ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Μαρτίου 2022

Ο ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ (ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ) ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΧΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΕΣΤΩ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ.

 

ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΕΣΤΩ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ.






ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΟΧΟ.


Ο  Ειδικός Διακλαδικός Λόχος ΕΔΛΟ/ΠΒΧ. Ο Στρατός Ξηράς, από το Νοέμβριο του 2001, έχει οργανώσει κατεξοχήν Ειδικό Τμήμα για την αντιμετώπιση απειλών από τη χρήση Όπλων Μαζικής Καταστροφής.

To  2001  σκέφτηκαν  οι  κοιμισμένοι  γυφτοειδείς  μελάμποδες  νεοέλληνες  ότι  υπάρχουν  ατομικά,  βιολογικά  και  χημικά  όπλα  στον  πλανήτη.  56  χρόνια  μετά  την  Χιροσίμα.  35  χρόνια μετά  την  απόκτηση  από  το  Ισραήλ της  πρώτης  ατομικής  βόμβας.  Πως   να  έχεις  εμπιστοσύνη  μετά  σε  ένα  τέτοιο  στράτευμα;  

  

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το Ειδικό Τμήμα αναβαθμίστηκε με απόφαση της Ιεραρχίας, το Σεπτέμβριο του 2003 με σκοπό τη συνδρομή στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και μετονομάστηκε σε Ειδικό Λόχο ΠΒΧ Άμυνας τον Απρίλιο του 2004. Παράλληλα, θεσπίστηκαν διαδικασίες για την αντιμετώπιση των προαναφερθέντων απειλών, στα πλαίσια Σχηματισμών του Στρατού Ξηράς, σε όλη την επικράτεια. Τέλος, έχουν εκπονηθεί μελέτες για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων του Στρατού Ξηράς στην άμυνα από Πυρηνικά, Βιολογικά και Χημικά όπλα.   

 Ο ΕΔΛΟ/ΠΒΧ δεν συμμετείχε στην Ολυμπιάδα του 2004 καθώς συστάθηκε το 2005 από την ένωση 2 μονάδων που προϋπήρχαν. Οι Μονάδες αυτές ήταν ο Ειδικός Λόχος ΠΒΧ Άμυνας υπό το ΓΕΣ (ΕΛΠΒΧΑ/ΓΕΣ) και η Διακλαδική Μονάδα Υγειονομικού (ΔΜΥ/ΓΕΕΘΑ) υπό το ΓΕΕΘΑ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Αποστολή του ΕΔΛ/ ΠΒΧ είναι η παροχή υποστήριξης σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, σε περιπτώσεις Χημικού Βιολογικού Ραδιολογικού Πυρηνικού συμβάντος και σε περιπτώσεις σοβαρής περιβαλλοντικής μόλυνσης επ’ ωφέλεια της Πολιτείας (στα πλαίσια δυνατοτήτων). Η οργάνωση του ΕΔΛΟ/ΠΒΧ είναι η ακόλουθη:

α. Διοικητής με το Επιτελείο του (Υποδιοικητής- 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Επιτελικό Γραφείο).

β. Διμοιρία Διοικήσεως με τα αντίστοιχα τμήματα τεχνικής υποστήριξης ( Ουλαμούς Συντηρήσεως).

γ. Διμοιρία Υγειονομικού (Υγειονομικής Υποστήριξης).

δ. Τρείς Διμοιρίες ΧΒΡΠ Άμυνας.

Η εκπαίδευση είναι τόσο θεωρητική όσο και πρακτική. Το 1ο Στάδιο εκπαίδευσης πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την ολοκλήρωση των μεταθέσεων για το προσωπικό που τοποθετείται   για πρώτη φορά στον ΕΔΛΟ/ΠΒΧ και διαρκεί 4 εβδομάδες.  Στην συνέχεια αναλόγως των καθηκόντων- ειδικότητας που λαμβάνει εντός του ΕΔΛΟ/ΠΒΧ ένα στέλεχος, η εκπαίδευση διαρκεί 13 εβδομάδες και αφορά τις ακόλουθες 4 ειδικότητες:

α. Ανιχνευτές-Δειγματολήπτες-Επισημαντές

β. Απολυμαντές

γ. Απεικονιστές-Υπολογιστές.

δ. Υγειονομικά Καθήκοντα

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε 2 επίπεδα.

α. Σε θεωρητικό επίπεδο, εντός 3 εκπαιδευτικών αιθουσών εκ των οποίων η 1 είναι εξοπλισμένη για παροχή εξειδικευμένης υγειονομικής εκπαίδευσης.

β. Σε πρακτικό επίπεδο , στον ειδικά διαμορφωμένο στίβο ανιχνεύσεως και στον χώρο ασκήσεως με χρήση όλων των διαθέσιμων υλικών, μέσων και εξοπλισμού προκειμένου να εξομοιωθούν πραγματικές ΧΒΡΠ απειλές και ο τρόπος δράσης εντός ενός τέτοιου περιβάλλοντος. Παράλληλα πραγματοποιούνται και εκπαιδεύσεις σε Σχολεία Ξένων Χωρών τις οποίες παρακολουθούν στελέχη αναλόγως των ειδικοτήτων τους.

ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ 

Η υλικοτεχνική υποδομή του ΕΔΛ είναι η ακόλουθη:

α. Απολυμαντικά υλικά για απολύμανση προσωπικού-μέσων και εγκαταστάσεων

β. Συσκευές διαφόρων τύπων για ανίχνευση Χημικών Πολεμικών Ουσιών (ΧΠΟ), Τοξικών Βιομηχανικών Ουσιών (ΤΒΟ), Ραδιολογικής Μόλυνσης και ταυτοποίηση Βιολογικών παραγόντων.

γ. Στολές διαφόρων τύπων ( επίπεδο προστασίας «Α», «Β» και «C») για χρησιμοποίηση από το προσωπικό κατά την εκτέλεση της αποστολής του.

δ. Μάσκες προστασίας COBRA και συσκευές κλειστού αναπνευστικού κυκλώματος.

ε. Υγειονομικό-φαρμακευτικό υλικό για περίθαλψη των ΑΥ.

στ. Ατομικός οπλισμός.

ζ. Συστήματα GPS.

η. Φορητοί Μετεωρολογικοί Σταθμοί για λήψη δεδομένων στην περιοχή του συμβάντος

  1. Τι είδους οχήματα διαθέτει και τι εξυπηρετούν;

Η υπομονάδα διαθέτει διάφορα οχήματα όπως:

α. Οχήματα Στρατιωτικού Τύπου (STEYR-MAGIRUS) για μεταφορά υλικών και εξοπλισμού.

β. Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού ( Μικρολεωφορεία 14 θέσεων – Οχήματα JEEP πολιτικού τύπου).

γ. Ασθενοφόρα (Κινητές Μονάδες) για διακομιδή απωλειών υγείας (AY) μετά την απολύμανση στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

δ. Ειδικά οχήματα για απολύμανση οχημάτων-προσωπικού (ΑCTROS/MPD-100,NEW PACK και Μ-22)

ε. Ειδικά οχήματα για μεταφορά ΑΥ από τον τόπο του συμβάντος στην περιοχή απολύμανσης για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Ο ΕΔΛΟ/ΠΒΧ συνεργάζεται σε συνεκπαιδεύσεις με άλλες αντίστοιχες δυνάμεις ξένων κρατών.

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ 

Η αποστολή του ΕΔΛΟ/ΠΒΧ είναι η ίδια τόσο στην ειρήνη όσο και στον πόλεμο. Αυτές είναι:

  1. Εκτέλεση ΧΒΡΠ αναγνώρισης-ανίχνευσης-ταυτοποίσης.
  2. Εκτέλεση απολύμανσης προσωπικού υλικών μέσων εγκαταστάσεων και εδάφους, παροχή επείγουσας υγειονομικής υποστήριξης σε Απώλειες Υγείας(ΑΥ) από ΧΒΡΠ ουσίες ή Τοξικές
  3. Βιομηχανικές Ουσίες (ΤΒΟ) και διακομιδή των ΑΥ.

γ. Λειτουργία Κέντρου ΧΒΡΠ ελέγχου, Προειδοποίησης και Αναφορών (ΚΕΠΑ).

δ. Συμμετοχή του συνόλου του Λόχου ή τμήματος αυτού στις ειρηνευτικές δυνάμεις επεμβάσεως ΝΑΤΟ και ΕΕ.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

  1. To 2001 σκέφτηκαν οι κοιμισμένοι γυφτοειδείς μελάμποδες νεοέλληνες ότι υπάρχουν ατομικά, βιολογικά και χημικά όπλα στον πλανήτη. 56 χρόνια μετά την Χιροσίμα. 35 χρόνια μετά την απόκτηση από το Ισραήλ της πρώτης ατομικής βόμβας. Πως να έχεις εμπιστοσύνη μετά σε ένα τέτοιο στράτευμα;
    Ζ.Π..

4 σχόλια:

  1. ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: «Ο ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ».
    Καταπέλτης ήταν ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος ε.α. Αντώνης Αντωνιάδης για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλει όπλα στην Ουκρανία, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης και όχι μόνο.
    Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο κ. Αντωνιάδης σχολίασε ως «ανόητη» την κίνηση της κυβέρνησης να στείλει καλάσνικοφ στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα το ρωσικό ΥΠΕΞ να προχωρήσει σε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για πλήγμα ανάμεσα στις σχέσεις της Μόσχας με την Αθήνα.
    «Η αποστολή στρατιωτικού υλικού, ειδικά τα καλάσνικοφ που στείλαμε, ήταν από περιττή μέχρι ανόητη αφού ούτε τίποτα δώσαμε στους Ουκρανούς, ούτε κερδίσαμε τίποτα ως εθνικό όφελος, και το μόνο που πετύχαμε ήταν να πάρουμε την καταδίκη από τη Ζαχάροβα και τη Ρωσία και να μας στοχοποιήσει ανάμεσα σε όλους τους συμμάχους του ΝΑΤΟ. Καταλαβαίνω γιατί στοχοποιεί ειδικά την Ελλάδα. Γιατί δεν το περιμένανε από εμάς. Δεν περίμεναν να υπερθεματίζουμε σε αντιρωσικές κινήσεις. Την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, η Ελλάδα ήταν στα μετόπισθεν των διαθέσεων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Το Σύμφωνο της Βαρσοβίας ποτέ δε θεωρήσαμε ότι μας απειλεί, και ειδικά η Ρωσία» δήλωσε ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.
    Μάλιστα σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν αυτή η χώρας μας αναβαθμίζεται έναντι της Τουρκίας με αυτή την κίνηση, ο κ. Αντωνιάδης ξέσπασε σε γέλια: «Αυτό είναι καθαρή σαχλαμάρα. Τι να αναβαθμιστεί; Επειδή έστειλε καλάσνικοφ; Να μην είμαστε αστείοι. Για να αναβαθμιστεί έναντι της Τουρκίας θέλει πολλά πράγματα. Ακριβώς επειδή η Τουρκία γλυκοκοιτάει στη Ρωσία και ρίχνει διαύλους και αποβλέπει σε μελλοντική συνεργασία μετά τον πόλεμο, αφού η Ρωσία θα παραμείνει μια μεγάλη δύναμη και μόνιμο μέλος του Σ.Α. Ειδικά τώρα, εμείς δεν έχουμε λόγο να κάνουμε εχθρό τη Ρωσία. Ό,τι ήταν να κάνουμε σαν μέλη του ΝΑΤΟ το κάναμε. Ο υπερβάλλων ζήλος να στείλουμε και καλάσνικοφ για μένα είναι λανθασμένη διπλωματία. Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε διπλωματία. Ίσως επειδή ήμασταν 400 χρόνια υπό τους Οθωμανούς, ίσως επειδή είμαστε καινούρια εθνική οντότητα δεν έχουμε διπλωματία. Κι αντί να διδαχθούμε από τους Τούρκους που είναι μετρ στη διπλωματία, πάμε σαν τα κουτορνίθια και ακολουθούμε ό,τι πει ο ένας και ο άλλος. Ήταν λάθος και διπλωματικό και πολιτικό. Ελπίζω να μην το πληρώσουμε» δήλωσε και στη συνέχεια εξήγησε ότι η Ρωσία γνωρίζει ότι ανήκουμε στο ΝΑΤΟ και στη Δύση, ωστόσο δεν έπρεπε να προχωρήσουμε σε τέτοια ακραία κίνηση:
    «Εγώ σου λέω ότι αναγνωρίζει η Ρωσία σαν αντίποινο την κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο. Δεν είναι ένα διπλωματικό και πολιτικό πλήγμα; Γι’ αυτό λέω ότι είναι ανοησία να την κάνεις εχθρό σε σημείο να σε απομονώσει. Το να συμπλέεις με τους άλλους ΝΑΤΟϊκούς το καταλαβαίνει και η ίδια η Ρωσία. Ποτέ δε διαμαρτυρήθηκε η Ρωσία για το ότι ανήκουμε στη Δύση, το καταλάβαινε. Αλλά σου λέει μη γίνεσαι και βασιλικότερος του βασιλέως. Θες και συ ρε Καραμήτρο να στείλεις στρατιωτικό υλικό… Κάτσε πίσω!» δήλωσε ο κ. Αντωνιάδης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα εργαστήρια βιολογικών όπλων στο Κίεβο, το Χάρκοβο και την Οδησσό, μελετούσαν την πιθανότητα εξάπλωσης ιδιαίτερα επικίνδυνων λοιμώξεων μέσω αποδημητικών πτηνών.
    Ο επικεφαλής του Κλάδου αντιμετώπισης βιολογικού Πολέμου Ιγκόρ Κυρίλοφ, εξήγησε ότι , «λόγω του γεγονότος ότι η Ουκρανία έχει μια μοναδική γεωγραφική θέση όπου διασταυρώνονται οι διηπειρωτικές μεταναστευτικοί δρόμοι, μελετήθηκαν 145 βιολογικά είδη στο πλαίσιο του προγράμματος UP-4», και σύμφωνα με τα αρχεία που ανακτήθηκαν «εντοπίστηκαν τουλάχιστον δύο είδη αποδημητικών πτηνών, οι διαδρομές των οποίων διέρχονται από το έδαφος της Ρωσίας».
    Σύμφωνα με τον Κυρίλοφ σχεδιάστηκε «η εξάπλωση ιδιαίτερα επικίνδυνων λοιμώξεων με τη χρησιμοποίηση πτηνών, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής παθογονικότητας γρίπης H5N1 και της νόσου του Νιούκαστλ». «Από όλες τις μεθόδους που αναπτύχθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αποσταθεροποιήσουν την επιδημιολογική κατάσταση, αυτή είναι μια από τις πιο απερίσκεπτες και ανεύθυνες, καθώς δεν επιτρέπει τον έλεγχο της περαιτέρω εξέλιξης της κατάστασης», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
    Προηγουμένως το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι σε βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, που δημιουργήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποιήθηκαν πειράματα με δείγματα κορωνοϊού. Υποστηρίχθηκε ότι η αμερικανική πλευρά το 2022 σχεδίαζε να πραγματοποιήσει «πειράματα για νόσους των πτηνών, των νυχτερίδων και των ερπετών με περαιτέρω μετάβαση στη μελέτη της πιθανότητας μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων και του άνθρακα».
    Πριν από αυτό, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν εγκαταστάσεις βιολογικής έρευνας στην Ουκρανία και ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για να αποτρέψουν τη μεταφορά τους υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων. Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν εμπλακεί ποτέ στη δημιουργία βιολογικών όπλων στην Ουκρανία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να μελετά τα υλικά των αμερικανικών στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων που συμμετέχουν σε εργαστήρια στην Ουκρανία.
      «Έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του έργου UP-4, το οποίο υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή εργαστηρίων στο Κίεβο, το Χάρκοβο και την Οδησσό και σχεδιάστηκε για την περίοδο έως το 2020.
      Στόχος του ήταν να μελετήσει την πιθανότητα εξάπλωσης ιδιαίτερα επικίνδυνων λοιμώξεων μέσω των αποδημητικών πτηνών, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής παθογονικότητας της γρίπης H5N1, της οποίας το ποσοστό θνησιμότητας για τον άνθρωπο φτάνει το 50%, καθώς και της νόσου του Newcastle», είπε ο Kirillov.
      Εξήγησε ότι λόγω της εδαφικής θέσης της Ουκρανίας, στην επικράτεια της οποίας τέμνονται οι διηπειρωτικές διαδρομές μετανάστευσης πτηνών, μελετήθηκαν 145 βιολογικά είδη σε αυτά τα βιοεργαστήρια.
      «Ταυτόχρονα, εντοπίστηκαν τουλάχιστον δύο είδη αποδημητικών πτηνών, οι διαδρομές των οποίων περνούν κυρίως από το έδαφος της Ρωσίας», είπε.
      Σύμφωνα με τον Kirillov, μελετήθηκαν επίσης οι διαδρομές των αποδημητικών πτηνών, οι διαδρομές των οποίων περνούν από άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
      Ο Κιρίλοφ ανακοίνωσε επίσης τη μελέτη της εξάπλωσης ασθενειών μέσω νυχτερίδων.
      «Επιπλέον, ενδιαφέρον είναι το έργο R-781, όπου οι νυχτερίδες θεωρούνται φορείς δυνητικών παραγόντων βιολογικών όπλων.
      Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι η μελέτη των βακτηριακών και ιικών παθογόνων που μπορούν να μεταδοθούν από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο: τους αιτιολογικούς παράγοντες της πανώλης, της λεπτοσπείρωσης, της βρουκέλλωσης, καθώς και των κοροναϊών και των φιλοϊών », είπε ο Kirillov.
      Σημειώνεται ότι οι μελέτες έγιναν σε άμεση γειτνίαση με τα ρωσικά σύνορα στις περιοχές των ακτών της Μαύρης Θάλασσας και στον Καύκασο. Η έρευνα του Πενταγώνου δεν πραγματοποιήθηκε μόνο στην Ουκρανία, αλλά και στη Γεωργία.
      Ο Κιρίλοφ τόνισε ότι αυτό το έργο είναι από τα πιο επικίνδυνα, απερίσκεπτα και ανεύθυνα, αφού είναι πολύ δύσκολο να το ελέγξεις.
      «Από όλες τις μεθόδους που αναπτύχθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποσταθεροποίηση της επιδημιολογικής κατάστασης, αυτή είναι μια από τις πιο απερίσκεπτες και ανεύθυνες, καθώς δεν επιτρέπει τον έλεγχο της περαιτέρω εξέλιξης της κατάστασης.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Πούτιν: «Δημιουργήθηκαν βιολογικά όπλα κορωνοϊών και χολέρας με στήριξη των ΗΠΑ» – Κίνα: «Έρευνα τώρα».
    «Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν τα πειράματα στην Ουκρανία» είπε ο Β.Πούτιν.

    Συνέχεια στις αποκαλύψεις για τα μυστικά βιολογικά εργαστήρια που βρέθηκαν στην Ουκρανία έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος τόνισε ότι τα χρηματοδότησαν οι ΗΠΑ.

    «Τώρα προσπαθούν να σαρώσουν τα ίχνη αυτών των μυστικών προγραμμάτων. Αλλά έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι στην άμεση γειτνίαση με την Ρωσία, στην Ουκρανία, δημιουργήθηκαν ουσιαστικά συστατικά βιολογικών όπλων», είπε ο Πούτιν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου...

    «Ένα δίκτυο δεκάδων εργαστηρίων λειτουργούσε στην Ουκρανία υπό τη διεύθυνση και με την οικονομική υποστήριξη του Πενταγώνου. Εκεί πραγματοποιήθηκαν στρατιωτικά βιολογικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων πειραμάτων με δείγματα του κορωνοϊού, του άνθρακα, της χολέρας, της αφρικανικής πανώλης των χοίρων και άλλων θανατηφόρων ασθενειών», πρόσθεσε.

    Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται επίσης ότι έχει λάβει έγγραφα από εργαζόμενους του Ουκρανού εργαστηρίου που αποδεικνύουν την ύπαρξη προγραμμάτων βιολογικού πολέμου που διαχειρίζονται οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε ουκρανικό έδαφος.

    «Θέλω να τονίσω ότι σύμφωνα με τα έγγραφα, αυτές οι μελέτες [για τους τρόπους με τους οποίους οι νυχτερίδες μεταδίδουν ασθένειες στον άνθρωπο] έχουν πραγματοποιηθεί στο Χάρκοβο σε συστηματική βάση και υπό την άμεση επίβλεψη ειδικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και πολλά χρόνια», είπε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.


    Πρόσθεσε ότι θα δημοσιοποιηθούν περαιτέρω έγγραφα που δείχνουν μεγάλες μεταφορές ανθρώπινων βιοϋλικών από τα εργαστήρια σε τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

    Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνδέει και το ξέσπασμα μιας σειράς ασθενειών με το έργο των βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία, δήλωσε ο υποστράτηγος Igor Kirillov, διοικητής των στρατευμάτων ακτινοβολίας, χημικής και βιολογικής προστασίας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

    Συγκεκριμένα, το υπουργείο θεωρεί πιθανό ότι ο θάνατος 70 ανθρώπων στο χωριό Πέσκι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ θα μπορούσε να σχετίζεται με ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια, δήλωσε ο Ιγκόρ Κιρίλοφ. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο ξέσπασμα της φυματίωσης, που σημειώθηκε στο Λουχάνσκ και στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ το 2018. Το ξέσπασμα της νόσου προκλήθηκε από νέα πολυανθεκτικά στελέχη, τόνισε.

    Από την πλευρά της η Κίνα, με νέα δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας αναφέρει:

    «Καλούμε τις ΗΠΑ να ανοίξουν αυτά τα βιολογικά εργαστήρια για ανεξάρτητες έρευνες από διεθνείς εμπειρογνώμονες και να σταματήσουν να παρεμποδίζουν την δημιουργία ενός μηχανισμού επαλήθευσης BWC».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...