ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Ιανουαρίου 2021

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΡΙΩΝΕΙ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ" ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ Η ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΙΣΧΥΕΙ: "ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ". ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΟΥΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ" ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ".

 Ο γνωστός Ισραηλινός πολιτικός επιστήμονας Γιακόβ Κάδμι προέβλεψε την πιθανότητα απόκτησης πυρηνικού όπλου από την Τουρκία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα θα αποκτήσει σίγουρα πυρηνικό οπλοστάσιο και είναι αδύνατο να σταματήσει αυτή η διαδικασία. Το μόνο ερώτημα, όπως είπε, είναι το χρονοδιάγραμμα.



Η  πολιτική  των  συντηρητικών  κομμάτων  της  Ευρώπης  θεωρείται  "ακροδεξιά"  στην Ελλάδα.  Η  ύπαρξη  ακροδεξιών  κομμάτων  στην  Ευρώπη  θεωρείται  "φασισμός"  από  τους  πανέξυπνους  γυφτοέλληνες.  Το  συντηρητικό -  φιλελεύθερο - σοσιαλκομμουνιστικό  κόμμα  της  Ν.Δ.  κατά  τις  αγγλικές  εφημερίδες, είναι  ένα  χαλαρό  άθροισμα  ποικίλων  τάσεων  χωρίς  ιδεολογική  συνοχή, που  το  κρατάει  ενωμένο  η  νομή  της  εξουσίας.
Τι  να  πούμε  για  το  τραβεστί  κομμουνιστικό  κόμμα  ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ  ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ  ΚΟΜΜΑΤΑ  ΣΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ.
 
 
אריה דרעי 2.jpg
Το   ακροδεξιό  κόμμα  "Σας"  Θρησκευτικοί συντηρητικοί   του  Αριέ Ντέρι, είναι  το  τέταρτο  κόμμα  και  συγκεντρώνει  περίπου  το  8%  του  εβραϊκού  λαού.
הרב יעקב ליצמן.jpg
Το  ακροδεξιό  κόμμα  "Ενωμένος Ιουδαϊσμός της Τορά"  του  Ιακώβ  Λίτζμαν  είναι  το  πέμπτο  κόμμα  και  συγκεντρώνει  το   6%  του εβραϊκού  λαού.
Avigdor Lieberman 2017.jpg
Το  ακροδεξιό  κόμμα  "Γισραέλ Μπεϊτέινου"  (Λαϊκός εθνικιστικός σχηματισμός του πρώην υπουργού Αβίγκντορ Λίμπερμαν) είναι  το  έκτο  κόμμα  και  συγκεντρώνει  το  6%    του  εβραϊκού  λαού.
Naftali-Bennett.jpg
Το  ακροδεξιό  κόμμα  "Χαγιαμίν Χεχαντάς"  "Νέα δεξιά"  "Γιαμίνα"  του  Νάφταλι Μπένετ  είναι  το  έβδομο  κόμμα  και  συγκεντρώνει  το  5%  του  εβραϊκού  λαού.

ΔΗΛΑΔΗ  ΤΟ  ΕΝΑ  ΤΕΤΑΡΤΟ  ΤΟΥ  ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ  ΣΩΜΑΤΟΣ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ,  ΤΟ  25%  ΕΙΝΑΙ  ΦΑΝΑΤΙΚΑ  ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ. 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΚΑΙ  ΑΛΛΟΙ:  στο  ισραήλ  υπάρχουν  και  ένα  σωρό  άλλα  ακροδεξιά  ρεύματα  με  ισχυρή  επιρροή,  όπως  το ρατσιστικό και αντιαραβικό κόμμα «Οτζμά Γεχουντίτ».  Πριν  από  τις  εκλογές  σχηματίστηκε  νέα ακροδεξιά παράταξη  της  τέως  υπουργού  Δικαιοσύνης Αγιελέτ Σάκεντ (το ακροδεξιό Χαμπαγίτ Χαγεχούντι (Το Εβραϊκό Σπίτι)  της  Αγιελέτ  Σάκεντ) και ο θρησκευτικός εθνικιστικός σχηματισμός «Εθνική Ένωση» του οποίου ηγείται ο νυν υπουργός Μεταφορών Μπετζαλέλ Σμότριτς.  «Αυτή η ένωση όλων των ρευμάτων του θρησκευτικού σιωνισμού και της λαϊκής δεξιάς εξασφαλίζει τον σχηματισμό μιας ισχυρής δεξιάς κυβέρνησης», δήλωσε η Σάκεντ.   Οι τρεις ηγέτες κάλεσαν τον υπουργό Παιδείας Ράφι Πέρετζ, επικεφαλής του κόμματος «Εβραϊκή Εστία», έναν άλλο σχηματισμό της θρησκευτικής δεξιάς, να ενωθεί μαζί τους.   Τα μέλη της κεντρικής επιτροπής της Εβραϊκής Εστίας ψήφισαν υπέρ μιας συμφωνίας με το ακροδεξιό κόμμα Εβραϊκή Ισχύς. Η συμφωνία αυτή γίνεται  με ένα κόμμα που θεωρείται από  «ρατσιστικό»  μέχρι "χιτλερικό" !    

Η Σάκεντ, μητέρα δύο παιδιών, αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση στα πολιτικά χρονικά του Ισραήλ: είναι στέλεχος ενός εθνικιστικού και υπερσιωνιστικού κόμματος, ενώ η ίδια δεν είναι θρησκευόμενη.  Η εφημερίδα Χααρέτζ την χαρακτηρίζει «τεχνοκράτη με φρέσκο πρόσωπο» και «απαστράπτουσα πολιτικό». Το περιοδικό Forbes Israel τη θεωρεί «τη γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Ισραήλ». Η ίδια η Σάκεντ στην περίοδο της υπουργίας της έκανε προσπάθειες για να καταστεί ακόμη πιο δύσκολη η απόκτηση ισραηλινής υπηκοότητας, επί τη βάσει θρησκευτικών διακρίσεων, επιδιώκοντας να καταστήσει το Ισραήλ αποκλειστικά «έθνος κράτος του εβραϊκού λαού».  
Ο πρώην ραβίνος Πέρετζ έχει γίνει γνωστός για τις εμπρηστικές δηλώσεις του πως οι μικτοί γάμοι μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων ισοδυναμούν με «νέο Ολοκαύτωμα», αλλά και ότι «οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να υποβληθούν σε θεραπείες για την επαναφορά του ανδρισμού του».  Ο Μπεν – Αρί έχει χαρακτηρίσει τους Ισραηλινούς Άραβες “προδότες και δολοφόνους”. 





Διαβάστε  και  το  παρακάτω  άρθρο:

Ristorante Verona


Ο ρόλος της ελληνικής ''Aκροδεξιάς''


   Σαράντα έξι χρόνια πέρασαν από το 1974 με την ελληνική Ακροδεξιά να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται με διαφορετικά πρόσωπα αλλά πανομοιότυπο τρόπο και σε πολύ συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.


Η πρώτη αξιόλογη εκλογική εμφάνιση έγινε το 1977 με το κόμμα Εθνική Παράταξη το οποίο είχε επικεφαλής τον  Στέφανο Στεφανόπουλο, ο οποίος προερχόταν από την Ένωση Κέντρου, και δεύτερο στην ιεραρχία τον Σπύρο Θεοτόκη, ο οποίος προερχόταν από την ΕΡΕ του Καραμανλή! Η Εθνική Παράταξη εμφανίστηκε ως φιλοβασιλικό-εθνικιστικό κόμμα και  έλαβε ποσοστό 6,82% και 349.988 ψήφους. Ακολούθως, το κόμμα διαλύθηκε αφού οι βουλευτές του προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία!


Το 1984 εμφανίζεται ένα άλλο κόμμα, η ΕΠΕΝη οποία στις Ευρωεκλογές του 1984 έλαβε το 2,3% των ψήφων και εξέλεξε έναν ευρωβουλευτή. Στις εκλογές που ακολούθησαν, οι ψηφοφόροι της στήριξαν τη ΝΔ. Έκτοτε το κόμμα ουσιαστικά εξαφανίστηκε από τον πολιτικό χάρτη αφού ελάμβανε ασήμαντα ποσοστά ψήφων.
Το 1989 ο Μητσοτάκης κερδίζει τις εκλογές. Μέχρι το 1993 που παραμένει πρωθυπουργός δεν υπάρχει τίποτε στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.



Το 1993 εμφανίζεται η Πολιτική Άνοιξη (ΠΟΛ.ΑΝ.) του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε αποχωρήσει από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όταν αποπέμφθηκε από υπουργός Εξωτερικών. Ο Σαμαράς εθεωρείτο υπερασπιστής της σκληρής γραμμής απέναντι στα Σκόπια και την Τουρκία.Στις εκλογές του 1996, το κόμμα του θα λάβει 336.460 ψήφους και ποσοστό 4,88%. Στις εκλογές του 1996 η Πολιτική Άνοιξη με 199.463 ψήφους και ποσοστό  2,94% θα μείνει εκτός βουλής. Η ΝΔ θα παραμείνει αντιπολίτευση μέχρι το 2004.
Ο Σαμαράς και τα στελέχη στήριξαν επίσημα την ΝΔ το 2004 και προσχώρησαν σε αυτή.


Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) ιδρύθηκε από τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιο Καρατζαφέρη. Το 2007 πήρε 271.764 και ποσοστό 3,80% εκλέγοντας 10 βουλευτές. Το 2009 με 386.205 ψήφους και ποσοστό 5,63% εξέλεξε 15 βουλευτές ενώ στις ευρωεκλογές του ίδιου έτους έλαβε 366.615 ψήφους και ποσοστό 7,15%. Όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά για το κόμμα Καρατζαφέρη μέχρι που ήρθε το μνημόνιο. Το κόμμα του στήριξε την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου και τα μνημόνια με αποτέλεσμα στις εκλογές του Μαΐου 2012 να λάβει 183.466 ψήφους και ποσοστό 2,90% και να μείνει εκτός βουλής. Ένα μήνα μετά στις εκλογές του Ιουνίου πήρε 97.099 (ποσοστό 1,58%). Οι βουλευτές του Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης προσχώρησαν στη ΝΔ.


Τον αντικαθιστά η Χρυσή Αυγή, ως αντιμνημονιακή, η οποία στις εκλογές του 2012 παίρνει 425.990 (σχεδόν το σύνολο των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ) και ποσοστό 6,92%, εκλέγοντας 18 βουλευτές.  Το 2014 στις ευρωεκλογές πήρε 536.913 ψήφους και ποσοστό 9,39%.

Στις εθνικές εκλογές του 2015 με 379.581 ψήφους πήρε 6,99%, ενώ στις ευρωεκλογές του 2019 με 275.821 και ποσοστό 4,88% ουσιαστικά χάνει την μισή της εκλογική δύναμη.

Έχει έρθει όμως η ώρα για τον Μητσοτάκη τον νεώτερο και τη ΝΔ. Η Χρυσή Αυγή στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 ακολούθησε ακριβώς την ίδια πορεία των προκατόχων της. Με ποσοστό 2,93% έμεινε εκτός βουλής. Η Πολιτική Άνοιξη είχε μείνει εκτός βουλής με ποσοστό  2,94% και το ΛΑΟΣ με ποσοστό 2,90%. Στη θέση της ΧΑ προωθήθηκε ο Βελόπουλος, ο οποίος φυσικά συνεχίζει την αντιφασιστική, αντιευρωπαϊκή ρητορική.Ήδη, στον "χώρο", έχουν αρχίσει οι σκέψεις και τα πλάνα ορισμένων που επιθυμούν στις επόμενες εκλογές να πάρουν ένα κομμάτι  από την ακροδεξιά πίτα, αντικαθιστώντας τον Βελόπουλο. 


Οι αποκαλύψεις ενός πρωθυπουργού 

Η συνέντευξη Μητσοτάκη στην κυπριακή τηλεόραση 
 
 
 

 
Παρακολουθήστε από το 23: 44 του βίντεο έως το 24:24
 

Όταν εγώ ήμουνα πρωθυπουργός, δεξιά της ΝΔ δεν υπήρχε κανένα κόμμα. Τους είχα απορροφήσει όλους. 
Και ήμουνα και φιλελεύθερο κόμμα δεν ήμουνα δεξιός ποτέ εγώ. Εγώ ήμουνα και μένω φιλελεύθερος. Αυτό σημαίνει ένα πράγμα: ότι ακροδεξιοί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Τους φτιάχνει το πολιτικό μας σύστημα. Σε τελική ανάλυση και η Χρυσή Αυγή θα είναι ένα φαινόμενο παροδικό.  

Τι ακριβώς είπε ο πρώην πρωθυπουργός, λίγο πριν πεθάνει; Ότι το πολιτικό σύστημα φτιάχνει ακροδεξιά σχήματα! 
Παρατηρώντας την εμφάνιση και εξαφάνιση των ακροδεξιών κομμάτων από το 1974 μέχρι και σήμερα επιβεβαιώνεται πλήρως. Και γεννιέται η απορία: Πώς δηλαδή τα ''φτιάχνει'' το πολιτικό σύστημα; Προφανώς προωθεί ανθρώπους που ελέγχει. Και στη συνέχεια το σύστημα τους απορροφά.... Πώς τους απορροφά; Διότι, όπως λέει, δεν υπάρχει Ακροδεξιά στην Ελλάδα. Πολύ σωστά, διότι δεν υπάρχει το άλλο αφήγημα της  ιστορίας. Αυτός είναι και ο λόγος που όλα αυτά τα κόμματα προβάλλουν πρόσωπα όπως είναι ο Μεταξάς, όπως είναι ο Δραγούμης κ.ά. πρόσωπα τα οποία αποδέχεται πλήρως και η Δεξιά, αν όχι και η Αριστερά. Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι οι υπουργοί και τα στελέχη του καθεστώτος Μεταξά με πρώτον και καλύτερο τον Μανιαδάκη, πολιτεύτηκαν με την ΕΡΕ του Καραμανλή... 

Έτσι, οι απόψεις που εκφράζονται  από την "Ακροδεξιά", είτε επί ιδεολογικών, είτε επί ιστορικών ή κοινωνικών θεμάτων, ουσιαστικά σε τίποτα δεν διαφέρουν από αυτές της Δεξιάς. Διαφέρει λίγο ο τρόπος διατύπωσης. Το αφήγημα είναι το ίδιο. Αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει πραγματικός αντίλογος στην Ελλάδα. Έτσι, στη δύσκολη στιγμή, στην κρίσιμη στιγμή (είτε είναι πραγματικά είτε απλώς φαίνεται δύσκολη και κρίσιμη) οι ακροδεξιοί προσχωρούν στη Δεξιά, δηλαδή στη ΝΔ, χωρίς να αισθάνονται ότι προδίδουν κάτι.  

Αυτοί, δε, που ηγούνται των ακροδεξιών ομάδων, οργανώσεων, κομμάτων γνωρίζουν ποια θα είναι η  εξέλιξη και η κατάληξη -μια εξέλιξη και κατάληξη, εξάλλου, η οποία επαναλαμβάνεται συνεχώς. Αλλά επιλέγουν να είναι ελεγχόμενοι και να κρατούν υπό έλεγχο και τα μέλη και οπαδούς τους, να αντικαθιστούν για λίγα χρόνια τους προηγούμενους, να  χρησιμοποιούν την ίδια αντιφασιστική, και ως εκ τούτου αντεθνική και αντιφυλετική, ρητορική, για τη δόξα αλλά κυρίως και πάνω απ' όλα για τα χρήματα. Πόσες φορές δεν ακούσαμε από χρυσαυγίτες να κατηγορούν τους πολιτικούς αντιπάλους τους για "φασισμό"; Ο αντικομμουνισμός τους περιορίστηκε στην αναφορά των κομμουνιστικών εγκλημάτων, χωρίς ιδεολογική αντιπαράθεση. Επανειλημμένως εξέφρασαν έναν πολύ κουραστικό αντιγερμανισμό, και βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι από το 1945 και μετά "αντιγερμανισμός" σημαίνει "αντιναζισμός". Την ίδια ημέρα των εθνικών εκλογών και ενώ διεπίστωναν ότι δεν μπαίνουν στη Βουλή, είχαν την όρεξη να ανεβάσουν σε δικό τους σάιτ, άρθρο στο οποίο αναφέρονταν στα "γερμαναριά του 4ου Ράιχ" (είναι προφανές ότι κατ' αυτούς υπήρχαν και τα γερμαναριά του 3ου Ράιχ). Όλα αυτά -και όσα όλοι γνωρίζουμε ότι συνέβησαν αυτά τα 7 χρόνια που η Χρυσή Αυγή ήταν στη Βουλή υιοθετώντας πλήρως τη στάση των προηγούμενων ακροδεξιών κομμάτων και κυρίως τη στάση που το Σύστημα απαιτεί να έχει η Ακροδεξιά- έγιναν, λοιπόν, κυρίως για τα χρήματα (που ήταν πάρα πολλά). Το τέλος ήταν προδιαγεγραμμένο, όπως είναι και του Βελόπουλου και οποιουδήποτε άλλου παρουσιάζεται λίγο ή πολύ ως ακροδεξιός, χωρίς να ξεφεύγει από την πεπατημένη, από το κυρίαρχο "αφήγημα". 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



  1. Προσλήψεις 120 ιεροδιδασκάλων για να διδάξουν το Κοράνι στη Θράκη κάνει ο Κούλης και Κεραμέως. ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ.
    Τη στιγμή που στο υπουργείο Παιδείας δεν γνωρίζουν πως και με ποιο τρόπο θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για τη διδασκαλία του Κορανίου στη Θράκη.
    Στην πρόσληψη 120 Ιεροδιδασκάλων στις Μουφτείες της Θράκης για τη διδασκαλία του Κορανίου προχωρούν τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών μέσω ΑΣΕΠ.
    Πρόκειται για 60 θέσεις στη Μουφτεία Κομοτηνής, 30 θέσεις στη Μουφτεία Ξάνθης και 30 θέσεις στη Μουφτεία Διδυμοτείχου. Οι Ιεροδιδάσκαλοι Ισλαμικής θρησκείας θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας 9 μηνών.
    Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, το έργο των Ιεροδιδασκάλων είναι η διδασκαλία του Κορανίου στα Tεμένη της Θράκης ή εφόσον το επιθυμούν και προκύψει ανάγκη και σε Δημόσια Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Θράκης, σε μαθητές μέλη της Μουσουλμανικής μειονότητας, που έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών, κατόπιν σχετικής απόφασης του αρμοδίου κατά περίπτωση Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
    Σύμφωνα με το e-evros.gr, Οι υποψήφιοι πρέπει: α) Να είναι Έλληνες πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι Θράκης, μέλη της Μουσουλμανικής μειονότητας, β) Να έχουν συμπληρώσει, οι μεν υποψήφιοι κατηγορίας ΠΕ και ΔΕ το 21ο έτος της ηλικίας τους, οι δε υποψήφιοι κατηγορίας ΥΕ το 20ό έτος, γ) Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νομίμως από αυτές, δ) Να μην υπάρχει κώλυμα από ποινική καταδίκη, στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση, ε) Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για την άσκηση των καθηκόντων της συγκεκριμένης θέσης και στ) Να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους.
    Οι Ιεροδιδάσκαλοι, που θα επιλεγούν, μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, κατόπιν σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, να διδάσκουν μαθήματα θρησκευτικής Μουσουλμανικής εξειδίκευσης, καθώς και την αραβική γλώσσα στα Μουσουλμανικά Ιεροσπουδαστήρια της Θράκης, εφόσον έχουν τα αναγκαία τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, έστω και αν δεν κατέχουν παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.
    Επιπλέον, προς κάλυψη επειγουσών αναγκών, μπορούν με απόφαση του οικείου Μουφτή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Κεντρική Υπηρεσία της Μουφτείας, ως βοηθητικό διοικητικό προσωπικό και εντός του νομίμου ωραρίου. Σε περίπτωση που ο Ιεροδιδάσκαλος δεχθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Σχολείο ή σε Μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήριο ή στην Κεντρική Υπηρεσία της Μουφτείας, τεκμαίρεται ότι τροποποιείται ανάλογα η σύμβαση εργασίας με σύμφωνη γνώμη και των δύο μερών, με αντίστοιχη μείωση της βασικής του απασχόλησης στα Τεμένη όπου τοποθετήθηκε.
    Οι Ιεροδιδάσκαλοι που θα αποδεχθούν να προσφέρουν τις ανωτέρω υπηρεσίες δεν θεωρείται ότι παρέχουν πρόσθετες υπηρεσίες πέραν των συμβατικών, ούτε δικαιούνται πρόσθετης αμοιβής. Κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερομένου και σύμφωνης γνώμης των ενδιαφερομένων Μουφτήδων επιτρέπεται η διάθεση Ιεροδιδασκάλου για την παροχή αντίστοιχου έργου σε Μουφτεία διαφορετική από εκείνη που προσλήφθηκε.
    Ζ.Π.

    Απάντηση
  2. Οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν, ότι τα ελληνικά πολιτικά κόμματα είναι άθλια κατασκευάσματα, ελεγχόμενα πλήρως από τις ξένες πρεσβείες. Παλιά μάλιστα ήταν περισσότερο ειλικρινή γι’αυτό και αυτοεπονομάζονταν αγγλικό, γαλλικό και ρωσικό κόμμα, ανάλογα από την πρεσβεία που τα έπαιρναν. Η βρωμιά και η δυσωδία είναι κεκτημένο προνόμιο των «ελληνικών» πολιτικών κομμάτων. Όλα τα «ελληνικά» πολιτικά κόμματα, αποδεδειγμένα, είναι βουτηγμένα στην σήψη, είναι γεμάτα από απατεώνες, κλέφτες και πράκτορες ξένων πρεσβειών.
    Ζ.Π.

    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Εμ. Ροϊδης, Ελληνικό Κόμμα: «Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν’ αναγιγνώσκωσι και ν’ αρθογραφώσιν, εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να εργάζωνται».
      Ζ.Π.

    2. Μαρία Φέκτερ: 06/11/2011 «Η καταστροφή στην Ελλάδα οφείλεται σε δύο ελληνικές πολιτικές οικογένειες».
      Εδώ και πολλά χρόνια η Ελλάδα κυβερνάται από δύο οικογένειες και είναι δύσκολο να πει κανείς ποια από τις δύο ευθύνεται περισσότερο για την καταστροφή, δήλωσε την Κυριακή η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ (OVP, Συντηρητικοί).
      Η αυστριακή πολιτικός των Συντηρητικών (OVP) είπε για την ακρίβεια στην εβδομαδιαία γερμανική οικονομική εφημερίδα Wirtschaftswoche: «Οι ελληνικές πολιτικές δομές
      είναι περίεργες: στη διάρκεια πολλών χρόνων, μόνον δύο οικογένειες κυβέρνησαν: Καραμανλής, Παπανδρέου, Καραμανλής, Παπανδρέου. Γι΄αυτό δεν θέλω να πω σε ποιον ανήκει περισσότερο το φταίξιμο για την καταστροφή».
      Ζ.Π.

    3. Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι υπογόνιμες ελληνίδες είναι, στατιστικά, διπλάσιες του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Το ζήτημα απασχόλησε και ιατρικά συνέδρια, τα οποία αναζήτησαν την αιτία, γιατί π.χ. η γονιμότητα στις ιταλίδες και γερμανίδες είναι διπλάσια από τις ελληνίδες. Σε πανεπιστημιακές κλινικές των Παρισίων και της Νέας Υόρκης απορούν οι γυναικολόγοι ιατροί και διερωτώνται, γιατί έρχονται ειδικά από την Ελλάδα, διπλάσιες του μέσου ευρωπαϊκού όρου γυναίκες με προβλήματα γονιμότητας, δηλ. προβληματίζονται γιατί δεν μπορούν να συλλάβουν οι ελληνίδες. Πολλοί μιλούν καθαρά για την προφανή αιτία, πού όπως λένε, δεν είναι άλλη από την ιατρική συμπεριφορά των ελλήνων γυναικολόγων.
      Ζ.Π.

    4. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ:
      α. σε κατανάλωση βοδινού κρέατος ( αποδεδειγμένα υπεύθυνο για τον καρκίνο του παχέος εντέρου).
      β. στο τσιγάρο (μας περνάει η Κύπρος).
      γ. στην υπογονιμότητα των γυναικών ( στην Γερμανία οι αμερικανοεβραίοι το επιδιώκουν και το πέτυχαν, για προφανείς λόγους, εμείς το πετύχαμε μόνοι μας).
      δ. στην φυματίωση (και μάλιστα ανθεκτικές μορφές - έχουμε μεγάλη έξαρση της νόσου και μετάδοση από τους λαθρομετανάστες στους έλληνες, και κανείς γιατρός δεν μιλάει, μη τον θεωρήσουν ρατσιστή. Οι Έλληνες όταν πήγαιναν νόμιμοι - με πρόσκληση – μετανάστες, τους μετρούσαν ακόμη και τα δόντια και τους ζητούσαν πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων - δηλ. να μην είναι εβραιοκομμουνιστές ! ).
      ε. στην ηπατίτιδα Β και C ( πρώτοι και με διαφορά από τους ευρωπαίους, 3 στους 1000 εκεί, 70, ναι 70 στους 1000 στην Ελλάδα). Σε λίγο θα εισβάλουν και εξωτικές ηπατίτιδες ινδοπακιστανικού τύπου. Μόνο η χολέρα, ο τύφος και η πανούκλα μας έμειναν, αλλά θα έρθουν και αυτές.
      στ. πρώτοι σε μελιταίο πυρετό (ανύπαρκτος στην Ευρώπη)
      ζ. πρώτοι σε εχινόκοκκο (ανύπαρκτος στην Ευρώπη).
      η. πρώτοι σε Λέπρα, ναι σε Λέπρα (ανύπαρκτη στην Ευρώπη).
      θ. πρώτοι θα γίνουμε σε λίγο στις αυτοκτονίες (μας περνά η Ουγγαρία)
      ι. πρώτοι στην κατανάλωση άχρηστων πανάκριβων αντιβιοτικών.
      ια. πρώτοι στην παιδική παχυσαρκία (προσέξτε τα πόδια των παιδιών στις παρελάσεις – άλλο ένα επίτευγμα των ευφυών γονέων στα διαμερίσματα). Παιδική παχυσαρκία σημαίνει πρόωρη καρδιοπάθεια και αυξημένη θνητότητα σε νεαρή ηλικία.
      Ιβ. Πρώτοι στα αυτοκινητικά δυστυχήματα. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα εξολοθρεύεται μία μικρή κωμόπολη 2.000 κατοίκων, κυρίως νέοι άνθρωποι, χώρια οι μονίμως ανάπηροι και κανενός αλήτη πολιτικού δεν ιδρώνει το αυτί του. Σε μία δεκαετία χάνεται μία ολόκληρη πόλη 20.000 κατοίκων. Συγκριτικά στις πολεμικές επιχειρήσεις με τους ιταλούς το 1940 είχαμε 8.000 νεκρούς και με τους γερμανούς το 1941 είχαμε 7.000 νεκρούς.
      ιγ. Πρώτοι, με διαφορά, στις αμβλώσεις. Δήλωση Θάτσερ 1980 : «Είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα για την Βρετανία οι 80.000 αμβλώσεις». Ελλάς: 300.000 αμβλώσεις τον χρόνο και κανείς αλήτης πολιτικός δεν ενδιαφέρεται. Από το 1950 μέχρι σήμερα, 65 χρόνια επί 300.000 = 19.500.000 ελληνόπουλα σφαγιάσθηκαν από τους γυναικολόγους πριν καν γεννηθούν.
      Ζ.Π.

    5. Κοινωνιολογικές έρευνες έχουν αποδείξει, ότι το ποσοστό ατόμων στις ευρωπαϊκές χώρες που ασπάζεται "ακροδεξιές" ιδεολογίες είναι περίπου 7 μέχρι 15 %. (Βλέπουμε ότι σήμερα στο Ισραήλ το ποσοστό των "ακροδεξιών" είναι 25 - 30 %).
      Ποιό είναι τελικά το ξεχωριστό εκείνο χαρακτηριστικό που κάνει έναν άνθρωπο "ακροδεξιό";
      Κατά την γνώμη μου το ιδιαίτερο, ΜΟΝΑΔΙΚΟ, (και επίφοβο) χαρακτηριστικό, το οποίο δεν διαθέτουν τα υπόλοιπα άτομα, είναι η ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ υπέρ του λαού τους.
      Οι "ακροδεξιοί" βάζουν το συλλογικό-λαϊκό συμφέρον σε ανώτερη μοίρα από το προσωπικό τους συμφέρον, σε τέτοιο βαθμό ώστε να εκμηδενίζουν και το ένστικτο της ατομικής τους αυτοσυντήρησης.
      Οι "ακροδεξιοί" είναι άτομα ευφυή και περήφανα. Εύκολα θα μπορούσαν να ανέβουν την κοινωνική και οικονομική σκάλα. Προτιμούν όμως να πάνε ενάντια στα προσωπικά τους συμφέροντα, για ηθικούς και ιδεολογικούς λόγους.
      Οι συνηθισμένοι άνθρωποι συνήθως φοβούνται πολύ αυτούς τους ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Φοβούνται το ηθικό τους σθένος, τον χαρακτήρα τους να λέει ΟΧΙ και να το πληρώνουν με ταλαιπωρίες, φυλακίσεις και θανάτους.
      Τα δίποδα βοσκήματα του κοπαδιού τους αποκαλούν τρελούς, πατριώτες, μάρτυρες, φασίστες, κλπ. (παράβαλε τα λόγια του Κολοκοτρώνη: «όταν ξεκινήσαμε την Επανάσταση, ο κόσμος μας έλεγε τρελούς»).
      Ζ.Π.

  3. ΚΆΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ Η ΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ ΤΙ ΕΝΝΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΔΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

    Απάντηση
  4. Η Ευρώπη προστατεύει τα σύνορά της στα Σκόπια από τους ισλαμιστές της Ισλαμογρεκίας του Κούλη.
    Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΥΛΑΓΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ.
    Φυλάνε τα σύνορά μας στον Βορρά, όχι για να μη μπουν λαθρομετανάστες, αλλά για να μην φύγουν…

    Στα σύνορα λοιπόν με τα Σκόπια, στην Ειδομένη, καθημερινό είναι το φαινόμενο ομάδες λαθρομεταναστών να κινούνται δίπλα στις γραμμές του τρένου και να κατευθύνονται προς τα σύνορα. Μια ομάδα από το Μπαγκλαντές λίγα μέτρα πριν τον φράχτη, συναντά δύο Σύρους και δύο Αφρικανούς να περπατούν στην αντίθετη κατεύθυνση.

    «Μην πάτε, έχει αστυνομία», τους λένε οι τέσσερις, που μόλις έχουν επαναπροωθηθεί στο Ελληνικό έδαφος από τους συνοριοφύλακες, που ευρίσκονται στα Σκόπια. Οι δύο ομάδες κατευθύνονται στο καφενείο του σιδηροδρομικού σταθμού και εκεί συναντούν μια τρίτη ομάδα πάνω από δέκα νεαρών από το Αφγανιστάν, που επίσης έχουν χτυπηθεί στην γειτονική χώρα και τους έχουν «σπρώξει» πίσω στην Ελλάδα.

    Όλα αυτά συμβαίνουν καθημερινά στην Ειδομένη. Στα σύνορα με τα Σκόπια συνεχίζονται οι διελεύσεις, και οι επαναπροωθήσεις από το πολυεθνικό σώμα συνοριοφυλάκων που έχει στηθεί στα Σκόπια με την στήριξη Ούγγρων και Τσέχων αστυνομικών.
    Ζ.Π.

    Απάντηση
  5. "Η Ελλάδα απειλείται με μαζική ανεργία" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και στον υπότιτλο σημειώνεται: "Ήδη πριν από την κρίση του κορωνοϊού η Ελλάδα είχε τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη".

    Μεγάλο θύμα της πολιτικής της ΝΔ η νεολαία, που πλήττεται σκληρά από τις συνεχείς απολύσεις και από το γεγονός ότι λόγω της πλήρους αποτυχίας του “μεγαλοφυούς” σχεδίου για τουριστικά έσοδα που κατέρρευσε, δεν μπόρεσαν να εργαστούν εκατοντάδες χιλιάδες νέα παιδιά. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση και οι προπαγανδιστές της στα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ, έχουν το θράσος να λένε ότι πάμε καλά…

    Τα στοιχεία όμως του Υπουργείου Οικονομικών δείχνουν το ακριβώς αντίθετο και πλησιάζουν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ η ζημία του πρώτου εξαμήνου για τα δημόσια οικονομικά της χώρας! Μόνο από την υστέρηση ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, καταγράφεται μείωση εσόδων 3,9 δισ. ευρώ, μείωση που θα γίνει σημαντικά μεγαλύτερη τους επόμενους μήνες, δηλαδή Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο λόγω της κατακόρυφης πτώσης του τουρισμού!

    Ο προϋπολογισμός έχει πέσει εντελώς έξω και έρχονται χειρότερα, αφού η κυβέρνηση σχεδιάζει νέο κύκλο οικονομικής καταστροφής δήθεν για λόγους υγείας του Ελληνικού Λαού.
    Ζ.Π.

    Απάντηση
  6. Ανάρτηση στο facebook έκανε ο ποινικολόγος και καθηγητής Διοικητικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πάνος Λαζαράτος, για την απόπειρα δολοφονίας του Στέφανου Χίου.
    “ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ.
    Ποτέ δεν ασχολήθηκα Ιδιαίτερα.
    Γνωρίζω λίγα για αυτόν.
    Όσα ήξερα με κρατούσαν μακριά.
    Πολύ μακριά.
    Ίσως δικαιολογημένα, ίσως πάλι όχι.
    ΑΝ όμως μεγάλος ποινικολόγος των Αθηνών, το όνομα του οποίου ΠΛΕΟΝ γνωρίζω, είναι μπλεγμένος σε απόπειρα δωροδοκίας του, λίγες μέρες πριν την απόπειρα δολοφονίας του και μαγνητοφωνημένος.
    ΑΝ πρόσωπα υψηλά , πολύ υψηλά, ιστάμενα, η ταυτότητα των οποίων επίσης μου έχει γίνει γνωστή, έδωσαν ΕΝΤΟΛΕΣ κσι γνωρίζουν πολλά ,που αποσιωπούν.
    ΑΝ η αστυνομία , το ψοφοδεές τμήμα της δημοσιογραφίας και γενικότερα το ΣΥΣΤΗΜΑ και η ΕΞΟΥΣΙΑ προσπαθήσουν με πρακτικές ΜΑΦΙΑΣ ,ΚΑΤΑ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ , να συγκαλύψουν τηλεφωνήματα , στοιχεία και τα πρόσωπα αυτά πάση θυσία.
    ΑΝ η εισαγγελία βραδυπορήσει , αγνοήσει και θολώσει , υπηρετώντας το σύστημα, ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ.
    ΑΝ ο δικηγορικός σύλλογος δεν πράξει στην κρίσιμη στιγμή , όταν έλθει το ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, το ΚΑΘΗΚΟΝ του.
    ΑΝ.
    Λέμε ΑΝ.
    Λέμε τώρα ΑΝ.
    ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΟΣΟ ΖΩ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΩ.
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ.
    Από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ καθηγητική έδρα.
    Που ελέγχει τις ΕΞΟΥΣΙΕΣ με τον δικό της ελεύθερο τρόπο.
    Για πολλά χρόνια.
    Με κάθε κόστος.
    Όπως κάθε έντιμος άνθρωπος που δεν ζει σε ΣΟΚ και ΔΕΟΣ.
    Όπως Καθένας που , ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση, σέβεται την ΥΠΑΡΞΗ του.”

    Ζ.Π.

    Απάντηση
  7. Αφγανοί εξτρεμιστές (που θα εγκατασταθούν στην Σάμο, Λέρο και Κω), σηκώνουν λάβαρα μέσα στην Αγία Σοφία και φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ».



    Άκρως εξοργιστικό και προκλητικό βίντεο! Αφγανοί σηκώνουν λάβαρα των Ταλιμπάν στην Αγία Σοφία και φωνάζουν «Αλλαχού Ακμπάρ».

    Βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζει άνδρες, μερικοί από τους οποίους ήταν ντυμένοι με παραδοσιακή αφγανική φορεσιά, να ανοίγουν σημαία των Ταλιμπάν μέσα στον μεγάλο ναό της Ορθοδοξίας και να φωνάζουν συνθήματα. Μεταξύ αυτών ακούγεται και η ιαχή «Αλλαχού Ακμπάρ» ενώ έχουν υψωμένο το δείχτη του χεριού, μια χειρονομία που έχει ταυτιστεί με τον ισλαμικό εξτρεμισμό.

    Το βίντεο κοινοποίησε στο Twitter ο Noor Dahri, ειδικός σε θέματα αντιτρομοκρατίας και αφηγημάτων ισλαμικής τρομοκρατίας, με έδρα το Λονδίνο.

    Στη συνέχεια οι Αφγανοί θα μπουν στις βάρκες για να εισβάλλουν στην Ελλάδα ως «πρόσφυγες» και να αποβιβαστούν στα νησιά μας χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

    Στην ανάρτησή του, ο Dahri έγραψε πως «η σημαία των Αφγανών Ταλιμπάν υψώθηκε στην Αγία Σοφία στην Τουρκία από ακτιβιστές των Ταλιμπάν. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας ήταν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στην Μουσουλμανική Αδελφότητα και στους ισλαμιστές εξτρεμιστές και τρομοκράτες του κόσμου. Σύντομα και οι ακτιβιστές της ISIS θα υψώσουν επίσης τη σημαία τους.»

    Ζ.Π.

    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Εγκρίθηκαν από τον Κούλη 130 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή ισλαμικών τουρκικών πόλεων (τζιχαντοπόλεις) στην Σάμο, στην Λέρο και στην Κω. Μερικές ημέρες μετά το τζαμί Αγία Σοφία.
      Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η εκταμίευση 130 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή των τριών τουρκοπόλεων (δέθεν κλειστών ελεγχόμενων κέντρων) στη Σάμο, τη Λέρο και την Κω.

      Η έγκριση από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης έγινε έπειτα από τη θετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

      Η ανακοίνωση του υπ. Μετανάστευσης

      Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επιστολή της προς το υπουργείο «χαιρετίζει τις προσπάθειες που κατέβαλε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κατάστασης στην Ελλάδα και αναγνωρίζει πλήρως την επείγουσα ανάγκη αυτής της οικονομικής υποστήριξης».

      Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων του άρθρου 8 του ν. 4375/2016 στα νησιά Σάμο, Κω και Λέρο». Σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις έχουν αναρτηθεί στο σάιτ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
      Ζ.Π.

    2. ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ (επί λέξει στην βουλή: «οι έλληνες γερνούν, θα κάνω μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας, θα τους μπολιάσω με πρόσφυγες, έτσι θα λύσω το δημογραφικό μας πρόβλημα,είμαι υπερήφανος που θα μετατρέψω τον λαό μου σε πολυπολιτισμικό»), ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΕΙ, ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ. ΘΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ Ή Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; Χθεσινό μήνυμα του ηγέτη Βουλγαρίας Μ.Μπορίσοφ στον πράκτορα του Σόρος Μητσοτάκη: «Σε περίπτωση πουξένοι επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στο βουλγαρικό έδαφος από την Τουρκία και θελήσουν να κατεδαφίσουν τα συρματοπλέγματα, εγώ και ο υπουργός Άμυνας, θα διατάξουμε να πυροβολήσουν οι στρατιώτες μας στο ψαχνό».
      Ζ.Π.

    3. Η ΠΛΕΪΜ γράφει στο βιβλίο της για τον ρόλο που της ανέθεσε η CIA στην Ελλάδα:
      «Η αποστολή μου ήταν να βρίσκω πηγές και να στρατολογώ πράκτορες που θα βοηθούσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κατανοήσει, να προβλέψει και να επηρεάσει καλύτερα τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα»
      «Κάθε ημέρα στο γραφείο, συγκρίναμε με τους συναδέλφους μου τις σημειώσεις μας για το ποιούς πολιτικούς κλπ. είχαμε συναντήσει και με ποιούς θα έπρεπε να επιδιώξουμε να συνεχίσουμε τις επαφές μας».

      Μετά ο Τζιμ (υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA στην Αθήνα) μας ρωτούσε ποιούς είχαμε συναντήσει το περασμένο βράδυ.
      Του δείχναμε με περηφάνια τη μικρή στοίβα με τις επαγγελματικές κάρτες, τις κοίταζε στα γρήγορα, απορρίπτοντας κάθε μία λέγοντας: «τον έχουμε ήδη στρατολογήσει – μην ασχολείστε – αναξιόπιστος – τον έχουμε ήδη στρατολογήσει – ίσως».
      Ζ.Π.

    4. ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:
      Πως μπορεί ένας ξένος πράκτορας να πλησιάσει και να στρατολογήσει έναν Έλληνα πολιτικό ή δημοσιογράφο;
      ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:
      Τι είδους άνθρωπος είναι ένας «έλληνας» που γίνεται πράκτορας ξένων μυστικών υπηρεσιών; Τι γονιδιακό φορτίο κουβαλάει. Τι εμπειρίες έχει από την ζωή του. Σε τι στηρίζεται μία ξένη μυστική υπηρεσία και τον πατάει γερά πάνω στον κάλο. Τι ανυπόφορο έκανε τέλος πάντων στην ζωή του και ζει έκτοτε με τον βραχνά του ισόβιου πράκτορα και προδότη της χώρας του;
      Ζ.Π.

    5. Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΕΝΟΣ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ.
      Στην αρχή η γνωριμία τους θα αναφέρεται στα "υψηλά ιδανικά". Θα τονίζονται στις αρχικές συνομιλίες τους, η κοινότητα των ιδεών, οι συμμαχικές σχέσεις των χωρών τους, το πνεύμα της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλες οι γνωστές αρλούμπες. Στην πορεία ο πράκτορας μπορεί να επιδείξει (με έμμεσο ή άμεσο τρόπο) και το εκβιαστικό υλικό που η υπηρεσία του διαθέτει για τον στρατολογούμενο (π.χ. σεξουαλικές διαστροφές, διπλή ζωή, απατεωνίες κλπ).

      Στην συνέχεια ο τύπος και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ θα αρχίσουν να εξυμνούν τους συγκεκριμένους τύπους. Ο πράκτορας θα υποσχεθεί βοήθεια, πάντα με "καλές προθέσεις", στους υποψήφιους. Ίσως τους τονίσει ότι δεν εγγυάται τίποτε, αλλά ανάλογα με τις πολιτικές περιστάσεις και τις ιστορικές συγκυρίες, θα τους υποστηρίξει στην σταδιοδρομία τους, είτε αυτή είναι πολιτική, είτε επιχειρηματική. Δεν θα ζητήσει στην αρχή ανταλλάγματα. Πιθανόν μάλιστα να τους αφήσει λυτούς ή με μακρύ σχοινί δεμένους. Μπορεί να τους προτρέψει να κάνουν, συνεχώς δημόσια, τον αντίπαλο της πρεσβείας, (την γνωστή πλέον ψεύτικη - στημένη - αντιπαλότητα για τους αφελείς). Ίσως τους υπενθυμίσει διακριτικά, αν είναι τόσο μπούφοι και δεν καταλαβαίνουν, ότι λίγα μόνο θέματα πρέπει να μην αγγίζουν αρνητικά, τα λεγόμενα ιερά θέματα της νέας εποχής, δηλαδή την αγία τριάδα: εβραίοι – ομοφυλόφιλοι – λαθρομετανάστες. Βέβαια καμιά μυστική υπηρεσία δεν θέλει να στρατολογεί και τελείως ανόητους. Θέλουν ο υποψήφιος πράκτορας να διαθέτει ένα ελάχιστο διανοητικής ισχύος.

      Τα υπόλοιπα έρχονται σιγά σιγά. Ο τύπος, τα ΜΜΕ, οι δημοσκόποι, οι τηλεοράσεις αρχίζουν να ξεφαντώνουν για τον πράκτορα - πολιτικό. Πόσο έξυπνος, πόσο όμορφος, πόσο ικανός, με ποιόν τρόπο θα σώσει τον λαό - και αυτός. Το ενδιαφέρον του κοινού αρχίζει να ξυπνά. Φωτογραφίες, συνεντεύξεις, ταξίδια, ομιλίες, χτυπήματα στην πλάτη, καθημερινά άρθρα, όλα για τον ανερχόμενο πολιτικό γίγαντα.

      Έτσι διάφορες συγκυρίες και εξελίξεις, (το παιγνίδι είναι μακροχρόνιο - μπορεί να κρατήσει μια ζωή), φέρνουν εναλλαγές στην ζωή του πράκτορα και ξαφνικά τον βλέπουμε δήμαρχο, βουλευτή, μεγαλοδημοσιογράφο, μεγαλοεπιχειρηματία, υπουργό, πρωθυπουργό, πρόεδρο δημοκρατίας.
      Ο λαός, και εδώ και στην Ευρώπη, αποτελείται βέβαια, από τον διπλανό κ. ηλίθιο.
      Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...