ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Μαΐου 2021

ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ 25-35% ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ.

 


ΛΟΧΑΓΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ NETANIAXOY: «Τα έθνη σέβονται την ηθική μέχρι ένα γνωστό όριο και σέβονται την ισχύ πολύ περισσότερο».

 

Ο ΛΟΧΑΓΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, Ο ΑΝΤΙ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ.

 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ». Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΟΣΕ ΦΑΪΓΚΛΙΝ: «Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΔΙΟΦΥΪΑ. Ο ναζισμός χάρισε στη Γερμανία υποδειγματικό σύστημα δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης».


ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. 



 

 

ΕΦΟΣΟΝ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. 

ΜΕ ΤΟ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΤ' ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ, ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΑ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ. 

 

 

ΤΑ  ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ  ΚΟΜΜΑΤΑ  ΣΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ.
 
אריה דרעי 2.jpg
Το   ακροδεξιό  κόμμα  "Σας"  Θρησκευτικοί συντηρητικοί   του  Αριέ Ντέρι, είναι  το  τέταρτο  κόμμα  και  συγκεντρώνει  περίπου  το  8%  του  εβραϊκού  λαού.

הרב יעקב ליצמן.jpg
Το  ακροδεξιό  κόμμα  "Ενωμένος Ιουδαϊσμός της Τορά"  του  Ιακώβ  Λίτζμαν  είναι  το  πέμπτο  κόμμα  και  συγκεντρώνει  το   6%  του εβραϊκού  λαού.

Avigdor Lieberman 2017.jpg
Το  ακροδεξιό  κόμμα  "Γισραέλ Μπεϊτέινου"  (Λαϊκός εθνικιστικός σχηματισμός του πρώην υπουργού Αβίγκντορ Λίμπερμαν) είναι  το  έκτο  κόμμα  και  συγκεντρώνει  το  6%    του  εβραϊκού  λαού.

Naftali-Bennett.jpg
Το  ακροδεξιό  κόμμα  "Χαγιαμίν Χεχαντάς"  "Νέα δεξιά"  "Γιαμίνα"  του  Νάφταλι Μπένετ  είναι  το  έβδομο  κόμμα  και  συγκεντρώνει  το  5%  του  εβραϊκού  λαού.

ΔΗΛΑΔΗ  ΤΟ  ΕΝΑ  ΤΕΤΑΡΤΟ  ΤΟΥ  ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ  ΣΩΜΑΤΟΣ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ,  ΤΟ  25%  ΕΙΝΑΙ  ΦΑΝΑΤΙΚΑ  ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ. 




http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/10/blog-post_54.html


Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017


Η ΙΟΥΔΑΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΓΙΑΛΕΤ ΣΑΚΕΝΤ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.

«AN  O  ΠOYTIN  ΘΕΛΕΙ  ΝΑ  ΖΗΣΕΙ,  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΚΑΝΕΙ  ΟΤΙ  ΤΟΥ  ΛΕΕΙ  ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ».



ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΚΑΙ  ΑΛΛΟΙ:  


Στο  Ισραήλ  υπάρχουν  και  ένα  σωρό  άλλα  ακροδεξιά  ρεύματα  με  ισχυρή  επιρροή,  όπως  το ρατσιστικό και αντιαραβικό κόμμα «Οτζμά Γεχουντίτ».  
Πριν  από  τις  εκλογές  σχηματίστηκε  νέα ακροδεξιά παράταξη  της  τέως  υπουργού  Δικαιοσύνης Αγιελέτ Σάκεντ (το ακροδεξιό Χαμπαγίτ Χαγεχούντι (Το Εβραϊκό Σπίτι)  της  Αγιελέτ  Σάκεντ) και ο θρησκευτικός εθνικιστικός σχηματισμός «Εθνική Ένωση» του οποίου ηγείται ο νυν υπουργός Μεταφορών Μπετζαλέλ Σμότριτς.  «Αυτή η ένωση όλων των ρευμάτων του θρησκευτικού σιωνισμού και της λαϊκής δεξιάς εξασφαλίζει τον σχηματισμό μιας ισχυρής δεξιάς κυβέρνησης», δήλωσε η Σάκεντ.   
Οι τρεις ηγέτες κάλεσαν τον υπουργό Παιδείας Ράφι Πέρετζ, επικεφαλής του κόμματος «Εβραϊκή Εστία», έναν άλλο σχηματισμό της θρησκευτικής δεξιάς, να ενωθεί μαζί τους.   Τα μέλη της κεντρικής επιτροπής της Εβραϊκής Εστίας ψήφισαν υπέρ μιας συμφωνίας με το ακροδεξιό κόμμα Εβραϊκή Ισχύς. 
Η συμφωνία αυτή γίνεται  με ένα κόμμα που θεωρείται από  «ρατσιστικό»  μέχρι "χιτλερικό" ! 

Η Αγιαλέτ  Σάκεντ, μητέρα δύο παιδιών, αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση στα πολιτικά χρονικά του Ισραήλ: είναι στέλεχος ενός εθνικιστικού και υπερσιωνιστικού κόμματος, ενώ η ίδια δεν είναι θρησκευόμενη.  

Η εφημερίδα Χααρέτζ την χαρακτηρίζει «τεχνοκράτη με φρέσκο πρόσωπο» και «απαστράπτουσα πολιτικό». 
Το περιοδικό Forbes Israel τη θεωρεί «τη γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Ισραήλ». 
Η ίδια η Σάκεντ στην περίοδο της υπουργίας της έκανε προσπάθειες για να καταστεί ακόμη πιο δύσκολη η απόκτηση ισραηλινής υπηκοότητας, επί τη βάσει θρησκευτικών διακρίσεων, επιδιώκοντας να καταστήσει το Ισραήλ αποκλειστικά «έθνος - κράτος του εβραϊκού λαού».  

Ο πρώην ραβίνος Πέρετζ έχει γίνει γνωστός για τις εμπρηστικές δηλώσεις του πως οι μικτοί γάμοι μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων ισοδυναμούν με «νέο Ολοκαύτωμα», αλλά και ότι «οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να υποβληθούν σε θεραπείες για την επαναφορά του ανδρισμού τους».  Ο Μπεν – Αρί έχει χαρακτηρίσει τους Ισραηλινούς Άραβες “προδότες και δολοφόνους”. 



Το  Ισραήλ,  στα  70 χρόνια  της  ύπαρξής  του, λειτουργεί  σαν  ένας  σκληρός και  αποτελεσματικός  στρατιωτικός  μηχανισμός.

Σε  όλα  αυτά  τα  χρόνια  το  Ισραήλ  διοικήθηκε  από  πρωθυπουργούς  και  υπουργούς,  οι  οποίοι  ήταν  όλοι  σχεδόν  στρατιωτικοί.  Πολλοί  απ’  αυτούς  μάλιστα  υπηρέτησαν στις  ειδικές  μονάδες  και  είχαν  μάχιμη  πολεμική  εμπειρία.  Οι  πολιτικοί  του  Ισραήλ  απέδειξαν  την  αξία  τους,  την  ικανότητά  τους  και  την  φιλοπατρία  τους  πρώτα  στις  πολεμικές  επιχειρήσεις   και  μετά  στο  πολιτικό  πεδίο.  Το  Ισραήλ  δεν  καταδιώκει,  δεν  καταστρέφει,  ούτε  συνταξιοδοτεί  ατιμωτικά  τους  στρατιωτικούς  του,  όπως  γίνεται  στην  Ελλάδα.  Στο  Ισραήλ  δεν  υπάρχουν  μεσαιωνικού  τύπου  μαφιόζικες  πολιτικές  οικογένειες,  όπως  στην  Ελλάδα,  για  να  βγάζουν  διεφθαρμένα ανίκανα  νεαρά  πρακτοράκια  ξένων πρεσβειών  με  μηδενική  στρατιωτική  υπηρεσία.




Όσον αφορά το  σκέτο  δεξιό  κόμμα  Λικούντ  του  σύμμαχου Νετανιάχου ας υπενθυμίσουμε τι ιδέες και ρεύματα κυκλοφορούν μέσα του.  Βασικό στέλεχος του  Λικούντ  είναι ο Μοσέ Φάιγκλιν,  ο οποίος είχε έρθει τρίτος στις προκριματικές εκλογές του 2005 για την ηγεσία του κόμματος Λικούντ. Έχει δημιουργήσει μία σχεδόν φασιστική τάση μέσα στο Λικούντ  και  έχει δημόσια χαρακτηρίσει  ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΔΙΟΦΥΪΑ». Επίσης δήλωσε  (στο Ισραήλ)  ότι  ο ναζισμός χάρισε στη Γερμανία «υποδειγματικό σύστημα δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης».
02.02.2012 Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κέρδισε τις εκλογές για την ηγεσία του δεξιού κόμματος Λικούντ με 77%, έναντι 23% του αντιπάλου του Μοσέ Φάιγκλιν, τον οποίο υποστήριζαν οι σκληροπυρηνικοί του κόμματος, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη το βράδυ.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο Νετανιάχου έλαβε 48.490 ψήφους (77%), ενώ ο Φάιγκλιν 14.660 (23%).

Το ποσοστό συμμετοχής ήταν 48%, κατώτερο των προσδοκιών του ισραηλινού πρωθυπουργού που απηύθυνε πιεστικές εκκλήσεις στα 125.000 μέλη του Λικούντ για να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.



ΕΦΟΣΟΝ  Ο  ΚΟΥΛΗΣ  ΘΕΛΕΙ  ΝΑ  ΓΙΝΟΥΜΕ  ΣΑΝ  ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ...


http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/06/blog-post_77.html

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020



Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΟΙ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ". Ο Νετανιάχου δεν έκανε ούτε μισή αναφορά στην Τουρκία. Επιβεβαιώνει πιθανώς εμμέσως αυτούς που θεωρούνε ότι το Ισραήλ και η Τουρκία έχουν ανοίξει κάποιους διαύλους επικοινωνίας τους οποίους δε θα ήθελε να κλείσει τώρα με κάποιες δηλώσεις ο Νετανιάχου.






ΓΙΑΤΙ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΔΕΝ  ΕΧΟΥΜΕ  ΣΟΒΑΡΑ  ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ  ΚΟΜΜΑΤΑ  ΣΑΝ  ΑΥΤΑ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ;

Κοινωνιολογικές έρευνες έχουν αποδείξει, ότι το ποσοστό ατόμων στις ευρωπαϊκές χώρες που ασπάζεται "ακροδεξιές" ιδεολογίες είναι περίπου 7 μέχρι 15 %. (Βλέπουμε ότι σήμερα στο Ισραήλ το ποσοστό των "ακροδεξιών" είναι 25 - 35 %).
Ποιο είναι τελικά το ξεχωριστό εκείνο χαρακτηριστικό που κάνει έναν άνθρωπο "ακροδεξιό";
Κατά την γνώμη μου το ιδιαίτερο, ΜΟΝΑΔΙΚΟ, (και επίφοβο) χαρακτηριστικό  των  λεγόμενων  ακροδεξιών, το οποίο δεν διαθέτουν τα υπόλοιπα άτομα, είναι η ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ υπέρ του λαού τους.
Οι "ακροδεξιοί" βάζουν το συλλογικό-λαϊκό συμφέρον σε ανώτερη μοίρα από το προσωπικό τους συμφέρον, σε τέτοιο βαθμό ώστε να εκμηδενίζουν και το ένστικτο της ατομικής τους αυτοσυντήρησης.


Η θαρραλέα αντιμετώπιση του θανάτου, το αγέρωχο αντίκρισμα του Χάρου, η μεγάλη σημασία που δίνουν στο πώς θα πεθάνουν, είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των «ακροδεξιών». Και όταν όλα δείχνουν ότι τελείωσαν, όταν η αποστολή που ξεκίνησε απέτυχε, ο «ακροδεξιός» δεν συμβιβάζεται, δεν δικαιολογείται, δεν σαλιαρίζει. ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ. Αυτή, και μόνο αυτή η ενέργεια, τον κατατάσσει στην συνομοταξία των πιο υπερήφανων όντων του πλανήτη. 

Οι λεγόμενοι "ακροδεξιοί" είναι άτομα ευφυή και περήφανα. Εύκολα θα μπορούσαν να ανέβουν την κοινωνική και οικονομική σκάλα. Προτιμούν όμως να πάνε ενάντια στα προσωπικά τους συμφέροντα, για ηθικούς και ιδεολογικούς λόγους.
Οι συνηθισμένοι άνθρωποι συνήθως φοβούνται πολύ αυτούς τους ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Φοβούνται το ηθικό τους σθένος, τον χαρακτήρα τους να λέει ΟΧΙ και να το πληρώνουν με ταλαιπωρίες, φυλακίσεις και θανάτους.
Τα δίποδα βοσκήματα του κοπαδιού τους αποκαλούν τρελούς, πατριώτες, μάρτυρες, φασίστες, κλπ. (παράβαλε τα λόγια του Κολοκοτρώνη: «όταν ξεκινήσαμε την Επανάσταση, ο κόσμος μας έλεγε τρελούς»).


Οι Έλληνες γνωρίζουν  σήμερα, ότι τα ελληνικά πολιτικά κόμματα είναι άθλια κατασκευάσματα, ελεγχόμενα πλήρως από τις ξένες πρεσβείες. Παλιά μάλιστα ήταν περισσότερο ειλικρινή γι’αυτό και αυτοεπονομάζονταν αγγλικό, γαλλικό και ρωσικό κόμμα, ανάλογα από την πρεσβεία που τα έπαιρναν. Η βρωμιά και η δυσωδία είναι κεκτημένο προνόμιο των «ελληνικών» πολιτικών κομμάτων. Όλα τα «ελληνικά» πολιτικά κόμματα, αποδεδειγμένα, είναι βουτηγμένα στην σήψη, είναι γεμάτα από απατεώνες, κλέφτες και πράκτορες ξένων πρεσβειών.


Εμ. Ροϊδης. Ελληνικό Κόμμα  είναι: «Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν’ αναγιγνώσκωσι και ν’ αρθογραφώσιν, εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να εργάζωνται».




Μαρία Φέκτερ: 06/11/2011 «Η καταστροφή στην Ελλάδα οφείλεται σε δύο ελληνικές πολιτικές οικογένειες».


Εδώ και πολλά χρόνια η Ελλάδα κυβερνάται από δύο οικογένειες και είναι δύσκολο να πει κανείς ποια από τις δύο ευθύνεται περισσότερο για την καταστροφή, δήλωσε την Κυριακή η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ (OVP, Συντηρητικοί).
Η αυστριακή πολιτικός των Συντηρητικών (OVP) είπε για την ακρίβεια στην εβδομαδιαία γερμανική οικονομική εφημερίδα Wirtschaftswoche: «Οι ελληνικές πολιτικές δομές  είναι περίεργες: στη διάρκεια πολλών χρόνων, μόνον δύο οικογένειες κυβέρνησαν: Καραμανλής, Παπανδρέου, Καραμανλής, Παπανδρέου. Γι΄αυτό δεν θέλω να πω σε ποιον ανήκει περισσότερο το φταίξιμο για την καταστροφή».





Η ΠΛΕΪΜ γράφει στο βιβλίο της για τον ρόλο που της ανέθεσε η CIA στην Ελλάδα:





«Η αποστολή μου ήταν να βρίσκω πηγές και να στρατολογώ πράκτορες που θα βοηθούσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κατανοήσει, να προβλέψει και να επηρεάσει καλύτερα τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα».

«Κάθε ημέρα στο γραφείο, συγκρίναμε με τους συναδέλφους μου τις σημειώσεις μας για το ποιούς πολιτικούς κλπ. είχαμε συναντήσει και με ποιούς θα έπρεπε να επιδιώξουμε να συνεχίσουμε τις επαφές μας».

Μετά ο Τζιμ (υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA στην Αθήνα) μας ρωτούσε ποιούς είχαμε συναντήσει το περασμένο βράδυ.
Του δείχναμε με περηφάνια τη μικρή στοίβα με τις επαγγελματικές κάρτες, τις κοίταζε στα γρήγορα, απορρίπτοντας κάθε μία λέγοντας: 

«τον έχουμε ήδη στρατολογήσει – μην ασχολείστε – αναξιόπιστος – τον έχουμε ήδη στρατολογήσει – ίσως».


ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:
Πως μπορεί ένας ξένος πράκτορας να πλησιάσει και να στρατολογήσει έναν Έλληνα πολιτικό ή δημοσιογράφο;

ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:
Τι είδους άνθρωπος είναι ένας «Έλληνας» που γίνεται πράκτορας ξένων μυστικών υπηρεσιών; Τι γονιδιακό φορτίο κουβαλάει. Τι εμπειρίες έχει από την ζωή του. Σε τι στηρίζεται μία ξένη μυστική υπηρεσία και τον πατάει γερά πάνω στον κάλο. Τι ανυπόφορο έκανε τέλος πάντων στην ζωή του και ζει έκτοτε με τον βραχνά του ισόβιου πράκτορα και προδότη της χώρας του;


Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΕΝΟΣ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ.

Στην αρχή η γνωριμία τους θα αναφέρεται στα "υψηλά ιδανικά". Θα τονίζονται στις αρχικές συνομιλίες τους, η κοινότητα των ιδεών, οι συμμαχικές σχέσεις των χωρών τους, το πνεύμα της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλες οι γνωστές αρλούμπες. Στην πορεία ο πράκτορας μπορεί να επιδείξει (με έμμεσο ή άμεσο τρόπο) και το εκβιαστικό υλικό που η υπηρεσία του διαθέτει για τον στρατολογούμενο (π.χ. σεξουαλικές διαστροφές, διπλή ζωή, απατεωνίες κλπ).

Στην συνέχεια ο τύπος και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ θα αρχίσουν να εξυμνούν τους συγκεκριμένους τύπους. Ο πράκτορας θα υποσχεθεί βοήθεια, πάντα με "καλές προθέσεις", στους υποψήφιους. Ίσως τους τονίσει ότι δεν εγγυάται τίποτε, αλλά ανάλογα με τις πολιτικές περιστάσεις και τις ιστορικές συγκυρίες, θα τους υποστηρίξει στην σταδιοδρομία τους, είτε αυτή είναι πολιτική, είτε επιχειρηματική. Δεν θα ζητήσει στην αρχή ανταλλάγματα. Πιθανόν μάλιστα να τους αφήσει λυτούς ή με μακρύ σχοινί δεμένους. Μπορεί να τους προτρέψει να κάνουν, συνεχώς δημόσια, τον αντίπαλο της πρεσβείας, (την γνωστή πλέον ψεύτικη - στημένη - αντιπαλότητα για τους αφελείς). Ίσως τους υπενθυμίσει διακριτικά, αν είναι τόσο μπούφοι και δεν καταλαβαίνουν, ότι λίγα μόνο θέματα πρέπει να μην αγγίζουν αρνητικά, τα λεγόμενα ιερά θέματα της νέας εποχής, δηλαδή την αγία τριάδα: εβραίοι – ομοφυλόφιλοι – λαθρομετανάστες. Βέβαια καμιά μυστική υπηρεσία δεν θέλει να στρατολογεί και τελείως ανόητους. Θέλουν ο υποψήφιος πράκτορας να διαθέτει ένα ελάχιστο διανοητικής ισχύος.

Τα υπόλοιπα έρχονται σιγά σιγά. Ο τύπος, τα ΜΜΕ, οι δημοσκόποι, οι τηλεοράσεις αρχίζουν να ξεφαντώνουν για τον πράκτορα - πολιτικό. Πόσο έξυπνος, πόσο όμορφος, πόσο ικανός, με ποιόν τρόπο θα σώσει τον λαό - και αυτός. Το ενδιαφέρον του κοινού αρχίζει να ξυπνά. Φωτογραφίες, συνεντεύξεις, ταξίδια, ομιλίες, χτυπήματα στην πλάτη, καθημερινά άρθρα, όλα για τον ανερχόμενο πολιτικό γίγαντα.

Έτσι διάφορες συγκυρίες και εξελίξεις, (το παιγνίδι είναι μακροχρόνιο - μπορεί να κρατήσει μια ζωή), φέρνουν εναλλαγές στην ζωή του πράκτορα και ξαφνικά τον βλέπουμε δήμαρχο, βουλευτή, μεγαλοδημοσιογράφο, μεγαλοεπιχειρηματία, υπουργό, πρωθυπουργό, πρόεδρο δημοκρατίας.

Ο λαός, και εδώ και στην Ευρώπη, αποτελείται βέβαια, από τον διπλανό κ. ηλίθιο.





«Έλληνες  πεθαίνετε, διότι σκοτώσατε το Πνεύμα. Ενόσω δεν αναστηθή και αναστηλωθή το Πνεύμα, αδύνατον να αρχίση η υπάρχουσα Ζωντανή Ελλάς». 
Περικλής Γιαννόπουλος (1870-1910)



ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  ΟΙ  "ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ"  εδώ  και  αρκετά  χρόνια  έχουν  κάνει  πολλές  εκκλήσεις  στους  λεγόμενους  έλληνες  "ακροδεξιούς"  να  σοβαρευτούν,  αφού  κατεβαίνουν  στην  πολιτική  κονίστρα,  να  πάψουν να  συμπεριφέρονται  σαν  παιδιά  ή  ακόμη  χειρότερα  σαν  ψυχοπαθείς.  Οι  εκκλήσεις  των  "Αυτόχθονων  Ελλήνων"  στους  "ακροδεξιούς"  να  μελετήσουν  βαθιά  την  επιστήμη  της  πολιτικής  και  να  αναλάβουν  συγκεκριμένες  έξυπνες  πολιτικές  πρωτοβουλίες,  που  θα  οδηγήσουν  στην  εκλογική  επιτυχία,  δεν  εισακούστηκαν  ποτέ.

ΜΙΑ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΠΟΥ  ΕΙΧΑΜΕ  ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:  να  καλέσουν  στην  Ελλάδα  την  Πλέιμ  και  να  την  προτείνουν  για  υποψηφιότητα  για  Βουλευτής  του  ελληνικού  κοινοβουλίου.  Η  Πλέιμ  γνωρίζει  άριστα  τα  Ελληνικά  και  βέβαια  έχει  όλες  τις  απαραίτητες  διασυνδέσεις με το  βαθύ αμερικανικό  κράτος  και  τις  Μυστικές  υπηρεσίες.  Δεν  γνωρίζουμε  την  δυνατότητα  για  υποψηφιότητα  για  βουλευτής.  Αν  γίνεται  θα  φέρει  καταλυτικές  εξελίξεις.  Ακόμη  όμως  και  αν  δεν  γίνεται  νομικά,  η  κίνηση  αυτή,  η  επίσκεψη   Έλληνα  πολιτευόμενου   στην  οικία  της  στην  Αμερική,  ο  διεθνής  θόρυβος  κλπ  θα  φέρει  τέτοια  δημοσιότητα  που  θα  αναστατώσει  την  εσωτερική  πρακτορίλα  και  ο  πολιτικός  χώρος  θα  πάρει  στα  επάνω  του. 



Ο Γιώργος Τζέν Τένετ γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1953 στο Flushing, Queens της Νέα Υόρκη, γιος των Ελλήνων μεταναστών Ευαγγελίας και Ιωάννη Τένετ. Ο πατέρας του, γεννημένος στο Γυπαρό της Χειμάρας ( Βόρεια Ήπειρος ), εργάστηκε σε ανθρακωρυχείο στη Γαλλία πριν φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του Ellis Island λίγο πριν τη Μεγάλη Ύφεση. Η μητέρα του ήταν Έλληνίδα από την Ήπειρο της Ελλάδας, η οποίος ξέφυγε από τους κομμουνιστές, μέσα σε βρετανικό υποβρύχιο.





Το  ίδιο  θα  γίνει  αν  οι  "ακροδεξιοί"  καλούσαν  για  υποψήφιο  βουλευτή  τον  τέως  διευθυντή  της  CIA  βορειοηπειρώτη,  από  την  Χιμάρα,  Γεώργιο  Τένετ  (υποδιευθυντής  CIA  1995-1997 και διευθυντής 1997-2004)  ή  τον  διάσημο  ιατρό  νευροχειρουργό αδελφό  του.


Και  πόσους  ακόμη...

Δυστυχώς  η  πολιτική  σκέψη  στα ακροδεξιά  γκρουπούσκουλα  στην  σημερινή  Ελλάδα  εξαντλείται  στον  εξορκισμό  του κορωνοϊού,  στον  (λυσσαλέο)  πόλεμο  ενάντια  στο καταραμένο  εμβόλιο  και στις  "παρενέργειές"  του  και  στο αν μεταδίδεται ο ιός με την "θεία κοινωνία".

«Έλληνες  πεθαίνετε, διότι σκοτώσατε το Πνεύμα. Ενόσω δεν αναστηθή και αναστηλωθή το Πνεύμα, αδύνατον να αρχίση η υπάρχουσα Ζωντανή Ελλάς». Περικλής Γιαννόπουλος (1870-1910)



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



    


Ο ΕΞΩΜΟΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΜΠΑΚΑΤΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΣΜΟΥ: Το σύνδρομο του γενιτσαρισμού έχει όλα τα χαρακτηριστικά παιδιού αγνώστου πατρός: φοβία, ανασφάλεια, παράλογες εκρήξεις θυμού, εντυπωσιασμού, εκδικητικότητας και κομπλεξισμού. ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΣΦΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΣΧΕΙ. ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΑΣΧΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΙ.








GUARDIAN: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ». Ο Κούλης πέρασε νύχτα διάταξη που δίνει αμνηστία στους τραπεζίτες…Πάει για κλείσιμο η ΛΑΡΚΟ – Το νικέλιο στα Σκόπια…Ο Κούλης χορήγησε στο 94% των λαθρομεταναστών ΑΜΚΑ, στο 76% ΑΦΜ και στο 36% επίδομα ανεργίας.







                     

  1. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «πάντοτε αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας όταν είμαστε στο Ισραήλ»!Πρόκειται για μια δήλωση που ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ επιμελώς οι δημοσιογράφοι, προφανώς γιατί σε κάποιους Έλληνες δε θα αρέσει καθόλου αυτή η αποκαλυπτική δήλωση.
    Από θρησκευτικής απόψεως είναι λογικό. Στον Γιαχβέ πιστεύουν οι Εβραίοι, στον Γιαχβέ επέβαλαν να πιστεύουν και οι Νεοέλληνες. Μάλιστα οι Νεοέλληνες αυτοθαυμάζονται στις εκκλησίες τους ότι είναι οι «πνευματικοί ισραηλίτες», ότι ανήκουν στην Νέα Σιών, ότι επιδιώκουν μετά τον θάνατο να ταξιδέψουν στην «Ουράνια Ιερουσαλήμ» και ότι είναι φρόνιμα παιδιά του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ. Στους γάμους τους εύχονται οι γυναίκες τους να είναι φρόνιμες σαν την Σάρα (που ήταν γυναίκα και αδελφή εξ αίματος του Αβραάμ) και την προωθούσε σαν πόρνη ο ίδιος Αβραάμ για να εισπράττει δώρα και χρυσά δίδραχμα...
    Οι κομμουνιστές, λόγω της εβραϊκής καταγωγής της θρησκείας τους, έχουν για ευνόητους λόγους, τεράστιο κόμπλεξ απέναντι στο Ισραήλ. Άλλωστε το Ισραήλ ιδρύθηκε κυρίως από την Σοβιετική Ένωση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Τουρκία ετοιμάζει την Κυριακή εκτόξευση ναυτικού πυραύλου στη Ν.Α.Μεσόγειο.
    Εκτόξευση του νέου εγχώρια ανεπτυγμένου πυραύλου Atmaca ετοιμάζουν οι Τούρκοι σε μια ακόμη κίνηση επίδειξης της στρατιωτικής τους ισχύος.
    Όπως αναφέρεται η εκτόξευση του πυραύλου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή από την κορβέτα κλάσης Ada TCG KINALIADA (F-514).
    Η περιοχή που θα πραγματοποιηθεί η βολή δεν έχει γνωστοποιηθεί, Παρά το γεγονός ότι οι παρόμοιες εκτοξεύσεις πραγματοποιούνται στην Μαύρη Θάλασσα η Τουρκία έχει δεσμεύσει περιοχή μέσω δύο NAVTEX για την πραγματοποίηση ισάριθμων ασκήσεων ανοιχτά της Μερσίνας και βόρεια της Κύπρου, αλλά δεν αποκλείεται και να την πραγματοποιήσουν και πιο εγγύτερα προς το Καστελόριζο.
    Να σημειωθεί πως η κορβέτα KINALIADA είναι η πρώτη από την κλάση η οποία έχει εξοπλιστεί με το νέο τουρκικό πύραυλο επιφανείας/εδάφους-επιφανείας καθώς πρόκειται σταδιακά να αντικαταστήσει το σύνολο των βλημάτων harpoon που βρίσκονται στα τουρκικά σκάφη, ενώ πιθανότατα πρόκειται να εξοπλίσει και συστοιχίες πυραύλων στο έδαφος.
    Η μέγιστη εμβέλεια του Atmaca ανέρχεται στα 280 με 360 χλμ.(!) ξεπερνά δηλαδή κατά πολύ τόσο την εμβέλεια των Exocet block III (180 χλμ.) όσο φυσικά και των Harpoon (140 χλμ.) που χρησιμοποιεί το ΠΝ, αν και η «αποτελεσματική» ακτίνα δράσης αναφέρεται στα 220χλμ.
    Οι Τούρκοι φρόντισαν έτσι να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν πρακτικά ένα βλήμα cruise.
    Η καθοδήγησή του γίνεται μέσω INS/GPS για την ενδιάμεση ναυτιλία και ενεργού αισθητήρα ραντάρ για την τελική προσβολή φέροντας ισχυρή πολεμική κεφαλή βάρους 250 χλγρ.
    Πρόκειται επομένως για μια εκτόξευση με επιχειρησιακά χαρακτηριστικά που εάν συνδυαστεί με το υπάρχον κλίμα στο Αιγαίο το οποίο μυρίζει κυριολεκτικά μπαρούτι τότε όλοι αντιλαμβάνονται για ποιο λόγο επέλεξαν οι Τούρκοι τώρα για να κάνουν την εκτόξευση αυτή.
    Αυτή άλλωστε έρχεται σε πλήρη σύμπνοια τις και με την πρόσφατη πολεμική απειλή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου ότι «την επόμενη φορά αν γίνει κάτι στο Αιγαίο δεν θα είναι ατύχημα.»
    Η Άγκυρα πάντως συνέχισε και σήμερα τον πόλεμο των δηλώσεων, αμφισβητώντας -για ακόμη μια φορά- το δικαίωμα των ελληνικών νησιών να έχουν υφαλοκρηπίδα!
    Χρησιμοποιώντας προκλητική ρητορική για άλλη μια φορά, ο εκπρόσωπος Χαμί Ακσόι κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, επισήμανε πως το Καστελόριζο και τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στην Ανατολία, δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και τόνισε πως η «ρητορική των κυρώσεων» από την πλευρά της ΕΕ, ενισχύει την αποφασιστικότητα της χώρας του.
    https://youtu.be/ppd-1ObO0jE
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φ.Οκτάι για επέκταση ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12νμ: «Αν δεν είναι αυτό αιτία πολέμου, τότε τι είναι;»
    Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι χαρακτήρισε ως αιτία πολέμου την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.
    Με αυτό τον τρόπο η Τουρκία «υπενθυμίζει» το casus belli για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο
    Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, διερωτήθηκε εάν δεν είναι «αιτία πολέμου» η επέκταση των χωρικών υδάτων, «τότε ποιο είναι;»
    «Εάν η απόπειρα της Αθήνας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα δεν είναι αιτία πολέμου, τότε ποιο είναι;» ανέφερε ο Οκτάι.
    Ο ίδιος διαμήνυσε ότι η Τουρκία θα προστατεύσει, με κάθε τρόπο, τα δικαιώματά της σε κάθε κυβικό μέτρο υδάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.
    «Η Τουρκία αναμένει αμεροληψία από την ΕΕ, κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Άγκυρα να υποχωρήσει σε αυτή την αμεροληψία» πρόσθεσε.
    Ο Τούρκος αντιπρόεδρος υπογράμμισε πως η Τουρκία «δεν ακούει τίποτα όταν πρόκειται για την ανεξαρτησία και την ελευθερία της».
    «Δεν μας νοιάζει αν πρέπει να πληρωθεί τίμημα γι’ αυτό», συμπλήρωσε.
    Ο Οκτάι δεν έκρυψε επίσης την οργή του για το μέτωπο Παρισίου – Αθήνας, μετά τις αυστηρές συστάσεις Μακρόν προς την Τουρκία.
    «Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τη γλώσσα της διπλωματίας και της ειρήνης. Όμως, όταν το θέμα έρθει στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας, δεν διστάζουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Και αυτό το ξέρουν καλύτερα από όλους, η Γαλλία και η Ελλάδα», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ερντογάν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουρκική εφημερίδα "Αξαμ", 24η Απριλίου του 1941.
      Ο ελληνικός στρατός δοξάζει και τιμά το έθνος του και απέδειξεν ότι είναι ένας από τους καλλιτέρους του κόσμου. Τα κατορθώματα των Ελλήνων στρατιωτών, προκαλούντα και των αντιπάλων ακόμη τον θαυμασμόν, επισκιάζουν την μυθολογίαν. Ο στρατός αυτός έδειξε μεγαλύτερον ηρωισμόν και εναντίον του δευτέρου αντιπάλου, ο οποίος ήτο ισχυρότερος και πολυαριθμότερος του πρώτου….Αι γερμανικαί δυνάμεις ομολογούν ότι ουδέποτε επολέμησαν εχθρόν τόσον πείσμονα όσον τους Έλληνας. Οι Έλληνες στρατιώται απεδείχθησαν ούτω ανώτεροι και των θρυλικών ηρώων, προασπίσαντες σπιθαμήν προς σπιθαμήν το έδαφός των….Ο ελληνικός στρατός διά του αγώνος του έδωσεν εις τον κόσμον το μέγα παράδειγμα της τιμής και της αξιοπρεπείας, το οποίον θα παραμείνη εις την ιστορίαν“.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Μετά το Καστελόριζο και με χάρτη στο χέρι ο Τούρκος αντιπρόεδρος μιλά πλέον και για την Χίο.
      Δηλώσεων συνέχεια είχε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φ.Οκτάι δείχνει ένα χάρτη με τον οποίο στηρίζει τα επιχειρήματα του που συνοψίζονται ως εξής:
      Η Χίος και οι Οινούσσες -είναι τα παραδείγματα που χρησιμοποιεί- είναι τόσο κοντά στα μικρασιατικά παράλια. Που είναι η Αθήνα; Πολύ μακριά απαντά. Συνεπώς δεν μπορεί να γίνει δεκτή η ελληνική θέση για τα αυτονόητα και απολύτως νόμιμα δικαιώματα των νησιών! “Αυτή τη λογική θα την “σπάσουμε” αν χρειαστεί”, καταλήγει ο Τούρκος αντιπρόεδρος.
      Οι απειλές από την Τουρκία είναι καθημερινές πλέον.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Χαμός στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις - Χουλουσί Ακάρ: «Έχουμε διώξει 20.620 προδότες».
    Τουλάχιστον 20.000 προσωπικό έχει εκδιώξει η τουρκική κυβέρνηση από τις ένοπλες δυνάμεις όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τους οποίους κατηγορεί ως υποστηρικτές του FETO της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν που κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε και εκτέλεσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.
    «Όλοι μας, οι διοικητές και οι φίλοι μας κάναμε κάθε προσπάθεια ώστε να καταστήσουμε σίγουρο ότι αυτοί οι προδότες δεν θα ξαναφορέσουν την στρατιωτική στολή», δήλωσε ο Χ.Ακάρ, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων.
    Ο ίδιος πρόσθεσε πως η εθνική τους υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ, κάνει ότι μπορεί ώστε να ανακαλύψει και άλλους που μπορεί να σχετίζονται με το FETO.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άγκυρα σε Τούρκους πλοιάρχους: «Ανοίξτε πυρ κατά των ελληνικών πλοίων όποτε κρίνετε - Μη μας ρωτήσετε».
    ΗΤουρκία έχει απελευθερώσει εντελώς τους κανόνες εμπλοκής για το Ναυτικό της, όπως αποκαλύπτει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, καθώς έχει δοθεί το ελεύθερο στους Τούρκους πλοιάρχους να χτυπήσουν τα ελληνικά πλοία κατά βούληση χωρίς να ζητήσουν άδεια από την Άγκυρα.
    «Έτοιμες να δράσουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις», λέει το σημερινό πρωτοσέλιδο της Γενί Σαφάκ,
    Συνεχίζοντας την ακραία ρητορική της, η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν την εντολή να δρουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό στην Αγκυρα.
    Συγκεριμένα όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ: «Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για σύγκρουση. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει δοθεί εντολή στους πλοιάρχους του Πολεμικού Ναυτικού να απαντούν σε πιθανές προκλήσεις, δίχως να ρωτούν στην Άγκυρα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειδοποιητήρια και ειδικά φύλλα πορείας σε εκατοντάδες Εφέδρους Βολιώτες! ΜΑΚΕΛΕΙΟ
    ιδικά φύλλα πορείας στέλνονται κατά εκατοντάδες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, με πολλούς Βολιώτες να σπεύδουν στα αστυνομικά τμήματα για να τα παραλάβουν, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Θεσσαλία.
    Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Θεσσαλία», η οποία παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα το θέμα, εκατοντάδες ειδικά φύλλα πορείας (ΕΦΠ) απεστάλησαν τις τελευταίες ημέρες σε έφεδρους αξιωματικούς, κυρίως, αλλά και σε οπλίτες συγκεκριμένων ειδικοτήτων από τη Μονάδα Επιστράτευσης της περιοχής, προκειμένου, σε περίπτωση που, ω μοι γένοιτο, συμβεί κάτι με τη γειτονική Τουρκία, να είναι σε ετοιμότητα και να παρουσιαστούν σε συγκεκριμένες στρατιωτικές μονάδες.
    Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, απεστάλησαν περισσότερα από 400 ΕΦΠ στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, προκειμένου να διανεμηθούν στους υπόχρεους να τα παραλάβουν και να γνωρίζουν σε ποια στρατιωτική μονάδα θα παρουσιαστούν, εφόσον συμβεί πολεμική σύρραξη.
    Κλάσεις επιστράτευσης
    Όπως έγινε γνωστό, ΕΦΠ μπορεί να ταχυδρομηθούν και να διανεμηθούν από την Αστυνομία και από άλλες μονάδες επιστράτευσης ανά τη χώρα σε Βολιώτες έφεδρους. Εφόσον υπάρξει πολεμική εμπλοκή, αποστέλλεται Φύλλο Πορείας (ΦΑΠ) για να παρουσιαστούν οι έφεδροι σε συγκεκριμένη μονάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλάσεις επιστράτευσης είναι η Α’, με ηλικίες μέχρι τα 40 έτη, η Β’ με ηλικίες από 41 μέχρι 45 έτη και η Γ’ από 45 έτη και άνω.
    Τα χρώματα των ΕΦΠ είναι πράσινο, που αφορά παρουσίαση σε συγκεκριμένη μονάδα, κίτρινο για προσωρινές αποστολές δύο-τριών ημερών και λευκό για διάθεση σε μονάδα επιστράτευσης. Πάντως η διανομή των ΕΦΠ από την Αστυνομία, δικαιολογημένα προκαλεί ανησυχίες στους έφεδρους που τα παραλαμβάνουν.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ιισχύει ότι καλούν ανθρώπους που δεν πρέπει, ούτε σωματικά ούτε ηλικιακά, και εφέδρους με ειδικότητες και νέους σε ηλικία και σωματική ικανότητα τους δίνουν λευκό απολυτήριο;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακρόν κατά Άγκυρας: «Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από λόγια - Μόνο από πράξεις»!
    Η Γαλλία αναμένεται να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην Τουρκία, με αφορμή τις τελευταίες προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο.
    Ο Εμανουέλ Μακρόν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Άγκυρα σέβεται μόνο λόγια που συνοδεύονται από πράξεις. Όπως τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος: «Σε ό,τι αφορά στην κυριαρχία στη Μεσόγειο, οφείλω να είμαι συνεπής σε έργα και λόγια. Μπορώ να σας πω πως οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται και σέβονται μόνον κάτι τέτοιο. Εάν λες λόγια που δεν συνοδεύονται από πράξεις… Αυτό που η Γαλλία έπραξε φέτος το καλοκαίρι ήταν σημαντικό: είναι μια πολιτική "κόκκινων γραμμών". Την εφάρμοσα στη Συρία».
    Αναφέρθηκε και στην κατάσταση στη Λευκορωσία, εξηγώντας: «Οποιαδήποτε εξωτερική επέμβαση θα μπορούσε να οδηγήσει στη διεθνοποίηση αυτού του θέματος και το χειρότερο είναι η ρωσική επέμβαση».
    Για τον αρχηγό του γαλλικού κράτους οποιαδήποτε ξένη επέμβαση «θα ήταν ανεπιθύμητη», καθώς: «Η βούλησή μας είναι να μετάσχει η Ρωσία σε έναν διάλογο για τη Λευκορωσία και να μας βοηθήσει να πείσουμε τον Πρόεδρο Λουκασένκο για την ανάγκη να δεχθεί μια διαμεσολάβηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Αυτό που ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν σε θέση να πει στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και σε εμένα είναι ότι ο ίδιος είναι υπέρ μιας διαμεσολάβησης του ΟΑΣΕ, αλλά όχι ο Πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο. Συνεπώς, ο Πρόεδρος Πούτιν έχει πολλή δουλειά να κάνει για να μας βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι τουρκικές «θέσεις» στον ΟΗΕ: «Η Ελλάδα δέχθηκε μειωμένη επήρεια στην Κρήτη δεν μπορεί να ζητά πλήρη στο Καστελόριζο»!
    Η τουρκική πολιτική στο ζήτημα της ΑΟΖ πλέον δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και κάθε κίνηση της Ελλάδας εργαλειοποιείται από την Άγκυρα με κεντρικό στόχο το Καστελόριζο, τα 12ν.μ. αλλά και το κυρίαρχο ζήτημα των υδρογονανθράκων, δείχνοντας έτσι τον τόνο των όσων έρχονται καθώς κάνουν τα πάντα ώστε να σύρουν την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις με κάθε τρόπο ώστε να επιβάλουν το "μοίρασμα" επί όλων των ζητημάτων στο γνωστό για την Τουρκία "ανατολίτικο παζάρι".
    Έτσι αφού είδαν ότι η Ελλάδα υπέγραψε μερική διευθέτηση με την Αίγυπτο αλλά και ότι εφόσον δέχτηκε μειωμένη επήρεια με Ιταλία και Αίγυπτο για την Κρήτη τότε η Αθήνα δεν μπορεί να ζητά πλήρη στο Καστελόριζο γιατί ακόμα και στην Κρήτη δεν αναγνωρίζουν πλήρη επήρεια με βάση τα όσα η Ελλάδα έχει υπογράψει. Αυτή είναι η θέση της Τουρκίας όπως την κατάθεσε στον ΟΗΕ.
    Μάλιστα δήλωσε ότι οι έρευνες σε περιοχές του τουρκολιβυκού συμφώνου θα συνεχιστούν και ότι το τουρκικό ναυτικό είναι αναπτυγμένο για να προστατεύει τα ερευνητικά ενώ αντίθετα το ελληνικό ναυτικό κλιμακώνει!
    Στο έγγραφο(και επίσημη θέση της Άγκυρας) η Τουρκία υπονοεί ότι η Κρήτη δεν διαθέτει πλήρη επήρεια στην διαμόρφωση της συμφωνίας για ΑΟΖ ανάμεσα σε Αθήνα και Κάιρο, κάτι που – κατά την Άγκυρα – νομιμοποιεί τις τουρκικές απόψεις και για το Καστελόριζο έτσι όπως αναφέρει σε πρόσφατη επιστολή του προς τον γ.γ. του ΟΗΕ, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, Φεριντούν Σινιρλίογλου.
    Στο έγγραφο του ΟΗΕ (Α/74/997-S/2020/826) ο κ. Σινιρλίογλου περιγράφει ως μόνιμες τις έρευνες του Ορούτς Ρέις και ως δείγμα κακόπιστης στάσης, τη συμφωνία της 6ης Αυγούστου ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο γιατί οι Τούρκοι ήθελαν διάλογο!
    Αφού επαναλαμβάνει τις πάγιες τουρκικές θέσεις ότι το Καστελόριζο δεν έχει δικαιώματα έναντι της Τουρκίας τονίζει ότι: «η Ελλάδα έχει επίσης αναγνωρίσει ότι τα νησιά δεν έχουν αυτόματα δικαιώματα σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στη συμφωνία της με την Ιταλία και την αποκαλούμενη συμφωνία της με την Αίγυπτο. Ακόμα και στο νησί της Κρήτης, το πέμπτο μεγαλύτερο νησί στην Μεσόγειο με έκταση 8.300 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έχει αποδοθεί μειωμένη επήρεια».
    Οι ισχυρισμοί του κ. Σινιρλίογλου γίνονται με βάση την πάγια Τουρκική θέση περί «παράνομης» συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο, κυρίως διότι αυτή ακυρώνει στη πράξη το παράτυπο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Ωστόσο από τους ισχυρισμούς σε διπλωματικό επίπεδο γίνεται απολύτως σαφές πως η Άγκυρα επιχειρεί να εργαλειοποιήσει ακόμα και τις συμφωνίες που δεν αποδέχεται προκειμένου να προωθήσει την ατζέντα της στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.
    Ο κ. Σινιρλίογλου περιγράφει ως «νόμιμες» τόσο την παρουσία του «Ορούτς Ρέις» όσο και την ναυτική συνοδεία του .
    Όπως λέει, «η Τουρκική ναυτική παρουσία στην περιοχή δεν στοχεύει σε καμία περίπτωση στην κλιμάκωση, αλλά στην παροχή προστασίας για της δραστηριότητες του Ορούτς Ρέις, που παράνομα έχει επιχειρηθεί να διακοπούν από τα σκάφη του Ελληνικού Ναυτικού».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΛΕΚΡΤΙΚΟ ΤΡΑΙΝΟ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.
    Δυναμικά μπαίνει η Τουρκία και στο χώρο των σιδηροδρομικών μεταφορών, όντας στην τελική φάση της παρουσίασης του πρώτου της ηλεκτρικού τρένου. Τη στιγμή που στην Ελλάδα δεν κατασκευάζουμε ούτε… χερούλι!
    Το νέο ηλεκτρικό τρένο της χώρας αποτελεί για τον Ερντογάν ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι στην προσπάθειά του να δείξει την τεχνολογική υπεροχή της Τουρκίας, μεταξύ των οποία περιλαμβάνεται φυσικά και η εξέλιξη και κατασκευή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της αλλά και του πρώτου ηλεκτρικού τρακτέρ.
    Ήδη, ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές για την κατασκευή του στο εργοστάσιο της επαρχίας Σακάριας, στην πόλη Ανταπαζαρί, με την όλη διαδικασία να εγκαινιάζεται από τον Υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της χώρας, Mustafa Varank.
    Πληροφορίες αναφέρουν που έχουν ξεκινήσει ήδη οι δοκιμές πάνω σε ράγες, ώστε μέχρι τα τέλη του έτους το πρώτο ηλεκτρικό τρένο της χώρας να μπει σε πλήρη λειτουργία.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας, το τουρκικό ηλεκτρικό τρένο θα κοστίζει 20% λιγότερο από αντίστοιχα τρένα κατασκευής άλλων χωρών, με τη δημιουργία του να εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των σιδηροδρομικών υποδομών της Τουρκίας ύψους 16 δις ευρώ για την επόμενη δεκαετία.
    Για την κατασκευή του πρωτότυπου, το 60% των εξαρτημάτων προέρχονται από την τουρκική βιομηχανία, κάτι που θα φθάσει στο 80% όταν το τρένο μπει στην παραγωγή.
    Τέλος, σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις του, το νέο ηλεκτρικό τρένο έχει τελική ταχύτητα 176 km/h, με την λειτουργική του ταχύτητα να αγγίζει τα 160 km/h.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δένδιας: «Σύντομα θα έχουμε συμφωνία με την Κύπρο για την ΑΟΖ».
    Την αποκάλυψη πως η Ελλάδα θα προχωρήσει σε συμφωνία με την Κύπρο για οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η ελληνική διπλωματία έχει εξέλθει από την περίοδο της ακινησίας και στόχος είναι να οριοθετηθούν σταδιακά το σύνολο των θαλάσσιων ζωνών στην περιοχή. «Ωστόσο, στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και δη σε μια θαλάσσια περιοχή όπως η ανατολική Μεσόγειος, υπάρχει μια απαραίτητη αλληλουχία ενεργειών που πρέπει να προγραμματιστούν και να εκτελεστούν με ακρίβεια.
    Τούτο αναδεικνύεται και από την προσεκτική ανάγνωση της συμφωνίας με την Αίγυπτο. Η ίδια η γεωγραφία της Μεσογείου υπαγορεύει τη συνεργασία και την πολυμερή συνεργασία. Να είστε βέβαιοι ότι, εν ευθέτω χρόνω και αφού ωριμάσουν οι συνθήκες, θα προχωρήσουμε με την Κύπρο προς την κατεύθυνση αυτή», τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σουηδία: Έφηβοι βασανίστηκαν, βιάστηκαν και θάφτηκαν ζωντανοί από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.
    Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Σουηδία. Δύο έφηβοι βασανίστηκαν, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά και θάφτηκαν ζωντανοί εκεί την περασμένη εβδομάδα από μετανάστες που το έκαναν επειδή οι έφηβοι αρνήθηκαν να αγοράσουν ναρκωτικά από αυτούς. Συνελήφθησαν Ιρανοί και Τυνήσιοι.
    Τα γεγονότα έλαβαν χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πόλη Σόλνα, κοντά στη σουηδική πρωτεύουσα Στοκχόλμη. Ένας 21χρονος Ιρανός και ένας 18χρονος Τυνήσιος ήθελαν να πουλήσουν ναρκωτικά στα θύματά τους, τους δύο έφηβους. Όταν εκείνοι αρνήθηκαν, μεταφέρθηκαν παρά τη θέλησή τους σε ένα κοντινό νεκροταφείο.
    Στο νεκροταφείο, οι μετανάστες άρχισαν να κακοποιούν τους δύο εφήβους. Χτυπήθηκαν σκληρά και μαχαιρώθηκαν επίσης στα πόδια.. Τα θύματα υποχρεώθηκαν έπειτα να γδυθούν και βιάστηκαν. Τότε θάφτηκαν εν μέρει ζωντανοί, αφού μόλις μπορούσαν να αναπνεύσουν.
    Περαστικοί βρήκαν τους εφήβους στο νεκροταφείο το επόμενο πρωί και ενημέρωσαν την αστυνομία. Είναι σοβαρά τραυματισμένοι, αλλά κατάφεραν να δώσουν μια περιγραφή των δραστών στην αστυνομία, η οποία εντόπισε τους δράστες και τους συνέλαβε. . Οι ίδιοι αρνούνται να έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα.
    Και όλα αυτά 6 ημέρες πριν τις ταραχές που συγκλονίζουν την σκανδιαναβική χώρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΟΥΛΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: "ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ (U.S.RAEL) ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ". Διάβημα διαμαρτυρίας του Ιράν γι αυτές τις (διπλωματικές) δηλώσεις Μητσοτάκη. Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ".
    Η ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ... Δηλώσεις Κούλη: "Είχαμε και ακόμα έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο", εννοώντας το...Ιράν. Πώς επικοινωνεί αυτή η κυβέρνηση διεθνώς, αλλοίμονό μας. Οι αμερικανοί γελούσαν για ώρες με τις εθνογεωγραφικές γνώσεις ενός - τρομάρα μας - πρωθυπουργού.
    Ο αγράμματος πρωθυπουργός κατατάσσει τους Πέρσες στον... αραβικό κόσμο. Κάποτε το Ιράν διέκοπτε τις διπλωματικές σχέσεις με τα κράτη που ονόμαζαν τον Περσικό κόλπο Αραβικό κόλπο. Ο Κούλης δεν τα πιάνει αυτά. Ξεκαθάρισε ότι οι Πέρσες είναι Άραβες και τελείωσε.
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ουάσινγκτον δεν το βούλωσε μπροστά στον αφέντη του και προχώρησε σε ανεπίτρεπτα χαζές δηλώσεις εναντίον του Ιράν, τη στιγμή που το Ιράν ήταν η μόνη χώρα που πρόσφερε στην Ελλάδα πετρέλαιο με πίστωση κατά τη διάρκεια της κρίσης.
    Ο αγράμματος πρωθυπουργός που κατατάσσει τους Πέρσες στον... αραβικό κόσμο.
    Έτσι φυσικό είναι να μην ξέρει που πέφτουν τα Σκόπια και η Μακεδονία ή πού βρίσκεται η Λέσβος και η... Μυτιλήνη.
    Τι έχει δηλώσει επίσημα ο Κούλης Μητσοτάκης στις ΗΠΑ:
    «Πρώτον, είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας σε δύσκολες περιόδους. Καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. Είχαμε και ακόμα έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο και θεωρούμε τους εαυτούς τίμιους παίχτες στην περιοχή, αλλά δεν ξεχνάμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και πού ανήκουμε γεωπολιτικά».
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΥΛΗΣ ΕΚΑΨΕ ΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ. ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ;
    Ιστορική καταστροφή στις Μυκήνες: Κάηκε μεγάλο μέρος των αρχαίων ανακτόρων - Σώθηκε μετά βίας το μουσείο!
    Μεγάλη καθυστέρηση στην επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
    Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών, η έδρα της πρώτου ελληνικού βασιλείου της ηπειρωτικής Ελλάδας που κυριάρχησε στον αρχαίο κόσμο της ελληνικής χερσονήσου και της Ανατολής Μεσογείου, υπέστη μεγάλη καταστροφή από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι, δεν κατασβέστηκε γιατί δεν επενέβησαν έγκαιρα τα πυροσβεστικά μέσα και ουδείς από την κυβέρνηση και την Πολιτική Προστασία δεν έχει αισθανθεί μέχρι στιγμής να απολογηθεί γι αυτή την ιστορική καταστροφή!
    Οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου προκαλούν πόνο σε όλους τους Έλληνες και είναι:
    - Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου
    - Οι Βόρειες Αποθήκες
    - Η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου
    - Η άνω δυτική πλευρά της Ακρόπολης
    - Η νοτιοδυτική συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών.

    Από την πυρκαγιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού δεν επλήγησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, η κεντρική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), η κεντρική είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), ο Ταφικός Κύκλος Α, τα μνημεία στην βόρεια πλευρά της Ακρόπολης, καθώς και τα Κυκλώπεια Τείχη.
    Όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κατασβηστεί το μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των όμορων λόφων Προφήτη Ηλία και Σάρας και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων θα προβεί σε ακριβή εκτίμηση των συνεπειών της σημερινής πυρκαγιάς.
    Καμία ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία και τον συνήθως λαλίστατο αρμόδιο υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.
    Ζ.Π.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...