ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Μαρτίου 2022

ΚΑΣΝΕΡ Ή ΚΟΥΣΝΕΡ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΚΟΥΣΝΕΡ Ή ΚΑΣΝΕΡ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

 



Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΟΥΒΑΛ ΝΩΕ ΧΑΡΑΡΙ: "Γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει χάσει ήδη τον πόλεμο. Στο πιστοποιητικό θανάτου της ρωσικής αυτοκρατορίας θα είναι γραμμένο το όνομα του Πούτιν".


Οι "Έλληνες" δεν είναι ρωσόφιλοι! Η Ελλάδα πρώτα για την Ελλάδα... [Του Μ. Παναγιωτόπουλου]







ΚΟΥΣΝΕΡ Ή ΚΑΣΝΕΡ, Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΚΟΥΣΝΕΡ Ή ΚΑΣΝΕΡ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.



Ο Τζάρεντ Κόρεϊ Κούσνερ (γεν. στις 10 Ιανουαρίου 1981) είναι Αμερικανός επενδυτής, προγραμματιστής ακινήτων και εκδότης εφημερίδων και υπήρξε ανώτερος σύμβουλος του πεθερού του, Ντόναλντ Τραμπ, του 45ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Κούσνερ είναι γιος του πρώην προγραμματιστή ακινήτων Charles Kushner και είναι παντρεμένος με την Ιβάνκα Τραμπ , την κόρη του Προέδρου Τραμπ και σύμβουλος στον ίδιο τομέα.





ΚΟΥΣΝΕΡ Ή ΚΑΣΝΕΡ ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΓΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΚΟΥΣΝΕΡ Ή ΚΑΣΝΕΡ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Bernard Kouchner: πρώην Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, γιατρός και συνιδρυτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) και παιδόφιλος...
Είναι ο συνιδρυτής των Médecins Sans Frontières (MSF) και των Médecins du Monde . Από το 2007 έως το 2010, ήταν ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην κεντροδεξιά κυβέρνηση Fillon υπό τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, παρόλο που ήταν στο παρελθόν υπουργός σοσιαλιστικών κυβερνήσεων.
Το 2010, το The Jerusalem Post θεωρούσε τον Bernard Kouchner τον 15ο πιο ισχυρό Εβραίο στον κόσμο.

Από το 2015, ο Kouchner είναι ηγέτης της ροής εργασίας για την AMU ( Οργανισμός εκσυγχρονισμού της Ουκρανίας), όπου συμβάλλει στην εμπειρία του στην υγειονομική περίθαλψη.

Γεννήθηκε στην Αβινιόν , από έναν Εβραίο πατέρα και μια Προτεσταντική μητέρα. Οι παππούδες του,από πατέρα και μητέρα,ήταν Εβραίοι της Ρωσίας που διέφυγαν από τα πογκρόμ μεταναστεύοντας στη Γαλλία, αλλά χάθηκαν δεκαετίες αργότερα στο Άουσβιτς....ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως μέλος του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF), από το οποίο απελάθηκε το 1966 για απόπειρα ανατροπής της ηγεσίας. Σε μια επίσκεψη στην Κούβα το 1964, ο Kouchner πέρασε τη νύχτα ψαρεύοντας και πίνοντας με τον Fidel Castro. Στα γεγονότα του Μαΐου 1968, πρωτοστατεί ως επικεφαλής στην επιτροπή απεργίας της ιατρικής σχολής στη Σορβόννη...
Ο Kouchner εργάστηκε ως γιατρός του Ερυθρού Σταυρού στη Biafra το 1968 (κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της Νιγηρίας ). Η εμπειρία του ως γιατρός του Ερυθρού Σταυρού τον οδήγησε στην συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα το 1971, και στη συνέχεια, λόγω της σύγκρουσης απόψεων με τον πρόεδρο των ΓΧΣ Claude Malhuret , ίδρυσε Γιατροί του Κόσμου το 1980. Ο Kouchner εργάστηκε ως ανθρωπιστικός εθελοντής κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του προσφυγικού καταυλισμού στο Λίβανο στην Ανατολική Βηρυτό κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου του Λιβάνου.

Αφού αποχώρησε από την πολιτική, ο Kouchner ανέλαβε διάφορες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Κουρδιστάν (AUK), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Βραβείο Aurora , Μέλος της Επιτροπής Επιλογής (από το 2017)

Devex , Μέλος του Συμβουλίου Συμβούλων

Echo Foundation, Μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Συμβούλων

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR), Μέλος

Fondation Agir Contre l'Exclusion (FACE), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Διεθνής εκστρατεία για το Θιβέτ (ΤΠΕ), μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Συμβούλων

Διεθνές Κέντρο Ειρήνης του Τολέδο (CITpax), Μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου

Ο Μπερνάρ Κούσνερ (μαζί με τον Ντανιέλ Μπεν Κοντίτ) εκ των πολλών Εβραίων πρωταγωνιστών του Μάη του΄68.
Δεν ήταν ο μόνος ιουδαίος. Αναφέρω τους Αλαίν Φινκελκράουτ, ήδη ακαδημαϊκός,και Αντρέ Πιέρ Τανγκίεφ. Έργα αμφοτέρων έχουν μεταφρασθή από τις εκδόσεις Πόλις, που ειδικεύεται σε συγγραφές Εβραίων της Γαλλίας και σε ελληνικό αντίστοιχο Σημίτης,Αλεβιζάτος, Σιακαντάρης κλπ. Εξέδοσε και την διατριβή της Πελώνη.





Η ΙΟΥΔΑΙΑ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΣΝΕΡ Ή ΚΟΥΣΝΕΡ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΚΟΥΣΝΕΡ Ή ΚΑΣΝΕΡ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.


Η Άνγκελα Δωροθέα (Κάσνερ) Μέρκελ (Angela Dorothea (Kasner) Merkel, Αμβούργο, 17 Ιουλίου 1954) είναι Γερμανίδα πολιτικός (CDU), η οποία διετέλεσε Καγκελάριος της Γερμανίας από τις 22 Νοεμβρίου 2005 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2021.
Η κόρη του λουθηρανού πάστορα Χορστ Κάσνερ και της δασκάλας Χέρλιντ Κάσνερ γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1954 στο Αμβούργο. Λίγο μετά τη γέννησή της, ο πατέρας της ανέλαβε θέση σε εκκλησία της Ανατολικής Γερμανίας. Έτσι η οικογένεια μετακόμισε στο Τεμπλίν, 80 χιλιόμετρα περίπου βόρεια του Βερολίνου. Η Άνγκελα Μέρκελ έζησε μέχρι το 1990 στη σοσιαλιστική Γερμανική Λαϊκή Δημοκρατία.
Ο παππούς της, Λούντβικ Μάριαν Καζμιέζτσακ ήταν Πολωνόςεβραίος. Στην διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου υπηρετώντας το γερμανικό στρατό, κάτω από "αδιευκρίνιστες" συνθήκες βρέθηκε στην γαλλική πλευρά, οπού εθελοντικά υπηρέτησε τον νεοσύστατο πολωνικό στρατό. Μένοντας στην Γερμανία, το 1930 άλλαξε το επίθετο του σε Κάσνερ. Πολωνικεβραϊκές ρίζες παρατηρούνται και στην οικογένεια της μητέρας.




ΤΟΝΙ ΚΑΣΝΕΡ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. ΚΑΣΝΕΡ Ή ΚΟΥΣΝΕΡ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΚΟΥΣΝΕΡ Ή ΚΑΣΝΕΡ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.





Tony Kushner, (γεννήθηκε 16 του Ιουλίου του 1956, στη Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ), Αμερικανός δραματουργός που έγινε ένα από τα πιο εγκωμιαστικές θεατρικούς συγγραφείς της γενιάς του, μετά το ντεμπούτο των δύο τμημάτων του παιχνιδιού Άγγελοι στην Αμερική (1990, 1991).

Ο Kushner μεγάλωσε στη λίμνη Charles , στη Λουιζιάνα και παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο Columbia και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης . Στα πρώτα του έργα περιλαμβάνονται οι La Fin de la Baleine: Μια Όπερα για την Αποκάλυψη (1983), A Bright Room Called Day (1985), Ναι, Ναι, Όχι, Όχι (1985) και Stella (1987). Το σημαντικότερο έργο του, Angels in America: A Gay Fantasia on National Themes , αποτελείται από δύο μεγάλα έργα που ασχολούνται με πολιτικά ζητήματα και την επιδημία του AIDS στη δεκαετία του 1980 ενώ διαλογίζονται για την αλλαγή και την απώλεια - δύο εξέχοντα θέματα σε όλο το έργο του Kushner . Το πρώτο μέρος, η προσέγγιση της χιλιετίας(1990), κέρδισε ένα βραβείο Pulitzer και ένα βραβείο Tony για το καλύτερο παιχνίδι. το δεύτερο, Perestroika (1991), κέρδισε επίσης ένα βραβείο Tony για το καλύτερο παιχνίδι. Οι Άγγελοι στην Αμερική αποδείχθηκαν εξαιρετικά δημοφιλείς για ένα έργο με το επιβλητικό τους μήκος (τα δύο μέρη λειτουργούν συνολικά επτά ώρες) και προσαρμόστηκε για μια τηλεοπτική ταινία που κέρδισε το βραβείο Emmy που προβλήθηκε το 2003.

Τα επόμενα έργα του Kushner περιλαμβάνουν τους Σλάβους! (1994) · Ένα Dybbuk; Ή, Two Two Worlds (1995), μια προσαρμογή του κλασικού Yiddish του S. Ansky , Der Dibek . Henry Box Brown; ή, Ο καθρέφτης της δουλείας (1998). και Homebody / Kabul (1999), που ασχολείται με τη σχέση μεταξύ Αφγανιστάν και Δύσης. Έγραψε επίσης το βιβλίο για τη μουσική Caroline, ή Change (1999). Ο ημιτελής του μόνο εμείς που φυλάσσουμε το μυστήριο θα είναι δυστυχισμένος , γραμμένος ως απάντηση στον πόλεμο του Ιράκ , πραγματοποιήθηκε σε διάφορες αναγνώσεις το 2004 και η μετάφραση του Bertolt Brecht 's sΜάνα Κουράγιο και τα παιδιά της ανέβηκε στη Νέα Υόρκη το 2006. Kushner είναι οδηγός του Intelligent Ομοφυλοφιλική να καπιταλισμό και το σοσιαλισμό με ένα κλειδί για τις Γραφές (2009) είναι ένα νατουραλιστικό δράμα για μια εκτεταμένη οικογένεια των διανοουμένων που ασχολούνται με την επιθυμία πατριάρχη τους να αυτοκτονήσουν .

Εκτός από τη δουλειά του για τη σκηνή, ο Κούσνερ συνέβαλε σενάρια στις ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ , Μόναχο (2005 · συντροφιά με τον Έρικ Ροθ) και Λίνκολν (2012). Ο Kushner συνέταξε επίσης το παιδικό βιβλίο Brundibar (2003, εικονογραφημένο από τον Maurice Sendak ) και συνέταξε (με την Alisa Solomon) τη συλλογή δοκιμίων Wrestling with Zion: Progressive Jewish-American Responses to the Israel-Παλαιστινιακή Σύγκρουση (2003). Έλαβε το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών το 2013.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...