ΑΝΤΙ
ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ
ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΕΔΩ ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ.
ΧΙΟΣ: ΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 200.000 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ, ΒΡΕΦΟΙ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑ, ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ Ή ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ
ΝΑΟΥΣΑ - ΧΙΟΣ - ΖΑΛΟΓΓΟ - ΨΑΡΑ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. ΕΝΑΜΙΣO ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821. Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ. ΜΕ ΑΙΜΑ ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΟΡΘΙΟΙ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΑΜΕ ΚΡΑΤΟΣ. ΤΙΜΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ.
ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΙΨΗ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΓΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
«Τούρκος μη μείνει στο Μοριά, μηδέ στον κόσμο όλο».
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
2022 ΕΤΟΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΧΙΟΥ. 1822 - 2022. 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. Ο Ζ.Π. ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ: ΟΛΟ ΤΟ 2022 ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΣΑΝ ΕΤΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. ΜΑ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΝΤΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ;
Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη
περπατώντας η Δόξα μονάχη
μελετά τα λαμπρά παλληκάρια
και στην κόμη στεφάνι φορεί
γινωμένο από λίγα χορτάρια
που’ χαν μείνει στην έρημη γη.
Από το ολοκαύτωμα και τη σφαγή των Ψαρών γλίτωσαν μόλις 3.614 Ψαριανοί από τους 7.000 γηγενείς. Όσον αφορά τους πρόσφυγες, οι απώλειες ήταν τεράστιες, αφού επιβίωσαν οι 10.000 από τους 25.000. Οι επιζήσαντες πήραν ξανά το δρόμο της προσφυγιάς και κατέφυγαν σε νησιά του Αιγαίου.
Αυτοί έμειναν από τους 200.000 Χιώτες.
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ: Φρίξον ήλιε, στέναξον γη !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦρίξον ήλιε, στέναξον γη !!!!
Ο Γουρλομάτης Εφιαλτάκης, ο Τσιπρόφσκι, η Σουρτούκω Κατίνα η Κοντή, ο φαλακρός με το Κιπά και ο Αλκοολικός από την Νικόζια είναι οι επικεφαλής του Ελληνικού Έθνους.
Ζ.Π.
To μήνυμα του Ο.Ρεχάγκελ για την συμπλήρωση των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε αφορμή την συμπλήρωση των 200 ετών από την ελληνική Επανάσταση του 1821, ο Ότο Ρεχάγκελ έστειλε το δικό του μήνυμα προς όλους τους Έλληνες.
Ο Γερμανός τεχνικός έχει συνδέσει το όνομά του με την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της Εθνικής ομάδας, την κατάκτηση του Euro του 2004 στην Πορτογαλία.
Το μήνυμα του Ρεχάγκελ:
«Αγαπητοί μου φίλοι, Έλληνες. Οι πιο θερμές ευχές μου για την εθνική σας επέτειο. Συγχαίρω την Ελλάδα για την 200η επέτειο της Επανάστασης. Η Ελλάδα, η χώρα που έζησα 9 εκπληκτικά χρόνια, η χώρα που γνώρισα και ο κόσμος που συνάντησα με έφεραν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και τη διαχρονική φιλία με τη Γερμανία. Οι σχέσεις των χωρών μας πάνε πολύ πίσω στο χρόνο. Ο μεγάλος μας ποιητής Σίλλερ, για παράδειγμα έγραψε: “Και ο ήλιος του Ομήρου, κοίτα, μας χαμογελά”. Με αυτά τα λόγια στέλνω τις πιο θερμές ευχές μου σε όλους τους Έλληνες».
Ζ.Π.
Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΛΟΓΧΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιβεβαιώνοντας όλες τις σχετικές δημοσιεύσεις, για τον πανικό που έχουν προκαλέσει στον πράκτορα του Μαξίμου οι πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας, για μαζικές κινητοποιήσεις των Ελλήνων ανήμερα της 25ης Μαρτίου, η κυβέρνηση προχώρησε σε μία κίνηση που το μοναδικό της προηγούμενο στούς δύο αιώνες ύπαρξης του Ελληνικού κράτους, ανιχνεύεται μόνο στην αντίστοιχη απόφαση της κατοχικής κυβέρνησης του 1943. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, απαγορεύονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν ανακοινωθεί από φορείς, συλλόγους και κόμματα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου στήν Αθήνα. Μέ πρόσχημα τήν ασφάλεια των επισήμων προσκεκλημένων της κυβέρνησης, η αστυνομία απαγόρευσε εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες νά γίνουν ακόμα και 2,5 ώρες μετά τήν λήξη όλων των επίσημων τελετών, και μακριά από το κέντρο των εκδηλώσεων.
Ζ.Π.
O ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
Ο Λεωνίδας Ανδρούτσος γεννήθηκε το 1824 στην σπηλιά της Βελίτσας από την Ελένη Καρέλη. Η σπηλιά ήταν γνωστή και ως «Μαύρη Τρούπα του Παρνασσού». Πήρε το όνομα «Λεωνίδας», βαπτιζόμενος από τον οπλαρχηγό της Άμφισσας, Πανουργιά.
Σε ηλικία ενός έτους έμεινε ορφανός λόγω της δολοφονίας του πατέρα του. Η μητέρα του τον έκρυβε, κάνοντας τα πάντα για να προστατέψει το παιδί της, αν και χωρίς πολλά χρήματα, καθότι ο Ανδρούτσος είχε δώσει την περιουσία του στον Αγώνα.
Τελικά ο πατέρας του Όθωνα, Λουδοβίκος Α’ παρενέβη και έθεσε υπό την προστασία του τον μικρό Λεωνίδα. Το 1833, όταν ο Όθων ήρθε στην Ελλάδα, ο νεαρός Ανδρούτσος στάλθηκε στο Μόναχο της Βαυαρίας.
Και εκεί όμως χτυπήθηκε από την δυστυχία! Η επιδημία χολέρας που θέριζε τα ευρωπαϊκά εδάφη του πήρε την ζωή. Πέθανε στις 11 Δεκεμβρίου του 1836, σε ηλικία μόλις 12 ετών.
Ο Λουδοβίκος Α’ φρόντισε η ταφή του να γίνει με τιμές, καταθέτοντας, εκτός των άλλων, ένα γενναίο ποσό στην τράπεζα. Έδωσε έπειτα εντολή οι τόκοι των χρημάτων να δαπανούνται για την συντήρηση του τάφου, όπερ και εγένετο.
Ο τάφος του Λεωνίδα Ανδρούτσου διατηρείται μέχρι και σήμερα στο παλιό νεκροταφείο του Μονάχου, βρισκόμενος απέναντι από τον τάφο του Ηλία Κατσάκου Μαυρομιχάλη, εξίσου αγωνιστή της ελληνικής επανάστασης.
Φέρει δε την επιγραφή του Γερμανού φιλέλληνα και ουμανιστή Ειρηναίου Θείρσιου, στα ελληνικά και στα γερμανικά:
«Ειμί θάλος πολυανθές, υπ’ ανδρών βλαστέν αρίστων,οίτινες αντ’ αρετής έργ οδυνηρά πάθον.Τον δε πάππον ελών νηλεώς εφόνευσ ο τύραννος,ου βία αλλά δολω, φάρμακα λυγρά διδούς.Τον δ ου γεννητήρα, τον εν πολέμοις αδάμαστον,εχθροδαποί πύργον κρήμνισαν εκ μεγάλου.Μήτηρ δε, η Παρνασσού ενί σπηλαίοις μ’έτικτεν,ενθάδε δωδεκάτη κλαύσεν αποφθίμενον»…
Ζ.Π.