ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Μαΐου 2021

ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΣ: Ο ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ.

 ΜΙΑ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ PFIZER ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ.


Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΦΕ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ"




Οι  Έλληνες  δεν  μισούν  κανένα  λαό  του  κόσμου,  με τον  όρο  βέβαια  της   αμοιβαιότητας.  Δεν  μισούν  ούτε  τον  εβραϊκό  λαό.  Ποτέ  δεν  υπήρξαν,  ούτε  θα  γίνουν  μισαλλόδοξοι αντιεβραίοι  ή αντισημίτες.  Επίσης  δεν  είναι  αντισιωνιστές   με  την  στενή  έννοια του όρου. Αν θεωρήσουμε τον Σόρος σαν τον κορυφαίο σύγχρονο διεθνή Σιωνιστή, που επιδιώκει να εξαφανίσει την λευκή φυλή (και τους εβραίους) με το σχέδιο Καλλέργη, τότε ο κορυφαίος αντισιωνιστής είναι ο Νετανιάχου, που δήλωσε ότι αν ο Σόρος τολμήσει να πατήσει στο Ισραήλ θα τον συλλάβει και θα τον φυλακίσει.  (ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: «ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ. ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ. ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΑΝ»). Ο  Νετανιάχου δεν κάνει μυστικές συσκέψεις με τον Σόρος όπως ο Μητσοτάκης και ο Μηταράκης.  (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014. Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΟΡΟΣ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΜΗΤΑΡΑΚΗ.)  

Γι  αυτό  εκτιμούν  και  σέβονται  τον  Έλληνα  πολίτη  ιουδαϊκού  θρησκεύματος   Αλβέρτο  Μπουρλά,  που  κατόρθωσε  να  γίνει  ο  CEO  και  να  διευθύνει   αποτελεσματικά  και  κερδοφόρα  μια  τεράστια  αμερικανική  φαρμακευτική   εταιρεία,  προφανώς  λόγω  των  ικανοτήτων  του.  Για  να  μπορεί  να  διευθύνει   μία  τέτοια  επιχείρηση  ο  Μπουρλάς,  σημαίνει  ότι  διαθέτει  σπουδαίες διαχειριστικές  ικανότητες.   Τέτοιους  και  μόνο  τέτοιους  ανθρώπους  χρειαζόμαστε  σήμερα  στην  Ελλάδα. (Το  ακαθάριστο  προϊόν  της  εταιρείας  Pfizer  είναι  περίπου ίσο  του  ελληνικού ΑΕΠ  -  η  οικονομία της Ελλάδας είναι η 51η  στον κόσμο με ακαθάριστο εγχώριο προϊόν  (ΑΕΠ) 187.456  δις ευρώ για το ημερολογιακό έτος 2019.   Το  σύνολο  του  ενεργητικού  κεφαλαίου  της  εταιρείας  Pfizer   ήταν  στις  31.12.2019   περίπου  168  δις  δολάρια).  

Ο   Ζ.Π.  προτείνει  στους  ιθύνοντες  του  κυβερνώντος  κόμματος  της   Ν.Δ.:      Οι  ιμιτασιόν  εβραίοι  που  κυβέρνησαν  και  κυβερνούν  το  ελληνικό  κράτος   αποδείχτηκαν  διαχειριστικά  ανίκανοι.  Όλοι  τους  είναι  αδούλευτα  και  ανίκανα  τέκνα  μιας  απαράδεκτης  μαφιόζικης  οικογενειοκρατίας.  Καλό είναι  να δοκιμάσουμε  πλέον έναν  αυθεντικό  εβραίο  και  συνειδητοποιημένο  ΕΛΛΗΝΑ   σαν πρωθυπουργό.   Αφαιρέστε  κύριοι  την  εξουσία  από  τον  ανίκανο  Κυριάκο  Μητσοτάκη  και   καλέστε και  αναθέστε  της  πρωθυπουργία  της  χώρας  στον  Έλληνα   πολίτη  Αλβέρτο  Μπουρλά.

ΟΛΕΣ  οι  ευρωπαϊκές  χώρες - ΟΛΕΣ -  δοκίμασαν  και  από  ένα  αυθεντικό  εβραίο  πρωθυπουργό.  Ποια  να  πρωτοαναφέρουμε.  Ορισμένες  μάλιστα  και   από  δύο, τρεις  και παραπάνω  γνήσιους  ιουδαίους.    Ο  φανατικός  σιωνιστής  Ουίνστον  Τσώρτσιλ  έγραψε:  «όπου  υπάρχουν τρεις Εβραίοι, γίνονται  οι   δύο Πρωθυπουργοί και ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης».    Καιρός  να  δοκιμάσει  και η  Ελλάδα  ένα  εβραίο   πρωθυπουργό  με ένα  δικό   της  επιτυχημένο,  αυτοδημιούργητο  άνθρωπο.  Δεν  θέλουμε  πλέον  για   πρωθυπουργούς  και  υπουργούς  ψεύτικους  μισοεβραίους,  που  μας  έχουν   ρημάξει  την  ζωή  και  φοβούνται  να  πουν  ότι είναι  Έλληνες και  Εβραίοι   ταυτόχρονα  και  τρέμουν σαν  ψάρια  μπροστά  σε  ένα  αυθεντικό  εβραίο.  

Πανηγυρικό το κλίμα στην Pfizer λόγω εμβολίων: 72 δισ. δολάρια τζίρος - 26 δισ. δολάρια κέρδη.


Πρωταγωνιστής και μεγάλος κερδισμένος της πανδημίας αποδεικνύεται η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer.Τα κέρδη αυτής της χρονιάς από τις πωλήσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό αναμένονται αστρονομικά.

Τα εσοδα από τα εμβόλια θα φτασουν ακόμη και τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελώντας  πάνω από το ένα τρίτο του ετήσιου εισοδήματος της εταιρείας.

Το σκεύασμα, που αναπτύθηκε σε συνεργασία με τη γερμανική φαρμακευτική BioNTech, χάρισε κέρδη της τάξεως των 3,5 δισ. δολαρίων στη Pfizer, κατά τους πρώτους μήνες του έτους.

Η αμερικανική φαρμακευτική είχε υπολογίσει έσοδα ύψους 15 δισ. δολαρίων από τα εμβόλια μέσα στο έτος.

Τελικά, το εμβόλιο που για τις δύο δόσεις τιμολογείται στα 39 δολάρια στις ΗΠΑ και στα 30 στην Ευρώπη, θα αυξήσει τα κέρδη της εταιρείας κατά 73% από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Οι αναθεωρημένες προβλέψεις βασίζονται σε συμφωνίες που υπογράφηκαν μέχρι τα μέσα Απριλίου για παραγγελίες 1,6 δισ. δόσεων παγκοσμίως αυτή τη χρονιά.

Η Pfizer ανέφερε ότι αναμένει «διαρκή ζήτηση» για το εμβόλιο, κατά τρόπο παρόμοιο με τα εμβόλια της γρίπης.

«Με βάση όσα έχουμε δει, πιστεύουμε ότι η διαρκής ζήτηση για το εμβόλιό μας κατά της Covid-19 - παρόμοια με αυτό των εμβολίων για τη γρίπη - είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά.

Η Pfizer προμηθεύει ήδη με σκευάσματα τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ, την Ιαπωνία και το Ισραήλ, ενώ είναι κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας με τη Βραζιλία για 100 εκατομύρια δόσεις.

Η αμερικανική φαρμακευτική έχει, ακόμη, κλείσει συμφωνίες με Καναδά και Ισράηλ για την επόμενη χρονιά.

Το εμβόλιο της Pfizer ήταν το πρώτο που εγκρίθηκε από τις υγειονομικές ρυθμιστικές αρχές, βασίζεται στο σύστημα MRNA, ενώ για τη συντήρησή του απαιτούνται θεμοκρασίες -80 βαθμών Κελσίου.

Έχει ξεκινήσει δοκιμες και σε παιδιά από έξι μηνών μέχρι 11 ετών, ενώ στοίχημα αποτελεί η έγκριση νέας εκδοχής του εμβολίου που θα μπορεί να συντηρείται και σε θερμοκρασίες ψυγείου, δηλαδή από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Η Pfizer, που εδράζεται στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να καταγράψει έσοδα από 70,5 έως 72,5 δισ. δολάρια αυτή τη χρονιά, με τα κέρδη από το εμβόλιο να υπολογίζονται στα 26 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη ανά μετοχή προβλέπονται από 3,55 έως 3,65 δολάρια.

Οι μελετες και η ανάπτυξη, ωστόσο, του εμβολίου οδήγησαν σε αύξηση των εξόδων της τάξεως του 20% για τη Pfizer, που μοιράζεται τόσο τα έξοδα όσο και τα κέρδη με τη γερμανική BioNTech.

Ελπίδες γεννά το γεγονός ότι το εμβόλιο της Pfizer προσφέρει υψηλή αποτελεσματικότητα και απέναντι στην ινδική μετάλλαξη, ενώ αναμένεται και η έγκριση του σκευάσματος για την ΕΕ για τις ηλικίες από 12-15 ετών.

Η Pfizer έχει ανακοινώσει, ακόμη, ότι εφόσον η ανάπτυξη του χαπιού της για τη θεραπεία του κορωνοϊού συνεχιστεί με τον τρέχοντα ρυθμό, και εάν η έγκριση από τους ρυθμιστικούς φορείς είναι γρήγορη, το φάρμακο θα μπορούσε θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το τέλος του 2021.

Η εταιρεία ξεκίνησε μια πρώιμη δοκιμή του αντιιικού που λαμβάνεται από το στόμα τον Μάρτιο.



Η ανοσία κάθε εμβολίου κατά του κορωνοϊού σύμφωνα με έρευνες.


Ποιο είναι το ποσοστό ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού μετά από κάθε δόση, και τι δείχνουν νέες μελέτες. Στο ως της δημοσιότητας έρχονται σχεδόν σε καθημερινή βάση νέα δεδομένα από έρευνες και κλινικές μελέτες σχετικά με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό και την ανοσία.

Μια νέα μελέτη δίνει ελπίδες για την έκβαση της μάχης με την πανδημία, καθώς τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το εμβόλιο της Moderna για τον κορωνοϊό προστατεύει από τη νόσο για τουλάχιστον έξι μήνες. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο New England Journal of Medicine.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ με επικεφαλής τη Nicole Doria-Rose παρακολούθησε 33 συμμετέχοντες ηλικίας 18 εώς 71 ετών στις δοκιμές του εμβολίου που οδήγησαν στην έγκριση του εμβολίου.

Μετά από έξι μήνες και αφού έλαβαν και τη δεύτερη δόση, η ποσότητα των αντισωμάτων ήταν υψηλή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, με τα επίπεδα τους όμως να μειώνονται στους πιο ηλικιώμενους συμμετέχοντες.

Για παράδειγμα, ενώ τα επίπεδα των αντισωμάτων ήταν κατά μέσο όρο πάνω από 92.000 στα άτομα ηλικίας 18-55 σε έξι μήνες μετά, στα άτομα ηλικίας 56 – 70 ετών μειώθηκαν κατά μέσο όρο περίπου στα 62.000 και στα 49.000 στα άτομα ηλικίας 71 ετών και άνω.

Ωστόσο, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν ισχυρή ανοσοαπόκριση μετά από έξι μήνες όπως έδειξαν οι τρεις μετρήσεις στα δείγματα του αίματός τους.

Τα καθησυχαστικά αυτά αποτελέσματα έρχονται στο φως μετά από παρόμοια σημαντικά ευρήματα για ένα άλλο σημαντικό εμβόλιο δύο δόσεων, αυτό της εταιρείας Pfizer/ BioNTech. Τα αποτελέσματα των δοκιμών που κυκλοφόρησαν την 1η Απριλίου διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο τους παραμένει για περισσότερο από 91% αποτελεσματικό έξι μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.


Πόσο διάστημα μεσολαβεί από την 1η και τη 2η δόση ανά εμβόλιο.

Τα εμβόλια κατά της COVID-19 που έχουν λάβει το «πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) είναι τα: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna και Johnson & Johnson.

Pfizer/BioNTech: Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech χορηγείται σε δύο δόσεις με χρονική διαφορά 3 εβδομάδων μεταξύ τους.

AstraZeneca: Το εμβόλιο της AstraZeneca χορηγείται σε δύο δόσεις με χρονική διαφορά 8 εβδομάδων μεταξύ τους.

Moderna: Το εμβόλιο της Moderna χορηγείται σε δύο δόσεις με χρονική διαφορά 28 ημερών μεταξύ τους.

Johnson & Johnson: Το εμβόλιο της Johnson&Johnson χορηγείται σε μία δόση και όποιος το λάβει ολοκληρώνει το εμβολιαστικό του σχήμα.

Ποσοστό προστασίας μετά από κάθε δόση ανά εμβόλιο

Ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του κάθε εμβολίου κατά του κορωνοϊού, που έχει λάβει άδεια από τον από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις κλινικές μελέτες αλλά και από τις επίσημες ανακοινώσεις των εταιριών, η ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού μετά από κάθε δόση έχουν ως εξής:

Pfizer/BioNTech: προσφέρει ανοσία 52% επτά ημέρες μετά την 1η δόση, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 89% ύστερα από μια ακόμη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Pfizer, επτά ημέρες μετά τη 2η δόση, η αποτελεσματικότητα φτάνει στο 91,3% έναντι της ήπιας νόσου COVID-19 και 95,3% έναντι της σοβαρής.

AstraZeneca: διασφαλίζει ανοσία κατά 70% τρεις εβδομάδες από την 1η δόση, ενώ 15 ημέρες μετά τη 2η δόση επιτυγχάνεται προστασία έναντι της COVID-19 της τάξεως 76% έως 94% και είναι 100% αποτελεσματικό στην αποτροπή σοβαρής νόσου και νοσηλείας.

Moderna: η αποτελεσματικότητα φθάνει στο 92% 14 ημέρες μετά την 1η δόση, ενώ 14 ημέρες από τη 2η δόση, η αποτελεσματικότητα αγγίζει το 94,1%, ενώ η προστασία έξι (6) μήνες μετά τη 2η δόση ανέρχεται σε 90% έναντι της ήπιας νόσου COVID-19 και στο 95% για σοβαρή.

Johnson & Johnson: η προστασία αρχίζει μετά από 14 ημέρες, ενώ η αποτελεσματικότητά του έναντι των σοβαρών επιπτώσεων της νόσου COVID-19, μετά τις 28 ημέρες, αγγίζει το 85%. Μετά από 49 ημέρες, το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει σχεδόν πλήρως τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και τον κίνδυνο θανάτου.


Γ.Παυλάκης: «Κίνδυνος για νέο κύμα της πανδημίας εντός καλοκαιριού».  «Αν υπάρξει άλλο τεράστιο κύμα, θα ξανά κλείσουν όσα ανοίγουν».


Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, έκρουσε το καμπανάκι για ενδεχόμενο νέο κύμα της πανδημίας εντός καλοκαιριού, σημειώνοντας ότι αν υπάρξει έξαρση της πανδημίας, οι δραστηριότητες που ανοίγουν μπορούν να κλείσουν.

«Αν υπάρξει άλλο τεράστιο κύμα, θα ξανά κλείσουν όσα ανοίγουν. Το θέμα είναι να μην υπάρξει. Το πρόβλημα είναι τα καινούργια στελέχη του ιού που είναι πάντα επίφοβα. Μέσα σε 1-2 μήνες μπορούν να επικρατούν» υπογράμμισε, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Ισραήλ, όπου αναζωπυρώθηκε η πανδημία πέρσι το καλοκαίρι.

Για το άνοιγμα της εστίασης, ο γιατρός, έκανε λόγο ότι «ο χρόνος θα δείξει αν άνοιξε προσεκτικά όπως πρέπει ή άτσαλα» προσθέτοντας ότι τώρα είναι εβδομάδα αναμονής ώστε να φανεί «αν υπάρχει μεγάλη ζημιά από το Πάσχα και πόση θα είναι. Τα αποτελέσματα στα γρήγορα τεστ χθες ήταν ανησυχητικά».

Εμβολιασμός

Σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά των ηλικιωμένων εμβολιασμένων, τόνισε ότι «το να φοβάται ένας 80άρης ότι ένα εμβόλιο θα του αλλάξει το DNA ή ότι το εμβόλιο θα του κάνει προβλήματα σε 20 χρόνια, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Απαράδεκτα φαινόμενα».

Ως εκ τούτου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των νέων στους εμβολιασμούς. «Οι νέοι φέρονται πιο λογικά από ορισμένους άλλους» συμπλήρωσε.

«Ένα πρόβλημα στο ένα εκατομμύριο εμβολιασμών, που τώρα θα είναι αντιμετωπίσιμο, κοντεύει να καταστρέψει τον εμβολιασμό» πρόσθεσε σχετικά με τις τυχόν παρενέργειες των εμβολιασμών, ενώ εκτίμησε ότι οι υγειονομικοί πρέπει να εμβολιάζονται υποχρεωτικά.

Τέλος, σχολιάζοντας το εμβόλιο της Johnson & Johnson που ξεκινά σήμερα να χορηγείται στη Ελλάδα έκανε λόγο για ένα «πάρα πολύ καλό εμβόλιο, πανεύκολο. Θα το έκανα χωρίς δεύτερη κουβέντα οποιαδήποτε στιγμή».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



17 τηλεφωνήματα μέσα σε μια μέρα δέχθηκε ο επικεφαλής της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλάς, από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Το Ισραήλ πληρώνει 50% περισσότερο την δόση στην Pfizer για να προπορευτεί στις παραγγελίες του εμβολίου. Ο Νετανιάχου θα έχει εμβολιάσει όλους τους ισραηλινούς άνω των 16 μέχρι και τέλη Μαρτίου 2021. Ο Κούλης εμβολίασε τον εαυτό του και τους συγγενείς του και ησύχασε.






9 σχόλια:

  1. Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ. ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ. “ΧΑΘΗΚΑΝ” ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10ΕΤΙΑ.
    Η Ελλάδα «σβήνει», καθώς πάνω 500.000 Έλληνες «χάθηκαν» την δεκαετία που μας πέρασε, την ίδια ώρα που μερικές περιοχές της αναμένεται να καταγράψουν αύξηση πληθυσμού εξαιτίας της μετανάστευσης.
    Μία δεκαετία στην οποία η Ελλάδα «χτυπήθηκε» από Μνημόνια, φτώχια και εσχάτως από lockdown και έχει δραματικές συνέπειες για την χώρα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που αναμένεται να δώσει η προγραμματισμένη για το διάστημα από 23 Οκτωβρίου έως 23 Νοεμβρίου γενική απογραφή του πληθυσμού, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, θα υπάρχουν περίπου 500.000 λιγότεροι πολίτες.
    Αντιθέτως υπάρχει αύξηση πληθυσμού σε ορισμένες περιοχές της χώρας, κυρίως σε νησιά, τα οποία έχουν δεχθεί τα τελευταία χρόνια ορδές παράνομων μεταναστών.
    Για τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει η προγραμματισμένη απογραφή, που φέτος θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, λόγω πανδημίας, μίλησε ο καθηγητής Δημογραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βύρων Κοτζαμάνης.
    Μια πρώτη ανατροπή είναι αυτή που αναμένεται να καταγραφεί στη σειρά πληθυσμιακής κατάταξης των δήμων, όπου το Ηράκλειο, όπως όλα δείχνουν, θα τερματίσει τρίτο πίσω από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θέση που έως τώρα κατείχε η Πάτρα.
    «Το Ηράκλειο και η Κρήτη ολόκληρη έχει μια ιδιαιτερότητα. Είναι από τις πιο δυναμικές περιοχές της χώρας οικονομικά με θετικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων. Αυτό σημαίνει ότι έχει και περισσότερο νεανικό πληθυσμό. Επομένως, είναι πολύ πιθανόν το Ηράκλειο σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή να κερδίσει πληθυσμό και να πάρει τη θέση της Πάτρας», εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Δημογραφίας.
    Η πιο ηχηρή αλλαγή που θα αποτυπωθεί στην επικείμενη απογραφή, τη μεγαλύτερη επιχείρηση που διεξάγει ένα κράτος σε περίοδο ειρήνης, είναι η μείωση του συνολικού πληθυσμού κατά 500.000 που οφείλεται σε διάφορους παράγοντες σχετιζόμενους κυρίως με την προηγηθείσα δεκαετή οικονομική κρίση.
    «Η επόμενη απογραφή θα δώσει 500.000 λιγότερα άτομα από αυτή πριν από 10 χρόνια. Η μείωση θα προκύψει από ένα ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων αρνητικό κατά 300.000 και από ένα ισοζύγιο μετανάστευσης, εισόδων και εξόδων, επίσης αρνητικό, κατά 200.000. Έχουμε δύο ζυγαριές και είναι και οι δύο αρνητικές».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αύξηση λόγω αλλοδαπών.
      Περιοχές που, σύμφωνα με τον καθηγητή, αναμένεται να κερδίσουν σίγουρα πληθυσμούς είναι η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και τα Δωδεκάνησα, λόγω των παράνομων μεταναστών:
      «Οι περισσότεροι νομοί της χώρας μας θα χάσουν πληθυσμό, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Η Αττική, για παράδειγμα, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, τον ανατολικό και δυτικό τομέα που εμφανίζει θετικό ισοζύγιο γεννήσεων -θανάτων, θα χάσει αρκετό πληθυσμό. Όπως και όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα λόγω της μετανάστευσης στο εξωτερικό, του αρνητικού ισοζυγίου γεννήσεων – θανάτων και του γεγονότος ότι δεν είναι πλέον ελκυστικά μέρη για μετεγκατάσταση».
      Στα πάτρια εδάφη
      Όσον αφορά τις εσωτερικές μετακινήσεις, ένα ενδιαφέρον μοντέλο που θα αναδείξει η απογραφή του ’21 είναι η αντίστροφη μετακίνηση δύο τύπων, της «συντήρησης» και της «δημιουργίας»:
      «Οι τάσεις μετακίνησης των προηγούμενων δεκαετιών προς τα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν ανακοπεί. Ταυτόχρονα, λόγω της κρίσης, άρχισε να αναδύεται μια αντίστροφη τάση, ένα κύμα επιστροφής στα πάτρια εδάφη. Άτομα άνω των 55 ετών, λόγω των δυσκολιών διαβίωσης στα αστικά κέντρα, τείνουν να επιστρέφουν στους τόπους καταγωγής τους με τους οποίους διατηρούν σχέσεις. Και μια μικρότερη τάση καταγράφεται από νέους που αναγνωρίζουν πρόσφορες συνθήκες να δημιουργήσουν κάτι καλύτερο στο μέρος από το οποίο κατάγονται οι ίδιοι ή οι γονείς τους. Η μία είναι επιστροφή συντήρησης, «γυρίζω πίσω για να επιβιώσω» και η άλλη είναι μετακίνηση για λόγους δημιουργίας».
      Αυτό, ωστόσο, που προκαλεί ανησυχία και το οποίο υπογραμμίζει ο καθηγητής Δημογραφίας, είναι ότι η πορεία της χώρας -τουλάχιστον όσον αφορά τις επόμενες τρεις απογραφές- φαίνεται να είναι μη αναστρέψιμη:
      «Όλα αυτά είναι βάσιμες υποθέσεις που στηρίζονται σε έμμεσες εκτιμήσεις. Αυτό για το οποίο μπορώ να σας υπογράψω με βεβαιότητα είναι ότι στην απογραφή του 2021 θα έχουμε 500.000 λιγότερους σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή, 250.000 περισσότερους άνω των 65 ετών, μια μείωση των νέων από 0-19 γύρω στις 200.000 και μια σημαντική μείωση, γύρω στις 550.000, στους ανθρώπους που είναι σε εργάσιμη ηλικία από 20-65 ετών. Χοντρικά εκεί είμαστε. Και για την επόμενη δεκαετία, θα έχουμε ακόμα 500.000 λιγότερους, ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των ηλικιωμένων, μείωση των νέων και μείωση του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας. Αυτά δεν πρόκειται να αναστραφούν. Είναι προδιαγεγραμμένα για δύο δεκαετίες τουλάχιστον».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Τα βασικά αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου δείχνουν την πραγματική εικόνα της κυβερνητικής αποδοχής:
    Το 78% των Ελλήνων πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα είναι κακή, κάτι που σημαίνει πως θεωρεί πως η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως με πανδημία και οικονομία.
    Όμως το πραγματικό ποσοστό «κόλαφος» για τον φίλο του Λιγνάδη Κούλη Μητσοτάκη είναι ότι το 81% των Ελλήνων πιστεύει ότι η κατάσταση στην οικονομία τόσο της χώρας όσο και του νοικοκυριού του δεν θα βελτιωθεί.
    Αυτό σημαίνει πως το 81% των Ελλήνων θεωρούν τον αντινατιβιστή γενοκτόνο του Ελληνικού λαού Κυριάκο Μητσοτάκη όχι μόνο υπαίτιο της οικονομικής τους καταστροφής αλλά και ανίκανο να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο που δημιούργησε.
    Μάλιστα το 77% των πολιτών κρίνουν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να βελτιώσει την κατάσταση σε οποιαδήποτε τομέα!
    Είναι φανερό πως οι ευρωπαϊκές έρευνες, οι οποίες δεν είναι κατευθυνόμενες από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δείχνουν μία εντελώς άλλη εικόνα κι αποδεικνύουν την χρεοκοπία της κυβέρνησης και την δυσαρέσκεια που συγκεντρώνεται πλέον στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, του οποίου η αντιδημοφιλία σημειώνει ποσοστά ρεκόρ.
    Όπως είναι λογικό η συγκεκριμένη ακριβής έρευνά απεκρύβη από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τα οποία συνεχίζουν να «λιβανίζουν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νέα «λίστα Πέτσα»: Η κυβέρνηση μοιράζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για προπαγάνδα λόγω δημοσκοπικής κατακρήμνισης!
    Η κυβέρνηση, η οποία έχει αποτύχει κυριολεκτικά παντού, την ώρα που η χώρα βυθίζεται, χαρίζει απλόχερα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε «φιλικές» περιφέρεις, δήμους και ανεξάρτητές Αρχές για... αποκεντρωμένη προπαγάνδα.
    Τα ποσά, τα οποία έχει υπογράψει ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Γιάννης Μαστρογεωργίου για προγράμματα επικοινωνιακής προβολής «ζαλίζουν», καθώς συνολικά αγγίζουν τα 10.100.000 ευρώ περίπου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει ποτέ κάποια επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση για την ανάγκη εγκρίσεων τόσο μεγάλων επικοινωνιακών πακέτων.
    Από τη νέα λίστα προπαγάνδας της κυβέρνησης και η οποία αναδίδει έντονα προεκλογικό κλίμα, μερικοί… προορισμοί μεγάλων επικοινωνιακών πακέτων προκαλούν αίσθηση.
    Αναρωτιόμαστε τι ακριβώς θα προβάλει ο Εθνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης και χρειάζεται 1.463.200 ευρώ, ώστε να περάσει το μήνυμά του;
    Αναρωτιόμαστε, επίσης, γιατί -ειδικά- στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και Δυτικής Μακεδονίας και Θράκης δόθηκαν ήδη σταδιακά περίπου 4.500.000 ευρώ για επικοινωνιακή προβολή;
    Είναι, άραγε, άσχετα αυτά τα εκατομμύρια από το γεγονός ότι το προφίλ της κυβέρνησης είναι ιδιαιτέρως πληγωμένο στη Βόρεια Ελλάδα, τόσο εξαιτίας της αλλαγής στάσης της απέναντι στη Συνθήκη των Πρεσπών όσο και εξαιτίας της καταστρεπτικής της διαχείρισης στη διάρκεια της πανδημίας, σε υγειονομικό και σε οικονομικό επίπεδο;
    Αναρωτιόμαστε, ακόμη, εάν είναι τυχαία η επικοινωνιακή ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ, ακριβώς τη χρονική στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να εγκαταστήσει διορισμένο διοικητικό συμβούλιο δικής της επιλογής.
    Αναρωτιόμαστε, τέλος, για ποιον λόγο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ένα όργανο καθαρά ελεγκτικό, όπου επικεφαλής είναι συγγενικό πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, χρειάζεται επικοινωνιακό ρετούς ύψους 110.000 ευρώ, γιατί η ΕΡΤ χρειάζεται έξτρα 70.000 ευρώ για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και για τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι δήμοι και οι κοινωφελείς οργανισμοί τους.
    Πόσες ακόμη αμαρτωλές «λίστες» με εκατομμύρια θα μοιραστούν, τελικά, για να πειστεί ο Ελληνας πολίτης πως όλα πάνε περίφημα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ακροβατεί στο φάσμα της φτώχειας, εν μέσω πανδημίας;
    Μετά την «αμαρτωλή» και διεθνώς διάσημη «λίστα Πέτσα», μέσω της οποίας μοιράστηκαν με τον πλέον αδιαφανή τρόπο 20.000.000 ευρώ ακόμη και σε ανύπαρκτα μέσα ενημέρωσης,
    μετά τα 2.000.000 ευρώ που δόθηκαν ειδικά σε κανάλια για μηνύματα που αφορούσαν τον κορονοϊό,
    μετά το μοίρασμα ακόμη 18.500.000 ευρώ για την προβολή του προγράμματος εμβολιασμών,
    μετά τα 5.500.000 ευρώ, που είχαν αντίστοιχα μοιραστεί τον περασμένο Ιανουάριο σε δήμους, περιφέρειες και τμήματα υπουργείων, όπως το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης
    τώρα, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, για επικοινωνία και μόνο, διανέμονται σε περιφέρειες και δήμους, με περίεργα επιλεκτικό τρόπο, αλλά και σε ανεξάρτητες Αρχές, οργανισμούς και ανώνυμες εταιρίες του Δημοσίου.
    Βέβαια, όσα εκατομμύρια ευρώ και να μοιράσει η κυβέρνηση, η πραγματικότητα δεν κρύβεται, όπως δείχνουν άλλωστε και οι πραγματικές δημοσκοπήσεις με την αντιδημοφιλία της κυβέρνησης να αγγίζει ποσοστά ρεκόρ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κυβέρνηση στέλνει τους κατοίκους του Καστελόριζου στην Τουρκία - Δεν τους νοσηλεύει αν δεν έχουν μέσο.
    Η κυβέρνηση δείχνει για ακόμη μία φορά την αδιαφορία της για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών, σύμφωνα με την καταγγελία της Κατερίνας Τσακαλάκη.
    Στην Ελλάδα όταν έχεις μέσο, ο άκαμπτος κρατικός μηχανισμός μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε λίγα λεπτά, για τους εκλεκτούς, τη στιγμή που οι πολίτες πεθαίνουν αβοήθητοι ενώ ακούν σαθρές δικαιολογίες.
    Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η Κατερίνα Τσακαλάκη κατήγγειλε ότι ο παππούς της κατάφερε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο μόνο όταν βρέθηκε κάποιος άνθρωπος που γνώριζε ανωτέρους και τελικά βοήθησε να σωθεί ο ηλικιωμένος.
    Ο παππούς της αρρώστησε την Κυριακή του Πάσχα και κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Το ΕΚΑΒ όμως απάντησε ότι «τα δύο ελικόπτερα είναι καθηλωμένα λόγω βλάβης».
    Η κάτοικος του ακριτικού νησιού αναφέρει ότι δέχτηκε δικαιολογίες και δεν έπαιρνε το OK για να μεταφερθεί ο παππούς της: «Χρειάστηκε να ψαχτούμε, να βρούμε κάποιον που έχει μεγαλύτερη δύναμη από εμάς για να κινητοποιηθεί ο Στρατός και μέσα σε 5 λεπτά με πήραν και μου είπαν το ελικόπτερο σηκώθηκε. Εμείς περιμέναμε 24 ώρες» αναφέρει και τονίζει ότι στο παρελθόν μια φίλη της που χρειάστηκε να χειρουργηθεί επειγόντως, πήγε αναγκαστικά στην Τουρκία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 2060 η Ευρωπη θα προσκυναει το Ισλαμ

    [...] Οι αυτόχθονες Ευρωπαίοι γερνούν, αντικαθίστανται από μετανάστες από μουσουλμανικές χώρες, των οποίων οι οικογένειες, κατά κανόνα, έχουν τουλάχιστον τρία παιδιά. Οι κοινωνιολόγοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός των χριστιανών έως το 2060 θα αυξηθεί κατά 34%, και οι μουσουλμάνοι κατά 70%

    Η αξεπέραστη αύξηση του ισλαμικού πληθυσμού επιβεβαιώνεται έμμεσα από τα δεδομένα της μηχανής αναζήτησης Google . Τον Απρίλιο, η εταιρεία είπε ότι ο αριθμός των αναζητήσεων για τη λέξη "Ραμαζάνι" μεταξύ των Ευρωπαίων ξεπέρασε για πρώτη φορά το "Πάσχα".

    Υπάρχουν τώρα περίπου 554 εκατομμύρια Χριστιανοί που ζουν στην ήπειρο. Είναι πολύ πιο δύσκολο να μετρήσουμε τους μουσουλμάνους: σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, υπάρχουν μεταξύ 15 και 30 εκατομμυρίων από αυτούς. Και αυτοί είναι μόνο πολίτες των χωρών της Σένγκεν και του Ηνωμένου Βασιλείου .

    Επί παραδείγματι στην Γερμανία υπάρχουν τώρα 5,6 εκατομμύρια οπαδοί του Ισλάμ, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων. Πριν από πέντε χρόνια υπήρχαν ένα εκατομμύριο λιγότεροι. Κυρίως μετανάστες από την Τουρκία. Στη συνέχεια, υπάρχουν οι κάτοικοι των χωρών της Μέσης Ανατολής, στη συνέχεια της Βόρειας Αφρικής και της Ανατολικής Ευρώπης ( Αλβανία και Βοσνία ).

    Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων Μουσουλμάνων πηγαίνουν τακτικά στο τζαμί. Ενώ από τους Χριστιανούς, μόνο το ήμισυ περίπου του συνόλου παρευρίσκεται στην εκκλησία...
    Πενταπόσταγμα
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάποτε μια από τις πιο θρησκευόμενες χώρες στον κόσμο, όλο και περισσότεροι πιστοί προτιμούν να προσεύχονται στο σπίτι. Την ίδια στιγμή στην Ευρώπη το Ισλάμ κερδίζει διαρκώς έδαφος...
      Για τις ΗΠΑ πάντως το θέμα είναι σοβαρό, αφού η ανάγκη των Αμερικανών για τον Θεό ικανοποιείται πλήρως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αφού πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει τέτοια ποικιλία ομολογιών. Και υπάρχουν σχεδόν 400 χιλιάδες ναοί.
      Αλλά τώρα, προφανώς, απειλούνται από την «ζημία της ερήμωσης». Οι θρησκευόμενοι Αμερικανοί εγκαταλείπουν εκκλησίες, τζαμιά και συναγωγές, σύμφωνα με το Gallup Institute, έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς κοινωνιολογικής έρευνας. Μόνο το 47% επισκέπτεται τους «οίκους του Θεού». Το 1999 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 70%.
      Τα δεδομένα ανησυχούσαν κυρίως για τους προτεστάντες κληρικούς, αλλά όταν πάρει φωτιά η πόρτα του γείτονα, σύντομα θα την δεις και στην δικιά σου.... Η πλειοψηφία των Αμερικανών πιστών ανήκουν σε αυτήν την τάση, για την οποία πολλοί οργανισμοί ανταγωνίζονται συνεχώς. Δελεάζονται όχι μόνο από κηρύγματα στο δρόμο, αλλά και από διαφημίσεις σε κοινωνικά δίκτυα και στην τηλεόραση. Παρεμπιπτόντως, τα θρησκευτικά τηλεοπτικά κανάλια είναι από τα δέκα πιο δημοφιλή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μείωση της συμμετοχής στην εκκλησία μπορεί να αποδοθεί στην αλλαγή γενεών, εξηγεί το Gallup Institute.
      Εξαιτίας αυτού, λένε οι επιστήμονες, χιλιάδες εκκλησίες έκλεισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια. Η διαδικασία επιταχύνθηκε από την πανδημία, όταν σε πολλές πολιτείες απαγορεύτηκε στους πιστούς να παρευρεθούν σε λειτουργίες
      Στη Ρωσία , αυτό φαίνεται πιο καθαρά από τις δημοσκοπήσεις του VTsIOM . Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 66% των Ρώσων αποκαλούνται Ορθόδοξοι - 9% λιγότερο από πέρυσι. Ωστόσο, μόνο το 13% τηρεί τη Σαρακοστή. Ακόμη λιγότεροι, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, παρευρίσκονται στην εορταστική γιορτή τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.
      Αλλά ο αριθμός των αθέων έχει διπλασιαστεί από το 2017 - σε 14%.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  6. Τα «πεπραγμένα» της Κ.Σακελλαροπούλου στα χρόνια των Μνημονίων.
    Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ για τα «πεπραγμένα» της ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου τα χρόνια των Μνημονίων.
    Με μία ανακοίνωση που φεύγει από τις συνηθισμένες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) παραθέτει και αναλύει τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τελικά βρέθηκε στη θέση αυτή με ψήφους σχεδόν όλων των κομμάτων.
    Στην ανακοίνωση παρατίθενται όλες οι δικαστικές αποφάσεις που είχε λάβει από την εποχή που κρίθηκε συνταγματικό το πρώτο Μνημόνιο μέχρι και τις αποφάσεις της που έκριναν νόμιμο το κόψιμο του δώρου των Χριστουγέννων και Πάσχα από τους δημοσίους υπαλλήλους.
    Το pronews.gr δημοσίευσε πρώτο χθες την ανακοίνωση αλλά εξαιτίας της ιδιαίτερης σημασίας που έχει την αναδημοσιεύουμε και σήμερα.

    Διαβάστε ολόκληρη την αποκαλυπτική ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:
    «Η 3η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το 1993 ως παγκόσμια ημέρα για την ελευθεροτυπία, ημέρα που υπό τις παρούσες συνθήκες στην Ελλάδα και ειδικά μετά από την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.
    Απ΄ ότι φαίνεται (τουλάχιστον στο twitter) για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας, μεγαλύτερη σημασία είχε το “καλωσόρισμα” του ανοίγματος της εστίασης και η “απόλαυση ενός καφέ” και μιας “φιλικής κουβέντας”.
    Υποθέτουμε ότι οι 4 κατάλληλα επιλεγμένοι για “φιλική κουβέντα” γιατροί των νοσοκομείων “Ευαγγελισμός” και “Σωτηρία”, δεν θα χάλασαν την ωραία αυτή ατμόσφαιρα περιγράφοντάς της π.χ την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε αυτά τα δύο νοσοκομεία, για το προσωπικό που δίνει καθημερινά μάχες να κρατήσει στη ζωή συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, για το πώς τα “χειροκροτήματα” στα μπαλκόνια δεν διώχνουν την κούραση και την απελπισία ούτε φέρνουν κλίνες προσωπικό και φάρμακο.
    Σίγουρα στη φιλική αυτή κουβέντα, δεν θα ειπώθηκε τίποτα για το πως στις 23 Νοεμβρίου του 2010, η σημερινή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως μέλος τότε του ΣΤΕ μαζί με τον τον Πάνο Πικραμμένο έκρινε, ότι το Μνημόνιο δεν παραβιάζει το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και διεθνείς συμβάσεις.
    Είναι επίσης βέβαιο ότι οι 4 γιατροί του Ευαγγελισμού και της Σωτηρίας δεν θα την ρώτησαν γιατί ως πρόεδρος του δικαστηρίου υπερψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας να κηρυχθεί νόμιμη η κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, του δώρου Πάσχα και του επιδόματος αδείας σε όλους τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα.
    Ασφαλώς σε αυτή την “γιορταστική ατμόσφαιρα” του ανοίγματος της εστίασης, δεν είχε θέση η απορία που είχε εκφραστεί το 2015 από δεκάδες ΜΜΕ σχετικά με το πώς “έπεσε στα μαλακά” ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου που είχε κατηγορηθεί για τη γνωστή υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καθώς επίσης και για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία.
    Για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ το ειδικό δικαστήριο έκρινε τότε πως ο πρώην υπουργός διέπραξε μεν «λαθροχειρία», αφαιρώντας τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων (εξαδέλφες) από τη λίστα , ωστόσο, το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα ενώ για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία κρίθηκε αθώος (οι δικαστές που τάχθηκαν υπέρ της άποψης να κριθεί ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος ο κατηγορούμενος είναι ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Νικόλαος Πάσσος και τα μέλη του, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Δημοσθένης Πετρούλιας, Αγγελική Θεοφιλοπούλου και Ταξιαρχία Κόμβου, ενώ υπέρ της άποψης να καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος για το συγκεκριμένο αδίκημα ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν τα μέλη του δικαστηρίου Δημήτριος Κόμης, Αργύρης Σταύρακης και Μαρία Γαλάνη).

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ελλάδα του Kούλη βρίσκεται 5η από το τέλος στους εμβολιασμούς.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) η Ελλάδα έχει εμβολιάσει έστω με μία δόση το 25.6% του ενήλικου πληθυσμού, γεγονός που την κατατάσσει στην 5η θέση από το τέλος, ενώ υπολειπόμαστε πλέον όσον αφορά και τη δεύτερη δόση.
    Από τα 5 εκατ. περίπου που έχει λάβει η χώρα, μόλις το 76.6% έχει χορηγηθεί που μας βάζει έκτους από το τέλος στη σχετική λίστα. Δύο τινά συμβαίνουν, ή δεν έχουμε φτιάξει τις υποδομές που έφτιαξαν τα άλλα κράτη στην Ευρώπη, ή συνδυαστικά με αυτό έχουμε την απροθυμία των πολιτών
    Καθημερινά χάνονται δεκάδες ανθρώπινες ζωές και οι διασωληνωμένοι έχουν σταματήσει να μειώνονται τις τελευταίες δύο μέρες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...