ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Μαΐου 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (O ΟΜΙΛΟΣ EFA GROUP) ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ;

 

Η Τουρκία ανέπτυξε χημικά όπλα στο μέτωπο του Αιγαίου. Όταν χτυπήσουν τα νησιά μας με χημικά οι τούρκοι, ο Μητσοτάκης θα κοιμάται ήσυχος; Έχουν στα νησιά διαθέσιμες προσωπίδες, φίλτρα, στολές χημικού πολέμου, φάρμακα (ατροπίνες κλπ), για να καλύψουν τον πληθυσμό;

 

 ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΣ: Ο ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ.

H EFA Group βγάζει από τον «βάλτο» την ελληνική βιομηχανία UAV: Πρώτη  εξαγωγική επιτυχία στη Νότιο Αμερική | Pronews

PRONEWS

O όμιλος EFA GROUP ανακοίνωσε την πρώτη ελληνική εξαγωγική επιτυχία  των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV-Drone), σε συνεργασία με την επίσης ελληνική εταιρία AETHER AERONAUTICS.

H υπογραφή συμβολαίου κατόπιν διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού πώλησης αφορά την πώληση του εναέριου αεριοπροωθούμενου στόχου υψηλών επιδόσεων NMS-2, διαμορφωμένο σε UAV, σε χώρα της Νότιας Αμερικής.

 

Η AETHER AERONAUTICS στο πλαίσιο της σύμβασης θα διαθέσει τόσο εξοπλισμό (εναέριους στόχους, φορτία και υποστηρικτικό εξοπλισμό εδάφους), όσο και υπηρεσίες στο πεδίο για την πραγματοποίηση των δοκιμών από την Αεροπορία της νοτιοαμερικανικής χώρας.

Πρόσφατα η  AETHER AERONAUTICS έλαβε την πιστοποίηση καταλληλόλητας από τον οργανισμό  NAMFI (Nato Missile Firing Installation) για  τα drones PNS-1 και NMS-2 για την διεξαγωγή δοκιμών σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τα πρότυπα του ΝΑΤΟ,  ανοίγοντας έτσι σημαντικές προοπτικές για εξαγωγές των συστημάτων της και σε συμμαχικές χώρες.

«Η πιστοποίηση των στόχων μας από το NAMFI και η πρώτη μας διεθνής ανάθεση κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, αποτελούν σπουδαία επιτεύγματα για την εταιρία μας.

Η τεχνογνωσία και η μακρά εμπειρία των στελεχών μας στον τομέα των εναέριων στόχων, σε συνδυασμό με τη δυναμική του Ομίλου EFA GROUP, μας καθιστούν πολύ αισιόδοξους για τις προοπτικές που διανοίγονται μέσα από τη συνεργασία μας  με τις εταιρίες του Ομίλου, που είναι από τις μεγαλύτερες και ιδιαιτέρως πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας, με ουσιαστική παρουσία στο διεθνές περιβάλλον.

Σκοπός της συνεργασίας μας είναι η ολοκλήρωση και η πιστοποιημένη ανάπτυξη νέων εξελιγμένων εναέριων στόχων και κατόπιν η εμπορική προώθησή τους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό», ανέφερε ο κ. Απόστολος Βροντουλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της AETHER AERONAUTICS.

Από την πλευρά του ο  Δρ. Αθανάσιος Πότσης, Διευθυντής του Διεθνούς Τμήματος της EFA VENTURES δήλωσε:

«Η συνεργασία μας με την AETHER AERONAUTICS, έχει ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια, στηρίζοντας την έρευνα και την ανάπτυξη εξειδικευμένων προγραμμάτων. Τέτοιες συνεργασίες αντανακλούν τη βαρύτητα που δίνει ο Όμιλος EFA GROUP στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών, ελληνικών, καινοτόμων λύσεων στον τομέα των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Τα πρώτα μηνύματα αυτής της συνεργασίας είναι ιδιαιτέρως θετικά, καθώς ολοκληρώθηκε με ταχείς ρυθμούς η  πιστοποίηση των προϊόντων αυτών από το NAMFI, ενώ ο Όμιλός μας κατάφερε κατόπιν διαγωνισμού να εξασφαλίσει την πρώτη εξαγωγική επιτυχία της AETHER σε χώρα της Νοτίου Αμερικής.

Άμεσα τα συστήματα της AETHER AERONAUTICS πρόκειται να διατεθούν περαιτέρω στην ελληνική και διεθνή αγορά αξιοποιώντας την εμπειρία και τεχνογνωσία του Ομίλου EFA GROUP».

«Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα UAV συστήματα και τώρα οι εναέριοι στόχοι, όχι μόνο  προτίθενται να αντικαταστήσουν γοργά όλα τα μέχρι σήμερα εισαγόμενα αντίστοιχα προϊόντα, αλλά και ευελπιστούμε να γίνουν μέρος της διαχρονικής εξαγωγικής αλυσίδας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Το Greek Engineering σε αυτά τα προϊόντα, αλλά και γενικότερα, είναι άξιο και καλύτερο από πολλά υπερτιμημένα εισαγόμενα προϊόντα», τόνισε ο Managing Director της EFA VENTURES, Νίκος Καλογιάννης.

Επιπλέον σημείωσε ότι «Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις του Ομίλου για τα UAV, έναν τομέα για τον οποίο πολλές συζητήσεις και πολυδιαφημιζόμενα ερευνητικά προγράμματα έχουν ανακοινωθεί, αλλά επί της ουσίας υστερούμε και μάλιστα σε ένα κρίσιμο τομέα με πολλαπλούς κινδύνους για τη χώρα μας».

Η AETHER AERONAUTICS είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρία με έδρα τα Χανιά που ιδρύθηκε το 2018 και δραστηριοποιείται στο χώρο της σχεδίασης και κατασκευής μη επανδρωμένων εναέριων στόχων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε πεδία βολής για αξιολόγηση σύγχρονων οπλικών συστημάτων.

Η εταιρεία έχει σχεδιάσει περισσότερα από 15 διαφορετικά μοντέλα Target Drones και οικογένειες αεροσκαφών, καλύπτοντας όλο το φάσμα των επιδόσεων από χαμηλές μέχρι και διηχητικές ταχύτητες.

Επιπροσθέτως, η εταιρία δραστηριοποιείται στη σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή πρωτοτύπων ελαφρών αεροσκαφών, παρέχει υπηρεσίες τεχνικών συμβούλων, αξιολόγηση και πλήρη χρονοδιαγράμματα πτητικών δοκιμών.

O Όμιλος EFA GROUP, είναι ο ισχυρότερη ελληνική παρουσία στο τομέα της άμυνας και στο τομέα των ηλεκτροοπτικών είναι η κορυφαία παγκοσμίως.

Δραστηριοποιείται στην αγορά της αεροδιαστημικής, άμυνας και ασφάλειας και έχει εδραιωθεί σε περισσότερες από 55 χώρες. Απασχολεί πάνω από 260 άτομα προσωπικό, ως επί το πλείστον Έλληνες επιστήμονες και μηχανικούς.

Στον όμιλο ανήκουν η EFA VENTURES (Διεθνής Πάροχος Βιομηχανικών Συνεργασιών και Συναφών Ολοκληρωμένων Λύσεων και Υπηρεσιών), η ΤΗΕΟΝ SENSORS (Συστήματα Νυχτερινής Όρασης και Θερμικής Απεικόνισης), η SCYTALYS (Συστήματα Τακτικής Διοίκησης, Ελέγχου, Επικοινωνιών, Ζεύξης Δεδομένων, Εξομοίωσης, Λύσεις Διαλειτουργικότητας), η ES SYSTEMS (Ολοκληρωμένα Συστήματα Αισθητήρων με τεχνολογία MEMS και Λύσεις IoT) και η DEFENDER (Πανοραμικές Κάμερες και Συστήματα Ανάλυσης και Επεξεργασίας Εικόνας).

Οι δραστηριότητες του EFA GROUP ενισχύονται από την epicos.com, τη μοναδική διεθνώς Β2Β διαδικτυακή πύλη για τον χώρο της Αεροδιαστημικής, Άμυνας και Νέων Τεχνολογιών (ADHT).

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

6 σχόλια:

  1. «Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για γεωτρήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο Ν.Δένδιας.

    Δηλώσεις-σοκ από Ν.Δένδια: Έσβησε τις ελπίδες της Ελλάδας για οικονομική ανάκαμψη μέσω κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
    Δηλώσεις-σοκ με τις οποίες «σβήνει» τις ελπίδες της Ελλάδας οικονομική ανάκαμψη μέσω κοιτασμάτων υδρογονανθράκων έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε αραβικό ΜΜΕ.
    Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε ουσιαστικά πως η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για γεωτρήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, κάτι βέβαια το οποίο θέτει πολλά ερωτήματα για το ποια είναι η ενεργειακή πολιτική της χώρας μας.
    Συνεχίζεται το αλαλούμ με τα εθνικά θέματα με τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια να θέτει θέμα ενεργειακής πολιτικής τόσο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο όσο και στο Αιγαίο.
    Συγκεκριμένα ο κύριος Δένδιας σε συνέντευξή του στο ArabNews και αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε επί λέξει: «Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο, για έναν πολύ απλό λόγο… Χρειαζόμαστε 10 με 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό για παράδειγμα από το δικό σας, της Σαουδικής Αραβίας. Έτσι, οικονομικά δεν οραματίζομαι την Ελλάδα να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου».
    Και στο σημείο αυτό ο κ Δένδιας αναφέρθηκε και στο Αιγαίο λέγοντας ότι «είναι ένας παράδεισος στη γη. Δεν σκοπεύουμε να το μετατρέψουμε σε κόλπο του Μεξικού. Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.».
    Αυτά είπε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Και πλέον η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει εάν τα είπε για να καλοπιάσει τους Άραβες ή εάν είναι πλέον η επίσημη κυβερνητική πολιτική στο θέμα διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ για δηλώσεις Ν.Δένδια: «Δεν θα κάνουμε γεωτρήσεις για πετρέλαιο γιατί προστατεύουμε το περιβάλλον». ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ".
      H κυβέρνηση παραδέχθηκε και ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει το πρόγραμμα γεωτρήσεων στο Αιγαίο επιβεβαιώνοντας τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
      Και επικαλείται «περιβαλλοντολογικούς λόγους» για την ματαίωση του προγράμματος των γεωτρήσεων.
      Μετά από αυτά ας δούμε ποιος προγραμματισμός ερευνών στην ελληνική ΑΟΖ επί του θέματος θα προχωρήσει!
      Αναλυτικά οι "διευκρινίσεις":
      «Με αφορμή την πρόσφατη απόπειρα παρερμηνείας των δηλώσεων του Υπουργού Εξωτερικών κατά την διάρκεια της άκρως επιτυχούς επίσκεψης για την Άμυνα και την Εθνική Οικονομία στη Σαουδική Αραβία, κύκλοι του Υπουργείου Εξωτερικών διευκρινίζουν ότι:
      1) Είναι προφανές ότι τα λεχθέντα δεν αφορούν το υπάρχον ενεργειακό πρόγραμμα της χώρας.
      2) Οι απόψεις του Υπουργού Εξωτερικών για την πράσινη ενέργεια και την αειφόρο ανάπτυξη είναι γνωστές και διατυπωμένες κατ΄ επανάληψη.
      3) Η παγκόσμια τάση τείνει προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος, της πράσινης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών και υπηρετείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο βήμα της απολιγνιτοποίησης», τονίζουν οι ίδιες πηγές.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ στην Άγκυρα κατόπιν επίσημης πρόσκλησης! - «Ανακαλύψαμε κοιτάσματα φ.α.» λέει η Τουρκία.

      Ραγδαίες εξελίξεις: Ενεργειακή «επίθεση φιλίας» της Τουρκίας προς το Ισραήλ - Παρατηρητής η Ελλάδα.
      Η Τουρκία προσκάλεσε επίσημα τον Ισραηλινό υπουργό Ενέργειας και Φυσικών πόρων Yuval Stienitz, προκειμένου να παρευρεθεί σε συνέδριο για ενεργειακά θέματα και στο οποίο θα μιλήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν.
      Αυτό έκαναν γνωστό τουρκικά ΜΜΕ λέγοντας πως η επίσημη πρόσκληση στον Ισραηλινό υπουργό για το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο, αφορά την ανακάλυψη «κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο».
      Η πρόσκληση έγινε μέσω του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών προς την ισραηλινή πλευρά. Ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από το Τελ Αβίβ, αναφορικά με το αν θα γίνει αποδεκτή ή όχι η τουρκική πρόσκληση.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Τουρκική τηλεόραση: «Το μισό Αιγαίο μας ανήκει».

      Την προβολή ενός προπαγανδιστικού ντοκιμαντέρ πρόκληση προς την Ελλάδα με θέμα την… «Γαλάζια Πατρίδα» προαναγγέλλει για τις 27 Απριλίου το τουρκικό εθνικό δίκτυο TRT.
      Το ντοκιμαντέρ, που επιμελήθηκε το τμήμα Ενημέρωσης του δημόσιου τηλεοπτικού φορέα, προβάλλει τις ανεδαφικές θέσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως έχουν κωδικοποιηθεί με τον όρο «Γαλάζια Πατρίδα» δίδοντας στην Τουρκία περισσότερο από το μισό Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά στα ανατολικά να βρίσκονται υπό τουρκική κυριαρχία.
      Η στρατηγική υλοποίησης του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», περνάει μέσα από την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, την οποία η κυβέρνηση Ερντογάν υπονομεύει βάσει μακρόπνοου σχεδιασμού αποσκοπώντας στο γκριζάρισμα δεκάδων νησιών του Αιγαίου και αμφισβητώντας ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου.
      Το ντοκιμαντέρ θα παρουσιάσει επίσης τους θαλάσσιους ισχυρισμούς της Τουρκίας στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη με την Τρίπολη τον Νοέμβριο του 2019.
      Ήδη το TRT ξεκίνησε την προβολή του σχετικού τρέιλερ, που ξεκινάει με πλάνα του Καστελόριζου από τα τουρκικά παράλια.
      Με ανάρτησή του στο Twitter, o Γενικός διευθυντής του TRT Ιμπραήμ Ερέν, ο οποίος κατάγεται από την Θράκη, έκανε γνωστό πως το προκλητικό ντοκιμαντέρ: «προβάλλει τα δικαιώματα της Τουρκίας όπως απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Παγκόσμιος «πυρετός» εξοπλιστικών παρά την πανδημία.

      Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν οι εξοπλιστικές δαπάνες το 2020 παρά την πανδημία του κορωνοϊού που πλήττει τον πλανήτη και έχει δημιουργήσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η νέα έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Έρευνας για την Ειρήνη με έδρα τη Στοκχόλμη (SIPRI) δείχνει ότι οι δαπάνες πλησίασαν το ύψος των 2 τρισ. Δολαρίων, ενώ Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.
      Το περασμένο έτος οι στρατιωτικές δαπάνες ανήλθαν σε 1.981 δισ. δολάρια (1.650 δισεκ. ευρώ) σε παγκόσμιο επίπεδο, με άλλα λόγια κατέγραψαν αύξηση 2,6% σε ετήσια βάση, μολονότι το παγκόσμιο ΑΕΠ μειώθηκε κατά 4,4%.

      Ήδη το 2019, οι στρατιωτικές δαπάνες σε διεθνές επίπεδο είχαν φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

      «Αν και θα περίμενε κανείς πως οι στρατιωτικές δαπάνες θα μειώνονταν» εξαιτίας της πανδημίας, μπορεί πλέον σήμερα να ειπωθεί «με υψηλό βαθμό βεβαιότητας ότι η πανδημία δεν είχε σημαντικό αντίκτυπο στις στρατιωτικές δαπάνες το 2020», σύμφωνα με τον Τζιέγκου Λόπες ντα Σίλβα, εκ των συγγραφέων της έκθεσης.

      Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο ερευνητής σημείωσε πάντως ότι είναι ακόμη νωρίς για να εξαχθούν μακροπρόθεσμα συμπεράσματα, καθώς θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου οι χώρες «να προσαρμοστούν στο σοκ».

      Το γεγονός ότι οι στρατιωτικές δαπάνες συνέχισαν να αυξάνονται στη διάρκεια μιας χρονιάς που σημαδεύτηκε από την επιβράδυνση της οικονομίας σήμανε ότι το «βάρος των στρατιωτικών δαπανών» -η αναλογία τους επί του ΑΕΠ- επίσης αυξήθηκε.

      Ο λόγος αυτός αυξήθηκε κατά 0,2% σε ετήσια βάση παγκοσμίως, στο 2,4%. Πρόκειται για την υψηλότερη αύξησή του σε ετήσιο ρυθμό μετά την χρηματοοικονομική κρίση του 2009.

      Την περασμένη χρονιά 12 χώρες-μέλη του NATO αφιέρωσαν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις τους, δηλαδή το ποσοστό που ορίζει ο οργανισμός, από μόλις 9 το 2019.

      Ωστόσο, αν και οι στρατιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν σε παγκόσμια κλίμακα, ορισμένες χώρες, όπως η Χιλή ή η Νότια Κορέα, προτίμησαν να ανακατευθύνουν μέρος των δαπανών που σχεδίαζαν να κάνουν σε αυτόν τον τομέα για να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση.

      Άλλα κράτη, αντιθέτως, όπως η Ουγγαρία, αποφάσισαν να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες, παρατηρεί ο κ. Λόπες ντα Σίλβα.

      Πρώτες οι ΗΠΑ
      Ο στρατιωτικός προϋπολογισμός υπ’ αριθμόν ένα παραμένει αυτός των ΗΠΑ, ο οποίος αυξήθηκε κατά 4,4% το 2020, στα 778 δισ. δολάρια, ήτοι στο 39% των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών.

      Η χώρα κατέγραψε άνοδο για τρίτη συναπτή χρονιά, έπειτα από επτά χρόνια συρρίκνωσης.

      «Αυτό αντανακλά τις εντεινόμενες ανησυχίες» για αυτές που η Ουάσινγκτον «εκλαμβάνει ως απειλές από στρατηγικούς ανταγωνιστές όπως η Κίνα και η Ρωσία, καθώς και τη βούληση της κυβέρνησης [του Ρεπουμπλικάνου τέως προέδρου Ντόναλντ] Τραμπ να ενισχύσει αυτόν που θεωρούσε εξασθενημένο αμερικανικό στρατό» εξηγεί η Αλεξάντρα Μαρκστάινερ, εκ των συγγραφέων της έκθεσης.

      Για τον κ. Λόπες ντα Σίλβα, η νέα κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν «δεν έχει δώσει καμία ένδειξη ότι θα μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες».

      Τις ΗΠΑ ακολουθεί η Κίνα, η οποία έκανε το 13% των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών. Οι στρατιωτικές δαπάνες της ασιατικής χώρας, σε άνοδο αδιαλείπτως τα τελευταία 26 χρόνια, αυξάνονται παράλληλα με την ανάπτυξη της οικονομίας της.

      Η Γαλλία, 8η στην παγκόσμια κατάταξη, αύξησε τις στρατιωτικές της δαπάνες κατά 2,9% το 2020 στα 52,7 δισεκ. δολάρια.

      Στην πρώτη πεντάδα, μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα, συμπεριλαμβάνονται η Ινδία, η Ρωσία και η Βρετανία. Σε αυτές τις πέντε χώρες αναλογεί το 62% των συνολικών στρατιωτικών δαπανών παγκοσμίως.

      ΠΗΓΗ: Newpost.gr
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Θα εκμεταλλευτεί ο Κούλης την συμμαχία με το Ισραήλ; LORA: Ο ισραηλινός βαλλιστικός πύραυλος που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στο Αιγαίο.
      Ο LORA (Long-Range Artillery Weapon System) που αναπτύσσει η ισραηλινή ΙΑΙ είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος έχει μέγιστο βεληνεκές 400 χλμ. και περιθώριο κυκλικού σφάλματος (CEP) τα 10 μέτρα.
      Πρόσφατα το σύστημα δοκιμάστηκε σε μια διπλή δοκιμή για πελάτη του εξωψτερικού, όπως ανακοίνωσε η ΙΑΙ. Ο πύραυλος που χαρακτηρίζεται ως επιφανείας-εδάφους, και εδάφους-εδάφους δοκιμάστηκε τόσο θαλάσσια πλατφόρμα όσο και από εκτοξευτή στην ξηρά. Στην πρώτη δοκιμή κτύπησε στόχο στη θάλασσα σε απόσταση 90 χλμ. και στη δεύτερη σε απόσταση 400 χλμ.
      Αν και δεν διευκρινίζεται από την ΙΑΙ από την δοκιμή του ο πύραυλος φάνηκε απόλυτα ικανός να καταστρέψει στόχο στη θάλασσα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά σκαφών επιφανείας, ακόμη και από ειδικά μετασκευασμένα εμπορικά σκάφη.
      Άραγε η Ελλάδα θα εκμεταλλευτεί την συμμαχία με το Ισραήλ για προχωρήσει σε μια τέτοια αγορά, ή της φαίνεται το όπλο ιδιαίτερα «επιθετικό» φοβούμενη έτσι ότι θα προκαλέσει την τουρκική αντίδραση;
      Το πιθανότερο είναι το δεύτερο βέβαια.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...