ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

07 Οκτωβρίου 2023

Ο Τ.Μπάιντεν επεκτείνει το τείχος στο Μεξικό: «Δεν είχα επιλογή» – Ν.Τραμπ: «Να ζητήσεις συγγνώμη»

 


ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕ ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΚΥΘΟΠΟΛΗ. "ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΡΑ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ". ΟΙ ΑΒΡΑΑΜΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ (Ιουδαϊσμός- Χριστιανισμός - Ισλαμισμός) ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ. ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ, ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΡΩΜΑΪΚΑ. Το "ελληνικό" υπουργείο Πολιτισμού δεν εκδήλωσε ούτε ενδιαφέρον, ούτε εξέφρασε αποτροπιασμό για τον βανδαλισμό από τον φανατικό ιουδαίο.

 





Αφού πολέμησε επί 4 χρόνια τον Ν.Τραμπ για την δημιουργία του τείχους στο Μεξικό για την αποτροπή εισόδου των παράνομων μεταναστών σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι «δεν είχε επιλογή» παρά μόνο να διαθέσει τα κονδύλια που είχαν εγκριθεί για την κατασκευή νέων τμημάτων του φράχτη αυτού στο Τέξας.

«Μου είπαν ότι δεν είχα επιλογή» είπε ο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.


Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε ότι εφόσον το Κογκρέσο έχει εγκρίνει νομοθεσία για την κατασκευή κάποιου πράγματος, είτε αυτό είναι ένα αεροπλανοφόρο είτε είναι ένας τοίχος, εκείνος δεν μπορεί να δηλώσει ότι δεν του αρέσει και δεν θα το πληρώσει.

Υπενθυμίζεται ότι το φαβορί των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024, ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν άργησε να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης Μπάιντεν δείχνει ότι «είχα δίκιο όταν κατασκεύασα 900 χιλιόμετρα (…) ενός πανέμορφου, ολοκαίνουριου τείχους» έγραψε στην πλατφόρμα Truth Social.

«Θα ζητήσει συγγνώμη ο Τζο Μπάιντεν από εμένα και την Αμερική επειδή άργησε τόσο πολύ να αντιδράσει και επέτρεψε να κατακλυσθεί η χώρα μας από 15 εκατομμύρια παράνομους μετανάστες, προερχόμενους από άγνωστα μέρη;» πρόσθεσε.

Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης σχολιάστηκε από τον πρόεδρο του Μεξικού, τον Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος την χαρακτήρισε «πισωγύρισμα».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

30 σχόλια:

  1. Μάχες διεξάγονται σε 22 περιοχές γύρω από την Γάζα ανακοίνωσαν οι Ισραηλινοί.
    Το νούμερο 2 της Χαμάς, Σάλεχ Αλ Αρούρι, δήλωσε ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα, την οποία περιέγραψε ως «το καλύτερο σενάριο για εμάς ώστε να επιλύσουμε τη σύγκρουση εναντίον του εχθρού».

    Ακόμη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Shehab, ο Αλ Αρούρι, δήλωσε ότι «η μάχη που ξεκίνησε έχει στόχο την ελευθερία του λαού μας και το δικαίωμά μας να είμαστε ελεύθεροι και ασφαλείς σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα».

    «Αυτή δεν είναι μια καταδρομική επιχείρηση. Είναι μια ολοκληρωτική μάχη. Σκοπεύουμε οι μάχες να έχουν συνέχεια και το μέτωπο να επεκταθεί» προειδοποίησε και συνέχισε λεγοντας ότι η Χαμάς είναι έτοιμη για «το χειρότερο σενάριο».


    «Όλα τα σενάρια είναι πλέον πιθανά και είμαστε έτοιμοι για μια ισραηλινή χερσαία εισβολή», ανέφερε και σημείωσε ότι το Ισραήλ σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη.

    Έχουμε αρκετούς Ισραηλινούς αιχμαλώτους για να απελευθερώσουμε όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους
    Ο Αλ Αρούρι παραδέχεται ότι η Χαμάς έχει αιχμαλωτίσει αρκετούς Ισραηλινούς και αυτό ώστε να ασκήσει πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση και να προχωρήσει στην απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.

    «Καταφέραμε να σκοτώσουμε και να αιχμαλωτίσουμε πολλούς Ισραηλινούς στρατιώτες. Οι μάχες συνεχίζονται ακόμη. Όσον αφορά τους αιχμαλώτους μας, σας λέω ότι η ελευθερία σας διαφαίνεται σε μεγάλο βαθμό. Με αυτά που έχουμε στα χέρια μας θα σας αφήσουμε ελεύθερους. Όσο συνεχίζονται οι μάχες, τόσο θα αυξάνεται ο αριθμός των αιχμαλώτων», σχολίασε.

    Ο ίδιος, υποστήριξε ότι βρίσκονται και ανώτεροι αξιωματικοί του ισραηλινού στρατού στα χέρια της Χαμάς.

    «Υπάρχουν πολλοί Παλαιστίνιοι νεκροί και πολλοί Ισραηλινοί νεκροί, καθώς και αιχμάλωτοι, και η μάχη βρίσκεται ακόμη στο αποκορύφωμά της», συμπλήρωσε.

    «Η Χαμάς είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα», κατέληξε το νούμερο 2 της Χαμάς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα όπλα με τα οποία η Χαμάς κτύπησε το Ισραήλ: Ιδιοκατασκευές με πρωτόγονα υλικά και ελάχιστη ακρίβεια αλλά υψηλή ψυχολογική αξία.
    Δεν έχουν στρατιωτική αξία αλλά περισσότερο ψυχολογική.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Διαβολική πόλη» χαρακτήρισε την Γάζα ο Μ.Νετανιάχου! – «Θα αλλάξουμε τα πάντα στη Γάζα για τα επόμενα 50 χρόνια» λέει ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκληρές μάχες μέσα στις ισραηλινές πόλεις επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπος του Ισραήλ: «Πολεμάμε τους εισβολείς».
    «Έχουν εισβάλει εκατοντάδες ένοπλοι κι έχουν οχυρωθεί».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διάγγελμα Τ.Μπάιντεν: «Η υποστήριξη της κυβέρνησής μου στο Ισραήλ είναι ακλόνητη».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΛΟΝΙ: «Δεν πρέπει να υπερισχύσει ο τρόμος – Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα».
    «Πρόκειται για μια άνανδρη και βίαιη επίθεση».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανηγυρισμοί στην Κωνσταντινούπολη για την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ.
    Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από Τέμενος Φατίχ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ιράν: «Συγχαίρουμε την Χαμάς για την μεγαλύτερη επίθεση που εξαπέλυσε ποτέ κατά του Ισραήλ».
    «Να συνεχίσουν μέχρι την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και της Ιερουσαλήμ».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tαπείνωση για το Ισραήλ: Η Χαμάς αιχμαλώτισε στρατηγό της IDF!
    Ήταν ο πρώην διοικητής των δυνάμεων στον τομέα της Γάζας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κ.Σακελλαροπούλου για πόλεμο στο Ισραήλ: «Καταδικάζουμε τις φρικτές πράξεις μίσους και βίας».
    «Είμαστε αλληλέγγυοι με το Ισραήλ».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. K.Μητσοτάκης: «Καταδικάζω σθεναρά τη σημερινή αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση κατά του Ισραήλ».
    «Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και υποστηρίζουμε πλήρως το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΥΡΙΖΑ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή επίθεση της Χαμάς σε βάρος του Ισραήλ».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ν.Δένδιας για πόλεμο στο Ισραήλ: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χαμάς».
    «Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΚΕ: «Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφωνία των Ελλήνων ακροδεξιών, ως συνήθως, για την Γάζα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ισπανία: Επιτυχής η δοκιμαστική εκτόξευση επαναχρησιμοποιήσιμου πυραύλου Miura-1 από την PLD Space.
    Βίντεο από το κέντρο ελέγχου της αποστολής δείχνει τον ενθουσιασμό που επικράτησε καθώς ο πύραυλος υψωνόταν στον νυχτερινό ουρανό της Ουέλβα.
    Τον επαναχρησιμοποιήσιμο πύραυλό της Miura-1 από βάση της Ουέλβα στη νοτιοδυτική Ισπανία εκτόξευσε σήμερα η ισπανική αεροδιαστημική εταιρία PLD Space, δίνοντας νέα πνοή στις ευρωπαϊκές διαστημικές φιλοδοξίες.

    Η δοκιμαστική εκτόξευση στέφθηκε με επιτυχία ύστερα από δύο προηγούμενες απόπειρες που ματαιώθηκαν στο παρά πέντε. Ο πύραυλος Miura-1 (σ.σ. πήρε το όνομα της διάσημης ράτσας ταύρων Μιούρα) έχει το ύψος ενός τριώροφου κτιρίου και μπορεί να μεταφέρει φορτίο βάρους 100 κιλών.

    Βίντεο από το κέντρο ελέγχου της αποστολής δείχνει τον ενθουσιασμό που επικράτησε καθώς ο πύραυλος υψωνόταν στον νυχτερινό ουρανό της Ουέλβα, με τους υπευθύνους να ζητωκραυγάζουν και να αλληλοσυγχαίρονται.

    Τον περασμένο Μάιο, η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης του πυραύλου Miura-1 ματαιώθηκε λόγω ισχυρών ανέμων. Μια δεύτερη απόπειρα, τον Ιούνιο, απέτυχε εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.
    Η σημερινή δοκιμαστική εκτόξευση ήταν η πρώτη από τις δύο προγραμματισμένες υποτροχιακές αποστολές. Αναλυτές επισημαίνουν πως το μεγάλο στοίχημα για την PLD Space είναι η ανάπτυξη ενός μεγαλύτερου πυραύλου, του Miura-5, που σχεδιάζεται για να μεταφέρει δορυφόρους. Η παρθενική αποστολή του Miura-5 αναμένεται το 2025.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, Άσκηση «Πέλεκυς«: Μόνο τα 35 από τα 130 ελικόπτερα μπορούν να πετάξουν από την καταστροφή του Στεφανοβίκειου!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για πρώτη φορά στην ιστορία κατασκευάστηκε όπλο με πυρηνικό κινητήρα! – Β.Πούτιν: «Είναι υπερηχητικός πύραυλος cruise».
    Θα έχει απεριόριστη ακτίνα δράσης, δηλαδή μπορεί να πετά... για πάντα! - Κωδική ονομασία Skyfall του έδωσε το ΝΑΤΟ - Θα φέρει συμβατική ή πυρηνική κεφαλή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τη μήνυση κατά του πρώην δικηγόρου του ΙΟΥΔΑΙΟΥ Μάικλ Κοέν απέσυρε ο Ν.Τραμπ.
    Ο Τραμπ επρόκειτο να κληθεί να καταθέσει από συνηγόρους του Κόεν τη Δευτέρα.
    Ο Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τη μήνυση και αγωγή την οποία είχε υποβάλει εναντίον του πρώην δικηγόρου Μάικλ Κοέν.

    Ο Τραμπ υπέβαλε την αγωγή εναντίον του για χρόνια πιστού δικηγόρου του, ανθρώπου εξ απορρήτων του, τη 12η Απριλίου, απαιτώντας τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο ευρώ από τον ποινικολόγο επειδή κατέθεσε εναντίον του ενώπιον σώματος ενόρκων δικαστηρίου του Μανχάταν, που τελικά άσκησε δίωξη στον πρώην αρχηγό του κράτους.


    Ο Τραμπ επρόκειτο να κληθεί να καταθέσει από συνηγόρους του Κόεν τη Δευτέρα.
    Η νομική ομάδα του αντιδίκου του καλωσόρισε την απόφαση του πρώην προέδρου να εγκαταλείψει την αγωγή.

    Τον Μάιο, ζήτησε από δικαστήριο να απορρίψει τη μήνυση και αγωγή, στην οποία είδε «καταχρηστική ενέργεια» με σκοπούς «την εκδίκηση» και «τον εκφοβισμό μάρτυρα». Η πλευρά του Κόεν επανέλαβε χθες πως η μήνυση και αγωγή ήταν απλά προσπάθεια εκφοβισμού και τακτική αντεκδίκησης.

    Προσωρινή αναστολή

    Εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η νομική μάχη του με τον Κόεν απλά αναστέλλεται προσωρινά εξαιτίας των υπολοίπων υποθέσεών του και θα ξαναρχίσει αργότερα.

    Ο πρώην πρόεδρος παραμένει παρά τα προβλήματά του με τη δικαιοσύνη ο επικρατέστερος διεκδικητής για το χρίσμα του κόμματός του, των Ρεπουμπλικάνων, ώστε να είναι ο υποψήφιος του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

    Ο Μάικλ Κόεν εξέτισε μέρος της τριετούς ποινής φυλάκισης που του επιβλήθηκε αφού ομολόγησε το 2018 την ενοχή για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών και φοροδιαφυγή. Το βιβλίο που εξέδωσε το 2020 υπό τον τίτλο Disloyal: A Memoir (αμετάφραστο στα ελληνικά) έγινε μπεστ σέλερ υπ’ αρ. 1 των New York Times.
    Στη μήνυση ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μ.Κόεν πως παραβίασε τους κανόνες όσον αφορά τον εμπιστευτικό χαρακτήρα της επικοινωνίας δικηγόρων με τους εντολείς τους, ότι διέσπειρε ψεύδη σε εμφανίσεις του και ότι προσέβαλε την τιμή και την υπόληψή του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καταυλισμός προσφύγων στη Σάμο: Παλαιστίνιοι πρόσφυγες πανηγυρίζουν την επίθεση της Χαμάς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα προς το Ισραήλ προγραμματίζονται 20 πτήσεις για τη μεταφορά 5.000 Ισραηλινών που βρίσκονται στην Ελλάδα και πρέπει να παρουσιαστούν ως έφεδροι στη χώρα τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. «Τούρκος»: «Είμαστε απόγονοι απαχθέντων και εξισλαμισθέντων Ελλήνων και Αρμενίων…». tourkikanea.gr
    https://tourkikanea.gr/wp-content/uploads/2023/08/%CE%94%CE%9D%CE%91.mp4?_=1
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας: «Δεν θα μπορέσουν να εξαφανίσουν το εβραϊκό κράτος από τον χάρτη».
    «Οι Ισραηλινοί πολίτες και στρατιώτες αντιμετωπίζουν ενωμένοι την επίθεση αυτή».
    Την αμέριστη συμπαράστασή του στον λαό του Ισραήλ, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, εκφράζει με ανακοίνωση του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει

    Όπως αναφέρει: «50 χρόνια μετά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, το Ισραήλ αμύνεται απέναντι σε μια γενικευμένη επίθεση στυγνών δολοφόνων ισλαμιστών που στόχο έχουν τη ζωή και την ασφάλεια των Ισραηλινών πολιτών μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, επιχειρώντας να υλοποιήσουν το διακηρυγμένο στόχο τους να εξαφανίσουν το Εβραϊκό κράτος από τον χάρτη. Δεν θα το πετύχουν!».
    Οι Ισραηλινοί πολίτες και στρατιώτες αντιμετωπίζουν ενωμένοι την επίθεση αυτή και οι Έλληνες Εβραίοι στεκόμαστε δίπλα τους και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των δεκάδων ανθρώπων που δολοφονήθηκαν ή τραυματίστηκαν από τους δολοφόνους της Χαμάς. Είμαστε με το Ισραήλ!», καταλήγει η ανακοίνωση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  24. Ο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Μοσάντ για δήλωσε ότι απόλυτος ήταν ο αιφνιδιασμός του Ισραήλ από την επίθεση της Χαμάς.

    Ο πρώην αρχηγός της Μοσάντ Εφραίμ Χαλεβί δήλωσε στο CNN ότι «δεν είχαμε καμία προειδοποίηση και ήταν απόλυτη έκπληξη αυτός ο πόλεμος». Αυτό που συνέβη ήταν «πέρα από κάθε φαντασία» με την μαζική επίθεση της Χαμάς.

    «Ο αριθμός των πυραύλων που έχουν εκτοξεύσει μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες είναι πάνω από 3.000. Αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία δεν γνωρίζαμε ότι είχαν αυτή την ποσότητα πυραύλων και σίγουρα δεν περιμέναμε ότι θα ήταν τόσο αποτελεσματικοί όσο σήμερα», είπε.

    Ήταν, όπως διευκρίνισε ο ίδιος μια «μοναδική επίθεση», κατά την οποία και για πρώτη φορά που η Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας κατάφερε να “εισχωρήσει βαθιά στο Ισραήλ και να πάρει τον έλεγχο χωριών».

    «Ως επιχείρηση, δυστυχώς, νομίζω ότι ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και καλά συντονισμένη» συνέχισε.

    Όπως είπε οι ρουκέτες κατασκευάστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας αφού «εισήχθησαν λαθραία από τη θάλασσα» και ότι η Χαμάς μάλλον εκπαιδεύτηκε στη χρήση τους χωρίς το Ισραήλ να πάρει είδηση.

    «Δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα για το τι συνέβαινε», κατέληξε.

    “Το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός αναγκάζεται να ανακοινώνει νωρίς το πρωί ότι οι πόλεις στη μεθόριο με τη Γάζα βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς αποτελεί απίστευτη ντροπή για τον ισχυρότερο στρατό της Μέσης Ανατολής” σημειώνει αρθρογράφος του Spiegel.
    “Κανείς στο Ισραήλ δεν θα μπορούσε να φανταστεί μια τέτοια κατάσταση, και σίγουρα όχι στα σύνορα με τη Γάζα”. Και η ισραηλινή Haaretz το εκφράζει πιο καθαρά: “Η νίκη της Χαμάς αποτελεί αποτυχία του Ισραήλ σε μαζική κλίμακα”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  25. Ο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Μοσάντ για δήλωσε ότι απόλυτος ήταν ο αιφνιδιασμός του Ισραήλ από την επίθεση της Χαμάς.

    Ο πρώην αρχηγός της Μοσάντ Εφραίμ Χαλεβί δήλωσε στο CNN ότι «δεν είχαμε καμία προειδοποίηση και ήταν απόλυτη έκπληξη αυτός ο πόλεμος». Αυτό που συνέβη ήταν «πέρα από κάθε φαντασία» με την μαζική επίθεση της Χαμάς.

    «Ο αριθμός των πυραύλων που έχουν εκτοξεύσει μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες είναι πάνω από 3.000. Αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία δεν γνωρίζαμε ότι είχαν αυτή την ποσότητα πυραύλων και σίγουρα δεν περιμέναμε ότι θα ήταν τόσο αποτελεσματικοί όσο σήμερα», είπε.

    Ήταν, όπως διευκρίνισε ο ίδιος μια «μοναδική επίθεση», κατά την οποία και για πρώτη φορά που η Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας κατάφερε να “εισχωρήσει βαθιά στο Ισραήλ και να πάρει τον έλεγχο χωριών».

    «Ως επιχείρηση, δυστυχώς, νομίζω ότι ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και καλά συντονισμένη» συνέχισε.

    Όπως είπε οι ρουκέτες κατασκευάστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας αφού «εισήχθησαν λαθραία από τη θάλασσα» και ότι η Χαμάς μάλλον εκπαιδεύτηκε στη χρήση τους χωρίς το Ισραήλ να πάρει είδηση.

    «Δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα για το τι συνέβαινε», κατέληξε.

    “Το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός αναγκάζεται να ανακοινώνει νωρίς το πρωί ότι οι πόλεις στη μεθόριο με τη Γάζα βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς αποτελεί απίστευτη ντροπή για τον ισχυρότερο στρατό της Μέσης Ανατολής” σημειώνει αρθρογράφος του Spiegel.
    “Κανείς στο Ισραήλ δεν θα μπορούσε να φανταστεί μια τέτοια κατάσταση, και σίγουρα όχι στα σύνορα με τη Γάζα”. Και η ισραηλινή Haaretz το εκφράζει πιο καθαρά: “Η νίκη της Χαμάς αποτελεί αποτυχία του Ισραήλ σε μαζική κλίμακα”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. «Δεύτερες» σκέψεις των Ισραηλινών για εισβολή στη Γάζα: Μέχρι και 50.000 νεκρούς ισραηλινούς μπορεί να στοιχίσει η επιχείρηση.
    Η πόλη κατοικείται από πάνω από 2 εκατ. ανθρώπους - 200.000 σε μάχιμη ηλικία μεταξύ 18-40 ετών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1974.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εβραίοι από την Ελλάδα και το Εξωτερικό απαίτησαν και πέτυχαν από την μαφιόζικη πολιτική τάξη και μια διεφθαρμένη δικαιοσύνη, να φυλακιστεί το τρίτο πολιτικό Κόμμα της Ελλάδος και να στερηθούν πολιτικών Δικαιωμάτων εκατοντάδες χιλιάδες 'Έλληνες.
    Οι Εβραίοι είναι αυτοί που ελέγχουν σχεδόν τις περισσότερες ΜΚΟ στην Ελλάδα και κάνουν τα πάντα για να εισβάλουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη οι ορδές των ισλαμιστών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Στο Χ, πρώην Twitter, ο Ραγκίπ Σοϊλού, επικεφαλής του γραφείου του Middle East Eye, ένός ανεξάρτητα χρηματοδοτούμενου ψηφιακού ειδησεογραφικού οργανισμού με ιστορίες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, δημοσιεύει ένα βίντεο με πολύ σκληρές εικόνες. Πάνοπλοι Παλαιστίνιοι με αλεξίσφαιρα μπαίνουν στη μεθοριακή διάβαση του Ερέζ, σκοτώνουν ανύποπτους Ισραηλινούς στρατιώτες σχεδόν στον ύπνο και εισέρχονται στην ισραηλινή πλευρά. Στην ισραηλινή τηλεόραση φοβισμένοι κάτοικοι των χωριών στα σύνορα με τη Γάζα περιγράφουν τα γεγονότα κλαίγοντας. Κάποιος βλέπει με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια, μαχητές της Χαμάς να προελαύνουν ανεξέλεγκτα στους δρόμους και να πυροβολούν ό,τι βλέπουν γύρω τους. Άλλοι τρέχουν για να σωθούν.

    «Ντροπή για τον ισραηλινό στρατό»
    Μια γυναίκα κλαίει, είδε τους Παλαιστίνιους ένοπλους της Χαμάς να μπαίνουν στο σπίτι των παππούδων της και λέει ότι έκτοτε δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί τους. Και σχεδόν όλοι δηλώνουν εξοργισμένοι που ακόμη και ώρες μετά την αιφνιδιαστική επίθεση των ισλαμιστών δεν υπάρχουν στρατιώτες για να τους υπερασπιστούν. Ακόμη και οι δημοσιογράφοι είναι οργισμένοι. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έναν ρεπόρτερ που την ώρα του ζωντανού ρεπορτάζ οργίζεται και ρωτά, γιατί κανείς από την ηγεσία της χώρας δεν εμφανίζεται για να δώσει θάρρος στο λαό χαρακτηρίζοντας αυτήν την απουσία ως ένδειξη απελπισίας. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι τρέχει, πώς είναι δυνατόν εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς να έχουν προωθηθεί τόσο βαθιά στη χώρα και να μην υπάρχει στρατός για να τους σταματήσει. “Το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός αναγκάζεται να ανακοινώνει νωρίς το πρωί ότι οι πόλεις στη μεθόριο με τη Γάζα βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς αποτελεί απίστευτη ντροπή για τον ισχυρότερο στρατό της Μέσης Ανατολής” σημειώνει αρθρογράφος του Spiegel. “Κανείς στο Ισραήλ δεν θα μπορούσε να φανταστεί μια τέτοια κατάσταση, και σίγουρα όχι στα σύνορα με τη Γάζα”. Και η ισραηλινή Haaretz το εκφράζει πιο καθαρά: “Η νίκη της Χαμάς αποτελεί αποτυχία του Ισραήλ σε μαζική κλίμακα”.

    Η Χαμάς μόνο τις πρωινές ώρες εκτόξευσε περισσότερες από 2.200 ρουκέτες. Στον πόλεμο της Γάζας το 2014, που διήρκεσε 51 ημέρες, ο συνολικός αριθμός ήταν λίγο πάνω από 4.500 ρουκέτες. Ο κίνδυνος όλα αυτά τα χρόνια υποβαθμίστηκε και οι ισλαμιστές της Χαμάς κατάφερναν να ενισχυθούν παρά τις πολλές στρατιωτικές συγκρούσεις που είχαν με τους Ισραηλινούς. Αναλυτές εκτιμούν ότι είναι μάλλον περιορισμένες οι δυνατότητές τους να γίνουν επικίνδυνοι και να πλήξουν την ύπαρξη του Ισραήλ σε σύγκριση με τη σιιτική Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Αυτήν τη φορά όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ο πόλεμος, όπως τον αποκάλεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου, που ξεκίνησε τόσο αιφνιδιαστικά, δεν θα έχει ένα γρήγορο τέλος και οι επιπτώσεις θα ξεπεράσουν τα γεωγραφικά όρια της διένεξης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μέσα στο Λονδίνο του Πακιστανού δημάρχου: πανηγυρισμοί Παλαιστινίων για την επίθεση της Χαμάς. Ο Ρότσιντ τους έφερε στο Λονδίνο.
    Η αστυνομία του Λονδίνου αύξησε τις περιπολίες της σε συνοικίες της βρετανικής πρωτεύουσας έπειτα από «μια σειρά επεισοδίων που σχετίζονται με τη σύγκρουση» στο Ισραήλ και τη Γάζα, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

    «Είμαστε ενήμεροι για μια σειρά περιστατικών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στο Ισραήλ και στα σύνορα της Γάζας», έγραψε σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για αυτά τα περιστατικά.

    «Η αστυνομία έχει αυξήσει τις περιπολίες σε συγκεκριμένα σημεία του Λονδίνου για να εξασφαλίσει μια ορατή παρουσία και να καθησυχάσει τις κοινότητές μας», πρόσθεσε.

    Ο υπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ ανήρτησε ένα βίντεο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X που δείχνει ανθρώπους να κυματίζουν παλαιστινιακές σημαίες στο δρόμο και να κορνάρουν με τα αυτοκίνητά τους.

    «Αυτοί οι αποκρουστικοί άνθρωποι εξυμνούν τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χαμάς, μιας απαγορευμένης οργάνωσης», έγραψε. «Δεν υπάρχει χώρος για αυτό στο Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε.
    Στο δελτίο Τύπου της, η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές «για να πληροφορηθεί όλες τις ανησυχίες της».

    «Όποιος αντιμετωπίζει απειλητική συμπεριφορά ή ανησυχεί για την ασφάλειά του, καλείται να επικοινωνήσει με την αστυνομία», σημειώνει.

    Ένας δημοσιογράφος του AFP παρατήρησε αυξημένα μέτρα ασφαλείας γύρω από μια συναγωγή στο βορειοδυτικό Λονδίνο.
    Ζ.Π.




    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...