ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Νοεμβρίου 2023

Πώς η Πορτογαλία άλλαξε την ελαιοκομία της μέσα σε 20 χρόνια. Από τα 10 φυτά ανά στρέμμα οι Πορτογάλοι πέρασαν στην διαχείριση 120 φυτών ελιάς ανά στρέμμα με μηχανικά μέσα, αυξάνοντας κατά 1000% την παραγωγή (βιολογικού) ελαιολάδου, από 8.500 τόνους το 1999 σε 97.000 τόνους το 2017 και τους 140.000 το 2020. Η Πορτογαλία είναι σήμερα ο 9ος μεγαλύτερος παραγωγός ελαιολάδου στον κόσμο με στόχο την 3η θέση.

 

 

 

 

Γάλλιο: Έτοιμη η Ελλάδα να παράξει όλη την ποσότητα που χρειάζεται η Ευρώπη από την πρώτη ύλη που ψάχνει όλος ο πλανήτης. «Το Γάλλιο είναι απαραίτητο για πολυάριθμες εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας. Υπάρχει στα smartphones, στις ηλιακές κυψέλες, σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα, καθώς και σε τσιπ υπολογιστών». «Στα βουνά της Βοιωτίας υπάρχει ένας κρυμμένος θησαυρός». «Η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της ΕΕ σε γάλλιο».

 

 

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η Ολλανδία εξάγει περισσότερο ελαιόλαδο από την Ελλάδα στο Ην. Βασίλειο. ΟΥΤΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ.

 

 

 

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΦΥΤΕΥΕΙ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ. ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ).

 

 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

 

Δεν  ενδιαφέρεται η παρασιτική αθηναϊκή κοινωνία για την Γεωργία και την Κτηνοτροφία.  Η ζωή 5.000.000  «αθηναίων» - ο μισός ελληνικός πληθυσμός – είναι σε μη παραγωγικές δραστηριότητες, παρασιτισμός, αεριτζίδικες δουλειές, απατεωνιές, κλεπταποδοχή, Μύκονος και Σαντορίνη.

Δημογραφικό: Στην Ελλάδα εκτός από τους Έλληνες, μειώνονται και οι… κότες! – Από 5,5 σε 3,5 εκατομμύρια κότες.

Ο διευθυντής της Ένωσης Αυγοπαραγωγών Ελλάδας, Γιάννης Λιάρος  τόνισε: «Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Τα τελευταία 10-12 χρόνια το ζωικό κεφάλαιο έχει μειωθεί κατά σχεδόν 40%, από πάνω από 5.500.000 όρνιθες σε 3.500.000». «Οι πολιτικοί σκοτώνουν την ελληνική παραγωγή αυγών με   ελληνοποιήσεις και  αναβαθμίσεις παράνομα εισαγόμενων αυγών. Εισάγουν βουλγαρικά αυγά κλωβού σαν βιολογικά».«Πολλοί αβγοπαραγωγοί παλεύουν για να μείνουν όρθιοι». «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υψηλό κόστος παραγωγής, η βαριά φορολογία αλλά και ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τις ελληνοποιήσεις και αναβαθμίσεις προϊόντων έχει φέρει πολλούς παραγωγούς στο "κόκκινο"». 

 

Ελαιώνας στο Αλεντέχο της Πορτογαλίας

Από την εξειδικευμένη στα αγροτικά ζητήματα ιστοσελίδα agronews.gr

Από τα 10 φυτά ανά στρέμμα και την παραδοσιακή συγκομιδή των ελιών με το χέρι, οι Πορτογάλοι πέρασαν μέσα σε λιγότερο από 20 χρόνια στην διαχείριση 120 φυτών ελιάς ανά στρέμμα με μηχανικά μέσα, αυξάνοντας κατά 1000% την παραγωγή στο βασικότερο κέντρο της χώρας, το Αλεντέχο.

Σε άρθρο του ο Γεωπόνος-Ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης, στο οποίο παρουσιάζει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, υπογραμμίζει το πλάνο της μικρής ιβηρικής χώρας να καταλάβει ως το 2030 την τρίτη θέση σε όρους παραγωγής παγκοσμίως, εν μέσω έντονου ανταγωνισμού από Τυνησία και Τουρκία, διερωτώμενος για τις αξιώσεις της Ελλάδας στο πλαίσιο αυτό.

 



Αναλυτικά το άρθρο του κ. Χαρτzουλάκη:

 Η Πορτογαλία έχει τη δυναμική να γίνει η τρίτη χώρα παραγωγής ελαιολάδου τα επόμενα 10 χρόνια αναφέρει σχετική μελέτη που παρουσιάστηκε στη Λισσαβώνα τον Ιανουάριο του 2020. Οι ελαιώνες της έχουν υποστεί βαθιές μεταβολές τα τελευταία 20 χρόνια, από ένα παραδοσιακό και μη ανταγωνιστικό σύστημα σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό. Η συνολική έκταση με ελαιώνες είναι 352 000 εκτάρια, με το 6% από αυτούς να είναι βιολογικοί.

Κέντρο της ελαιοκομίας είναι το Alentejo, που αν και καταλαμβάνει περίπου το ένα τέταρτο της έκτασης της χώρας, παράγει λίγο περισσότερο από τα τρία τέταρτα του συνόλου της παραγωγής ελαιολάδου της Πορτογαλίας. Το 1999, το 98% των ελαιώνων στο Alentejo ήταν παραδοσιακοί. Η πυκνότητα των ελαιοδέντρων ήταν μικρότερη από 10 φυτά το στρέμμα, ήταν ξηρικοί και η συγκομιδή γινόταν με τα χέρια. Η ετήσια παραγωγή ελαιολάδου στην επαρχία αυξήθηκε πάνω από 1000% τα τελευταία 20 χρόνια, από 8.500 τόνους το 1999 σε 97.000 τόνους το 2017 και τους 140.000 το 2019/20, όπως αναφέρει η Mariana Matos, γενική γραμματέας του Οργανισμού Ελαιολάδου της Πορτογαλίας (Casa do Azeite).

Η κατασκευή του φράγματος Alqueva το 2002, το μεγαλύτερο της Ευρώπης, είναι ένας από τους παράγοντες που συνέβαλαν στη ‘έκρηξη’ της εγκατάστασης ελαιώνων στην περιοχή.  Οι Ισπανοί κυρίως ήταν αυτοί που επένδυσαν αρχικά στην περιοχή αγοράζοντας τεράστιες εκτάσεις και εγκαθιστώντας υπερ-εντατικές φυτείες με πάνω από 120 φυτά ανά στρέμμα με πλήρη μηχανοποίηση.  Στη συνέχεια η επέκταση του αρδευτικού έργου στην Alqueva και η απόκτηση εμπειρίας αύξησαν τις επενδύσεις σε ελαιώνες από τους ντόπιους επιχειρηματίες.

Ένας άλλος παράγοντας που συνέβαλε σημαντικά στην αλματώδη πρόοδο ήταν ο εκσυγχρονισμός των ελαιοτριβείων της χώρας. Καθώς η παραγωγή του ελαιολάδου συνέχιζε να αυξάνεται, ο αριθμός των ελαιοτριβείων στην Πορτογαλία μειώθηκε σημαντικά. Τα μικρά παραδοσιακά ελαιουργεία αντικαταστάθηκαν γρήγορα από μεγαλύτερες και υπερσύγχρονες μονάδες, με πιστοποίηση όσον αφορά την ποιότητα και ασφάλεια. Αυτό επέτρεψε στην Πορτογαλία να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου.

Η Πορτογαλία είναι σήμερα ο 9ος μεγαλύτερος παραγωγός ελαιολάδου στον κόσμο. Ο στόχος για την 3η θέση στην παγκόσμια παραγωγή μάλλον δεν είναι εφικτός μέχρι το 2030, λόγω Τυνησίας και Τουρκίας. Οι ανταγωνιστές μας έχουν σχέδιο. Εμείς τι κάνουμε;  

https://ardin-rixi.gr/archives/254081

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

 

 

 

 

 

 

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ: ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 2.500 ΕΤΩΝ ΕΛΙΑ ΣΤΙΣ ΡΟΒΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ. ΦΥΤΡΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΚΑΗΚΕ ΕΠΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ" ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

 

 

Πώς οι λαθρέποικοι γίνονται γαιοκτήμονες στην Ελλάδα... [Γράφει η Δρ. Π. Ρίακ-Κυριακίδου]. Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ «ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ»

 

 

ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΕ ΑΞΙΑ 1700 ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ, ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 1290 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΛΙΣ 190 ΕΥΡΩ. Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΞΑΓΕΙ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΞΙΑΣ 94 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΕΚΤΑΣΗ 41.000 Τ.Χ. ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΖΙ.

 

 

 

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΑΡΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΑΞΙΑΣ 3,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ.

 

 

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ.

 


Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΦΕΥΓΟΥΝ (ΕΥΤΥΧΩΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 1200 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΕΓΙΝΑΝ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ Ή ΑΠΛΩΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ.

 

 

 

ΕΝΑΣ 19ΧΡΟΝΟΣ ΙΝΔΟΣ ΗΡΘΕ ΠΡΙΝ 31 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΛΑΤΡΕΥΕ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΥΛΑΕΙ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΟΝΑΣ ΜΕ 1000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ. ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. 700.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ, ΦΥΤΟΖΩΟΥΝ, ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΧΩΜΑ ΤΟΥΣ; ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ: ΠΟΙΟΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΙΣΙΕΣ ΒΔΕΛΛΕΣ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ, ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΚΛΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΤΑΠΝΙΓΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ;

 

 

 

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΡΩΜΙΩΝ. ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ.

 

18 σχόλια:

  1. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε λίγα χρόνια οι Έλληνες πολιτικοί, εκτός από πατάτες, θα εισάγουν στην ΕΛΛΑΔΑ από την Αίγυπτο και ελιές και λάδι. Μετά θα αρχίσουν να εισάγουν και Αιγύπτιους, για σεξουαλική ικανοποίηση των συζύγων τους και πιθανώς των ιδίων).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.
    Δημοσίευμα των Financial Times για τον καταδικασμένο μεγιστάνα, Μπένι Στέινμετζ, που συνδέεται με το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ιταλίας, αναφέρει ότι η Αλεξία Μπακογιάννη κατέχει μετοχές της GOI Energy με έδρα την Κύπρο, της οποίας υπήρξε για ένα διάστημα μέλος του διοικητικού συμβουλίου.
    Οι FT γράφουν πως η εταιρεία που επέλεξε η κυβέρνηση της Ιταλίας για να αναλάβει το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της χώρας από τον Ρώσο ιδιοκτήτη έχει διασυνδέσεις με τον Στέινμετζ, ο οποίος έχει κριθεί ένοχος για διαφθορά στην Ελβετία και στην Ρουμανία.
    Οι δεσμοί ανάμεσα στον Γαλλο-ισραηλινό δισεκατομμυριούχου και της GOI Energy, η οποία αγόρασε το διυλιστήριο της Σικελίας από τη Lukoil νωρίτερα φέτος με την υποστήριξη του εμπόρου εμπορευμάτων Trafigura, εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την πώληση και την ιδιοκτησία ενός περιουσιακού στοιχείου που η Ρώμη θεωρεί στρατηγικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
    Σημειώνεται ότι ο Στέινμετζ ταξίδεψε στη Ρώμη και το Μιλάνο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022 για να συζητήσει με δικηγόρους και συμβούλους μια προσφορά 1,5 δισ. ευρώ για το διυλιστήριο, σύμφωνα με άτομα με γνώση των συναντήσεων, που επικαλούνται FT, και υποστηρίζουν πως ο ίδιος συνοδευόταν από την Αλεξία Μπακογιάννη σε αυτά τα ταξίδια. Η ίδια τον βοήθησε επίσης στην Κύπρο ως σύμβουλος επικοινωνίας του.
    Ίδρυμα της οικογένειας Στέινμετζ είναι επενδυτής στο Argus New Energy Fund, τον μεγαλύτερο μέτοχο της GOI Energy, σύμφωνα με διαβαθμισμένα έγγραφα που χρησιμοποίησε η ιταλική κυβέρνηση για να εγκρίνει τη συναλλαγή. Ένας άλλος συνδετικός κρίκος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της GOI Energy, Mάικλ Μπόμπροφ, ο οποίος κατέχει μερίδιο στην κυπριακή εταιρεία και είναι επίσης μέτοχος σε διυλιστήριο που ανήκει σε γαμπρούς του Στέινμετζ στο Ισραήλ.
    Η πώληση του εργοστασίου της Σικελίας, που αντιπροσωπεύει το 1/5 της ικανότητας διύλισης της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε καθώς η Ε.Ε. ετοιμαζόταν να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικών θαλάσσιων και πετρελαϊκών προϊόντων τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.
    Παρά τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι ΗΠΑ, η κυβέρνηση της Τζόρτζια Meloni ενέκρινε την πώληση στην GOI Energy αφού η εταιρεία υπερκέρασε την προσφορά της αμερικανικής εταιρείας ιδιωτικών μετοχών Crossbridge και τον ελβετικό έμπορο εμπορευμάτων Vitol.
    «Το διυλιστήριο ISAB είναι ένα κρίσιμο μέρος του συστήματος διύλισης της Ιταλίας, αντιπροσωπεύοντας το 30% της προμήθειας ντίζελ και το 20 % της συνολικής χωρητικότητας», δήλωσε ο Βίκτορ Κατόνα, αναλυτής στον Kpler. «Όταν το τρίτο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ευρώπης καταλήγει να πωληθεί σε μια ως επί το πλείστον άγνωστη εταιρεία, αυτό σίγουρα προκαλεί ανησυχία».
    Ο Στέινμετζ συνελήφθη τον Σεπτέμβρη στην Κύπρο βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τη Ρουμανία, όπου καταδικάστηκε το 2020 και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για διαφθορά σε υπόθεση απάτης σε ακίνητα. Ο 67χρονος αφέθηκε ελεύθερος αυτόν τον μήνα, αφού το κυπριακό ανώτατο δικαστήριο ανέτρεψε μια προηγούμενη απόφαση έκδοσης.
    Financial Times
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ (ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΡΕΝΑΝ: «Μόνο οι φανατικοί δημιουργούν κάτι στέρεο»).
    Ενώ μαίνεται ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, ο διαπρεπής Ισραηλινός ιστορικός Shany Mor στο Πανεπιστήμιο Reichman σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι ηγέτες των Παλαιστινίων είχαν συμμαχήσει με τον Χίτλερ, ενώ αντίθετα οι Ισραηλινοί τάχθηκαν με το μέρος των Συμμάχων.
    Πράγματι, υπήρχαν κάποιοι Άραβες ηγέτες που φλέρταραν ανοιχτά με τον ναζισμό, όπως ο πρώην μουφτής της Ιερουσαλήμ Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν αλ Χουσέινι, αλλά δυστυχώς αυτό ισχύει και με κάποιους Ισραηλινούς, οι οποίοι συνομιλούσαν με το ναζιστικό καθεστώς, τη στιγμή που είχε τεθεί σε λειτουργία η φοβερή «Τελική Λύση».
    Πρόκειται για τη διαβόητη σιωνιστική οργάνωση Λεχί ή τη «Συμμορία του Στέρν» -όπως την αποκαλούσαν οι Βρεττανοί- η οποία είχε δημιουργηθεί το 1940 για να εκδιώξει με οποιονδήποτε τρόπο τους Βρετανούς αποικιοκράτες, κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.
    Αρχικά επεδίωξε μια συμμαχία με τη φασιστική Ιταλία και τη ναζιστική Γερμανία, όπως είχε καταγράψει η ιστορική έρευνα του καθηγητή Τζόζεφ Χέλλερ, καθώς οι ηγέτες της είχαν αξιολογήσει ότι οι ναζί αποτελούσαν έναν… λιγότερο σοβαρό εχθρό από τους Βρετανούς.
    Χτύπησε μάλιστα την πόρτα των Γερμανών δύο φορές, ώστε να σχηματιστεί συμμαχία με τους Ναζί, προτείνοντας ένα εβραϊκό κράτος βασισμένο σε «εθνικιστικές και ολοκληρωτικές αρχές και συνδεδεμένο με το γερμανικό Ράιχ με συμμαχία».

    Αν και η οργάνωση γνώριζε οι Εβραίοι υπέφεραν υπό τους ναζί, όπως αναφέρει και η Εβραϊκή Εικονική Βιβλιοθήκη, ωστόσο δεν δίστασε να προσπαθήσει να πείσει τους Γερμανούς να επιτρέψουν στους Εβραίους να πάνε στην Παλαιστίνη. Έστειλε εκπρόσωπό της στη Βηρυτό για συνάντηση με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο εβραίος απεσταλμένος είπε στους Γερμανούς ότι το «εβραϊκό πρόβλημα» θα μπορούσε να λυθεί στέλνοντας τους Εβραίους στην Παλαιστίνη, όπου θα δημιουργούσαν μια εβραϊκή στρατιωτική δύναμη για να βοηθήσουν στην κατάκτηση της γης από τους Βρετανούς. Ωστόσο, τότε δεν ίδρωσε το αυτί των Γερμανών.
    Η Λεχί όμως δεν εγκατέλειψε την ιδέα της «μετακίνησης των εβραίων», στέλνοντας αυτή τη φορά άλλον απεσταλμένο της στη Συρία για να προσπαθήσει να συναντηθεί με Γερμανούς εκπροσώπους. Ωστόσο, συνελλήφθηκε και φυλακίστηκε στο Latrun πριν προλάβει να φύγει από τη χώρα. Κάπως έτσι τελείωσε το φλερτ της Λεχί με τους Ναζί.
    Δεν υπάρχει συναισθηματισμός
    Σε έγγραφα που αποκάλυψε η Haaretz το καλοκαίρι του 2023 φαίνεται ξεκάθαρα ο κυνισμός εκείνων των Εβραίων «πατριωτών». Στη διάρκεια ανακρίσεων μελών της οργάνωσης το 1942 από την επίσημα στρατιωτική οργάνωση του εβραϊκού απελευθερωτικού κινήματος, της Χαγκάνα, ένα στέλεχος της Λεχί ομολόγησε ότι «Ο Στερν είπε ότι στον πόλεμο, δεν υπάρχει χώρος για συναίσθημα».
    Η ζημιά που έκανε η οργάνωση στον αγώνα των Εβραίων ήταν τέτοια που ήταν μισητή και από την επίσημη ισραηλινή ηγεσία.
    Μετά την εκτέλεση του πρώτου της σιωνιστή ηγέτη Αβραάμ Στερν, την ηγεσία ανέλαβε ο Γιτζάκ Σαμίρ, ο οποίος θα γινόταν πρωθυπουργός του Ισραηλινού κράτους, τη δεκαετία του 1980. Η νέα ηγεσία της Λεχί άρχισε να κινείται προς την υποστήριξη της ΕΣΣΔ και της ιδεολογίας του εθνικομπολσεβικισμού, που θεωρούνταν ένα κράμα τόσο της δεξιάς όσο και της αριστεράς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ένοχο παρελθόν του Σαμίρ είχε σπάσει μάλιστα η Jerusalem Post -όπως είχαν αναφέρει οι Los Angeles Times, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, καθώς ανέσυρε από το μακρύ παρελθόν τα έργα και ημέραι του τότε πρωθυπουργού Γιτζάκ Σαμίρ, ο οποίος υπήρξε ηγέτης της οργάνωσης τη δεκαετία του 1940.
      «Ενώ η Τελική Λύση [συστηματική εξόντωση Εβραίων από τους Γερμανούς] αλλά για την ανησυχητική ανάμνηση (της Συμμορίας Stern) . . . η οποία, με την Τελική Λύση να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη» η οργάνωση «επεδίωξε τη γερμανική συνεργασία για τη δημιουργία εδώ ενός εβραϊκού κράτους σε εθνική και ολοκληρωτική βάση».
      Όταν η τρομοκρατική οργάνωση εκτέλεσε τον Βρετανό υπουργό Λόρδο Μόιν, τότε ο στενός του φίλος και πρωθυπουργός της Βρετανικής Αυτοκρατορίας Ουίνστον Τσόρτσιλ είπε: «Εάν τα όνειρά μας για τον Σιωνισμό είναι να τελειώσουν στον καπνό των πιστολιών των δολοφόνων και οι κόποι μας για το μέλλον του είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο σύνολο γκάνγκστερ αντάξιων της ναζιστικής Γερμανίας, πολλοί σαν εμένα θα πρέπει να επανεξετάσουν τη θέση που έχουμε διατηρήσει τόσο σταθερά».
      Από τους τρομοκράτες της Λεχί θα έπεφτε νεκρός ακόμα και ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ το 1949, καθώς διαφωνούσαν με το σχέδιο επίλυσης του Παλαιστινιακού που είχε «τολμήσει» να προτείνει.
      Η ζημιά που έκανε η οργάνωση ήταν τέτοια που ήταν μισητή και από την επίσημη ισραηλινή ηγεσία, με τον τότε ηγέτη σιωνιστή ηγέτη Μπεν Γκουριόν να βάζει το χεράκι του ώστε να βοηθήσει τους Βρετανούς να εντοπίσουν τους τρομοκράτες.
      Σήμερα ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ τιμά την οργάνωση, παρασημοφορώντας στρατιωτικούς με «μετάλλιο Λεχί» που ήταν μέλη της οργάνωσης για πάνω από έξι μήνες, την περίοδο από το 1940 έως την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. https://filonoi.gr/2014/09/20/f-symmoria-stern/
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Δημογραφικό: Στην Ελλάδα εκτός από τους Έλληνες, μειώνονται και οι… κότες! – Από 5,5 σε 3,5 εκατομμύρια κότες.
    Ο διευθυντής της Ένωσης Αυγοπαραγωγών Ελλάδας, Γιάννης Λιάρος τόνισε: «Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Τα τελευταία 10-12 χρόνια το ζωικό κεφάλαιο έχει μειωθεί κατά σχεδόν 40%, από πάνω από 5.500.000 όρνιθες σε 3.500.000». «Οι πολιτικοί σκοτώνουν την ελληνική παραγωγή αυγών με ελληνοποιήσεις και αναβαθμίσεις παράνομα εισαγόμενων αυγών. Εισάγουν βουλγαρικά αυγά κλωβού σαν βιολογικά».«Πολλοί αβγοπαραγωγοί παλεύουν για να μείνουν όρθιοι». «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υψηλό κόστος παραγωγής, η βαριά φορολογία αλλά και ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τις ελληνοποιήσεις και αναβαθμίσεις προϊόντων έχει φέρει πολλούς παραγωγούς στο "κόκκινο"».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ενδιαφέρεται η παρασιτική αθηναϊκή κοινωνία για την Γεωργία και την Κτηνοτροφία. Η ζωή 5.000.000 «αθηναίων» - ο μισός ελληνικός πληθυσμός – είναι μη παραγωγικές δραστηριότητες, παρασιτισμός, αεριτζίδικες δουλειές, απατεωνιές, κλεπταποδοχή, Μύκονος και Σαντορίνη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λευκός Οίκος για Έλον Μασκ: «Είναι απαράδεκτο να επαναλαμβάνεται ένα αντισημιτικό ψέμα».
    Ο επιχειρηματίας απάντησε σε μια ανάρτηση στην οποία έλεγε ότι οι Εβραίοι ενθαρρύνουν «το μίσος εναντίον των λευκών».
    Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε σήμερα τον Έλον Μασκ ότι επανέλαβε «ένα αποκρουστικό, αντισημιτικό ψέμα» σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ».
    Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας απάντησε την Τετάρτη σε μια άλλη ανάρτηση, στην οποία ο χρήστης έλεγε ότι οι Εβραίοι ενθαρρύνουν «το μίσος εναντίον των λευκών», γράφοντας: «Είπες την ακριβή αλήθεια».
    «Είναι απαράδεκτο να επαναλαμβάνεται το αποκρουστικό ψέμα που κρύβεται πίσω από τη χειρότερη αντισημιτική ενέργεια στην αμερικανική ιστορία και μάλιστα έναν μήνα μετά τη φονικότερη ημέρα για τον εβραϊκό λαό μετά το Ολοκαύτωμα», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς, απαντώντας στην ανάρτηση αυτήν.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεραπεία γονιδιακής επεξεργασίας για την δρπανοκυτταρική νόσο
    και την β-θαλασσαιμία.

    Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, μια θεραπεία γονιδιακής επεξεργασίας CRISPR, που ονομάζεται Casgevy, έχει εγκριθεί από την Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Αντιμετωπίζει την δρεπανοκυτταρική νόσο και την β-θαλασσαιμία, παθήσεις του αίματος, που προκαλούνται από ελαττωματικές εκδοχές των γονιδίων, που κωδικοποιούν την πρωτεΐνη, που μεταφέρει οξυγόνο, αιμοσφαιρίνη.

    Σε δοκιμές, η Casgevy απάλλαξε 28 από τα 29 άτομα με δρεπανοκυτταρική νόσο από εξουθενωτικό πόνο, για τουλάχιστον έναν χρόνο! Και 39 από τους 42 ασθενείς με β-θαλασσαιμία σταμάτησαν να χρειάζονται μεταγγίσεις, επίσης για τουλάχιστον έναν χρόνο.

    Η Casgevy χρησιμοποιεί το εργαλείο επεξεργασίας γονιδίων CRISPR, οι προγραμματιστές του οποίου κέρδισαν το Νόμπελ Χημείας το 2020.
    Ωστόσο, η εκτιμώμενη τιμή των 2 εκατομμυρίων δολλαρίων ΗΠΑ ανά άτομο, προς το παρόν, είναι πιθανόν, λένε οι αναλυτές, να περιορίσει το ποιος θα επωφελείται από την θεραπεία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διοικητής του ISIS συνελήφθη στη Λιβύη και αποκαλύπτει ότι είναι πράκτορας της Μοσάντ. «Είμαι Ισραηλινός» λέει στο βίντεο.
    Ένας διοικητής του ISIS συνελήφθη στη Λιβύη, με τις αρχές να τον καταγράφουν βίντεο κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

    Ο διοικητής του ISIS λέει ότι είναι Ισραηλινός και ότι εντάχθηκε στη Μοσάντ το 2002.

    https://twitter.com/i/status/1725816123189244018
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το Hubble εντόπισε βραχώδη εξωπλανήτη στο μέγεθος της Γης – Βρίσκεται μόλις 22 έτη φωτός μακριά.
    Ο πλανήτης περιφέρεται γύρω από το αστέρι LTT 1445A, το οποίο είναι μέρος ενός τριπλού συστήματος τριών ερυθρών νάνων αστέρων.
    Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA, κατάφερε και μέτρησε το μέγεθος του πλησιέστερου εξωπλανήτη στο μέγεθος της Γης που περνά από την όψη ενός γειτονικού άστρου.

    Αυτή η ευθυγράμμιση, που ονομάζεται διέλευση, ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω μελέτες ώστε να δούμε τι είδους ατμόσφαιρα, αν υπάρχει, μπορεί να έχει αυτός ο βραχώδης κόσμος.
    Αλλά η γεωμετρία του τροχιακού επιπέδου του πλανήτη σε σχέση με το αστέρι του όπως φαίνεται από τη Γη ήταν αβέβαιη επειδή το TESS δεν έχει την απαιτούμενη οπτική ανάλυση.

    Αυτό σημαίνει ότι η ανίχνευση θα μπορούσε να ήταν μια λεγόμενη διέλευση βόσκησης, όπου ένας πλανήτης διασχίζει μόνο ένα μικρό τμήμα του δίσκου του γονικού αστεριού. Αυτό θα έδινε ένα ανακριβές κατώτερο όριο της διαμέτρου του πλανήτη.

    Ο μικροσκοπικός πλανήτης, με το όνομα LTT 1445Ac, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από το Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) της NASA το 2022.
    «Υπήρχε μια πιθανότητα αυτό το σύστημα να έχει μια ατυχή γεωμετρία και αν συμβαίνει αυτό, δεν θα μετρούσαμε το σωστό μέγεθος. Αλλά με τις δυνατότητες του Hubble πετύχαμε τη διάμετρό του», δήλωσε η Emily Pass του Κέντρου Αστροφυσικής Harvard & Smithsonian στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης.

    Οι παρατηρήσεις του Hubble δείχνουν ότι ο πλανήτης κάνει μια κανονική πλήρης διέλευση από το δίσκο του άστρου, αποδίδοντας ένα πραγματικό μέγεθος μόνο 1,07 φορές τη διάμετρο της Γης.

    Αυτό σημαίνει ότι ο πλανήτης είναι ένας βραχώδης κόσμος, όπως η Γη, με περίπου την ίδια επιφανειακή βαρύτητα. Αλλά σε μια θερμοκρασία επιφάνειας περίπου 500 βαθμών Φαρενάιτ, είναι πολύ ζεστό για ζωή όπως το ξέρουμε.

    Ο πλανήτης περιφέρεται γύρω από το αστέρι LTT 1445A, το οποίο είναι μέρος ενός τριπλού συστήματος τριών ερυθρών νάνων αστέρων που βρίσκεται 22 έτη φωτός μακριά στον αστερισμό του Ηριδανού.

    Το αστέρι έχει δύο άλλους αναφερόμενους πλανήτες που είναι μεγαλύτεροι από τον LTT 1445Ac.

    Ένα σφιχτό ζεύγος δύο άλλων νάνων αστέρων, LTT 1445B και C, βρίσκεται περίπου 3 δισεκατομμύρια μίλια μακριά από το LTT 1445A. Η ευθυγράμμιση των τριών αστεριών και η τροχιά του ζεύγους BC υποδηλώνει ότι τα πάντα στο σύστημα είναι ομοεπίπεδα, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών πλανητών.

    «Οι διερχόμενοι πλανήτες είναι συναρπαστικοί αφού μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την ατμόσφαιρά τους με φασματοσκοπία, όχι μόνο με το Hubble αλλά και με το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb. Η μέτρησή μας είναι σημαντική γιατί μας λέει ότι πρόκειται για έναν πολύ κοντινό επίγειο πλανήτη. Ανυπομονούμε να επακόλουθες παρατηρήσεις που θα μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε καλύτερα την ποικιλομορφία των πλανητών γύρω από άλλα αστέρια», δήλωσε ο Pass.

    Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble είναι ένα έργο διεθνούς συνεργασίας μεταξύ της NASA και της ESA. Το διαστημικό κέντρο πτήσεων Goddard της NASA στο Greenbelt του Μέριλαντ διαχειρίζεται το τηλεσκόπιο.
    Το Επιστημονικό Ινστιτούτο του Διαστημικού Τηλεσκοπίου (STScI) στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, διεξάγει επιστημονικές επιχειρήσεις Hubble. Το STScI λειτουργεί για τη NASA από την Ένωση Πανεπιστημίων για Έρευνα στην Αστρονομία, στην Ουάσιγκτον, D.C.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γαλλία: Επιτυχημένη δοκιμή στρατηγικού βαλλιστικού πυραύλου M51.3 χωρίς πυρηνικό φορτίο.
    «Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της πυρηνικής μας αποτροπής και αποδεικνύει την αριστεία του τομέα εκτόξευσης».
    Γαλλία χθες Σάββατο (18/11), προχώρησε σε επιτυχημένη δοκιμή ενός στρατηγικού βαλλιστικού πυραύλου M51.3 χωρίς πυρηνικό φορτίο.

    Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η εκτόξευση του πυραύλου πραγματοποιήθηκε από μια τοποθεσία στην περιοχή Landes στη νοτιοδυτική Γαλλία.
    Ο πύραυλος παρακολουθήθηκε σε όλη τη φάση της πτήσης του και η περιοχή πτώσης εντοπίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό, αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα από οποιαδήποτε ακτή, πρόσθεσε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

    «Πρώτη επιτυχής δοκιμαστική εκτόξευση στρατηγικού βαλλιστικού πυραύλου M51.3!» έγραψε ο υπουργός Άμυνας, Σεμπαστιέν Λεκορνού σε ανάρτηση στο Twitter.

    «Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της πυρηνικής μας αποτροπής και αποδεικνύει την αριστεία του τομέα εκτόξευσης», πρόσθεσε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΛΛΑΔΑ: Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο πανέξυπνος ελληνικός λαός και οι επιλογές του στα τελευταία 77 χρόνια. Μέσος όρος ευφυΐας το 1980 στις 92 μονάδες (τελευταίος σε εξυπνάδα στην Ευρώπη) που μειώθηκε ξανά το 2020 σε 90 μονάδες, λόγω της εισροής λαθρομεταναστών.



    Ευριπίδης στην Ιφιγένεια εν Αυλίδ: «βαρβάρων δ’ Ἕλληνας ἄρχειν εἰκός, ἀλλ’ οὐ βαρβάρους … Ἑλλήνων· τὸ μὲν γὰρ δοῦλον, οἱ δ’ ἐλεύθεροι». Είναι λογικό οι Έλληνες να εξουσιάζουν τους βαρβάρους, αλλά όχι το αντίστροφο.

    Αριστοτέλης: «οι Έλληνες είναι από την φύση τους ανώτεροι. Βάλτε ένα Έλληνα σε ξένη κοινωνία και σε λίγο θα είναι βασιλιάς».

    Αυτά βέβαια λέγονταν γιατί ο μέσος δείκτης ευφυΐας των Ελλήνων του 300 π.Χ. υπολογίζεται σήμερα σε 120 με 130 μονάδες.

    Σήμερα, με κυβερνήτες τον Κούλη και τον Προδότη, με μέσο δείκτη ευφυΐας 90, αν ένας ρωμιός τοποθετηθεί σε ξένη κοινωνία, θα γίνει γκαρσόνι.
    Οι τρεις μαφιόζικες - εγκληματικές οικογένειες που κυβερνούν και απομυζούν ανενόχλητες εδώ και 78 χρόνια την πατρίδα μας. Όσοι τολμούν να αντιπολιτευτούν την Μαφία στα σοβαρά χαρακτηρίζονται οι ίδιοι εγκληματίες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Financial Times: Εμπλέκουν την Αλεξία Μπακογιάννη ως εταίρο του περιβόητου Ισραηλινού επιχειρηματία Μπένι Στάινμετζ.
    Η περίεργη υπόθεση της εξαγοράς της Lukoil στην Ιταλία και ο ρόλος στο deal της ανιψιάς του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη και κόρης της Ν.Μπακογιάννη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Μέγαρο Μαξίμου φρουρούσε ο αστυνομικός που συνελήφθη για απάτη – Πώς απέσπασε χιλιάδες ευρώ από πολίτες.
      «Την έχω αρπάξει γιατί είμαι Μαξίμου», φέρεται να λέει σε μια συνομιλία.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ο Π.Μαρινάκης παραδέχεται ότι ανήκει στην οικογένεια βουλευτή της ΝΔ το νεφρολογικό κέντρο που λειτουργούσε χωρίς άδεια.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  14. https://www.kostelenosfytoria.gr/pdf/yperpyknes-grammikes-kalliergeies-elias.pdf
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...