ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Αυγούστου 2021

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ: ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 2.500 ΕΤΩΝ ΕΛΙΑ ΣΤΙΣ ΡΟΒΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ. ΦΥΤΡΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΚΑΗΚΕ ΕΠΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ" ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΜΕ ΔΕΟΣ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ. «Η Ελλάδα ζήτησε πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Τουρκία» λέει ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας. Στην Ελλάδα ταξίαρχος ρώτησε κάτοικο εάν έχει πολιτικό μέσο για να του στείλει πυροσβεστικό όχημα!







Έγινε στάχτη η φημισμένη ελιά στις Ροβιές Εύβοιας λόγω κυβερνητικής ανικανότητας.  Φύτρωσε όταν  ο Λεωνίδας πολεμούσε στις Θερμοπύλες.

Την έκαψε με μίσος και κακία ο Μητσοτάκης.


Καταστροφική είναι η διακυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη για την Ελλάδα, καθώς εκτός των άλλων η φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες στην Εύβοια και έχει κάνει στάχτη το μεγαλύτερο μέρος του νησιού, έκαψε και την ηλικίας 2.500 ετών ελιά στις Ροβιές.

Συγκεκριμένα ανάμεσα στα αποκαΐδια βρίσκεται και ο αρχαίος Ελαιώνας των Ροβιών, με την υπεραιωνόβια ελιά «Νύμφη», ηλικίας 2.500 χρόνων που είχε περιγράψει στην αρχαιότητα ο γεωγράφος και φιλόσοφος Στράβωνας (1ος αιώνας 1ο μ.Χ).

Το υπερήλικο δέντρο (Olea europaea) είχε κορμό που χρειάζονταν δέκα άτομα για να το αγκαλιάσουν και έως την καταστροφή ήταν ακόμη παραγωγικό.

Ο ελαιώνας των Ροβιών, που καταστράφηκε από τη φωτιά, αποτελούσε Μνημείο της Φύσης αφού τα δέντρα του ξεπερνούσαν την ηλικία των 2000 ετών.

Ο χρήστης των κοινωνικών δικτύων Αποστόλης Παναγιώτου, ανάρτησε φωτογραφίες από την υπεραιωνόβια ελιά, πριν και μετά την καταστροφή. Η εικόνα πραγματικά, είναι αποκαρδιωτική.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


8 σχόλια:

  1. Καταγγελία από τον πρόεδρο των Ροβιών: «Ο Μητσοτάκης έκαψε την Εύβοια για να φυτέψει ανεμογεννήτριες».
    Ο πρόεδρος των Ροβιών, Θοδωρής Κέρης προχώρησε σε μία απίστευτη καταγγελία για τις φωτιές που έχουν καταστρέψει το μεγαλύτερο κομμάτι της Εύβοιας.

    Αρχικά τόνισε για τεράστια καταστροφή του δάσους στις κοινότητες Παλαιοχώρι, Δαμιά, Καμούδι, Δριμώνα, Μαρούλι, Κούλουρους, Όσιο Δαυίδ και ζήτησε να παρέμβει ο Εισαγγελέας: «Καμένη γη παντού. Δεν υπάρχει πράσινο πουθενά. Έχει καεί ολοσχερώς από Ευβοϊκό έως Εύβοια» δήλωσε στο Mega.

    Τονίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος είναι ψηφοφόρος της ΝΔ, αναφέρει ότι ως πολίτης έχει απογοητευτεί στο έπακρο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης: «Αν αυτή τη στιγμή ερχόταν εδώ ο Μητσοτάκης ή ο Χαρδαλιάς θα έπρεπε να έχουν μαζί πέντε διμοιρίες ΜΑΤ. Σας το λέω εγώ που είχα ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία. Έχω απογοητευτεί όσο δεν παίρνει» δήλωσε και πρόσθεσε ότι αδιαφορεί για τυχόν συνέπειες που θα έχουν οι δηλώσεις του

    Ο κ. Κέρης έκανε λόγο για ανυπαρξία των εναέριων πυροσβεστικών μέσων και μίλησε για απόλυτη οικονομική καταστροφή: «Τεράστιο παράπονο από την πυροσβεστική και την πολιτεία. Δεν ήρθε κανένα εναέριο σκάφος. Είναι απαράδεκτα πράγματα. Τέσσερις πέντε μέρες ήταν η αρχή. Το δύσκολο είναι από εδώ και μετά. Η περιοχή ζούσε από τουρισμό και αγροτικά. 90% οικονομική καταστροφή. Όποιος νομίζει ότι είναι υπερβολή, ας έρθει εδώ να κάνει αυτοψία και να μας πει» δήλωσε μεταξύ άλλων.

    Μάλιστα, ο πρόεδρος των Ροβιών όταν ρωτήθηκε να πει τη γνώμη του για τα μέτρα στήριξης που προανήγγειλε η κυβέρνηση, ο ίδιος απάντησε ότι το ίδιο το Μαξίμου έκαψε την Εύβοια εσκεμμένα: «Το Μαξίμου έκαψε επίτηδες την Εύβοια, γιατί τρεις μέρες δεν σηκώθηκε ούτε ένα εναέριο μέσο, δεν πέταξε ούτε drone. Για να την φυτέψουν όπως σε όλη την Ελλάδα με ανεμογεννήτριες» κατήγγειλε και πρόσθεσε ότι ορισμένα πληρώματα της πυροσβεστικής τραβούσαν… σέλφι: «Ήμουν με συνεταιρισμό δασικό στην πρώτη γραμμή για να κάνουμε αντιπυρικές ζώνες και ορισμένα πληρώματα πυροσβεστικής είπαν ότι “εμείς έχουμε εντολές να κοιτάμε, να μην μπαίνουμε μέσα” και μας τράβαγαν σέλφι. Δεν είναι όλοι πυροσβέστες έτσι, γιατί υπήρχαν και πληρώματα, τα οποία έχυναν το αίμα τους για να σβήσουν τη φωτιά».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δημοτικός σύμβουλος Μαντουδίου Στάθης Λιαγκάκης, προειδοποιούσε στην τελευταία συνεδρίαση πριν από περίπου δέκα ημέρες ότι η αδειοδότηση ανεμογεννητριών στην περιοχή θα επιφέρει την πύρινη λαίλαπα που όλοι ζούμε. Τόνιζε χαρακτηριστικά ότι "καίει τα δάση όποιος έχει όφελος" και κατήγγειλε τα "οικονομικά συμφέροντα" που σχετίζονται με τα αιολικά πάρκα!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΜΑΖΙ. I
    «Έπρεπε να φοράνε μάσκα όσοι έτρεχαν να σωθούν από τη φωτιά» λέει ο «ειδικός» Θ.Βασιλακόπουλος.
    Εκτός τόπου και χρόνου «κατσάδιασε» τους πυρόπληκτους ο Θ.Βασιλακόπουλος.

    Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ενοχλήθηκε με τους κατοίκους της Εύβοιας που έτρεχαν να σωθούν και δεν φορούσαν μάσκα!

    Την ώρα που η φωτιά έκαιγε τα σπίτια τους και αυτοί έτρεχαν στα φέρι μποτ για να σωθούν ο «ειδικός» της κυβέρνησης Θ.Βασιλακόπουλος, θεωρεί πως θα έπρεπε να τους απασχολεί περισσότερο ο κορωνοϊός.

    «Έβλεπα λοιπόν τους ανθρώπους μέσα στο ferry-boat. Μέσα εκεί λοιπόν συνωστίζονταν χιλιάδες άνθρωποι για να σωθούν. Εκεί έπρεπε όλοι να φοράνε μάσκες και για να προστατευτούν από τη φωτιά και για τον κορωνοϊό. Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολη στιγμή όταν τρέχεις να σωθείς, αλλά όλοι πρέπει να φοράμε μάσκα», είπε χαρακτηριστικά.

    Θα πρέπει να σημειωθεί πως ακόμα και για τις φωτιές στα κανάλια εμφανίζονται οι ίδιοι «ειδικοί».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΜΑΖΙ. II
      Παγώνη: «Απαραίτητη και τώρα η διπλή μάσκα - Τα σωματίδια είναι ό,τι χειρότερο για το αναπνευστικό»
      «Καμπανάκι» κινδύνου έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη αναφορικά με τα σωματίδια που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα λόγω των πυρκαγιών.

      «Τα σωματίδια είναι ό,τι χειρότερο για το αναπνευστικό μας σύστημα. Εκείνη την στιγμή μπορεί κάποιος να μην το καταλαβαίνει αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορεί να αναπνεύσει» , ανέφερε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

      Η πρόεδρος της ΕΥΝΑΠ ανέφερε ότι στην περίπτωση που κάποιος εκτίθεται στα μικροσωματίδια για συνεχόμενες ώρες, τότε αυτό μπορεί να βλάψει τον οργανισμό του. «Ειδικά όσοι ταλαιπωρούνται από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, διατρέχον μεγάλο κίνδυνο». Μάλιστα, η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι είχαμε περιστατικά ανθρώπων που πήγαν στα επείγοντα.

      Παγώνη: Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν

      Όπως είπε η Ματίνα Παγώνη η χρήση μάσκας και μάλιστα διπλής (εφόσον αυτή είναι απλού τύπου) κρίνεται απαραίτητη. Οι πόρτες και τα παράθυρα συμβούλεψε να παραμείνουν κλειστά, ενώ για όσους διαθέτουν παλιά κλιματιστικά, είναι προτιμότερο να προμηθευτούν έναν ανεμιστήρα, παρά να τα ανοίξουν και να φορούν μάσκα μέσα στο σπίτι. Τέλος, δήλωσε ότι η ατμόσφαιρα εξακολουθεί να είναι αποπνικτική ενώ υπήρξαν αναφορές ότι το καπνικό νέφος έφτασε μέχρι και την Κρήτη.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΚΩΜΩΔΙΑ. ΙΙΙ

      Βασιλακόπουλος: «Δεν μπορούμε να ξαναγλεντήσουμε όπως παλιά».

      «Να απαγορευτούν δραστηριότητες που είναι επικίνδυνες όπως η νυχτερινή διασκέδαση».

      Ο καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε στην επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τις πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα αλλά την εξέλιξη του κορωνοϊού.

      Όπως είπε υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση μετά από μια πυρκαγιά και δεν ισχύει μόνο για την Βαρυμπόμπη αλλά για όλη την Ελλάδα που υπάρχουν πυρκαγιές. Ωστόσο σημείωσε πως το καλό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι αυτή είναι μια προσωρινή επιβάρυνση της ατμόσφαιρας και όχι μόνιμη, οπότε υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπιστείς.

      Αναφερόμενος στις θετικές συνέπειες της πανδημίας που είναι ο διπλασιασμός των κλινών στην χώρα μας και ότι πλέον έχουμε όλοι από μια μάσκα σημείωσε πως πρέπει να φορέσουμε τις μάσκες τώρα όχι μόνο για να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό αλλά και από τα μικροσωματίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα.

      «Προφανώς αν υπάρχει μάσκα υψηλής προστασίας ακόμη καλύτερα αλλιώς είτε 2 χειρουργικές ή μια χειρουργική εσωτερικά και μια υφασμάτινη απ' έξω αυτό κάνει το καλύτερο δυνατό φιλτράρισμα» είπε χαρακτηριστικά.

      Όπως εξήγησε και για λίγες ώρες να εισπνεύσεις αυτά τα σωματίδια, είναι επικίνδυνα γιατί είναι ξένο σώμα που μπαίνουν μέσα στο βλεννογόνο του αναπνευστικού και κάνει φλεγμονή.

      ​​​​​​​«Για έναν απλό άνθρωπο που είναι τελείως υγιής αυτή η φλεγμονή θα κάνει έναν ερεθισμό συνήθως δεν προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα, αν έχει όμως υποκείμενα νοσήματα, αν έχει ήδη φλεγμονή στους αεραγωγούς του πχ άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα, τότε η επιπλέον φλεγμονή που θα γίνει από αυτά θα επιτείνει την ήδη προϋπάρχουσα φλεγμονή και θα έχει επίταση των συμπτωμάτων-παρόξυνση. Οπότε αυτός ο άνθρωπος πρέπει άμεσα να επικοινωνήσει με τον θεράποντα πνευμονολόγο του να ρυθμίσει την αγωγή του», ανέφερε ενδεικτικά.

      Ωστόσο, τόνισε πώς κάποιος που δεν ξέρει ότι έχει κάποιο νόσημα αν νιώσει ξαφνικά ιδιαίτερη δυσφορία, βήχα, δύσπνοια, ιδιαίτερα τώρα που είναι επιβαρυμένη η ατμόσφαιρα, να μην θεωρήσει ότι είναι απλά η ατμόσφαιρα αλλά να επισκεφτεί έναν πνευμονολόγο και να κάνει σπιρομέτρηση γιατί υπάρχει μεγάλο ποσοστό υποδιάγνωσης αναπνευστικών νοσημάτων πχ από το τσιγάρο νοσούν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια περίπου 1.000.000 άνθρωποι στην Ελλάδα δηλαδή το 10% και οι μισοί δεν το γνωρίζουν.

      Αναφορικά με την εξέλιξη κορωνοϊού στην χώρα μας ο ίδιος επεσήμανε πως το πρόβλημα είναι όταν ο ανεμβολίαστος συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει ο ιός τονίζοντας πως χτες υπήρξαν 200 εισαγωγές κατακαλόκαιρο.

      Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι πριν 5 ημέρες είχαμε είχαμε συνανθρώπους μας ηλικίας 18-39 ετών οι οποίοι ήταν διασωληνωμένοι. «Τώρα έχουμε 11 δηλαδή μέσα σε 5 ημέρες υπήρξαν 6 καινούργιες εισαγωγές και 2 θανάτους ανθρώπων αυτής της ηλικιακής ομάδας, ανεμβολίαστων» είπε χαρακτηριστικά.

      Επεσήμανε πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο ιός δεν κάνει διακρίσεις ότι και οι νέοι είναι ευάλωτοι και αν νοσήσουν πολύ θα θρηνήσουμε πολλούς τέτοιων ηλικιών σημειώνοντας πως είναι τραγικό να θρηνήσουμε νέους από κάτι που μπορούμε να αποφύγουμε. «Δεν μπορούμε να ξαναγλεντήσουμε όπως παλιά αυτό πρέπει να το συμφωνήσουμε σαν κοινωνία. Τουλάχιστον μέχρι να εμβολιαστούμε σίγουρα».

      Ο ίδιος εκτίμησε ότι πρέπει να απαγορευτούν δραστηριότητες που είναι επικίνδυνες όπως η νυχτερινή διασκέδαση όπως την ξέρουμε.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Νίγηρας: 12 νεκροί από επιδημία χολέρας.

    Επιδημία χολέρας στον νότιο Νίγηρα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και να μολυνθούν άλλοι 201 σε τρεις περιοχές της χώρας, με τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται να συμβάλλουν στην περαιτέρω διασπορά της νόσου, έγινε σήμερα γνωστό από τον υπουργό Υγείας της χώρας.

    Η Νότια γείτονας του Νίγηρα, η Νιγηρία, βρίσκεται επίσης αντιμέτωπη με ένα ξέσπασμα χολέρας, που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 653 ανθρώπους από τον Μάρτιο, στις 22 από τις 36 πολιτείες της.

    Οι υγειονομικές αρχές του Νίγηρα πιστεύουν πως οι δύο επιδημίες συνδέονται.

    «Τα περισσότερα κρούσματα συνδέονται με μια επιδημία που μαίνεται εδώ και αρκετούς μήνες σε γειτονικές, διασυνοριακές περιοχές, όπου υπάρχει σημαντική μείξη διασυνοριακών πληθυσμών», επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας Ίντι Ιλιάσου Μαϊνασάρα.

    Η προηγούμενη επιδημία χολέρας στον Νίγηρα καταγράφηκε στις ίδιες περιοχές το 2018, σύμφωνα με τον ίδιο.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανακαλύφθηκαν 2.000 άγνωστα έως τώρα είδη βακτηρίων στο ανθρώπινο έντερο.

      Το ανθρώπινο έντερο φιλοξενεί το πλουσιότερο οικοσύστημα μικροβίων (το μικροβίωμα) στο ανθρώπινο σώμα.
      Ευρωπαίοι επιστήμονες ανακάλυψαν πολλά νέα είδη βακτηρίων -σχεδόν 2.000- που ζουν μέσα στο έντερο των ανθρώπων και ήσαν άγνωστα μέχρι σήμερα.

      Οι ερευνητές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Βιοπληροφορικής του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας (EMBL) και του Ινστιτούτου Wellcome Sanger της Βρετανίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", χρησιμοποίησαν μεθόδους υπολογιστικής βιολογίας για να αναλύσουν δείγματα από ανθρώπους από διάφορες χώρες του κόσμου.
      Με τα νέα ευρήματα γίνεται πιο ολοκληρωμένος ο κατάλογος των συχνότερων μικροοργανισμών που ζουν στο έντερο των Ευρωπαίων και των Αμερικανών, αλλά υπάρχουν ακόμη σημαντικά κενά για τους ανθρώπους άλλων περιοχών της Γης.
      Το ανθρώπινο έντερο φιλοξενεί το πλουσιότερο οικοσύστημα μικροβίων (το μικροβίωμα) στο ανθρώπινο σώμα. Οι επιστήμονες προσπαθούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους γι' αυτό, ανακαλύπτοντας νέα άγνωστα είδη βακτηρίων, ώστε να κατανοήσουν το θετικό ή αρνητικό ρόλο που παίζουν για την υγεία των ανθρώπων.


      Τα νέα περίπου 2.000 είδη που ανακαλύφθηκαν, δεν έχουν ακόμη καλλιεργηθεί στο εργαστήριο, συνεπώς δεν υπάρχουν γνώσεις για το τι μπορεί να κάνουν μέσα στο σώμα.

      «Οι υπολογιστικές μέθοδοι μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε βακτήρια που ακόμη δεν έχουμε μπορέσει να καλλιεργήσουμε στο εργαστήριο. Χρησιμοποιώντας τη μετα-γονιδιωματική για να ανακατασκευάσουμε τα βακτηριακά γονιδιώματα, είναι λιγάκι σα να φτιάχνουμε εκατοντάδες παζλ, έχοντας προηγουμένως ανακατέψει όλα τα κομμάτια τους και χωρίς να ξέρουμε ποιά είναι η τελική εικόνα τους», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Ρομπ Φιν.

      Η νέα μελέτη επιβεβαίωσε πόσο διαφέρει η σύνθεση του εντερικού μικροβιώματος ανά τον κόσμο. «Βλέπουμε πολλά ίδια είδη βακτηρίων στους πληθυσμούς της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Όμως τα λίγα δείγματα που έχουμε για Νοτιοαμερικανούς και Αφρικανούς, αποκαλύπτουν σημαντική διαφοροποίηση. Αυτό σημαίνει ότι η συλλογή δεδομένων από περισσότερους πληθυσμούς είναι ουσιώδης, αν θέλουμε να διαμορφώσουμε μια αληθινά ολοκληρωμένη εικόνα για τη σύνθεση του ανθρωπίνου εντέρου», πρόσθεσε ο Φιν.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη, σεβάστηκε τον τάφο του Σοφοκλή!

    http://www.arxeion-politismou.gr/2021/08/pyrkagia-Varybobis-tafos-Sofokli.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...