ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

11 Μαρτίου 2022

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΡΙΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 1822, ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. ΟΥΤΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΟΥΤΕ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΟΥΤΕ Ο ΠΡΟΒΑΤΙΣΙΟΣ ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΥΠΟΥ ΧΙΟΥ.



2022 ΕΤΟΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΧΙΟΥ. 1822 - 2022. 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. Ο Ζ.Π. ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ: ΟΛΟ ΤΟ 2022 ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΣΑΝ ΕΤΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. ΜΑ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΝΤΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ;


ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ FGM-148 Javelin ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. Η Τουρκία προμηθεύτηκε 200 εκτοξευτές, οι οποίοι έχουν ήδη προωθηθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος τους στις μονάδες της 1ης Στρατιάς του Έβρου, για να χτυπήσουν τα ελληνικά άρματα μάχης.

 


Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ Burak Bekdil ΣΤΟ gatestoneinstitute : "ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ".



Στις 11 Μαρτίου 1822, έπειτα από προτροπή του Σαμιώτη Λυκούργου Λογοθέτη και του Χιώτη Χατζή Μπουρνιά, ξεσπά η Επανάσταση στη Χίο.

Περίπου 2.500 Σαμιώτες υπό το Λυκούργο Λογοθέτη και 150 Χιώτες που βρίσκονταν στη Σάμο υπό τον Χατζή Μπουρνιά αποβιβάζονται στη Χίο και πείθουν τους κατοίκους να κηρύξουν την Επανάσταση κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

  

Παρά την ελλιπή προετοιμασία, οι Χιώτες δέχονται πρόθυμα να επαναστατήσουν και κινούνται εναντίον της τουρκικής φρουράς του νησιού, η οποία κλείνεται εντός του κάστρου και πολιορκείται.

Στις 30 Μαρτίου 1822 ο τουρκικός στόλος καταπλέει στο νησί αποβιβάζοντας ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες σκότωσαν 60.000 κατοίκους. Άλλους 50-60.000 Έλληνες οι εβραίοι τους πούλησαν στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...