ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Μαρτίου 2022

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΚΟΡΕΑ

 

Το Βέλγιο, για λόγους ενεργειακής αυτονομίας, θα λειτουργεί τα πυρηνικά ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια τουλάχιστον μέχρι το 2035. Η μισή και πλέον ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώθηκε στο Βέλγιο το 2021 παρήχθη από τους πυρηνικούς της σταθμούς. Ο Μητσοτάκης και η πρακτόρικη πολιτική ελίτ επιμένουν στους γερμανικούς ανεμιστήρες. Ούτε σκέψη για πυρηνικά εργοστάσια που έχουν όλα τα Βαλκάνια.

 







Το Μουσείο Ελληνικής Μυθολογίας βρίσκεται στο νησί Jeju της Νότιας Κορέας, κι είναι σχεδιασμένο με βάση την κλασική ελληνική αρχιτεκτονική.

Στο μουσείο βρίσκονται αντίγραφα αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων και διάσημοι πίνακες που απεικονίζουν σκηνές από την ελληνική μυθολογία.

Το εντυπωσιακό αυτό μουσείο χωρίζεται σε επτά μεγάλες θεματικές εκθέσεις, όπως η «Έκθεση του Ολύμπου», η «Έκθεση της Αγάπης» και η «Έκθεση των Ηρώων».

Οι Κορεάτες μάλιστα έχουν δημιουργήσει μια προσομοίωση ενός αρχαίου ελληνικού χωριού στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν φορώντας αυθεντικά αρχαιοελληνικά ρούχα.





                 

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά κατάφερε να κατακτήσει τη Νότια Κορέα  το 2017.

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, ένα μικρό Μουσείο στο νομό Ηλείας, έχει καταφέρει να διαδώσει την αρχαία ελληνική τεχνολογία στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και την Ασία. Τα δύο κτήρια του Μουσείου, στην Αρχαία Ολυμπία και στο Κατάκολο, που στεγάζουν μόνιμα τις ανακατασκευασμένες από το δημιουργό τους Κώστα Κοτσανά εφευρέσεις του 3ου αιώνα π.Χ. υποδέχονται καθημερινά πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Οι περιοδεύουσες εκθέσεις του Μουσείου έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και αποδεικνύουν ότι η άγνωστη μέχρι σήμερα τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας.

Απόδειξη της επιτυχίας και της διάδοσης εκτός των συνόρων της χώρας μας του έργου και της προσπάθειας του Μουσείου αποτελούν οι τρεις μεγάλες εκθέσεις που διοργανώθηκαν στη Νότια Κορέα, τη χώρα που βρίσκεται στο απόγειο της τεχνολογικής προόδου και αιχμής και ανακαλύπτει και θαυμάζει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι και σήμερα η έκθεση με θέμα «Αρχαία Ελλάδα – Οι απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας» έχει φιλοξενηθεί σε τρεις διαφορετικές πόλεις στα Εθνικά Μουσεία Επιστημών, από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη. Η πρώτη έκθεση στη Daejeon (01/10/2016-28/02/2017) υποδέχτηκε περισσότερους από 100.000 επισκέπτες. Φυσικό επακόλουθο η δεύτερη έκθεση στη Gwangju (07/04/2017-06/06-2017) και η τρίτη κατά σειρά έκθεση στη Daegu που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2017  μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2017.

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακές οι αντιδράσεις και εντυπώσεις του ενθουσιασμένου κοινού που έχει επισκεφθεί και τις τρεις εκθέσεις, στη Daejeon, στη Gwangju και στη Daegu» αναφέρουν οι διοργανωτές της έκθεσης. «Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με δημοσιεύματα εξυμνούν τόσο το περιεχόμενο της έκθεσης όσο και το δύσκολο και πολυετές έργο του ιδρυτή των Μουσείων, Κώστα Κοτσανά, το οποίο βραβεύτηκε και από την ακαδημαϊκή κοινότητα της Κορέας».

Ο Κώστας Κοτσανάς με την πολυετή μελέτη και την ατέρμονη προσπάθεια αναδεικνύει όσα δεν σώθηκαν και παρουσιάζει ένα άγνωστο τεχνολογικό παρελθόν, το οποίο ζωντανεύει πραγματικά μπροστά στα μάτια των επισκεπτών που θα ζήσουν μία μοναδική εμπειρία και θα θαυμάσουν τον κόσμο των μοναδικών ελληνικών εφευρέσεων.


Εκατομμύρια Ασιάτες στην έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας του Μουσείου Κοτσανά


Εκατομμύρια Ασιάτες στην έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας του Μουσείου Κοτσανά.  1.500.000 επισκέπτες


Η μοναδικής σύλληψης έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά με την περιοδεία της στη Νοτιοανατολική Ασία και την Άπω Ανατολή, συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας και πρόβαλλε τα τεχνολογικά επιτεύγματα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού σε χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή μαζί τους.




Με την ονομασία «The Hi-tech inventions of the Ancient Greeks», η έκθεση ξεκίνησε την περιοδεία της από τη Νότια Κορέα και τα τρία μεγαλύτερα εθνικά τεχνολογικά μουσεία της -το Εθνικό Μουσείο Επιστημών στην Daejeon, το Μουσείο Επιστημών στην Gwangju και το Εθνικό Μουσείο Επιστημών στην Daegu. Από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2017, 1.500.000 επισκέπτες ξεναγήθηκαν στα εκθέματα, θαύμασαν το τεχνολογικό επίπεδο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και διαπίστωσαν ότι αποτελεί το θεμέλιο για πολλές επιστήμες και τεχνικές της νεωτερικής εποχής.



Η έκθεση αποτέλεσε κεντρικό γεγονός στα κορεατικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και ο Κώστας Κοτσανάς, δημιουργός της Έκθεσης και του Μουσείου, βραβεύτηκε από την Ένωση Μουσείων Επιστημών Ασίας για το έργο και την προσφορά του στον τομέα της Επιστήμης της Τεχνολογίας.

Από τις 16 Μαΐου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018, η έκθεση φιλοξενείται στο Εθνικό Μουσείο Επιστημών, στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Στα εγκαίνια της Έκθεσης παρευρέθησαν o πρόεδρος του Ελληνο-ταϊλανδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου John Φωτιάδης, ο πρόξενος της ελληνικής πρεσβείας στην Μπανγκόκ Δημοσθένης Κοράλλης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μουσείου Επιστημών της Ταϊλάνδης Rawin Rawinwongse και Suwarong Wongsiri αντίστοιχα.



Χωρισμένη σε ενότητες, όπως ρομποτική, υπολογιστική (computing), ατμοκίνηση, αεριοπροώθηση, αυτοκίνηση, αυτόματη πλοήγηση, αυτοματισμοί, προγραμματισμός, τηλεπικοινωνίες, κρυπτογράφηση, γεωδαισία, χαρτογράφηση, αστρονομία, μετρητικά όργανα, αυτόματα, αξιοποίηση υδραυλικής και αιολικής ενέργειας, εφαρμογές ιμαντοκίνησης, οδοντοκίνησης και αλυσοκίνησης, η έκθεση αναδεικνύει το γεγονός ότι πλείστες σύγχρονες τεχνολογικές κατακτήσεις έχουν τις ρίζες τους στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Οι επισκέπτες της έρχονται σε άμεση επαφή με τα εκθέματα, έχουν τη δυνατότητα να τα θέσουν σε λειτουργία και τα βλέπουν να «ζωντανεύουν» μπροστά στα μάτια τους χάρη στην ευφυή ανακατασκευή τους από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά.

Η επιτυχία της έκθεσης «The Hi-tech inventions of the Ancient Greeks» πιστοποιείται από το γεγονός ότι, μετά την Ταϊλάνδη, φιλοξενήθηκε στο Science Center της Σιγκαπούρης, από τις 19 Οκτωβρίου 2018 έως τις 17 Μαρτίου 2019.

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

  1. 20 Μαρτίου 1800. Ο Ιταλός φυσικός Αλεσάντρο Βόλτα με γράμμα του στον Άγγλο φίλο του σερ Τζόζεφ Μπανκς του ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε την μπαταρία. ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...