ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Μαρτίου 2022

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΟΥΒΑΛ ΝΩΕ ΧΑΡΑΡΙ: "Γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει χάσει ήδη τον πόλεμο. Στο πιστοποιητικό θανάτου της ρωσικής αυτοκρατορίας θα είναι γραμμένο το όνομα του Πούτιν".


ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ. Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΑΠΕΙΛΕΙ: «ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016». ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ (ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ Ζ.Π. ΤΗΣ 17ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2016. Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ;)



Θα δημιουργηθεί τελικά εργοστάσιο κατασκευής γερμανικών τανκς Λέοπαρντ στην Ελλάδα;

 



Εκτάκτως στη Μόσχα ο (προϊστάμενος) πρωθυπουργός του Ισραήλ - Συναντήθηκε με τον Πούτιν. Θα απαιτήσει εξηγήσεις από τον Πούτιν γιατί επιτέθηκε στον ιουδαίο Ζελένσκι;






Μία τρυφερή συνομιλία του ομοφυλόφιλου Χαράρι με τον Μητσοτάκη το 2020. Η χαρά και η ικανοποίηση του Μητσοτάκη ξεχειλίζουν φανερά από την γλώσσα του σώματός του. Μόνο όταν συνευρίσκεται με "μεταναστόπουλα" αποκτά ο Κούλης τέτοιο ύφος. Βρήκε ο γύφτος την γενιά του...

(Τά κείμενα του Χαράρι χρησιμοποιούνται σαν Αγία Γραφή στην Ελλάδα τελευταία καί προωθούνται από φροντιστήρια  που προετοιμάζουν υποψηφίους της Γ΄ λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις).




Ο  εβραίος ιστορικός και φίλος του Μητσοτάκη Γιουβάλ Νώε Χαράρι ζει ευτυχισμένος στο κιμπούτς Μεσιλάτ Ζιόν κοντά στην Ιερουσαλήμ, παντρεμένος με τον αγαπημένο του Ιτζίκ.


 Με άρθρο του στην Guardian, ο ιστορικός Γιουβάλ Νώε Χαράρι εξηγεί τους λόγους που ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη χάσει τον πόλεμο.

Γιουβάλ Νώε Χαράρι: Γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει χάσει ήδη τον πόλεμο - iefimerida.gr

Ο ιστορικός, φιλόσοφος και συγγραφέας αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και στο γεγονός πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα καταφέρει ποτέ να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: τη μεγάλη ρωσική αυτοκρατορία. Όπως λέει: «Μπορεί οι Ρώσοι να κατακτήσουν την Ουκρανία, αλλά οι Ουκρανοί έδειξαν τις τελευταίες ημέρες πως δεν θα τους αφήσουν να την κρατήσουν».

 

Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου, φαίνεται όλο και πιο πιθανό πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν οδεύει προς μια ιστορική ήττα, γράφει ο Γιουβάλ Νώε Χαράρι. Μπορεί να κερδίσει όλες τις μάχες αλλά να χάσει τον πόλεμο. Το όνειρο του Πούτιν για την ανοικοδόμηση της ρωσικής αυτοκρατορίας βασιζόταν πάντα στο ψέμα πως η Ουκρανία δεν είναι ένα πραγματικό έθνος, ότι οι Ουκρανοί δεν είναι ένας πραγματικός λαός και πως οι κάτοικοι του Κιέβου, του Χάρκοβο και του Λβιβ λαχταρούν την κυριαρχία της Μόσχας.


Η Ουκρανία έχει ιστορία μεγαλύτερη από αυτή της Μόσχας

Αυτό είναι ψέμα -η Ουκρανία είναι ένα έθνος με περισσότερα από 1.000 χρόνια ιστορίας και το Κίεβο ήταν ήδη μια μεγάλη μητρόπολη όταν η Μόσχα δεν ήταν καν χωριό. Όμως ο Ρώσος δεσπότης, σημειώνει ο Χαράρι, έχει πει τόσες φορές το ψέμα του που προφανώς το πιστεύει και ο ίδιος.

Όταν σχεδίαζε την εισβολή στην Ουκρανία, ο Πούτιν μπορούσε να βασιστεί σε πολλά γνωστά γεγονότα. Ήξερε ότι στρατιωτικά η Ρωσία είναι ο Γολιάθ και η Ουκρανία ο Δαβίδ. Ήξερε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα έστελνε στρατεύματα για να βοηθήσει την Ουκρανία. Γνώριζε ότι η ευρωπαϊκή εξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα έκανε χώρες όπως η Γερμανία να διστάσουν να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις. Με βάση αυτά τα γνωστά γεγονότα, τα σχέδιό του ήταν να χτυπήσει σκληρά και γρήγορα την Ουκρανία, να αποκεφαλίσει την κυβέρνησή της, να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς μαριονέτας στο Κίεβο και να διώξει την ανίσχυρη οργή των δυτικών κυρώσεων.

Αλλά υπήρχε ένας μεγάλος «άγνωστος Χ» σχετικά με αυτό το σχέδιο, σημειώνει ο Χαράρι. Όπως έμαθαν οι Αμερικανοί στο Ιράκ και οι Σοβιετικοί στο Αφγανιστάν, είναι πολύ πιο εύκολο να κατακτήσεις μια χώρα παρά να την κρατήσεις. Ο Πούτιν ήξερε ότι είχε τη δύναμη να κατακτήσει την Ουκρανία. Θα αποδεχόταν όμως ο ουκρανικός λαός το καθεστώς μαριονέτας της Μόσχας; Ο Πούτιν έπαιξε στοίχημα ότι θα το έκαναν. Εξάλλου, όπως εξήγησε επανειλημμένα σε όποιον ήθελε να ακούσει, η Ουκρανία δεν είναι ένα πραγματικό έθνος και οι Ουκρανοί δεν είναι ένας πραγματικός λαός. Το 2014, οι άνθρωποι στην Κριμαία δεν αντιστάθηκαν σχεδόν καθόλου στους Ρώσους εισβολείς. Γιατί το 2022 να είναι διαφορετικό;

Κάθε μέρα που περνά, γίνεται όλο και πιο σαφές πως το στοίχημα του Πούτιν αποτυγχάνει. Ο ουκρανικός λαός αντιστέκεται με όλη του την καρδιά, κερδίζοντας τον θαυμασμό όλου του κόσμου -και κερδίζοντας τον πόλεμο. Πολλές μαύρες ημέρες αναμένονται. Οι Ρώσοι μπορεί ακόμα και να κατακτήσουν ολόκληρη την Ουκρανία. Αλλά για να κερδίσουν τον πόλεμο, οι Ρώσοι θα έπρεπε να κρατήσουν την Ουκρανία και μπορούν να το κάνουν μόνο εάν τους αφήσει ο ουκρανικός λαός. Αλλά αυτό φαίνεται όλο και πιο απίθανο να συμβεί.

Κάθε ρωσικό τανκ που καταστρέφεται και κάθε Ρώσος στρατιώτης που σκοτώνεται, αυξάνει το θάρρος των Ουκρανών να αντισταθούν. Και για κάθε Ουκρανό που σκοτώνεται βαθαίνει το μίσος των ομοεθνών του. Το μίσος είναι το πιο άσχημο από τα συναισθήματα. Αλλά για τα καταπιεσμένα έθνη, το μίσος είναι ένας κρυμμένος θησαυρός. Θαμμένο βαθιά στην καρδιά, μπορεί να διατηρήσει αντίσταση για γενιές.


Στο πιστοποιητικό θανάτου της ρωσικής αυτοκρατορίας θα είναι γραμμένο το όνομα του Πούτιν.

Για να αποκαταστήσει τη ρωσική αυτοκρατορία, ο Πούτιν χρειάζεται μια σχετικά αναίμακτη νίκη που θα οδηγήσει σε μια σχετικά μισητή ειρήνη. Χύνοντας όλο και περισσότερο ουκρανικό αίμα, ο Πούτιν διασφαλίζει ότι το όνειρό του δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ. Δεν θα είναι το όνομα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ γραμμένο στο πιστοποιητικό θανάτου της ρωσικής αυτοκρατορίας: θα είναι του Πούτιν. Ο Γκορμπατσόφ άφησε τους Ρώσους και τους Ουκρανούς να νιώθουν σαν αδέρφια. Ο Πούτιν τους έχει μετατρέψει σε εχθρούς και έχει εξασφαλίσει πως το ουκρανικό έθνος θα αυτοπροσδιορίζεται εφεξής σε αντίθεση με τη Ρωσία.

Τα έθνη τελικά χτίζονται πάνω σε ιστορίες. Κάθε μέρα που περνά προσθέτει περισσότερες ιστορίες που θα διηγούνται οι Ουκρανοί, όχι μόνο στις σκοτεινές μέρες που έρχονται, αλλά στις δεκαετίες και τις επόμενες γενιές. Ο πρόεδρος που αρνήθηκε να φύγει από την πρωτεύουσα, λέγοντας στις ΗΠΑ ότι χρειάζεται πυρομαχικά και όχι φυγάδευση, οι στρατιώτες από το Φιδονήσι που είπαν σε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο «να γαμ@@@», οι άμαχοι που προσπάθησαν να σταματήσουν τα ρωσικά τανκς καθισμένοι οκλαδόν στο πέρασμά τους: αυτό είναι το υλικό από το οποίο χτίζονται τα έθνη. Μακροπρόθεσμα, αυτές οι ιστορίες μετρούν περισσότερο από τα τανκς.


Ο Πούτιν υποδύεται τον ρόλο του Χίτλερ

Ο Ρώσος δεσπότης θα έπρεπε να το γνωρίζει όπως όλοι. Ως παιδί μεγάλωσε με ιστορίες για τη ρωσική γενναιότητα στην πολιορκία του Λένινγκραντ. Τώρα δημιουργεί περισσότερες τέτοιες ιστορίες, αλλά υποδύεται τον ρόλο του Χίτλερ.

Οι ιστορίες της ουκρανικής γενναιότητας δίνουν αποφασιστικότητα όχι μόνο στους Ουκρανούς, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Δίνουν κουράγιο στις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών εθνών, στην αμερικανική διοίκηση, ακόμη και στους καταπιεσμένους πολίτες της Ρωσίας. Εάν οι Ουκρανοί τολμήσουν να σταματήσουν ένα τανκ με γυμνά χέρια, η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να τολμήσει να τους προμηθεύσει με μερικούς αντιαρματικούς πυραύλους, η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να τολμήσει να κόψει τη Ρωσία από το Swift και οι Ρώσοι πολίτες μπορούν να τολμήσουν να δείξουν την αντίθεσή τους σε αυτόν τον παράλογο πόλεμο.

Δυστυχώς, αυτός ο πόλεμος είναι πιθανό να είναι μακροχρόνιος. Αλλά το πιο σημαντικό ζήτημα έχει ήδη αποφασιστεί. Οι τελευταίες μέρες απέδειξαν σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η Ουκρανία είναι πραγματικό έθνος, ότι οι Ουκρανοί είναι πραγματικός λαός και ότι σίγουρα δεν θέλουν να ζήσουν κάτω από μια νέα ρωσική αυτοκρατορία. Το κύριο ερώτημα που μένει ανοιχτό είναι πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να περάσει αυτό το μήνυμα τα χοντρά τείχη του Κρεμλίνου.




Γιουβάλ Νῶε Χαράρι: Ισραηλινός ιστορικός και καθηγητής του τμήματος ιστορίας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. 

Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου (2014) και Homo Deus: Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος (2016), τα οποία σημείωσαν διεθνή εκδοτική επιτυχία σε πολλές γλώσσες. Στα γραπτά του εξετάζει το ζήτημα της ελεύθερης θέλησης, της συνείδησης και της νοημοσύνης. Οι πρώτες δημοσιεύσεις που είχε κάνει αφορούσαν αυτό που περιγράφει ως γνωσιακή επανάσταση, η οποία εμφανίστηκε στο ανθρώπινο είδος πριν από περίπου 50.000 έτη, όταν οι Χόμο Σάπιενς αντικατέστησαν τους Νεάντερταλ, ανέπτυξαν ικανότητα λόγου και οργανωμένες κοινωνίες, και εξελίχθηκαν σε θηρευτές στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας, στηριζόμενοι παράλληλα στην εξάπλωσή τους αυτήν από την αγροτική παραγωγή της νεολιθικής επανάστασης, και πιο πρόσφατα από την επιστημονική μεθοδολογία και σκέψη, που επέτρεψαν στον άνθρωπο να μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό κύριος του περιβάλλοντός του. Στα γραπτά του εξετάζει τις συνέπειες ενός μελλοντικού βιοτεχνολογικού κόσμου, όπου οι διαθέτοντες αίσθηση οργανισμοί αντικαθίστανται από τα δικά τους τεχνολογικά δημιουργήματα, και καταλήγει πως ο Χόμο Σάπιενς θα εξαφανιστεί σε περίπου έναν αιώνα.

Μεγάλωσε στη Χάιφα του Ισραήλ, σε κοσμική εβραϊκή οικογένεια με λιβανέζικες και ανατολικοευρωπαϊκές ρίζες. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του αποκτώντας το διδακτορικό του στο Κολέγιο του Ιησού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης το 2002.


Το 2002 παντρεύτηκε στο Τορόντο του Καναδά με τον σύζυγο του Ιτζίκ, ο οποίος επίσης εκτελεί και καθήκοντα ατζέντη του. Η μόνιμη διαμονή του είναι στο κιμπούτς Μεσιλάτ Ζιόν κοντά στην Ιερουσαλήμ. Εξασκεί επίσης τον βoυδιστικό διαλογισμό Βιπασσάνα.



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ











8 σχόλια:

  1. Πούτιν: “Όποια χώρα επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα θεωρηθεί από τη Μόσχα πως εμπλέκεται στον πόλεμο”.
    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατέστησε σαφές χθες Σάββατο ότι η κυβέρνησή του θα θεωρήσει αυτόματα μέρος που εμπλέκεται στον πόλεμο οποιαδήποτε χώρα τυχόν αποπειραθεί να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, αίτημα που έθεσε πολύ πιεστικά το Κίεβο αλλά το NATO και οι ΗΠΑ απέρριψαν.

    «Ακούμε ότι χαρακτηρίζεται αναγκαίο να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στον ουκρανικό εναέριο χώρο. Όμως είναι αδύνατο να γίνει αυτό από την ουκρανική επικράτεια, είναι δυνατό μόνο από το έδαφος γειτονικών χωρών», σημείωσε ο κ. Πούτιν.

    Ξεκαθάρισε κατόπιν πως οποιοδήποτε μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση θα εκλαμβανόταν από τη Μόσχα «ως συμμετοχή στην ένοπλη σύρραξη κάθε χώρας» το έδαφος της οποίας θα χρησιμοποιείτο για να «δημιουργηθεί απειλή για τους στρατιωτικούς μας».

    Επιπλέον, ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η Ουκρανία κινδυνεύει να πάψει να υπάρχει ως κράτος αν οι αρχές στο Κίεβο δεν αλλάξουν πολιτική.

    «Οι σημερινές (σ.σ. ουκρανικές) αρχές πρέπει να κατανοήσουν ότι εάν συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν, θα θέσουν υπό αμφισβήτηση την ύπαρξη του ουκρανικού κράτους. Και αν συμβεί αυτό, θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη», διεμήνυσε ο ένοικος του Κρεμλίνου.

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέκρινε με έκδηλη οργή την Παρασκευή την άρνηση του NATO να επιβληθεί ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού στην Ουκρανία για να εξουδετερωθούν οι πολύ πιο ισχυρές δυνατότητες της Ρωσίας στους αιθέρες.

    Οι δυτικές χώρες απέρριψαν το αίτημα, εξ ορισμού περίπλοκο ως προς την εφαρμογή, εξηγώντας πως θα ήγειρε κίνδυνο να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία, ο στρατός της οποίας εισέβαλε στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισραήλ, στην χώρα του Χαράρι: 19χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς και έπεσε νεκρός.
    Τα τελευταία χρόνια έχουμε το ίδιο μοτίβο: παιδιά, έφηβοι, νεαροί Παλαιστίνοι σκοτώνονται εν ψυχρώ από πάνοπλους ισραηλινούς κομμάντος και μετά ανακοινώνεται ότι ένας (μοναχικός) νεαρός επετέθη με μαχαίρι σε πάνοπλους στρατιώτες κι αυτοί τον σκότωσαν αμυνόμενοι.
    Είναι φανερό ότι δεν γίνεται έτσι. Βέβαια οι ισραηλινοί την δουλειά τους κάνουν. Αλλά να μας κοροϊδεύουν;
    Φανταστείτε ανάλογα περιστατικά με εισβολείς λαθρομετανάστες στην Ελλάδα...

    Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ σκότωσαν σήμερα το πρωί έναν Παλαιστίνιο που επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

    Ο δράστης, ένας 19 χρονος Παλαιστίνιος από την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, κατευθύνθηκε προς δύο αστυνομικούς που βρίσκονταν στην πύλη της παλιάς πόλης, “έβγαλε μαχαίρι και επιτέθηκε σε έναν από αυτούς”, επεσήμανε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας. Άλλοι αστυνομικοί που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης “απάντησαν πυροβολώντας εναντίον του και εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη”.

    Οι δύο Ισραηλινοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, επεσήμανε η αστυνομία, ο ένας από την επίθεση με το μαχαίρι και ο άλλος από τα αστυνομικά πυρά.

    Φωτογραφία από το περιστατικό, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, δείχνει ένα μαχαίρι στο έδαφος δίπλα σε μια κηλίδα αίματος.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ "ΟΥΚΡΑΝΟΙ" ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΝ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΜΑΝΙΑΚΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ: Ihor Kolomoyskyi, Oleksandr Yaroslavsky, Zvi Hirsch--ο οποίος άλλαξε το όνομά του, όπως πολλοί Εβραίοι--σε Gennadiy Boholyubov, ο πρωθυπουργός Denys Shmyhal, ο Υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov και ο Υπουργός Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφοριών Oleksandr Tkachenko, όλοι Εβραίοι...Με τη βοήθεια της Βικτόρια Νούλαντ, (γεννημένη ως «Nudelman»), της Εβραϊκής καταγωγής υφυπουργού του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

    Όλοι αυτοί οι ολιγάρχες έχουν γενεαλογίες που μπορούν να ανιχνευθούν στις εβραϊκές οικογένειες των Μπολσεβίκων. Οι ίδιες οικογένειες που χρηματοδότησαν την ανατροπή της τσαρικής Ρωσίας και τη μοναρχία του Νικολάου Β'.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΜΠΛΕΚΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ; ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΠΛΕΞΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...
    Ιουδαίος Μπλίνκεν: “Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία δεν συνδέονται με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν”.
    Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία δεν έχουν καμία σχέση με μια πιθανή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

    Η Ρωσία ζήτησε το Σάββατο να της δοθούν γραπτές εγγυήσεις από την Ουάσινγκτον ότι οι κυρώσεις σε βάρος της δεν θα επηρεάσουν τη συνεργασία της με το Ιράν.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS ο Μπλίνκεν είπε είναι «κοντά» η επίτευξη συμφωνίας με το Ιράν, ωστόσο παραμένουν ανεπίλυτα ακόμα «ένα-δυο δύσκολα ζητήματα».

    «Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί (…) στη Ρωσία δεν έχουν καμία σχέση με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν και τις προοπτικές αναβίωσής της. Αυτά τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και δεν συνδέονται, κατά κανέναν τρόπο, μεταξύ τους», πρόσθεσε.

    Το αίτημα της Ρωσίας θα μπορούσε να τορπιλίσει τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 με την οποία η διεθνής κοινότητα ήρε τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ισραήλ: Ο Πούτιν ξέρει πολύ καλά που βρίσκεται ο Ζελένσκι αλλά δεν θέλει να τον πειράξει.

    Τι έχουν αναφέρει Ρώσοι αξιωματούχοι στους Ισραηλινούς.

    Στο Ισραήλ έχουν κατανοήσει πολύ καλά ότι η Μόσχα δεν έχει καμία διάθεση να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, αναφέρουν ισραηλινά δημοσιεύματα.

    Όπως έχουν διαμηνύσει οι Ρώσοι, η Μόσχα γνωρίζει άριστα την τοποθεσία του Ζελένσκι αλλά δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε καμία επιχείρηση εναντίον του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Σε πενήντα χρόνια δεν θα υπάρχουν άντρες».

    Ο Adam Carolla είναι Αμερικάνος κωμικός, παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών και ηθοποιός. Είναι παρουσιαστής της εκπομπής ‘The Adam Carolla Show’.

    Το Νοέμβριο του 2010 εξέδωσε το βιβλίο ‘In Fifty Years We'll All Be Chicks’.

    - Ένα απόσπασμα από συνέντευξή του στο FoxNews -

    Ο Adam Carolla έχει μερικές πολύ τολμηρές απόψεις, όταν πρόκειται για καθετί, από τη θηλυκοποίηση των ανδρών στην Αμερική μέχρι την απαγόρευση των ξηρών καρπών στα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.

    Έχουμε καταφέρει να βρούμε τον άνθρωπο της τηλεόραση και του ραδιοφώνου για να κουβεντιάσουμε για τελευταία διαμάχη του, μια συλλογή από τις σκέψεις του, που περιέχονται μέσα σε ένα νέο βιβλίο: το “In Fifty Years We’ll All Be Chicks” ("Σε πενήντα χρόνια θα είμαστε όλοι γκόμενες").

    FOX411: Αλήθεια, τα αγόρια όσο πάνε και κοριτσοφέρνουν;

    Adam Carolla: Ε, ναι σίγουρα, ξυρίζουμε το σώμα μας και ψεκαζόμαστε με σπρέι μαυρίσματος και κάνουμε piercings παντού. Κανείς δεν αλλάζει πια τα λάδια του αυτοκινήτου του. Ο Δρ Drew ήρθε αργά ένα βράδυ σε μία εκπομπή του ‘Loveline’ (η ραδιοφωνική εκπομπή που είναι από κοινού παρουσιαστές), και τον ρώτησα ποιο ήταν το πρόβλημα και είπε ότι είχε ένα σκασμένο λάστιχο και έπρεπε να περιμένει για την ‘ΑΑΑ’ (οδική βοήθεια ακρωνύμιο της American Automobile Association). Τον ρώτησα που του έσκασε το λάστιχο και είπε ότι ήταν στο σπίτι. Έτσι κάλεσαε την ΑΑΑ να έρθει να φτιάξει τα ελαστικά του - στο σπίτι του. Αυτό δεν είναι καλό σημάδι.
    FOX411: Και στο βιβλίο σου φαίνεσαι πολύ αναστατωμένος που τα σχολεία απαγορεύουν ορισμένες τροφές ...

    Carolla: Το ευκολότερο σάντουιτς να είναι από φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, ο γιος μου αγαπάει τα σάντουιτς από φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα αλλά δεν του επιτρέπεται να τα φέρει στο νηπιαγωγείο του. Δεν μπορεί να φέρει τίποτα που να μοιάζει με καρύδι, ούτε κάσιους, ούτε αμύγδαλα, ούτε τίποτε και έχετε συνειδητοποιήσει ως γονιός αν το παιδί σας του αρέσει κάτι - και στα παιδιά μου, αρέσουν τα καρύδια --- και είναι υγιεινά και υπάρχουν πολλές πρωτεΐνες σε αυτά και μπορείς να τα βάλεις εύκολα σε μια τσάντα, αυτό είναι ένα δώρο από τον Θεό. Αλλά όταν το βγάζουν εκτός νόμου στα σχολεία, τότε σου περιπλέκουν τη ζωή. Αλλά έχουμε φτιάξει μια κοινωνία όπου ένα παιδί δεν μπορεί να φάει ένα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα στο σχολείο και δεν το ονομάζω αυτό πρόοδο.


    FOX411: Αλλάζοντας θέμα, είπες πριν ότι δεν πιστεύεις, σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, ότι η Αμερική είναι μια "ρατσιστική χώρα".

    Carolla: Λοιπόν, ποτέ δεν πρόκειται ένα θέμα να προχωρήσει εάν υπάρχουν κάποιο άνθρωποι που δεν θέλουν να προχωρήσει. Έτσι, για όσο διάστημα υπάρχει μια ομάδα από τύπους που επωφελούνται από αυτό, ή πιστεύουν ότι κερδίζουν δύναμη και δημοτικότητα από αυτό ή βλάπτουν άλλους ανθρώπους, καλώντας τους «ρατσιστές», δεν πρόκειται ποτέ να προχωρήσει. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που να λένε ότι είμαστε ένα ρατσιστικό έθνος, αλλά είχαμε ένα μαύρο πρόεδρο - το πιο ισχυρό πρόσωπο. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην τηλεόραση, η Oprah, είναι μια μαύρη γυναίκα, το δεύτερο πιο ισχυρό αστέρι στην τηλεόραση ή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι πιθανώς ο Will Smith, και αυτός είναι μαύρος. Ο πλουσιότερος αθλητής στον πλανήτη, τουλάχιστον πριν από το διαζύγιο, είναι ένας μαύρος – ο Tiger Woods. Και το πιο ακριβοπληρωμένο αστέρι της μουσικής είναι η Beyonce. Σε ποιο σημείο θα πρέπει να σταματήσουμε να αποκαλούμε τους εαυτούς μας «ένα ρατσιστικό έθνος»; Αν είμαστε [ρατσιστές], ε, τότε δεν κάνουμε πολύ καλή δουλειά, έτσι δεν είναι;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόσχα: «Τα όπλα που στείλατε στο Κίεβο θα σκοτώσουν και Έλληνες» – Πώς ο Κ.Μητσοτάκης έκανε εχθρό μας τη Ρωσία.
    Θάνος Νικηταράς.
    Χωρίς να ρωτήσει κανέναν ο Κ.Μητσοτάκης έστειλε όπλα στην Ουκρανία.
    «Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών γιατί δεν θεωρώ ότι προσφέρουν κάτι», αυτό απαντούσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για την απόφαση του να στείλει όπλα στο καθεστώς του Κιέβου.

    Από την πρώτη στιγμή η αντιπολίτευση, αλλά και πολλοί ειδικοί αναλυτές τόνιζαν ότι η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη, με την κυβέρνηση από την πλευρά της αντί να προσπαθεί «να πατήσει σε δύο βάρκες», όπως κάνει πχ. ο Ρ.Τ.Ερντογάν, να κάνει σφοδρή επίθεση στη Ρωσία γιατί «ανήκουμε στη Δύση».

    Μια απόφαση που τελικά αποδείχθηκε επικίνδυνη, καθώς πλέον οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας βρίσκονται στα τάρταρα, όπως επιβεβαιώθηκε και με τη χθεσινή δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία τόνισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι έτοιμη να ακυρώσει την κοινή μας ιστορία» λόγω της «αντιρωσικής ρητορικής».

    Αναφερόμενη στα όπλα τα οποία στέλνει η κυβέρνηση στο καθεστώς του Κιέβου η ίδια τόνισε ότι «το αποτέλεσμα θα είναι να στραφούν, μεταξύ άλλων και κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων και Ελλήνων, τους οποίους τα ουκρανικά εθνικιστικά τάγματα χρησιμοποιούν ως ασπίδες».

    Εδώ και πολλά χρόνια η Ελλάδα δρούσε ως διάμεσος στις σχέσεις Δύσης-Ρωσίας και αυτό περίμενε η πλειονότητα των Ελλήνων ότι θα έκανε και σε αυτή την περίπτωση.

    Πρόσφατη δημοσκόπηση της Prorata αναφέρει ότι το 63% απαντάει «ναι» και «μάλλον ναι» στο ερώτημα αν «η απόφαση (σ.σ. της κυβέρνησης) για αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία πιστεύετε ότι μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για την Ελλάδα.

    Παράλληλα ωστόσο το 32% θεωρεί ότι θα έπρεπε να σταλεί και ανθρωπιστική βοήθεια και πολεμικό υλικό, ενώ μόνο το 1% δηλώνει ότι πρέπει να σταλεί «μόνο πολεμικό υλικό».

    Η πλειονότητα των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 61% τάσσεται υπέρ της αποστολής στην Ουκρανία μόνο ανθρωπιστικής βοήθειας.


    Aλλά ο Κ.Μητσοτάκης αδιαφόρησε πλήρως για την άποψη των Ελλήνων πολιτών. Εδώ δεν ρώτησε καν το ΚΥΣΕΑ. Τα μοναδικά άτομα που φαίνεται ότι έχουν άποψη στην κυβέρνηση είναι ο Γ.Γεραπετρίτης και ο Α.Σκέρτσος, οι οποίοι κινούν τα νήματα πίσω από τον Κ.Μητσοτάκη.

    Έκανε την Ελλάδα μέρος της κρίσης αντί για μέρος της λύσης. Του πολέμου αντί της ειρήνης. Μας έβαλε έτσι όλους στο μάτι ενός κυκλώνα χωρίς κανέναν σοβαρό εθνικό λόγο. Κι αυτά στη διεθνή πολιτική ούτε ξεχνιούνται εύκολα, ούτε μένουν χωρίς επιπτώσεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ιουδαίος ομοφυλόφιλος, φίλος του Μητσοτάκη, Υ. Harari σε Α.Παπαχελά: «Ένας αλγόριθμος της κυβέρνησης θα μας λέει από τα 12 μας αν είμαστε ομοφυλόφιλοι».
    Δηλώσεις-σοκ έκανε ο ιστορικός και συγγραφέας Yuval Noah Harari, κορυφαίος σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και του Κλάους Σβαμπ ενώπιων του Έλληνα δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά.
    Ο Harari μίλησε για την πανδημία του Covid-19 και το πώς αυτή αλλάζει τον κόσμο μας και αφού απέρριψε την πιθανότητα να έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο, «είναι εύκολο να λες ότι ο Covid-19 δημιουργήθηκε σε εργαστήριο από δισεκατομμυριούχους», είπε χαρακτηριστικά, έριξε… «βόμβες».
    Ο Yuval Noah Harari είπε ότι «πρέπει να παρακολουθούμε τους ανθρώπους κάτω από το δέρμα τους» και μέσα από αυτό τον τρόπο θα μπορούν να τους δίνουν χρήσιμα δεδομένα για τη ζωή τους.
    Ποια είναι αυτά; Ο ίδιος ανέφερε ένα παράδειγμα λέγοντας: «Εγώ κατάλαβα ότι είμαι ομοφυλόφιλος στα 21 μου και σκέφτομαι πώς δεν το είχα καταλάβει όταν ήμουν 15-16 ετών. Σε λίγα χρόνια ένας αλγόριθμος της Microsoft, της Amazon ή της κυβέρνησης θα μπορεί να το γνωρίζει από τα 12-13 μας».
    Ο συγγραφέας πρόσθεσε επίσης ότι «σε μερικές δεκαετίες θα λέμε ότι ο κορωνοϊός ήταν η στιγμή που ο κόσμος έγινε ψηφιακός και συμφωνήσαμε να μας παρακολουθούν όλη την ώρα, όχι μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα, αλλά και στις δημοκρατίες. Είναι η στιγμή που η παρακολούθηση πέρασε κάτω από το δέρμα. Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.
    Η μεγάλη εικόνα αυτού που συμβαίνει είναι ότι πλέον μπορείς να χακάρεις τους ανθρώπους. Το πιο σημαντικό δεδομένο είναι αυτό που σκέφτεσαι».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...