ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Απριλίου 2021

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: «Ευτυχώς δεν έχω ελληνική κουλτούρα. Μεγάλωσα σε νιγηριανό σπίτι, όχι σε ελληνικό. Έχω γνήσια νιγηριανή κουλτούρα, όχι ελληνική. Πρόκειται για πειθαρχία, αφορά τον σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών».

 

Πρώτοι οι Αντετοκούνμπο της φυλής Γιορούμπα της Νιγηρίας στις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ. 

 

 6,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΓΙΟΡΟΥΜΠΑ.

Daily Mail: Μουσουλμανική ΜΚΟ από Λονδίνο χρηματοδότης των Σομαλών που εισβάλλουν στην Ελλάδα.

 Μουσουλμανική φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Λονδίνο, κατηγορείται για χρηματοδότηση συμμοριών, οι οποίες μετέφεραν Σομαλούς μετανάστες στην Ελλάδα.  (Παρακάτω  χάρτης  της  αγγλικής  εφημερίδας  που  εμφανίζει  τα  βουλγαροσκόπια  ως  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ).

 Daily Mail: Μουσουλμανική ΜΚΟ από Λονδίνο χρηματοδότης των Σομαλών που εισβάλλουν στην Ελλάδα - TimelineΣΟΜΑΛΟΙ - Newsbomb

 

Ο  ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ   ΣΕ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ  ΓΙΑΤΙ  ΟΙ  ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ   ΕΛΛΗΝΕΣ  ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΟΝ  ΕΚΑΝΑΝ  ΜΕ  ΤΟ  ΖΟΡΙ  ΕΛΛΗΝΑ.


ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:  «Ευχαριστούμε  τους  λαθρομετανάστες  που  διάλεξαν  να έρθουν  να  μείνουν  στην  χώρα  μας».

 

Σε συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Μαρκ Τζέι Σπίαρνς και στην αμερικανική ιστοσελίδα theundefeated.com, ο Αντετοκούνμπο βάζει κάποια πράγματα στην σωστή τους θέση και αφήνει έκθετους τους πληρωμένους προδότες τύπου Τσίπρα,  Μητσοτάη  και  Παυλόπουλου. 

Τα ίδια βέβαια λένε οι ελληνοποιημένοι αλβανοί, φιλιππινέζοι, πακιστανοί και κάθε καρυδιάς καρύδι που μαζεύει στην Ελλάδα ο Τσίπρας και ο Κούλης. 

Είναι δυνατόν οι μη ψυχωσικοί άνθρωποι να ξεχάσουν και να αποδιώξουν την καταγωγή τους; Μόνο οι ψυχανώμαλοι προδότες σχιζοφρενείς «έλληνες» κομμουνιστές μπορεί να ελπίζουν σε κάτι τέτοιο. 

Συγκεκριμένα ο Νιγηριανός δήλωσε: «Προφανώς πολλοί δεν γνωρίζουν από πού κατάγομαι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου προέρχονται από την Ελλάδα, όμως όχι. Οι δύο γονείς μου είναι μαύροι. Και οι δύο γονείς μου κατάγονται από τη Νιγηρία, μεγάλωσα σε ένα σπίτι νιγηριανό. Προφανώς γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα στο σχολείο στην Ελλάδα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, όταν πήγαινα σπίτι, δεν υπήρχε ελληνική κουλτούρα. Είναι μια γνήσια νιγηριανή κουλτούρα. 
Πρόκειται για πειθαρχία, αφορά τον σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών». 
 
Όταν ρωτήθηκε γιατί πήρε το Νιγηριανό διαβατήριο απάντησε: «Είναι σημαντικό. Είναι μέρος του ποιος είμαι. Και οι δύο γονείς μου είναι Νιγηριανοί. Ήθελαν να το έχω. Ήθελα να το έχω, έτσι το πήρα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βλέπω και τους λέω ότι είμαι Αφρικανός. Δεν είμαι μόνο ο Greek Freak.  Δεν έχει σημασία τι μπορούν να πιστέψουν οι άνθρωποι από το παρατσούκλι μου. Υπήρχαν πολλές φορές όταν βρισκόμουν στην Ελλάδα που οι άνθρωποι είπαν: “Δεν είσαι Έλληνας. Είσαι Νιγηριανός, γιατί είσαι μαύρος”. Αλλά υπήρξαν και πολλές φορές εκεί που συνέβη το αντίθετο και οι άνθρωποι λένε “δεν είσαι Αφρικανός, είσαι Έλληνας, είσαι ο Greek Freak”. 
 
Αλλά δεν με νοιάζει πραγματικά. Βαθιά μέσα μου ξέρω ποιος είμαι και από πού προέρχομαι. Αυτό είναι που έχει σημασία για μένα».

ΕΝΑΣ  «ΕΛΛΗΝΑΣ»  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΦΥΛΗ  Yoruba  ΤΗΣ  ΝΙΓΗΡΙΑΣ.  

Ο  ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ   ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ  ΓΙΑΤΙ  ΟΙ  ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ   ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΝ  ΕΚΑΝΑΝ  ΜΕ  ΤΟ  ΖΟΡΙ  ΕΛΛΗΝΑ.

Ο  Αντετοκούνμπο  παρακάτω  αναφέρεται  με  θαυμασμό   στον  συμπατριώτη  του,  Νιγηριανό μπασκετμπολίστα του NBA  Χακίμ  Ολάζουον, ο οποίος  είχε  δηλώσει ότι αυτός και ο Αντετοκούνμπο,  είναι από την ίδια φυλή, τη φυλή Yoruba  Νιγηρίας.
ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ:  «Δεν  έχω  ελληνική κουλτούρα. Ευτυχώς  μεγάλωσα  σε  σπίτι  νιγηριανό,  όχι  ελληνικό.  Έχω  γνήσια νιγηριανή κουλτούρα.  Πρόκειται για πειθαρχία, αφορά τον σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών».

Προφανώς  ο  μαύρος  Αντετοκούνμπο,  με  καθαρό και  ξάστερο  τρόπο,  αντιπαραβάλει  την  ελληνική  κουλτούρα,  τον  νεοελληνικό  τρόπο  ζωής,  με  τον  οποίο  αναγκάστηκε  να  μεγαλώσει,  με  την  προγονική  του  κουλτούρα,  την  γνήσια  και  αμόλυντη,  που  πήρε  στο σπίτι  του  από  τους  γονείς  του.  Αυτή  η  γνήσια  νιγηριανή  κουλτούρα  (μιλάει  για  γνησιότητα,  για  καθαρότητα,  δηλαδή  για  την  καθαρή  του  νιγηριανή  ράτσα),  έχει  να  κάνει  με  πειθαρχία, με  τον  σεβασμό των  μεγαλυτέρων  και  με  την  ύπαρξη  ηθών.     
Ο  νιγηριανός   Αντετοκούνμπο  δεν  το  εξυπονοεί.  Το  λέει  καθαρά. 
«Έμεινα,  μεγάλωσα  σ’ αυτή  την  χώρα,  την  Ελλάδα,  αλλά  ευτυχώς  δεν  πήρα,  δεν  απέκτησα  την  βρωμιά  της.  Την  απειθαρχία της  και  την  έλλειψη  σεβασμού  στους  πρεσβυτέρους».    
Το κυριότερο:  αντιπαραβάλει  την  ύπαρξη  ηθών  στην  πατρική  του  χώρα,  στην  Νιγηρία  σε  σχέση  με  την  ανυπαρξία  ηθών  στην  Ελλάδα.  Ανήθικοι  οι  νεοέλληνες  κατά  τον  Αντετοκούνμπο,   ηθικοί  οι  νιγηριανοί.   
Ευτυχώς  στο  σπίτι  του  οι  γονείς  του   του  δίδαξαν  την   νιγηριανή  ηθική,  ευτυχώς  δεν  μολύνθηκε  από  τους  διεφθαρμένους  νεοέλληνες,  αλλιώς  μπορεί  να  καταντούσε  ανήθικος,  όπως  οι  γύρω  του  νεοέλληνες. 
Από  τις φράσεις  αυτές  και  μόνο  σε  αμερικανό  δημοσιογράφο,  καταλαβαίνει  κανένας  τι  ιδέες  κυκλοφορούσαν  στο  σπίτι  του  Αντετοκούνμπο  και  με  ποια  λόγια  χαρακτήριζαν  τον  λαό,  που  ανάμεσά  του  ζούσαν,  οι  γονείς  του   Αντετοκούνμπο. 


ΛΟΓΟΣ  ΤΟΥ  ΚΑΡΤΕΡΟΥ  ΚΑΙ  ΠΑΠΠΑ  ΠΟΥ  ΕΚΦΩΝΗΣΕ  ΣΤΗΝ  ΒΟΥΛΗ  Ο  ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ  ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ: « ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ».
 

«Εμείς δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στους ανθρώπους που η Ελλάδα έγινε η δική τους πατρίδα, δεν θα στερήσουμε από τον τόπο μας, τις νέες γενιές των ελληνόπουλων διαφορετικής καταγωγής, εθνικότητας, χρώματος»..
«Γι΄ αυτό και από το 2016, όταν ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου για την ιθαγένεια, 66.000 νέες και νέοι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ, έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια”.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  η λέξη  ιθαγένεια προέρχεται από το ιθύς+γένος (ιθύς=ευθύς, ο κατ' ευθείαν βαίνων + γένος - γενέσθαι / γίγνομαι) και αφορά το γένος και όχι την εντοπιότητα - τον  τόπο γέννησης / διαβίωσης κάποιου.  Ο  Τσίπρας  χορήγησε  ιθαγένεια  σε  ξένους,  δηλαδή  τους  άλλαξε  το  αίμα  τους  και  το  γονιδίωμα - DNA).

«Και έχουμε ήδη προχωρήσει στη σύσταση της Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας, ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια, η δημοσιότητα και η επιτάχυνση της διαδικασίας η οποία αφορά περίπου 200.000 παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Ενώ παράλληλα, θεσπίσαμε πριν ένα χρόνο, τη δυνατότητα όσων έχουν νόμιμη και συνεχή διαμονή τουλάχιστον 12 έτη στη χώρα, να αιτηθούν την πολιτογράφηση τους».
«Επομένως, αυτοί που καλλιεργούν τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, την καθαρότητα της φυλής, δεν σκορπούν μονάχα το μίσος και τον διχασμό εντός της ελληνικής κοινωνίας. Την ακρωτηριάζουν. Πολύ περισσότερο αυτοί που κυβέρνησαν τον τόπο με οδηγό αυτές τις αρχές. Αυτοί που μιλούσαν και μιλούν για λαθραίους, για εισβολείς, για τη δήθεν απειλή στα ήθη και τα έθιμα του τόπου. Αυτοί που γύρισαν την πλάτη σε χιλιάδες παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς και νοιάστηκαν μονάχα για μια στιγμή».
«Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια κοινωνία συμπεριληπτική, μια χώρα πρότυπο συνύπαρξης, αλληλεγγύης, μια χώρα που αγκαλιάζει τον πλούτο των παραδόσεων και των διαφορετικών καταγωγών. Την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων όπως ήταν άλλωστε πάντα στις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της».

ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΠΟΣΟ ΨΥΧΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. 
  
 
 
 

6,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΓΙΟΡΟΥΜΠΑ.

Οι Έλληνες πολίτες θα πληρώσουν την ταινία για τη ζωή του Νιγηριανού Αντετοκούνμπο, της φυλής ΓιΟρούμπα. 6.5 εκατομμύρια ευρώ δίνει η κυβέρνηση.

Απίστευτο κι όμως αληθινό, η ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε κονδύλι 6,5 εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να γυριστεί η ταινία του πολυεκατομμυριούχου μπασκετομπολίστα του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο, τη στιγμή που οι φτωχοποιημένοι από το lockdown Έλληνες, κυριολεκτικά πεινούν.

Την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα οικονομικά, την ώρα που χιλιάδες καταστήματα κλείνουν λόγω της συνεχόμενης κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε κονδύλι 6,5 εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να γυρίσει ταινία ο πολυεκατομμυριούχος Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Συγκεκριμένα το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) γνωστοποίησε πως θα χρηματοδοτήσει με το ποσό των 6.4598.958 ευρώ την ταινία «Greek Freak» για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η εν λόγω ταινία θα περιγράψει την πορεία του παίκτη από τα Σεπόλια ως τα γήπεδα του NBA.

Την παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία Faliro House Productions, η οποία είχε λάβει μέρος και στην παραγωγή της σειράς «The Little Drummer Girl», μία από τις πρώτες διεθνείς παραγωγές που γυρίστηκαν και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το συνολικό ποσό των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στα 16.147.395 ευρώ και το συνολικό ποσό επιχορήγησης από το ελληνικό Δημόσιο φθάνει τα 6.4598.958 ευρώ, αν και ο Γιάννης Αντετοκούμπο βγάζει… δολάρια με το σακί.

Η παραγωγή της ταινίας είναι της Disney και τα γυρίσματα θα γίνουν στην Ελλάδα. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη από τη streaming πλατφόρμα Disney+, στις υπηρεσίες της οποίας δεν επιτρέπεται προς το παρόν η πρόσβαση από τους Έλληνες χρήστες!
Υπενθυμίζουμε πως ο Γιάνης Αντετοκούνμπο υπέγραψε πριν λίγο καιρό νέο συμβόλαιο που θα του αποφέρει τα επόμενα 5 χρόνια το αστρονομικό ποσό των 228,2 εκατομμυρίων δολαρίων, παρόλα αυτά η ταινία του θα γυριστεί με λεφτά των φτωχών φορολογούμενων Ελλήνων...

 

Νέα επίθεση αναντίον του Ελληνικού λαού από τον Αντετοκούνμπο: "Δυστυχώς είναι μία χώρα λευκών". Ίσως εννοεί ότι δυστυχώς δεν είναι - ακόμη - χώρα κάφρων.
Επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο ελληνοθρεμένος Γιάννης Αντετοκούνμπο καθώς σε δηλώσεις του σε αμερικανικά Μέσα παρουσίασε την χώρα που τον περιέθαλψε και τον αγαπά, περίπου ως την Γερμανία του 1940 λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι μία χώρα λευκών που δεν δίνει ευκαιρίες σε όσους δεν είναι από εκεί».
Μάλιστα η επίθεση στη χώρα που του έδωσε την... ευκαιρία να πάει στο ΝΒΑ έρχεται σε μία πολύ δύσκολη στιγμή της ιστορίας της.
Συγκεκριμένα ο Αντοτκούνμπο δήλωσε:
«Η πρώτη φορά που είδα μαύρο άνδρα να οδηγεί αυτοκίνητο, ήταν στις ΗΠΑ. Ήμουν σοκαρισμένος, αναρωτιόμουν τι συμβαίνει εδώ. Με έκανε να αναρωτιέμαι αν η χώρα μου δίνει αρκετές ευκαιρίες σε όσους δεν είναι από εκεί, άρχισα να το σκέφτομαι αυτό.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, μπορεί να γίνει δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος. Πηγαίνεις σε πολλές γειτονιές και αντιμετωπίζεις αρκετή αρνητικότητα, ρατσισμό.
Οι γονείς μου έκαναν τρομερή δουλειά, πάλευαν για εμάς σε καθημερινή βάση. Μας παρείχαν όσα χρειαζόμασταν σαν οικογένεια ακόμη κι αν έπρεπε να πουλήσουν πράγματα στους δρόμους. Η φτώχεια μπορεί να σε ωθήσει στα όριά σου. Δεν είναι διασκεδαστικά, όμως στο τέλος της ημέρας πρέπει να το αποδεχθείς και αυτό κάναμε ως οικογένεια. Είχαμε ο ένας τον άλλο, κάναμε αυτό που έπρεπε.
Οι γονείς μου ήταν παράνομοι, δεν μπορούσαμε να βγάλουμε ένα διαβατήριο ή μια ελληνική ταυτότητα. Όταν είσαι παράνομος στην Ελλάδα, ξέρεις ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να απελαθείς.
Ό,τι κι αν έκαναν οι γονείς μου, το έκαναν πολύ προσεκτικά. Όταν είσαι παράνομος, δεν θέλεις να περπατάς στον δρόμο η Αστυνομία μπορεί να σε σταματήσει και να σε στείλει πίσω στη χώρα σου, μπορεί να μην ξαναδείς ποτέ τα παιδιά σου. Αν γύριζα από το σχολείο και δεν έβρισκα τη μητέρα μου, το μυαλό μου έτρεχε. Σκεφτόμουν που βρισκόταν, αναρωτιόμουν αν ήταν καλά εκείνη και ο πατέρας μου.
Πολλές φορές σκέφτηκα ότι θα απελαθούν οι γονείς μου, ευτυχώς αυτή η μέρα δεν ήρθε ποτέ. Σαν οικογένεια βάλαμε τους εαυτούς μας γύρω από ανθρώπους θετικούς, όπως ο ιδιοκτήτης ενός καφέ, ο κύριος Γιάννης.
Ήταν δύσκολο και πάντα θα είναι δύσκολο να είσαι μαύρος σε μια χώρα λευκών, έρχονται στιγμές που αισθάνεσαι ότι δεν είσαι αυτός που πραγματικά είσαι. Εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, δεν έχω πάει ποτέ στη Νιγηρία, πήγα σε ελληνικό σχολείο με τους φίλους μου, η Ελλάδα είναι όσα γνωρίζω. Δεν βγήκα ποτέ από εκείνη μέχρι τα 18 μου».ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
  
     


             
Υ.Γ.ΠΡΟΣΕΞΤΕ  ΤΗΝ  ΕΚΦΡΑΣΗ  ΑΗΔΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΠΕΧΘΕΙΑΣ  ΠΟΥ  ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ  ΣΤΟ  ΠΡΟΣΩΠΟ  ΤΟΥ  Ο  ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ,   ΓΙΑ  ΤΟ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ  ΕΚΤΡΩΜΑ  ΠΟΥ  ΕΧΕΙ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ  ΤΟΥ    ΚΑΙ  Η  ΛΑΤΡΕΙΑ  ΚΑΙ  ΣΤΑΣΗ  ΥΠΟΤΑΓΗΣ  ΣΤΟ  ΠΡΟΣΩΠΟ   ΤΗΣ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑΣ  ΠΡΟΔΟΤΡΙΑΣ,  ΓΙΑΤΙ  ΕΙΝΑΙ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ».

Ο  ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ  ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ  ΝΑ  ΤΗΣ  ΔΩΣΕΙ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΧΕΡΙ.

ΕΝΑΣ  ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ  ΚΑΙ  ΜΟΝΟ  ΑΠΟ  ΑΥΤΕΣ   ΤΙΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΘΑ  ΕΙΧΕ  ΠΟΛΛΑ  ΝΑ  ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΤΣΟΥΡΜΟ  ΤΩΝ  ΕΚΦΥΛΩΝ  ΠΡΟΔΟΤΩΝ  ΤΟΥ  ΤΣΙΠΡΑ.


  
  

  Προσέξτε  έκφραση  λατρείας  μιας  προδότριας  


Με  το  ζόρι  ο  σκοπιανός  της  έδωσε  το  χέρι  και  η  έκφυλη  προδότρια  του  το  χαϊδεύει  και  με  το  αριστερό  της,  σε  στάση  και  έκφραση  σκύλας  που  γλείφει  τον  αφέντη  της.

Συμφωνία υπέγραψαν σήμερα, Παρασκευή 08.03.2019, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σία Αναγνωστοπούλου και ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, για τη διάνοιξη συνοριακής διόδου Λαιμός -Μάρκοβα Νόγκα, στην περιοχή των Πρεσπών.

Μια συμφωνία η οποία όπως τόνισε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ υπογράφτηκε σε τρεις γλώσσες: «Την ελληνική, την μακεδονική και την αγγλική«…
Οι δηλώσεις Ντιμιτρόφ για την υπογραφή της συμφωνίας
Την υπογραφή της συμφωνίας χαιρέτισε και ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας. «Μετά την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, έχουμε σήμερα μία ακόμα ιστορική συμφωνία, το άνοιγμα μίας νέας συνοριακής διόδου στην περιοχή των Πρεσπών, που έχει μεγάλη συμβολική αλλά και πρακτική σημασία γιατί θα βοηθήσει την ανάπτυξη αυτής της περιοχής και από τις δύο πλευρές των συνόρων» ανέφερε ο Ν. Ντιμιτρόφ.
Η συμφωνία υπογράφηκε σε τρεις γλώσσες. Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι η γλώσσα της χώρας του που ομιλείται από τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και τη διασπορά της χώρας δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες Μακεδόνες. «Είναι επίσης ιστορική (σ.σ. η συμφωνία για τη νέα συνοριακή δίοδο) γιατί για πρώτη φορά τίθεται σε εφαρμογή το όνομα και οι ορολογίες που έχουν συμφωνηθεί και περιλαμβάνονται στο άρθρο 1 της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που την υπογράψαμε στις τρεις γλώσσες, στην ελληνική, τη μακεδονική και την αγγλική γλώσσα. Η μακεδονική γλώσσα, και είναι σημαντικό για μας, που ομιλείται από τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και τη διασπορά μας και, όπως έχει συμφωνηθεί με το άρθρο 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες Μακεδόνες» ανέφερε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ.
Η Σία Αναγνωστοπούλου, σε δηλώσεις της μετά την υπογραφή της συμφωνίας, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή.
«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Ντιμιτρόφ, για τη συνεργασία και τη συζήτηση που είχαμε, να χαιρετίσω την υπογραφή της πρώτης συμφωνίας για διάνοιξη διόδου, μίας νέας διόδου στην περιοχή των Πρεσπών, στην περιοχή Λαιμός. Είναι μια σημαντική συμφωνία, η οποία βασίζεται στις διατάξεις της ιστορικής συμφωνίας την οποία υπογράψαμε, της μεγάλης, της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η συνεργασία μας θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών και της βαλκανικής χερσονήσου» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.
Ο κ. Ντιμιτρόφ υποδέχτηκε και ξενάγησε την Σία Αναγνωστοπούλου στην Βόρεια Μακεδονία.

Συνάντηση και με Ζάεφ η Αναγνωστοπούλου

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας συναντήθηκε ακόμη στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.
Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, στην επίσκεψή της αυτή στα Σκόπια συνοδεύεται από τους βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Ιωάννη Σηφάκη. Στην ελληνική αντιπροσωπεία μετέχει, επίσης και ο γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Παναγιώτης Παυλόπουλος και άλλα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.
Φωτογραφίες: Reuters

 1. Αφγανοί και άλλοι μουσουλμάνοι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή την Ελλάδα ονειρεύονται…

  Με Αφγανούς και μουσουλμάνους συντίθεται το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ανακοινώθηκε πριν από λίγο. Η ανακοίνωση έγινε λίγο μετά τις 16.00 περίπου όπου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στα πρώτα 16 ονόματα υποψηφίων για τις ευρωεκλογές.
  Στην πρώτη θέση "φιγουράρει" το όνομα του Δ.Παπαδημούλη ο οποίος τείνει να γίνει "ισόβιος" ευρωβουλευτής, του Γ.Μουζάλα που "έσωσε" την Ελλάδα απο την παράνομη μετανάστευση, όπως φυσικά και του Αφγανού Γιονούς Μουχαμαντί και του μουσουλμάνου Μουσταφά Οφούκ.
  Σχολιάζοντας τις επιλογές ο Δημήτρης Τζανακόπουλος νωρίτερα είπε.
  «Η πολιτική μας στις ευρωεκλογές είναι να οικοδομηθεί ένα μέτωπο ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, ενάντια στη λιτότητα, αλλά και στην ακροδεξιά και με αυτή την έννοια θα προσπαθήσουμε να συγκροτήσουμε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα δίνει σάρκα και οστά σε αυτόν τον πολιτικό στόχο, θα αποτυπώνεται σε αυτό η στρατηγική επιλογή για ένα ευρύτατο μέτωπο δυνάμεων, από την Αριστερά της Αριστεράς μέχρι τη σοσιαλδημοκρατία, το οποίο θα μπορέσει να αποτελέσει και ανάχωμα στην άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
  Στη συνεδρίαση δεν συζητήθηκαν ονόματα από το υπουργικό συμβούλιο χωρίς όμως να αποκλείεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα.
  Όλα τα ονόματα
  1. Παπαδημούλης Δημήτρης
  2. Κουνεβα Κωνσνταντίνα
  3. Κουλογλου Στέλιος
  4. Κουρουμπλης Παναγιώτης
  5. Πουμπλίδης Δημήτρης
  6. Άννα Τσάτσου – Παπαδημητρίου
  7. Κώστας Αρβανίτης (ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής της ΕΡΤ)
  8. Μυρσίνη Λοΐζου
  9. Ολγα Νάσση (πρόεδρος ομογενών στην Ιταλία)
  10. Χριστάκης Γιώργος
  11. Πελεγρίνης Θεοδόσης
  12. Γιαννης Μουζάλας
  13. Γκιονους Μουχαμαντί (Αφγανός πρόεδρος ΜΚΟ Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων)
  14. Ιωάννα Κοντούλη
  15. Φωτεινή Σκοπούλη (πρώην υφυπουργός υγείας με τη ΔΗΜΑΡ)
  16. Μουσταφα Οφού
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 56 χρόνος κρεμάστηκε στα Ίσθμια Κορινθίας...
  Άφησε σημείωμα, ζητώντας συγγνώμη και εξηγώντας τους λόγους που τον έσπρωξαν στην αυτοχειρία, ανάμεσα στους οποίους αναφέρεται και ο πλειστηριασμός του σπιτιού του.
  Κανένα κανάλι δεν το έπαιξε με εντολή ΣΥΡΙΖΑ.
  Πριν 4 χρόνια θα είχε καεί η μισή Ελλάδα.
  Χτες απλά ήταν ...Καθαρά Δευτέρα...
  No comments
  [Δημήτρης Μπράγιας, από τη σελίδα του στο φ/β]
  Αγανάκτηση, οργή, θλίψη, απελπισία. (Λ.Π.)
  Αυτή είναι η διαδοχή των συναισθηματικών καταστάσεων, από τις οποίες πέρασε ο Έλληνας, αυτά τα τρομερά χρονια, της πορείας προς την "τελική λύση" της ολοκληρωτικής του εξαφάνισης.
  Την πορεία προς την προσχεδιασμένη, καλά οργανωμένη και συστηματικά διεξαγόμενη γενοκτονία των Ελλήνων. Την οποία ανελαβαν να διεκπεραιώσουν διαδοχικά, οι πολιτικές συμμορίες του λεγόμενου "συνταγματικού τόξου", αρχίζοντας φυσικά από τον πρώτο μέγα εργολάβο της ελληνικής γενοκτονίας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου όλοι οι υπόλοιποι είναι ή φτηνές απομιμήσεις ή εγγαστρίμυθοι [κατά τη ρήση Σαββόπουλου]
  Οι αυτοκτονίες θα πληθαίνουν πάλι μέρα με τη μέρα κι ας τις αποσιωπούν όλα τα βρωμοκάναλα και οι καθεστωτικές ιστοσελίδες.
  Η απελπισία είναι άλλωστε η λογική και αναμενόμενη κατάληξη του φουκαρά του γραικύλου, που νόμιζε ότι διώχνοντας τον όποιον γαλαζοπρασινοεμπριμέ εργολάβο, θα κατάφερνε να ορθοποδήσει.
  Αλλά αντι αυτού, του προέκυψαν οι χειρότεροι δήμιοι του Ελληνισμού, που είχαν να εμφανιστούν από τον καιρό του συμμοριτοπολέμου.
  Κόκκινοι σφαγείς που αντικατέστησαν τα κονσερβοκούτια με τις τράπεζες, με τους λαθρέποικους, με τους διορισμούς, με τους χαφιέδες, με τους άπλυτους και με την ομερτά της πληροφορίας, την οποία κατόρθωσαν να επιβάλλουν σχεδόν σε όλα τα μέσα έκφρασης δημόσιου λόγου, εξόν από κάτι ελάχιστα, που παραμένουμε ακόμα σε λειτουργία αλλά πολύ σύντομα αναμένεται να μας φιμώσουν κι εμάς...

  Απελπισία λοιπόν.
  Μια απελπισία του θανάτου, που εξαπλώνεται βουβά από τη μία άκρη της παλιάς Ελλάδος, ίσαμε την άλλη.
  Και το χειρότερο;
  Η απελπισία του Έλληνα, γίνεται ακόμα πιο αβάσταχτη, επειδή βλέπει γύρω του και κατανοεί ότι οι μεγάλες μάζες των ελληνόφωνων γραικύλων, όχι μόνο δεν έχουν πάρει ακόμα είδηση για το τι τους συνέβη αλλά εξακολουθουν να πράττουν τα ίδια ακριβώς, που τους οδήγησαν ως εδώ.
  Ε λοιπόν αυτοί οι ίδιοι ελληνόφωνοι γραικύλοι θα πάνε μεθαύριο να εναλλάξουν στην κάλπη τη ροζοκόκκινη με τη γαλάζια πολιτική συμμορία και μετά θα μυξοκλαίνε, κατηγορώντας ως απατεώνες και ψεύτες, τους εργολάβους των παγκόσμιων νονών.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βρήκα το άρθρο της συνέντευξης Αντετοκούμπο στο:
  https://theundefeated.com/features/bucks-giannis-antetokounmpo-greek-freak-wants-to-go-back-to-his-nigerian-roots/
  και δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάποια αποσπάσματα όπως παρατίθενται εδώ. Έχετε κάποιον σύνδεσμο με πληρέστερο περιεχόμενο από αυτόν που βρήκα;

  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. Κύριε Anaharsis,

   Τα αποσπάσματα της συνέντευξης του νιγηριανού αφρικανού (με νιγηριανό πλέον διαβατήριο) Αντετοκούνμπο, τα οποία δεν μπορέσατε να εντοπίσετε στο συγκεκριμένο άρθρο: https://theundefeated.com/features/bucks-giannis-antetokounmpo-greek-freak-wants-to-go-back-to-his-nigerian-roots/, είναι τα παρακάτω, αυτούσια, βρίσκονται σ’ αυτό το άρθρο και σας τα αντιγράφω:

   His roots in Lagos, Nigeria.
   “Obviously, a lot of people don’t know where I’m from,” Milwaukee Bucks All-Star Giannis Antetokounmpo told The Undefeated. “A lot of people think my mom or my dad are from Greece, but no. Both of my parents are black. Both of my parents are Nigerian.”
   “I grew up in a Nigerian home,” Antetokounmpo said. “Obviously, I was born in Greece and went to school in Greece. But at the end of the day when I go home, there is no Greek culture. It’s straight-up Nigerian culture. It’s about discipline, it’s about respecting your elders, having morals.”
   “I grew up in a Nigerian home,” Antetokounmpo said. “Obviously, I was born in Greece and went to school in Greece. But at the end of the day when I go home, there is no Greek culture. It’s straight-up Nigerian culture. It’s about discipline, it’s about respecting your elders, having morals.”
   Antetokounmpo said he also got his Nigerian passport in 2015.
   When asked why he acquired a Nigerian passport, Antetokounmpo answered, “It’s important. It’s part of who I am. Both of my parents are Nigerian. They wanted me to get it. I wanted to have it, so I got it.”
   “It doesn’t matter what people may believe because of my nickname. There were a lot of times when I was in Greece where people said, ‘You’re not Greek. You’re Nigerian because you’re black.’ But then there have been a lot of times where it’s been the opposite, where people say, ‘You’re not African. You’re Greek. You’re ‘The Greek Freak.’ ’ But I don’t really care about that. Deep down, I know who I am and where I am from. That’s all that matters to me.”
   Ζ.Π.

9 σχόλια:

 1. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΜΠΑΛΕΡΟΣ (ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΔΕΝΔΙΑΣ) ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ.
  ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ;
  Ούτε λέξη για Οθωμανούς και Τούρκους.
  Συλλογική αμνησία φαίνεται πως έπαθαν πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υπουργός Εξωτερικών, καθώς στις δηλώσεις που εξέδωσαν για την γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους δεν έγραψαν πουθενά ποιος την διέπραξε! Συγκεκριμένα δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη Τούρκοι ή έστω Οθωμανοί.
  Αν διαβάσει κάποιος και τις τρεις δηλώσεις θα νομίζει πως η γενοκτονία ήταν μία... φυσική καταστροφή ή ότι οι Αρμένιοι γενοκτονήθηκαν μόνοι τους!
  Συγκριμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης αναφέρει:
  «Εκατόν έξι χρόνια από το έγκλημα του 1915, η ανθρωπότητα δεν ξεχνά το ξεκλήρισμα ενός λαού. Ένα έγκλημα μαζικό και συστηματικό, που, μάλιστα, οργανώθηκε όταν τα βλέμματα του πλανήτη ήταν στραμμένα στα λασπωμένα χαρακώματα του Α ́ Παγκοσμίου Πολέμου.
  Η Ελλάδα δεν λησμονεί, επίσης, ότι στις αρχές του 20ού αιώνα Έλληνες και Αρμένιοι έζησαν κοινές μαρτυρικές στιγμές, μέσα από το δράμα των Ποντίων και των Μικρασιατών. Γι’ αυτό και, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες για την ίδια, η πατρίδα μας ήταν από τις πρώτες που περιέθαλψαν διωκόμενους Αρμενίους και αναγνώρισαν την Γενοκτονία του λαού τους».
  Αλήθεια από ποιους έγινε αυτό το «μαζικό και συστηματικό» έγκλημα; Ποιοι ευθύνονται για τις μαρτυρικές στιγμές που έζησαν Πόντιοι και Μικρασιάτες, όνομα δεν έχουν;
  Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος αρκέστηκε σε ένα tweet στο οποίο αναφέρει:
  «Η διατήρηση ζωντανής της Μνήμης και η διεύρυνση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι το ελάχιστο χρέος ολόκληρης της ανθρωπότητας» τονίζει
  Από την άλλη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ήταν η μόνη που τουλάχιστον προσδιόρισε τον τόπο της γενοκτονίας λέγοντας:
  «Εκατόν έξι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τις απαρχές της συστηματικής εξόντωσης ενάμισι εκατομμυρίου Αρμενίων κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» και τόνισε ότι «Είναι μια τραγωδία που σφράγισε ανεξίτηλα τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, μια γενοκτονία που συνέθλιψε έναν ακμαίο χριστιανικό πυρήνα στο νότιο τμήμα του Καυκάσου και σχεδόν αφάνισε έναν πανάρχαιο λαό».
  Τέλος, επισήμανε ότι «επιβεβαιώνουμε μαζί τους τη δέσμευσή μας για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και διώξεις, όπου όλοι θα μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, ανεξάρτητα από την ταυτότητα, την καταγωγή και τις πεποιθήσεις τους».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Ὁ Μοριᾶς φέρει ἀκόμα τά σημάδια τῆς μανίας τῶν Ἀλβανῶν, οἱ ὁποῖοι στόν πόλεμο τοῦ 1770 ἔδειξαν ἀπίστευτη βαρβαρότητα. Νικητές τῆς Αἰκατερίνης, οἱ βάρβαροι Ἀλβανοί σταμάτησαν νά καῖνε καί νά καταστρέφουν, μόνο ὅταν δέν ὑπῆρχε κάτι ἄλλο νά καταστρέψουν. Ἡ ἐπαρχία Φαναρίου, πού περικλείει τήν Μεγαλόπολη λεηλατήθηκε, ἡ Τριπολιτσᾶ πνίγηκε στό αἷμα, ἡ Μεσσηνία λεηλατήθηκε, ὅπως καί ἡ Λακωνία. Τά ὄρη καί οἱ πεδιάδες γέμισαν πτώματα, τά χωριά τά κατασπάραξαν οἱ φλόγες.) »". Pouqueville.

  "H Ἀθήνα βρίσκεται ὑπό τήν προστασία τοῦ μαύρου εὐνούχου τοῦ σεραγιοῦ. Ἕνας δισδάρης (διοικητής) εἶναι τό τέρας πού κυβερνᾶ τόν λαό τοῦ Σόλωνα. Αὐτός ὁ δισδάρης κατοικεῖ στά ἀριστουργήματα τοῦ Φειδία καί τοῦ Ἰκτίνου, χωρίς νά διερωτᾶται ποιός λαός ἄφησε αὐτά τά μνημεῖα. Μέ σταυρωμένα τά πόδια καπνίζει τόν ἀργιλέ του καί ὁ καπνός ἀνεβαίνει στίς κολῶνες τοῦ ναοῦ τῆς Ἀθηνᾶς καί αὐτός χαζεύει ἠλίθια τίς ἀκτές τῆς Σαλαμίνος καί τή θάλασσα τῆς Ἐπιδαύρου. Ἡ Ἑλλάδα θέλει νά ἀνακοινώσει μέ τό πένθος της τήν δυστυχία τῶν παιδιῶν της. Γενικῶς ἡ χώρα εἶναι ἀκαλλιέργητη, τό χῶμα γυμνό, ἄγριο μέ ἕνα χρῶμα κίτρινο καί μαραμένο. Οἱ Ἕλληνες ὅταν ἀπαλλαγοῦν ἀπό τούς τυράννους πού τούς καταπιέζουν δέν θά χάσουν ποτέ τά σημάδια τῶν σιδερένιων δεσμῶν τῆς δουλείας.)... Στό βιβλίο τοῦ Μωάμεθ, τό Κοράνιο δέν ὑπάρχουν ἀρχές πολιτισμοῦ οὔτε διδάγματα πού ἐξυψώνουν τήν προσωπικότητα, οὔτε μῖσος γιά τήν τυραννία, οὔτε ἀγάπη γιά τήν ἐλευθερία.

  Ἡ Πελοπόννησος εἶναι ἔρημη. Ὕστερα ἀπό τόν ρωσσικό πόλεμο ὁ τουρκικός ζυγός βάρυνε περισσότερο ἐπάνω στούς Μωραΐτες. Οἱ Ἀλβανοί ἔσφαξαν ἕνα μεγάλο μέρος τοῦ πληθυσμοῦ. Δέν βλέπει κανείς παρά χωριά κατεστραμμένα ἀπό τή φωτιά καί τό σίδερο. Ὁ πιό μικρός ἀγᾶς τοῦ πιό μικροῦ χωριοῦ παιχνίδι τό ἔχει νά διώξη ἕναν Ἕλληνα χωρικό ἀπό τήν καλύβα του, νά τοῦ πάρη τή γυναίκα καί τά παιδιά του, νά τόν σκοτώση μέ τήν παραμικρή πρόφαση." Chateaubriand.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Οἱ σουνίτες μουσουλμάνοι τῆς Ἀλβανίας πού εἶχαν καταλάβει τό Βραχώρι, προχώρησαν νοτιότερα καί κατέλαβαν τίς πόλεις τοῦ Αἰτωλικοῦ καί τοῦ Μεσολογγίου, κατασφάζοντας καί ἐκεῖ τούς κατοίκους τους. Στή συνέχεια πέρασαν ἀπό τό Ἀντίρριο στήν Πάτρα, σκορπίζοντας εὔκολα τούς Ἕλληνες πού πολιορκοῦσαν τό κάστρο τῆς πόλης. Κατόπιν ἔκαψαν τά σπίτια τῶν Χριστιανῶν καί σκότωσαν ὅλους ὅσους δέν πρόλαβαν νά βροῦν καταφύγιο στά βουνά.

   «Πειραταί Ἀλβανοί Δουλχινιῶται ὑπό ὠμότατον ἀρχηγόν τόν Σουλεϋμάν Παπούλιαν, ἐκ Μεσολογγίου ἀποπλεύσαντες ἦλθον εἰς Πάτρας καί τήν νύκταν τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς (13 Ἀπριλίου 1770) καθ’ ἥν οἱ κάτοικοι συνηθροίζοντο εἰς τάς ἐκκλησίας πρός ἐξαγωγήν τῶν ἐπιταφίων, ἐφορμῶσι κατά τῆς ἄνευ ὑπερασπίσεως ἐγκαταλειφθείσης πόλεως τῶν Πατρῶν, καί θέσαντες πῦρ εἰς τάς οἰκίας, ἑνοῦνται μετά τῶν ἐν τῷ φρουρίῳ ἐγκλείστων Τούρκων καί εἰσδύουσιν εἰς τάς ἐκκλησίας. Οἱ δυστυχεῖς Χριστιανοί περίτρομοι φεύγουσιν ἀτάκτως καί εὑρόντες τάς οἰκίας των πυρπολουμένας, πλανῶ τῇδε κᾀκεῖσε καί πλεῖστοι κατασφάζονται. Οἱ Ἑπτανήσιοι ἐν τάχει τρέχουσιν εἰς τήν παραλίαν καί ἀποβιβασθέντες εἰς τά πλοιάριά των ἀποπλέουσιν. Οἱ Πατρεῖς, ὅσοι δηλαδή περιεσώθησαν, διεσκορπίσθησαν ἀνά τά ὄρη.

   Δεκαπεντακισχίλιοι Ἀλβανοί εἰσελθόντες εἰς τήν πόλιν τῶν Πατρῶν, οὐ μόνον ἔσφαξαν πάντας, ἀλλά καί ἀπ’ ἄκρου εἰς ἄκρον ἔθεσαν πῦρ. Ἀπερίγραπτος δέ τυγχάνει ἡ μανία τῶν αἱμοχαρῶν τούτων τεράτων, ἅτινα ἀφοῦ κατέστρεψαν πᾶν τό προστυχόν καί ὑπενόμευσαν τά ἰσχυρά τείχη τῆς ἐκκλησίας τῆς Ἁγίας Αἰκατερίνης, ἐτράπησαν κατά τῆς ἱερᾶς μονῆς τοῦ Γηροκομείου, καί λεηλάτησαν αὐτήν, ἔτι δέ καί θέντα πῦρ, ἀνῆλθον πρός τά βορειότερα μέρη, πανταχοῦ ἄγοντα τόν διά πυρός καί σιδήρου ὄλεθρον. Πατρεύς τις καλούμενος Παῦλος Παυλόπουλος, μετά πεντήκοντα μόνον ὀρεινῶν πολεμιστῶν, ἀπετόλμησε ν’ ἀντισταθῇ εἰς τούς Τούρκους, ἀλλά συλλειφθείς ἀνεσκολιπίσθη ἐν Ναυπάκτῳ.»"

   Διαγραφή
  2. Η ἔναρξη τῶν ληστρικῶν ἐπιχειρήσεων τῶν σουνιτῶν μουσουλμάνων Ἀλβανῶν ἔγινε στό πιό λαμπρό κέντρο τοῦ ἑλληνικοῦ πολιτισμοῦ τῆς βορείου Ἠπείρου στή Μοσχόπολη, τήν ὁποία κατέστρεψαν τελείως. Στή συνέχεια προχώρησαν νοτιότερα προβαίνοντας σέ σφαγές καί ὠμότητες σέ ὅσες πόλεις καί χωριά συναντοῦσαν στό πέρασμά τους. Οἱ Ἕλληνες ὁπλαρχηγοί δέν κατάφεραν νά σταματήσουν τίς ὀρδές τῶν σουνιτῶν μουσουλμάνων, οἱ ὁποῖοι στίς 9 Μαρτίου 1770 εἰσῆλθαν στήν Λάρισα καί ἀπό κοινοῦ μέ τούς Τούρκους μπέηδες τῆς πόλης ἀποφάσισαν γενική σφαγή ὅλων τῶν Χριστιανῶν κατοίκων, ἀφοῦ πρῶτα προσκάλεσαν χιλιάδες Τρικαλινούς νά ἔλθουν στή Λάρισα, τάχα γιά νά τούς μιλήσουν.

   «Ἀπό ὅλες τίς πόλεις τῆς Ρωμελίας καμμία δέν εἶδε τραγικωτέρας σκηνάς παρά ἡ Λάρισσα. Ὁ Ἀγά πασσᾶς ἐσύναξε στήν αὐλή του τρεῖς χιλιάδες Τρικκαίους καί ἐπρόσταξεν τόν ὄλεθρο τῶν ἀόπλων καί ἀκάκων τούτων ἀνθρώπων. Ἤρχισεν ἡ κατ’ αὐτῶν πυροβόλησις. Ὅσοι ἔφευγαν ἀπό τήν αὐλήν ἐφονεύοντο εἰς τούς δρόμους. Εἰς μίαν ἡμέραν ἡ πόλις ἐγεμίσθη νεκρῶν καί τά ρεῖθρα τοῦ Πηνειοῦ ἐβάφησαν ἀπό τό αἷμα τῶν ἀθλίων Τρικκαλινῶν. Οἱ Λαρισσαῖοι δέν ἐδοκίμασαν μετριώτερα. Συνειθισθέντες οἱ γιανιτσάροι νά φονεύουν Χριστιανούς, ἐτουφέκιζαν καθ’ ἑκάστην 10-12 Χριστιανούς. Ἕναν μόνον ναόν εἶχαν πέντε χιλιάδες κάτοικοι τῆς πόλεως ἐκείνης, τιμώμενον εἰς τό ὄνομα τοῦ Ἁγίου Ἀχιλλίου, καί τοῦτον τόν ἐκρήμνισαν μέ ὅρκον νά μή συγχωρήσωσι πλέον τήν ἀνάκτησίν του. Οἱ ἀκμάζοντες διά τῆς ἐμπορίας πλούσιοι Λαρισσαῖοι ἐγυμνώθησαν, ἐσκοτώθησαν, καί ὅσοι ἠδυνήθησαν, ἔφυγαν εἰς τά ὀρεινά χωρία. Ἡ Λάρισσα ἔκτοτε μέχρι τῆς σήμερον περιέχει Χριστιανούς πένητας, χειρώνακτας, ἀποζώντας μέ τούς βαρεῖς κόπους των. Ἀλλά τις δύναται νά περιγράψῃ ὅλα τά δεινά;»

   Οἱ σουνίτες Ἀλβανοί πέρασαν τόν Ἀχελῶο, ἑνώθηκαν μέ τήν τούρκικη φρουρά τοῦ Βραχωρίου (Ἀγρινίου) καί κτύπησαν στό Ἀγγελόκαστρο τούς Γριβαίους (Χρῆστο καί Τσέγιο) καί τόν Λαχούρη, οἱ ὁποῖοι εἶχαν στή διάθεσή τους μόνο 300 παλληκάρια. Οἱ Ἕλληνες, περικυκλωμένοι ἀπό χιλιάδες Τούρκους καί Ἀλβανούς, ἐπιχείρησαν ἔξοδο ἀπό τό καταφύγιό τους, μέ τά σπαθιά στά χέρια καί σκοτώθηκαν ὅλοι ἐκτός ἀπό ἕξι, οἱ ὁποῖοι κατόρθωσαν νά διαφύγουν.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Τόν Ἀπρίλιο τοῦ 1770, ἄλλοι σουνίτες μουσουλμάνοι Ἀλβανοί πέρασαν τόν Ἰσθμό καί κατευθύνθηκαν στήν Τριπολιτσᾶ, τήν ὁποία πολιορκοῦσαν Ἕλληνες καί λίγοι Ρῶσσοι μέ ἀρχηγούς τούς Ψαρό καί Μπαρκώφ. Στίς “λεγεῶνες” τῶν Μανιατῶν εἶχαν προστεθεῖ τά ἔνοπλα σώματα τῶν Κολοκοτρωναίων, τοῦ Ντάρα, τοῦ Θιακοῦ, τοῦ Ρούση, τοῦ Κόδρα, τοῦ Μαντζάρη κ.ἄ. Ὅταν ὅμως ἐμφανίσθηκαν οἱ πρῶτες ἐνισχύσεις τῶν Ἀλβανῶν, οἱ Τοῦρκοι πολιορκημένοι ἀναθάρρησαν καί ἔκαναν ἔξοδο, καταφέροντας καίριο πλῆγμα ἐναντίον τῶν Ἑλλήνων στά Τρίκορφα (29 Μαρτίου 1770). Προηγουμένως εἶχαν βάψει τά ἄλογά τους κατακόκκινα, μέ τό αἷμα σφαγμένων Χριστιανῶν τῆς πόλης, προκειμένου νά ἐνσπείρουν τόν πανικό στούς πολιορκητές. Γυρίζοντας πίσω στήν Τριπολιτσᾶ, Τοῦρκοι καί Ἀλβανοί ξέσπασαν τό μένος τους στούς ὑπόλοιπους Χριστιανούς κατοίκους, σφάζοντας περίπου 3.000 μέ πρῶτο τόν ἀρχιεπίσκοπο Ἄνθιμο.

   «Ἦλθε τό ἀπηνέστατον καί παμβαρβαρώτατον ρωσσικόν στράτευμα εἰς Πελοπόννησον εἰς τό μέρος τοῦ Νεοκάστρου καί Μοθώνης εἰς δέ τόν Μυστρᾶν ἐπῆγαν Μαρτίου ε’, καί αὐτόν κατεκυρίευσαν μετά τῶν Μανιατῶν καί τούς ἐκεῖ οἰκοῦντας Τούρκους ἅπαντας σύν γυναιξί καί τέκνοις ξίφει κατέσφαξαν. Μαρτίου δέ κθ’, τῇ Ἁγίᾳ καί Μεγάλῃ Δευτέρᾳ, ὡσεί ὥρα η’, πολύ πλῆθος Μανιατῶν καί ἄλλων Μωραϊτῶν φέροντες καί τεσσαράκοντα Ρούσσους ἦλθον εἰς τήν Τριπολιτσᾶν τήν τοῦ ἡγεμόνος καθέδραν, καί ἡμετέραν πατρίδα, εἰς τό μέρος ὀνομαζόμενον Ἅγιος Βασίλειος.

   Οἱ δέ ἐκεῖ εὑρισκόμενοι Τοῦρκοι ξένοι τε καί ἐντόπιοι λαμβάνοντες εἴδησιν ἐξῆλθον ἅπαντες μετά πολλῶν ἀρμάτων εἰς προϋπάντησίν τους, καί διαστάσης ὡσεί ὥρα μία, οἱ μέν νικηθέντες ἐπῆλθον εἰς τά ὀπίσω, οἱ δέ νικήσαντες (σουνίτες μουσουλμάνοι) καί θυμοῦ ἐμπλησθέντες πολλούς ἤ μάλλον εἰπεῖν πάντας τούς ἐκεῖ Χριστιανούς ἀνεῖλον μαχαίρᾳ. Ἀπό τούς ὁποίους ἰδοῦ φανερώνω καί τούς συγγενεῖς μου, πρῶτον τόν πατέραν μου, τόν ἀδελφό του, καί θεῖον μου Οἰκονόμον, τόν ἀδελφό μου Κωνσταντῖνον, τόν θεῖον μου Παρασκευᾶν Ρογάρην, τόν Γεώργιον Καρανικόλαν καί ἐπιλοίπους. Τόση ἄδικος σφαγή ἔγινεν εἰς αὐτήν τήν δύστηνον (δύστυχη) χώραν, ὥστε ὁποῦ αἱ οἰκίαι καί δρόμοι ἐγέμισαν αἷμα. Ἐκκλησίαι, μοναστήρια καί σχολεῖα κατεσκάφθησαν καί ἠφανίσθησαν, ἄπειρα πλήθη ἀθλίων Χριστιανῶν, ἱερωμένων καί λαϊκῶν, μοναχῶν τε καί μοναζουσῶν, ἀνδρῶν τε καί γυναικῶν, νέων τε καί γερόντων, παρθένων καί βρεφῶν, δορυάλωτοι καί αἰχμάλωτοι γενόμενοι καί εἰς τά πέρατα τῆς οἰκουμένης διασπαρέντες ἀγεληδόν ὡς ἄλογα ζῶα ἀπεμπωλοῦντο.»"
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. Οι Πόντιοι ζητούν να πολεμήσουν, μα ο Βενιζέλος τους αγνοεί...

  Το υπόμνημα είναι αποκαλυπτικό. Παραδόθηκε τον Γενάρη του 1920 στον ίδιο τον Βενιζέλο όταν βρισκόταν στο Παρίσι.

  «Έχουμε στρατό 20.000 ανδρών για να χτυπήσουμε τον Κεμάλ», γράφουν σε υπόμνημα τον Ιανουάριο του 1920, με τις πρώτες μάχες στη Μικρά Ασία.

  Αθήναι 24/1/1920
  Ο Πρόεδρος Χ. Καλαντίδης
  Ο Γραμματεύς Κ. Κανσήζ»
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Ειδικός Απεσταλμένος για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

  Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο είχε ο Ειδικός Απεσταλμένος για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, δρ Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, εν όψει της μετάβασης του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του 'Αουσβιτς προκειμένου να ηγηθεί της Πορείας των Ζώντων (March of the Living) στις 2 Μαΐου.
  Ο Παναγιώτατος ευλόγησε την αποστολή της άρσης κάθε αντισημιτικού στερεοτύπου και επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των φορέων του Χριστιανισμού και του Ιουδαϊσμού, την οποία πραγματώνει καθ' όλη τη διάρκεια της πρωθιεραρχικής διακονίας του ο Οικουμενικός Θρόνος μέσω του διαθρησκειακού διαλόγου και πολλών άλλων πρωτοβουλιών κοινής δράσης.
  Τόνισε, μάλιστα, πως είναι πρόθυμος να αναλάβει συντονιστικές ενέργειες στον χριστιανικό κόσμο προκειμένου να εξαλειφθεί η κοινωνική παθογένεια του αντισημιτισμού και να διαφυλαχθεί η δέσμευση για την καταπολέμηση κάθε αρνητικής προκατάληψης και διωγμών στο όνομα της θρησκείας.
  Στην Πορεία των Ζώντων περίπου 10.000 νέοι από όλο τον κόσμο θα βαδίσουν 3,2 χιλιόμετρα μεταξύ των στρατοπέδων του 'Αουσβιτς και του Μπίρκεναου, στη μνήμη αυτών που έχασαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα και σε έκκληση για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.
  Φέτος, το κύριο γεγονός της επετείου είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Ελλήνων Ιουδαίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, σε ανάμνηση της θυσίας των οποίων θα εγκαινιασθεί το ελληνικό τμήμα του Μουσείου του 'Αουσβιτς από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

  https://scripta---manent.blogspot.com/2019/04/blog-post_675.html
  Ο Δρ Ευστάθιος Χ. Λιανός Λιάντης είναι επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι Διδάκτωρ (PhD) του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ.
  Ήταν πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία συντόνισε τη δράση όλων των συναρμόδιων κρατικών και εκκλησιαστικών φορέων για την πραγματοποίηση του πανορθοδόξου συνοδικού γεγονότος. Είναι ο Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (International Holocaust Remembrance Alliance) του διεθνούς, διακυβερνητικού οργανισμού που επικεντρώνει τη δράση του στην εφαρμογή εθνικών πολιτικών και προγραμμάτων για την υποστήριξη της εκπαίδευσης, της μνήμης και της έρευνας του Ολοκαυτώματος και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.
  ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:
  Σφαγή στην Σρι Λάνκα: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ από τις 8 επιθέσεις - Έφτασαν τους 290.
  Γερμανία: 24 τραυματίες από εισβολή μουσουλμάνου σε εκκλησία - Συνεχείς επιθέσεις σε ναούς σε όλη την δυτική Ευρώπη.
  Πάππας: «Θέλω να εκφράσω την εγκάρδια εγγύτητά μου με τη χριστιανική κοινότητα στην Σρι Λάνκα, που επλήγη την ώρα της προσευχής και σε όλα τα θύματα αυτής της τόσο ωμής βίας». Βέβαια αν ήταν λίγο πιο ελάχιστη η «τόσο ωμή βία», ο πάπας δεν θα ανησυχούσε καθόλου. Χριστιανοί είναι άστους να παν στον διάβολο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. H εβραϊκή Jerusalem Post καλεί τον Μπάιντεν να αναγνωρίσει και την ελληνική και ασσυριακή γενοκτονία. ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ;

  Nikos Michailidis
  @NikosMichailid4

  Η Jerusalem Post καλεί τον Biden να αναγνωρίσει και την Ελληνική και Ασσυριακή γενοκτονία. Θυμάμαι πριν λίγα χρόνια συζητούσαμε με Έλληνα διπλωμάτη και όταν του ανέφερα το θέμα της γενοκτονίας μου είπε "ωχ μωρέ τι θέλετε τώρα να προσθέσουμε ακόμα ένα πρόβλημα στα ελληνοτουρκικά

  Benjamin Weinthal
  @BenWeinthal
  Biden reportedly plans to classify Ottoman Turkey's genocide of the Armenians as a genocide. Wonder if Biden plans to address Ottoman Turkey’s genocide of Greeks and Assyrians. From my 2019 book review of The genocide of Anatolia’s Christians: https://jpost.com/Opinion/Book-r
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Λέσβος – Συνέλαβαν πάνοπλους αλλοδαπούς με μπαλτάδες και μαχαίρια! Τι ετοίμαζαν;
  όβους ότι κάτι ετοίμαζαν οι τρεις αλλοδαποί που συνελήφθησαν οπλισμένοι μέχρι τα… δόντια στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας Έλληνας στη Μυτιλήνη την Πέμπτη, εκφράζουν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος οι οποίοι διενεργούν προανάκριση για να μάθουν τι ήταν αυτό!

  Στο όχημα βρέθηκε μια τσάντα που περιείχε ένα μπαλτά, τρία μαχαίρια με λάμες μήκους 15 και 25 εκατοστών και μια λίμα μήκους 33 εκατοστών, τα οποία κατείχαν από κοινού οι τρεις αλλοδαποί και κατασχέθηκαν. Οι τέσσερις δράστες παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Μυτιλήνης και προς το παρόν κατηγορούνται μόνο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
  Και μαχαίρωμα στο Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης

  Άλλη μια αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών αναστάτωσε την δομή διαμονής στην περιοχή Μαυροβούνι ή Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Από τα στοιχεία της έρευνας που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, συνελήφθη ο δράστης που τραυμάτισε έναν άλλο μετανάστη με μαχαίρι, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε.

  Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης και του ασκήθηκε δίωξη για πρόκληση σωματικών βλαβών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

  Ένας μετανάστης συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στην Χίο την Πέμπτη, καθώς στο πλαίσιο ελέγχου διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 15 εκατοστών το οποίο κατασχέθηκε.

  Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...