ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

14 Μαρτίου 2022

«Δεν θα εμφανιστώ ποτέ χωρίς γραβάτα όταν θα εκπροσωπήσω επίσημα τη χώρα» διατεινόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι που συνάντησε τον Ερντογάν στο "Ίστανμπούλ". Εκεί «βρέθηκα στην κοίτη της Ορθοδοξίας και ο Ερντογάν μου έβγαλε τη γραβάτα». - Είναι κοιτίδα γάιδαρε, όχι κοίτη.




«Ιστανμπούλ» για τον Κ.Μητσοτάκη η Κωνσταντινούπολη! – Τι έγραψε στο διαδίκτυο. Ο ΠΡΩΤΟΣ «ΕΛΛΗΝΑΣ» ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΓΑΪΔΑΡΟΣ -ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ «Ιστανμπούλ» ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ, ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 



Κύρτσος: «Κυβέρνηση δύο επιχειρηματικών ομίλων. Οι δύο επιχειρηματικοί όμιλοι που θησαυρίζουν από την κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη».




Ο Κούλης συναντά τον Ερντογάν. Ο ορισμός του απόλυτου τίποτε. Ο ορισμός του Mr Bean. Αλλόκοτες γκριμάτσες, χιμπατζίδικοι μορφασμοί προσώπου, άσκοπα χάχανα, αμήχανη στάση σώματος, απότομα εκτινάγματα των μπροστινών άκρων, νευρικά ψυχοπαθολογικά τικ.

Ο τύπος είναι ο ορισμός του χαζού γόνου που έπρεπε, ντε και καλά, να κληρονομήσει την κυβέρνηση της χώρας, κατ’ εντολήν δύο τριών ολιγαρχών επιχειρηματικών  ομίλων που συνεργάζονται με την πρεσβεία.


Ο αγράμματος γάιδαρος της μαφιόζικης οικογενειοκρατίας. Κούλης στο «Ίστανμπουλ»: «βρέθηκα στην κοίτη της Ορθοδοξίας» - Είναι κοιτίδα γάιδαρε, όχι κοίτη..


 
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Ο Τσίπρας  (6.12.2018) σε συνέντευξη στην Ρωσία, με πλήρη ασυνειδησία εκστομίζει: «Είναι κατάκτηση ότι μπαίνω σε όλα τα φόρα χωρίς γραβάτα - Από τον Λευκό Οίκο μέχρι το Κρεμλίνο».

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ζ.Π. της 7ης Δεκεμβρίου 2018:  «ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΙΚΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ (Οκτώβριος 2019) ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ  ΣΤΟΝ Ζ.Π.: «εγώ δεν θα εμφανιστώ ποτέ σαν τον Τσίπρα, χωρίς γραβάτα, όταν εκπροσωπήσω τη χώρα».

Κυριάκος Μητσοτάκης χθες : «Ο Ερντογάν μου έβγαλε τη γραβάτα».

 

 

Μητσοτάκης: Όταν έλεγε ότι «δεν θα εμφανιστώ ποτέ χωρίς γραβάτα όταν εκπροσωπήσω τη χώρα»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά και μετεκλογικά είχε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη γραβάτα, μάλιστα τον Οκτώβριο του 2019 δήλωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην φορέσει γραβάτα στη Βουλή και όταν εκπροσωπήσει επίσημα τη χώρα.  «Ο νέος μου ρόλος επιβάλλει σοβαρότητα και μερικές φορές αυστηρότητα. Και επιβάλλει επίσης μια αυτονόητη συμμόρφωση με τους άτυπους κανόνες, οι οποίοι καθορίζουν τη συμπεριφορά μας σε αυτό το αξίωμα. Η γραβάτα ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Δεν έχω πάει ποτέ στη Βουλή χωρίς γραβάτα και δεν θα πάω και ποτέ χωρίς γραβάτα. Όπως δεν θα εμφανιστώ ποτέ χωρίς γραβάτα όταν εκπροσωπώ επίσημα τη χώρα», είχε τονίσει με πολύ αυστηρό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή που είχε δώσει τον Οκτώβριο του 2019 στον Νίκο Χατζηνικολάου. «Όταν εκπροσωπώ τη χώρα, οφείλω να είμαι όχι όπως περιμένουν οι Έλληνες πολίτες, αλλά όπως περιμένουν οι ξένοι συνομιλητές μου τον Έλληνα πρωθυπουργό και αυτό για μένα είναι παντελώς αδιαπραγμάτευτο. Πιστεύω στο πρωτόκολλο», είχε συμπληρώσει ο πρωθυπουργός.

Η χθεσινή συνάντηση με τον Ερντογάν (που συνηθίζει να μη φοράει γραβάτα) ήταν προφανώς ένα ακόμα mirroring (καθρεπτική επικοινωνία), όπως τον έχουν συμβουλέψει οι επικοινωνιολόγοι του.

 


 «Δεν θα εμφανιστώ ποτέ χωρίς γραβάτα όταν θα εκπροσωπήσω επίσημα τη χώρα» διατεινόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι που συνάντησε τον Ερντογάν στο "Ίστανμπούλ"

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις λέει η λαϊκή ρήση που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού έσπασε όλες τις κόκκινες γραμμές του στη συνάντηση που είχε την Κυριακή με τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Και μια από τις ισχυρές κόκκινες γραμμές του Μητσοτάκη είναι η γραβάτα.  Αξεσουάρ που σε παλιότερη συνέντευξή του είχε αποθεώσει για την ισχυρή σημειολογία του στην πολιτική σκηνή σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί υπέρ το δέον πολιτικά ορθός και comme il faut σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα«Δεν θα εμφανιστώ ποτέ χωρίς γραβάτα όταν θα εκπροσωπήσω επίσημα τη χώρα», έλεγε σε παλιότερη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου, υποστηρίζοντας ότι με το ιδρωμένο t-shirt θα πάει να πιει μπύρα με τους φίλους του μετά τη μπάλα.

Μόνο που ο Ερντογάν τον έκανε να αλλάξει άποψη αφού μάλλον ένοιωσε ότι ήταν με ένα φίλο για μπύρες μετά τη μπάλα. Όπως πληροφορούμαστε από τις κυβερνητικές διαρροές και την... ερευνητική δημοσιογραφία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο γεύμα με τον Ερντογάν φορώντας τη γραβάτα του. Όμως, επειδή το κλίμα ήταν ιδιαίτερα χαλαρό, με τον Τούρκο πρόεδρο να του δείχνει τον Βόσπορο, ο Έλληνας πρωθυπουργός έσπασε όλα τα στεγανά, έκανε προσωπική ανατροπή και πέταξε τη γραβάτα. Από την ερευνητική δημοσιογραφία του φιλοκυβερνητικού ΣΚΑΪ, μάθαμε και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Ότι το κλίμα μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν ήταν τόσο καλό που οι δυο ηγέτες μιλούσαν συνεχώς και δεν πρόλαβαν να πιούν νερό.

 


  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΙΚΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ

Ο προδότης και εγκληματίας Τσίπρας σε χθεσινή (6.12.2018) συνέντευξη στην Ρωσία, με πλήρη ασυνειδησία εκστομίζει: «Είναι κατάκτηση ότι μπαίνω σε όλα τα φόρα χωρίς γραβάτα - Από τον Λευκό Οίκο μέχρι το Κρεμλίνο»!
"Είναι κατάκτηση ότι πηγαίνω στο Κρεμλίνο, τον Λευκό Οίκο, το Βατικανό τη Downing Street, και σε όλον τον κόσμο, και στο Πεκίνο και παντού, χωρίς γραβάτα" είπε ο πρωθυπουργός. "Έχω καταφέρει να είμαι ίσως ο μοναδικός ευρωπαίος ηγέτης που έχω μπει στα πιο σημαντικά, αν θέλετε, φόρα και στις πιο σημαντικές έδρες κυβερνήσεων, από το Κρεμλίνο μέχρι τον Λευκό Οίκο, και από το Βατικανό έως τη Downing Street, και σε όλον τον κόσμο, και στο Πεκίνο και παντού, χωρίς γραβάτα. Συνεπώς, νομίζω ότι αυτή είναι μια κατάκτηση…"

Κανείς δεν θα πει σ' αυτόν τον αγροίκο παλιάτσο, ότι η εμφάνιση και η συμπεριφορά ενός δημόσιου προσώπου, όταν αυτός είναι καλεσμένος και φιλοξενούμενος κάποιου ξένου ηγέτη, δεν είναι προσωπικό του γούστο; Ότι οφείλει για λόγους ευγενίας και τακτ, να συμμορφώνεται με την εμφάνιση και συμπεριφορά του προσώπου που τον κάλεσε, αλλιώς θεωρείται ότι προσβάλει τον οικοδεσπότη; Ότι δεν εμφανιζόμαστε όπως μας καπνίσει και μάλιστα, όταν συμβαίνει να ζητάμε κάτι από ένα οικοδεσπότη; Ότι ακόμη και το πως θα σηκώσεις το ποτήρι για ευχές, το πως θα καθίσεις στην καρέκλα, το πως θα απευθυνθείς στους γύρω σου, και μάλιστα όταν είσαι φιλοξενούμενος, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και υψηλό δείκτη ευγένειας και εξυπνάδας. Ότι δεν μπορείς να επιδεικνύεις στις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις μία εικόνα, που παραπέμπει και θυμίζει την αγροίκη και βάρβαρη συμπεριφορά των σφαγέων καπεταναίων του ΚΚΕ, όταν έσφαζαν τους Έλληνες με κονσερβοκούτια.
Ότι δεν είναι "μαγκιά" η αδιαφορία, η αναισθησία και η γαϊδουριά στην γνώμη του οικοδεσπότη, ο ενδεικνυόμενος τρόπος για διεθνείς συνομιλίες; Γιατί τότε γίνεσαι διεθνές νούμερο και σε βλέπουν και σε σχολιάζουν όλοι με "κατανόηση".
Μήπως εδώ έχουμε πάλι την γνωστή έλλειψη επαφής του Τσίπρα με το περιβάλλον, ένα τυπικό δείγμα μιας προϊούσας σχιζοφρενικής διεργασίας;
Πολλά τα ερωτήματα και βέβαια δεν περιμένουμε να τα καταλάβει ένας αγροίκος χωριάτης κομμουνιστής, που πρόδωσε την χώρα του και επιδιώκει να αντικαταστήσει τους Έλληνες με κάθε καρυδιάς καρύδια. Τελικά δεν υπάρχει πιο απαίσιο είδος ανθρώπου από ένα "έλληνα" κομμουνιστή.



Κύρτσος: «Κυβέρνηση δύο επιχειρηματικών ομίλων. Οι δύο επιχειρηματικοί όμιλοι που θησαυρίζουν από την κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη».

«Αυτοί που παίρνουν και τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα...».
FacebookTwitterMessengerE-mailTelegram
Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος με ανάρτησή του στο διαδίκτυο αφήνει αιχμές για τις σχέσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με δύο επιχειρηματικούς ομίλους.
«Οι δύο επιχειρηματικοί όμιλοι που θησαυρίζουν μέσω κυβερνητικής πολιτικής υπέρ φυσικού αερίου παίρνουν και τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα», γράφει αρχικά ο Γ.Κύρτσος και προσθέτει.
«Από επέκταση λεωφόρου Κύμης και ΒΟΑΚ μέχρι την εθνική Γαστούνη-Πύργος και την υπερυψωμένη Θεσσαλονίκης. Κυβέρνηση δύο επιχειρηματικών ομίλων».

 

Ο αγράμματος γάιδαρος της μαφιόζικης οικογενειοκρατίας. Κούλης στο «Ίστανμπουλ»: «βρέθηκα στην κοίτη της Ορθοδοξίας» - Είναι κοιτίδα γάιδαρε, όχι κοίτη.

«Στη συνάντηση με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εξέφρασα τη συγκίνησή μου για την ευκαιρία που μου δόθηκε σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, να βρεθώ μαζί του στην κοίτη της Ορθοδοξίας, στο Φανάρι, ενώ τον ενημέρωσα για τη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο Ερντογάν», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Κοίτη είναι αυτό που έχουν τα ποτάμια και αυτό που σε χωρίζει από τη μόρφωση» γράφει ο Κ.Βαξεβάνης.

«Κοιτίδα είναι. Κοιτίδα πολιτισμού, κοιτίδα Ορθοδοξίας, κοιτίδα Δημοκρατίας. Κοίτη, είναι αυτό που έχουν τα ποτάμια και αυτό που σε χωρίζει από τη μόρφωση. Κολάμπια, ε Κολάμπια», έγραψε ο Κ.Βαξεβάνης.



 Ο  γιος του Νετανιάχου: «Ερντογάν, η Ινσταμπούλ λέγεται Κωνσταντινούπολη -Tο κέντρο του Oρθόδοξου Xριστιανισμού».


Ο  ΓΙΟΣ  ΤΟΥ  ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ  ΓΙΑΪΡ  ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ  ΤΑ  ΛΕΕΙ  ΕΞΩ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΔΟΝΤΙΑ.  ΔΕΝ  ΜΙΛΑΕΙ  ΟΠΩΣ  Ο  ΚΟΥΛΗΣ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΥΠΟΛΟΙΠΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ  ΤΗΣ  ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ:


«Σε όλα τα τουρκικά bots που με ακολουθούν εδώ –ένα γρήγορο μάθημα ιστορίας. Δεν είστε ντόπιοι στην Ανατολία, ήρθατε από την Κεντρική Ασία και διαπράξατε γενοκτονία εις βάρος του τοπικού ελληνικού χριστιανικού πληθυσμού. Η Ιστανμπούλ είναι στην πραγματικότητα η Κωνσταντινούπολη και την καταλάβατε παράνομα. Διαπράξατε επίσης γενοκτονία εις βάρος των Αρμενίων. Κατέχετε τώρα παράνομα τη βόρεια Κύπρο, τη βόρεια Συρία και το Κουρδιστάν. Η χώρα σας κυβερνάται από έναν δικτάτορα, ο οποίος θέλει να ανακαταλάβει και να καταπιέσει τον αραβικό κόσμο όπως επί των ημερών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ.
Λίγο αργότερα ο Γιαϊρ επανήλθε με νέα ανάρτηση. Αυτή τη φορά τη συνόδευε από γράφημα για την ανάπτυξη του Ισλάμ στην Τουρκία από τον 13ο μ.Χ. αι. μέχρι το 2010, στην οποία ανέφερε πως «η Τουρκία ιδρύθηκε επί μιας γενοκτονίας Ελλήνων χριστιανών».


https://twitter.com/YairNetanyahu/status/1392803080048087043?s=20

 

@YairNetanyahu

To all the Turkish bots that follow me here - quick history lesson. You are not native to Anatolia, you came from Central Asia and did a genocide to the local Greek Christian population. Istanbul is actually Constantinople and you illegally occupied it. You also did a genocide >>

1:15 μ.μ. · 13 Μαΐ 2021

 https://twitter.com/YairNetanyahu/status/1392803080048087043?s=20



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια:

  1. Υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα 100.000 αυτόματα τυφέκια εφόδου ΑΚ-47 Καλάσνικοφ σε 6.000 κρύπτες. ΠΟΣΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;
    Η μεγαλύτερη ποσότητα παράνομων όπλων στην Ευρώπη - Ν.Δένδιας το 2013: «Η χώρα είναι γεμάτη με Καλάσνικοφ»!
    Το άκρως επιβαρυμένο εσωτερικό περιβάλλον ασφάλειας, με χρήση βαρέως οπλισμού, όπως ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και την χρησιμοποίησή τους για πάσης φύσεως «βαριά εγκλήματα» τα τελευταία 30 χρόνια έχει ως αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπολογίζονται σε πάνω από 100.000 τα αυτόματα τυφέκια εφόδου ΑΚ-47 Καλάσνικοφ που βρίσκονται λαθραία στη χώρα, ενώ σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα κάθε λογής πιστόλια, περίστροφα, χειροβομβίδες, πάσης φύσεως εκρηκτικά κ.λπ.
    Σχεδόν 23.000 παράνομα όπλα διαφόρων ειδών, περισσότερα δηλαδή από τον αριθμό που αναλογεί στη «δύναμη πυρός» των αστυνομικών της Αττικής, έχουν κατασχεθεί στη χώρα μας από το 2000 έως και τον περασμένο Δεκέμβριο, αριθμός που είναι, όπως λένε αστυνομικοί, ένα πολύ μικρό δείγμα των όπλων που «κυκλοφορεί» σε χέρια παρανόμων και εγκληματιών.
    Από τα κατασχεθέντα, τα 1.800 είναι αυτόματα στρατιωτικά όπλα, κυρίως Καλάσνικοφ, που ανήκαν σε μέλη συμμοριών.
    «Προφανώς λειτουργεί ο νόμος της αγοράς, η προσφορά ακολουθεί τη ζήτηση. Γίνονται συνεχείς παράνομες εισαγωγές νέου οπλισμού. Εκτιμούμε ότι τα περισσότερα εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα με την Αλβανία, από τους δρόμους των ναρκωτικών, ωστόσο υπάρχουν και δρόμοι μέσω της Βουλγαρίας ή ακόμη και μέσω Κρήτης διά θαλάσσης. Αν και ο αριθμός όπλων που εκλάπησαν από στρατιωτικές αποθήκες έχει μειωθεί, ωστόσο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα» σχολιάζει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
    Εκτιμάται ότι από τις αποθήκες της Αλβανίας εκλάπησαν περισσότερα από 120.000 τυφέκια, αυτόματα όπλα, τα 3/4 εκ των οποίων φέρεται ότι κατέληξαν στην Ελλάδα, ενώ τα επόμενα χρόνια μπήκαν και άλλα.
    «Η ποιοτική διαφορά που έχει συντελεστεί είναι ότι τα όπλα χρησιμοποιούνται όλο και πιο συχνά κατά τη διάρκεια συμπλοκών και ληστειών. Ο ιδιαίτερα βαρύς οπλισμός που διαθέτουν οι κακοποιοί στην Ελλάδα δεν έχει άλλο ανάλογο στην Ευρώπη» συμπληρώνει αξιωματικός της ΓΑΔΑ.
    Ένα ακόμη στοιχείο που επιτείνει την ανησυχία είναι η χρήση σύγχρονου οπλισμού: «Δεν επηρεάζεται η επικινδυνότητα των όπλων από την ηλικία τους. Ένα όπλο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που συναντάμε όχι και τόσο σπάνια, σκοτώνει εξίσου αποτελεσματικά.
    Ένα πιστόλι μπορεί να παίρνει ακόμη και εννέα σύγχρονες σφαίρες ‘‘παραμπέλουμ’’, ίδιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται σε καινούργια πιστόλια.
    Ωστόσο, όλο και σπανιότερα βλέπουμε πλέον ανατολικοευρωπαϊκής προέλευσης όπλα όπως τα Μακάροφ και τα Τοκάρεφ, ενώ βλέπουμε όλο και περισσότερα Glock, CZ κ.λπ.
    Φαίνεται ότι εκτός από την Αλβανία, έχουν χαραχθεί πλέον και νέοι δρόμοι παράνομης μεταφοράς οπλισμού και πυρομαχικών».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κεφαλογιάννης της οικογενειοκρατίας για ακρίβεια: «Μια χαρά είμαστε – Κάντε σύγκριση με το Ιράκ και την Συρία».
    Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ συνέκρινε την Ελλάδα με το Ιράκ και την Συρία.
    Αδιανόητες δηλώσεις έκανε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης , καθώς στην προσπάθεια του να υποστηρίξει την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη είπε ότι στην Ελλάδα «είμαστε μια χαρά» γιατί δεν έχουμε πόλεμο!
    Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ήταν καλεσμένος στην τηλεόραση του OPEN και όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής του έθεσε ερώτημα για την ακρίβεια και τη φτωχοποίηση των πολιτών, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης απάντησε με άκρως προκλητικό τρόπο.
    «Είναι κανονικό πράγμα να λέει ο κόσμος δεν έχει χρήματα να ζεσταθεί και ότι δεν έχει λεφτά να βάλει βενζίνη;» τον ρώτησε ο Ακης Παυλόπουλος.
    Και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης απάντησε: «Εμείς έχουμε ένα επίπεδο διαβίωσης. Για κάντε σύγκριση με αυτά που έγιναν στο Ιράκ και τη Συρία», είπε αφήνοντας άφωνους παρουσιαστές, καλεσμένους και τηλεθεατές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΠΑ σε Ζελένσκι: «Πήγαινε στον Μητσοτάκη και πάρε τους S-300. Θα σου τους παραδώσει ο έλληνας πρωθυπουργός».
    Η πρόταση του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Κιθ Κέλογκ.
    Μία πρόταση που έρχεται εν συνεχεία των δημοσιευμάτων που θέλουν το καθεστώς του Κιέβου να ζητά τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300PMU-1 από την Ελλάδα έκανε ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Κιθ Κέλογκ.
    Η Ουκρανία θέλει S-300 για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την ρωσική Αεροπορία, τα οποία σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι… «περασμένων δεκαετιών».
    Kατά τον Κ.Μητσοτάκη τα S-300PMU-1 της Πολεμικής Αεροπορίας που αποτελούν το 100% της αντιαεροπορικής δύναμης της Κρήτης και προστατεύουν την 115 ΠΜ που είναι υπεύθυνη για την εναέρια άμυνα του νότιου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, αλλά και της Κύπρου, «δεν είναι κρίσιμα για την εθνική άμυνα»!
    Αυτά φαίνεται ότι ακούν και στις ΗΠΑ και γι’ αυτό το λόγο ο Κ.Κέλογκ συμβούλεψε την Ουκρανία να ζητήσει όπλα από τρεις χώρες. Είπε χαρακτηριστικά: «Πηγαίνετε στη Βουλγαρία, τη Σλοβακία και την Ελλάδα»!
    Είχε προηγηθεί η παρατήρηση του Κέλογκ, ότι εάν η Δύση δεν επιτρέψει στην Ουκρανία να έχει επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη MiG για να αποκρούσει τη Ρωσία, θα πρέπει αυτή να αναζητήσει βοήθεια με πυραύλους από ορισμένες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.
    Είπε έτσι ότι δύο βαλκανικές χώρες, η Ελλάδα και η Βουλγαρία, μαζί με τη Σλοβακία, διαθέτουν όλες τεχνολογία πυραύλων S-300 που σχεδιάστηκε αρχικά από τη Μόσχα.
    «Αυτό που πρέπει να κάνουν (σ.σ. οι Ουκρανοί) είναι να πάνε στη Βουλγαρία, τη Σλοβακία και την Ελλάδα, που είναι τρία κράτη του ΝΑΤΟ και έχουν ένα σύστημα που ονομάζεται S-300, το οποίο είναι ένα ρωσικό σύστημα που καταρρίπτει βαλλιστικούς πυραύλους και αντιαεροπορικά [βλήματα] επίσης και να το βάλουν το γύρω από αυτούς τους στόχους και να τους υπερασπιστούν», είπε.
    Και πρόσθεσε πως οι S-300 έχουν την «το εύρος κλίσης» για να χτυπήσουν με ακρίβεια έως και οκτώ στόχους σε απόσταση μεταξύ Ρίτσμοντ και Ουάσιγκτον, μια ευθεία γραμμή περίπου 105 μιλίων.
    «Θα ήταν ωραίο να έχουμε ένα ρωσικό σύστημα να καταρρίπτει ένα ρωσικό αεροσκάφος», σχολίασε.
    Να θυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι όπου και του εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...