ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

14 Ιουλίου 2024

Η Σερβία στρέφεται στην πυρηνική ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Συνεργασία με την Γαλλία




Ο Καναδάς έτοιμος για τα πρωτεία στην παραγωγή ουρανίου. Χάρη στο Σασκάτσουαν, που έχει γίνει η παγκόσμια πρωτεύουσα του ουρανίου, οι Καναδοί γίνονται πρωτοπόροι της «πυρηνικής αναγέννησης»

 

ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Η Βουλγαρία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την πυρηνική ενέργεια – Η συνολική ισχύς των δύο μελλοντικών μονάδων στο Κοζλοντούι, της 7ης και της 8ης, θα είναι 2300MW. H ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.


 Την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος εξετάζει η Σερβία. Η κυβέρνηση υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με 20 επιστημονικά ινστιτούτα και πανεπιστημιακούς φορείς “για την εξέταση των δυνατοτήτων χρήσης της πυρηνικής ενέργειας”.


Με τη ενέργεια αυτή αρχίζει ουσιαστικά ο δημόσιος διάλογος για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως είχε αναγγείλει στις αρχές του 2024 η τότε πρωθυπουργός ‘Ανα Μπρνάμπιτς.

 

Παράλληλα στο κοινοβούλιο ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατάργηση του νόμου που απαγορεύει την χρήση πυρηνικής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος ο οποίος είχε ψηφιστεί το 1989, τρία χρόνια μετά την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνομπίλ.


Η Σερβία σήμερα παράγει το 70% του ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνίτη. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αποδεσμευτεί οριστικά από τον λιγνίτη μέχρι το 2050 περνώντας σταδιακά στην χρήση φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


Τον περασμένο Απρίλιο η κυβέρνηση υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού της Γαλλίας ( EDF) στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι “συμφωνήθηκε η δημιουργία συνθηκών για μια στρατηγική εταιρική σχέση στην αξιολόγηση των δυνατοτήτων για την ανάπτυξη μη στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος στη Σερβία”.


Ένα μήνα πριν την υπογραφή του μνημονίου με τους Γάλλους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξέφρασε το ενδιαφέρον της Σερβίας “να αποκτήσει τέσσερεις μικρούς αντιδραστήρες (Small modular reactors – SMRs) με δυνατότητα παραγωγής 1200 MW”.


Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι το κόστος κατασκευής θα ανέλθει σε 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ κάτι που – όπως είπε – η Σερβία δεν μπορεί να διαθέσει γι αυτό θα πρέπει να βρεθούν εταίροι οι οποίοι θα συγχρηματοδοτήσουν το έργο. Στην ανάπτυξη και κατασκευή SRMs αντιδραστήρων προπορεύεται η Κίνα και δεν αποκλείεται το θέμα να βρέθηκε στην ατζέντα των συνομιλιών που είχε με την σερβική ηγεσία ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίγκ κατά την επίσκεψη του στο Βελιγράδι, τον Μάιο.

Είναι πλέον σαφές ότι η Σερβία προσανατολίζεται στην χρήση της πυρηνικής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Ο πρωθυπουργός Μίλος Βούτσεβιτς χαιρετίζοντας την υπογραφή του μνημονίου με τους 20 επιστημονικούς φορείς τόνισε ότι “η πυρηνική ενέργεια θα μπορούσε να αποτελέσει μία ουσιαστική και σωστή απάντηση στις προκλήσεις που προκαλεί η αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος”.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


33 σχόλια:

  1. Απόπειρα δολοφονίας Ν.Τραμπ – ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Μ.Ομπάμα: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως θέση για πολιτική βία στη δημοκρατία μας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΑΜΑΣΑ Ο Α' ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ: Φον ντερ Λάιεν για απόπειρα δολοφονίας Ν.Τραμπ: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένη – Η πολιτική βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΑΝΑΜΑΣΑ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ Β' ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ: Κ.Μητσοτάκης για απόπειρα δολοφονίας Ν.Τραμπ: «Η πολιτική βία είναι απαράδεκτη στις δημοκρατικές κοινωνίες μας».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Γ' ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ: ΜΑΚΡΟΝ "Πρόκειται για μια τραγωδία για τις δημοκρατίες μας". Ποιος επιτέλους γράφει τις ομοιόμορφες δηλώσεις τους;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ: "Η πολιτική βία, όπως και κάθε άλλη μορφή της, δεν έχει καμία θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες".
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Γ.Στόλτενμπεργκ: «Το ΝΑΤΟ δεν έχει αρμοδιότητα να προστατέψει την Κύπρο από την Χεζμπολάχ γιατί η χώρα δεν είναι μέλος της Συμμαχίας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 250 Bayraktar και 50 AKINCI φτιάχνουν οι Τούρκοι κάθε μήνα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: "Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες αγώνα(πολέμου) διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα 155 χιλ, Stinger κ φορητά αντιαρματικά, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε αφειδώς στην Ουκρανία χωρίς καν να ενημερωθούν οι επιχειρησιακοί διοικητές(!), δεν θά κοιμόσασταν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελληνική Λύση: ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΧΡΕΗ!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μασκ κατά Κομισιόν: «Μου είπαν να επιβάλω λογοκρισία στο “Χ” προσφέροντας οικονομικά ανταλλάγματα»
    «Οι άλλοι δέχτηκαν – Εμείς όχι».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πούτιν: Την Ευρώπη όλο και περισσότερο σπρώχνουν στο περιθώριο της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, βυθίζουν στο χάος των μεταναστευτικών και άλλων οξύτατων προβλημάτων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκτοξεύεται ο Türksat 6A: Αναβαθμίζεται η ικανότητα επιτήρησης και επικοινωνιών της Τουρκίας.
    Θα γίνει με πύραυλο Falcon 9.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τουρκία: Γιγαντιαία επένδυση 1 δισ. από την Κίνα για εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
    Η Ελλάδα επενδύει στα «μητροπολιτικά» καζίνο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τον πρώτο εγχώριας παραγωγής τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο της έθεσε σε τροχιά η Τουρκία.
    Μια κίνηση για την οποία η Άγκυρα λέει πως θα διευρύνει τη δορυφορική κάλυψη της χώρας και θα καλύψει τις ανάγκες της για τηλεοπτικές μεταδόσεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΕ: Στις χαμηλότερες θέσεις η Ελλάδα σε παραγωγή προστιθέμενης αξίας, σε κατασκευές και βιομηχανία – Δυνατή σε υπηρεσίες και γεωργία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΑΙ: «Η Τουρκία θα παράξει 300 μαχητικά 5ης γενιάς ΚΑΑΝ και αρχίσαμε να εργαζόμαστε για την 6η»!
    «Θέλουμε να είμαστε μέσα στις τρεις πρώτες χώρες που θα έχουν μαχητικά έκτης γενιάς - Αν είναι δυνατόν ακόμα και η πρώτη».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αρχηγός πολωνικού Στρατού: «Ετοιμαζόμαστε για ολοκληρωτικό πόλεμο».
    «Η προετοιμασία για ασύμμετρες απειλές δεν αρκεί» δήλωσε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Νορβηγία συσσωρεύει σιτηρά προετοιμαζόμενη «για το αδιανόητο».

    Η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με τέσσερις ιδιωτικές εταιρείες για την αποθήκευση 30.000 τόνων σιτηρών το 2024 και το 2025.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελληνοτουρκικά: 250 Bayraktar και 50 AKINCI φτιάχνουν οι Τούρκοι κάθε μήνα και το Αρχύτας δεν θα το φτάνουν.
    Επί του παρόντος, η BAYKAR έχει μια ομάδα εργασίας 4500 ατόμων και 2000 μηχανικούς και 2500 τεχνικούς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aleksandr Dugin για απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Έγινε απόπειρα πραξικοπήματος στις ΗΠΑ! O Tραμπ είχε πει πως θα τον σκοτώσουν οι Παγκοσμιοποιητές!
    .
    Ο Ρώσος διανοούμενος Aleksandr Dugin αξιολόγησε την απόπειρα δολοφονίας του Trump στο κανάλι του στο Telegram. Τονίζοντας ότι όποιος αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση θα δαιμονοποιηθεί και θα εξαλειφθεί, ο Ντούγκιν είπε ότι η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ ήταν προβλέψιμη. Ο Ντούγκιν είπε ότι η ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας ανήκει στην ομάδα που αποτελείται από τους Ομπάμα, Μπλίνκεν, Χίλαρι Κλίντον και Μπάιντεν. Περιγράφοντας την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ ως πραξικόπημα, ο Ντούγκιν είπε: “Ο μόνος τρόπος να κρατηθεί ο παππούς … στην εξουσία είναι να σκοτώσει τον Τραμπ, ο οποίος σχεδόν σίγουρα θα κερδίσει υπό αυτές τις συνθήκες. Ουσιαστικά, υπήρξε απόπειρα πραξικοπήματος στις ΗΠΑ“. είπε.

    Ο Ντούγκιν συμπεριέλαβε τις ακόλουθες δηλώσεις στην ανάρτησή του: “Ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι μάρτυρας μιας ριζικής αλλαγής στην αρχιτεκτονική της εξουσίας. Ο Τραμπ αντιπροσωπεύει τις ΗΠΑ ως έναν από τους πόλους ενός πολυπολικού κόσμου. Όπως οι παγκοσμιοποιητές δεν ενδιαφέρονται για τις ΗΠΑ, δεν ενδιαφέρονται ούτε για τους άλλους. «Ο Τραμπ είναι υπέρ της Αμερικής και κατά της παγκόσμιας κυβέρνησης, όπως ο Πούτιν είναι υπέρ της Ρωσίας, ο Σι Τζινπίνγκ είναι για την Κίνα, ο Μόντι είναι για την Ινδία και ο Ορμπάν, ο Φίτσο, η Μαρίν Λεπέν είναι υπέρ της Ευρώπης. …
    .
    Ο πολυπολικός κόσμος είναι ένα σύστημα κυριαρχιών, ενώ οι παγκοσμιοποιητές θέλουν τη μοναδική πλανητική δύναμη που τους ξέφυγε από τα χέρια με την κατάρρευση του Συμφώνου της Βαρσοβίας και τη διάλυση της ΕΣΣΔ και στην οποία προσκολλώνται τώρα απελπισμένα. Οι παγκοσμιοποιητές επιτέλους στράφηκαν απευθείας σε τρομοκρατικές τακτικές. Αυτό είναι ένα τετελεσμένο γεγονός, όχι μια σειρά από συμπτώσεις... Ο Τάκερ Κάρλσον μου είπε σε μια ομιλία του στη Μόσχα ότι ο Τραμπ φοβόταν σοβαρά μην τον σκοτώσουν οι παγκοσμιοποιητές. Προφανώς είχε καλό λόγο. Όσο ο γεροντικός Τζο βυθίζεται στα πιο βαθιά γεράματα, τόσο πιο πιθανό είναι ο Τραμπ να δολοφονηθεί..”
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βίντεο: O κολοσσός BlackRock που χρηματοδοτεί το ουκρανικό καθεστώς είχε πληρώσει τον δολοφόνο Τόμας Μάθιου Κρουκς σε διαφήμισή της
    Όλα αρχίζουν να ξετυλίγονται για την απόπειρα δολοφονίας του Ν.Τραμπ που προκάλεσε έναν νεκρό πολίτη και δύο βαριά τραυματισμένους - Ο ρόλος της Blackrock στην Ελλάδα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ιδρυτής της Blackrock είναι ο γνωστός Larry Fink.ενώ ο τωρινός CEO o Laurence D. Fink.

    Η Blackrock είναι βασικός χρηματοδότης του καθεστώτος του Κιέβου, αλλά και ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης εκτάσεων γης στην Ουκρανία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λίγες ακόμα πληροφορίες για τον (Εβραίο φυσικά!) Larry Fink: είναι αυτός που δημιούργησε το ESG score για να βαθμολογούνται εταιρίες και κράτη ολόκληρα (ανεξαρτήτου μεγέθους) με βάση το αν προωθούν την "διαφορετικότητα" και αν αναπαράγουν το παραμύθι της "κλιματικής αλλαγής".

    Ανάλογα με το σκορ που έχουν σε αυτό, καθορίζεται και το αν τα πολλά επενδυτικά κεφάλαια που ελέγχει η BlackRock θα στείλουν λεφτά προς το μέρος σου.

    Αν αναρωτηθήκατε λοιπόν ποτέ γιατί ξαφνικά εταιρίες και κυβερνήσεις που θα έπρεπε να είναι σε θέση να καταλάβουν το πόσο τις βλάπτει, τώρα προωθούν την ανωμαλία και σκοτώνουν την ενεργειακή τους αυτονομία, τώρα ξέρετε το γιατί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συνέντευξη του Σόρος που λέει ότι θεωρεί πως είναι θεός.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σε ποια αδελφότητα ανήκει ο Τραμπ και τι πρεσβεύει;
    Σίγουρα ο Μπάιντεν ανήκει σε άλλη αδελφότητα.
    Οι Μπους ανήκαν στους SKULL AND BONES μαζί με τους Κλίντον. Υπάρχουν φωτογραφίες που χαιρετούν όπως οι Γκρίζοι λύκοι. Ο Ομπάμα ανήκει στην Μαύρη αδελφότητα μαζί ήταν και ο Ρήγκαν.
    Πολλές από τις αδελφότητες έχουν ιδρυθεί απο Σιωνιστές.
    Τρώγονται μεταξύ τους συν τους Ιλουμινάτι και την Λευκή αδελφότητα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος πρόεδρος των Ρεμπουμπλικανών δήλωσε την Πέμπτη ότι «αν κάποιος Εβραίος ψήφισε τον Τζο Μπάιντεν, θα έπρεπε να ντρέπεται για τον εαυτό του», σχολιάζοντας τη στάση του προέδρου των ΗΠΑ που απειλεί ότι θα σταματήσει στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ εάν ξεκινήσει μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, στο νότο του θύλακα της Γάζας.

    «Αυτό που κάνει ο Μπάιντεν σε σχέση με το Ισραήλ είναι ντροπιαστικό. Εγκατέλειψε τελείως το Ισραήλ. Υποθέτω ότι αισθάνεται καλά για αυτό γιατί το έκανε ως πολιτική απόφαση. Πρέπει να κάνετε τη σωστή απόφαση, όχι την πολιτική απόφαση», δήλωσε ο Τραμπ, έξω από το δικαστήριο Νέας Υόρκη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όταν ξέσπασε η εισβολή την 20ή Ιουλίου 1974, η Ρωσία πήρε ξεκάθαρα τη θέση της Τουρκίας. Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ μετέδιδε ότι "τα στρατεύματα της Τουρκίας αντιμετωπίζουν τη λυσσώδη αντίδραση των πραξικοπηματιών". Όπως μαρτυρεί ο Αντρέας Ζιαρτίδης, ο πρέσβης της ΕΣΣΔ στην Κύπρο, αποπειράθηκε να εμποδίσει τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Εζεκία Παπαϊωάννου να κυκλοφορήσει ανακοίνωση καταδίκης της εισβολής. Όταν ο Παπαϊωάννου έδειξε την ανακοίνωση στον Αστάβιν, αυτός αντέδρασε ως εξής: "Δεν θεωρούσε σωστό να εκδώσει το κόμμα ανακοίνωση καταδίκης της εισβολής".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε δήλωσή του, ο Μπρέζνιεφ (δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 1974στην Ουάσιγκτον Ποστ) ανέφερε ότι "στην Κύπρο υφίσταται απροκάλυπτη επίθεση του ελληνικού στρατιωτικού καθεστώτος και η ΕΣΣΔ απαιτεί παύση της στρατιωτικής ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Κύπρου".
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης της Γενεύης που έγινε μεταξύ πρώτης και δεύτερης εισβολής, ο Σοβιετικός αντιπρόσωπος Μίνιν ενδιαφερόταν μόνο να μην υπάρξει ΝΑΤΟϊκή ρύθμιση του Κυπριακού. Και όταν ξέσπασε ο δεύτερος γύρος της εισβολής, ο σταθμός "Φωνή της Μόσχας", που μετέδιδε στα ελληνικά, ανέφερε πως ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα (όχι τουρκικά) συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στην Κύπρο.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  24. Ιστορία από τον Στάλιν.
    Ο Στάλιν, ζήτησε να του φέρουν μία κότα, την πήρε στην αγκαλιά του και πιέζοντας την σφιχτά με το ένα χέρι, με το άλλο άρχισε να την ξεπουπουλιάζει.
    Η κότα φώναζε από πόνο και προσπαθούσε να δραπετεύσει με κάθε τρόπο χωρίς επιτυχία, η λαβή ήταν πολύ δυνατή για εκείνη….
    Ο Στάλιν κατάφερε να αφαιρέσει όλα τα φτερά, χωρίς μεγάλα προβλήματα και αφού τελείωσε είπε στους συνεργάτες του:
    Τώρα κοιτάξτε τι θα συμβεί.. :
    Έβαλε την κότα στο έδαφος και απομακρύνθηκε από αυτήν, πήγε και πήρε λίγο σιτάρι, ενώ οι συνεργάτες του παρακολουθούσαν με έκπληξη καθώς, παρά τους πόνους και την αιμορραγία, η κότα έτρεξε προς αυτόν μόλις έριξε χούφτες σιτάρι στο έδαφος, περιμετρικά στο δωμάτιο.
    Η κότα όχι μόνο δεν έφυγε αλλά τον ακολουθούσε σε κάθε του βήμα.
    Σε αυτό το σημείο ο Στάλιν στράφηκε στους βοηθούς του, που έκπληκτοι παρατηρούσαν το θέαμα και είπε:
    “Είδατε, έτσι κυβερνώνται οι ανόητοι άνθρωποι. Είδατε πως η κότα με ακολουθούσε παρά τον πόνο που της προκάλεσα;
    Οι περισσότεροι λαοί είναι έτσι, συνεχίζουν να ακολουθούν τους κυβερνήτες και τους πολιτικούς τους παρά τον πόνο που τους προκαλούν, με μοναδικό σκοπό να λάβουν ένα δωράκι, λίγο παραπάνω από το τίποτα ή απλώς κάποιο φαγητό για να ξεχάσουν την πείνα τους για λίγες μέρες”!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ;
    Η μητέρα του Πούτιν φρόντιζε να έχει ο γιος της και Εβραίους δασκάλους.
    Στο Λύκειο είχε καθηγήτρια την Εβραία Μίνα Γιουδικσκάγια Μπερλίνερ στην οποία είχε ιδιαίτερη αγάπη.
    Όταν αυτή μετακόμισε μόνιμα στο Ισραήλ το 1973, ο Βλαντιμίρ Πούτιν της αγόρασε ένα παραλιακό διαμέρισμα στο Τελ Αβίβ.
    Τον Δεκέμβριο του 2017 πέθανε η Μίνα Μπερλίνερ και άφησε το διαμέρισμα σε αυτόν που της το αγόρασε. Στον Βλαντιμίρ Πούτιν.
    Ο οποίος είναι και κάτοχος αυτού του παραλιακού διαμερίσματος στο Τελ Αβίβ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Ζ.Π ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΡΑΦΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ.
    Η Ρωσία, η χώρα που αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα δημητριακών του πλανήτη, απαγορεύει την πώληση δημητριακών στη Δύση και θα εξάγει μόνο σε χώρες φιλικές προς αυτήν, ενώ πλέον ελέγχει και την παραγωγή και διακίνηση δημητριακών και στην Ουκρανία που αποτελεί μεγάλη παραγωγό χώρα.
    Η Ελλάδα καλώς ή κακώς με απόφαση της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη είναι πλέον εχθρός της Ρωσίας και άρα αυτές οι αντι-κυρώσεις θα πλήξουν και την ελληνική οικονομία.
    Η αύξηση της τιμής των δημητριακών θα επιφέρει πληθωριστικές πιέσεις στις απόλυτα εξαρτημένες δυτικές αγορές.
    Θα είναι η τρίτη φορά μετά το 2008, και το 2010 που η Ρωσία θα κλείσει την «ροή» των δημητριακών προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη Δύση.
    «Η Ρωσία κατέγραψε μια τεράστια σοδειά σιτηρών αυτή τη χρονιά (104 εκατ. τόνοι), αλλά η αστάθεια της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου και οι υψηλές τιμές σε παγκόσμιο επίπεδο πυροδότησαν μια αλματώδη αύξηση των εξαγωγών και η χώρα πλέον χρειάζεται να περιφρουρήσει τα αποθέματά της», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε μια συνάντηση με ανώτατους αξιωματούχους, όπως μετέδωσαν κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.
    «Πρέπει να διαθέτουμε τα ελάχιστα αποθέματα που εγγυώνται τη διατροφική ασφάλεια της Ρωσίας. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ ότι είναι καιρός να εξετάσουμε την επιβολή διοικητικών μέτρων για τον περιορισμό των εξαγωγών», ανέφερε ο Μεντβέντεφ.
    «Θα ετοιμάσουμε μια πρόταση για να ληφθεί απόφαση σχετικά με έναν εξαγωγικό δασμό… θα γίνει μέσα σε 24 ώρες», αποκρίθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
    Κυβερνητικοί αξιωματούχοι συζητούν για έναν απαγορευτικό δασμό κι ενδέχεται να τον επιβάλουν πριν οι εξαγωγείς μπορέσουν να εκτελέσουν τις παραγγελίες τις οποίες έχουν ήδη λάβει από το εξωτερικό, σύμφωνα με μια πηγή του αγροτοβιομηχανικού τομέα που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Νορβηγία συσσωρεύει σιτηρά προετοιμαζόμενη «για το αδιανόητο».

      Η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με τέσσερις ιδιωτικές εταιρείες για την αποθήκευση 30.000 τόνων σιτηρών το 2024 και το 2025.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...