ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Μαρτίου 2022

ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΤΟ 1522 ΕΙΧΕ 22.000.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΤΟ 1530 ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟ 2.000.000. ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ ΕΥΛΟΓΙΑ, ΙΛΑΡΑ ΚΑΙ ΓΡΙΠΗ.

 

Η ΓΡΙΠΗ ΤΟΥ 1918 ΣΚΟΤΩΣΕ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, (ΤΟ 7% ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ).

 ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. Ο Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ 10 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ. ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΑΙΩΝΑ ΠΕΘΑΝΑΝ 500 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ 150 ΑΠΟ ΙΛΑΡΑ. ΑΠΟ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ, ΚΟΚΚΥΤΗ, ΔΙΦΘΕΡΙΤΙΔΑ, ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ, ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΕΘΑΝΑΝ (ΜΟΝΟ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ) ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 2100 ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ 2.300.000 ΡΩΜΙΟΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΝΑ ΥΜΝΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΕΣΙΛΕ ΤΟΥΣ.




Στις 5 Μαρτίου του 1520 ένας μικρός Ισπανικός στόλος απέπλευσε από την Κούβα για το Μεξικό. Τα πλοία μεταφέρουν Ισπανούς στρατιώτες, πυροβόλα. Δεν είναι όμως αυτά το φονικό φορτίο. Μαζί τους είναι ο σκλάβος Φρανσίσκο ντε Εγκία. Ο Φρανσίσκο είχε ευλογιά. Σε λίγες μέρες ανεβάζει πυρετό και πέφτει στο κρεβάτι, στο σπίτι μιας οικογένειας αυτοχθόνων Αμερικανών στην πόλη Κεμποαλάν. Κολλούν όλα τα μέλη της οικογένειας και μετά οι γείτονες και μετά κι άλλοι, κι άλλοι...
  
Σε 10 μέρες το Κεμποαλάν είχε γίνει νεκροταφείο. Οι Μάγια και οι Αζτέκοι έκαναν προσευχές, κρύα μπάνια, εντριβές με πίσσα. Άλλα μάταια. Στο τέλος οι αρχές γκρέμιζαν τα σπίτια πάνω στα πτώματα. Τον Σεπτέμβριο του 1520 η επιδημία έφτασε στην μεγαλειώδη πρωτεύουσα των Αζτέκων, την Τσενοτστιτλάν μια μεγαλειώδης μητρόπολη 250 χιλιάδων κατοίκων.
Μέσα σε δύο μήνες πεθαίνει το ένα τρίτο του πληθυσμού μαζί με τον αυτοκράτορα Κιτλαχουάκ.

Μέσα σε περίπου 6 μήνες από τον ερχομό της νόσου το Μεξικό που είχε τότε 22 εκατομμύρια κατοίκους είχε πια, μόνο τους μισούς. Και μετά ήρθε η ιλαρά και η γρίπη. 
Σε λίγα χρόνια το Μεξικό είχε πια 2 εκατομμύρια. 

Αυτό ήταν το τέλος των πολιτισμών της κεντρικής Αμερικής. Όχι από τους κατακτητές όπως πιστεύεται. Από την ευλογιά, την ιλαρά και τη γρίπη.
Από έναν μικρό ιό που έβραζε μέσα στο αίμα του καημένου Φρανσίσκο ντε Εγκία.

H αφήγηση για την επιδημία του Μεξικού είναι από τον ομοφυλόφιλο ιουδαίο ιστορικό Yuval Harari.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια:

  1. Η ΚΙΝΑ ζητά εξηγήσεις από την Ουάσινγκτον για στρατιωτικά βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία.
    Στην «αντεπίθεση» φαίνεται να περνάει η Κίνα, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να δημοσιοποιήσουν όλες τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία των βιολογικών τους εργαστηρίων στην Ουκρανία.
    Και αυτό, μάλιστα, έπειτα από τηλεδιάσκεψη που είχε ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ζητώντας τη «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» στην Ουκρανία. Παράλληλα, είπε ότι η Κίνα «πονά που βλέπει τις φλόγες του πολέμου να αναζωπυρώνονται στην Ευρώπη».
    Ο Σι, μιλώντας διαδικτυακά με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, δήλωσε ότι οι τρεις χώρες θα πρέπει από κοινού να στηρίξουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όπως μετέδωσε το κινεζικό κρατικό δίκτυο CCTV.
    Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, υπήρξαν αναφορές ρωσικών μέσων ότι σε αυτά τα βιολογικά εργαστήρια αποθηκεύονται μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων ιών και ότι η Ρωσία τα ανακάλυψε κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων. Αυτές τις καταγγελίες φαίνεται να υιοθετεί και το Πεκίνο, ζητώντας εξηγήσεις από την Ουάσινγκτον.
    Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού ΥΠΕΞ, Ζάο Λιαν, δήλωσε σήμερα ότι για την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων στην Ουκρανία, στις γύρω περιοχές και σε ολόκληρο τον κόσμο, όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να διασφαλίσουν την ασφάλεια αυτών των εργαστηρίων.
    «Ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως η χώρα που γνωρίζει καλύτερα τα εργαστήρια, θα πρέπει να δημοσιοποιήσει τις σχετικές πληροφορίες το συντομότερο δυνατό, συμπεριλαμβανομένων των ιών που αποθηκεύονται και της έρευνας που έχει διεξαχθεί» συμπλήρωσε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με διάφορα ονόματα, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ελέγχει 336 βιολογικά εργαστήρια σε 30 χώρες, είπε ο Ζάο, με μόνο 26 εξ αυτών να βρίσκονται στην Ουκρανία.
      «Ποια είναι η πραγματική πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών; Τι ακριβώς έκαναν; Αυτά ήταν πάντα η πηγή προβληματισμού για τη διεθνή κοινότητα» σχολίασε.
      «Προτρέπουμε για άλλη μια φορά την πλευρά των ΗΠΑ να αποσαφηνίσει πλήρως τις βιολογικές στρατιωτικές της δραστηριότητες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και να αποδεχθεί να επιβεβαιωθούν αυτές από τρίτα μέρη» υπογράμμισε.
      Τέλος, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε τη Δύση για την πρακτική της να εντάξει στο ΝΑΤΟ χώρες που βρίσκονται κοντά στη Ρωσία, καθώς, όπως εκτίμησε, αυτή «πυροδότησε» τη σημερινή κρίση.
      Ρωσία: Βρήκαμε ίχνη προγράμματος βιολογικών όπλων στην Ουκρανία
      Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ισχυρίστηκε πως ανακάλυψε κατεστραμμένα ίχνη «προγράμματος κατασκευής βιολογικών όπλων από το καθεστώς του Κιέβου».
      O εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν παθογόνους οργανισμούς, μεταξύ άλλων μικρόβια της χολέρας και της πανώλης, την πρώτη ημέρα της εισβολής των δυνάμεων της Ρωσίας, την 24η Φεβρουαρίου.
      «Κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αποκαλύφθηκαν ευρήματα έκτακτης εκκαθάρισης από το καθεστώς του Κιέβου ιχνών στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ουκρανία, και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ», είπε.
      Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, «το Πεντάγωνο είχε σοβαρούς φόβους» ότι ο κόσμος θα αντιλαμβανόταν τη διεξαγωγή μυστικών βιολογικών πειραμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας.
      Χρηματοδοτείτο από τις ΗΠΑ
      Για να αποκρύψει την παραβίαση από την Ουάσιγκτον και το Κίεβο του πρώτου άρθρου της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Απαγόρευση των Βακτηριολογικών (Βιολογικών) και Τοξινών Όπλων, το ουκρανικό υπουργείο Υγείας έστειλε οδηγία σε όλα τα βιοεργαστήρια να εξαλείψουν επειγόντως τα αποθέματα επικίνδυνων παθογόνων, πρόσθεσε το τμήμα.
      «Λάβαμε τεκμηρίωση από υπαλλήλους βιολογικών εργαστηρίων της Ουκρανίας για την επείγουσα καταστροφή ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων στις 24 Φεβρουαρίου – των αιτιολογικών παραγόντων της πανώλης, του άνθρακα, της τουλαραιμίας, της χολέρας και άλλων θανατηφόρων ασθενειών», είπε ο Konashenkov.
      Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε έγγραφα στα ουκρανικά, ερίζοντας πως το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείτο από τις ΗΠΑ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
    Οι υπεύθυνοι ξεκίνησαν επιδημιολογική έρευνα και θα προσεγγίσουν στενές επαφές του παιδιού. Ισραηλινοί υγειονομικοί αξιωματούχοι εντόπισαν το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας στη χώρα εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με αναφορές. Ένα μη εμβολιασμένο παιδί, 4 ετών, από την Ιερουσαλήμ, προσβλήθηκε από τον εξαιρετικά μεταδοτικό ιό, καθιστώντας το το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας στο Ισραήλ από το 1988, ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ. Το Γραφείο Υγείας της Περιφέρειας της Ιερουσαλήμ ξεκίνησε μια επιδημιολογική έρευνα και θα επικοινωνήσει με άτομα που είχαν στενή επαφή με το παιδί, ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με τους Times of Israel.
    Η πολιομυελίτιδα, η οποία προσβάλλει κυρίως παιδιά κάτω των πέντε ετών, εισβάλλει στο νευρικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει ολική παράλυση μέσα σε λίγες ώρες, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στον ιστότοπό του.
    «Μεταξύ 2 και 10 στους 100 ανθρώπους που έχουν παράλυση από μόλυνση από ιό πολιομυελίτιδας πεθαίνουν, επειδή ο ιός επηρεάζει τους μύες που τους βοηθούν να αναπνέουν», σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
    Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η πολιομυελίτιδα δεν έχει ανιχνευθεί στο Ισραήλ από το 1988 — τη στιγμή που οι αρχές ξεκίνησαν μια τεράστια εκστρατεία εμβολιασμού.
    Το Ισραήλ χορηγεί εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας σε τέσσερις δόσεις σε παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως περίπου 7 ετών, ανέφερε η εφημερίδα που εδρεύει στο Ισραήλ. Παρά τα συμπτώματα της παράλυσης, το παιδί δεν έχει νοσηλευτεί, ανέφερε η Wall Street Journal.
    Ίχνη του ιού έχουν βρεθεί στο παρελθόν σε δείγματα λυμάτων στην περιοχή χωρίς να προκύψουν κλινικά κρούσματα, σημειώνει το υπουργείο.
    Η πολιομυελίτιδα εισέρχεται συνήθως στο σώμα μέσω του στόματος και εξαπλώνεται μέσω της επαφής με τα κόπρανα ενός μολυσμένου ατόμου ή από σταγονίδια από το φτέρνισμα ή τον βήχα, λέει το CDC.
    Ο ιός μπορεί να μολύνει τα τρόφιμα και το νερό σε «ανθυγιεινές συνθήκες», σύμφωνα με το πρακτορείο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...