ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

02 Μαρτίου 2022

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ. Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΑΠΕΙΛΕΙ: «ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016». ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ (ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ Ζ.Π. ΤΗΣ 17ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2016. Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ;)

 

 

ΠΟΙΟΣ ΓΚΟΪΜ ΡΩΣΟΣ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ; ΤΡΕΙΣ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ: Ο ανθέλληνας Τσεχοϊουδαίος αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Ντόμινικ Ράαμπ, ο Ουκρανοϊουδαίος πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ρωσοεβραίος (ταμίας του Πούτιν) επιχειρηματίας Ρομάν Αμπράμοβιτς.

 

Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ

 






 

Ο  απόγονος  του  Αβραάμ,  αρχηγός  της ισχυρότερης οικογένειας του πλανήτη, ΙΑΚΩΒ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ  (Jacob Rothschild),   έστειλε σήμερα, Δευτέρα   14  Μαρτίου 
2016,   ανοιχτή επιστολή στα διεθνή  μέσα μαζικής ενημέρωσης,  που  είναι  
όλα  δικά  του, αναφέροντας ότι:
 
 «Το 2016, η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία και στις χρηματοπιστωτικές αγορές συνεχίζει να επιδεινώνεται, και το πιο δύσκολο έργο έχουν οι χώρες που εξαρτώνται από τις τιμές των εμπορευμάτων».
  
«Κατά τα τελευταία χρόνια, οι αναπτυσσόμενες χώρες έχουν συσσωρεύσει ταχύτατα τεράστιο χρέος σε ξένο νόμισμα. Τώρα θα πρέπει να αποπληρώσουν τα δάνεια, τα οποία αυξήθηκαν σημαντικά λόγω της αύξησης του δολαρίου και της κατάρρευσης των τιμών των βασικών εμπορευμάτων. Χώρες όπως η Βραζιλία, η Ρωσία, η Νιγηρία, η Ουκρανία και το Καζακστάν αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες», προειδοποίησε ο Jacob Rothschild και η δήλωσή του ακούστηκε περισσότερο ως απειλή κατά των γεωπολιτικών αντιπάλων των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος του κολοσσού RIT Capital Partners plc, Διευθύνων Σύμβουλος της Blackstone και πρόεδρος του Institute for Jewish Policy Research, απείλησε ευθέως την Ρωσία και την Βραζιλία (δύο εκ των βασικών εταίρων των BRICS που φιλοδοξούν να εξελιχθούν σε "αντίβαρο" του ΝΑΤΟ και της Δύσης. Τα υπόλοιπα μέλη είναι η Ινδία, η Νότια Αφρική και η Κίνα η οποία και αυτή το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχεται έντονες χρηματιστηριακές επιθέσεις που φαίνεται τελικά να μην είναι τυχαίες).
 
 
ΛΟΡΔΟΣ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ:  «ΣΗΜΕΡΑ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ  ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ  
 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΜΕΤΑ  ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ  ΤΟΥ  ΧΙΤΛΕΡ».
Ο 78χρονος πρόεδρος της RIT Capital Partners, τονίζει πως έχει δημιουργηθεί μια «δύσκολη οικονομική κατάσταση» για την οποία οι επενδυτές θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί. Και προειδοποιεί τους αποταμιευτές ότι επίκεντρο της επιχείρησης θα πρέπει να είναι η διατήρηση του κεφαλαίου των μετόχων και όχι τα βραχυπρόθεσμα κέρδη.
Ο Rothschild και οι συνεργάτες τους, ανάμεσα τους και οι Γουόρεν Μπάφετ, Χένρι Κίσινγκερ (γνωστά «φυντάνια» της Νέας Τάξης Πραγμάτων), κατηγορούν για το γεμάτο κλίμα «χάους και εξτρεμισμού στη Μέση Ανατολή», τη ρωσική επιθετικότητα (!) και την αποδυναμωμένη Ευρώπη, που απειλείται από φρικτή ανεργία.
ΓΙΑΤΙ  ΑΡΑΓΕ  Ο  ΡΟΤΣΙΛΝΤ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ  
ΤΟΥ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ  ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΗ  Σ’ΑΥΤΟΥΣ  ΕΥΡΩΠΗ, ΤΗΝ   
ΟΠΟΙΑ  ΟΙ  ΙΔΙΟΙ  ΓΕΜΙΖΟΥΝ  ΜΕ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;

Η απροσδόκητη παρέμβαση   του Jacob Rothschild,  που  προκάλεσε αναταραχή 
 στις  παγκόσμιες  αγορές  και  προσέλκυσε το τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου των επιχειρήσεων και της οικονομίας, διότι όλοι γνωρίζουν την οικονομική ισχύ της οικογένειας.
ΟΛΟΙ  ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ  ΟΤΙ  ΟΙ  ΕΒΡΑΙΟΙ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ  
μπορούν να καθορίσουν  την μοίρα ολόκληρων εθνών με μια κίνηση.


ΟΙ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ  ΣΠΑΝΙΑ  ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Οι  Rothschild  σπάνια βγαίνουν στο "φως" για να πραγματοποιήσουν τέτοιες "βαριές" δημόσιες δηλώσεις και ακόμα πιο σπάνια δίνουν συνεντεύξεις 
Η οικογένεια των Rothschild , μετρά ήδη πάνω από διακόσια χρόνια παγκόσμιας οικονομικής εξουσίας πίσω από τα παρασκήνια και κανείς στον πλανήτη δεν τους επιθυμεί, όπως και την άλλη πανίσχυρη εβραϊκή  οικογένεια των Rockfeller,  ως αντιπάλους.
Ο ίδιος σημείωσε ότι "η κρίση αυξάνεται σε όλο τον κόσμο συνεχώς, ενώ η πραγματική κλίμακα της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας δεν είναι απολύτως σαφής , η αύξηση του ΑΕΠ στις ΗΠΑ και την ΕΕ είναι απογοητευτική, και μια πιθανή έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αυξήσει υπέρμετρα τον συντελεστή κινδύνου της παγκόσμιας οικονομικής ισορροπίας. Επιπλέον, η παγκόσμια οικονομία επηρεάζεται αρνητικά από την πολιτική κρίση στην Μέση Ανατολή."
Σημειώνεται ότι στις 9 Μαρτίου  2016, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντέιβιντ Λίπτον δήλωσε ότι "ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν αυξανόμενο κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης. Για να αποφευχθεί η καταστροφή, οι αρχηγοί των κρατών θα πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα για την τόνωση της ζήτησης", τόνισε ο Lipton
Οι  Ρότσιλντ,  με  έμμεσο  τρόπο,  εισηγούνται  την  θεσμοθέτηση  για τους  Γκοΐμ   μιας  αιώνιας  και  αέναης  λιτότητας.
Επίσης  χαρακτηρίζουν  την  κατοχή  χρήματος  από  τους  φτωχούς παράνομη   πράξη,  που  πρέπει  να διωχθούν γι' αυτό  και  την  ίδια στιγμή  οι  ομόφυλοι  
«παράγουν»   άπειρο  χρηματιστηριακό  χρήμα.


ΤΟ  ΑΝΩΤΑΤΟ  ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ  ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ

Χτισμένο το 1992, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ,  μπροστά  από το  Κνεσέτ. 
Ένας συμβολισμός:  Η ανώτατη  οικονομική  δύναμη του  κόσμου χτίζει το  κτίριο της  ανώτατης  δικαστικής  εξουσίας, δίπλα  στην  ανώτατη  
νομοθετική  εξουσία.   
        Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ είναι η δημιουργία μιας ιουδαϊκής  οικογένειας: των Ρότσιλντ.
        Στις διαπραγματεύσεις τους με το Ισραήλ, είχαν συμφωνήσει να δωρίσουν  το κτίριο υπό τρεις προϋποθέσεις:
      1)  Οι  Ρότσιλντ  θα ήταν αυτοί που θα επέλεγαν  το οικόπεδο.
      2)   Οι Ρότσιλντ θα ήταν αυτοί που θα επέλεγαν  τους αρχιτέκτονες.
      3)   Κανείς δεν θα ήξερε ποτέ την τιμή της κατασκευής του.

Οι Rothschild  είναι αυτοί που ελέγχουν ένα μεγάλο  μέρος του πλανήτη από τον 19ο αιώνα κιόλας.
Η οικογένεια Rothschild, κινείται στο παρασκήνιο σχεδόν ολόκληρου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος , συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), της Τραπέζης της Αγγλίας, καθώς και σε  μια σειρά από εμπορικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης της «Εθνικής  Τράπεζας  της  Ελλάδος»  και  της  
διαβόητης Goldman Sachs και θεωρείται το μεγαλύτερο "κράτος" του πλανήτη σύμφωνα με την ρωσική stoletie.ru.
Στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσει κάποιος όλες τους τις οικονομικές επενδύσεις, ενώ η ίδια η οικογένεια έχει "παρακλάδια" σε  Βρετανία, ΗΠΑ, Γερμανία (όπου ξεκίνησαν),  Ελβετία, Γαλλία  και Ιταλία. 
Το οικόσημο των Ρότσιλντ δείχνει πέντε βέλη τα οποία συμβολίζουν τους πέντε γιούς του ιδρυτή της δυναστείας Mayer Rothschild  και ταυτόχρονα  την  
κυριαρχία τους στις πέντε ηπείρους,  κάτι  το οποίο φέρονται αποφασισμένοι  
να  κάνουν, όσοι αιώνες και αν περάσουν.
Ο  εβραίος  ιδρυτής  του  Κομμουνισμού  Κάρολος  Μαρξ  (Κεσιλέ Μαρδοχαίος),   
έτρεφε  τον  βαθύτερο  σεβασμό  για  την  οικογένεια Ρότσιλντ. 

ΤΟ  ΡΩΣΙΚΟ  ΓΕΝΙΚΟ  ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ  ΑΠΑΝΤΑ  ΜΕ   ΘΑΡΡΟΣ  ΣΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ
 
Η  Τατιάνα  Γκράτσεφ  (Tatiana Grachev), επικεφαλής της Στρατιωτικής Ακαδημίας του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε:
 
«Το είδωλο των Ρότσιλντ ήταν πάντα το χρυσό μοσχάρι, το οποίο λάτρευαν ως θρησκεία . Με την βοήθεια του χρήματος και με δωροδοκίες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές κυβερνήσεις και έχουν καταλάβει τη πολιτική εξουσία. Αυτό τον στόχο έχουν κυνηγήσει από αιώνες χρησιμοποιώντας τις καταστρεπτικές μεθόδους τους, και συνδυάζοντάς τες σε μια μεγάλη στρατηγική της οποίας ο χρονικός σχηματισμός αναδύεται από τον καιρό της ίδρυσης της φατρίας. Το 1815, οι πέντε αδελφοί Rothschild εργάστηκαν σκληρά για να προμηθεύσουν με χρυσό τον στρατό του Wellington(διαμέσου του Nathan στην Αγγλία) και του Ναπολέοντα(διαμέσου του Jacob στην Γαλλία) και ξεκίνησαν την πολιτική της ενίσχυσης και των δύο πλευρών στον πόλεμο.
Αυτό επαναλήφθηκε σε κάθε πόλεμο, ακόμα και στον αμερικανικό Εμφύλιο, όπου και χρηματοδότησαν ταυτόχρονα και τον Στρατό του Νότου όπως και εκείνου του Βορά.
Στην  κομμουνιστική  επανάσταση  του  1917  και  τον ρωσικό Εμφύλιο που  επακολούθησε   χρηματοδότησαν τους  κομμουνιστές  και  τους  
αντικομμουνιστές, όπως και τον Β' ΠΠ, όταν χρηματοδότησαν τον Α.Χίτλερ αλλά και τον αντιναζιστικό συνασπισμό».
 
Οι Rothschild θεωρούνται ύποπτοι ακόμα και για εμπλοκή στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991  και σε ό, τι συνέβη πρόσφατα στην Ουκρανία. 


Ο  ΕΒΡΑΙΟΣ  ΤΡΟΤΣΚΥ  ΕΓΡΑΨΕ:
 «ΘΑ  ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ  ΠΟΤΑΜΟΥΣ  ΑΙΜΑΤΟΣ  ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.  ΘΑ  ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ  ΜΙΑ  ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ.   
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ  ΜΑΣ». (Εννοούσε  βέβαια  τον Ρότσιλντ,  τον  Σιφ,  τον  Ροκφέλερ  και  τους  
λοιπούς). 
 




                            ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΤΡΟΤΣΚΥ: 
 
  ΔΙΑΣΗΜΟΣ  ΠΙΝΑΚΑΣ  ΤΟΥ  ΝΤΙΕΓΚΟ  ΡΙΒΕΡΑ:  
ΜΑΡΞ, ΕΝΓΚΕΛΣ, ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ ΚΑΙ  ΤΡΟΤΣΚΥ.  
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ  ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ  ΕΝΩΜΕΝΟΙ  ΜΑΖΙ, ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.
 
 
 «Πρέπει να μετατρέψουμε τη Ρωσία σε μια έρημο που θα κατοικείται από λευκούς νέγρους  πάνω στους οποίους θα επιβάλουμε τυραννία, μια τυραννία που οι πιο τρομεροί δεσπότες της  Ανατολής είχαν ποτέ ονειρευτεί. Θα φέρουμε  ΤΕΤΟΙΕΣ  ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ, που θα κάνουν κάθε ανθρώπινη απώλεια που έγινε στους παλιούς πολέμους, ΑΔΥΝΑΤΗ  ΣΕ  ΣΥΓΚΡΙΣΗ. 
Αν κερδίσουμε την επανάσταση, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΔΥΝΑΜΗ   ΤΟΥ  ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ. Θα γίνουμε μια δύναμη, μπροστά στην οποία όλος ο κόσμος θα γονατίσει. Θα δείξουμε ποια είναι η πραγματική δύναμη. Μέσω της  τρομοκρατίας και των λουτρών αίματος, θα υποβιβάσουμε τη ΡΩΣΙΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ σε  μια κατάσταση πλήρους αποβλάκωσης και ηλιθιότητας και σε μια ΖΩΩΔΗ ύπαρξη ... 
Αυτή τη στιγμή, οι νέοι άνδρες μας με τα δερμάτινα μπουφάν τους, οι γιοι των ωρολογοποιών από την Οδησσό, την Όρσα, την Gomel και την Vinnitsa, (πόλεις με μεγάλο εβραϊκό πληθυσμό)  ξέρουν πώς να μισούν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΡΩΣΙΚΟ. Τι ευχαρίστηση παίρνουν καταστρέφοντας  την ρώσικη  διανόηση - αξιωματικούς,  ακαδημαϊκούς και συγγραφείς ...»  
 Όλα  τα  παραπάνω  αποκαλυπτικά  λόγια  τα  είπε  ο  Τρότσκυ  (και   έγιναν  πραγματικότητα)  στον  Ααρών  Σιμάνοβιτς  (“Memoirs of  Aron Simanovich”),  1928. Το βιβλίο  του  τώρα  άρχισε  να κυκλοφορεί στην   Μόσχα. 
Τον Φεβρουάριο του 2016 , η επικεφαλής του ρωσικού Επιμελητηρίου Tatania Golikova δήλωσε στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι το εξωτερικό δημόσιο χρέος της Ρωσίας μειώθηκε κατά 4,4 δισεκατομμύρια από 50 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2015. Το συνολικό εξωτερικό χρέος περιλαμβάνει δάνεια και υποχρεώσεις των ρωσικών εταιρειών.
Το χρέος του μη τραπεζικού τομέα μειώθηκε κατά 9,26 τοις εκατό, σε 340 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο μετά από αυτούς  τους  θετικούς δείκτες για την ρωσική οικονομία ανέλαβαν δράση οι Rothschild  και έριξαν  τις  τιμές του πετρελαίου, δίνοντας "βοήθεια" στις ΗΠΑ.
Ο Jacob Rothschild δε μίλησε τυχαία.
Η φράση του αυτή θα φέρει εξελίξεις. Εξελίξεις που θα προκαλέσουν ταραχή στις ζωές όλων όπου κι αν βρίσκονται. Ο πλανήτης πλέον είναι πολύ μικρός και κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από αυτά που έρχονται.-


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


30 σχόλια:

  1. Πούτιν: «Οι μελλοντικές γενιές θα γεννηθούν χωρίς τις αλυσίδες των Rothschild -Αυτό είναι το καλύτερο δώρο».
    https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/1062029_poytin-oi-mellontikes-genies-tha-gennithoyn-horis-tis-alysides-ton

    Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν είναι μόνο για την Ουκρανία βέβαια. Υπάρχουν βαθύτερα αίτια που η Ρωσία έφτασε να πραγματοποιήσει την συγκεκριμένη επέμβαση στη χώρα.
    Ένα από αυτά τα είχε περιγράψει ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του ανάληψης για τέταρτη φορά της προεδρίας της χώρας του το Μάιο του 2018.
    Απευθυνόμενος στο ρωσικό κοινοβούλιο μετά την ορκωμοσία του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η «απόλυτη ανεξαρτησία» από το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ και τους παγκόσμιους οργανισμούς παροχής χρημάτων Rothschild θα ήταν το «μεγαλύτερο δώρο» που θα μπορούσε να προσφέρει στις μελλοντικές γενιές.
    «Παλιά συμπεριφερόμασταν αφελώς, αλλά τώρα βλέπουμε ότι οι κανόνες του ΠΟΕ [Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου] παραβιάζονται πολύ συχνά, οι περιορισμοί επιβάλλονται για πολιτικούς λόγους, τους οποίους ονομάζουν κυρώσεις. Επιπλέον, όλο και περισσότερα από αυτά επιβάλλονται για να εξασφαλιστούν τα αγαπημένα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα», είχε πει ο Πούτιν.
    Δήλωσε ότι οι ολοκαίνουργιοι «περιορισμοί», που παραβιάζουν τις αρχές του παγκόσμιου εμπορίου, κάνουν τον κόσμο να δει ότι το μονοπώλιο του δολαρίου των Ηνωμένων Πολιτειών απειλεί και άλλους τομείς.
    Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, η αποδολαριοποίηση πρέπει να προωθηθεί επί της αρχής, προκειμένου να προστατευθεί η κυριαρχία της χώρας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυβέρνηση γόνων, γαμπρών κι ανιψιών αποφασίζει και διατάζει…
    https://www.documentonews.gr/article/kyvernisi-gonon-gampron-ki-anipsion-apofasizei-kai-diatazei/
    Όταν έχεις μια κυβέρνηση που περνάει όποιον νόμο θέλει, όπως θέλει, που παίρνει αποφάσεις για την Υγεία χωρίς τη συναίνεση των ειδικών, δεν αποτελεί έκπληξη ότι έμεινε εκτός σύσκεψης ο Νίκος Δένδιας για το Ουκρανικό. Ο πλέον αρμόδιος για το θέμα, ο υπουργός Εξωτερικών, δεν συμμετείχε στη σύσκεψη που αποφασίστηκε η αποστολή όπλων κι ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.
    Μητσοτάκης αποφασίζει, Γρηγοριάδης κερνάει και Πίνατ παρακολουθεί… Απλά και όμορφα. Αυτή είναι η κυβέρνησή μας. Άντε και ο Γεραπετρίτης.
    *** Μήπως διαφωνούσε ο Δένδιας στην αποστολή αμυντικού εξοπλισμού; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Δεν θα μάθουμε ποτέ, εκτός κι αν τοποθετηθεί σχετικά ο ίδιος. Κι άντε για τον οποιονδήποτε λόγο ο Δένδιας δεν συμμετείχε, δεν θα έπρεπε να είναι εκεί κάποιος διπλωμάτης από το υπουργείο Εξωτερικών; Σε ποια δημοκρατική χώρα δηλαδή παίρνουν τέτοιες αποφάσεις ο πρωθυπουργός και ο… ανιψιός του; Γιατί, θα μου πεις, εμείς είμαστε δημοκρατική χώρα; Και θα συμφωνήσω…
    *** Και σαν μην έφτανε αυτό ο Γιάννης Οικονόμου μας ενημέρωσε, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι πολιτικοί αρχηγοί για το παραμικρό, ότι ενδεχομένως η χώρα μας να στείλει επιπλέον στρατιωτικό υλικό, έως και μαχητικών αεροπλάνων και πιλότων.
    *** Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας ενημέρωσε, επίσης, ότι είναι «υπό έλεγχο» η κατάσταση σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Να θυμίσω μόνο ότι τα ίδια έλεγαν και για τον κορονοϊό…
    *** Το τσακάλι η Λίνα Μενδώνη δεν ξεγελάστηκε από την υποκριτική τέχνη των Ρώσων καλλιτεχνών, όπως με τον Λιγνάδη, και πήρε τα μέτρα της. Η υπουργός Πολιτισμού ακύρωσε τη μετάδοση της παράστασης «Η λίμνη των κύκνων» επειδή είναι του Τσαϊκόφσκι. Το επόμενο είναι να μας καλέσει να κάψουμε τα βιβλία του Ντοστογιέφσκι στο Σύνταγμα.
    Α! Επίσης θ’ απαγορεύεται η πώληση ρώσικης σαλάτας.
    ***Η φάση στην Ουκρανία δεν ξέρω πώς θα καταλήξει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πούτιν δεν θα δεχθεί να γυρίσει πίσω με σκυμμένο το κεφάλι. Οι σκέψεις μας σε όσους χάνονται καθημερινά και στις οικογένειές τους επειδή μας κυβερνούν αυτοί που μας κυβερνούν.
    Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών…
    *** Η Ουκρανία υπέγραψε την αίτηση για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα για το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος ενός κράτους – μέλους της, η Κύπρος, τελεί υπό στρατιωτική κατοχή…
    *** Υπέρ του ευρωπαϊκού αποκλεισμού των ρωσικών Μέσων «αν κάνουν προπαγάνδα» ο Άρης Πορτοσάλτε. Τον άκουσα live και στην κυριολεξία πνίγηκα με τον καφέ…
    *** Ξεχάσαμε και την αύξηση στην τιμή του ρεύματος. Αμ δε που την ξεχάσαμε. Και τον Φεβρουάριο, όπως δηλαδή και τον Ιανουάριο, βρισκόμαστε στην κορυφή της λίστας με 213,01€/MWh.
    *** Τα ίδια και η βενζίνη. Βγάλτε τα ποδήλατα από την αποθήκη.
    *** Τι είπατε ότι ψηφίσατε;
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ηθοποιός Στίβεν Σίγκαλ: «Πιστεύω ότι μια εξωτερική οντότητα που ξοδεύει τεράστια ποσά για προπαγάνδα έκανε τις δύο χώρες να έρθουν σε σύγκρουση μεταξύ τους», ισχυρίστηκε ο διάσημος ηθοποιός.
    Μιλώντας στο Fox News Digital, ο 69χρονος αστέρας του Χόλιγουντ είπε ότι βλέπει τόσο τη Ρωσία όσο και την Ουκρανία «ως μια οικογένεια». «Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε φίλους και οικογένεια στη Ρωσία και την Ουκρανία», είπε: «Προσεύχομαι ότι και οι δύο χώρες θα καταλήξουν σε μια θετική, ειρηνική λύση όπου θα μπορούν να ζήσουν και να ευδοκιμήσουν μαζί ειρηνικά», πρόσθεσε ο Σιγκάλ.
    Το 2018, η Ρωσία διόρισε τον ηθοποιό απο την αμερικανική αστυνομική ταινία δράσης «Ο Σκληρός του Σικάγου ως ειδικό απεσταλμένο για τη βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει τότε ότι ευθύνη του ηθοποιού θα είναι να «διευκολύνει τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ στον ανθρωπιστικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας στον πολιτισμό, τις τέχνες και τις ανταλλαγές κοινού και νέων». Όταν ο Σιγκάλ έλαβε τη ρωσική του υπηκοότητα το 2017, η Ουκρανία του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα, καθώς οι μάχες μεταξύ Ρώσων ανταρτών και ουκρανικών δυνάμεων κλιμακώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σακελλαροπούλου: «Η ηρωική αντίσταση των Ουκρανών συγκινεί βαθύτατα τους Έλληνες».
    Στα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας, τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησής της στο Facebook n Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
    H κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «η ηρωική αντίσταση των Ουκρανών συγκινεί βαθύτατα τους Έλληνες, εμπνέει και συσπειρώνει την ανθρωπότητα απέναντι στη βίαιη προσβολή της κυριαρχίας ενός ανεξάρτητου κράτους, καθώς και των οικουμενικών αξιών που συνέχουν τον πολιτισμό μας».
    Παράλληλα, η ΠτΔ υπογράμμισε ότι «με τη βάναυση παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την απειλή της μαζικής καταστροφής επιχειρείται η αναθεώρηση του μεταπολεμικού κεκτημένου της ειρήνης και της προόδου και η επιστροφή στις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας» και σημείωσε πως «είναι χρέος της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας να υπερασπιστούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα του κόσμου μας».
    Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Σακελλαροπούλου για τον πόλεμο στην Ουκρανία:
    «Τις κρίσιμες αυτές ώρες της κλιμάκωσης της απρόκλητης ρωσικής εισβολής, η σκέψη και η αμέριστη συμπαράστασή μας είναι στον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται και αγωνίζεται για την επιβίωση και την ελευθερία του. Η ηρωική αντίσταση των Ουκρανών συγκινεί βαθύτατα τους Έλληνες, εμπνέει και συσπειρώνει την ανθρωπότητα απέναντι στη βίαιη προσβολή της κυριαρχίας ενός ανεξάρτητου κράτους, καθώς και των οικουμενικών αξιών που συνέχουν τον πολιτισμό μας.
    Ο πόνος για τα θύματα και τους πρόσφυγες του πολέμου, ανάμεσά τους και ομογενείς μας, είναι και δικός μας πόνος. Με τη βάναυση παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την απειλή της μαζικής καταστροφής επιχειρείται η αναθεώρηση του μεταπολεμικού κεκτημένου της ειρήνης και της προόδου και η επιστροφή στις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας. Είναι χρέος της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας να υπερασπιστούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα του κόσμου μας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπακογιάννης αγκαλιά με τον δήμαρχο «Βόρειας Λευκωσίας».
      Ο δήμαρχος Αθηναίων Μπακογιάννης, μαζί με τον αποκαλούμενο δήμαρχο «Βόρειας Λευκωσίας» συνυπέγραψε διακήρυξη υπέρ της ειρήνης και της δημοκρατίας.
      ΑΥΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ».
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  5. Κατά την τρέχουσα διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για αντισημιτισμό, και παραδόξως, αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που ολιγάρχες εβραϊκής καταγωγής παίζουν τεράστιο ρόλο και στις δύο χώρες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Ο Πούτιν παίζει έναν σημαντικό ρόλο στον παγκόσμιο Ιουδαϊσμό, ο οποίος βρίσκεται σε μια περίοδο εσωτερικών συγκρούσεων, καθώς αντιπαρατίθενται οι σκληροί εθνικιστές Ιουδαίοι του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ, έχοντας ως παραδειγματικούς εκπροσώπους τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Άβιγκτορ Λίμπερμαν, με το φιλελεύθερο παγκοσμιοποιητικό ιουδαϊκό μπλοκ, έχοντας ως παραδειγματικούς εκπροσώπους τη Χίλαρι Κλίντον και τον Τζορτζ Σόρος. Ο Πούτιν, σαφώς, μέχρι τώρα, είναι με την πλευρά του Νετανιάχου.
    Ο Πούτιν έχει φιλικούς πολιτικούς δεσμούς με σύγχρονα Δυτικά νεοεθνικιστικά κόμματα, όπως λ.χ. το «Εθνικό Μέτωπο» της Λεπέν στη Γαλλία, τα οποία έχουν εγκαταλείψει την παραδοσιακή σκληρή αντισημιτική ρητορεία της παλαιάς Ακροδεξιάς. Τώρα, οι κυριότεροι «εχθροί» της ακροδεξιάς προπαγάνδας είναι ο φιλελευθερισμός, η παγκοσμιοποίηση, οι μετανάστες και το Ισλάμ. Έτσι, συγκροτείται μια νέα συμμαχία μεταξύ Πούτιν/Πουτινικών, νέων Ακροδεξιών και Σιωνιστών. Σε αυτήν τη συμμαχία, συμμετέχουν συχνά κοινωνικές δυνάμεις των οποίων τα συμφέροντα θίγονται από τη φιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση ή και φοβούνται την αλλαγή, το ιστορικό γίγνεσθαι, γενικά, καθώς και στοιχεία του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.
    Ο Πούτιν μπορεί να γίνει ο αρχηγός μιας «νεοεθνικιστικής διεθνούς», δηλαδή μιας διεθνούς συμμαχίας νεοεθνικιστών και θρησκευτικών δυνάμεων, εθνικών οικονομικών ολιγαρχών και Σιωνιστών. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Πούτιν θα εκφράζει το «μαύρο» νεοεθνικιστικό συμπλήρωμα της διεφθαρμένης και εκφυλισμένης Δυτικής ελίτ της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, κρατώντας έτσι το παγκόσμιο πολιτικό παίγνιο μέσα σε δεδομένο πλαίσιο στρατηγικής και κινήσεων.
    Ο φίλος του Πούτιν, ο σφαγέας της Κύπρου Χένρι Κίσινγκερ (Henry Kissinger), πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σπεύδει να νουθετήσει τον Πούτιν να γίνει ένας εκπρόσωπος της Realpolitik και ενός μείγματος φιλελευθερισμού και εθνικισμού, δηλαδή ένα «απαλό γκρίζο» συστημικό διαλεκτικό συμπλήρωμα της ελίτ της «ορθόδοξης» φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, συντηρώντας έτσι την ελεγχόμενη παγκόσμια τάξη πραγμάτων και διαχειριζόμενος, για χάριν της διαφόρους «ακραίους»…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αδελφή του Λένιν, η Άννα, είπε στον Στάλιν το 1930, ότι το εβραϊκό αίμα που έτρεχε στις φλέβες του Λένιν (και της ίδιας): «είναι μία εξαιρετική επιβεβαίωση των μεγάλων δυνατοτήτων της σημιτικής φυλής. Αυτό πάντα το συμμεριζόταν ο αδελφός μου Ίλιτς».
    Ο ισχυρισμός της Άννας εξηγεί, παραδείγματος χάριν, γιατί ο Λένιν εισηγούνταν συχνά την παροχή, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, διανοητικώς απαιτητικών αποστολών, και άφηνε τη στοιχειώδη εργασία στους «ανόητους Ρώσους»…
    Τα 1930, η Άννα, η αδελφή του Λένιν, είπε στον Στάλιν, ότι στο ίδρυμα Λένιν, στην Μόσχα, έχουν αναγνωρίσει από καιρό ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, και θεωρούν αυτήν την προσφορά του αίματος του εβραϊκού λαού στον σοβιετικό λαό, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΓΑΜΩΝ, ότι έχει εξαιρετικά ευεργετικά αποτελέσματα στην σοβιετική κοινωνία και στους ίδιους τους απογόνους των μικτών γάμων.
    Ο ίδιος ο ΛΕΝΙΝ, εκτιμούσε πολύ τις επαναστατικές ιδιότητές των Εβραίων, ιδιαίτερα, αντιπαραβάλλοντάς τες, με τον αργόστροφο και ασταθή χαρακτήρα των Ρώσων.
    Συχνά σε ομιλίες του, έφερνε σαν παράδειγμα προς μίμηση, την σπουδαία δουλειά, την δύναμη και την αποτελεσματικότητα των επαναστατικών οργανώσεων στο νότιο και το δυτικό τμήμα της Ρωσίας, και αυτό έλεγε ότι: « προκύπτει από το γεγονός ότι 50% των μελών τους ήταν ΕΒΡΑΙΟΙ.»
    ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΣΕ ΚΟΜΜΙΣΑΡΙΟΥΣ:
    «Διανείμετε την ΕΥΚΟΛΗ εργασία σε Ρώσους ηλίθιους,
    ΟΧΙ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο δεύτερος στη ιεραρχία του Κ.Κ. στην Σοβιετική Ένωση, ήταν βέβαια ο Τρότσκυ, καθαρόαιμος Ιουδαίος, με πραγματικό όνομα ΛΕΒ ΝΤΑΒΙΝΤΟΒΙΤΣ ΜΠΡΟΝΣΤΑΪΝ, ( που σαν κομμισάριος άμυνας της Σοβιετικής Ένωσης, ενίσχυσε με κάθε τρόπο τον ντονμέ Κεμάλ, εναντίον των μισητών Ελλήνων).
    Ορισμένες ιστορικές πληροφορίες.
    Ο Τρότσκυ, το καλοκαίρι του 1903, είχε παρακολουθήσει το 2ο σοσιαλδημοκρατικό συνέδριο στο Λονδίνο.
    Αμέσως μετά την λήξη ενός σοσιαλιστικού συνεδρίου, που θα πάει ένας καλός σοσιαλιστής – κομμουνιστής - εβραίος, που ΣΕΒΕΤΑΙ τον εαυτό του;
    Από το Λονδίνο ξεκίνησε ταχέως και κατέφθασε γρήγορα στην Ελβετία, για να παρακολουθήσει πολύ στενά το ΕΚΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ που πραγματοποιούνταν στη Βασιλεία της Ελβετίας, τον Αύγουστο του 1903.
    Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το συνέδριο σημάδεψε το αποκορύφωμα των δραστηριοτήτων του αρχηγού του Σιωνισμού, Δόκτορα Χέρτζλ (Herzl) και στη σιωνιστική οργάνωση ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ, μετά από τις υπόγειες διπλωματικές διαπραγματεύσεις που είχαν αρχίσει οι εβραίοι κυρίως με την ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ κυβέρνηση, με τις ευλογίες του Ρότσιλντ. Άρα ο Τρότσκυ έπρεπε να παρακολουθήσει οπωσδήποτε αυτό του συνέδριο.
    Προσοχή; Το συνέδριο αυτό που έπρεπε να παρακολουθήσει οπωσδήποτε ο Τρότσκυ για να πάρει οδηγίες για το μέλλον, έγινε το 1903, έξι ( 6 ) μόλις χρόνια μετά το πρώτο σιωνιστικό συνέδριο του 1897, στο οποίο γράφτηκαν τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», και στα οποία αναφέρεται με ποιόν τρόπο θα κυβερνήσουν τον κόσμο οι Εβραίοι τον 20ο και τον 21ο αιώνα, στον δρόμο προς την παγκόσμια κυριαρχία. Στα σιωνιστικά αυτά συνέδρια, τις πρώτες θέσεις στα έδρανα τις κατείχαν πάντα οι σοσιαλιστές Εβραίοι, τύπου Τρότσκυ. Οι προετοιμασίες μάλιστα αυτού του σιωνιστικού συνεδρίου και οι συμμετοχές κοινοποιήθηκαν πολύ καλά από τον παγκόσμιο τύπο, που και τότε ήταν ελεγχόμενος από τον περιούσιο λαό.
    Όταν ο Τρότσκυ, για να γλυτώσει από τον Στάλιν, κατέφυγε στο Μεξικό, ήρθε σε επαφή πάλι με Σιωνιστές, δήλωσε και ο ίδιος Σιωνιστής και τους αποκάλυψε ότι ήθελε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Παλαιστίνη και να ιδρύσει και εκεί ένα σοσιαλιστικό κόμμα (δηλαδή, ίδια περίπτωση με τον δικό μας Μπεναρόγια). Δεν πρόφτασε να τηρήσει την υπόσχεσή του αυτή, γιατί στο μεταξύ τον πρόλαβε το τσεκούρι του Στάλιν…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόσχα: Αναζητώντας την εβραϊκή ρίζα του Λένιν
    Το κατακαίνουργιο Εβραϊκό Μουσείο της Μόσχας, που πριν από λίγες μέρες άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, παρουσιάζει τη ζωή των Εβραίων στη Ρωσία από τα τέλη του 19ου αιώνα μέσα από ιστορικά έργα, επιστολές καθώς και βιντεοσκοπημένου υλικού με μαρτυρίες ρωσοεβραίων που ζουν στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη
    ΤοΒΗΜΑ Team
    27 Νοεμβρίου 2012, 20:55 Ενημερώθηκε: 28 Νοεμβρίου 2012, 06:58
    Το καινούργιο Εβραϊκό Μουσείο της Μόσχας, που πριν από λίγες μέρες άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, παρουσιάζει τη ζωή των Εβραίων στη Ρωσία από τα τέλη του 19ου αιώνα μέσα από ιστορικά έργα, επιστολές καθώς και βιντεοσκοπημένου υλικού με μαρτυρίες ρωσοεβραίων που ζουν στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.
    Ωστόσο, αποφεύγει να αναφερθεί σε ένα ακανθώδες κομμάτι της Μπολσεβίκικης ιστορίας: την εβραϊκή καταγωγή του ηγέτη του «Οκτώβρη» Βλαντίμιρ Ιλιτς Ουλιάνοφ, πασίγνωστου με το ψευδώνυμο Λένιν. «Από το μουσείο λείπει η περιβόητη επιστολή της αδελφής του Λένιν που αναφέρει την χαμένη εβραϊκή ρίζα του Ρώσου ηγέτη», τονίζει ο ανταποκριτής των βρετανικών Times στη Μόσχα, Ρότζερ Μπόγιες.
    Η επιστολή, γραμμένη προς τον Ιωσήφ Στάλιν το 1932 από τη μεγαλύτερη αδελφή του Λένιν, την Άννα Ουλιάνοβα, αναφέρει ότι ο πατέρας απ’ τη πλευρά της μητέρας τους (ονόματι Ισραήλ Μπλανκ), ήταν ουκρανός Εβραίος που είχε ασπαστεί τον χριστιανισμό προκειμένου να ξεφύγει από την περιοχή όπου ήταν αναγκασμένοι να ζουν όλοι οι Εβραίοι και να έχει πρόσβαση σε ανώτερη μόρφωση.
    Η περιοχή εκείνη, γνωστή ως «Ορια Εγκατάστασης», αποτελούσε το 20% της τσαρικής ευρωπαϊκής Ρωσίας και αντιστοιχούσε στις περιοχές που σήμερα αποτελούν τμήματα της Λιθουανίας, της Λευκορωσίας, της Πολωνίας, της Μολδαβίας, της Ουκρανίας και της Δυτικής Ρωσίας.
    Αντιθέτως, το Μουσείο Ανεκτικότητας (όπως ονομάζεται επίσης) δεν αποκρύπτει καθόλου την, πιο ξεκάθαρα εβραϊκή πάντως, καταγωγή του έτερου ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης, Λέον Τρότσκι, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Λεβ Νταβίντοβιτς Μπρόνσταϊν, πέμπτο παιδί του εύπορου εβραίου αγρότη Νταβίντ Λεοντίγεβιτς Μπρόνσταϊν. Ο ηγέτης του Κόκκινου Στρατού και μελλοντικό θύμα δολοφονίας στο Μεξικό από έναν Ισπανό κομουνιστή, όργανο του Στάλιν, γεννήθηκε στο χωριό Γιάνοφκα της Ουκρανίας.
    Το μουσείο κάνει ειδική μνεία στο γεγονός πως οι Εβραίοι στη Ρωσία είχαν διωχθεί από το τσαρικό καθεστώς από τα τέλη του 18ου αιώνα. Ο Στάλιν προσπάθησε να εξαφανίσει από τη Σοβιετική Ένωση πολλές εκφάνσεις του εβραϊκού πολιτισμού, απομακρύνοντας ή δολοφονώντας κορυφαίους εβραίους διανοούμενους και μετακινώντας εβραϊκούς πληθυσμούς. Το μεγαλύτερο κύμα του «κόκκινου» αντισημιτισμού επί Στάλιν ξέσπασε με την «υπόθεση των γιατρών», μία μηχανορραφία του καθεστώτος : εβραίοι γιατροί κατηγορήθηκαν άδικα ότι συνωμότησαν για να δολοφονήσουν δύο σοβιετικούς ηγέτες.
    Το μουσείο, έκτασης 8.400 τ.μ, χρηματοδοτήθηκε από τον εβραϊκής καταγωγής ρώσο «ολιγάρχη» Βίκτωρ Βέξελμπεργκ, πλουσιότερο άνθρωπο στη Ρωσία, με προσωπική περιουσία που αποτιμάται στα 15 δισ. ευρώ. Ωστόσο, τυγχάνει της θερμής υποστήριξης του ίδιου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος μάλιστα το 2007 είχε δωρίσει συμβολικά έναν μηνιαίο του μισθό για την χρηματοδότηση του έργου.
    https://www.tovima.gr/2021/03/31/opinions/to-ithiko-dilimma-tis-karantinas/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΛΕΓΟΤΑΝ ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΣ…
    Ο παππούς του Πούτιν – από την πλευρά της μητέρας του – ήταν ΕΒΡΑΙΟΣ, το όνομά του ήταν Μαρδοχάι, από ένα χωριό της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ και συμμετείχε στην επανάσταση των Εβραιο-Μπολσεβίκων ως ακτιβιστής της Εβραϊκής Bund και επίσης, πρωτοστάτησε στην δημιουργία αυτόνομου Εβραϊκού “κρατιδίου” εντός της Σοβιετικής Ένωσης . Έγινε μέλος της διαβόητης NKVD και συμμετείχε ενεργά στην ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ εναντίον του Ουκρανικού λαού, στο θηριώδες Γκολοντομόρ…
    Ο παππούς του Πούτιν – από την πλευρά του πατέρα του – εργάσθηκε όλη του την ζωή ως μάγειρας στον Λένιν, μετά τον θάνατο του Λένιν ήταν μάγειρας στην γυναίκα του Λένιν και εν συνεχεία στον Στάλιν. Επιπλέον, πολλοί Ρώσοι ιστορικοί και δημοσιογράφοι, έχουν καταγράψει, ότι επίσης ήταν Εβραίος…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πούτιν έμαθε από την μητέρα του να μιλά απταίστως Γίντις – την γλώσσα των Ιουδαιο-Χάζαρων ή των Ασκενάζι…
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  11. Ο ΣΟΛΖΕΝΙΤΣΙΝ ΓΡΑΦΕΙ: "ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΟ 25% ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ".


    "Μπολσεβίκοι Εβραίοι λιμοκτόνησαν εκατομμύρια Ουκρανών Ορθόδοξων αγροτών".

    Από την άλλη πλευρά, στα 1930, Μπολσεβίκοι Εβραίοι λιμοκτόνησαν εκατομμύρια Ουκρανών Ορθόδοξων αγροτών. Η Ουκρανική γη έγινε ένα τεράστιο στρατόπεδο θανάτου. Ολόκληρα χωριά αποσβήστηκαν και μαζικοί τάφοι κάλυψαν το τοπίο της περιοχής.
    Σχεδόν το 25% του πληθυσμού εξαφανίστηκε. Μερικές φορές, αυτά τα εγκλήματα αποδίδονται στον Ρωσικό εθνικισμό και σοβινισμό στην καταπολέμηση του Ουκρανικού εθνικισμού. Ως εκ τούτου, αυτή είναι μια απαραίτητη υπενθύμιση για τις ιστορικές ρίζες του μίσους μεταξύ Ρώσων, Ουκρανών, Πολωνών και Εβραίων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσφερε προστασία των Ευρωπαίων Εβραίων από τον ‘αντισημιτισμό’, προτείνοντας να μεταναστεύσουν στη Ρωσία.

    Σε μια συνάντηση με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου στο Κρεμλίνο, ο πρόεδρος της κοινότητας παραπονέθηκε στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την άνοδο του αντισημιτισμού σε όλη την Ευρώπη που εκδηλώθηκε με την αύξηση του αριθμού των επιθέσεων εναντίον των Εβραίων.

    Εστιάζοντας στα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία το περασμένο έτος ο Vyacheslav Kantor, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου (ECJ), ανέφερε ότι οι Εβραίοι της Ευρώπης αντιμετωπίζουν μαζική διάκριση, τη μεγαλύτερη από το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

    ”Η θέση των Εβραίων στην Ευρώπη σήμερα είναι η χειρότερη από το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Εβραίοι έχουν καταληφθεί από φόβο και την πολύ πραγματική νέα Έξοδο των Εβραίων από την Ευρώπη”, είπε ο Kantor στον Πούτιν.

    Με βάση τις εκτιμήσεις του Kantor, υπήρξε 40% αύξηση των κρουσμάτων αντισημιτισμού στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Κατηγόρησε την αύξηση του μίσους προς τους Εβραίους στην επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη, μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.

    Οι επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες έχουν οδηγήσει στον εθνικισμό, την ξενοφοβία και το ρατσισμό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου. Είπε ότι ακροδεξιές οργανώσεις «ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια» στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Σουηδία και την Ιταλία. Επιπλέον, η άνοδος του Ισλαμικού εξτρεμισμού στην Ευρώπη ωθεί μια μαζική έξοδο των Εβραίων από την Ε.Ε., καθώς ορισμένα κράτη μέλη δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν επαρκή προστασία.

    Ο Πρόεδρος Πούτιν απάντησε: “Αφήστε τους [Εβραίους] να έρθουν σε μας τότε”, προσθέτοντας ότι “κατά τη διάρκεια της σοβιετικής περιόδου έφευγαν από τη χώρα, και τώρα πρέπει να επιστρέψουν.”

    Ο Kantor αποκάλεσε την πρόταση Πούτιν μια «νέα θεμελιώδη ιδέα» που το συνέδριο θα λάβει προς συζήτηση.

    Το ενδιαφέρον με αυτή τη νέα ‘συμμαχία’ είναι ότι καθώς εκτυλίσσεται, η Ρωσία στηρίζει φανερά την Συρία στην τρέχουσα πολεμική σύρραξη, αλλά το ίδιο το Συριακό κράτος δηλώνει φανερά και απροκάλυπτα τις αντι-Ισραηλινές του θέσεις με τον ίδιο τον πρόεδρο Άσαντ να έχει κατονομάσει ουκ ολίγες φορές ως κύριο εχθρό τον Σιωνισμό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πούτιν: «Το 80% των μελών της πρώτης σοβιετικής κυβέρνησης ήταν Εβραίοι».
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/03/80.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο δήμαρχος της Χερσώνας, Ιγκόρ Κολίχαβ, επιβεβαίωσε ότι η ουκρανική πόλη βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.
    Η Χερσώνα, πόλη η οποία έχει πληθυσμό 300.000 κατοίκων, παλιά ελληνική αποικία, απελευθερώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες κατέστρεψαν τις μονάδες που είχαν μείνει πιστές στο καθεστώς Ζελένσκι.
    Nα σημειώσουμε ότι το καθεστώς Ζελένσκι ψήφισε νόμο με τον οποίο δεν αναγνωρίζεται η ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας η οποία μάλιστα αποτελεί την αρχαιότερη εθνοτική ομάδα στην Ουκρανία. Πολύ πριν τους Σλάβους, τους Τατάρους, τον οποιονδήποτε άλλον. Μία ιδιότυπη διαδικασία εθνοκάθαρσης κατά των ομογενών μας.
    Αντίθετα από το 2014 σε ομιλία του ο Β.Πούτιν έχει αναγνωρίσει την ελληνική καταγωγή των πληθυσμών Χερσώνας και Κριμαίας!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Η ελληνική πόλη Χερσών.

      Η Χερσών (από την ελληνική λέξη «χερσόνησος») στον Δνείπερο ποταμό ήταν αρχαία ελληνική αποικία. Την περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, επί Κωνσταντίνου Ζ΄ Πορφυρογεννήτου (912-959), ήταν έδρα του 12ου θέματος (διοικητική περιφέρειες και στρατιωτική μονάδα) του Βυζαντίου, κυριότερη βάση του βυζαντινού στόλου και αξιόλογο εμπορικό κέντρο.

      Την Χερσώνα, όμως, την μάθαμε και από τον Ευγένιο Βούλγαρη, διδάσκαλο του Γένους και γενάρχη του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Το 1776, επί αυτοκράτειρας της Ρωσίας, Αικατερίνης Β’, χειροτονείται αρχιεπίσκοπος της νεοσύστατης αρχιεπισκοπής Σλαβωνίου και Χερσώνος.

      Όταν παραιτήθηκε υπέρ του φίλου και συμπατριώτη του Νικηφόρου Θεοτόκη από τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, εγκαταστάθηκε στη Χερσώνα ασχολούμενος με την μελέτη και τη συγγραφή."
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  15. ΤΩΡΑ Ο ΣΟΡΟΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΣΤΟΥΡΙΤΣΑ: Αφαίρεσαν βραβείο από τον Εμίρ Κουστουρίτσα λόγω σχέσεων με τη Ρωσία.
    Σε ένα απίστευτο κυνήγι μαγισσών επιδίδεται η Δύση τα τελευταία 24ωρα, καθώς στοχοποιεί όλους όσους φέρεται να έχουν καλές σχέσεις με τη Ρωσία, ανάμεσα τους και τον Εμίρ Κουστουρίτσα.
    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Febiofest, στην Τσεχία, αφαίρεσε το Βραβείο «Cristian» που είχε απονείμει στον σπουδαίο Σέρβο σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα, επειδή την παραμονή της έναρξης της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, είχε αποδεχθεί την πρόταση του Ρώσου υπουργού Άμυνας να αναλάβει διευθυντής του Κεντρικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου του Ρωσικού Στρατού στη Μόσχα, δήλωσε στο τσεχικό πρακτορείο CTK, ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Καμίλ Σπασίλ.
    Η πρωτοβουλία να αφαιρεθεί το βραβείο από τον Εμίρ Κουστουρίτσα, ήταν του ίδιου του ιδρυτή και επίτιμου προέδρου του Φεστιβάλ, Φέρο Φένιτς.
    Ο Κουστουρίτσα έλαβε το βραβείο «Cristian» το 2017, για την προσφορά του στον παγκόσμιο κινηματογράφο.
    Ο Φένιτς είπε ότι και τότε ήταν αντίθετος στην απόφαση να λάβει ο Κουστουρίτσα το βραβείο λόγω της «τάσης του να θαυμάζει ολοκληρωτικούς ηγέτες και να τους υποστηρίζει», πράγμα που σημαίνει ότι «παρά το ταλέντο του σκηνοθέτη, δεν πληροί τις ηθικές και δημοκρατικές αξίες και τα κριτήρια για το βραβείο».
    Το 2019, ο Κουστουρίτσα παρέλαβε το παράσημο της Αξίας από τον Πρόεδρο της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν και είχε παρασημοφορήθηκε και από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.
    Στις 21 Φεβρουαρίου, το πρακτορείο Tass ανακοίνωσε ότι ο Κουστουρίτσα θα ηγηθεί του Θεάτρου του Ρωσικού Στρατού. Ο Κουστουρίτσα είχε δηλώσει τότε ότι η πρόταση του Ρώσου υπουργού να διευθύνει το κεντρικό θέατρο του στρατού που έχει «μεγάλη ιστορία και παράδοση» ήταν «μεγάλη τιμή».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο διάσημος Ρώσος μαέστρος Βαλέρυ Γκεργκίεφ απολύθηκε από Διευθυντής της Φιλαρμονικής του Μονάχου επειδή είναι υποστήριξη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και δεν καταδίκασε την εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  16. Νέες τηλεφωνικές οδηγίες του ισραηλινού Μπένετ στον Πούτιν για την Ουκρανία.
    Με πρωτοβουλία της ισραηλινής πλευράς.
    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ συζήτησαν σήμερα για τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία σε τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε με πρωτοβουλία της ισραηλινής πλευράς, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο, που αναμετέδωσε το πρακτορείο Reuters.
    Ο Πούτιν είπε στον Μπένετ ότι το να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα ασφαλείας της Μόσχας είναι μεταξύ των βασικών προϋποθέσεων για τη διευθέτηση της κρίσης, ανέφερε το Κρεμλίνο, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ουκρανία: Ας διδαχτεί η Ελλάδα διπλωματία από το Ισραήλ. Τηρεί προσεκτική ισορροπία, παρ’ ότι ο Ζελένσκι είναι εβραϊκής καταγωγής και οι σχέσεις του Ισραήλ με την Ουκρανία είναι βαθιές σε βαθμό παρεξηγήσεως!
    Μίχας Ζαχαρίας, Πηγή: slpress.gr
    Είναι ενδεικτικό ότι την κρίσιμη ώρα, οι Ισραηλινοί αρνήθηκαν να πουλήσουν αντιαεροπορικά συστήματα IronDome στο Κίεβο. Κι όμως, στο Ισραήλ απευθύνθηκε για μεσολάβηση ο Ζελένσκι. Το εβραϊκό κράτος εμπιστεύθηκαν ως “έντιμο διαμεσολαβητή” οι Ρώσοι. Και σήμερα παίζει παρασκηνιακά ρόλο στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, αναδεικνυόμενο σε διαμεσολαβητή ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία.
    Ελλάδα και Ισραήλ έχουν ομογενείς και στην Ουκρανία και στη Ρωσία, τους οποίους πρέπει να προστατεύσουν. Ποιανού η πολιτική είναι συμβατή με αυτό τον σκοπό; Σε αυτό το σημείο ας γίνει μια ακόμα παρατήρηση. Ποιας χώρας η ασφάλεια, ιστορικά εξαρτάται περισσότερο από τη Δύση; Του Ισραήλ ή της Ελλάδας; Δεν είναι οι ΗΠΑ που στηρίζουν χωρίς υποσημειώσεις στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά το Ισραήλ; Παρόλα αυτά, η ισραηλινή εξωτερική πολιτική είναι πραγματιστική όχι συναισθηματική.
    Η ταύτιση ακόμα και στο ύφος με τις επιλογές του ΝΑΤΟ παίζει ρόλο. Όχι μόνο αρνούμαστε να κατανοήσουμε αυτή την πραγματικότητα, αλλά μετατρέπουμε το κρίσιμο εθνικής σημασίας πρόβλημα και σε “όπλο” στο πλαίσιο του εσωτερικού πολιτικού παιγνίου. Το Μαξίμου επιχειρεί να “κοντύνει” τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια, με διαρροές που δεν πολυστέκουν στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.
    Ο Δένδιας έχει διαπράξει σφάλματα, κυρίως όσον αφορά τις “πράσινες” εμμονές του. Η στάση του, όμως, απέναντι στη Ρωσία επιχειρούσε να διατηρήσει μια ισορροπία, την οποία εγκαταλείψαμε σαν να αποφάσισε σε κεντρικό επίπεδο η κυβέρνηση να διαρρήξει απόλυτα τις σχέσεις με τους Ρώσους. Δημιουργεί την εντύπωση πως έψαχνε από καιρό την αφορμή!
    Αληθεύει η διαρροή ότι η Αθήνα να συζητά με τη Σόφια για κοινή επένδυση σε πυρηνικό εργοστάσιο σε βουλγαρικό έδαφος, το οποίο θα τροφοδοτείται με φυσικό αέριο από τερματικούς σταθμούς σε ελληνικό έδαφος (Αλεξανδρούπολη), από όπου θα τροφοδοτείται η Ελλάδα με ηλεκτρικό ρεύμα; Δηλαδή ούτε η πυρηνική ενέργεια μας πειράζει, ούτε η χρήση του φυσικού αερίου, αρκεί να μην εξορύξουμε εμείς υδρογονάνθρακες! Και φυσικά να μην εισπράττουμε αλλά μόνο να πληρώνουμε!
    Και εδώ δηλαδή θα “αγοράσουμε” προστασία από τις ΗΠΑ, διότι δικό τους υγροποιημένο σχιστολιθικό φυσικό αέριο θα φέρνουν και διότι η περιοχή μετατρέπεται σε κομβικό σημείο της γεωστρατηγικής τους προσέγγισης; Αλήθεια αυτός είναι ο στρατηγικός μας σχεδιασμός απέναντι στην κρίση; Είναι άλλο να καταδικάζουμε απερίφραστα τη ρωσική εισβολή κι άλλο να κλωτσάμε τόσο άγαρμπα τις διπλωματικές ισορροπίες…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο ΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑΣ ΤΖΟΝΣΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΟΥΚΡΑΝΟ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΡΩΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥΤΙΝ: «κυρώσεις και πίεση στον Πούτιν».
    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, συμφώνησαν ότι οι κυρώσεις πρέπει να επεκταθούν ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μέσα στις επόμενες ημέρες, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. «Ο πρωθυπουργός είπε στον πρόεδρο Ζελένσκι (τηλεφωνικώς) ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κινητοποιεί σήμερα τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ώστε να διασφαλίσει την ισχυρότερη δυνατή καταδίκη της Ρωσίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
    Ζ.Π..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. «Times of Israe»: ΕΛΛΗΝΑΣ «Αντίοχος Δ' ο Επιφανής» ο Πούτιν, ΕΒΡΑΙΟΣ «Μακκαβαίος» ο Ζελένσκυ…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 3 Μαρτίου 1941. Οι Άγγλοι και ο Εστεμμένος πράκτοράς τους, σούφρωσαν 17,5 τόνους χρυσού του ελληνικού λαού.
    http://deltio11.blogspot.com/2022/03/3-1941-175.html
    3 Μαρτίου 1941. Ενώ οι πρώτοι δυστυχισμένοι Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί, έπλεαν προς τον Πειραιά, (Operation Lustre),για να μας «βοηθήσουν», να μας καταλάβει ο «Ναζισμός», στις 3 Μαρτίου 1941, (σημαδιακή μέρα γιατί ήταν Καθαρή Δευτέρα), αναχώρησε από τον Πειραιά με τα αντιτορπιλικά «Βασιλεύς Γεώργιος Α'» και «Βασίλισσα Όλγα», ο ελληνικός χρυσός, και μεταφέρθηκε στην Κρήτη.
    Η ποσότητα του χρυσού που φορτώθηκε στα πλοία ήταν 17,5 τόνοι, ή 608.350 ουγκιές, σε μορφή ράβδων και χρυσών λιρών Αγγλίας. Μεταφέρθηκαν ακόμα τα κιβώτια με τα κοσμήματα των ελληνίδων που είχαν δοθεί στον έρανο του Μεταξά για την αεροπορία.
    Τα κιβώτια αυτά οι Άγγλοι τα εγκατέλειψαν στο υπόγειο του υποκαταστήματος της Τραπέζης της Ελλάδος στο Ηράκλειο και τα βρήκαν εκεί οι Γερμανοί. Η εντολή για την φόρτωση του χρυσού είχε δοθεί από τις 22 Φεβρουαρίου 1941.
    Τρεις εβδομάδες μετά τη δολοφονία του Μεταξά που κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία συνάντηση του Ήντεν και της Ελληνικής ηγεσίας, παρόντων του Βασιλιά και του Αλέξανδρου Κορυζή.
    Τότε έγινε δεκτή η αγγλική «βοήθεια», με την αποστολή της εκστρατευτικής δύναμης της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Ο Ήντεν τους είπε ότι το σύνολο των στρατιωτών που προορίζονταν για την Ελλάδα έφτανε τους 100.000 άνδρες.
    Τόσο σίγουροι ήσαν, ο Βασιλιάς και ο Τσόρτσιλ ότι, «με την βοήθεια του Θεού και την ευλογία της Παναγίας θα νικήσωμε», και ότι, «η ιστορία των εθνών θα γράψει ακόμη μίαν φορά ότι η χώρα την οποίαν λαμπρύνει ο Μαραθών και η Σαλαμίς δεν υποκύπτει, δεν κάμπτεται, δεν παραδίδεται», ώστε 40 μέρες πριν την γερμανική επίθεση φρόντισαν να υπεξαιρέσουν τον ελληνικό χρυσό, και να τον παραδώσουν στους Ρότσιλντ.
    Αυτό και μόνο τα λέει όλα.
    Η απόφαση για την άφιξη του εκστρατευτικού Σώματος των Άγγλων και την υπεξαίρεση του ελληνικού Χρυσού, ήταν προγενέστερες της προσχώρησης Βουλγαρίας στον Άξονα. Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόγκνταν Φίλοφ υπέγραψε στη Βιέννη με τον υπουργό εξωτερικών του Ράιχ φον Ρίμπετροοπ τη Συνθήκη ένταξης της Βουλγαρίας στο τριμερές σύμφωνο, την 1η Μαρτίου.
    Και στις 2 Μαρτίου μπήκαν οι πρώτες γερμανικές μονάδες στην Βουλγαρία.
    Το απόγευμα της 3ης Μαρτίου, στην Αγγλική Πρεσβεία στην Αθήνα, συνεχίστηκε η σύσκεψη του Παπάγου με τους Άγγλους. Παρέστησαν: Αρχιστράτηγος Παπάγος, ο Αρχηγός του Αυτοκρατορικού Επιτελείου Στρατηγός Ντήλ, ο Στρατάρχης της βρετανικής Αεροπορίας Λόνγκμορ , ο Στρατηγός Διοικητής των βρετανικών δυνάμεων Μέσης Ανατολής Ούέϊβελ, ο Στρατηγός της βρετανικής Αεροπορίας Ντ' Άλμπιάκ , ο Ναύαρχος του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού Τέρλ, και ο Επιτελάρχης του Επιτελείου των βρετανικών δυνάμεων Μ. Ανατολής Στρατηγός Σμίθ . Καθήκοντα διερμηνέως εξετέλεσεν ο Αγγλος Στρατηγός Χέϋγουντ. Όλη την απάτη σε βάρος των Ελλήνων του 1941 μπορείτε να τη διαβάσετε λεπτομερως στο βιβλίο μου ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 1957: Σήμερα το Έθνος τιμά τη μνήμη του αληθούς πατριώτη Γρηγόρη Αυξεντίου. Γρηγόρη Ζεις! Εσύ μας οδηγείς!
    Ηχήστε, οι σάλπιγγες...
    Ένα βουνό με δάφνες ας υψώσουμε ως το Πήλιο και ως Την Οσσα …..
    Κι Εσύ, Λαέ, ανασήκωστον στα χέρια, γιγάντιο φλάμπουρο, με καρδιά αναμμένη, πες μ' ένα μόνο ανασασμόν:
    «ο Αυξεντίου !» .
    Ν' αντιβογγήσει τ' όνομά του η Οικουμένη.
    Οι Άγγλοι πολιόρκησαν τον Αυξεντίου και τους 4 μαχητές της ΕΟΚΑ στο Κρησφύγετό τους το βράδυ της 2ας Μαρτίου και σκότωσαν τον Αυξεντίου το απόγευμα της 3ης Μαρτίου. Ανακοίνωσαν τον θάνατό του στις 4 Μαρτίου και οι Έλληνες πληροφορήθηκαν τον θάνατό του από τις εφημερίδες στις 5 Μαρτίου.
    Ο Γρηγόρης Αυξεντίου (1928-1957) που υπηρέτησε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός στον Ελληνικό Στρατό κοιτάχθηκε στην ΕΟΚΑ, στις 20 Ιανουαρίου 1955 δίνοντας στον Γρίβα τον λόγο της Στρατιωτικής του Τιμής , σαν Έλληνας αξιωματικός.
    Από τον Δεκέμβριο του 1955 διετέλεσε τομεάρχης Πιτσιλιάς, μέχρι τις 3 Μαρτίου του 1957 που έπεσε μαχόμενος.
    Μετά τη σύλληψη από τους Άγγλους του βοσκού του Μοναστηριού του Μαχαιρά Πέτρου Φιλίππου, ο Αυξεντίου μαζί τους αντάρτες συναγωνιστές του Αντώνη Παπαδόπουλο, Φειδία Συμεωνίδη, Αυγουστή Ευσταθίου, Ανδρέα Στυλιανού και Μηνά Μηνά, εγκατέλειψαν το Μοναστήρι και κατέφυγαν στο κρησφύγετο στην πλαγιά του βουνού. Εκεί τους περικύκλωσαν οι Άγγλοι το απόγευμα της 2ας Μαρτίου και τους κάλεσαν να παραδοθούν .
    Ο Αυξεντίου αν και τραυματισμένος από θραύσμα χειροβομβίδας, αρνήθηκε να παραδοθεί στους Άγγλους και αφού έστειλε έξω τους συμπολεμιστές του, Ανδρέα Στυλιανού, Αυγουστή Ευσταθίου, Αντώνη Παπαδόπουλος και Φειδία Συμεωνίδη, συνέχισε να αμύνεται. Ο Αυγουστής Ευσταθίου με υπόδειξη των Άγγλων επέστρεψε στη σπηλιά μετά τη ρίψη χειροβομβίδας από τους Αγγλους, για να εξακριβώσει αν ο Αυξεντίου ήταν ζωντανός και έμεινε μαζί του.
    Ο Αυξεντίου σκεφτόταν να διαφύγουν μέσα στο σκοτάδι, όμως οι Άγγλοι μετά από 12 ώρες άκαρπης πολιορκίας και έχοντας σημαντικές απώλειες, έριξαν βενζίνη στο κρησφύγετο, από ελικόπτερο και στη συνέχεια, το πυρπόλησαν στις 2 μμ της 3ης Μαρτίου 1957.
    Ο Αυξεντίου, κάηκε ενώ ο Αυγουστής διασώθηκε με βαριά εγκαύματα.
    Το καμένο σώμα του Γρηγόρη θάφτηκε στις 4 Μαρτίου στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας, στα « φυλακισμένα μνήματα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 3 Μαρτίου 1919. Στο Βερολίνο άρχισε η εκκαθάριση από το στρατό της συνοικίας Λίχτενμπεργκ, τελευταίου προπύργιου των Σπαρτακιστών. Έγιναν περισσότερες από 1.200 εκτελέσεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Γερμανός στρατηγός τεσσάρων αστέρων Langfeld σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό περιοδικό FOCUS:
    Langheld: Das, was sich der Westen vorwerfen lassen muss ist, nicht in der Lage gewesen zu sein, sich in Putins Kopf hineinzuversetzen. Wer weiß, wie der Feind denkt, kann vorhersehen, wie er in einem Konfliktfall reagieren wird. Putin denkt anders als der Westen. Wenn er ein politisches Ziel nicht erreicht, dann versucht er, es mit militärischen Mitteln durchzusetzen. Das hätte man vorhersehen können.
    "Langheld: Αυτό για το οποίο πρέπει να κατηγορηθεί η Δύση είναι ότι δεν μπόρεσε να μπει στο μυαλό του Πούτιν. Αν γνωρίζετε πώς σκέφτεται ο εχθρός, μπορείτε να προβλέψετε πώς θα αντιδράσει σε μια σύγκρουση. Ο Πούτιν σκέφτεται διαφορετικά από τη Δύση. Εάν δεν επιτύχει έναν πολιτικό στόχο, προσπαθεί να τον προωθήσει με στρατιωτικά μέσα. Αυτό θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί".
    03.03.2022
    https://www.focus.de/politi...
    Μάλλον φοβάμαι ότι η Δύση έχει υπολογίσει με μεγάλη ακρίβεια αυτή την εξέλιξη, η οποία είναι επίσης εμφανής από την εξέλιξη της ανατολικής επέκτασης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. (=> σημειώστε την ταχύτητα της ανατολικής επέκτασης και ποια οικονομικά αδύναμα κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ συμπεριλήφθηκαν έτσι ώστε να απομακρυνθούν από τη ρωσική επιρροή).
    Παρεμπιπτόντως, αυτή είναι μια δημοφιλής αναλογία στη Γερμανία: "δες με τα μάτια του αντιπάλου, σκέψου με το κεφάλι του αντιπάλου". Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε όλα αυτά, είναι το περιεχόμενο του Σωκράτη, του πατέρα των Ελλήνων, ο οποίος δεν είναι ο πατέρας των Χριστιανών, των Μουσουλμάνων και των Εβραίων.
    - Γερμανία = εξελληνισμένο έδαφος
    - Ελλάδα = εκσημιτισμένο έδαφος (PRONEWS)
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας,ιουδαίος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποθέωσε την Τουρκία και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι... «μας βοηθάει πολύ».

    Ο Ουκρανός πρόεδρος την ώρα που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί ο ίδιος και λαός του.
    Το σημαντικότερο όμως ήταν η «αποθέωση» του Ρ.Τ.Ερντογάν παρά το ότι η Τουρκία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις: "Τον ευχαριστώ γιατί μας έχει βοηθήσει πολύ με τα drones" (σ.σ. τα οποία έχουν αγοραστεί αδρά).
    Για την Ελλάδα καμία αναφορά αν και η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη τον ενίσχυσε με όπλα δωρεάν. Μας έβαλε στον "σορό" με ένα ευχαριστώ τις χώρες της ΕΕ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μετά την εγκληματική ενέργεια του φερομένου ως πρωθυπουργού της Ελλάδος να υποστηρίξει με όπλα την Ουκρανία, χωρίς να ζητήσει κανένα αντάλλαγμα από την ΕΕ, να θεωρείται δεδομένο ότι στην επομένη κρίση μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, η Ρωσσία θα υποστηρίξει την Τουρκία. Και θα την υποστηρίξει όπως έκανε ο Λένιν με τον Κεμάλ.
    Και όποιος περιμένει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να υποστηρίξουν την Ελλάδα σε περίπτωση ρωσσο-τουρκικής επιθετικής ενέργειας εις βάρος της Ελλάδος, έχει τα ίδια μυαλά με τον Ζελένσκυ.
    Δεν είναι απλώς ηλίθιοι αυτοί που λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις, είναι άκρως επικίνδυνοι.
    Ιφικρατης Αμυράς
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι η Ελλάδα θα στείλει στρατό στην Ουκρανία, για να πολεμήσει τους Ρώσους, εάν το ζητήσει το ΝΑΤΟ.

    Σε συνέντευξη που παραχωρεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αlpha ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση για το εάν θα στείλει η Ελλάδα στρατό στην Ουκρανία: «Εάν μας το ζητήσει το ΝΑΤΟ, θα στείλουμε δυνάμεις, ωστόσο, η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο».

    ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ; "Η Ελλάδα θα στείλει στρατιωτικές δυνάμεις εναντίον της Ρωσίας αλλά δεν θα εμπλακεί σε πόλεμο ..."
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...