ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

16 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΕΛΛΑΔΑ EINAI H ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

 

Η ΠΕΣΜΕΝΗ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ. ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΡΟΝΤΕΝ ΤΟΥ 1881. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΡΟΝΤΕΝ ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 

Η ΕΥΦΥΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

 

ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ, Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΕ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΜΕ ΜΕΣΟ ΔΕΙΚΤΗ ΕΥΦΥΪΑΣ 92.

 

 

ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΑΝΤΑ, ΤΗΝ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ.

 

 

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ».


 

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ

 


Στην Ελλάδα κανένας δεν ασχολείται με τα πραγματικά ουσιώδη προβλήματα του λαού. Ασχολούνται μόνο με  ψευδοσυνωμοσίες και τεχνητά, παραπλανητικά, επουσιώδη και εγκάθετα "προβλήματα" που θέτουν οι κρυφοί διαμορφωτές γνώμης, όπως με το περιβόητο θέμα των εμβολίων.  Πάλι τίθεται ζήτημα νοημοσύνης.

 

ΠΡΩΤΗ  Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΣΤΗΝ  ΠΑΙΔΙΚΗ  
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ  ΜΕ  44%.

Παχύσαρκα 600.000 Ελληνόπουλα.

ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης είναι  η Ελλάδα σύμφωνα με τα τελευταία  στοιχεία της Eurostat !
 


















 








Πανελλήνιο πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπισή της σε παιδιά και εφήβους υλοποιεί το Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».







  










Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» στο οποίο μπορούν να απευθύνονται τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά και έφηβοι.






 



Το πρόγραμμα «Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία» με σύνθημα «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή», στόχο έχει την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης παρέμβασης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στις νεαρές ηλικίες, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τις δομές του υπάρχοντος συστήματος υγείας.






Η παχυσαρκία στην παιδική και εφηβική ηλικία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αποτελεί πλέον σοβαρή «απειλή» για τη δημόσια υγεία, αφού το ποσοστό των παχύσαρκων παιδιών και εφήβων υπερβαίνει πλέον το 30%.


 



Με δεδομένο ότι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά δεδομένα, στη χώρα μας καταγράφονται περίπου 100.000 γεννήσεις ετησίως, προκύπτει ότι στο χρονικό διάστημα των 18 ετών που μεσολαβεί από τη γέννηση μέχρι την ενηλικίωση, ο αριθμός των παιδιών και των εφήβων θα φτάνει το 1.800.000. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι την παρούσα χρονική στιγμή στην Ελλάδα 600.000 παιδιά και έφηβοι (ποσοστό 30%) είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.



Καθώς τα παχύσαρκα παιδιά ενηλικιώνονται, αντιμετωπίζουν ένα πλήθος ιατρικών προβλημάτων που οφείλονται στην παχυσαρκία.


Οι επιπλοκές της κατάστασης αυτής, οι οποίες είναι πολλές και περιλαμβάνουν ινσουλινοαντοχή, διαβήτη τύπου ΙΙ, υπέρταση, υπερλιπιδαιμία και καρδιαγγειακά νοσήματα, ευθύνονται, εκτός όλων των άλλων, για ένα ιδιαίτερα αυξημένο κόστος δαπανών Υγείας.





Τώρα  όσον  αφορά  το  εθνικό  σκέλος. 
Τα  παχύσαρκα  παιδιά  γίνονται  κακοί  στρατιώτες.  Οι  κλάσεις  αποδίδουν  συνεχώς  λιγότερο  καλούς  άνδρες,  αγύμναστους,  με  πολλά  σωματικά  και  ψυχικά  προβλήματα. Το  επίπεδο  της  μαχητικής  ικανότητος  των  ενόπλων  δυνάμεων  πέφτει  δραματικά. 
Στο  τέλος,  στην  πιο  παραγωγική  τους  ηλικία,  οι  ενήλικοι  παχύσαρκοι  πεθαίνουν  πρόωρα  από  πολλαπλούς  νοσογόνους  παράγοντες,  που  οφείλονται  στην  παιδική  παχυσαρκία.



  ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης είναι  η Ελλάδα σύμφωνα με τα τελευταία  στοιχεία της Eurostat !



ΕΛΛΑΣ:  ΜΙΣΘΟΙ   ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ  ΚΑΙ  ΤΙΜΕΣ  ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ



Οι  πράκτορες  δεξιοί,  αριστεροί,  σοσιαλιστές,  κομμουνιστές,  Ροτσιλδικοί,  Σόρος – ικοί  και  δεν  συμμαζεύεται  «έλληνες  πολιτικοί»  έφεραν   την  φτωχοποίηση των ελλήνων  πολιτών και την πτώση του ΑΕΠ σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25%  μέσα  σε  5  χρόνια. 


Όπως προκύπτει από την έρευνα της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας το ψωμί και τα δημητριακά είναι ακριβότερα από το μέσο κοινοτικό όρο κατά 14%, στα αυγά και τα γαλακτοκομικά οι τιμές είναι υψηλότερες κατά 31%, στα αλκοολoύχα ποτά κατά 17%, στα ψάρια 13%, στα βούτυρα και τις μαργαρίνες 16%.

Ευτυχώς που υπάρχουν τα κρέατα, τα φρούτα, τα λαχανικά και ο καπνός και περιορίζουν το χάσμα της ακρίβειας.

Τα πρώτα είναι στη χώρα μας φθηνότερα κατά 12% από το μέσο όρο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα φρούτα και τα λαχανικά 17% και ο καπνός 24%. Συνολικά πάντως, η χώρα μας είναι ακριβότερη κατά 3% του μέσου όρου για τα τρόφιμα και τα αλκοολούχα ποτά.

Για να έχουμε μία πιο συγκρίσιμη εικόνα θα αναφέρουμε δύο παραδείγματα:

– Η Πορτογαλία που είχε μνημόνιο και δεν αποτελεί μεγάλη αγορά, είναι φθηνότερη σε όλες τις κατηγορίες τροφίμων που εξετάζει η Eurostat με εξαίρεση τα γαλακτοκομικά-αυγά όπου είναι οριακά ακριβότερη σε σύγκριση με τον μέσο κοινοτικό όρο.

– Η Γερμανία, έχει το ίδιο επίπεδο τιμών τροφίμων με την Ελλάδα, ενώ είναι φθηνότερη από τη χώρα μας στο ψωμί, στα γαλακτοκομικά, στα αλκοολούχα ποτά, στα έλαια-λίπη, στα ψάρια.-


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. ΟΟΣΑ: ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ.
    Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης του ΟΟΣΑ εξακολουθεί να βρίσκεται η Ελλάδα στον κλάδο της Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α), σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Οργανισμού
    Όπως αναφέρεται ενδεικτικά, το δημόσιο ερευνητικό σύστημα, σε μεγάλο βαθμό, είναι απομονωμένο από τον παραγωγικό τομέα, ενώ τα δημόσια ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια δεν τείνουν να αξιοποιήσουν εμπορικά τα ερευνητικά τους αποτελέσματα, όπως φαίνεται και από τον υπερβολικά χαμηλό αριθμό των πατεντών τους.

    Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης, ότι ο επιχειρηματικός τομέας έχει ανεπαρκή απόδοση σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης, ότι η οικονομική ύφεση έχει προκαλέσει απώλεια ανθρωπίνου δυναμικού για Ε&Α και ότι οι συνθήκες για καινοτομία απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν ευνοϊκές.

    Στο ίδιο πλαίσιο, υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα στερείται κορυφαίων ιδιωτών επενδυτών σε Ε&Α και ότι οι ελληνικές εταιρείες, σε γενικές γραμμές, δεν διακρίνονται για την καινοτομία τους.

    Στην κορυφή της σχετικής κατάταξης συναντάται η Kορέα, η οποία δαπανά το 3,74% του ΑΕΠ της στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης, ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ με δαπάνες της τάξης του 2,17%. Ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ κυμαίνεται στο 1,76% του ΑΕΠ.
    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
    Σε τελευταία έγκυρη διεθνή αξιολόγηση οι Έλληνες μαθητές κατέλαβαν μόλις την 43η θέση και οι Γερμανοί την 16η ανάμεσα σε 72 χώρες.

    Σημερινά αποτελέσματα έρευνας από την Eurostat: Το 64,2% των Ελλήνων καπνίζει παθητικά - Μία ακόμη αρνητική πρωτιά - Οι Έλληνες είναι οι δεύτεροι πιο θεριακλήδες στην Ευρώπη.
    Μία ακόμη αρνητική πρωτιά δίνει στην Ελλάδα έρευνα της Eurostat, σύμφωνα με την οποία σχεδόν τα 2/3 των Ελλήνων καπνίζουν παθητικά σε καθημερινή βάση.
    Το 62,2% των Ελλήνων που εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου σε κλειστούς χώρους είναι το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη, σύμφωνα με την έρευνα. Ακολουθεί η Κροατία με 44,7% και η Βουλγαρία με 40,5%. Στον αντίποδα, η Σουηδία φαίνεται πως είναι η χώρα που προστατεύει καλύτερα τους πολίτες της από το παθητικό κάπνισμα, στο οποίο εκτίθενται μόνο το 5,9%, ενώ ακολουθεί η Φινλανδία με 6,3%.
    Δεύτεροι πιο «θεριακλήδες» οι Έλληνες
    Η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό καπνιστών- το 32,6% των πολιτών- πίσω από τη Βουλγαρία (34,7%), ενώ οι λιγότεροι είναι στη Σουηδία (16,7%) και τη Μ. Βρετανία (17,2%).
    Σύμφωνα με την Eurostat, ένας στους 4 πολίτες της ΕΕ άνω των 15 ετών (24%) είναι καπνιστής. Το γραφείο στατιστικών της ΕΕ περιέγραψε το κάπνισμα ως «έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία που μπορούν να αποφευχθούν στην ΕΕ», σημειώνοντας ότι αυτή η βλαβερή συνήθεια συνδέεται με τον καρκίνο, τις καρδιακές και αναπνευστικές παθήσεις.
    Κατά μέσο όρο, οι Ευρωπαίοι άνδρες (28,7%) είναι πιο πιθανό να καπνίσουν σε σύγκριση με τις γυναίκες (19,5%).
    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...