ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

07 Οκτωβρίου 2021

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ 40 ΝΕΑ F – 16 KAI TO ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ 80 ΑΛΛΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ: «ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ». ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ: «ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ». ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: «Εξετάζουμε προς απόκτηση το ρωσικό Su-57 και το κινεζικό FC-31». ΟΙ ΕΥΦΥΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «όχι στους χάρτες του Αιγαίου που χαράχτηκαν σε γραφεία». Τούρκος απόστρατος: «Οι ΗΠΑ ξαμολάνε τα σκυλιά τους Έλληνες - Αναπόφευκτη η σύγκρουση».

 

 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. ΖΗΤΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΗΕ, ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ «ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ».

 

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΤΟΥΡΣΟΥΝ ΤΣΙΤΣΕΚ: «Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΦΩΚΑΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 1822».

 

 

 

Για τρίτη φορά αναβλήθηκε ο εκσυγχρονισμός των  Ελληνικών  F-16 Block-50!

 

 


Η Τουρκία με επιστολή στον ΟΗΕ για πρώτη φορά ζητά όχι απλώς αποστρατικοποίηση αλλά «κατάργηση της ελληνικής κυριαρχίας του Αιγαίου».

 https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/1022889_otselik-i-galazia-patrida-einai-i-kokkini-grammi-mas-tha-plirosoyme

 

Η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση μετά την κολοσσιαία παραγγελία των 40 νέων F-16, αλλά και τον εκσυγχρονισμό στο επίπεδο Viper, ακόμα 80 μαχητικών, με τον Τούρκο εκπρόσωπο του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ να υποστηρίζει πως το Αιγαίο δεν ανήκει πλήρως στην Ελλάδα. 

 

Ο Τσέλικ είπε: «Δεν μπορεί να έχει ένα κράτος να ισχυρίζεται ότι το Αιγαίο είναι δική του θάλασσα και να αγνοεί την ύπαρξη ενός κράτους όπως η ΤΔΒΚ. Στην τελευταία παράβαση ελληνικού πλοίου, το Ναυτικό μας απάντησε αμέσως και το έστειλε πίσω στη δική του περιοχή».

Ο Τσελίκ συνέχισε λέγοντας: «Η "Γαλάζια Πατρίδα" είναι η κόκκινη γραμμή μας και αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας μας» και πρόσθεσε ότι «θα πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα για να την προστατεύσουμε». 

«Στην πραγματικότητα ο Στρατός, η Αεροπορία και το Ναυτικό μας μάχονται προκειμένου να προστατεύσουν την Γαλάζια Πατρίδα. Αυτό που πρέπει να συζητηθεί είναι ότι  Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά παρά τις συμφωνίες, δημιουργούντας φανταστικές απειλές. Οι Έλληνες πρωθυπουργοί χρησιμοποιούν τους πόρους τους για να ενισχύσουν τις βιομηχανίες όπλων των άλλων χωρών, ωστόσο αυτό που πρέπει να καταλάβουν είναι το εξής: Οι ξένες χώρες δεν θα είναι μαζί σας στις δύσκολες στιγμές, ενώ η Τουρκία θα είναι πάντα μαζί σας ως γείτονάς σας».

Σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να ενεργήσει με κοινή λογική και να σεβαστεί την προσέγγισή μας για την επίλυση προβλημάτων μέσω διπλωματίας, ο Τσέλικ είπε ότι: «Εάν δημιουργήσετε μια de facto κατάσταση στην περιοχή ενώ βρισκόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και επιδείξετε μια εξαιρετικά επιθετική στάση, τότε θα δείτε ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας θα είναι εκεί δίπλα σας».

Οι δηλώσεις του Ο.Τσελίκ έρχονται λίγη ώρα μετά την επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ με την οποία ζητά όχι απλώς αποστρατικοποίηση αλλά «κατάργηση της ελληνικής κυριαρχίας του Αιγαίου». 

H επιστολή που εστάλη στις 30 Σεπτεμβρίου γράφει: «Η Τουρκία καλεί για μια ακόμη φορά την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις προβλέψεις αποστρατιωτικοποίησης» μιας σειράς συνθηκών «και να επαναφέρει το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου όπως ήταν πριν από την πραγματοποίηση των παραβιάσεων της Ελλάδας».

Μάλιστα τονίζεται ότι από την στιγμή που η Ελλάδα διατηρεί στρατιωτική παρουσία σε συγκεκριμένα νησιά, χάνει τα δικαιώματα που απορρέουν γι' αυτά από τις συνθήκες Λωζάνης και Παρισιού.

Δηλαδή η Τουρκία δεν θέλει μόνο να είναι άοπλα τα ελληνικά νησιά αλλά τα θέλει εξολοκλήρου δικά της!

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στον ΟΗΕ κάνει ονομαστική αναφορά για το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης για Μυτιλήνη, Σάμο, Χίο και Ικαρία προσθέτοντας ότι για τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη οι προβλέψεις είναι ακόμα αυστηρότερες «λόγω της εγγύτητας στην τουρκική ενδοχώρα».

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζήτησε δηλαδή να αποσυρθούν οι δυνάμεις Εθνοφυλακής από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και αμφισβητεί για μια ακόμα φορά το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Το παρουσιάζουν ως παραβίαση της Συνθήκης της Λοζάνης! Μιας Συνθήκης που ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβητεί εδώ και πολλά χρόνια με επίσημες δηλώσεις.

Η Τουρκία καταγγέλλει την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις Συνθήκες, για το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της απόφασης των «Έξι Δυνάμεων του 1914» και της Συνθήκης της Λοζάνης του 1923, με το παράρτημα της Συνθήκης που σχετίζεται με το καθεστώς των Στενών, καθώς και με την Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Θεωρούν ότι πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα και στην περιοχή της να μη διεξάγονται στρατιωτικές δραστηριότητες.

Φυσικά, αυτό δεν ισχύει καθώς τα νησιά βάση της Χάρτας των Θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ έχουν το δικαίωμα στην Αυτοάμυνα.

Εντελώς ανυπεράσπιστα θέλει η Άγκυρα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Α.Αιγαίου 

Ξεχνάει ηθελημένα ότι στα νησιά αυτά δεν υπάρχουν στρατιωτικές δυνάμεις αλλά τάγματα Εθνοφυλακής τα οποία βάση του θεμελιώδους Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ έχουν ως αποστολή την αυτοάμυνα των νησιών.

Η Ελλάδα, ουδέποτε και έναντι οποιουδήποτε θα απεμπολήσει το δικαίωμα λήψης των ενδεδειγμένων μέτρων για την νόμιμη άμυνά της και την προάσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητάς στη βάση όσων προβλέπει ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών.

Εξάλλου, η Τουρκία ως μη συμβαλλόμενο μέρος στη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων μεταξύ της Ιταλίας και των Συμμάχων του 1947, βάσει της οποίας τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα κατά πλήρη κυριαρχία, δεν αντλεί κανένα δικαίωμα από τη Συνθήκη.

Η τουρκική LOR βάζει «φωτιά» στην Αθήνα: Ποια θα είναι η στάση των ΗΠΑ - Πολύ πιθανή μια «στροφή».

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

https://www.defencenet.gr/defencenet-tv/911323_i-toyrkiki-lor-bazei-fotia-stin-athina-poia-tha-einai-i-stasi-ton-ipa-poly

Που αποσκοπεί η Άγκυρα - Θα υπογράψει η Αθήνα «επ' αόριστον» αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ;

Η Τουρκία με μία στρατηγική κίνηση επιχειρεί να «ισοφαρίσει» τις πρόσφατες εξοπλιστικές κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε ΠΑ και ΠΝ με την αγορά μαχητικών Rafale και φρεγατών Belharra, όπως και με επικείμενη προμήθεια κορβετών Gowind.

Όπως ήδη έχει ενημερώσει το defencenet.gr ήδη το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας απέστειλε στην αμερικανική κυβέρνηση, επιστολή Letter of Request (LoR) με στόχο την έγκριση-έκδοση Letter of Acceptance (LoA) με αντικείμενο την απόκτηση 40 νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 70/Viper καθώς και τον εκσυγχρονισμό, στο επίπεδο Viper, ακόμα 80 μαχητικών από τον υφιστάμενο τουρκικό στόλο.

Έτσι με μία απλή κίνηση, η Άγκυρα καταφέρνει να αποκαταστήσει την ισορροπία αεροπορικών δυνάμεων ποσοτικά και ποιοτικά, στην περίπτωση που οι ΗΠΑ αποδεχτούν το τουρκικό αίτημα.

Στην πραγματικότητα με την κίνηση αυτή ο Ρ.Τ.Ερντογάν εκθέτει τις ΗΠΑ ότι κι αν πράξουν και δίνει βάσιμη δικαιολογία στον εαυτό του για ότι πράξει αυτός στη συνέχεια.

Και εξηγούμε: Αν οι ΗΠΑ απορρίψουν την πρόταση της Άγκυρας με πρόσχημα την αγορά και απόκτηση των ρωσικών S-400, τότε η Τουρκία θα μπορεί να στραφεί προς ρωσική ή κινεζική αγορά για να αποκτήσει προηγμένα μαχητικά και να διαπραγματευτεί μαζί τους και την προμήθεια ενός κινητήρα για το μελλοντικό τουρκικό αεροσκάφος 5ης γενιάς, το περιβόητο TF-X.

Αν οι ΗΠΑ αποδεχτούν την πρόταση αυτομάτως οι «πάγοι» με την Τουρκία θα «λιώσουν» που σημαίνει ότι θα υπάρξει επανέναρξη των αμερικανοτουρκικών σχέσεων που θα μπορεί στο μέλλον να αποδώσει στην Τουρκία ακόμα και το... F-35.

Σημειώνεται ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία (SSTEK Savunma Sanayi Teknolojiler) προσέλαβε μία από τις πιο διάσημες δικηγορικές εταιρείες της Ουάσινγκτον για να προσπαθήσει να παραμείνει στο πρόγραμμα των F-35 έναντι 750.000 δολαρίων, για στρατηγικές συμβουλές και επικοινωνία με τους εμπορικούς εταίρους και τους ενδιαφερόμενους φορείς των ΗΠΑ στο πρόγραμμα με ισχύ έξι μηνών.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Arnold & Porter Key Scholer που ειδικεύεται στο lobbying, επέκτεινε την συγκεκριμένη σύμβασή της με την Τουρκία, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Άγκυρα δεν έχει εκδιωχθεί πλήρως.

Άρα μία συμφωνία προμήθειας και εκσυγχρονισμού σε τέτοιο επίπεδο αν γίνει αποδεκτή μπορεί να φέρει και άλλες συνέπειες.

Ας επιστρέψουμε στο τουρκικό αίτημα:

Οι Τούρκοι ζητούν ένα μαχητικό το οποίο δεν είναι νέος τύπος και ταυτόχρονα είναι ότι καλύτερο διαθέτουν οι Αμερικανοί με εξαίρεση το F-35.

Δεν θα δυσκολευτούν επομένως να το καταστήσουν επιχειρησιακό άμεσα και δεν θα έχουν κόστος εισαγωγής σε υπηρεσία.

Με το αίτημα αυτό η ευθύνη των Αμερικανών γίνεται πολύ μεγάλη. Αν το αποδεχτούν μετά την Γαλλία θα φανεί ότι «πουλάνε» μία ακόμα χώρα, την Ελλάδα, η οποία πάντα ήταν διαθέσιμη για τους Αμερικανούς θυσιάζοντας ακόμα και τα εθνικά της συμφέροντα.

Δηλαδή κινδυνεύουμε να υποστούμε την τύχη των Γάλλων.

Με το αίτημα αυτό η Τουρκία καταφέρνει να ενεργοποιήσει το φιλοτουρκικό λόμπι της Ουάσινγκτον, το οποίο είναι πολύ ισχυρό και θα μπορεί τώρα να ισχυριστεί ότι η Τουρκία «δεν έχει χαθεί οριστικά για την Δύση».

Πολύ φοβόμαστε ότι κάτι «μαγειρεύεται» στις ΗΠΑ που δεν θα αρέσει καθόλου στην Αθήνα

Στο μεταξύ ο Ερντογάν προσπαθεί να κάνει και την Ρωσία και τις ΗΠΑ να εισέλθουν σε διαδικασία πλειοδοσίας, ποιος θα δώσει τα πιο πολλά.

Εδώ τίθεται το ερώτημα: Μετά από αυτήν την εξέλιξη, θα σπεύσει η Ελλάδα να υπογράψει μία «επ΄ αόριστον» αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ;

 

 

Στα 6 δισ. $ η προμήθεια των 40 F-16 Block 70/Viper & ο εκσυγχρονισμός των 80 μαχητικών της ΤΗΚ.

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

https://www.defencenet.gr/defencenet-tv/911334_sta-6-dis-i-promitheia-ton-40-f-16-block-70/viper-o-eksyghronismos-ton-80

Αναγκαία η αύξηση του υπό απόκτηση αριθμού των πυραύλων Meteor

Στα 6 δισ. δολάρια ανέρχεται η προμήθεια των σαράντα καινούριων F-16 Block 70/Viper και του εκσυγχρονισμού των 80 μαχητικών της ΤΗΚ (τουρκική Αεροπορία) που ζήτησε με LOR (Letter of Request) η Άγκυρα.

Κάπου δύο δισ. δολάρια θα κοστίσει ο εκσυγχρονισμός των παλαιών τουρκικών μαχητικών και περίπου τέσσερα δισ. δολάρια η παραγγελία των 40 καινούριων μαχητικών.

Αυτή η εξέλιξη από μόνη της επιβάλει άμεση απόκτηση επιπλέον αριθμού πυραύλων αέρος-αέρος Meteor καθώς θα αποτελεί το μόνο ουσιαστικό πλεονέκτημα της ΠΑ έναντι του τουρκικού ανανεωμένου αεροπορικού στόλου.

Oι 40 Meteor που έχουν παραγγελθεί δεν επαρκούν. Κάθε μαχητικό Rafale F3R θα πρέπει να φέρει τουλάχιστον 2. Ο κατάλληλος αριθμός θα πρέπει να είναι περίπου 90 πύραυλοι Meteor.

Σαν εναέριες πλατφόρμες, ποια είναι καλύτερη, το F-16 Block 70/Viper ή το Rafale F3R, είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση που απαιτεί σοβαρή και λεπτομερή τεχνική ανάλυση.

Δεν εκτιμούμε πάντως πως κανένα από τα δύο μαχητικά, θα έχει υπεροχή έναντι του άλλου σε τέτοιο βαθμό, που να προσδίδει μια καθοριστική υπεροχή στον χρήστη τους.

Ο Meteor όμως το κάνει αυτό. Η υπεροχή που προσδίδει είναι καταλυτική.

Σε ότι αφορά το τουρκικό αίτημα, θα πουν όχι στα δισεκατομμύρια αυτά οι Αμερικανοί; Όχι, βέβαια.

Άλλωστε η πρόταση ήταν δική τους και όχι των Τούρκων. Οι Τούρκοι αν ήξεραν ότι σίγουρα θα έτρωγαν «πόρτα» δεν θα την έστελναν ποτέ.

Βέβαια, το τουρκικό λόμπι παρασκηνιακά έχει δουλέψει από πίσω, αλλά η πρόταση ήταν αμερικανική και έγινε για πολλούς και διάφορους λόγους.

Πρώτον, για να «καλύψουν» τον Ρ.Τ.Ερντογάν που θα είχε σημαντικό έλλειμμα αεροπορικής ισχύος μέχρι το 2027 όταν και θα τεθεί υπό παραγωγή το τουρκικό αεροσκάφος 5ης γενιάς, το TF-X.

'Ένα μαχητικό που πολύ φοβόμαστε ότι στο τέλος τον κινητήρα θα τον προσφέρουν οι δυτικοί.

Δεύτερον, για να «τα βρουν» με την Τουρκία. Μία τέτοια παραγγελία σίγουρα θα «λιώσει» τους «πάγους» μεταξύ των δύο χωρών και ούτε θα ασχοληθεί κανείς με τους S-400.

Επίσης, με την πρόταση αυτή δεν τίθεται θέμα προμήθειας του F-35 για το οποίο φοβόντουσαν οι Αμερικανοί (επισήμως) ότι θα αποκαλυφτούν οι όποιες αδυναμίες του στα «μάτια» του ραντάρ των S-400.

Τρίτον, δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν οι ΗΠΑ το 1,5 δισ. δολάρια που χρωστάνε στην Τουρκία από την αποπομπή της από το πρόγραμμα των F-35.

Και να πούμε και το δυσάρεστο: Η «πόρτα» για τα F-35 παραμένει ανοιχτή, γιατί από την στιγμή που οι δύο χώρες θα τα βρουν μεταξύ τους με τόσο μεγάλο «deal», όλα είναι πιθανά να συμβούν, ιδιαίτερα στη χρονική περίοδο 2026-27.

Αν οι ΗΠΑ αποδεχτούν την πρόταση αυτομάτως οι «πάγοι» με την Τουρκία θα «λιώσουν» που σημαίνει ότι θα υπάρξει επανέναρξη των αμερικανοτουρκικών σχέσεων που θα μπορεί στο μέλλον να αποδώσει στην Τουρκία ακόμα και το... F-35.

Σημειώνεται ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία (SSTEK Savunma Sanayi Teknolojiler) προσέλαβε μία από τις πιο διάσημες δικηγορικές εταιρείες της Ουάσινγκτον για να προσπαθήσει να παραμείνει στο πρόγραμμα των F-35 έναντι 750.000 δολαρίων, για στρατηγικές συμβουλές και επικοινωνία με τους εμπορικούς εταίρους και τους ενδιαφερόμενους φορείς των ΗΠΑ στο πρόγραμμα με ισχύ έξι μηνών.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Arnold & Porter Key Scholer που ειδικεύεται στο lobbying, επέκτεινε την συγκεκριμένη σύμβασή της με την Τουρκία, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Άγκυρα δεν έχει εκδιωχθεί πλήρως.

Άρα μία συμφωνία προμήθειας και εκσυγχρονισμού σε τέτοιο επίπεδο αν γίνει αποδεκτή μπορεί να φέρει και άλλες συνέπειες.

Οι Δημοκρατικοί ανέκαθεν ήταν ιδιαίτερα φιλότουρκοι και παρά τους λεκτικούς ακροβατισμούς από την αρχή της νέας διακυβέρνησης τους αυτό ήθελαν.

Ο προηγούμενος ΥΠΕΞ του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μάικ Πομπέο, ήταν ιδιαίτερα σκληρός με την Τουρκία.

Θα θυμίσουμε ότι είναι ο μόνος Αμερικανός ΥΠΕΞ που έχει επισκεφτεί την Τουρκία και συνάντησε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο χωρίς να συναντηθεί με την τουρκική πολιτική ηγεσία.

Ας όψονται πολλοί στην Αθήνα που πίστευαν πως μία κυβέρνηση των Δημοκρατικών θα εξυπηρετούσε τα ελληνικά συμφέροντα.

Περιττό να πούμε πως καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να εξοπλιστούν οι Belharra με τους στρατηγικούς πυραύλους Sculp Naval  για να υπάρχει η δυνατότητα ανταποδοτικών πληγμάτων.

Τώρα όμως προκύπτει ένα άλλο ερώτημα κολοσσιαίας σημασίας:

Θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση στην υπογραφή «επ' αόριστον» αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ;

Με ποιο αντάλλαγμα;

Για να εξοπλίσουν οι ΗΠΑ την τουρκική Αεροπορία και να έχουμε ένα ισχυρό αντίπαλο στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο;

 

 

Άγκυρα: «Εξετάζουμε προς απόκτηση πολεμικά αεροσκάφη πέμπτης γενεάς, το ρωσικό Su-57 και το κινεζικό FC-31»

Η Τουρκία εκβιάζει τις ΗΠΑ για το F-35.

 

https://www.defencenet.gr/defencenet-tv/911239_agkyra-exetazoyme-tin-apoktisi-toy-rosikoy-su-57-i-toy-kinezikoy-fc-31

 

Στην τουρκική τηλεόραση ανακοινώθηκε ότι η Τουρκία έχει εισέλθει στην διαδικασία εξέτασης κινεζικών και ρωσικών σκαφών πέμπτης γενιάς για να επιλέξει το μελλοντικό αεροσκάφος της.

Η είδηση μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο TGRT :

«Η Τουρκία άρχισε να εξετάζει τα ρωσικής και κινεζικής κατασκευής πολεμικά αεροσκάφη. Η κρίση σχετικά για τα F-35 μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ ακόμη δεν επιλύθηκε. Για αυτό τον λόγο η Τουρκία κινείται για να καλύψει το κενό των F-35.

Στο ραντάρ της Άγκυρας είναι το ρωσικής κατασκευής SU-57  και το κινέζικο FC-31. Τα αεροσκάφη αυτά παρακολουθούνται στενά.

Το πέμπτης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος της Ρωσίας SU-57 διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά.
Το SU-57 μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί σε μικρή απόσταση, ενώ κάνει την διαφορά καθώς δεν διακρίνεται στα ραντάρ»
όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα

Η Μόσχα επισήμως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης ρωσικών μαχητικών από την Τουρκία χωρίς να προσδιορίζει ποιο μαχητικό θα είναι αυτό.

Η ανακοίνωση έγινε δια στόματος του Ντμίτρι Πεσκόφ.

Είναι σαφές ότι η Άγκυρα θέλει να εκβιάσει τις ΗΠΑ για να τις αναγκάσει να της παραδώσει τα F-35. Βέβαια αν προχωρήσει σε αγορά ρωσικών μαχητικών τότε είναι δεδομένη η αποχώρησή της από το ΝΑΤΟ.

Το τραγικό της υπόθεσης όμως είναι πως περισσότερο πειράζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο τους Αμερικανούς παρά τους Τούρκους.

Αυτοί καίγονται να κρατήσουν την Άγκυρα εντός της Συμμαχίας και στο «άρμα» της Δύσης.

Οπότε ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε την δική του σκοπιμότητα όταν ανακοίνωσε την «έναρξη συνεργασίας για παραγωγή κινητήρων για μαχητικά αεροσκάφη με την Ρωσία».

Η Τουρκία θέλει να καλύψει πάσει θυσία το κενό ισχύος που δημιουργείται με την απόκτηση των 24 Rafale από την ΠΑ και τον εκσυγχρονισμό 82 μαχητικών F-16 σε επίπεδο Viper.

Θέλει αεροσκάφος 5ης γενιάς και κάποιον που να της προσφέρει κινητήρα για το δικό της εγχώριο μελλοντικό μαχητικό, το TF-X.

 

Εν εξάλλω ο Ερντογάν: «Δικαιολογία» για κάποιους το Διεθνές Δίκαιο - Σχεδιασμένος σε γραφεία ο Χάρτης της Σεβίλλης».

Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές τοποθετήσεις και σχόλια του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα του δεν θα κάνει οποιαδήποτε υποχώρηση στην ανατολική Μεσόγειο και θα υποστηρίξει τα δικαιώματα τους, ενώ ακόμα έκανε αναφορά και σε «χάρτες που χαράχτηκαν σε γραφεία».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Sigma, ο Πρόεδρος Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη σε δεξαμενή σκέψης, η οποία έχει «διασυνδέσεις» με το κυβερνών κόμμα Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης (AKP), όπου και εξήγησε την θέση της χώρας του στο περιφερειακό σύστημα της Μεσογείου και πιο συγκεκριμένα στο ανατολικό τμήμα της και στην αντιπαράθεση που υπάρχει με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Σε αυτό στο οποίο είμαστε αντίθετοι είναι τα διπλά standards, που κάποιοι προσπαθούν να μας επιβάλουν, χρησιμοποιώντας το διεθνές δίκαιο ως δικαιολογία. Δηλαδή δεν θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο; Θα δεχτούμε τους χάρτες που χαράσσονται σε γραφεία;», εννοώντας τον περίφημο «χάρτη της Σεβίλλης».

Στη συνέχεια απαξίωσε την Δύση και την ανωτερότητα της δυτικής πολιτικής σκέψης, καθώς αυτή είναι που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. «Τέρμα πλέον η αντίληψη που προκαλεί προβλήματα ότι ‘η Δύση είναι ανώτερη’. Όλοι πλέον το αμφισβητούν και το αποδέχονται τώρα. Ακόμη και η ίδια η Δύση έχει αρχίσει να το αποδέχεται. Η ηγεμονία της Δύσης, η οποία διαρκεί εδώ και αιώνες, έλαβε τέλος. Ένα νέο διεθνές σύστημα αναδύεται».

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία σέβεται το διεθνές δίκαιο και υποστήριξε ότι δεν φοβούνται να προστατεύσουν τα δικαιώματα της Τουρκίας. «Δεν θα απαντήσουμε στον τρομοκρατικό διάδρομο που δημιουργείται δίπλα μας και θα παραμείνουμε θεατές; Φυσικά και δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές. Έχουμε κάνει ό,τι είναι αναγκαίο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και δεν θα διστάσουμε αυτό να πράξουμε ξανά».

 

 

Παραλήρημα του Ο.Τσελίκ: «Η Τουρκία θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο τα δικαιώματά της στην "Γαλάζια Πατρίδα"».  Προειδοποιήσεις και απειλές κατά της Ελλάδας.

Σε συνέχεια των απειλών κατά της Ελλάδας, που εξαπέλυσαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Χουλουσί Ακάρ ακολούθησαν και οι δηλώσεις του εκπρόσωπο τύπου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ομέρ Τσελίκ.

Μιλώντας φανερά εκνευρισμένος στους δημοσιογράφους, λόγω της πρόσφατης υπογραφής της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, ο Τσελίκ αναφέρθηκε στην παρουσία του ερευνητικού σκάφους Nautical Geo, ανατολικά της Κρήτης και στην κυπριακή ΑΟΖ, που η Τουρκία θεωρεί προκλητικά τμήματα της… υφαλοκρηπίδας της, υποστηρίζοντας πως: «η Γαλάζια Πατρίδα είναι η κόκκινη γραμμή μας».

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Μία πολιτική η οποία θεωρεί το Αιγαίο ως δική της λίμνη και αγνοεί την ύπαρξή του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Βόρεια Κύπρο δεν θα καταλήξει πουθενά. Τελευταία στην παραβίαση από ένα ελληνοκυπριακό πλοίο, οι ναυτικές μας δυνάμεις επενέβησαν αμέσως και το έστειλαν πίσω στην περιοχή του. Η «Γαλάζια Πατρίδα» είναι η κόκκινη γραμμή μας Η «Γαλάζια Πατρίδα» είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μητέρας πατρίδας» δήλωσε, επαναλαμβάνοντας πως η Τουρκία θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο τα δικαιώματά της, κατηγορώντας τη χώρα μας για νέους εξοπλισμούς και στρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

«Θα κάνουμε τα πάντα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στην Γαλάζια Πατρίδα. Θα πληρώσουμε κάθε τίμημα. Θα δώσουμε κάθε αγώνα Αυτό που πραγματικά πρέπει να συζητηθεί εν προκειμένω, είναι ο εξοπλισμός και η συνέχιση εξοπλισμού από την Ελλάδα νησιών που βάση συνθηκών θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα» δήλωσε, ερμηνεύοντας για μία ακόμη φορά το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας σύμφωνα με τα τουρκικά συμφέροντα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του AKP τέλος, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση πως αντί για την ευημερία των Ελλήνων, χρησιμοποιούν τους εθνικούς πόρους: «για να δυναμώσουν την αμυντική βιομηχανία άλλων χωρών» εννοώντας την Γαλλία.

 

Για τρίτη φορά αναβλήθηκε ο εκσυγχρονισμός των F-16 Block-50!

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

https://www.defencenet.gr/defencenet-tv/911350_gia-triti-fora-anablithike-o-eksyghronismos-ton-f-16-block-50

 

H νέα ημερομηνία ορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα

Ούτε χθες πέρασε ο εκσυγχρονισμός των 38 F-16 block 50 από την Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ορίστηκε νέα ημερομηνία για την ερχόμενη εβδομάδα.

Δηλαδή ένα μείζον πρόγραμμα για την Πολεμική Αεροπορία και απαραίτητο για την άμυνα της χώρας αναβλήθηκε για τρίτη φορά!

Ελπίζουμε την επόμενη εβδομάδα να μην υπάρξει νέα αναβολή αλλά σε αυτή την χώρα ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος.

O εκσυγχρονισμός στα F-16 Block 50 έπρεπε να είχε υπογραφεί από το 2018 μαζί με την απόφαση για τον εκσυγχρονισμό των υπολοίπων σε επίπεδο Viper.

Υποτίθεται ότι αυτά τα άφησε απ΄ έξω το ΓΕΑ με την προοπτική να χρησιμοποιηθούν τα ραντάρ που θα έβγαιναν από τα αεροσκάφη που είχαν αγοραστεί το 2005. 

Σημειώνεται ότι ο εκσυγχρονισμός τους θα στοιχίσει τώρα 700 εκατ. ευρώ ενώ τα απάρτια είναι ήδη στην κατοχή μας

O ΥΕΘΑ κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Γερουσίας σχετικώς με ενεργοποιήσεις προγραμμάτων για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη διαδικασία συμμετείχαν επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς. ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος ΠΝ.

Κατά την συνεδρίαση και κατόπιν ενδελεχούς ενημερώσεως από την Πολιτική και τη Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής ενέκριναν τα ακόλουθα:

Προγράμματα αρμοδιότητος ΓΕΣ

Κατασκευή Αεροσήραγγας που θα χρησιμοποιηθεί ως εξομοιωτής ελευθέρας πτώσεως.

– Αναβάθμιση ηλεκτροπτικών συστημάτων 19 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού “Apache” AH-64A+.

– Προμήθεια Αντιαρματικού Πυραυλικού Συστήματος.

– Προμήθεια Πυραυλικού Συστήματος για τα ελικόπτερα “Apache” AH-64 (A/D).

Προγράμματα αρμοδιότητος ΓΕN

Προμήθεια Κατευθυνόμενων Βλημάτων για τον εξοπλισμό τεσσάρων Κανονιοφόρων και τεσσάρων Σκαφών Ανορθόδοξου Πολέμου του Π.Ν.

Προγράμματα αρμοδιότητος ΓΕΑ

– Υποστήριξη Εκπαιδευτικών Αεροσκαφών Τ-6Α.

– Προμήθεια Φυσιγγίων για μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-4 της Π.Α.

– Επικαιροποίηση Αποφάσεως Ενεργοποιήσεως Υποπρογράμματος για τη Χρομίσθωση Συστήματος ΜΕΑ κατηγορίας MALE.

– Υποστήριξη Βλημάτων IRIS–T της Π.Α.

Τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής ενέκριναν την κατακύρωση του διαγωνισμού για τη γενική επιθεώρηση – επισκευή των κύριων Μηχανών Εσωτερικής Καύσεως των Φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ.

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

47 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με τις -συγκινητικές- δηλώσεις του φίλου Ινδού ΥΠΕΘΑ, κατά την επίσκεψη του προ μηνών, «ολόκληρο το οπλοστάσιο και η τεχνογνωσία της Ινδίας είναι στη διάθεση των Ελλήνων για συνεργασίες και συμπαραγωγές»!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας:
    «Η Τουρκία διαμαρτύρεται για την στρατιωτικοποίηση των νησιών, ενώ η ίδια η Τουρκία έχει παρατάξει απέναντι από τα νησιά αυτά τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο της Μεσογείου. Και παράλληλα ζητά από την Ελλάδα να αφήσει τα νησιά ακάλυπτα σε κάθε εξωτερική απειλή».
    «Παρά το κλίμα έντασης που συνεχίζει να καλλιεργεί η Τουρκία, θεωρούμε σκόπιμη τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας. Αλλά δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Δεν αναμένουμε να προκύψει κάτι από αυτές τις άτυπες επαφές, καθώς, δυστυχώς, με την Τουρκία, επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν φαίνεται να υπάρχει πεδίο έλλογης συνεννόησης. Όχι γιατί η επίλυση του ζητήματος που εξετάζεται, ήτοι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δεν είναι δυνατή, αλλά γιατί η Τουρκία δεν αποδέχεται τους θεμελιώδεις κανόνες που προβλέπονται από την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι Οινούσσες είναι κατεχόμενα από την Ελλάδα τουρκικά νησιά».
    Ξεπέρασαν τα όρια οι Τούρκοι αφού το σύνολο των τουρκικών εφημερίδων αποκάλεσαν τις Οινούσσες «κατεχόμενα» από την Ελλάδα τουρκικά νησιά και κατηγόρησαν τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά για φωτογραφία του με φόντο την Σμύρνη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε νησιά στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
    Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος χαρδαλιας, βρέθηκε πρόσφατα στα ακριτικό επιτηρητικό φυλάκιο των Οινουσσών, στο πλαίσιο παρακολούθησης δραστηριοτήτων της εθνικής διακλαδικής άσκησης μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 21». Ο ίδιος φωτογραφήθηκε με αξιωματικούς και οπλίτες, έχοντας μπροστά τους την ελληνική σημαία.
    «Η Ελλάδα έκανε άσκηση στο υπό κατοχή νησί μας» αναφέρει ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Sozcu, σχολιάζοντας πως ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς «πόζαρε με τη Σμύρνη να φαίνεται στο βάθος».
    Στο ίδιο παράλογο κλίμα και η Γενί Σαφάκ, που αναφέρει χαρακτηριστικά: «η Ελλάδα ξανά πίσω από προκλήσεις: Πραγματοποίησε άσκηση κάτω από τη μύτη της Τουρκίας και πήρε πόζες με φόντο τη Σμύρνη».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Τι δουλειά έχει η Ελλάδα να κάνει στρατιωτική άσκηση στις Οινούσσες;»

      Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις για τη χώρα μας. «Τι δουλειά έχει η Ελλάδα να κάνει στρατιωτική άσκηση στις Οινούσσες; Είναι μια προβοκάτσια» δήλωσε συγκεκριμένα.

      Μιλώντας σε τελετή για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους στη Ναυτική Ακαδημία της Κωνσταντινούπολης, παρουσία των αρχηγών Χερσαίων Δυνάμεων, Ναυτικού και Αεροπορίας, ο Ακάρ κατηγόρησε πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα, που δεν κατονόμασε, πως με τις ενέργειές τους «κλιμακώνουν τις εντάσεις για να διαταράξουν τις διμερείς σχέσεις».


      Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ τις έρευνες του πλοίου Nautical Geo ανατολικά της Κρήτης και νοτιοδυτικά της Κύπρου, δήλωσε ακόμη ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας. Σύμφωνα με ανταπόκριση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων ο Ακάρ είπε: «Είμαστε αποφασισμένοι σε αυτό το θέμα, δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας».

      Υποστήριξε ακόμη ότι «υπάρχουν μελέτες για την πραγματοποίηση έρευνας στα ανατολικά της Κρήτης και στα νοτιοδυτικά της Κύπρου, παραβιάζοντας τη θαλάσσια δικαιοδοσία μας».


      «Είπαμε ότι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Εκεί οι δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού μας έκαναν αυτό που έπρεπε και δεν άφησαν αυτό το πλοίο στην εν λόγω περιοχή» ανέφερε και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι η πλευρά που κλιμακώνει την ένταση.


      «Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν ενώ πέραν της προστασίας του δικού της δικαιώματος και δικαίων, δεν επιδιώκουμε να παραβιάσουμε τα δικαιώματα κανενός. Εμείς σεβόμαστε τα σύνορα, τα δικαιώματα τα δίκαια και την κυριαρχία όλων. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι ένας έμπιστος ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος. Εμείς με μεγάλη ειλικρίνεια επιθυμούμε τα προβλήματα με την Ελλάδα να επιλυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου εν μέσω των σχέσεων καλής γειτονίας μέσω διαλόγου και βρίσκοντας πολιτικές λύσεις οι λαοί των δύο πλευρών να ζήσουν εν μέσω ειρήνης και ασφάλειας επωφελούμενοι από τον πλούτο τους. Αυτή είναι η ειλικρινής μας άποψη και επιθυμία» δήλωσε, συμπληρώνοντας με νόημα πως η «Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την επιθετική ρητορική» η οποία δεν πρόκειται να νικήσει την Τουρκία όπως ισχυρίστηκε.


      «Δυστυχώς ιδιαίτερα κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα πιέζοντας, αντί να λύσουν τα προβλήματα ορθολογικά και με την λογική, για να διαταράξουν τις διμερείς σχέσεις, με επιθετική ρητορική και ενέργειες, κλιμακώνουν τη ένταση. Σε κάθε ευκαιρία φίλοι μου έχουμε δηλώσει και το λέμε ότι αυτές είναι μάταιες προσπάθειες και ότι πρέπει να αντιληφθούν πως με τέτοιου είδους ρητορική και ενέργειες δεν θα μπορέσουν να νικήσουν την Τουρκία».

      «Στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, μ’ ενθάρρυνση και υποδαύλιση από κάποιες χώρες, άρχισε μέσω κάποιων συμφωνιών μία αγάπη για τους εξοπλισμούς. Αλλά εμείς λέμε πρώτα να δείτε το θέμα μαθηματικά και μετά ιστορικά. Με τέτοιου είδους κινήσεις και με μια σειρά μέτρων δεν μπορείτε να αποκτήσετε ανωτερότητα έναντι της Τουρκίας Εγκαταλείψετε αυτή την προσπάθεια. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι γνωστή σε όλους. Έχουν σοβαρά χρέη. Με αγάπη για τους εξοπλισμούς κάνουν μια σειρά από έξοδα, κάνουν μάταιες δαπάνες που χειροτερεύουν την οικονομία και στρέφονται κατά της ευημερίας του ελληνικού λαού. Αυτό φιλοι μου , πρέπει να το δουν και να το αντιληφθούν οι λογικοί άνθρωποι. Αυτά είναι ανάγκη να τα δούνε οι Έλληνες λογικοί άνθρωποι».


      Αναφερόμενος στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο Χουλούσι Ακάρ υποστήριξε ότι «αγνόησε την τουρκική παρουσία στο νησί εδώ και εκατοντάδες χρόνια”, προσθέτοντας ότι «δεν μπορείτε να παράγετε καμία λύση χωρίς να αναγνωρίσετε την τουρκική παρουσία, αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ, δεν είναι εφικτό με κανέναν τρόπο. Μιλάμε για δύο κυρίαρχα, ανεξάρτητα κράτη με ίσα δικαιώματα. Στόχος μας είναι αυτός. Αυτή είναι η άποψή μας, αυτό θα γίνει αποδεκτό, οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν σε αυτό το πλαίσιο και τα κράτη θα συνεχίσουν τη ζωή τους στους δικούς τους τομείς».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ακάρ: «Υπάρχουν πολλοί Έλληνες στρατιωτικοί και ακαδημαϊκοί που λένε πως η Τουρκία έχει δίκιο»!

      Θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε ποιοι είναι αυτοί οι φίλοι της Τουρκίας που λένε ότι έχει δίκιο και που δρουν εντός ελληνικού εδάφους.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. «Όχι στην πολεμοχαρή συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας και στον αντιτουρκισμό».
    Ανακοίνωση της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚεσ, ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), μια από τις 17 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.
    «Αυτές οι «µεγάλες αγορές» φέρνουν και µια επικίνδυνη αναβάθµιση του µιλιταρισµού και της πολεµοχαρούς κουλτούρας, ενώ η έξαρση της πολεµοκαπηλείας και του αντιτουρκισµού στρώνει το έδαφος και στις πρόσφατες προσπάθειες φασιστικών και συµµοριών να ξανασηκώσουν κεφάλι».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το Twitter, Facebook, Google κλπ.
    κάτι που είναι κοινό μυστικό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, καθώς μέσα στο Μαξίμου υπάρχει ειδική ομάδα με απ'ευθείας επικοινωνία και σύνδεσμοι του Μητσοτάκη με τα συγκεκριμένα social media και ειδικότερα με τους υπευθύνους στην Ευρώπη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γελάω με τον περίφημο «Εισαγγελέα» . Αυτόν τον αόρατο και ακριβοδίκαιο τύπο που ασχολείται με την επιβολή της νομιμότητας και τη δίωξη κάθε μορφής αδικίας.
    Αυτός λοιπόν, πριν από λίγο διαλεύκανε χωρίς καμία αργοπορία όχι μόνο την υπόθεση με τους αμούστακους «φασίστες» που επιτέθηκαν στους 60χρονους «φοιτητές» της ΚΝΕ στη Σταυρούπολη, αλλά και τον 30χρονο που φέρεται να φιλοδώρησε με κλωτσιές κάποιους συγκεντρωμένους συμμορίτες στο Ηράκλειο, για άγνωστο λόγο.
    Ο περίφημος «Εισαγγελέας» κινείται σαν τον αίλουρο όταν πρόκειται να «εξιχνιάσει» τα εγκλήματα μίσους των «φασιστών» ενώ σαν τον γυμνοσάλιαγκα όταν πρόκειται να εξιχνιάσει τα αντίστοιχα εγκλήματα των αριστεριστών, έστω και αν αυτά περιέχουν δολοφονίες, όπως των Φουντούλη και Καπελώνη στο Ηράκλειο.
    Αλλά να μην πάμε μακριά. Στο τέλος του μήνα, συμπληρώνονται 3 ολόκληρα χρόνια από τότε που ο υπογράφων υπέβαλε μήνυση για εγκλήματα κακουργηματικής μορφής για την οργανωμένη επίθεση που δέχτηκε από συμμορίτες έξω από το δικηγορικό του γραφείο, στην οποία συμμετείχαν πολλά άτομα με σιδερολοστούς. Ποινική δίωξη ασκήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ε και ;
    Παρότι διενεργήθηκε τακτική ανάκριση, για τον «Εισαγγελέα» τα άτομα αυτά είναι ακόμα «άγνωστα». Και θα παραμείνουν για εκείνον, όχι για εμάς, αν ο «Εισαγγελέας» δεν αφαιρέσει μπροστά από τα μάτια του τις παρωπίδες που του έχει φορέσει το σύστημα, ώστε να βλέπει μόνο αυτά που τον διατάζουν οι πολιτικές ηγεσίες να «βλέπει». Μέχρι τότε, εκείνος θα λέει ότι είναι «Εισαγγελέας» και ότι διακονεί την «Δικαιοσύνη», ενώ στην πράξη όλοι θα γνωρίζουν ότι είναι ακόμα ένας δημόσιος υπαλληλάκος σαν και εκατομμύρια άλλους, που «υπηρετούσαν» με τον ίδιο τρόπο τη «Δικαιοσύνη» σε κάθε απολυταρχικό καθεστώς εδώ και δεκαετίες, όπως στη Σοβιετική Ένωση και στη ναζιστική Γερμανία. Μήπως νομίζετε ότι οι εισαγγελείς σε αυτά τα καθεστώτα επί τόσες δεκαετίες ήταν κατώτεροι μορφωτικά από τον δικό μας αόρατο «Εισαγγελέα»;
    Γιάννης Ζωγράφος
    Δικηγόρος- ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου
    ΕΛΑΣΥΝ
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΟΨΑΝΕ τα τηλεφωνήματα του Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή για «πολιτικούς λόγους».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτη φορά στα χρονικά γίνεται κάτι τέτοιο. Ούτε στην Τουρκία του Ερντογάν.
      ΚΟΨΑΝΕ τα τηλεφωνήματα του Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή για «πολιτικούς λόγους».
      Ο Ηλίας Κασιδιάρης χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο των φυλακών Δομοκού για να τηλεφωνεί σε οικείο του πρόσωπο, το οποίο ηχογραφεί τις ομιλίες του. Αυτό έφτασε στις αρχές και η γγ Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, εισηγήθηκε στο Συμβούλιο των φυλακών Δομοκού να βρεθεί τρόπος ώστε να μπει «φραγμός» στα τηλεφωνήματα του Ηλία Κασιδιάρη.
      Έτσι, αποφασίστηκε ο έλεγχος του κρατουμένου κάθε φορά που έχει τηλεφωνική επικοινωνία ή θα κάνει βιντεοκλήσεις ή skype. Η επικοινωνία, μάλιστα, θα του επιτρέπεται μόνο με πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης δια ζώσης, δηλαδή συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους.
      «Σε αντίθετη περίπτωση αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε παρατυπία (συνομιλίες εκτός προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων) και με τα πρόσωπα που έχει άδεια επίσκεψης, εφόσον πέσει στην αντίληψη της υπηρεσίας ή αποκαλυφθεί ότι επικοινωνεί με άλλα πρόσωπα εκτός των αναφερομένων θα διακόπτεται άμεσα η επικοινωνία, θα ενημερώνεται ο διευθυντής και θα ασκείται πειθαρχικός έλεγχος», αναφέρει η απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών.
      Ο στόχος είναι να σταματήσει να χρησιμοποιεί το δικαίωμα στο τηλέφωνο της φυλακής για να μεταφέρει τα πολιτικά μηνύματά του.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Φυλακές Υψίστης ασφαλείας Δομοκού: Απαγόρευσαν στον Η.Κασιδιάρη να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο!
      Πρώτη φορά στα χρονικά γίνεται κάτι τέτοιο. Ούτε στην Τουρκία του Ερντογάν.

      Το Συμβούλιο των Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας Δομοκού, «κόβει» κάθε επαφή με τον έξω κόσμο στον Ηλία Κασιδιάρη, καθώς προχωρά στη φραγή εξερχομένων τηλεφωνικών του κλήσεων.
      Το Συμβούλιο των Φυλακών αποφάσισε τον έλεγχο του Ηλία Κασιδιάρη κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία, που θα είναι δυνατή μόνο με πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης δια ζώσης ή επικοινωνία με ηλεκτρονικό τρόπο (skype) δηλαδή συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους, με σκοπό την ομαλή διαβίωση στο κατάστημα και την ταχύτερη προσαρμογή στην κοινωνική ζωή.
      Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε παρατυπία (συνομιλίες εκτός προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων) ακόμη και με τα πρόσωπα που έχει άδεια επίσκεψης ή εφόσον πέσει στην αντίληψη της υπηρεσίας ή αποκαλυφθεί ότι επικοινωνεί με άλλα πρόσωπα εκτός των αναφερομένων, θα διακόπτεται άμεσα η επικοινωνία, θα ενημερώνεται ο διευθυντής και θα ασκείται πειθαρχικός έλεγχος.
      Με εισήγηση κατά των παράνομων πρακτικών του Ηλία Κασιδιάρη, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κυρία Σοφία Νικολάου, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά από το Συμβούλιο των Φυλακών Δομοκού, και σύμφωνα με διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα, «να καθορίσει πολύ συγκεκριμένους όρους επικοινωνίας του συγκεκριμένου κρατούμενου, ώστε αυτή να συνάδει με τους σκοπούς, τη βούληση, αλλά και το γράμμα του νομοθέτη και του ίδιου του νόμου».
      Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εισήγηση της Γενικής Γραμματέως τονίζεται ότι «ο ανωτέρω αναφερόμενος κρατούμενος είναι προφανές ότι δεν επικοινωνεί με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον με τρόπο που υπακούει στις νομοθετικές επιταγές».
      Και συνεχίζει η εισήγηση: «Οι ενδεχόμενα αξιόποινες αυτές πράξεις, οι οποίες αφορούν τόσο στο ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος του άρθρου 183 του Ποινικού Κώδικα, ήτοι της διέγερσης σε ανυπακοή, όσο και σε έτερα ποινικά αδικήματα, φέρεται να τελούνται μέσα από το Κατάστημα Κράτησής σας, μέσω της χρήσης του κοινόχρηστου τηλεφώνου».
      Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πολιτεία έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να παρεμβαίνει, να βάζει όρους και να ελέγχει τις επικοινωνίες κρατουμένων όταν το επιβάλλουν λόγοι εθνικής ασφάλειας ή προς διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. Ο Μεγάλος Κυνηγημένος

    https://youtu.be/UkReNVLHrRo

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει κλέψει την Ελλάδα, ούτε την έχει προδώσει. Δεν είναι πράκτορας ξένης πρεσβείας, ούτε πληρώνεται από τον Ρότσιλντ και τον Σόρος. Δεν προσκυνάει τους διεθνείς τοκογλύφους, ούτε είναι δουλέμπορος λαθρομεταναστών. Εάν ήταν δολοφόνος, βιαστής, παιδεραστής, εάν είχε καταχραστεί χρήματα,
      ή ήταν έμπορος ναρκωτικών, θα είχε βγει ήδη με αναστολή.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Κασιδιάρης: «Κατάφορη παραβίαση η διακοπή των τηλεφωνικών επικοινωνιών μου - Προσφεύγω άμεσα σε κάθε αρμόδια αρχή».


      Ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε δήλωση σχετικά με την απόφαση να του απαγορεύεται οποιαδήποτε τηλεφωνικής επικοινωνίας πέραν αυτής με συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους.


      Μετά από επικοινωνία με τους νομικούς του παραστάτες ο Ηλίας Κασιδιάρης προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

      «Η απόφαση να παρακολουθούνται και να διακόπτονται οι τηλεφωνικές μου επικοινωνίες συνιστά κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.


      Προσφεύγω άμεσα σε κάθε αρμόδια αρχή, με σκοπό την ανάκληση της απόφασης και τη διαφύλαξη των πολιτικών και ατομικών μου ελευθεριών. Οι νομικοί μου παραστάτες θα αντιμετωπίσουν με κάθε πρόσφορο ένδικο μέσο τις νέες αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, οι οποίες πηγάζουν από το φόβο της κυβέρνησης για τη ραγδαία άνοδο του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  9. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας Πάγος υποδεικνύει σε εισαγγελείς για Σταυρούπολη και Ν.Ηράκλειο: «Να ασκείτε κακουργηματικές διώξεις στους φασίστες, ακόμη και αν είναι μαθητές 15 ετών».
    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ζητά από τους συνάδελφους του Εφέτες της Αθήνας και Θεσσαλονίκης στις περιπτώσεις επιθέσεων και ξυλοδαρμών από ομάδες κουκουλοφόρων, νεοναζιστών κ.λπ. κατά την διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων από συλλογικότητες, φοιτητικές οργανώσεις, κ.λπ., να ερευνηθεί εάν πλέον των πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικημάτων που έχουν αποδοθεί, έχουν συντελεστεί βαρύτερα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως είναι αυτά της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής οπλοστασίου, κ.λπ.
    Πρόσφατα, τόσο στην Αθήνα (Νέο Ηράκλειο) όσο και στην συμπρωτεύουσα (Τερψιθέας Σταυρούπολης) υπήρξαν σοβαρά επεισόδια και ξυλοδαρμοί μαθητών από κομμουνιστικές οργανώσεις και λοιπούς ακροαριστερούς πυρήνες, ενώ ως συνήθως κατηγορήθηκαν... άσχετοι μαθητές και δεξιοί πολίτες,
    Κατά των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, αφού δεν υπάρχει απολύτως κανένα σοβαρό στοιχείο, παρά μόνο διώξεις για το φρόνημα και τις πολιτικές αντιλήψεις τους.
    Κατόπιν αυτών ο κ. Πλιώτας έδωσε παραγγελία στους εισαγγελείς Εφετών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (οι οποίοι εποπτεύουν τους εισαγγελείς Πρωτοδικών) οι έρευνες να μην αρκεστούν στο εάν έχουν διαπραχθεί μόνο αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, αλλά να ελέγξουν και να διακριβώσουν τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αδικήματα, όπως είναι αυτά της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής οπλοστασίου, κ.λπ.
    Δηλαδή του ζητά να ασκήσουν εξοντωτικές διώξεις. Το ερώτημα είναι, χρειάζεται να το ζητήσει; Οι εισαγγελείς δεν ξέρουν την δουλειά τους;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πλιώτας σε εισαγγελείς για τα επεισόδια σε Νέο Ηράκλειο και Σταυρούπολη: «Χτυπήστε τους πατριώτες. Ψάξτε για εγκληματικές οργανώσεις και όπλα».

    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από τους συναδέλφους του να διερευνήσουν τυχόν κακουργήματα κατά τα σοβαρά επεισόδια σε Νέο Ηράκλειο και Τερψιθέα Σταυρούπολης – Τα επεισόδια έγιναν από ομάδες κουκουλοφόρων και νεοναζιστών.
    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ζητά από τους συνάδελφους του Εφέτες της Αθήνας και Θεσσαλονίκης στις περιπτώσεις επιθέσεων και ξυλοδαρμών από ομάδες κουκουλοφόρων, νεοναζιστών κ.λπ. κατά την διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων από συλλογικότητες, φοιτητικές οργανώσεις, κ.λπ., να ερευνηθεί εάν πλέον των πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικημάτων που έχουν αποδοθεί, έχουν συντελεστεί βαρύτερα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως είναι αυτά της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής οπλοστασίου, κ.λπ.
    Πρόσφατα, τόσο στην Αθήνα (Νέο Ηράκλειο) όσο και στην συμπρωτεύουσα (Τερψιθέας Σταυρούπολης) υπήρξαν σοβαρά επεισόδια και ξυλοδαρμοί από ομάδες κουκουλοφόρων, ομάδες ατόμων του εθνικιστικού χώρου, κ.λπ. Από την ΕΛ.ΑΣ. έγιναν προσαγωγές και συλλήψεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέσθηκαν περίστροφα, φυσίγγια, μαχαίρια, σουγιάδες κ.λπ. Κατά των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα.

    Κατόπιν αυτών ο κ. Πλιώτας έδωσε παραγγελία στους εισαγγελείς Εφετών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (οι οποίοι εποπτεύουν τους εισαγγελείς Πρωτοδικών) οι έρευνες να μην αρκεστούν στο εάν έχουν διαπραχθεί μόνο αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, αλλά να ελέγξουν και να διακριβώσουν τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αδικήματα, όπως είναι αυτά της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής οπλοστασίου, κ.λπ.

    Ζήτησε άμεση ενημέρωση για τις ενέργειες των εισαγγελέων Εφετών
    Παράλληλα, ο κ. Πλιώτας διαβίβασε στους συναδέλφους του σχετικές αναρτήσεις του ηλεκτρονικού Τύπου, όπως και καταγγελίες δύο δικηγόρων και ζητάει την άμεση ενημέρωση επί των δικών τους ενεργειών.
    Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στην παραγγελία του, αρχικά αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα και στις καταγγελίες των δικηγόρων Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη και στην συνέχεια απευθυνόμενος στους εισαγγελείς Αθηνών και Θεσσαλονίκης, αναφέρει:

    «Στα πλαίσια της από το άρθρο 32 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας λειτουργικής σας αρμοδιότητας να αξιολογήσετε τα καταγγελλόμενα με αφορμή και αναφορά και στα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα πρόσφατα στις περιφέρειές σας και να ενεργήσετε κατά την κρίση σας.

    Το γεγονός ότι επελήφθησαν ήδη, εγκαίρως, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των Πρωτοδικείων Θεσσαλονίκης και Αθηνών και άσκησαν ποινικές διώξεις για περιστατικά θεμελιωτικά πλημμεληματικού χαρακτήρα αξιόποινων πράξεων, δεν σημαίνει ότι δεν καταλείπεται έδαφος και αφορμή για δική σας δικονομική παρέμβαση, εδραζόμενη στις ευρύτερες εξουσίες που σας δίνει ο νόμος από την προαναφερόμενη διάταξη του άρθρου 32 ΚΠΔ, προς το σκοπό ελέγχου και διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιόποινων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων αυτών από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις.

    Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

    Το άρθρο 32 του Κώδικά Ποινικής Δικονομίας αναφέρει:

    «Η ανώτατη εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα εφετών, που έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Ο εισαγγελέας εφετών, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που ενήργησε, είτε αρχειοθετεί την υπόθεση, εφόσον στο μεταξύ ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών δεν έχει κινήσει την ποινική δίωξη για την ίδια πράξη, είτε παραγγέλλει να κινηθεί η ποινική δίωξη. Το ίδιο δικαίωμα, χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων εδαφίων, έχει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο μας: φανατικός κομμουνιστής (του ΑΝΤΑΡCIA), ο εκλεγμένος πρόεδρος της «ένωσης δικαστών και εισαγγελέων» και τώρα ο Πλιώτας (παίρνοντας εντολή από δύο κομμουνιστές δικηγόρους) πάει παραπέρα: «χτυπήστε τα εργαζόμενα Ελληνόπουλα 15 και 16 ετών, γιατί εμφανίζουν ροπή προς τον πατριωτισμό».

    ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΛΟΓΩ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ) ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ: ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ 87ΧΡΟΝΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΜΕ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ.

    ΠΛΙΩΤΑΣ, ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.
    Κατηγορεί τα 15χρονα παιδιά του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης (πολλά από αυτά είναι και εργαζόμενα) ότι είναι ναζιστές, επειδή απώθησαν τους τραμπούκους του ΚΚΕ από το Σχολειό τους, χρησιμοποιώντας την ίδια γλώσσα των τουρκοκάναλων της ΜΙΤ MEGA -SKY-STAR κλπ.
    Ζ.Π.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΙΩΤΑ, ο κομμουνισμός έχει χαρακτηριστεί με το 2019/2819 (RSP) ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου ως εγκληματική ιδεολογία.
    Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, τάγματα εφόδου της αριστεράς πολιορκούν σχολεία και απειλούν μαθητές με την ανοχή της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανακοίνωση του κόμματος Έλληνες για την Πατρίδα: «Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη με σταλινικές πρακτικές προσπαθεί να φιμώσει τον Η.Κασιδιάρη».
    Το Συμβούλιο των Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας Δομοκού απαγόρευσε στον Ηλία Κασιδιάρη να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο και το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αφήνει αιχμές για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
    Η ανακοίνωση
    «Οι μάσκες έπεσαν στο τελευταίο σοβιέτ της Ευρώπης. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να φιμώσουν την ελεύθερη φωνή του Ηλία Κασιδιάρη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με σταλινικές πρακτικές του απαγόρευσε να εκφέρει πολιτικό λόγο καταπατώντας κάθε έννοια δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Η δικτατορία Μητσοτάκη βρίσκεται σε πανικό, καθώς η ελεύθερη φωνή του Ηλία Κασιδιάρη, εκφράζει ολοένα και περισσότερους Έλληνες, ιδίως στη νεολαία, η οποία αηδιασμένη μέρα με τη μέρα τους γυρνάει την πλάτη.
    Η σημερινή ημέρα θα μείνει στην ιστορία ως το απονενοημένο διάβημα ενός διεφθαρμένου καθεστώτος. Νομίζουν ότι με αυτόν τον ανήθικο πόλεμο προς το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ και προς τον ιδρυτή του θα κάμψουν τη μοναδική φωνή της αλήθειας στην Ελλάδα. Πλανώνται πλάνην οικτράν!»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο σύμβουλος του Ερντογάν: «Έλληνες, θα σας πνίξουμε στο Αιγαίο».
    Άκρως προκλητικές και χυδαίες δηλώσεις κατά των Ελλήνων έκανε ο Τούρκος αναλυτής Μεσούτ Χακί Τζασίν, ο οποίος είναι σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.
    Ο Μεσούτ Χακί Τζασίν χαρακτήρισε τους Έλληνες ως «αφελείς» και «κεφάλες», ενώ είπε πως στο τέλος η «Ελλάδα θα πνιγεί στο Αιγαίο». Παράλληλα έκανε επίθεση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτήρισε «ανόητο» και «κεφάλα».
    Ο Τούρκος αναλυτής εκστόμισε τις χυδαίες εκφράσεις μιλώντας στο CNN Turk για την ελληνογαλλική συμφωνία, αμφισβητώντας το αν θα βοηθήσει η Γαλλία την Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία.
    «Αιτία της διάσπασης της Πολωνίας ήταν οι Γάλλοι. Γιατί; Διότι ήταν κράτος εγγυητής και όταν μπήκαν οι Γερμανοί δεν κούνησαν το δακτυλάκι τους» ακούγεται να λέει ο σύμβουλος του Ερντογάν.
    «Τώρα εγώ από εδώ απευθύνομαι στον ανόητο Μητσοτάκη. Εσύ πως εμπιστεύεσαι, βρε κεφάλα, τους Γάλλους και κάνεις συμμαχία;» προσθέτει, σύμφωνα με τη μετάφραση από τα tourkikanea, που παρουσιάζουν το θέμα.
    Αναφέρει, επίσης, ότι «πέτρες να πετάξεις στο κεφάλι της και η Ελλάδα θα πνιγεί στο Αιγαίο».
    Για να συμπληρώσει: «Εσύ, βρε αδερφέ, με 9 εκατομμύρια πώς θα νικήσεις τα 90 εκατομμύρια; Πάρε τους Γάλλους, πάρε τους όλους, πάρε και την Αμερική. Μα, καλά, η Αμερική θα πεθάνει για σένα βρε πρόβατο;».
    «Αφελείς άνθρωποι, δεν δουλεύει το μυαλό τους. Υπάρχει κάτι που δεν το έχουν καταλάβει οι Έλληνες. Δεν σας λέω πως είναι κεφάλες;» επιμένει, για να καταλήξει:
    «Ο Μητσοτάκης δεν έμοιασε καθόλου στον πατέρα του. Βρε αδερφέ, γίνεται να έχεις εμπιστοσύνη στους Γάλλους;».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 7 Απριλίου 2020.

    Η Ρωσία περιορίζει σημαντικά τις εξαγωγές σιτηρών.
    ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ Ζ.Π. ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ, ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΙΤΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    Οι πρώτες αναταράξεις λόγω κορωνοϊού στην παγκόσμια διατροφική αλυσίδα αρχίζουν να διαφαίνονται αφού η Ρωσία ήδη ξεκίνησε τους περιορισμούς στις εξαγωγές σιτηρών.
    Η ρωσική κυβέρνηση έχει εισαγάγει ποσοστώσεις στις εξαγωγές σιτηρών. Οι περιορισμοί στις εξαγωγές αναφέρονται στο σιτάρι, το καλαμπόκι, το κριθάρι και τη σίκαλη.
    Η Ρωσία είχε προγραμματίσει να προβεί σε εξαγωγές 43,3 εκατομμυρίων τόνων πριν την εμφάνιση της πανδημίας ενώ τώρα θα εξάγει μέχρι 7 εκατομμύρια τόνους.
    Το ρωσικό δημοσίευμα, επικαλούμενο τη γαλλική Valeurs Actuelles αναφέρει ότι οι διεθνείς οργανισμοί φοβούνται ότι αυτό θα διαταράξει την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.
    Στο νέο νόμο αναφέρεται ότι τα συγκεκριμένα γεωργικά προϊόντα είναι σημαντικά για την εθνική αγορά και επομένως, σε μια επιδημία όπως αυτή, οι αρχές θέλουν να διατηρήσουν τις προμήθειες τους και να αποφύγουν τις αυξανόμενες τιμές, όπως σημειώνεται.
    Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, η Ρωσία εξάγει 43,3 εκατομμύρια τόνους σιτηρών, από τα οποία τα 35 εκατομμύρια τόνοι είναι σιτάρι. Τώρα αυτή η ποσότητα θα μειωθεί σημαντικά.
    Ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν περιορισμοί στο εμπόριο με τις χώρες Καζακστάν και Λευκορωσία, με τις οποίες η Ρωσία έχει τελωνειακή ένωση αναφέρει το echedoros
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΗΣΗ:
      Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο υπό την επίδραση της επιδείνωσης των εξαγωγικών ευκαιριών και της ισχυρής ζήτησης για προϊόντα όπως το σιτάρι και το φοινικέλαιο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO).‎


      ‎Ο δείκτης τιμών τροφίμων του FAO, ο οποίος παρακολουθεί τις αλλαγές στις διεθνείς τιμές βασικών προϊόντων διατροφής σε μηνιαία βάση, ανήλθε κατά μέσο όρο σε 130 μονάδες το Σεπτέμβριο, καταγράφοντας αύξηση 1,2% από τον προηγούμενο μήνα και έως και 32,8% υψηλότερη από το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με έκθεση που του FAO.‎ ‎ ‎

      ‎Οι τιμές των σιτηρών αυξήθηκαν 2, 0% τοις εκατό τον προηγούμενο μήνα σε σύγκριση με τον Αύγουστο, με το σιτάρι να αυξάνεται σχεδόν 4, 0% τοις εκατό από τον Αύγουστο και 41% από ένα χρόνο νωρίτερα λόγω της ανεπαρκούς προσφοράς και της ισχυρής ζήτησης.‎ ‎ ‎Υπήρξε επίσης αύξηση της τιμής των φυτικών ελαίων κατά 1,7% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο, και σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, ήταν πιο ακριβές κατά περίπου 60%, λόγω της αύξησης των παγκόσμιων ποσοστώσεων φοινικέλαιου που έφθασε σε υψηλό δεκαετίας, λόγω της ισχυρής ζήτησης εισαγωγών και των προβλημάτων παραγωγής στη Μαλαισία λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού.‎ Τα λιπαρά τεύτλα αυξήθηκαν επίσης σημαντικά. ‎

      Η μηνιαία αύξηση των διεθνών τιμών καταγράφηκε επίσης από όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αύξηση 1,5% συνολικά από τον Αύγουστο, καθώς η σταθερή παγκόσμια ζήτηση εισαγωγών και οι εποχιακοί παράγοντες στην Ευρώπη και την Ωκεανία αύξησαν τις ποσοστώσεις, ιδίως στο βούτυρο.‎

      Το Σεπτέμβρη, η τιμή της ζάχαρης αυξήθηκε 0,5 τοις εκατό από μήνα σε μήνα και κατά 53,5% από ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των αυξανόμενων τιμών αιθανόλης στη Βραζιλία, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα ζάχαρης στον κόσμο.‎

      ‎Όσον αφορά τις ποσοστώσεις κρέατος στη διεθνή αγορά, παρέμειναν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τον Αύγουστο, με αύξηση 26,3% από έτος σε έτος. Οι τιμές των προβάτων και του βοείου κρέατος αυξήθηκαν λόγω των επιβαρυντικών συνθηκών προσφοράς, ενώ τα πουλερικά και το χοιρινό κρέας ήταν φθηνότερα λόγω της εκτεταμένης προσφοράς κρέατος πουλερικών και της μείωσης της ζήτησης χοιρινού κρέατος στην Κίνα και την Ευρώπη.‎

      ‎Ο FAO ανέφερε σε ξεχωριστή έκθεση ότι η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών το 2021 θα είναι. ρεκόρ όλων των εποχών των 2.800 εκατομμυρίων τόνων. Το ποσό αυτό, ωστόσο, δεν θα ικανοποιήσει την εκτιμώμενη κατανάλωση κατά την περίοδο αγοράς 2021/22, η οποία προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,8% σε 2.811 εκατομμύρια τόνους.‎
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    2. Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020 http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/07/7-2020.html
      7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ Ζ.Π. ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ, ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΙΤΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  16. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΓΟΡΑΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ.

    Τον περασμένο Απρίλιο 2020, σε κάποια συγκεκριμένη ημέρα
    η τιμή του πετρελαίου στις ΗΠΑ έπεσε στο επίπεδο -2 δολάρια το βαρέλι,
    δηλαδή για κάθε βαρέλι πετρέλαιο που αγόραζε κάποιος εκείνη την ημέρα,
    τον πλήρωνε με 2 δολάρια ανά βαρέλι το κράτος των ΗΠΑ,
    η αγορά εκείνη την ημέρα ήταν ανοικτή μόνο για το Ισραήλ
    που "αγόρασε" Στρατηγικά αποθεματικά για τα επόμενα 50 χρόνια
    αποκτώντας δωρεάν από τις ΗΠΑ, όχι μόνο το πετρέλαιο που χρειάζεται, αλλά και πολύ περισσότερο για να πουλάει σε τιμή κέρδους βέβαια,
    αφού οι φορολογούμενοι των ΗΠΑ δεν πλήρωσαν μόνο το πετρέλαιο,
    αλλά και τα μεταφορικά για να πάει το πετρέλαιο μέχρι το Ισραήλ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ:
    Ο Joe Biden, (Τζο Μπάιντεν) ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών του Ομπάμα, μιλώντας το 2013 σε εκδήλωση για τον "Μήνα Εβραϊκής Κληρονομιάς" (Jewish American Heritage Month) της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, εξήρε τους Αμερικανο-Εβραίους για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν στον αγώνα για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων, για τα «ανοικτά σύνορα», το φεμινισμό, την «κοινωνική δικαιοσύνη», και πολλά άλλα.
    Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Εβραίοι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες, αν όχι ο μεγαλύτερος, στο να έρθουν «κοινωνικές αλλαγές» στις Ηνωμένες Πολιτείες.
    Απέδωσε την αλλαγή της κουλτούρας της Αμερικής στην συμμετοχή των Εβραίων του Χόλιγουντ. Είπε ότι οι Εβραίοι ευθύνονται για το 85% της αλλαγής στάσης της Αμερικής σχετικά με τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων. "Σκεφτείτε ότι όλα αυτά, στοιχηματίζω το 85 τοις εκατό αυτών των αλλαγών, είτε πρόκειται στο Χόλιγουντ ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι συνέπεια των Εβραίων ηγετών στη βιομηχανία του θεάματος."
    "Η εβραϊκή κληρονομιά έχει διαμορφώσει αυτό που είμαστε - σε όλους μας, σε μας, σε μένα - όσο ή περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα τα τελευταία 223 χρόνια. Και αυτό είναι ένα γεγονός", δήλωσε ο Μπάιντεν.
    Μιλώντας στην εβραϊκή πολιτική εξουσία, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι «οι Εβραίοι έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην Αμερική. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει μια τέτοια υπερμεγέθη επιρροή κατά κεφαλήν όπως όλοι εσείς που στέκεστε εδώ και όλοι αυτοί που ήταν πριν από μένα και για όλοι εκείνοι που ήταν πριν από σας."
    Ο Μπάιντεν επαίνεσε επίσης τους τρεις Εβραίους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου με το όνομά τους. Ο Μπάιντεν τέλειωσε την διάρκειας είκοσι λεπτών ομιλία του στους Εβραίους ηγέτες λέγοντας «σας χρωστάμε πολλά, χρωστάμε σε γενιές που ήρθαν πριν από εσάς».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ "ΑΝΑΛΥΤΕΣ": "Ο Κούλης έχει καλές προθέσεις". Το βασικό λάθος που κάνουν οι αναλυτές (κοινό λάθος σε πάρα πολλούς έξυπνους, κατά βάση, Έλληνες), είναι η παραδοχή, ότι οι "έλληνες πολιτικοί" δεν "ξέρουν" ορισμένα πράγματα, είναι βασικά καλοπροαίρετοι και πρέπει εμείς οι γνώστες, να σπεύσουμε να τους ενημερώσουμε. Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Οι αναλυτές δημοσιολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες δεν έχουν τις καταλυτικές γνώσεις της Ψυχιατρικής επιστήμης. Τους συμβουλεύω: ρωτήστε ένα καλό Ψυχίατρο.
    ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» χαρακτηρίζονται από προσωπική ανεπάρκεια, έλλειψη γνώσεων, ιδεοληψίες και αδιαφορία, σε συνδυασμό με πρακτοριλίκι, εξαρτήσεις και ψοφοδεείς συμπεριφορές. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο κακία και προδοσία κρύβουν μέσα τους αυτά τα καθάρματα, όταν σκέφτονται ακόμη και τα ονόματα: Ελλάδα, Έθνος, Μακεδονία.
    Οι έλληνες πολιτικοί χαίρονται όταν υποφέρουν οι Έλληνες. Η ψυχή τους ρουφάει με απίστευτη, ηδονική θάλεγα, χαρά, τα όσα μαρτύρια τραβούν οι Έλληνες. Αν μπορούσαν οι ίδιοι θα μας έκοβαν το κεφάλι.
    Δεν μπορεί να καταλάβει κανείς τι δολοφονικό μίσος και απέχθεια, που φθάνει στα όρια της ψυχοπαθολογίας, έχουν αυτοί οι «άνθρωποι» για την ελληνική καταγωγή τους, για το γένος που ανήκουν και τελικά για τους γονείς τους και τους προγόνους τους.
    Η Ψυχιατρική σηκώνει τα χέρια ψηλά.
    Συστηματικά μεταφέρουν από κάθε απίθανη χώρα, λαθρομετανάστες στο εσωτερικό της πατρίδας μας, με απώτερο δηλωμένο σκοπό να τους «ελληνοποιήσουν» και να καταστρέψουν έτσι ολοσχερώς το Ελληνικό Γένος;
    Νομίζει κάποιος ότι ενδιαφέρονται πραγματικά για την ζωή και την υγεία αυτών καθ’ εαυτών των λαθρομεταναστών; Καρφί δεν τους καίγεται γι αυτούς. Αλλιώς θα τους έπαιρναν σπίτι τους. Όχι. Δεν θέλουν τους λαθρομετανάστες από καλοσύνη. Τους θέλουν για να καταστρέψουν αυτό που μισούν περισσότερο, τον Ελληνικό λαό. Μίσος βαθύ, μίσος απροσμέτρητο.
    Θα μεταφέρουν λαθρομετανάστες συνεχώς. Θα τους κουβαλούν οργανωμένα και ανοργάνωτα, από θάλασσες και στεριές, από βουνά και λαγκάδια, με όλα τα μέσα, μέχρι να πνίξουν όλους του Έλληνες. Ακόμη και ο Σόρος να πάψει να τους χρηματοδοτεί, αυτοί θα συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Μέχρι να πνιγούν και αυτοί. Έχουν τόσο μίσος για τον Ελληνικό λαό που φθάνει στα όρια της αυτοκαταστροφής και των ίδιων.
    Καθαρά ψυχιατρική κατάσταση.
    Έτσι γεννιέται το ερώτημα: Πως απαντάει μία οργανωμένη κοινωνία στους ψυχοπαθείς, που επιδιώκουν – και έχουν τα μέσα γι αυτό - να την καταστρέψουν; Τι πρέπει να κάνουμε;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ Bill Gates.
    Τον περασμένο χειμώνα, η μεγαλύτερη κόρη του Bill Gates, Jennifer Gates, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο Instagram τους αρραβώνες της με τον Αιγύπτιο εκατομμυριούχος Νayel Νassar.
    Αιγύπτιος, εκατομμυριούχος και λάτρης των σπορ
    Μάλιστα, είχε δημοσιεύσει εντυπωσιακές φωτογραφίες στο χιονισμένο τοπίο, αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν το… μονόπετρο που βγάζει μάτι.
    «Ανυπομονώ να μοιραστώ το υπόλοιπο της ζωής μας μαθαίνοντας, ωριμάζοντας, γελώντας και αγαπώντας μαζί σου. Ναι, ένα εκατομμύριο φορές» είχε γράψει η Jennifer στο post της στο Instagram
    «Νιώθω ο πιο τυχερός άνθρωπος σε όλο τον κόσμο τώρα. Jenn, είσαι όλα όσα θα μπορούσα να φανταστώ και πολύ περισσότερα. Ανυπομονώ να μεγαλώσουμε μαζί μέσα από αυτό το ταξίδι της ζωής και απλά δεν μπορώ να φανταστώ τη δική μου χωρίς εσένα πια. Σ’ αγαπώ πιο πολύ από όσο μπορείς να φανταστείς και σε ευχαριστώ που κάνεις κάθε μέρα μου να μοιάζει με όνειρο» είχε γράψει ο 28χρονος στη δική του δημοσίευση.
    Ο Nayel Nassar είναι επαγγελματίας τζόκει, και μάλιστα μετρά διεθνείς διακρίσεις, ενώ προέρχεται από εύπορη αιγυπτιακή οικογένεια.
    Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Πανεπιστήμιο του Stanford όπου και σπούδαζαν, και η σχέση τους μετρά ήδη τέσσερα χρόνια, ενώ ο γάμος τους προγραμματίζεται για το επόμενο έτος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ενώ ο καθένας κυνηγάει με τις κλωτσιές τον σκιτζή γιατρό, τον χασοδίκη δικηγόρο, τον άσχετο υδραυλικό ή τον σαπιοχασάπη, κ.ο.κ, αντιθέτως ανεβάζει κάθε 3 ή 4 χρόνια, με επευφημίες, στους επτά ουρανούς, τον οποιοδήποτε γελοίο, απατεώνα ή βαλτό, που, ενώ απέτυχε παταγωδώς στη ζωή ή στην πολιτική, έχει το θράσος να ζητάει ξανά και ξανά την ψήφο του. Τον κάθε εκ πεποιθήσεως άεργο, για να "σιάξει", λέει, την εργασία στη χώρα.!!
    https://dimitriskazakis.blo...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ζ.Π. 21.04.2020
    ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΑΝ: «ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ». ΜΙΑ ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ. ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ. ΜΕΛΕΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ;

    Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ Ή ΟΧΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΚΟΜΗ… ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΑΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ.

    Από τον «ειδικό» θα ζητηθεί η γνώμη του αλλά δεν κυβερνάει, δεν αποφασίζει αυτός. Ο ειδικός κατέχει μέρος της αληθείας του συνόλου. Ο πολιτικός βλέπει, είναι υποχρεωμένος να βλέπει, τα πράγματα σφαιρικά και όχι μόνο με τα μάτια του «ειδικού». Ο πολιτικός αντιλαμβάνεται την πολυσύνθετη και περίπλοκη κοινωνική κατάσταση και έτσι μπορεί να καθορίζει ποιες μεταβλητές είναι πιο σημαντικές, στις οπαίες θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα.

    Σήμερα η πλήρης ανεπάρκεια των πολιτικών να παίξουν τον σύνθετο και εξισορροπητικό ρόλο τους, τούς κάνει να οχυρώνονται πίσω από τις γνώμες των «ειδικών».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζ.Π. 21.04.2020
      ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΩΝ «ΕΙΔΙΚΩΝ» ΗΛΙΘΙΩΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

      Τσιόδρας: «Είμαστε σε επιπέδωση της καμπύλης».

      Εάν φυλακίσουμε όλη την κοινωνία επιτυγχάνουμε επιπέδωση της καμπύλης της εγκληματικότητος, της καμπύλης πληθωρισμού, της καμπύλης μολύνσεως του περιβάλλοντος, της καμπύλης των τροχαίων δυστυχημάτων, κ.λ.π.

      Γιατί να μην μονιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο μέτρο; Φαίνεται έξυπνο και αποδοτικό...

      Τόσες ζωές θα σώσουμε από τροχαία δυστυχήματα, γιατί να μην απαγορεύσουμε συνολικώς και μονίμως την διέλευση αυτοκινήτων σε όλη την χώρα; Να επιστρέψουμε στην κυκλοφορία με γαϊδούρια.

      Τα κριτήρια που επέβαλαν τον περιορισμό, κατά κύριο λόγο ΔΕΝ ήταν υγειονομικά, αλλά πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά.
      Από ιατρικής απόψεως η πανδημία θα μπορούσε με συγκρίσιμη αποτελεσματικότητα να χειραγωγηθεί, λαμβάνοντας πολύ λιγότερα περιοριστικά μέτρα και αφήνοντας μεγάλο μέρος της ζωής και οικονομίας να ρέει.

      Ο περιορισμός της ΑΣΚΟΠΗΣ και μόνο εξόδου και μετακινήσεων (τουρισμός, διασκέδαση, αναψυχή), καθώς και της κυκλοφορίας των ατόμων άνω των 65 θα ήταν υπεραρκετά μέτρα, όπως κορυφαίοι επιστήμονες έχουν αποφανθεί.

      Τί θα γίνει όταν ξαναρχίσει, κάποτε, η κυκλοφορία στους δρόμους κ. Τσιόδρα;

      Η τακτική της μαζικής απομονώσεως ως άμυνα κατά της μεταδόσεως του κορωνοϊού, εκτός από αυτοκαταστροφική, δεν απαντά στο βασικό ερώτημα:
      Και τί θα γίνει όταν ξαναρχίσει, κάποτε, η κυκλοφορία στους δρόμους; Προφανώς θα αρχίσει πάλι η μετάδοση του ιού, εφ' όσον θα ξαναρχίσει η στενή επαφή μεταξύ ανθρώπων. Οπότε ποιό το όφελος;

      Έχει νόημα να σωθεί κάποιος από μία εποχική γρίπη, και να πεθάνει από καρδιακή ανακοπή, ή να αυτοκτονήσει λόγω οικονομικής καχεξίας;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  22. Η έλλειψη πράσινου στην Αθήνα φέρνει υψηλή θνησιμότητα - Στους 1.431 οι νεκροί ετησίως.
    Η Αθήνα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπου καταγράφεται μεγάλη θνησιμότητα λόγω της μη ύπαρξης επαρκών χώρων πρασίνου κοντά στους κατοίκους.
    Όπως αναφέρει ο ΠΟΥ, νέα διεθνής επιστημονική μελέτη δείχνει πως οι πόλεις της Ευρώπης θα μπορούσαν να αποτρέψουν έως 43.000 πρόωρους θανάτους ετησίως, αν ικανοποιούσαν τις συστάσεις αναφορικά με την ύπαρξη επαρκών χώρων πρασίνου κοντά στους κατοίκους τους και θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά τα ποσοστά θνησιμότητάς τους.
    Σύμφωνα με τους ερευνητές, ανάμεσα στις πόλεις με τη μεγαλύτερη θνησιμότητα λόγω ανεπαρκούς πρόσβασης στο πράσινο είναι αρκετές πόλεις της Ελλάδας, της Ιταλίας, της ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής, καθώς και πολλές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Ειδικότερα, οι πρωτεύουσες με το μεγαλύτερο πρόβλημα θεωρούνται η Αθήνα, οι Βρυξέλλες, η Βουδαπέστη, η Κοπεγχάγη και η Ρίγα.
    1.431 θάνατοι λόγω έλλειψης πρασίνου
    Σχεδόν το 88% του πληθυσμού της Αθήνας (της μητροπολιτικής περιοχής) και της Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι δεν πληροί τον ελάχιστο στόχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πρόσβαση των κατοίκων σε κοντινό πράσινο, ούτως ώστε να αποφεύγονταν 1.431 θάνατοι το χρόνο στην πρωτεύουσα και 245 στη συμπρωτεύουσα. Από την άλλη, σε συγκριτικά καλύτερη θέση από τις ελληνικές πόλεις εκτιμάται ότι βρίσκονται η Λάρισα, τα Ιωάννινα, τα Χανιά, η Πάτρα, τα Τρίκαλα και η Καλαμάτα.
    Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας (ISGlobal) της Βαρκελώνης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet Planetary Health», ανέλυσαν στοιχεία του 2015 για περισσότερες από 1.000 πόλεις σε 31 ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες αξιολογήθηκαν και ταξινομήθηκαν με βασικό κριτήριο έναν δείκτη πρασίνου και τη συσχέτισή του με τον δείκτη θνησιμότητας σε κάθε πόλη. Όσο χαμηλότερα βρίσκεται μια πόλη στη διεθνή κατάταξη, τόσο πιο μειωμένη θνησιμότητα θεωρείται ότι έχει, λόγω ανεπαρκούς πρόσβασης όλων των κατοίκων της σε κοντινό πράσινο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι, εκτιμήθηκε ότι οι πέντε πόλεις με την αναλογικά μεγαλύτερη θνησιμότητα λόγω ανεπαρκών χώρων πρασίνου είναι κατά σειρά η Τεργέστη και το Τορίνο στην Ιταλία (με το 74% και 92% του πληθυσμού τους αντίστοιχα να έχουν ανεπαρκή πρόσβαση σε πράσινο με βάση τις συστάσεις του ΠΟΥ), το Μπλάκπουλ στη Βρετανία, η Χιχόν στην Ισπανία και οι Βρυξέλλες στο Βέλγιο.
      Οι ερευνητές τόνισαν ότι οι χώροι πρασίνου σχετίζονται με πολλαπλά οφέλη για την σωματική, ψυχική και νοητική υγεία και, κατ’ επέκταση, με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Το πράσινο επίσης αντισταθμίζει σε ένα βαθμό τη ρύπανση του αέρα, τη ζέστη και την ηχορύπανση, απορροφά διοξείδιο του άνθρακα μετριάζοντας την κλιματική αλλαγή και διευκολύνει τη σωματική άσκηση, την ψυχαγωγία και τις κοινωνικές συναναστροφές.
      Ο ΠΟΥ συνιστά, με βάση επιστημονικές μελέτες, την καθολική πρόσβαση των κατοίκων των πόλεων σε χώρους πρασίνου, θέτοντας ως ελάχιστο όριο την ύπαρξη πράσινου χώρου έκτασης τουλάχιστον μισού εκταρίου (πέντε στρεμμάτων) σε ευθεία γραμμή έως 300 μέτρων από κάθε σπίτι.
      Η νέα μελέτη χρησιμοποίησε τον δείκτη Normalised Difference Vegetation Index (NVDI) που συνυπολογίζει- με τη βοήθεια δορυφορικών φωτογραφιών – όλα τα είδη πρασίνου σε μια πόλη, όπως δέντρα στους δρόμους και στις πλατείες, στους ιδιωτικούς κήπους, στα πάρκα κ.α. Στη συνέχεια έγινε εκτίμηση πόσοι θάνατοι από φυσικές αιτίες θα είχαν αποφευχθεί σε κάθε πόλη, αν αυτή είχε καταφέρει να συμμορφωθεί με το ανωτέρω ελάχιστο όριο του ΠΟΥ. Το συμπέρασμα ήταν ότι σχεδόν τα δύο τρίτα (62%) του πληθυσμού των ευρωπαϊκών πόλεων ζουν σε περιοχές με λιγότερο πράσινο από το συνιστώμενο, πράγμα που αντιστοιχεί σε σχεδόν 43.000 πρόωρους θανάτους (το 2,3% των συνολικών θανάτων από φυσικά αίτια).
      «Τα ευρήματα μας δείχνουν ότι οι χώροι πρασίνου είναι πολύ άνισα κατανεμημένοι στις ευρωπαϊκές πόλεις, με τη θνησιμότητα που αποδίδεται στην ανεπαρκή πρόσβαση στο πράσινο, να κυμαίνεται από το 0% έως το 5,5% όλων των φυσικών θανάτων ανάλογα με την πόλη. Όμως η ανισότητα δεν υπάρχει μόνο ανάμεσα στις πόλεις αλλά και ανάμεσα σε διαφορετικές περιοχές της ίδιας πόλης, κάτι που θέτει ορισμένους ανθρώπους σε μειονεκτική θέση, ανάλογα με την πόλη ή τη γειτονιά που ζουν. Πολύ συχνά οι χώροι πρασίνου δεν βρίσκονται κοντά στα σπίτια των ανθρώπων, με συνέπεια αυτοί να μην αντλούν οφέλη για την υγεία τους», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Εβελίζε Περέιρα Μπαρμπόζα του ISGlobal και του Πανεπιστημίου Pompeu Fabra της Βαρκελώνης.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  23. Π.Λιάκουρας: «Η Τουρκία στοχεύει στην ακύρωση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών».
    Ο Πέτρος Λιάκουρας μέσα από τις δηλώσεις του τόνισε ότι η Τουρκία θέλει να ακυρώσει την οποιαδήποτε κυριαρχία την οποία έχουν τα μεγάλα ελληνική νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
    Και αυτό επιχειρείται, όπως είπε, μέσα από μια «δημιουργική» ερμηνεία και μια διεύρυνση της θεωρίας των γκρίζων ζωνών, ώστε να αποτρέψει τη διεκδίκηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ των νησιών μας.
    Ο ίδιος εξήγησε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, οι Τούρκοι θέλουν να αμφισβητήσουν τα νησιά υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν κυριαρχία και για να το υποστηρίξουν αυτό, θα έπρεπε να βρουν ένα επιπλέον επιχείρημα από αυτό που επικαλούνταν για τις γκρίζες ζώνες που δεν είναι καταγεγραμμένες, σε αντίθεση με τα μεγάλα ελληνικά νησιά.
    Ανησυχία
    «Βρήκαν, λοιπόν, ένα εφεύρημα, μια “δημιουργική” ερμηνεία ότι δήθεν η κυριαρχία των νησιών εξαρτάται από την απαρέγκλιτη τήρηση της αποστρατιωτικοποίησης. Αυτό το εφεύρημα δεν βρίσκει πουθενά βάση, διότι με το άρθρο 16 της Συνθήκης της Λωζάνης, οι Τούρκοι παραιτήθηκαν παντός δικαιώματος», υπογράμμισε.
    Ερωτηθείς γιατί η Άγκυρα αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών στην παρούσα φάση, ο κ. Λιάκουρας επισήμανε ότι οι γκρίζες ζώνες, το 1996, αφορούσαν βραχονησίδες που δικαιούνταν μόνο αιγιαλίτιδα ζώνη, και όχι υφαλοκρηπίδα ή ΑΟΖ. «Κάνουν, λοιπόν, μια διεύρυνση της θεωρίας των γκρίζων ζωνών, για να ισχυριστούν ότι από τη στιγμή που τα συγκεκριμένα νησιά δεν έχουν κυριαρχία, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, που είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ ή της υφαλοκρηπίδας», δήλωσε.
    «Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να μας προβληματίσει και να μας ανησυχήσει και για αυτό πρέπει να υπάρξει απάντηση στην επιστολή Σινιρλίογλου», είπε χαρακτηριστικά.
    Ο κ. Λιάκουρας τόνισε, επίσης, σύμφωνα με την ertnews.gr, ότι οι διερευνητικές επαφές θα πρέπει να συνεχιστούν γιατί είναι προφανώς καλύτερα να γίνεται η ανταλλαγή απόψεων από κοντά και όχι μέσω επιστολών. «Διαπραγμάτευση και διάλογος σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργηθεί κάτι πέρα από αυτό που προκαλεί την κρίση», συμπλήρωσε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΕΕ. Μετά το Brexit έρχεται και το Polexit;
    Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι προσπάθησε να διαψεύσει τα σενάρια που θέλουν την χώρα του να βρίσκετε στην πόρτα της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Οι ειδικοί θεωρούν πως η απόφαση του δικαστηρίου της Πολωνίας θα οδηγήσει σε «Polexit». Ωστόσο, ο Μοραβιέτσκι της Πολωνίας τόνισε πως «η θέση της Πολωνίας είναι και θα είναι μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια των κρατών» σε ανάρτησή του στο Facebook, χαρακτηρίζοντας την ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση «μία από τις σημαντικότερες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών» για την Πολωνία και την Ένωση. Όμως, χαιρέτισε την απόφαση του Δικαστηρίου.
    Κίνδυνος de facto εξόδου
    Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, κλιμακώνει τη διαμάχη μεταξύ Βρυξελλών και Βαρσοβίας. Ήδη από την Πέμπτης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε «την ανησυχία της».
    Ο επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς δήλωσε χθες «ανήσυχος» και τόνισε ότι η ΕΕ «θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία» που έχει στη διάθεσή της για να προστατεύσει την υπεροχή του ευρωπαϊκού δικαίου, το οποίο βρίσκεται «στην καρδιά της Ένωσης».
    «Είναι πάρα πολύ σοβαρό (…) υπάρχει κίνδυνος de facto εξόδου (της Πολωνίας) από την ΕΕ», έκρινε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Κλεμάν Μπον μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό RMC/BFMTV.
    «Πρόκειται για επίθεση κατά της ΕΕ», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός. «Είναι μια επίθεση εναντίον της ΕΕ» από «ένα συνταγματικό δικαστήριο το οποίο έχει γίνει υποχείριο της πολωνικής εξουσίας», κατήγγειλε ο ίδιος.
    Η κυβέρνηση του συντηρητικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) έχει εμπλακεί σε σειρά αντιδικιών με τις Βρυξέλλες για διάφορα θέματα, από τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και την ελευθερία του Τύπου μέχρι τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.
    Η υπόθεση που εξέταζε το Ανώτατο Δικαστήριο αφορούσε τις αλλαγές που προώθησε το PiS στο δικαστικό σύστημα της Πολωνίας, οι οποίες, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, απειλούν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου της χώρας.
    «Οι εξελίξεις στην Πολωνία είναι πάρα πολύ ανησυχητικές (…) Πρέπει να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι αυτή η κυβέρνηση στην Πολωνία παίζει με τη φωτιά», προειδοποίησε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν.
    «Η υπεροχή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας είναι ζωτικής σημασίας για την ενσωμάτωση στην Ευρώπη και για την κοινή ζωή στην Ευρώπη. Αν ακυρωθεί αυτή η αρχή, η Ευρώπη όπως τη γνωρίζουμε, όπως έχει οικοδομηθεί με τις Συνθήκες της Ρώμης, θα πάψει να υφίσταται», πρόσθεσε.
    Τον προηγούμενο μήνα ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι είχε προειδοποιήσει ότι η δικαστική μεταρρύθμιση στην Πολωνία ενδέχεται να έχει «επιπτώσεις» στην καταβολή των ευρωπαϊκών πόρων ανάκαμψης στη Βαρσοβία.
    Μια «επιλογή» την οποία φάνηκε να στηρίζει σήμερα και ο Μπον: «Αν δεν υπάρχει στοιχειώδης σεβασμός στους κοινούς κανόνες, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της Ευρώπης, δεν μπορεί να υπάρξει σχέδιο ανάκαμψης και στήριξης της ανάκαμψης στην Πολωνία».
    «Όταν λέμε ότι δεν σεβόμαστε την υπεροχή του ευρωπαϊκού δικαίου (…) σκοτώνουμε την Ευρώπη», κατήγγειλε.
    Η ΕΕ δεν έχει εγκρίνει ακόμη επιδοτήσεις ύψους 23 δισεκ. ευρώ για την Πολωνία και το σχέδιο ανάκαμψης της χώρας ύψους 34 δισεκ. ευρώ.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕ 100 ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ". ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΒΑΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ; ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙ Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΩΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ;
      01 Ιουλίου 2021
      http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/07/100.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  25. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Φίλης για επαναπροωθήσεις αλλοδαπών: «Θα διατάξει η κυβέρνηση έρευνα για τις νέες φρικιαστικές αποκαλύψεις;»
    O Νίκος Φίλης μέσα από τις δηλώσεις του κατήγγειλε ότι μασκοφόροι του Λιμενικού συμμετέχουν στις επαναπροωθήσεις αλλοδαπών.
    Στη σχετική δήλωσή του τονίζει επίσης πως «με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη συντελείται ένα ανθρωπιστικό αίσχος και καταπατάται το εσωτερικό και το Διεθνές Δίκαιο» και διατυπώνει εύλογα ερωτήματα, όπως «Ποιος είναι ο επιχειρησιακός βραχίονας αυτού του αίσχους;» και «Από πού εκπορεύονται οι εντολές για αυτές τις δράσεις;».
    Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Φίλη:
    Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις δέκα κορυφαίων ευρωπαϊκών δημοσιογραφικών οργανισμών [Der Spiegel, Lighthouse Reports, SRF, Rundschau, ARD Monitor, ARD Studio Wien, Libération, RTL Croatia, Novosti και Pointer] για τις εγκληματικές ενέργειες στο Αιγαίο μασκοφόρων ανδρών που ανήκουν στα επίλεκτα σώματα του ελληνικού Λιμενικού, σε βάρος ανυπεράσπιστων ανθρώπων που δικαιούνται να υποβάλουν αίτημα διεθνούς προστασίας, πρέπει να διερευνηθούν άμεσα από τη Βουλή και την Δικαιοσύνη.
    Στο Αιγαίο με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη συντελείται ένα ανθρωπιστικό αίσχος και καταπατάται το εσωτερικό και το Διεθνές Δίκαιο. Απαιτείται, επιτέλους, ενδελεχής και αξιόπιστη έρευνα για τα περιστατικά τα οποία έχουν καταγγείλει κατά καιρούς η Ευρωπαία Επίτροπος, η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και πληθώρα ανθρωπιστικών οργανώσεων. Περιστατικά στα οποία κι εγώ έχω αναφερθεί συχνά στη Βουλή.
    Κάθε δημοκρατικός άνθρωπος ζητά εξηγήσεις:
    Θα διατάξει η κυβέρνηση έρευνα για τις νέες φρικιαστικές αποκαλύψεις;
    Θα διερευνηθούν οι καταγγελίες για βίαιες και επικίνδυνες επαναπροωθήσεις στη θάλασσα από το Λιμενικό;
    Ποιος είναι ο επιχειρησιακός βραχίονας αυτού του αίσχους; Ποιοι τον διοικούν; Από πού εκπορεύονται οι εντολές για αυτές τις δράσεις;
    Πώς έχουν «εξαφανιστεί» μόνο το τελευταίο διάστημα 77 άνθρωποι που περισυνελέγησαν σε Χίο, Αντικύθηρα, Βασιλίτσι Μεσσηνίας και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους;
    Είναι σε γνώση του πρωθυπουργού οι παράνομες αυτές ενέργειες που εκθέτουν τη χώρα διεθνώς;
    Ως πότε ο κ. Μητσοτάκης θα κρύβεται; Ως πότε οι υπουργοί του θα εξευτελίζονται σε όλα τα διεθνή φόρα εμφανίζοντας το άσπρο μαύρο;
    Και εντέλει,
    Αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες, αν οι καταγγελίες ευσταθούν;
    Όσο η κυβέρνηση τηρεί αυτή την απαράδεκτη και προκλητική στάση, καλώ την αρμόδια Ευρωπαία επίτροπο Ιλβα Γιόχανσον να κάνει πράξη την προειδοποίησή της προς την ελληνική κυβέρνηση για έναρξη της διαδικασίας επί παραβάσει των ευρωπαϊκών συνθηκών.
    Σύμφωνα εξάλλου με όσα σημείωνε για την Ελλάδα σε επιστολή της προς έξι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις 8 Ιουλίου: «Η νομοθεσία της Ε.Ε. απαιτεί από τα κράτη-μέλη να διεξάγουν συνοριακούς ελέγχους και επιχειρήσεις επιτήρησης με πλήρη σεβασμό στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, στη σχετική διεθνή νομοθεσία, περιλαμβανομένης της Σύμβασης της Γενεύης, σε υποχρεώσεις που σχετίζονται με την πρόσβαση σε διεθνή προστασία, στα θεμελιώδη δικαιώματα και ιδίως στην αρχή της μη επαναπροώθησης [...] Η Επιτροπή δεν θα διστάσει να κάνει χρήση όλων των εξουσιών που της δίνουν οι Συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης, όπου είναι απαραίτητο, της έναρξης της διαδικασίας για την παραβίαση των Συνθηκών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια των κομμουνιστών στα ΕΠΑΛ - Ψάχνουν για «εγκληματικές οργανώσεις» στους …15χρονους «φασίστες».
    Εντολή για έρευνα για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν λίγες ημέρες στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ηλιούπολης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Άγγελος Καμηλάρης.
    Η εντολή διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών που είναι αρμόδια να παραγγείλει τη διενέργεια σχετικής προκαταρκτικής έρευνας. Το ζητούμενο είναι να διακριβωθεί αν κρύβονται «εγκληματικές οργανώσεις» πίσω από τα πρόσφατα επεισόδια στα ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης και αν στρατολογούνται μαθητές γι’ αυτό τον σκοπό.
    Σύμφωνα με το grtimes.gr, πριν λίγες μέρες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας με παραγγελία του ζήτησε από τους εισαγγελείς Εφετών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, τη διερεύνηση τέλεσης αδικημάτων, όπως της εγκληματικής οργάνωσης για ό,τι συνέβη στις δύο πόλεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Κεραμέως ψάχνει για «θύλακες φασισμού 15χρονων» στα σχολεία: «Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια».

      Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις στο περιθώριο των εγκαινίων του πέτρινου κτιρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου τόνισε ότι η «βία δεν έχει καμία θέση μέσα στα σχολεία μας, η βία από όπου και αν προέρχεται, αλλά αναφερόμενοι στους συγκεκριμένους θύλακες φασισμού που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είμαστε ξεκάθαροι και έχουμε ήδη επιδείξει μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά».


      «Από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε απερίφραστα όλα αυτά τα συμβάντα», είπε για τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας στα ΕΠΑΛ στη Δυτική Θεσσαλονίκη. «Η βία δεν έχει καμία θέση στα σχολεία και προφανώς η βία από όπου κι αν προέρχεται είναι καταδικαστέα. Αναφερόμενη βεβαίως στα περιστατικά εντός των σχολείων έχω δηλώσει απερίφραστα ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να πατάξουμε κάθε θύλακα φασισμού μέσα στα σχολεία», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι «από την πρώτη στιγμή κινηθήκαμε και σε επίπεδο Εισαγγελίας, κατέθεσα προσωπικά μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, προκειμένου να του γνωστοποιήσω -ως όφειλα νομίζω- τα γεγονότα που λάμβαναν χώρα σε σχολείο της επικράτειας και ταυτόχρονα ξεκίνησε αμέσως και ένορκη διοικητική εξέταση για το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο σχολείο», υπογράμμισε η υπουργός.


      Σημειώνεται ότι η ταυτοποίηση των μαθητών του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις επιθέσεις μέσα από τον αύλειο χώρο του σχολείου, έχει προχωρήσει, με τη βοήθεια των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί, ενώ προκαταρκτική εξέταση για τα βίαια επεισόδια, παρήγγειλε ο άξιος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελος Καμηλάρης.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  27. Φθιώτιδα: Νεκρός 22χρονος σε τροχαίο - Διαλύθηκε το όχημά του. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΞΕΚΛΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.

    Σε παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της αερογέφυρας κοντά στο Καινούριο, ένας 22χρονος έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του εξετράπη της πορείας του χτυπώντας και στις προστατευτικές μπάρες.


    Το τροχαίο δυστύχημα έγινε στις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, 08.10.2021, με τον οδηγό που καταγόταν από περιοχή της Αχαΐας να κινείται στον παράδρομο με κατεύθυνση προς Αθήνα. Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο 182ο χλμ έχασε τον έλεγχο του και αφού ανατράπηκε βγήκε εκτός οδοστρώματος.


    Ο άτυχος νέος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του έξω από το αυτοκίνητο και στο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


    Η συγκεκριμένη στροφή, όπως λένε οδηγοί που χρησιμοποιούν τον παράδρομο, είναι πολύ επικίνδυνη και έχουν γίνει πολλά τροχαία. Ειδικά σε βροχερές μέρες γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. «Πράσινο» φως από ΗΠΑ σε Τουρκία για τα 40 F-16V block 70/72: Την εξαιρεί από περιορισμούς στην αμυντική συνεργασία!

    Την αποφυγή της επιβολής νέων περιορισμών στην αμυντική συνεργασία της Τουρκίας με τις ΗΠΑ ζητάει ο Λευκός Οίκος με παρέμβασή του .


    Τον Ιούλιο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε κατατάξει την Τουρκία στη λίστα με τις 15 χώρες που στρατολογούν παιδιά στρατιώτες στο πλαίσιο της έκθεσης που είχε εκπονήσει για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων (Human Trafficking Report).


    Βάσει της σχετικής αμερικανικής νομοθεσίας προβλέπεται ότι όλες οι χώρες που βρίσκονται σε αυτή την μαύρη λίστα θα πρέπει από την 1η Οκτωβρίου 2021 να βρεθούν αντιμέτωπες με περιοριστικά μέτρα που θα αφορούν την αδειοδότηση για την πώληση αμυντικού εξοπλισμού και την παροχή βοήθειας σε θέματα ασφαλείας. Η Τουρκία είναι η μοναδική νατοϊκή χώρα που έχει ενταχθεί σε αυτό το καθεστώς.

    Η Άγκυρα ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, υπέβαλε πρόσφατα αίτημα για την αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16.


    Παρόλα όμως αυτά, η σχετική αμερικανική νομοθεσία (Child Status Protection Act) διαθέτει ένα παραθυράκι που επιτρέπει στον Λευκό Οίκο να απαλλάξει ορισμένες χώρες από τα περιοριστικά μέτρα στην περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο για το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ.


    Χρησιμοποιώντας, επομένως αυτή την διάταξη, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι απονέμει προεδρικό καθεστώς εξαίρεσης (waiver) στην Τουρκία, στο Ιράκ, στην Νιγηρία και στο Πακιστάν προκειμένου να μην τους επιβληθούν οι προβλεπόμενοι περιορισμοί για το γεγονός ότι στρατολογούν παιδιά στρατιώτες.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολεμικές ιαχές από την Άγκυρα: «Αύριο μπορεί να υπάρξει πόλεμος με την Ελλάδα» λέει φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος.

      Συνεχίζεται η εμπρηστική ρητορική από πλευράς Τουρκίας και μάλιστα στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έχουν φτάσει στο σημείο να μιλούν ανοιχτά και για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ελλάδα!


      Συγκεκριμένα ο φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος Ρασίμ Οζάν Κιουτάχιαλι δεν δίστασε να κάνει λόγο ακόμα και για πόλεμο, ανά πάσα στιγμή, μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.


      «Η Τουρκία είναι μια χώρα με πολλούς μπελάδες, ναι, έχει πολλούς εχθρούς. Η μόνη ατζέντα της Ελλάδας και της Κύπρου αυτή είναι» είπε ο δημοσιογράφος.

      Και εξηγεί ότι «Αύριο, δηλαδή, μπορεί να υπάρξει ελληνοτουρκικός πόλεμος, να μιλάμε ανοιχτά. Η Ελλάδα είναι πολύ επιθετική».

      Ο δημοσιογράφος Ρασίμ Οζάν Κιουτάχιαλι, γνωστός για τη φιλοκυβερνητική στάση του, υποστηρίζει πως η αντιπολίτευση δεν διαθέτει ισχυρή ηγεσία, κάτι που όπως λέει δεν ταιριάζει με τα προβλήματα της Τουρκίας και για να στηρίξει την άποψή του ισχυρίζεται πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει πόλεμος με την Ελλάδα…

      «Ποιος θα κυβερνήσει το κράτος; Ποιος θα κυβερνήσει την Τουρκία; Αυτό είναι το πρόβλημα, διότι η Τουρκία δεν είναι μια χώρα σαν την Νορβηγία» επισημαίνει ο Κιουτάχιαλι.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Fedai: Το τουρκικό UAV που σχεδιάστηκε να αντιμετωπίζει τα εχθρικά UAV.

      Oι Τούρκοι προετοιμάζονται για μελλοντικές απειλές έναντι εχθρικών UAV.

      Οι τουρκικές Havelsan και Transvaro ανακοίνωσαν ότι δοκιμάζουν το Fedai, ένα UAV σχεδιασμένο να αντιμετωπίζει εχθρικά UAV.

      To Fedai είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα που επιτρέπει την ανίχνευση της απειλής και την αναχαίτιση της. Το ραντάρ του συστήματος εντοπίζει το εχθρικό UAV και ειδοποιεί το ηλεκτροπτικό σύστημα, το οποίο κλειδώνει και παρακολουθεί τον στόχο.

      Αυτή η διαδικασία είναι ορατή από τον χειριστή του συστήματος, ο οποίος ενεργοποιεί το UAV αναχαίτισης και ακολουθεί η προσβολή. Όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες αρχικά το σύστημα θα είναι χερσαίο, ενώ στόχος είναι και η ανάπτυξη μιας ναυτικής έκδοσης.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Ραντάρ AESA μέσης εμβέλειας αναπτύσσει η τουρκική ASELSAN.

      Η Τουρκία φιλοδοξεί να παράξει ραντάρ AESA και σύμφωνα με δηλώσεις του Ismail Demir, επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκικής Προεδρίας, εντός του 2022 θα ξεκινήσει η παραλαβή του κινητού συστήματος ραντάρ χαμηλού ύψους και μέσης εμβέλειας που εξελίσσει η Aselsan (εντός του προγράμματος EIRS).

      Αυτό θα έχει στόχο την ανίχνευση μαχητικών, ελικοπτέρων, drones, πυραύλων αλλά και «αεροσκαφών με χαρακτηριστικά stealth».

      Το ραντάρ θα είναι δικτυοκεντρικής φιλοσοφίας και θα μπορεί να μεταδίδει απευθείας ενημερώσεις στόχων σε συστήματα αεράμυνας. Η τεχνολογία του είναι AESA, μπάντας S, με εμβέλεια 180 χιλιόμετρα, περιστρεφόμενη κεραία και ικανότητα διαχείρισης άνω των 1.000 στόχων, ενώ θα φέρεται πάνω σε οκτάτροχο φορτηγό.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  29. Οι Γερμανοί για την αγορά (γαλλικών) φρεγατών: «Έχετε τεράστια χρέη».

    Είναι διάχυτη η γερμανική απογοήτευση σε όλο τον γερμανικό Τύπο.

    Την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας σχολιάζει η Welt Online.

    «Το χρέος της Ελλάδας ανέρχεται στο 210% του ΑΕΠ. Μόνο η Ιαπωνία και το Σουδάν έχουν υψηλότερο ποσοστό δημόσιου χρέους επί του ΑΕΠ. Τα κριτήρια του Μάαστριχτ στην ΕΕ προβλέπουν ως ανώτατο όριο χρέους το 60%, το οποίο θα έφτανε η Γερμανία το 2020 αν δεν είχε μεσολαβήσει η κρίση του κορωνοϊού. Άραγε οιι Έλληνες δεν είχαν τίποτα σημαντικότερο να κάνουν με τα χρήματά τους, από το να τα διαθέσουν σε ναυάρχους για νέα παιχνίδια και από το να διασώσουν το κύρος του Γάλλου προέδρου;»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ defencenet: ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΑΛΛΑ "μακροπρόθεσμα όλοι θα πεθάνουμε»...ΕΒΙΒΑ

      https://www.defencenet.gr/amyna/naytiko/911407_enohlimenoi-oi-germanoi-apo-tin-agora-gallikon-fregaton-ehete-terastia-hrei

      «Όχι. Τα χρέη της Ελλάδας είναι μακροπρόθεσμα, τα περισσότερα θα καταστούν ληξιπρόθεσμα σε είκοσι χρόνια. Στο μεταξύ τα φθηνά επιτόκια σημαίνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να αναχρηματοδοτήσει τα χρέη της με χαμηλό κόστος.

      Επενδυτές κυριολεκτικά αρπάζουν ελληνικά ομόλογα, έγραφε το Bloomberg τον Ιούνιο. Ακόμη και τα ομόλογα που είχαν χαρακτηρισθεί ‘σκουπίδια αγοράστηκαν με λαχτάρα. Χάρη στη μεγάλη ζήτηση η Ελλάδα θα πληρώσει χαμηλότερα επιτόκια για τα δάνειά της σε σχέση με την Ιταλία και όχι πολύ υψηλότερα σε σχέση με τη Γερμανία.

      Επιπλέον, η οικονομία ανθεί. Η κυβέρνηση μπορεί ακόμη να ελπίζει σε έσοδα για την εξυπηρέτηση του χρέους – και για να αγοράζει φρεγάτες και μαχητικά αεροσκάφη, που είναι ‘nice to have’. Με φόντο λοιπόν την ελληνική ξεγνοιασιά, κάποιες συζητήσεις στη Γερμανία φαντάζουν ξένες - όπως οι συζητήσεις για τη σωτηρία της ψυχής σε μια προτεσταντική ενορία. Μακροπρόθεσμα μπορεί τα υψηλά χρέη να φανούν προβληματικά. Αλλά όπως είπε και ο μεγάλος οικονομολόγος Τζων Μέυναρντ Κέυνς ‘μακροπρόθεσμα όλοι θα πεθάνουμε’».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  30. Γ.Φίλης: «Αν γίνει κάτι θα στείλουμε τους Τούρκους πίσω στον 19ο αιώνα».
    Ο Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής μέσα από τις δηλώσεις του τόνισε ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να μετρήσει την ελληνογαλλική συμφωνία, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να δεχτεί ένοπλη στρατιωτική επίθεση από μία χώρα που έχει εισβάλλει με στρατεύματα σε τρεις γειτονικές χώρες.


    «Υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική της Άγκυρας, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Έχει αλλάξει η παράμετρος με την ελληνογαλλική συμφωνία αμοιβαίας υποστήριξης. Κατά συνέπεια, το παράθυρο ευκαιρίας της Τουρκίας να κάνει οτιδήποτε μικραίνει», είπε και πρόσθεσε πως στη γειτονική χώρα υπάρχει διαγκωνισμός σχετικά με το τι θα ακολουθήσει στη μετά Ερντογάν περίοδο.


    Η Τουρκία θα προσπαθήσει να μετρήσει την ελληνογαλλική συμφωνία και πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να μετρήσει περισσότερο τους Γάλλους. Είναι λογικό, πάντα στο πλαίσιο του παραλογισμού της Τουρκίας. Θα το συνδέσω, επίσης, με τα 40 F-16 που έχουν ζητήσει, μπας και εξισορροπήσουν την κατάσταση με την ελληνική αεροπορία. Η Τουρκία τραβάει από κάθε πλευρά το σκοινί και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, γιατί δεν ξέρουμε τι θα συμβεί.

    Στην πράξη θα δοκιμαστεί η ελληνογαλλική συμφωνία. Όταν γίνονται αυτές οι συμμαχίες, το αν θα επέμβει ο σύμμαχος ή όχι, έγκειται στη διαπραγμάτευση. Δηλαδή, όταν έγινε η αγγλοπολωνική συμμαχία λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για να εγγυηθούν οι Άγγλοι την ασφάλεια της Πολωνίας, ο βρετανός Πρωθυπουργός είπε ότι εγγυάται την ανεξαρτησία της Πολωνίας, όχι τα σύνορά της. Δηλαδή, βρισκόμασταν λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και οι Άγγλοι ακόμα το συζητούσαν!», δήλωσε ο κ. Φίλης.

    «Θέλω να πω ότι εμείς πρέπει να ξέρουμε ότι εάν η γαλλική και η ελληνική κυβέρνηση ενεργοποιήσει το άρθρο 2, έγκειται στις γεωπολιτικές επιδιώξεις του κάθε γεωπολιτικού παράγοντα. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα».

    Εθνική απειλή


    «Η χώρα βρίσκεται σε περίοδο υβριδικού πολέμου που μας έχει κηρύξει η Τουρκία από τον Μάρτιο του 2020 και η χώρα κινδυνεύει να δεχτεί ένοπλη στρατιωτική επίθεση από μία χώρα που έχει εισβάλλει με στρατεύματα σε τρεις γειτονικές χώρες και σε δύο χώρες που είναι σε μεγαλύτερη απόσταση από την Τουρκία. Έχει εισβάλλει στο Ιράκ και τη Συρία, έχει καταλάβει έδαφος της Κύπρου και έχει εισβάλλει στη Λιβύη. Αυτή τη στιγμή ζητάει τη Θράκη και το μισό Ανατολικό Αιγαίο, συν το γεγονός ότι θέλει να κάνει την Κύπρο φέουδό της.


    Αν γίνει κάτι και δοθούν οι απαραίτητες εντολές από την πολιτική ηγεσία στις ένοπλες δυνάμεις, θα στείλουμε τους Τούρκους πίσω στον 19ο αιώνα. Οι Τούρκοι είναι θρασύδειλοι και θα το κάνουν μόνο αν θεωρήσουν ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα ή λάβουν μηνύματα από το εξωτερικό ότι τους δίνεται άδεια. Οι Τούρκοι είναι σε δύσκολη κατάσταση, γιατί έχουν τεράστιο πρόβλημα στο εσωτερικό τους», κατέληξε ο κ. Φίλης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΚΑΣΝΕΡ - ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΤΙΟ Η ΒΡΩΜΕΡΗ ΣΚΎΛΑ.

    Η αποχαιρετιστήρια επίσκεψη της Α.Μέρκελ στην Τουρκία - Το αντίο στον Ρ.Τ.Ερντογάν.
    Αναμένεται στις 16 Οκτωβρίου.
    Η Άγκελα Μέρκελ αναμένεται να μεταβεί στις 16 Οκτωβρίου στην Τουρκία, στην τελευταία της επίσκεψη ως καγκελάριος στην Τουρκία.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον λόγο της επίσκεψης, ο κ. Ζάιμπερτ αναφέρθηκε στους διαχρονικούς δεσμούς των δύο χωρών λόγω των πολιτών τουρκικής καταγωγής που ζουν στην Γερμανία και λειτουργούν «ως γέφυρα», στη γεωστρατηγική σημασία της Τουρκίας, αλλά και στην «μεγάλη συνεισφορά» της χώρας στο μεταναστευτικό, η οποία, όπως είπε, αναγνωρίζεται από όλους στην Ευρώπη.

    Σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες σε θέματα όπως ο σεβασμός θεμελιωδών δικαιωμάτων, ο Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε ότι πάγια θέση της κυβέρνησης αποτελεί η διατήρηση της απευθείας επικοινωνίας παρόλες τις διαφορές, προκειμένου να εκφράζεται και η κριτική.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...