ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

12 Οκτωβρίου 2023

Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ, ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ, ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΙΣΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ».

 

Ανακοίνωση της παράταξης ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ του Ηλία Κασιδιάρη

 

 

 

 


 

 «Νομίζω πως ο αντισημιτισμός υφίσταται αναζωπύρωση, γιατί η Ευρώπη δεν έχει μάθει να είναι πολυπολιτισμική. Εμείς πρέπει να πραγματοποιήσουμε αυτόν τον οδυνηρό μετασχηματισμό. Η Ευρώπη δεν πρόκειται ποτέ να είναι οι μονολιθικές κοινωνίες πού ήταν κάποτε.
Οι Εβραίοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του τεράστιου μετασχηματισμού της.
Θα δυσανασχετήσουν πολλοί λόγω αυτού του πρωταγωνιστικού μας ρόλου, αλλά χωρίς αυτόν τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο και χωρίς αυτόν τον μετασχηματισμό η Ευρώπη θα πεθάνει».


Ιουδαία Barbara Lerner Spectre
Αμερικανίδα ιδρυτική διευθύντρια του Paideia, του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Εβραϊκών Σπουδών στη Σουηδία

 

 

 

Ο Κίσσινγκερ στον πρόεδρο Φορντ:  "Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κατέχουν το ενα τρίτο της Κύπρου οι Τούρκοι". 

 

Ο Κίσινγκερ για πανηγυρισμούς υπέρ της Χαμάς στην Γερμανία: «Μεγάλο λάθος η είσοδος αλλόθρησκων στην χώρα».

Ο εβραίος (και σφαγέας της Κύπρου) πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ αναφερόμενος στους πανηγυρισμούς στους δρόμους των γερμανικών πόλεων υπέρ της Χαμάς είπε πως οφείλονται στην λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας που επέτρεψε σε αλλόθρησκους να μπουν στη χώρα.

 


Ο διεθνής εβραϊσμός διαφημίζει τον Κίσινγκερ σαν ένα από τους μεγαλύτερους διπλωμάτες όλων των εποχών (γι αυτό και του έδωσε το βραβείο Νόμπελ της ειρήνης – γιατί έσφαξε τους Έλληνες της Κύπρου), και η γνώμη του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα ακόμα και τώρα που πέρασε το «φράγμα» των 100 ετών.

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική υπηρεσία της Welt δήλωσε:

«Βρίσκω επώδυνους τους πανηγυρισμούς για αυτό που συνέβη, το οποίο τυπικά αποτελεί και εγκληματική πράξη.

Ήταν μεγάλο λάθος να μπουν στη χώρα τόσοι πολλοί άνθρωποι με εντελώς διαφορετικό πολιτιστικό και θρησκευτικό υπόβαθρο, διότι έτσι δημιουργούνται ομάδες (διαφορετικών) συμφερόντων».

Φυσικά, η άποψη του πρώην διπλωμάτη αφορά και Ελλάδα και Κύπρο.

Ο βετεράνος πολιτικός, κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης, δεν απέκλεισε περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου, ούτε επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, το οποίο, όπως είπε, υποστηρίζει τη Χαμάς.

«Είναι αδιανόητο για τους Ισραηλινούς η διεθνής κοινότητα να συζητήσει με εκείνους που ξεκίνησαν την σύγκρουση, που σκότωσαν τόσους ανθρώπους και πήραν τόσους ομήρους.

Πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους τιμωρία. Πρέπει να υπάρξει σοβαρός περιορισμός των δυνατοτήτων (της Χαμάς) προκειμένου να μην επαναλάβει τέτοιες πράξεις», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι η Χαμάς θα πρέπει να αποκλειστεί από οποιονδήποτε πολιτικό ρόλο και το Ισραήλ να «επανεδραιώσει την εθνική κυριαρχία του» στην περιοχή.

Ερωτώμενος σχετικά με το ποια θα πρέπει να είναι η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Χ.Κίσινγκερ τόνισε ότι θα πρέπει «να καταστήσει σαφές στις χώρες που σχεδιάζουν να εμπλακούν στη σύγκρουση ότι θα πληρώσουν το τίμημα για αυτό», καθώς ο πόλεμος θα επηρεάσει και την Ευρώπη, ενώ, ειδικά για τη Γερμανία, ανέφερε ότι «θα πρέπει να δώσει την άνευ όρων πολιτική στήριξή της στο Ισραήλ – εν ανάγκη και στρατιωτική».

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Όταν τολμάει να μιλήσει ένας Έλληνας για τα φρικτά εγκλήματα των ισλαμιστών λαθρομεταναστών μέσα στην πατρίδα μας εις βάρος αθώων Ελλήνων, όλο το καθεστώς της μαφιόζικης μπανανίας (ξενόδουλα κοπρόσκυλα, πληρωμένοι πολιτικοί, δικαστικοί («ΔΙΚΑΣΤΗΣ» Πικραμμένος: «Ναι» στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια αλλά με επιφυλάξεις),  δημοσιογράφοι και εβραίοι), αρχίζουν την επίθεση με το γνωστό λεξιλόγιο. Λένε ότι όλοι οι Μουσουλμάνοι δεν είναι το ίδιο.
Τώρα όμως βρε λαμόγια, που κτύπησαν τους περιούσιους, γιατί γαβγίζετε σαν κοπρόσκυλα και ζητάτε να σκοτώσουν όλους τους Άραβες;
Το σχέδιο των ισλαμιστών για να κατακτήσουν όλο κόσμο με τις μήτρες των γυναικών τους το γνωρίζουμε. Ποιος το προωθεί όμως;

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

32 σχόλια:

  1. Γερμανία: Έδωσε το «πράσινο φως» στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει δύο drones Heron TP κατά της Χαμάς.
    Η Γερμανία, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (11/10) πως έδωσε στο Ισραήλ το «πράσινο φως» να χρησιμοποιήσει δύο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) Heron TP κατά της Χαμάς.
    Τα συγκεκριμένα drones έχουν τη δυνατότητα να φέρουν οπλισμό. Την ίδια ώρα ο ισραηλινός Στρατός διεξάγει επιχειρήσεις αντιποίνων εναντίον της Χαμάς, μετά την επίθεσή της το Σάββατο και φέρεται να σχεδιάζει χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.
    Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η ισραηλινή Αεροπορία ζήτησε το σαββατοκύριακο από το Βερολίνο να θέσει στη διάθεσή της τα δυο UAVs, ισραηλινής κατασκευής (IAI), στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που διεξάγει εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος στον παραθαλάσσιο θύλακα.
    Η Μπούντεσβερ μισθώνει «πέντε drones αυτού του τύπου, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για την εκπαίδευση Γερμανών στρατιωτικών» στο Ισραήλ, εξήγησε το υπουργείο.
    Κατά τις πληροφορίες του Σπίγκελ, το Ισραήλ ανέστειλε την εκπαίδευση 16 Γερμανών χειριστών στο Ισραήλ το σαββατοκύριακο εξαιτίας της επίθεσης της Χαμάς. Αναμένεται να επιστρέψουν σύντομα στη Γερμανία.
    Η απόκτηση εξοπλισμού για να φέρουν οπλισμό τα αεροσκάφη αυτά εγκρίθηκε πέρυσι από το Βερολίνο, έπειτα από πολυετή διάλογο για το ζήτημα στη χώρα.
    Ο Μπόρις Πιστόριους, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, είπε στο περιθώριο συνόδου των υπουργών Άμυνας του NATO νωρίτερα χθες πως αν η κατάσταση χειροτερέψει το Ισραήλ μπορεί να ζητήσει τη συνεργασία των συμμάχων και των εταίρων του.
    Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει πως ισραηλινοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν πως «δεν χρειάζονται υποστήριξη στρατιωτικής ή τεχνικής φύσης».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ασφάλεια των Εβραίων πολιτών της Γερμανίας ζήτησε ο Ο.Σολτς.
    Ο καγκελάριος της Γερμανίας διαβεβαίωσε ότι τα εβραϊκά ιδρύματα θα προστατεύονται και τόνισε ότι εκδηλώσεις υποστηρικτών της Χαμάς δεν θα γίνονται αποδεκτές.
    Την στήριξη των ανθρώπων στη Γερμανία, «ώστε να εγγυηθούμε όλοι την ασφάλεια των Εβραίων συμπολιτών μας» ζήτησε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ενώ επανέλαβε και την στήριξη της Γερμανίας στο Ισραήλ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή.
    «Είναι τρομερό να βλέπει κανείς πώς σκοτώνονται άνθρωποι, πώς ταπεινώνονται, πώς οι απαχθέντες συνεχίζουν να ταπεινώνονται και να απειλείται η ζωή τους (…) Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ. Η χώρα έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της (…) Υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει ανάφλεξη στην περιοχή και είναι καθήκον όλων μας να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί», δήλωσε ο καγκελάριος σε συνέντευξη του αργά χθες (Τετάρτη) το βράδυ στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.
    Ακόμα αναφέρθηκε σε «εκτεταμένες διπλωματικές προσπάθειες», μεταξύ άλλων για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς. Σήμερα ο Όλαφ Σολτς υποδέχεται τον Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, ο οποίος κατά το παρελθόν διατηρούσε στενές σχέσεις με την Χαμάς, ενώ χθες είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι και προσεχώς θα μιλήσει με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
    Αναφερόμενος στο θέμα των ομήρων, ο Ο.Σολτς τόνισε ότι οι ενέργειες που θα γίνουν πρέπει να είναι πολύ διακριτικές και επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των απαχθέντων βρίσκονται και Γερμανοί πολίτες. Απευθύνθηκε δε στους πολίτες της Γερμανίας και, υπό το φως των εκδηλώσεων υποστηρικτών της Χαμάς, ζήτησε τη βοήθειά τους: «Ζητώ τη στήριξη των πολιτών ώστε όλοι μαζί να εγγυηθούμε την ασφάλεια των Εβραίων συμπολιτών μας και να σταθούμε στο πλευρό τους με αλληλεγγύη», δήλωσε και τόνισε ότι τέτοιες εκδηλώσεις δεν θα γίνονται αποδεκτές.
    Το κράτος θα λάβει σκληρά μέτρα εναντίον των παραβατών, πρόσθεσε και διαβεβαίωσε ότι τα εβραϊκά ιδρύματα θα προστατεύονται από τις αρμόδιες αρχές. «Είναι αρκετά “πικρό” το γεγονός ότι πρέπει καν να προστατεύονται, αλλά το κράτος θα το κάνει», είπε χαρακτηριστικά.
    Στην ίδια συνέντευξη ο καγκελάριος αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, παραδεχόμενος ότι πλέον «έρχεται υπερβολικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων». «Είναι πρόκληση το γεγονός ότι έρχονται τόσοι πολλοί στη Γερμανία παράτυπα», δήλωσε και τάχθηκε υπέρ μιας περισσότερο περιοριστικής πολιτικής για τους πρόσφυγες. Νωρίτερα χθες ο κ. Σολτς είχε προσκαλέσει τον αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς σε συνάντηση για αύριο (Παρασκευή), με αντικείμενο την μεταναστευτική πολιτική, μαζί με τους εκπροσώπους των κρατιδίων.
    Ο Όλαφ Σολτς τόνισε ακόμη την ανάγκη η αυστηρότητα στη διαχείριση της μετανάστευσης να διέπεται από μέτρο. «Να εφαρμόσουμε ό,τι είναι απαραίτητο (…) Να είμαστε αυστηροί και ξεκάθαροι, χωρίς όμως να βγάζουμε και αφρούς από το στόμα», είπε ο καγκελάριος και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι ασφαλείς χώρες προέλευσης, αναφερόμενος ειδικά στη Μολδαβία και στη Γεωργία, οι οποίες επιθυμούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dirk Pohlmann: «Στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ δεν έχουν συμμάχους, έχουν μόνο ομήρους».
    https://slpress.gr/diethni/quot-stin-eyropi-oi-ipa-den-echoyn-symmachoys-echoyn-omiroys-quot/#google_vignette
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σολτς ανακοίνωσε επίσημα ότι η Γερμανία «παγώνει» όλα τα αναπτυξιακά κονδύλια για τους Παλαιστίνιους μέχρι νεωτέρας
    «Δυστυχώς, μπορούμε να περιμένουμε ότι τα δεινά των πολιτών στη Λωρίδα της Γάζας θα αυξηθούν - αλλά γι' αυτό φταίει και η Χαμάς» είπε ο Γερμανός καγκελάριος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ισραηλινοί έποικοι πυροβόλησαν και σκότωσαν πατέρα και γιο σε κηδεία Παλαιστινίων.
    Τη ζωή τους έχασαν δύο άνδρες από την Παλαιστίνη όταν εβραίοι έποικοι του Ισραήλ άνοιξαν πυρ κατά παρευρισκόμενων σε μία κηδεία.
    Την ανακοίνωση για τους ένοπλους εποίκους από το Ισραήλ έκανε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης και μετέδωσε το Reuters.
    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι ένας πατέρας και ο γιος του σκοτώθηκαν όταν έποικοι άνοιξαν πυρ εναντίον των παρευρισκόμενων σε κηδεία τεσσάρων Παλαιστινίων που είχαν σκοτωθεί από ένοπλους εποίκους και Ισραηλινούς στρατιώτες στο χωριό Κούσρα, κοντά στην πόλη Ναμπλούς, χθες Τετάρτη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντοπίστηκαν ραδιενεργά ίχνη σε 23 πάρκα της Αθήνας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντιστράτηγος Ανδρέας Πενταράς: «Αυτοκτονία η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα».
    Δεν θα γίνει χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας εκτιμά ο Αντιστράτηγος ε.α. Ανδρέας Πενταράς, παρόλον ότι όλα δείχνουν πως το Ισραήλ είναι έτοιμο να επιχειρήσει για να αποκαταστήσει το κύρος του. Ο κ. Πενταράς βλέπει δύο κινδύνους: Ο πρώτος είναι ότι θα δεχθεί βαρύ πλήγμα ο επιτιθέμενος στις μάχες από σπίτι σε σπίτι. Ο δεύτερος κίνδυνος αφορά στους ομήρους, αφού θα είναι οι πρώτοι που θα θανατωθούν ως αντίποινα.Ερωτηθείς από το philenews κατά πόσο θα επιχειρούσε στη Γάζα αν ο ίδιος ήταν αρχηγός του ισραηλινού στρατού, ο κ. Πενταράς ανέφερε πως δεν θα επιχειρούσε με χερσαίες δυνάμεις τη δεδομένη στιγμή. Χαρακτήρισε, μάλιστα, μια τέτοια ενέργεια ως αυτοκτονία. «Εκτιμώ ότι δεν θα γίνει χερσαία επιχείρηση στην παρούσα φάση. Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες για κάτι τέτοιο. Δεν γίνεται χερσαία επιχείρηση με τεθωρακισμένα μέσα σε πυκνοκατοικημένους τόπους όπως είναι η Λωρίδα της Γάζας».Σε περιοχές όπως η Γάζα, πρόσθεσε, γίνεται αγώνας πεζικού και ειδικών δυνάμεων με ελαφριά τουφέκια και άλλα όπλα. «Ο αγώνας θα είναι καταστροφικός εκ του συστάδην για τον επιτιθέμενο. Η αντίσταση του πληθυσμού θα είναι δεδομένη και όχι μόνο των μαχητών της Χαμάς. Οι ένοπλοι θα είναι οχυρωμένοι σε μπαλκόνια και πίσω από τα παράθυρα. Το Ισραήλ, εκτιμώ, δεν θέλει εκατόμβη νεκρών, αφού κάτι τέτοιο θα έχει αντίκτυπο και στην εσωτερική κοινή γνώμη», ανέφερε.
    «Προσωπικά εκτιμώ ως στρατιωτικός ότι δεν θα επιχειρήσει χερσαία επιχείρηση το Ισραήλ, πλην περιοχών που δεν υπάρχουν πολλά σπίτια και πολυκατοικίες». Ο κ. Πενταράς σημειώνει ότι η χερσαία επιχείρηση θα γίνει εφόσον εξουδετερωθεί ολοκληρωτικά η Χαμάς. «Θα συνεχίσει το σφυροκόπημα από την αεροπορία για εβδομάδες και για μήνες και μετά τους βομβαρδισμούς, όταν εξουδετερωθούν οι υποδομές και το προσωπικό, όταν ισοπεδωθεί η Λωρίδα της Γάζας, τότε θα επιχειρήσει και χερσαία επίθεση. Οι στρατηγοί του Ισραήλ έχουν γνώσεις και κρίση για το καταστροφικό αποτέλεσμα αν το επιχειρήσουν», προσθέτει.Ο κ. Πενταράς ανέφερε ότι αν πάμε λίγο πίσω και δούμε την ιστορία, στο Στάλινγκραντ οι Γερμανοί έπαθαν το ίδιο και νίκησαν στο τέλος οι Σοβιετικοί. «Οι κάτοικοι της Γάζας θα αντισταθούν και θα πολεμήσουν μέχρι θανάτου. Δεν θα γίνουν αιχμάλωτοι».
    Παράλληλα, εξήγησε ότι είναι δύσκολο να γίνει στρατιωτική επιχείρηση από τις ισραηλινές δυνάμεις ενώ υπάρχουν όμηροι από τη Χαμάς όχι μόνο Ισραηλινοί, αλλά και Αμερικανοί, Γάλλοι και άλλοι αλλοδαποί πολίτες. «Αν επιχειρηθεί επέμβαση, όσοι περιμένουν να επιστρέψουν οι δικοί τους άνθρωποι στα σπίτια τους σώοι και ασφαλείς θα απογοητευτούν και θα αντιδράσουν. Αναμένεται εκτέλεση ομήρων σε μια τέτοια επίθεση», κάτι που θα βάλει σε επιπλέον σκέψεις όσους επιθυμούν επιθέσεις με τεθωρακισμένα μέσα στη Γάζα.Ο κ. Πενταράς ανέφερε ακόμη ότι η Ιστορία δείχνει πως το Ισραήλ είναι πολύ ευαίσθητο σε θέματα ομήρων. Εφόσον, είπε, επιτευχθούν οι διαπραγματεύσεις μέσω Αιγύπτου για ανταλλαγή αιχμαλώτων, νεκρών ή ζωντανών, θα εκλείψει ένας από τους λόγους για επίθεση. Σημείωσε ότι θα συνεχιστεί η προετοιμασία, αλλά στην παρούσα φάση στο Ισραήλ γνωρίζουν ότι το πλεονέκτημα θα το έχει ο αμυνόμενος. «Οι επιτιθέμενοι θα είναι εκτεθειμένοι στα σοκάκια και θα είναι εύκολος στόχος. Για να πετύχει μια τέτοια ενέργεια για κατάληψη της Γάζας με χερσαίες δυνάμεις, όπως είναι σήμερα η κατάσταση απαιτείται να επιχειρήσουν 2 εκατ. στρατιώτες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανάλυση του SkyΝews για τον πόλεμο στο Ισραήλ: «Δεν θα υπάρξει λύση μέσα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις».
      Στο Sky News ο στρατιωτικός αναλυτής Sean Bell επιχειρεί να σκιαγραφήσει την πιθανή εμπλοκή του Ιράν στις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Μέση Ανατολή.
      Εμφανιζόμενος στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, σημείωσε πως πρόκειται για έναν πόλεμο ο οποίος δεν καθοδηγείται από συμβατικές φιλοδοξίες, όπως επεκτατισμό ή οικονομία αλλά από ένα «σπλαχνικό μίσος» το οποίο διαρκεί δεκαετίες.
      Όπως τόνισε, ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν προκρίνει πως θα υπάρξει λύση μέσα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις αλλά μόνο μέσα από πολιτικής φύσεως προσέγγιση.
      Το μεγάλο ερώτημα ωστόσο όπως τόνισε ο ίδιος, είναι ποιος πραγματικά επωφελείται από τον πόλεμο αυτόν, «δείχνοντας» προς το Ιράν.
      Ενώ ορισμένοι από τους γείτονες του Ισραήλ έχουν αρχίσει να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Τελ Αβίβ, το Ιράν «δεν θέλει να το βλέπει αυτό» και αντιθέτως χρηματοδοτεί τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς.
      «Έτσι, αν και δεν έχουμε αποδείξεις για άμεση εμπλοκή στον πόλεμο, η σκοτεινή σκιά του Ιράν κρέμεται πολύ βαριά πάνω στον χρόνο και τις επιπτώσεις αυτής της επίθεσης», δήλωσε ο Bell.
      Αναφορικά με το Ισραήλ τώρα, ο στρατιωτικός αναλυτής σημείωσε πως τα αντίποινα των Ισραηλινών, με αιχμή του δόρατος μία χερσαία εισβολή στη Γάζα, καθυστερούν, για να «επεξεργαστούν ποιοι είναι οι στόχοι τους».
      Ένα ερώτημα είναι πώς θα χρησιμοποιήσουν τα τεθωρακισμένα οχήματά τους, τα οποία είναι απίθανο να διεισδύσουν σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές.
      Υπενθυμίζεται δε πως η Γάζα είναι μία περιοχή 45 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην οποία κατοικούν 2,3 εκατ. άνθρωποι, καθιστώντας την την πιο πυκνοκατοικημένη στον πλανήτη.
      Yπάρχουν μεγάλες περιοχές με πράσινο χρώμα όπου υπάρχει «ευκαιρία για τις ισραηλινές δυνάμεις να κινηθούν στην περιοχή της Γάζας» και να «εκφοβίσουν» τις δυνάμεις της Χαμάς.
      Αυτό θα δημιουργούσε μια «σταδιακή προσέγγιση» σε οποιαδήποτε επιχείρηση, επιτρέποντας στο Ισραήλ «να κάνει μια παύση και στη συνέχεια να σκεφτεί τι θα κάνει στη συνέχεια».
      Έτσι, οι Ισραηλινοί θα ελέγχουν εκτάσεις της περιοχής της Γάζας, κυρίως επαρχιακές, εν τω μεταξύ, θα «μαζεύουν πληροφορίες» χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες, υποκλέπτοντας επικοινωνίες και αναζητώντας πληροφορίες από συμμάχους.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. Πολιορκία Κερκύρας 29 Αυγούστου 1537: 25.000 οθωμανοί στρατιώτες
    λεηλάτησαν το νησί, αιχμαλώτισαν 20.000 Έλληνες κατοίκους
    και τους πούλησαν σκλάβους...Η ύπαιθρος ερημώθηκε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «ΔΙΚΑΣΤΗΣ» Πικραμμένος: «Ναι» στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια αλλά με επιφυλάξεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρχηγός Ισραηλινού Στρατού: «Θα διαλύσουμε τη Γάζα».
    Ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Χερζλ Χαλέβι προχώρησε στις πρώτες του δηλώσεις μετά το ξέσπασμα του πολέμου με την Χαμάς.
    «Ο Ισραηλινός Στρατός είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του κράτους και των πολιτών του και το πρωί του Σαββάτου στις συνοριακές κοινόητες της Γάζας δεν εκπληρώσαμε την ευθύνη μας. Θα μάθουμε, θα ερευνήσουμε, αλλά τώρα είναι ώρα για πόλεμο», είπε αρχικά ο Χερζλ Χαλέβι.
    Ο Χαλέβι δήλωσε: «Θα φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου αυτοί που ηγούνται της Γάζας θα αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες. Θα την διαλύσουμε. Όσοι παραμένουν εκεί, θα πρέπει να καταλάβουν πολύ καλά ότι τέτοιες ενέργειες δεν γίνονται εναντίον του κράτους του Ισραήλ. Θα χρειαστεί χρόνος και θέλει υπομονή».
    Μιλώντας από μία βάση κοντά στα σύνορα της Γάζας ο Χαλέβι εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των πενθούντων και είπε «Το τίμημα του πολέμου είναι μεγάλο και δύσκολο. Θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε τους αιχμαλώτους πίσω στα σπίτια τους».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκπρόσωπος Χαμάς: «Αν το Ισραήλ κάνει χερσαία επιχείρηση θα το κτυπήσουμε ξανά».
      Το πώς ξεγέλασαν τις δυνάμεις του Ισραήλ αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Αμπού Ομπέιντα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι προετοιμασίες για την επίθεση είχαν ξεκινήσει από το 2022.
      «Αρχίσαμε να προετοιμάζουμε την επίθεση το 2022», ανέφερε εκπρόσωπος της Χαμάς. Ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος της στρατιωτικής οργάνωσης της Χαμάς, υποστήριξε πως οι προετοιμασίες για την αιφνιδιαστική επίθεση που έγινε το Σάββατο, είχαν αρχίσει τουλάχιστον έναν χρόνο πριν.
      Ανέφερε ακόμα, ότι σκόπιμα απέκρυψαν τις προθέσεις τους, απέφυγαν να σχολιάσουν διάφορα περιστατικά, παράκαμψαν τις αντιπαραθέσεις μεταξύ φατριών της Γάζας και Ισραήλ, αναφερόμενοι σε κύκλους εχθροπραξιών τα τελευταία χρόνια και δημιούργησαν μια ψευδαίσθηση ουδετερότητας για να μην γνωρίζει ο εχθρός την επικείμενη επιχείρηση τους.
      «Αυτή η στρατηγική ήταν τρομερά επιτυχημένη και το Ισραήλ, στην τρέχουσα στρατιωτική του εκστρατεία, καταφεύγει σε δολοφονίες και αιματοχυσία για να καλύψει τις αποτυχίες του αντί να προβεί σε σωστή αξιολόγηση», πρόσθεσε.
      Σύμφωνα με τον ίδιο, η Χαμάς κατάφερε να στρατολογήσει κρυφά 4.500 μαχητές που προηγήθηκαν της επιχείρησης. Υποστήριξε ότι η χερσαία εισβολή στο Ισραήλ περιελάμβανε κυβερνοπόλεμο, εκτός από την εκτόξευση χιλιάδων ρουκετών και την απενεργοποίηση στρατιωτικών καμερών. «Προσφέραμε άμυνα για όλους τους μαχητές μας και αποκρύψαμε με επιτυχία ολόκληρο το σχέδιο, συμπεριλαμβανομένης της κινητοποίησης πόρων και της απόκτησης των απαραίτητων πόρων», δήλωσε.
      Πρόσθεσε ότι η Χαμάς είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο, συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας εισβολής, και εξέδωσε προειδοποίηση: «Εάν το Ισραήλ αναλάβει τέτοια δράση, θα λάβουμε νέα μέτρα που θα οδηγήσουν σε σημαντικές απώλειες για τον εχθρό».
      Απευθύνθηκε, τέλος, στους κρατούμενους λέγοντας: «Έχουμε αρκετά διαπραγματευτικά χαρτιά για να ασκήσουμε πίεση για την απελευθέρωσή σας».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  11. Η Ρωσία ζητά από το Ισραήλ κατάπαυση του πυρός για να παραδοθούν τρόφιμα και φάρμακα στη Γάζα.
    «Για να μη μετατραπούν σε νεκροτομεία τα νοσοκομεία».
    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προέτρεψε σήμερα την ισραηλινή κυβέρνηση να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να επιτραπεί η παράδοση τροφίμων και φαρμάκων στον παλαιστινιακό θύλακα. Παράλληλα, υπογράμμισε πως είναι “απαράδεκτος” ο “αδιάκριτος” βομβαρδισμός της Λωρίδας της Γάζας που στοιχίζει τη ζωή σε τόσους πολλούς αμάχους.
    Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ με τον γενικό γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) Χουσεΐν αλ Σέιχ.
    Η ισραηλινή κυβέρνηση ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκούμενη Λωρίδα της Γάζας αν η Χαμάς δεν απελευθερώσει όλους τους ομήρους. Ο Ερυθρός Σταυρός είχε ζητήσει να επιτραπεί η παράδοση καυσίμων στη Γάζα για “να μη μετατραπούν σε νεκροτομεία” τα ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία.
    Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι ο Μιχαήλ Μπογκντάνοφ και ο Χουσεΐν αλ Σέιχ συμφώνησαν στην ανάγκη κατάπαυσης του πυρός που θα επιτρέψει το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για την παράδοση τροφίμων και φαρμάκων στον πληθυσμό της Γάζας. Συμφώνησαν επίσης ότι πρέπει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση του παλαιστινιακού θύλακα, όπου ζουν περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι.
    “Υπογραμμίστηκε πως είναι απαράδεκτος ο αδιάκριτος βομβαρδισμός που προκαλεί πολυάριθμες απώλειες αμάχων”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται επίσης πως η Λωρίδα της Γάζας θα πρέπει να αποτελέσει τμήμα ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
    Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι τέσσερις Ρώσοι σκοτώθηκαν από την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων έξι. “Καταδικάζουμε σθεναρά κάθε έκφραση εξτρεμισμού, τρομοκρατίας, ομηρίας, αποκλεισμού, εσκεμμένης δημιουργίας αφόρητων συνθηκών διαβίωσης και άλλων βίαιων ενεργειών κατά αμάχων, καθώς και την αδιάκριτη χρήση βίας κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων”, υπογραμμίζεται.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρωσία: «Να εφαρμοστούν οι συνθήκες του ΟΗΕ και να ιδρυθεί παλαιστινιακό κράτος».
      Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
      Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους αμέσως μετά τον τερματισμό της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, τονίζοντας ότι πρέπει να εφαρμοστεί η σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑΗΕ).
      Ο Λαβρόφ έκανε δηλώσεις στον ρωσικό Τύπο μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) στο Μπισκέκ, την πρωτεύουσα της Κιργιζίας.
      Αναφέροντας ότι στη συνάντηση συζητήθηκε η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι τα κράτη μέλη της ΚΑΚ τάσσονται υπέρ της παύσης των εχθροπραξιών και των διαπραγματεύσεων.
      Εκφράζοντας τις προσδοκίες του σχετικά με την κατάσταση μετά το τέλος της σύγκρουσης, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι «ελπίζουμε ότι μόλις λήξει αυτή η σύγκρουση, όλοι θα αναλάβουν σοβαρά την ευθύνη να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους με βάση τις αρχές που έχουν εγκριθεί από τα Ηνωμένα Έθνη».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Παρέμβαση Β.Πούτιν για τον πόλεμο στο Ισραήλ: «Δεν θα σταματήσουν οι πόλεμοι χωρίς την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους».
      «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι ΗΠΑ φέρνουν ομάδες αεροπλανοφόρων στο Ισραήλ» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
      Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε παρέμβασή του την Τετάρτη (11/10) τόνισε ότι ο μοναδικός τρόπος για να επιλυθεί η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνης είναι με τη δημιουργία ενός ανεξαρτήτου παλαιστινιακού κράτους.
      «Και αυτή η [ρωσική] θέση είναι γνωστή τόσο στην ισραηλινή πλευρά όσο και στους φίλους μας στην Παλαιστίνη. Πάντα υποστηρίζαμε την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έχοντας κατά νου πρώτα απ’ όλα τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους», δήλωσε ο Πούτιν στη συνεδρίαση της ολομέλειας της ρωσικής ενεργειακής εβδομάδας.
      Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι αυτό που συμβαίνει στο Ισραήλ είναι «τρομερό», καθώς κάλεσε και τις δύο πλευρές να ελαχιστοποιήσουν τους θανάτους αμάχων.
      Μιλώντας σε συνέδριο στη Μόσχα, σύμφωνα με το BBC, ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε, επίσης, τις ΗΠΑ ότι υποδαυλίζουν την ένταση.
      «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι ΗΠΑ φέρνουν ομάδες αεροπλανοφόρων [στην περιοχή]», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος, αναφερόμενος στην αποστολή επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ.
      Ακόμα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ότι οι υποδείξεις ότι το Ιράν μπορεί να εμπλέκεται στην επίθεση της Χαμάς ήταν «αβάσιμες». Πάντως, το Ιράν πανηγύρισε για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, αλλά ο ανώτατος ηγέτης του αρνήθηκε, την Τρίτη (10/10), ότι εμπλέκεται. Η Τεχεράνη είναι ένας από τους κύριους χορηγούς της Χαμάς εδώ και πολλά χρόνια, παρέχοντάς της οικονομική βοήθεια και όπλα.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  12. Τεράστιες ποσότητες αμερικανικών όπλων φτάνουν στο Ισραήλ για να σκοτώσουν Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΚΕ: “Απαράδεκτη η απόφαση της φωταγώγησης της Βουλής με τη σημαία του κράτους του Ισραήλ”.
    «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και του προέδρου της ελληνικής βουλής να φωταγωγηθεί το κτίριο του κοινοβουλίου με τη σημαία του κράτους του Ισραήλ που διατηρεί πολύχρονη, βάρβαρη κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό, βομβαρδίζει και επιβάλλει απάνθρωπο αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας και ετοιμάζεται για χερσαία επέμβαση».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Ινδία πραγματοποίησε βολή του αναβαθμισμένου πυραύλου BrahMos-ER – Με 3μαχ στα 400 χλμ!
    Συνεχίζεται η ανάπτυξη του ισχυρού πυραύλου πολλαπλών αποστολών.
    Η ανάπτυξη του κοινού ρωσο-ινδικού πυραύλου Brahmos συνεχίζεται με την ινδική πλευρά να ανακοινώνει ότι ο στρατός πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμαστική βολή της έκδοσης αυξημένου βεληνεκούς του πυραύλους BrahMos (BrahMos-ER).
    Η δοκιμαστική βολή έγινε στις 10 Οκτωβρίου, κατά χερσαίου στόχου. Ο BrahMos-ER είναι μια έκδοση αυξημένου βεληνεκούς του πυραύλου και ενσωματώνει κινητήρα Ramjet υγρού καυσίμου.
    Το μέγιστο βεληνεκές του ανέρχεται στα 450-500 χιλιόμετρα, έναντι των 290 χιλιομέτρων που είναι το μέγιστο βεληνεκές της αρχικής έκδοσης ενώ η ταχύτητα φτάνει στα 3 μαχ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κογκρέσο: «Οι ΗΠΑ να προετοιμαστούν για ταυτόχρονους πόλεμους με Ρωσία και Κίνα».
    «Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πρέπει να είναι έτοιμοι να αποτρέψουν και να νικήσουν και τους δύο αντιπάλους ταυτόχρονα».
    Διακομματική επιτροπή που διορίστηκε από το Κογκρέσο υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να προετοιμαστούν για ενδεχόμενους ταυτόχρονους πολέμους με τη Ρωσία και την Κίνα.
    Η έκθεση της Επιτροπής Στρατηγικής Στάσης δημοσιοποιήθηκε εν μέσω της έντασης στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα με αφορμή την Ταϊβάν και άλλα ζητήματα, αλλά και με τη Ρωσία, με αφορμή την εισβολή της στην Ουκρανία.
    Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που συμμετείχε στη σύνταξη της έκθεσης απέφυγε να διευκρινίσει αν οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η επιτροπή δείχνουν κάποια πιθανή συνεργασία της Κίνας με τη Ρωσία στο θέμα των πυρηνικών όπλων.
    Τα συμπεράσματα της επιτροπής μπορεί να ανατρέψουν την τρέχουσα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ η οποία συνίσταται στη νικηφόρα έκβαση ενός πολέμου και την αποτροπή του άλλου. Θα απαιτηθεί επίσης τεράστια αύξηση των αμυντικών δαπανών, κάτι που δεν είναι βέβαιο ότι θα εγκριθεί από το Κογκρέσο.
    «Αναγνωρίζουμε τη δημοσιονομική πραγματικότητα, αλλά πιστεύουμε επίσης ότι το κράτος πρέπει να κάνει αυτές τις επενδύσεις», γράφουν η Μάντλιν Κρίντον, η Δημοκρατική πρόεδρος της Επιτροπής και ο αντιπρόεδρός της, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην γερουσιαστής Τζον Κάιλ, στην εισαγωγή της έκθεσής τους.
    Η έκθεση αυτή είναι αντίθετη με την άποψη του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι το υπάρχον πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ αρκεί για να αποτρέψει τις δυνάμεις της Ρωσίας και της Κίνας συνδυαστικά.
    «Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πρέπει να είναι έτοιμοι να αποτρέψουν και να νικήσουν και τους δύο αντιπάλους ταυτόχρονα. Η διεθνής τάξη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και οι αξίες που αντιπροσωπεύει κινδυνεύουν από τα αυταρχικά καθεστώτα της Κίνας και της Ρωσίας», υποστηρίζεται στην έκθεση.
    Το Κογκρέσο συγκρότησε αυτήν την επιτροπή, που αποτελείται από έξι Δημοκρατικούς και έξι Ρεπουμπλικάνους, το 2022, με σκοπό να αξιολογήσει τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ και να συστήσει αλλαγές στις συμβατικές και τις πυρηνικές δυνάμεις της χώρας.
    Οι απειλές εκ μέρους της Κίνας και της Ρωσίας θα οξυνθούν κατά το διάστημα 2027-35 και για αυτό «πρέπει να ληφθούν αποφάσεις τώρα ώστε το έθνος να είναι προετοιμασμένο», αναφέρει η έκθεση των 145 σελίδων.
    Τονίζεται επίσης ότι το 30ετές πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των πυρηνικών όπλων –το οποίο ξεκίνησε το 2010 και υπολογίστηκε το 2017 ότι θα κοστίσει 400 δισεκ. δολάρια μέχρι το 2046– πρέπει να χρηματοδοτηθεί πλήρως ώστε να αναβαθμιστούν όλες οι πυρηνικές κεφαλές, τα συστήματα εκτόξευσης και οι υποδομές. Πρέπει επίσης να παραταθεί η επιχειρησιακή λειτουργία των υποβρυχίων που φέρουν βαλλιστικούς πυραύλους και να αναπτυχθούν περισσότερα τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ασία και την Ευρώπη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η πράσινη Μπέρμποκ: «Υποσχόμαστε να σταθούμε στο πλευρό του Ισραήλ. Ό,τι χρειάζονται οι Ισραηλινοί, θα το κάνουμε». «Είμαστε όλοι Ισραηλινοί αυτές τις μέρες. Η ειρηνική συνύπαρξη με τη Χαμάς είναι αδύνατη».
    ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ 1974 ΕΣΦΑΖΑΝ 6.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ.

    Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, συνάντησε σήμερα (13/10) με τον Ισραηλινό ομόλογό της Έλι Κόεν στο Νετιβότ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας και δήλωσε ότι «Είμαστε όλοι Ισραηλινοί αυτές τις μέρες».

    «Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη στο κράτος του Ισραήλ», απάντησε ο Κόεν. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η κυρία Μπέρμποκ χρειάστηκε να οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο, καθώς ήχησε συναγερμός. Αργότερα απόψε θα μεταβεί στο Κάιρο.

    «Αυτές τις τρομερές μέρες, στεκόμαστε στο πλευρό σας και συμπάσχουμε μαζί σας. Αυτές τις μέρες είμαστε όλοι Ισραηλινοί. Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη αλληλεγγύη της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και του γερμανικού λαού», δήλωσε η Μπέρμποκ, η οποία κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Ισραήλ συναντήθηκε επίσης με συγγενείς Γερμανών οι οποίοι απήχθησαν από τη Χαμάς. Οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν ακόμη ένα κτίριο κατοικιών που χτυπήθηκε από πύραυλο κατά τη διάρκεια της επίθεσης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο γιος και ο εγγονός του.

    «Σας ευχαριστώ που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ήρθατε για να δείξετε υποστήριξη και αλληλεγγύη στο κράτος του Ισραήλ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ και τόνισε ότι η Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, «είναι χειρότερη και από το τρομοκρατικό δίκτυο ISIS».

    «Η ειρηνική συνύπαρξη με τη Χαμάς είναι αδύνατη. Δεν μπορεί κανείς να τους περιγράψει ούτε ως ζώα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις φρικαλεότητες του περασμένου Σαββάτου. Ο Κόεν αναφέρθηκε ακόμη στην «πολύ σαφή» υποστήριξη του καγκελάριου Όλαφ Σολτς: «Ο εβραϊκός λαός, οι πολίτες του Ισραήλ και ολόκληρος ο κόσμος λένε “ποτέ ξανά!” σε τέτοιες σκηνές, με παιδιά που οδηγούνται σε ένα δωμάτιο και δολοφονούνται».

    Η Μπέρμποκ, συνοδευόμενη από τον ομόλογό της, επισκέφθηκε κέντρο επιχειρήσεων, όπου ενημερώθηκε για την επίθεση της Χαμάς, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι. Το περασμένο Σάββατο ήταν η πιο θανατηφόρα ημέρα για τους Εβραίους από το τέλος του Ολοκαυτώματος. Η υπουργός εμφανίστηκε κατόπιν σοκαρισμένη και με δάκρυα στα μάτια από τις εικόνες που είχε δει.

    «Είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να κάνει κανείς σε έναν άνθρωπο. Είμαστε εδώ όχι απλώς ως διπλωμάτες και υπουργοί Εξωτερικών, αλλά ως μητέρες, πατέρες, κόρες και γιοι. Αν δει κανείς τις φωτογραφίες και φανταστεί ότι είναι οι δικές του κόρες… Δεν ξέρω πώς βρίσκετε τη δύναμη να στέκεστε εδώ», είπε με σπασμένη φωνή στον ομόλογό της, ενώ ο Κόεν και ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ‘Αρις Σαλικάρ, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Γερμανία, της έδειχναν ένα από τα σημεία στο νότιο Ισραήλ, όπου οι πύραυλοι της Χαμάς προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απευθυνόμενη στη Χαμάς, η Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε: «Απελευθερώστε αυτούς τους αθώους ανθρώπους, τα αθώα παιδιά!».

      Η απελευθέρωση των ομήρων ήταν, όπως αποκάλυψε η ίδια, το βασικό θέμα και της συνάντησης που είχε χθες, στο Βερολίνο, με τον Εμίρη του Κατάρ, αλ Θάνι. «Είμαστε σε συζητήσεις με όλους τους παράγοντες, προκειμένου να καταστήσουμε σαφές ότι όλοι οι Γερμανοί όμηροι, αλλά και όλοι οι άλλοι, θα απελευθερωθούν. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα – όχι την υποχρέωση – να απελευθερώσει τους πολίτες του», σημείωσε, για να προσθέσει ότι η Χαμάς «κρύβεται πίσω από αμάχους, οι σήραγγες και τα κέντρα διοίκησης βρίσκονται σκοπίμως σε σχολεία και νοσοκομεία». Με την τρομοκρατία που ασκεί στο Ισραήλ, η Χαμάς «είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για αυτή την τρομερή κατάσταση – και για την κατάσταση των παλαιστινίων αμάχων στη Γάζα», πρόσθεσε και προειδοποίησε άλλες τρομοκρατικές ομάδες να μην αναμιχθούν: «Είναι σημαντικό να αποτρέψουμε άλλους παράγοντες στην περιοχή, όπως η Χεζμπολάχ, να ρίξουν λάδι στη φωτιά». Απευθυνόμενη στους Ισραηλινούς, τόνισε: «Υποσχόμαστε να σταθούμε στο πλευρό του Ισραήλ. Ό,τι χρειάζονται οι Ισραηλινοί, θα το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

      Σύμφωνα με κύκλους της γερμανικής αντιπροσωπείας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Ισραήλ, η Αναλένα Μπέρμποκ χρειάστηκε να οδηγηθεί σε «ασφαλές σημείο», καθώς σήμανε συναγερμός για επίθεση με ρουκέτες. Αργότερα απόψε, η υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Κάιρο προκειμένου να έχει συνομιλίες με την αιγυπτιακή ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις και την προσπάθεια απελευθέρωσης των ομήρων.


      Στην Αίγυπτο η κυρία Μπέρμποκ μεταβαίνει με ένα μικρότερο αεροσκάφος των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς το Airbus με το οποίο έφτασε στο Ισραήλ θα χρησιμοποιηθεί για τον επαναπατρισμό 80 Γερμανών. Θα τους συνοδεύει αξιωματούχος της ομάδας διαχείρισης κρίσεων του ομοσπονδιακού υπουργείου Εξωτερικών.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

  17. Ξεκίνησε το ταξίδι της Nasa στον 16 Psyche, στον αστεροειδή πού αποτελείται από χρυσάφι και άλλους «αμύθητους ορυκτούς θησαυρούς».
    Η αποστολή θα διανύσει περίπου 2,2 δισεκατομμύρια μίλια μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.
    https://youtu.be/TgVorJfM8BM


    Πραγματοποιήθηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα η εκτόξευση του πυραύλου SpaceX Falcon Heavy από την NASA με σκοπό την εξερεύνηση του αστεροειδούς 16 Psyche.

    Ο αστεροειδής 16 Psyche ανακαλύφθηκε το 1852 από τον Ιταλό αστρονόμο Aνιμπάλε Ντε Γκράσπαρις.

    Έχει διάμετρο 240 χιλιομέτρων και πιστεύεται πως είναι ο πυρήνας ενός μεγαλύτερου σώματος, διαμέτρου τουλάχιστον 500 χιλιομέτρων, που έχει απομείνει στο σύμπαν.
    Η αποστολή θα διανύσει περίπου 2,2 δισεκατομμύρια μίλια μέσα στα επόμενα έξι χρόνια για να φτάσει στον διαστημικό βράχο, που βρίσκεται στο τμήμα της κύριας ζώνης μεταξύ των τροχιών του Αρη και του Δία.

    Το σκάφος θα κινηθεί αρχικά προς τον Αρη για να αξιοποιήσει τις βαρυτικές δυνάμεις του Κόκκινου Πλανήτη και να πάρει την απαραίτητη ώθηση για να συνεχίσει το ταξίδι του προς τον αστεροειδή και καλώς εχόντων θα τον συναντήσει και θα τεθεί σε τροχιά γύρω από αυτόν το 2027.

    Θα παραμείνει εκεί για 21 μήνες πραγματοποιώντας σειρά μελετών που θα αποκαλύψουν τα γεωλογικά του χαρακτηριστικά και φυσικά αν πράγματι έχει τον ορυκτό πλούτο που εκτιμάται.

    Συγκεκριμένα οι επιστήμονες πιστεύουν πως σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους αστεροειδείς που αποτελούνται από πετρώματα και πάγους, ο αστεροειδής 16 Psyche αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από μέταλλα: σίδηρο, νικέλιο και πιθανώς μικρότερες ποσότητες χρυσού και κοβαλτίου.

    Η αποστολή προγραμματιζόταν αρχικά να αναχωρήσει πέρυσι το καλοκαίρι, η εκτόξευση όμως αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων στο λογισμικό πτήσης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NASA: Δύο ελληνικά τηλεσκόπια συμμετέχουν στην αποστολή «Psyche» – Τι θα ερευνήσουν.
      Αυτά τα δύο είναι τα μοναδικά ευρωπαϊκά τηλεσκόπια που συμμετέχουν στην αποστολή.

      https://www.pronews.gr/epistimes/diastima/nasa-dyo-ellinika-tileskopia-symmetexoun-stin-apostoli-psyche-ti-tha-ereynisoun/
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  18. Ισραήλ: 70 νεκροί Παλαιστίνιοι σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.
    Πρόκειται κυρίως για γυναίκες και παιδιά.
    Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή εναντίον οχημάτων που διέφευγαν από την πόλη της Γάζας, μετά το τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού για εκκένωση.
    Εβδομήντα άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της Χαμάς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ισραηλινό κτύπημα κατά κονβόι αμάχων που εγκατέλειπαν μετά το τελεσίγραφο: Σκοτώθηκαν 70 άνθρωποι – Κυρίως παιδιά και γυναίκες
    Ανήλικα θύματα ηλικίας δύο έως πέντε ετών.

    Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΑΒΡΑΑΜΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

    Ο ίδιος ο "θεός", ο Ιεχωβά διατάζει τους εβραίους να σκοτώνουν τα παιδιά των εχθρών τους.
    ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, Β' ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ 15,3: "ΘΑΝΑΤΩΣΤΕ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΘΗΛΑΖΟΝΤΑ".
    ΕΞΟΔΟΣ 11,5. ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ 31, 15-17. ΨΑΛΜΟΙ 135 (ή 137.9).4

    Οι διαταγές του Ιεχωβά της Παλαιάς Διαθήκης πού εφαρμόζουν και σήμερα οι ιουδαίοι και οι μουσουλμάνοι: Το να σκοτώνουν τα παιδιά των εχθρών τους είναι αποδεκτό στον πολιτισμό τους. Να σκοτώνουν τα παιδιά των εχθρών τους είναι διαταγή του θεού τους γραμμένη στα ιερά τους βιβλία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Μακάριος όποιος πιάσει και συντρίψει τα βρέφη σου στο βράχο»! Β.Β. Ψαλμός (ΡΛΖ) 137 ή (Ο΄) Ψαλμός 136. και Ησαΐας 13.17-22.

      «εξολόθρευσον παν ό,τι έχει και μη φεισθής (λυπηθείς) αυτούς, αλλά θανάτωσον και άνδρα και γυναίκα και παιδίον και θηλάζον (Ο΄ από νηπίου έως θηλαζόντος!) και βούν και πρόβατον και κάμηλον και όνον»! Α΄Σαμουήλ ΙΕ΄3 & Ο΄Α΄ Βασιλέων ΙΕ΄3

      «Δεν θέλεις αφήσει ζών ουδέν το έχων πνοήν, αλλά θέλεις εξολοθρεύσει αυτούς κατά κράτος» Δευτερονόμιο. Κ΄16,17


      «αλλ’ εξολόθρευσε πάν το έχον πνοήν, καθώς προσέταξε Κύριος ο θεός του Ισραήλ» Ιησούς Ναυή Ι΄40

      Σκότωσε όλα τα παιδιά στον Κατακλυσμό του Νώε
      Σκότωσε όλα τα παιδιά στην καταστροφή της πεντάπολης των Σοδόμων
      Σκότωσε όλα τα παιδιά (πρωτότοκα) στην Αίγυπτο. Θεός που σκοτώνει αθώα παιδάκια (πρωτότοκα Αιγύπτου)! Ενώ ο βασικός αντίπαλος του ήταν μόνο ο Βασιλιάς της Αιγύπτου Φαραώ! Έξοδος.11.5
      Κατά τον δικός τους χριστιανικό θρύλο, 14.000 παιδάκια κάτω των 2 ετών, πλήρωσαν με την ζωή τους την οργή του Ηρώδη, κατά την γέννηση του στην Βηθλεέμ, πριν μπορέσει ο Ιωσήφ με την Μαρία να διαφύγουν στην Αίγυπτο.

      Ζ.Π.



      Θεός που δίνει εντολές βρεφοκτονίας:
      -«και τώρα θανατώσατε εκ των παιδίων πάντα τα αρσενικά, και θανατώσατε πάσας τας γυναίκας, όσαι εγνώρισαν άνδρα»! Αριθμοί 31.15-17
      -«θανάτωσον άνδρα και γυναίκα και παιδίον θηλάζον»! Α΄ Σαμουήλ 15.3
      -«θανατώστε νήπια και θηλάζοντα» (Ο΄) Β΄ Βασιλειών 15.3
      -«θέλεις πατάξει πάντα τα αρσενικά εν στόματι μαχαίρας... τας δε γυναίκας και τα βρέφη και τα κτήνη και πάντα όσα ευρίσκονται εν τη πόλει... Ούτω θέλεις κάμει εις πάσας τας πόλεις. εκ των πόλεων όμως των λαών τούτων, τας οποίας Κύριος ο Θεός σου δίδει εις σε κληρονομίαν, δεν θέλεις αφήσει ζων ουδέν έχον πνοήν· αλλά θέλεις εξολοθρεύσει αυτούς κατά κράτος»! Δευτερονόμιο 20.13-17
      -«Βαβυλώνα, η μέλλουσα να ερημωθής… Μακάριος όστις πιάση και ρίψη τα νήπιά σου επί την πέτραν»! Ψαλμ.136 (ή137.9).



      Εντολές θεού:
      -Καταστρέψτε, κατεδαφίστε, συντρίψτε, κατακάψτε άλση. Δευτ.12.3.
      Απίστευτη εντολή θεού:
      -«Δώστε τα ψοφίμια στους ξένους να τα φάνε»: Δευτερονόμιο.14.21.

      -Καταγκρεμίστε από γκρεμό 10.000 σκλάβους! Β Χρονικών ΚΕ 12
      -Σκοτώστε σκλαβωμένες μάνες και παιδιά... και μόνο τις παρθένες κρατήστε… για πάσα χρήση! Αριθμοί. ΛΑ 7-18 .

      -Προφήτης καταριέται παιδιά επειδή κορόιδεψαν τη φαλάκρα του … και αρκούδες παρά Κυρίου σκοτώνουν 42 απ’ αυτά τα παιδιά. Β΄ Βασιλ.2.23-25.


      «Και προσευχήθη Ησαΐας ο Προφήτης και εβόησεν προς τον ουρανόν και απέστειλεν Κύριος άγγελον όστις αφάνισε πάντας... και την νύχτα εκείνη εξήλθεν ο άγγελος Κυρίου και επάταξεν εν τω στρατοπέδω των Ασσυρίων εκατόν ογδοήκοντα πέντε χιλιάδας και ότε εξηγέρθησαν το πρωί, ιδού, ήσαν πάντες σώματα νεκρά» Β΄ Χρονικών ΛΒ΄ 20 & Β΄ Βασιλέων ΙΘ΄35.


      θΕΟΣ:-«Θέλεις πατάξει (τα έθνη) και κατά κράτος θέλεις εξολοθρεύσει αυτούς. Δεν θέλεις δείξει έλεος. Θέλεις καταστρέψει… συντρίψει… κατακόψει… εξολοθρεύσει, κατακαύσει εν πυρί» Δευτερονόμιο 7.2-5

      Διαγραφή
    2. Βίντεο-Καταγγελία για Μαζική Δηλητηρίαση με Ακτινοβολία Όλων Σχεδόν των Νεαρών Σεφαρδιτών Εβραίων μιας Ολόκληρης Γενιάς.
      https://erinya-hellenica.blogspot.com/2007/05/blog-post_20.html?fbclid=IwAR2ohQSbzGl_Vzimvnq9MuM5Fw93FFgSM9gAuTe9jog7zMDN1jD7bSjxfmM
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, περισσότεροι από 320 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών που δολοφονήθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον αυτοκινητοπομπών που διέφευγαν από την πόλη της Γάζας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  20. Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: «Ή θα πεθάνουμε ή θα ζήσουμε ελεύθεροι» – Συγκλονίζει γιατρός από τη Γάζα.
    https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%a0%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%99%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%ae%ce%bb-%ce%a7%ce%b1%ce%bc%ce%ac%cf%82-%ce%89-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%ce%b5%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φοιτητές του Χάρβαρντ κατηγορούν με επιστολή τους το Ισραήλ για τις φονικές επιθέσεις της Χαμάς.
    Αμερικανοί επιχειρηματίες ζητούν να δημοσιευτούν τα ονόματα των φοιτητών.
    https://www.pronews.gr/kosmos/foitites-tou-xarvarnt-katigoroun-me-epistoli-tous-to-israil-gia-tis-fonikes-epitheseis-tis-xamas/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΚΙΣΣΙΝΓΕΡ Ο ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΝΘΥΠΑΤΟΣ Σολτς: Στο Ισραήλ, (πρώτος - πρώτος και καμαρωτός) μετέβη ο Γερμανός καγκελάριος
    Ο πρώτος ηγέτης κράτους που επισκέπτεται το Ισραήλ μετά το ξέσπασμα των συγκρούσεων.
    Έφτασε σήμερα στο Ισραήλ ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, προκειμένου να συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μ.Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ι.Χέρτσογκ.
    Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Έλι Κόεν, ο οποίος τον καλωσόρισε
    «σε αυτή την σημαντική επίσκεψη, που αποδεικνύει ότι η Γερμανία είναι στο πλευρό του Κράτους του Ισραήλ και υποστηρίζει την μάχη για την ασφάλεια των πολιτών του».
    Ο Όλαφ Σολτς είναι ο πρώτος ηγέτης κράτους που επισκέπτεται το Ισραήλ μετά το ξέσπασμα των πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο.Σολτς σε Μ.Νετανιάχου: «Η αμερικανική πρεσβεία μας υποχρεώνει να προστατεύσουμε το Ισραήλ».
      Ο Αμερικανός Γκαουλάϊτερ της Γερμανίας έστειλε προειδοποιήσεις προς το κυβερνόν εβραϊκό συμβούλιο της ισλαμικής Γερμανοτουρκίας.


      Ο Όλαφ Σολτς είναι ο πρώτος ηγέτης κράτους που επισκέπτεται το Ισραήλ μετά το ξέσπασμα των πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
      Ο Όλαφ Σολτς έφτασε στο Ισραήλ το μεσημέρι της Τρίτης για να συναντηθεί με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και να του δηλώσει την αμέριστη στήριξη της Γερμανίας στη μάχη κατά της Χαμάς.
      Στη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Μ.Νετανιάχου έδειξε στον Ο.Σολτς εικόνες από το μακελειό της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ το προηγούμενο Σάββατο, ενώ στη συνέχεια, στη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων, ο Γερμανός καγκελάριος έστειλε προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνση.
      «Προειδοποιούμε όλους τους “παίκτες” του εξωτερικού να μην εισέλθουν σε αυτή τη σύγκρουση… αυτό θα ήταν ένα μεγάλο και ασυγχώρητο λάθος.
      Τις τελευταίες ημέρες, μεταφέραμε το μήνυμα αυτό μέσω των διαφόρων καναλιών» ανέφερε ο Σολτς.
      Ο καγκελάριος υπογράμμισε την υποστήριξη της Γερμανίας προς το Ισραήλ, τονίζοντας πως «στους δύσκολους καιρούς, η Γερμανία έχει μόνο μία θέση και αυτή είναι στο πλευρό του Ισραήλ».
      «Η γερμανική ιστορία που πηγάζει από το Ολοκαύτωμα μας υποχρεώνει να διαφυλάξουμε την ύπαρξη του Ισραήλ και την ασφάλειά του.
      Χωρίς αμφιβολία, το Ισραήλ έχει το δικαίωμα που κατοχυρώνεται στο διεθνές δίκαιο να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.
      Κάθε χώρα έχει την υποχρέωση να υπερασπίζεται τον εαυτό της και να προστατεύει τους πολίτες της», συμπλήρωσε ο καγκελάριος.
      Ο Ο.Σολτς αναφέρθηκε στους ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς. «Μεταξύ των απαχθέντων είναι και Γερμανοί. Προσπαθούμε να τους απελευθερώσουμε – όπως και τους άλλους απαχθέντες – με όλες μας τις δυνάμεις».
      Ο καγκελάριος συνέχισε λέγοντας ότι η Γερμανία θέλει να «φροντίσει για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα», προσθέτοντας πως μίλησε με τον Μ.Νετανιάχου για «τις δυνατότητες βελτίωσης της κατάστασης και της ανθρωπιστικής προσέγγισης στη Γάζα και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους συνεχίζω στην Αίγυπτο για να μιλήσω με τον αλ Σίσι για την κατάσταση και τις ανθρωπιστικές πτυχές.
      Η Γερμανία θα συνεχίσει να εργάζεται για τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα».
      Ο Μ.Νετανιάχου, από την πλευρά του, ανέφερε σε δήλωσή του ότι «η Χαμάς είναι οι νέοι Ναζί, η Χαμάς είναι το ISIS, και κατά κάποιο τρόπο χειρότερη από το ISIS. Ο κόσμος πρέπει να σταθεί πίσω από το Ισραήλ».
      Ζ.Π.


      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...