 144.000 ΕΒΡΑΙΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΟΛΥΝΘΗΣΑΝ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ. "Γέροντας, νέους, και παρθένους, και νήπια, και γυναίκας, φονεύσατε μέχρις εξαλείψεως".

 

ΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ (ΝΟΤΙΑ), ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (ΒΟΡΕΙΑ). ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΓΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ; ΒΟΡΕΙΑ Ή ΝΟΤΙΑ;

 

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ. Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. «Ἰδοὺ ἡ παρθένος ἐν γαστρὶ ἕξει καὶ τέξεται υἱόν, καὶ καλέσουσιν τὸ ὄνομα αὐτοῦ Ἐμμανουήλ, ὅ ἐστιν μεθερμηνευόμενον μεθ’ ἡμῶν ὁ θεός.» (Κατὰ Ματθαίον Εὐαγγέλιον, 1, 23). ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΙΗΣΟΥ;

 

ΕΔΩ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…ΕΚΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ; 

 

 Η ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ


 Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Η μετάβαση της κοινωνίας των Ελληνομεσογειακών λαών από τον Ελληνικό ανθρωποκεντρικό πολιτισμό στον ιουδαϊκό θεοκεντρικό «πολιτισμό». Η κατάκτηση από τους ιουδαίους της νέας Χαναάν, όλης της λεκάνης της Μεσογείου.

 

 

 
Ολόκληρο βιβλίο της Καινής Διαθήκης, η Αποκάλυψη, στηρίζεται στον αριθμό 666, ο οποίος είναι ο αριθμός του "Θηρίου". Και τι δεν γράφεται σήμερα για τον περιβόητο αριθμό 666 και τι σημαίνει. Τελικά έγινε αντιληπτό ότι ο αριθμός 666 ήταν τμήμα του αριθμού 6.666. Την εποχή εκείνη οι άνδρες μιας τυπικής ρωμαϊκής λεγεώνος είχαν 6.666 άνδρες. Έτσι η ρωμαϊκή εξουσία ήταν το θηρίο, που είχε την ισχύ των 6.666 ανδρών.

 

               
  Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΙΟΜΥΓΑΣ 



Η ΑΠΟΚΡΥΦΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 666, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ ΕΧΕΙ 6 ΚΟΡΥΦΕΣ. 

ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 6. 

 

Ο αριθμός 6 έχει αποκτήσει ειδική σημασία στην ιουδαιοχριστιανική φιλοσοφία και στον ταλμουδικό - καμπαλιστικό μυστικισμό, όπως και ο αριθμός 7 άλλωστε. Ολόκληρο βιβλίο της Καινής Διαθήκης, η Αποκάλυψη, στηρίζεται στον αριθμό 666, ο οποίος είναι ο αριθμός του "Θηρίου". Και τι δεν γράφεται σήμερα για τον περιβόητο αριθμό 666 και τι σημαίνει. Τελικά έγινε αντιληπτό ότι ο αριθμός 666 ήταν τμήμα του αριθμού 6.666. Την εποχή εκείνη οι άνδρες μιας τυπικής ρωμαϊκής λεγεώνος είχαν 6.666 άνδρες. Έτσι η ρωμαϊκή εξουσία ήταν το θηρίο, που είχε την ισχύ των 6.666 ανδρών.
Γιατί  η  "Αποκάλυψις'  χρησιμοποιεί  τον  τριψήφιο  αριθμό  666  σαν  τον  αριθμό  του  θηρίου  και  όχι  ολόκληρο  τον αριθμό  6.666  που  είναι  η  δύναμη  μιας  ρωμαϊκής  λεγεώνας  και  εκφράζει  τον  ισχύ  της  Ρώμης;
Μία  απάντηση  θα  ήταν  αριθμολογική:  ο  τετραψήφιος  αριθμός  είναι  αδόκιμος  στην  αριθμολογία.  Ο  τριψήφιος διαθέτει  πλεονεκτήματα: πολλαπλασιάζεται  εύκολα,  δίνει  γινόμενα 6, 9, 12  κλπ  χρήσιμα  στην  αριθμοσοφία  κλπ  κλπ. 



Σύμφωνα με το τελευταίο βιβλίο της Αγίας Γραφής, ο αριθμός 666 είναι ο αριθμός, ή αλλιώς το όνομα, του θηρίου με τα εφτά κεφάλια και τα δέκα κέρατα, το οποίο αναδύεται από τη θάλασσα. (Αποκάλυψη 13:1, 17, 18) Αυτό το θηρίο συμβολίζει το παγκόσμιο πολιτικό σύστημα που ασκεί εξουσία πάνω σε «κάθε φυλή και λαό και γλώσσα και έθνος». (Αποκάλυψη 13:7).


Ευαγγελία Αμοιρίδου, Ιστορία της ερμηνείας του αριθμού του θηρίου χξϛ' (666) (ΑΠΟΚ.13,18), (Διδακτορική διατριβή), εκδ. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Σχολή Θεολογική, Τμήμα Θεολογίας, 1998.

Το 666 (εξακόσια εξήντα έξι) είναι ο φυσικός αριθμός που βρίσκεται μετά από το 665 και πριν από το 667. Είναι ένας άρτιος αριθμός, αφού 666:2 = 333, δηλαδή διαιρείται με το 2, στο σύνολο των φυσικών αριθμών. Ο αριθμός 666 συμβολίζεται ως DCLXVI στο ρωμαϊκό σύστημα αρίθμησης και ως χξϛ΄ στο ελληνικό σύστημα αρίθμησης





  Η ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ 6.666 ΑΝΔΡΩΝ


Η τυπική λεγεώνα την πρωτοχριστιανική εποχή είχε (ή έπρεπε να έχει τυπικά  6  χιλιαρχίες  των  1111  ανδρών) ακριβώς 6.666 άνδρες. Ήταν το "θηρίο" της Αποκάλυψης. 
Ο Ησύχιος στα γραπτά του αναφέρει ξεκάθαρα ότι η Λεγεώνα συνέκειτο από 6.666 άνδρες.

Ο Ισίδωρος Σεβίλλης ( Etymologica  19.33.2) υπολόγιζε  την λεγεώνα στους 6.600 άνδρες
Ο Άγιος Μαυρίκιος, ο χριστιανός αρχηγός της Λεγεώνας των Θηβών, ξεψύχησε μαζί με τους 6.666 άνδρες της Λεγεώνας του. Ακόμη και οι δαίμονες πήγαιναν κατά λεγεώνες των 6.666 δαιμόνων. 
Ο Γιόχανν Weyer, στο βιβλίο του Pseudomonarchia Daemonum (1583) μετά από ένα περίπλοκο σύστημα των ιεραρχιών, υπολόγισε τον αριθμό δαιμόνων σε 44.435.622, διαιρεμένος σε 666 λεγεώνες, κάθε λεγεώνα που συντίθεται από 6.666 δαίμονες, και όλοι τους που κυβερνιούνται από 66 καταχθόνιους δούκες, πρίγκηπες, βασιλιάδες, κ.λπ.... 

Βέβαια αυτοί που ασχολούνται με την αποκρυφολογία και την αριθμοσοφία μας αναφέρουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είχε επισκεφθεί, το όρος Kailash, που είναι μια εντυπωσιακή κορυφή των Ιμαλαΐων, στο δυτικό Θιβέτ. Ανέρχεται σε ύψος 6.666 μέτρα, σε μια από τις ψηλότερες και πιο απόκρημνες περιοχές των Ιμαλαΐων. Είναι η πηγή για μερικά από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ασίας, όπως ο Ινδός, ο Βραχμαπούτρας κ.ά. Θεωρείται τόπος ιερός σε τέσσερις θρησκείες: Βουδισμό, Ζαϊνισμό, Ινδουισμό και της θρησκείας Bön.
Το Kailash (Κάι-Λας) σημαίνει κορυφή, ή αλλιώς ο Βράχος του Απόλλωνα, αφού στην τοπική διάλεκτο ο «Κάι» ήταν ο Απολλώνιος τοξοβόλος, ακερσεκόμης Φοίβος. Ενώ η λέξη "Λας" - "Λάας", στα αρχαία Ελληνικά, σημαίνει λίθος, πέτρα/βράχος π.χ. λατομείο.
Το περίεργο όμως, είναι το γεγονός ότι το όρος αυτό του Θιβέτ έχει ύψος 6.666 μ., απέχει από το μνημείο του Stonehenge 6.666 χιλιόμετρα και από το Βόρειο Πόλο άλλα 6.666 χιλιόμετρα. Ενώ, από τα βουνά του Νότιου Πόλου διπλάσιο των 6.666 χιλιόμετρων. Αναφέρουν οι αποκρυφιστές ότι όταν κάθονται κοντά στο βουνό Kailash οι άνθρωποι, γερνούν γρηγορότερα (12 ώρες περίπου σε 2 εβδομάδες), και αποδεικνύεται αυτό λένε από την ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών. Αν υπάρχει ένα μέρος στον πλανήτη πιο ασυνήθιστο είναι ακριβώς αυτό.
ἀκερσεκόμης, ο (Α)
1. ο ακούρευτος, αυτός που διατηρεί μακριά, κυματίζουσα κόμη, ο πάντα νέος (γιατί οι νέοι έκοβαν τα μαλλιά τους όταν έφταναν στην αντρική ηλικία)
«Φοῑβος ἀκερσεκόμης» (Όμ. Υ 39, Ύμν. εις Απόλ. 134)
2. νεανίας, νέος.
[ΕΤΥΜΟΛ. Επίθετο τού Απόλλωνος, που απαντά ήδη στον Όμηρο και σημαίνει «αυτόν που δεν κόβει τα μαλλιά του» και κατ' επέκταση «τον πάντα νέο». Η λ. σχηματίζεται από ἀ- στερητ., από το θ. τού ενσίγμου αορίστου ἔκερσα τού ρήματος κείρω και από το ουσ. κόμη. Ο παράλληλος τ. τής λέξεως ἀκειρεκόμης, που απαντά στον Πίνδαρο, σχηματίζεται από το ενεστωτικό θ. τού ρήματος κείρω].

Έτσι όρεξη να έχει κανείς και η αποκρυφιστική αριθμολογία είναι ατελείωτη.


 Οι εβραίοι έχουν ένα κόλλημα με τον αριθμό 6.000.000. Προσπάθησαν πολλές φορές από το 1870 να περάσουν "ολοκαύτωμα" 6.000.000 από διάφορα καθεστώτα και τελικά τα κατάφεραν μετά τον 2ο ΠΠ.
6.000.000.
1. Εβραίοι, ολοκαύτωμα στη Ρωσία το 1905 : New York Times 25 Μαρτίου 1906, κατηγορούν την Ρωσία για εξόντωση 6.000.000 εβραίων!
2. 6 εκατ. Εβραίοι μετά τον ΑΠΠ : Ο Martin H. Glynn κατηγορεί Ευρωπαϊκές χώρες για εξόντωση 6.000.000 εβραίων.
3. 6 εκατ. Εβραίοι πάλι στη Ρωσία το 1910 : Στις 13 Νοεμβρίου 1910 δημοσιεύεται η Αnnual report of jewish commitee και κατηγορεί την Ρωσία ότι το σχέδιο εξόντωσης 6.000.000 εβραίων που δολοφονήθηκαν γιατί δεν έγιναν χριστιανοί είχε σχεδιαστεί από το 1890.
4. 6 εκατ. Εβραίοι το 1936 : Η ανακοίνωση του εβραϊκού κογκρέσου που συγκεντρώθηκε στην Γενεύη, μιλά για 6 - 7 εκατομ. θύματα σε 32 χώρες και επισημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα δικαιώματα τους
5. 6 εκατ. Εβραίοι το 1938 : Εννέα μήνες Πρίν την νύχτα των "κρυστάλλων" (έχει Μεγάλη Σημασία) οι εβραίοι - θύματα είναι 6.000.000! Στους New York Times [αναδημοσίευση 9 Ιανουαρίου 1938] κατηγορούν την κυβέρνηση της Ρουμανίας για την εξόντωση 6.000.000 εβραίων.
6. 6 εκατ. Εβραίοι το 1939 : Στην εφημερίδα St. Petersbourg Florida (Των ΗΠΑ) στις 22 Φεβρουαρίου 1939 υπάρχει δημοσίευμα για 6.000.000 θύματα εβραίοι
7. 6 εκατομύρια το 1940: Στην εφημερίδα Palm Beach Post 25 Ιουνίου 1940 και New York Times 24/6/1940 ο πρόεδρος της εβραϊκής επιτροπής κατηγορεί τους Γερμανούς ότι έχουν σχέδιο εξόντωσης 6.000.000 εβραίων. Μιλάμε για την αρχή του πολέμου.

Ο αριθμός των στρατιωτών σε κάθε ρωμαϊκή λεγεώνα άλλαζε με την πάροδο του χρόνου και την εκάστοτε περιοχή και το στράτευμα παρουσίαζε διαρκώς έλλειψη προσωπικού.Οι λεγεώνες αρχικά διαιρούνταν σε δέκα κοόρτεις, κάθε μια από τις οποίες περιλάμβανε έξι εκατονταρχίες, συνολικά 6.666 άνδρες. Όμως, πολύ πριν από την εμφάνιση του Ιουλίου Καίσαρα και σε όλη την επικράτεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η πλήρης δύναμη της λεγεώνας είχε πέσει στους 4.800 άντρες. Κάθε κοόρτη είχε 480 άντρες και κάθε εκατονταρχία είχε ογδόντα, με επικεφαλής τον εκατόνταρχο....
Η μικρότερη μονάδα του ρωμαϊκού στρατού ήταν η «contubernium», η οποία αρχικά αποτελούνταν από δέκα άντρες που ζούσαν, έτρωγαν και πολεμούσαν μαζί. Η λέξη προέρχεται από τις λατινικές λέξεις «con» και «taberna» που σημαίνει καλύβα. Οι στρατιωτικές σκηνές ήταν φτιαγμένες από σανίδες. Η οικειότητα μεταξύ των στρατιωτών τους έκανε συντρόφους και αποτέλεσε τη βάση του θρυλικού «esprit de corps», του κοινού πνεύματος, του ρωμαϊκού στρατού. Γνωρίζουμε ότι έμεναν δέκα σε κάθε σκηνή, επειδή ο επικεφαλής ονομαζόταν «decanus», που σημαίνει «επικεφαλής δέκα ατόμων». Σε κάθε εκατονταρχία υπήρχαν δέκα «contubernii»....
Πάντως στην εποχή του Καίσαρα σε κάθε «contubernium» υπήρχαν οκτώ άντρες, παρόλο που ο επικεφαλής εξακολουθούσε να ονομάζεται «decanus». Φαίνεται πως ενώ μια μάχιμη μονάδα δέκα αντρών ήταν λειτουργική στα μετόπισθεν, η επέκταση των Ρωμαίων πολύ πέρα από την Ιταλία, καθώς και η στρατιωτική εμπειρία από τα απομακρυσμένα, επικίνδυνα και άγνωστα μέρη έδειξαν πώς μια μονάδα οκτώ αντρών ήταν ιδανική προκειμένου να δημιουργούνται ισχυροί δεσμοί. Έτσι λοιπόν, επειδή οι στρατιωτικοί κανόνες ανέκαθεν όριζαν να υπάρχουν δέκα «contubernii» σε μια εκατονταρχία, η τελευταία είχε ογδόντα άντρες.Ένας άλλος ρωμαίος αξιωματούχος που θα μπορούσε να είναι επικεφαλής εκατό αντρών, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν, ήταν ο «praestor hastarius», ο «πραίτορας του δόρατος». Οι πραίτορες ήταν δικαστές, ενώ το δόρυ αποτελούσε σύμβολο της ιδιοκτησίας. Ο «praetor hastarius» προέδρευε σε δικαστήρια για την επίλυση ιδιοκτησιακών διαφορών και διαθηκών. Τα μέλη του δικαστηρίου επιλέγονταν από τους κόλπους ενός «centumvriri» η Εκατό Αντρών. Όμως δεν ήταν ποτέ ακριβώς εκατό. Αρχικά ήταν 105 και αργότερα έφτασαν τους 180.... 

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΛΗΡΗΣ ΛΕΓΕΩΝΑ (6.666 ΑΝΔΡΩΝ) ΕΙΧΕ 6 ΧΙΛΙΑΡΧΙΕΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ) ΤΩΝ 1111 ΑΝΔΡΩΝ. 

ΚΑΘΕ ΧΙΛΙΑΡΧΙΑ ΕΙΧΕ 10 ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΙΕΣ ΤΩΝ 110 ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΙΛΙΑΡΧΟ, ΔΗΛΑΔΗ 1111 ΑΝΔΡΕΣ. 

ΚΑΘΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΙΑ ΕΙΧΕ 10 ΔΕΚΑΡΧΙΕΣ ΤΩΝ 11 ΑΝΔΡΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ 10 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΕΚΑΡΧΟΣ = 11 ΑΤΟΜΑ Χ 10 = 110 ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΟΣ 111.


Όσοι  αναγνώστες  των  "Αυτόχθονων  Ελλήνων"  θέλουν  να  διαβάσουν  αναλυτικά  και  επιστημονικά  για  την  Δύναμη  του  Ρωμαϊκού  στρατού  και  της  Λεγεώνες  του  να  ψάξουν  στο  διαδίκτυο  την  εξαιρετική  και  εξονυχιστική  μελέτη -  Διδακτορική  Διατριβή  του  Γεωργίου  Καλαφίκη  που  υποβλήθηκε  στο:


ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,   

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ,  ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ 
ΤΟΜΕΑΣ ΑΡΧΑΙΑΣ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ με  τίτλο:


Η Οργάνωση του Ύστερου Ρωμαϊκού Στρατού (260 - 395 μ.Χ.). Σχηματισμοί Μάχης - Διοίκηση - Οχυρώσεις - Αμυντική Στρατηγική, Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκη 2009 ["Late Roman Army Organization (AD 260-395). Army Units - Command Structure - Fortifications - Defensive Strategy", A.U.Th. Thessaloniki 2009]

Στην  διατριβή  θα  βρουν  και  ατελείωτη  έγκυρη  διεθνή  και  ελληνική  σχετική  βιβλιογραφία.



 
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

1 σχόλιο:

  1. Οι μυστικιστικές ιδιότητες του αριθμού έξι.
    https://arxaia-ellinika.blogspot.com/2021/08/mystikistikes-idiotites-arithmou-eksi.html

    Ξέρετε ότι ο αριθμός έξι (6) έχει εντυπωσιακές και μυστικιστικές ιδιότητες; Για ρίξετε μια ματιά εδώ:

    01. Είναι ο μόνος αριθμός μετά τη μονάδα που προκύπτει τόσο από το άθροισμα όσο και από το γινόμενο των τέλειων διαιρετών του: 1+2+3=6 και 1x2x3=6.

    02. Επειδή είναι ίσος με το άθροισμα του 1, του 2 και του 3, που είναι και οι μοναδικοί διαιρέτες του, οι πυθαγόρειοι τον ονόμασαν «τέλειο αριθμό»• κάτι ιδιαίτερα σπάνιο –όσο και η τελειότητα– αφού οι αμέσως επόμενοι τέλειοι αριθμοί είναι οι εξής: Tο 28, το 496, το 8.128…

    03. Το 6 έχει τη μοναδική ιδιότητα να είναι ο αριθμός που παράγεται από το γινόμενο του πρώτου άρτιου (2) και του πρώτου περιττού αριθμού (3).

    04. Πάνω στον αριθμό 6, βασίστηκε το δωδεκαθεϊστικό σύστημα, διαχωρίζοντας την έννοια του Θείου σε 6 αρσενικές και 6 θηλυκές θεότητες.

    05. Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί σήμερα ουκ ολίγα συστήματα μέτρησης με βάση το 6. Η μέτρηση του χρόνου είναι ένα από αυτά (60΄ η ώρα, 60΄΄ το λεπτό).

    06. Και ο χριστιανισμός ενσωμάτωσε την «ιερότητά» του σε θρησκευτικές πρακτικές, όπως τα εξαπτέρυγα και ο εξάψαλμος.

    07. Το φημισμένο Μπλε Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής παγκοσμίως, έχει 6 μιναρέδες.

    08. Ο ψυχογονικός κύβος του Πυθαγόρα είναι στην ουσία ένα εξάγωνο που συμβολίζει τα 6 είδη έμψυχων όντων: Τους θεούς, τους δαίμονες, τους ήρωες, τους ανθρώπους, τα ζώα και τα φυτά.

    09. Αρχαία μέτρηση βασισμένη στο 6 που επιβιώνει απαράλλακτη ως τις μέρες μας είναι και η γεωμετρική μέτρηση των μοιρών των γωνιών (360°=2x3x60).

    10. Σε αντίθεση με άλλους μονοψήφιους ακέραιους αριθμούς, που διαφοροποιούνται από χώρα σε χώρα, η ονομασία του 6 μοιάζει ηχητικά στους περισσότερους ευρωπαϊκούς λαούς: Οι Γάλλοι το αποκαλούν «six», οι Άγγλοι «six», οι Ιταλοί «sei», οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι «seis», οι Γερμανοί «sechs» κ.ο.κ.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...