ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Μαρτίου 2022

Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΑΛΑΙΝ ΝΤΕΛΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΟΡΘΙΟΣ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ

 



Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΑΛΑΙΝ ΝΤΕΛΟΝ











"Τα καλά μουλάρια πεθαίνουν εργαζόμενα".  Όθων φον Βίσμαρκ

Ο θρυλικός Γάλλος ηθοποιός Αλέν Ντελόν, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό και πάσχει από καρδιακή αρρυθμία, αποφάσισε να κάνει ευθανασία.

Νωρίτερα στις συνεντεύξεις του, ο Ντελόν είχε ήδη πει ότι θα ήθελε να πεθάνει οικειοθελώς, γιατί το βρίσκει λογικό και φυσικό. Οι νόμοι της Ελβετίας, όπου ζει ο ηθοποιός, το επιτρέπουν.

«Από μια συγκεκριμένη ηλικία, από μια συγκεκριμένη στιγμή, έχουμε το δικαίωμα να πάμε στην κόλαση ήσυχα, χωρίς να περάσουμε από νοσοκομεία, ενέσεις και άλλα πράγματα», είπε ο Αλέν Ντελόν.


Να θυμίσουμε ότι ο ηθοποιός είναι 86 ετών. Τη μεγαλύτερη φήμη την απέκτησε μετά τις ταινίες «In the Bright Sun», «Rocco and His Brothers», «Leopard», «Black Tulip».

Ο Ντελόν προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα ως «Πιο πολλά υποσχόμενος άνδρας νεοφερμένος».

Ο Άντονι Ντελόν επιβεβαίωσε ότι υποσχέθηκε στον πατέρα του Αλέν ότι θα ήταν μαζί του την ημέρα που ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός θα αποφασίσει να μην ζήσει άλλο.


Από τότε που υπέστη εγκεφαλικό το 2019, ο Αλέν Ντελόν (86) είχε αρκετές νύξεις για το τέλος της ζωής του στις δηλώσεις του και το κοινό ανέφερε ότι πιθανότατα θα επέλεγε την ευθανασία.

Σε συνέντευξή του στο RTL, ο νεότερος Ντελόν, μιλώντας για ένα νέο βιβλίο αφιερωμένο στην οικογένειά του “Between a Dog and a Wolf”, αποκάλυψε ότι υποσχέθηκε στον πατέρα του ότι θα τον ακολουθούσε και θα τον βοηθούσε την ημέρα που θα αποφασίσει να μην ζήσει πια.

Ο ηθοποιός είχε ήδη μια τέτοια εμπειρία λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν, όταν η μητέρα του Natalie πέθανε τον Ιανουάριο του 2021.

“Είναι αλήθεια ότι συνόδεψα τη μητέρα μου. Είναι αλήθεια ότι αποφάσισε να πεθάνει όπως έζησε, δηλαδή θα πει όταν το αποφασίσει, οπότε επέλεξε την ευθανασία”, είπε ο Άντονι.

Ευτυχώς, όπως λέει η ιστορία, δεν κατέφυγαν σε αυτή τη διαδικασία.

“Λέω ευτυχώς, γιατί όλα ήταν έτοιμα. Είχαμε έναν άνθρωπο…”, συνεχίζει για αυτή την πρακτική, που ακόμα δεν επιτρέπεται στη Γαλλία, αλλά βρίσκεται τακτικά στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου.

“Είναι αλήθεια ότι θα ήταν δύσκολο για εμάς να την κρατήσουμε από το χέρι και να δούμε τη ζωή να την αφήνει. Δεν λέω λοιπόν ότι το τελευταίο βράδυ ήταν εύκολο, αλλά οι τελευταίες ώρες είναι επειδή έφυγε με την ησυχία της”, συνεχίζει ο γιος του Ντελόν.

“Ο πατέρας μου συγκινήθηκε πολύ από αυτό. Η Μιρέλ ήταν εκεί και η μητέρα μου. Οι δύο Βαλκυρίες του, όπως τις αποκαλώ. Ναι, είναι αλήθεια, αυτό με ρώτησε”, εξηγεί στο μέρος της συνέντευξης που δημοσίευσε το RTL.

Μετά από ένα εγκεφαλικό, ο Αλέν Ντελόν ανέκτησε τις δυνάμεις του μένοντας στην Ελβετία, της οποίας την υπηκοότητα έχει για πάνω από δύο δεκαετίες, και το γαλλικό του καταφύγιο στο Ντούσι. Σπάνια εμφανίζεται δημοσίως. Μίλησε σε ένα ντοκιμαντέρ τον περασμένο Ιούλιο και ήρθε να αποχαιρετήσει τον συνάδελφό του Jean-Paul Belmond στην εκκλησία του Saint-Germain-des-Prés τον περασμένο Σεπτέμβριο, χαιρετώντας τους συγκεντρωμένους.

«Δεν θα ήταν κακό να πηγαίναμε και οι δύο μαζί», είχε πει τότε.

Τον περασμένο Ιανουάριο, στην πρώτη επέτειο από τον θάνατο της Νάταλι, της συζύγου του και μητέρας του Άντονυ, μας έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα: «Εδώ και ένα χρόνο… αγάπη για τη Νάταλι και για όλους όσους τη γνώρισαν και την αγάπησαν».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...