ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Μαρτίου 2022

Η ΚΙΝΑ ζητά εξηγήσεις από την Ουάσινγκτον για τα επικίνδυνα στρατιωτικά βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία. Με διάφορα ονόματα, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ελέγχει 336 βιολογικά εργαστήρια σε 30 χώρες, είπε ο Ζάο, με μόνο 26 εξ αυτών να βρίσκονται στην Ουκρανία.

 




Ο στρατός των ΗΠΑ αναπτύσσει στολές που καταστρέφουν τα βιολογικά όπλα σε λίγα λεπτά. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

 



ΗΠΑ: «Ναι, υπάρχουν αμερικανικά εργαστήρια βιολογικών όπλων στην Ουκρανία. Εργαζόμαστε εκεί πάνω στον Άνθρακα και στην Πανώλη. Τα καταστρέφουμε για να μην τα πάρει η Ρωσία».

 

 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ, ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΚΑΡΟΣ. ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ, ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ. 








ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΦΥΤΕΨΑΝ  26 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ.

Στην «αντεπίθεση» φαίνεται να περνάει η Κίνα, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να δημοσιοποιήσουν όλες τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία των βιολογικών τους εργαστηρίων στην Ουκρανία.

 

Και αυτό, μάλιστα, έπειτα από τηλεδιάσκεψη που είχε ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ζητώντας τη «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» στην Ουκρανία. Παράλληλα, είπε ότι η Κίνα «πονά που βλέπει τις φλόγες του πολέμου να αναζωπυρώνονται στην Ευρώπη».
Ο Σι, μιλώντας διαδικτυακά με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, δήλωσε ότι οι τρεις χώρες θα πρέπει από κοινού να στηρίξουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όπως μετέδωσε το κινεζικό κρατικό δίκτυο CCTV.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, υπήρξαν αναφορές ρωσικών μέσων ότι σε αυτά τα βιολογικά εργαστήρια αποθηκεύονται μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων ιών και ότι η Ρωσία τα ανακάλυψε κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων. Αυτές τις καταγγελίες φαίνεται να υιοθετεί και το Πεκίνο, ζητώντας εξηγήσεις από την Ουάσινγκτον.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού ΥΠΕΞ, Ζάο Λιαν, δήλωσε σήμερα ότι για την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων στην Ουκρανία, στις γύρω περιοχές και σε ολόκληρο τον κόσμο, όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να διασφαλίσουν την ασφάλεια αυτών των εργαστηρίων.
«Ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως η χώρα που γνωρίζει καλύτερα τα εργαστήρια, θα πρέπει να δημοσιοποιήσει τις σχετικές πληροφορίες το συντομότερο δυνατό, συμπεριλαμβανομένων των ιών που αποθηκεύονται και της έρευνας που έχει διεξαχθεί» συμπλήρωσε.

Με διάφορα ονόματα, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ελέγχει 336 βιολογικά εργαστήρια σε 30 χώρες, είπε ο Ζάο, με μόνο 26 εξ αυτών να βρίσκονται στην Ουκρανία.
«Ποια είναι η πραγματική πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών; Τι ακριβώς έκαναν; Αυτά ήταν πάντα η πηγή προβληματισμού για τη διεθνή κοινότητα» σχολίασε.
«Προτρέπουμε για άλλη μια φορά την πλευρά των ΗΠΑ να αποσαφηνίσει πλήρως τις βιολογικές στρατιωτικές της δραστηριότητες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και να αποδεχθεί να επιβεβαιωθούν αυτές από τρίτα μέρη» υπογράμμισε.
Τέλος, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε τη Δύση για την πρακτική της να εντάξει στο ΝΑΤΟ χώρες που βρίσκονται κοντά στη Ρωσία, καθώς, όπως εκτίμησε, αυτή «πυροδότησε» τη σημερινή κρίση.
Ρωσία: Βρήκαμε ίχνη προγράμματος βιολογικών όπλων στην Ουκρανία
Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ισχυρίστηκε πως ανακάλυψε κατεστραμμένα ίχνη «προγράμματος κατασκευής βιολογικών όπλων από το καθεστώς του Κιέβου».
O εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν παθογόνους οργανισμούς, μεταξύ άλλων μικρόβια της χολέρας και της πανώλης, την πρώτη ημέρα της εισβολής των δυνάμεων της Ρωσίας, την 24η Φεβρουαρίου.
«Κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αποκαλύφθηκαν ευρήματα έκτακτης εκκαθάρισης από το καθεστώς του Κιέβου ιχνών στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ουκρανία, και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ», είπε.
Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, «το Πεντάγωνο είχε σοβαρούς φόβους» ότι ο κόσμος θα αντιλαμβανόταν τη διεξαγωγή μυστικών βιολογικών πειραμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας.
Χρηματοδοτείτο από τις ΗΠΑ
Για να αποκρύψει την παραβίαση από την Ουάσιγκτον και το Κίεβο του πρώτου άρθρου της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Απαγόρευση των Βακτηριολογικών (Βιολογικών) και Τοξινών Όπλων, το ουκρανικό υπουργείο Υγείας έστειλε οδηγία σε όλα τα βιοεργαστήρια να εξαλείψουν επειγόντως τα αποθέματα επικίνδυνων παθογόνων, πρόσθεσε το τμήμα.
«Λάβαμε τεκμηρίωση από υπαλλήλους βιολογικών εργαστηρίων της Ουκρανίας για την επείγουσα καταστροφή ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων στις 24 Φεβρουαρίου – των αιτιολογικών παραγόντων της πανώλης, του άνθρακα, της τουλαραιμίας, της χολέρας και άλλων θανατηφόρων ασθενειών», είπε ο Konashenkov.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε έγγραφα στα ουκρανικά, ερίζοντας πως το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείτο από τις ΗΠΑ.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...