ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Μαρτίου 2021

ΕΝΑΜΙΣO ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821. ΝΑΟΥΣΑ - ΧΙΟΣ - ΖΑΛΟΓΓΟ - ΨΑΡΑ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ. ΜΕ ΑΙΜΑ ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΟΡΘΙΟΙ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΑΜΕ ΚΡΑΤΟΣ. ΤΙΜΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΙΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  2ο ιστολόγιο 12ου Νηπιαγωγείου Γλυφάδας,Θράκης1-3,Ελληνικό  Αττικής,2109621514 » Blog Archive » Η ελληνική σημαία

 

 

 

 

 

 

 

1821 – 2021. 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ. ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΙΨΗ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΓΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 


 

 

ΧΙΟΣ:  ΟΣΤΑ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  200.000  ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

ΑΝΤΡΕΣ  ΚΑΙ  ΓΥΝΑΙΚΕΣ,  ΝΕΟΙ  ΚΑΙ  ΓΕΡΟΝΤΕΣ,  ΒΡΕΦΟΙ ΚΑΙ  ΝΗΠΙΑ,  ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ  Ή ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ  ΣΑΝ  ΔΟΥΛΟΙ.

 

 

ΑΙΩΝΙΑ  Η  ΜΝΗΜΗ  ΤΟΥΣ

 

 

 

Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!


 

 

 

 

Το ολοκαύτωμα της Νάουσας: Γραικυλισμός-Αντισημιτισμός σημειώσατε 1 |  Πάρε-Δώσε 

O ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΟ «ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ» ΚΑΙ Η ΝΑΟΥΣΑ

 

 

 
Η μηχανή του χρόνου για τις σφαγές της Χίου | Alithia.gr | online ενημέρωση  για τη Χίο | ΑΛΗΘΕΙΑ | ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΝΕΑ | ΧΙΟΣ | Eιδήσεις Χίος

30 ΜΑΡΤΙΟΥ 1822, ΠΡΙΝ 195 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

 

 



ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΕΔΩ ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ.

 

 

«Τούτο το λόγο θα σας πω

δεν έχω άλλο κανένα

μεθύστε με τ’ αθάνατο

κρασί του Εικοσιένα!»

Κωστής Παλαμάς

 

«Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

34 σχόλια:

  1. Ελλάδα ή Πόρτο Ρίκο; Σε ηγέτη «μπανανίας» παρέπεμψε η επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ.
    Θλίψη σε πλήθος Ελλήνων προκάλεσε η χθεσινή εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού στο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «Αϊζενχάουερ», αφού τους έκανε να αισθάνονται σαν κάτοικοι μπανανίας της Λατινικής Αμερικής ή προτεκτοράτου της Καραϊβικής.
    Ειδικά το στιγμιότυπο όπου ο πρωθυπουργός που εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό συναντιέται στο αεροπλανοφόρο με χαμηλόβαθμους Αμερικανούς ναύτες (οι οποίοι τον αντιμετώπιζαν με χαλαρότητα) φορώντας το καπελάκι που του έδωσαν και ένα φτηνό αναμνηστικό άλμπουμ προκαλεί κατάθλιψη για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα.
    Μάλιστα το αεροπλανοφόρο δεν έδεσε στον Πειραιά αλλά στην Κρήτη. Με λίγα λόγια ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μπήκε σε αεροπλάνο και πήγε μέχρι την Κρήτη για να συναντήσει χαμηλόβαθμους ναύτες των ΗΠΑ.
    Αν αυτό δεν δίνει εικόνα ηγέτη μπανανίας της Λατινικής Αμερικής τότε δεν ξέρουμε τι δίνει. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί αποκαλεί τους Έλληνες «ζητιάνους» πρώην στέλεχος της πρεσβείας των ΗΠΑ.
    Εμείς προσωπικά δεν θυμόμαστε άλλος πρωθυπουργός να έχει ανεβεί σε πλοίο του Ναυτικού των ΗΠΑ για να συναντηθεί με... χαμηλόβαθμο προσωπικό. Δηλαδή ο ανθυπασπιστής του Ναυτικού των ΗΠΑ είναι ίσος με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας;
    Επίσης τον συνόδευαν ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, μάλλον για να μη χάσουν κι αυτοί «την τιμή», ενώ παρών ήταν φυσικά ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μητσοτάκης σύγκρινε την Επανάσταση του 1821 με την εκστρατεία του εμβολιασμού!
    «Ελευθερία ονομάζεται και η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό» δήλωσε ο Κ.Μητσοτάκης.
    Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 γιορτάζει σήμερα η Ελλάδα, εξαιτίας της οποίας κατάφερε να απελευθερωθεί από τον τουρκικό ζυγό.
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμα του μετά την έπαρση της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη συνέκρινε τον αγώνα των πολεμιστών του 1821 και τη μάχη για Ελευθερία με... την εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.
    «Εφέτος, η 25η Μαρτίου είναι μοναδική. Αλλά και ξεχωριστή, καθώς μας βρίσκει στην τελική μάχη με την πανδημία. Με τις δυσκολίες πολλές, όμως ορατή πλέον τη νίκη. Άλλωστε, και η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό Ελευθερία ονομάζεται», είπε ο Κ.Μητσοτάκης.
    Ενώ ο πρωθυπουργός συνέχισε «η χώρα μας βγαίνει ισχυρότερη από αυτή την περιπέτεια: Με ενωμένη την κοινωνία, ανθεκτική την οικονομία και αποτελεσματικότερο το κράτος. Και επιπλέον, με δυνατούς δεσμούς εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Πολιτεία και τους Πολίτες».
    Προσθέτοντας πως «στην αυγή του τρίτου αιώνα ελεύθερης ζωής, οι Έλληνες κρατούν ψηλά το κεφάλι που σήκωσαν γενναία οι πρόγονοί τους. Σήμερα οι προκλήσεις είναι διαφορετικές, όμως η αποφασιστικότητά μας παραμένει ίδια. Το στοίχημα της γενιάς μας είναι 200 χρόνια μετά την «Επανάσταση της Εθνικής Ανάστασης» να γίνει η «Επανάσταση της Εθνικής Ανάταξης». Με την Ελλάδα και πάλι πρωταγωνίστρια των καιρών».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΔΕ σε βάρος υπολοχαγού γιατί... φώναξε συνθήματα σε βάρος της Τουρκίας σε στρατόπεδο της Λέσβου!
    Διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος υπολοχαγού γιατί φώναξε συνθήματα σε βάρος της Τουρκίας σε στρατόπεδο της Λέσβου, τα οποία χαρακτηρίστηκαν από την καταγγελία ως «εθνικιστικά και ρατσιστικά».
    Σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρίας Κομνηνακα, το υπουργείο Άμυνας διενήργησε ΕΔΕ και θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων.
    Συγκεκριμένα, έγινε καταγγελία πως υπολοχαγός ξεκίνησε να φωνάζει συνθήματα για να τον ακολουθήσουμε, ανάμεσα στα οποία ήταν: «Ήταν ένα καράβι, ένα αρματαγωγό, από το Βόλο σάλπαρε να σπείρει πανικό. Πάει παραλία, στην Μικρά Ασία, να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία».
    Αναλυτικά:
    Η απάντηση του Υπουργού στην ερώτηση της Μαρίας Κομνηνάκας για τα συνθήματα σε στρατόπεδο της Λέσβου:
    «Απάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 4704/02-03-2021) με θέμα: «Απαράδεκτη εκφώνηση εθνικιστικών και ρατσιστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα της Λέσβου»
    Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Απαράδεκτη εκφώνηση εθνικιστικών και ρατσιστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα της Λέσβου», σας γνωρίζω ότι για το εν λόγω συμβάν στο Στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΜΑΡΙΝΕΛΛΗ ΙΩΑΝΝΗ», διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα.
    Επί τη βάσει του πορίσματος της ανωτέρω ΕΔΕ, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων για την απορρέουσα πειθαρχική ευθύνη του στελέχους που εκτελούσε καθήκοντα οργάνου υπηρεσίας στη Μονάδα, όπου εκδηλώθηκε το συμβάν.
    Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω γεγονός αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και δεν έχει σημειωθεί παρόμοιο συμβάν σε άλλο στρατόπεδο της Λέσβου και εν γένει της επικράτειας.
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν έχει φοβίσει κανέναν» είπε 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821.
    Μία απολύτως λανθασμένη δήλωση από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει και της Επετείου της Επανάστασης του 1821, καθώς υποστήριξε ότι «η Ελλάδα δεν έχει φοβίσει ποτέ κανέναν».
    Μία δήλωση που δείχνει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ανιστόρητος, αφού η χώρα μας είχε πάντα διεκδικήσεις σε Βόρεια Ήπειρο, Μικρά Ασία, Σκόπια κτλ. Άλλωστε μέχρι και το 1922 υπήρχε η ιδέα της Μεγάλης Ελλάδας.
    Αλλά και μέχρι το 1974 η Ελλάδα είχε διεκδικήσεις σε εδάφη. Επιπλέον ακόμα και μετέπειτα και συγκεκριμένα στις αρχές της δεκαετίας του 90' η χώρα μας είχε διεκδικήσεις σε εδάφη στα Σκόπια και συγκεκριμένα για επέκταση μέχρι το Μοναστήρι.
    Ουσιαστικά τα μοναδικά χρόνια που κανένας δεν φοβάται την Ελλάδα είναι τα χρόνια των Μνημονίων, όταν και τέθηκε υπό ξένη δημοσιονομική κατοχή. Οπότε καλό θα ήταν να μην έχει το «φοβικό» σύνδρομο της «μικρής Ελλάδας» (όπως την είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα) ο Κ.Μητσοτάκης.
    Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός μία μέρα πριν τη συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική Επανάσταση, και την παλιγγενεσία του Έθνους των Ελλήνων, που αποτίναξε τον τουρκικό ζυγό.
    Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός σε κοινές δηλώσεις του με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη μετά τη συνομιλία στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε αναφερόμενος στην Τουρκία:
    «Η Ελλάδα δεν έχει φοβίσει κανένα, αλλά δεν φοβάται και κανένα».
    Επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε πως στο αυριανό συμβούλιο Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να επιμείνουν στην πολιτική διττής προσέγγισης απέναντι στην Τουρκία. Ο ίδιος είπε πως οι δύο ηγέτες χαιρέτισαν τα συμπεράσματα της έκθεσης Μπορέλ και σημείωσε πως προς το παρόν στην νοτιανατολική Μεσόγειο έχει αποσύρει τα πλοία της από την ΑΟΖ.
    «Δεν είναι ασήμαντο γεγονός, απομένει να αποδειχθεί ότι θα έχει διάρκεια. Να βεβαιώσει ότι δεν πρόκειται για ένα ελιγμό» σημείωσε. Πρόσθεσε δε πως «Η Τουρκία ή θα ακολουθήσει τον δρόμο του Διεθνούς Δικαίου ή αν επιλέξει τον δρόμο της παραβατικότητας αυτό θα οδηγήσει σε συνέπειες»,
    Μα μόνο αυτή η δήλωση από μόνη της αποδεικνύει πως η κυβέρνηση φοβάται και την ώρα που η Άγκυρα υβρίζει την Ελλάδα συστηματικά, η ελληνική πολιτική ηγεσία δεν τολμά (σσ. δηλαδή φοβάται) να πει ούτε ένα «δε φοβόμαστε» σκέτο χωρίς να το «νερώσει»!
    Αυτό βέβαια δεν ισχύει για το στράτευμα του οποίου του ηθικό, το φρόνημα και η αποφασιστικότητα είναι υψηλά.
    Να υπενθυμίσουμε στον κ. πρωθυπουργό πως η πρώτη φράση του Ύμνου εις την Ελευθερία λέει: «Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την ΤΡΟΜΕΡΗ» και πως υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην ιστορία που η Ελλάδα φόβισε τους εχθρούς που την σκλάβωναν ή την επιβουλεύονταν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821.
    Μπάιντεν για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: «Οι πατέρες του Έθνους μας εμπνεύστηκαν από την Αρχαία Ελλάδα».
    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κατά την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας γιορτάζουμε την ιστορία και τις αξίες που ενώνουν τις ΗΠΑ και την Ελληνική Δημοκρατία. Οι πατέρες του έθνους μας άντλησαν έμπνευση από το παράδειγμα της αρχαίας Ελλάδας κατά τη σύνταξη του Συντάγματός μας και το σχηματισμό της πρώτης σύγχρονης δημοκρατίας του κόσμου. Λίγες δεκαετίες αργότερα Αμερικανοί φιλέλληνες υπερασπίστηκαν την προσπάθεια της Ελλάδας για ανεξαρτησία, σφυρηλατώντας μια στενή σχέση μεταξύ των λαών μας που άνθισε τα επόμενα χρόνια».
    Για να προσθέσει: «Μαζί, θα συνεχίσουμε να ανεβάζουμε ψηλά τον πυρσό της δημοκρατίας, όποιες προκλήσεις κι αν βρεθούν στο διάβα μας».
    «Πριν από 200 ακριβώς χρόνια, αντλώντας έμπνευση από τα ίδια ιδανικά της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης και της παθιασμένης πίστης στη δημοκρατία που πυροδότησε την Αμερικανική Επανάσταση, ο ελληνικός λαός κήρυξε την ανεξαρτησία του. Σήμερα, οι Αμερικανοί ενώνονται με τους Έλληνες για τον εορτασμό της δημιουργίας του σύγχρονου ελληνικού κράτους - και γιορτάζουν δύο αιώνες διαρκούς φιλίας μεταξύ των εθνών μας.
    Την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας γιορτάζουμε την ιστορία και τις αξίες που ενώνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ελληνική Δημοκρατία. Οι ιδρυτικοί πατέρες του έθνους μας εμπνεύστηκαν από το παράδειγμα της αρχαίας Ελλάδας για να διαμορφώσουν το Σύνταγμά μας και διαμόρφωσαν την πρώτη σύγχρονη δημοκρατία στον κόσμο. Λίγες δεκαετίες αργότερα, οι Αμερικανοί Φιλέλληνες υπερασπίστηκαν την προσπάθεια της Ελλάδας για ανεξαρτησία, δημιουργώντας μια στενή σχέση μεταξύ των λαών μας που άνθισε τα επόμενα χρόνια.
    Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, είχα το προνόμιο να συνεργαστώ στενά με πολλούς Έλληνες πρωθυπουργούς. Είχα την ευλογία να αποκτήσω φιλίες που κράτησα μία ζωή με μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, μεταξύ των οποίων και ένα μεγάλο ηγέτη που χάσαμε πρόσφατα, τον γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη. Από νεαρή ηλικία, θαύμαζα το θάρρος, την αξιοπρέπεια και την τιμή που χαρακτηρίζουν την ελληνική κοινότητα - την απροθυμία να λυγίσει ή να υποκύψει μπροστά στην αδικία ή να δεχτεί κατάχρηση εξουσίας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821.
    Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου, όπως ανέβηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου:
    «A Proclamation on Greek Independence Day: A National Day of Celebration of Greek and American Democracy, 2021
    Exactly 200 years ago, inspired by the same ideals of liberty, self-governance, and passionate belief in democracy that sparked the American Revolution, the people of Greece declared their independence. Today, the people of the United States join the Greek people in commemorating the creation of the modern Greek state — and celebrating two centuries of enduring friendship between our nations.
    On Greek Independence Day, we celebrate the history and values that unite the United States of America and the Hellenic Republic. Our Founding Fathers drew inspiration from ancient Greece’s example as they framed our Constitution and formed the world’s first modern democracy. A few decades later, American Philhellenes championed Greece’s quest for independence, forging a close connection between our peoples that has flourished over the ensuing years.
    During the course of my career, I have had the privilege to work closely with many Greek Prime Ministers. I have been blessed by lifelong friendships in the Greek-American community, including with a great leader whom we recently lost, Senator Paul Sarbanes. From a young age, I have admired the courage, decency, and honor that defines the Greek community — the unwillingness to bend or bow in the face of injustice, or to accept abuses of power.
    Today, Greece is a crucial NATO ally and friend of the United States, and a leader for peace and prosperity in the Eastern Mediterranean, Black Sea, and Western Balkans regions. The United States welcomes Greece’s commitment to hosting the United States Naval Support Activity at Souda Bay, Crete, and United States rotational forces elsewhere in Greece. Through our ongoing Strategic Dialogue, we have advanced our relationship in nearly every respect. We have accelerated progress on making the region a safer place, and we have increased trade and investment that brings jobs and prosperity to the people of our nations and to the world.
    Our strong and historic relationship continues to grow in depth and breadth. We have diversified the region’s energy sources, enhanced educational and cultural exchanges, partnered on counterterrorism, and reconfirmed our commitment to the rule of law. As we honor our shared history and accomplishments, we believe the common values that have guided our societies for 200 years will help us accomplish even more together in the years to come.
    This bicentennial reminds Americans and Greeks alike of the enduring strength of the principles that sparked our respective revolutions and the values that uphold our democracies. We congratulate Hellenic-American organizations, the estimated three million Americans of Greek descent, and the Greek people on a year of commemorations and events celebrating this historic milestone in both the United States and Greece. Together, we will continue to lift high the lamp of democracy, whatever challenges come our way.
    NOW, THEREFORE, I, JOSEPH R. BIDEN JR., President of the United States of America, by virtue of the authority vested in me by the Constitution and the laws of the United States, do hereby proclaim March 25, 2021, as Greek Independence Day: A National Day of Celebration of Greek and American Democracy, and I call upon the people of the United States to observe this day with appropriate ceremonies and activities.
    IN WITNESS WHEREOF, I have hereunto set my hand this twenty-fourth day of March, in the year of our Lord two thousand twenty-one, and of the Independence of the United States of America the two hundred and forty-fifth.
    JOSEPH R. BIDEN JR.»

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟ 1821.
    Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρεουβέν Ρίβλιν είπε: «Θέλω να ευχηθώ στους αγαπημένους μας φίλους, τον υπέροχο λαό της Ελλάδας, τα θερμά μας συγχαρητήρια από το Ισραήλ στον εορτασμό για τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το μήνυμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ για την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
    Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν επ' αφορμής της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και τον εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

    Στο μήνυμά του που απευθύνει ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει πως η ελληνική και η αμερικανική επανάσταση ήταν αλληλένδετες. «οι ιδρυτές της Αμερικής εμπνεύστηκαν από την αθηναϊκή δημοκρατία και 45 χρόνια μετά την ανεξαρτησία μας, οι Φιλελλήνες έφυγαν από την πατρίδα τους για να βοηθήσουν τους Έλληνες πατριώτες στο σκοπό της αυτοδιάθεσής τους».

    Όπως λέει «η κοινή μας ιστορία συνεχίζει να μας φέρνει κοντά και η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ». Τονίζει δε πως «η Ελλάδα είναι ένας κρίσιμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών και ηγέτις στις προσπάθειες διατήρησης της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και των Δυτικών Βαλκανίων».

    Ολόκληρο το μήνυμα του Άντονι Μπλίνκεν για την 25η Μαρτίου:

    Εκ μέρους της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, συγχαίρω θερμά τον ελληνικό λαό για την ιστορική διακοσαετία της ανεξαρτησίας του. Αυτή η ξεχωριστή χρονιά είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε την κοινή μας προσήλωση στη δημοκρατία και να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια φιλίας μεταξύ των λαών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας. Από την αρχή, οι δύο επαναστάσεις μας ήταν αλληλένδετες: οι ιδρυτές της Αμερικής εμπνεύστηκαν από την αθηναϊκή δημοκρατία και 45 χρόνια μετά την ανεξαρτησία μας, οι Φιλελλήνες έφυγαν από την πατρίδα τους για να βοηθήσουν τους Έλληνες πατριώτες στο σκοπό της αυτοδιάθεσής τους.

    Σήμερα, η κοινή μας ιστορία συνεχίζει να μας φέρνει κοντά και η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ. Η Ελλάδα είναι ένας κρίσιμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών και ηγέτις στις προσπάθειες διατήρησης της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και των Δυτικών Βαλκανίων.

    Μαζί, εργαζόμαστε για να διατηρήσουμε τη Διατλαντική Συμμαχία μας ισχυρή και ζωντανή, ενισχύοντας τη συνεργασία μας για την άμυνα και την ασφάλεια, αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή, δημιουργώντας νέες εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες, επεκτείνοντας τεχνολογικές συνεργασίες και ενισχύοντας τους εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς μας δεσμούς.

    Καθώς και οι δύο χώρες μας βγαίνουν από τις τραγωδίες της πανδημίας, προσβλέπω στην περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της Συμμαχίας μας σε αυτό το διακοσιοστό ελληνικό έτος. Σε αυτήν την 200ή επέτειο της ανεξαρτησίας σας, είμαστε δίπλα-δίπλα στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας όλα όσα έχουμε καταφέρει στο παρελθόν και καλωσορίζουμε το λαμπρό μέλλον μπροστά μας.

    Antony J. Blinken, Υπουργός Εξωτερικών
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821.
    «Οι σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας είναι πολύ βαθύτερες στον χρόνο. Εξελίχθηκαν μέσα στη διάρκεια πολλών αιώνων και οι ρίζες τους είναι τόσο μακραίωνες όσο και η εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Οι λαοί μας μοιράζονται κοινή ιστορία, πολιτιστικές και πνευματικές αξίες. Και, φυσικά, υπάρχει μια βαθιά, αμοιβαία συμπάθεια μεταξύ τους», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν είπε μεταξύ άλλων: «Στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται στις μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας, καθώς και της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας, εμείς αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία».
    Για να προσθέσει: «Ευελπιστούμε ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, θα συμβάλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρωσική πρεσβεία για 25η Μαρτίου: «Σήμερα η καρδιά μας χτυπάει στην Αθήνα! - Χρόνια πολλά!»
    Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, με σχετική της ανάρτηση στο Twitter, χαιρέτησε την σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου.
    «Σήμερα η καρδιά μας χτυπάει στην Αθήνα! Χρόνια πολλά!», ανέφερε το μήνυμα της ρωσικής πρεσβείας στο Τwitter.
    Ακολούθησε απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία ευχαριστεί τη Ρωσία για τις θερμές ευχές και για τη συμμετοχή της στον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
    «Ευχαριστούμε για τις θερμές ευχές και για τη συμμετοχή σας στον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821!».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H BΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821.
    Στο μήνυμά του μέσω Twitter, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον τονίζει πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι περήφανο για τη δική του συμβολή στην ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους και εκφράζει την ιδιαίτερη εκτίμησή του στη φιλία μεταξύ των δύο λαών σήμερα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρίγκιπας Κάρολος σε άπταιστα ελληνικά: «Χαίρε, ω, χαίρε Ελευθεριά».
    Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπας Κάρολος τόνισε ότι η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, ενώ χρησιμοποίησε και τον τελευταίο στίχο του Εθνικού Ύμνου της χώρας μας.
    Σε μια «ζεστή» ομιλία, ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρθηκε στη σημασία της Επανάστασης του 1821, υπογράμμισε ότι η νίκη ήλθε με τις προσπάθειες όχι ενός ήρωα, αλλά πολλών, επανέλαβε ότι η Βρετανία θα είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας και έκανε ειδική αναφορά στην «Καρτερία», το ατμοκίνητο πλοίο που παρήγγειλε ο αξιωματικός Χέιστινγκς σε αγγλικό ναυπηγείο, για να συνδράμει τους Έλληνες στον αγώνα τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εξοχότατοι, Κυρίες και Κύριοι,
    Θα ήθελα αρχίζοντας να σας ευχαριστήσω, Κυρία Πρόεδρε, για τη μεγάλη χαρά και τιμή να βρίσκομαι απόψε εδώ, σ’ αυτόν τον υπέροχο εθνικό εορτασμό.
    Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για τη σύζυγό μου και μένα το γεγονός ότι επιστρέφουμε στην Ελλάδα, που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι η πατρίδα του παππού μου και ο τόπος γέννησης του πατέρα μου, πριν από σχεδόν εκατό χρόνια, στην εκατονταετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης. Αργότερα, στην Αθήνα, η αγαπητή γιαγιά μου, πριγκίπισσα Αλίκη, κατά τη διάρκεια των σκοτεινών χρόνων της ναζιστικής κατοχής, έσωσε μια οικογένεια Εβραίων – μια πράξη για την οποία της απονεμήθηκε ο τίτλος «Δικαία των Εθνών» από το Ισραήλ .
    Νιώθω μια βαθιά σύνδεση με την Ελλάδα -τα τοπία της, την ιστορία της και τον πολιτισμό της- και σε αυτό δεν είμαι μόνος: ένα κομμάτι της ουσίας της Ελλάδας βρίσκεται μέσα σε όλους μας. Ως πηγή του δυτικού πολιτισμού, το πνεύμα της Ελλάδας διαπερνά τις κοινωνίες και τις δημοκρατίες μας. Χωρίς την Ελλάδα, οι νόμοι μας, η τέχνη μας, ο τρόπος ζωής μας, δεν θα είχαν ακμάσει.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που το 1812 το ποίημα του Λόρδου Byron, «Το Προσκύνημα του Τσάιλντ Χάρολντ», όπου για πρώτη φορά υπερασπίσθηκε τον αγώνα για την αυτοδιάθεση των Ελλήνων, είχε τόση απήχηση στο ευρωπαϊκό κοινό. Ο ελληνικός αγώνας εκλήφθηκε, όχι ως η επιδίωξη ενός ξένου λαού, αλλά ως ο κοινός μας αγώνας. Όπως δήλωσε, ο Percy Shelley, φίλος του Byron, στον πρόλογο του ποιήματος «Ελλάς»: «Είμαστε όλοι Έλληνες».
      Έτσι, στις σελίδες της ιστορίας, μαζί με τους Έλληνες ήρωες της επανάστασης, καταγράφονται τα ονόματα Βρετανών, που συγκινήθηκαν βαθιά από αυτό το πνεύμα του Φιλελληνισμού και συμμετείχαν στον αγώνα. Μαζί με τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Μιαούλη, τον Κανάρη και τη Μπουμπουλίνα (σ.σ. εδώ έκανε σαρδάμ αποκαλώντας την “Μπουλουμπίνα“), διαβάζουμε για τους Γκόρντον, Κόχρεην, Τσωρτς και Κόδριγκτον.
      Ωστόσο, ο θρίαμβος της Ελλάδας δεν οφείλεται σε έναν ήρωα, αλλά στο εξαιρετικό θάρρος και το σθένος του λαού της – και σε ό,τι ένας Βρετανός ιστορικός αποκάλεσε «θεϊκή φλόγα που άναψε στην ψυχή των Ελλήνων». Εάν δεν υπήρχε η αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να αγωνιστεί, μπροστά σε φοβερά δεινά, και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, δεν θα είχε κατακτηθεί ποτέ η ανεξαρτησία.
      Κατά την τελευταία μας επίσκεψη στην Ελλάδα το 2018, σε μια ομιλία μου σε αυτήν την αίθουσα, διηγήθηκα την ιστορία του ατμοκίνητου πολεμικού πλοίου «Καρτερία», το οποίο παρήγγειλε ο αξιωματικός Χέιστινγκς σε αγγλικό ναυπηγείο, για να συνδράμει τους Έλληνες στον αγώνα τους. Συμμετέχοντας στον στόλο του επαναστατικού Ελληνικού Ναυτικού, η «Καρτερία» έγινε το πρώτο ατμοκίνητο πολεμικό πλοίο που συμμετείχε σε πολεμικές ενέργειες και διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο στον πόλεμο.
      «Καρτερία», φυσικά, σημαίνει Επιμονή ή Αντοχή. Ήταν ένα όνομα ιδιαίτερα κατάλληλο για εκείνη την εποχή, το οποίο, πιστεύω, ότι παραμένει συμβολικό ακόμη και σήμερα – στα απελπιστικά δύσκολα έτη της οικονομικής κρίσης, και τώρα μεσούσης αυτής της φοβερής πανδημίας που έχει διαταράξει τις ζωές και το βιός τόσων πολλών ανθρώπων. Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για το σθένος του ελληνικού λαού και με συγκινεί ιδιαίτερα η αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα των νέων ανθρώπων της Ελλάδας. Νιώθω ιδιαίτερη περηφάνεια που ο φιλανθρωπικός οργανισμός Prince’s Trust International κατόρθωσε να βοηθήσει τόσους πολλούς νέους στην Ελλάδα ώστε να βρουν εργασία, να επιμορφωθούν ή να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις, δίνοντας τους τα εφόδια ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να συμβάλλουν στην ευημερία και τη δύναμη της χώρας τους.
      Εξοχότατοι, Κυρίες και Κύριοι,
      Καθώς όλοι μας εργαζόμαστε για την ανοικοδόμηση των κοινωνιών μας και των οικονομιών μας στο πλαίσιο ενός έτους αδιανόητων μέχρι σήμερα μεταβολών, προκειμένου να θέσουμε τον κόσμο μας σε μια πιο βιώσιμη τροχιά, το θάρρος, η αποφασιστικότητα και οι προσδοκίες του 1821 θα μπορούσαν να αποτελέσουν, ενδεχομένως, πηγή έμπνευσης για εμάς. Και πάλι, το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να είναι υψηλότερο. Οι επιλογές μας θα καθορίσουν τις τύχες όχι μόνο των Εθνών μας, αλλά και του μοναδικού αυτού πλανήτη που μοιραζόμαστε. Από την πλευρά μου, για να υποστηρίξω αυτή τη ζωτικής σημασίας προσπάθεια, έχω συνεργαστεί με εκατοντάδες διευθύνοντες συμβούλους προκειμένου να διαμορφώσω έναν χάρτη πορείας που θα τοποθετεί τους ανθρώπους, τον πλανήτη και τη Φύση στο επίκεντρο της οικονομικής μας μετάβασης. Αποκάλεσα αυτό το σχέδιο “Terra Carta” και με συγκινεί βαθύτατα το γεγονός ότι η Αθήνα επιθυμεί να θέσει σε εφαρμογή τις ιδέες που εμπεριέχονται σε αυτό.
      Εξοχότατη – σήμερα, όπως και το 1821, η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στους φίλους της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δεσμοί μεταξύ μας είναι ισχυροί και ζωτικοί και κάνουν τεράστια διαφορά στην κοινή μας ευημερία και ασφάλεια. Όπως ακριβώς οι ιστορίες μας είναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους, έτσι είναι και το μέλλον μας. Με αυτό το πνεύμα, αύριο, οι Βρετανοί φίλοι σας θα σταθούμε δίπλα σας για άλλη μια φορά και θα αισθανθούμε μεγάλη υπερηφάνεια με την αφυπνιστική προτροπή του Διονύσιου Σολωμού:
      Χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά!
      Ζήτω η Ελλάς!
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  14. Η ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821.
    Μακρόν για 25η Μαρτίου: «Η δική σας ελευθερία είναι η δική μας».
    «Είμαστε εδώ και θα είμαστε στο πλευρό όταν η ιστορία γίνεται άδικη μαζί σας».
    Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είμαστε εδώ και θα είμαστε στο πλευρό όταν η ιστορία γίνεται άδικη μαζί σας, όταν η αλληλεγγύη, μερικές φορές μπορεί να απουσιάζει, ή όταν υπάρχει απειλή. Γιατί η δική σας ελευθερία είναι η δική μας».
    Στο τέλος μάλιστα του μηνύματός του είπε ξανά στα ελληνικά «η δική σας ελευθερία είναι η δική μας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μακρόν: «Υπάρχει ένας αναπόσπαστος δεσμός μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης».
    Ο Εμανουέλ Μακρόν έστειλε το δικό του μήνυμα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, μέσα από τις δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση.
    «Λυπάμαι που δε θα είμαι εκεί με τη σύζυγό μου για αυτές τις εορταστικές εκδηλώσεις. Δυστυχώς το υγειονομικό πλαίσιο με αναγκάζει να παραμείνω στο Παρίσι» επανέλαβε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Αλιάγα για λογαριασμό της ΕΡΤ.
    «Θέλω καταρχήν να απευθύνω ένα μήνυμα πραγματικής φιλίας και σεβασμού για όλο τον ελληνικό λαό, τη χώρα, το έθνος και φυσικά για τις αρχές, την Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό» συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος. Θυμίζουμε πως στη θέση του Μακρόν ταξίδεψε στην Ελλάδα η υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί.
    «Αναπόσπαστος δεσμός μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης»
    «Yπάρχει ένας αναπόσπαστος δεσμός μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης, που μας κάνει να αισθανόμαστε ένας πολιτισμός, η κληρονομιά κατά κάποιο τρόπο της αρχαίας Ελλάδας και της Ελλάδας στην υπόλοιπη Ευρώπη» συνεχίζει ο Εμανουέλ Μακρόν και συνέχισε: «Αλλά στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία υπάρχει ένας ακόμη πιο ισχυρός δεσμός, αυτός της προσήλωσης στην ελευθερία, στην ευρωπαϊκή περιπέτεια».
    Αναφερόμενος στην επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε: «Πριν από 200 χρόνια, η Ελλάδα ενέπνεε την Ευρώπη, ειδικά τη Γαλλία. Εμπνέει και σήμερα επειδή γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας και από τις αρχές αυτού του έτους, τα 40 χρόνια ένταξης στην ΕΕ. Δηλαδή, τα 40 χρόνια επίσης μιας στιγμής ελευθερίας, ανοίγματος και φυσικά ενός κοινού πεπρωμένου».
    «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκή ελευθερίας»
    «Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής ελευθερίας, αυτού του αγώνα για τον πολιτισμό. Την είδαμε τους τελευταίους μήνες, οπότε ναι, εμπνέει» σημείωσε επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν.
    Επιστρέφοντας στο σήμερα, ο Μακρόν σημείωσε: «Θα κάνουμε τα πάντα με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη για να εργαστούμε και να μπορέσουμε να ανοίξουμε τη θαυμάσια χώρα σας στους νέους μας, στους φοιτητές μας, στους αρχαιολόγους, στους ακαδημαϊκούς και στους τουρίστες μας, αλλά η Ελλάδα εμπνέει σήμερα όπως το έκανε και χθες επειδή υπάρχει αυτός ο μοναδικός δεσμός».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ερώτημα αν η Ευρώπη διαθέτει σήμερα τα μέσα για να εγγυηθεί την ειρήνη στην περιοχή της, ειδικά με τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε: «Ναι, η Ευρώπη έχει τα μέσα. Πιστεύω ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια γεωπολιτική στιγμή, όπου όλοι έχουμε εργαστεί για να πούμε ότι χρειαζόμαστε μια πιο κυρίαρχη, πιο ανεξάρτητη Ευρώπη, που διαθέτει αυτό που αποκαλώ στρατηγική αυτονομία, δηλαδή, που μπορεί να αποφασίζει και να προστατεύει τον εαυτό της. Έχουμε τα μέσα. Έχουμε τους στρατούς, τον εξοπλισμό, τη διπλωματική και οικονομική δύναμη που μας επιτρέπουν να το κάνουμε…
      Νομίζω ότι η Ελλάδα διαθέτει προφανώς μια μοναδική θέση από αυτή την άποψη, διότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στην ανατολική Μεσόγειο όπου τι συμβαίνει; Το θέμα της μετανάστευσης που βιώσαμε το 2015, το ζούμε ακόμα και σήμερα κι επομένως η Ευρώπη πρέπει να ξέρει πώς να προστατεύει τα εξωτερικά της σύνορα, προφανώς για την Ελλάδα, αλλά τελικά για όλους μας…// Συνεπώς η Ελλάδα έχει αυτήν την απολύτως θέση-κλειδί στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι σημαντική για την Ευρώπη. Είναι σημαντική για την κυριαρχία μας, για την οικονομική μας ζωή, διότι είναι ένας τόπος πλούτου, ανταλλαγών και σημαντική για τη σχέση μας με την Εγγύς & Μέση Ανατολή και την Αφρική. Απλώς είμαι ένας από αυτούς που πιστεύουν ακράδαντα ότι πρέπει πάντα να είμαστε στο πλευρό των Ευρωπαίων συμμάχων όταν δέχονται επίθεση στην κυριαρχία τους, όταν απειλείται η ανεξαρτησία τους, ο σεβασμός των συνόρων τους. Άλλωστε αυτό έκανε η Γαλλία το καλοκαίρι του 2020, όταν συνέβη αυτό.
      Έχουμε αρκετές ασκήσεις, μερικές που μόλις πραγματοποιήθηκαν, μια άλλη που έχει προβλεφθεί επίσης από τον Πρωθυπουργό, όπου θα συνεργαστούμε, θα αναπτυχθούμε μαζί, θα βελτιώσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας, είτε πρόκειται για το πολεμικό ναυτικό, το στρατό ξηράς ή την αεροπορία μας. Έχουμε αυτή την παράδοση, εργαζόμαστε από κοινού και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, διότι θεωρώ ότι μια μεγάλη χώρα της ΕΕ πρέπει να μπορεί να ζήσει ειρηνικά σήμερα. Πιστεύω ότι εάν η Ευρώπη θέλει να ζήσει ειρηνικά, πρέπει να ξέρει να προστατεύει τα σύνορά της και να οικοδομεί αυτούς τους χώρους ειρήνης».
      Το όραμα του Εμανουέλ Μακρόν για την Ευρώπη
      «Πιστεύω ότι η Ευρώπη πρέπει να βγει από αυτήν την περίοδο κοιτάζοντας μπροστά. Πρέπει και πάλι να γίνουμε μια ήπειρος φιλοδοξίας, μιας θέλησης συνεργασίας. Το οφείλουμε στη νεολαία μας» σημείωσε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Εμανουέλ Μακρόν.
      «Οι ελληνικοί και ρωμαϊκοί μύθοι με διαμόρφωσαν, η ανάγνωση των τραγωδιών και θα έλεγα ότι ο έφηβος που ήμουν, που μάθαινε τα αρχαία ελληνικά, τράφηκε από όλα αυτά. Οι Έλληνες, όπως είπα, συνέβαλαν στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, προσέφεραν τους μύθους που δόμησαν ολόκληρη τη φαντασία μας και οι οποίοι, επιπλέον, τροφοδότησαν την Aναγέννηση, τον κλασικισμό, τη νεότερη και τη σύγχρονη εποχή. Έφεραν την φιλοσοφία και ομολογώ ότι έμαθα πολλά από την ελληνική φιλοσοφία. Είχα ένα δάσκαλο φιλοσοφίας, τον Πωλ Ρικέρ, που δεν σταμάτησε ποτέ να τους διαβάζει στις εκδόσεις Budé, η οποία είναι δίγλωσση. Επομένως είτε πρόκειται για τον Πλάτωνα ή τον Αριστοτέλη, μεταξύ άλλων, τροφοδότησαν όλη την ευρωπαϊκή φιλοσοφία και, επιπλέον, όλη την αγγλοσαξονική φιλοσοφία σε μεγάλο βαθμό…// Όταν θέλω να ηρεμήσω, καταφεύγω στην Παρμενίδεια ισορροπία. Επίσης υπάρχει κάτι στον Αριστοτέλη που αγαπώ πολύ, το οποίο κατά βάση σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε αυτό που έπρεπε να είμαστε. Και αυτό δεν είναι μια μορφή τετελεσμένου. Σημαίνει ότι υπάρχει κάτι ήδη στην ουσία της κατάστασης ενός ατόμου που υπάρχει ήδη εκεί και ότι τα γεγονότα αποκαλύπτονται σταδιακά αλλά εκτυλίσσονται στο βάθος».
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  16. Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821.
    Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε ένα συγχαρητήριο μήνυμά του μέσω Twitter απευθυνόμενο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το οποίο ήταν γραμμένο εξ΄ολοκλήρου στα ελληνικά και ανέφερε: «Ο απελευθερωτικός αγώνας της Ελλάδας είναι συνδεδεμένος με την Οδησσό και το νότο της Ουκρανίας που έγινε σπίτι για πολλούς Ελληνες. Για περαιτέρω ενδυνάμωση συνεργασίας αναμένω με επίσκεψη την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για εορτασμό 30ης επετείου Ανεξαρτησίας μας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821.
    Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον είπε στη γλώσσα μας: «Ζήτω η Ελλάς».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821.
    Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε κατέληξε λέγοντας: «Χρόνια Πολλά, Ελλάδα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτές είναι οι δέκα ξένες πόλεις με τους περισσότερους Έλληνες.


    Υπάρχουν καταγεγραμμένοι Έλληνες σε 140 χώρες εκτός της Ελλάδας. Η μετανάστευση των Ελλήνων ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ το μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης μέχρι και σήμερα ήταν εκείνο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το τελευταίο μεγάλο κύμα ήταν μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.

    Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ελληνικού πληθυσμού είναι στις ΗΠΑ με 3 εκατομμύρια. Η Ευρώπη ακολουθεί με 1 εκατομμύριο, η Αυστραλία έχει περίπου 70 χιλιάδες και 300 χιλιάδες ο Καναδάς, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Μελβούρνη, Αυστραλία (400.000) Αυτό δεν είναι έκπληξη, αφού ίσως έχετε ακούσει την φράση ότι η Μελβούρνη είναι «η 3η μεγαλύτερη ελληνική πόλη στον κόσμο», μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ελληνικά σχολεία, εκκλησίες, καταστήματα συναντώνται συχνά στη Μελβούρνη, με το Oakleigh να θεωρείται το πιο ελληνικό μέρος στον κόσμο, εκτός Ελλάδος.
      2. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ (300.000) Η Νέα Υόρκη έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό Ελλήνων στις ΗΠΑ. Οι 300 χιλιάδες επίσημα καταγεγραμμένοι ωστόσο ενδέχεται να είναι περισσότεροι. Η Αστόρια έχει το μεγαλύτερο ποσοστό Ελλήνων, όπου μπορείς σε κάποια μέρη να ακούς μόνο ελληνικά. Βέβαια, Έλληνες μπορείς να βρεις σε κάθε γωνιά της πόλης αλλά και ολόκληρης της ομώνυμης πολιτείας.
      3. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο (280.000) Σύμφωνα με το δημαρχείο του Λονδίνου, υπάρχουν περίπου 280 χιλιάδες Έλληνες στην περιφέρεια του Λονδίνου. Η μετανάστευση στην αγγλική πρωτεύουσα ξεκίνησε από τον 15ο αιώνα κιόλας, ενώ το ίδιο συνέβη και με μεγάλα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το Μπρίστολ και το Λίβερπουλ. Η Βρετανία άλλωστε έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό Ελλήνων του εξωτερικού που γεννήθηκε στην Ελλάδα.
      4. Ιλινόις, ΗΠΑ (180.000) Και το Ίλινοις μπηκε στη λίστα για χάρη του Σικάγο, όπου κατοικούν οι 125 από τις 180 χιλιάδες Έλληνες που ζουν στην κεντρική πολιτεία των ΗΠΑ. Η πόλη του Σικάγο έχει την δική της Greektown, η οποία γνώρισε άνθηση της δεκαετίες του ’80 και του ’90, όταν και είχε γίνει σημείο συνάντησης για διασκέδαση. Η κατασκευή φοιτητικών εστιών αλλά και μεγάλων εθνικών δρόμων, ανάγκασαν πολλούς Έλληνες να εγκαταλείψουν την Greektown και να βρουν αλλού σπίτι. Αλλιώς και οι 180 χιλιάδες θα ζουσαν στην πόλη του Σικάγου.
      5. Φλόριντα, ΗΠΑ (150.000) Ξέρουμε ότι η Φλόριντα δεν είναι πόλη αλλά πολιτεία, απλά δεν μπορούσε να λείπει από την λίστα. Κι αυτό γιατί στην Φλόριντα υπάρχει το Tarpon Springs, η πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό Ελλήνων επί του συνολικού πληθυσμού εκτός Ελλάδος. Στην πόλη κατοικούν περίπου 25.000 άνθρωποι, με τους Έλληνες να αγγίζουν το 12%. Στην πολιτεία της Φλοριντά ζουν διάσπαρτα Έλληνες, πολλοί από αυτούς είναι Ελληνοαμερικανοί που μετακόμισαν εκεί από άλλες πολιτείες.
      6. Σίδνεϊ, Αυστραλία (130.000) Σύμφωνα με την Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης, οι πρώτοι ‘Έλληνες έφτασαν στην Αυστραλία στις αρχές του 1800, με την πλειοψηφία τους να εγκαθίσταται στο Σίδνεϊ. Επρόκειτο για εργάτες ορυχείων και αγρότες, που μετανάστευσαν από τα νησιά του Αιγαίου. Οι Έλληνες άρχισαν να εργάζονται σταδιακά και σε άλλους τομείς, με πολλά ονόματα δρόμων πλέον να έχουν ελληνικά ονόματα προς τιμήν τους.
      7. Βοστώνη, ΗΠΑ (100.000) Η Μασαχουσέτη είναι η 4η πολιτεία με τον μεγαλύτερο πληθυσμό Ελλήνων, ήταν όμως και το πρώτο μέρος που εγκαταστάθηκαν οι Έλληνες που έφτασαν στην Αμερική. Μεταξύ 1600 και 1700, οι Έλληνες άρχισαν τη μετανάστευση στις ΗΠΑ, κυρίως στην περιοχή της Βοστώνης. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν πως Έλληνες ναυτικοί και καπετάνιοι βοήθησαν στην εκπαίδευση του αμερικανικού ναυτικού.
      8. Τορόντο, Καναδάς (60.000) Στην απογραφή του 2016 που έγινε στον Καναδά, αναφέρθηκε πως 300 χιλιάδες Έλληνες κατοικούν στη χώρα, με το 1/5 αυτών να κατοικούν στο Τορόντο. Η απογραφή έδειξε πως τα ελληνικά είναι 20η πιο συχνή γλώσσα που ακούγεται στην πόλη.
      9. Σαντιάγο, Χιλή (40.000) Ο ακριβής αριθμός των Ελλήνων που ζουν στη Χιλή δεν είναι γνωστός. Αλλά σύμφωνα με το υπουργείο εξωτερικών οι Έλληνες μετανάστευσαν στην Χιλή από τις αρχές του 16ου αιώνα. Σήμερα υπολογίζεται πως στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ζουν τουλάχιστον 100 χιλιάδες απόγονοι Ελλήνων μεταναστών. Η πλειοψηφία τους ζει στην πρωτεύουσα της χώρας, το Σαντιάγο. Η ιστορία των Ελλήνων στη Χιλή ξεκίνησε όταν Έλληνες της Κρήτης μετανάστευσαν στην πόλης Αντοφαγκάστα, η οποία τότε αλλά και μεταγενέστερα ήταν από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της δύσης.
      10. Μόναχο, Γερμανία (30.000) Στην Γερμανία υπάρχουν περίπου 280.000 Έλληνες, ο μεγαλύτερος πληθυσμός Ελλήνων στην Ευρώπη. Η πλειοψηφία τους βρίσκεται στο Μόναχο, με τους περισσότερους να εργάζονται στην αυτοκινητοβιομηχανία και την υγεία.
      Ζ.Π.




      Διαγραφή
  20. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 1821: «Όταν οι κλέφτες του Μοριά άλωσαν την Τριπολιτσά, τότε λέει ο Κολοκοτρώνης ότι για να φτάσει από τα τείχη μέχρι τα σεράγια το άλογό του δεν επάτησε τη γη.
    Γιατί, πάτησε πάνω σε 32.000 νεκρούς Τούρκους. Όπως ακριβώς έγινε και στα Δερβενάκια, που ολόκληρα βουνά καλύφθηκαν από τους νεκρούς εισβολείς της στρατιάς του Δράμαλη.
    Όπως δίδαξε και ο Μέγας Στρατηγός και Άγιος του ελληνισμού, Γεώργιος Καραϊσκάκης, στη μάχη της Αράχωβας. Όταν από τον πάγο δεν έριχναν τα πυροβόλα όπλα και η μάχη έγινε με τα σπαθιά. Κι εκεί σφαγιάστηκαν χιλιάδες τουρκαλβανοί και με τα κεφάλια τους φτιάχτηκε μια πυραμίδα πάνω στα χιόνια και στη βάση της έγραψε ο Καραϊσκάκης: «Τρόπαιο της νίκης των Ελλήνων κατά των βαρβάρων».
    Αυτό είναι το πραγματικό μήνυμα του 21, το μήνυμα σε κάθε Τούρκο, σε κάθε ξένο εισβολέα. Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την ελευθερία της Ελλάδος και ο Θεός την υπογραφή του δεν την παίρνει πίσω.
    Ζήτω η 25η Μαρτίου».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Ο Αγώνας του 1821 συνεχίζεται.
    25η Μαρτίου 2021 διακόσια ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται από την Επανάσταση του 1821, από το ξεσηκωμό του Γένους με σκοπό μια αληθινή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Σήμερα δύο αιώνες μετά η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αυτή μένει λειψή και είναι πραγματικά θλιβερό να υποκρίνονται ότι τιμούν το 1821, έναν υπέροχο Αγώνα εναντίον μίας αυτοκρατορίας, οι ίδιοι οι οποίοι με τις συνεχείς υποχωρήσεις τους έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σχεδόν σε επαρχία της Τουρκίας.
    Συνεχείς υποχωρήσεις στις τουρκικές προκλήσεις και αυτοί οι οποίοι κάνουν αυτές τις υποχωρήσεις να παίζουν ένα θέατρο του παραλόγου και να λένε ότι τιμούν αυτούς που έχυσαν το Αίμα τους υψώνοντας ψηλά τα Λάβαρα του “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ” και ακόμη του περίφημου “ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ”.
    Μέσα σε αυτήν την προσκυνημένη χώρα των ραγιάδων υπάρχουν όμως ακόμη ελεύθεροι που συνεχίζουν το Αγώνα του 1821, Ελεύθεροι ακόμη και μέσα στις φυλακές, συνεχίζουν τον Αγώνα για μια Πατρίδα κυρίαρχη και δυνατή μη λησμονώντας το “ακόμη τούτη η άνοιξη ραγιάδες ραγιάδες”.
    Σε όλους τους Συναγωνιστές και τις Συναγωνίστριες, απευθύνω θερμό χαιρετισμό από τις φυλακές Δομοκού για την εθνική μας επέτειο και βροντοφωνάζω πίσω από τα κάγκελα μιας φυλακής ο αγώνας του 1821 συνεχίζεται…
    Ν.Γ. Μιχαλολιάκος
    Γ.Γ. Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή
    Φυλακές Δομοκού 2021
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γάλλος αστροναύτης στον ISS τιμά την Ελλάδα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.
    «Μακάρι μια μέρα να δούμε κι Έλληνες αστροναύτες»!
    Εντυπωσιακές εικόνες της Ελλάδας από το διάστημα κατέγραψε Γάλλος αστροναύτης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσει την επέτειο του 1821. Ο Τόμας Πεσκέ ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram μια εναέρια φωτογραφία από το κέντρο της Αθήνας και από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
    Μάλιστα έκανε και περιγραφή των εικόνων, ενώ ευχήθηκε στο μέλλον να υπάρξουν και Ελληνες αστροναύτες. «Μπορείτε να δείτε την Ακρόπολη και το Ναό της Βραυρώνιας Αρτέμιδος. Η Άρτεμις είναι Ελληνίδα Θεά, από την οποία έδωσε η NASA το όνομα στο πρόγραμμά της για τη σελήνη. Μακάρι μια μέρα να δούμε και Έλληνες αστροναύτες».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΙΩΝΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ «ΣΥΝΤΡΟΦΟ» ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΤΙΝΑΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΝΤΑ ΑΛΟΓΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΠΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ.
    Η «Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας» κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου το πρωτόκολλο το έχει κάνει κουρελόχαρτο. Είχε δίπλα της χθες στην στρατιωτική παρέλαση στη θέση των επισήμων τον σύντροφό της.

    Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με παλαιότερους Προέδρους και δεν προβλέπεται ότι ο ΠτΔ μπορεί στις στρατιωτικές παρελάσεις να έχει ακριβώς δίπλα του την γυναίκα του ή την/τον σύντροφό του για να παρακολουθούν παρέα την τελετή, να κάθονται στο ίδιο ακριβώς βάθρο των επισήμων και να τους αποδίδονται και στους δύο οι ανάλογες τιμές.

    Το να πηγαίνει στρατηγός και να βαράει προσοχή μπροστά στον σύντροφο της κυρίας ΠτΔ για να αναφέρει πέρας παρέλασης, λες και αυτός είναι ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και όχι η ΠτΔ και μόνο, είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ντροπή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα «Ζήτω η Ελλάς», ένα «Ελευθερία ή Θάνατος» δεν ακούσαμε από τα χείλη της Κατίνας στην προσφώνησή της στο Προεδρικό Μέγαρο.
      Αυτό που έμεινε χαραγμένο στην μνήμη μας ήταν το «Χαίρε ω χαίρε Ελευθεριά» και το «Ζήτω η Ελλάς!» που είπε σε άπταιστα ελληνικά ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Πρίγκιπας Κάρολος.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Στρατηγός Λάμπρος Τζούμης: «Έχω παραστεί σε εκατοντάδες παρελάσεις. Πρώτη φορά βλέπω τιμώμενο πρόσωπο να συνοδεύεται στην εξέδρα των επισήμων από το/τη σύζυγο, σύντροφο. Ακόμα και σε χωριά ο πρόεδρος της κοινότητας ανεβαίνει στην εξέδρα μόνος του. Η απόδοση της τιμής από τα παρευλάνοντα τμήματα των Ε.Δ. στην ΠτΔ, η οποία άρχει και διοικεί αυτών δεν μοιράζεται ούτε παραχωρείται. Πλέον αυτού η στάση του τιμωμένου προσώπου κατά τη διάρκεια της παρέλασης είναι ανάλογη της ιερότητας και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σ΄ αυτούς που αγωνίσθηκαν για να βρίσκεται στην εξέδρα και να απολαμβάνει των σχετικών προνομίων».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  24. Οι υπεύθυνοι της Βουλής των Ελλήνων είχαν φωταγωγήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το ιστορικό κτίριο του ελληνικού κοινοβουλίου με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, με την σημαία των ΛΟΑΤΚΙ το 2018 και το 2019 κατά την διάρκεια των «διαδηλώσεων υπερηφάνειας», φέτος για την μεγάλη εθνική ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου και επί κυβέρνησης ΝΔ δεν φωταγώγησαν το κτίριο με τα χρώματα της ελληνικής μας σημαίας, όταν αντίστοιχες ενέργειες φωταγώγησης με την ελληνική σημαία γίνανε σε πολυάριθμα ιστορικά κτίρια ανά την υφήλιο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΛΟΥΤΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΙΜΑ. ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. (KΑLITHANOS)
    Το κακό είναι ότι 200 χρόνια μετά…
    …Είμαστε η μόνη χώρα του πλανήτη Γη και του γνωστού σύμπαντος στην οποία συναντάς 45χρονους φοιτητές και 40χρονους συνταξιούχους… Η μόνη! Δεν είναι απίστευτο;;; !!! Δεν είμαι ψυχίατρος αλλά. το γεγονός ότι “αιώνιοι φοιτητές” και “αιώνιοι συνταξιούχοι” συζητούν με ύφος το πως θα αυξηθεί το ΑΕΠ κι η παραγωγικότητα της χώρας, χωρίς να λαμβάνουν κάποια φαρμακευτική αγωγή, πολύ με έχει ανησυχήσει.
    -Αυτός είναι αιώνιος φοιτητής. Άστονα αυτόνα.
    -Αυτός είναι αιώνιος συνταξιούχος ΔΕΚΟτζής. Άστονα αυτόνα.
    -Αυτός είναι “στο κόμμα”. Άστονα αυτόνα.
    -Αυτός είναι με εθελούσια. Άστονα αυτόνα.
    -Αυτός είναι νεροκουβαλητής στη Βουλή. Άστονα αυτόνα.
    -Αυτός είναι αντιεξουσιαστής. Άστονα αυτόνα.
    -Αυτός είναι κηπουρός σε υπηρεσία χωρίς κήπο. Άστονα αυτόνα.
    -Αυτή είναι άγαμη θυγατέρα. Άστηνα αυτήνα.
    -Αυτή είναι σπουδαγμένη, αλλά τελικά έγινε “νυχού”. Άστηνα αυτήνα.
    -Αυτή είναι η κα Τμηματάρχης, που της φτιάχνει τα νυχάκια η “νυχού”. Άστηνα αυτήνα.
    Μας δουλεύετε ρε;;; Για ποια αύξηση παραγωγικότητας συζητάμε (μαζί με όλους τους παραπάνω μάλιστα !) κάθε λίγο;;; Ποιος θα δουλέψει στα αλήθεια τελικά;;; Υπάρχει κανείς;;; Και όμως! Υπάρχουν πολλοί…
    Κάποιοι σ’ αυτήν εδώ τη χώρα, χρόνια ολόκληρα, αγωνίζονται πραγματικά. Με αξιοπρέπεια.
    Κάποιοι καθημερινά προσπαθούν. Απολύονται και προσλαμβάνονται. Πέφτουν και ξανασηκώνονται. Χαμογελούν παρότι “αβόλευτοι”.
    Φτύνουν αίμα για να καταφέρουν, αν μπορέσουν τελικά, να πληρώσουν τους αυξημένους φόρους τους απέναντι σε ένα Τέρας που (άγνωστο γιατί) το ονομάζουμε λέει “Κράτος” και που τους έχει και γραμμένους. Φόρους που καταλήγουν στις τσέπες λαμογιών και βολεμένων κομματόσκυλων.
    Φτύνουν ΑΙΜΑ για να πληρώνουν ακόμα τα δάνειά τους, γιατί πιστεύουν “ηλιθιωδώς” πως περιποιεί τιμή για κάποιον να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις που ανέλαβε και δεν κρύβονται “έξυπνα”πίσω από νόμους-ντροπή. Γιατί… κάποιοι “ξύπνιοι”, απλά φτύνουν τους άλλους.
    Κάποιοι σκίζονται για να ζήσουν, να δημιουργήσουν, να ρισκάρουν και ας αποτύχουν και κάποιοι άλλοι εισπράττουν από τον καναπέ τους ξυνόμενοι.
    Κάποιοι έχουν πραγματικές γνώσεις αλλά αμφιβάλλουν…
    Κάποιοι άλλοι είναι “γνώστες”, τα ξέρουν όλα, πάντα και δεν αμφιβάλλουν ποτέ για το δίκιο τους.
    Κάποιοι είναι ικανοί και σπουδαγμένοι αλλά άνεργοι. Και επιμένουν…
    Κάποιοι άλλοι είναι ανίκανοι βολεμένοι κομματάνθρωποι που τους βαράνε την κάρτα… άλλοι ανίκανοι βολεμένοι κομματάνθρωποι. Και φωνάζουν…
    Κάποιοι αξιολογούνται καθημερινά και παντού γιατί ΑΥΤΟ συμβαίνει στην ζωή την πραγματική.
    Ζ.Π.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΛΟΥΤΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΙΜΑ. ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. (KΑLITHANOS)
      Κάποιοι άλλοι σε έναν κόσμο… μαγικό, αναγουλιάζουν και τρέμουν ακόμα και στην ιδέα και κάθονται πάνω στην νιρβάνα τους και τις μισθάρες τους…
      Το κακό είναι ότι 200 χρόνια μετά χρειαζόμαστε άλλη μία “Επανάσταση”. Η λέξη όμως ( και αυτή ) έχει χάσει το νόημά της…
      Αρκετά με την “επανάσταση” των απανταχού βολεμένων που πληρώνονται για να κάθονται.
      Αρκετά με την “επανάσταση”των “αγωνιστών” της ΑΔΕΔΥ που απεργούν κάθε λίγο και λιγάκι και κάνουν στάση εργασίας την Παρασκευή επειδή την Κυριακή είναι “η μέρα της γυναίκας” (ναι το “κάναμε κι αυτό”) ταλαιπωρώντας αυτούς που αγωνίζονται στα αλήθεια, για να κάνουν άλλο ένα ακόμα τριημεράκι.
      Αρκετά με την “επανάσταση” των συνδικαλΗστών που δεν δουλέψανε ποτέ.
      Αρκετά με την “επανάσταση” των “προοδευτικών” που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, ποτέ, πουθενά.
      Αρκετά με την “επανάσταση” των χουλιγκάνων και των αντιεξουσιαστών που βεβηλώνουν την λέξη Δημοκρατία.
      Αρκετά με την “επανάσταση” των μολοτοφόρων και των αναρχικών που θα σπάσουν τα πάντα στο όνομα της Δικαιοσύνης και του “Αγώνα”.
      200 χρόνια μετά, η χώρα αντιμετωπίζει πολλούς και διαφορετικούς ιούς στο εσωτερικό της και όχι μόνο…
      Έχει και τον Αγιατολάχ ( θα τον έλεγα “σκουλήκι της Γης” αλλά δεν θα ήταν σωστό ) έχει που λές την Τουρκιά, το Νέο Ιράν και τον “ηγέτη” της (θα τον έλεγα “τομάρι” ή “γελοίο”, αλλά θέλω να είμαι ευγενής) να την απειλεί και να την προκαλεί μέρα παρά μέρα…
      Νομίζω πως η “γνώση κι η αρετή” μπας και τελικά “σωθούμε και δεν χαθούμε παράωρα” δεν θα πέσει από τον ουρανό. Πρέπει κάποτε να σοβαρευτούμε και να δούμε την αλήθεια κατάματα. Πολιτικοί, αρθρογράφοι, “διανοητές”, “έντεχνοι καλλιτέχνες”, δημοσιογράφοι, “ινφλουένσερ” (μάι ας), όλοι τους στην υπηρεσία της “Επανάσταση” της Απέραντης Χαζομάρας.
      Αρκετά με την “επανάσταση” της Βλακείας. Χρειαζόμαστε την Επανάσταση της Ικανότητας. Της αξιοκρατίας. Την Επανάσταση της Λογικής. Των εργατικών ανθρώπων. 200 χρόνια μετά, οι “επαναστάτες” της ώρας της κακιάς, αγνοούν ότι η χώρα είναι όρθια ακόμα (έστω… τρικλίζοντας) ΟΧΙ χάρη στους “αγώνες” τους, αλλά χάρη στους καθημερινούς ΑΓΩΝΕΣ άλλων… Ε, ας το ακούσουν επιτέλους!!! Το “τρικλίζοντας” είναι το έργο το δικό τους και των λαμογιών.
      Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια Πολλά σε όλους που σήμερα αισθάνονται υπερήφανοι και σπουδαίοι, αλλά ταυτόχρονα, με έναν περίεργο και όμορφο τρόπο, αισθάνονται μικροί και ταπεινοί.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  26. 25η Μαρτίου: Δάκρυσε ο πρίγκιπας Κάρολος στην κατάθεση στεφάνων. Η Κατίνα κάθονταν σταυροπόδι και ο Κούλης και ο προδότης έπιαναν τους ανύπαρκτους όρχεις τους ή έπαιζαν με τα κινητά τους.
    Ο πρίγκιπας Κάρολος τίμησε τη χώρα μας με την παρουσία του, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Καμίλα και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
    Μάλιστα, αφού κατέθεσε το στεφάνι εκ μέρους της χώρας του, της Μεγάλης Βρετανίας, ήταν έκδηλη η συγκίνησή του και δάκρυσε.
    Σημειώνεται ότι ο πατέρας του πρίγκιπα Καρόλου και σύζυγος της Ελισάβετ, Φίλιππος γεννήθηκε στην Κέρκυρα, ενώ η μητέρα του ήταν ελληνικής καταγωγής.
    https://youtu.be/cDkX92GBECg
    Ο Παππούς του Κάρολου πολέμησε στον Σαγγάριο και διοικούσε το Β’ σώμα στρατού. Είναι πολύ σημαντικό ο διάδοχος του Αγγλικού Θρόνου και απόγονος Έλληνα στρατηγού που έφτασε έξω από την Άγκυρα να λέει "Χαίρε ω Χαίρε Ελευθερία". https://shrink-links.com/r3Cq9
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. H ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΕΟΛΑΙΑ. ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
    ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.
    Στην χώρα μας ο επίσημος αριθμός των εκτρώσεων αγγίζει τις 200.000, ο ανεπίσημος τις 350.000.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 22% των ελληνίδων δηλώνει πως έχει κάνει τουλάχιστον μια έκτρωση, ενώ το 10% των γυναικών που υφίστανται τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι μόλις εφηβικής ηλικίας.
    Συγκεκριμένα 40.000 εκτρώσεις το χρόνο αποφασίζονται από κορίτσια ηλικίας κάτω των 16 ετών, από αυτές 1 στις 2 έφηβες που προχώρησε στην επέμβαση δεν έχει ενημερώσει ούτε καν τη μητέρα της
    Στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας, το οποίο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής
    Ενδοκρινολογίας στις 11 – 12 Φεβρουαρίου 2017 στην Αθήνα ο καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας/ Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας, Ειδικός Παιδογυναικολόγος, Διευθυντής της Β’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο «Αρεταίειο», κ. Ευθύμιος Δεληγεώρογλου και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού κ. Νικόλαος Σαλάκος είπαν μεταξύ άλλων:
    «Ο συνολικός ετήσιος αριθμός των εκτρώσεων στη χώρα μας αγγίζει τις 200.000.
    Τουλάχιστον 40.000 νεαρά κορίτσια, ηλικίας κάτω των 16 χρόνων, καταφεύγουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα στην «επιλογή» της τεχνητής έκτρωσης, προκειμένου να διακόψουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Ένα 10% αυτών θα γίνει οριστικά στείρο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. «Δεν υπάρχουν πιο γενναιόδωροι, δυνατοί και αισιόδοξοι άνθρωποι απ’ τους Έλληνες, ειδικά απ’ όσους ζουν στα χωριά κι ακόμα ειδικότερα απ’ τους Έλληνες της Ηπείρου.(…) Η Ελλάδα είναι ένα από τα πιο πλούσια έθνη, όσον αφορά στους πόρους, στους ανθρώπους, στην εξυπνάδα, στην ομορφιά, στον πολιτιστικό πλούτο, στη μουσική και στα τοπία. Όλοι οι υπόλοιποι απλά ζηλεύουν και περιμένουν να τους δουν να “πυροβολούν ο ένας τον άλλον”».
    (από συνέντευξη τού Christopher King στο publishmagazine.gr την 18/2/2016).
    Μοιρολόι κλαρίνου για τους άταφους ήρωες του 1940. https://youtu.be/e5ji_XmjPBs
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...