ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

16 Απριλίου 2022

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ. ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ; ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ.

  









Ο ΡΩΣΟΕΒΡΑΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ (ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ) ΛΕΟΝΙΝΤ ΝΕΒΖΛΙΝ, ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΣΟΪΓΚΟΥ. ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΑΝΑΜΙΞΕΩΣ ΤΩΝ ΡΩΣΟΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ;










Η Ταϊβάν έχει ανεβάσει το επίπεδο πολεμικού συναγερμού καθώς παρατηρείται έντονη στρατιωτική δραστηριότητα σε όλες τις επαρχίες της ανατολικής Κίνας που βρίσκονται απέναντι από το νησί.

Έχουν εντοπιστεί μετακινήσεις αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων και στρατιωτών του Κινεζικού Στρατού.

Πληροφορίες που μεταδίδει το warnews247.gr, αναφέρουν πως έχει ζητηθεί από τους κατοίκους να εφοδιαστούν με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Ίσως πλησιάζουμε σταδιακά στην “ώρα μηδέν”, στην εισβολή της Κίνας στην Ταϊβάν.

Πάντως τα νέα δεν είναι ευχάριστα τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την Ταϊβάν. Πρόσφατη αμερικανική μελέτη έδειξε πως ο κινεζικός Στρατός μπορεί να εκτοξεύσει χιλιάδες πυραύλους την πρώτη μέρα συντρίβοντας τον στρατό της Ταϊβάν σε λίγες ώρες.

 

Επιπλέον, η αμερικανική  έκθεση τονίζει ότι εάν η Κίνα εξαπολύσει αιφνιδιαστική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην Ταϊβάν από την ακτή Φουτζιάν, η Ταϊπέι θα έχει το πολύ 5 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα για να μεταφέρει τον Πρόεδρο Τσάι σε ασφαλή τοποθεσία και να ενεργοποιήσει σχέδια πολιτικής άμυνας.


Εγχειρίδιο επιβίωσης πολέμου για πολίτες

Ο στρατός της Ταϊβάν κυκλοφόρησε ένα εγχειρίδιο επιβίωσης πολέμου για αμάχους, καθώς οι εντάσεις με την Κίνα κλιμακώνονται.

Η Κίνα ποτέ δεν απαρνήθηκε τη χρήση βίας για να θέσει την Ταϊβάν υπό τον έλεγχό της και έχει εντείνει τις στρατιωτικές της δραστηριότητες τα τελευταία δύο χρόνια, για να την πιέσει να αποδεχθεί τους ισχυρισμούς κυριαρχίας της.

Ο οδηγός της Ταϊβάν περιγράφει πώς ο άμαχος πληθυσμός θα βρει καταφύγια μέσω εφαρμογών smartphone, πως θα προστατευτεί από βόμβες, πως θα συγκεντρώσει προμήθειες νερού και φαγητού, καθώς και συμβουλές για την προετοιμασία κιτ πρώτων βοηθειών έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα πάντα με το warnews247.gr, το εγχειρίδιο χρησιμοποιεί κόμικς και εικόνες με συμβουλές για να περιγράψει πως οι πολίτες θα επιβιώσουν από μια στρατιωτική επίθεση, όπως και πώς να διακρίνουν τις σειρήνες αεροπορικής επιδρομής και τρόπους προστασίας από πυραύλους.

«Παρέχουμε πληροφορίες για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι πολίτες σε μια στρατιωτική κρίση και πιθανές καταστροφές που θα ακολουθήσουν», είπε ο Λιου Τάι-γι, αξιωματούχος της μονάδας Παλλαϊκής Κινητοποίησης Άμυνας του υπουργείου, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Αυτό θα βελτιώσει την ετοιμότητα για την ασφάλεια και θα βοηθήσει τους ανθρώπους να επιβιώσουν, είπε, προσθέτοντας ότι το εγχειρίδιο θα ενημερωθεί περαιτέρω με τοπικές πληροφορίες  για τους χώρους καταφυγίων, νοσοκομείων και καταστημάτων για καθημερινές ανάγκες.

Ο σχεδιασμός του εγχειριδίου προϋπήρχε του πολέμου στην Ουκρανία και η Ταϊβάν δεν ανέφερε κανένα σημάδι επικείμενης εισβολής, αλλά το νησιωτικό έθνος έχει αυξήσει το επίπεδο συναγερμού του τις τελευταίες εβδομάδες.


«Ο στρατός της Κίνας είναι έτοιμος για μάχη»

«Η Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να «συντρίψουν κάθε απόπειρα εξωτερικής παρέμβασης και σχέδια για την απόσπαση της λεγόμενης ανεξάρτητης Ταϊβάν».

Αυτό ανακοίνωσε χτες Παρασκευή ο επίσημος εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Wu Qian στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα στις ΗΠΑ.

«Αεροσκάφη και πλοία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA) πραγματοποίησαν ασκήσεις στις 15 Απριλίου στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας και γύρω από την Ταϊβάν λόγω των «λανθασμένων σημάτων» των ΗΠΑ για το θέμα του νησιού.

Στις 15 Απριλίου, η Ανατολική Ζώνη της Διοίκησης Μάχης του PLA πραγματοποίησε κοινές ασκήσεις για να ελέγξει την ετοιμότητα μάχης αρκετών κλάδων και τύπων στρατευμάτων στην θαλάσσια περιοχή και τον εναέριο χώρο της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας και γύρω από την Ταϊβάν. Σε αυτά συμμετείχαν αντιτορπιλικά, φρεγάτες, βομβαρδιστικά, μαχητικά και άλλες δυνάμεις”.

Αυτό αναφέρει σε μήνυμα που κυκλοφόρησε την Παρασκευή η Ανατολική Ζώνη της Διοίκησης Μάχης του PLA.



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

18 σχόλια:

  1. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ; ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 16 Απριλίου 2022, η τελετή έπαρσης σημαίας σύμβολο 100ετηρίδας του Μικρασιατικού Ελληνισμού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύρτσος: Υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα ή η αποστολή τους εξαντλείται στον Βαξεβάνη;
    Υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα, στο ύψος κράτους δικαίου, ή η αποστολή τους εξαντλείται στον Βαξεβάνη; (Σημ. και στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;)

    Ο Μητσοτ. έστησε τραπέζι για το λόμπι. Το λόμπι λεηλατεί,άφησε το κράτος ταπί.

    Οι καταναλωτές εμπαίζονται.
    Η Novartis τιμωρείται για ότι μας έκανε αλλά.. στις ΗΠΑ.

    Υπάρχουν δικαστές;

    Υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα,στο ύψος κράτους δικαίου,η η αποστολή τους εξαντλείται στον Βαξεβάνη;
    Ο Μητσοτ. έστησε τραπέζι για το λόμπι
    Το λόμπι λεηλατεί,άφησε το κράτος ταπί.
    Οι καταναλωτές εμπαίζονται.
    Η Novartis τιμωρείται για ότι μας έκανε αλλά..στις ΗΠΑ.
    Υπάρχουν δικαστές;

    — Γιώργος Κύρτσος (@GiorgosKyrtsos) April 15, 2022
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργος Κύρτσος:
      Στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει διαστάσεις προβλήματος της κτηνοτροφίας.
      Το κόστος παραγωγής σε εκρηκτική αύξηση.
      Παρατηρείται πώληση κοπαδιών.
      Οι εισαγωγές θριαμβεύουν σε μια περίοδο που έχει ανατραπεί το εμπορικό ισοζύγιο και υπάρχει κίνδυνος διεθνούς επισιτιστικής κρίσης.
      Έχει χαθεί ο έλεγχος των τιμών σε βασικά αγαθά με την κυβέρνηση να κάνει τον τροχονόμο της ακρίβειας.
      Ο ΦΠΑ μειώνεται δεν μειώνεται.
      Στο ενεργειακό περιμένουν την ανύπαρκτη-λόγω έλλειψης κοινής ενεργειακής πολιτικής-παρέμβαση της ΕΕ,
      αφήνοντας το λόμπι του φ.αερίου να οργιάζει.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ Ζελένσκι: «Πρέπει να προετοιμασθούμε για ρωσική πυρηνική επίθεση». ΣΗΜΑΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ: Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΛΑΧΤΑΡΑΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΗ.

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για επίθεση των Ρώσων με πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.


    Μιλώντας με Ουκρανούς δημοσιογράφους στο Κίεβο ο Ζελένσκι είπε: «Δεν πρέπει να περιμένουμε τη στιγμή που η Ρωσία θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε όπλο, είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό».

    Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ακόμα ότι θα χρειαστούν φάρμακα κατά της ακτινοβολίας και καταφύγια αεροπορικών επιδρομών. «Πρέπει να τους μιλήσετε, να υπογραφούν συνθήκες, να υπάρξουν σκληρά οικονομικά μέτρα. Οι Ρώσοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε όπλο, είμαι πεπεισμένος», επανέλαβε.

    Ο ηγέτης της Ουκρανίας είχε προειδοποιήσει την Παρασκευή, σε μια συνέντευξη που θα μεταδοθεί στο CNN την Κυριακή, πως πιστεύει ότι ο Πούτιν δεν θα δίσταζε να στραφεί σε τακτικά πυρηνικά όπλα εάν ένιωθε ότι τα πράγματα πήγαιναν άσχημα:
    «Πρέπει να σκεφτόμαστε να μην φοβόμαστε, να μην φοβόμαστε, αλλά να είμαστε έτοιμοι. Αλλά αυτό δεν είναι ζήτημα για την Ουκρανία, όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά για όλο τον κόσμο, νομίζω».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Ο Ν.Δένδιας έστειλε επιστολή στη Χάγη – Κατηγορεί τη Ρωσία για «εγκλήματα πολέμου».
    Κλιμακώνει την αντιπαράθεση με τη Μόσχα η Αθήνα, βάζοντας σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, μετά την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
    Ο Ν.Δένδιας ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη «εγκλημάτων πολέμου» στην Μαριούπολη και στα χωριά Σαρτανά και Βολνοβάκα, όπου στην αρχή του πολέμου υπήρχαν θύματα ομογενείς.
    «Θα συνεχίσουμε να θέτουμε επιτακτικά το ζήτημα της Μαριούπολης σε όλα τα fora και να υπογραμμίζουμε ότι η διάπραξη εγκλημάτων πολέμου θα πρέπει να ερευνηθεί ενδελεχώς», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Καθημερινή”.
    Όπως υπογραμμίζει, «για την Ελλάδα η προστασία των αμάχων και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην ομογένεια της Ουκρανίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, ιδιαίτερα στην παραθαλάσσια περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, σε πόλεις όπως η Μαριούπολη και η Οδησσός, όπου εδώ και αιώνες διαβιεί το ελληνικό στοιχείο», ενώ υπενθυμίζει την πρόσφατη επίσκεψή του στην Οδησσό.
    Δυστυχώς, αναφέρει, όσον αφορά τη Μαριούπολη, «η κατάσταση είναι τραγική και η πόλη ουσιαστικά έχει πάψει να υφίσταται», ενώ προσθέτει πως «δεν μας επιτρέπεται να μεταβούμε εκεί, προκειμένου να μην διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής».
    Ο υπουργός Εξωτερικών ξεκαθαρίζει πως «η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει, ως θεμελιώδη αρχή, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας» και τονίζει πως παρά τους ιστορικούς δεσμούς που έχει η χώρα μας με τη Ρωσία, «η Ελλάδα δεν είχε ουδεμία επιλογή». «Έκανε αυτό που υπαγορεύουν οι αρχές που υπηρετεί, οι αρχές του Διεθνούς Δικαίου, του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών: Σεβασμός της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας των κρατών», σημειώνει και προσθέτει:
    «Η Ελλάδα καταδικάζει κάθε εισβολή ως θέση αρχής. Θα ήμασταν ανακόλουθοι αν, υπερασπιζόμενοι τις θέσεις μας π.χ. στο Κυπριακό, δεν υπερασπιζόμασταν τις ίδιες αρχές σε κάθε περίπτωση».
    «Με τις ενέργειές της, η Ρωσία, δυστυχώς, δεν μας επέτρεψε επιλογή. Το επίπεδο των ελληνο-ρωσικών σχέσεων είναι το αποτέλεσμα των επιλογών της ρωσικής κυβέρνησης, όχι της χώρας μας», σημειώνει.
    Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει πως «κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επόμενες κινήσεις της ρωσικής πλευράς», ενώ «θεωρητικά, ακόμη και μια ενδεχόμενη επίθεση στην Οδησσό μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για την επέκταση των εχθροπραξιών σε άλλες χώρες».
    Όσον αφορά το ενδεχόμενο αίτησης ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αναφέρει πως οποιαδήποτε σχετική απόφαση αποτελεί κυρίαρχη επιλογή των κρατών αυτών. «Και οι δύο χώρες είναι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεισφέρουν στην Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και, βεβαίως, εφόσον επιλέξουν την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν έχει επί της αρχής λόγο να αντιταχθεί».
    Υπενθυμίζει δε πως η Ελλάδα σε αντίθεση με την Τουρκία, η οποία δεν επιτρέπει την προσέγγιση της Αυστρίας και της Κύπρου με το ΝΑΤΟ, δεν χρησιμοποιεί τη θέση της στο ΝΑΤΟ για να προωθήσει ιδιοτελή συμφέροντα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Η Ρωσία αναγνωρίζει το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος: Ανοίγει προξενείο στα Κατεχόμενα.
      Μια νέα πτυχή που δείχνει μετά την ελληνική συμμετοχή στις αντι-ρωσικές κυρώσεις αλλά και της απόφασης για αποστολή όπλων στο Κίεβο, συμβαίνει στην Κύπρο ειλημμένη απόφαση της Μόσχας για τη λειτουργία ρωσικής προξενικής αρχής στη βόρεια κατεχόμενη Κύπρο. Το ρωσικό χτύπημα κατά των αποφάσεων και πρωτοβουλιών της ελληνικής κυβέρνησης, με πιο πρόσφατη την σημερινή απόφαση του ΥΠΕΞ για αποστολή επιστολής στον Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου όπου ο Ν.Δένδιας ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη «εγκλημάτων πολέμου» στην Μαριούπολη και στα χωριά Σαρτανά και Βολνοβάκα, φαίνεται να είναι “ασύμμετρο”.
      Μάλιστα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς και η Κύπρος που έχει αποφασίσει να ταχθεί απέναντι στην Ρωσία δεν πήρε ούτε έναν λόγο από τον “καλεσμένο” της κυπριακής Βουλής Β.Ζελένσκι για την εισβολή των Τούρκων λόγω… τεχνικού προβλήματος.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Συλλογή 1.000 αρχαιοτήτων της οικογένειας Κ.Μητσοτάκη παρουσιάστηκε στο νέο αρχαιολογικό μουσείο στη Χαλέπα.
      Σύμφωνα με ρεπορτάζ ιστοσελίδας «το νέο αρχαιολογικό μουσείο στη Χαλέπα θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό, με μια υπέροχη έκθεση από εξαιρετικά τεχνουργήματα, όπου μεταξύ άλλων σημαντική θέση κατέχει η συλλογή αρχαιοτήτων Κωνσταντίνου, Μαρίκας και Κυριάκου Μητσοτάκη».
      Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ «η έκθεση αποτελείται από 3.500 αντικείμενα, εκ των οποίων περίπου 1.000 εκτίθενται για πρώτη φορά» και είναι μέρος της συλλογή Κωνσταντίνου, Μαρίκας και Κυριάκου Μητσοτάκη είχε παρουσιαστεί εν μέρει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα, το 1992 και από το 2000 παρουσιαζόταν σε τρεις μικρές αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, μέχρι και τον Απρίλιο του ίδιους έτους όταν και περιήλθε η συλλογή της πρωθυπουργικής οικογένειας στο ελληνικό κράτος.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ».
      ΣΗΜΑΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ: Μετά την ήττα του ευρωπαίου Ναπολέοντα το 1815, ο πλανήτης ΓΗ εξουσιάζεται για 200 χρόνια από την αγγλοσαξωνική ράτσα, επικεφαλής της οποίας βρίσκονται οι απόγονοι του Αβραάμ. Κάθε αμφισβήτηση αυτής της πραγματικότητας συντρίβεται με τα όπλα. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας. Μην περιμένετε από τα περιττώματα της διεθνούς πολιτικής, τους λεγόμενους «έλληνες πολιτικούς» να αμφισβητήσουν αυτό το καθεστώς. Άπαγε της βλασφημίας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. ΕΖΡΑ ΠΑΟΥΝΤ: «Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ». ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/02/20.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν καταδικάζει την επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στο τέμενος Αλ-Ακσα.
      Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα στον παλαιστίνιο ομόλογό του Μαχμούντ Αμπάς ότι καταδικάζει την επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας κατά των παλαιστίνιων πιστών στο τέμενος Αλ-Ακσα στην Ιερουσαλήμ, δεσμευόμενος να αντιταχθεί στις απόπειρες για την μεταβολή του καθεστώτος του.
      Τα σχόλια του προέδρου της Τουρκίας διατυπώνονται την ώρα που Τουρκία και Ισραήλ προσπαθούν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους έπειτα από πολυετή ένταση, κυρίως λόγω της παλαιστινοϊσραηλινής διένεξης και της τουρκικής υποστήριξης προς την οργάνωση Χαμάς που ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας.
      Τουλάχιστον 152 Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια συγκρούσεων με τις ειδικές δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας στο τέμενος Αλ-Ακσα την Παρασκευή.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Ο Μπάϊντεν δίνει πλήρη στήριξη και υποστήριξη στη Τουρκία. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ευχαριστεί δημόσια την Άγκυρα αν και δεν συμμετέχει στις κυρώσειςεναντίον της Ρωσίας.
      “Στη συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Έλληνας δημοσιογράφος, Μιχάλης Ιγνατίου, προσπάθησε προκλητικά να διαμαρτυρηθεί για την άρνηση της Τουρκίας να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Την πρόκληση του Έλληνα δημοσιογράφου ανέτρεψε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΠΑ”, γράφει η τουρκική ιστοσελίδα takvim.com.tr
      Συγκεκριμένα ο Έλληνας δημοσιογράφος ρώτησε πως είναι δηλαδή δυνατόν η Τουρκία να μην εφαρμόζει τις κυρώσεις που επέβαλλαν στην Ρωσία οι Αμερικανοί.
      «Ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η Ελλάδα προσπαθεί να επιτεθεί στην Τουρκία, η οποία προσπαθεί να προωθήσει τις σχέσεις της με ειρηνικό τρόπο, σε διπλωματικό έδαφος, με αντίληψη κάθε άλλο παρά φιλική, μέσω των ΜΜΕ», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.
      Ο Πράις δήλωσε ότι η Τουρκία έχει αναλάβει ένα πολύ σημαντικό έργο για την επίλυση της κρίσης, ενώ αναφερόμενος στις προσπάθειες της Τουρκίας να επιλύσει το πρόβλημα σε διπλωματική βάση, ο Πράις είπε τα εξής για τη σημασία της θέσης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ:
      «Όσον αφορά την Τουρκία, είναι ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία έχει συμβάλει σημαντικά στις προσπάθειες στήριξης του ουκρανικού λαού και της ευθύνης της Ρωσίας.
      «Η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ έχει προβεί σε ανάλογες δηλώσεις για το θέμα. Το ΝΑΤΟ είναι πολύ κοντά στην Ουκρανία με διάφορες μορφές στήριξης. Οι Τούρκοι έπαιξαν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να φέρουν τους Ρώσους και τους Ουκρανούς μαζί για μια λύση σε διπλωματική βάση. Αλλά δυστυχώς, ούτε η Τουρκία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ ή άλλες χώρες σε αυτό είχαν επιτυχία. Αυτό το αποτέλεσμα δεν οφείλεται στην έλλειψη προσπαθειών των χωρών, αλλά στο ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν φαίνεται σοβαρή στη διπλωματία για τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης», γράφει τέλος το τούρκικο δημοσίευμα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    7. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Δίνω 50.000€ σε όποιον βρει μισό στοιχείο ενοχής μου!


      Απίστευτες καταγγελίες του Ηλία Κασιδιάρη!
      Ακούστε το βιντεο με προσοχη!
      Ούτε στη Σαγκάη δεν γίνονται αυτά...

      Ο Ηλίας Κασιδιάρης δίνει την εγγύηση των 50.000€ σε όποιον δικαστή, εισαγγελέα, δικηγόρο ή απλό πολίτη καταφέρει να ανακαλύψει μισό ενοχοποιητικό στοιχείο εις βάρος του, στην κατάπτυστη και πολιτικά υπαγορευμένη απόφαση καταδίκης του, των 12.000 χιλιάδων σελίδων.

      Έπεσαν οι μάσκες της διεφθαρμένης κυβέρνησης Μητσοτάκη, που για μια ακόμη φορά χρησιμοποίησε το παραδικαστικό της κύκλωμα, για να χτυπήσει τον μοναδικό πραγματικό της αντίπαλο.
      Ο Ηλίας Κασιδιάρης σχολιάζει επίσης την μεγάλη επιτυχία της Marine Le Pen στις γαλλικές εκλογές, καθώς και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για το κύμα της ακρίβειας που πλήττει τον ελληνικό λαό.

      https://youtu.be/Kdpv9ZF05sY
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. Περίπου από το 300 μ. Χ. μία θεμελιώδης ψυχολογική μεταλλαγή επήλθε στο μυαλό των Ελλήνων.
    Το ερευνητικό πνεύμα, η ανεξαρτησία της γνώμης, η επιτυχία στην ζωή, το «ευ αγωνίζεσθαι», όλα αυτά που χαρακτηρίζουν την Ελληνική ιδιοσυστασία, υποχώρησαν και σχεδόν εξαφανίστηκαν.
    Ο ρωμιός βρήκε τον αληθινό «θεό». Έγινε ο φανατικότερος οπαδός του Ιεχωβά. Η Ελλάδα μετονομάστηκε σε «Δυτικό Ισραήλ». Οι έλληνες (ρωμιοί) ζήτησαν να αποκαλούνται «πνευματικοί ισραηλίτες». Θέλουν μόνο να ταξιδέψουν στην «ουράνια Ιερουσαλήμ» και να κερδίσουν μία θέση στην Αγία Σιών. Δεν τους ενδιαφέρουν τα επιτεύγματα στην παρούσα ζωή. Αγωνίζονται μόνο για την καλή μεταθανάτια συνταξιοδότηση και αποκατάσταση.
    Οι ιουδαίοι αντίθετα εγκολπώθηκαν στα νεώτερα χρόνια όλες τις ιδιότητες των αρχαίων Ελλήνων. Επιδιώκουν την επιτυχία στην παρούσα ζωή. Βγάζουν τους καλύτερους επιστήμονες, αθλητές, λογοτέχνες, ηθοποιούς, οικονομολόγους, πολιτικούς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απάντηση Ρωσίας σε Ισραήλ: «Υποκρισία να μιλάει για την Ουκρανία η χώρα που κατέχει τα παλαιστινιακά εδάφη».
    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε με «λύπη και απόρριψη» στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, που καταδίκασε τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
    Η Ρωσία κατηγόρησε το Ισραήλ για υποκρισία με την επιθετική αντίδραση στις ενέργειες της Ρωσίας: «Υπάρχει μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία για να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από μια από τις πιο μακροχρόνιες ανεπίλυτες συγκρούσεις — την Παλαιστινο-Ισραηλινή», αναφέρει η ρωσική δήλωση.
    «Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι η μεγαλύτερη κατοχή στη μεταπολεμική παγκόσμια ιστορία πραγματοποιείται με τη σιωπηρή συνεννόηση των κορυφαίων δυτικών χωρών και την πραγματική υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε η Ρωσία.
    Το Κρεμλίνο συνέχισε να καταγγέλλει τον αποκλεισμό της Γάζας και την «παράνομη κατοχή και υφέρπουσα προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών».
    Δεν έχει διευκρινιστεί ποιες ακριβώς παρατηρήσεις προκάλεσαν την απάντηση της Ρωσίας, αν και συμπίπτουν στενά με την υποστήριξη του Ισραήλ σε ψήφισμα του ΟΗΕ που καταδικάζει τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία και την απομάκρυνση της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ισραήλ: Οι ταραχές στην Πλατεία των Τζαμιών κλονίζουν την κυβέρνηση συνασπισμού του ακροδεξιού Ναφτάλι Μπένετ.
    Η κυβέρνηση συνασπισμού του ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ εμφανίζεται κλονισμένη έπειτα από νέο κύμα βίας στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ.
    Νωρίς το πρωί, εκατοντάδες παλαιστίνιοι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνουν πέτρες στην Πλατεία πριν από την άφιξη των εβραίων πιστών στο σημείο, τον ιερότερο τόπο του ιουδαϊσμού και τον τρίτο ιερό χώρο του ισλάμ, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.
    Οι δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας πραγματοποίησαν και πάλι έφοδο στην Πλατεία των Τζαμιών για να ακολουθήσουν συγκρούσεις, αλλά και δριμείες επικρίσεις στον μουσουλμανικό κόσμο.
    Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος έκανε λόγο για 19 τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους είχαν χτυπηθεί από σφαίρες από καουτσούκ, δύο ημέρες μετά τις εκτεταμένες συγκρούσεις στον ίδιο σημείο που προκάλεσαν τον τραυματισμό περισσότερων 150 ανθρώπων .
    Αργά το βράδυ σήμερα, το αραβικό κόμμα του Ισραήλ Raam ανέστειλε την υποστήριξή του προς τον κυβερνητικό συνασπισμό του Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος κατόρθωσε να συσπειρώσει το Ιούνιο τα κόμματα της ισραηλινής δεξιάς, της αριστεράς, του κέντρου και, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ισραήλ, ενός αραβικού κόμματος για να εκδιώξει από την εξουσία τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.
    Πολιτικές διαβουλεύσεις
    «Αν η κυβέρνηση συνεχίσει τα αυθαίρετα μέτρα» στην Πλατεία των Τζαμιών, «θα υποβάλουμε την συλλογική μας παραίτηση», απείλησε το κόμμα Raam που συμμετέχει με 4 βουλευτές στον συνασπισμό που απαρτίζεται από 60 βουλευτές, έναν λιγότερο από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
    Η αναστολή της συμμετοχής του Raam δεν έχει βραχυπρόθεσμα συνέπειες για την κυβέρνηση του Ναφτάλι Μπένετ, διότι οι εργασίες της Κνεσέτ έχουν διακοπεί μέχρι τις 5 Μαΐου, αλλά αποδυναμώνει περισσότερο την κυβέρνηση η οποία έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία πριν από έναν μήνα με την αποχώρηση ενός βουλευτής της δεξιάς.
    Πολιτικές πηγές στην Ιερουσαλήμ δήλωσαν ότι μέχρι την επαναλειτουργία της βουλής, ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να κατευνάσει τα πνεύματα και να σταθεροποιήσει τον συνασπισμό.
    Από την πλευρά του, το κόμμα Λικούντ του Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε και πάλι σήμερα τους βουλευτές της δεξιάς να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση συνασπισμού και να σχηματίσουν μία «κυβέρνηση της δεξιάς» με την συμμετοχή των ορθόδοξων εβραϊκών κομμάτων και της άκρας δεξιάς.
    «Όταν οι εβραίοι δεν μπορούν να βαδίσουν με ασφάλεια στην Ιερουσαλήμ για το Πάσχα…υπάρχουν βουλευτές της δεξιάς τον συνασπισμό που αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση έχει φθάσει στο τέλος της διαδρομής της», ανακοίνωσε το Λικούντ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ζήτημα των « ιερών τόπων».
      «Το Αλ-Ακσα είναι δικό μας και οι εβραίοι δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα στον τόπο αυτόν», δήλωσε ο Ισμαΐλ Χανίγε, αρχηγός της πολιτικής πτέρυγας της Χαμάς, της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης που ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας.
      Από την κατάληψη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ το 1967 κατά τον Πόλεμο των Εξι Ημερών και στην συνέχεια την προσάρτησή της, οι εβραίοι έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στην Πλατεία των Τζαμιών ορισμένες ώρες, αλλά όχι για να προσευχηθούν. Η προσευχή γίνεται κατά κανόνα στο τείχος των Δακρύων, αν και τα τελευταία χρόνια οι ορθόδοξοι εβραίοι πηγαίνουν μυστικά για να προσευχηθούν στην Πλατεία των Τζαμιών, το Όρος του Ναού στην ιουδαϊκή παράδοση.
      Η Ιορδανία, ο τοποτηρητής της Πλατείας των Τζαμιών, επέρριψε σήμερα στο Ισραήλ την ευθύνη για την νέα κλιμάκωση της βίας και ο βασιλιάς Αμπντάλα ΙΙ κάλεσε εβραϊκό κράτος «να θέσει τέρμα στα παράνομα και προκλητικά μέτρα που οδηγούν σε περαιτέρω κλιμάκωση».
      Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Μαχμούντ Αμπάς για να τον συγχαρεί για την «ψυχραιμία και την ορθή κρίση του» στην υπόθεση και να τον διαβεβαιώσει ότι η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρά της Παλαιστίνης και ότι ο ίδιος θα έλθει σε επαφή με τις δύο πλευρές για τον τερματισμό της ισραηλινής κλιμάκωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Αρχής.
      Στο Βατικανό, κατά την ευλογία «Urbi et Orbi» για το Πάσχα, ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε «ελεύθερη» πρόσβαση στους ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ: ας μπορέσουν Ισραηλινοί, Παλαιστίνιοι και όλοι οι κάτοικοι της Ιερής Πόλης, μαζί με τους προσκυνητές, να ζήσουν την εμπειρία της ομορφιάς της ειρήνης».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  9. ΠΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ, ΣΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
    ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941: Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΟΡΥΖΗ ΜΕ ΔΥΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/10/blog-post_33.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...