ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

12 Μαρτίου 2022

Ο ιουδαίος Ζελένσκι θέλει να συναντήσει τον Πούτιν στην Ιερουσαλήμ...

 


Γιατί το Ισραήλ αποφεύγει να συγκρουστεί με τον Πούτιν; Πώς ο Πούτιν δελεάζει το Ισραήλ.



ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΟΥΣΙΑΝΩΝ

 


ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΑΝ ΤΟΝ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΕΒΡΑΙΟ ΗΡΩΑ".


«Διάθεση» συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδειξε ο Ουκρανός ομόλογός του, Βολιντίμιρ Ζελένσκι, σε τηλεοπτικές δηλώσεις του προς τον ουκρανικό λαό, αμέσως μετά τις νέες ρωσικές επιθέσεις και λίγο πριν τα ρωσικά στρατεύματα κινηθούν για την κατάληψη του Κιέβου.

Όπως είπε ο Ζελένσκι, το Ισραήλ θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο για λύση, ενώ ο ίδιος θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του στην Ιερουσαλήμ ή το Τελ Αβίβ.

Οι δηλώσεις Ζελένσκι έγιναν, αφότου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, συμβούλεψε τον Ουκρανό πρόεδρο να δεχτεί την προσφορά του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου, προκειμένου να σταματήσουν να σκοτώνονται άμαχοι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη, σύμφωνα με αξιωματούχο της ουκρανικής κυβέρνησης, που επικαλείται η Jerusalem Post.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο Ζελένσκι δεν ακολούθησε τη συμβουλή του Μπένετ. Η πηγή των Ισραηλινών υποστήριξε ότι το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του Μπένετ.

«Αν ήμουν στη θέση σας, θα σκεφτόμουν τις ζωές του λαού μου και θα δεχόμουν την προσφορά» φέρεται να είπε ο Μπένετ.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμβουλή δεν άρεσε στον Ουκρανό πρόεδρο και τους ανθρώπους του. «Ο Μπένετ μας είπε να παραδοθούμε» δήλωσε ο αξιωματούχος. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι η προσφορά του Πούτιν είναι μόνο η αρχή».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ακόμη ότι η Ρωσία στέλνει νέες δυνάμεις στην Ουκρανία, αφότου υπέστη, όπως είπε, τις μεγαλύτερες απώλειές της εδώ και δεκαετίες.

Παράλληλα, προέτρεψε τη Ρωσία να στηρίξει μια συμφωνημένη εκεχειρία, προκειμένου να επιτρέψει να προχωρήσουν οι εκκενώσεις από την πόλη της Μαριούπολης, αφότου κατηγόρησε τη Μόσχα για την αποτυχία προηγούμενων τέτοιων αποπειρών.

«Αν θέλουν να ισοπεδώσουν το Κίεβο και να σκοτώσουν χιλιάδες αμάχους, έχουν τη δύναμη να το κάνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. Ιουδαίος Μπένετ σε ιουδαίο Ζελένσκι: «Πεθαίνουν άνθρωποι εξαιτίας σου – Παραδώσου στον Πούτιν».

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ συμβούλευσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να δεχθεί την πρόταση της Ρωσίας για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία, με τον Ουκρανό πρόεδρο να απαντά αρνητικά, σύμφωνα με την Jerusalem Post.


    Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα, επικαλούμενη αξιωματούχο της ουκρανικής κυβέρνησης, ο Ναφτάλι Μπένετ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Τρίτη.

    «Αν ήμουν στη θέση σου, θα δεχόμουν την πρόταση του Πούτιν» – Τι απάντησε ο Ζελένσκι
    Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο Ζελένσκι αρνήθηκε τη συμβουλή του Μπένετ. Η πηγή ισχυρίστηκε ότι την πρωτοβουλία για την τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

    «Αν ήμουν στη θέση σου, θα σκεφτόμουν τις ζωές των ανθρώπων μου και θα δεχόμουν την προσφορά» φέρεται να είπε ο Μπένετ. Η απάντηση του Ουκρανού προέδρου ήταν σύντομη: «Σας ακούω».

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συμβουλές αυτές δεν άρεσαν στον Ζελένσκι και στους δικούς του ανθρώπους. «Ο Μπένετ μας είπε να παραδοθούμε» είπε ο αξιωματούχος. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι η προσφορά του Πούτιν είναι μόνο η αρχή».

    Τι άλλο ζήτησε το Ισραήλ από την Ουκρανία
    Τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ειδικά μετά την επίσκεψη Μπένετ στη Μόσχα, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού και το υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζονται πως οι μεσολαβητικές προσπάθειες του Ισραήλ τους αναγκάζουν να διατηρήσουν μια ακόμη πιο προσεκτική και ισορροπημένη προσέγγιση. Αυτό το μήνυμα διαβιβάστηκε επίσης αθόρυβα στο γραφείο του Ζελένσκι. Ο αξιωματούχος είπε επίσης ότι το Ισραήλ συμβούλευσε την Ουκρανία να μην ζητήσει περισσότερη στρατιωτική και αμυντική βοήθεια, επειδή ένα τέτοιο αίτημα θα μπορούσε να βλάψει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης.


    Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ωστόσο, το γραφείο του Ζελένσκι δεν βλέπει αποτελέσματα από τη διαμεσολάβηση. Είπε ότι ο Μπένετ δεν μεσολαβεί τόσο πολύ παρά ενεργεί περισσότερο ως ταχυδρόμος διαβιβάζοντας απλώς μηνύματα μεταξύ των δύο πλευρών. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας μεσολαβητής πρέπει να προσπαθήσει να συνδυάσει έναν συμβιβασμό μεταξύ των δύο πλευρών και να κάνει τις δικές του προτάσεις.

    «Δεν χρειαζόμαστε ταχυδρόμο» είπε ο αξιωματούχος. «Έχουμε αρκετούς. Εάν ο Μπένετ θέλει να είναι ουδέτερος, ας διορίσει κάποιον που θα εργάζεται επάνω σε αυτό μέρα και νύχτα και να προσπαθεί να πετύχει έναν συμβιβασμό».

    Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η εμπλοκή του Μπένετ στις διπλωματικές προσπάθειες προέρχεται από την απροθυμία του να λάβει ξεκάθαρη θέση σχετικά με τη ρωσική επέμβαση από φόβο ότι θα βλάψει τους δεσμούς του Ισραήλ με τη Ρωσία.

    Οι τέσσερις όροι της Μόσχας

    Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο Ντμίτρι Πεσκόφ αποκάλυψε προσφάτως τι ζητά η Μόσχα από το Κίεβο για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες:

    να σταματήσει να προβάλει αντίσταση,
    να αλλάξει το Σύνταγμά της ώστε να υπάρχει πρόβλεψη για το ουδέτερο καθεστώς της, δηλαδή να μην ενταχθεί σε κάποιο μπλοκ όπως το ΝΑΤΟ,
    να αναγνωρίσει τη ρωσική κυριαρχία στην Κριμαία και
    να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αποσχισθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιες είναι οι χώρες με τα ισχυρότερα πυρηνικά οπλοστάσια στον κόσμο.

    Σε εννέα χώρες υπάρχουν περίπου 13.000 πυρηνικές κεφαλές.

    Αρκετή συζήτηση έχει γίνει τον τελευταίο καιρό για την πιθανότητα να ξεσπάσει ένας πυρηνικός πόλεμος, με αφορμή την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανίας.

    Με αφορμή αυτή τη συζήτηση -και τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη για την ανθρωπότητα- αναζητήσαμε τις χώρες με τις περισσότερες πυρηνικές κεφαλές στον κόσμο.

    Επί του παρόντος, υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 13 χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές στα χέρια εννέα χωρών. Στην κορυφή της λίστας, όπως καταρτίστηκε από την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων (FAS) , βρίσκονται φυσικά η Ρωσία και οι ΗΠΑ Με ένα συνδυασμένο οπλοστάσιο κοντά στις 12.000. Οι δύο τους έχουν υποβληθεί σε προγράμματα αφοπλισμού – συνολικά 3.660 είναι επίσημα αφοπλισμένοι και περιμένουν τη διάλυση, αλλά επί του παρόντος παραμένουν άθικτοι.

    Αναλυτικά η λίστα, σύμφωνα με το Statista

    1. Ρωσία (6.275 πυρηνικές κεφαλές)

    2. ΗΠΑ (5.600 πυρηνικές κεφαλές)

    3. Κίνα (350 πυρηνικές κεφαλές)


    4. Γαλλία (290 πυρηνικές κεφαλές)

    5. Ηνωμένο Βασίλειο (225 πυρηνικές κεφαλές)

    6. Πακιστάν (165 πυρηνικές κεφαλές)


    7. Ινδία (160 πυρηνικές κεφαλές)

    8. Ισραήλ (90 πυρηνικές κεφαλές)

    9. Βόρεια Κορέα (45 πυρηνικές κεφαλές)

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...