ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

31 Μαρτίου 2021

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ "ΟΡΘΟΔΟΞΗ" ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΟΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

 

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΟΛΖΕΝΙΤΣΙΝ (ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ) «Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ». ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΥΠΟ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.

 

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;

 

ΜΙΑ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ. ΛΕΝΙΝ: «Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΡΩΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΕΒΡΑΙΟΣ Ή ΕΧΕΙ ΕΒΡΑΪΚΟ ΑΙΜΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ». 

 

ΟΙ «ΝΕΟΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ» ΚΑΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

 

O ΠΟΥΤΙΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ "ΖΗΝΩΝΑ ΠΑΠΑΖΑΧΟ". ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥΤΙΝ: «Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ».

 

Πούτιν: «Το 80% των μελών της πρώτης σοβιετικής κυβέρνησης ήταν Εβραίοι»

 


«Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που κυβέρνησαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Αυτό  δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαές και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι και  σήμερα  στα χέρια των δραστών».       ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΣΟΛΖΕΝΙΤΣΙΝ  (1918 - 2008)
Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο, που να μην εντυπωσιάζεται από το γεγονός, ότι ΜΟΛΙΣ ΕΠΕΣΕ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ στην Ρωσία το 1989 (ΟΛΟΙ πλέον ξέρουν ποιοι και γιατί τον φτιάξανε και γιατί τον γκρεμίσανε, δεν τους εξυπηρετούσε αρκετά σήμερα), χιλιάδες - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ - υποτίθεται φτωχοί προλετάριοι εβραίοι της Ρωσίας, βρέθηκαν το 1990, ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, πάμπλουτοι  εκατομμυριούχοι και σήμερα αγοράζουν ελληνικά νησιά.

Το  1989  οι  ιουδαϊκές  τράπεζες  της  Νέας  Υόρκης  που  δημιούργησαν  τον  κομμουνισμό  στην  Ρωσία  το  1917  αποφάσισαν  να  καταργήσουν  τον  κομμουνισμό.    Η  ενέργεια  δεν  ήταν  καθόλου  δύσκολη  γι  αυτούς.  Όπως  το  1917,  στην  κομμουνιστική  επανάσταση,  πρωταγωνιστής  ήταν  ο  ρωσικός  εβραϊσμός,  έτσι  και  72  χρόνια  αργότερα  ο  ρωσικός  εβραϊσμός  ανέτρεψε,  αριστοτεχνικά,  την  κομμουνιστική  διακυβέρνηση.
Το  1992   ο  πρόεδρος  της  Ρωσίας  Μπόρις Γιέλτσιν υπέγραψε το Ουκάζιο για την (ιουδαϊκή) ιδιωτικοποίηση στην Ρωσία με τα  κουπόνια.
Η  φαεινή  του  Σόρος,  «φιλάνθρωπου» και επενδυτή, προς  τον  Ρώσο  πρόεδρο  Γιέλτσιν  καθώς και των ειδικών της τράπεζας Goldman Sachs, η οποία εμπλεκόταν σε τεράστιες κερδοσκοπικές δραστηριότητες  και  του "Γάλλου" Ντανιέλ Κοέν  για  να  αρπάξουν  όλο  τον  πλούτο  της  Ρωσίας  ήταν  η διανομή κουπονιών ιδιωτικοποίησης σε "150 εκατομμύρια Ρώσους, ακόμα και σε βρέφη", μέσω των οποίων μπορούσαν να αγοράσουν τις μετοχές των επιχειρήσεων. Πιεσμένοι από τις ανάγκες του σήμερα, οι περισσότεροι δικαιούχοι έσπευσαν να ξαναπουλήσουν τα κουπόνια τους, τα οποία εξαγόρασαν σε εξευτελιστικές τιμές οι ιουδαίοι  διευθυντές των βιομηχανικών ή χρηματοπιστωτικών ομίλων και τα εγκληματικά δίκτυα. 
ΤΟ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:  τρία  εκατομμύρια  ρωσοεβραίων  έγιναν  πάμπλουτοι  και  150  εκατομμύρια  Ρώσοι  φτώχυναν  ακόμη περισσότερο.
  
ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΓΚΙΝΤΣΜΠΟΥΡΓΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΠΟΥΤΙΝ, Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ. ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΛΑΟ.





ΟΙ  ΒΑΣΙΚΟΙ  ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ. 

ΑΥΤΟΙ  ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ  ΤΗΝ  ΡΩΣΙΑ,  ΟΧΙ  Ο  ΠΟΥΤΙΝ.





Σύμβουλος του Πούτιν και δημιουργός RT  


 



  Putin και Lesin




O πλουσιότερος άνθρωπος στην Ρωσία

 



  Putin και Vekselberg


 


Iδιοκτήτης της εταιρείας φυσικού αερίου Novatek


 



  Putin και  Michelson





Πρόεδρος της Polyus Gold , της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χρυσού στη Ρωσία



  Putin και Prokhorov


 

  Viatcheslav Moshe Kantor

Ιδιοκτήτης του ομίλου Acron, ενός από τους κορυφαίους ομίλους παραγωγής ορυκτών λιπασμάτων στον κόσμο και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου



  Putin και Moshe Kantor


 


Πρόεδρος της En + Group και Διευθύνων Σύμβουλος της United Company Rusal,  της μεγαλύτερης εταιρείας αλουμινίου στον κόσμο



  Putin και Deripaska





  Sergey Kiriyenko  επικεφαλής της Rosatom



  Putin και Kiriyenko





Προσωπικός φίλος του Πούτιν



  Putin και Igorevich



 

  Mikhail Yefimovich Fradkov 
επικεφαλής Υπηρεσίας Πληροφοριών



  Putin και Yefimovich



Ο εβραίος ολιγάρχης Boris Spiegel Isaacovich ιδρυτής της οργάνωσης: World Without Nazism.



  Boris Spiegel και Μεντβέντεφ 

περισσότερα εδώ



  Ο εβραίος ολιγάρχης  Mikhail Maratovich Fridman (Михаи́л Мара́тович Фри́дман)



  Mikhail Fridman και Putin
Περισσότερα εδώ

  Ο εβραίος ολιγάρχης Yury Valentinovich Kovalchuk ( Юрий Валентинович kовальчук ), προσωπικός τραπεζίτης του Πούτιν.


  Yuri Kovalchuk και Putin 
περισσότερα εδώ

  Ο εβραίος ολιγάρχης Vladimir Ivanovich Yakunin (Владимир Иванович Якунин) επικεφαλής των ρωσικών Σιδηροδρόμων


  Vladimir Yakunin και Putin

περισσότερα εδώ


  Ο εβραίος ολιγάρχης Arkadi Romanovitch Rotenberg. Τραπεζίτης, ιδιοκτήτης της Ντιναμό Μόσχας, έχει στην ιδιοκτησία του και τη λέσχη τζούντο της Πετρούπολης Yavara-Neva, στην οποία ο Πούτιν είναι επίτιμος πρόεδρος. Είναι ιδιοκτήτης της Stroygazmontazh, που παράγει σωλήνες για τους αγωγούς της Gazprom και η οποία συμμετέχει στην κατασκευή του ρωσικού πετρελαϊκού αγωγού της Βαλτικής Nord Stream . Είναι ακόμα μέτοχος στην κατασκευαστική Mostotrest, που ανέλαβε έργα στο Σότσι. 


  Arkadi Rotenberg και Putin

περισσότερα εδώ


 


  O εβραίος ολιγάρχης  Vladislav Yuryevich Surkov ( Владисла в Юрьевич Сурков ) "επιχειρηματίας" και πολιτικός. Θεωρείται ως ο κύριος αρχιτέκτονας του σημερινού ρωσικού πολιτικού συστήματος. Είναι επίσης ο άνθρωπος που συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό την εκλογική νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν το 2004.



  Vladislav Surkov και Putin

Περισσότερα εδώ


 

O εβραίος ολιγάρχης Leonid Eduardovich Slutskii (Леонид Эдуардович Слуцкий)   Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας.



  Ο Leonid Slutsky
περισσότερα εδώ



 Ο εβραίος ολιγάρχης Len Blavatnik ( Леонид Валентинович Блаватник, Leonid Valentinovich Blavatnik) πρόεδρος της  Access Industries.

περισσότερα εδώ



  O εβραίος ολιγάρχης Vladimir Leonidovich Bogdanov  (Βладимир Леонидович Богданов) μεγιστάνας του πετρελαίου.



  Vladimir Bogdanov και Putin

περισσότερα εδώ

 

  Ο εβραίος ολιγάρχης Anatoly Borisovich Chubais ( Анатолий Борисович Чубайс ) 


  Anatoly Chubais και Putin

περισσότερα εδώ



 Berel Lazar και Putin
περισσότερα για τον Shlomo Dovber Pinchas Lazar εδώ



Περισσότερα για τους εβραίους ολιγάρχες

 της  Ρωσίας  του  Πούτιν  μπορείτε να

δείτε και  εδώ και εδώ.




Οι εβραϊκές ρίζες και η φιλοϊουδαϊκή πολιτική του Πούτιν


Ο παππούς του Πούτιν από την πλευρά της μητέρας του ήταν Εβραίος ο οποίος έλαβε μέρος στη Μπολσεβικική Επανάσταση και ο παππούς του από την πλευρά του πατέρα του εργάστηκε όλη τη ζωή του ως μάγειρος για τον Λένιν και τον Στάλιν. Το πατρικό όνομα της μητέρας του Πούτιν ήταν Σαλομόβιτς (Shalomovitch), το οποίο είναι προδήλως εβραϊκό, αν και ο Πούτιν, στη δεύτερη έκδοση της αυτοβιογραφίας του, φρόντισε να τροποποιηθεί το επώνυμό της σε Σελομόβα (Shelomova), ίσως προς ‘απάλυνση’ της εβραϊκής της ταυτότητάς της. Ο παππούς του Πούτιν από την πλευρά του πατέρα του, ο Σπιρίντον Ιβάνοβιτς Πούτιν (Spiridon Ivanovich Putin, 1879–1965), εργάστηκε στη ντάτσα (εξοχική βίλα) του Λένιν στο Γκόρκι ως μάγειρος και μετά από τον θάνατο του Λένιν, το 1924, συνέχισε να εργάζεται για τη χήρα του Λένιν, Nadezhda Krupskaya. Στη συνέχεια, ο Σπιρίντον μαγείρευε για τον Στάλιν όποτε επισκεπτόταν κάποια από τις ντάτσες του στη Μόσχα, καθώς και σε μια ντάτσα που ανήκε στην Επιτροπή Πόλης του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης στη Μόσχα. Ο άλλος του παππούς ήταν ουκρανοεβραϊκής καταγωγής Μπολσεβίκος ακτιβιστής.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστηρίχθηκε από την Ομοσπονδία Εβραϊκών Οργανώσεων Ρωσίας. Ο Εβραίος πρόεδρος αυτής της οργάνωσης, ονόματι Αμπράμοβιτς (Abramovich), δήλωσε, σε μια συνέντευξή του, το 2005, ότι ο Πούτιν είχε τις προϋποθέσεις να αποκτήσει την ισραηλινή υπηκοότητα ως εθνοτικώς Ιουδαίος και ότι η μητέρα του ήταν Εβραία.

 ΤΑ  ΜΜΕ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ  ΑΓΑΠΟΥΝ  ΠΟΛΥ  ΤΟΝ  ΠΟΥΤΙΝ

    Επιπλέον, ο Πούτιν, στην παιδική ηλικία του, στο Λένινγκραντ, νυν Αγία Πετρούπολη, περνούσε μεγάλο μέρος του χρόνου του (καθότι μάλιστα απουσίαζαν πολύ οι γονείς του απ’ το σπίτι) στο σπίτι μιας θρησκευόμενης εβραϊκής οικογένειας που ζούσε στο ίδιο οικοδομικό μπλοκ με τον ίδιο. Αυτό το ανέφερε ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του που κυκλοφορήθηκε το 2000. Γενικότερα, πολλοί άνθρωποι εμπιστοσύνης του Πούτιν και ο μέντοράς του στο τζούντο ήταν Εβραίοι. Εξού και τα ΜΜΕ του Ισραήλ είναι παραδοσιακά φιλικά διακείμενα στον Πούτιν.


    Ο Πούτιν όχι μόνο ανέτρεψε την αρνητική πολιτική της παλαιάς σοβιετικής ελίτ εναντίον του Ιουδαϊσμού και ειδικώς του Σιωνισμού, αλλά ακόμη, επί προεδρίας Πούτιν, η οργάνωση των Χασιδιστών Εβραίων FJCR απέκτησε μεγάλη επιρροή και ο Πούτιν ευνόησε τη δημιουργία ιουδαϊκών συναγωγών στη Ρωσία. Ο ίδιος επισκέφθηκε την ιουδαϊκή συναγωγή της Μόσχας και συμμετείχε στην τελετή αφής της Χανουκά σε ιουδαϊκές συναγωγές στη Ρωσία.


    Ο Μιχαήλ Χλενόφ (Mikhail Chlenov), υπό την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα του Ευρασιατικού Ιουδαϊκού Κονγκρέσου (Euro-Asian Jewish Congress), έχει επισημάνει ότι η φιλοϊουδαϊκή στάση τού Πούτιν είναι μια από τις βασικές αιτίες για τις οποίες τα κρούσματα αντισημιτισμού είναι σχετικά σπάνια στη Ρωσία. Για παράδειγμα, το 2013, το Ρωσικό Ιουδαϊκό Κονγκρέσο επεσήμανε και κατήγγειλε μόλις δέκα περιστατικά αντιεβραϊκών επιθέσεων, σε σύγκριση με δεκάδες που σημειώθηκαν την αντίστοιχη περίοδο στη Γαλλία.


Ο ΠΟΥΤΙΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ  ΕΒΡΑΪΚΑ  ΜΟΥΣΕΙΑ


    Ο ραβίνος Μπαρούχ Γκόριν (Baruch Gorin), βοηθός του Αρχιραβίνου της Ρωσίας Μπερέλ Λαζάρ (Berel Lazar) και πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου και Κέντρου Ανεκτικότητας (Jewish Museum and Tolerance Center) στη Μόσχα, το οποίο έχει μια περιουσία άνω των πενήντα εκατομμυρίων δολαρίων, αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή του Πούτιν για τη δημιουργία και την κρατική χρηματοδότηση αυτού του ιδρύματος, που άρχισε να λειτουργεί το 2012. Σε αυτό το μουσείο μάλιστα, ο Πούτιν δώρισε συμβολικά έναν μηνιαίο μισθό του.
Επίσης, το 2012, ο Αρχιραβίνος της Ρωσίας Μπερέλ Λαζάρ ξενάγησε προσωπικά τον Πούτιν στο Δυτικό Τείχος της Ιερουσαλήμ.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


  1. Η Ρωσία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τουρκίας – Πλοίο της ψάχνει τα Ελληνικά υποβρύχια.
    Το τηλεφώνημα Πούτιν – Ερντογάν δεν έφερε συνεννόηση στο θέμα της Λιβύης, αλλά ο Ρώσος Πρόεδρος δίνει την βοήθεια του στην Ανατολική Μεσόγειο.
    Η Τούρκος Πρόεδρος έχει έρθει σε δύσκολη θέση στο εσωτερικό, από την μια η οικονομία και από την άλλη η αντίδραση της Αθήνας, φέρνει αντιδράσεις ακόμα και δημόσια. Θέλοντας να παρουσιάσει μια νίκη στην Ανατολική Μεσόγειο, το τουρκικό υπουργείο άμυνας ζήτησε την βοήθεια των Ρώσων για τις κινήσεις του Ελληνικού στόλου και ειδικά των υποβρυχίων 214
    Οι Ρώσοι έχουν στην περιοχή ένα πολεμικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου και έχουν αρκετές πληροφορίες για όσα έχουν συμβεί τις προηγούμενες ημέρες, ακόμα και για το επεισόδιο ανάμεσα στις δύο φρεγάτες. Γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει συμβεί, ασχέτως τι έχει κυκλοφορήσει, και φρόντισαν ήδη με διαρροή επιλεγμένης πληροφορίας να πούνε στην Τουρκία ότι ξέρουν, κάτι που έφερε και την επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν.
    Λίγο πριν το τηλεφώνημα των δύο ηγετών, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ανέφερε πως η Μόσχα δεν επεμβαίνει στις διαμάχες στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά αν κάποιο από τα εμπλεκόμενα μέρη το ζητήσει θα το κάνει.
    Η κινήσεις αυτές της Μόσχας δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου έσπευσαν να στείλουν στην περιοχή το δικό τους πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου
    ViaDiplomacy ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
    Ζ.Π.

11 σχόλια:

  1. Bloomberg: ΟΙ ΔΕΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 20 ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥΣ "ΡΩΣΟΥΣ" ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ.


    Οι λεγόμενοι Ρώσοι ολιγάρχες, ανάμεσά τους και ο πασίγνωστος Ρομάν Αμπράμοβιτς, μπήκαν στο στόχαστρο χωρών της Δύσης και είδαν τα περιουσιακά τους στοιχεία να κατάσχονται. Πολλοί από αυτούς βρίσκονται στον στενό κύκλο συμβούλων και συνεργατών τρόπον τινά του Βλαντιμίρ Πούτιν. Συνολικά, μεγιστάνες συνολικής αξίας τουλάχιστον 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από την έναρξη του πολέμου έχουν πληγεί από κυρώσεις.

    Κατατοπιστική είναι η έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg και των δημοσιογράφων Stephanie Baker και Tom Maloney οι οποίοι σε εκτενές άρθρο τους φανερώνουν πώς, γιατί και ποιοι είναι οι ολιγάρχες που αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να κάνουν business σε παγκόσμιο επίπεδο παρά τον επιθετικό πόλεμο του Πούτιν.

    Παρά το μπαράζ, ωστόσο, των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί, οι μισοί από τους 20 ισχυρότερους ολιγάρχες της Ρωσίας φαίνεται πως έχουν αποφύγει να τους επιβληθούν μέτρα και οι λόγοι είναι αρκετοί. Η προσπάθεια απομόνωσης της Ρωσίας από τη διεθνή χρηματοδότηση και πίεσης προς τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν – ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία – οδήγησε το Ηνωμένο Βασίλειο να επιβάλει κυρώσεις σε 10 από τους πλουσιότερους δισεκατομμυριούχους και την Ευρωπαϊκή Ένωση εννέα. Αντίθετα, οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις μόνο σε τέσσερις.


    Όπως προκύπτει από την έρευνα, μόνο τρεις από τους 20 πλουσιότερους ολιγάρχες εμφανίζονται και στις τρεις λίστες, με τέσσερις από τους πέντε να μην έχουν υποστεί κυρώσεις ούτε από την ΕΕ, ούτε από τις ΗΠΑ, ούτε και από την Μεγάλη Βρετανία.

    «Επικεφαλής» είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Ποτάνιν, ένας μεγιστάνας των μετάλλων που η περιουσία του στις 18 Φεβρουαρίου ανερχόταν στα 30 δισ. δολάρια. Αυτή τη στιγμή, ο πλουσιότερος από τους ολιγάρχες που έχουν υποστεί κυρώσεις είναι ο Alexey Mordashov, ο κύριος μέτοχος της Severstal PJSC, της τέταρτης μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Ρωσίας, ο οποίος είδε την ΕΕ να δεσμεύει τα περιουσιακά του στοιχεία στις 28 Φεβρουαρίου και το Ηνωμένο Βασίλειο δύο εβδομάδες αργότερα.

    Ο μεγιστάνας της ενέργειας, Leonid Mikhelson, ο μεγιστάνας του χάλυβα Vladimir Lisin και ο Vagit Alekperov, πρόεδρος του πετρελαϊκού κολοσσού Lukoil PJSC, είναι μεταξύ των άλλων πλουσιότερων Ρώσων που δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις. Όπως επισημαίνει το Bloomberg η παρακολούθηση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν παραμένει δύσκολη, καθώς η Ουάσιγκτον, οι Βρυξέλλες και το Λονδίνο εκδίδουν κυρώσεις κατά βούλησιν και χωρίς απαραίτητα να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ τους. Αντίστοιχα η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Ιαπωνία έχουν επιβάλει τους δικούς τους περιορισμούς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε όλους

      Στο ερώτημα λοιπόν, γιατί δεν βρίσκονται όλοι οι Ρώσοι ολιγάρχες σε κάποια λίστα κυρώσεων μία και μόνο απάντηση δεν υπάρχει. Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται αναλύσεις ειδικών σε θέματα κυρώσεων το να επιβληθούν κυρώσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα δεν είναι μία απλή διαδικασία, καθώς σε έναν βαθμό δεν επηρεάζεται μόνο το πρόσωπο, ούτε η πατρίδα του στην οποία δραστηριοποιείται κυρίως, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επηρεαστεί αρνητικά και η χώρα που επιβάλλει της κυρώσεις, εάν οι δραστηριότητές του επεκτείνονται και εκεί. Άλλωστε ειδικά οι Ρώσοι ολιγάρχες δραστηριοποιούνται σε μεγάλο βαθμό εντός και εκτός Ρωσίας με σημαντικά μερίδια σε τεράστιες εταιρείες ενέργειας, μετάλλων και λιπασμάτων σε πολλές χώρες του πλανήτη.

      «Υπάρχουν λόγοι να κυνηγάς ορισμένους ολιγάρχες και υπάρχουν λόγοι να κρατάς μερικούς σε εκκρεμότητα», λέει στο Bloomberg ο Τζον Σμιθ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της μονάδας κυρώσεων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, του Γραφείου Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC), μέχρι τον Μάιο του 2018, και τώρα είναι συνεργάτης στη δικηγορική εταιρεία Morrison & Foerster στην Ουάσιγκτον, DC «Μπορεί είτε επειδή πιστεύεται ότι δεν είναι στο κέντρο αποφάσεων του Κρεμλίνου, είτε οι όποιες κυρώσεις μπορεί να είναι δύσκολο να σχεδιαστούν έτσι ώστε να έχουν τις λιγότερες επιπτώσεις στις χώρες που τις επιβάλλουν».

      Άλλωστε, οι ΗΠΑ έμαθαν από την εμπειρία του 2018, όταν επέβαλαν κυρώσεις στον δισεκατομμυριούχο Oleg Deripaska, ο οποίος έλεγχε την United Co. Rusal International PJSC, τη μεγαλύτερη εταιρεία αλουμινίου στον κόσμο εκτός Κίνας. Αυτό προκάλεσε τις παγκόσμιες τιμές να εκτιναχθούν στα ύψη, επανερχόμενες σε σταθεροποίηση μόνο αφού ο Deripaska συμφώνησε να παραιτηθεί από τον έλεγχο της Rusal το 2019.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Πώς επηρέασαν οι κυρώσεις τους Ρώσους δισεκατομμυριούχους;

      Ορισμένοι Ρώσοι στοχοποιήθηκαν λόγω των σαφών δεσμών τους με κρατικές εταιρείες, ανεξάρτητα από την καθαρή τους περιουσία: ο Igor Shuvalov, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι τώρα πρόεδρος της κρατικής τράπεζας VEB, ενώ ο Sergey Ivanov είναι διευθύνων σύμβουλος της κρατικά ελεγχόμενης εταιρεία διαμαντιών Alrosa PJSC και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Gazprombank.

      Οι άνευ προηγουμένου κυρώσεις μπορεί να επεκτάθηκαν σε μεγάλο μέρος του πλανήτη, ωστόσο οι πλούσιοι Ρώσοι, μετακίνησαν όσο πρόλαβαν περιουσιακά στοιχεία με αποτέλεσμα πολλές χώρες, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία να προχωρήσουν σε κατασχέσεις ακόμη και γιοτ και ιδιωτικών αεροσκαφών. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο μεγαλύτερος μέτοχος της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χάλυβα της Ρωσίας, Evraz Plc, πουλά την ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι μετά από τις κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ.

      Ο Alisher Usmanov, ο οποίος κατέχει το 49% της USM, η οποία ελέγχει την εταιρεία παραγωγής χάλυβα και σιδηρομεταλλεύματος Metalloinvest, υπέστη κυρώσεις από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ. Είχε ήδη μεταβιβάσει το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας του και άλλης περιουσίας του σε αμετάκλητα καταπιστεύματα των οποίων δεν είναι πλέον δικαιούχος.

      Αυτή η κίνηση έχει περιπλέξει τις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης να μπλοκάρει την περιουσία του, συμπεριλαμβανομένου του μήκους 156 μέτρων γιοτ του, Dilbar, που τώρα βρίσκεται στο Αμβούργο της Γερμανίας. Οι ανησυχίες για πιθανές επιπτώσεις στην αγορά έγιναν γρήγορα σαφείς, παρόλο που ο Usmanov πιστεύεται ότι κατέχει λίγο λιγότερο από το 50%, το όριο στο οποίο οι κυρώσεις επιβάλλονται στις εταιρείες του. Αφού οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στον Ουσμάνοφ στις 3 Μαρτίου, μπλοκάροντας τα προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έκανε στροφή την ίδια μέρα και εξέδωσε άδειες που επιτρέπουν σε οποιεσδήποτε εταιρείες που ανήκουν στην πλειοψηφία τους, άμεσα ή έμμεσα, να συνεχίσουν να λειτουργούν.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Οι πλουσιότεροι Ρώσοι που έχουν υποστεί κυρώσεις

      MORDASHOV-1
      Ο Μορντάσοφ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Severstal, της τέταρτης μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Ρωσίας. Κατέχει επίσης μερίδια στην εταιρεία παραγωγής εξοπλισμού παραγωγής ενέργειας Power Machines και στην TUI, έναν ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό πράκτορα. Έχει επενδύσεις στον National Media Group, στην Bank Rossiya και στον τηλεπικοινωνιακό φορέα Rostelecom. Την ίδια μέρα που του επιβλήθηκαν κυρώσεις, μετέφερε τον έλεγχο ενός μεριδίου περίπου 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Nordgold στη σύζυγό του, Μαρίνα Μορντάσοβα, στην οποία δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

      usmanov-1
      Ο Ουσμάνοφ κατέχει το 49% της USM, ενός επενδυτικού ομίλου με έδρα τη Ρωσία που ελέγχει τη Metalloinvest, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος της Ρωσίας, και τη MegaFon, μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Έχει επίσης μερίδια στην AliExpress Russia Holding και στην Akkermann Cement, και ελέγχει την Kommersant, μια ρωσική εφημερίδα.

      melnichenko-1
      Ο Melnichenko είναι ο ιδρυτής της EuroChem, παραγωγού ορυκτών λιπασμάτων και αγροτικών προϊόντων. Κατέχει επίσης το μεγαλύτερο μέρος της Suek, του μεγαλύτερου προμηθευτή θερμικού άνθρακα της Ρωσίας. Οι άλλες επενδύσεις του Melnichenko περιλαμβάνουν συμμετοχές σε ακίνητα και μερίδιο στη Rosseti Siberia, έναν εισηγμένο διανομέα ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρωσία.

      vekselberg-1
      Ο Vekselberg είναι πρόεδρος της Renova, του επενδυτικού ομίλου που έχει μερίδιο στην United Co. Rusal, τον μεγαλύτερο παραγωγό αλουμινίου της Ρωσίας. Η εταιρεία με έδρα τις Μπαχάμες κατέχει επίσης μετοχές στους κατασκευαστές εξοπλισμού Sulzer και Oerlikon. Κατέχει περιφερειακά αεροδρόμια στη Ρωσία και πούλησε το 12,5% μιας ρωσικής πετρελαϊκής επιχείρησης για 7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013.

      timchenko-1
      Ο Timchenko ελέγχει τον Όμιλο Volga, μια εταιρεία με έδρα τη Ρωσία με συμφέροντα στην ενέργεια, τις μεταφορές και τις κατασκευές. Οι μεγαλύτερες συμμετοχές του περιλαμβάνουν το 23,5% της εισηγμένης εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου Novatek και το 14,5% του κατασκευαστή χημικών Sibur. Η Novatek είναι υπεύθυνη για το 10% περίπου της παραγωγής φυσικού αερίου της Ρωσίας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. abramovich-1
      Ο Αμπράμοβιτς είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Evraz, της δεύτερης μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Ρωσίας. Κατέχει μερίδια στη Norilsk Nickel, τον μεγαλύτερο παραγωγό εξευγενισμένου νικελίου στον κόσμο, και στην Chelsea του Λονδίνου. Έκτισε την περιουσία του από μερίσματα και πωλήσεις ιδιωτικοποιημένων περιουσιακών στοιχείων που απέκτησε από την πρώην Σοβιετική Ένωση, συμπεριλαμβανομένων των Sibneft και Aeroflot.

      kerimov-1
      Η οικογένεια του Kerimov ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Polyus, του μεγαλύτερου παραγωγού χρυσού στη Ρωσία. Η εταιρεία εξόρυξης και εξερεύνησης που εδρεύει στη Μόσχα—ανεπηρέαστη από κυρώσεις—παρήγαγε 2,8 εκατομμύρια ουγγιές χρυσού το 2020 και ελέγχει τα δικαιώματα για περισσότερα από 61 εκατομμύρια ουγγιές σε αποδεδειγμένα αποθέματα. Ο Kerimov έχει επίσης πραγματοποιήσει επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων της Μόσχας.

      rashnikov-1
      Ο Rashnikov είναι ο πρόεδρος της Magnitogorsk Iron & Steel Works, μιας Ρωσικής εταιρείας παραγωγής χάλυβα και σωλήνων. Η εισηγμένη εταιρεία είχε έσοδα 11,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021. Ο Ράσνικοφ απέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της τη δεκαετία του 1990 αγοράζοντας μετοχές που διανεμήθηκαν από τη ρωσική κυβέρνηση σε εργάτες εργοστασίων μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

      fridman-1
      Ο Fridman είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Alfa Group, μιας επενδυτικής εταιρείας που κατέχει μερίδια στην Alfa Bank, την πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, και την X5, μια ρωσική εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων. Μέσω της LetterOne με έδρα το Λουξεμβούργο, κατέχει μερίδια στη γερμανική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου Wintershall DEA και στη διεθνή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Veon. Οι μετοχές του στη LetterOne έχουν παγώσει ως αποτέλεσμα των κυρώσεων και έχει παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο.

      khan-1
      Ο Khan είναι εταίρος στην Alfa Group, μια επενδυτική εταιρεία που κατέχει μερίδια στην Alfa Bank, την πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, και την X5, μια ρωσική εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων. Μέσω της LetterOne με έδρα το Λουξεμβούργο, ο δισεκατομμυριούχος κατέχει επίσης μερίδιο στην ευρωπαϊκή εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου Wintershall DEA και στη διεθνή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Veon.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Είναι αποτελεσματικές οι κυρώσεις;

      Ένα μήνα μετά την εισβολή, η Ρωσία είναι πλέον η χώρα με τις περισσότερες κυρώσεις στον κόσμο. Το πάγωμα των αποθεματικών της κεντρικής τράπεζας και η απομάκρυνση ορισμένων τραπεζών από το διεθνές σύστημα πληρωμών έπληξαν το ρούβλι και προκάλεσαν τη χώρα στα πρόθυρα μιας χρεοκοπίας.

      Ωστόσο, η ανάλυση του Bloomberg για χιλιάδες αρχεία κυρώσεων δείχνει ότι υπάρχουν εντυπωσιακές διαφορές μεταξύ των κυρώσεων που επιβάλλονται από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ.

      Συνολικά, οι ΗΠΑ έχουν παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία 852 ατόμων, η Ευρωπαϊκή Ένωση 775 και το Ηνωμένο Βασίλειο 982. Ωστόσο, πολλές από αυτές τις κυρώσεις δεν αλληλεπικαλύπτονται. Ενώ σε σχεδόν 550 άτομα έχουν επιβληθεί κυρώσεις τόσο από το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και από την ΕΕ, το κοινό έδαφος με τις ΗΠΑ είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί.

      kyroseis-synolikes-1
      Ακόμη και οι ειδικοί δυσκολεύονται να ξεμπλέξουν τα νήματα, λέγοντας ότι οι αποκλίσεις θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων. «Σίγουρα δεν βλέπω πουθενά κανένα μοτίβο», λέει ο George Voloshin, ειδικός σε κυρώσεις που παρακολουθεί τη Ρωσία ως διευθυντή της Aperio Intelligence με έδρα το Παρίσι. «Εξακολουθώ να μην πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής βρίσκονται στην ίδια σελίδα όσον αφορά τη στρατηγική, αν και ισχυρίζονται ότι έχουν κάποιο συντονισμό».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. Πλουσιότεροι "Ρώσοι" χωρίς να έχουν υποστεί κυρώσεις

      Όπως αναφέρει το Bloomberg, πολλοί δισεκατομμυριούχοι δραστηριοποιούνται σε ζωτικής σημασίας παγκόσμιους τομείς βασικών εμπορευμάτων και κατέχουν σημαντικά μερίδια σε μεγάλες εταιρείες που προμηθεύουν δυτικά έθνη. «Ένας πρωταρχικός στόχος των κυρώσεων πρέπει να είναι να βλάψουμε τον στόχο των κυρώσεων περισσότερο παρά να βλάψουμε τον εαυτό μας», λέει ο Smith. «Όταν μιλάτε για φυσικό αέριο, η Ευρώπη χρειάζεται ακόμα τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα κοιτάξουν πολύ προσεκτικά για να δουν ποια προϊόντα από τη Ρωσία μπορεί να είναι σχεδόν απαραίτητα για εμάς και τις εταιρείες τρίτων χωρών και θα προσπαθήσουν να αποφύγουν αυτές τις επιπτώσεις».

      Για παράδειγμα, ο Potanin, ο οποίος έκανε την περιουσία του τη δεκαετία του 1990, είναι ένας από τους βασικούς ολιγάρχες της Ρωσίας και παραμένει ακόμη χωρίς κυρώσεις. Είναι ένας από τους πολλούς μεγιστάνες που έπαιξαν χόκεϊ με τον Πούτιν και βοήθησαν το Κρεμλίνο να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014. Στον απόηχο της εισβολής έχασε πολυπόθητες θέσεις σε πολιτιστικά ιδρύματα των ΗΠΑ και εξέπληξε πολλούς επικρίνοντας τα σχέδια του Κρεμλίνου για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ξένων εταιρειών που αποχώρησαν από τη Ρωσία.

      Ο Potanin κατέχει το 36% της MMC Norilsk Nickel PJSC, καθιστώντας τον μεγαλύτερο μέτοχο σε μια εταιρεία που αντιπροσωπεύει περίπου το 10% του εξευγενισμένου νικελίου και το 40% της παγκόσμιας παραγωγής παλλαδίου – ζωτικής σημασίας για την κατασκευή ημιαγωγών, ήδη σε έλλειψη πριν από τον πόλεμο.

      potanin-1
      Ο Potanin είναι ο πρόεδρος της Norilsk Nickel, του μεγαλύτερου παραγωγού νικελίου υψηλής ποιότητας στον κόσμο. Κατέχει περίπου το ένα τρίτο της εταιρείας με έδρα τη Dudinka στη Ρωσία, η οποία είχε έσοδα 17,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021. Οι άλλες επενδύσεις της Potanin περιλαμβάνουν το μερίδιο ελέγχου στην Petrovax Pharm, μια ρωσική φαρμακευτική εταιρεία.

      Διαγραφή
    7. mikhelson-1
      Ο Mikhelson είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Novatek, του μεγαλύτερου μη κρατικού παρόχου φυσικού αερίου στη Ρωσία. Ο δισεκατομμυριούχος κατέχει περίπου το ένα τέταρτο της εισηγμένης εταιρείας, η οποία παράγει περίπου το 10% του φυσικού αερίου της χώρας. Κατέχει επίσης μερίδιο 30,6% στην πετροχημική εταιρεία Sibur.

      lisin-1
      Ο Lisin είναι ο πρόεδρος της Novolipetsk Steel, της μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Ρωσίας. Η εισηγμένη εταιρεία παρήγαγε 15,7 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ακατέργαστου χάλυβα και είχε έσοδα 16,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021. Κατέχει επίσης τη Freight One, εταιρεία σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών στη Ρωσία.

      alekperov-1
      Ο Alekperov είναι ο πρόεδρος της Lukoil, της εισηγμένης εταιρείας παραγωγής περίπου του 2% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου. Η εταιρεία με έδρα τη Μόσχα απασχολεί περισσότερους από 100.000 ανθρώπους και είχε έσοδα 125,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021. Ο Alekperov’s εισέπραξε περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα. Είναι επίσης συνιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Σπαρτάκ Μόσχας.

      prokhorov-1
      Ο Prokhorov ίδρυσε την Onexim Group, μια εταιρεία με έδρα τη Μόσχα με συμφέροντα στον τραπεζικό τομέα, τις ασφάλειες και την ακίνητη περιουσία. Κατέχει επίσης μερίδια στις τράπεζες Renaissance Capital και Renaissance Credit. Ο Προκόροφ ήταν ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ των Μπρούκλιν Νετς και της έδρας της πριν τα πουλήσει στον άλλο δισεκατομμυριούχο Τζο Τσάι.

      rybolovlev-1
      Ο γνωστός σε εμάς τους Έλληνες Ριμπολόβλεφ, λόγω του ότι έχει αγοράσει το νησί του Ωνάση, τον Σκορπιό, πούλησε δύο ρωσικές εταιρείες παραγωγής λιπασμάτων για περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2010 και το 2011. Επίσης πούλησε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια μετοχών Uralkali στην αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας το 2007 και αγόρασε μια συλλογή έργων τέχνης, κοσμημάτων, κατοικιών, γιοτ καθώς και μερίδια στην Τράπεζα Κύπρου και τον ποδοσφαιρικό σύλλογο AS Monaco. Την τελευταία δεκαετία είναι κάτοικος Μονακό.

      kantor-1
      Ο Kantor είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος της Acron, μιας ρωσικής εταιρείας παραγωγής ορυκτών λιπασμάτων. Η εταιρεία με έδρα το Velikiy Novgorod είχε παραγωγή άνω των 7 εκατομμυρίων τόνων και έσοδα 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020. Ο δισεκατομμυριούχος κατέχει επίσης τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο πρωτοποριακής τέχνης του 20ου αιώνα.

      fedun-1
      Ο Fedun είναι αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Lukoil, μιας ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου. Ηγήθηκε της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας με έδρα τη Μόσχα και διατηρεί με την οικογένειά του περίπου το 12% αυτής. Ο Fedun έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα από το μερίδιό του στη Lukoil. Είναι επίσης συνιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Σπαρτάκ Μόσχας.

      abramov-1
      Ο Abramov είναι συνιδρυτής της Evraz, της δεύτερης μεγαλύτερης χαλυβουργίας στη Ρωσία. Κατέχει το 19,3% της εταιρείας καθώς και το 1,6% της Norilsk Nickel, του μεγαλύτερου παραγωγού νικελίου στον κόσμο. Άλλα συμφέροντα περιλαμβάνουν το 40% της Truphone με έδρα το Λονδίνο και το 19,3% της Ρωσίας Forest Products Group, μια επιχείρηση ξυλείας και μεταφορών στη Σιβηρία.


      Ο Guryev είναι ο ιδρυτής και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Phosagro, του μεγαλύτερου κατασκευαστή φωσφορικών λιπασμάτων στην Ευρώπη. Η εταιρεία με έδρα τη Μόσχα παράγει αμμωνία, λιπάσματα με βάση το άζωτο και φωσφορικά άλατα ζωοτροφών για παραγωγούς γεωργικών προϊόντων σε περισσότερες από 100 χώρες. Ανέφερε έσοδα 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020.

      Σημειώνεται επίσης πως αρκετοί μεγιστάνες χάλυβα έχουν γλιτώσει τις κυρώσεις, ακόμη και όταν η ΕΕ επέβαλε απαγόρευση στις εισαγωγές ορισμένων ρωσικών προϊόντων χάλυβα, μια κίνηση που αναμένεται να κοστίσει στη Ρωσία 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ (3,6 δισεκατομμύρια δολάρια) σε χαμένα έσοδα από τις εξαγωγές.

      Πέρα από τους δισεκατομμυριούχους, υπάρχουν και άλλες λιγότερο γνωστές αλλά πολιτικά συνδεδεμένες προσωπικότητες που δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    8. Με διαταγή Πούτιν καταστράφηκε σήμερα , μετα από 38 ημέρες το διυλιστήριο πετρελαίου «Κρέμεντσουγκ» ιδιοκτησίας του Ιουδαίου Ολιγάρχη Ιγκόρ Καλομοϊτσκι.


      Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ιγκόρ Κονασένκοφ, "Σήμερα το πρωί, υψηλής ακρίβειας όπλα μεγάλης εμβέλειας κατέστρεψαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης βενζίνης και ντίζελ του διυλιστηρίου πετρελαίου Kremenchug, από το οποίο προμηθεύονταν καύσιμα τα ουκρανικά στρατεύματα στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές της χώρας". Στρατιωτικά αεροδρόμια στις πόλεις Πολτάβα και Ντνιεπροπετρόβσκ τέθηκαν επίσης εκτός λειτουργίας, ενώ πύραυλοι υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύτηκαν από αέρος χρησιμοποιήθηκαν για να τους νικήσουν.
      Το Ντνιεπροπετρόβσκ είναι το βασίλειο του Καλομοϊτσκι.
      Για να τα πούμε περιληπτικά.
      Ο Καλομοϊτσκι που διόρισε τον Ζελένσκι φώναξε τον Αμπράμοβιτς ως μεσολαβητή με τον ιουδαίο διαπραγματευτή.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    9. Ο εβραϊκός παράγοντας... Τι θα γινόμαστε χωρίς αυτόν;

      Από την αρχή του Πολέμου στην Ουκρανία τα Ντνιεπροπετρόβσκ το Βασίλειο του Καλομοϊτσκι και τα διυλιστήρια «Κρεμεντσούκ» παρέμειναν εκτός των επιθέσεων.
      Η ρωσική αεροπορία κατέστρεφε τις αποθήκες καυσίμων σε όλη την Ουκρανία, αλλά το διυλιστήριο πετρελαίου «Κρεμεντσούκ» , που ανήκει στον Καλομοϊτσκι συνέχιζε ήρεμα να παρέχει καύσιμα στην Οδησσό!
      Τα βενζινάδικα ήταν γεμάτα, δεν υπήρχαν ελλείψεις και τα καύσιμα κινούσαν τις Ενόπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας!

      Οι Ρώσοι που περίμεναν τον ρωσικό στρατό να τους ελευθερώσει δεν καταλάβαιναν τι γινόταν. Ο Καλομοϊτκσι έκανε το Μαϊντάν, ο Καλομοϊτσκι έκανε το Αζόφ. Ο Καλομοϊτσκι βρήκε τον Ποροσένκο και οταν μαλώσανε τον έριξε και εφερε τον Ζελένσκι .

      Και ο άλλος εβραϊκός παράγων, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ξέχασε την αργία του Σαββάτου και αμάρτησε για να σώσει την Ειρήνη και πήγε στη Μόσχα πρώτη φορά στις 6 Μαρτίου, να προλάβει .

      Για κάποιο λόγο, κανείς δεν άγγιζε μέχρι σήμερα τις επιχειρήσεις του Καλομόϊσκι. Στο Ντνιεπροπετρόβσκ, όπου κατέχει τα πάντα εκεί, στο Κρέμεντσκουκ , το Κριβί Ριχ , είναι ασφαλή και υγιή.
      Το διυλιστήριο συνέχιζε για 38 ημέρες πολέμου να τροφοδοτεί με βενζίνη και καύσιμα τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

      Η εμφάνιση του Ρομάν Αμπράμοβιτς ως μεσολαβητή οφειλόταν στις συμφωνίες μεταξύ Αμπράμοβιτς και Καλομόϊτσκι.

      Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς βρέθηκε στη ρωσική ομάδα διαπραγματεύσεων κατόπιν προτροπής Εβραϊκων «συμφερόντων» που κινητοποιήθηκαν μέσω των διεθνών σχέσεων του Ιγκόρ Καλομόϊτσκι, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στο Ντνίπρο.

      Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς διαπραγματευόταν με τον «Ουκρανό» «διαπραγματευτή» Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, που είναι από την Σμίλα, στην οποία υπήρχε και Συναγωγή και ευάριθμη ιουδαϊκή Κοινότητα, τον πρωθυπουργό Μιχαήλ (Μωυσή) Μισούτιν του οποίου το Πατρονιμα είναι Μωυσέγιεβιτς και του οποίου η μητέρα εχει το ρωσικόταστο όνομα Λουίζα και τον επίσης Ιουδαίο Μεντμέντεφ.

      Ο Αμπράμοβιτς είναι ο μόνος Ρώσος Ολιγάρχης που έχει διατηρήσει καλό όνομα στις εβραϊκές κοινότητες της Ευρώπης και δεν έχει χάσει την επαφή με το Κρεμλίνο.

      Ο Κολομόϊσκι τον τελευταίο μήνα προώθησε ενεργά την ιδέα δημιουργίας μιας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντνεπροπετρόβσκ», η οποία θα πρέπει όμως θα έπρεπε να μείνει στο απυρόβλητο και να την παρακάμψουν οι Ρώσοι. Ο Καλομοϊτσκι απαιτούσε να μην βομβαρδίσουν την πόλη και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, και υποσχόταν να αποσύρει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από το Ντονμπάς και να δώσει ένα διάδρομο για το πέρασμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εάν δοθεί εγγυήσεις ασφαλείας στον ίδιο και την εβραϊκή κοινότητα της πόλης.

      Αυτές οι απαιτήσεις του Καλομόϊτσκι μεταδόθηκαν στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και τις προωθεί ενεργά στη Μόσχα. Ειδικότερα, αυτό εξηγεί την άρση των δυτικών κυρώσεων κατά του δισεκατομμυριούχου, καθώς και τις ενεργές κινήσεις του μεταξύ Κιέβου, Μόσχας και Κωνσταντινούπολης .

      Τα περιουσιακά στοιχεία του Κολομόισκι επλήγησαν τελικά από πυραυλικές επιθέσεις.Αυτό δείχνει ότι ο αρχιστράτηγος αποφάσισε, όπως προέβλεπε ο Ραζμάν Καντίροφ .

      Κάποια μέρα θα μάθουμε ποιος ακριβώς διαπραγματεύτηκε με τον Καλομόϊτσκι.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    10. Οι 100 πλουσιότεροι επιχειρηματίες στην Ουκρανία ελέγχουν περίπου 44,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, το οποίο αντιπροσωπεύει το 27% του ουκρανικού ΑΕΠ τον Σεπτέμβριο του 2021.

      Οι 10 κορυφαίοι Ουκρανοί ολιγάρχες αναγνωρίστηκαν ως:

      Βαθμός Ολιγαρχικός Τιμή Σημειώσεις
      1 Ρινάτ Ακμέτοφ 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια Παραγωγή και διανομή ενέργειας, εξόρυξη άνθρακα και σιδηρομεταλλεύματος, μεταλλουργία, βιομηχανία μέσων ενημέρωσης
      2 Βίκτορ Πίντσουκ 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια Κύλισμα χάλυβα, βιομηχανία μέσων μαζικής ενημέρωσης
      3 Κοστιάντιν Ζεβάγκο 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια Τραπεζικές συναλλαγές, κατασκευή οχημάτων, εξόρυξη σιδηρομεταλλεύματος
      4 Ιόρ Κολομόισκι 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια Τράπεζες, αργό πετρέλαιο
      5 Χενάντι Μποχολιούμποφ 1,7 δις δολάρια. Τραπεζική
      6 Ο Ολεκσάντρ και η Χάλινα Χερέχα 1,7 δις δολάρια. Λιανικός
      7 Πέτρο Ποροσένκο $1,6 δις Κατασκευή οχημάτων, ζαχαροπλαστική
      8 Βάντιμ Νοβίνσκι 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια Μεταλλουργία, ναυπηγική, Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία
      9 Ολεκσάντρ Γιαροσλάβσκι 820 εκατομμύρια δολάρια. Ακίνητα, μεταλλουργία
      10 Γιούρι Κοσιούκ 780 εκατομμύρια δολάρια Γεωργία, βιομηχανία τροφίμων
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...