ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

07 Μαρτίου 2022

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΤΟΥ 2022; Το 1974 η Σοβιετική Ένωση έδωσε την συγκατάθεσή της στον Ετσεβίτ για να εισβάλει στην Κύπρο. Όταν ξέσπασε η εισβολή την 20ή Ιουλίου 1974, η Ρωσία πήρε ξεκάθαρα τη θέση της Τουρκίας. Οι προχθεσινές ανθελληνικές δηλώσεις της Ζαχάροβας έγιναν μετά από την επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΛΥΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ; ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΕΡΕΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ ΚΛΥΔΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

 


ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΒΡΩΜΕΡΗ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.














Ο Κ.Μητσοτάκης ξέρει κάτι παραπάνω από Ισραήλ και Τουρκία που έμειναν εκτός κυρώσεων κατά Ρωσίας;

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Ελλήνων στρατιωτικών ε.α. η στάση της Ρωσίας έναντι της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα οφείλεται στον αιφνιδιασμό του Κρεμλίνου το οποίο δεν περίμενε την στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας στο ρωσοουκρανικό πόλεμο με την αποστολή όπλων.



Οι τόνοι μάλιστα της σημερινής επίθεσης της Μαρίας Ζαχάροβα κατά της χώρας μας είναι πρωτοφανείς. Η Μόσχα αποδίδει στις ελληνικές αρχές «ρωσοφοβική υστερία» και σπεύδει δε να χαρακτηρίσει εγκληματική απόφαση την αποστολή όπλων με την κα Ζαχάροβα να σημειώνει ότι τα όπλα θα καταλήξουν στα νεοναζιστικά τάγματα και τις παραστρατιωτικές οργανώσεις της Ουκρανίας και «στο τέλος, τα όπλα θα στραφούν και εναντίον των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων».

Επιπλέον η Μαρία Ζαχάροβα έβαλε στο τραπέζι το σύνολο των ελληνορωσικών σχέσεων ξεκινώντας από την ενέργεια και την προμήθεια του φυσικού αερίου μέχρι τις κυρώσεις και την αναστολή κάθε συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού με αφορμή την εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας για διακοπή συνεργασιών με Ρώσους καλλιτέχνες ή καλλιτεχνών που παρουσιάζουν ρωσικά έργα τέχνης, αλλά και το «μαύρο» σε ρωσικά ΜΜΕ στην Ελλάδα και τη Δύση.


Δοκιμασία αιώνιων δεσμών

Είναι δε, σαφές όπως προκύπτει και από τη δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα ότι η Ρωσία είναι ενοχλημένη για τη Ελλάδα ακολούθησε τους «συλλογικούς δυτικούς σχεδιασμούς» και μίλησε για δοκιμασία των αιώνιων δεσμών που συνδέουν τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη πριν από την πρώτη στιγμή της έναρξης της ρωσικής εισβολής και το θάνατο αμάχων Ελλήνων ομογενών υπήρξαν σοβαρές διπλωματικές αντιπαραθέσεις μεταξύ Αθήνας και Μόσχας για το αν ευθύνονται οι ρωσικές ή οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Μάλιστα το κλίμα αυτό πυροδοτήθηκε από μια φραστική επίθεση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία εκείνη φραστική επίθεση ξέφευγε από τα συνήθη όρια ανακοινώσεων διπλωματικών υπηρεσιών. Επιπλέον το κλίμα έντασης έφτασε μέχρι του σημείου που η ρωσική πρεσβεία εξέφρασε φόβους για την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών που βρίσκονται στην Ελλάδα.


Ο Ρώσος πρέσβης «απειλεί» την Κύπρο: 

«Νομίζω ότι πυροβολούν τα πόδια τους οι Ευρωπαίοι. Από που θα έχουν το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, το σιτάρι; Πως θα έχει η Κύπρος Ρώσους τουρίστες; Δεν θα έρθουν. Στην Τουρκία θα πάνε. Το θέλετε; Θα ξοδέψουν τα χρήματά τους εκεί. Καλοκαίρι έρχεται. Εσείς κλείσατε τον εναέριο χώρο της Κύπρου. Πυροβολήσατε τα πόδια σας. Και εμείς δεν θέλουμε να γίνει αυτό». Σε αυτές τις δηλώσεις προέβη, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, σχολιάζοντας τις κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Μόσχας.



Το 1974 η Σοβιετική Ένωση έδωσε την συγκατάθεσή της στον Ετσεβίτ για να εισβάλει στην Κύπρο.

Το παζάρι έγινε μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Γκιουνές και του πρέσβη της Ρωσίας στην Άγκυρα Γκρουπιάκοφ. Οι Τούρκοι δεσμεύτηκαν ότι δεν θα προσαρτούσαν την Κύπρο, ούτε θα επέτρεπαν την ένωση με την Ελλάδα. "Όσο βρίσκεται εκεί η τουρκοκυπριακή κοινότητα και όσο υπάρχει εκεί η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας, μπορεί να προληφθεί το ενδεχόμενο της Ένωσης", είπε ο Γκιουνές στον Γκρουπιάκοφ.

Η ανοχή της ΕΣΣΔ ήταν ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της τουρκικής εισβολής. Η Ρωσία είχε μεγάλο στόλο στη Μεσόγειο, ο οποίος ναυλοχούσε στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας. Ο μεγάλος φόβος των δυτικών, το 1974, ήταν ο κίνδυνος εμπλοκής της ΕΣΣΔ στην κυπριακή κρίση.

Όταν ξέσπασε η εισβολή την 20ή Ιουλίου 1974, η Ρωσία πήρε ξεκάθαρα τη θέση της Τουρκίας. Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ μετέδιδε ότι "τα στρατεύματα της Τουρκίας αντιμετωπίζουν τη λυσσώδη αντίδραση των πραξικοπηματιών". Όπως μαρτυρεί ο Αντρέας Ζιαρτίδης, ο πρέσβης της ΕΣΣΔ στην Κύπρο, αποπειράθηκε να εμποδίσει τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Εζεκία Παπαϊωάννου να κυκλοφορήσει ανακοίνωση καταδίκης της εισβολής. Όταν ο Παπαϊωάννου έδειξε την ανακοίνωση στον Αστάβιν, αυτός αντέδρασε ως εξής: "Δεν θεωρούσε σωστό να εκδώσει το κόμμα ανακοίνωση καταδίκης της εισβολής".

Το ΑΚΕΛ, τελικά, εξέδωσε την ανακοίνωση, όμως η Μόσχα συνέχισε να καλύπτει την τουρκική εισβολή. Στις δύο πρώτες κρίσιμες μέρες της εισβολής, η ΕΣΣΔ δεν άσκησε καμιά πίεση για κατάπαυση του πυρός, ενώ στις ρωσικές εφημερίδες δεν υπήρξε κάλυψη της εισβολής. Σε δήλωσή του, ο Μπρέζνιεφ (δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον Ποστ) ανέφερε ότι "στην Κύπρο υφίσταται απροκάλυπτη επίθεση του ελληνικού στρατιωτικού καθεστώτος και η ΕΣΣΔ απαιτεί παύση της στρατιωτικής ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Κύπρου".

Ο Μακάριος, ο οποίος ανέμενε έμπρακτη υποστήριξη από την ΕΣΣΔ, απογοητεύτηκε φρικτά. Όταν οι προσπάθειές του για αποτελεσματική στήριξη στο Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έβρισκαν ανταπόκριση, είπε πως "το ενδιαφέρον της Ρωσίας για το Κυπριακό δεν είναι γνήσιο".

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης της Γενεύης που έγινε μεταξύ πρώτης και δεύτερης εισβολής, ο Σοβιετικός αντιπρόσωπος Μίνιν ενδιαφερόταν μόνο να μην υπάρξει ΝΑΤΟϊκή ρύθμιση του Κυπριακού. Και όταν ξέσπασε ο δεύτερος γύρος της εισβολής, ο σταθμός "Φωνή της Μόσχας", που μετέδιδε στα ελληνικά, ανέφερε πως ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα (όχι τουρκικά) συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στην Κύπρο.



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ











17 σχόλια:

  1. «Οι Αμερικανοί είχαν κάνει την Ουκρανία πεδίο δοκιμών βιολογικών όπλων».

    Σε εργαστήρια στην Ουκρανία οι ΗΠΑ δοκίμαζαν θανατηφόρες ασθένειες.

    Η Μόσχα έλαβε πληροφορίες από επίσημα έγγραφα από υπαλλήλους ουκρανικών βιολογικών εργαστηρίων που επιβεβαίωσαν ότι βιολογικά όπλα αναπτύσσονταν στην Ουκρανία, σε πολύ μικρή απόσταση από το ρωσικό έδαφος.

    Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

    «Κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αποκαλύφθηκαν ευρήματα έκτακτης εκκαθάρισης από το καθεστώς του Κιέβου ιχνών στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ουκρανία, και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ», είπε.

    Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, «το Πεντάγωνο είχε σοβαρούς φόβους» ότι ο κόσμος θα αντιλαμβανόταν τη διεξαγωγή μυστικών βιολογικών πειραμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας.

    Για να αποκρύψει την παραβίαση από την Ουάσιγκτον και το Κίεβο του πρώτου άρθρου της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Απαγόρευση των Βακτηριολογικών (Βιολογικών) και Τοξινών Όπλων, το ουκρανικό υπουργείο Υγείας έστειλε οδηγία σε όλα τα βιοεργαστήρια να εξαλείψουν επειγόντως τα αποθέματα επικίνδυνων παθογόνων, πρόσθεσε το τμήμα.

    «Λάβαμε τεκμηρίωση από υπαλλήλους βιολογικών εργαστηρίων της Ουκρανίας για την επείγουσα καταστροφή ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων στις 24 Φεβρουαρίου – των αιτιολογικών παραγόντων της πανώλης, του άνθρακα, της τουλαραιμίας, της χολέρας και άλλων θανατηφόρων ασθενειών», είπε ο Konashenkov.

    Στο εγγύς μέλλον, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σκοπεύει να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της ανάλυσης των ληφθέντων εγγράφων.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Ουκρανοί είχαν παγιδεύσει με εκρηκτικά πυρηνικό πειραματικό αντιδραστήρα».

      Σε μία άκρως ανησυχητική ανακοίνωση προέβη αργά το βράδυ ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι Ουκρανοί ακραίοι του Τάγματος Αζόφ, έχουν παγιδεύσει με εκρηκτικά πυρηνικό πειραματικό αντιδραστήρα, με σκοπό να «χρεώσουν» σε ρωσικό βομβαρδισμό τυχόν «ατύχημα».

      Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας έκανε λόγο για προβοκάτσια που επιχειρούν να κάνουν οι Ουκρανοί στην περιοχή του Χαρκόβου.

      Μάλιστα, ο εκπρόσωπος είπε ότι στην περιοχή του Χαρκόβου κατέφθασαν ξένοι δημοσιογράφοι, προκειμένου να κατηγορήσουν τη ρωσική πλευρά.

      «Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), μαζί με τους μαχητές του Αζόφ, προετοιμάζουν μια πρόκληση με πιθανή ραδιενεργή μόλυνση της περιοχής κοντά στην πόλη Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία», ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

      Σύμφωνα με το υπουργείο, οι Ουκρανοί έβγαλαν έναν αντιδραστήρα σε μια πειραματική πυρηνική εγκατάσταση στο Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας του Χάρκοβο. Οι μαχητές του SBU και του τάγματος Αζόφ σχεδιάζουν να ανατινάξουν τον αντιδραστήρα και να κατηγορήσουν τον ρωσικό στρατό για μια πυραυλική επίθεση στην πειραματική πυρηνική εγκατάσταση.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER ΤΟΥ Δαυΐδ Ῥότσιλντ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022:

    «Σε χιλιάδες χρόνια από τώρα θα υπάρχουν εβραϊκές εορτές με επίκεντρο τους άθλους του Zelensky, και ενώ οι λεπτομέρειες θα είναι ασαφείς ή/και λανθασμένες,το ηθικό μέρος θα είναι ότι τα μικρά Εβραιόπουλα ( κορίτσια και αγόρια) μπορούν να μεγαλώσουν και να γίνουν ο κακός ηγέτης των πολυπολιτισμικών δημοκρατιών.»

    «Αν διαβάσετε το παραπάνω tweet ως οτιδήποτε άλλο εκτός από μια πολύ αθώα γιορτή για έναν Εβραίο που κατάφερε να πετύχει μια ενοποιητική δύναμη σε μια πολυπολιτισμική δημοκρατία, σε μια χώρα όπου υπήρχαν εκατομμύρια Εβραίοι τώρα σημαντικά λιγώτεροι εξ αιτίας των πογκρόμ/Ολοκαύτωμα/Σοβιετική κατοχή, λυπάμαι για σας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε για τριήμερο στην Πάτρα και τα «έσπασε».
    Ο πρώην πρωθυπουργός με την εμφάνισή του κατάφερε για άλλη μια φορά να τραβήξει τα βλέμματα σε αποκριάτικο πάρτι. Χαμογελαστός και… μεταμφιεσμένος έδειχνε να απολαμβάνει την κάθε στιγμή. Αποφάσισε να αφήσει την Αθήνα για το τριήμερο της Αποκριάς και βρέθηκε στην Πάτρα, μαζί με τη σύντροφό του.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε ένα διάλειμμα και μεταμφιεσμένος έδωσε το παρών σε καρναβαλικό πάρτι. Δεν αρνήθηκε να βγάλει φωτογραφίες με όσους του το ζήτησαν.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ Ο ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΓΥΦΤΟΕΙΔΗΣ ΛΑΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕ 46%.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσελίκ: «Έρχεται ο Κ.Μητσοτάκης για να συζητήσει την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου»!
      Ο εκπρόσωπος του κυβερνώνοντας κόμματος AKP στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, επιβεβαίωσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Τουρκία και αποκάλυψε την ατζέντα των συνομιλιών μέσα στην οποία ξεχωρίζει το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου!
      Κατ’αυτό τον τρόπο μόνο άσχετο δεν είναι ότι ο Κ.Μητσοτάξης έστειλε στην Ουκρανία τις ρουκέτες των RM-70 των 122 χλστ. που αποτελούν το βασικό οπλικό σύστημα που ενοχλεί την Άγκυρα γιατί αποτελεί μείζονα απειλή για τα τουρκικά παράλια, ενώ έσπευσε να «συνταξιοδοτήσει» τα αντιαρματικά που χρησιμοποιούνται και ως αντιαποβατικά ρωσικά πυραυλικά Kornet-E, τα κινητά αντιαεροπορικά συστήματα (SHORAD), OSA AK, τα οχήματα BMP-1/ZU-23 κλπ.!
      Ο Ομέρ Τσελίκ εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, AKP, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής αποκάλυψε ότι «Ο φάκελος της Ελλάδας είναι περιεκτικός, είναι μεγάλος φάκελος. Υπάρχουν πολλά ζητήματα, από τις έρευνες φυσικού αερίου μέχρι το θέμα της αποστρατικοποίησης του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου».
      Το ερώτημα βέβαια εδώ είναι: Για ποιο λόγο πάει ο πρωθυπουργός στην Κωνσταντινούπολη; Η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι ότι υφίσταται μονό μια διαφορά με την Τουρκία αυτή της υφαλοκρηπίδας και της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. O ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. Ο Μητσοτάκης, τελευταία, τρέμει στην ιδέα ότι θα φανεί ασυνεπής στους εντολείς του. Τοποθετήθηκε στην θέση του πρωθυπουργού ειδικά για να παραδώσει το Αιγαίο στην Τουρκία. Η θητεία του για απρόβλεπτους λόγους εξαντλείται νωρίτερα. Πρέπει να βιαστεί. Ο προκάτοχός του Τσίπρας τοποθετήθηκε πρωθυπουργός για ένα μόνο λόγο: να παραδώσει την Μακεδονία. Την αποστολή του ο Τσίπρας την εξετέλεσε με απόλυτη επιτυχία. Ο Μητσοτάκης θα φανεί κατώτερος του Τσίπρα; Με τι μούτρα θα εμφανισθεί στους εντολείς του.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Ιστορία από τον Στάλιν.
      Ο Στάλιν, ζήτησε να του φέρουν μία κότα, την πήρε στην αγκαλιά του και πιέζοντας την σφιχτά με το ένα χέρι, με το άλλο άρχισε να την ξεπουπουλιάζει.
      Η κότα φώναζε από πόνο και προσπαθούσε να δραπετεύσει με κάθε τρόπο χωρίς επιτυχία, η λαβή ήταν πολύ δυνατή για εκείνη….
      Ο Στάλιν κατάφερε να αφαιρέσει όλα τα φτερά, χωρίς μεγάλα προβλήματα και αφού τελείωσε είπε στους συνεργάτες του:
      Τώρα κοιτάξτε τι θα συμβεί.. :
      Έβαλε την κότα στο έδαφος και απομακρύνθηκε από αυτήν, πήγε και πήρε λίγο σιτάρι, ενώ οι συνεργάτες του παρακολουθούσαν με έκπληξη καθώς, παρά τους πόνους και την αιμορραγία, η κότα έτρεξε προς αυτόν μόλις έριξε χούφτες σιτάρι στο έδαφος, περιμετρικά στο δωμάτιο.
      Η κότα όχι μόνο δεν έφυγε αλλά τον ακολουθούσε σε κάθε του βήμα.
      Σε αυτό το σημείο ο Στάλιν στράφηκε στους βοηθούς του, που έκπληκτοι παρατηρούσαν το θέαμα και είπε:
      “Είδατε, έτσι κυβερνώνται οι ανόητοι άνθρωποι. Είδατε πως η κότα με ακολουθούσε παρά τον πόνο που της προκάλεσα;
      Οι περισσότεροι λαοί είναι έτσι, συνεχίζουν να ακολουθούν τους κυβερνήτες και τους πολιτικούς τους παρά τον πόνο που τους προκαλούν, με μοναδικό σκοπό να λάβουν ένα δωράκι, λίγο παραπάνω από το τίποτα ή απλώς κάποιο φαγητό για να ξεχάσουν την πείνα τους για λίγες μέρες”!
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν την Κυριακή 13 Μαρτίου. ΚΟΥΛΗ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ.
      Στο προεδρικό μέγαρο στα Θεραπειά θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεύμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
      Στο ίδιο προεδρικό μέγαρο ο Ερντογάν είχε υποδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ, όταν εκείνη πραγματοποίησε το τελευταίο της ταξίδι προτού αποχωρήσει από την καγκελαρία της Γερμανίας.
      Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στις 13 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και εν συνεχεία θα έχει γεύμα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
      Η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών είχε γνωστοποιηθεί αρχικά χθες, από τουρκικά ΜΜΕ.
      Στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ άλλων θα βρεθεί η κατάσταση στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας.
      «Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι είναι πάντα ανοιχτός σε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, πόσο μάλλον υπό τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να προσθέσει:
      «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οι δύο χώρες παρά τις διαφορές μας αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις σε μια σειρά από προβλήματα. Προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν στη λογική του να λύσουμε προβλήματα και όχι να δημιουργήσουμε περισσότερα», ανέφερε.
      Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες όσο αφορά στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, είπε ο κ. Οικονόμου.
      «Η τιμιότητα και η συνέπεια σε βάθος χρόνου είναι βασικά εχέγγυα επιβίωσης των λαών. Η ενότητα των Ελλήνων είναι άρρηκτη. Η Ελλάδα με τη στάση της στην εισβολή στην Ουκρανία αποδεικνύει την προσήλωσή της στο διεθνές δίκαιο. Έλαβε από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη θέση εναντίον της ρωσικής εισβολής. Είμαστε και τώρα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Λογικές αναθεωρητισμού δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές από κανένα», είπε ο κ. Οικονόμου με φόντο τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία.
      Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα ταξιδέψει σήμερα στην Τουρκία, όπου θα έχει επαφές με τον ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τις υπηρεσίες του.
      Η συνάντηση που θα έχουν στην Αττάλεια την Πέμπτη οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, ο Ρώσος Λαβρόφ και ο Ουκρανός Κουλέμπα, παρόντος του Τούρκου ομολόγου τους Τσαβούσογλου, θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο υπουργών από την έναρξη της εισβολής.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. «Αποστολή του διορισμένου Τσίπρα ήταν να δώσει τη Μακεδονία».
      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ, ΤΗΝ 17.01.2019:

      "Η Μέρκελ έδιωξε τον Σαμαρά και διόρισε πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Aποστολή του Τσίπρα ήταν να δώσει τη Μακεδονία".
      «Οι Σκοπιανοί είπαν της Μέρκελ πως στην Ελλάδα πρωθυπουργός είναι ο Σαμαράς και επομένως δεν έχουν κατάλληλους συνομιλητές στην Αθήνα.
      Έπρεπε λοιπόν να φύγει ο Σαμαράς για να βρουν συνομιλητή οι Σκοπιανοί. Έτσι άρχισαν τα διάφορα προσχήματα για να μην κλείσει η αξιολόγηση και να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά.
      Αποστολή του διορισμένου Τσίπρα ήταν να δώσει τη Μακεδονία».
      ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΜΟΔΑΣ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΟΠΛΩΝ.
    Έρευνες απέδειξαν ότι οι βιομηχανίες μόδας είναι μεγαλύτεροι ρυπαντές του περιβάλλοντος και μολύνουν την γη, τα νερά και την ατμόσφαιρα περισσότερο από άλλες βιομηχανίες. Ίσως ευθύνονται και περισσότερο για την κλιματική αλλαγή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για 7 δεκαετίες, με την αυτάρκη παραγωγή μας σε ηλεκτρικό δεν επηρεαστήκαμε ΠΟΤΕ σοβαρά από ενεργειακές κρίσεις!! Και πουλάγαμε κιόλας ρεύμα- ακόμα και στη Γερμανία.
      Κι ήρθε το διαπλεκόμενο το Ζαβό που ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ στους γνωστούς Ολιγάρχες, έκλεισε τα λιγνιτικά μας & μας έριξε στο μάτι του ενεργειακού κυκλώνα!!
      Με βιτρίνα μια δήθεν "ευαισθησία" για την κλιματική αλλαγή -όταν η μικρή Ελλάδα ΡΥΠΑΙΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ από μία μόνο μεγάλη πόλη της Κίνας!!!
      Η Γερμανία εκσυγχρόνισε τα λιγνιτικά της και πήρε παράταση μέχρι το 2038 (με option έως το 2049). Το ίδιο και η Πολωνία.
      Αλλά το ζαβό, αντί να βάλει σύγχρονα φίλτρα για να πληρώνουμε λιγότερο για ρύπους, τα έκλεισε. Για να καίμε αντί για τον λιγνίτη μας...το πανάκριβο αέριο του Κοπελούζου!(περίπτωση Πτολεμαΐδας V)
      Οι δε ανεμογεννήτριες του Ζαβού μετείχαν στην ηλεκτροπαραγωγή ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ 5-7%!! Και χρειάστηκε να αγοράζουμε ρεύμα (λιγνιτοπαραγωγής) από Αλβανία, Σκόπια & Βουλγαρία...
      ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ PRONEWS.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΓΟΥ.
    Τερματίζω στην 26η ημέρα της, την απεργία πείνας που ξεκίνησα, έχοντας καταφέρει να αναδείξω, με άμεσο κίνδυνο της ζωής μου τα εξής:
    α) Την κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας νομιμότητας με την απαξίωση της εισαγγελικής διάταξης της Εισαγγελίας Λαμίας για μεταγωγή μου στην Αθήνα προς άσκηση των καθηκόντων μου, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η ίδια Εισαγγελία, είναι η μόνη που απηύθυνε ερώτημα ευαισθητοποιούμενη για τη μη καθαρογραφή της πρωτόδικης απόφασης και τον μη προσδιορισμό του Εφετείου, όταν το λοιπό δικαστικό σύστημα και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι σιωπούν
    β) Τον υποκριτικό “ανθρωπισμό” των δήθεν “ευαίσθητων” Κυβερνήσεων, ΕΕ, ΜΚΟ και λοιπών “δικαιωματιστών” που αν και γνώριζαν από την πρώτη μέρα ότι μάχομαι για τα κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματά μου, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα της παραβίασης κάθε έννοιας νομιμότητας σε βάρος μου, αποδεικνύοντας τις πραγματικές τους επιδιώξεις.
    Μέσα από αυτόν τον μοναχικό μου αγώνα όμως, αναδείχθηκε και η υπέροχη υποστήριξη ατόμων, ομάδων και μέσων που σε πείσμα όσων έχουν υποκύψει στις “νουθεσίες” και τις “παραινέσεις” του Δυνάστη, όρθωσαν ανάστημα, αντέδρασαν και πάλαιψαν, προβάλλοντας τα αιτήματά μου με συγκεντρώσεις, δημοσιεύματα και πράξεις συμπαράστασης. Ειδική μνεία οφείλω στους συναγωνιστές του ευρωπαϊκού συνασπισμού APF, που στο τέλος του μήνα διοργανώνουν για εμένα και τους λοιπούς φυλακισμένους εθνικιστές, ειδική εκδήλωση συμπαράστασης στην Ισπανία.
    Δεν μας χωρίζει τίποτα από όσους αντιδρούν στη Νέα Τάξη.
    Δεν μας ενώνει τίποτα με όσους για οποιονδήποτε λόγο υποτάσσονται σε αυτή.
    Ο αγώνας συνεχίζεται.
    Γιάννης Λαγός
    Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής
    Πολιτικός κρατούμενος
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟ 7% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΝΩ Ο ΕΒΡΑΪΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ 30% ΣΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Βελόπουλος: Ρατσιστικό το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» !
    Σε τηλεοπτική του παρουσία ο Κυριάκος Βελόπουλος χαρακτήρισε ρατσιστικό το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και αντιπαρέβαλλε το σύνθημα «Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες» που χρησιμοποιούσε ο πρόεδρος Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία, δηλώνοντας ψευδώς ότι δεν αντιγράφει συνθήματα άλλων.
    Προφανώς ξέχασε ο ίδιος την πολιτική του πορεία, από αφισοκολλητής του ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας μνημόνια με το ΛΑΟΣ μέχρι την τελική του προσχώρηση στην "μαμά" ΝΔ του 2012.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ;
    Η μητέρα του Πούτιν φρόντιζε να έχει ο γιος της και Εβραίους δασκάλους.
    Στο Λύκειο είχε καθηγήτρια την Εβραία Μίνα Γιουδικσκάγια Μπερλίνερ στην οποία είχε ιδιαίτερη αγάπη.
    Όταν αυτή μετακόμισε μόνιμα στο Ισραήλ το 1973, ο Βλαντιμίρ Πούτιν της αγόρασε ένα παραλιακό διαμέρισμα στο Τελ Αβίβ.
    Τον Δεκέμβριο του 2017 πέθανε η Μίνα Μπερλίνερ και άφησε το διαμέρισμα σε αυτόν που της το αγόρασε. Στον Βλαντιμίρ Πούτιν.
    Ο οποίος είναι και κάτοχος αυτού του παραλιακού διαμερίσματος στο Τελ Αβίβ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ «ΔΙΚΗ» ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΚΛΙΝΤΟΝ…
    Το βιογραφικό της 65χρονης προέδρου του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης Joan Donoghue είναι αρκετά “βαρύ” αλλά και με ουκ ολίγες γκρίζες ζώνες. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι από το 2007 εργάστηκε για το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
    Ως κύρια αναπληρώτρια νομική σύμβουλος, τις εκπροσώπησε στο νομικό διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε στην εφαρμογή των εκτελεστικών διαταγμάτων του προέδρου Ομπάμα για τα κέντρα κράτησης στο Γκουαντάναμο και ήταν σύμβουλος της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και του Ομπάμα σε θέματα διεθνούς δικαίου από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2009.
    Κατά τρόπο περίεργο μάλιστα αυτό το τμήμα του βιογραφικού της δεν περιλαμβάνεται στην αγγλική έκδοση της διεθνούς ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης Wikipedia.
    Επίσης από το 1984 έως το 1986 ήταν μέλος στο Γραφείο Διαμερικανικών Υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ με αρμοδιότητες στην υπόθεση “Στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δραστηριότητες στη Νικαράγουα”.
    Κι εξίσου ενδιαφέρον έχει ότι από 2001 έως το 2005 μετακινήθηκε ως νομικός -και υπηρέτησε ως αναπληρώτρια γενική σύμβουλος, γενική σύμβουλος και εταιρική γραμματέας- στην Τράπεζα ενυπόθηκων δανείων Freddie Mac που συνδεόταν με την γνωστή από την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση του 2008 Lehman Brothers!
    Ανδρέας Καψαμπέλης
    www.dimokratia.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Ζ.Π ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΡΑΦΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ.
    Η Ρωσία, η χώρα που αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα δημητριακών του πλανήτη, απαγορεύει την πώληση δημητριακών στη Δύση και θα εξάγει μόνο σε χώρες φιλικές προς αυτήν, ενώ πλέον ελέγχει και την παραγωγή και διακίνηση δημητριακών και στην Ουκρανία που αποτελεί μεγάλη παραγωγό χώρα.
    Η Ελλάδα καλώς ή κακώς με απόφαση της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη είναι πλέον εχθρός της Ρωσίας και άρα αυτές οι αντι-κυρώσεις θα πλήξουν και την ελληνική οικονομία.
    Η αύξηση της τιμής των δημητριακών θα επιφέρει πληθωριστικές πιέσεις στις απόλυτα εξαρτημένες δυτικές αγορές.
    Θα είναι η τρίτη φορά μετά το 2008, και το 2010 που η Ρωσία θα κλείσει την «ροή» των δημητριακών προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη Δύση.
    «Η Ρωσία κατέγραψε μια τεράστια σοδειά σιτηρών αυτή τη χρονιά (104 εκατ. τόνοι), αλλά η αστάθεια της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου και οι υψηλές τιμές σε παγκόσμιο επίπεδο πυροδότησαν μια αλματώδη αύξηση των εξαγωγών και η χώρα πλέον χρειάζεται να περιφρουρήσει τα αποθέματά της», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε μια συνάντηση με ανώτατους αξιωματούχους, όπως μετέδωσαν κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.
    «Πρέπει να διαθέτουμε τα ελάχιστα αποθέματα που εγγυώνται τη διατροφική ασφάλεια της Ρωσίας. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ ότι είναι καιρός να εξετάσουμε την επιβολή διοικητικών μέτρων για τον περιορισμό των εξαγωγών», ανέφερε ο Μεντβέντεφ.
    «Θα ετοιμάσουμε μια πρόταση για να ληφθεί απόφαση σχετικά με έναν εξαγωγικό δασμό… θα γίνει μέσα σε 24 ώρες», αποκρίθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
    Κυβερνητικοί αξιωματούχοι συζητούν για έναν απαγορευτικό δασμό κι ενδέχεται να τον επιβάλουν πριν οι εξαγωγείς μπορέσουν να εκτελέσουν τις παραγγελίες τις οποίες έχουν ήδη λάβει από το εξωτερικό, σύμφωνα με μια πηγή του αγροτοβιομηχανικού τομέα που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΙΝΑ: «ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ»; Η Ρωσία δεν συμπεριέλαβε την Τουρκία στις “εχθρικές χώρες” όπως την ΕΕ και την Ελλάδα. Στην Τουρκία σήμερα ο Λαβρόφ.

    Σε μία ασυνήθιστη παρέμβαση προέβη το κινεζικό ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά. Για πρώτη φορά η Κίνα σχολιάζει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο γεγονός που δημιουργεί υπόνοιες περί επικείμενης κρίσης.
    Ειδικά, μάλιστα, αν σκεφτεί κανείς ότι η κινεζική παρέμβαση έρχεται λίγες ώρες μετά το εμπάργκο ΗΠΑ-Βρετανίας στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο γεγονός που σημαίνει πως ο αγωγός Εast-Μed “ανασταίνεται”.
    Είναι πολύ πιθανό ο Ευρασιατικός Άξονας Ρωσίας-Κίνας-Τουρκίας να επιχειρήσει μπλόκο στην περιοχή της Αν. Μεσογείου ώστε η Ευρώπη να συνεχίσει να βρίσκεται υπό ενεργειακή πολιορκία.
    Δεν είναι τυχαίο πως η Ρωσία δεν συμπεριέλαβε την Τουρκία στις “εχθρικές χώρες” όπως την ΕΕ και την Ελλάδα.
    Kίνα: Όχι σε κλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο
    Πιο αναλυτικά, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιζιάν, δήλωσε ότι η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός μέρους.
    Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με το Sigmalive, ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας την ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας για τον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών, δήλωσε ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα κάθε χώρας θα πρέπει να γίνονται σεβαστές.
    «Καλώ τα μέρη να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της έντασης και να επιλύσουν τη σύγκρουση μέσω διαλόγου, προστατεύοντας από κοινού την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...