ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 1822: Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ 80 ΑΓΓΛΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΑΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΑΜΑΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΩΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
1821 – 2021. 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ. ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΙΨΗ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΓΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Τα Ellinika Ηoaxes αποδομούν τα ψέματα: «δεν είναι 500 τρισεκατομμύρια δολάρια η περιουσία των Ρότσιλντ». ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ;
Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΤΟΥ 1822.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΜΟΥΣΕΙΟΥ - ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ». ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΙΟ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ) ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΧΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ;
Αργότερα να ζητηθεί από το Μουσείο του Λούβρου να μεταφερθεί σ' αυτό το Μουσείο και να εκτεθεί τουλάχιστον για ένα χρόνο, ο πρωτότυπος πίνακας του Ντελακρουά καθώς και άλλοι πίνακές του που αναφέρονται στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Περιττό να τονίσω ότι ο πίνακας θα φυλάγεται καλά και πρότασή μου είναι, καθημερινά, κλιμάκιο του Ελληνικού στρατού να αποδίδει πλήρεις στρατιωτικές τιμές.
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΑΦΥΡΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ, ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ». ΑΦΩΝΙΑ ΟΙ ΚΟΡΑΚΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑΣ.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021. ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΑ «ΕΘΝΙΚΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ» ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ «ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ ΤΟ 1821». ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΙΤΑΛΟΥΣ ΤΟ 1940, ΠΟΥ ΔΙΕΒΑΙΝΑΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ Ή ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 480 Π.Χ. ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΟΝ ΞΕΡΞΗ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΤΟΥ 1822. ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΥΠΕΣΤΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ. ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ ΣΑΝ ΑΡΝΙΑ.
ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ ΤΟ 409 Π.Χ.
Το 410 π.Χ. οι Καρχηδόνιοι προετοίμασαν εντατικά την εκστρατεία, συγκεντρώνοντας ισχυρότατη δύναμη από μισθοφόρους Ίβηρες και Λίβυες αλλά και πολλούς Καρχηδονίους, τους οποίους έθεσαν υπό τον Αννίβα. Το επόμενο έτος επιβίβασαν αυτή τη δύναμη σε στόλο από 60 τριήρεις και 1.500 μεταγωγικά και αποβιβάστηκαν στη Σικελία. στη ναυτική τους βάση Λιλύβαιο. Αυτό συνέβη την άνοιξη του 409 π.Χ. Στο Λιλύβαιο ενώθηκαν μαζί τους οι Εγεσταίοι και άλλοι σύμμαχοι, ανεβάζοντας τις δυνάμεις του Αννίβα σε 100.000 πεζούς και 4.000 ιππείς. Από εκεί κατευθύνθηκαν στον Σελινούντα τον οποίο πολιόρκησαν χρησιμοποιώντας διάφορες πολιορκητικές μηχανές. Εν τω μεταξύ οι Σελινούντιοι είχαν ζητήσει τη βοήθεια των Συρακουσών. Αιχμή της επίθεσης εναντίον των τειχών της πόλης ήταν έξη πανύψηλοι πολιορκητικοί πύργοι εφοδιασμένοι με αντίστοιχο αριθμό κριών. Την επίθεση υποστήριζαν τοξότες και σφενδονήτες που χτυπούσαν τους υπερασπιστές στις επάλξεις. Αρχικά οι έφοδοι αυτές έφεραν σε απόγνωση τους Σελινουντίους, καθώς αυτοί δεν είχαν πείρα από πολιορκίες. Στη συνέχεια αναθάρρησαν, με τη σκέψη ότι σύντομα θα έφτανε η βοήθεια από τις Συρακούσες. Ωστόσο, παρά τη γενναία αντίσταση όλου του πληθυσμού της πόλης (ακόμη και οι γέροι, οι γυναίκες και τα παιδιά συμμετείχαν στον εφοδιασμό των υπερασπιστών με τρόφιμα και βέλη), η παραμέληση των τειχών, ο συνεχής βομβαρδισμός από τους πύργους και η χρήση των κριών έδωσαν τη δυνατότητα στους Καμπανούς μισθοφόρους των Καρχηδονίων να μπουν στην πόλη. Παρόλα αυτά, οι υπερασπιστές κατάφεραν, με συντονισμένη προσπάθεια, να τους εκδιώξουν. Μέσα στην απόγνωσή τους, τη νύχτα, οι Σελινούντιοι έστειλαν ιππείς στον Ακράγαντα, τη Γέλα και τις Συρακούσες, ξαναζητώντας με αγωνία βοήθεια.
Ωστόσο, οι Συρακόσιοι, νομίζοντας πως ο Σελινούντας μπορούσε να υποκύψει μόνο με μακρόχρονη πολιορκία, καθυστέρησαν να καταφθάσουν, προσπαθώντας να συγκεντρώσουν ισχυρές δυνάμεις. Τις επόμενες 9 ημέρες, οι Καρχηδόνιοι και οι σύμμαχοί τους ενέτειναν τις επιθέσεις τους στο ρήγμα που είχε δημιουργηθεί και το οποίο διεύρυναν οι πολιορκητικές μηχανές. Στο τέλος, οι Ίβηρες μισθοφόροι πέτυχαν να μπουν στην πόλη όπου οι πολιορκημένοι προσπάθησαν αν τους αποκρούσουν στήνοντας οδοφράγματα ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά έριχναν πέτρες και κεραμίδια από τις στέγες.
Με τη δύση του ήλιου σταμάτησε κάθε αντίσταση και ακολούθησε ανελέητη σφαγή των περισσότερων Ελλήνων κατοίκων (16.000 νεκροί). Από τους επιζώντες, 5.000 ήταν οι αιχμάλωτοι, οι οποίοι πουλήθηκαν ως δούλοι ενώ 2.600 κατάφεραν να διαφύγουν στον Ακράγαντα.
Λίγο αργότερα έφτασε στον Ακράγαντα η βοήθεια από τις Συρακούσες, μόλις 3.000 άνδρες, οι οποίοι το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν να ζητήσουν από τον Αννίβα να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους. Ο Αννίβας όμως δεν δέχτηκε το αίτημά τους και, αφού κατεδάφισε τα τείχη, επέτρεψε μόνο στους φιλοκαρχηδόνιους κατοίκους να επιστρέψουν, με τον όρο να πληρώνουν φόρο στην Καρχηδόνα. Ωστόσο η πόλη ποτέ δεν ανέκαμψε από αυτή την καταστροφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου