ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

31 Ιανουαρίου 2022

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΑ; ΜΗΠΩΣ Η ΜΟΝΗ ΧΑΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; ΠΟΥΤΙΝ - ΜΠΑΪΝΤΕΝ - ΙΣΡΑΗΛ- ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΚΙΝΑ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. Η ΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΝΟΥΣΙΟ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ....

 


Στο πανεπιστήμιο της Βιέννης υπάρχει άγαλμα της Υπατίας. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει άγαλμα της Υπατίας.

 

Νίκος Χειλαδάκης, Ίμια 1996: Γιατί από νικητές ξημερωθήκαμε προδομένοι


Στις 6.20 το πρωί της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου 1941 ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς εξέπνευσε. Ήταν 70 ετών.

 

13 ΙΟΥΝΙΟΥ 323 Π.Χ. ΟΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ. Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΒΡΑΑΜΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Ο ΠΡΟΩΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.



Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΖΗΣ ΚΑΤΙ ΕΠΙΑΣΕ...

Ιωάννης Μάζης: Ελπίζω η ελληνική διπλωματία να έχει ξεκαθαρίσει στους Ρώσους ότι θα μείνουμε εκτός.


Ο καθηγητής κ. Ιωάννης Μάζης μίλησε στην εκπομπή "Ανατρεπτικό Δελτίο" στο AlertTVgr.

Ο κ. Μάζης μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανική κρίση λέγοντας πως ελπίζει να έχουμε ξεκαθαρίσει στους Ρώσους ότι θα μείνουμε εκτός.


Όλοι (εκτός από τους ορθόδοξους ρωμιούς),  γνωρίζουν τις στενές σχέσεις του Πούτιν με το Ισραήλ.


Υπάρχει πιθανότητα να έχουμε σε λίγο σχεδιασμένα δραματικά γεγονότα με επίθεση των Τούρκων στην Ελλάδα και οι "έλληνες πολιτικοί" κλόουν να μην γνωρίζουν τίποτε για αυτούς τους σχεδιασμούς;


Ο Μπάϊντεν ελέγχεται απευθείας από τον Σόρος. Ο  Ναφτάλι Μπένετ δεν είναι  ο Νετανιάχου. Ο Μπάιντεν δεν είναι  ο Τραμπ , που δεν ήθελε πολέμους για να κερδίζει απ' αυτούς το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

 

 

O Ερντογάν ελπίζει για μια "νέα εποχή" στις σχέσεις με το Ισραήλ.

 

Ναφτάλι Μπένετ: Ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε δηλώσει ότι έχει σκοτώσει πολλούς Άραβες…Το 2013 είχε δηλώσει την υποστήριξή του προς τη δολοφονία Παλαιστινίων κρατουμένων, αντί να τους οδηγήσει σε δίκη. 

https://www.capital.gr/diethni/3550248/naftali-mpenet-o-neos-prothupourgos-tou-israil-eixe-dilosei-oti-exei-skotosei-pollous-arabes

Πέτρος Κράνιας

 




Εργαζόμενος επιτυχημένος επιχειρηματίας, με τέσσερα παιδιά και αρχηγός λόχου στον στρατό του Ισραήλ, (σύγκριση με τους δειλούς, απόλεμους, άεργους κηφήνες, τους "έλληνες πολιτικούς"). 

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον Bennett

Ο 49χρονο Μπένετ, γεννήθηκε στη Χάιφα του Ισραήλ από Αμερικανούς Εβραίους μετανάστες το 1972. Έζησε στις Ηνωμένες Πολιτείες για μικρό χρονικό διάστημα ως παιδί και όπως ο Νετανιάχου, μιλά άπταιστα Αγγλικά, σύμφωνα με το Reuters.

 Όπως και οι περισσότεροι Ισραηλινοί, ο Μπένετ υπηρέτησε στον στρατό, σε μονάδα αναγνώρισης ως αρχηγός διμοιρίας και λόχου. 

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Μέχρι το 1999 υπήρξε συνιδρυτής της Cyota, εταιρείας λογισμικού καταπολέμησης της απάτης και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Αργότερα πούλησε την επιχείρηση σε μια αμερικανική εταιρεία για 145 εκατομμύρια δολάρια. Υπηρέτησε επίσης ως Διευθύνων Σύμβουλος της Soluto, μιας εταιρείας προστασίας συσκευών, την οποία πούλησε 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ζει τώρα στην πόλη Raanana, ένα εύπορο προάστιο του Τελ Αβίβ, με τη σύζυγό του και τέσσερα παιδιά.

Ήταν πρώην σύμμαχος του Νετανιάχου

Ο Μπένετ μπήκε στην πολιτική αρένα το 2005 υπηρετώντας ως ανώτερος βοηθός του Νετανιάχου. Μέχρι το 2012 εισήλθε στο ισραηλινό κοινοβούλιο, γνωστότερο ως Knesset, υπό το Εθνικό Θρησκευτικό Κόμμα.

Ο εκατομμυριούχος που έγινε πολιτικός ανελήχθη τάχιστα σε οκτώ χρόνια ως βουλευτής, ελισσόμενος ως την κορυφή με το κόμμα Yamina - μια μικρή ομάδα που αντιπροσωπεύει μόλις επτά από τις 120 έδρες στο ισραηλινό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην κομάντο ονόμασε τον πρώτο του γιο Γιόνι, από τον αδερφό του Νετανιάχου, ο οποίος σκοτώθηκε σε μια ισραηλινή αποστολή διάσωσης το 1976, που είχε ως στόχο να σώσουν επιβάτες, που είχαν πέσει θύματα αεροπειρατείας στο αεροδρόμιο Entebbe της Ουγκάντα.

Υπηρέτησε ως Υπουργός Άμυνας, Υπουργός Παιδείας και υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση Νετανιάχου. Χωρίστηκαν μετά από έναν μυστηριώδη καβγά που τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης συνέδεσα με τη σύζυγο του Νετανιάχου, τη Σάρα, η οποία ασκεί μεγάλη επιρροή στον εσωτερικό κύκλο του συζύγου της.

Οι δύο συγκρούστηκαν ξανά όταν ο Μπενέτ αντιτάχθηκε έντονα στην απόφαση του Νετανιάχου στα τέλη του 2009 να επιβραδύνει την κατασκευή οικισμών σε μια προσπάθεια υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να ενθαρρύνει τους Παλαιστίνιους να ανανεώσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Αν και η ανακοίνωση του Μπένετ προς υποστήριξη της κυβέρνησης συνασπισμού του Λαπίντ θεωρήθηκε από τον Νετανιάχου ως προδοσία στα δεξιά κόμματα του Ισραήλ, οι δυο τους είχαν μια δύσκολη σχέση, ανέφερε το Reuters .

Ο Νετανιάχου καταδίκασε την απόφαση του Μπένετ ως παραπλανητική και τον κατηγόρησε ότι εγκαταλείπει τις εθνικιστικές του αρχές "για να είναι πρωθυπουργός με κάθε κόστος", αποκαλώντας τον "απάτη του αιώνα".

Αλλά σε μια τηλεοπτική ομιλία, ο Μπενέτ είπε ότι θα "σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας" με τον Λαπίντ, προκειμένου να "σώσει τη χώρα από ένα άκρο και να επιστρέψει το Ισραήλ στην πορεία του".

Ποια η άποψή του για τις σχέσεις Ισραήλ-Παλαιστίνης

Πριν από την υποψηφιότητά του για το δημόσιο αξίωμα, ο Μπένετ ήταν επικεφαλής του Συμβουλίου Yesha, του ηγετικού ισραηλινού κινήματος εποίκων στη Δυτική Όχθη, περιοχή που κατελήφθη κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών του 1967 και το οποίο οι Παλαιστίνιοι εξακολουθούν να αμφισβητούν ως επικράτειά τους, ανέφερε η Washington Post. Ο Μπένετ έπειτα επανήλθε στην πολιτική αρένα και έχτισε όνομα ζητώντας εποικισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη μαζί με την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης.

Στη συνέχεια βοήθησε στη δημιουργία του κόμματος της Νέας Δεξιάς το 2018, το οποίο τώρα είναι συνιστώσα του κόμματος Yamina και αντιτίθεται σθεναρά στην ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους. 

Ο Μπένετ ισχυρίστηκε ότι η Δυτική Όχθη δεν κατελήφθη παράνομα από το Ισραήλ επειδή "δεν υπήρξε ποτέ παλαιστινιακό κράτος" και για τις φερόμενες σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και των παλαιστινιακών εδαφών, πρέπει να "κάνουμε υπομονή σαν να έχουμε θραύσμα στα οπίσθια".

"Έχω σκοτώσει πολλούς Άραβες και δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό"

Πέραν αυτών ο Μπένετ έχει μείνει στην ιστορία για αρκετές ρατσιστικές και εθνικιστικές δηλώσεις: 

Το 2013 είχε δηλώσει την υποστήριξή του προς τη δολοφονία Παλαιστινίων κρατουμένων, αντί να τους οδηγήσει σε δίκη. " Αν πιάσεις τρομοκράτες, πρέπει απλά να τους σκοτώσεις" , φέρεται να είπε ο Μπένετ, σύμφωνα με ρεπορτάζ, τότε στην εβραϊκή έντυπη έκδοση του Yedioth Ahronoth, το οποίο είχε αναπαράγει η Jerusalem Post και η Huffington Post.

Ο Ισραηλινός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Γιαάκοβ Αμίντρορ φέρεται να απάντησε λέγοντας ότι μια τέτοια πρακτική ήταν παράνομη. Ο Μπένετ φέρεται στη συνέχεια να δηλώνει: "έχω σκοτώσει πολλούς Άραβες στη ζωή μου - και δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό".

Υπό τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού, ο Μπένετ θα υπηρετούσε ως πρωθυπουργός για τα πρώτα δύο χρόνια, μετά από τα οποίο ο εταίρος του συνασπισμού θα αναλάβει τα ηνία για άλλα δύο χρόνια. 

Το ισραηλινό κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει την κυβέρνηση συνασπισμού μέχρι την επόμενη εβδομάδα.


 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

9 σχόλια:

  1. ΟΙ ΚΛΟΟΥΝ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Κύρτσος: «οι Γεραπετρίτηδες του Μητσοτάκη είχαν μετατραπεί σε Φουρθιώτηδες».
    Επίθεση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, αλλά και τα πεπραγμένα των στενών συνεργατών του σε ότι αφορά την υπόθεση Μ.Φουρθιώτη.
    Μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές που «συγκρούονται στον εικονικό τους κόσμο που δεν έχει σχέση με τη σκληρή πραγματικότητα» και για «ιδιοτελή αστοχία». Ειδικά για τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη και την εμπλοκή του στην υπόθεση Φουρθιώτη, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ τονίζει ότι όπως προκύπτει, «κυβερνητικοί παράγοντες -όπως ο Γεραπετρίτης- είχαν μετατραπεί σε κυνηγούς ταλέντων και υποστηρικτών στα ΜΜΕ», κάτι που συνιστά μία «επικοινωνιακή πολιτική πολιτικά αφελή και μεθοδολογικά απαράδεκτη».
    Παράλληλα χαρακτηρίζει «επιτελικό κατήφορο» το γεγονός ότι η «τριανδρία του Μαξίμου» και οι σύμβουλοι του «πολυτελούς οργανογράμματος» οδήγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλύπτει τους «Φουρθιώτηδες» ενώ την ίδια ώρα ως πρωθυπουργός καταγγέλλει «συμμορία» για τους δημοσιογράφους που ερευνούν το σκάνδαλο της Novartis, ενώ η Δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση. Πρόκειται για ορολογία που δεν έχει καμία σχέση με τον φιλελευθερισμό και την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζει ο κ. Κύρτσος, προειδοποιώντας μάλιστα ότι τα παραπάνω θα οδηγήσουν σε αντίδραση από την ΕΕ, εκθέτοντας ακόμη περισσότερο την χώρα μας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΚΛΟΟΥΝ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Μηταράκης: «Ναι, συνομιλούσα με τον Μ.Φουρθιώτη».
      Σε τεράστια αμηχανία έχουν φέρει το Μαξίμου τα sms που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπόδικος παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης όπου φέρεται να συνομιλεί με υπουργούς αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
      Σήμερα ακόμα ένα υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Νότης Μηταράκης παραδέχθηκε ότι συνομιλούσε με τον παρουσιαστή και όχι μόνο αυτό, ερωτηθείς σχετικά είπε την μισή αλήθεια για τις συνομιλίες τους.
      Αρχικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ ρωτήθηκε «είχατε κι εσείς ανταλλάξει μηνύματα με τον κ Φουρθιωτη;» η αφοπλιστική απάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής ήταν «Ναι ναι…».
      «Φάνηκε από τα μηνύματα ότι δεν είχε πρόσβαση στην κυβέρνηση, αλλά αντίθετα επί ημερών Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη» είπε στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί.
      Μάλιστα συνέχισε λέγοντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν προνομιακές σχέσεις».
      Ωστόσο περιγράφοντας τη συνομιλία ο Νότης Μηταράκης είπε τη μισή αλήθεια για τον Γιάννη Βρούτση. «Με πήρε στο τηλέφωνο του είπα ότι δεν μπορώ να του μιλήσω, με ρώτησε αν έχω σχέσεις με ένα συγκεκριμένο άτομο του είπα όχι και αυτή ήταν η συζήτηση».
      Όπως προκύπτει όμως από την ανάρτηση του υπόδικου παρουσιαστή, «το συγκεκριμένο άτομο στο οποίο αναφέρθηκε σήμερα ο Νότης Μηταράκης δεν ήταν άλλο από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Μάλιστα με μεγάλη άνεση και οικειότητας αποκαλύπτει στον Μένιο Φουρθιώτη ότι με τον υπουργό Εργασίας ήταν «σφαγμένοι» ενώ περιγράφοντας τις σχέσεις τους, τις χαρακτήρισε «οι χειρότερες» σημειώνοντας επίσης ότι εξαιτίας του έφυγε και από το υπουργείο Εργασίας.
      Εντύπωση προκαλεί και η άνεση με την οποία ο Νότης Μηταράκης ρωτά τον Μένιο Φουρθιώτη σε τι μπορεί να τον βοηθήσει κι όταν εκείνος αναφέρεται σε προσωπικό θέμα που του έχει δημιουργήσει ο Γιάννης Βρούτσης του απαντά θετικά.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. ΗΠΑ: Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο ιουδαίος μεγιστάνας των ακινήτων Ρόμπερτ Ντερστ καταδικασμένος σε ισόβια.
    Η ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.
    Ο θάνατός του προήλθε από φυσικά αίτια - Το δικηγορικό γραφείο ανέφερε ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Σαν Χοακίν όπου διακομίστηκε
    Ο Ρόμπερτ Ντερστ, ο πολυεκατομμυριούχος κληρονόμος και μεγιστάνας του real estate ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για δολοφονία στην Καλιφόρνια και ήταν ύποπτος για άλλους δύο φόνους τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, πέθανε στη φυλακή σε ηλικία 78 ετών, ανακοίνωσε σήμερα το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπούσε.
    Ο θάνατός του προήλθε από φυσικά αίτια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ενώ το δικηγορικό γραφείο ανέφερε στην εφημερίδα New York Times ότι ο Ντερστ υπέστη καρδιακή ανακοπή και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Σαν Χοακίν όπου διακομίστηκε.
    Ο Ντερστ ήταν κάποτε έτοιμος να αναλάβει την Durst Organization, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Νέας Υόρκης στην αγορά ακινήτων, αλλά πέρασε μεγάλο τμήμα της ζωής του αποφεύγοντας την τσιμπίδα του νόμου και τα τελευταία χρόνια βρισκόταν πίσω από τα σίδερα της φυλακής.
    Για πολλά χρόνια κατάφερε να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τις διωκτικές αρχές, ωσότου συνελήφθη να μονολογεί στο μικρόφωνο στη διάρκεια γυρισμάτων της σειράς ντοκιμαντέρ The Jinx του ΗΒΟ (2015): «Τι στον διάβολο έκανα..; Τους σκότωσα όλους, φυσικά.» Τέθηκε υπό κράτηση πριν προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της σειράς.
    Η σύζυγός του, η Κάθλιν ΜακΚόρμακ Ντερστ, εξαφανίστηκε στη Νέα Υόρκη το 1982, αλλά δεν τού απαγγέλθηκαν κατηγορίες μέχρι που δικαστήριο του Λος Άντζελες έκρινε ένοχο και καταδίκασε τον Ντερστ για τη δολοφονία της καλύτερης του φίλης, της Σούζαν Μπέρμαν, το 2000.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Μπέρμαν ήταν έτοιμη να αποκαλύψει πως βοήθησε τον Ντερστ να κατασκευάσει τη σκηνοθετημένη ιστορία σχετικά με την εξαφάνιση της συζύγου του.

    Στη Νέα Υόρκη, μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας στο Λος Άντζελες, δικαστήριο της κομητείας Γουέστσετσερ απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του Ντερστ για τη δολοφονία της συζύγου του.
    Εισαγγελείς κατηγόρησαν επίσης τον Ντερστ για τον φόνο γείτονά του, του Μόρις Μπλακ, στο Γκάλβεστον του Τέξας, το 2001, επειδή ο Μπλακ φερόταν να αποκάλυψε την ταυτότητά του σε μία περίοδο που ο Ντερστ κρυβόταν από τον νόμο, ορισμένες φορές μεταμφιεσμένος σε... κωφάλαλη.

    Δικαστήριο του Γκάλβεστον αθώωσε τον Ντερστ, ο οποίος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα, αν και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι διαμέλισε στη συνέχεια το άψυχο σώμα του Μόρις Μπλακ.

    Ο Ρόμπερτ Ντερστ επικαλέστηκε κατά την απολογία του τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, μεταξύ αυτών καρκίνο στον οισοφάγο και στην ουροδόχο κύστη, υψηλή αρτηριακή πίεση, οστεοπόρωση, νευροπάθεια, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

    Ο εισαγγελέας του Λος Άντζελες, ο Τζον Λιβάιν, απέδωσε τα εύσημα στους παραγωγούς του ντοκιμαντέρ The Jinx, Άντριου Τζαρέκι και Μαρκ Σμέρλινγκ για τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που πήραν από τον Ντερστ, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους μετά την καταδικαστική ετυμηγορία: «Χωρίς αυτές τις συνεντεύξεις, δεν θα βρισκόμασταν εδώ που είμαστε σήμερα».

    Η ιστορία του Ντερστ μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία «Μοιραία σχέση» (All Good Things), με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Γκόσλινγκ, την οποία σκηνοθέτησε ο Τζαρέκι.

    Ο Ρόμπερτ Ντερστ ήταν εγγονός του Τζόζεφ Ντερστ και γιος του Σίμορ Ντερστ, ο οποίος ανέδειξε την εταιρεία Durst Organization σε κολοσσό του τομέα των ακινήτων στη Νέα Υόρκη και κατασκεύασε ορισμένους από τους πιο εμβληματικούς ουρανοξύστες στο Μανχάταν. Η εταιρεία διευθύνεται σήμερα από τον αδερφό του εκλιπόντος, τον Ντάγκλας Ντερστ, ο οποίος είχε καταθέσει στη δίκη και είπε για τον αδερφό του: «Θα ήθελε να με δολοφονήσει».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις 31 Ιανουαρίου 1949, «ολοκληρώθηκαν οι εργασίες» της διήμερης 5ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ που αναγνώρισε τον «Μακεδονικό λαό» όπως ακριβώς έκαναν οι 153+1 προδότες που ψήφισαν την νέα Συμφωνία των Ψαράδων, όπως και ο Προκόπης που την υπέγραψε και την δημοσίευσε, όπως και ο Γουρλομάτης Εφιαλτάκης και οι βουλευτές του που την εφαρμόζουν.
    Η Συμφωνία ΝΑΤΟ-ΣΥΡΙΖΑ των Ψαράδων και η αποδοχή της από τη ΚΝΟΥΔΟΥ της Αριστεράς και της Προόδου, αποτελούν υλοποίηση των αποφάσεων της 5ης Ολομέλειας που υποσχέθηκε ότι, «ο Μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει».
    Η 5η Ολομέλεια έγινε στην εκκλησία της Kοίμησης της Θεοτόκου στους Ψαράδες της Πρέσπας . Ξεκίνησε στις 30 Ιανουαρίου. Πήραν μέρος 26 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη. Ανάμεσά τους: Νίκος Ζαχαριάδης, Β. Μπαρτζιώτας, Π. Δανιηλίδης, Π. Σινάκος, Κ. Καραγιώργης, Μ. Πορφυρογένης, Δ. Βλαντάς, Π. Μαυρομμάτης, Ι. Ιωαννίδης, Κ. Λουλές, Χ. Χατζηβασιλείου, Α. Γκρόζος, Λ. Στρίγγος, Γ. Ερυθριάδης, Πέτρος Ρούσος, Γιώργης Βοντίτσιος – Γούσιας, Βαγγέλης Βασβανάς, Βασίλης Κοτσάβρας, Κώστας Κολιγιάννης, Χαρίλαος Φλωράκης, Στέφανος Γκιουζέλης, και η ιουδαία Αλέγκρα Καπέτα.
    http://deltio11.blogspot.com/2022/01/5_31.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην εβραία Κομμουνίστρια από τα Τρίκαλα Αλέγρα Δαβίδ Φελούς, που ήταν σύζυγος του Εβραίου βιομηχάνου του Βόλου Ραφαήλ Καπέτα και εξελέγη στην ΚΕ του ΚΚΕ στο 7ο Συνεδριο ως Αλέγρα Καπέτα. Μετά την λήξη του Συμμοριτοπολέμου κατέφυγε στην Ανατολική Γερμανία .Στη σύνθεση της 3ης Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (1950), που στοίχισε τη ζωή του Κώστα Καραγιώργη, συμμετείχε ως Αλέγρα Καπέτα-Σκύφτη.
      Το 1968 με την διάσπαση ακολούθησε το ΚΚΕεσωτερικού. Δηλαδή ήταν ΣΥΡΙΖΑ.
      Πολλοί Ισραηλίτες υπηρέτησαν στις ένοπλες συμμορίες του ΚΚΕ. Πρώτος ο Μωυσής Πέσσαχ ο ραβίνος της Θεσσαλίας γνωστός και ως ο ραβίνος του ΕΛΑΣ. Το ΚΚΕ τον ανέβασε μαζί με 650 Ισραηλίτες του Βόλου στο Πήλιο για να μην απελαθούν στην Πολωνία από τους Γερμανούς. Ο Λάζαρος Αζαριά υπεύθυνος Επιμελητείας για όλη την Θεσσαλία. Η Σάρα Γεσουά η «Σαρίκα», η Ντόρα Μπούρλα, κόρη του Λέον Μπούρλα που ήρθε από την Αίγυπτο στην Νάουσα όπου ζούσε ο αδελφός του ΔΑβίδ Μπούρλα του οποίου η κόρη Σουλτάνα είχε παντρευτέι τον αδελφό του Φριζή. Οι Μπούρλα της Νάουσας ήταν συγγενείς με τους Αδελφούς Αβραάμ Μπούρλα που είχαν την Ποτοποιία στην Βίκτωρος Ουγκώ 3, στην Σαλανίκ. Η Ντόρα διακρίθηκε στα καθήκοντα που της ανατέθηκαν και απόκτησε το προσωνύμιο «Ταρζάν». Υπηρετούσε σε μάχιμο τμήμα και ταυτόχρονα εκτελούσε και καθήκοντα νοσοκόμας.
      Ο αδελφός της Ντόρας Σολομών-Σιάρλο (Κάρολος) Μπούρλα υπήρξε ένας από τους ηρωικότερους ΕΛΑΣίτες μαχητές. Σκοτώθηκε την 6η Οκτωβρίου 1944 σε μάχη με τους αποχωρούντες από τη Βέροια Γερμανούς στο χωριό Σταυρός, κοντά στη Βέροια. Ο Μωϋσής-Μιχαήλ Μπούρλα, μετά την απελευθέρωση, συνελήφθη και εξορίσθηκε διαδοχικά στην Ικαρία, τη Μακρόνησο και τον Άη Στράτη. Ακολούθως έφυγε στο Ισραήλ, μετά πήγε στη Βουλγαρία, και στη Σοβιετική Ένωση και επέστρεψε πάλι στην Ελλάδα όπου άφησε την τελευταία του πνοή.
      Ο Ίντο Σίμσι ,υπεύθυνος επιμελητείας Ομάδος Μεραρχιών Στερεάς , ο Μωϋσής Ματαθίας, οι ιατροί Εμμανουήλ Αρούχ και Αλβέρτος Κοέν στο υγειονομικό τμήμα του ΕΛΑΣ, ο Ισαάκ Μωυσής διοικητής λόχου, ο Ιάκωβος Μπαλέστρα και ο Μωρίς Φλωρεντίν του 16ου συντάγματος, ο Σαμουήλ Εσκινατζή εφ.ανθυπολοχαγός, που εφονεύθη ως διοικητής λόχου στα Δεκεμβριανά.
      http://deltio11.blogspot.com/2022/01/5_31.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Η Αλέγκρα Φελλούς του Δαβίδ γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Το 1930 ενω ήταν ακόμα μαθήτρια Γυμνασίου έγινε μέλος της ΟΚΝΕ. Το 1933 έγινε αφορμή για το πρώτο Εσωκομματικό επεισόδιο. Καθοδηγητής του Κόμματος ήταν ο Τάσης Κουλαμπάς, ο Κομματικός ηγέτης της σφαγής στον Μελιγαλά. Τον έκρυβαν οι Φελούς στο σπίτι τους και εκεί τα έφτειαξε με την Αλέγκρα. Επειδή επέμενε και δεν άφηνε την μικρή που καθοδηγούσε ήσυχη ο αδελφός της πήγε στην αστυνομία και τον κατάγγειλέ και έτσι ο Τάσης συνελήφθη. Αλλά για να μην τους μείνει η ρετσινιά της κατάδοσης οι Φελλούς μέσω φίλων τους Εβραίων κομμουνιστών κοινοποίησαν την υπόθεση στην Κομμουνιστική Διεθνή οπότε το ΚΚΕ αναγκάστηκε να διαγράψει τον σύντροφο Τάση , "σαν στοιχείο ανήθικο", και την διαγραφή του μάλιστα την δημοσίευσε στην «Κομμουνιστική επιθεώρηση», επίσημο θεωρητικό και πολιτικό όργανο της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., το 1934. Εις τό κείμενο αναφερλόταν ότι: « Ο Κουλουμπας που ξεσκέπασε τό Ντόβα έπεσε στο Ιδιο σφάλμα».
      Η Αλέγκρα, αφού έχασε τον Κουλαμπά παντρεύτηκε νομίμως τον ομόθρησκο και ομοϊδεάτη της, ονόματι Σολομών Καπέτα, κομμουνιστή από τα Τρίκκαλα, τον οποίον όμως της τον πήρε από κοντά της πολύ γρήγορα ή 4η Αυγούστου . Το 1938 Η Αλέγκρα βρισκόταν στην Αθήνα «παράνομη » και ζήτησε σύνδεση με το Κόμμα. Την εποχή εκείνη, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αθηνών ήταν ο Μάρκος Βαφειάδης, ο «ασθενήσας» «Πρωθυπουργός» και «Αρχιστράτηγος» του «Δημοκρατικού Στράτου Ελλάδας». Σε όσους έζησαν την Κομματική ζωή τότε δεν θα φάνηκε καθόλου παράξενο το γεγονός, οτι ο Μάρκος «φιλοξένησε», για αρκετό διάστημα, την 'Αλέγκρα στο δωμάτιό του. Άλλωστε ήταν και τότε δύσκολο να βρεθεί σπίτι. Ο Μάρκος , αναγνωρίζοντας τις ικανότητες της 'Αλέγκρας, την συνέδεσε με τον τότε καθοδηγητή της Σ.Κ.Ο. (Στρατιωτική Κομματικλη Όργάνωση) Ιωάννη Γεωργιάδη, για να την χρησιμοποιήσει σαν βοηθό του στην ανάπτυξη της κομμουνιστική δράσης στο Στράτο. Πράγματι, η 'Αλέγκρα «ανταποκρίθηκε πλέρια» στα νέα καθήκοντα, που της ανέθεσε το Κόμμα και έγινε η απαραίτητη βοηθός του. Μετά την αντικατάσταση του Μάρκου από γραμματέως της Κ.Ο.Α. η Αλέγκρα εγκατεστάθηκε μονίμως στό δωμάτιο του «καθοδηγητή» της Γεωργιάδη, επί της όδού Κυριαδων. Έκεί, μια ημέρα, η Ασφάλεια, πού πληροφορήθηκε το καταφύγιο της, την συνέλαβε μαζί με τον Γεωργιάδη, τόσο όμως αιφνιδιαστικά, πού δεν πρόφτασε να βάλει πάνω στο τελείως γυμνό σώμά της τίποτε . Στην κατάθεση της. ομολόγησε πώς συζούσε μέ τον Γεωργιάδη αλλά ήταν «νόμιμη σύζυγος» του Σολομών Καπέτα «φυλακισμένου στην Ακροναυπλία από 18 μηνών». Η Επιτροπή 'Ασφαλείας την εκτόπισε τότε στη Γαύδο, όπου έφθασε εκτοπισμένος και ό Μάρκος Βαφειάδης. Ύστερα από λίγο καιρό, την μετέφεραν στην Κίμωλο όπου γνώρισε τον Κώστα Καραγιώργη και από κει στη Φολέγανδρο, όπου ανέπτυξε μεγάλη δράση ένεκα της οποίας χρειάσθηκε νά θεραπευθεί σε μαιευτική κλινική των Αθηνών.
      Το 1940 την παρέλαβε απο την κλινικη ό πατέρας της και «χωρίς δήλωση» εγκαταστάθηκε στα Τρίκαλα. Τό 1941 συνελήφθη στην Άθήνα και εκτοπίσθηκε «γιατί δεν υπέγραψε δήλωση». Στο 7ο Συνέδριο του Κ.Κ.Ε. (Σεπτέμβριος 1945) ή 'Αλέγκρα πήρε μέρος σαν αντιπρόσωπος της Θεσσαλίας και άπό τό 1946 ανέβηκε στο βουνό για να «οδηγήσει» τις γυναίκες της Έλλάδας στο δρόμο της «τιμής», της «λευτεριάς» και της «προόδου». "Όταν ό Καραγιώργης ανέλαβε την αρχηγία του ΚΓΑΝΕ (Κλιμακίου Γενικού Αρχηγείου Νοτίου Ελλάδας) ή Αλέγκρα ανέλαβε τό πόστο της υπεύθυνης των γυναικών του ΚΓΑΝΕ.
      http://deltio11.blogspot.com/2022/01/5_31.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

    Σε πολύ αυξημένη ετοιμότητα τέθηκαν από το πρωί (Πέμπτη 24/02/2022) οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στο Ντονμπας της Ανατολικής Ουκρανίας. Όπως έγινε πριν λίγο γνωστό, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκαλεί έκτακτη σύνοδο ασφαλείας την ασφάλεια μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία την Πέμπτη.
    Στη συνάντηση θα παραστούν ο υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ, όλοι οι Αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών.
    Ενώ όλοι είναι σε αναμονή της απάντησης της Τουρκίας στο Ουκρανικό αίτημα για να κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πλοία και αεροσκάφη, το τι πραγματικά θα γίνει, έχει ήδη ξεκαθαριστεί από τα καθεστωτικά ΜΜΕ των γειτόνων που κατηγορούν την Ουκρανία για την ένοπλη ανάφλεξη στην περιοχή.
    Ο Ερντογάν θα ήταν για ψυχιατρείο αν έκλεινε τα Στενά στον σύμμαχό του. Γνωρίζει πολύ καλά ότι μία τέτοια ενέργεια θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε κήρυξη πολέμου από τον Πούτιν με τις εξελίξεις να είναι πια ανεξέλεγκτες.
    Ο Ερντογάν έχει αποδείξει ότι κανένα ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να τον κάνει να παρακάμψει τα συμφέροντά του. Αυτό όμως που προκαλεί ανησυχία στην ελληνική πλευρά είναι το γεγονός ότι η Ρωσία χτυπάει σήμερα ταυτόχρονα Ουκρανία και Συρία ερχόμενη ουσιαστικά σε μετωπική με τις ΗΠΑ.
    Για όσους δεν βλέπουν πίσω από τις λέξεις, φαίνεται ότι ο Πούτιν με την ταυτόχρονη δράση του, δίνει στον Ερντογάν την δυνατότητα να δράσει ανενόχλητος σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, αν του δοθεί η ευκαιρία. Γι’ αυτό το λόγο οι ελληνικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο παρακολουθώντας τις κινήσεις των Τούρκων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Κίνα έτοιμη να εισβάλει στην Ταϊβάν; Το Πεκίνο τα τελευταία 24ωρα στέλνει διαρκώς αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν. 5/3/2022
    Οι υπηρεσίες αμυντικών πληροφοριών του Καναδά ανησυχούν ότι η εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία θα ενθαρρύνει την Κίνα να κάνει το ίδιο με την Ταϊβάν, λέει ο επικεφαλής του κλάδου στρατιωτικών πληροφοριών.

    Μέσα σε λίγες ώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έστειλε εννέα αεροσκάφη στο ADIZ της Ταϊβάν.

    Η εξόρμηση της 24ης Φεβρουαρίου σηματοδότησε τη 13η εισβολή στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν τον Φεβρουάριο. Σε μια μεγάλης κλίμακας εισβολή στα τέλη Ιανουαρίου, ο κινεζικός στρατός έστειλε 39 αεροσκάφη στο ADIZ της Ταϊβάν σε μια προφανή προσπάθεια να εκφοβίσει και να εξουθενώσει τον στρατό της Ταϊβάν.

    (Η ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας της Ανατολικής Κίνας (συντομογραφία ADIZ) είναι μια ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας όπου η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ανακοίνωσε ότι εισήγαγε νέους περιορισμούς εναέριας κυκλοφορίας τον Νοέμβριο του 2013. Η περιοχή αποτελείται από τον εναέριο χώρο από περίπου, και συμπεριλαμβανομένων, των ιαπωνικών ελεγχόμενων νησιών Senkaku (τα οποία είναι γνωστά ως νησιά Diaoyu στην ηπειρωτική Κίνα και διεκδικούνται από την ηπειρωτική Κίνα καθώς και την Ταϊβάν) βόρεια έως τον βράχο Socotra που διεκδικεί η Νότια Κορέα (γνωστός ως Suyan Jiao στην Κίνα). Περίπου η μισή έκταση επικαλύπτεται με ένα ιαπωνικό ADIZ, ενώ επίσης επικαλύπτεται σε μικρό βαθμό με το ADIZ της Νότιας Κορέας και της Ταϊβάν. Όταν εισήχθη η κινεζική πρωτοβουλία προκάλεσε επικρίσεις καθώς το ADIZ επικαλύπτεται με το ADIZ άλλων χωρών, επέβαλε απαιτήσεις τόσο σε πολιτικά όσο και σε στρατιωτικά αεροσκάφη ανεξαρτήτως προορισμού και περιλάμβανε αμφισβητούμενες θαλάσσιες περιοχές).
    «Eίμαστε πολύ ανήσυχοι για τις προθέσεις της Κίνας και στην πραγματικότητα αγωνιούμε αν η Κίνα θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να επιταχύνει τα δικά της σχέδια για μεγαλύτερο έλεγχο του κοντινού της εξωτερικού, συγκεκριμένα της Ταϊβάν», είπε ο υποστράτηγος Michael Wright στη Μόνιμη Επιτροπή Εθνικής Άμυνας (NDDN) στις 2 Μαρτίου.

    Η συνεδρίαση του NDDN ήταν η δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την επίθεσή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Βουλευτές από τα τέσσερα κόμματα μελετούν τις απειλές που αντιμετωπίζει ο Καναδάς και την ικανότητα της χώρας να υποστηρίξει την Ουκρανία και να εμπλακεί σε συμβατικό πόλεμο σε περίπτωση απειλής χτυπήστε σπίτι.

    Ο Καναδάς έχει κινηθεί για να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου και ανακοίνωσε στις 28 Φεβρουαρίου πρόσθετη βοήθεια 25 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της Ουκρανίας, μαζί με την παροχή δύο αεροσκαφών τακτικής αερομεταφοράς C-130J και μιας ομάδας περίπου 45 ατόμων για να βοηθήσει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ.

    Ερωτηθείς από την βουλευτή του NDP, Lindsay Mathyssen, εάν η απάντηση από τα δυτικά έθνη στην ουκρανική σύγκρουση έχει με οποιονδήποτε τρόπο «παύση» στην Κίνα στις φιλοδοξίες της για την Ταϊβάν, ο Wright είπε ότι το Πεκίνο πρέπει να λάβει υπόψη του.

    «Θα ήλπιζα ότι με την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, και συγκεκριμένα του ΝΑΤΟ και της Δύσης, η Κίνα θα είχε σταματήσει οποιοδήποτε από τα αυταρχικά της σχέδια», είπε.
    Το Πεκίνο θεωρούσε από καιρό την Ταϊβάν ως αποσχισθείσα επαρχία, παρά το γεγονός ότι η Ταϊβάν είναι de facto ανεξάρτητη χώρα. Από τον Μάρτιο του 2019, το κινεζικό καθεστώς εντείνει τη στρατιωτική επιθετικότητα στην Ταϊβάν, στέλνοντας στρατιωτικά αεροσκάφη στη Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνας του νησιού (ADIZ).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιερουσαλήμ: Πάνω από 100 τραυματίες από συγκρούσεις Παλαιστινίων με Ισραηλινούς αστυνομικούς.

    Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ Παλαιστίνιων διαδηλωτών και Ισραηλινών αστυνομικών σήμερα το πρωί στην Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ. «Ενενήντα τραυματίες» διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Ιερουσαλήμ και «δεκάδες» έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, δήλωσε αξιωματούχος της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου.

    Από την πλευρά της η ισραηλινή αστυνομία έκανε λόγο για τουλάχιστον τρία μέλη της που έχουν τραυματιστεί. Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο Όρος του Ναού –όπως ονομάζεται η Πλατεία των Τεμενών στην παράδοση του ιουδαϊσμού– , κοντά στο τέμενος Αλ Άκσα, τον τρίτο ιερότερο τόπο του ισλάμ, μετά την πρωινή προσευχή. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι Παλαιστίνιοι άρχισαν να πετούν πέτρες και φωτοβολίδες, ενώ εκτίμησε σε 100 τους ταραξίες μεταξύ 12.000 πιστών.

    Πλάνα που δημοσίευσαν διεθνή δίκτυα από τα επεισόδια δείχνουν Ισραηλινούς αστυνομικούς να πετούν δακρυγόνα εντός του τεμένους Αλ-Άκσα, με το τελευταίο να έχει μετατραπεί σε «πεδίο μάχης».

    Η Πλατεία των Τεμενών βρίσκεται στην παλιά πόλη, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, τον παλαιστινιακό τομέα, που κατέχει το Ισραήλ από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967. Ο τομέας μετατρέπεται συχνά σε θέατρο συγκρούσεων μεταξύ της ισραηλινής αστυνομίας και Παλαιστινίων διαδηλωτών.

    Δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι αναμένονται σήμερα στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ για να προσευχηθούν στην Πλατεία των Τεμενών. Σήμερα εξάλλου ξεκινά και το Πάσχα, με το υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ να αναμένει στην Ιερουσαλήμ συνολικά 30.000 ξένους τουρίστες μόνο αυτή την εβδομάδα.
    Επιπλέον, και παρά την ένταση που επικρατεί έπειτα από μια σειρά φονικών επιθέσεων στο Ισραήλ, χιλιάδες χριστιανοί αναμένεται να ακολουθήσουν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή για τους καθολικούς, «τον δρόμο του σταυρού» στην Ιερουσαλήμ, τον δρόμο που είχε πάρει ο Χριστός κουβαλώντας τον σταυρό.

    Στην Ιερουσαλήμ, και κυρίως στην παλιά πόλη, αναμένεται ισχυρή παρουσία της αστυνομίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...