ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Μαΐου 2021

Η ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

 

ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΙΝΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΒΡΑΪΚΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ. ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (ΟΤΙ «ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ 4.000 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ»), ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ.

 

 

Μητσοτάκης: «Πήρε το πρώτο πλοίο για Τήνο για  διακοπές».

 

Πριν 20 χρόνια, το εν ενεργεία στέλεχος της Siemens κ. Διον.Δενδρινός, ο οποίος κατάγεται από την Τήνο, αγόρασε στις 29 Ιανουαρίου 2001, από κοινού με τη σύζυγό του κυρία Ελένη Δενδρινού,  στην ακριβότερη περιοχή της Τήνου, στη θέση Αγιος Γεώργιος του χωριού Τριαντάρος, οικόπεδο στο οποίο έχτισε εξοχική κατοικία 140 τ.μ.

 

 Πωλητής ήταν ο αρχιτέκτονας-μηχανικός κ. Κ. Βαφειάδης.

 Στις 4 Ιουνίου 2002 το ζεύγος Δενδρινού εκανε δεύτερη αγορά ακινήτου στην Τήνο. Στη θέση Χαλακιά- Αγιος Πέτρος του Δήμου Εξωμβούργου. Συμμετείχαν στην αγορά αγροτεμαχίου συνολικής έκτασης 25 στρεμμάτων, τα οποία διαχωρίστηκαν σε πέντε άρτια και οικοδομήσιμα αγροτεμάχια. Το ένα από τα πέντε αγροτεμάχια, έκτασης 6,3 στρεμμάτων, περιήλθε στην κυριότητα της οικογενείας Δενδρινού, ενώ άλλα δύο αγροτεμάχια αγοράστηκαν από την εξωχώρια εταιρεία  "Μystras Ηolding". 

Στη συγκεκριμένη αγοραπωλησία συμμετείχε εκ νέου ο κ. Βαφειάδης, ενώ το πωλητήριο συμβολαίου συντάχτηκε από τον συμβολαιογράφο Αθηνών κ. Γ. Στεφανάκο . 

 Μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα ,στις 28 Μαΐου 2002 , η σύζυγος του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι , αγόρασε στην ίδια περιοχή   αγροτεμάχιο   οκτώ στρεμμάτων, στο οποίο αργότερα οικοδόμησε μια παραδοσιακή εξοχική κατοικία. Το ζεύγος Μητσοτάκη έχει γείτονες το ζεύγος Δενδρινού και τους ιδιοκτήτες της εξωχώριας εταιρείας Μystras Ηolding, βασικός μέτοχος της οποίας  είναι ο κ. Χριστοφοράκος. Η offshore εταιρεία αγόρασε αγροτεμάχιο 5,2 στρεμμάτων, το οποίο είναι όμορο με το αγροτεμάχιο του ζεύγους Δενδρινού. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα συμβόλαια επικυρώνει ο συμβολαιογράφος κ. Στεφανάκος. 

 Οι δεσμοί που συνέδεαν τον κ. και την κυρία Μητσοτάκη  με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens είναι στενοί. Ο κ. Μητσοτάκης συνδέεται με τον κ. Χριστοφοράκο, όπως και η πρώην σύζυγός του που εργαζόταν στην Ντώϋτσε Μπάνκ μαζί με την συζυγο του κ. Δενδρινού.

Δύο χρόνια αργότερα, στις 7 Σεπτεμβρίου 2004, η κυρία Δενδρινού αγόρασε με δάνειο 190.000 ευρώ αγροτεμάχιο στον οικισμό Τριαντάρο (στη θέση Δάφνη). Το συμβόλαιο υπέγραψε και πάλι ο συμβολαιογράφος Αθηνών κ. Στεφανάκος. 

 Η επενδυτική παρουσία του κ. Χριστοφοράκου στην Τήνο αρχίζει στις 14 Οκτωβρίου 2003. Τ

ο πανίσχυρο στέλεχος της Siemens αγοράζει στον Τριαντάρο οικόπεδο 370 τ.μ., με κατοικία 88 τ.μ. Οπως στην περίπτωση του κ. Δενδρινού, πωλητής είναι ο αρχιτέκτονας-μηχανικός κ. Βαφειάδης. Την ίδια ημέρα ο κ. Χριστοφοράκος προέβη σε μία ακόμη αγορά στον Τριαντάρο. Στην κυριότητά του πέρασε οικόπεδο 200 τ.μ., με κατοικία 71 τ.μ. Πωλητής εκ νέου ο κ. Βαφειάδης.

Στις 26 Μαρτίου 2005 αγόρασε  το 1/2 αγροτεμαχίου, συνολικής έκτασης 57 στρεμμάτων, στη θέση Χαλακιές του δημοτικού διαμερίσματος της Καρδιανής. Εναν χρόνο αργότερα, στις 10 Ιουνίου 2006, αγόρασε  αγροτεμάχιο 16 στρεμμάτων στην περιοχή Αγιος Πέτρος – Χαλακιές του Δήμου Εξωμβούργου, το οποίο βρίσκεται πάνω στον αιγιαλό. Για τις προαναφερόμενες αγορές ο κ. Χριστοφοράκος, όπως προκύπτει από το υποθηκοφυλακείο της Τήνου, έλαβε δάνειο από τη Siemens ύψους 860.000 ευρώ! 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το δάνειο μεταξύ Siemens και Χριστοφοράκου υπεγράφη στις 19 Δεκεμβρίου 2001, ενώ οι αγορές ακινήτων στην Τήνο άρχισαν δύο χρόνια αργότερα, το 2003. Το 2005 δε, ο κ. Χριστοφοράκος, μετά τις επενδύσεις που έκανε τη χρονιά αυτή στην κτηματαγορά της Τήνου, προέβη σε προσημείωση των ακινήτων του, λόγω του δανείου! 

 «Η προσημείωση είναι τουλάχιστον περίεργη» υπογραμμίζεται με νόημα από νομικούς κύκλους. «Δεν μπορεί το δάνειο να δίδεται το 2001 και η αξίωση της Siemens να εκδηλώνεται τέσσερα χρόνια αργότερα. Εκτός κι αν προχρονολόγησαν το ιδιωτικό συμφωνητικό του δανείου, και προκειμένου να του δώσουν μια νομιμοφάνεια, προχώρησαν στην προσημείωση ακινήτων».

 

Πηγή https://www.makeleio.gr/

 

 

Αντώναρος για Κ.Μητσοτάκη: «Πήρε το πρώτο πλοίο για Τήνο και έχει το θράσος να κατηγορεί τους πολίτες».

«Αλόγιστα επέβαλε γενικό lockdown για έξι μήνες. Χωρίς εξαιρέσεις. Χωρίς τοπικές προσαρμογές».

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, με μια αιχμηρή του ανάρτηση στο Facebook, σχολιάζει πως με την άρση των περιοριστικών μέτρων ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του πήραν το πρώτο πλοίο της γραμμής για Τήνο.

«Μη χάσει στιγμή ο αφιλότιμος. Όχι, θα κάτσει στην Αθήνα να σκάσει» γράφει το πρώην στέλεχος της ΝΔ.

Στη συνέχεια, σημειώνει μεταξύ άλλων πως ο «ανεύθυνος πρωθυπουργός της ανεμελιάς έχει το θράσος να τα ρίχνει στους πολίτες».

«Όπως έστρωσε όμως, έτσι θα κοιμηθεί. Αλόγιστα επέβαλε γενικό lockdown για έξι μήνες. Χωρίς εξαιρέσεις. Χωρίς τοπικές προσαρμογές. [...] Ενώ η Ελλάδα εξακολουθεί να μετράει τους περισσότερους νεκρούς ανά εκατομμύριο από οιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα» γράφει.

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

6 σχόλια:

  1. Σήμερα η επέτειος της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου.
    Ούτε ο «πολύς» Νίκος Δένδιας ούτε ο Άδωνις ούτε ο Βορίδης το θυμήθηκαν...
    Ξεχείλιζαν από ουράνια τόξα και αγάπη σήμερα τα προφίλ των κυβερνητικών στελεχών, επ' αφορμή της ημέρας κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας. Την ίδια στιγμή ωστόσο, όλοι αυτοί, που εξελέγησαν πατώντας στις πατριωτικές κορώνες της «δεξιάς πτέρυγας» περί Μακεδονίας Ελληνικής και Βορειοηπειρωτών Αδελφών, ξέχασαν κάτι... Σήμερα η Ελλάδα θα έπρεπε να θυμάται την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, που υπεγράφει με το Πρωτόκολλο της Κερκύρας του 1914.
    Δυστυχώς, η «πολιτική κατευνασμού» που υπαγορεύει το ΕΛΙΑΜΕΠ, δεν αφήνει στο Μαξίμου περιθώρια για τέτοιου είδους... «προκλήσεις». Κι όμως, οι επέτειοι, κυρίως όσες αφορούν αναπόσπαστα κομμάτια του ελληνικού έθνους εκτός των ορίων του ελληνικού κράτους, αποτελούν σημαντικό διπλωματικό όπλο. Να θυμίσουμε ότι όλες οι γείτονες χώρες, με τις οποίες βρισκόμαστε σε διαρκείς αντιπαραθέσεις, κυρίως ως προς τις αλυτρωτικές τους αξιώσεις, δε χάνουν ευκαιρία να υπενθυμίζουν μέσω τέτοιων επετείων τα διάφορα παράλογα «θέλω» τους.
    Εν έτι 2021, η Ελλάδα θα έπρεπε να απαιτεί και όχι απλά να «θέλει», το σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητος της Βορείου Ηπείρου. Και η σημερινή επέτειος θα ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να το καταστήσει σαφές στους φίλους της Τουρκίας Αλβανούς, που δε χάνουν ευκαιρία να μας υπενθυμίζουν τις ανυπόστατες αξιώσεις των Τσάμηδων.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση κατευθυνόμενων βομβών GBU-31 JDAM στο Ισραήλ. Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ.
    Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ενέκρινε την πιθανή πώληση κατευθυνόμενων όπλων ακριβείας, ύψους 735 εκατομμυρίων δολαρίων, στο Ισραήλ και κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν ότι δεν αναμένεται το Κογκρέσο να αντιταχθεί στη συμφωνία, παρά τις συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.
    Τρεις βοηθοί Αμερικανών κοινοβουλευτικών είπαν ότι το Κογκρέσο ενημερώθηκε επισήμως για την πρόθεση πώλησης των όπλων αυτών στις 5 Μαΐου, όπως συνηθίζεται πριν να δοθεί η τελική έγκριση σε τέτοιες συμφωνίες.
    Την πώληση αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα Washington Post.
    Το Κογκρέσο γνώριζε για τη σχεδιαζόμενη πώληση από τον Απρίλιο και ενημερώθηκε επισήμως στις 5 Μαΐου. Με βάση την αμερικανική νομοθεσία, μετά την επίσημη ενημέρωση ξεκινά μια περίοδος 15 ημερών κατά την οποία το Κογκρέσο έχει το δικαίωμα να εναντιωθεί στην πώληση, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων για την εγκληματικότητα: ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ. «Εισροή πληθυσμών που δεν ασπάζεται την αξία της ανθρώπινης ζωής».
    Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Άννα Ζαΐρη, πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας με αφορμή τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, αναφέρθηκε στην άμεση σχέση που έχει η αύξηση της ακραίας εγκληματικότητας με την εισροή πληθυσμών στην Ελλάδα που δεν ασπάζονται την αξία της ζωής.
    Στο πάνελ της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «…η Ελλάδα είναι μια κοινωνία που είχε πολλών αιώνων παράδοση στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής. Αυτή η έξαρση που παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό, νομίζω ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εισροή πληθυσμών που δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα, δεν έχουν την ίδια εκπαίδευση δηλαδή».
    «Όταν ένα παιδί ξεκινάει τη ζωή του και συνεχώς στο σχολείο ακούει πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε τον άλλο, τα όρια της ελευθερίας να σταματούν εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου. Αυτά όλα διαπλάθουν. Και ξέρετε ότι η βάση της Πολιτείας και της Κοινωνίας της Ειρήνης βρίσκονται στην Εκπαίδευση».
    «Ειδικά ο κόσμος που ασπάζεται τις αξίες του αρχαίου πολιτισμού…βλέπετε ότι ανατρέπεται η ισορροπία και η κοινωνική ειρήνη»
    Ο δημοσιογράφος της «Αυγής» Κ. Πουλακίδας επισήμανε στην Α. Ζαΐρη ότι αυτή την περίοδο διεξάγεται ένας «πόλεμος» μεταξύ Ελλήνων στο οργανωμένο έγκλημα, με αφορμή τις παραπάνω δηλώσεις της περί αξιών «του Έλληνα».
    Η ίδια απάντησε ότι «επιβεβαιώνετε αυτό ακριβώς που σας λέω. Το βαρύ γνήσιο Ελληνικό έμβλημα εντοπίζεται σε ομάδες κοινωνικές οι οποίες δεν ενστερνίζονται τις αξίες τις οποίες ενστερνίζεται ένας υγιής νους». «Οι ηγέτες του οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ενστερνιστεί τις αξίες στις οποίες αναφέρομαι, είναι μια μικρή μερίδα του ελληνικού λαού».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεσσαλονίκη: Παράνομοι μετανάστες επιτέθηκαν με κατσαβίδι σε ανήλικο.
      Σε γκέτο εξελίσσεται η Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, από την Εγνατία ως τη Ρωμαϊκή Αγορά. Επιθέσεις εις βάρος πολιτών, αλλά και παιδιών, ναρκωτικά, πορνεία, βία και κάθε είδους παραβατικότητα, έρχονται μετά το κέντρο της Αθήνας να αλώσουν και αυτό της συμπρωτεύουσας.
      Έντονη ανησυχία προκαλούν καταγγελίες ότι στη Θεσσαλονίκη ότι στη συμβολή Αριστοτέλους και Εγνατίας, παράνομοι μετανάστες που συγκεντρώνονται στο σημείο για εμπορία και χρήση ναρκωτικών, επετέθησαν σε ανήλικους που στέκονταν στη στάση του λεωφορείου, κτυπώντας έναν δεκαεξάχρονο στο πρόσωπο και απειλώντας τον με κατσαβίδι.
      Μάλιστα, η ίδια ομάδα παρανόμων μεταναστών, επετέθη εν συνεχεία και σε συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA που αντελήφθη το περιστατικό και έσπευσε να το καλύψει.
      Αιτία της επίθεσης, σύμφωνα με τους ανήλικους, ήταν το γεγονός ότι τραβούσαν φωτογραφίες και κάποιος από τους αλλοδαπούς θεώρησε ότι φωτογραφίζουν αυτόν. Για τον ίδιο λόγο εν συνεχεία επετέθησαν και στο συνεργείο του ALPHA.
      Ο δράστης συνελήφθη από την Αστυνομία λίγο αργότερα.
      Η είδηση έρχεται στον απόηχο της πληροφορίας για την «Αθηναϊκή» μετάλλαξη του κορωνοϊού, που είναι προϊόν αυτής ακριβώς της έντονης και ανεξέλεγκτης παρουσίας παρανόμων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Μοιράζουν ελληνικές «ιθαγένειες» στους αλλοδαπούς - Υπ. Εσωτερικών: Η διαδικασία γίνεται με απόλυτη… διαφάνεια.
      Ικανοποίηση για την «απολύτως επιτυχή» εξεταστική διαδικασία, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά χθες για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ) εκφράζει το Yπουργείο Εσωτερικών, το οποίο παράλληλα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησής του επικρατούσαν φαινόμενα «ανορθολογικής αλλά και αδιαφανούς διαδικασίας πολιτογράφησης» και ότι «άφησε να υφίσταται μια διαδικασία, η οποία μετετράπη σε εστία διαφθοράς».
      Πηγές του υπουργείου ανέφεραν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσια Διοίκησης, τα τελευταία χρόνια λειτουργίας τους (αμφότεροι καταργήθηκαν το 2019 για να ιδρυθεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας) έχουν διενεργήσει σειρά ελέγχων για την νομιμότητα των αποφάσεων κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας. Από τους ελέγχους του ΣΕΔΔ διαπιστώθηκαν έξι σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς κυρίως δωροδοκίες για επίσπευση διαδικασίας πολιτογράφησης, καθώς και για παράνομη νομιμοποίηση αλλοδαπών. Στις υποθέσεις αυτές εμπλέκονταν δημόσιοι υπάλληλοι και δικηγόροι. Μετά από καταγγελίες, παρανομίες σε αποφάσεις πολιτογράφησης αλλοδαπών διαπιστώθηκαν και από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης σε μία Περιφερειακή Διεύθυνση Ιθαγένειας, ενώ στο μικροσκόπιο της ανεξάρτητης αρχής είχαν μπει και πολλοί δήμοι της χώρας.
      Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών τονίζει ότι στη διαδικασία πολιτογράφησης που εγκαινιάστηκε χθες με τις γραπτές εξετάσεις (έλαβαν μέρος 2.176 αλλοδαποί) τίθενται αντικειμενικότερα κριτήρια, προκειμένου μεταξύ άλλων «να αποφευχθούν φαινόμενα ανορθολογικής αλλά και αδιαφανούς διαδικασίας πολιτογράφησης, όπως συνέβη κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν οι θετικές εισηγήσεις απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας εκτοξεύτηκαν από 2.837 σε 10.219». Σημειώνεται ότι με το προηγούμενο σύστημα διαπιστώνονταν οι γνώσεις των αιτούντων για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό μέσω συνέντευξης.
      Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ (Αλ. Χαρίτση και Κ. Ζαχαριάδη) ότι η κυβέρνηση θέτει «δυσθεώρητα εμπόδια» για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, σημειώνει ότι «επί τεσσεράμισι χρόνια άφησε αναπάντητες 32.943 αιτήσεις πολιτογράφησης (σ.σ. από 17.224 που ήταν στα τέλη του 2014) όπως επίσης άφησε να υφίσταται μια διαδικασία, η οποία μετετράπη σε εστία διαφθοράς».
      «Με το νέο σύστημα πολιτογράφησης μπαίνει οριστικά τέλος σε τέτοιου είδους φαινόμενα διαφθοράς και θωρακίζεται στο ακέραιο η διαδικασία απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας», επισημαίνει το Υπουργείο Εσωτερικών.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Ζάεφ: Έκκληση στη …Βουλγαρία να επιτρέψει την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Την Ελλάδα την έχει σίγουρη.
    O πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ διεμήνυσε προς τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ και την προσωρινή βουλγαρική κυβέρνηση «να επιδείξουν ευρωπαϊκό μεγαλείο απέναντι σε έναν από τους πρώτους γείτονες τους» και να δώσουν την ευκαιρία στη χώρα να συνεχίσει την ενταξιακή της πορεία προς την ΕΕ.
    Ο Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση της χώρας του “NTV”, υπενθύμισε και την ομόφωνη, από τον Μάρτιο του 2020, απόφαση των 27 χωρών-μελών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Βουλγαρίας, ότι τα Σκόπια πληρούν τα κριτήρια και μπορούν να ξεκινήσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
    «Να συνεχίζουμε να χτίζουμε φιλίες, είναι σημαντικό τι είδους ιστορία γράφουμε τώρα, οι νέοι μας θέλουν να ανοίξουν τις πόρτες και τις ευκαιρίες συνεργασίας, και να μην κολλήσουμε στο παρελθόν» πρόσθεσε ο Ζάεφ, απευθυνόμενος προς τη Βουλγαρία.
    Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ανέφερε ακόμη ότι κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα, γνωστοποίησε προς όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τις ευρωπαϊκές χώρες ότι, τα Σκόπια δεν αποδέχονται καμία διαπραγμάτευση για τα ζητήματα εθνικής ταυτότητας και γλώσσας της.
    «Τα ζητήματα της ταυτότητας και της γλώσσας δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο λαός της χώρας μας είναι ότι η Ευρώπη μας οφείλει κάτι. Εμείς εκπληρώσαμε όλους τους όρους. Η Βόρεια Μακεδονία είναι η χώρα που περιμένει περισσότερο απ΄όλες τις άλλες για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της. Περιμένουμε για μακρό χρονικό διάστημα, 16 χρόνια» ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.
    Μόλις πριν μερικές ημέρες, ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Σβέτλαν Στόεφ απέρριψε κάθε ενδεχόμενο άρσης του βέτο της χώρας στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα Σκόπια.
    Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Βουλγαρία εμπόδισε την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη μικρότερη γειτονική της χώρα λόγω διαφωνιών για την ιστορία και τη γλώσσα.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...