ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

28 Φεβρουαρίου 2023

ΑΡΘΡΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023. Ο ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ (ΑΝΩ) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 



Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1878. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.



ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Η 24η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΣ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ.

 

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ». ΑΠΟ ΤΟΥΣ 70.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΟΝΟ 12.000 ΕΖΗΣΑΝ. ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.


Η  Επανάσταση  του  1878  στην  Δυτική  Μακεδονία   δεν  διδάσκεται  βέβαια  στα  σχολεία.  Ο  Τσίπρας,  ο  Κυριάκος,   ο  Λιάκος  και  όλα  τα  γνωστά  αποβράσματα  σε  λίγο  θα  καταργήσουν  και  την  επανάσταση  του  1821.  Η  Επανάσταση  των  Δυτικομακεδόνων  του  1878  τους  μάρανε.    Οι   μοναδικοί  πόλεμοι,   έτσι  όπως  πάμε,  που  θα  διδάσκονται  στα  ελληνικά σχολεία  θα  είναι   οι   ιουδαϊκοί   πόλεμοι  του  Γιομ  Κιππούρ.  Άλλωστε,  όπως  πληροφορούμαστε  τελευταία,  οι  δικαστές  του  ελληνικού  κράτους   μαθαίνουν  ιστορία  από  τις  ταινίες  του  Χόλυγουντ.

  ΤΟ  ΜΟΥΣΕΙΟ  ΤΟΥ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ  ΑΓΩΝΑ  ΣΤΟΝ  ΜΠΟΥΡΙΝΟ  ΚΟΖΑΝΗΣ




ΔΕΝΔΙΑΣ: «Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ».





Ισραήλ: Ο Νετανιάχου εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει στρατιωτική βοήθεια στον Ζελένσκι εναντίον του Πούτιν. «Οι ΗΠΑ ήρθαν και πήραν τεράστιο μέρος των πυρομαχικών από το Ισραήλ για να τα μεταφέρουν στην Ουκρανία». Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ;








ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ ΑΛΤΑΪ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑ. ΤΟ 2025 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.

   


Ο «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ» Ορμπάν θα υποστηρίξει για Νόμπελ Ειρήνης τον ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ Ερντογάν, ο οποίος θα βομβαρδίσει την Ακρόπολη και την «ελληνική» βουλή. ΠΑΝΤΟΥΡΑΝΙΣΜΟΣ;

 


ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 2,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ TOYOTA ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (στην καταρρέουσα, κατά τους αθηναίους κοπρίτες, τουρκική οικονομία). Στην Τουρκία το πρώτο εργοστάσιο στην Ευρώπη plug-in υβριδικών οχήματων. Στο ίδιο εργοστάσιο, θα κατασκευαστεί μια νέα γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών plug-in, παραγωγικότητας 75.000 μονάδων ετησίως.

 

 

ΜΑΚΡΟΝ: «Η ΓΑΛΛΙΑ ΘΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ». Το Ισραήλ παραδέχτηκε μετά από δύο δεκαετίες ότι διαθέτει οπλισμένα UAV: «Μπορούν να μεταφέρουν 1 τόνο όπλων».

 



ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 31 ΕΤΩΝ ΦΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΚΝΟΥ (Wolf 1069b), ΠΕΡΙΞ ΕΡΥΘΡΟΥ ΝΑΝΟΥ. ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΜΕ ΜΑΖΑ 1,3 ΤΗΣ ΓΗΣ, ΑΚΤΙΝΑ 1,08, ΜΕΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ -7 ΜΕΧΡΙ -23 ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 16 ΗΜΕΡΕΣ.

    



TO ΣΧΕΔΙΟ RAND – ΜΠΑΪΝΤΕΝ - ΜΟΡΓΚΕΝΤΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ. Η Γερμανία δεν είναι πλέον ελκυστική για τις επιχειρήσεις. Η Ευρώπη δεν είναι «φιλική προς την καινοτομία». Ο ιατρικός κολοσσός Bayer θέλει να μεταφέρει την φαρμακευτική του επιχείρηση στην Κίνα και τις ΗΠΑ. Ο χημικός γίγαντας «BASF» κατασκευάζει ένα νέο εργοστάσιο στην επαρχία Zhanjiang, της νότιας Κίνας. 39.000 εργαζόμενοι στην Γερμανία κινδυνεύουν με απόλυση.














ΤΟ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

 


ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 


ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ, Η ΕΥΡΩΠΗ






"ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ"















ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΕΔΩ ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ.

 



Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΙΦ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΑΜΑΛΙΗΛ. ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ: ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.




Ο ΑΓΓΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ, Ο ΜΥΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.







Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ










H AΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΡΟΑ)

 


7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1956. ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ 18ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ ΠΕΤΡΑΚΗ ΓΙΑΛΛΟΥΡΟ, ΤΟΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΕΟΚΑ. «Έκανε δέκα βήματα εμπρός και με όλη την δύναμη της ψυχής του κραύγασε «Ζήτω η Ένωσις» πέφτοντας νεκρός».





8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 412 Μ.Χ. ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Ο ΠΡΟΚΛΟΣ, ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ. ΕΓΙΝΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΑΥΝΑΝ.

 


 

ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΟΝ «ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ». ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΟΝ "ΝΟΜΟ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ" ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΣΟΡΟΣ. Μήπως ο Κρυφακούλης θέλει να καταργήσει και τις εκλογές;





Οι αρχαίοι Έλληνες της Ελίκης, ίδρυσαν αποικία στην Ισπανία στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την αχαϊκή πόλη τους!!! - του Γ. Λεκάκη



Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΤΟΥΛΟΥΖ (γαλλικά: Toulouse (προφέρεται: Τουλούζ), ΠΡΩΤΟΧΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΣΑΝ ΘΟΛΩΣΣΑ/ΤΟΛΩΣΣΑ (ΘΟΛΟΣ/ΤΟΛΟΦΩΝ ΦΩΚΙΔΟΣ). Το ελληνικό της όνομα Τολώσσα εμφανίζεται σε γραπτά από τον 2ο αιώνα π.Χ. Το νόμισμά της ήταν η δραχμή.

 



ΣΙΜΟΝ ΛΕ ΜΠΑΡΟΝ: «Αν οι Έλληνες, τελευταίοι φύλακες του είδους μας, εξαφανιστούν, η ανθρωπότητα θα εξαφανιστεί οριστικά».



ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΣΤΙΑ». Ο «ΥΠΟΥΡΓΟΣ» ΒΟΡΙΔΗΣ ἔκανε κάτι ἀδιανόητο γιά νομοθέτη: μέ τήν ἀγόρευσή του – ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΝ «ΒΟΥΛΗ» - ὁ Ὑπουργός ὁμολόγησε ὅτι ἡ συγκεκριμένη τροπολογία ἔχει φωτογραφικό χαρακτῆρα καί στοχεύει στόν Ἠλία Κασιδιάρη. ΠΕΦΤΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ.

 



Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ: ΤΟ 22% ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΘΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ (ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ).


 


Μία εταιρεία του Ισραήλ «χακάρει» τις εκλογές σε 30 χώρες. Guardian: «Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΤΑΛ ΧΑΝΑΝ, ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ «Jorge», ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΕ 30 ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ». «Διαθέτουμε μία ομάδα στην Ελλάδα».





ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Scott Ritter: "ΟΙ ΗΠΑ, ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ, ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ. Ο ΜΟΡΓΚΕΝΤΑΟΥ ΤΟΥ 2023".
























Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΡΗΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Με εβραϊκή σημαία κηδεύτηκε ο Έλληνας δήμαρχος Ιωαννίνων.

 


 

ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ: «ΟΙ …ΧΑΝΑΝΑΙΟΙ ΤΟ 1700 Π.Χ. ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ».

 

 


280.000 ΕΡΓΑΤΕΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ. 40.000 κενές θέσεις εργασίας πληροφορικών. Ο μόνος κλάδος που θριάμβευε και θριαμβεύει στην Ελλάδα είναι του delivery φαγητού, της γκαρσονίλας. ΕΛΛΑΣ: Στο 1.091.088 ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων για τον Ιανουάριο του 2023. Μείωση 20% στις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία στην Ελλάδα. Τι θα τρώνε οι 5.000.000 «Αθηναίοι» και οι 1.000.000 «Θεσσαλονικείς»;





Ακροδεξιός ορθόδοξος ρωμιός Καρατζαφέρης: «Είναι εγωιστικό να θεωρούμε το Αιγαίο κλειστή ελληνική λίμνη». ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ 1953 ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΕΝΝΑΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. Το 1453 οι καλόγεροι της Πόλης, κατά τον χρονογράφο της Άλωσης Δούκα, ήθελαν να ανοίξουν τις πύλες μια ώρα αρχύτερα για να επαληθευτούν … οι προφητείες. Τα τουρκικά και πατριαρχικά έγγραφα συμφωνούν ότι η Πόλη παραδόθηκε.

 



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ: «Από τη νέα βάση του Ακσάζ, απέναντι από την Ρόδο, θα κυριαρχήσουμε στο Αιγαίο».











ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 



 

19 σχόλια:

  1. ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΑΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ Ή ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΛΙΓΟΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.

    Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών καταγγέλλει: «Στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη όλα γίνονται χειροκίνητα».
    «Ούτε τα φωτοσήματα λειτουργούν, αν λειτουργούσαν οι μηχανοδηγοί θα έβλεπαν τα κόκκινα σήματα και θα σταματούσαν εγκαίρως».
    Μαρτυρία από επιβάτη: «Τους άκουσα να λένε στον ασύρματο “πάμε κι όπου βγει”.
    Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενηδούνιας, το πρωί της Τετάρτης, προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία σχετικά με τη λειτουργία των τρένων στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη όπου συνέβη η τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στο ύψος των Τεμπών. λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Όλα λειτουργούν χειροκίνητα»!
    Συγκεκριμένα όπως είπε, «δεν λειτουργεί τίποτα, γίνονται όλα χειροκίνητα, είμαστε στο manual και σε όλο τον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Ούτε τα φωτοσήματα λειτουργούν, αν λειτουργούσαν οι μηχανοδηγοί θα έβλεπαν τα κόκκινα σήματα και θα σταματούσαν εγκαίρως».
    Στην ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι οι μηχανοδηγοί κινούνται στα τυφλά, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών απάντησε ότι «οι πληροφορίες δίνονται από σταθμάρχη σε σταθμάρχη μέσω ασυρμάτου. Μας λέει ο σταθμάρχης στην Αθήνα θα πάτε μέχρι το Μενίδι, μετά μέχρι την Οινόη, συνολικά αυτό γίνεται 15 φορές από Αθήνα για Θεσσαλονίκη».
    Κατά τον ίδιο «υπήρχαν ηλεκτρονικά συστήματα, δεν λειτουργούν, ρωτήστε τους υπευθύνους».
    Ερωτηθείς για τις συνθήκες του δυστυχήματος είπε ότι «στο σημείο έχει διπλή γραμμή, ένα ανεβαίνει, ένα κατεβαίνει, δεν ξέρω γιατί τα τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή».
    «Εμείς ακολουθούμε εντολές. Όπου μας πουν πηγαίνουμε. Σε όλο το μήκος της διαδρομής είναι διπλή η γραμμή. Αν σε κάποιο σημείο γίνονται έργα υπάρχουν διακλαδώσεις. Όλα γίνονται χειροκίνητα και εμπειρικά. Είναι χρόνια που δεν λειτουργούν τα συστήματα» κατέληξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ.


    Μαρτυρία από επιβάτη: «Τους άκουσα να λένε στον ασύρματο “πάμε κι όπου βγει”.
    Σοκ προκαλεί η καταγγελία επιβάτη που επέβαινε στην μοιραία αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, ο οποίος είπε πως άκουσε τους μηχανοδηγούς να λένε μέσω ασυρμάτων «Πάμε κι όπου βγει»!
    Με λίγα λόγια δεν είχαν εικόνα για το τι συνέβαινε στην γραμμή εκείνη την στιγμή!
    Δεν γνώριζαν αν πάνω στο δρομολόγιο του επιβατικού τρένου εκείνη την στιγμή διεξάγονταν το δρομολόγιο της εμπορικής αμαξοστοιχίας!
    «Όταν είχαμε μείνει στον Παλαιοφάρσαλο με τρεις ώρες καθυστέρηση και ακούς τον μηχανοδηγό να λέει στον υπεύθυνο εισιτηρίων πάμε και όπου βγει σίγουρα είσαι προϊδεασμένος ότι για το ότι κάτι δεν πάει καλά.
    Ναι, το άκουσα μέσω των ασυρμάτων, πάμε κι όπου βγει. Αυτό ακριβώς τίποτε άλλο.
    Μας καθυστερήσανε λόγου φόρτου κίνησης των σιδηροδρομικών γραμμών ότι θα καθυστερήσουμε 15 λεπτά διότι είναι μονής οδού. Μάλλον, έπρεπε να καθυστερήσουμε παραπάνω».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ. ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΗΘΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΓΓΟΝΙΑ, ΑΝΙΨΙΑ, ΓΑΜΠΡΟΙ ΚΑΙ ΝΥΦΕΣ «ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ» ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΗΠΩΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ; ΠΟΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΝΙΚΑΝΑ ΤΕΚΝΑ ΜΑΦΙΟΖΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ;
      «Τα αίτια του δυστυχήματος είναι προς το παρόν άγνωστα ωστόσο εικάζεται πως οφείλεται σε λανθασμένη διαχείριση της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών στον κόμβο της Λάρισας, καθώς τα δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «ΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ».
      (ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ: Η ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ).
      Την παραίτησή του υπέβαλλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.
      Αναλυτικά όσα αναφέρει στη δήλωση παραίτησής του ο Κώστας Καραμανλής.
      «Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.
      Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.
      Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.
      Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος.
      Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Η ΜΑΦΙΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ. Ο Τσίπρας γελούσε ενώ έδινε αίμα για τους τραυματίες.
      Πλάνα που έδειξε η τηλεόραση του ΑΝΤ1 εμφανίζουν τον Αλέξη Τσίπρα να γελάει την ώρα που έδινε αίμα για τους τραυματίες της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη.
      Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για την ιδιαίτερη χαλαρότητα που φάνηκε να πως αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσίπρας την εθνική τραγωδία που συγκλονίζει τη χώρα.
      Κατά τη σημερινή επίσκεψη του στον τόπο της τραγωδίας όπου και συνεχίζονται, αυτή τη στιγμή οι έρευνες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντοπίστηκε από την κάμερα του ΑΝΤ1 να γελάει, κατά τη διάρκεια αιμοδοσίας.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    5. Η ΜΑΦΙΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ. Οικονόμου: Ζήτησε να γίνει πάλι το γύρισμα των δηλώσεων του για να δείχνει λυπημένος. Την ώρα που οι οικογένειες κλαίνε τα παιδιά τους κάποιοι ενδιαφέρονται για το αν θα βγουν καλοί στο γυαλί...
      Σε δηλώσεις προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μετά την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη που έχει συγκλονίσει σήμερα τη χώρα.
      Μέχρι αυτή τη στιγμή οι νεκροί ανέρχονται στους 38 με 66 να καταμετρώνται οι τραυματίες μερικοί από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση. Άλλη μία τραγωδία στα Τέμπη που δυστυχώς έχουν βαφτεί με μπόλικο αίμα την τελευταία 20ετία.
      Παρότι η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου είναι «η περίθαλψη των τραυματιών, ο εντοπισμός και η αναζήτηση των αγνοουμένων μέσα στα συντρίμμια και η ψυχολογική στήριξη των συγγενών των θυμάτων» ταυτόχρονα διεξάγονται και έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος και τον απολογισμό ευθυνών. Ο ίδιος έκανε γνωστό πως η έρευνα από τις αρχές έχει αρχίσει με τον σταθμάρχη να έχει ήδη βρεθεί για κατάθεση.
      Ωστόσο ένα απόσπασμα που βγήκε στον αέρα εν μέσω της όλης σύγχυσης εξέθεσε τον κύριο Οικονόμου με το Twitter και τον κόσμο του διαδικτύου να ξεσπαθώνει την οργή του πάνω στον πολιτικό ο οποίος ακόμη και σε αυτές τις τραγικές στιγμές φαίνεται πως σκέφτεται την εικόνα του.
      Συγκεκριμένα όταν ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Γιάννης Οικονόμου ζήτησε να αρχίσει το γύρισμα από την αρχή γιατί προφανώς κάτι δε του άρεσε στην πρώτη «λήψη».
      https://twitter.com/i/status/1630833946480050178
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. Ο διαγωνισμός πρόσληψης για σταθμάρχη τραίνων είχε σαν όριο ηλικίας τα 42 έτη. O MΗΤΣΟΤΑΚΗΣ προσέλαβε 59χρονο.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Η άλλη σιδηροδρομική γραμμή δεν λειτουργούσε. Ο λόγος; Κάποιοι έκοψαν καλώδια και έκλεψαν σίδερα.
    Τους κρύβουν για να μην αυξηθεί ο…ρατσισμός.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαρλ Μωρράς, 1896. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    «Το βασίλειο της Ελλάδας είναι βορά των κομμάτων. Ευφυής, φιλόπατρις, στηριζόμενη ακόμη σε μιαν αρχαία και παραδοσιακή οργάνωση (ορισμένοι βουλευτές εκλέγονται από πατέρα σε γιό στην Εθνική Αντιπροσωπεία), η Ελλάδα συντηρεί στην Αθήνα δύο χιλιάδες επίδοξους αξιωματούχους και βουλευτές. Πολύ φοβάμαι πως τελικά το κράτος θα υποχρεωθεί να εργάζεται και να πληρώνει για αυτούς!»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας σταθμάρχης ο οποίος ήταν πρώην αχθοφόρος στον ΟΣΕ, που ήταν μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας και εκπαιδεύτηκε πριν από λίγους μήνες.
    Κι όμως κάποιοι σκέφτηκαν πως ήταν ικανός να κάνει βάρδια στον σταθμό της Λάρισας τη νύχτα του δυστυχήματος με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.
    Για να γίνει κατανοητό είναι παρόμοιας βαρύτητας σα να τον έβαζαν επικεφαλής της εναέριας κυκλοφορίας το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
    Βέβαια ο σταθμάρχης είναι ο τελευταίος που φταίει. Σαν να βάζεις έναν σερβιτόρο να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, με ένα μήνα εκπαίδευση. Αλλά ο Κούλης χρειάζεται έναν φταίχτη, έναν αποδιοπομπαίο τράγο μέχρι τις εκλογές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επικοινωνιακή γραμμή του ιουδαίου επικοινωνιολόγου του Κούλη συμποσούται στη φράση: «Για όλα φταίει ο σταθμάρχης και η κακιά η ώρα». Και πριν 51 χρόνια όταν συγκρούστηκαν μετωπικά δύο τρένα στην Λάρισα ένας σταθμάρχης την πλήρωσε…
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ: το επάγγελμα πού ανθεί στην Ελλάδα του Μητσοτάκη. Κάποιοι προτείνουν η Νέα Δημοκρατία να μετονομαστεί σε Νέα Δημιοκρατία.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Η τραγωδία στα Τέμπη αναδεικνύει την απουσία σύγχρονων συστημάτων τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης τα οποία έχει κάθε σύγχρονος, ευρωπαϊκός σιδηρόδρομος.
    Πρόκειται για τα συστήματα του διευρωπαϊκού συστήματος ERTMS (European Railways Traffic Management System), το οποίο αποτελείται από τα συστήματα ETCS (European Traffic Control System) και GSM – R (Global System Mobile for Rail).
    Εάν λειτουργεί αυτό το σύστημα, η διαχείριση της κυκλοφορίας των τρένων γίνεται με σύγχρονο τρόπο, καθώς τα δεδομένα κίνησης των τρένων στις γραμμές ελέγχονται με ψηφιακό τρόπο και σε άμεσο χρόνο.
    Αν λειτουργούσε αυτό το σύστημα, τότε θα υπήρχε έγκαιρη ειδοποίηση προς όλους, τους σταθμάρχες, το κέντρο κυκλοφορίας και τους μηχανοδηγούς. Δεν θα συνέβαινε η πολύνεκρη τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα τραίνα που μας έφεραν οι Ιταλοί, οι Ελβετοί τα είχαν στείλει για ανακύκλωση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ) ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Θα τα βγάλει σύντομα όλα στην επιφάνεια. Δεν αποκλείεται ο ιουδαίος επικοινωνιολόγος του Κούλη να υποδείξει ως φταίχτη τον φυλακισμένο Κασιδιάρη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι τεράστιες ευθύνες από την άρνηση εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου και την διασπάθιση των κονδυλίων που προορίζονταν γι’αυτό το έργο, αλλά κυρίως τα τραγικά αποτελέσματα που προκλήθηκαν από το γεγονός ότι ακόμα αλλάζουν γραμμές με το χέρι και σήμερα ο Κ.Μητσοτάκης θα εγκαινίαζε κάτι που δεν υπάρχει, την τηλεδιοίκηση τρένων Β.Ελλάδος, μπορεί να αναβάλουν μέχρι και την διεξαγωγή των εκλογών.
    Τώρα η οικογενειοκρατία μιλάει για 14η ή 21η Μαΐου ή και Ιούνιο ακόμα για εκλογές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ισραήλ: θα τουφεκίζονται οι τρομοκράτες. Πρώτο βήμα για το νομοσχέδιο που επιβάλει θανατική ποινή σε καταδικασθέντες για τρομοκρατία.
    Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν σήμερα 55 από τους 120 βουλευτές.
    Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που προβλέπει την επιβολή της θανατικής ποινής σε καταδικασθέντες για τρομοκρατικές επιθέσεις ξεπέρασε το πρώτο «εμπόδιο» στο ισραηλινό κοινοβούλιο, αφού εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση κατόπιν ψηφοφορίας στην Κνεσέτ.
    Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν σήμερα 55 από τους 120 βουλευτές, εννέα καταψήφισαν, ενώ μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης επέλεξε την αποχή.
    Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις ψηφοφορίες στη βουλή, προκειμένου να λάβει την τελική έγκριση.
    Το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή σε «τρομοκράτες» κατατέθηκε στην Κνεσέτ από τη βουλευτή Λιμόρ Σον Χαρ-Μέλεχ του ακροδεξιού κόμματος «Εβραϊκή Δύναμη». Το 2003, Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές άνοιξαν πυρ κατά του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε με τον σύζυγό της. Εκείνος σκοτώθηκε, ενώ η ίδια – έγκυος τότε στον έβδομο μήνα –είχε τραυματιστεί σοβαρά.
    Επικεφαλής του κόμματος στο οποίο ανήκει η Λιμόρ Σον Χαρ-Μέλεχ είναι ο νυν υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, γνωστός για τις σκληρές θέσεις του έναντι των Παλαιστινίων.
    Είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα προωθούσε την επιβολή θανατικής ποινής στους καταδικασθέντες για τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε Ισραηλινούς και έθεσε το ζήτημα ως προαπαιτούμενο στις διαβουλεύσεις που είχε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
    Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών έχει καταδικάσει το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το «σκληρό, βάρβαρο και απάνθρωπο».
    Το ανεξάρτητο κέντρο Israel Democracy Institute έχει επικρίνει το νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας ότι αντίκειται στις θεμελιώδεις αρχές του κράτους του Ισραήλ και στο διεθνές δίκαιο.
    Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού είναι πολίτες κρατών στα οποία η θανατική ποινή παραμένει σε ισχύ μέχρι σήμερα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Είναι σαφές ότι η Ρωσία δεν μπορεί να φτάσει στη Δημοκρατία της Μολδαβίας στρατιωτικά».
    Ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Ντορίν Ρεκεάν μίλησε απόλυτα απαξιωτικά για τις ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες και το αν η χώρα αυτή μπορεί να απειλήσει την Μολδαβία.
    «Είναι σαφές ότι η Ρωσία δεν μπορεί να φτάσει στη Δημοκρατία της Μολδαβίας στρατιωτικά.
    Η Δημοκρατία της Μολδαβίας έχει αρκετές ενοποιημένες δυνατότητες για να αντιμετωπίσει μια πιθανή κλιμάκωση από την Υπερδνειστερία.
    Η Ρωσία δεν κάνει τίποτα άλλο από το να προωθεί επιθετικά έναν πόλεμο που ονομάζεται υβριδικός – με προπαγάνδα για να κλιμακώσει ορισμένες φιλοπολεμικές αφηγήσεις. Είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν θα πετύχει.
    Έχουμε αυτά τα κύματα που έρχονται περιοδικά, όταν αυξάνεται η αντίληψη των κινδύνων, των απειλών, αλλά αυτό είναι περισσότερο μέρος ενός πολέμου πληροφοριών, ενός υβριδικού πολέμου.
    Είναι πολύ μακριά τώρα και δεν έχουν την ικανότητα να κλιμακωθούν στρατιωτικά στη Δημοκρατία της Μολδαβίας.
    Εδώ είναι αλήθεια, είναι και ο ρόλος της Ουκρανίας που παλεύει, κερδίζει.
    Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας για στρατιωτική επίθεση. Αισθανόμαστε προστατευμένοι από τις δυνατότητες αεράμυνας.
    Γνωρίζουμε ότι πρέπει επίσης να επενδύσουμε σε δυνατότητες αεράμυνας – έχουμε ενισχύσει τον προϋπολογισμό.
    Δεν υπάρχει κίνδυνος στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Δημοκρατία της Μολδαβίας σήμερα και οι κίνδυνοι μπορούν να αποφευχθούν με το σταθερό χέρι των αρχών στο Κισινάου» πρόσθεσε.
    Ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί το Βουκουρέστι που ανταποκρίθηκε όταν η Δημοκρατία της Μολδαβίας χρειαζόταν να βρει εναλλακτικές λύσεις για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαρίδημος Κ. Τσούκας, καθηγητής Οργανωσιακής Θεωρίας και Συμπεριφοράς στο ALBA και στο Πανεπιστήμιο Στραθκλάιντ (Γλασκώβη): «Έχω την αίσθηση ότι το ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα» αντανακλά σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που εργαζόμαστε στην Ελλάδα: συνήθως απουσιάζει το ομαδικό πνεύμα, η καλλιέργεια του οποίου οφείλει να είναι κύρια μέριμνα της διοίκησης, χάριν ενός μυθοποιημένου ατομικού «φιλότιμου», το οποίο όμως σε κρίσιμες στιγμές μόνο γραφικό χαρακτήρα μπορεί να έχει. Η διοίκηση συχνά εκλαμβάνει τον ρόλο της ως απλού διεκπεραιωτή, ως «προεδρεύοντα» ή ως δογματικού γραφειοκράτη παρά ως συντονιστή, εμψυχωτή και εκπαιδευτή των υπαλλήλων».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...