ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Μαρτίου 2022

Ο στρατός των ΗΠΑ αναπτύσσει στολές που καταστρέφουν τα βιολογικά όπλα σε λίγα λεπτά. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

 

 




ΗΠΑ: «Ναι, υπάρχουν αμερικανικά εργαστήρια βιολογικών όπλων στην Ουκρανία. Εργαζόμαστε εκεί πάνω στον Άνθρακα και στην Πανώλη. Τα καταστρέφουμε για να μην τα πάρει η Ρωσία».

 

 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ, ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΚΑΡΟΣ. ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ, ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ. 








Οι χημικοί που συνεργάζονται με τον αμερικανικό στρατό αναπτύσσουν νέες στολές που μπορούν να διασπάσουν γρήγορα τις τοξικές ουσίες, προστατεύοντας τα στρατεύματα από τα βιολογικά όπλα, σύμφωνα με το Wired.
Το εργαστήριο του Omar Farha στο Northwestern University δοκιμάζει ένα ύφασμα που μπορεί να εξουδετερώνει τους νευρικούς παράγοντες.
Το νέο ύφασμα αποτελεί μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας μεταξύ του κολλεγίου και του Στρατού, η οποία μπορεί να διαρκέσει πάνω από μια δεκαετία για να δοκιμαστεί και στη συνέχεια να ανατεθεί ως ομοιόμορφη στη μάχη επόμενης γενιάς.
Το ύφασμα μπορεί να καταστρέψει τους νευρικούς παράγοντες VX, soman και sarin. Αυτές οι επικίνδυνες χημικές ουσίες μπορούν να παραχθούν σε ένα βιολογικό εργαστήριο επιπέδου 4 (BSL-4), όπως αυτό που βρίσκεται στο Wuhan της Κίνας.

  




Το Wired σημείωσε ότι ο Στρατός έχει ήδη στολές για να προστατεύσει τα στρατεύματα από τους νευρικούς παράγοντες, αλλά δεν υπάρχουν στολές που να μπορούν να καταστρέψουν τις τοξίνες.
Ο Jared DeCoste, ερευνητής, δήλωσε ότι ο στρατός έχει ψάξει για στολές που μπορούν να προστατεύσουν τα στρατεύματα από βιολογικά όπλα και ταυτόχρονα να καταστρέψουν τα χημικά.


Σύμφωνα με τον Farha, το σημαντικό συστατικό στο νέο ύφασμα είναι ένα τσαλακωμένο κρυσταλλικό μόριο που ονομάζεται MOF-808:
"Το μόριο αυτό συλλέγει ουσιαστικά νερό από τον ατμοσφαιρικό αέρα.Ο υδρατμός συμπυκνώνεται πάνω σε μόρια MOF-808 λόγω του σχήματος και των χημικών ιδιοτήτων τους.Όταν το MOF-808 έρχεται σε επαφή με έναν νευρικό παράγοντα, το νερό που συνδέεται με το μόριο σπάει την τοξίνη, ενώ τα άτομα ζιρκονίου που επαναλαμβάνονται σε όλο το κρύσταλλο του MOF-808 χρησιμεύουν ως καταλύτης, επιταχύνοντας την διάσπαση του νευρικού παράγοντα.

Όσο το ύφασμα φοριέται σε ένα μέρος όπου το επίπεδο υγρασίας είναι τουλάχιστον 30%, μπορεί να συλλέξει αρκετό νερό για να διασπάσει τους νευρικούς παράγοντες μέσα σε λίγα λεπτά."
Οι απειλές του βιολογικού πολέμου κατά τη δεκαετία του 2020 είναι αναμφίβολα ένα ζήτημα που αφορά το στρατό, ίσως γι 'αυτό το λόγο η επόμενη γενεά στολών για την απάλυνση και την εξουδετέρωση των τοξινών θα είναι τυποποιημένο θέμα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...