ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

15 Μαΐου 2021

ΛΑΜΙΑ: ΜΑΝΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΟΡΗ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ. ΜΗΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΒΟΥ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ;

 ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΤΟ ΠΑΛΑΒΟ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ. ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΕΝΕΣΚΗΨΕ ΜΕ ΥΠΟΠΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ 

 


Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΖΗΝΩΝΑ ΠΑΠΑΖΑΧΟ: «Η Τουρκία ιδρύθηκε πάνω στην γενοκτονία των Ελλήνων».









 Λαμία: Έβαλε στο ψυχιατρείο την γιατρό κόρη της, που έλεγε στον κόσμο να μην εμβολιαστεί.


Σε ψυχιατρικό νοσοκομείο οδηγήθηκε η γιατρός από το Κέντρο Υγείας Λαμίας που απέτρεπε τον κόσμο να εμβολιαστεί. Όπως αναφέρει το LamiaReport η μητέρα της κατέθεσε στο ΑΤ Βόλου αίτημα ακούσιας ψυχιατρικής εξέτασης της κόρης της, ανησυχώντας για την υγεία της.

Ενημερώθηκε η εισαγγελία Λαμίας που παρήγγειλε την εξέταση της από ψυχιάτρους Δημόσιου Νοσοκομείου όπως προβλέπει ο νόμος. Η γυναίκα εξετάστηκε τόσο στο Νοσοκομείο Λαμίας όσο και στο εφημερεύων Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στην Αθήνα όπου διακομίστηκε το βράδυ της Τετάρτης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία περιπολικού.

Και οι δύο ψυχίατροι συμφώνησαν στην παραμονή της για παρακολούθηση και νοσηλεία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Από την πρώτη στιγμή η γιατρός είχε απομακρυνθεί από το Διευθυντή του ΚΥ Λαμίας Ηλία Καραγεώργο, από την εμβολιαστική διαδικασία και με την παρέμβαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ από το πρωί της Τετάρτης τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα του Πειθαρχικού.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



14 σχόλια:

  1. Καθηγητής Χέντρικ Στρέεκ: «Μπορεί να έρθει και τέταρτο μεγάλο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο»!
    Ο καθηγητής Ιατρικής και διευθυντής του Ινστιτούτου Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου της Βόννης, Χέντρικ Στρέεκ, προειδοποιεί «να μην κηρυχθεί η κρίση του κορωναϊού λήξασα. Θα μπορούσαμε να βιώσουμε ένα τέταρτο κύμα το φθινόπωρο. Πρέπει να αξιοποιήσουμε το χρόνο μέχρι τότε, για να βελτιστοποιήσουμε τις δομές και τις διαδικασίες για την αντιμετώπισή του», δήλωσε στο περιοδικό Fοcus.

    Ο 43χρονος καθηγητής θεωρεί ότι «θα ήταν πολύ χρήσιμο να δημιουργηθεί ένα είδος “πανδημικού συμβουλίου” σε ομοσπονδιακό επίπεδο για την αντιμετώπιση της επόμενης πανδημίας. Σε μια τέτοια διεπιστημονική επιτροπή θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, εκτός από τους γιατρούς, τους οικονομολόγους, τους κοινωνιολόγους και άλλοι ειδήμονες. Αντ’ αυτών, σήμερα, η κοινή γνώμη αντλεί πληροφορίες από κακόφωνες πηγές», είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Στρέεκ ζήτησε επίσης «να ληφθεί επιτέλους στα σοβαρά η ψηφιοποίηση των υγειονομικών αρχών, αλλά και η επέκταση των υποδομών της περίθαλψης. Πρέπει να κάνουμε τα επαγγέλματα αυτά πιο ελκυστικά, να βελτιώσουμε τους μισθούς τους και να βελτιστοποιήσουμε την εκπαίδευση. Στους τομείς αυτούς, θα επενδύονταν με τον καλύτερο τρόπο τα όποια δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, για μελλοντικές πανδημίες, θα πρέπει να βρεθεί μια άλλη μέτρηση, δηλαδή δείκτες με τους οποίους να μετράμε τη συχνότητα των κρουσμάτων. Οι αριθμοί κρουσμάτων που ανακοινώνονται και ο δείκτης θετικότητας των επτά ημερών δεν αρκούν», τόνισε.

    Ο λοιμωξιολόγος εξέφρασε επίσης τη δυσπιστία του για την άποψη ότι σύντομα θα επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. «Είχαμε μόλις την περίπτωση ενός εμβολιασμένου γιατρού, που εμφάνισε υψηλό ιικό φορτίο στο λαιμό και μόλυνε την οικογένειά του. Ίσως αυτές οι περιτπώσεις να είναι μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις. Αλλά πρέπει να τις ερευνήσουμε».

    Tέλος, ερωτηθείς για την επάρκεια των εμβολίων, απάντησε: «Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει πλέον έλλειψη εμβολίων. Αντιθέτως: Έχουμε τέτοιες ποσότητες εμβολίων ώστε σύντομα θα πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα εάν και πώς θα πρέπει να δωρίσουμε ή να πουλήσουμε τουλάχιστον ένα μέρος από αυτά».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσιόδρας: «Πρέπει να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο - Ο κορωνοϊός ήρθε εδώ για να μείνει».
    Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού και ο εμβολιασμός ήταν τα δυο βασικά ζητήματα στα οποία στάθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων.


    Ο κ. Τσιόδρας είπε πως ο κορονοϊός είναι εδώ και ήρθε για να μείνει και όπως τόνισε στην παρέμβασή του στο «20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων» που έγινε διαδικτυακά οι προβλέψεις με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τις άγνωστες παραμέτρους θα είναι οι ακόλουθες:

    -Είναι απαραίτητη η ποιοτική επιτήρηση με νέα εργαλεία

    -Η ανοσία θα είναι και φυσική – εκτός από τα εμβόλια- και πιθανόν μακράς διαρκείας

    -Το αμέσως επόμενο διάστημα θα μας απασχολήσουν η εξέλιξη ιού, οι μεταλλάξεις.

    Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας οι βασικές παράμετροι για την πανδημία θα είναι «ο εμβολιασμό μας μια φορά τον χρόνο και η αντιμετώπιση του ιού με έξυπνα μέτρα τα οποία θα έχουν ευρεία κοινωνική αποδοχή».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλβέρτος Μπουρλάς: «Θα εμβολιάζεστε μια φορά το χρόνο - Θα ακολουθήσει και τρίτη δόση μετά από 8 έως 12 μήνες».
    Αρκετούς εμβολιασμούς υποσχέθηκε ο γενικός διευθυντής της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλάς μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο διαρκεί η ανοσία από το εμβόλιο (το οποίο να σημειωθεί ότι εξακολουθεί να είναι πειραματικό), ο ίδιος απάντησε ότι το εμβόλιο της Pfizer καλύπτει μέχρι έξι μήνες και πρόσθεσε ότι η πρόβλεψή του είναι ότι θα χρειαστεί μία τρίτη δόση στους 8-12 μήνες.

    Σε ερώτηση αν θα χρειαστεί επανάληψη του εμβολιασμού κάθε χρόνο, ο ίδιος δήλωσε ότι η πρόβλεψή του είναι ότι θα έχουμε ετήσιους εμβολιασμούς μετά την τρίτη δόση.

    Ο Αλβέρτος Μπουρλάς, μιλώντας με τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, αναφέρθηκε αρχικά στη θέση που έχει εκφράσει κατά της απελευθέρωσης των πατεντών για τα εμβόλια.

    Αυτό που χρειάζεται η ανθρωπότητα για να ξεπεράσει την πανδημία είναι η αύξηση της παραγωγής εμβολίων σε προσιτές τιμές και σε καμία περίπτωση η απελευθέρωση των πνευματικών δικαιωμάτων και των πατεντών καθώς κάτι τέτοιο θα καθυστερούσε τα παγκόσμια προγράμματα εμβολιασμού, υποστήριξε.

    Όπως τόνισε, στο θέμα της τιμής η εταιρεία του ήδη παράσχει εμβόλια ακόμα και σε τιμή κόστους, αναλόγως με τις οικονομικές δυνατότητες των κρατών που το αγοράζουν.


    «Το ζήτημα της τιμής του εμβολίου το έχουμε ήδη επιλύσει. Η τιμή διαφέρει στις πλούσιες χώρες, όπως τις κατατάσσει η Παγκόσμια Τράπεζα, δηλαδή στην ΕΕ και τις ΗΠΑ το εμβόλιο κοστίσει όπως ένα απλό γεύμα. Στις χώρες μεσαίου εισοδήματος το εμβόλιο πωλείται στην μισή τιμή, ενώ στις φτωχές χώρες στο κόστος παραγωγής του», ανέφερε.

    Ως προς το θέμα του όγκου παραγωγής, οι εταιρείες έχουν ήδη τη δυνατότητα να παράγουν στα επίπεδα που χρειάζεται. Ο στόχος της Pfizer είναι να παράγει 3 δισ. δόσεις για όλο τον κόσμο φέτος και 4 δισ. δόσεις το 2022. «Και όλα αυτά από μία εταιρεία», σημείωσε.

    Επίσης, όπως τόνισε, σε περίπτωση απελευθέρωσης θα υπάρξει θέμα ως προς την επάρκεια των υλικών: Οι πρώτες ύλες που απαιτούνται για την παραγωγή εμβολίων θα αποθηκεύονταν σε επίδοξες κατασκευάστριες εταιρείες με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστια έλλειψη σε αυτές που ήδη παρασκευάζουν εμβόλια που σώζουν ανθρώπινες ζωές.


    «Ακόμα και αν ελευθερώναμε τις πατέντες, θα χρειαζόταν 2-3 χρόνια για τον οποιονδήποτε να στήσει την απαραίτητη υποδομή και αρκετά δισεκατομμύρια» δήλωσε.

    «Ο μόνος λόγος που έχουμε τώρα εμβόλια, είναι ότι έχουμε μία εύρωστη φαρμακοβιομηχανία. Αν δεν την είχαμε, θα θρηνούσαμε θύματα. Μία τέτοια πρόταση επιφέρει καίριο πλήγμα σε αυτή την εύρωστη βιομηχανία» συμπλήρωσε.

    Δεν είναι η καλή θέληση που παράγει καινοτομίες. Είναι η συγκέντρωση κεφαλαίων και η συγκέντρωση των επιστημόνων που αξιοποιούν αυτά τα κεφάλαια, υπογράμμισε. Για να έχουμε μία εύρωστη φαρμακευτική βιομηχανία πρέπει να έχουμε προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, γιατί δεν υπάρχει τίποτα άλλο από πνευματική ιδιοκτησία.

    Σχετικά με ένα εύχρηστο φάρμακο «που να μπορούμε να πάρουμε στο σπίτι», ο κ. Μπουρλάς αποκάλυψε ότι η ουσία στην οποία δουλεύει η εταιρεία έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι σκοτώνει τον ιό και είναι πολύ ασφαλής. Συμπεράσματα για την ουσία αυτή «θα έχουμε μετά το καλοκαίρι».

    «Η επιστήμη είναι σαν τον έρωτα. Προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση αλλά κάποιες φορές ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση. Προς το παρόν όμως είμαι αισιόδοξος. Αυτή η ουσία με την οποία πειραματιζόμαστε σκοτώνει in vitro τον ιό, σκοτώνει επίσης τον ιό σε πειραματόζωα, και βοηθάει τον άνθρωπο με προβλήματα στους πνεύμονες και την τραχεία» δήλωσε.

    Για την ανησυχία που εκφράζεται για τις μεταλλάξεις του ιού, ο Άλμπερτ Μπουρλά διαβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία μετάλλαξη που να ξεφεύγει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer.

    Για το ενδεχόμενο να υπάρξει μία τέτοια μετάλλαξη στο μέλλον, ο κ. Μπουρλάς είπε ότι η εταιρεία εργάζεται ώστε να μπορεί σε 100 μέρες να έχει δόσεις έτοιμες για παραγωγή και να μπορεί να υποβάλει σχετικό αίτημα στις αρμόδιες αρχές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρωσία: Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο.
    Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη Ρωσία και στη Μόσχα είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί τους τελευταίους μήνες, με βάση τα δεδομένα του αρμόδιου κρατικού φορέα αντιμετώπισης της πανδημίας. Στη ρωσική πρωτεύουσα καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από τις 17 Ιανουαρίου και στη χώρα συνολικά από τις 20 Μαρτίου.

    Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πρακτορείου TASS στη Ρωσία το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 9.462 νέα κρούσματα, που σημαίνει αύξηση 12,9% σε σχέση με την προηγούμενη μέρα. Ο αριθμός των κρουσμάτων υπερέβη τις 9 χιλιάδες για πρώτη φορά από την 1η Μάιου.

    Ο δείκτης μεταδοτικότητας παραμένει τις τελευταίες πέντε μέρες πάνω από το 1, στοιχείο που επιβεβαιώνει την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Τελευταία φορά που ο δείκτης μεταδοτικότητας είχε υπερβεί την μια μονάδα ήταν στα μέσα Ιανουαρίου.

    Ο δείκτης νοσηρότητας στις αρχές της εβδομάδας ήταν περίπου 5,6 περιστατικά μόλυνσης ανά 100.000 κατοίκους, ενώ σήμερα έφθασε τα 5,8 περιστατικά ανά 100.000 κατοίκους.

    Για δεύτερη κατά σειρά ημέρα στη Ρωσία καταγράφονται σχεδόν 400 θάνατοι, 392 χθες και 393 σήμερα (ο μέγιστος αριθμός από τις 30 Απριλίου).

    Στη Μόσχα το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 3.818 νέα κρούσματα. Είναι ο μέγιστος αριθμός τους τελευταίους τέσσερις μήνες και 37% αυξημένος σε σχέση με την χθεσινή μέρα (Πέμπτη), όταν είχαν καταγραφεί 2.787 κρούσματα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.
    ΙΩΑΝΝΗΣ Π.Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
    Ο κ. Ιωάννης Π.Α. Ιωαννίδης είναι καθηγητής στην Ιατρική Σχολή και στη Σχολή Θετικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ. Το τελευταίο του βιβλίο, με τίτλο «Μετά τα Αφύσικα», δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κέδρος.
    Σαράντα πέντε Eλληνες επιστήμονες γεννημένοι από το 1974 και μετά έχουν δημοσιεύσει εργασίες με επιρροή στο κορυφαίο 0,1% της παγκόσμιας επιστήμης. Μπορούμε να διδαχθούμε κάτι αν εξετάσουμε πού βρίσκονται, πού εκπαιδεύτηκαν, με τι ασχολούνται; Τριάντα επτά γεννήθηκαν ή/και μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Eξι έγιναν μέλη ΔΕΠ εδώ. Μία επιστήμων διέπρεψε διεθνώς στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν η αίτησή της για άδεια άνευ αποδοχών δεν προωθήθηκε. Οι άλλοι πέντε βρίσκονται ακόμη στο Αριστοτέλειο, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Πατρών, και ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης – κανένας στην πρωτεύουσα. Η έλλειψη καινούργιων θέσεων λόγω κρίσης επιδείνωσε τη γήρανση του καθηγητικού δυναμικού. Επιπλέον, η φήμη ότι νέοι ερευνητές είναι πιο ευπρόσδεκτοι σε περιφερειακά πανεπιστήμια φαίνεται βάσιμη. Από 40 που σταδιοδρομούν στο εξωτερικό, 19 βρίσκονται στις ΗΠΑ, επτά στη Μεγάλη Βρετανία. Οι περισσότεροι στελεχώνουν κορυφαία πανεπιστήμια ή ερευνητικά ιδρύματα. Επτά δραστηριοποιούνται σε εταιρείες, δικές τους ή σε γνωστούς κολοσσούς (Microsoft, Google, Genentech).
    Υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι πολύ αξιόλογοι νέοι Ελληνες επιστήμονες. Η εικόνα θα ήταν ίδια, πάντως, και με διαφορετικά κριτήρια. Η Ελλάδα αδιαφορεί για επιστήμες και γνώση. Μάλλον δεν ενδιαφέρεται καν να επιβιώσει.
    Τα ελληνικά πανεπιστήμια ανέχονται νησίδες αριστείας, όμως οι δέκα κύριοι στόχοι τους είναι άλλοι: Να αποτελούν τον σκουπιδότοπο όλων των κομμάτων, να ανακυκλώνουν την παραπαιδεία, να προσπορίζουν εισόδημα από ενοικιαζόμενα, να μετατρέπουν ανίκανους καθηγητές σε ανίκανους πολιτικούς, να διατηρούν το επίπεδο καλλιέργειας στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα, να συντηρούν μαυσωλεία ιδεοληψιών, να εκχωρούν αφρούρητα ημισκότεινα οικόπεδα σε τοξικομανείς, να προσφέρουν πρακτική εξάσκηση στην τέχνη του ξυλοδαρμού, να διαθέτουν πεδία βολής για εύκαιρη ρίψη μολότοφ και να δίνουν πτυχία απλώς για να δίνουν πτυχία. Αριστεύουμε και στους δέκα στόχους. Ατομικές εξαιρέσεις (πολλών) φωτισμένων πανεπιστημιακών και επίμονων φοιτητών επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΚΤΡΩΣΗ ΣΕ ΚΟΡΙΤΣΙ 13 ΧΡΟΝΩΝ.

    «Στο σκαμνί» για έκτρωση σε 13χρονη στην Κω ο γιατρός και 34χρονος που την αποπλάνησε
    Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω θα καθίσουν αύριο, ένας γιατρός και ένας 34χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται για την έκτρωση σε μία 13χρονη κοπέλα πριν από έξι χρόνια!
    Συγκεκριμένα, ο γιατρός κατηγορείται για τεχνητή διακοπή εγκυμοσύνης ανήλικης εγκύου χωρίς τη συναίνεση των γονιών της, σε μη οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα και έκθεση, ενώ ο 34χρονος για αποπλάνηση ανηλίκου που συμπλήρωσε το δωδέκατο αλλά όχι και το 14ο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στην τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης της ανήλικης χωρίς τη συναίνεση των γονιών της.
    Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε η οικογένεια της ανήλικης το Φθινόπωρο του 2011 σε βάρος του 34χρονου, με τον οποίο η νεαρή κοπέλα διατηρούσε σχέση, κατά την οποία και φέρεται να έμεινε έγκυος. Όμως την κύησή της την σταμάτησε, με αποτέλεσμα στην υπόθεση να εμπλακεί και ο γιατρός.
    Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και ένα χρόνο μετά πέρασαν την πόρτα του ανακριτή για να απολογηθούν, σύμφωνα με το rodiaki.gr.
    Ειδικότερα ο 34χρονος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Γιάννη Φλεβάρη είχε αρνηθεί όσα του καταλογίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος δέχτηκε ότι στα μέσα καλοκαιριού του 2011 είχε συνάψει σχέση με την ανήλικη, η οποία ωστόσο του παρουσιάστηκε ως 17χρονη γεγονός που επιβεβαιωνόταν από τον τρόπο της ένδυσης και της συμπεριφοράς της. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για τη σχέση αυτή γνώριζε η φίλη της κοπέλας, η οποία επίσης του είχε δηλώσει ότι ήταν 18 ετών, αλλά και η μητέρα της η οποία μάλιστα τον είχε συναντήσει και κάποιες φορές.
    Ο 34χρονος είχε προσθέσει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της σχέσης τους η νεαρή κοπέλα του δήλωσε ότι είναι έγκυος και εκείνος από τη πλευρά του της είπε ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει τις ευθύνες του και να την παντρευτεί, όμως εκείνη τον πληροφόρησε λίγες μέρες αργότερα ότι είχε αποφασίσει μαζί με τη μητέρα της να κάνει έκτρωση.
    Ύστερα από λίγες ημέρες η νεαρή κοπέλα του ανακοίνωσε ότι πήγε στο γιατρό μαζί με τη μητέρα της φίλης της και ότι ο γιατρός της ζήτησε να είναι μαζί και κάποιος από τους γονείς της. Τις επόμενες ημέρες πράγματι η ίδια κοπέλα του είπε ότι πήρε μαζί με τη μητέρα της από το φαρμακείο ένα χάπι για τη διακοπή της εγκυμοσύνης.
    Μετά από αυτό η σχέση του ζευγαριού άρχισε να αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα μέχρι που στο τέλος ο 34χρονος της ζήτησε να χωρίσουν. Τότε ο ίδιος υποστήριξε ότι δέχτηκε τη φραστική επίθεση της κοπέλας, ενώ ακολούθησε και καβγάς με τον πατέρα της. Στο ίδιο μήκος κύματος αρνούμενος τις κατηγορίες απολογήθηκε και ο γιατρός που κατηγορείται στην υπόθεση.
    Και οι δύο άνδρες μετά τις απολογίες τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ο γιατρός χωρίς όρους και ο 34χρονος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και της μη συναναστροφής με την ανήλικη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Συνωστισμός» στον Άρη - Η Κίνα προσεδάφισε ρομπότ στον «Κόκκινο Πλανήτη».
    Η Κίνα κατάφερε σήμερα να προσεδαφίσει στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ που έχει βαφτίσει Zhurong, επιτυχία άνευ προηγουμένου για οποιαδήποτε χώρα της Ασίας, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την Κινεζική Εθνική Διαστημική Υπηρεσία και έτσι η ασιατική χώρα είναι η τρίτη μετά την Ρωσία (ως Σοβιετική Ένωση) και τις ΗΠΑ που στέλνουν αυτόνομα στον "κόκκινο πλανήτη".

    Η προσεδάφιση στον κόκκινο πλανήτη αποτελεί εξαιρετικά περίπλοκο εγχείρημα. Πολλές ευρωπαϊκές, σοβιετικές και αμερικανικές αποστολές με αυτόν τον σκοπό απέτυχαν στο παρελθόν.

    Η Κίνα είχε ήδη αποπειραθεί να στείλει ερευνητικό ρομπότ στον Άρη, το 2011, αποστολή που διεξήχθη από κοινού με τη Ρωσία. Μετά την αποτυχία της, το Πεκίνο αποφάσισε να συνεχίσει την περιπέτεια μόνη.

    Η Διαστημική Υπηρεσία της Κίνας εκτόξευσε την 23η Ιουλίου 2020 από τη Γη τη μη επανδρωμένη αποστολή Tianwen-1, όπως ονομάζεται το διαστημόπλοιο που έστειλε στο διάστημα.

    Αποτελείτο από τρία στοιχεία: το βασικό τμήμα του σκάφους που θα μείνει σε τροχιά γύρω από τον Άρη, το τμήμα που προσεδαφίστηκε και, μέσα σε αυτό, το τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ Zhurong.

    «Το σκάφος Tianwen-1 προσεδαφίστηκε με επιτυχία στην προκαθορισμένη ζώνη» του Άρη με το ρομπότ Zhurong, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισε ότι ελήφθη σήμα στη Γη.

    Η προσεδάφιση έγινε σε έναν τομέα του κόκκινου πλανήτη που αποκαλείται Utopia Planitia, μια αχανή κοιλάδα στο βόρειο ημισφαίριο του Άρη.

    Για τους Κινέζους, αυτή είναι η πρώτη ανεξάρτητη προσπάθεια εξερεύνησης του διαστήματος. Έχουν φιλόδοξα σχέδια, ευελπιστούν να επιτύχουν όλα όσα έχουν καταφέρει οι Αμερικανοί, που έχουν προχωρήσει σε αρκετές αποστολές στον Άρη από τη δεκαετία του 1960.

    Τον Φεβρουάριο, η Κίνα είχε επιτύχει το Tianwen-1 να τεθεί σε τροχιά γύρω από την Άρη και να αρχίσει να στέλνει φωτογραφικά στιγμιότυπα και άλλο υλικό από τον κόκκινο πλανήτη για να μελετηθεί από τους επιστήμονες.

    Νωρίς σήμερα, κατάφερε να προσεδαφίσει το τμήμα που μετέφερε το μικρό ρομπότ Zhurong, το οποίο μπόρεσε να βγει έξω, στην επιφάνεια.

    Η επιτυχής ολοκλήρωση και των τριών φάσεων παρθενικής αποστολής στον Άρη αποτελεί παγκόσμια πρώτη.

    Με βάρος που ξεπερνά τα 200 κιλά, το Zhurong είναι εφοδιασμένο με τέσσερα φωτοβολταϊκά πάνελ για να εξασφαλίζεται η τροφοδοσία του με ηλεκτρισμό. Θα είναι επιχειρησιακό για τρεις μήνες.

    Διαθέτει επίσης κάμερες, ραντάρ και λέιζερ, που θα επιτρέψουν να μελετηθεί το περιβάλλον του και να αναλυθεί η σύνθεση πετρωμάτων του Άρη.

    Το όνομα Zhurong παραπέμπει στον θεό της φωτιάς στην κινεζική μυθολογία. Ο συμβολισμός δικαιολογείται από την ονομασία του Άρη στα κινεζικά, Huoxing, «ο πλανήτης της φωτιάς».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΩΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕς ΘΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
    Εκτιμάται ότι πάνω από 200.000 κατοικίες νεόδμητες ή παλαιές έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια στα χέρια αλλοδαπών, την ώρα που ο Έλληνας πολίτης δεν έχει να πληρώσει ούτε το ενοίκιο του σπιτιού που διαμένει.
    Τα μεσιτικά γραφεία μάλιστα τους περιγράφουν ως "καλοπληρωτές" με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Δηλαδή αγοράζουν τα σπίτια με μετρητά ή με ελάχιστο δανεισμό. Κάτι που βάζει σε πολλές σκέψεις για την πηγή προέλευσης των χρημάτων αυτών, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι εκ των συγκεκριμένων αλλοδαπών παρουσιάζουν πολύ μικρά εισοδήματα, ίσα ίσα για να δικαιολογείται η δυνατότητα απόκτησης κύριας κατοικίας.
    Ακόμη και αιματηρές οικονομίες να έκαναν είναι αδύνατον ειδικά οι Πακιστανοί να αγοράζουν, όπως συμβαίνει στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και της πλατείας Βικτωρίας, διαμερίσματα αξίας 60.000 και 80.000 ευρώ!
    Κτηματομεσίτες των παραπάνω γειτονιών έλεγαν ότι ενώ παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί Βαλκάνιοι, κυρίως Αλβανοί να επιστρέφουν στις πατρίδες τους, βάζοντας πωλητήριο σε σπίτι που τυχόν απέκτησαν, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους προερχόμενους από τις χώρες της Ασίας.
    Αυτοί, όπως λένε οι ίδιοι παράγοντες, διαθέτουν σχεδόν πάντα ρευστό χρήμα, ενώ δηλώνουν εισόδημα που μόλις ξεπερνά τα 6000 ευρώ το χρόνο και στην καλύτερη περίπτωση τα 12.000. Άλλες περιοχές που έχουν μπει στο αγοραστικό στόχαστρο των μεταναστών (τριτοκοσμικών στην πλειοψηφία τους) είναι στα Σεπόλια, Μεταξουργείο, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Αγίας Βαρβάρα, Νίκαια, Πέραμα, Πατήσια και Ίλιον.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πώς οι αλγόριθμοι «ελέγχουν» τι διαβάζουμε.
    «H τεχνητή νοημοσύνη του Ιντερνετ αποφασίζει τι είναι ενδιαφέρον και επίκαιρο. Μια μέρα αποφάσισε ότι η δουλειά μου δεν ήταν», παρατηρεί ένας καναδός δημοσιογράφος και συγγραφέας περιγράφοντας τις αλλαγές στη μέτρηση της αναγνωσιμότητας και πώς αυτές επηρεάζουν την καθημερινή εργασία των εργαζομένων στα ΜΜΕ παγκοσμίως.
    Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ράσελ Σμιθ σταμάτησε να γράφει την εβδομαδιαία στήλη του στην εφημερίδα «Globe and Mail». Επειτα από είκοσι χρόνια αναλύσεων για τον πολιτισμό και τις τέχνες υπό το πρίσμα της αισθητικής, δεν υπήρχε πλέον χώρος για εκείνον στη μεγαλύτερη καθημερινή εφημερίδα του Καναδά.

    Οπως εξομολογείται ο ίδιος με κείμενό του στο καναδικό περιοδικό «The Walrus», αυτή η αλλαγή στην ύλη τού εντύπου πέρασε απαρατήρητη. Κανένας αναγνώστης δεν του έγραψε μέιλ για να του εκφράσει την απογοήτευσή του για την εξέλιξη ούτε το τηλέφωνό του χτύπησε για να πάρει, έστω και τυπικό, μήνυμα συμπαράστασης από το κοινό του.

    Για δύο δεκαετίες που ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ράσελ Σμιθ αρθρογραφούσε στον καναδικό Τύπο, είχε υιοθετήσει μια πιο ελιτίστικη προσέγγιση στο γραπτό του. Απέφευγε να καταπιάνεται με αμφιλεγόμενα ζητήματα όπως οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του Ρόμαν Πολάνσκι.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παλαιστίνιοι της Ιορδανίας επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα με τα Ισραήλ: Εννέα νεκροί.
    https://youtu.be/k8sdQMKWVbI
    Ιορδανοί πολίτες παλαιστινιακής καταγωγής πέρασαν για πρώτη φορά από το 1967 τα σύνορα της χώρας τους με το Ισραήλ προκειμένου να επιχειρήσουν να φτάσουν στη Γάζα και να βοηθήσουν τους Παλαιστινίους στη νέα «Ιντιφάντα» που βρίσκεται σε εξέλιξη.
    Σύμφωνα με πληροφορίες δεν τα κατάφεραν όλοι. Άλλοι δεν μπόρεσαν να περάσουν ενώ υπήρξαν πυρά από την πλευρά των Ισραηλινών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 9 άτομα στην προσπάθειά τους αυτή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Αθήνα αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Χρυσή βίζα»

    Δεκάδες Τούρκοι τους τελευταίους μήνες αγοράζουν σπίτια στην Αθήνα αξιοποιώντας το πρόγραμμα «χρυσή βίζα» και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα άδεια διαμονής.

    Σύμφωνα με την «Καθημερινή» μια νέα, ολοένα διευρυνόμενη κοινότητα βρίσκει έδαφος στην Αθήνα. Από τα 57 σπίτια, που έχουν πουληθεί με τη βοήθεια τριών συμπατριωτών τους, μόνο οι ιδιοκτήτες 12 εξ αυτών έχουν ήδη στα χέρια τους τη «χρυσή βίζα».

    Για τους υπόλοιπους η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως και την 1η Φεβρουαρίου είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία συνολικά για 49 ακίνητα που αντιστοιχούν σε 128 άδειες διαμονής στους Τούρκους ιδιοκτήτες και τις οικογένειές τους. Οι περισσότεροι αγόρασαν ακίνητα αξίας 250.000 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχουν και εκείνοι που αγόρασαν για 850.000 ευρώ το ακίνητο που στεγάζει τη ΔΕΗ στη Μεσογείων, εκείνοι που ψάχνουν ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας με ένα εκατομμύριο ευρώ ή τον επιχειρηματία που αναζητεί αποθήκη 4.000 τ.μ. για να στεγάσει τη βιοτεχνία του, αφού οι ξένοι πελάτες του δεν επιθυμούν πλέον να ταξιδεύουν στην Τουρκία.

    Οι τρεις συμπατριώτες τους, που μίλησαν στην εφημερίδα, κάνουν λόγο για επιλογή που γίνεται και για λόγους ασφαλείας, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

    Μάλιστα, όπως σημειώνουν, το τελευταίο διάστημα είναι ελάχιστα τα Σαββατοκύριακα που δεν υποδέχονται στο αεροδρόμιο κάποιον υποψήφιο αγοραστή από τη γειτονική χώρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Τι γυρεύουν στη χώρα μας οι πλούσιοι Τούρκοι.
    Δημοσίευμα των Times αναφέρει πως μεγάλος αριθμός πλούσιων Τούρκων πολιτών και επιχειρηματιών αναζητούν τρόπο να εγκατασταθούν στην Ελλάδα.
    Στην είδηση που έχει τίτλο “Ανήσυχοι Τούρκοι ψάχνουν μια νέα ζωή στην Ελλάδα”, αναφέρεται πως πολλοί Τούρκοι πολίτες και επιχειρηματίες αναζητούν τρόπο να εγκατασταθούνε στην Ελλάδα.
    Οπως γράφουν τα tourkikanea.gr που εντόπισαν το δημοσίευμα στον τουρκικό Τύπο,στην είδηση αναφέρεται πως ο Μεχμέτ Κοτσαρσλάν-ο ιδιοκτήτης του μπάρ Ρέινα στο οποίο έγινε η επίθεση την πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινουπολη και στην οποία σκοτώθηκαν 39 άτομα, είναι μόνο ο ένας από τους πολλούς Τούρκους επιχειρηματίες οι οποίοι ¨λόγω ανησυχιών ασφαλείας και της αυξανόμενης πολιτικής αστάθειας¨, θέλουν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.
    Αναφέρεται πως μετά από το κλείσιμο του μπαρ Ρέινα, ο Κοτσαρσλάν αναζητεί έναν νέο επαγγελματικό χώρο στην Μύκονο.
    Μια γνωστή εφημερίδα στην πρώτη της σελίδα γράφει πως ¨Οι Τούρκοι επιτίθενται στην Μύκονο¨ , ενώ λέγεται πως σε Ρόδο, Κρήτη και Πάρο υπάρχει μια μεγάλη αύξηση στις τουρκικές επιχειρήσεις.
    Η εφημερίδα επικοινώνησε με μεσίτη την Ελλάδα, ο οποίος δήλωσε πως μετά από την επικράτηση του ΝΑΙ στην Τουρκία, αυξήθηκαν τα τηλεφωνήματα που δέχεται από εκεί.
    “Δεν σταματά να χτυπά το τηλέφωνο μου”
    Η Μίνα Μπουγκονικόλου-διευθύντρια της εταιρίας InterCasa στην Αθήνα, δηλώνει πως ¨Μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος πέρσι, υπήρξε μια μεγάλη αύξηση στις κινήσεις από Τουρκία, αλλά μετά από το δημοψήφισμα, προέκυψε και ένα νέο κύμα. Ανησυχούν πολύ και θέλουν να έχουν το ένα πόδι τους στην Ευρώπη.
    Ο μεσίτης Αρσάνογλου τονίζει πως κάποιοι Τούρκοι ¨ετοιμάζουν σχέδιο Β¨ και ότι μετά από τις 16/4 υπήρξε μια αύξηση 50% στα τηλεφωνήματα που δέχεται από Τούρκους πελάτες
    Ο Αρσάνογλου που ετοιμάζει ιστοσελίδα στα τουρκικά για πελάτες που έχει από Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και Άγκυρα, και λέει : “Δεν είναι μια κατάσταση στην οποί οι Τούρκοι αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Ελλάδα. Είναι ένα τμήμα του πληθυσμού 1/100 πλούσιων και καλά μορφωμένων που θέλουν έχουν ένα σχέδιο Β σε περίπτωση που τα πράματα στην Τουρκία χειροτερέψουν. Η απόπειρα πραξικοπήματος ήταν μια πηγή αιμορραγίας για τι ελίτ της Τουρκίας. Τώρα μετά από το δημοψήφισμα, αυξήθηκε η οικονομική και πολιτική αστάθεια.”
    Times, militaire.gr
    ΖΗΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βοτανικός: Υπαίθρια συγκέντρωση μουσουλμάνων στο τζαμί 191 χρόνια μετά την εκδίωξη των μουσουλμάνων κατακτητών.
    Το κτίριο είναι άνω των 1000 τετραγωνικών μέτρων, και θα φιλοξενεί 500 άτομα.
    Διακόσια χρόνια μετά την επανάσταση και 191 χρόνια μετά την εκδίωξη των τελευταίων μουσουλμάνων κατακτητών το 1830, η Ελλάδα αποκτά πάλι επίσημα, μουσουλμανικούς χώρους λατρείας.

    Αθανάσιε Διάκε, που είσαι να δεις τι κάνουν στην Πατρίδα σου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ.
    «Σπείρα λαθρεμπόρων πυρηνικών εξάρθρωσαν οι τουρκικές αρχές σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε το κανάλι NTV.
    Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι τουρκικές αρχές κατέσχεσαν ποσότητα του επικίνδυνου στοιχείου «καλιφόρνιο» αξίας 70 εκατ. δολαρίων.
    Το «καλιφόρνιο» είναι ένα τεχνητό πυρηνικό στοιχείο που χρησιμοποείται σε ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ και εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας με την αξία του να είναι 4 εκατ. δολάρια το γραμμάριο.
    Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο προάστιο Πουρσακλάρ μετά από πληροφορίες που ήρθαν στα χέρια των τουρκικών αρχών.
    Συνολικά έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, τα οποία φέρονται να είχαν συμφωνήσει σε πώληση του επικίνδυνου υλικού έναντι 72 εκατ. δολαρίων.
    Η έρευνα συνεχίζεται καθώς οι τουρκικές αρχές αναζητούν πληροφορίες για το πού και το πώς έφτασε στην Άγκυρα το επικίνδυνο υλικό καθώς και για την ταυτότητα του αγοραστή.
    Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah οι μόνες χώρες που παράγουν το «καλιφόρνιο» είναι οι ΗΠΑ και η Ρωσία».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...