ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

13 Μαρτίου 2022

Αμερικανός ραββίνος πίσω από την επαναπροσέγγιση Τουρκίας-Ισραήλ. Ο ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΜΑΡΚ ΣΝΑΪΕΡ, ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΥΣ, ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ. "ΕΒΡΑΙΟΙ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ".

 

"ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΩΣΟΙ Ή ΣΛΑΥΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΙ". Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΥΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΓΕΡΜΑΝΟΥ ΟΥΚΡΑΝΟΥ ΣΤΕΠΑΝ ΜΠΑΝΤΕΡΑ. ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.




Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΑΝΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΑΝ ΠΙΟΝΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ Ihor Kolomoisky.

 


Διπλωματική λύση με εβραϊκή  παρέμβαση ψάχνει και ο Β.Ζελένσκι

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

Πρώτη συγκέντρωση Ευρωπαίων Μουσουλμάνων και Εβραίων ηγετών στις Βρυξέλλες, Δεκέμβριος 2010 – από αριστερά προς τα δεξιά: Μεγάλος Μουφτής Μουσταφά Τσέριτς – Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι – Ραβίνος Μαρκ Σνάιερ – Ιμάμης Δρ Αμπντουγιαλίλ Σατζίντ



ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΣΝΑΪΕΡ  (Marc Schneier).

Ο Marc Schneier (γεννημένος στις 26 Ιανουαρίου 1959) είναι Αμερικανός ραββίνος και πρόεδρος του Ιδρύματος Εθνικής Κατανόησης. Ο Σνάιερ διετέλεσε προηγουμένως αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου.

"Έχει τεράστια όρεξη για φήμη και πλούτο, ενώ οργώνει το δρόμο του μέσα από πέντε γάμους, καταστρέφοντας τους εύθραυστους δεσμούς εμπιστοσύνης με τους πιστούς του στην πορεία του".

Το 2013, ο Schneier συνέγραψε με τον ιμάμη Shamsi Ali το βιβλίο "Γιοι του Αβραάμ: Μια ειλικρινή συζήτηση για τα ζητήματα που χωρίζουν και ενώνουν Εβραίους και Μουσουλμάνους". 

Ο ραββίνος Σνάιερ έχει παντρευτεί έξι φορές. Για τα 50ά γενέθλιά του, η τέταρτη σύζυγός του, Tobi Rubinstein-Schneier, κανόνισε  για να δωρηθεί προς τιμήν του στο βιβλικό ζωολογικό κήπο της Ιερουσαλήμ, ένα ασιατικό λιοντάρι 400 λιβρών. Το λιοντάρι μετονομάστηκε «Ραβίνος Marc».

Τον Ιούνιο του 2010, ανακοίνωσε στο ποίμνιό του ότι πάσχει από διπολική διαταραχή και θα ζητούσε διαζύγιο από την τέταρτη σύζυγό του. Ο Ken Sunshine, εκπρόσωπος του Schneier, επιβεβαίωσε ότι ο ραβίνος αντιμετώπιζε «μια πολύ σοβαρή ασθένεια». 

Ο Σνάιερ παντρεύτηκε την 5η σύζυγό του, στις 6 Οκτωβρίου 2013. Αργότερα χώρισαν και ο Schneier παντρεύτηκε την έκτη σύζυγό του, Simi Teitelbaum, τον Μάρτιο του 2017. 

Τον Φεβρουάριο του 2018, αναφέρθηκε ότι η πολιτεία της Φλόριντα διέταξε τον Σνάιερ να πληρώνει 5.000 δολάρια το μήνα για  απλήρωτη διατροφή παιδιού που οφείλει στην τρίτη σύζυγό του (συνολικά 64.594 δολάρια) για τη φροντίδα του 19χρονου γιου τους.

Το Ραββινικό Συμβούλιο της Αμερικής (RCA) αποφάσισε το 2010 να διερευνήσει τον Ραβίνο Schneier για παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας συνεχίζοντας μια εξωσυζυγική σχέση. Η εκτελεστική επιτροπή RCA ψήφισε τον Ιούνιο 2015 να αποβάλει τον Schneier.

Υπό την πίεση του εβραϊκού ποιμνίου του για τα πολλαπλά του διαζύγια, ο Σνάιερ παραιτήθηκε το 2016 από τη θέση του άμβωνα στη Συναγωγή Χάμπτον, την οποία είχε ιδρύσει το 1990. Οι πιστοί ιουδαίοι είχαν απειλήσει να παρακρατήσουν τις πληρωμές τους μέχρι να φύγει από τη συναγωγή.




Ποιος ο ρόλος του ραββίνου ο Ραβίνος Μάρκ Σνάιερ.


Η διαδικασία εξομάλυνσης μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ εισήλθε σε μια νέα εποχή αυτή την εβδομάδα, με τον Πρόεδρο του Ισραήλ  Ισαάκ Χέρτζογκ να συναντά τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Έχει υποστηριχθεί ότι ο αρχιτέκτονας της πρώτης συνάντησης με το Ισραήλ, 14 χρόνια μετά, ήταν ο Ραβίνος  Μάρκ Σνάιερ, Πρόεδρος του Ιδρύματος για την Εθνοτική Κατανόηση που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Ο ισραηλινός Τύπος έγραψε για τον ρόλο του ραβίνου Σνάιερ, ο οποίος είναι γνωστός για την εγγύτητά του με σταρ του Χόλιγουντ και Άραβες σεΐχηδες, στη συνάντηση Ερντογάν και Χέρτζογκ ο Εβραίος κληρικός παρουσιάστηκε ως ο «αρχιτέκτονας των σχέσεων».

Στη γραμμή Άγκυρα-Τελ Αβίβ, όπου οι εντάσεις έχουν εκτονωθεί τους τελευταίους μήνες, ο Ισραηλινός Πρόεδρος Χέρτζογκ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ερντογάν στην Άγκυρα αυτή την εβδομάδα.

Ο ισραηλινός Τύπος έγραψε για τον πραγματικό αρχιτέκτονα αυτής της συνάντησης, που στη γραμμή Ισραήλ-Τουρκίας, διεξήχθει τηλεφωνική διπλωματία εδώ και καιρό και τώρα οι σχέσεις έχουν μπει σε διαδικασία εξομάλυνσης.

Εδώ και μια δεκαετία, ο Σνάιερ είναι γνωστός για την προσπάθεια να φέρει κοντά Εβραίους και Μουσουλμάνους μέσω συναντήσεων με βασιλιάδες και πρίγκιπες διάδοχων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν, του Κατάρ και άλλων κρατών του Κόλπου.

Ενώ ο Ραβίνος Σνάιερ ήταν ένα από τα ονόματα που ήρθαν στην Άγκυρα στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ισραηλινού Προέδρου Χέρτζογκ στην Τουρκία, δεν προσπάθησε να κρατήσει κρυφή την παρουσία του και μάλιστα έδωσε συνεντεύξεις στα τουρκικά ΜΜΕ.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ισραηλινή εφημερίδα «The Times of Israel» του Ταλ Σνάιντερ, αναφέρθηκε η θέση του ραβίνου Σνάιερ στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ και ο Εβραίος κληρικός χαρακτηρίστηκε ως «αρχιτέκτονας των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ».

Ο ρόλος του ραβίνου Σνάιερ ως μεσολαβητής μεταξύ των δύο χωρών αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις 12 Ιουλίου, όταν ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Χέρτζογκ για να τον συγχαρεί για την εκλογή του ως προέδρου. Αυτό το τηλεφώνημα έσπασε επίσης τον πάγο μιας δεκαετούς διπλωματικής αντιπαράθεσης μεταξύ  των δύο χωρών που κάποτε ήταν θερμοί σύμμαχοι.


«Ο μόνος δρόμος μέσω του Ισραήλ»


Αναφέρθηκε ότι λίγους μήνες πριν από την κλήση αυτή, ο Σνάιερ συναντήθηκε με τον Χασάν Μουράτ Μερτζάν, Πρέσβη της Τουρκίας στις ΗΠΑ.

Αναφέρεται ότι ο Μερτζάν συναντήθηκε με τον Σνάιερ για ιφτάρ και είπε ότι στάλθηκε με εντολή του Ερντογάν για να βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της αμερικανικής εβραϊκής κοινότητας και ζήτησε τη συμβουλή του.

Μιλώντας στους Times of Israel, ο Σνάιερ είπε:

«Μπορώ να σου απαντήσω με μια λέξη, Αμερικανοεβραίοι της Τουρκίας, Κογκρέσο, Διοίκηση κ.λπ. αλλά αν θέλετε να αποκαταστήσει τη σχέση του, ο δρόμος περνά μόνο από το Ισραήλ», είπε.

Αναφέρεται ότι ο Χέρτζογκ και ο Σνάιερ γνωρίστηκαν το 1975 όταν ήταν στην ίδια τάξη στο The Ramaz School, ένα εβραϊκό ημερήσιο σχολείο στο Upper East Side του Μανχάταν, και έκτοτε διατηρούν στενές σχέσεις.

Επίσημες πηγές στην Ιερουσαλήμ, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, επιβεβαίωσαν την επιρροή του Σνάιερ στην τουρκική διπλωματία.

Ο ανώνυμος αξιωματούχος περιέγραψε τον Σνάιερ ως «μία από τις πιο σημαίνουσες εβραϊκές προσωπικότητες στον μουσουλμανικό κόσμο».



Εβραϊκή κοινότητα των ΗΠΑ: «Θα τα βρούμε με την Τουρκία!»  Την θεωρεί "το πιο σημαντικό μουσουλμανικό μέλος του ΝΑΤΟ".


“Ψυχρολουσία” από τον εκπρόσωπο της Αμερικανό–Εβραϊκής κοινότητας που χαρακτήρισε την Τουρκία “το πιο σημαντικό μουσουλμανικό μέλος του ΝΑΤΟ”

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που μας έρχονται από Ισραηλινούς και Τούρκους.

Η επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου Χέρτζογκ στην Τουρκία αναμένεται όχι μόνο να επιδιορθώσει τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών αλλά και να έχει θετικές επιπτώσεις στην περιοχή και να βελτιώσει τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ”, αναφέρει εκπρόσωπος της αμερικανικής εβραϊκής κοινότητας.ναλυτικά αναφέρουν:

”Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ θα πραγματοποιήσει ιστορική επίσκεψη στην Τουρκία στις 9-10 Μαρτίου, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα για να επιδιορθώσει τους μακροχρόνια παγωμένους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, οι δύο ηγέτες θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, το εμπόριο και η περιφερειακή ασφάλεια.

Ο τελευταίος Ισραηλινός πρόεδρος που επισκέφτηκε την Τουρκία ήταν ο Σιμόν Πέρες το 2007. Αργότερα το 2010, η Άγκυρα απέσυρε τον πρεσβευτή της από το Τελ Αβίβ μετά την επιδρομή του ισραηλινού ναυτικού σε στολίσκο βοήθειας, που περιελάμβανε το MV Mavi Marmara. Ο στολίσκος προσπαθούσε να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό για να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Οκτώ Τούρκοι πολίτες και ένας διπλός Αμερικανός και Τούρκος υπήκοος σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της επιδρομής.

Καθώς η επίσκεψη του Χέρτζογκ γυρίζει μια νέα σελίδα στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, η Daily Sabah μίλησε με έναν βασικό εκπρόσωπο της αμερικανικής εβραϊκής κοινότητας, τον ραβίνο Μαρκ Σνάιερ (Marc Schneier), ο οποίος συνέβαλε στην πραγματοποίηση της ιστορικής συνάντησης μαζί με ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους. Ο Schneier αναφέρθηκε στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις, την επίσκεψη του Προέδρου Herzog και τις πιθανές επιπτώσεις της στις σχέσεις της Τουρκίας με τις Η.Π.Α.

Ο Μαρκ Σνάιερ λέει ότι βλέπει την επίσκεψη του Herzog ως μια νέα αρχή για τις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις, τους τουρκοαμερικανικούς δεσμούς και τις εβραϊκές κοινότητες στις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Άγκυρα και θα παραστεί στη συνάντηση των δύο προέδρων.

Ο Μαρκ Σνάιερ

Η επί μακρόν επιδεινούμενη κατάσταση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ – που οδήγησε σε παύση του διπλωματικού και πολιτικού διαλόγου – κατηγορήθηκε κυρίως στη δεξιά πολιτική στο Ισραήλ και στον τερματισμό των συζητήσεων για μια λύση δύο κρατών, η οποία έφτασε σε οριακό σημείο και παραμερίστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Παρά το γεγονός ότι ούτε η Τουρκία ούτε το Ισραήλ έχουν διορίσει πρεσβευτή στις αντίστοιχες πρωτεύουσές τους, η επίσκεψη του Χέρτζογκ στην Άγκυρα έχει νόημα και για τις δύο χώρες.

Οι πιο πρόσφατες στενές αλληλεπιδράσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ ξεκίνησαν όταν ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Χέρτζογκ στις 12 Ιουλίου 2021, για να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για την έναρξη της τηλεφωνικής διπλωματίας μεταξύ των δύο χωρών. Οι ηγέτες μίλησαν ξανά όταν ο Χέρτζογκ τηλεφώνησε στον Ερντογάν στις 18 Νοεμβρίου 2021, μετά την απελευθέρωση ενός ζευγαριού Ισραηλινών που είχε τεθεί υπό κράτηση με την κατηγορία της κατασκοπείας στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνέχεια, ο Ερντογάν τηλεφώνησε ξανά στον Χέρτζογκ στις 13 Ιανουαρίου 2022, για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του μετά τον θάνατο της μητέρας του Ισραηλινού προέδρου. Τον επόμενο μήνα, ο Χέρτζογκ τηλεφώνησε στον Ερντογάν για να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση αφού ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε θετικός στον COVID-19.

Έχοντας παίξει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία επαφών, ξεκινώντας από τα πρώτα τηλεφωνήματα, ο Schneier λέει ότι μια νέα τάξη πραγμάτων εγκαθιδρύεται στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο. Τονίζοντας την κοινή ιστορία των Εβραίων και των Μουσουλμάνων ως «γιοι του Αβραάμ», ο ραβίνος εξήγησε ότι μεταξύ των Αβρααμικών θρησκειών, ο Ιουδαϊσμός και το Ισλάμ είναι οι πιο κοντινές μεταξύ τους.

“Εάν η Τουρκία θέλει να αποκαταστήσει τις σχέσεις με το Ισραήλ, αυτός θα ήταν ένας θαυμάσιος τρόπος για να οικοδομήσει σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της εβραϊκής-αμερικανικής κοινότητας. Η υποστήριξη του Ισραήλ είναι το μόνο θέμα στο οποίο συμφωνούν τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί.

Ο Σνάιερ τόνισε ότι είναι σημαντικό για την Άγκυρα να δημιουργήσει καλές σχέσεις με το Τελ Αβίβ, όχι μόνο για χάρη του κράτους του Ισραήλ αλλά και για άλλους λόγους, όπως η οικονομική ανάπτυξη, η περιφερειακή ειρήνη και η εβραϊκή-αμερικανική κοινότητα που υποστηρίζει αυτές τις σχέσεις κρατικοί”, είπε.

«Από την αμερικανική εβραϊκή σκοπιά, αναγνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο που έχει παίξει η Τουρκία», είπε. Η Τουρκία είναι επίσης το πιο σημαντικό μουσουλμανικό μέλος του ΝΑΤΟ, εκτός από την ομόλογή της Αλβανία. Ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι (Volodymyr Zelenskyy) μίλησε για μεσολαβητικό ρόλο τόσο του Ισραήλ όσο και της Τουρκίας για την επίλυση της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα του, ο Σνάιερ δηλώνει ότι η Τουρκία θα είναι επίσης μεσολαβητής και λύτης προβλημάτων για πολλά περιφερειακά ζητήματα και συγκρούσεις.

Καθώς ο κόσμος αλλάζει και οι ιστορικές σχέσεις πέφτουν και πέφτουν με την πάροδο του χρόνου, τα κριτήρια και οι σχέσεις μεταξύ των χωρών αλλάζουν επίσης με τις δεκαετίες. Για παράδειγμα, οι σχέσεις που επιδιώκουν να δημιουργήσουν χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και το Μπαχρέιν με τη Δύση και το Ισραήλ διαφέρουν από εκείνες που αναζητούσαν πριν από 20 χρόνια.

Φυσικά, με τις αναπτυσσόμενες σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και των χωρών του Κόλπου, το πρώτο ζήτημα που προκύπτει είναι η επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διαφοράς. Η Τουρκία έχει κυρίαρχο ρόλο στη συζήτηση αυτών των θεμάτων και στην εξαγωγή συμπερασμάτων.

Η έλλειψη διαλόγου μεταξύ των χωρών δεν είναι ποτέ επιθυμητή για τη βελτίωση των διεθνών σχέσεων. Καθώς ο αναπτυσσόμενος διάλογος υποδεικνύει μια πολιτική κερδοφόρα και για τις δύο χώρες, η διατήρηση αυτής της σχέσης είναι σημαντική για τους απλούς πολίτες της Τουρκίας και του Ισραήλ, καθώς και για τους ιστορικούς δεσμούς των χωρών. Ως εκ τούτου, ο Σνάιερ περιγράφει την άφιξη του Χέρτζογκ στην Άγκυρα και την επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων ως συμφιλίωση μεταξύ των δύο χωρών.”http://

Όλα αυτά, την στιγμή που όπως αναφέραμε το πρωί, σύμφωνα με Ισραηλινούς ειδικούς, η επίσκεψη του προέδρου Χέρτζογκ στην Τουρκία θα ανοίξει μια θετική σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών. Ο Αλόν Λιλ (Alon Liel), ο οποίος ήταν επιτετραμμένος στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα τη δεκαετία του 1980, είπε: “Ο Πρόεδρος Isaac Herzog πιστεύει ότι ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του, ο οποίος έχτισε τη συμμαχία με την Τουρκία πριν από 30 χρόνια, κατά την επίσκεψή του το 1992”.

ΠΗΓΗ: Directus




Οι Άρχοντες τίμησαν το Ραββίνο Σνάιερ

Οι Άρχοντες τίμησαν το Ραββίνο Σνάιερ | Greek News Greek News (greeknewsonline.com)



Νέα Υόρκη.- Τον Ραββίνο Αρθουρ Σνάιερ, ιδρυτή και πρόεδρο του Ιδρύματος «Appeal of Conscience» τίμησε το Τάγμα των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα με το φετινό «Αθηναγόρειο Βραβείο», για τους πολύχρονους αγώνες του για την προάσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο, στη διάρκεια επίσημου δείπνου το βράδυ του Σαββάτου σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Στην αποστολή του «Appeal of Conscience» για την προώθηση των υψηλών αξιών της ανεκτικότητας, της κατανόησης, της επαναπροσέγγισης και του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ενώ αποδεχόμενος το βραβείο ο Ραββίνος Σνάιερ εξήρε το «σημαντικό έργο» των Αρχόντων για να διατηρηθεί ζωντανό το κέντρο της Ορθοδοξίας.


Παρόντες στην τελετή ήταν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Τουρκία Τζέιμς Τζέφρυ, ο Αποστολικός Νούντσιος στον ΟΗΕ Celestino Migliore, και ο πρώην γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης.


Το ετήσιο συνέδριο της οργάνωσης ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με την τελετή χειροθεσίας των 22 νέων Αρχόντων από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάτταν.


Οι νέοι Αρχοντες, από όλη την επικράτεια, είναι οι: Γιώργος Αγγελάκης, Λούις Assaley, Αρθουρ Μπαλούρδος, Πίτερ Κοντάκης, Τζον Ντάλλας, Νικόλαος Γεωργιαφέντης, Λάρυ Χοτζόγλου, Κρίστοφερ Μαλέτης, Λίο Μυλωνάς, Κρίστοφερ Πάππας, Χάρης Πάππας, Τζέιμς Πιτ Πάππας, Αρθουρ Πόλυ, Μάρκ Πονηρός, Γιώργος Ψυχογιός, Πολ Σίμπεν, Χρήστος Σκιαδάς, Βασίλης Σκέλος, Πολ Σογκότης, Τζον Στρατάκης, Νίκολας Τσαπατσάρης και Ξενοφών Ζάπης.





Διπλωματική λύση με ισραηλινή παρέμβαση ψάχνει και ο Β.Ζελένσκι


Ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε για μία ακόμη φορά τη διάθεσή του να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Με τις ρωσικές δυνάμεις να σφίγγουν κι άλλο τον στρατιωτικό κλοιό στη Ουκρανία, τον Πούτιν να δηλώσεις στους Μακρόν και Σολτς ότι θα συνεχίσει τον πόλεμο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι αναζητά μία διπλωματική λύση.

Με νέες δηλώσεις του το βράδυ του Σαββάτου, ο Ζελένσκι εξέφρασε τη διάθεσή του να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, δείχνοντας την Ιερουσαλήμ ως τόπο των συνομιλιών και καλώντας το Ισραήλ να μεσολαβήσει προς τούτο.

Οι δηλώσεις έρχονται λίγες ώρες αφότου αποκαλύφθηκε από την ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος ανέλαβε εδώ και μέρες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες επισκεπτόμενος και τη Μόσχα, έχει παροτρύνει εδώ και μέρες τον Ζελένσκι να δεχθεί μία πρόταση συμβιβασμού, που έχει προτείνει το Κρεμλίνο.

Η απάντηση του Κιέβου σε αυτή την πρόταση, που διατυπώθηκε στις αρχές της εβδομάδας, ήταν αρνητική – αν και το Κίεβο δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...