ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

29 Μαρτίου 2022

Η UNICEF στον Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα παγκοσμίως να είσαι παιδί». ΤΑ ΖΩΑ, ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ, ΤΑ ΘΗΡΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ, ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΩΛΙΕΣ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΑΘΛΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΙ ΟΛΑΣ). ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΜΗΛΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ».

 







 

Η ΕΛΛΑΔΑ EINAI H ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ





Η ΕΛΛΑΔΑ EINAI H ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΕΥΦΥΪΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: «Ευτυχώς δεν έχω ελληνική κουλτούρα. Μεγάλωσα σε νιγηριανό σπίτι, όχι σε ελληνικό. Έχω γνήσια νιγηριανή κουλτούρα, όχι ελληνική. Πρόκειται για πειθαρχία, αφορά τον σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών».





Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της UNICEF, Λουτσιάνο Καλεστίνι.

Ντόρο προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα Λουτσιάνο Καλεστίνι, καθώς «γκρέμισε» πλήρως το αφήγημα που πουλά ο πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης και τα λοιπά κυβερνητικά στελέχη περί «καταπληκτική ποιότητα ζωής».

Ο πρώτος επίσημος εκπρόσωπος της UNICEF  τόνισε ότι «Η Ελλάδα μπορεί να ισχυριστεί πως είναι η χειρότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να είσαι παιδί», τονίζει ο κ. Καλεστίνι.

«Αυτό μας λένε τα δεδομένα», δηλώνει. Αυτά αφορούν την παχυσαρκία, την παιδική φτώχεια, την ψυχική υγεία – μεταξύ άλλων δεικτών. Παραδείγματος χάριν, η Ελλάδα είναι πρώτη σε παιδική παχυσαρκία στην Ε.Ε. και τρίτη σε παιδική φτώχεια. Η κατάσταση για τα παιδιά στην Ελλάδα δεν είναι πολύ καλή», λέει ο ίδιος στην «Καθημερινή». Κατά τη γνώμη του, «οι ευθύνες αποτελούν συσσώρευση επτά δεκαετιών με ανεπαρκείς πολιτικές δράσεις», τόνισε συγκεκριμένα.

 

Ένας λόγος, όπως επεσήμανε, είναι ότι δεν ξοδεύουμε αρκετά για τα παιδιά μας – «η μέση χώρα της Ε.Ε. ξοδεύει 7.000 ευρώ τον χρόνο για την εκπαίδευση κάθε παιδιού, εδώ ξοδεύουμε 2.688», λέει, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ακόμα βγαίνει από μία από τις πιο δύσκολες περιόδους στην Ιστορία της αλλά και τις μελλοντικές επιπτώσεις των δημοσιονομικών επιλογών μας.

Επιπλέον, οι λόγοι αφορούν και στην ημιτελή πολιτική ατζέντα για τα παιδιά στην Ελλάδα. Από όταν η Ελλάδα επικύρωσε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού το 1993, έχει περάσει περισσότερους από 80 νόμους ή σχέδια δράσης που αφορούν τα παιδιά, δηλώνει, αλλά αυτά τα σχέδια δράσης δεν έχουν οριοθετημένους στόχους και χρονικά πλαίσια, ούτε κοστολογήσεις.

«Έχουν γίνει γενναίες προσπάθειες από –μάλλον– κάθε κυβέρνηση τον τελευταίο μισό αιώνα, αλλά ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η εθνική ατζέντα για τα παιδιά και ποιος είναι υπεύθυνος», σημειώνει.

Ο τρίτος λόγος αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στα παιδιά. «Η ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος αναφέρεται πιο συχνά –τι μαθαίνουν τα παιδιά μας και πώς;– αλλά είναι και η ποιότητα του συστήματος υγείας και η δυνατότητα του συστήματος κοινωνικής προστασίας να δεχθούν όλα τα ευάλωτα παιδιά μέσα σε ένα δίχτυ ασφαλείας, κάτι που δεν συμβαίνει», επεσήμανε μεταξύ άλλων.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

6 σχόλια:

  1. Πάλη: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Κουγιουμτσίδης.

    Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης, που διεξάγεται στην Ουγγαρία!
    Ο Ελληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 79 κιλών, με νίκη 7-6 επί του Ασφάρ Ασίροφ, στον μεγάλο τελικό.
    Το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης, προσέφερε μία πολύ μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, καθώς αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο που κατέκτησε η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έπειτα από 14 χρόνια, βρίσκοντας στο πρόσωπο του 20χρονου παλαιστή μία τεράστια ελπίδα για το μέλλον του αθλήματος στις μεγάλες διοργανώσεις.
    Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα κόντρα στον εξαιρετικό Ασίροφ, ο Κιουγιουμτσίδης επικράτησε στο τέλος, παίρνοντας το δεύτερο χρυσό μετάλλιό του, μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.
    Ο Κουγιουμτσίδης ξεκίνησε εντυπωσιακά, παίρνοντας προβάδισμα 5-0! Ο Αζέρος μείωσε, σε 5-4, με τον τελικό να μετατρέπεται σε θρίλερ. Η πλευρά του Ασίροφ έκανε και challenge για την τελευταία λαβή, με τους κριτές να δίνουν από δύο βαθμούς στον κάθε παλαιστή, «σφραγίζοντας» τη νίκη του Κουγιουμτζίδη με 7-6.
    Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης ξεδίπλωσε το ταλέντο του για ακόμα μία φορά και έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει με τις δυνατότητές του και το μέλλον που έχει μπροστά του, καθώς είναι μόλις 20 ετών.
    Έπειτα και από αυτή την τεράστια επιτυχία, ο Έλληνας πρωταθλητής κάνει άλμα τριών θέσεων και φτάνει στην 4η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε χθες Τρίτη τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, να δώσει στη δημοσιότητα όποιες πληροφορίες έχει στη διάθεσή του σχετικά με τον Χάντερ Μπάιντεν, τον γιο του διαδόχου του στην προεδρία Τζο Μπάιντεν.

    Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος επανήλθε σε κατηγορίες που είχε επαναλάβει άπειρες φορές, ειδικά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας του 2020, μολονότι έχουν διαψευστεί από τους ενδιαφερόμενους.

    Ο Χάντερ Μπάιντεν είναι από τους αγαπημένους στόχους του Ντόναλντ Τραμπ. Το στρατόπεδο του θυελλώδους μεγιστάνα στηλιτεύει συχνά το ότι ο γιος του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου είχε επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ουκρανία και στην Κίνα όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα (2009-2017).

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε χθες στην εκπομπή «Just the News» του τηλεοπτικού δικτύου Real America’s Voice, ο κ. Τραμπ υποστήριξε ξανά πως η σύζυγος του πρώην δημάρχου Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ έδωσε 3,5 εκατ. δολάρια στον Χάντερ Μπάιντεν και στην «οικογένεια».

    «Αυτά είναι πολλά λεφτά. Του έδωσε 3,5 εκατ. δολάρια και νομίζω ότι ο (ρώσος πρόεδρος) Πούτιν έχει την απάντηση. Νομίζω ότι θα έπρεπε να τη δώσει στη δημοσιότητα», επέμεινε ο πρώην πρόεδρος.

    «Νομίζω ότι θα έπρεπε να ξέρουμε την απάντηση» στο ερώτημα γιατί δόθηκε το ποσό, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε από το πολυτελές οίκημά του στη Φλόριντα.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ήδη ρωτήσει τον Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια τηλεμαχίας τους πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020, «γιατί, έτσι από περιέργεια, η σύζυγος του δημάρχου της Μόσχας έδωσε 3,5 εκατομμύρια δολάρια στον γιο σου».

    «Αυτό δεν είναι αλήθεια», είχε απαντήσει ο Δημοκρατικός.

    Ο κ. Τραμπ είχε εξάλλου κατηγορήσει τον Τζο Μπάιντεν πως αξίωσε την απομάκρυνση ουκρανού εισαγγελέα για να προστατεύσει από δίωξη για διαφθορά την ουκρανική εταιρεία αερίου Burisma, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας διατηρούσε θέση ο γιος του.

    Η «ουκρανική υπόθεση» αυτή είχε οδηγήσει στη δεύτερη, ιστορική, δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία: η αντιπολίτευση των Δημοκρατικών τον κατηγόρησε για κατάχρηση του αξιώματός του, ότι πίεζε την κυβέρνηση της Ουκρανίας προκειμένου να διενεργήσει ποινική έρευνα σε βάρος του γιου του πολιτικού του αντιπάλου και του ίδιου του Τζο Μπάιντεν.

    Απαλλάχθηκε στη Γερουσία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1.2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΥ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΖΕΛΕΝΣΚΙ.
    Σύμφωνα με τον βουλευτή Ίλια Κίβα του αντιπολιτευτικού κόμματος “Ζα Ζιζν” (Για την Ζωή) της Ουκρανίας, περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια φυλάσσονται στους λογαριασμούς του Ζελένσκι στο εξωτερικό.
    Ο βουλευτής, πριν λίγο καιρό, κατήγγειλε πως ο πρόεδρος Ζελένσκι έχει συσσωρεύσει 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Dresdner Bank Lateinamerika της Κόστα Ρίκα κατά τα δυόμιση χρόνια της προεδρίας του. Αυτά τα χρήματα, ισχυρίζεται πως του τα μετέφεραν Ουκρανοί ολιγάρχες, όπως ο Ρινάτ Αχμέτοφ, ο Βίκτορ Πιντσούκ, ο Ιγκόρ Κολομόισκι και άλλοι. Οι λογαριασμοί γέμιζαν σταδιακά με δόσεις 12-35 εκατομμυρίων δολαρίων, τόνισε ο Κίβα.
    Τα χρήματα αυτά περνούσαν από τράπεζες όπως η First Union Bank, Deutsche Bank και η Banque Nationale de Paris. Σύμφωνα με τον βουλευτή, η κυκλοφορία τέτοιων κεφαλαίων θα ήταν αδύνατη χωρίς τον έλεγχο των Αρχών της Γερμανίας και της Γαλλίας.
    Εκτός από τους λογαριασμούς στην Τράπεζα της Κόστα Ρίκα, ο Κίβα πρόσθεσε πως ο Ζελένσκι έχει στην κατοχή του μία βίλα στο Μαϊάμι αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς και διάφορα σετ κοσμημάτων πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
    «Εκτός από τον (πρώην κωμικό ηθοποιό) Πρόεδρο της Ουκρανίας, στην Dresdner Bank έχουν λογαριασμούς κι ο επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Αντρέι Γιερμάκ (πρώην παραγωγός ταινιών) ύψους 56 εκατομμυρίων δολαρίων, η Σβετλάνα Τσιχανούσκαγια (ακτιβίστρια κατά του Λουκασένκο στην Λευκορωσία) ύψους 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων, τα περισσότερα από τα οποία μετέφερε τον Δεκέμβριο του 2020 στα κεντρικά της HSBC στο Λονδίνο. Επίσης, ο Αρσένι Γιάτσενιουκ (ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού χάριν στο πραξικόπημα του 2014) έχει έναν λογαριασμό στο υποκατάστημα της τράπεζας Dresdner στο Μαϊάμι” δήλωσε ο Κίβα.
    «Κάθε πρόεδρος της Ουκρανίας, μαζί με την παρέα του ολοκλήρωσαν την θητεία τους ως δισεκατομμυριούχοι, και ο Ζελένσκι, παρ’ όλη την κατωτερότητά του, δεν ήταν εξαίρεση, μόνο που στην περίπτωσή του… κανείς δεν θα τον αφήσει να φύγει έτσι απλά», είπε ο Κίβα, προσθέτοντας ότι ο σημερινός επικεφαλής της Ουκρανίας πρέπει να περιμένει… ακόμη και φυλάκιση.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα παραπάνω έρχεται να ενισχύσει η Guardian, η οποία σε δημοσίευμα του 2021 με τίτλο “Revealed: ‘anti-oligarch’ Ukrainian president’s offshore connections” (=Αποκάλυψη: Οι “αντι-ολιγαρχικές” σχέσεις του Ουκρανού προέδρου με offshore εταιρίες), παρουσιάζει τον (κωμικό) Ζελένσκι ως στυγνό υποκριτή.
      “Στην προεκλογική εκστρατεία, ο Ζελένσκι δεσμεύτηκε να “καθαρίσει” το κυρίαρχο σύστημα της Ουκρανίας από τους ολιγάρχες. Και τάχθηκε εναντίον πολιτικών, όπως ο πλούσιος εν ενεργεία πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, που έκρυψαν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε ξένες offshore εταιρίες. Το μήνυμα λειτούργησε. Ο Ζελένσκι κέρδισε το 73% των ψήφων.“
      “Ωστόσο, τα έγγραφα Πανδώρα, που διέρρευσαν στη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) και κοινοποιήθηκαν στον Guardian ως μέρος μιας παγκόσμιας έρευνας, υποδηλώνουν ότι ο Ζελένσκι είναι μάλλον παρόμοιος με τους προκατόχους του.”
      “Τα αρχεία αποκαλύπτουν ότι ο Ζελένσκι συμμετείχε σε ένα εκτεταμένο δίκτυο offshore εταιρειών, ως συνιδιοκτήτης με τους μακροχρόνιους φίλους και τηλεοπτικούς συνεργάτες του. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι Σεργκέι Σέφιρ, ο οποίος ήταν παραγωγός του Ζελένσκι, και ο μεγαλύτερος αδερφός του, Μπόρις, ο οποίος του έγραφε τα σενάρια. Ένα άλλο μέλος της κοινοπραξίας είναι ο Ιβάν Μπακάνοφ, ένας παιδικός φίλος. Ο Μπακάνοφ ήταν γενικός διευθυντής του στούντιο παραγωγής του Ζελένσκι, Κβάρταλ 95.”
      “Πριν γίνει πρόεδρος, ο Ζελένσκι δήλωσε ορισμένα αυτοκίνητα, ακίνητα και τρεις από τις συνιδιόκτητες offshore εταιρείες. Η μία, η Film Heritage, την οποία κατείχε από κοινού με τη σύζυγό και πρώην συγγραφέα του στην Κβάρταλ 95, Ολένα, είναι εγγεγραμμένη στο Μπελίζ.”
      “Αλλά τα έγγραφα της Πανδώρας δείχνουν περαιτέρω offshore περιουσιακά στοιχεία που ο Ζελένσκι φαίνεται να μην έχει αποκαλύψει. Η Film Heritage είχε μερίδιο 25% στην Davegra, μια κυπριακή εταιρεία χαρτοφυλακίου. Η Davegra με τη σειρά της κατέχει τη Maltex Multicapital Corp, μια άγνωστη στο παρελθόν εταιρία εγγεγραμμένη στον φορολογικό παράδεισο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων (BVI). Ο Ζελένσκι, οι αδελφοί Σέφιρ και ο Γιακόβλεβ κατείχαν μερίδιο 25% στη Maltex.”
      “Στις 13 Μαρτίου 2019, δύο εβδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών στην Ουκρανία, ο Ζελένσκι έδωσε το μερίδιό του απ’ την Maltex στον Σεργκέι Σέφιρ, σύμφωνα με έγγραφα. Δεν είναι σαφές εάν ο Σέφιρ πλήρωσε τον Ζελένσκι. Ο Μπακάνοφ ήταν μάρτυρας αυτής της μυστικής μεταφοράς και υπέγραψε τα έγγραφα της offshore.”
      “Από τότε που μπήκε στην πολιτική, ο Ζελένσκι βάλλεται από ισχυρισμούς ότι βρίσκεται υπό την επιρροή του Ιγκόρ Κολομόισκι, ενός δισεκατομμυριούχου του οποίου το τηλεοπτικό κανάλι προέβαλε την σατυρική εκπομπή του. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, οι αντίπαλοι του Ζελένσκι, ισχυρίστηκαν ότι 41 εκατομμύρια δολάρια από εταιρίες του Κολομόισκι κατατέθηκαν μεταξύ 2012 και 2016 σε offshore εταιρείες που ανήκαν στον Ζελένσκι και τον κύκλο του, συμπεριλαμβανομένης της Film Heritage.”
      “Τα έγγραφα της Πανδώρα δείχνουν ότι αρκετοί από τους ισχυρισμούς του κόμματος του Ποροσένκο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αποδεικνύουν ότι μέρος του δικτύου Κβαρτάλ 95 διαχειριζόταν από την Fidelity Corporate Services, μιας offshore εταιρείας συμβούλων και μιας από τις 14 εταιρείες των οποίων τα έγγραφα περιλαμβάνονται στην έρευνα. Τα αρχεία δείχνουν ότι ο Ζελένσκι και οι επιχειρηματικοί εταίροι του χρησιμοποιούσαν εταιρείες με έδρα τις BVI, το Μπελίζ και την Κύπρο.”
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Στην Κρήτη ο 16χρονος Βέλγος που κάνει τον γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο αεροπλάνο. Στην Ελλάδα οι ανύπαντροι φοβισμένοι 40ρηδες ζουν με την μαμά και την γιαγιά.

    Να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ και να γίνει ο νεότερος πιλότος που έχει κάνει το γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο αεροσκάφος, επιχειρεί ένας Βέλγος 16,5 ετών, που ξεκίνησε το ταξίδι στις πέντε ηπείρους πριν από λίγες ημέρες από τη Βουλγαρία. Ο Μακ Ράδερφορντ, συνεχίζοντας το ταξίδι του βρέθηκε το πρωί στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου.
    Ο νεαρός πιλότος είναι αδερφός της Ζάρα Ράδερφορντ η οποία είχε βρεθεί τον περασμένο Ιανουάριο στο Ηράκλειο, κάνοντας το ίδιο ταξίδι, με στόχο να γίνει η νεότερη γυναίκα πιλότος που έκανε το γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο αεροσκάφος. Ο νεαρός Μακ, που, όπως είπε, ξεκίνησε να ασχολείται με τα αεροσκάφη από την ηλικία των επτά ετών και άρχισε να πετάει από τα έντεκά του χρόνια, εμπνεύστηκε από το εγχείρημα της αδερφής του και, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ξεκίνησε για ένα ταξίδι που θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες και θα περιλαμβάνει επίσκεψη σε 52 χώρες των πέντε ηπείρων.
    Όπως είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας Νίκος Μακράκης που τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, ο Μακ Ράδερφορντ έχει βρετανική καταγωγή και βελγική υπηκοότητα αλλά γαλλικό πτυχίο, που του δίνει τη δυνατότητα να πετάει αεροπλάνο από τα 16 του χρόνια. «Σε εμάς εδώ στην Ελλάδα πρέπει κάποιος να είναι 17 ετών για να πιλοτάρει. Πάντως παρά το νεαρό της ηλικίας του, δεν φοβάται και θέλει να δημιουργήσει μια παράδοση στους νέους να ασχοληθούν με αυτό που τους αρέσει, χωρίς να φοβούνται». Στην υποδοχή του νεαρού πιλότου βρέθηκε και ο πρόεδρος της Αερολέσχης Ηρακλείου Χάρης Καρουζάκης που εξήγησε ότι το αεροδρόμιο Ηρακλείου είναι ένα φιλικό αεροδρόμιο και ως προς την εξυπηρέτηση και ως προς τη θέση του, ευχόμενος στον νεαρό πιλότο να πάνε όλα καλά και να επιστρέψει ασφαλής στην πατρίδα του.
    «Είναι ένα μεγάλο εγχείρημα το οποίο χρειάζεται πολλή προετοιμασία και πολύ καλό εξοπλισμό. Νομίζω ότι τον εξοπλισμό τον έχει το αεροπλάνο αυτό, όσο για την προετοιμασία, νομίζω ότι για ένα παιδί 16,5 ετών είναι αρκετά μεγάλη. Εμείς του ευχόμαστε να κάνει τον κύκλο του και να γυρίσει στην πατρίδα του υγιής και ασφαλής. Θα καταρρίψει ένα παγκόσμιο ρεκόρ» προσέθεσε ο κ. Καρουζάκης.
    cretalive.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Σακελαροπούλου του ΚΚεσ συνάντησε στην Πορτογαλία μικρή Αφγανή πρόσφυγα που είχε υποδεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο.
    ΠΟΣΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 700.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΥΣ. Αν μάλιστα μπορούσαν να εξολοθρεύσουν με μιας όλους τους Έλληνες νέους και τους αντικαθιστούσαν με «προσφυγόπουλα» θα πετούσαν από την χαρά τους.
    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στην Πορτογαλία, μετέβη στο Κοινοβούλιο, όπου την υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Augusto Santos Silva.
    Ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Πορτογαλίας.
    Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Εθνικό Μουσείο Παλαιάς Τέχνης και αμέσως μετά συνάντησε οικογένειες προσφύγων στο Ισμαηλιτικό Κέντρο Λισαβώνας.
    Ανάμεσά τους ήταν και η Arezu Kabuli, η μικρή πρόσφυγας από το Αφγανιστάν και μαθήτρια σε σχολείο της Λέσβου, η οποία έχει αποσπάσει υποτροφία για το Διεθνές Σχολείο της Βοστώνης και την είχε υποδεχθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον κήπο του Μεγάρου μαζί με την οικογένειά της το περασμένο φθινόπωρο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...