ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

23 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010 - 2021 ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4% (ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4%). ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΘΟΛΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 8% (ΕΕ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 2%). ΕΛΛΑΔΑ 2021: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ, ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ, ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ, ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.

ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΛΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: 

Στην Ελλάδα κανένας δεν ασχολείται με τα πραγματικά ουσιώδη προβλήματα του λαού. Ασχολούνται μόνο με  ψευδοσυνωμοσίες και τεχνητά, παραπλανητικά, επουσιώδη και εγκάθετα "προβλήματα" που θέτουν οι κρυφοί διαμορφωτές γνώμης, όπως με το περιβόητο θέμα των εμβολίων.  Πάλι τίθεται ζήτημα νοημοσύνης.



2.501 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ. ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 480 Π.Χ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ. ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.



ΕΛΛΑΔΑ, ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΕ 14 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ 2035, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 423.000 ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ 100.000 ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.



Η ΕΛΛΑΔΑ EINAI H ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΕΥΦΥΪΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ



ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΗΒΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ: Αυτοτραυματισμοί, κατάθλιψη, απόπειρες αυτοκτονίας. Ανεπαρκής σωματική άσκηση για το 85% των εφήβων στην Ελλάδα. Tο ποσοστό των ανεπαρκώς ασκούμενων εφήβων και των δύο φύλων σταδιακά μειώνεται διεθνώς ενώ στην Ελλάδα, το ποσοστό των νέων που δεν ασκούνται όσο χρειάζεται, αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου, αντί να μειώνεται.


 Η Ελλάδα, η τελευταία χώρα στην Ευρώπη στη δωρεά οργάνων.


Σύμφωνα με νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην επιστήμη και τεχνολογία, το 45% ενδιαφέρεται μέτρια και το 22% καθόλου (έναντι 18% στην ΕΕ). Είναι αξιοσημείωτο ότι στην περίοδο 2010-2021 το ποσοστό των Ελλήνων που ενδιαφέρονται πολύ για την επιστήμη και τεχνολογία, εμφανίζει μείωση 4% (αντίθετα με την ΕΕ όπου έχει αυξηθεί κατά 4%), ενώ αντίθετα το ποσοστό των Ελλήνων που δεν ενδιαφέρονται καθόλου, έχει αυξηθεί κατά 8% (τη στιγμή που στην ΕΕ έχει μειωθεί κατά 2%).



Οι άνδρες στην Ελλάδα ενδιαφέρονται αναλογικά περισσότερο (37%) από όσο οι γυναίκες (29%) για τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις. Από πλευράς ηλικιακής ομάδας το μεγαλύτερο επιστημονικό-τεχνολογικό ενδιαφέρον στη χώρα μας έχει η ομάδα 15-25 ετών (52%) και ακολουθούν οι 25-39 ετών (45%), ενώ υστερούν οι 40-54 ετών (29%) και ακόμη περισσότερο οι άνω των 55 ετών (23%).

Αναφορικά με τις επιμέρους τεχνολογίες και την αξιολόγηση τους από τους Έλληνες, την υψηλότερη θετική βαθμολογία παίρνει με σχεδόν καθολική αποδοχή η ηλιακή ενέργεια, καθώς το 97% βλέπουν ότι θα έχει θετική επίπτωση στον τρόπο ζωής τους κατά την επόμενη 20ετία και μόνο το 1% αρνητική. Ακολουθούν η αιολική ενέργεια (91% θετικές απόψεις έναντι μόνο 4% αρνητικών), η τεχνολογία πληροφορικής και επικοινωνιών (89% - 7%), τα εμβόλια (82% θετικοί - 14% αρνητικοί), η νανοτεχνολογία (76% - 12%), η εξερεύνηση του διαστήματος (74% - 14%), η βιοτεχνολογία και η γενετική μηχανική (68% - 16%), η νευροεπιστήμη και η γνωστική/εγκεφαλική βελτίωση (55% - 29%) και η τεχνητή νοημοσύνη (55% - 35%). Μόνο η πυρηνική ενέργεια για ηλεκτροπαραγωγή συγκεντρώνει λιγότερες θετικές ψήφους (35%) σε σχέση με τις αρνητικές (54%).

Στο ερώτημα ποιό πεδίο θα επηρεαστεί περισσότερο κατά τα επόμενα χρόνια από την έρευνα και την καινοτομία, η πλειονότητα των Ελλήνων (61%) απαντά "η υγεία και η ιατρική φροντίδα", ενώ ακολουθούν η "εκπαίδευση-δεξιότητες" (42%), η "μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής" (25%), η "δημιουργία θέσεων απασχόλησης" (25%), η "προστασία του περιβάλλοντος" (20%), η "ασφάλεια των πολιτών" (19%) και η "προσφορά ενέργειας" (18%).

Πώς ενημερώνονται οι Ελληνες για τα επιστημονικά-τεχνολογικά θέματα

Το 57% των Ελλήνων συμφωνούν ότι η επιστήμη και η τεχνολογία πρέπει να ελέγχονται στενά από την κυβέρνηση (έναντι μέσου όρου 50% στην ΕΕ), ενώ το 40% (έναντι 48% στην ΕΕ) θεωρούν η επιστήμη και τεχνολογία ότι πρέπει να αφεθούν να λειτουργούν ελεύθερα στην αγορά όπως οι επιχειρήσεις. Ακόμη, το 68% των Ελλήνων (έναντι 55% στην ΕΕ) θέλουν οι αποφάσεις σχετικά με την επιστήμη και τεχνολογία να λαμβάνονται πρωτίστως με βάση ηθικά κριτήρια, ενώ το 31% (έναντι 43% στην ΕΕ) επιθυμούν οι σχετικές αποφάσεις να βασίζονται κυρίως στη δυνατότητα να γίνουν νέες ανακαλύψεις.

Οι επιστήμονες κρίνονται από τους Έλληνες ως έξυπνοι (93%), συνεργάσιμοι (70%), αξιόπιστοι (68%), τίμιοι (53%), αλαζόνες (50%), αλτρουιστές (39%), κακοί στην επικοινωνία (35%), στενόμυαλοι (19%) και ανήθικοι (14%), ενώ το 68% θεωρούν ότι οι επιστήμονες ξέρουν τι είναι καλό για τους ανθρώπους και το 26% δεν συμφωνούν με αυτό.

Οι περισσότεροι Έλληνες (55%) ενημερώνονται για τα επιστημονικά-τεχνολογικά θέματα από ντοκιμαντέρ και δημοσιεύματα, περιοδικά ή βιβλία, ενώ ένα ανάλογο ποσοστό (56%) συζητούν για τέτοια ζητήματα με την οικογένεια ή τους φίλους τους. Μόνο το 22% επισκέπτονται μουσεία επιστήμης και τεχνολογίας, το 20% μελετούν τέτοια θέματα στον ελεύθερο χρόνο τους και το 5% παίρνουν μέρος σε επιστημονικά προγράμματα.

Τέλος, η πλειονότητα των Ελλήνων θεωρεί ότι η ΕΕ υστερεί σε σχέση με άλλες χώρες στους τομείς επιστήμης και τεχνολογίας. Το 69% εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ προηγούνται, το 56% βλέπουν μπροστά την Ιαπωνία και το 54% την Κίνα.




Η Ελλάδα, η τελευταία χώρα στην Ευρώπη στη δωρεά οργάνων.


Σήµερα υπάρχουν 1.400 νεφροπαθείς ασθενείς που περιµένουν στη λίστα αναµονής για ένα όργανο. Και το περίεργο είναι πως στη χώρα µας καταγράφεται µείωση στη δωρεά οργάνων, σε αντίθεση µε την υπόλοιπη Ευρώπη όπου σηµειώνεται αύξηση.

«Οι αριθµοί στις µεταµοσχεύσεις είναι τραγικοί, αφού κινούµαστε σε λιγότερο από το 1/4 του ευρωπαϊκού µέσου όρου. Και ενώ υπάρχει όλο και µεγαλύτερη ζήτηση για δωρεά οργάνων και ειδικά νεφρού, τα µοσχεύµατα δεν φτάνουν. Όχι τυχαία, αφού ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη καταγράφεται αύξηση 5% τα τελευταία χρόνια στις δωρεές οργάνων, στη χώρα µας υπάρχει µείωση» εξηγεί ο καθηγητής Νεφρολογίας κ. Μπολέτης.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισµού Μεταµοσχεύσεων (ΕΟΜ), ο ευρωπαϊκός µέσος όρος είναι 12 µε 14 δότες ανά εκατοµµύριο πληθυσµού, ενώ στη Ελλάδα αντιστοιχούν 4 µε 8 δότες ανά εκατοµµύριο πληθυσµού και θεωρούµαστε οι τελευταίοι στη δωρεά οργάνων στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι το 2016 στη χώρα µας έγιναν 151 µεταµοσχεύσεις, όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στο Βέλγιο και στην Πορτογαλία, οι µεταµοσχεύσεις έφτασαν τις 1.032 και τις 846 αντίστοιχα.

Η Ελλάδα, έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εθελοντών αιμοδοτών παγκοσμίως σε σύγκριση με τις αναπτυγμένες χώρες (high – income countries). Σύμφωνα με έρευνα της ΠΟΣΕΑ το 2008, μόλις το 0.65% του πληθυσμού είναι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες, δηλαδή δίνουν αίμα 2 φορές το χρόνο. Το 42% του πληθυσμού που δεν δίνει αίμα, θεωρεί ότι η αιμοδοσία είναι επικίνδυνη, φοβάται και δε εμπιστεύεται το σύστημα υγείας της χώρας. Ταυτόχρονα, περίπου 40% του πληθυσμού αναφέρει ότι δεν δίνει αίμα επειδή δεν γνώριζε την ανάγκη, δεν χρειάστηκε να δώσει, δεν ενημερώθηκε ή δεν γνωρίζει την διαδικασία αιμοδοσίας.

Η Ελλάδα, κατατάσσεται σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 60 χώρες στον κόσμο που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν αυτόνομα τις ανάγκες τους για αίμα και στηρίζονται σε δότες αντικατάστασης. Στην Ευρώπη, μόλις 6 χώρες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Σε έρευνα που πραγματοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το 2011, η Ελλάδα ικανοποιεί λιγότερο από το 50% των ετήσιων αναγκών της από εθελοντές αιμοδότες. 





ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

22 σχόλια:

  1. ΣΟΪΜΠΛΕ: "ΑΠΟ ΤΟ 1945 ΟΥΔΕΠΟΤΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ. ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ".

    Ο Σόιμπλε σε ομιλία του στις 18 Νοεμβρίου 2011 στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο (European Banking Congress), στο εκθεσιακό κέντρο της Φρανκφούρτης, σε ηγετικά στελέχη της οικονομίας και της πολιτικής, που συναντήθηκαν εκεί για να συζητήσουν τη διαμόρφωση της μελλοντικής παγκοσμιοποίησης είπε μεταξύ άλλων:
    «Η έννοια της εθνικής κυριαρχίας έχει οδηγήσει την Ευρώπη σε παραλογισμό κατά τους δύο παγκόσμιους πολέμους στο πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα. Κι εμείς στη Γερμανία από τις 8 Μαΐου του 1945 ουδέποτε ήμασταν ανεξάρτητη χώρα. Αυτό ήταν ήδη σαφές στον Βασικό Νόμο που υπάρχει στην Εισηγητική Έκθεση του 1949».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ».


      Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν επιβεβαιώσει ότι η Γερμανία είναι μια χώρα υποτελής και ελεγχόμενη. Ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξή του σε γερμανικό περιοδικό το 2012 (Zuerst, German news magazine, 10/2012, σ. 19). μεταξύ άλλων είχε πει:

      «Η Γερμανία είναι υπό κατοχή, εξουσιαζόμενη από ξένο κράτος. Τον έλεγχο τον έχουν οι Αμερικανοί. Η γερμανική πολιτική ελίτ δεν είναι ελεύθερη. Το αποτέλεσμα: Το Βερολίνο δεν μπορεί να δράσει κατά τρόπο που πραγματικά θα ήταν προς όφελος της χώρας σε αυτή την περίπτωση.

      »Η Γερμανία κυβερνάται προς το παρόν ενάντια στα συμφέροντά της. Εμείς, οι Ρώσοι, μπορούμε να βοηθήσουμε τους Γερμανούς όπως καλύτερα καταλαβαίνουμε την κατάσταση στο Βερολίνο, και να δουλέψουμε για να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε, για παράδειγμα, γερμανορωσικά δίκτυα σε διάφορα επίπεδα. Μπορούμε να δουλέψουμε με διαφορετικές ομάδες στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία, εμβαθύνοντας τις πολιτισμικές μας σχέσεις. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα υπάρξει μια Γερμανία η οποία θα είναι ελεύθερη, δυνατή κι αυτοπροσδιοριζόμενη χώρα στην Ευρώπη και θα μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Ο υφιστάμενος ρόλος του υποτελούς των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον δεν μπορεί να είναι το πεπρωμένο της Γερμανίας».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Οι ηλίθιοι νεοέλληνες δημοσιογράφοι και πολιτικοί (όλοι εντεταλμένοι πράκτορες της αμερικανικής πρεσβείας), που η πρεσβεία τους κατευθύνει για να παπαγαλίζουν και να διασπείρουν τα ψεύδη, γράφουν για το ανύπαρκτο 4ο Ράϊχ της (εβραίας) Μέρκελ-Κάσνερ, ενώ ξέρουν καλά ότι στο έδαφος της Γερμανίας, σταθμεύουν μόνιμα και μέχρι το 2099, στρατοί κατοχής (Αγγλικός, Αμερικανικός και Γαλλικός).
      Είναι πράγματι ηλίθιοι όλοι αυτοί ή πάσχουν από το κατοχικό σύνδρομο του μίσους κατά της Γερμανίας και δεν μπορούν να το ξεπεράσουν; Ανάλογες ανοησίες βεβαίως, κατά της Τουρκίας δεν λένε, καθότι τα 4 χρόνια κατοχής από την Γερμανία είναι βέβαια λιγότερα από τα φρικτά 400-500 χρόνια κατοχής από την Τουρκία, σύμφωνα με την αριθμητική τους.
      Άλλος είναι ο λόγος διαιωνίσεως του μίσους κατά της Γερμανίας και οι καθυστερημένοι νεοέλληνες συμβάλουν τα μέγιστα σε αυτό.
      Η Γερμανία είναι το άβουλο πιόνι των ΗΠΑ, το μακρύ χέρι της Αμερικής στην Ευρώπη. Μία ευρωπαϊκή «συμμαχική» Χώρα με 59 επιθετικές στρατιωτικές αμερικανικές βάσεις κατοχής στο έδαφός της.
      Η «ανεξάρτητη» Γερμανία, εδώ και 50 χρόνια, έχει μαζέψει μεθοδικά όλο τον πλούτο της Ευρώπης, για λογαριασμό των Ρότσιλντ.
      Το ¼ αυτού του πλούτου τον στέλνει κατ’ ευθεία στο Ισραήλ, σαν βοήθεια σε στρατιωτικό υλικό ή σαν αποζημιώσεις σε απογόνους ιουδαίων που ταλαιπωρήθηκαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Η σημερινή νικημένη Ευρώπη (και η Γερμανία) έχασε την ταυτότητα της, είναι “ένα πήλινο δοχείο ανάμεσα σε δύο σιδερένια δοχεία” (ΗΠΑ/Ισραήλ και Ισλάμ). Δεν μπορεί να ξαναβρεί την ψυχή της και ολισθαίνει αποπροσανατολισμένη μεταξύ της ατλαντικής αμερικανικής δύσης και του ισλαμισμού.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ: Μαυρομμάτης: «Εμείς γιατρεύουμε ασθενείς κορωνοϊού με βότανα και ψευδάργυρο».

    ΚΑΦΕΤΖΟΥΔΕΣ, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ, ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ, ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ...

    Ο Σέξτος Εμπειρικός στο έργο του «Προς αστρολόγους» σχολιάζει όλη την ανατολίτικη δεισιδαιμονία. Περιγράφοντας τους ισχυρισμούς των σημιτών για την αστρολογία, τα θαύματα, τις προβλέψεις των σεισμών, των λοιμών και των καταποντισμών, γράφει ο Έλληνας σοφός αγανακτισμένος: «όλα αυτά και τα παρόμοια γέλωτος μάλλον, παρά σπουδής άξια είναι».

    Ο Βασίλης Μαυρομμάτης, Ομοιοπαθητικός – Φυσικοπαθητικός Καθηγητής της αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής στο κολέγιο Paris Graduate School και η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μίλησαν σε τηλεοπτική εκπομπή για τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζεται ο κορωνοϊός.


    Ο Β.Μαυρομμάτης αποκάλυψε πως δεν αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό με εμβόλια, αλλά με εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας, όπως ο ψευδάργυρος και τα βότανα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Μ.Παγώνη.


    «Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης της πανδημίας»

    «Στον εναλλακτικό χώρο, δεν επικροτούμε την πρακτική των εμβολίων. Έχουμε τους δικούς μας τρόπους προστασίας και θεραπείας. Είναι οι φυσικοί τρόποι θεραπείας. Ασκώ την φυσικοπαθητική, την ομοιοπαθητική και την αρχαία Ελληνική ιατρική. Έχουμε μέσα που χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια και προληπτικά και θεραπευτικά. Υπάρχει τεράστια κοινότητα εναλλακτικών, που κουράρουμε ασθενείς με τις μεθόδους μας, με ασφάλεια, χωρίς παρενέργειες. Χρησιμοποιούμε φυσικά μέσα. Κουράρουμε και ασθενείς COVID», ανέφερε ο κ. Μαυρομμάτης.

    «Έχουμε μια μεθοδολογία που λέγεται εξατομίκευση. Δε λειτουργούμε όπως οι γιατροί. Κανένας εναλλακτικός και κανένας γιατρός δεν μπορεί να πάρει 100% ευθύνη. Και οι δύο κάνουν σε κάθε περίπτωση ό,τι καλύτερο μπορούν. Για έναν ασθενή με κορωνοϊό, δε θα πάρουν όλοι τα ίδια φάρμακα, διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση. Χρησιμοποιούμε βότανα, συγκεκριμένη τροφή, βιταμίνες φυσικές και συνθετικές αν χρειαστεί, και φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο για κάθε περίπτωση. Δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένο παράδειγμα. Είναι εξατομικευμένο όλο αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

    «Χωρίς επιστημονικές μελέτες οι εναλλακτικές θεραπείες»

    «Εμείς δεν έχουμε δει τέτοιες δημοσιεύσεις. Η ιατρική είναι μία, με μελέτες, δημοσιεύσεις, αποτελέσματα. Οι άνθρωποι με κορωνοϊό, έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, πάνε στα νοσοκομεία, φτάνουν μέχρι τις ΜΕΘ. Δεν έχω δει καμία δημοσίευση δική σας ότι με τις μεθόδους αυτές οι άνθρωποι γίνονται καλά. Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο, βεβαίως να το λέμε. Εμείς μιλάμε με τις μελέτες που έχουμε στα χέρια μας, παγκοσμίως. Οι τοποθετήσεις αυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές γιατί μας ακούει πολύς κόσμος», απάντησε η κ. Παγώνη.

    «Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και εξατομικευμένη. Χρησιμοποιούμε βιταμίνες, ψευδάργυρο, σελήνιο, κάποια βότανα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία κάθε ανθρώπου. Ακόμα τα ομοιοπαθητικά που μπορούμε να δώσουμε», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μαυρομμάτης.

    Οι ισχυρισμοί του κ. Μαυρομμάτη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κ. Παγώνη, η οποία είπε ότι «Εγώ δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ που λέει στον κόσμο ότι με βότανα και βιταμίνες θα γίνει καλά ο κόσμος. Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο;».

    «Μιλάμε για τρεις μεθόδους που είναι αναγνωρισμένες από τον ΠΟΥ, επίσημα. Υπάρχουν ολόκληρες κλινικές στο εξωτερικό που χρησιμοποιούν αυτά που σας είπα. Δεν έχει ακουστεί. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ισχύει ή ότι δεν υπάρχει», τόνισε κλείνοντας ο κ. Μαυρομμάτης.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Ερντογάν στήριξε το Πακιστάν στον ΟΗΕ - H Ινδία απάντησε με μήνυμα υπέρ της Κύπρου.
    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε στον ΟΗΕ την στήριξή του προς το Πακιστάν και η Ινδία απάντησε με ισχυρό μήνυμα στήριξης στην Κύπρο.

    Ειδικότερα, ο Τούρκος Πρόεδρος έθιξε και πάλι το ζήτημα του Κασμίρ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, με αποτέλεσμα η Ινδία να «ανταποδώσει το χτύπημα» καλώντας Τουρκία να σεβαστεί τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο.

    «Διατηρούμε τη στάση μας υπέρ της επίλυσης του τρέχοντος προβλήματος στο Κασμίρ για 74 χρόνια μέσω διαλόγου μεταξύ των μερών και στο πλαίσιο των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών», είπε ο Ερντογάν. Πέρυσι, επίσης, είχε κάνει αναφορά στο Κασμίρ στην προ-ηχογραφημένη ομιλία του στην Γενική Συνέλευση.

    Λίγες ώρες μετά τις παρατηρήσεις του Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Τζαϊσάνκαρ συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη και τόνισε την ανάγκη η Τουρκία να σεβαστεί και να τηρήσει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Κύπρο. «Εργαζόμαστε για να προωθήσουμε τους οικονομικούς μας δεσμούς. Εκτιμούμε τις περιφερειακές του γνώσεις. Είναι σημαντικό να τηρούνται από όλους οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Κύπρο», έγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Τζαϊσάνκαρ στο Twitter μετά τη συνάντηση.

    Η συγκεκριμένη διπλωματική απάντηση της Ινδίας δεν πέρασε απαρατήρητη από τον ξένο Τύπο και τα Ινδικά ΜΜΕ που ανέδειξαν το θέμα.

    «Ενώ η Τουρκία σήκωσε το σφυρί του Κασμίρ για να χτυπήσει την Ινδία, η Ινδία το συνέτριψε με το ρόπαλο της Κύπρου» ήταν ένα χαρακτηριστικό σχόλιο.
    Μέτωπο Ερντογάν και με την Κίνα…

    Ο Ερντογάν, στην ομιλία του, αναφέρθηκε επίσης στους μουσουλμάνους Ουιγούρους της Κίνας στο Σιντζιάνγκ και στη Ροχίνγκια της Μιανμάρ. «Στο πλαίσιο της εδαφικής ακεραιότητας της Κίνας, πιστεύουμε ότι πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες σχετικά με την προστασία των βασικών δικαιωμάτων των μουσουλμάνων Τούρκων Ουιγούρων», είπε.

    Yπενθυμίζεται ότι και το 2019 είχε προκύψει παρόμοιο ζήτημα με αορμή ήταν την ομιλία Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όπου αναφέρθηκε στο Κασμίρ. Ως αντίδραση ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι συναντήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας αλλά και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με τον ινδικό Τύπο να ερμηνεύει κίνηση αυτή ως ένα άμεσο μήνυμα προς τον Ερντογάν πως αν συνεχίσει να μιλάει για το Κασμίρ, η Ινδία θα συνταχθεί με τους εχθρούς της Τουρκίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΟΣ ΑΓΓΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΟΙ¨"ΕΛΛΗΝΕΣ"ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

    Ο Μ.Τζόνσον τιμά την Ελλάδα - Μίλησε αρχαία ελληνικά στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (βίντεο)
    Επικαλέστηκε λόγια του Σοφοκλή.
    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, τίμησε την Ελλάδα, καθώς χρησιμοποίησε τα Αρχαία ελληνικά κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την περασμένη Πέμπτη.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός κάλεσε τον κόσμο να κινητοποιηθεί για το περιβάλλον επικαλούμενος τον Σοφοκλή και είπε: «Ο Σοφοκλής είχε πει “πολλὰ τὰ δεινὰ κοὐδὲν ἀνθρώπου δεινότερον πέλει“. Ο άνθρωπος είναι “δεινός” και η λέξη “τρομακτικός” δεν είναι σωστή μετάφραση για τη λέξη “δεινός”. Αυτό που ο Σοφοκλής εννοούσε είναι ότι το ανθρώπινο είδος είναι θαυμαστό. Είναι τρομακτικό, αλλά και αξιοθαύμαστο».

    O Μπόρις Τζόνσον χρησιμοποίησε την φράση από την Αντιγόνη – «πολλά είναι τα φοβερά, μα τίποτα δεν υπάρχει πιο φοβερό απ` τον άνθρωπο» – για να τονίσει πως όλοι μας είμαστε ικανοί για το κακό, αλλά και το καλό και κάλεσε την ανθρωπότητα να ωριμάσει επικαλούμενος, στη συνέχεια, τον Κέρμιτ από το Μάπετ Σόου.

    Ακολούθως, ο ίδιος κάλεσε όλες τις χώρες να συμμετάσχουν στην 26η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκόβη στα τέλη Οκτωβρίου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Επιβεβαιώνεται η ιστορία της Ιλιάδας του Ομήρου»: Ιταλική εφημερίδα για την ανακάλυψη των τριών σπαθιών.
    Μια ανακάλυψη που επιβεβαιώνει τον Όμηρο.
    Η ιστορική ιταλική εφημερίδα Il Secolo d’Italia ασχολήθηκε με το γεγονός ανακάλυψης τριών σπαθιών στην Τράπεζα Αιγίου φέτος τον Αύγουστο και υποστήριξε πως αυτή η ανακάλυψη επιβεβαιώνει τον Όμηρο σχετικά με το πώς περιγράφει το μέγεθος και την ισχύ του μυκηναϊκού πολιτισμού.


    Το άρθρο μιλά με τόνο ενθουσιασμού για την εν λόγω ανακάλυψη, υπογραμμίζοντας πως «ο Μυκηναϊκός πολιτισμός θα μπορούσε να επανεξεταστεί υπό το φως μιας συγκλονιστικής ανακάλυψης, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει να ξανασχεδιαστούν τα όρια της βασιλείας του Αγαμέμνονα, στην Πελοπόννησο της ύστερης εποχής του Χαλκού. Μια ανακάλυψη που ενδεχομένως να επιβεβαιώσει την ιστορία της Ιλιάδας του Ομήρου».


    Η ανακάλυψη τριών σπαθιών που φέρουν χαρακτηριστικά σχήματα μυκηναϊκών ανακτορικών παραγωγών «που χρονολογούνται τον δέκατο τέταρτο αιώνα π.Χ., στην περίοδο της πλήρους λαμπρότητας των Μυκηναϊκών ανακτόρων, της Τίρυνθας και της Πύλου» είναι αποτέλεσμα αρχαιολογικής έρευνας του Πανεπιστημίου του Udine, στη Βόρειο Ανατολική Ιταλία.

    Η κα. Elisabetta Borgna συντόνισε τις ανασκαφές τον περασμένο Αύγουστο «κατά τη δέκατη ετήσια εκστρατεία ανασκαφής της νεκρόπολης Τράπεζα Αιγίου στην Αχαΐα, στη δυτική Πελοπόννησο, όπου η ομάδα του Udine συνεργάζεται από το 2010 σε ένα μεγαλύτερο έργο του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού».

    Η εφημερίδα, η οποία επικαλείται το Ιταλικό πρακτορείο Adnkronos, τονίζει πως τα σπαθιά «βρέθηκαν κατά τη διερεύνηση ενός από τους φαινομενικά απλούστερους και πιο σεμνούς τάφους» και πως οι ιδιοκτήτες τους «κατοικούσαν σε μια κοινότητα που βρισκόταν στις ορεινές παραφυάδες της ανατολικής Αχαΐας».

    Σημειωτέον, το άρθρο υπογραμμίζει πως «οι φετινές ανακαλύψεις προστίθενται σε εκείνες των προηγούμενων εκστρατειών, όταν η έρευνα ενός άλλου τάφου – τάφου 6, πολύ ευρύτερου και βαθύτερου – έφερε στο φως πλούσια σύνολα κεραμικών και κοσμημάτων, καθώς και μια εναπόθεση χάλκινων αντικειμένων που περιλάμβανε μνημειώδη παρέλαση αιχμή του δόρατος, που ερμηνεύτηκε προκαταρκτικά ως προσφορά συγκεκριμένης μορφής – αξιωματικού, επιθεωρητή ή τοπικού κυβερνήτη – που συνδέεται με την κεντρική αρχή των Μυκηνών».


    Σημαντική λοιπόν η ανακάλυψη του Ιταλικού πανεπιστημίου. «Στην επιτόπια έρευνα στην Τράπεζα, η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Udine καλείται να συνεργαστεί, από τον διευθυντή του μουσείου του Αιγίου, Ανδρέα Βόρδο, στο πλαίσιο ενός μεγάλου έργου της Ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας.»

    Επίσης, η εφημερίδα τονίζει πως οι έρευνες υποστηρίζονται, εκτός από το Ιταλικό Πανεπιστήμιο, από το Ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών και από το Ινστιτούτο Προϊστορίας Αιγαίου της Φιλαδέλφειας. Παράλληλα υπογραμμίζει την σημασία της ανακάλυψης τονίζοντας πως «το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα των Μυκηναϊκών βασιλείων ήταν άκαμπτα συγκεντρωμένο και ως εκ τούτου ορισμένα στρατηγικά αγαθά όπως τα όπλα είχαν ελεγχόμενη κυκλοφορία και περιορισμένη πρόσβαση».


    Σε αυτό το σημείο η υπεύθυνη για την ανασκαφή, κα. Elisabetta Borgna, δηλώνει πως τα σπαθιά «παράχθηκαν στα κεντρικά εργαστήρια, φυλάσσονταν στις ανακτορικές αποθήκες και διανέμονταν κυρίως όταν ήταν απαραίτητο σε άνδρες που είχαν κάλεσμα στη μάχη ή κρατούνταν από πολεμιστές και αξιωματικούς με συγκεκριμένους διαχειριστικούς ρόλους. Είναι σπάνιο επομένως να δοθούν τα όπλα κατά τη διάρκεια της πλήρους εποχής του παλατιού, τότε που το σύστημα ελέγχου των παλατιών ήταν πιο αποτελεσματικό και αυστηρό, στους τάφους, και ιδίως σε εκείνους που ανήκαν σε περιφερειακές νεκροπόλεις. Όταν συνέβαινε αυτό, είχαν σίγουρα τον ρόλο να μεταφέρουν πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο και τον ρόλο του νεκρού».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Αλβανός πρωθυπουργός έσπευσε να δει Χένρι Κίσινγκερ (ΝΑΙ, ΤΟΝ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ) και Τζορτζ Σόρος στη Νέα Υόρκη.
    «Ο φίλος μου ο Τζορτζ αταλάντευτος υποστηρικτής της Ανοιχτής Κοινωνίας».
    Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δεν αποκρύπτει τις σημαντικές συναντήσεις του στη Νέα Υόρκη, όπου πήγε για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.


    Ο Ράμα, έχει δημοσιεύσει τη συνάντησή του με τον «πολύτιμο φίλο Τζορτζ Σόρος, ένα σπάνιο μυαλό και ένας αταλάντευτος υποστηρικτής της Ανοιχτής Κοινωνίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Ξεχωριστή συνομιλία είχε επίσης με τον «Αμερικανό θρύλο της Εξωτερικής Πολιτικής Χένρι Κίσινγκερ».


    Και φυσικά δεν παρέλειψε να συναντηθεί και να μιλήσει και με τον επιστήθιο φίλο του τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανεβάζοντας τη σχετική φωτογραφία, αλλά σε αυτήν και οι δύο ήταν κατηφείς, θα έλεγε κανείς…

    Επιπλέον συναντήσεις είχε με Βαλκάνιους ηγέτες καθώς και με τον Ζοζέπ Μπορέλ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΣΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    Η ελληνική πολιτική τάξη που κάθεται σαν βδέλλα οικογενειοκρατίας στον σβέρκο του ταλαίπωρου ελληνικού λαού και του ρουφάει το αίμα, είναι πάντοτε πρόθυμη να συζητήσει (καλοπροαίρετα…) τα προβλήματα που θέτουν οι ξένες χώρες εις βάρος της πατρίδας μας. Ποτέ δεν δημιουργεί η ίδια προβλήματα, ποτέ δεν θέτει η ίδια διεκδικήσεις. Είναι τελικά πολύ ολιγαρκής. Ξέρει πάντα να υποχωρεί, άλλωστε άλλοι θα πληρώσουν. Μόνο για τα αιτήματα του Ελληνικού λαού δεν διαθέτει κουλτούρα συμβιβασμού, εκεί είναι ασυμβίβαστη.
    Συστάσεις του υπουργείου εξωτερικών στους διπλωμάτες: «εκεί έξω που πηγαίνετε, να μην δημιουργείτε προβλήματα».
    Με την κουλτούρα συμβιβασμού που διαθέτει η ελληνική πολιτική βδέλλα, ξέρει να δίνει ότι της ζητούνε (παράβαλε: «Τσοβόλα δώστα όλα») και εξασφαλίζει έτσι την ησυχία της. Όλοι ζητούν κάτι από μας. Εμείς όμως σαν φρόνιμες παρθένες, πρώτον δεν απαιτούμε τίποτε από τους άλλους και δεύτερον πάντα χαμογελαστά συζητούμε τις απαιτήσεις τους. Γι αυτό η ελληνική πολιτική βδέλλα αυτοθαυμάζεται ότι: « είναι πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο». Αφού πάντα δίνει και ποτέ δεν διεκδικεί, δεν προκαλεί ποτέ αστάθεια. Η ίδια δεν θέτει ποτέ διεκδικήσεις. Γιατί να μην είναι πυλώνας σταθερότητας; Πάρε κόσμε. Το μόνο που έμαθε να διεκδικεί είναι να την αφήσουν ήσυχη να αρμέγει τον Ελληνικό λαό μέχρι να τον ψοφήσει. Άλλες απαιτήσεις δεν έχει. Το γνωρίζουν αυτό οι ξένοι και σαν πυλώνα σταθερότητας την επιβραβεύουν πάντοτε δίνοντάς της το εκ των τριών το επιμηκέστερον.
    Πρότινος μερικοί βούλγαροι και αλβανοί στα Σκόπια απαίτησαν από την ελληνική πολιτική τάξη να λέγονται Μακεδόνες. Ο αμόρφωτος Ελληνικός λαός σε διαδηλώσεις των 2 εκατομμυρίων φώναζε ΟΧΙ. Ποιος τον άκουσε; Δεν γνωρίζει ο έρμος την κουλτούρα συμβιβασμού. Συμβιβαστήκαμε με το Βόρεια Μακεδονία. Η Ιταλία προχθές ήθελε να ψαρεύει ψάρια έξω από την Κεφαλλονιά. Κανένα πρόβλημα. Η Αίγυπτος ήθελε όλο το κοίτασμα υδρογονανθράκων στην Λεκάνη του Ηροδότου. Δεν φέραμε αντίρρηση. Προσοχή: εμείς δεν διεκδικήσαμε τίποτε. Απλώς να μας αναγνωρίσουν σαν δικά μας λίγα απ’ αυτά που ούτως ή άλλως μας ανήκουν, αυτονόητα για όλους τους άλλους λαούς.
    Ο Πούτιν στην Μόσχα προσκάλεσε και εκπαιδεύει εκατοντάδες τούρκους μηχανικούς στην πυρηνική τεχνολογία. Να μην γελιόμαστε, ουσιαστικά τους εκπαιδεύει στην κατασκευή ατομικής βόμβας . Καμία ενόχληση από την βδέλλα που ονομάζεται ελληνική μαφιόζικη οικογενειοκρατική πολιτική τάξη.
    Και ο λαός τι κάνει…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η απόλυτη οικονομική καταστροφή: 552 δισ. ευρώ έφτασαν το κρατικό και ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα!
    Μεγαλύτερο και από την εποχή των Μνημονίων.

    Στα ύψη βρίσκεται το χρέος της Ελλάδας, εξαιτίας των πολύμηνων lockdown και της πολιτικής των απαγορεύσεων και των «λουκέτων» που εφάρμοσε η κυβέρνηση για την «αντιμετώπιση» του κορωνοϊού.
    Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία «βόμβα» καθώς το κρατικό και ιδιωτικό χρέος ξεπέρασε τα 552 δισεκατομμύρια ευρώ! Συγκεκριμένα το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2020 εκτιμάται στα 341δισ. ευρώ, ενώ όπως είχε γίνει γνωστό προ λίγων ημερών το ιδιωτικό χρέος έχει ξεπεράσει τα 242,6 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ΕΛ.ΣΤΑΤ για την πορεία της οικονομίας το 2020, το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης για το περσινό έτος, σύμφωνα με τον πανευρωπαϊκό τρόπο υπολογισμού, ESA 2010, εκτιμάται στα 16,1 δισ. ευρώ ή στο 9,7% του ΑΕΠ, ενώ η ελληνική οικονομία κατέγραψε πρωτογενές έλλειμμα ύψους 11,18 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 7,6 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.

    Η έκθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. αποτυπώνει τις τεράστιες συνέπειες της πανδημίας στα δημόσια οικονομικά, καθώς τα τεράστια ελλείμματα και οι πολύ σημαντικές ανάγκες για άμεση ρευστότητα μέσω δανεισμού από τις διεθνείς αγορές οδήγησαν σε εκτόξευση του χρέους.

    Το ακαθάριστο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2020 εκτιμάται στα 341δισ. ευρώ, στο 205,6% επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, όταν η χώρα μπήκε στην υγειονομική κρίση με χρέος κοντά στο 176% του ΑΕΠ.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2019 είχε κλείσει με χρέος κοντά στο 180,5% του ΑΕΠ, ενώ σε απόλυτους αριθμούς άγγιζε τα 331,07 δισ, ευρώ.

    Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίαζε πριν από λίγες ημέρες μία «ουτοπία» με την ονομασία «Ελλάδα 2.0»...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 6,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΓΙΟΡΟΥΜΠΑ.

    Οι Έλληνες πολίτες θα πληρώσουν την ταινία για τη ζωή του Νιγηριανού Αντετοκούνμπο, της φυλής ΓιΟρούμπα. 6.5 εκατομμύρια ευρώ δίνει η κυβέρνηση.

    Απίστευτο κι όμως αληθινό, η ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε κονδύλι 6,5 εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να γυριστεί η ταινία του πολυεκατομμυριούχου μπασκετομπολίστα του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο, τη στιγμή που οι φτωχοποιημένοι από το lockdown Έλληνες, κυριολεκτικά πεινούν.

    Την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα οικονομικά, την ώρα που χιλιάδες καταστήματα κλείνουν λόγω της συνεχόμενης κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε κονδύλι 6,5 εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να γυρίσει ταινία ο πολυεκατομμυριούχος Γιάννης Αντετοκούνμπο.

    Συγκεκριμένα το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) γνωστοποίησε πως θα χρηματοδοτήσει με το ποσό των 6.4598.958 ευρώ την ταινία «Greek Freak» για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η εν λόγω ταινία θα περιγράψει την πορεία του παίκτη από τα Σεπόλια ως τα γήπεδα του NBA.

    Την παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία Faliro House Productions, η οποία είχε λάβει μέρος και στην παραγωγή της σειράς «The Little Drummer Girl», μία από τις πρώτες διεθνείς παραγωγές που γυρίστηκαν και στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το συνολικό ποσό των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στα 16.147.395 ευρώ και το συνολικό ποσό επιχορήγησης από το ελληνικό Δημόσιο φθάνει τα 6.4598.958 ευρώ, αν και ο Γιάννης Αντετοκούμπο βγάζει… δολάρια με το σακί.

    Η παραγωγή της ταινίας είναι της Disney και τα γυρίσματα θα γίνουν στην Ελλάδα. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη από τη streaming πλατφόρμα Disney+, στις υπηρεσίες της οποίας δεν επιτρέπεται προς το παρόν η πρόσβαση από τους Έλληνες χρήστες!
    Υπενθυμίζουμε πως ο Γιάνης Αντετοκούνμπο υπέγραψε πριν λίγο καιρό νέο συμβόλαιο που θα του αποφέρει τα επόμενα 5 χρόνια το αστρονομικό ποσό των 228,2 εκατομμυρίων δολαρίων, παρόλα αυτά η ταινία του θα γυριστεί με λεφτά των φτωχών φορολογούμενων Ελλήνων...
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/blog-post_10.html
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/04/blog-post_36.html
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/04/blog-post_53.html
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/09/blog-post_64.html


    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ολλανδία εξάγει περισσότερο ελαιόλαδο από την Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. ΟΥΤΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/09/blog-post_64.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. Οι Ισραηλινοί αποσύρουν το δικό τους Tavor (που αγοράζουν οι Έλληνες) από την πρώτη γραμμή και επαναφέρουν το αμερικανικό Μ4!

    Tο ισραηλινό τυφέκιο Tavor αποσύρεται από τις μονάδες πρώτης γραμμής όπως αναφέρει ο ισραηλινός ιστοχώρος Israel National News (Arutz Sheva) μόλις 10 έτη μετά την ένταξή του σε υπηρεσία και ο ισραηλινός Στρατός το αντικαθιστά με το αμερικανικό Μ4.

    Ήδη έχει ξεκινήσει η απόσυρση και ο επανεξοπλισμός των ισραηλινών ταξιαρχιών πεζικού.

    Προφανώς οι λόγοι είναι οικονομικοί.

    Το Tavor θα εξοπλίσει το προσωπικό των εφεδρικών ταξιαρχιών.

    Σύμφωνα με τον Ισραηλινό συνταγματάρχη Αρίκ Αβίβι η απλή λογική επικράτησε. Το Μ4 υπηρετεί στον ισραηλινό στρατό από το 2001. Από το 2011 άρχισε να αντικαθίσταται από το Tavor και το micro-Tavor.

    Το Μ4 χρησιμοποιείται από τους κομάντο, τους αλεξιπτωτιστές και την ταξιαρχία πεζικού Kfir. Παράλληλα με το Tavor οι Ισραηλινοί φέρονται διατεθειμένοι να αντικαταστήσουν τα οχήματα Hummer με τα αμερικανικά JTLV ή κάποια εγχώρια, ισραηλινή -πολύ πιο οικονομική- πρόταση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 50ΕΤΙΑΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΕ.

    Η διαφορά τους με τον προδότη Τσίπρα είναι στο κίνητρο.
    Όλοι αυτοί, για να προδώσουν την πατρίδα μας, πήραν ανταλλάγματα: χρήματα, πολιτική ισχύ, αξιώματα κλπ.
    Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του παρουσιάζουν μία ειδοποιό διαφορά.
    Η προδοσία τους είναι ενσυνείδητη. Δεν αποζητούν ανταλλάγματα για την προδοσία. Αν τους τα δώσουν, είναι καλοδεχούμενα. Αλλά την προδοσία τους την κάνουν, έτσι κι αλλιώς, και χωρίς προσωπικές απολαβές. Μισούν με ψυχοπαθολογικό μίσος τον Ελληνικό λαό και θέλουν το κακό του.
    Μισούν την Μακεδονία. Πούλησαν την Μακεδονία με χαρά και δεν πήραν κανένα αντάλλαγμα.
    Μισούν την Θράκη.
    Μισούν τα νησιά του Αιγαίου, για τα οποία είπαν άλλωστε ότι οι θάλασσές τους δεν έχουν σύνορα.
    Μισούν την Κρήτη.
    Μισούν την Κύπρο.
    Μισούν την Βόρειο Ήπειρο.
    Μισούν την Αθήνα.
    Μισούν ότι αναπνέει Ελλάδα και Ελληνικό αέρα. Το μίσος για τον φτωχό Ελληνικό λαό είναι απροσμέτρητο. Αν μπορούσαν θα μας έκαιγαν ζωντανούς όλους και θα μας αντικαθιστούσαν με λαθρομετανάστες και πάλι δεν θα καταλάγιαζε το μίσος τους.

    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ.

    Τώρα δηλώνουν ότι μισούν και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (!)

    Η φρενοβλάβειά τους είναι πολύ βαθιά και δεν υπάρχει θεραπεία.

    Και στην τελευταία τους στιγμή δεν θα έχουν ούτε την αξιοπρέπεια της έσχατης πόρνης, που αυτοκτόνησε, όταν έμαθε ότι οι άλλες πληρώνονταν. Γιατί την προδοσία για την πατρίδα μας την κάνουν και με προσωπικό κόστος. Τόσο ψυχοπαθολογικό μίσος μας έχουν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «πάντοτε αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας όταν είμαστε στο Ισραήλ»! Πρόκειται για μια δήλωση που ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ επιμελώς οι δημοσιογράφοι, προφανώς γιατί σε κάποιους Έλληνες δε θα αρέσει καθόλου αυτή η αποκαλυπτική δήλωση.
    Από θρησκευτικής απόψεως είναι λογικό. Οι κομμουνιστές, λόγω της εβραϊκής καταγωγής της θρησκείας τους, έχουν για ευνόητους λόγους, τεράστιο κόμπλεξ απέναντι στο Ισραήλ. Άλλωστε το Ισραήλ ιδρύθηκε κυρίως από την Σοβιετική Ένωση. Έπειτα στον Γιαχβέ πιστεύουν οι Εβραίοι, στον Γιαχβέ επέβαλαν να πιστεύουν και οι Νεοέλληνες. Μάλιστα οι Νεοέλληνες αυτοθαυμάζονται στις εκκλησίες τους ότι είναι οι «πνευματικοί ισραηλίτες», ότι ανήκουν στην Νέα Σιών, ότι επιδιώκουν μετά τον θάνατο να ταξιδέψουν στην «Ουράνια Ιερουσαλήμ» και ότι είναι φρόνιμα παιδιά του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ. Στους γάμους τους εύχονται οι γυναίκες τους να είναι φρόνιμες σαν την Σάρα (που ήταν γυναίκα και αδελφή εξ αίματος του Αβραάμ) και την προωθούσε σαν πόρνη ο ίδιος Αβραάμ για να εισπράττει δώρα και χρυσά δίδραχμα...
    Μάλιστα, για να γίνει πιο εύπεπτος στην Ελληνική πολυθεϊστική θρησκευτική κουλτούρα ο Γιαχβέ, τον διέσπασαν σε τρία κομμάτια (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), που ενώ έχουν κοινό σώμα, αποτελούνται από τρεις ξεχωριστές οντότητες – συνειδήσεις. Οι σχέσεις των τριών οντοτήτων, αυτού του τρικέφαλου Θεού – τέρατος (σαν τον Κέρβερο) αναμεταξύ τους, έχουν μία περίπλοκη διασύνδεση και επικοινωνία, για την οποία χύθηκαν ποταμοί αίματος ανάμεσα στους ιουδαιοχριστιανούς για πολλούς αιώνες. Ορισμένοι έλεγαν ότι ο Πατήρ είναι ανώτερος του Υιού, τον οποίο «γέννησε» με υπερφυσικό τρόπο προ πάντων των αιώνων. Άλλοι είπαν ότι ο Υιός είναι ισοδύναμος του Πατρός, άσχετα αν «γεννήθηκε» απ’ αυτόν. Σε κάθε περίπτωση συμφώνησαν τουλάχιστον ότι το τρίτο κεφάλι του τρικέφαλου τέρατος Γιαχβέ, το Άγιο Πνεύμα, είναι κατώτερο από τα άλλα δύο κεφάλια, αλλά διατάσσεται (εκπορεύεται) μόνο από τον αρχέγονο Γιαχβέ. Ο Υιός δυστυχώς δεν έχει τέτοια δυνατότητα. Οι παπικοί, πιο αποφασιστικοί, υιοθέτησαν την άποψη ότι και ο Υιός διατάσσει το Άγιο Πνεύμα.
    Αν κανείς εγκύψει και μελετήσει την ιουδαιοχριστιανική θεολογία με ανεπηρέαστο μυαλό, σαν αρχαιοέλληνας φιλόσοφος, θα εκπλαγεί από την αλλόκοτη θεολογική σαβούρα. Θα πει: «μα είναι δυνατόν να πιστεύει κανένας σ΄αυτά τα πράγματα»;

    Επίσκοπος Κύριλλος Αλεξάνδρειας, ο φονιάς της Υπατίας: «Ποια τα τέκνα της Σιών, τα κατά των τέκνων των Ελλήνων εξεγειρόμενα, ειμή οι θεσπέσιοι μαθηταί και οι των εκκλησιών κατά καιρούς ηγούμενοι»;

    "Ὁ μὲν γὰρ Ἑλληνισμὸς πανταχοῦ τῆς γῆς ἐκταθεὶς καὶ τὰς ἁπάντων ἀνθρώπων ψυχὰς κατασχὼν οὕτως ὕστερον μετὰ τὴν τοσαύτην ἰσχὺν καὶ τὴν ἐπίδοσιν ὑπὸ τῆς τοῦ Χριστοῦ κατελύθη δυνάμεως".

    (Ιωάννης ο Χρυσοστόμος, Λόγος εις τον Μακάριον Βαβύλα και κατά Ιουλιανού, ή κατά Ελλήνων)

    "Η χριστιανική θεολογία είναι η γιαγιά του μπολσεβικισμού". Όσβαλντ Σπένγκλερ


    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Αγγλία ανοίγει σταθμό παραγωγής ενέργειας από άνθρακα όσο ο Κ.Μητσοτάκης κλείνει τα εργοστάσια λιγνίτη.
    Για να αντιμετωπίσει τις ολοένα αυξανόμενες τιμές στο φυσικό αέριο.
    Την στιγμή που θα αυξηθούν αλματωδώς οι τιμές του ρεύματος, εμείς για ποιο λόγο εμείς κλείνουμε τις πηγές εγχώριας παραγωγής ενέργειας και το θεωρούμε και επιτυχία.
    Καθώς οι τιμές αυξάνονται, το Ηνωμένο Βασίλειο επανεκκινεί σταθμό παραγωγής ενέργειας άνθρακα - 48.7% της παραγωγής ενέργειας της χώρας είναι από ορυκτά καύσιμα, 14% από πυρηνική ενέργεια. Η «υπερανεπτυγμένη» Ελλάδα έχει ήδη προβεί σε απολιγνιτοποίηση...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. UH-1 Huey για Ελλάδα & UH-60 Blackhawk για Αλβανία: Οι ΗΠΑ παραχωρούν δωρεάν σύγχρονα μεταφορικά ελικόπτερα στα Τίρανα!
    Εγκαθιστούν και Patriot!
    Την ώρα που η Ελλάδα στηρίζει τις μεταφορικές της ικανότητες σε ελικόπτερα εφόδου εποχής Βιετνάμ τύπου UH-1H και αρνείται να απελευθερώσει μονάδες για την Ελλάδα (παρά την οικονομικά και επιχειρησιακά σκανδαλώδη αγορά των MH-60R από το ΠΝ) η Αλβανία πρόκειται να παραλάβει από τις ΗΠΑ δωρεάν μεταχειρισμένα ελικόπτερα UH-60 Blackhawk, όπως δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός Έρολ Μανίρ.
    Ο Μανίρ χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά επιτυχημένη» την πρόσφατη άσκηση με τον αμερικανικό Στρατό και είπε ότι τα τελευταία χρόνια την Αλβανία επισκέφθηκαν αρκετοί σημαντικοί στρατηγοί του ΝΑΤΟ για να εξετάσουν επενδυτικές ευκαιρίες.
    Ο ίδιος είπε ότι η Αλβανία θα έχει σύντομα ελικόπτερα Blakc Hawk. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι το 2023 στη βάση θα υπάρχουν δύο τέτοια ελικόπτερα στις αλβανικές δυνάμεις.
    Σχολιάζοντας την άσκηση «Defender Europe 2021», ο επικεφαλής του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, λέει ότι επί του παρόντος το ΝΑΤΟ δεν έχει συγκεκριμένα σχέδια για την κατασκευή άλλης στρατιωτικής βάσης στην Αλβανία εκτός από την αεροπορική βάση της Κουτσόβα. Τονίζει, ωστόσο, ότι η αλβανική κυβέρνηση αναμένεται να λάβει ελικόπτερα "Black Hawk" εντός του 2023 ως μέρος της αύξησης της στρατιωτικής της ικανότητας.
    Παράλληλα ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η Αλβανία έχει γίνει η όγδοη χώρα στην Ευρώπη που είναι «εξοπλισμένη» με το αμερικανικό πυραυλικό αμυντικό σύστημα, «Patriot», λέγοντας ότι το αντιαεροπορικό σύστημα έχει αναπτυχθεί ήδη στην αεροπορική βάση Κουτσόβα.
    Αυτό το σύστημα είναι η πρώτη λέξη της αμερικανικής στρατιωτικής τεχνολογίας και έχει προκαλέσει μια σειρά εντάσεων στην Ευρώπη, καθώς η ανάπτυξή του στην παλιά ήπειρο έχει θεωρηθεί ως απειλή από τη Ρωσία. Η τοποθέτησή του καθιστά δυνατή την άμυνα ενάντια σε μια πιθανή αεροπορική επίθεση, ρίχνοντας πυραύλους πριν φτάσουν στον στόχο. Βρίσκεται ήδη στη Γερμανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ισπανία, τις Κάτω Χώρες, τη Σουηδία και την Ελλάδα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μητσοτάκης: «Συζητάμε με το Βερολίνο την μονιμοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα επί πληρωμή».
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε σε συνέντευξή του πως συζητάει με το Βερολίνο την μονιμοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα και την επιστροφή όσων έχουν διαφύγει προς την ΕΕ, μετατρέποντας ουσιαστικά την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών και αλλοιώνοντας μία για πάντα το δημογραφικό προφίλ της:
    Συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε πως θα συζητήσει την προσφορά του Βερολίνου για επιστροφή στην Ελλάδα των δεκάδων χιλιάδων μεταναστών που βρίσκονται στη Γερμανία κι έχουν περάσει από την Ελλάδα, «αν η Γερμανία τους χτίσει σπίτια», επιβεβαιώνοντας και το μόνιμο της εγκατάστασής τους στη χώρα.
    Η στιχομυθία μεταξύ του δημοσιογράφου της BILD και του πρωθυπουργού:
    Paul Ronzheimer: Την προηγούμενη εβδομάδα η γερμανική κυβέρνηση σας προσέφερε κεφάλαια για να δεχτείτε πίσω πρόσφυγες από τη Γερμανία. Οικονομική βοήθεια. Θα δεχτείτε την προσφορά;
    Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, αλλά αυτό δεν είναι απλώς θέμα επιστροφής προσφύγων που έφτασαν στη Γερμανία περνώντας από την Ελλάδα. Θα ζητήσω από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να βοηθήσουν την Ελλάδα και τις άλλες νότιες χώρες στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Η Γερμανία έχει όντως αναλάβει το δικό της μερίδιο.
    Paul Ronzheimer: Έγινε μια συγκεκριμένη προσφορά από τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Horst Seehofer, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα πληρώσουμε αν η Ελλάδα δεχθεί τους πρόσφυγες.
    Κυριάκος Μητσοτάκης: Αν η Γερμανία μπορέσει να χτίσει σπίτια για τους πρόσφυγες αυτούς, θα συζητήσω βεβαίως την προσφορά. Αλλά δεν μπορώ να προσφέρω στους πρόσφυγες κάτι που δεν μπορώ να προσφέρω στους Ελληνες πολίτες. Είμαι πολύ ξεκάθαρος ως προς αυτό. Διότι έχουμε περιορισμένη δυνατότητα κοινωνικής στέγασης στην Ελλάδα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μητσοτάκης θα πάρει 456 εκατ. ευρώ από την Γερμανία για υπηρεσίες μονιμοποίησης των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα!
      Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπραγματεύεται την μονιμοποίηση εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, η κυβέρνηση μοιράζει 456 εκατομμύρια ευρώ σε «ημετέρους» για την συντήρηση των πόλεων των παράνομων μεταναστών που έχουν χτιστεί σε κάθε μεριά της Ελλάδας.
      Το ιλιγγιώδες ποσό των 456 εκατ. ευρώ για την επόμενη τετραετία (ή 114 εκατ. ευρώ ετησίως) θα εισπράξουν οι εκλεκτοί της κυβέρνησης που θα πάρουν τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε την Τετάρτη για «Παροχή υπηρεσιών Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facilities Management) κάθε τύπου Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο προσφύγων και μεταναστών και συναφών υποδομών και εγκαταστάσεων, καθώς και κτιριακών υποδομών κάθε Υπηρεσίας αρμοδιότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου».
      Όπως σημειώνει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς με ανάρτησή του στα social media, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακάλυψε την χρυσοφόρο όρνιθα στο προσφυγικό».
      Στο απόσπασμα της προκήρυξης μπορείτε να δείτε ποιες υπηρεσίες περιλαμβάνονται σε αυτό το ποσό:Spanish enclave of Ceuta tries to adjust to latest migrant influx
      - Υπηρεσίες διαχείρισης κτιρίων και εγκαταστάσεων (facility management)
      - Υπηρεσίες φύλαξης
      - Υπηρεσίες καθαρισμού
      - Υπηρεσίες καθαρισμού κτιρίων
      - Εργασίες εξωτερικού καθαρισμού κτιρίων
      - Υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων
      - Υπηρεσίες προληπτικής συντήρησης
      - Διάφορες υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης
      - Υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης ηλεκτρικών και μηχανικών κτιριακών εγκαταστάσεων
      - Υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης ψυκτικών μονάδων
      - Υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης για αντλίες, βαλβίδες, βρύσες και μεταλλικά δοχεία και μηχανήματα
      - Υπηρεσίες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και συμβουλών σε θέματα διαχείρισης
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  16. 1 Ιουνίου 2020: Ο Κούλης πέρασε νύχτα διάταξη που δίνει αμνηστία στους τραπεζίτες…

    Με “φωτογραφική” διάταξη που πέρασε νύχτα στη Βουλή, αμνηστεύονται οριστικά, με τη βούλα της κυβέρνησης, όλα τα τραπεζικά στελέχη που είχαν εκκρεμούσες δικαστικές διώξεις για ύποπτες χορηγήσεις δανείων σε επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα, ακόμα και σε κόμματα και πολιτικούς, μέσω “υπόγειου” και εντελώς φωτογραφικού άρθρου στην πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ψηφίστηκε άρον-άρον και νύχτα, το βράδυ της Παρασκευής, από την ολομέλεια της Βουλής.
    Σύμφωνα με τη σκανδαλώδη διάταξη, επεκτείνονται οι προθεσμίες που έληγαν σε όλα τα θέματα της δικαιοσύνης, λόγω κορονοϊού, εκτός από τις υποθέσεις που αφορούν τους τραπεζίτες. Με αυτόν τον τρόπο το Υπουργείο Δικαιοσύνης πετάει τον κάλαθο των αχρήστων και βάζει στο αρχείο όλες αυτές τις υποθέσεις που αφορούν στελέχη τραπεζών.
    Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά μερικά πράγματα σε αυτή τη χώρα παραμένουν ίδια, μεταξύ αυτών και η ασυλία που χαίρουν οι τραπεζίτες για ότι κι αν κάνουν. Και δεν είναι λίγα τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Τη στιγμή που σε άλλα κράτη φυλακίζονται, οι δικές μας κυβερνήσεις τους “επιβραβεύουν”. Βέβαια να μην ξεχνάμε πως υπήρξαν βασικοί δανειστές πολιτικών και κομμάτων.. Από τα δανεικά και αγύριστα όμως.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στην παραδοχή πως στέλνει τον γιό του σε ένα αγγλόφωνο σχολείο προχώρησε ο Θάνος Τζήμερος που ηγείται της Δημιουργίας με εταίρο τον Φαήλο Κρανιδιώτη, λέγοντας μάλιστα πως το παιδί δεν μιλάει καλά ελληνικά και του λέει τα μισά στα αγγλικά !

    "Όταν χαλούν τα παιχνίδια του Αχιλλέα, τα επισκευάζω. Δεν έχει σημασία αν είναι ευτελούς αξίας, αγορασμένα από τα JUMBO. Θέλω να του περάσω την ιδέα ότι τα πράγματα διορθώνονται, ότι δεν πετάμε κάτι πριν να εξαντλήσουμε τη χρησιμότητά του, ότι πρέπει να πρoσπαθήσουμε, πριν καταλήξουμε στο "δεν γίνεται". Επίσης, τώρα που μεγάλωσε, τον καλώ να επινοήσει εκείνος πατέντες επισκευής, ώστε να αρχίσει να κατανοεί τον τρόπο λειτουργίας των μηχανημάτων και να οξυνθεί η αντίληψή του στη μηχανική. Αυτές τις μέρες που έλειπα στη Θεσσαλονίκη, τρία παιχνίδια του έσπασαν: το σπαθί, το τηλεκατευθυνόμενο όχημα και ο άνθρωπος ρομπότ. Ο Αχιλλέας απεφάνθη περίλυπος: "όταν λείπει ο μπαμπάς τίποτε δεν είναι under control". (Πηγαίνει σε αγγλόφωνο σχολείο και συχνά ανακατεύει Αγγλικά με Ελληνικά.) Έτσι, το πρώτο πράγμα που έκανα, επιστρέφοντας, ήταν να μπουν όλα under control".

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...