ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

29 Μαΐου 2021

Ο ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΣΧΟΛΑΡΙΟΣ ΕΙΧΕ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ "ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ". ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ; ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ;

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 29 ΜΑΪΟΥ 1453. Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΜΗ ΜΝΗΜΗ...ΤΟ  ΤΟΥΡΚΙΚΟ  ΚΡΑΤΟΣ  ΤΙΜΗΣΕ  ΜΕ  ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ  ΤΟΝ  ΑΓΙΟ  ΓΕΝΝΑΔΙΟ  ΓΙΑΤΙ  ΑΥΤΟΣ  ΠΡΟΔΩΣΕ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΑΙ  ΠΑΡΕΔΩΣΕ  ΤΗΝ  ΠΟΛΗ.  

Ο  ΑΓΙΟΣ  ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ  ΠΟΥ  ΠΑΡΕΔΩΣΕ  ΤΗΝ  ΠΟΛΗ  ΣΤΟΥΣ  ΤΟΥΡΚΟΥΣ  KAI  Ο  ΑΓΙΟΣ  ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ  ΜΩΑΜΕΘ  ΤΩΝ  ΤΟΥΡΚΩΝ,  ΠΟΥ  ΣΚΟΤΩΣΕ  ΤΟΝ  ΛΑΤΙΝΟΦΡΟΝΑ  ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ  ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ,  ΠΗΡΕ  ΜΕ  ΠΡΟΔΟΣΙΑ  ΤΗΝ  ΠΟΛΗ  ΚΑΙ  ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΠΑΠΙΚΟΥΣ.  ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ  Ο  ΔΥΟ  ΣΑΝ  ΑΓΙΟΙ  ΣΕ  ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ  ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

Ο  Παλαμάς  στον “Δωδεκάλογο του Γύφτου”:

«Και ήταν οι καιροί που η Πόλη  Πόρνη 
σε μετάνοιες ξενυχτούσε
 και τα χέρια της δεμένα τα  κρατούσε
 και καρτέραγ΄ ένα μακελάρη
 Και καρτέραγε τον τούρκο  να την πάρει».

 

Ο μετέπειτα γνωστός περιηγητής Εβλιγιά Τσελεμπή αναφέρει ότι πλήθος ανθενωτικοί και κυρίως καλόγεροι λιποτακτούσαν και πήγαιναν με τους Τούρκους. Από ένα νεόκτιστο οχυρό τόσκασε ένας καλόγερος ονόματι Πέτρος με άλλους 300, αλλαξοπίστησαν όλοι, αυτός ονομάστηκε Μεχμέτ και πήραν μέρος στην πολιορκία στο πλευρό των Τούρκων.Οι Βυζαντινοί, ό,τι και να ήταν, ό,τι και να πίστευαν, είναι οι εξ αίματος πρόγονοί μας, οι παππούδες μας.
 
Έχουμε το ίδιο αίμα μ’ αυτούς. 


Μπορεί οι ίδιοι οι Βυζαντινοί να είχαν μία μειωμένη και ελαττωματική συνείδηση της Ελληνικής καταγωγής τους και να έδιναν μεγαλύτερη βαρύτητα στην θρησκεία. 

Μπορεί να έλεγαν είμαστε χριστιανοί, πιστεύουμε στην ιουδαίο θεό ιεχωβά, δεν είμαστε Έλληνες.

Ο Έλληνας Βυζαντινός Γεώργιος Γεννάδιος είχε δηλώσει: «είμαι χριστιανός, όχι Έλληνας». «Έλλην ων τη φωνή, ουκ αν ποτέ φαίην Έλλην είναι, δια το μη φρονείν ως εφρόνουν ποτέ οι Έλληνες' αλλ' από της ιδίας μάλιστα θέλω ονομάζεσθαι δόξης. Και ει τις έροιτό με τις ειμι, αποκρινούμαι χριστιανός είναι."

 
Το αίμα όμως είναι αίμα, η θρησκεία δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.Ο διάσημος σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστορίτσα, γιος του Μουράτ Κουστουρίτσα (δημοσιογράφου που εργαζόταν στην Γραμματεία Πληροφοριών του Σεράγεβο) και της Σένκα Νουμάνκαντιτς (δικαστική γραμματέας) μεγάλωσε ως το μοναχοπαίδι μιας μουσουλμανικής Βοσνιακής οικογένειας στη Γκόριτσα, μια γειτονιά στο Σεράγεβο της Βοσνίας. Την ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου (Đurđevdan) το 2005 ο Εμίρ βαπτίστηκε ως μέλος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με το όνομα Νεμάνια (Немања) στη μονή Σαβίνα του Μαυροβουνίου, κοντά στο Herceg Novi.

 
Δήλωσε: «μπορεί να ήμασταν μουσουλμάνοι για 250 χρόνια, αλλά πρώτα ήμασταν Ορθόδοξοι και βαθιά μέσα μας ήμασταν πάντα Σέρβοι, η θρησκεία δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Γίναμε μουσουλμάνοι μόνο για να γλιτώσουμε από τους Τούρκους».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...