ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Φεβρουαρίου 2023

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ: «Από τη νέα βάση του Ακσάζ, απέναντι από την Ρόδο, θα κυριαρχήσουμε στο Αιγαίο».



Ακροδεξιός ορθόδοξος ρωμιός Καρατζαφέρης: «Είναι εγωιστικό να θεωρούμε το Αιγαίο κλειστή ελληνική λίμνη». ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ 1953 ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΕΝΝΑΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. Το 1453 οι καλόγεροι της Πόλης, κατά τον χρονογράφο της Άλωσης Δούκα, ήθελαν να ανοίξουν τις πύλες μια ώρα αρχύτερα για να επαληθευτούν … οι προφητείες. Τα τουρκικά και πατριαρχικά έγγραφα συμφωνούν ότι η Πόλη παραδόθηκε.

 





Ναύσταθμος Ακσάζ

Συντεταγμένες36°50′04″N 28°23′24″E


Ο ναύσταθμος Ακσάζ (τουρκικά: Aksaz Deniz Üssü) είναι βάση του τουρκικού ναυτικού στη νοτιοανατολική  ακτή του Αιγαίου Πελάγους στη Μαρμαρίδα, στα Μούγλα. Εκτός από τα στρατιωτικά κτίρια, η βάση στεγάζει στρατόπεδα και κοινόχρηστους χώρους που εκτείνονται σε έκταση 32 στρεμμάτων. Έξι ελικόπτερα βρίσκονται επίσης στο Ακσάζ. 

Ιστορία

Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας ισχυρής παρουσίας του Τουρκικού Ναυτικού στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, άρχισε εκτενής σχεδιασμός στα τέλη της δεκαετίας του 1960 για την αναζήτηση της θέσης μιας ναυτικής βάσης. Η επιλεγμένη περιοχή ήταν ο κόλπος Καράαγατς στο Ακσάζ, 13χλμ. ανατολικά της Μαρμαρίδας στην επαρχία Μούγλων. Ο τόπος αναφέρθηκε από τον Πίρι Ρέις στα οθωμανικά ιστορικά έγγραφα ως το καταλληλότερο φυσικό λιμάνι ικανό να φιλοξενήσει μεγάλο ναυτικό στόλο.  Η κατασκευή της ναυτικής βάσης ξεκίνησε το 1983. Με την ολοκλήρωση της υποδομής το 1992, άρχισαν να κινούνται μονάδες και πλοία του ναυτικού. Η βάση έφθασε στο τελικό της στάδιο το 2000. Η ναυτική βάση Ακσάζ είναι σήμερα μια σύγχρονη εγκατάσταση, η οποία προτιμάται και από ναυτικά άλλων χωρών για εφοδιαστική υποστήριξη.]

Ειδικές Δυνάμεις

Στον ναύσταθμο Ακσάζ υπάρχει επίσης έδρα των υποθαλάσσιων ειδικών δυνάμεων άμυνας και επίθεσης (SAS - SAT) 

Δείτε Επίσης


 Ο Τούρκος απόστρατος Ναύαρχος Τ.Γκιουρντενίζ, με αφορμή τον σεισμό στην Αντιόχεια αποκαλύπτει τα σχέδια της Άγκυρας με την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό της ναυτικής βάσης στο Ακσάζ, η οποία στοχοποιεί το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο:

“Το Πολεμικό Ναυτικό μας πήρε καλά μαθήματα από τον Σεισμό του 1999 και, όπως κάθε ζωντανός οργανισμός, έφτασε σε επιχειρησιακή κατάσταση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 
Ο σεισμός προκάλεσε τις πιο σημαντικές αλλαγές πολιτικής στην ιστορία της τουρκικής ναυτικής δύναμης. Αυτές οι αλλαγές είχαν και γεωπολιτικές συνέπειες.
Σημαντικό μέρος της δύναμης κρούσης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού αναπτύχθηκε στη Ναυτική Βάση Ακσάζ στο Αιγαίο λόγω έλλειψης χώρου.
Έτσι, το 1999 επιτεύχθηκε ένα στρατηγικό πλεονέκτημα που θα μπορούσε να υπάρξει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου θα υλοποιηθεί η σημαντικότερη σύγκρουση συμφερόντων στον 21ο αιώνα”, τονίζει ο Γκιουρντενίζ σχετικά με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, το East Med και τα άλλα σχέδια με Αίγυπτο( μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας).
Ο Τούρκος Ναύαρχος συνεχίζοντας τονίζει:
Ο πρόσφατος σεισμός στην Αντιόχεια, έχει δημιουργήσει μια συγκυρία κατάλληλη για την πίεση που ασκεί το μέτωπο του Ατλαντικού ( ΗΠΑ) για να παίξει η Τουρκία τον ρόλο που θέλει η Ουάσιγκτον στην γεωπολιτική συνοριακή ζώνη της περιοχής.
Ο μεγάλος σεισμός της Ανατολίας θα επηρεάσει την παγκόσμια ηγεμονία που εδρεύει στις ΗΠΑ σε 5 τομείς, εκτός εάν ληφθούν προφυλάξεις ή δεν προβληθεί αντίσταση αυτές τις μέρες, όπου ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας συνεχίζεται και ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-Κίνας πλησιάζει την πιθανή περίοδο ένοπλης σύγκρουσης, κάθε μέρα που περνά.
Το πρώτο είναι η ίδρυση ενός κράτους μαριονέτα της δύσης με το όνομα “Κουρδιστάν”, που θα περιλαμβάνει τα εδάφη του Ιράν, του Ιράκ, της Τουρκίας και της Συρίας.
Δεύτερον, η πιθανή επέμβαση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν.
Τρίτον, η επιβολή του χάρτη της Σεβίλλης αντί της “Γαλάζιας τουρκικής πατρίδας” στη Μεσόγειο.
Τέταρτον, η καθιέρωση ενός ομοσπονδιακού συστήματος στην Κύπρο στο οποίο θα επικρατήσουν οι Ελληνοκύπριοι.
Πέμπτο είναι η εφαρμογή μεγάλων πιέσεων, ακόμη και κυρώσεων για την πλήρη υποταγή της Άγκυρας στην αντιρωσική εχθρότητα.
Ο μεγάλος σεισμός της Ανατολίας θα επιβάλει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια στην τουρκική οικονομία τις επόμενες δεκαετίες.
Αυτός ο προϋπολογισμός θα επηρεάσει φυσικά τον αμυντικό προϋπολογισμό και συνεπώς τις δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων. Για το λόγο αυτό, οι πολιτικές δυνάμεις θα είναι ευαίσθητες στις επιβολές της Δύσης μέσω του ΝΑΤΟ. Ο βαθμός στον οποίο η τουρκική κυβέρνηση θα αντισταθεί στα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ σε συνάρτηση με τον χρόνο, θα κρίνουν τα πάντα.
Ας ολοκληρώσουμε αυτό το άρθρο δίνοντας ένα παράδειγμα από την ιστορία πόσο σημαντική είναι αυτή η περιοχή.
Στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η Οθωμανική Αυτοκρατορία ηττήθηκε και υπογράφηκε η ανακωχή του Μούδρου με την Αγγλία. Ο διοικητής της 7ης Στρατιάς στα Άδανα, Υποστράτηγος Μουσταφά Κεμάλ, εξέτασε τους όρους της κατάπαυσης του πυρός και 72 ώρες αργότερα, στις 3 Νοεμβρίου 1918, έγραψε στο τηλεγράφημα που έστειλε στον Μέγα Βεζίρη Ιζέτ Πασά: «Αν οι Βρετανοί στρατιώτες αποβιβαστούν στην Αλεξανδρέττα θα ανοίξω πυρ.»
Ο Βεζύρης κάλεσε τον Μουσταφά Κεμάλ στην Κωνσταντινούπολη. Στην πραγματικότητα, με την απουσία του Μουσταφά Κεμάλ, είχαμε εισβολή των ξένων στρατιωτών ακριβώς πάνω στον κόλπο της Αλεξανδρέττας.
Στρατιώτες που μετέφεραν γαλλικά και βρετανικά πολεμικά πλοία άρχισαν να καταλαμβάνουν όλες τις επαρχίες μας στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό σήμερα, πριν από 105 χρόνια.
Σήμερα, καμία δύναμη δεν μπορεί να εισβάλει στην Τουρκία, αλλά η κατάρρευση του εσωτερικού μετώπου και η αδυναμία αυτής της περιοχής θα έχει τόσο σοβαρές συνέπειες όσο η εισβολή το 1918.
Επομένως, αυτή η περιοχή θα πρέπει να είναι το κέντρο βάρους της Τουρκίας για τουλάχιστον τα επόμενα 5 χρόνια.
Οι υδάτινοι πόροι όπως ο Τίγρης και ο Ευφράτης, οι γεωργικές περιοχές και τα φράγματα, τα βιομηχανικά κέντρα όπως το Γκαζιαντέπ, θα πρέπει να είναι ουσιαστικής σημασίας πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Είναι καιρός να επιστρέψουμε στη διαδρομή του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, να επιστρέψουμε στη γεωπολιτική διαδρομή ανεξάρτητα από τον ρόλο του ως γεωπολιτικού υποτελούς της Δύσης και του ΝΑΤΟ”, καταλήγει μεταξύ άλλων ο ίδιος.
Οι Τούρκοι φοβούνται ότι η χώρα τους είναι πιο ευάλωτη από ποτέ στη δύση και ειδικά στις ΗΠΑ, και για αυτό θα κάνουν ότι μπορούν για να το αποτρέψουν.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

25 σχόλια:

  1. To Ιράν ανέπτυξε νέο πύραυλο Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς.
    Ο επικεφαλής της αεροδιαστημικής δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, επανέλαβε την απειλή πως το Ιράν θα «εκδικηθεί» τον θάνατο του κορυφαίου αξιωματικού του Κάσεμ Σουλεϊμάνι.
    Πύραυλο Κρουζ με δραστικό βεληνεκές 1.650 χιλιομέτρων ανέπτυξε το Ιράν, όπως υποστήριξε χθες Παρασκευή ανώτατος αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης.
    Παράλληλα ο Αμιραλί Χαζιζαντέχ, ο επικεφαλής της αεροδιαστημικής δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, επανέλαβε την απειλή πως το Ιράν θα «εκδικηθεί» τον θάνατο του κορυφαίου αξιωματικού του Κάσεμ Σουλεϊμάνι, δηλώνοντας «επιδιώκουμε να σκοτώσουμε τον (πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ) Τραμπ».
    «Ο πύραυλος Κρουζ που αναπτύξαμε έχει βεληνεκές 1.650 χιλιομέτρων και προστέθηκε στο πυραυλικό οπλοστάσιο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», είπε ο Αμιραλί Χαζιζαντέχ στην κρατική τηλεόραση.
    Στην εκπομπή προβλήθηκαν για πρώτη φορά πλάνα με τον πύραυλο, που βαφτίστηκε «Paveh».
    Ο αξιωματικός ανέφερε εξάλλου πως η Τεχεράνη δεν είχε σκοπό να σκοτώσει «καημένους φαντάρους» όταν εξαπέλυσε επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράκ, μερικές ημέρες μετά τον θάνατο του στρατηγού Σουλεϊμάνι σε επιδρομή αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους το 2020 στη Βαγδάτη.
    «Αν θέλει ο Θεός, σκοπεύουμε να σκοτώσουμε τον Τραμπ. Ο (πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ) Πομπέο και οι ανώτατοι διοικητές που διέταξαν (τον θάνατο του Σουλεϊμάνι) πρέπει να σκοτωθούν» επίσης, επέμεινε ο Αμιραλί Χαζιζαντέχ στην ίδια συνέντευξη.
    Η ιρανική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχει ορκιστεί επανειλημμένα ότι θα εκδικηθεί τον θάνατο του στρατηγού Σουλεϊμάνι, του πρώην ηγέτη της δύναμης Κουντς («Ιερουσαλήμ») των Φρουρών της Επανάστασης.
    Το Ιράν επεκτείνει το πρόγραμμα ανάπτυξης πυραύλων, ιδίως βαλλιστικών πυραύλων, παρά το ότι οι ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες εναντιώνονται και εκφράζουν έντονη ανησυχία. Η Τεχεράνη αντιτείνει πως το πρόγραμμα αυτό έχει αμυντική και αποτρεπτική φύση.
    Η κυβέρνηση του Ιράν παραδέχεται πως προμήθευσε τη Ρωσία με UAVs, ωστόσο σημειώνει πως το έκανε προτού ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ο ρωσικός στρατός, σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση και τους συμμάχους της στη Δύση, χρησιμοποιεί τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής για να πλήττει το δίκτυο παραγωγής και διανομής ηλεκτρισμού και άλλες πολιτικές υποδομές στρατηγικής σημασίας τους τελευταίους μήνες.
    Τον Νοέμβριο, το αμερικανικό Πεντάγωνο εξέφρασε σκεπτικισμό όταν ιρανικά ΜΜΕ ανέφεραν, επικαλούμενα τον Αμιραλί Χαζιζαντέχ, πως η Ισλαμική Δημοκρατία ανέπτυξε υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Τουρκία το νέο εργοστάσιο μπαταριών της Ford.
    Η Ford υπέγραψε συμφωνία με την LG Energy Solutions και την Koç Holding για την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών με ετήσια δυναμικότητα έως και 45 GWh.
    Η Ford ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία (μη δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης -non-binding memorandum of understanding) με την LG Energy Solutions και την Koç Holding για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας κατασκευής μπαταριών για EV.
    Εάν η συμφωνία προχωρήσει και τα τρία συμβαλλόμενα μέρη τα βρουν, το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στο Başkent, που βρίσκεται κοντά στην Άγκυρα της Τουρκίας. Μολονότι η συμφωνία εξακολουθεί να είναι μη δεσμευτική, η Ford είπε ότι αναμένει να ξεκινήσουν οι εργασίες φέτος, με την παραγωγή να ξεκινά το 2026.
    «Η Ford συνεχίζει να ενισχύει τα σχέδιά της για τα ηλεκτρικά οχήματα καθώς θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι στις νέες τεχνολογίες που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση», δήλωσε η Lisa Drake, αντιπρόεδρος της Ford EV. «Τηρούμε τη δέσμευση να παράγουμε μπαταρίες στην ίδια περιοχή όπου κατασκευάζουμε ηλεκτρικά οχήματα».
    Η Ford έχει μακροχρόνιες σχέσεις τόσο με την LG Energy Solutions όσο και με την Koç Holding. Με την τελευταίο, έχει συνεργασία για σχεδόν έναν αιώνα, και η επιτυχημένη κοινοπραξία Ford Otosan είναι πλέον σχεδόν 60 ετών.
    Με την LG Energy Solutions, εν τω μεταξύ, έχει συνεργαστεί για περισσότερο από μια δεκαετία. Πιο πρόσφατα, η εταιρεία της Νότιας Κορέας προμήθευσε μπαταρίες για το εργοστάσιο της Ford στην Πολωνία, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στο Mustang Mach-E και το E-Transit.
    «Η μακροχρόνια επιχειρηματική μας σχέση με τη Ford είναι το αποτέλεσμα της δέσμευσής μας να προσφέρουμε απαράμιλλη ανταγωνιστικότητα προϊόντων, σταθερές αποδόσεις και παγκόσμια επιχειρησιακή τεχνογνωσία», δήλωσε ο Youngsoo Kwon, Διευθύνων Σύμβουλος της LG Energy Solution.
    «Τώρα ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τη Ford και την Koç στην Τουρκία, θα φέρουμε την κορυφαία τεχνολογία μπαταριών μας για να ενισχύσουμε περαιτέρω την ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη, οδηγώντας έτσι τις παγκόσμιες εξελίξεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον».
    Η Ford σχεδιάζει να πουλά μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη έως το 2035, γι’ αυτό και θέλει να δημιουργήσει το νέο αυτό εργοστάσιο. Με την έναρξη της λειτουργίας του το 2026, η Ford αναμένει ότι θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 25 GWh, που θα μπορεί να αυξηθεί μεσοπρόθεσμα σε 45 GWh.
    «Η ίδρυση της νέας κοινοπραξίας με την LGES και την Koç Holding θα θέσει μια γερή βάση που είναι θεμελιώδης για την οικοδόμηση ενός ακμάζοντος μέλλοντος ηλεκτρικών οχημάτων για τη Ford στην Ευρώπη», δήλωσε η Drake.
    Πηγή: drive.gr

    Η επιδέξια εξωτερική πολιτική μας, εκφρασμένη από αποβράσματα τύπου Δένδια, έχει πετύχει την απόλυτη απομόνωση της Τουρκίας και το γεωπολιτικό της αφανισμό. Κάθε μέρα βλέπουμε τους καρπούς αυτής της επιτυχίας.
    Προφανώς, θα τους παραδώσουμε και το μισό Αιγαίο για να τους απομονώσουμε ακόμη περισσότερο.


    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Έρχονται παγκόσμιο κραχ και εποχή μεγάλης πείνας – Να έχετε όπλα, γη, βενζίνη και χρυσό».
    Ο διάσημος επενδυτής και επιχειρηματίας Ρόμπερτ Κιγιοσάκι προειδοποίησε ότι έρχεται παγκόσμιο οικονομικό «κραχ» συνοδευόμενο από εποχές πείνας.
    Kαι επειδή προβλέπει καταστάσεις που απεικονίζονται μόνο σε μετα-αποκαλυπτικές ταινίες, προειδοποιεί άπαντες να συγκεντρώσουν «βενζίνη, γη, όπλα και χρυσό» γιατί σύντομα μόνο αυτά θα έχουν αξία.
    «Συνεπώς, προετοιμαστείτε» επισημαίνει.
    Πράγματι, σε συνέντευξη που πήρε από τον Chris Martenson, τον συγγραφέα του βιβλίου «The Crash Course» που επανακυκλοφόρησε, και το οποίο πραγματεύεται μια σειρά κρίσεων που βιώνει ο κόσμος και τη διασύνδεσή τους, στο επεισόδιο του The Rich Dad Radio Show που μεταδόθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, σχολίασε:
    «Πρόκειται για ένα προφητικό βιβλίο… μας προειδοποιεί για το τι πρόκειται να συμβεί, υπονοώντας το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό κραχ στην ιστορία έρχεται… Όταν το κραχ του 2008 χτύπησε… δεν έλυσε το πρόβλημα, το έκανε χειρότερο.
    Ήταν εύκολο όμως να προβλέψουμε γιατί η μεγαλύτερη συντριβή ήταν προ των πυλών.
    Και νομίζω ότι για άλλη μία φορά βρισκόμαστε σε μια παρόμοια κατάσταση».
    Επιπλέον, ο γκουρού των personal finance εξέφρασε τις απαισιόδοξες προσδοκίες του για επερχόμενο λιμό και επακόλουθες κοινωνικές αναταραχές, μαζί με προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης…
    Αναφερόμενος στο πώς να επιβιώσουμε από την επικείμενη καταστρεπτική κρίση, έκανε λόγο για τέσσερα «G», έδαφος (ground), βενζίνη (gazoline), όπλα (guns) και χρυσός (gold)…
    Προετοιμαζόμουν εδώ και χρόνια, αναφέρει.
    Νωρίτερα, ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι είχε εκφράσει την ανησυχία του ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός θα «εξαλείψει το 50% του πληθυσμού των ΗΠΑ», καθώς και ότι οι συντάξεις θα μείνουν απλήρωτες σε περίπτωση κατάρρευσης του χρηματιστηρίου.
    Σύμφωνα με τον ίδιο, τα fiat νομίσματα δεν έχουν πλέον αξία λόγω του πληθωρισμού και των κεντρικών τραπεζών που το υπερτυπώνουν.
    Όπως εξήγησε, «Μπορείς να πας οπουδήποτε με χρυσό και ασήμι, και σου λένε “καλώς ήρθες!”.
    Πας με αυτά τα χάρτινα πράγματα και σου λένε: “δεν ξέρουμε πια ποια είναι η αξία τους, γιατί τυπώνουν τόσο πολλά από αυτά”.
    Οι μέρες του δολαρίου ΗΠΑ ως αποθεματικού νομίσματος του κόσμου είναι μετρημένες.
    Το δολάριο ήταν τόσο καλό όσο ο χρυσός, όμως όλα έχουν αλλάξει, και σήμερα αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα παγκοσμίως. Ανησυχώ πολύ ότι το τέλος της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας ήρθε».
    Προηγούμενες προειδοποιήσεις
    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κιγιοσάκι προειδοποιεί εδώ και αρκετό καιρό για ένα «γιγάντιο κραχ». Στα μέσα Φεβρουαρίου, εξήγησε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών «αναγκάστηκε να τυπώσει δισεκατομμύρια σε πλαστά χρήματα», όπως περιέγραψε το δολάριο ΗΠΑ.
    Στα τέλη Ιανουαρίου, προειδοποίησε επίσης για «δύσκολη οικονομική προσγείωση» ως αποτέλεσμα των αυξανόμενων «κακών ειδήσεων, της χρεοκοπίας, της ανεργίας [και] των αστέγων», προτείνοντας παράλληλα επένδυση σε πολύτιμα μέταλλα και Bitcoin – στοιχεία που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη οικονομική καταιγίδα.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. WEF: «Ο παγκόσμιος πληθυσμός πρέπει να μειωθεί στα επίπεδα της εποχής του Κολόμβου για να λυθούν όλα τα προβλήματα».

    Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του 2020 ακούστηκε ξεκάθαρα από την Dr Jane Goodall ότι το πρόβλημα της αύξησης του πλανητικού πληθυσμού και πως αυτό πρέπει να λυθεί μειώνοντάς τον στο επίπεδο των 500 εκατομμυρίων από τα 8 δισεκατομμύρια που είναι σήμερα!
    «Μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα της υφηλίου εάν μειώσουμε τον παγκόσμιο πληθυσμό στα επίπεδα που είχε πριν από 500 χρόνια»!
    Δηλαδή μιλάμε για 500 εκατομμύρια ανθρώπους την εποχή που ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυπτε την Αμερική!
    Και πως μπορεί να γίνει αυτή η παγκόσμια μείωση;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ:
    Την πλήρη υποστήριξή του στον πρώην υπουργό εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου με την οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο χρόνια με τριετή αναστολή στον συριζαίο Παππά.
    «Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν σήμερα στις 25 Φεβρουαρίου 1833 ιδρύθηκε με Βασιλικό Διάταγμα του Όθωνα ο Ελληνικός Στρατός.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νέος σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην αρχαία ΕΛΛΗΝΙΚΗ Nίγδη της κεντρικής Τουρκίας.
    316 χιλιόμετρα από την Άγκυρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΓΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ
    (ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ;)

    Η Μυγδονία ήταν αρχαία χώρα της ΒΑ Μεσοποταμίας εκτεινόμενη μεταξύ του Μασίου όρους και του ποταμού Αβόρα ή Χαβόρα (σημ. Κχαβούρ) που αποτελούσε όριο με την Οσροηνή.
    Το όνομά της οφείλει στην μετά τη Μακεδονική κατάκτηση μετονομασία του ποταμού που διαρρέει αυτή σε Μυγδόνιο. Υπάρχει όμως και η εκδοχή που θέλει τους Θράκες της Μυγδονίας να έχουν μεταναστεύσει εκεί προ του Τρωϊκού πολέμου. Για την προς ανατολάς επέκταση των Θρακών (συγκεκριμένα των Φρυγών), αναφέρεται και ο Ηρόδοτος που υποστηρίζει ότι οι Αρμένιοι υπήρξαν Φρύγες άποικοι ("Ἀρμένιοι δὲ κατά περ Φρύγες ἐσεσάχατο, ἐόντες Φρυγῶν ἄποικοι). Η Αρμενία βρισκόταν βορείως της Μυγδονίας. Επίσης η χώρα αυτή ονομαζόταν και Ανθεμουσία από το εύφορο του εδάφους της.
    Πρωτεύουσά της ήταν η Νίσιβις που επί Σελευκιδών μετονομάστηκε σε Αντιόχεια (της Μυγδονίας).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις



    1. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΝΙΣΙΒΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

      Η Ελληνική πόλη Νίσιβις (που κανείς Έλληνας δεν γνωρίζει),
      ήταν οχυρώτατη πόλη της Μεσοποταμίας, χτισμένη μεταξύ των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη, κατά τη μακεδονική περίοδο της χώρας. Ήταν πρωτεύουσα της Μυγδονίας της Μεσσοποταμίας, από το όνομα του Μυγδόνιου ποταμού που τη διαρρέει. Αναφέρεται από τον Πλούταρχο σχολιάζοντας ότι στη πόλη αυτή κατοικούσαν γνήσιοι απόγονοι των Σπαρτιατών.
      Κατά το 309 π.Χ. ο Σέλευκος Α΄, μετά την λήξη του Βαβυλωνιακού πολέμου προς τον Αντίγονο, επανίδρυσε την πόλη σε Αντιόχεια την εν Μυγδονία. Εκεί μεταφέρθηκαν Μακεδόνες άποικοι και εξελληνίστηκε πλήρως. Ο Πολύβιος (Ε΄,51) αναφέρει την Αντιόχεια, ως ένα σταθμό στην εκστρατεία του Αντιόχου Γ΄ εναντίον του στασιαστή Μόλωνα στις ανατολικές σατραπείες.
      Σήμερα η πόλη διατηρεί παραφρασμένο το αρχαίο όνομά της, στα τουρκικά Nusaybin, που βρίσκεται ακριβώς επί της μεθορίουΤουρκίας - Συρίας και σε απόσταση 60 χλμ. ΝΑ. της πόλης Μαρντίν, στον ομώνυμο νομό, επί του μικρού ποταμού Τσαχτσαχά (τουΜυγδονίου των αρχαίων).
      Η αρχαία πόλη λόγω ακριβώς της επίκαιρης θέσης της στη μεγάλη τότε οδό μεταξύ του Τίγρητος ποταμού και της Μεσογείου είχε αποκτήσει μεγάλη σπουδαιότητα, από τους χρόνους ακόμη των Ασσυρίων. Αργότερα υπήρξε πρωτεύουσα της Αρμενίας, από το 149 π.Χ. μέχρι το 14 μ.Χ.. Στη συνέχεια περιήλθε στους Ρωμαίους. Μετά την αποτυχημένη εκστρατεία και τον θάνατο του αυτοκράτοραΙουλιανού στην Περσία, ο διάδοχός του Ιοβιανός αναγκάστηκε να την παραχωρήσει, μαζί με άλλες οχυρές θέσεις όπως τα Σίνγκαρα, στους Πέρσες. Το 1514, περιήλθε στους Τούρκους.

      Μυγδόνιος ποταμός / Τσαγ-τσάγ
      Τοπική ονομασία
      Τουρκία: Çağ-çağ Deresi,
      Συρία: Nahr al-Jagh Jagh / Jagjag
      Ο χείμαρρος Σιγιαχ-σού / τουρκ. Siyah su (= σκοτεινό νερό) έχει τις πηγές του κοντά στο χωριουδάκι Τόπτεπε / Toptepe Köyü (κοντινό μεγαλοχώρι το Τσάλντερε / Çaldere, της Επαρχίας Νισίβεως / Νουσαϊμπίν / Nusaybin του Νομού Μαρντίν / τουρκ. Mardin ili).
      Ο χείμαρρος Μπεγιάζ-σου / Beyaz su (= λευκό νερό), πηγάζει Ν της κωμόπολης Μιντιάτ (της Επαρχίας Μιντιάτ / Midyat) και βόρεια από το χωριό Κιλετσίκ / Kılecik που είναι πάνω στον δρόμο Nusaybin-Midyat.
      Εκβολές
      Στον ποταμό Καμπούρ / Nahr al Khabour, ΒΑ Συρία, παραπόταμο του Ευφράτη
      Ο Μυγδόνιος και οι δυο χείμαρροι που τον δημιουργούν, ο Σιγιαχ-σού / Siyah su και ο Μπεγιάζ-σου / Beyaz su (το σκοτεινό και το φωτεινό νερό), διαρρέουν έναν κατάφυτο ορεινό μικρόκοσμο στην καρδιά της Άνω Μεσοποταμίας. Όλη αυτή η περιοχή, το ιστορικό Τουρ Αμπντίν / Tour Abdin, είναι το μεγαλύτερο και ιερότερο μοναστηριακό κέντρο του συριακού κόσμου. Ένα «Άγιον Όρος» των Ορθοδόξων της Συρίας, που ιδρύθηκε εξακόσια χρόνια πριν από την Αθωνική Πολιτεία.
      Μετά τον τερματισμό του Πρώτου παγκοσμίου πολέμου και τις διευθετήσεις που ακολούθησαν (1918-1923) το βουνό βρέθηκε στην επικράτεια της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία και σε μικρή απόσταση από τον ποταμό Τίγρη και τα σύνορα με το Ιράκ. Το Μαρντίν / Mardin, πρωτεύουσα του ομώνυμου Νομού, είναι χτισμένο στις δυτικές πλαγιές του.
      Ο Μυγδόνιος, που οφείλει το παλαιό ελληνικό όνομά του στους Μακεδόνες εποικιστές, κατευθύνεται από Βορρά προς Νότο. Στα βόρεια του ποταμού βρίσκεται η κωμόπολη Μιντιάτ / Midyat, έδρα μιας επαρχίας του Νομού Μαρντίν. Ο κεντρικός δρόμος Midyat-Nusaybin ακολουθεί τη μόνη φυσική οδό που διασχίζει το βουνό: την κοιλάδα του Μυγδόνιου, που σε πολλά σημεία δεν ξεπερνάει τα 100 μ πλάτος κι αλλού φτάνει στα 200-250. Αφήνοντας πίσω το βουνό, ο Μυγδόνιος φτάνει στη μεγάλη και διχοτομημένη, λόγω κρατικών συνόρων, πεδιάδα του παραποτάμου του Ευφράτη, Καμπούρ (Αβόρας).
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  9. Στις ελληνικές αρχαιότητες του Αφγανιστάν με ξεναγούς ένοπλους Ταλιμπάν.
    Έλληνες τουρίστες που επισκέφθηκαν πρόσφατα την πολύπαθη χώρα μιλούν στην «Κ» για το ιδιαίτερο ταξίδι τους και την «αποκαρδιωτική» κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι αρχαιολογικοί χώροι ελληνικού ενδιαφέροντος.
    Στις ελληνικές αρχαιότητες του Αφγανιστάν με ξεναγούς ένοπλους Ταλιμπάν | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (kathimerini.gr)
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021. ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΑ «ΕΘΝΙΚΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ» ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ «ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ ΤΟ 1821». ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΙΤΑΛΟΥΣ ΤΟ 1940, ΠΟΥ ΔΙΕΒΑΙΝΑΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ Ή ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 480 Π.Χ. ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΟΝ ΞΕΡΞΗ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/04/2021-1821-1940-480.html

    Ο αγώνας του Ελληνικού Λαού το 1821 δεν ήταν ένας ιπποτικός αγώνας με τους αντιπάλους να διαγωνίζονται σε εκδηλώσεις γενναιοφροσύνης. Ήταν ένας λυσσαλέος αγώνας για εθνική επιβίωση. Εάν χάναμε, η μοίρα μας θα ήταν σαν την μοίρα της Χίου. Σφαγή και σκλαβοπάζαρα. Ή αυτοί ζωντανοί ή εμείς ελεύθεροι. Ο Κολοκοτρώνης το είχε κατανοήσει: «Τούρκος μη μείνει στον Μωριά, μηδέ στον κόσμο όλο». Δεν είχαμε υποδουλώσει εμείς τους τούρκους για 400 χρόνια. Δεν πήγαμε εμείς στο Τουρκμενιστάν για να τους σκλαβώσουμε. Αυτοί ήρθαν στα χώματά μας. Αυτοί μας σφάζανε με αγριότητα για 400 ολόκληρα χρόνια. Γι αυτό ο Κολοκοτρώνης αναζητούσε εναγωνίως ένα τουλάχιστον ζωντανό Χιώτη να ανταποδώσει τα ίσα. «Φέρτε μου ένα Χιώτη» έλεγε συχνά. Οι τούρκοι και σήμερα ακονίζουν τα χατζάρια τους. Σημερινή (26/04/2021) είδηση: «Το πρώτο stand off όπλο για το νέο τουρκικό Μη Επανδρωμένο Μαχητικό Αεροσκάφος είναι γεγονός. Το ΜΑΜ-Τ της Roketsan το οποίο δοκιμάσθηκε για πρώτη φορά επιτυχώς στις 22 Απριλίου και προορίζεται να αποτελέσει το βασικό όπλο του UCAV, κατά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων». Ρώσοι αναλυτές αναφέρουν ότι καταφθάνει σύντομα η ώρα για σφαγές των Ελλήνων από τούρκους. Η εγκληματική σκέψη του Τζήμερου για να γκρεμίσουμε δήθεν το «ελληνικό εθνικό μύθευμα» ισοδυναμεί με το να παρουσιάζει την Επανάσταση του 1821 στηλιτεύοντας το τι έκαναν οι υπόδουλοι επαναστατημένοι και όχι το τι έπραξαν οι κατακτητές. Αυτό τον ενδιαφέρει. Ας πάει να τα πει στον Ερντογάν, που δεκάδες φορές ανέφερε, πως οι τούρκοι έπνιξαν τους Έλληνες στην θάλασσα και πόσο ήρωες είναι όσοι τούρκοι έσφαξαν γυναικόπαιδα Ελλήνων και Αρμενίων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΑΜΙΣO ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821. ΝΑΟΥΣΑ - ΧΙΟΣ - ΖΑΛΟΓΓΟ - ΨΑΡΑ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ. ΜΕ ΑΙΜΑ ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΟΡΘΙΟΙ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΑΜΕ ΚΡΑΤΟΣ. ΤΙΜΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΙΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/03/o-1821.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  11. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, Πάτρα: Συνελήφθησαν δύο ανθυπολοχαγοί του Στρατού για μικροποσότητα χασίς και ναρκωτικά χάπια.
    Δεκάδες συλλήψεις για μικροποσότητες ναρκωτικών σημειώθηκαν στην Πάτρα τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής του Καρναβαλιού.
    Ανάμεσα στους συλληφθέντες, βρίσκονται δύο ανθυπολοχαγοί του Στρατού που συνελήφθησαν με μικροποσότητα χασίς και ναρκωτικά χάπια.
    Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στο Στρατοδικείο Αθηνών.
    Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ έχει δώσει εντολή να ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες για την απόταξη των δύο ανθυπολοχαγών που συνελήφθησαν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ. Κως: Xειροπέδες σε στρατιώτες που εντοπίστηκαν με κάνναβη κατά τη διάρκεια ελέγχου.
      Έβριζαν και απειλούσαν αστυνομικούς.
      Δύο στρατιώτες ηλικίας 31 και 21 ετών συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής (26/2), στο νησί της Κω, έπειτα από έλεγχο της Αστυνομίας. Το περιστατικό έρχεται λίγες ώρες μετά τη σύλληψη και των δύο ανθυπολοχαγών στην Πάτρα για μικροποσότητα χασίς και ναρκωτικά χάπια.
      Οι δύο στρατιώτες, κατά τον έλεγχο σε βάρος τους, άρχισαν να βρίζουν τους Αστυνομικούς με χυδαίες εκφράσεις, ενώ παράλληλα τους απειλούσαν. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., βρήκαν τελικά στην κατοχή του 31χρονου μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με 0,75 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη.
      Τελικά και οι δύο οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Τμήμα του νησιού όπου μέσα από τα κρατητήρια συνέχισαν να έχουν προκλητική συμπεριφορά.
      Σύμφωνα με τις πληροφορίες εξακολουθούσαν να βρίζουν και παράλληλα χτυπούσαν με γροθιές και κλωτσιές την συρμάτινη περίφραξη, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση σε όλες τις υπηρεσίες που συστεγάζονται στο κτίριο.
      Λίγες ώρες αργότερα, στις 10.15 το βράδυ, έπειτα από προφορική εντολή της εισαγγελέως στρατοδικείου Αθηνών, αφέθηκαν ελεύθεροι.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  12. Η τουρκική αμυντική βιομηχανία: Πραγματοποίησε την πρώτη εκτόξευση του πυραύλου KUZGUN-KY.
    Σημαντική απειλή για τα σκάφη του ΠΝ.
    Παρά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία, η αμυντική βιομηχανία της χώρας συνεχίζει ακάθεκτή τις παραγωγή νέων όπλων.
    Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμή του νέου όπλου KUZGUN-KY με απόλυτη επιτυχία.
    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ το όπλο θα παραχθεί σε τρεις εκδόσεις:
    Τον KUZGUN-KY με πυραυλοκινητήρα, τον KUZGUN-TJ με κινητήρα turbojet και τον KUZGUN-SS ο οποίος δεν διαθέτει πρόωση αλλά ανεμοπορεί προς τον στόχο.
    Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ η πρώτη αυτή δοκιμή βολής των αρθρωτών κατευθυνόμενων πυρομαχικών KUZGUN-KY, που αναπτύχθηκε από την TÜBİTAK SAGE, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Σινώπη.
    Η δοκιμή αφορούσε τον KUZGUN-KY, της έκδοσης στερεών καυσίμων. Δεν υπήρχε κεφαλή, καθώς είχε ως στόχο τη συλλογή δεδομένων για τον πύραυλο.
    Οι πύραυλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μια σειρά πλατφορμών όπως UAV, μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το μήνυμα γενεθλίων του Β.Πούτιν στον Ρ.Τ.Ερντογάν – «Αγαπητέ μου φίλε σε συγχαίρω και σου εύχομαι από καρδιάς»
    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ευχήθηκε στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα γενέθλιά του που είναι σήμερα, 26 Φεβρουαρίου.
    Παράλληλα, επαίνεσε τον ρόλο του για την προώθηση της συνεργασίας Μόσχας-Άγκυρας. Πιο συγκεκριμένα, στις ευχές για τα γενέθλια που απέστειλε την Κυριακή, ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την «προσωπική του συμβολή» στην προώθηση των εποικοδομητικών διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
    «Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, αγαπητέ μου φίλε, σε συγχαίρω και σου εύχομαι από καρδιάς για τα γενέθλιά σου», έγραψε ο Ρώσος πρόεδρος σε μήνυμα γενεθλίων προς τον Ερντογάν την Κυριακή, όπως μεταδίδει το Republic World.
    «Η Ρωσία εκτιμά τη συμβολή σας στην ενίσχυση των φιλικών σχέσεων και της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε συστηματικά και αμοιβαία, επωφελή κοινά σχέδια και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων στην περιφερειακή και παγκόσμια ατζέντα», ανέφερε ο Πούτιν στην επιστολή που κοινοποιήθηκε από την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.
    Ο Ρώσος πρόεδρος ευχήθηκε επίσης καλή υγεία, ευτυχία, ευημερία και επιτυχία στον Ερντογάν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΟΛΑΚΗΣ: Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!
    Νομίζω κατάλαβαν οι περισσότεροι πλέον αυτά που φωνάζω από το 2016….
    -Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του Νόμου Παππά που κατάργησε η ΝΔ. Τέρμα στις Λίστες ΠΕΤΣΑ, τα λεφτά πίσω!!
    -Εθελουσία στους δικαστές άνω των 60 ,δεύτερη σχολή δικαστών με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια ,ενοποίηση προανάκρισης με κύρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος ,όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις.
    -Κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή ,ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικών και στις εφορείες!
    -ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ τουλάχιστον μια από τις 4 συστημικές Τράπεζες ,με κατάργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικών !
    Κατάργηση πτωχευτικού Μητσοτάκη, νέος νόμος Κατσέλη με προστασία της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση εξόφλησης με δόσεις που αντέχουν οι δανειολήπτες ,με μετατροπή των κόκκινων δανείων σε ΧΡΕΩΛΥΤΙΚΑ
    Όχι στις διαγραφές των δανείων των μεγαλομπαταχτσήδων και μεγαλοοφειλετών (εφοπλιστές δάνεια ΜΜΕ όπως πρώτο Φλέμα κλπ κλπ)
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άδωνις Γεωργιάδης: Σχολιάζει την ανάρτηση Πολάκη αλλά η σκέψη του είναι στον… Κασιδιάρη.
      Την αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσε η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για το «βαθύ κράτος» που υποστηρίζει ότι υπάρχει στη χώρα.
      «Εάν δεν βλέπαμε ότι η ανάρτηση αυτή είναι από τον Παύλο Πολάκη πώς θα τον ξεχωρίζαμε από τον Κασιδιάρη;», έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter, χαρακτηρίζοντάς την «ανατριχιαστικά φασιστική που αποπνέει τοξικότητα», ενώ αναρωτιέται «πώς ανέχεται ο Τσίπρας τέτοιες δηλώσεις».
      Ζ.Π.



      Διαγραφή
  15. H Διαγραφή του Σφακιανού έχει ΟΛΕΣ τις προδιαγραφές «Χορογραφίας».
    ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
    Αποτελεί προσπάθεια διεύρυνσης προς τον χώρο των «ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΩΝ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ παρά την ουσιαστική έναρξη της Προεκλογικής Περιόδου και ΤΟΝ ΧΩΡΟ των ΣΥΡΙΖΟΑΚΡΑΙΩΝ, μετά την πλήρη αποτυχία του ΜΠΑΡΟΥΧακη και της Κόρης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανάρτηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο Twitter για τις αντιδράσεις στις αναρτήσεις Πολάκη.
      Βρε άθλιοι στους παγκόσμιους πίνακες «Ανεξαρτησίας του Τύπου» και «Απόδοσης Δικαιοσύνης» η Ελλάδα κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις μαζί με ορισμένα αφρικανικά καθεστώτα. Ο οξύς πολιτικός λόγος του Πολάκη σας ενόχλησε; Φαρισαίοι της αρπαχτής και της υποκρισίας δεν ντρέπεστε;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  16. H κατάσταση στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, κρατική και ιδιωτική έχει φτάσει πραγματικά στο «μη περαιτέρω» με τις «δωρεάν» -από άποψη επιστροφής βιομηχανικού έργου στην Ελλάδα- συμβάσεις που δίνει η κυβέρνηση στους εισαγωγείς.
    Οι αντιπρόσωποι και οι άνθρωποί τους στα Επιτελεία, φυσικά «θησαυρίζουν».
    Μέχρι του σημείου που ανώτατοι αξιωματικοί, να αποκλείουν… ονομαστικά (!) τις ελληνικές βιομηχανίες σε υπηρεσιακές συζητήσεις, μάλιστα!
    Τυχαίο που αγοράζουν μαχητικά χωρίς να υπογράφουν καν σύμβαση υποστήριξης (SSI) με την κατασκευάστρια εταιρεία; Ή ότι δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ βιομηχανικής συμμετοχής όπως οι υπόλοιπες αμυντικές βιομηχανίες στις 14 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των F-35;
    Και βάζουν τα «παπαγαλάκια» να μιλάνε για 800 εκατ. ευρώ κόστος όταν η σύμβαση υποστήριξης και δημιουργίας των απαραίτητων υποδομών δεν θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. δολ.;
    Αλήθεια, από τα Rafale F.3R πόσα πετάνε σήμερα; Έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης του τι θα συμβεί με τα F-35 όταν θα έρθουν…

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο ιστορικός Muhammet Şemsettin Gözübüyükoğlu (Muhammad Shamsaddin Megalommatis), συγγραφέας 12 βιβλίων και χιλιάδων επιστημονικών άρθρων είναι αυτός που σε κείμενο του ”το Βυζάντιο στην Ανατολή: η Κόκκινη Μηλιά. Μελιτηνή: η Κόκκινη Μηλιά” ισχυρίζεται ότι η Μελιτηνή είναι η Κόκκινη Μηλιά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προειδοποίηση από δικαστές και εισαγγελείς ότι βάσει του νέου νόμου Μητσοτάκη θα απορριφθεί τυχόν «κόμμα Πολάκη» στον Άρειο Πάγο.
    ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ;
    Με δήλωσή της η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη, θέτει θέμα απόρριψης από το Α΄ Τμήμα του Άρειου Πάγου, τυχόν υποψηφιότητας «κόμματος Πολάκη», καθώς δηλώνει ότι η χθεσινή ανάρτηση Π.Πολάκη «θέτει θέμα συνταγματικής νομιμότητας».
    Θέμα συνταγματικής νομιμότητας για ποιον;
    Φυσικά όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ που τον απέπεμψε αλλά για τον ίδιο ή μάλλον για ένα πιθανό μελλοντικό κόμμα του Π.Πολάκη με βάση το νέο νόμο που πέρασε η κυβέρνηση πριν λίγο καιρό.
    Δηλαδή με το νέο νόμο που υποτίθεται ότι συντάχθηκε και ψηφίστηκε «για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη» από την Βουλή, τελικά αποκλείεται όποιος δεν είναι αρεστός στην κυβέρνηση, στους δικαστές και στους δημοσιογράφους που συνεργάζονται ή καλύτερα έχουν υπαλληλική σχέση -όπως υποστηρίζει ο Π.Πολάκης- με την κυβέρνηση.
    Τι λέει ο νόμος αυτός; Ότι όποιο κόμμα θέτει υποψηφιότητα για τις εκλογές θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Αρείου Πάγου ότι «εξυπηρετεί την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».
    ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ; ΤΟ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΔΩΝ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΑΟΥΖΩΝ ΤΟΥΣ. ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΓΕΙΟ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύρτσος: «Από τη στιγμή που δεχόμαστε ότι ο Μητσοτάκης στήνει καθεστώς προτεραιότητα πρέπει να είναι η ήττα του».
      «Διαφορετικά θα συμβάλουμε, λόγω ασυνεννοησίας, έλλειψης αξιοπιστίας, στην εδραίωση του καθεστώτος που καταγγέλλουμε!»
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ανησυχία για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στην Ελλάδα εκφράζει ο επίτροπος Δικαιοσύνης του Σόρος.
      Την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στην Ελλάδα διατυπώνει σε απάντησή του σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιου Κούλογλου, ο Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς.
      Ο ευρωβουλευτής απευθυνόμενος στην Κομισιόν αναφερόταν στις προσπάθειες του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Ντογιάκου, μέσω της γνωστής γνωμοδότησής του, να παρεμποδίσει τις έρευνες της ΑΔΑΕ όσον αφορά σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Επισήμανε επίσης ότι τόσο ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ όσο και κορυφαίοι συνταγματολόγοι είχαν τονίσει με σαφήνεια ότι με την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπήρξε παρέμβαση στη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της Αρχής. Και ρωτούσε την Επιτροπή «πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει την εκτεταμένη κατάλυση στοιχειωδών κανόνων του κράτους δικαίου και της συνταγματικής ομαλότητας στην Ελλάδα».
      Στην απάντησή του, ο επίτροπος Ρέιντερς υπενθυμίζει πως η Επιτροπή έχει ήδη επισημάνει ότι «το ισχύον σύστημα διορισμών στις ανώτατες θέσεις του δικαστικού σώματος εγείρει ανησυχίες ότι είναι επιρρεπές σε δυνητικά ισχυρή επιρροή από την εκτελεστική εξουσία».
      Και προσθέτει ότι «η Επιτροπή συνέστησε να αντιμετωπιστεί η ανάγκη συμμετοχής του δικαστικού σώματος στις διαδικασίες διορισμού, λαμβανομένων υπόψη των ευρωπαϊκών προτύπων. Αυτό είναι σημαντικό προκειμένου να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας εν γένει και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ειδικότερα».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...