ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

15 Μαΐου 2021

ΟΡΔΕΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ. ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ. ΖΗΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ. ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ. ΔΑΣΚΑΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΛΑ, ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΓΩΝΙΑΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΤΑ ΓΩΝΙΑΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ ΓΑΖΑ;

 ΛΑΜΙΑ: ΜΑΝΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΟΡΗ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ. ΜΗΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΒΟΥ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ;


Καθημερινές είναι οι αφίξεις των παράνομων μεταναστών στη χώρα μας, παρά το αφήγημα της κυβέρνησης πως έχουν μειωθεί οι μεταναστευτικές ροές. 

Μάλιστα εκτός από τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα μπαίνουν καθημερινά και αρκετοί Τούρκοι πολίτες, οι οποίοι περνούν στη χώρα μας μέσω του ποταμού Έβρο και ζητούν πολιτικό άσυλο. 

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως η ζωής τους κινδυνεύει από το καθεστώς Ερντογάν, καθώς αυτοί είναι υποστηρικτές του Μοχάμεντ Φετουλάχ Γκιουλέν, «θανάσιμου εχθρού» του Τούρκου προέδρου.

Ο αριθμός των Τούρκων που έχουν φτάσει στην Ελλάδα, δεν είναι έχει γίνει γνωστός από το Ελληνικό κράτος, ενώ άγνωστο παραμένει επίσης, που διαμένουν οι άνθρωποι αυτοί.  

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ένας στους τρεις αλλοδαπούς που περνάνε τα σύνορα του Έβρου, είναι Τούρκος υπήκοος.

Hurriyet: «Περίπου 20.000 Τούρκοι κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα».  Κάθε  τουρκική  οικογένεια μεταφέρει  και  4-5 παιδιά...



ΠΩΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Εκτιμάται ότι πάνω από 200.000 κατοικίες νεόδμητες ή παλαιές έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια στα χέρια αλλοδαπών, την ώρα που ο Έλληνας πολίτης δεν έχει να πληρώσει ούτε το ενοίκιο του σπιτιού που διαμένει.

Τα μεσιτικά γραφεία μάλιστα τους περιγράφουν ως "καλοπληρωτές" με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Δηλαδή αγοράζουν τα σπίτια με μετρητά ή με ελάχιστο δανεισμό. Κάτι που βάζει σε πολλές σκέψεις για την πηγή προέλευσης των χρημάτων αυτών, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι εκ των συγκεκριμένων αλλοδαπών παρουσιάζουν πολύ μικρά εισοδήματα, ίσα ίσα για να δικαιολογείται η δυνατότητα απόκτησης κύριας κατοικίας.

Ακόμη και αιματηρές οικονομίες να έκαναν είναι αδύνατον ειδικά οι Πακιστανοί να αγοράζουν, όπως συμβαίνει στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και της πλατείας Βικτωρίας, διαμερίσματα αξίας 60.000 και 80.000 ευρώ!

Κτηματομεσίτες των παραπάνω γειτονιών έλεγαν ότι ενώ παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί Βαλκάνιοι, κυρίως Αλβανοί να επιστρέφουν στις πατρίδες τους, βάζοντας πωλητήριο σε σπίτι που τυχόν απέκτησαν, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους προερχόμενους από τις χώρες της Ασίας.

Αυτοί, όπως λένε οι ίδιοι παράγοντες, διαθέτουν σχεδόν πάντα ρευστό χρήμα, ενώ δηλώνουν εισόδημα που μόλις ξεπερνά τα 6000 ευρώ το χρόνο και στην καλύτερη περίπτωση τα 12.000. Άλλες περιοχές που έχουν μπει στο αγοραστικό στόχαστρο των μεταναστών (τριτοκοσμικών στην πλειοψηφία τους) είναι στα Σεπόλια, Μεταξουργείο, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Αγίας Βαρβάρα, Νίκαια, Πέραμα, Πατήσια και Ίλιον.


Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Αθήνα αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Χρυσή βίζα»


Εκατοντάδες Τούρκοι τους τελευταίους μήνες αγοράζουν σπίτια στην Αθήνα αξιοποιώντας το πρόγραμμα «χρυσή βίζα» και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα άδεια διαμονής.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» μια νέα, ολοένα διευρυνόμενη κοινότητα βρίσκει έδαφος στην Αθήνα. Από τα 57 σπίτια, που έχουν πουληθεί με τη βοήθεια τριών συμπατριωτών τους, μόνο οι ιδιοκτήτες 12 εξ αυτών έχουν ήδη στα χέρια τους τη «χρυσή βίζα».

Για τους υπόλοιπους η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως και την 1η Φεβρουαρίου είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία συνολικά για 49 ακίνητα που αντιστοιχούν σε 128 άδειες διαμονής στους Τούρκους ιδιοκτήτες και τις οικογένειές τους. Οι περισσότεροι αγόρασαν ακίνητα αξίας 250.000 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχουν και εκείνοι που αγόρασαν για 850.000 ευρώ το ακίνητο που στεγάζει τη ΔΕΗ στη Μεσογείων, εκείνοι που ψάχνουν ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας με ένα εκατομμύριο ευρώ ή τον επιχειρηματία που αναζητεί αποθήκη 4.000 τ.μ. για να στεγάσει τη βιοτεχνία του, αφού οι ξένοι πελάτες του δεν επιθυμούν πλέον να ταξιδεύουν στην Τουρκία.

Οι τρεις συμπατριώτες τους, που μίλησαν στην εφημερίδα, κάνουν λόγο για επιλογή που γίνεται και για λόγους ασφαλείας, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν, το τελευταίο διάστημα είναι ελάχιστα τα Σαββατοκύριακα που δεν υποδέχονται στο αεροδρόμιο κάποιον υποψήφιο αγοραστή από τη γειτονική χώρα.


ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Τι γυρεύουν στη χώρα μας οι πλούσιοι Τούρκοι.

Δημοσίευμα των Times αναφέρει πως μεγάλος αριθμός πλούσιων Τούρκων πολιτών και επιχειρηματιών αναζητούν τρόπο να εγκατασταθούν στην Ελλάδα.

Στην είδηση που έχει τίτλο “Ανήσυχοι Τούρκοι ψάχνουν μια νέα ζωή στην Ελλάδα”, αναφέρεται πως πολλοί Τούρκοι πολίτες και επιχειρηματίες αναζητούν τρόπο να εγκατασταθούνε στην Ελλάδα.

Οπως γράφουν τα tourkikanea.gr που εντόπισαν το δημοσίευμα στον τουρκικό Τύπο,στην είδηση αναφέρεται πως ο Μεχμέτ Κοτσαρσλάν-ο ιδιοκτήτης του μπάρ Ρέινα στο οποίο έγινε η επίθεση την πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινουπολη και στην οποία σκοτώθηκαν 39 άτομα, είναι μόνο ο ένας από τους πολλούς Τούρκους επιχειρηματίες οι οποίοι ¨λόγω ανησυχιών ασφαλείας και της αυξανόμενης πολιτικής αστάθειας¨, θέλουν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

Αναφέρεται πως μετά από το κλείσιμο του μπαρ Ρέινα, ο Κοτσαρσλάν αναζητεί έναν νέο επαγγελματικό χώρο στην Μύκονο.

Μια γνωστή εφημερίδα στην πρώτη της σελίδα γράφει πως ¨Οι Τούρκοι επιτίθενται στην Μύκονο¨ , ενώ λέγεται πως σε Ρόδο, Κρήτη και Πάρο υπάρχει μια μεγάλη αύξηση στις τουρκικές επιχειρήσεις.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με μεσίτη την Ελλάδα, ο οποίος δήλωσε πως μετά από την επικράτηση του ΝΑΙ στην Τουρκία, αυξήθηκαν τα τηλεφωνήματα που δέχεται από εκεί.

“Δεν σταματά να χτυπά το τηλέφωνο μου”

Η Μίνα Μπουγκονικόλου-διευθύντρια της εταιρίας InterCasa στην Αθήνα, δηλώνει πως ¨Μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος πέρσι, υπήρξε μια μεγάλη αύξηση στις κινήσεις από Τουρκία, αλλά μετά από το δημοψήφισμα, προέκυψε και ένα νέο κύμα. Ανησυχούν πολύ και θέλουν να έχουν το ένα πόδι τους στην Ευρώπη.

Ο μεσίτης Αρσάνογλου τονίζει πως κάποιοι Τούρκοι ¨ετοιμάζουν σχέδιο Β¨ και ότι μετά από τις 16/4 υπήρξε μια αύξηση 50% στα τηλεφωνήματα που δέχεται από Τούρκους πελάτες

Ο Αρσάνογλου που ετοιμάζει ιστοσελίδα στα τουρκικά για πελάτες που έχει από Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και Άγκυρα, και λέει : “Δεν είναι μια κατάσταση στην οποί οι Τούρκοι αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Ελλάδα. Είναι ένα τμήμα του πληθυσμού 1/100 πλούσιων και καλά μορφωμένων που θέλουν έχουν ένα σχέδιο Β σε περίπτωση που τα πράματα στην Τουρκία χειροτερέψουν. Η απόπειρα πραξικοπήματος ήταν μια πηγή αιμορραγίας για τι ελίτ της Τουρκίας. Τώρα μετά από το δημοψήφισμα, αυξήθηκε η οικονομική και πολιτική αστάθεια.”

Times, militaire.gr





Βοτανικός: Υπαίθρια συγκέντρωση μουσουλμάνων στο τζαμί 191 χρόνια μετά την εκδίωξη των μουσουλμάνων κατακτητών.

Το κτίριο είναι άνω των 1000 τετραγωνικών μέτρων, και θα φιλοξενεί 500 άτομα.

Διακόσια χρόνια μετά την επανάσταση και 191 χρόνια μετά την εκδίωξη των τελευταίων μουσουλμάνων κατακτητών το 1830, η Ελλάδα αποκτά πάλι επίσημα, μουσουλμανικούς χώρους λατρείας.


Αθανάσιε Διάκε, που είσαι να δεις τι κάνουν στην Πατρίδα σου.





ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ.




«Σπείρα λαθρεμπόρων πυρηνικών εξάρθρωσαν οι τουρκικές αρχές σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε το κανάλι NTV.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι τουρκικές αρχές κατέσχεσαν ποσότητα του επικίνδυνου στοιχείου «Καλιφόρνιο» αξίας 70 εκατ. δολαρίων.


Το «καλιφόρνιο» είναι ένα τεχνητό πυρηνικό στοιχείο που χρησιμοποιείται σε ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ και εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας με την αξία του να είναι 4 εκατ. δολάρια το γραμμάριο.


Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο προάστιο Πουρσακλάρ μετά από πληροφορίες που ήρθαν στα χέρια των τουρκικών αρχών.
Συνολικά έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, τα οποία φέρονται να είχαν συμφωνήσει σε πώληση του επικίνδυνου υλικού έναντι 72 εκατ. δολαρίων.
Η έρευνα συνεχίζεται καθώς οι τουρκικές αρχές αναζητούν πληροφορίες για το πού και το πώς έφτασε στην Άγκυρα το επικίνδυνο υλικό καθώς και για την ταυτότητα του αγοραστή.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah οι μόνες χώρες που παράγουν το «Καλιφόρνιο» είναι οι ΗΠΑ και η Ρωσία».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



27 σχόλια:

  1. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ 63 ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΑΝΤΟΣΤΟΙΧΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.
    Όπως ανακοινώθηκε με την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς 2020-2021 με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ.Γ. Δοδοντσάκη αναστέλλεται η λειτουργία 19 Δημοτικών Σχολείων και 44 Νηπιαγωγείων στις ΠΕ Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων εξαιτίας της έλλειψης μαθητών.
    Συγκεκριμένα κλείνουν στην ΠΕ Καρδίτσας τα Νηπιαγωγεία : 27ο και 40ο Καρδίτσας,Μεσενικόλα,Λουτροπηγής,Ανθοχωρίου,Καππαδοκικού,Μακρυχωρίου ,Βατσουνιάς,και τα Δημοτικά Λουτροπηγής Ανθοχωρίου, Μεσενικόλα, Πετρωτού καθώς και το Ειδικό Σχολείο Παλαμά.

    Στην ΠΕ Λάρισας τα Νηπιαγωγεία Αγιοκάμπου, Δολίχης, Δρυμού, Ελευθερίου, Κεφαλόβρυσου, Μελίας, Μεσοχωρίου, Πουρναρίου, Πραιτωρίου, Σαρανταπόρου.

    Στην ΠΕ Μαγνησίας τα Νηπιαγωγεία Φερών Βόλου -Χλόης, 4ο Αρτέμιδος -Αγίου Λαυρεντίου, 3ο Αρτέμιδος -Αγίου Βλασίου, Πλατάνου ,Κεραμιδίου, Μικροθηβών και Αϊδινίου και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Βόλου και τα Δημοτικά Σχολεία Δρυμώνα και Πλατάνου καθώς και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φερών -Βελεστίνου.

    Στην ΠΕ Τρικάλων τα Νηπιαγωγεία : 1ο και 26ο Τρικάλων, Αρδανίου, Αύρας, Γενεσίου, Γεωργανάδων, Διάβας, Ελευθεροχωρίου, Ζηλευτής, Κλοκοτού, Κοτρωνίου, Ξυλοπαροίκου, Σαρακίνας, Σερβωτών, Σκεπαρίου, 1ο Φαρκαδόνας, Φιλύρας, Φωτάδας και τα Δημοτικά Σχολεία Αγναντιάς, Γάβρου, Γλυκομηλιάς, Ελαφιού, Καλογήρων, Κάτω-Παλαιοκαρυάς, Κοτρωνίου, Μουρσιάς, Πατουλιάς, Ροπωτού και Σκεπαρίου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Yeni Safak: «Η Ελλάδα δέκα χρόνια αργότερα δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον τουρκικό στρατό λόγω δημογραφίας».

    Στο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών Rafale για την Πολεμική Αεροπορία αναφέρθηκε με δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak με τίτλο «Η Ελλάδα δέκα χρόνια αργότερα δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον τουρκικό στρατό».

    «Μετά από την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα ανακοίνωσε ένα τεράστιο πρόγραμμα εξοπλισμών. Η κυβέρνηση της Αθήνας που ξεχώρισε ένα προϋπολογισμό 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για την άμυνα, σχεδιάζει να παρατείνει τη στρατιωτική θητεία από τους 9 στους 12 μήνες. Οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές είναι της άποψης πως αγοράζοντας από τη Γαλλία μαχητικά αεροσκάφη Rafale και εκσυγχρονίζοντας τις φρεγάτες του πολεμικού Ναυτικού, θα εξισορροπήσουν εκ νέου την ισορροπία ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι όμως πραγματικά έτσι;» διερωτάται το δημοσίευμα που ζήτησε την άποψη του ταξίαρχου ε.α. Φαχρί Ερενέλ, ο οποίος δήλωσε πως όσα εξοπλιστικά προγράμματα και εάν υλοποιήσει η Ελλάδα, σε δέκα χρόνια το ισοζύγιο θα είναι κατηγορηματικά εις βάρος της, αλλά και λόγω δημογραφικού ο πληθυσμός της θα είναι γερασμένος.


    Συνεχίζει συγκεκριμένα το δημοσίευμα : «Ο απόστρατος ταξίαρχος Φαχρί Ερενέλ υπενθυμίζει πως η Τουρκία διαθέτει μεγάλα αμυντικά σχέδια στην αμυντική βιομηχανία τόσο στον αέρα όσο και για τις ναυτικές δυνάμεις και δηλώνει πως : “Η Ελλάδα μετά από 10 χρόνια δεν θα μπορεί να σταθεί απέναντι στον τουρκικό στρατό. Σήμερα το αποτολμά αυτό με εξώθηση από την Γαλλία. Από αυτό θα ζημιωθεί ιδιαίτερα η Ελλάδα.”
    Αφότου η Τουρκία και η Ελλάδα εγκατέστησαν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι δύο χώρες του ΝΑΤΟ έφτασαν στο χείλος του πολέμου. Η κυβέρνηση της Ελλάδας που κινείται με την πολιτική στήριξη χωρών όπως η Γαλλία μετά από αυτήν την ένταση ξεχώρισε ένα προϋπολογισμό 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για δαπάνες άμυνας. (…) Ο Ερενέλ είπε: “Η Τουρκία στο τέλος του έτους θα καθελκύσει το πλοίο TCG Anadolu. Προγραμματίζονται έξι φρεγάτες αεροπορικής άμυνας. Πολλές φρεγάτες, κορβέτες, υποβρύχια και οπλισμένα ΜΕΑ, είναι στη φάση της παραγωγής και παραδίδονται. Εκτός από όλα αυτά η Ελλάδα σε μια δεκαετία αργότερα θα γεράσει δημογραφικά και θα χάσει σε δύναμη. Η Ελλάδα δέκα χρόνια αργότερα δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον τουρκικό στρατό”».
    https://www.yenisafak.com/dunya/yunanistan-10-yil-sonra-turk-ordusunun-karsisina-cikamaz-hale-gelecek-3567641
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον Έβρο καταργήθηκε το ειδικό στρατιωτικό κλιμάκιο για την φύλαξη των συνόρων.
    Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση με τους λαθραίους μετανάστες στον νομό Έβρου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Σουφλίου. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών το κύμα των παράνομων μεταναστών έχει γίνει… τσουνάμι και όλα αυτά μετά την κατάργηση του ειδικού στρατιωτικού κλιμακίου που ήταν υπεύθυνο για την φύλαξη των συνόρων.

    Όπως μάλιστα αναφέρει το Evrosnews.gr το συμβάν στο χωριό Μεγάλο Δέρειο του ορεινού όγκου του Σουφλίου, όταν 29 λαθραίοι μετανάστες έκλεψαν ζώα, τα έσφαξαν, τα μαγείρεψαν σε αυτοσχέδια κουζίνα μέσα στο δάσος και τα έφαγαν, ήρθε απλά να επιβεβαιώσει μια κατάσταση η οποία έχει παγιωθεί στη συγκεκριμένη περιοχή εδώ και αρκετό καιρό.

    Ήτοι οι ροές των λαθραίων μεταναστών στα Πομακοχώρια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και παρόμοια περιστατικά είναι πλέον συχνά για τους κατοίκους των χωριών της συγκεκριμένης περιοχής.
    Οι διακινητές αλωνίζουν και η περιοχή είναι γεμάτη με διάσπαρτα αυτοκίνητα με πινακίδες από όλα τα μέρη της χώρας αλλά και βουλγαρικές, τα οποία είτε χρησιμοποιούν οι διακινητές, αλλοδαποί στην πλειοψηφία τους, αλλά και Έλληνες, είτε τα παρατούν σκόπιμα εκεί και γνωρίζουν την τοποθεσία οι παράνομοι μετανάστες που τα παίρνουν και μετακινούνται στο εσωτερικό της χώρας μόνοι τους!

    Γιατί όμως υπάρχει η έξαρση αυτή τον τελευταίο καιρό στον ορεινό όγκο;

    Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι των χωριών που βρίσκονται στα ορεινά του δήμου Σουφλίου και όχι μόνο, η κατάσταση επιδεινώθηκε από την στιγμή που καταργήθηκε το στρατιωτικό κλιμάκιο το οποίο δραστηριοποιούνταν στην περιοχή και αποτελούνταν από περίπου 50 στρατιωτικούς, οι οποίοι είχαν αρμοδιότητα την φύλαξή της.

    Οι στρατιωτικοί που γνώριζαν άριστα την περιοχή, κινούνταν γρήγορα και αποτελεσματικά μόλις τους τηλεφωνούσαν και ενεργούσαν γρήγορα και άμεσα. Γι’ αυτό και δεν υπήρχαν αυτές οι έντονες ροές μέχρι τον περασμένο Απρίλιο.

    Οι ίδιοι προχωρούσαν και σε συλλήψεις των αλλοδαπών, αλλά βέβαια από την στιγμή που οι λαθραίοι μετανάστες έχουν μπει σε ελληνικό έδαφος οι συλλήψεις είναι άνευ αντικειμένου, αφού στο τέλος θα εγκατασταθούν μόνιμα, καθώς δεν γίνονται απελάσεις.

    Μπορεί το κλιμάκιο να μην ασχολείτο με την φύλαξη των συνόρων καθαυτή, καθώς είχε ως αποστολή την εσωτερική ασφάλεια, εντούτοις η δράση του είχε αποτρεπτικό χαρακτήρα.

    Ταυτόχρονα η κατακόρυφη αύξηση των αλλοδαπών σημαίνει πως τα αστυνομικά σώματα για την φύλαξή της συνοριακής γραμμής δεν επαρκούν ούτε μπορούν να φράξουν το δρόμο στους αλλοδαπούς.

    Το πρόβλημα είναι ότι οι ροές αυξάνονται διαρκώς και κανείς από τους υπεύθυνους δεν είναι σε θέση να τις εμποδίσει και να τις αποτρέψει.

    Ταυτόχρονα τα κύματα των λαθραίων μεταναστών, κλέβουν ζωικό κεφάλαιο από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ πολλοί από αυτούς είναι υπεύθυνοι για δεκάδες πυρκαγιές που ξέσπασαν στον Έβρο το τελευταίο διάστημα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυξάνοντα οι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές.

    Οι στρατιωτικές σχολές ενισχύονται με περισσότερους από 500 επιπλέον εισακτέους σε σχέση με πέρυσι με βάση τους αριθμούς των εισακτέων.
    Ειδικότερα η στη σχολή Ευελπίδων υπάρχουν 369 εισακτέοι από 170 πέρυσι ενώ η Σχολή Ικάρων έχει 150 εισακτέους από 65 πέρυσι. Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) έχει 265 εισακτέους από 195 πέρυσι.

    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/09/20.html
    https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/08/26082020.html
    https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/11/49-20.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερντογάν: «28 χρόνια στασιμότητας στο Καραμπάχ λύθηκαν σε 44 ημέρες πολέμου». ΚΥΠΡΟΣ: «46 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΣΕ 20 ΗΜΕΡΣ ΠΟΛΕΜΟΥ»; Αποκαλυπτικό γράφημα της τουρκικής «πολιτικής».

    Το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu το οποίο είναι ουσιαστικά και η φωνή της τουρκικής κυβέρνησης δημοσίευσε ένα γράφημα με ένα ιδιαίτερο "μήνυμα" για το πως η Τουρκία βλέπει τον τρόπο επίλυσης των διαφορών.
    Έτσι στο γράφημα ούτε λίγο ούτε πολύ προτάσσεται η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων με την χρήση των όπλων. “Ότι δεν μπορούσαν να λύσουν οι διεθνείς οργανισμοί σε 28 χρόνια, λύθηκε δια των όπλων σε 44 ημέρες” ήταν η φράση που το συνόδευε.
    Στο τουρκικό συμβούλιο ασφαλείας μάλιστα εκφράστηκε η ικανοποίηση για την ανακατάληψη των "πάτριων εδαφών του Αζερμπαϊτζάν" που τελούσαν υπό κατοχή για πάνω από μια εικοσιπενταετία.
    Δεν πρέπει να μα διαφεύγει ότι με αφορμή την επιχείρηση του γερμανικού ναυτικού κατά τουρκικού εμπορικού ο Μ.Τσαβούσογλου πριν δύο ημέρες δήλωσε ότι "Θα απαντήσουμε στο πεδίο της μάχης για το πλοίο"
    «Η επιβίβαση σε εμπορικά πλοία σαν πειρατές αποτελεί παραβίαση του νόμου. Θα απαντήσουμε και στο πεδίο της μάχης, ενώ θα εξετάσουμε και όλα τα νομικά και πολιτικά μέσα. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Αυτή είναι η εντολή του προέδρου μας», δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
    Στο ίδιο μήκος πολεμικού κύματος ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε αντίποινα ενώ στοχοποίησε τον Έλληνα διοικητή, υποστηρίζοντας ότι εκείνος ήταν πίσω από την εντολή για τον έλεγχο και προειδοποίησε ότι το υλικό από τις κάμερες με την έφοδο θα αποσταλεί όπου κριθεί απαραίτητο για τις κατάλληλες ενέργειες.
    Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε μάλιστα για «επίθεση» Ελλάδας και Κύπρου. «Παρά τις προκλήσεις της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου, στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου, πάντα συμπεριφερθήκαμε με υπομονή και ψυχραιμία. Αλλά τί κρίμα, παρά αυτή την υπομονετική και ψύχραιμη στάση μας, να που στο τέλος επιτέθηκαν σε ένα εμπορικό μας πλοίο που μετέφερε φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη για την αντιμετώπιση των αναγκών της.
    Αυτό δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Κι εδώ πάλι καπετάνιος ένας Έλληνας. Δυστυχώς, παρενόχλησαν και το πλήρωμα μετά την επιβίβαση στο πλοίο. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί σε βίντεο. Κι αυτό το υλικό απεστάλη και θα αποσταλεί όπου κριθεί απαραίτητο», δήλωσε.
    Δεν είναι άλλωστε τυχαία ότι μόλις μετά τα γεγονότα του σκάφους συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας που καταδίκασε την επέμβαση σε τουρκικό πλοίο στο πλαίσιο της Επιχείρησης Irini ενώ δεν άφησε ασχολίαστη και την κατάσταση στην Κύπρο όπως μάλλον θέλει να διαμορφωθεί.
    Στο ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το πέρας της συνεδρίασης σημειώνεται ότι θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα σε κάθε πεδίο εναντίον της ενέργειας κατά του τουρκικού πλοίου στο πλαίσιο της Επιχείρησης Irini.
    «Δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτά η επιμονή στην άρνηση της ύπαρξης δύο κοινοτήτων και δύο κρατών στο νησί, αγνοώντας την τουρκική παρουσία στην Κύπρο, και αυτές οι επιβολές των μερών που συνιστούν τη βάση του άλυτου», σημειώνεται.
    Για πόσα άραγε διμερή ζητήματα θα ήθελε να βγάλει ένα αντίστοιχο γράφημα η Τουρκία;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αποφοιτήσαντες Ανθυποσμηναγοί 2008-2020


    2008 115

    2009 97

    2010 119

    2011 117

    2012 102

    2013 128

    2014 107

    2015 104

    2016 68

    2017 47

    2018 50

    2019 45

    2020 49

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 50ΕΤΙΑΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΕ.
    Η διαφορά τους με τον προδότη Τσίπρα είναι στο κίνητρο.
    Όλοι αυτοί, για να προδώσουν την πατρίδα μας, πήραν ανταλλάγματα: χρήματα, πολιτική ισχύ, αξιώματα κλπ.
    Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του παρουσιάζουν μία ειδοποιό διαφορά.
    Η προδοσία τους είναι ενσυνείδητη. Δεν αποζητούν ανταλλάγματα για την προδοσία. Αν τους τα δώσουν, είναι καλοδεχούμενα. Αλλά την προδοσία τους την κάνουν, έτσι κι αλλιώς, και χωρίς προσωπικές απολαβές. Μισούν με ψυχοπαθολογικό μίσος τον Ελληνικό λαό και θέλουν το κακό του.
    Μισούν την Μακεδονία. Πούλησαν την Μακεδονία με χαρά και δεν πήραν κανένα αντάλλαγμα.
    Μισούν την Θράκη.
    Μισούν τα νησιά του Αιγαίου, για τα οποία είπαν άλλωστε ότι οι θάλασσές τους δεν έχουν σύνορα.
    Μισούν την Κρήτη.
    Μισούν την Κύπρο.
    Μισούν την Βόρειο Ήπειρο.
    Μισούν την Αθήνα.
    Μισούν ότι αναπνέει Ελλάδα και Ελληνικό αέρα. Το μίσος για τον φτωχό Ελληνικό λαό είναι απροσμέτρητο. Αν μπορούσαν θα μας έκαιγαν ζωντανούς όλους και θα μας αντικαθιστούσαν με λαθρομετανάστες και πάλι δεν θα καταλάγιαζε το μίσος τους.
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ.
    Τώρα δηλώνουν ότι μισούν και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (!)
    Η φρενοβλάβειά τους είναι πολύ βαθιά και δεν υπάρχει θεραπεία.
    Και στην τελευταία τους στιγμή δεν θα έχουν ούτε την αξιοπρέπεια της έσχατης πόρνης, που αυτοκτόνησε, όταν έμαθε ότι οι άλλες πληρώνονταν. Γιατί την προδοσία για την πατρίδα μας την κάνουν και με προσωπικό κόστος. Τόσο ψυχοπαθολογικό μίσος μας έχουν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ: «Τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ, κατά συνέπεια πρόκειται για την ελληνική ΑΟΖ».

    Ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Μίχαελ Γκάλερ:
    “Πιστεύω ότι σωστά πράττει ο υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται τις δύο πρωτεύουσες και καλεί σε διάλογο και αποκλιμάκωση. Έχουμε μία κατάσταση όπου σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, είναι καταρχάς σαφές ότι και τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ, κατά συνέπεια πρόκειται για την ελληνική ΑΟΖ.
    Τελικά, υπάρχει παραβίαση συνόρων, ναι ή όχι;
    “Ναι”, απαντά ο Γερμανός ευρωβουλευτής. “Η Τουρκία πραγματοποιεί έρευνες στον πυθμένα της θάλασσας με το σκάφος Ορούτς Ρέις και σε χωρικά ύδατα που σε κάθε περίπτωση δεν ανήκουν στην Τουρκία, αλλά στην ΑΟΖ της Ελλάδας”.
    Η δημοσιογράφος της Γερμανικής Ραδιοφωνίας επισημαίνει ότι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για την ΑΟΖ προκαλεί αντιδράσεις στην Τουρκία, ενώ από την πλευρά του ο Μίχαελ Γκάλερ επισημαίνει ότι είχε προηγηθεί μία συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης, η οποία δεν εδράζεται σε πραγματικά δεδομένα.
    Το δίκαιο είναι με το μέρος της Ελλάδας, επισημαίνει ο Μίχαελ Γκάλερ
    Στη συνέχεια ο Γερμανός πολιτικός καταθέτει τη δική του πρόταση για μία άμεση επιχείρηση αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο: “Ακριβώς επειδή το δίκαιο είναι εμφανώς με το μέρος της Ελλάδας, η Ελλάδα έχει τη νομική βεβαιότητα ότι ορθώς πράττει. Αλλά αυτό συνεπάγεται και την υποχρέωση να συμβάλει στην αποκλιμάκωση και κατά την άποψή μου αυτό είναι εφικτό. Βραχυπρόθεσμα θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, εν είδη συμβιβασμού, ότι το τουρκικό πλοίο παραμένει, αλλά σταματά αμέσως τις έρευνες».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζ.Ζάεφ: «Ο Κ.Μητσοτάκης μου υποσχέθηκε ότι πάση θυσία θα εγκρίνει τα πρωτόκολλα της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή».
    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας και έγινε εκτεταμένη αναφορά στην Συμφωνία των Πρεσπών και την υπόσχεση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να περάσει πάση θυσία στην Βουλή την Συμφωνία.
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά θα βάλει τη «σφραγίδα» στην Συμφωνία των Πρεσπών, αφού χωρίς τα πρωτόκολλα δεν μπορεί να υπάρξει και άρα κάνει στροφή 180 μοιρών σε σχέση με αυτά που έλεγε. Αναφερόμενος στα τρία μνημόνια συνεργασίας, ο Ζ. Ζάεφ έκανε λόγο για «υπόσχεση» από τον Κ. Μητσοτάκη και τόνισε ότι «τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη χώρα μου φέρνουν μόνο χαρά. Το ένα είναι για την επιτήρηση του FIR των Σκοπίων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το δεύτερο είναι για την στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και το τρίτο είναι για την οικονομική συνεργασία. Άλλωστε η Συμφωνία των Πρεσπών σηματοδοτεί μία στρατηγική εταιρική σχέση».


    Πρόσθεσε, ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μοντέλο επίλυσης διαφορών, διότι αποδεικνύει πώς άνθρωποι που κοιτούν στο μέλλον, μπορούν να προχωρήσουν αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος».

    Αρχικά ο Ζάεφ υπογράμμισε πως «το βήμα αυτό άλλαξε την περιοχή και πρέπει να διατηρήσουμε τη δυναμική που δημιούργησε για τη σταθερότητα και την ενταξιακή διαδικασία», προσθέτοντας τη σημασία που έχει η ενεργή στήριξη της Ελλάδας στην πραγματοποίηση Διακυβερνητικής Διάσκεψης το συντομότερο δυνατόν

    «Πιστεύω ότι είναι καιρός να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για διμερή συνεργασία με πραγματοποίηση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και πρόοδο σε σχέση με τα σχολικά βιβλία και τα εμπορικά σήματα».
    Ο κ. Ζάεφ στην αντιφώνησή του σημείωσε πως «έρχομαι από τις Βρυξέλλες και τη Μαδρίτη και όλοι μιλάνε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, διότι βρήκαμε έναν ξεχωριστό τρόπο να σκεφτόμαστε και να συνεργαζόμαστε», προσθέτοντας πως «αυτή η Συμφωνία άλλαξε πραγματικά τα Βαλκάνια».

    Επιπλέον, επεσήμανε πως «σήμερα πλέον, η κυβέρνηση είναι πολύ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό», τονίζοντας πως υπάρχουν πολλά θετικά που έγιναν και θα γίνουν λόγω αυτής.

    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Επιτροπή για τα βιβλία έχει συγκληθεί έξι φορές και θα συγκληθεί και έβδομη, ενώ τόνισε πως είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τα εμπορικά σήματα από τους ειδικούς.

    Κατά τη συζήτηση που είχαν, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία που έχει η διμερής συνεργασία να μην περιοριστεί στην οικονομία αλλά να αποκτήσει στρατηγική διάσταση, να κυρωθούν τα μνημόνια άμεσα, να πραγματοποιηθεί Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας και να υπάρξει πρόοδος ειδικά σε σχέση με τα εμπορικά σήματα και τα σχολικά βιβλία, καθώς εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια, από τον Ιούλιο του 2019, οι αλλαγές ειδικά σε σχέση με την αρχαία Ελλάδα.

    Από την πλευρά του ο κ. Ζάεφ υπερθεμάτισε για την ανάγκη υλοποίησης των μνημονίων για τα οποία η Κυβέρνησή του, έχει ήδη κάνει συγκεκριμένα βήματα. Τόνισε παράλληλα, ότι εάν δεν προχωρήσει η ενταξιακή προοπτική των Σκοπίων, θα υπάρξουν επιπτώσεις για τη σταθερότητα όλης της περιοχής.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα βασικά σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών

      1. Το επίσημο όνομα θα είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», το οποίο θα είναι το συνταγματικό όνομα και θα χρησιμοποιείται erga omnes, όπως προβλέπεται στη συμφωνία. Το σύντομο όνομα θα είναι «Βόρεια Μακεδονία».

      2. Η ιθαγένεια θα είναι Μακεδονική/Πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, όπως θα εγγράφεται σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

      3. Η επίσημη γλώσσα θα είναι η «μακεδονική γλώσσα» όπως αναγνωρίστηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων που διεξήχθη στην Αθήνα το 1977, και περιγράφεται στο άρθρο 7 (3) και (4) της παρούσας συμφωνίας.

      4. Οι όροι «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» έχουν την έννοια που αποδίδεται στο άρθρο 7 της συμφωνίας.

      5. Οι κωδικοί χώρας για τις πινακίδες αυτοκινήτου θα είναι NM και NMK. Για όλους τους άλλους σκοπούς κωδικοί χώρας παραμένουν οι ΜΚ και MKD, όπως επισήμως αποδόθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό τυποποίησης.

      Το άρθρο 7 της συμφωνίας αναφέρει:

      1. Τα μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψή τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και ιστορική κληρονομιά.

      2. Αναφορικά με την Ελλάδα, με αυτούς τους όρους νοούνται όχι μόνο η περιοχή και ο πληθυσμός της βόρειας Ελλάδας αλλά και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ο ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα.

      3. Αναφορικά με την ΠΓΔΜ, με αυτούς τους όρους νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στο παραπάνω εδάφιο (άρθρο 7.2)

      4. Η ΠΓΔΜ σημειώνει ότι η επίσημη γλώσσα της, η Μακεδονική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών. Επίσης, τα δύο μέρη σημειώνουν ότι η επίσημη γλώσσα και τα άλλα χαρακτηριστικά της ΠΓΔΜ δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής της Ελλάδας.

      Στο άρθρο 2 της συμφωνίας προβλέπεται ότι η Ελλάδα δεν θα αντιταχθεί στην ένταξη της γείτονος υπό το νέο όνομα και τις ορολογίες σε διεθνείς, πολυμερείς και περιφερειακούς οργανισμούς και θεσμούς που η Ελλάδα είναι μέλος.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. Απόφαση Εφετείου Κακουργημάτων για σκάνδαλο Siemens: «Συστηματική και διαχρονική η παράνομη χρηματοδότηση κομμάτων».

    Καταπέλτης είναι η δικαστική απόφαση για το σκάνδαλο της Siemens με πολύ σημαντικές αποκαλύψεις να έρχονται στο φως της δημοσιότητας.


    Έτσι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που δίκασε τη σκανδαλώδη σύμβαση 8002/1997 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ από τη γερμανική εταιρεία κατέληξε σε ένα μεγάλο κατηγορώ κατά του διεφθαρμένου ελληνικού συστήματος της Μεταπολίτευσης.

    Η δικαστική απόφαση εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, ύστερα από περίπου τρία χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, αλλά η καθαρογραφή της, μεγέθους 4.000 σελίδων, χρειάστηκε ενάμιση χρόνο και είναι αποκαλυπτική σχετικά με τις δοσοληψίες της γερμανικής εταιρείας με τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας τη μεταπολιτευτική περίοδο.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δικαστική απόφαση αναφέρεται επί λέξη: «στο πλαίσιο της παράνομης χρηματοδότησης που υλοποιούσε η Siemens AG σταθερά, συστηματικά και διαχρονικά και αφορούσε πολιτικά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα».

    Οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι τα κόμματα εξουσίας στα χρόνια ως και τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Κώστα Σημίτη “λαδώνονταν” από τη γερμανική πολυεθνική.

    Και ποια ήταν τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα. Να υπενθυμίσουμε ότι στην κατάθεσή του στη δίκη το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Αυγερινός πρώην υπεύθυνος των οικονομικών παραδέχτηκε στη δίκη ότι μίζες έδιναν οι μεγάλες εταιρείες στα μεγάλα δύο κόμματα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ..


    Οταν ρωτήθηκε από τους δικαστές για ποιο λόγο, εξήγησε ότι «οι εταιρείες θέλουν να διατηρούν καλές σχέσεις με όλο το πολιτικό φάσμα και να υπάρχει η αίσθηση της ηθικής υποχρέωσης. Δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα με τα κόμματα για να μην βρεθούν από τη μεριά του χαμένου.

    Δηλαδή αυτό που καταλαβαίνει ο πολίτης είναι πως οι εταιρείες “λάδωναν” για να παίρνουν έργα.

    Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση, ένα εκατομμύριο μάρκα από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens κατέληξε στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της διαχρονικής χρηματοδότησης ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.: «Το ΠΑΣΟΚ αποτελούσε τον τελικό αποδέκτη του χρηματικού αυτού ποσού, στο πλαίσιο της παράνομης χρηματοδότησης που υλοποιούσε η Siemens, σταθερά, συστηματικά και διαχρονικά και αφορούσε τα πολιτικά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα. Τέτοια δε χαρακτηριστικά είχε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δέσποζε στην πολιτική ζωή του τόπου ως κυβερνητικό κόμμα για σχεδόν δυόμισι δεκαετίες, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 μέχρι τα μέσα περίπου της δεκαετίας τoυ 2000, σημαίνον στέλεχος του οποίου (ΠΑΣΟΚ) ήταν ο τεσσαρακοστός τρίτος κατηγορούμενος Θεόδωρος Τσουκάτος και στα ταμεία του οποίου (ΠΑΣΟΚ) δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι κατέληξε το ποσό αυτό».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Θ. Τσουκάτος, που από την αρχή της υπόθεσης είχε υποστηρίξει ότι τα χρήματα που πήρε από τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens στη χώρα μας Μιχάλη Χριστοφοράκο, ένα εκατ. γερμανικά μάρκα, τα έδωσε στο κομματικό ταμείο, δεν ήταν τελικά ανάμεσα στους καταδικασθέντες καθώς απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής του αδικήματος.

      Από τους συνολικά 64 κατηγορουμένους (δέκα εκ των οποίων είχαν αποβιώσει μέχρι το τέλος της δίκης), κρίθηκαν ένοχοι 22, μεταξύ των οποίων ο Μ. Χριστοφοράκος που έχει διαφύγει στη Γερμανία, ο Χρήστος Καραβέλας που διέφυγε στο εξωτερικό και δεν έχει εντοπιστεί, αλλά και υψηλόβαθμα τότε στελέχη της μητρικής γερμανικής εταιρείας, όπως οι Μικαέλ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατσεκ, χρηματιστές και άλλοι.


      Οσοι καταδικάστηκαν κρίθηκαν ένοχοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μεταξύ των οποίων και πρώην στελέχη του ΟΤΕ αλλά και τραπεζικά στελέχη, όπως ο Φάνης Λυγινός και ο Κλοντ Οσβαλντ που επίσης καταζητείται από τότε που διέφυγε παραβιάζοντας το βραχιολάκι.

      «Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης»

      Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, σχολίασε στο Facebook: «Με τη βούλα της Δικαιοσύνης πλέον τα τότε κόμματα εξουσίας, δηλαδή Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, δέχονταν παράνομη χρηματοδότηση από τη Siemens "σταθερά, συστηματικά και διαχρονικά". Θα περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη έστω και τώρα να ζητήσει μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το πλιάτσικο του κόμματός του. Αλλά η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν φαίνεται να έχει αλλάξει ούτε μυαλά ούτε πολιτικές».


      «Καρφιά» από Δ. Παπαγγελόπουλο

      Το σκεπτικό της απόφασης για τη Siemens σχολίασε και ο πρώην αναπλ. υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, δείχνοντας το σκάνδαλο της Novartis:

      «Πριν από 15 χρόνια ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας έδωσα εντολή να ερευνηθεί το σκάνδαλο της Siemens. Στην ιστορική απόφαση του Εφετείου αναφέρεται ότι η Siemens σταθερά, συστηματικά και διαχρονικά χρηματοδοτούσε παράνομα στην Ελλάδα τα τότε κόμματα εξουσίας. Προτείνω στους πολιτικούς μου διώκτες να ξεπλύνουν και το σκάνδαλο της Siemens ως σκευωρία μου, όπως ακριβώς επιχειρούν στο σκάνδαλο της Novartis, και να με εκδικηθούν για άλλη μία φορά».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  11. Οι Μακεδόνες, μετά την παρακμή των Αθηνών και της Σπάρτης, έκαναν για 300 χρόνια, μέχρι της πτώση της Μακεδονικής δυναστείας των Φαραώ της Αιγύπτου, όλο τον τότε γνωστό κόσμο μία απέραντη Ελληνική χώρα. Θεμελίωσαν, από την Μεσόγειο μέχρι την Κίνα, πάνω από 5.000 Ελληνικές πόλεις, με Ελληνικούς ναούς, Ελληνικά θέατρα και Ελληνικά γυμναστήρια. Η ζωτικότητα, η ορμητικότητα και η αυτοθυσία τους στις μάχες έμειναν παροιμιώδεις. Εάν αυτός ο απέραντος πολιτισμός των Ελλήνων Μακεδόνων δεν υφίστατο κακοήθεις επιθέσεις και ύπουλες καταδολιεύσεις, η επιστημονική βιομηχανική επανάσταση του ανθρώπου, θα πραγματοποιούνταν 1500 χρόνια νωρίτερα και ο γήινος άνθρωπος, μιλώντας Ελληνικά, τώρα θα αποίκιζε τα άστρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ.
    Οι καταπληκτικές ικανότητες που έχει ο εγκέφαλος του ανθρώπου και κυρίως το χάρισμα της ομιλίας, δεν κληροδοτήθηκαν απευθείας από κάποιον υποδεέστερο πρόγονο, αλλά οφείλονται σε ορισμένες δομικές αλλαγές που ολοκληρώθηκαν στην πορεία του χρόνου και αφορούν σε κάποιο βαθμό ένα γονίδιο που λέγεται FΟΧΡ2.
    Όταν συμβεί μια μετάλλαξη σε αυτό το γονίδιο, ο άνθρωπος χάνει την ικανότητα κατανόησης της γλώσσας και τη δυνατότητα εκφοράς έναρθρου λόγου ενώ τα πουλιά αδυνατούν να κελαηδήσουν σωστά και οι νυχτερίδες χτυπούν πάνω στα τοιχώματα ενός σπηλαίου. Σε πολλά είδη έμβιων οργανισμών, το γονίδιο αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο στην εκφορά ήχου και στην αντίληψη μιας πληροφορίας που οδηγεί στην πραγματοποίηση μιας κίνησης. Όπως έχει αποδειχτεί, ο άνθρωπος διαθέτει δύο μεταλλάξεις στο FΟΧΡ2, ενώ οι χιμπαντζήδες καμία. Αυτές οι μεταλλάξεις έχουν επενεργήσει με τέτοιο τρόπο στη λειτουργία των εγκεφαλικών μας κυττάρων, χαρίζοντάς μας τη μοναδική ικανότητα της γλωσσικής έκφρασης.
    Ο Κάρλος Μπουσταμάντε, καθηγητής Υπολογιστικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ της Νέας Υόρκης έγραψε: «μόλις τώρα εμείς οι βιολόγοι ανακαλύπτουμε ότι το μέγεθος του εγκεφάλου μας ή των άκρων μας, τα ένζυμα στο στομάχι μας ή στο σάλιο, το χρώμα του δέρματος και το περίγραμμα των μαλλιών μας μέχρι και η αρματωσιά του ανοσοποιητικού μας συστήματος, αποτελούν το καθένα σε έναν μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της εξέλιξής μας. Ο καρπός δηλαδή από τον μόχθο που κατέβαλλαν οι πρόγονοί μας για να επιβιώσουν στις ιδιαίτερες συνθήκες του περιβάλλοντος στο οποίο βρέθηκαν».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  13. Iron Dome: Το ισραηλινό υπερόπλο που αναχαιτίζει τους πυραύλους της Χαμάς.

    Το εξελιγμένο σύστημα αεράμυνας αναχαιτίζει το 90% των πυραύλων που εκτοξεύθηκαν από τη Χαμάς
    Σχετικά Άρθρα

    Το Ισραήλ διαθέτει ένα από τα πιο δοκιμασμένα και επιτυχημένα συστήματα αεράμυνας στον κόσμο, το Iron Dome (σ.σ. Σιδηρούς Θόλος).

    Η Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, από τη Δευτέρα (10/5) έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 2.000 πυραύλους στο Ισραήλ, στοχεύοντας σε μεγάλες πόλεις όπως η Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ καθώς και άλλες περιοχές.

    Το ισλαμικό κίνημα διατηρεί τις δυνάμεις του ακόμη και όταν ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, πυροβολικό και άρματα μάχης έχουν πλήξει ανελέητα τα φτωχά παλαιστινιακά εδάφη των 2 εκατομμυρίων ανθρώπων.

    Τουλάχιστον 144 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσα στους δεκάδες γυναικόπαιδα.
    Ωστόσο, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, σχεδόν 1.000 από τους παλαιστινιακούς πυραύλους έχουν αναχαιτιστεί από το Iron Dome, ένα σύστημα που κατασκευάστηκε από ισραηλινές εταιρείες και χρηματοδoτήθηκε και αναπτύχθηκε από κοινού με τις ΗΠΑ.
    Οι παλαιστινιακοί πύραυλοι έχουν σκοτώσει μόλις εννέα Ισραηλινούς, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, ενώ μια γυναίκα πέθανε καθώς έτρεχε σε καταφύγιο, αναφέρουν σε ανάλυσή τους οι Financial Times.

    «Ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν θα ήταν πολύ υψηλότερος αν δεν υπήρχε το σύστημα Iron Dome που είναι σωσίβιο όπως πάντα», δήλωσε ο Jonathan Conricus, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
    Το Iron Dome σχεδιάστηκε ειδικά για να αντιμετωπίσει τους πυραύλους, που εκτοξεύονται από τα παλαιστινιακά εδάφη και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν από 10 χρόνια απέναντι στη Χαμάς.
    Η ανάπτυξή του επιταχύνθηκε μετά τον μηνιαίο πόλεμο του Ισραήλ το 2006 με τη Χεζμπολάχ, το λιβανικό κίνημα που υποστηρίχθηκε από το Ιράν και τη σύγκρουσή του με τη Χαμάς τρία χρόνια αργότερα.
    Ο Justin Bronk, ερευνητής στο Royal United Services for Defense and Security Studies, δήλωσε ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας του Iron Dome οφείλεται σε ένα εξελιγμένο σύστημα ραντάρ που του δίνει τη δυνατότητα να προσδιορίζει γρήγορα ποιοι εισερχόμενοι πύραυλοι είναι πιθανό να πλήξουν κατοικημένες περιοχές.
    Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι είναι 90% αποτελεσματικό
    Το Iron Dome διαθέτει 10 συστοιχίες που έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα, καθεμία με τρεις έως τέσσερις εκτοξευτές που μπορούν να πυροδοτήσουν 20 πυραύλους αναχαίτισης, δίνοντας στο σύστημα τη δυνατότητα να εκτοξεύει έως και 800 αμυντικούς πυραύλους σε εισερχόμενες ρουκέτες, χωρίς να μετράει τις επαναφορτώσεις.
    Καθώς έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει πυραύλους μικρότερης εμβέλειας, βραδύτερες κινήσεις, οι πύραυλοι που χρησιμοποιεί είναι σχετικά μικροί και φθηνοί σε σύγκριση με αυτούς που χρησιμοποιούνται σε άλλες αεροπορικές άμυνες, όπως το σύστημα Patriot των ΗΠΑ, με τους πυραύλους αναχαίτισης να κοστίζουν μεταξύ 40.000 και 100.000 δολάρια.
    Η κυβέρνηση Obama αύξησε εν μέρει την αμερικανική χρηματοδότηση για το Iron Dome προκειμένου να επιδείξει υποστήριξη στο Ισραήλ.
    Αλλά ήλπιζε επίσης ότι θα συμβάλει στην αποτροπή της κλιμάκωσης των συγκρούσεων.
    «Ήταν ένας σκόπιμος υπολογισμός από την κυβέρνηση Obama για τη χρηματοδότησή του με 1,5 δισεκ. δολάρια, γράφουν οι Financial Times.
    Ο Ulrike Franke, αξιωματούχος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, δήλωσε ότι τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας υπογράμμισαν την «πολιτική σημασία» του Iron Dome που επέτρεψε στους Ισραηλινούς να «συνεχίσουν μια κάπως φυσιολογική ζωή ενώ δέχονται μία επίθεση».

    www.bankingnews.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Τουρκία διαθέτει ένα σημαντικό οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων (TR-300Β Kasirga, J-600Τ Yildirim, Bora) και πυραύλων πλεύσης ή cruise (Popeye, SLAM-ER και κυρίως SOM – Stand Off Missile). Και οι δύο ανωτέρω κατηγορίες πυραύλων (βαλλιστικοί – cruise) είναι πολύ δύσκολα ανιχνεύσιμες από ένα δίκτυο συμβατικών ραντάρ. Επίσης, η Τουρκία διαθέτει έναν διαρκώς αυξανόμενο στόλο UAV (Anka-S, Heron, Gnat, Karayel, Bayraktar TB2 & B κλπ, συμπεριλαμβανομένων των UCAV Harpy που πλήττουν ραντάρ), τα οποία είναι δύσκολα ανιχνεύσιμα από ραντάρ λόγω μικρού ίχνους και χαμηλού ύψους πτήσης, ενώ παράλληλα αναπτύσσει συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου (π.χ. Koral), τα οποία δυσχεραίνουν έτι περαιτέρω την επίγνωση της επιχειρησιακής κατάστασης."
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  14. Στρατηγική αποτυχία του Ισραήλ;

    Η ισραηλινή αεροπορία αύξησε τις αεροπορικές επιδρομές της στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας χθες το βράδυ, σε ένα σημείο που οδήγησε σε περισσότερες από 100 επιδρομές σε λιγότερο από δέκα λεπτά.

    Αυτές οι εντατικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν σε έναν στενό θύλακα πυκνοκατοικημένο από άοπλους άμαχους πληθυσμούς και οι οποίοι δεν διαθέτουν κανένα καταφύγιο για αεροπορικές επιδρομές έχουν κάτι περισσότερο από τρομακτικό αποτέλεσμα σε παιδιά και μωρά.
    Οι παλαιστινιακές αντιστασιακές φατρίες ανταποκρίθηκαν πολύ γρήγορα στις αεροπορικές επιθέσεις, εκτοξεύοντας δεκάδες ρουκέτες, κάτω από το χειροκρότημα των οικογενειών των θυμάτων των ισραηλινών βομβαρδισμών.
    Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές είναι πολύ σημαντικές, ειδικά στο Al-Chujayya, το οποίο είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά. Ωστόσο, οι ομάδες της αντίστασης διατηρούν άθικτη την ικανότητά τους να αντιδρούν και να εκτοξεύουν ρουκέτες.

    Μία από τις παλαιστινιακές φατρίες στη Γάζα στόχευσε ένα πλοίο επιφανείας του ισραηλινού Ναυτικού που χτυπούσε τις ακτές της Γάζας με δύο ρουκέτες και ένα κατευθυνόμενο πύραυλο.Για πρώτη φορά, επίσης, όλες οι παλαιστινιακές φατρίες, όλων των τάσεων, συνεχίζουν ομόφωνα τον αγώνα.
    Οι παλαιστινιακές ομάδες αντίστασης χρησιμοποιούν επίσης UAV αυτοκτονίας τύπου Ababil-2.
    Σε αντίθεση με τους πολέμους στη Λιβύη ή τη Συρία κατά τη διάρκεια των οποίων οι μουσουλμάνοι ιεροκήρυκες του Κόλπου και άλλων αραβικών βασιλείων αφόρισαν τους Λιβύους και Σύρους ηγέτες και δεν παρέλειψαν να απευθύνουν καθημερινά επαίνους στο ΝΑΤΟ του οποίου η δράση θα είχε ευλογεί ο Αλλάχ και φθάνοντας μέχρι το σημείο να υμνήσουν με επαίνους τους δυτικούς ηγέτες που πολλαπλασίαζαν τις εχθρικές δηλώσεις προς τη Λιβύη και τη Συρία, αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Παλαιστίνη δεν έχει προκαλέσει το παραμικρό σχόλιο από αυτούς τους μουσουλμάνους ιεροκήρυκες των κοινωνικών δικτύων του γένους Ζ.
    .
    Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι από εκείνους που έχουν ήδη διακριθεί με τις φλεγμονώδεις αντι-ρωσικές και αντι-κινεζικές δηλώσεις τους, υποστηρίζουν τις ενέργειες της κυβέρνησης Νετανιάχου και χαρακτηρίζουν τις ομάδες της αντίστασης στη Γάζα ως «τρομοκράτες» που βάζουν σε κίνδυνο τους άμαχους πληθυσμούς. Αυτές οι θέσεις που συμπίπτουν με εκείνες των περισσότερων αραβικών καθεστώτων που έγιναν σύμμαχοι της Ουάσιγκτον προκάλεσαν τεράστια κατακραυγή στα κοινωνικά δίκτυα σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο.
    Για ένα μέρος της κοινής γνώμης, οι ερασιτεχνικοί πύραυλοι που κατασκευάστηκαν στη Γάζα με πενιχρά μέσα έχουν αντικαταστήσει τις πέτρες της Intifadha, της εξέγερσης των πετρών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Saraya Al-Quds ή ταξιαρχίες της Ιερουσαλήμ αποκάλυψαν χθες μια βελτιωμένη έκδοση του Bader-2.
      Η ισραηλινή στρατιωτική διοίκηση μίλησε χθες για χερσαία και αεροπορική επιχείρηση, αλλά φαίνεται ότι υπήρχε σύγχυση αμέσως μετά την εκτόξευση τριών πυραύλων από τον Λίβανο στη Γαλιλαία, κάτι που ισοδυναμεί με σαφή προειδοποίηση από τη Λιβανική Χεζμπολάχ. Αυτές οι εκτοξεύσεις από το νότιο Λίβανο δεν προκάλεσαν καμία αντίδραση από την ισραηλινή πλευρά.

      Αντιμέτωπη με μια εσωτερική εξέγερση, ταραχές, λιντσαρίσματα και λεηλασίες που αναφέρθηκαν σε περισσότερες από είκοσι πόλεις εντός της Πράσινης Γραμμής, η κυβέρνηση Νετανιάχου έχασε το στοίχημά της καθώς η κατάσταση της διέφυγε. Ο οπλισμός των Ισραηλινών εποίκων είχε ως αποτέλεσμα τον εξοπλισμό των Ισραηλινών Αράβων και μια πραγματική παλαιστινιακή εξέγερση. Μια χερσαία επιλογή στη Γάζα φαίνεται πολύ ριψοκίνδυνη, επειδή οι φατρίες στη Γάζα δεν έχουν τίποτα περισσότερο να χάσουν και θα αγωνιστούν μέχρι το τέλος χωρίς να παραδεχτούν την ήττα.
      Αυτό το επεισόδιο ενοχλεί τα αραβικά καθεστώτα που συμμάχησαν με το Ισραήλ και σηματοδότησε το τέλος των Συμφωνιών του Αβραάμ. Στο Μαρόκο, μια χώρα της οποίας το καθεστώς έχει προχωρήσει πολύ μακριά στις πολύπλευρες σχέσεις του με το Ισραήλ, μεγάλο μέρος του πληθυσμού οργιάζει με θυμό και πολλοί Μαροκινοί εκτιμούν ότι είναι τώρα κρατούμενοι, ενώ ο λαός της Γάζας είναι ελεύθερος. Αυτή η γνώμη συμμερίζεται η πλειοψηφία των Ιορδανών των οποίων η παραμικρή φιλο-παλαιστινιακή εκδήλωση καταπιέζεται μέσω βασανιστηρίων και βαρέων ποινών φυλάκισης.
      Η δυτική υποστήριξη προς την κυβέρνηση Νετανιάχου αποσκοπεί περισσότερο στην αποφυγή πιθανής κοινωνικής κατάρρευσης που προκαλείται από την ελαττωματική πολιτική μιας πολιορκημένης κυβέρνησης παρά να υποστηρίζει πραγματικά τη στάση του Νετανιάχου. Από τεχνικής άποψης, η επιβίωση του Ισραήλ δεν κρατά παρά μόνο χάρη στα ισχυρά λόμπι της εβραϊκής διασποράς στη Δύση. Stratégika51 Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  15. Τρένο υδρογόνου, που είναι η πλέον υπερσύγχρονη τεχνολογία στην Ευρώπη φέρνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ελλάδα. Τα τρένα που κινούνται με κυψέλες υδρογόνου αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και έχουν μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.


    Ήδη έχουν γίνει δοκιμαστικές λειτουργίες τους στην Γερμανία ενώ έχουν δρομολογηθεί και σε μια γραμμή στην Αγγλία.

    Χθες το βράδυ, εν τω μεταξύ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έφερε από τον Ιταλία στην Ελλάδα και το δεύτερο “Λευκό Βέλος” σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
    Το τρένο βρίσκεται στο νέο αμαξοστάσιο της Θεσσαλονίκης και περίπου στις 20 Ιουνίου, και μαζί με το δίδυμο «αδελφάκι» του, που έφτασε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, θα ξεκινήσουν εμπορικά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

    “Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τηρεί τις δεσμεύσεις της, παρά την πανδημία, και το επόμενο διάστημα θα έλθουν από την Ιταλία άλλα τρία τρένα τύπου “Λευκό Βέλος” όπως έχουμε υποσχεθεί, σύνολο πέντε” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κορυφαία πηγή της εταιρίας υπογραμμίζοντας και την μεγάλη επένδυση που έγινε στο αμαξοστάσιο της Θεσσαλονίκης στο οποίο θα συντηρούνται τα νέα τρένα. “Παράλληλα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ”, πρόσθεσε η ίδια πηγή, “δεν έβγαλε σε διαθεσιμότητα προσωπικό, αναστολές κλπ και συνεχώς επενδύει στην ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα”.
    Ζ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. «Κατατρεγμένοι» για την ΠτΔ Α.Σακελαροπούλου οι αλλοδαποί που επιχείρησαν να εισβάλλουν στην Ελλάδα το Μάρτιο του 2020.

    Ως... «κατατρεγμένους» χαρακτήρισε τους αλλοδαπούς που επιχείρησαν τον Μάρτιο του 2020 να εισβάλλουν στην Ελλάδα πετώντας βόμβες μολότοφ, βρίζοντας την χώρα και τους Έλληνες και τραυματίζοντας αστυνομικούς η ΠτΔ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στον Έβρο.

    Όχι μόνο όμως τους χαρακτήρισε ως «κατατρεγμένους» αλλά ανέφερε ότι υπήρξε «εργαλειοποίησή τους» (sic) αλλά «ξέχασε» να πει από ποιους!
    Δεν ανέφερε καθόλου την Τουρκία.

    Πιο ειδικά και αναφερόμενη στα γεγονότα του Μαρτίου του 2020 στις Καστανιές και σε άλλα σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο η ΠτΔ σημείωσε:

    «Ελπίζω και εύχομαι γεγονότα όπως αυτά που έζησαν οι ακρίτες μας το 2020 με την εργαλειοποίηση της δυστυχίας κατατρεγμένων ανθρώπων να μην επαναληφθούν.

    Και η καλύτερη εγγύηση για αυτό είναι η αποφασιστικότητα, η ετοιμότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχουν το προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων μας, που είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης».

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε παράλληλα με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης του Έβρου, ενώ συνομίλησε και με προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, τα οποία υπηρετούν πιστά το καθήκον τους σε μια από τις πιο «καυτές» περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

    «Βρίσκομαι σήμερα κοντά σε όλους εκείνους που με αυταπάρνηση υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και εγγυώνται την ασφάλειά της. Η Ελλάδα, ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Ταυτόχρονα όμως δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν», είπε η κ. Σακελλαροπούλου.

    Για την πορεία των εργασιών κατασκευής του Φράχτη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσαν ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Αγγελος Χουδελούδης και ο υποστράτηγος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδης.

    Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε στρατιωτικό Φυλάκιο στην περιοχή Νέας Βύσσας όπου συνομίλησε με τους αξιωματικούς και τους στρατευμένους και μέλη της Frontex και στη συνέχεια μετέβη στο σημείο του Φράχτη.

    Ζ.Π.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο ΣΟΡΟΣΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την φυλάκιση του Γιάννη Λαγού αναφέρει πως «το γεγονός ότι ο νεοναζί Γιάννης Λαγός οδηγείται στις ελληνικές φυλακές αποτελεί μια σημαντική νίκη της δημοκρατίας» και προσθέτει ότι αποτελεί «μια νίκη όσων πάλεψαν όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού».
    Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει επιπλέον ότι «αποτελεί άμεση ανάγκη να μπει ένα τέλος στο φιάσκο διαφυγής του υπαρχηγού των νεοναζί Χρήστου Παππά, που με ευθύνη της κυβέρνησης ζούμε».
    Σημειώνει καταληκτικά ότι «η μάχη ενάντια στην λογική του μίσους, του φασισμού και του ρατσισμού συνεχίζεται». Η ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αμερικανός νευρολόγος είπε ότι στη φύση υπάρχουν μόνο δύο φύλα και τον απέβαλαν από την ένωση Ψυχιάτρων!
    «Δείξτε μου το χρωματόσωμα Ζ», είπε και απάντηση δεν πήρε…

    Η Αμερικανική ένωση Ψυχιάτρων απέβαλλε από τα μέλη της ένα Αμερικανό ψυχολόγο και νευρολόγο καθώς ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα στο ανθρώπινο είδος

    Ο γιατρός John Staddon από το πανεπιστήμιο Duke διαγράφηκε από τα μέλη της APA (American Psychological Association) καθώς το προεδρείο του τμήματος της Εταιρείας Συμπεριφορικής Νευροεπιστήμης και Συγκριτικής Ψυχολογίας του APΑ τον ειδοποίησε μέσω e-mail ότι δεν αποτελεί πλέον μέλος τους.
    «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ένα ακροατήριο υποτιθέμενων επιστημόνων δεν είναι σε θέση να δεχθεί οποιαδήποτε αντίθετη άποψη, όπως η επιστημονική ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα», ανέφερε ο έκπληκτος από την διαγραφή του Staddon για να συμπληρώσει:
    «Απίστευτο, αλλά ειλικρινά δεν έχω κανένα πρόβλημα, καθώς θα έχω μια απασχόληση λιγότερη. Νομίζω όμως πως θα πρέπει να απασχολήσει την Ένωση, η απροθυμία του Τμήματος να δεχθεί μια αντίθετη ή διαφορετική άποψη», συμπλήρωσε.
    Όπως αναφέρει ο ίδιος ο λόγος για τη διαγραφή του είναι μια ανάρτησή του στο διαδίκτυο στην οποία ανέφερε:

    «Χμμ, η δυαδική άποψη για τα φύλα λάθος; Που είναι τα στοιχεία για αυτό; Υπάρχει το χρωματόσωμα Ζ πουθενά;» είχε γράψει ο Staddon.

    «Η επιστήμη, η αληθινή επιστήμη θα πρέπει να παραμένει απομονωμένη από την πολιτική. Η επιστήμη έχει αξίες -επιστημονική περιέργεια, ειλικρίνεια, ανοικτή σε διαφωνίες, ανοικτή σε εμπειρικά δεδομένα, κ.ο.κ.- αλλά δεν είναι και δεν πρέπει να είναι πόλιτική», σημείωσε.

    «Τα περισσότερα από τα σχόλιά μου είναι αφιερωμένα σε αυτές τις αρχές» κατέληξε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η κυβέρνηση εγκαθιστά χιλιάδες αλλοδαπούς στη νησιά του ανατ. Αιγαίου και στη Θράκη!
    Μέσω του προγράμματος HELIOS αλλάζουν τη δημογραφική σύνθεση στις ευαίσθητες.

    Στοιχεία-σοκ για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη δίνει στη δημοσιότητα η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, η οποία καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση από μια φαίνεται να παίρνει αλλοδαπούς από τους καταυλισμούς παράνομων μεταναστών στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και από την άλλη τους επανακατευθύνει στα ίδια νησιά μέσω του προγράμματος HELIOS!

    Όπως αναφέρεται σε ΔΤ της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα με πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε το ίδιο το Υπουργείο Μεταναστευτικής "πολιτικής", επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 3.680 νέα μισθωτήρια σε κτίρια και διαμερίσματα με το πρόγραμμα HELIOS , πολλά εκ των οποίων στο Βόρειο Αιγαίο, το Νότιο Αιγαίο και την Θράκη!

    Το Υπουργείο Μετανάστευσης προκειμένου να δείξει ότι γίνεται αποσυμφόρηση, δεν καταμετρά όσους έχουν πάρει άσυλο και στη συνέχεια τους επιδοτεί προκειμένου αυτοί να διαμένουν στα νησιά. Τελικά όχι μόνο δεν τηρεί την υπόσχεσή του για την απομάκρυνση των αλλοδαπών από τα νησιά, αντίθετα επιδοτεί τη μόνιμη εγκατάστασή τους!

    «Υπήρχαν πολλές αναφορές πολιτών ότι ενώ ο κ. Μηταράκης εμφανίζει στοιχεία θριάμβου, στην πραγματικότητα δεν γίνονται αυτά ορατά. Αυτό γιατί με την επιδοματική πολιτική που ασκεί το Υπουργείο και με την πριμοδότηση στέγης του HELIOS, κανένας δεν είναι διατεθειμένος να "ξανα-ξενιτευτεί"» αναφέρει η Παγχιακή ένωση και συνεχίζει:

    «'Έτσι εμφανίζεται πλασματικά ότι αδειάζουν τα ΚΥΤ από πληθυσμό (Καρά Τεπέ, ΒΙΑΛ, Βαθύ) αλλά τελικώς γίνεται επανεγκατάσταση των αλλοδαπών αυτών εντός αστικού ιστού (σε διαμερίσματα των πόλεων στα νησιά).

    Το HELIOS είναι ένα πρόγραμμα υποστήριξης στέγασης και ένταξης αναγνωρισμένων «προσφύγων» και δικαιούχων διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 3ο τρίμηνο του 2019 (επί Ν.Δ.).

    Ειδικά για τα νησιά είναι άγνωστος ο αριθμός των διαμενόντων αφού πραγματοποιούνται ακόμη και αντίστροφες ροές (από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά), χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο και μάλιστα σε περίοδο περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας»

    Όπως αναφέρεται τα νέα μισθωτήρια φτάνουν τα 3.680 ( ! ) για την εκμίσθωση κτιρίων και διαμερισμάτων αλλά το υπουργείο επιδοτεί επιπλέον την μόνιμη παραμονή με ενταξιακά προγράμματα (εξεύρεσης εργασίας, γλώσσας, κλπ).

    Για πόσους αλλοδαπούς μιλάμε είναι άγνωστο. Εάν το κάθε μισθωτήριο αφορά οικογένειες πρόκειται για οικογένειες των 6 ατόμων το λιγότερο, οπότε κατά προσέγγιση μιλάμε για ένα αριθμό 22.000 αλλοδαπών εάν τα μισθωτήρια αφορούν οικογένειες που είναι και το πιθανότερο.


    Η τοποθέτηση του αριθμού αυτών των αλλοδαπών στον ευαίσθητο χώρο των νησιών του ανατολικού Αιγαίου ουσιασιτκά ανοίγει την «Κερκόπορτα» για τον αφελληνισμό των νησιών, την δημογραφική αλλοίωσή τους και φυσικά και την θρησκευτική.

    Πρόκειται πλέον για πρόγραμμα ΜΟΝΙΜΗΣ εγκατάστασης δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών σε παραμεθόριες περιοχές στην Ελλάδα και όχι προσωρινής παραμονής τους όπως προβλέπεται για τις διεθνείς συνθήκες για το προσφυγικό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το «Σύνδρομο της Αβάνας» ξαναχτύπησε: 130 Αμερικανοί διπλωμάτες και κατάσκοποι με εγκεφαλικά τραύματα.
    Πλέον των 130 Αμερικανών κατασκόπων, διπλωματών, στρατιωτικών καθώς και άλλο προσωπικό έχει πλήξει μυστηριώδες φαινόμενο, που προκαλεί εγκεφαλικά τραύματα, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.


    Ο αριθμός κρουσμάτων έχει θορυβήσει την κυβέρνηση Μπάιντεν. Οι αρχικές ανακοινώσεις για το φαινόμενο αφορούσαν διπλωματικές αποστολές σε Κίνα και Κούβα, ενώ τα θύματα υπολογίζονταν στα 60. Ο νέος αριθμός των 130 και πλέον θυμάτων συμπεριλαμβάνει και πράκτορες της CIA σε Ευρώπη και Ασία.

    Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, με τα θύματα να έχουν παραπεμφθεί στα εξωτερικά ιατρεία του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ της Ουάσιγκτον. Η κυβέρνηση αποφεύγει να χαρακτηρίσει τα περιστατικά αυτά «επιθέσεις», παρότι ειδικοί εκτιμούν ότι τα συμπτώματα των παθόντων, που αναφέρουν ζαλάδα και ναυτία, παραπέμπουν σε προηγμένο οπλικό σύστημα μαγνητικών κυμάτων.

    Πολλά θύματα, που υπέστησαν μακροπρόθεσμες εγκεφαλικές βλάβες, ανέφεραν ηχητικές παραισθήσεις και απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας του σώματός τους, προτού αισθανθούν συμπτώματα ζάλης, πονοκεφάλου και ναυτίας. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας διέταξε τη διενέργεια έρευνας, προσπαθώντας ταυτόχρονα να μην προκαλέσει πανικό στις δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς που υπηρετούν σε διπλωματικές, στρατιωτικές και μη κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο. Από τη μεριά της, η CIA δημιούργησε ομάδα εργασίας για τη συλλογή πληροφοριών για το ύποπτο φαινόμενο.

    Σε έκθεσή της τον Δεκέμβριο, η Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ εξέφρασε τη θεωρία ότι πίσω από τα περιστατικά αυτά κρύβεται όπλο μικροκυμάτων, ικανό να πλήττει τις εγκεφαλικές λειτουργίες των στόχων του. Ορισμένα από τα θύματα αναφέρουν χρόνια και ενδεχομένως ανίατα προβλήματα στον εγκέφαλο και στην ψυχική υγεία.

    Η μεγάλη πλειονότητα των επιθέσεων πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό, αν και κάποιες από αυτές σημειώθηκαν στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Το 2020, αξιωματούχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας αισθάνθηκε τα συμπτώματα αυτά περπατώντας στον νότιο περίβολο του Λευκού Οίκου, ενώ το 2019, γυναίκα ανέφερε τέτοια συμπτώματα ενώ έβγαζε βόλτα τον σκύλο της σε προάστιο της Ουάσιγκτον.


    Κατά τη διάρκεια της θητείας Τραμπ, αξιωματούχοι της CIA, που κατέγραψαν το φαινόμενο, το ονόμασαν Σύνδρομο της Αβάνας, καθώς πρώτοι επλήγησαν από αυτό Αμερικανοί αξιωματούχοι που επισκέπτονταν την Κούβα για εμπορικές συνομιλίες. Η CIA, όμως, απέρριψε το ενδεχόμενο πίσω από το όπλο αυτό να βρίσκονται ξένες δυνάμεις, όπως η Ρωσία, καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε μόνο προβλήματα στο Κρεμλίνο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι «Πράσινοι» της Γερμανίας δεν θέλουν αναφορά της λέξης Γερμανίας: «Παγκοσμιοποιημένος ο κόσμος». ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΣΗ.
    300 εκπρόσωποι του γερμανικού πράσινου κόμματος φαίνεται πως δεν αγαπούν και τόσο την χώρα τους, δίνοντας το σύνθημα «αποεθνικοποίησης» και περάσματος στην εποχή του διεθνισμού σε όλον τον πλανήτη.

    Ζητούν να αποσυρθεί η λέξη «Γερμανία» από το ίδιο τους το μανιφέστο.

    Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η έγκριτη εφημερίδα «Die Zeit», o τίτλος του μανιφέστου του κόμματος για τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου είναι ο εξής: «Γερμανία. Όλα είναι εδώ μέσα».

    Ο συγκεκριμένος τίτλος έχει προκαλέσει διαμάχη μεταξύ εκατοντάδων μελών του κόμματος, τα οποία θέλουν να διαγραφεί εντελώς η λέξη, μέσω αμέτρητων τροπολογιών που έχουν κατατεθεί.

    «Η πράσινη πολιτική πρέπει να βασίζεται στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Και όχι στην Γερμανία », αναφέρουν χαρακτηριστικά σε πρότασή τους.

    Η επόμενη καγκελάριος της Γερμανίας, μετά τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, οπότε η Άνγκελα Μέρκελ θα παραδώσει έπειτα από 16 χρόνια την σκυτάλη της εξουσίας, ενδέχεται να προέρχεται από το κόμμα των Πρασίνων, όπως το θέλει η γερμανική πολιτική εθιμική τάξη για τον πρώτο σε δύναμη σχηματισμό.


    Αυτό σημαίνει πως η πρώτη δύναμη στην Ευρώπη ενδέχεται να έχει στο τιμόνι της ένα κόμμα με τέτοιες απόψεις, σηματοδοτώντας πολιτικοιδεολογικό ντόμινο σε όλη την Ένωση.

    Ο πολιτικός των χριστιανοδημοκρατών (CDU) Γκόρντον Χόφμαν δήλωσε ότι ένα κόμμα που προφανώς απεχθάνεται τη χώρα του σε τέτοιο βαθμό δεν πρέπει να είναι σε θέση να την κυβερνήσει.

    «Αν οι Πράσινοι ντρέπονται τόσο πολύ για τη Γερμανία, γιατί θέλουν να κυβερνήσουν τη Γερμανία;», αναρωτήθηκε.

    Το φιλελεύθερο FDP ανέφερε από την πλευρά του: «Οι Πράσινοι είναι εναντίον της Γερμανίας, αλλά θέλουν να εκλεγούν και να κυβερνήσουν εδώ!»
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΟΡΟΣΣΥΡΙΖΑ: "ΚΑΝΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ, ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ". - Α.Χαρίτσης: «Δυσθεώρητα τα εμπόδια για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας».

    Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, με δήλωσή του αναφέρεται στις γραπτές εξετάσεις ιθαγένειας.


    «Θέτοντας δυσθεώρητα εμπόδια για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί αυτό που δεν τολμά να παραδεχθεί ευθέως. Να στερήσει από τους μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στην χώρα μας για χρόνια, το δικαίωμα της πολιτογράφησης» τονίζει ο κ. Χαρίτσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Σημειώνει ότι στις σημερινές γραπτές εξετάσεις ιθαγένειας, τις πρώτες που διεξάγονται με το νέο σύστημα πολιτογράφησης, «οι ενδιαφερόμενοι δεν καλούνται να αποδείξουν πόσο καλά είναι ενταγμένοι στην χώρα μας. Αλλά να εξεταστούν σε ερωτήσεις παπαγαλίας, που ακόμη και Έλληνες πολίτες δεν θα μπορούσαν να απαντήσουν».

    Επισημαίνει ότι «σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις που έθεσε η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, που ζητά ο αιτών ελληνική ιθαγένεια να μην έχει μείνει άνεργος ακόμα για 7 συνεχόμενα έτη, το δικαίωμα για αίτηση πολιτογράφησης γίνεται πια απαγορευτικό για την πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων».
    «Αυτό καταδεικνύει και το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στις σημερινές εξετάσεις», σχολιάζει, τέλος, ο κ. Χαρίτσης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυξήθηκαν οι συναλλαγές Τουρκίας-Ισραήλ.

    Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ έφτασαν στον… πάτο μετά την επίθεση του Ισραήλ στο τζαμί Al-Aqsa την περασμένη εβδομάδα και την οργισμένη αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο, το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών συνεχίζει να… ανθίζει παρόλα αυτά, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Mezopotamya.
    Ο όγκος του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών σήμερα είναι 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ήταν 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια τη στιγμή που ο Τούρκος Πρόεδρος και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ανήλθαν στην εξουσία, ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο (TÜIK).

    Το Ισραήλ κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των εισαγωγέων τουρκικών αγαθών και υπηρεσιών το 2020, σύμφωνα με την έκθεση, με εισαγωγές αξίας 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το ίδιο έτος. Αυτό είναι ένα άλμα από το 2019, όταν το Ισραήλ είχε την ένατη θέση στον κατάλογο των καταναλωτών των τουρκικών εξαγωγών.

    Οι εξαγωγές τροφίμων της Τουρκίας στο Ισραήλ αυξήθηκαν επίσης από πέρυσι. Κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2020, οι πωλήσεις ξηρών καρπών αυξήθηκαν κατά 64%, τα θαλασσινά κατά περισσότερο από 36% και τα δημητριακά και τα όσπρια κατά σχεδόν 18% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019. Οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 25%.

    Με τα χρόνια, παρά τις έντονες αντιδράσεις του Ερντογάν σε γεγονότα στο Ισραήλ, το εμπόριο αυξάνεται σταθερά, δείχνει η έκθεση.

    Για παράδειγμα, το 2017, όταν οι ΗΠΑ μετέφεραν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «η Ιερουσαλήμ είναι μια κόκκινη γραμμή».

    Ο Τούρκος Πρόεδρος φιλοξένησε τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη τον Μάιο του 2018 και είπε: «Το να ενεργείς για τους Παλαιστινίους που σκοτώθηκαν σήμερα από Ισραηλινούς ληστές, σημαίνει να δείξουμε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η ανθρωπότητα δεν είναι ακόμα νεκρή».

    Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, ο όγκος του εξωτερικού εμπορίου μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ πλησίασε ένα δεύτερο ρεκόρ στα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...