ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

27 Μαΐου 2021

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ;

 

ΠΩΣ ΧΑΘΗΚΑΝ 6 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΕ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ;

 

ΤΑ ΔΕΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΥΣΕΙ Η ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ.

 

ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ;  

 

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 


ΒΡΗΚΑΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΩΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ.

Νέα έρευνα δείχνει πόσο πιθανόν είναι να είμαστε ο μόνος προηγμένος πολιτισμός στον γαλαξία μας.
  
Το «Παράδοξο του Φέρμι» αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά «προβλήματα» ως προς την αναζήτηση εξωγήινης ζωής: Παίρνοντας το όνομά του από τον γνωστό φυσικό Ενρίκο Φέρμι, είναι το λογικό παράδοξο σχετικά με την πλήρη απουσία στοιχείων για την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών, παρά το ότι, βάσει αστρονομικών μετρήσεων, είναι τεράστιος ο αριθμός των άλλων πλανητών και μόνο στον γαλαξία μας- κάτι που σημαίνει πως, θεωρητικά, θα ήταν πολύ πιθανό να έχουν αναπτυχθεί μορφές ζωής και πολιτισμοί σε κάποιους εξ αυτών.

Για την εξήγηση του παραδόξου αυτό έχουν προταθεί διάφορες θεωρίες. Μία καινούρια προέρχεται από τρεις ερευνητές του Future of Humanity Institute (FHI) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, βάσει της οποίας το παράδοξο αξιολογείται εκ νέου με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται πιθανό η ανθρωπότητα να είναι ο μόνος πολιτισμός στο παρατηρήσιμο σύμπαν
Η μελέτη αυτή, με τίτλο «Dissolving the Fermi Paradox» πρόσφατα δημοσιεύτηκε online, και πραγματοποιήθηκε από τους Άντερς Σάντμπεργκ, Έρικ Ντρέξλερ και Τοντ Ορντ. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Universe Today, οι τρεις ερευνητές επανεξέτασαν την Εξίσωση του Ντρέικ, η οποία «προβλέπει» πως οι (δυνάμει παρατηρήσιμοι) εξωγήινοι πολιτισμοί θα πρέπει να είναι πάρα πολλοί, ακόμη και αν η εμφάνιση ζωής αποτελεί πολύ σπάνιο φαινόμενο.
Σε προηγούμενη έρευνά του, ο Σάντμπεργκ και συνάδελφοί του είχαν παρουσιάσει την υπόθεση ότι το Παράδοξο του Φέρμι δεν προκύπτει από το ότι οι εξωγήινοι βρίσκονται σε μια κατάσταση «νάρκης», η οποία χαρακτηρίζεται «aestivation» (εξ ου και ο τίτλος της έρευνας, «That is not dead which can eternal lie: the aestivation hypotheis for resolving the Fermi’s paradox», εμπνευσμένος από τα έργα της «Μυθολογίας Κθούλου» του Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ, όπου δεσπόζουν η φρικιαστική φιγούρα του αρχαίου «θεού» Κθούλου- ενός πανίσχυρου πλάσματος που υποτίθεται κοιμάται σε μια βυθισμένη πόλη στον Ειρηνικό- και οι «Μεγάλοι Παλαιοί», τρομακτικές εξωδιαστασιακές οντότητες ασύλληπτης δύναμης). 
Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, οι εξωγήινοι περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες στο σύμπαν για να «αφυπνιστούν».
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν το 2013, ο Σάντμπεργκ και ο Στούαρτ Άρμστρονγκ επέκτειναν το Παράδοξο του Φέρμι έτσι ώστε να έχει «εμβέλεια» πέρα από τον δικό μας γαλαξία, προβλέποντας πώς πιο προηγμένοι πολιτισμοί θα μπορούσαν να υλοποιούν σχέδια αποικισμού άλλων κόσμων με σχετική ευκολία, και να ταξιδεύουν από τον ένα γαλαξία στον άλλο.
«Κάποιος μπορεί να δώσει απάντηση στο Παράδοξο του Φέρμι λέγοντας ότι η νοημοσύνη είναι πολύ σπάνια, αλλά και πάλι, θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά σπάνια. Άλλο ένα ενδεχόμενο είναι ότι η νοημοσύνη δεν επιβιώνει πολύ, αλλά αρκεί ένας πολιτισμός να επιβιώσει αρκετά για να καταστεί ορατός. Προσπάθειες επεξήγησης με βάση την υπόθεση ότι όλες οι νοημοσύνες συμπεριφέρονται με παρόμοιο τρόπο (σιωπή, αποφυγή επαφής, εξέλιξη σε ανώτερα επίπεδα ύπαρξης) αποτυγχάνουν από τη στιγμή που προϋποθέτουν κάθε άτομο σε κάθε κοινωνία κάθε πολιτισμού να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο. Το να λέμε ότι οι μεγάλης κλίμακας αποικισμοί ή επικοινωνίες είναι αδύνατα προϋποθέτει πολύ μικρή “οροφή” τεχνολογικής εξέλιξης. Όποια και αν είναι η απάντηση, πρέπει να είναι παράξενη» είπε ο Σάντμπεργκ στο Universe Today.
Στη νέα αυτή μελέτη, οι τρεις ερευνητές επανεξετάζουν τις παραμέτρους της Εξίσωσης του Ντρέικ ενσωματώνοντας μοντέλα χημικών και γενετικών εξελίξεων/ μεταβάσεων στον δρόμο για τη δημιουργία της ζωής. Με αυτόν τον τρόπο, δείχνουν ότι υπάρχουν πολλές επιστημονικές αβεβαιότητες, διαφόρων μεγεθών. Ειδικότερα, οι τρεις ερευνητές εξέτασαν τις παραμέτρους της εξίσωσης ως «εύρη αβεβαιότητας»: Αντί να επικεντρώνουν σε αξίες που θα μπορούσαν να έχουν, τις εξέτασαν από την άποψη των μικρότερων και μεγαλύτερων αξιών που θα μπορούσαν να έχουν, με βάση τις επιστημονικές γνώσεις που έχουμε. 

Το τελικό συμπέρασμα ήταν πως είναι αρκετά πιθανό η ανθρωπότητα να είναι τελικά ο μόνος πολιτισμός που υπάρχει στον γαλαξία.
 
«Βρήκαμε πως, ακόμα και χρησιμοποιώντας τις εκτιμήσεις στη σχετική βιβλιογραφία, μπορεί να υπάρχει μια κατάσταση όπου ο αριθμός των πολιτισμών στον γαλαξία θα μπορούσε να είναι αρκετά υψηλός- ας πούμε 100- αλλά και πάλι, η πιθανότητα να είμαστε μόνοι ήταν 30%!» είπε ο Σάντμπεργκ, σημειώνοντας πως, υπό συνθήκες, η έκταση της αβεβαιότητας για άλλους πολιτισμούς αυξάνεται ακόμα πιο πολύ, ενισχύοντας την πιθανότητα να είμαστε μόνοι. Ωστόσο, όπως προσθέτει, συμπεραίνεται πως δεν θα ήταν και πολύ μεγάλη έκπληξη αν κάποια στιγμή εντοπιζόταν εξωγήινη νοημοσύνη. Συνοψίζοντας, το τελικό συμπέρασμα δεν είναι ότι είναι απίθανο να βρούμε ίχνη εξωγήινων πολιτισμών- αλλά ότι, με βάση όσα γνωρίζουμε, η ανθρωπότητα είναι πιθανότατα το μόνο νοήμον είδος στον γαλαξία μας αυτή τη στιγμή. 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΤΟ ΠΟΛΥΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ Ο ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΣ.

 

 

Ο ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΣ ΑΒΑΡΙΣ, Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΩΝ.

 

Η ΑΝΤΙΒΑΡΥΤΗΤΑ, Η ΥΠΕΡΒΑΡΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.  

 

 

Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΙΣΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. 

 

 

 

Η ΑΝΤΙΥΛΗ ΚΑΙ Η ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΑ ΑΣΤΡΑ. Α΄ ΜΕΡΟΣ 

 

 

 

ΤΑ ΑΞΙΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ 

 

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ ΥΛΗΣ (Dark Matter Day). 

 

 

 

Ο ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ Ε=Μ.C² ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΡΙΤΣ ΧΑΖΕΝΕΡΛ (Fritz Hasenöhrl). 

 

 

 Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΤΣΑΡΛΥ ΤΣΑΠΛΙΝ (ΙΣΡΑΕΛ ΘΟΡΝΣΤΑΪΝ) ΗΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΑΔΙΣΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ.

 

 



 



4 σχόλια:

  1. UH-1 Huey για Ελλάδα & UH-60 Blackhawk για Αλβανία: Οι ΗΠΑ παραχωρούν δωρεάν σύγχρονα μεταφορικά ελικόπτερα στα Τίρανα!
    Εγκαθιστούν και Patriot!
    Την ώρα που η Ελλάδα στηρίζει τις μεταφορικές της ικανότητες σε ελικόπτερα εφόδου εποχής Βιετνάμ τύπου UH-1H και αρνείται να απελευθερώσει μονάδες για την Ελλάδα (παρά την οικονομικά και επιχειρησιακά σκανδαλώδη αγορά των MH-60R από το ΠΝ) η Αλβανία πρόκειται να παραλάβει από τις ΗΠΑ δωρεάν μεταχειρισμένα ελικόπτερα UH-60 Blackhawk, όπως δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός Έρολ Μανίρ.
    Ο Μανίρ χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά επιτυχημένη» την πρόσφατη άσκηση με τον αμερικανικό Στρατό και είπε ότι τα τελευταία χρόνια την Αλβανία επισκέφθηκαν αρκετοί σημαντικοί στρατηγοί του ΝΑΤΟ για να εξετάσουν επενδυτικές ευκαιρίες.
    Ο ίδιος είπε ότι η Αλβανία θα έχει σύντομα ελικόπτερα Blakc Hawk. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι το 2023 στη βάση θα υπάρχουν δύο τέτοια ελικόπτερα στις αλβανικές δυνάμεις.
    Σχολιάζοντας την άσκηση «Defender Europe 2021», ο επικεφαλής του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, λέει ότι επί του παρόντος το ΝΑΤΟ δεν έχει συγκεκριμένα σχέδια για την κατασκευή άλλης στρατιωτικής βάσης στην Αλβανία εκτός από την αεροπορική βάση της Κουτσόβα. Τονίζει, ωστόσο, ότι η αλβανική κυβέρνηση αναμένεται να λάβει ελικόπτερα "Black Hawk" εντός του 2023 ως μέρος της αύξησης της στρατιωτικής της ικανότητας.
    Παράλληλα ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η Αλβανία έχει γίνει η όγδοη χώρα στην Ευρώπη που είναι «εξοπλισμένη» με το αμερικανικό πυραυλικό αμυντικό σύστημα, «Patriot», λέγοντας ότι το αντιαεροπορικό σύστημα έχει αναπτυχθεί ήδη στην αεροπορική βάση Κουτσόβα.
    Αυτό το σύστημα είναι η πρώτη λέξη της αμερικανικής στρατιωτικής τεχνολογίας και έχει προκαλέσει μια σειρά εντάσεων στην Ευρώπη, καθώς η ανάπτυξή του στην παλιά ήπειρο έχει θεωρηθεί ως απειλή από τη Ρωσία. Η τοποθέτησή του καθιστά δυνατή την άμυνα ενάντια σε μια πιθανή αεροπορική επίθεση, ρίχνοντας πυραύλους πριν φτάσουν στον στόχο. Βρίσκεται ήδη στη Γερμανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ισπανία, τις Κάτω Χώρες, τη Σουηδία και την Ελλάδα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μητσοτάκης: «Συζητάμε με το Βερολίνο την μονιμοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα επί πληρωμή».
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε σε συνέντευξή του πως συζητάει με το Βερολίνο την μονιμοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα και την επιστροφή όσων έχουν διαφύγει προς την ΕΕ, μετατρέποντας ουσιαστικά την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών και αλλοιώνοντας μία για πάντα το δημογραφικό προφίλ της:
    Συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε πως θα συζητήσει την προσφορά του Βερολίνου για επιστροφή στην Ελλάδα των δεκάδων χιλιάδων μεταναστών που βρίσκονται στη Γερμανία κι έχουν περάσει από την Ελλάδα, «αν η Γερμανία τους χτίσει σπίτια», επιβεβαιώνοντας και το μόνιμο της εγκατάστασής τους στη χώρα.
    Η στιχομυθία μεταξύ του δημοσιογράφου της BILD και του πρωθυπουργού:
    Paul Ronzheimer: Την προηγούμενη εβδομάδα η γερμανική κυβέρνηση σας προσέφερε κεφάλαια για να δεχτείτε πίσω πρόσφυγες από τη Γερμανία. Οικονομική βοήθεια. Θα δεχτείτε την προσφορά;
    Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, αλλά αυτό δεν είναι απλώς θέμα επιστροφής προσφύγων που έφτασαν στη Γερμανία περνώντας από την Ελλάδα. Θα ζητήσω από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να βοηθήσουν την Ελλάδα και τις άλλες νότιες χώρες στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Η Γερμανία έχει όντως αναλάβει το δικό της μερίδιο.
    Paul Ronzheimer: Έγινε μια συγκεκριμένη προσφορά από τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Horst Seehofer, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα πληρώσουμε αν η Ελλάδα δεχθεί τους πρόσφυγες.
    Κυριάκος Μητσοτάκης: Αν η Γερμανία μπορέσει να χτίσει σπίτια για τους πρόσφυγες αυτούς, θα συζητήσω βεβαίως την προσφορά. Αλλά δεν μπορώ να προσφέρω στους πρόσφυγες κάτι που δεν μπορώ να προσφέρω στους Ελληνες πολίτες. Είμαι πολύ ξεκάθαρος ως προς αυτό. Διότι έχουμε περιορισμένη δυνατότητα κοινωνικής στέγασης στην Ελλάδα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μητσοτάκης θα πάρει 456 εκατ. ευρώ από την Γερμανία για υπηρεσίες μονιμοποίησης των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα!
      Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπραγματεύεται την μονιμοποίηση εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, η κυβέρνηση μοιράζει 456 εκατομμύρια ευρώ σε «ημετέρους» για την συντήρηση των πόλεων των παράνομων μεταναστών που έχουν χτιστεί σε κάθε μεριά της Ελλάδας.
      Το ιλιγγιώδες ποσό των 456 εκατ. ευρώ για την επόμενη τετραετία (ή 114 εκατ. ευρώ ετησίως) θα εισπράξουν οι εκλεκτοί της κυβέρνησης που θα πάρουν τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε την Τετάρτη για «Παροχή υπηρεσιών Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facilities Management) κάθε τύπου Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο προσφύγων και μεταναστών και συναφών υποδομών και εγκαταστάσεων, καθώς και κτιριακών υποδομών κάθε Υπηρεσίας αρμοδιότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου».
      Όπως σημειώνει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς με ανάρτησή του στα social media, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακάλυψε την χρυσοφόρο όρνιθα στο προσφυγικό».
      Στο απόσπασμα της προκήρυξης μπορείτε να δείτε ποιες υπηρεσίες περιλαμβάνονται σε αυτό το ποσό:Spanish enclave of Ceuta tries to adjust to latest migrant influx
      - Υπηρεσίες διαχείρισης κτιρίων και εγκαταστάσεων (facility management)
      - Υπηρεσίες φύλαξης
      - Υπηρεσίες καθαρισμού
      - Υπηρεσίες καθαρισμού κτιρίων
      - Εργασίες εξωτερικού καθαρισμού κτιρίων
      - Υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων
      - Υπηρεσίες προληπτικής συντήρησης
      - Διάφορες υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης
      - Υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης ηλεκτρικών και μηχανικών κτιριακών εγκαταστάσεων
      - Υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης ψυκτικών μονάδων
      - Υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης για αντλίες, βαλβίδες, βρύσες και μεταλλικά δοχεία και μηχανήματα
      - Υπηρεσίες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και συμβουλών σε θέματα διαχείρισης
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα κρέμασε σημαία Black Lives Matter.
    Συνεχίζει να χαρίζει γέλιο αλλά και αμηχανία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ του Τζο Μπάιντεν, καθώς «ενθάρρυνε» τις πρεσβείες σε όλο τον κόσμο να κρεμάσουν σημαίες Black Lives Matter στην επέτειο του θανάτου του Τζωρτζ Φλόιντ.
    Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken εξουσιοδότησε σε εσωτερικό σημείωμα όλες τις πρεσβείες και τα προξενεία των ΗΠΑ στο εξωτερικό να φέρουν τη σημαία Black Lives Matter στον επίσημο πόλο τους φέτος.
    Όλες οι διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ «ενθαρρύνονται έντονα» να χρησιμοποιήσουν τους πόρους του υπουργείου «για την προώθηση των στόχων πολιτικής για την προώθηση της φυλετικής ισότητας και της υποστήριξης για τις ευάλωτες κοινότητες», ειδικά στις 25 Μαΐου και τον Ιούνιο για τον εορτασμό της 19ης Ιουνίου, αναφέρει το σημείωμα του Μπλίνκεν.
    Μία παρότρυνση που φυσικά δεν θα μπορούσε να μην υιοθετήσει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, που αποτελεί το αγαπημένο παιδί της τωρινής ηγεσίας του Στέιτ Ντιπάρτεντ και ο οποίος ύψωσε την σημαία των Black Lives Matter στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.
    Το ίδιο έκανε και το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και οι πρεσβείες των ΗΠΑ σε Ισπανία, Καμπότζη και Βοσνία.
    «Αναρτούμε αυτό το μπάνερ προς τιμήν του Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο, σε ένδειξη αλληλεγγύης με ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη που ζητούν έναν κόσμο χωρίς φυλετικές διακρίσεις κι ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους», τονίζεται σε tweet της αμερικανικής πρεσβείας.
    «Υψώνουμε αυτή τη σημαία για να σηματοδοτήσουμε τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ- τιμούμε τον Φλόιντ και στεκόμαστε με αλληλεγγύη μαζί με άλλα έθνη για την προώθηση της φυλετικής δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής». έγραψε το προξενείο της Θεσσαλονίκης.
    Η όλη -υποκριτική- κίνηση θυμίζει τότε που η Μισέλ Ομπάμα έκανε διαδικτυακή καμπάνια για να παρακαλέσει τη Μπόκο Χαρέμ να επιστρέψει κάποια παιδιά που είχε απαγάγει, τη στιγμή που ο άντρας της ήταν ο επικεφαλής του ισχυρότερου στρατού στον κόσμο, με βάσεις και στην Αφρική.
    Τα κράτη δεν είναι ακτιβιστικές οργανώσεις, όταν θέλουν να δείξουν πως σέβονται μία ομάδα ανθρώπων το κάνουν με πράξεις και νομοθετήματα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...