ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Μαρτίου 2022

Χτυπήθηκε και καταστράφηκε από τους Ρώσους το φορτίο όπλων που έστειλε ο Μητσοτάκης στον ιουδαίο Ζελένσκι. Έτσι με μία κίνηση η κυβέρνηση πετυχαίνει να αφήσει με ελάχιστες ρουκέτες τα RM-70 και να έχει εν συνεχεία δικαιολογία να τα αποσύρει από τα νησιά, όπως ζήτησε ο Ερντογάν. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

 

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΛΙΝΤΣΕΪ ΓΚΡΕΪΑΜ (ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ): «ΡΩΣΟΙ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ». Ο ρώσος επιχειρηματίας, Alex Konanykhin, δίνει ένα εκατ. δολάρια για το «κεφάλι» του προέδρου. 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 1953: ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΣΤΑΛΙΝ;

  


ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΑ; ΜΗΠΩΣ Η ΜΟΝΗ ΧΑΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; ΠΟΥΤΙΝ - ΜΠΑΪΝΤΕΝ - ΙΣΡΑΗΛ- ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΚΙΝΑ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. Η ΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΝΟΥΣΙΟ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ....


5/3/2022

Η Κίνα έτοιμη να εισβάλει στην Ταϊβάν; Το Πεκίνο τα τελευταία 24ωρα στέλνει διαρκώς αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν.  

ΕΛΛΗΝΕΣ, μήπως ετοιμάζεται και ο Ερντογάν;

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χτυπήθηκε και καταστράφηκε από τους Ρώσους το φορτίο όπλων που έστειλε ο Κ.Μητσοτάκης στο ουκρανικό καθεστώς! | Pronews

Χιλιάδες πολύτιμες ρουκέτες των 122 χλστ., αντιαρματικά βλήματα των RPG-18 και εκατοντάδες ΑΚ-47 Καλάσνικοφ με εκατομμύρια σφαίρες, αντί να είναι στις αποθήκες του ΕΣ κάηκαν άδοξα στην Ουκρανία - «Εξαερώθηκε» η αποθήκη που τα έκρυβαν.

Ένα συντριπτικό χτύπημα υπέστησαν οι οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου καθώς οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μεγάλη αποθήκη στην οποία φυλάσσονταν και τα όπλα που έστειλε ο Κ.Μητσοτάκης, αλλά και άλλες χώρες όπως η Γερμανία (αντιαρματικά και φορητά αντιαεροπορικά) και η βαλτικές δημοκρατίες (επίσης αντιαρματικά και αντιαεροπορικά

Φαίνεται ότι η αποθήκη που τα έκρυβαν «εξαερώθηκε» σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ρωσικά μέσα.​​​​​

Σημειώνουμε ότι η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη (και χωρίς να έχει λάβει εντολή από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών) είχε αποφασίσει και είχε αποστείλει μέσω αεροσκαφών από τις αποθήκες του Στρατού χιλιάδες ρουκέτες των 122 χλστ. οι οποίες εστάλησαν μέσα στα κουτιά τους στην Ουκρανία!

Έτσι με μία κίνηση η κυβέρνηση πετυχαίνει να αφήσει με ελάχιστες ρουκέτες τα RM-70 και να έχει εν συνεχεία δικαιολογία να τα αποσύρει από τα νησιά!

  

Εκτός αυτών όμως αποστάλθηκαν τυφέκια τύπου καλάσνικοφ με εκατομμύρια σφαίρες, αλλά και αντιαρματικά και συγκεκριμένα όπλα τύπου RPG-18, τα οποία η χώρα μας έχει προμηθευτεί πριν από αρκετά χρόνια, μετά την κατάρρευση της Ανατολικής Γερμανίας. Έχει ληφθεί μέριμνα, όμως, ως προς το End User Certificate (πιστοποιητικό τελικού χρήστη) αυτά να μην προέρχονται απευθείας από τη Ρωσία.

Ο ρωσικός Στρατός φαίνεται ότι παρακολουθούσε τις οδούς μεταφοράς των όπλων αλλά και για το μέρος που αποθηκεύτηκαν. Τα υπόλοιπά ήταν θέμα χρόνου.

Έτσι κάνουν πράξη τις προειδοποιήσεις τους για χτυπήματα αποθηκών και κονβόι των δυτικών καθώς μέσω του ΥΠΕΞ τους οι Ρώσοι είχαν πει ότι «Θα κτυπήσουν την στρατιωτική βοήθεια που στέλνουν διάφορες στο ουκρανικό καθεστώς», δηλαδή τις χώρες του ΝΑΤΟ και μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ειδικά αυτή που περιλαμβάνει επιθετικά όπλα, όπως οι ρουκέτες των 122 χλστ. που έστειλε για τα ουκρανικά ρουκετοβόλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη!





Εμπλοκή της Ελλάδας: Αμερικανικά άρματα μάχης και ΤΟΜΑ εστάλησαν από την Αλεξανδρούπολη στην Ρουμανία με στόχο την Ρωσία.

Οι ΗΠΑ στέλνουν τώρα τεθωρακισμένες δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη στα σύνορα Ρουμανίας-Μολδαβίας.

Οι Ρώσοι προελαύνουν προς την Υπερδνειστερία , ενώ οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου ανατίναξαν την σιδηροδρομική γέφυρα που ενώνει το ουκρανικό έδαφος με την ρωσόφωνη δημοκρατία θεωρώντας ότι μπορούν να αναχαιτίσουν έτσι την ένωση των ρωσόφωνων περιοχών της Οδησσού και της Υπερδνειστερίας.

Οι ΗΠΑ στέλνουν τώρα τεθωρακισμένες δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη στα σύνορα Ρουμανίας-Μολδαβίας. 

Παράλληλα, ο πρέσβης της Μολδαβίας δήλωσε «Ανήσυχος» για τις κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων: «Ανησυχούμε πολύ για τις ρωσικές δυνάμεις. Υπάρχουν 1.500 στρατιώτες στην Υπερδνειστερία που λειτουργούν ως “Ειρηνευτικό Σώμα” μετά την εκεχειρία που επιτεύχθηκε το 1990».

Συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί μετέφεραν άρματα μάχης Μ1Α2 και Bradley M2 από την Αλεξανδούπολη με αρματοφορείς στην Ρουμανία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ένα επιπλέον γαλλικό Τάγμα μαζί με θωρακισμένα οχήματα VBC-90 μεταφέρθηκε στην χώρα με αεροσκάφος An-124, εμπλέκοντας στην ουσία εκ νέου την Ελλάδα.



Ο ΜΟΑΤΣΟΤΑΚΗΣ (ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ) ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ !


Με την Ευρώπη να βρίσκεται στα πρόθυρα ενός πολέμου, για πρώτη φορά από το τέλος του Β΄ΠΠ που όμοιό του μπορεί να μην έχει δει ο κόσμος μέχρι τώρα και με τους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών να βρίσκονται σε συνεχείς επαφές για να αποσοβήσουν μια μεγαλύτερη κρίση, ο Έλληνας πρωθυπουργός προτίμησε να πάει για τετραήμερο στην Σύρο!

Και όχι μόνο αυτό: Μας στέλνει και τα χαιρετίσματά του σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η αλλόκοτη -τουλάχιστον- συμπεριφορά αυτή του πρωθυπουργού δεν δείχνει μόνο έλλειψη σοβαρότητας ειδικά από τη στιγμή που έχουμε και ένταση στο Αιγαίο, μόνο εχθές είχαμε 60 παραβιάσεις της τουρκικής Αεροπορίας, αλλά επιπρόσθετα χαρακτηρίζει και τo έλλειμμα ηγεσίας στη χώρα.

Μια έλλειψη η οποία βάζει σε κίνδυνο και την χώρα την ίδια με την πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης αφενός να στείλει βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία θέτοντάς την στο «στόχαστρο» της Μόσχας και αφετέρου να παροπλίσει τα πλέον κρίσιμα οπλικά συστήματα της ΠΑ και του ΕΣ με την φράση του ότι "τα ρωσικά όπλα που διαθέτουν οι ΕΔ δεν είναι σημαντικά για την Εθνική Άμυνα".

Και οι διακοπές στην πρωθυπουργία συνεχίζονται.


Στη Σύρο ο προ-προ-προπάππος του, ο εβραίος Μοάτσο Ντι Βενέτσια είχε εγκατασταθεί πριν 2-3 αιώνες, τότε που η Βενετία ήταν στα ντουζένια της. Πάντα στο διαίρει και βασίλευε τους λαούς οι "απόστολοι" (αυτοί που εκτελούν αποστολές) των σκοτεινών σκατοψύχηδων, ένας από αυτούς και ο λεγάμενος προπάππος. Με στήριξη και χρήματα των τραπεζιτών έγινε τοκογλύφος. Εκεί, με το χρήμα όπως πάντα, βοήθησε στην διάδοση του καθολικισμού διαιρώντας το νησί σε ορθόδοξους και καθολικούς. Εκανε 12 παιδιά, το 12ο ήταν κόρη που παντρεύτηκε έναν ομόαιμο από τα Χανιά. Η συνέχεια του γενεαλογικού δέντρου γνωστή...

Αυτή η ιστορία είναι γραμμενη από έναν (μακαρίτη τώρα πια νομίζω) δικηγόρο-συμβολαιογράφο της Σύρου που ασχολιόταν πολύ με τα ληξιαρχικά και τα γενεαλογικά δένδρα.



Η Κίνα έτοιμη να εισβάλει στην Ταϊβάν; Το Πεκίνο τα τελευταία 24ωρα στέλνει διαρκώς αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν. 

5/3/2022


Οι υπηρεσίες αμυντικών πληροφοριών του Καναδά ανησυχούν ότι η εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία θα ενθαρρύνει την Κίνα να κάνει το ίδιο με την Ταϊβάν, λέει ο επικεφαλής του κλάδου στρατιωτικών πληροφοριών.

Μέσα σε λίγες ώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έστειλε εννέα αεροσκάφη στο ADIZ της Ταϊβάν.

Η εξόρμηση της 24ης Φεβρουαρίου σηματοδότησε τη 13η εισβολή στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν τον Φεβρουάριο. Σε μια μεγάλης κλίμακας εισβολή στα τέλη Ιανουαρίου, ο κινεζικός στρατός έστειλε 39 αεροσκάφη στο ADIZ της Ταϊβάν σε μια προφανή προσπάθεια να εκφοβίσει και να εξουθενώσει τον στρατό της Ταϊβάν.

(Η ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας της Ανατολικής Κίνας (συντομογραφία ADIZ) είναι μια ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας όπου η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ανακοίνωσε ότι εισήγαγε νέους περιορισμούς εναέριας κυκλοφορίας τον Νοέμβριο του 2013. Η περιοχή αποτελείται από τον εναέριο χώρο από περίπου, και συμπεριλαμβανομένων, των ιαπωνικών ελεγχόμενων νησιών Senkaku (τα οποία είναι γνωστά ως νησιά Diaoyu στην ηπειρωτική Κίνα και διεκδικούνται από την ηπειρωτική Κίνα καθώς και την Ταϊβάν) βόρεια έως τον βράχο Socotra που διεκδικεί η Νότια Κορέα (γνωστός ως Suyan Jiao στην Κίνα). Περίπου η μισή έκταση επικαλύπτεται με ένα ιαπωνικό ADIZ, ενώ επίσης επικαλύπτεται σε μικρό βαθμό με το ADIZ της Νότιας Κορέας και της Ταϊβάν. Όταν εισήχθη η κινεζική πρωτοβουλία προκάλεσε επικρίσεις καθώς το ADIZ επικαλύπτεται με το ADIZ άλλων χωρών, επέβαλε απαιτήσεις τόσο σε πολιτικά όσο και σε στρατιωτικά αεροσκάφη ανεξαρτήτως προορισμού και περιλάμβανε αμφισβητούμενες θαλάσσιες περιοχές).
«Eίμαστε πολύ ανήσυχοι για τις προθέσεις της Κίνας και στην πραγματικότητα αγωνιούμε αν η Κίνα θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να επιταχύνει τα δικά της σχέδια για μεγαλύτερο έλεγχο του κοντινού της εξωτερικού, συγκεκριμένα της Ταϊβάν», είπε ο υποστράτηγος Michael Wright στη Μόνιμη Επιτροπή Εθνικής Άμυνας (NDDN) στις 2 Μαρτίου.

Η συνεδρίαση του NDDN ήταν η δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την επίθεσή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Βουλευτές από τα τέσσερα κόμματα μελετούν τις απειλές που αντιμετωπίζει ο Καναδάς και την ικανότητα της χώρας να υποστηρίξει την Ουκρανία και να εμπλακεί σε συμβατικό πόλεμο σε περίπτωση απειλής χτυπήστε σπίτι.

Ο Καναδάς έχει κινηθεί για να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου και ανακοίνωσε στις 28 Φεβρουαρίου πρόσθετη βοήθεια 25 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της Ουκρανίας, μαζί με την παροχή δύο αεροσκαφών τακτικής αερομεταφοράς C-130J και μιας ομάδας περίπου 45 ατόμων για να βοηθήσει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ.

Ερωτηθείς από την βουλευτή του NDP, Lindsay Mathyssen, εάν η απάντηση από τα δυτικά έθνη στην ουκρανική σύγκρουση έχει με οποιονδήποτε τρόπο «παύση» στην Κίνα στις φιλοδοξίες της για την Ταϊβάν, ο Wright είπε ότι το Πεκίνο πρέπει να λάβει υπόψη του.

«Θα ήλπιζα ότι με την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, και συγκεκριμένα του ΝΑΤΟ και της Δύσης, η Κίνα θα είχε σταματήσει οποιοδήποτε από τα αυταρχικά της σχέδια», είπε.
Το Πεκίνο θεωρούσε από καιρό την Ταϊβάν ως αποσχισθείσα επαρχία, παρά το γεγονός ότι η Ταϊβάν είναι de facto ανεξάρτητη χώρα. Από τον Μάρτιο του 2019, το κινεζικό καθεστώς εντείνει τη στρατιωτική επιθετικότητα στην Ταϊβάν, στέλνοντας στρατιωτικά αεροσκάφη στη Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνας του νησιού (ADIZ).


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


14 σχόλια:

  1. Η αμυντική βιομηχανία της Γερμανίας είχε προετοιμαστεί για τους κανόνες της ΕΕ που θα μπορούσαν να έχουν χαρακτηρίσει τους κατασκευαστές όπλων μη βιώσιμους, περιορίζοντας την πρόσβασή τους σε κεφάλαια.

    Ωστόσο, αυτοί οι φόβοι έχουν αμβλυνθεί αφού ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ αναφέρθηκε σε τέτοιες προτάσεις με περιφρόνηση την Κυριακή και είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία ξύπνησε τη Γερμανία από ένα όνειρο.

    «Οι πρόσφατες εξελίξεις θα πρέπει να οδηγήσουν στο να κατανοήσουν και οι τράπεζες τη σημασία των εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας για την ασφάλεια της χώρας», δήλωσε στους FT παράγοντας μεγάλης μη εισηγμένης (αμυντικής) βιομηχανίας. «Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δείχνει ότι ήταν λάθος να χαρακτηριστεί η αμυντική βιομηχανία ως κοινωνικά επιβλαβής».

    Στέλεχος μιας άλλης αμυντικής εταιρείας προέβλεψε ότι ο κλάδος – συχνά στόχος ακτιβιστών που επισημαίνουν το ναζιστικό παρελθόν ορισμένων γερμανικών κατασκευαστών όπλων – θα προσέλκυε τώρα ταλέντα καθώς και επενδύσεις.

    «Είναι πολύ λυπηρό που χρειάστηκαν τόσο τραγικά και βάναυσα γεγονότα για να φτάσουμε σε αυτό», πρόσθεσε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. The Guardian: «το Ισραήλ από τη μία, είναι υποχρεωμένο να στέκεται στο πλευρό των δυτικών συμμάχων του, να στηρίζει τον Εβραίο πρόεδρο της Ουκρανίας και να βοηθά τον εβραϊκό πληθυσμό της να ξεφύγει από τα δεινά του πολέμου. Από την άλλη, όμως, το Ισραήλ είναι απρόθυμο να ανταγωνιστεί τη Ρωσία, στην οποία βασίζεται για να φέρνει σε πέρας τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Συρία. Πέραν αυτό, οποιαδήποτε κίνηση θα μπορούσε να πυροδοτήσει τον αντισημιτισμό σε βάρος των πολυπληθών εβραϊκών κοινοτήτων Ουκρανίας και Ρωσίας».

    Η ίδια εφημερίδα αναφέρει, επίσης, ότι το ισραηλινό μουσείο του Ολοκαυτώματος, το Yad Vashem, απευθύνθηκε προς τον πρέσβη των ΗΠΑ και του ζήτησε να μην συμπεριληφθεί στις κυρώσεις κατά των Ρώσων ολιγαρχών ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ο οποίος, αν και υποστηρικτής του Πούτιν, αποτελεί μεγάλο δωρητή πολλών εβραϊκών ιδρυμάτων.

    Από την πλευρά της, η ισραηλινή Haaretz θέτει στο τραπέζι μία ακόμη πλευρά που μπορεί να ερμηνεύσει τη στάση του Ισραήλ: «Να κρατήσει ανοιχτή την πιθανότητα να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία», εκμεταλλευόμενο τις προνομιακές του σχέσεις με τις ΗΠΑ και τους δεσμούς που υπάρχουν τόσο με τον Πούτιν όσο και με τον Ζελένσκι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ.
      Οι Αμερικανοί δεν κρύβουν ότι θα περίμεναν πολλά περισσότερα σε αυτή τη φάση. Κι αυτό διότι θεωρούν περίπου… αχαριστία τη στάση του Ισραήλ, δεδομένης της πολιτικής και στρατιωτικής στήριξης που διαχρονικά του παρέχουν – έχοντας, ανάμεσα στα άλλα, προβάλει πολλά βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για χάρη του, όταν αυτό παραβίαζε κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, κυρίως στο Παλαιστινιακό.

      «Τώρα πρέπει να αποφασίσετε: Είστε με τους Ρώσους ή είστε με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση», δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Κοέν. Τα λόγια του δε αντανακλούν τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ευρύτερα η στάση του Ισραήλ.

      Ενδεικτικό αυτής της στάσης – που προκαλεί ακόμη και έκπληξη σε αρκετούς – είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Νάφταλι Μπένετ έχει αποφύγει, μέχρι στιγμής, να καταδικάσει ανοιχτά τη Ρωσία για το πλήγμα που δέχθηκε το μνημείο του Ολοκαυτώματος Μπάμπι Γιαρ στο Κίεβο, όπου δεκάδες χιλιάδες Εβραίοι δολοφονήθηκαν από τους Ναζί το 1941.

      Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά το αίτημα που έθεσε ο (εβραϊκής καταγωγής) Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Μπένετ για παροχή στρατιωτικής βοήθειας από το Ισραήλ στην Ουκρανία, ο τελευταίος αρνήθηκε – σύμφωνα με τις πληροφορίες της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth – περιορίστηκε στην αποστολή ενός φορτίου με ανθρωπιστική βοήθεια και ιατροφαρμακευτικό υλικό.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Άστον Κούτσερ και Μίλα Κούνις (ΟΙ ΔΥΟ ΕΒΡΑΙΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ) συγκεντρώνουν χρήματα για τον ιουδαίο Ζελένσκι.
    Οι ηθοποιοί Άστον Κούτσερ και Μίλα Κούνις βοηθούν στην ενίσχυση των Ουκρανών. Το ζευγάρι ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης βοήθειας στο GoFundMe για να υποστηρίξει όσους βρίσκονται σε εμπόλεμες περιοχές.

    Στόχος των ηθοποιών είναι να συγκεντρώσουν 30 εκατομμύρια δολάρια και λίγες μόνον ώρες από την έναρξη της εκστρατείας «Stand With Ukraine» (Στηρίξτε την Ουκρανία) κατάφεραν να εξασφαλίσουν δωρεές τριών εκατομμυρίων δολαρίων.

    Οι πόροι που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στο Airbnb.org — το οποίο βοηθά ανθρώπους σε κρίση να βρουν στέγη– και στο Flexport.org — το οποίο συνεισφέρει στην παροχή παγκόσμιας βοήθειας.

    «Σήμερα, είμαι περήφανη Ουκρανή. Η οικογένειά μου ήρθε στις ΗΠΑ το 1991, εγώ γεννήθηκα στο Τσερνιβτσί της Ουκρανίας το 1983. Οι Ουκρανοί είναι περήφανοι και γενναίοι άνθρωποι που αξίζουν τη βοήθειά μας αυτές τις στιγμές που έχουν ανάγκη. Αυτή η άδικη επίθεση στην Ουκρανία και την ανθρωπότητα γενικότερα είναι καταστροφική και ο ουκρανικός λαός χρειάζεται την υποστήριξή μας» ανέφερε η Μίλα Κούνις σε δήλωσή της.

    «Ενώ γινόμαστε μάρτυρες της γενναιότητας των Ουκρανών, γινόμαστε επίσης μάρτυρες του αφάνταστου βάρους εκείνων που επέλεξαν την ασφάλεια. Αμέτρητοι άνθρωποι έχουν αφήσει πίσω τους όλα όσα γνωρίζουν και αγαπούν για να αναζητήσουν καταφύγιο. Χωρίς να έχουν τίποτα άλλο εκτός από όσα μπορούν να μεταφέρουν, οι Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν ανάγκη από στέγη και προμήθειες αμέσως».

    Η Μίλα Κούνις γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουκρανία και μετακόμισε στις ΗΠΑ σε ηλικία επτά ετών με την οικογένειά της.
    Ζ.Π.







    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κρίστοφερ Άστον Κούτσερ (Christopher Ashton Kutcher, 7 Φεβρουαρίου 1978), γνωστός επαγγελματικά ως Άστον Κούτσερ, γεννημένος στις 7 Φεβρουαρίου 1978, είναι Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός, πρώην μοντέλο μόδας και κωμικός.Ο Κούτσερ είναι όπως έχει περιγράψει ο ίδιος οικονομικός συντηρητικός και κοινωνικός φιλελευθεριστής. Ακολουθεί τη Καμπάλα. Η ιουδαία ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν, συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία "Μόνο το Σεξ δεν Φθάνει" (No Strings Attached), δήλωσε το 2011 ότι ο Κούτσερ «μου έχει διδάξει περισσότερα για τον Ιουδαϊσμό απο ότι έχω μάθει από οποιονδήποτε άλλο».
      ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Το ελληνικό Κληρονομικόν Δίκαιον, ένα μέρος εκ των πέντε του Αστικού Δικαίου, προβλέπει ότι εν απουσία κληρονόμων είτε εκ διαθήκης είτε εξ αδιαθέτου τα ακίνητα και οι κινητές αξίες, περιέρχονται στο Δημόσιον.

    Το 1947 καταφθάνουν τα πρώτα πλοία μεταφέροντα την βοήθεια της UNRRA. Ναυλοχούν έξοθι του πειραϊικού λιμἐνος αλλά κάποιος απαγορεύει την εκφόρτωσι.
    Τίς ούτος; Ο διευθυντής τής UNRRA Χέρμπερτ Λέμαν του Μέγιερ, β΄γενεά των Lehmann Brothers. Έχει ήδη διατελέσει δις κυβερνήτης της πολιτείας της Ν.Υόρκης αμέσως μετά τον Φραγκλίνο Ρόύσβελτ. Την δεκαετία του ΄50 δις γερουσιαστής της αυτής πολιτείας.
    Εκβιάζει και απαιτεί να μην ισχύει για τους Ισραηλίτες το ως άνω σχετικό άρθρο.Επιβάλλει την ίδρυση συντονιστικού οργάνου των ισραηλιτικών κοινοτήτων και στο οποίο να περιέλθουν οι αδέσποτες ισραηλιτικές περιουσίες. Ούτω πως ετέχθη το διαβόητο ΚΙΣΕ. Επίσης ζήτησε να τροποποιηθή ο ιδρυτικός νόμος του 1920 μέσω του οι άτυπες ισραηλιτικές κοινότητες (Καχάλ)μετετρέποντο σε ΝΠΔΔ (!!!). Υπήρχε πρόνοια ότι για να μετατραπή μία κοινότητα (καχάλ)σε ΝΠΔΔ πρέπει να υφίστανται 20 εβραϊκές οικογένειες συν λειτουργία συναγωγής. Επέτυχε να μειωθούν σε 10.
    Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Μαύρος εισήγαγε τροποποίηση στο Κληρονομικόν Δίκαιον.
    Διευθυντής ενταύθα της UNRRA ο νομικός σύμβουλος της πρεσβείας των ΗΠΑ Θεόδωρος Γεννηματάς, ο παππούς της Φόφι...

    Το 2010 η κυβέρνησις ΓΑΠ μέσω του κομμουνιστού υφυπουργού Νίκου Μπίστη (ο Μπίστης έχει αδελφό παντρεμένο με εβραία) παρέδοσε στην ισραηλιτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης 10 εκατ. ευρώ για την απαλλοτρώση του νεκροταφείου τους!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΟΥΣΝΕΡ Ή ΚΑΣΝΕΡ ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΓΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΚΟΥΣΝΕΡ Ή ΚΑΣΝΕΡ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
    Bernard Kouchner: πρώην Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, γιατρός και συνιδρυτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) και παιδόφιλος...
    Είναι ο συνιδρυτής των Médecins Sans Frontières (MSF) και των Médecins du Monde . Από το 2007 έως το 2010, ήταν ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην κεντροδεξιά κυβέρνηση Fillon υπό τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, παρόλο που ήταν στο παρελθόν υπουργός σοσιαλιστικών κυβερνήσεων.
    Το 2010, το The Jerusalem Post θεωρούσε τον Bernard Kouchner τον 15ο πιο ισχυρό Εβραίο στον κόσμο.

    Από το 2015, ο Kouchner είναι ηγέτης της ροής εργασίας για την AMU ( Οργανισμός εκσυγχρονισμού της Ουκρανίας), όπου συμβάλλει στην εμπειρία του στην υγειονομική περίθαλψη.

    Γεννήθηκε στην Αβινιόν , από έναν Εβραίο πατέρα και μια Προτεσταντική μητέρα. Οι παππούδες του,από πατέρα και μητέρα,ήταν Εβραίοι της Ρωσίας που διέφυγαν από τα πογκρόμ μεταναστεύοντας στη Γαλλία, αλλά χάθηκαν δεκαετίες αργότερα στο Άουσβιτς....ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως μέλος του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF), από το οποίο απελάθηκε το 1966 για απόπειρα ανατροπής της ηγεσίας. Σε μια επίσκεψη στην Κούβα το 1964, ο Kouchner πέρασε τη νύχτα ψαρεύοντας και πίνοντας με τον Fidel Castro. Στα γεγονότα του Μαΐου 1968, πρωτοστατεί ως επικεφαλής στην επιτροπή απεργίας της ιατρικής σχολής στη Σορβόννη...
    Ο Kouchner εργάστηκε ως γιατρός του Ερυθρού Σταυρού στη Biafra το 1968 (κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της Νιγηρίας ). Η εμπειρία του ως γιατρός του Ερυθρού Σταυρού τον οδήγησε στην συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα το 1971, και στη συνέχεια, λόγω της σύγκρουσης απόψεων με τον πρόεδρο των ΓΧΣ Claude Malhuret , ίδρυσε Γιατροί του Κόσμου το 1980. Ο Kouchner εργάστηκε ως ανθρωπιστικός εθελοντής κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του προσφυγικού καταυλισμού στο Λίβανο στην Ανατολική Βηρυτό κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου του Λιβάνου.

    Αφού αποχώρησε από την πολιτική, ο Kouchner ανέλαβε διάφορες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

    Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Κουρδιστάν (AUK), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

    Βραβείο Aurora , Μέλος της Επιτροπής Επιλογής (από το 2017)

    Devex , Μέλος του Συμβουλίου Συμβούλων

    Echo Foundation, Μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Συμβούλων

    Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR), Μέλος

    Fondation Agir Contre l'Exclusion (FACE), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

    Διεθνής εκστρατεία για το Θιβέτ (ΤΠΕ), μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Συμβούλων

    Διεθνές Κέντρο Ειρήνης του Τολέδο (CITpax), Μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου

    Ο Μπερνάρ Κούσνερ (μαζί με τον Ντανιέλ Μπεν Κοντίτ) εκ των πολλών Εβραίων πρωταγωνιστών του Μάη του΄68.
    Δεν ήταν ο μόνος ιουδαίος. Αναφέρω τους Αλαίν Φινκελκράουτ, ήδη ακαδημαϊκός,και Αντρέ Πιέρ Τανγκίεφ. Έργα αμφοτέρων έχουν μεταφρασθή από τις εκδόσεις Πόλις, που ειδικεύεται σε συγγραφές Εβραίων της Γαλλίας και σε ελληνικό αντίστοιχο Σημίτης,Αλεβιζάτος, Σιακαντάρης κλπ. Εξέδοσε και την διατριβή της Πελώνη.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟΥΣΝΕΡ Ή ΚΑΣΝΕΡ, Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΚΟΥΣΝΕΡ Ή ΚΑΣΝΕΡ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

      Ο Τζάρεντ Κόρεϊ Κούσνερ (γεν. στις 10 Ιανουαρίου 1981) είναι Αμερικανός επενδυτής, προγραμματιστής ακινήτων και εκδότης εφημερίδων και υπήρξε ανώτερος σύμβουλος του πεθερού του, Ντόναλντ Τραμπ, του 45ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

      Ο Κούσνερ είναι γιος του πρώην προγραμματιστή ακινήτων Charles Kushner και είναι παντρεμένος με την Ιβάνκα Τραμπ , την κόρη του Προέδρου Τραμπ και σύμβουλος στον ίδιο τομέα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Η ΙΟΥΔΑΙΑ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΣΝΕΡ Ή ΚΟΥΣΝΕΡ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΚΟΥΣΝΕΡ Ή ΚΑΣΝΕΡ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
      Η Άνγκελα Δωροθέα (Κάσνερ) Μέρκελ (Angela Dorothea (Kasner) Merkel, Αμβούργο, 17 Ιουλίου 1954) είναι Γερμανίδα πολιτικός (CDU), η οποία διετέλεσε Καγκελάριος της Γερμανίας από τις 22 Νοεμβρίου 2005 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2021.
      Η κόρη του λουθηρανού πάστορα Χορστ Κάσνερ και της δασκάλας Χέρλιντ Κάσνερ γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1954 στο Αμβούργο. Λίγο μετά τη γέννησή της, ο πατέρας της ανέλαβε θέση σε εκκλησία της Ανατολικής Γερμανίας. Έτσι η οικογένεια μετακόμισε στο Τεμπλίν, 80 χιλιόμετρα περίπου βόρεια του Βερολίνου. Η Άνγκελα Μέρκελ έζησε μέχρι το 1990 στη σοσιαλιστική Γερμανική Λαϊκή Δημοκρατία.
      Ο παππούς της, Λούντβικ Μάριαν Καζμιέζτσακ ήταν Πολωνόςεβραίος. Στην διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου υπηρετώντας το γερμανικό στρατό, κάτω από "αδιευκρίνιστες" συνθήκες βρέθηκε στην γαλλική πλευρά, οπού εθελοντικά υπηρέτησε τον νεοσύστατο πολωνικό στρατό. Μένοντας στην Γερμανία, το 1930 άλλαξε το επίθετο του σε Κάσνερ. Πολωνικεβραϊκές ρίζες παρατηρούνται και στην οικογένεια της μητέρας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΤΟΝΙ ΚΑΣΝΕΡ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. ΚΑΣΝΕΡ Ή ΚΟΥΣΝΕΡ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΚΟΥΣΝΕΡ Ή ΚΑΣΝΕΡ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
      Tony Kushner, (γεννήθηκε 16 του Ιουλίου του 1956, στη Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ), Αμερικανός δραματουργός που έγινε ένα από τα πιο εγκωμιαστικές θεατρικούς συγγραφείς της γενιάς του, μετά το ντεμπούτο των δύο τμημάτων του παιχνιδιού Άγγελοι στην Αμερική (1990, 1991).

      Ο Kushner μεγάλωσε στη λίμνη Charles , στη Λουιζιάνα και παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο Columbia και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης . Στα πρώτα του έργα περιλαμβάνονται οι La Fin de la Baleine: Μια Όπερα για την Αποκάλυψη (1983), A Bright Room Called Day (1985), Ναι, Ναι, Όχι, Όχι (1985) και Stella (1987). Το σημαντικότερο έργο του, Angels in America: A Gay Fantasia on National Themes , αποτελείται από δύο μεγάλα έργα που ασχολούνται με πολιτικά ζητήματα και την επιδημία του AIDS στη δεκαετία του 1980 ενώ διαλογίζονται για την αλλαγή και την απώλεια - δύο εξέχοντα θέματα σε όλο το έργο του Kushner . Το πρώτο μέρος, η προσέγγιση της χιλιετίας(1990), κέρδισε ένα βραβείο Pulitzer και ένα βραβείο Tony για το καλύτερο παιχνίδι. το δεύτερο, Perestroika (1991), κέρδισε επίσης ένα βραβείο Tony για το καλύτερο παιχνίδι. Οι Άγγελοι στην Αμερική αποδείχθηκαν εξαιρετικά δημοφιλείς για ένα έργο με το επιβλητικό τους μήκος (τα δύο μέρη λειτουργούν συνολικά επτά ώρες) και προσαρμόστηκε για μια τηλεοπτική ταινία που κέρδισε το βραβείο Emmy που προβλήθηκε το 2003.

      Τα επόμενα έργα του Kushner περιλαμβάνουν τους Σλάβους! (1994) · Ένα Dybbuk; Ή, Two Two Worlds (1995), μια προσαρμογή του κλασικού Yiddish του S. Ansky , Der Dibek . Henry Box Brown; ή, Ο καθρέφτης της δουλείας (1998). και Homebody / Kabul (1999), που ασχολείται με τη σχέση μεταξύ Αφγανιστάν και Δύσης. Έγραψε επίσης το βιβλίο για τη μουσική Caroline, ή Change (1999). Ο ημιτελής του μόνο εμείς που φυλάσσουμε το μυστήριο θα είναι δυστυχισμένος , γραμμένος ως απάντηση στον πόλεμο του Ιράκ , πραγματοποιήθηκε σε διάφορες αναγνώσεις το 2004 και η μετάφραση του Bertolt Brecht 's sΜάνα Κουράγιο και τα παιδιά της ανέβηκε στη Νέα Υόρκη το 2006. Kushner είναι οδηγός του Intelligent Ομοφυλοφιλική να καπιταλισμό και το σοσιαλισμό με ένα κλειδί για τις Γραφές (2009) είναι ένα νατουραλιστικό δράμα για μια εκτεταμένη οικογένεια των διανοουμένων που ασχολούνται με την επιθυμία πατριάρχη τους να αυτοκτονήσουν .

      Εκτός από τη δουλειά του για τη σκηνή, ο Κούσνερ συνέβαλε σενάρια στις ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ , Μόναχο (2005 · συντροφιά με τον Έρικ Ροθ) και Λίνκολν (2012). Ο Kushner συνέταξε επίσης το παιδικό βιβλίο Brundibar (2003, εικονογραφημένο από τον Maurice Sendak ) και συνέταξε (με την Alisa Solomon) τη συλλογή δοκιμίων Wrestling with Zion: Progressive Jewish-American Responses to the Israel-Παλαιστινιακή Σύγκρουση (2003). Έλαβε το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών το 2013.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. Πυρετώδεις συζητήσεις στην Γερμανία για τον επανεξοπλισμό: «Είμαστε ηγετική οικονομία - Θα έχουμε ανάλογες δυνάμεις».
    Και το F-35 στις προτεραιότητες του Βερολίνου - Συζητήσεις ακόμα και για επαναφορά της στρατιωτικής θητείας.
    Η απόκτηση αμερικανικών μαχητικών F-35, μεταγωγικών ελικοπτέρων και χιλιάδες προσλήψεις περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας μετά την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία αλλά μιλούν πλέον όχι απλά για ενίσχυση των ΕΔ αλλά για δημιουργία ενός στρατεύματος ανάλογου της γερμανικής θέσης (δηλαδή εφόσον είναι ισχυρή οικονομία θα πρέπει να έχουν ανάλογη δύναμη).

    Οι γερμανικές αρχές και χωρίς να υπάρχουν προσκόμματα από την αντιπολίτευση μιλούν πλέον για έναν μαζικό επανεξοπλισμό της χώρας

    Δώδεκα πολεμικά αεροσκάφη F-35 έχουν μεταφερθεί στην αμερικανική βάση του Σπράνγκνταλεμ, στο γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας. Αποστολή τους είναι να εποπτεύουν τον εναέριο χώρο της Ανατολικής Ευρώπης, μετά την ρωσική εισβολή στη γειτονική Ουκρανία.

    Θεωρούνται τα πλέον σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη στον κόσμο. Για πολλά χρόνια ήταν ένα «άπιαστο όνειρο» για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις που αναζητούσαν μία πιο οικονομική λύση για να αντικαταστήσουν τα σημερινά απαρχαιωμένα αεροσκάφη τύπου Tornado. Όλα αυτά μέχρι την περασμένη Κυριακή, όταν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς αιφνιδίασε πολιτικούς φίλους και αντιπάλους με την εξαγγελία του για ένα «ειδικό ταμείο» 100 δις. ευρώ με αποκλειστικό σκοπό τον εκσυγχρονισμό των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.


    Υπό αυτές τις συνθήκες οι Γερμανοί είναι πολύ πιθανό να επενδύσουν στα υπερσύγχρονα αμερικανικά F-35, μεταδίδει η DW. Άλλωστε και ο ίδιος ο καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι «το F-35 εξετάζεται για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις».

    Ήταν μία απρόσμενη δήλωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην προηγούμενη κυβέρνηση υπό την Άνγκελα Μέρκελ- με αντικαγκελάριο τον Όλαφ Σολτς- τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα δεν προχωρούσαν. «Κάθε τόσο οι ειδικοί αποφάσιζαν να επανεξετάσουν και να συζητήσουν από την αρχή τα προγράμματα» επισημαίνει η Κλαούντια Μαγιόρ, συνεργάτης του γερμανικού Ιδρύματος Επιστήμης και Πολιτικής με έδρα το Βερολίνο. Η καινοτομία του «ειδικού ταμείου» των 100 δις ευρώ συνίσταται ακριβώς στο ότι για πρώτη φορά «διαμορφώνεται ένα μακροχρόνιο πλαίσιο χρηματοδότησης για την υλοποίηση στρατηγικών επενδύσεων στον τομέα της άμυνας» τονίζει η Κλαούντια Μαγιόρ.

    Παραμένουν τα σχέδια για «ευρωπαϊκό μαχητικό αεροσκάφος»

    Στις στρατηγικές επενδύσεις περιλαμβάνεται η απόκτηση των αμερικανικών F-35, που ασφαλώς θα απορροφήσει ένα γενναίο, διψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων, αλλά και η ανάπτυξη ενός νέου, ευρωπαϊκού μαχητικού αεροσκάφους (FCAS), το οποίο Γαλλία και Γερμανία σχεδιάζουν από κοινού. Άμεση προτεραιότητα για την «Μπούντεσβερ», τον γερμανικό στρατό, αποτελεί επίσης η αγορά νέων μεταγωγικών ελικοπτέρων, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των αμερικανικών αντιαεροπορικών πυραύλων τύπου Patriot.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Όλαφ Σολτς δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «χρειαζόμαστε αεροσκάφη που είναι σε θέση να πετάξουν, πλοία που θα δεσπόζουν στη θάλασσα και στρατιώτες, άνδρες και γυναίκες, που θα διαθέτουν τον ιδανικό εξοπλισμό για να ανταποκριθούν στην αποστολή τους».

      Αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει σήμερα. Σε πρόσφατη επίσκεψή της στα γερμανικά στρατεύματα που σταθμεύουν στη Λιθουανία, η εντεταλμένη της κυβέρνησης για τις ένοπλες δυνάμεις Εύα Χογκλ διαπίστωσε έκπληκτη ότι πολλές φορές οι στρατιώτες δεν διέθεταν ούτε τα απαραίτητα τζάκετ, αντιανεμικά μπουφάν ή και …εσώρουχα που θα ήταν απαραίτητα για να αντιμετωπίσουν το πολικό ψύχος. «Πώς είναι δυνατόν να παρουσιάζονται τέτοιες ελλείψεις σε μία από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου;» διερωτάται η Εύα Χογκλ.

      Μόνο τα χρήματα δεν αρκούν

      Το ειδικό ταμείο των 100 δις ευρώ ασφαλώς θα δώσει λύσεις. Άλλωστε ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος τους τελευταίους μήνες προειδοποιεί ότι όλες οι δημόσιες δαπάνες στη Γερμανία πρέπει να επανεξεταστούν, προκειμένου η χώρα να τηρήσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο «φρένο του χρέους» από το 2023, είναι ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά τις αμυντικές δαπάνες:

      «Στόχος μας, και δικός μου στόχος, είναι να αποκτήσουμε, εντός της δεκαετίας, έναν από τους πιο ισχυρούς και καλύτερα εξοπλισμένους στρατούς στην Ευρώπη» ανέφερε σε πρόσφατη ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP). Έναν στρατό που θα ανταποκρίνεται στη θέση της Γερμανίας και στην ευθύνη που αναλαμβάνουμε για την Ευρώπη».

      Αλλά τα χρήματα, από μόνα τους, δεν αρκούν. Επιπλέον, προειδοποιούν οι ειδικοί, χρειάζεται προσοχή απέναντι στο λόμπι της αμυντικής βιομηχανίας που ασφαλώς ελπίζει να αυξήσει τον τζίρο του.

      Γι αυτό, επισημαίνει, ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και ειδικός σε θέματα εξοπλισμών, Ρόντεριχ Κίζεβετερ, δεν χρειάζονται «γρήγορες αποφάσεις. Ανησυχώ ότι θα αρχίσουμε να σπαταλούμε χρήματα χωρίς να έχουμε θέσει προτεραιότητες και χωρίς να εντάσσουμε τις όποιες δαπάνες σε έναν ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό».

      Κάποιοι προτείνουν την επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, που είχε καταργήσει η Άνγκελα Μέρκελ.

      Ο Κίζεβετερ διαφωνεί, επισημαίνοντας ότι «η Bundeswehr δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να παρέχει στέγη σε τόσους πολλούς κληρωτούς. Εάν θέλαμε να αποκτήσουμε και πάλι τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, τότε θα 100 δις θα εξαφανίζονταν πολύ γρήγορα και αυτό χωρίς να έχουμε ενισχύσει ουσιαστικά τις ένοπλες δυνάμεις».

      Όλα δείχνουν ότι η Μπούντεσβερ θα επενδύσει σε επαγγελματίες οπλίτες και στελέχη υψηλής εξειδίκευσης. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες σχεδιάζονται τουλάχιστον 20.000 νέες προσλήψεις, οι οποίες θα ανεβάσουν το έμψυχο δυναμικό σε 203.000 άτομα.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    2. ΡΕ ΨΕΥΤΟΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ, ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ; ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ.
      Χώρα χωρίς Γενικό Επιτελείο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΌ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Όπως γράφει ο σιωνιστής Τσώρτσιλ στην "Ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου" ένα Γενικό Επιτελείο χρειάζεται δεκάδες, μπορεί και εκατοντάδες χρόνια, για να στηθεί.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...