ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

18 Μαΐου 2021

ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.

 

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η Ολλανδία εξάγει περισσότερο ελαιόλαδο από την Ελλάδα στο Ην. Βασίλειο. ΟΥΤΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ.

 

Η ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

 

 

 Ο  σημερινός   ισραηλινός  πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου  υπηρέτησε στα Ισραηλινά ΟΥΚ,  πολέμησε  στους  πολέμους  του  Ισραήλ  και μετά σπούδασε στο ΜΙΤ της Μασαχουσέτης. Ο αδελφός του Ιντο Νετανιάχου  υπηρέτησε  επίσης στα Ισραηλινά ΟΥΚ,  και  μετά  σπούδασε  γιατρός ακτινολόγος. Ο άλλος  αδελφός,  ο  Ιωνάθαν Νετανιάχου,  και αυτός στις ειδικές δυνάμεις,  έπεσε  ηρωϊκά  στην επιχείρηση του Έντεμπε. 



Το  Ισραήλ,  στα  70 χρόνια  της  ύπαρξής  του, λειτουργεί  σαν  ένας  σκληρός και  αποτελεσματικός  στρατιωτικός  μηχανισμός.
Σε  όλα  αυτά  τα  χρόνια  το  Ισραήλ  διοικήθηκε  από  πρωθυπουργούς  και  υπουργούς,  οι  οποίοι  ήταν  όλοι  σχεδόν  στρατιωτικοί.  Πολλοί  απ’  αυτούς  μάλιστα  υπηρέτησαν στις  ειδικές  μονάδες  και  είχαν  μάχιμη  πολεμική  εμπειρία.  Οι  πολιτικοί  του  Ισραήλ  απέδειξαν  την  αξία  τους,  την  ικανότητά  τους  και  την  φιλοπατρία  τους  πρώτα  στις  πολεμικές  επιχειρήσεις   και  μετά  στο  πολιτικό  πεδίο.  Το  Ισραήλ  δεν  καταδιώκει,  δεν  καταστρέφει,  ούτε  συνταξιοδοτεί  ατιμωτικά  τους  στρατιωτικούς  του,  όπως  γίνεται  στην  Ελλάδα.  Στο  Ισραήλ  δεν  υπάρχουν  μεσαιωνικού  τύπου  μαφιόζικες  πολιτικές  οικογένειες,  όπως  στην  Ελλάδα,  για  να  βγάζουν  διεφθαρμένα ανίκανα  νεαρά  πρακτοράκια  ξένων πρεσβειών  με  μηδενική  στρατιωτική  υπηρεσία.
 
 
 
Στο  Ισραήλ  δεν  υπάρχουν  οικογένειες  κοτζαμπάσηδων  που  θεωρούν  όλα  τα  άλλα  παιδιά  κατώτερα  αναλώσιμα  σκουπίδια.  Στο   Ισραήλ  δεν  υπάρχουν  φέουδα  τύπου  Μητσοτακιστάν,  Καραμανληστάν,  Παπανδρεϊστάν  κλπ.  που  κρατούν  τα  ηνία  της  εξουσίας  μέσω  του  ξένου  παράγοντα  και  της  διεφθαρμένης  κομματοκρατίας.


OI ΨΟΦΟΔΕΕΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ. ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ». ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ: "Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΣΤΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ, ΣΤΑ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ, ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ. ΤΙ ΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΒΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΚΤΙΣΜΑΤΑ;"



Κάνετε  μία  σύγκριση  με  τους  έλληνες  πολιτικούς.
Στο  Ισραήλ  για  να  γίνεις  αναγνωρισμένος  πολιτικός  πρέπει  να  έχεις  μάχιμη  πολεμική  εμπειρία,  ενώ  τα  παιδιά  των  ελλήνων  πολιτικών  μαφιόζων  που  κατέστρεψαν  την  πατρίδα  μας,  υπηρέτησαν  στον  στρατό  (αν  υπηρέτησαν)  σαν  πολιτικό  προσωπικό  και  μετά  σπούδασαν  στο  Χάρβαρντ  πολιτικές  επιστήμες  για  να  μας  καβαλικέψουν  και  να  μας  ξεζουμίζουν  εσαεί.


Στο Ισραήλ,  οι  νέοι  στρατεύονται  στα 18,  χωρίς αναβολές  (με  τριετή  στρατιωτική θητεία),  και μετά  αρχίζουν  τις  σπουδές  τους.  Δεν  υπάρχουν  εκεί  συνεχείς αναβολές,  ούτε  ισόβιοι  φοιτητές  τύπου  Τσίπρα. Στα  ισραηλινά  πανεπιστήμια  σπουδάζεις  (μετά  την στρατιωτική  θητεία)  και  στις σπουδές  δεν δέρνεις  τους  καθηγητές,  δεν πετάς μολότωφ  και  δεν κάνεις καταλήψεις.  Δεν υπάρχουν αναρχικοί  που να  καίνε ισραηλινές  σημαίες  στους  δρόμους  και  στα σχολεία. Η  πνευματική  και  θρησκευτική  ιντελιγκέντσια  δεν  κρατάει  τον λαό  σε  καθεστώς  πνευματικής  αδράνειας.





 ΟΙ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ.  

ΟΛΟΙ  ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ  ΚΑΙ  ΠΡΩΗΝ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ.  ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΑΤΡΙΔΑ  ΤΟΥΣ  ΣΤΗΝ  ΠΡΩΤΗ  ΓΡΑΜΜΗ.

ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ;





 Ο  ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ  ΚΑΙ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ  ΔΑΥΙΔ  ΜΠΕΝ  ΓΚΟΥΡΙΟΝ   (1886 - 1973) ήταν  ο  ιδρυτής και ο πρώτος πρωθυπουργός του Ισραήλ.

ΕΜΑΘΕ  ΑΡΧΑΙΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΔΙΑΒΑΣΕΙ  ΠΛΑΤΩΝΑ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ.

Πόσοι  "έλληνες"  πρωθυπουργοί  γνωρίζουν  αρχαία  Ελληνικά;


Ο  Δαυίδ Μπεν-Γκουριόν κατατάχθηκε στην Εβραϊκή λεγεώνα του αγγλικού στρατού και πολέμησε για την απελευθέρωσή της Παλαιστίνης από τους Τούρκους.
Ο Μπεν-Γκουριόν συνέχισε να είναι παρών στην πολιτική ζωή του Ισραήλ ως το 1970, όταν παραιτήθηκε από τη Βουλή, το Κνεσέτ, και αποσύρθηκε σε ένα κιμπούτς για να ασχοληθεί με τη συγγραφή των απομνημονευμάτων του. 

Για την προσωπικότητα του Μπεν-Γκουριόν ο συμπατριώτης του συγγραφέα Άμος Οζ έχει γράψει τα ακόλουθα: 
"Κατά τα πλέον δραματικά χρόνια της ηγετικής του πορείας ο Μπεν-Γκουριόν κατάπινε φιλοσοφικά βιβλία, έγραφε σχόλια στη Βίβλο, ερωτοτροπούσε με τον βουδισμό, έμαθε ακόμη και αρχαία ελληνικά για να διαβάσει Πλάτωνα στο πρωτότυπο. 
Είχε ακόρεστη περιέργεια για τις φυσικές επιστήμες (αλλά δεν συμπαθούσε τη λογοτεχνία ούτε τις τέχνες)".





Ο  ΝΑΥΑΡΧΟΣ  ΚΑΙ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ  ΣΙΜΟΝ  ΠΕΡΕΣ  (1923 –  2016). 
Είναι   ο  δημιουργός  της  ατομικής  βόμβας  του  Ισραήλ.

Το 2007 εξελέγη Πρόεδρος του Ισραήλ και υπηρέτησε στο αξίωμα αυτό ως τις 24 Ιουλίου 2014. Εξελέγη μέλος της Κνεσέτ το 1959 και υπηρέτησε αδιάλειπτα μέχρι την εκλογή του στην προεδρία το 2007, με ελάχιστη διακοπή το 2006. Τον Νοέμβριο του 2008 τιμήθηκε με τον τίτλο του επίτιμου Ιππότη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄. Ενώ εργαζόταν στα «κιμπούτζ», αναμίχθηκε με τα πολιτικά και το 1947 προσχώρησε στην  φανατική  εθνικιστική  στρατιωτική  οργάνωση  Χαγκάνα που διηύθυνε ο Δαυίδ Μπεν Γκουριόν.
Τον Μάιο του 1948, μόλις ανακηρύχθηκε η ίδρυση του Ισραήλ, στα προηγούμενα εδάφη της Παλαιστίνης, ο πρωθυπουργός Μπεν Γκουριόν, ιδρυτής του κόμματος Καντίμα, διόρισε τον μόλις 25 ετών Σιμόν Πέρες αρχηγό (ναύαρχο) του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού. Το 1952 διορίστηκε αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια Γενικός Διευθυντής (1953-1959) και αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας (1959-1965). Εκείνη ακριβώς την περίοδο το Ισραήλ ξεκίνησε το μεγαλεπήβολο έργο της βιομηχανικής παραγωγής όπλων, εγκαινιάζοντας, με τη συμβολή  των ΗΠΑ, και το πρόγραμμα πυρηνικών ερευνών. Την ίδια περίοδο ο Πέρες ξεκίνησε και μια σειρά επαφών συνάπτοντας στρατιωτικές συμμαχίες με άλλες χώρες, σημαντικότερη των οποίων ήταν με τη Γαλλία.






 
 Ο  ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ    ΚΑΙ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ  ΜΕΝΑΧΕΜ  ΜΠΕΓΚΙΝ (1913 - 1992) ήταν Ισραηλινός πολιτικός, ιδρυτής του Λικούντ και πρωθυπουργός του Ισραήλ. Πριν από τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, ήταν ο ηγέτης της φανατικής  εθνικιστικής  σιωνιστικής μαχητικής ομάδας Ιργκούν, η οποία αποσχίστηκε από τη μεγαλύτερη εβραϊκή παραστρατιωτική οργάνωση Χαγκανά. 

Εξελέγη στην πρώτη Κνεσέτ ως επικεφαλής του κόμματος Χερούτ, το οποίο ίδρυσε. Το 1977 έγινε πρωθυπουργός και το 1979 υπέγραψε τη Συνθήκη Ειρήνης Αιγύπτου-Ισραήλ, για την οποία αυτός και ο Ανουάρ Σαντάτ μοιράστηκαν το Νόμπελ Ειρήνης. Έμεινε στην πολιτική μέχρι τον Οκτώβριο του 1983, οπότε παραιτήθηκε.









 Ο  ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ   ΚΑΙ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ  ΑΡΙΗΛ  ΣΑΡΟΝ  (1928 - 2014) ήταν Ισραηλινός πολιτικός και πρώην στρατηγός, που χρημάτισε 11ος Πρωθυπουργός του Ισραήλ. Υπήρξε διοικητής στον ισραηλινό στρατό (Τζαχάλ) από τη σύστασή του το 1948. 


Συμμετείχε πολεμώντας  ενεργά  στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας του 1948, τη σφαγή στην Κίμπια το 1953, στον πόλεμο του Σουέζ το 1956, τον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967 και τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973.  Μετά τη συνταξιοδότησή του από το στρατό, εντάχθηκε στο ακροδεξιό κόμμα Λικούντ, υπηρετώντας σε αρκετά υπουργικά πόστα στις κυβερνήσεις του κόμματος τις περιόδους 1977-1992 και 1996-1999. Κατά την περίοδο του Πολέμου του Λιβάνου του 1982, από την θέση του υπουργού Άμυνας της Κυβέρνησης Μπεγκίν, διέταξε την προώθηση του Ισραηλινού Στρατού μέχρι την Βηρυτό, ενώ κατηγορήθηκε επίσημα, με βάση την έκθεση της Επιτροπής Kahan, ως «προσωπικά υπεύθυνος» για τα γεγονότα της Σφαγής της Σάμπρα και της Σατίλα.
Το 2000, έγινε αρχηγός του Λικούντ, υπηρετώντας ως Πρωθυπουργός του Ισραήλ από το 2001 έως τις αρχές Ιανουαρίου του 2006, όταν και υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία, η οποία τον άφησε σε κωματώδη κατάσταση μέχρι τον θάνατό του, στις 11 Ιανουαρίου 2014.







  
Ο  ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ  ΚΑΙ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΤΟΥ   ΙΣΡΑΗΛ  ΓΙΤΖΑΚ  ΡΑΜΠΙΝ  (1922 -  1995) ήταν Ισραηλινός πολιτικός και στρατηγός
 Διετέλεσε πρωθυπουργός του Ισραήλ από το 1974 έως το 1977 και από το 1992 έως τη δολοφονία του. Το 1994 μοιράστηκε το Νόμπελ Ειρήνης με τους Σιμόν Πέρες και Γιάσερ Αραφάτ. Δολοφόνος του ήταν ο Γιγκάλ Αμίρ, ο οποίος ήταν αντίθετος στις συμφωνίες του Όσλο που είχε υπογράψει ο Ράμπιν. Ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός του Ισραήλ που γεννήθηκε στο εσωτερικό του, ο μοναδικός που δολοφονήθηκε και ο δεύτερος που απεβίωσε κατά τη διάρκεια της θητείας του μετά τον Λεβί Εσκόλ.
Σε ηλικία 18 ετών μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε μέλος του κόμματος «Εργάτες της Σιόν» (Poale Zion). Το 1917 επέστρεψε στην Παλαιστίνη μαζί με μία ομάδα εθελοντών της Εβραϊκής Λεγεώνας. Κατά τη διάρκεια του Αραβοϊσραηλινού πολέμου του 1948 παντρεύτηκε τη Λέα Ράμπιν με την οποία απέκτησε 2 παιδιά. Δεν ήταν θρησκευόμενος.

Μετά την αποστράτευσή του από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, το 1968 διορίστηκε πρέσβης του Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και παρέμεινε για 5 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της θητείας του οι Ηνωμένες Πολιτείες αναδείχτηκαν ο σημαντικότερος προμηθευτής οπλικών συστημάτων του Ισραήλ. Στις εκλογές του 1973 εκλέχτηκε μέλος της Κνέσετ και διορίστηκε υπουργός εργασίας από την πρωθυπουργό Γκόλντα Μέιρ.




 


 

Ο  ΛΟΧΑΓΟΣ  ΤΩΝ  ΕΙΔΙΚΩΝ  ΔΥΝΑΜΕΩΝ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ  ΚΑΙ   ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ  ΒΕΝΙΑΜΙΝ  ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ (1949) είναι Ισραηλινός πολιτικός και πρωθυπουργός από το 2009. 




Είναι αρχηγός του συντηρητικού κόμματος Λικούντ και προηγουμένως υπηρέτησε στην πρωθυπουργία του κράτους από τον Ιούνιο του 1996 ως τον Ιούλιο του 1999. Είναι ο πρώτος και μοναδικός πρωθυπουργός του Ισραήλ (μέχρι στιγμής) ο οποίος γεννήθηκε μετά την ίδρυση του κράτους το 1948. Ως το 2005, οπότε και παραιτήθηκε, χρημάτισε υπουργός Οικονομικών. Έγινε ξανά πρόεδρος του Λικούντ στις 20 Δεκεμβρίου του 2005. Τον Αύγουστο του 2007 επανεξελέγη στην ηγεσία του κόμματος στο συνέδριο.  Συμπεριελήφθη στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012.
Από το 1967 ως το 1972 υπηρέτησε ως λοχαγός του ισραηλινού στρατού. Απέκτησε πτυχίο στην αρχιτεκτονική από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέτης το 1975 και πτυχίο από το MIT Sloan School of Management το 1977. Εν συνεχεία σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Χάρβαρντ και στο MIT. Έπειτα εργάστηκε ως σύμβουλος στη Βοστόνη και τελικά επέστρεψε στο Ισραήλ.
Το 1982 διορίστηκε αναπληρωτής πρόεδρος της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον και στη συνέχεια έγινε πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, από το 1984 ως το 1988. 
Στις 21 Οκτωβρίου του 2015 Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου, μιλώντας στο Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο, τόνισε πως ο Αδόλφος Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους αλλά να τους απελάσει και πως την ιδέα του Ολοκαυτώματος του την έδωσε ο μουφτής της Ιερουσαλήμ Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν Αλ-Χουσεϊνί. Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας σχολιάζοντας τη δήλωση αυτή τόνισε πως η ευθύνη του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βαραίνει τη Γερμανία και δεν υπάρχει λόγος αυτό να αλλάξει.


Αυτοί  είναι  οι  πρωθυπουργοί  του  Ισραήλ.  Όλοι  πολεμιστές  στην  πρώτη  γραμμή  του  μετώπου.  Μπαρουτοκαπνισμένοι  στρατιώτες.

Οι  έλληνες  "πολιτικοί"  χέστηδες  κλεφταράδες,  που  κατέκλεψαν,  καταχρέωσαν  και  χρεωκόπησαν  την  πατρίδα  μας  και  είναι  πάντα  έτοιμοι να  το  σκάσουν  με το ελικόπτερο.





Η  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ,  Η ΠΛΗΓΗ  ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.  

ΕΑΝ  ΔΕΝ  ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ  ΔΕΝ  ΕΧΕΙ  ΜΕΛΛΟΝ  ΑΥΤΟΣ  Ο  ΤΟΠΟΣ.



ΓΙΑ  ΝΑ  ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ  Ζ.Π.:  Στο  ελληνικό  σύνταγμα  πρέπει  να  προστεθεί  το  εξής  άρθρο:  "άτομο που  επιθυμεί  να  καταλάβει  δημόσιο  αξίωμα,  δεν  πρέπει  τα  προηγούμενα  100  χρόνια  να  έχει  στενό  συγγενή,   που  κατέλαβε  οποιοδήποτε  δημόσιο  αξίωμα  στο  ελληνικό  κράτος". 



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Στην Κοζάνη λαθρομετανάστες νέγροι από την Σομαλία, πιθανόν πράκτορες του Ερντογάν, μεθυσμένοι, πέταξαν πέτρες σε διερχόμενο ΙΧ.
    Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Αιανή Κοζάνης, όταν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Σομαλίας που μένουν στη δομή «φιλοξενίας» της περιοχής, πιθανότατα υπό την επήρεια αλκοόλ, πέταξαν μεγάλες πέτρες κατά διερχόμενου αυτοκίνητου, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια του οχήματος.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα θραύσματα δεν τραυματίστηκε ο οδηγός του ΙΧ.
    Ο ένας εκ των δυο αλλοδαπών, αμέσως μετά, ξάπλωσε στο οδόστρωμα, ενώ ο δεύτερος απομακρύνθηκε από το σημείο.
    Φυσικά, επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, με κατοίκους της Αιανής να βγαίνουν για να δουν τι ακριβώς συνέβη και την Αστυνομία, που έφτασε σε λίγα λεπτά από την Κοζάνη, να συλλαμβάνει άμεσα τον έναν εκ των δυο δραστών, ενώ αναζητεί τον δεύτερο.
    Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρχε κάποιο προηγούμενο ανάμεσα στον οδηγό του ΙΧ και τους εν λόγω αλλοδαπούς.
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΟΥΝ;
    Τόσο κόπο έκανε ο Σόρος και ο Κούλης για να τους φέρουν και θα τους στείλουμε πάλι πίσω; Ποιο εύκολο είναι να διώξει ο Κούλης εμάς παρά αυτούς.
    Άλλωστε το έχει δηλώσει επανειλημμένα με την μεγαλύτερη επισημότητα: «θα πολεμήσω τον νατιβισμό και θα εντάξω όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες στην κοινωνία, θα τους μπολιάσω με γρήγορη απόδοση ιθαγένειας». Θα σας αντικαταστήσω οριστικά βρωμοέλληνες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσαβούσογλου: «Την Αγιά Σοφιά την κατακτήσαμε και μας ανήκει».
    Η Αγιά Σοφιά κατακτήθηκε και ανήκει στην Τουρκία, δήλωσε προκλητικότατα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πριν από λίγο αναφερόμενος στο Στολίδι της Ορθοδοξίας.
    Η Αγιά Σοφιά «είναι περιουσία της τουρκικής δημοκρατίας» δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε μια άκρως προκλητική τοποθέτηση που είχε σκοπό να θίξει το συλλογικό θυμικό των Ελλήνων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Οθωμανική Κρήτη»: Έτσι διαφήμιζε αυστραλιανό τουριστικό πρακτορείο τις διακοπές στην Κρήτη.
      Αυστραλιανό τουριστικό πρακτορείο καλούσε μέχρι πριν από λίγες ώρες τους πελάτες του να απολαύσουν φέτος το καλοκαίρι τις διακοπές τους στην…Ottoman Crete (Οθωμανική Κρήτη) όλως τυχαίως σε μια περίοδο που η Τουρκία δείχνει αποφασισμένη να κάνει γεωτρήσεις... στην Κρήτη!
      Ανοικτά στοχοποιούν πλέον οι Τούρκοι την Κρήτη. Όσο παράλογο και αν ακούγεται αυτό το περιστατικό εντάσσεται στην τουρκική μηχανή προπαγάνδας.
      Το επικίνδυνο όμως είναι πως δεν πρόκειται για απλή προπαγάνδα, αλλά για το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» που θέτει σε εφαρμογή η Άγκυρα και ουδείς, στην Ελλάδα έχει αντιληφθεί την επικινδυνότητα του.
      Το πρακτορείο στις ειδικές φόρμες, που βρίσκονταν αναρτημένες στην διαδικτυακή του σελίδα Rome2rio, καλούσε τους επισκέπτες να περιηγηθούν στις σελίδες της Ottoman Crete για να πάρουν όποια πληροφορία θέλουν.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΛΩΡΟΥ. Νομίζω ότι ενοχλήθηκε και ο Κούλης, η Δώρα και ο Δένδιας. Για τον ΠΡΟΔΟΤΗ δεν το συζητάμε…
      Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ προχώρησε στις εξής αντρίκιες δηλώσεις:
      Οι δεσμοί αυτών που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στην ιδέα που λέγεται ‘’Ειδικές Δυνάμεις’’ είναι ακατάλυτοι και δεν διαρρηγνύονται ποτέ. Είμαστε απόγονοι ευκλεών και γενναίων πολεμιστών. Η λαμπρή μας ηρωική παράδοση, θα πρέπει να συνεχιστεί. Ιδιαίτερα αυτήν την εποχή, που τα σύννεφα στη γειτονιά μας ολοένα πυκνώνουν και η γεωπολιτική σκακιέρα έχει πάρει φωτιά, πορευόμαστε με ακαταγώνιστη βούληση, εμπνεόμενοι από το παράδειγμά τους και την ύστατη θυσία των ηρώων μας, έτοιμοι να συντρίψουμε οποιονδήποτε επιβουλέα που θα κάνει το μοιραίο λάθος να μας υποτιμήσει.”
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Η Σικελία δεν κείται μακράν.
    ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ ΑΜΥΡΑΣ

    Αξίζει να γραφτούν ακαδημαϊκές μελέτες και φοιτητικές εργασίες με θέμα την εγκατάλειψη της κατεχομένης Magna Graecia.
    Πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες και τα αίτια για την καταστροφή που υπέστη ο Ελληνισμός της Σικελίας και του Νότου.
    Για ποιούς λόγους εγκαταλείφθηκαν οι αδελφοί μας και σφαγιάστηκαν από τους Ιταλούς εθνικιστές του Garibaldi.
    Απ' ό,τι φαίνεται, κατά την συνήθη πρακτική του ρωμέϊκου πολιτικού κατεστημένου, "η Σικελία κείται μακράν".
    Για τους Έλληνες δεν κείται μακράν.

    Μία δική μας ερμηνεία για την καταστροφή, αλλά όχι τελεσίδικη, είναι ότι κατά την διάρκεια της επεκτάσεώς του, το ρωμέϊκο κρατίδιο δεν θεώρησε την γιγάντωση του ιταλικού κράτους ως εχθρική ενέργεια, αλλά ως συμβαδίζουσα με τις δικές του φιλελεύθερες, δημοκρατικές, και ευρωπαϊκές αντιλήψεις.
    Σαν να λέμε ότι η επέκταση του βουλγαρικού κράτους εις βάρος του Ελληνισμού της Θράκης και της Μακεδονίας, συμβαδίζει με τα Ελληνικά συμφέροντα. Και όμως αυτή ήταν η στάση του ρωμέϊκου ψευδοκράτους.
    Τα τελευταία 200 χρόνια αντιμετώπισε τρία κρατικά ανταγωνιστικά μέτωπα. Ηττήθηκε και στα τρία.
    Στο ένα μέτωπο, στο νοτιο-δυτικό της Ιταλίας, αδιαφόρησε τελείως, έχασε εδάφη και πληθυσμούς αμαχητί.
    Στο βόρειο μέτωπο των σλαβικών κρατών, έδωσε μάχες στους βαλκανικούς πολέμους, είχε μερικές επιτυχίες, αλλά έχασε ολόκληρη την Βόρειο Θράκη και την Βόρειο Μακεδονία.
    Στο ανατολικό μέτωπο εναντίον της Τουρκίας, ηττήθη κατά κράτος. Έχασε όλη την Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη.
    Το χειρότερο όλων είναι ότι το ρωμέικο ψευδοκράτος διέγραψε δια παντός αυτά τα εδάφη και αυτούς τους πληθυσμούς, αυτοπροσδιοριζόμενο ως αντισυμβαλλόμενο μέρος στις υπογραφείσες διεθνείς συνθήκες για λογαριασμό του Ελληνισμού.
    Η πρώτη αναθεωρητική διπλωματική πράξη των Ελλήνων είναι το να μην αναγνωρίζουν τις υπογραφές που έβαλε το ρωμέϊκο ψευδοκράτος σε αυτές τις κατάπτυστες συνθήκες.
    Δεν αναγνωρίζουμε ούτε τις συνοριακές, ούτε τις πληθυσμιακές διευθετήσεις που συνομολόγησαν οι ρωμιοί για λογαριασμό των Ελλήνων.
    Καθημερινώς αγωνιζόμαστε για να οικοδομήσουμε το δικό μας κράτος και το δικό μας έθνος. Εκατομμύρια Ελλήνων έχουν γενοκτονηθεί και διαγραφεί από τα ιστορικά αρχεία εξ αιτίας του μισελληνικού ρωμέϊκού ψευδοκράτους.
    Εμείς δεν θα διαγράψουμε τους πληθυσμούς και τα εδάφη της Magna Graecia. H Σικελία δεν κείται μακράν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρειαζόμαστε άμεσα μία Ελληνική αναθεωρητική ιστοριογραφική σχολή για το ανοικτό Νότιο Ζήτημα του Risorgimento. Α.
      ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ ΑΜΥΡΑΣ

      Ο αριστερός ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης στο βιβλίο του "Μικρά Ασία - ένας οδυνηρός μετασχηματισμός 1908-1923", αναφέρεται στις ιστοριογραφικές μάχες που εδόθησαν τον 20ο χριστιανικό αιώνα στην Ελλάδα, προκειμένου να αναγνωριστεί η Ποντιακή Γενοκτονία.

      Εν ολίγοις ο κ. Αγτζίδης γράφει ότι μόλις στην δεκαετία του 1980 άρχισε να αλλάζει στάση το πολιτικό κατεστημένο και να βλέπει θετικώς το ζήτημα της αναγνωρίσεως. Χρειάστηκε να φτάσουμε στην δεκαετία του 1990, όπου το διεθνές περιβάλλον περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων έδωσε περαιτέρω ώθηση, και είχε ως αποτέλεσμα την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας.

      Εδώ ξεκινά το δικό μου σχόλιο.

      Οι ιστοριογραφικές μάχες αποτελούν προάγγελο πολιτικών εξελίξεων. Μπορεί για δεκαετίες ή αιώνες να διεξάγωνται σκληρές μάχες επί χάρτου, αλλά μία μέρα όταν τα ανταγωνιστικά αφηγήματα αιχμαλωτίσουν τις πολιτικές συνειδήσεις, τότε επίκεινται σοβαρές αλλαγές συνόρων.

      Στα νοτιοδυτικά δημογραφικά και πολιτισμικά του Ελληνισμού, εδώ και 150 χρόνια διεξάγεται μία φοβερή αναθεωρητική μάχη στο πεδίο της ιστοριογραφίας. Οι αναθεωρητικοί συγγραφείς του Ιταλικού Risorgimento (Ιταλική ενοποίηση), προσπαθούν να καταδείξουν ότι επρόκειτο για εισβολή,κατάκτηση, και αποικιοποίηση του Νότου.

      Ότι δεν επρόκειτο για διαδικασία ανοικοδομήσεως έθνους (nation-building), αλλά για καταστροφή των νοτίων πληθυσμών της Ιταλικής χερσονήσου.

      Όπως και στο ζήτημα της Ποντιακής Γενοκτονίας, όπου μέχρι το 1980 δεν αμφισβητείτο το Κεμαλικό αφήγημα από την επίσημη ελληνόφωνη ιστοριογραφία, έτσι και στο Νότιο Ζήτημα(Southern Question), δεν αμφισβητείται το κυρίαρχο αφήγημα του Giuseppe Garibaldi και των "ενωτικών".

      Θα έπρεπε να υπάρχει μία ολόκληρη σχολή ιστοριογραφίας στην Ελλάδα η οποία να αναθεωρήσει όλο το αφήγημα του Risorgimento, και να καταδείξει τον όλεθρο και την καταστροφή που επέφερε η κατάκτηση του Νότου από τον Βορρά.

      Θα έπρεπε να εκδίδωνται βιβλία, να υπάρχουν δεξαμενές σκέψεως στην Ελλάδα, να γίνωνται τακτικές διαλέξεις, προκειμένου να απο-ιταλοποιηθεί ιστοριογραφικώς η Σικελία και η κατεχομένη Μεγάλη Ελλάδα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

    2. Χρειαζόμαστε άμεσα μία Ελληνική αναθεωρητική ιστοριογραφική σχολή για το ανοικτό Νότιο Ζήτημα του Risorgimento. Β.
      ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ ΑΜΥΡΑΣ
      Αντ' αυτού, ένα σωρό ελληνόφωνοι "πατριώτες", "εθνικιστές", ευρωπαϊστές κλπ, υμνούν τους Ιταλούς ακροδεξιούς, φασίστες, εθνικιστές, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες εις βάρος του Ελληνισμού.
      Δεν τολμούν να πράξουν το ίδιο με τους Κεμαλιστές σήμερα, αλλά μέχρι το 1980, η αδιαφορία όλων των παρατάξεων από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά, είχε ως αποτέλεσμα να θαφτεί το Ποντιακό ζήτημα, το οποίο παραμένει ανοικτό για όσους είναι Έλληνες.

      Οι Ιταλοί εθνικιστές δεν πρόκειται να συμφωνήσουν στην απόσχιση της Σικελίας και της Μεγάλης Ελλάδος από το ιταλικό κράτος. Όπως και οι Κεμαλιστές δεν πρόκειται να συμφωνήσουν στην απόσχιση της Ιωνίας από το τουρκικό κράτος.

      Αλλά η Μικρά Ασία πρέπει να απελευθερωθεί. Το ίδιο και η Μεγάλη Ελλάδα (Magna Graecia). Για να επιτευχθεί ο στρατηγικός στόχος, μεταξύ άλλων, πρέπει να διεξαχθούν άπειρες καθημερινές ιστοριογραφικές μάχες, σε όλα τα μμε, στις οποίες η Ελληνική αναθεωρητική σχολή πρέπει να νικήσει, με κάθε μέσον.

      Η Κεμαλική ιστοριογραφική σχολή προσπάθησε να επιβάλλει διεθνώς το αφήγημα ότι στην Μικρά Ασία υπήρχαν ανέκαθεν αρχαία τουρκικά φύλα, για να συγκαλύψει την γενοκτονία των γηγενών πληθυσμών.

      Η ιστοριογραφική σχολή του Risorgimento προσπάθησε να επιβάλλει διεθνώς την δήθεν ενότητα και την δήθεν ομοιογένεια της Ιταλικής χερσονήσου για να συγκαλύψει την εισβολή και κατάκτηση των γηγενών πληθυσμών του Νότου και της Μεγάλης Ελλάδος.

      Πρόκειται για πεδία μαχών στα οποία απουσιάζουμε ως Έλληνες. Τις περισσότερες μάχες σε αυτά τα πεδία τις έχουν δώσει Τούρκοι αντικεμαλιστές ιστορικοί, και ιταλόφωνοι διανοούμενοι.

      Στην Ελλάδα τις τελευταίες 2-3 δεκατίες δόθηκαν κάποιες ιστοριογραφικές μάχες από ελληνόφωνους ιστορικούς για το Ποντιακό ζήτημα, αλλά μέχρι στιγμής απουσιάζει η στρατευμένη Ελληνική διανόηση, η οποία θα θέσει το Νότιο Ζήτημα της Ιταλικής χερσονήσου στην ημερήσια διάταξη.

      Ο ιστοριογραφικός αναθεωρητισμός του Risorgimento μας αφορά όλους. Από την έκβαση της ιστοριογραφικής μάχης, θα κριθεί αν το ζήτημα της κατεχομένης Μεγάλης Ελλάδος, παραμένει ανοικτό για το Ελληνικό Έθνος.

      Αν ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα, τότε η συγγραφή της Ιστορίας είναι η συνέχεια του πολέμου με άλλα μέσα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Μπάϊντεν, ο αντίπαλος του Τραμπ: «Ναι, είμαι σιωνιστής».
    Σε ομιλία που εκφώνησε στο Παγκόσμιο Σιωνιστικό Συνέδριο στην Νέα Υόρκη, όταν του απονεμήθηκε το βραβείο «Τέοντορ Χερτσλ», ιδρυτή του σιωνισμού), ενόψει των εκλογών του φθινοπώρου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώην ιδρυτής των "Antifa" στην Αυστραλία: "Ο Soros μας χρηματοδοτούσε"
      ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

      Στις 25 Οκτωβρίου 2017 το news.com.au, μια από τις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες στην Αυστραλία, είχε παρουσιάσει συνέντευξη του Shayne Hunter, ο οποίος ισχυριζόταν ότι υπήρξε ο ιδρυτής του κινήματος Antifa στην Αυστραλία, το οποίο είχε εγκατελείψει, θεωρώντας το "πιο επικίνδυνο από το ISIS" και καταγγέλοντας ότι ο Σόρος το χρηματοδοτούσε "για να ξεκινήσουν εμφύλιους πολέμους σε κάθε χώρα". [Δεν βρήκα κάποιον να τον εκθέτει ως ψεύτη (ή την είδηση ως "hoax"). Το μόνο που βρήκα είναι ότι σήμερα ο Shayne εργάζεται ως κωμικός (stand up comedy). Εδώ μια συνέντευξή του από το 2018].

      Παρακάτω τα κυριότερα σημεία της:


      Αυτός είναι ο Shayne Hunter, ο ιδρυτής της Antifa Australia, που λέει ότι έφυγε από τη ριζοσπαστική αριστερή ομάδα μετά από 4 χρόνια, αφού συνειδητοποίησε ότι «ο Soros μας χρησιμοποιούσε για να ξεκινήσουμε εμφύλιους πολέμους σε κάθε χώρα του κόσμου».

      Σε μια συνέντευξη στο News.com.au, ο Shayne περιγράφει την εμπειρία του:

      «Έγινα ριζοσπαστικός στο Σίδνεϊ. Αρχικά ανησυχούσα για τη δυτική παρέμβαση στη Συρία. Οι ριζοσπαστικοί αριστεροί κυριάρχησαν στις διαμαρτυρίες και άρχισα να συνδέομαι περισσότερο μαζί τους. Οι λεγόμενοι «κανονικοί» φίλοι μου έφυγαν. Μαζευόμασταν σε μια αναρχική βιβλιοθήκη στο Σίδνεϊ. Ήταν σαν ένα εξτρεμιστικό δίκτυο. Πίστεψα ότι ο πόλεμος ήταν ένα σύμπτωμα μεγαλύτερων συστημάτων στην κοινωνία και ότι ο πραγματικός εχθρός ήταν η λευκή υπεροχή και η πατριαρχία. Το κίνημα Antifa πιστεύει ότι αυτά τα συστήματα πρέπει να καταστραφούν μέσω μιας διαδικασίας "deplatforming" (να τους αφαιρεθεί το βήμα) για να σωθεί ο κόσμος. Αυτός ο μικρόκοσμος έγινε η ζωή μου για τέσσερα χρόνια. Πιστεύουν ότι ιστορικά οι ρίζες τους είναι στην καταπολέμηση της ναζιστικής καταπίεσης. Διαχειρίζονται έναν ιστότοπο που ενημερώνεται κάθε δύο εβδομάδες με μια λίστα από άτομα που ανήκουν στον χώρο της δεξιάς. Πιστεύουν ότι εάν αυτά τα άτομα ακούγονται, η κοινωνία θα υποφέρει, οπότε πρέπει να αποκρουσθούν και να τους αφαιρεθεί ο λόγος.

      Χρησιμοποιούν μια επικίνδυνη ρητορική. Υπάρχουν πολλοί πολύ «χαλασμένοι» άνθρωποι που προσελκύονται από αυτήν.

      Πολλοί ακτιβιστές ήρθαν από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ. Με προσκάλεσαν σε μερικές από τις διαλέξεις τους. Όταν οργάνωσα την συγκέντρωση «Reclaim Australia» και προώθησα την Antifa στο Μπρίσμπεϊν, αναθέσαμε ρόλους σε όλη τη συγκέντρωση. Κάποιος θα τύπωνε φυλλάδια με την προπαγάνδα μας. Κάποιος άλλος θα φρόντιζε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο, όλοι συγκεντρώσαμε ανθρώπους να έρθουν.


      Διάβασα ότι η Antifa στις Ηνωμένες Πολιτείες εκπαιδεύει ανθρώπους να πυροβολούν και να χτυπούν. Είναι το ίδιο πράγμα που συμβαίνει εδώ (στην Αυστραλία). Η Antifa στο Σίδνεϊ εκπαιδεύει τους ανθρώπους της στις πολεμικές τέχνες, όπως λένε, «πολεμήστε τους Ναζί». Είναι μια παραστρατιωτική νοοτροπία».

      Με την πάροδο του χρόνου, ο Shayne Hunter συνειδητοποίησε ότι ήταν σχεδόν σαν μια αίρεση την οποία χρηματοδοτούσε ο Σόρος.

      Είναι πιο επικίνδυνη από το ISIS.

      Παρουσιάζονται ότι έχουν συμπόνια και ενσυναίσθηση, αλλά πρόκειται για ένα Δούρειο Ίππο. Όλο μιλάνε για δικαιώματα, ποτέ για ευθύνη. Όταν αυτοί οι άνθρωποι μιλούν για ελευθερία, εννοούν πραγματικά ελευθερία από την ευθύνη.

      Συχνά οι άνθρωποι που έλκονται από αυτήν τη σέκτα δεν έχουν ισχυρή ταυτότητα έξω από αυτήν. Δεν είμαι ψυχολόγος, αλλά, όπως γίνεται στο ISIS, δίνει στους ανθρώπους την αίσθηση ότι ανήκουν σε κάτι και έχουν σκοπό.

      Όταν ένα τρομακτικό βίντεο με τον τίτλο ‘social justice warrior’ εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην αρχή δεν το παρακολούθησα. Λίγες εβδομάδες αργότερα εμφανίστηκε ξανά και έτσι πάτησα το play. Ήταν σαν να βλέπεις ολόκληρη τη σέκτα μέσα από έναν εξωτερικό φακό. Με ξύπνησε. Συνειδητοποίησα ότι όλα όσα είχα αρχίσει να πιστεύω ήταν λάθος. Έχασα τέσσερα χρόνια από την ζωή μου.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Βανδαλισμός με μπογιές και σφυριά από τους Κομμουνιστοσυμμορίτες στο μνημείο πεσόντων της Χαβαρόβρυσης
    ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
    Οι Κομμουνασυμμορίτες κατέστρεψαν με σφυριά και μπογιές το εικονοστάσι που έχει στηθεί στην θέση Χαβαρόβρυση για να τιμηθεί η μνήμη των 33 ανδρών του αποσπάσματος Παπανικολοπούλου που δολοφονηθήκαν από τους Κομμουνιστές στο σημείο αυτό στις 22αν Οκτωβρίου 1947.
    Όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες του μνημείου, οι Κομμουνιστοσυμμορίτες «βάνδαλοι» έριξαν μαύρη μπογιά στο μνημείο και έσπασαν τον υαλοπίνακα του καντηλιού, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν το καντήλι και τις εικόνες των Αγίων με χτυπήματα.
    Ενημερώθηκαν αστυνομικές αρχές, αλλά και συγγενείς των 33 πεσόντων, που εξέφρασαν την θλίψη τους για την πρωτοφανή πράξη, βεβήλωση.
    Οι συγγενείς θα προβούν στις ανάλογες κινήσεις αποκατάστασης των ζημιών.... Τα ξημερώματα της 22ας Οκτωβρίου 1947 καθώς το Απόσπασμα Παπανικολοπούλου γύριζε με φορτηγό στον Πύργο από εκκαθαριστική ερευνητική επιχείρηση στην περιοχή Εφύρας Πηνείας λίγο πριν την Χάβαρι, δέχτηκε επίθεση από συμμορίτες που είχαν στήσει ενέδρα .
    Από τους άνδρες του Παπανικολοπούλου οι 29 σκοτώθηκαν αμέσως από τις χειροβομβίδες και τα πυρά πολυβόλου, και 4 συνελήφθησαν ζωντανοί και κατακρεουργήθηκαν. Μόνο 4 μπόρεσαν μα διαφύγουν.

    Η επίθεση αυτή δημιουργεί την υποχρέωση της καταστροφής όλων των μνημείων της προδοσίας που χουν στήσει οι Κομμουνιστές σε όλη τη χώρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μανδάμ Γιάνα και ο κ. Χατζής, ήσαν πολύ απασχολημένοι με το ξυράφι του Καποδίστρια, και δεν είχαν καθόλου χρόνο για να ασχοληθούν με την σφαγή των Κυδωνιών που κλείνει 200 χρόνια.
      ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
      Η σφαγή των Κυδωνιών, και η καταστροφή, αυτής της αποκλειστικά Ελληνικής πόλης, πού ήταν ένα από τα σπουδαιότερα οικονομικά και πολιτιστικά κέντρα του υπόδουλου Ελληνισμού, έγινε στις 2-3 Ιουνίου 1821. Από τους 30.000 κατοίκους, περισσότεροι από 10.000 σκοτώθηκαν.
      Ελάχιστοι διασώθηκαν από Ψαριανά πλοία, όπως ο τυπογράφος Κωνσταντίνος Τόμπρας.
      Η σφαγή δικαιολογήθηκε αργότερα από τον Άγγλο πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη, ως συνέπεια της ανατίναξης λιμένα της Ερεσού στη Μυτιλήνη του δίκροτου «Φερμαντιγνεμέζ» στις 27 Μαΐου.
      Όπως έγραψε στο Λονδίνο ,ο Άγγλος πρέσβης Πέρσι Σμίθ, λόρδος του Στράνφορντ, (που είχε οικογενειακούς δεσμούς και συμφέροντα με την Levant Company), ο Ρείς Εφέντης, του είπε ότι η σφαγή όλου του ελληνικού ανδρικού πληθυσμού στις Κυδωνίες έγινε από τον εξαγριωμένο όχλο, επειδή οι «επαναστάτες έκαναν καταδρομή στα παράλια και σκότωσαν 1500 Τούρκους».
      Ο Στράνφορντ , στις 26 Ιουνίου 1821 ανέφερε στο Λονδίνο, ότι ο πρόξενος της Εταιρείας της Ανατολής στη Σμύρνη, ο Φράνσις Γουέρρυ (Francis Werry), που ήταν πρώην καπετάνιος και έμπορος της «Levant Company», τπυ επιβεβαίωσε και ότι οι γυναίκες και τα παιδιά από τις Κυδωνίες πουλήθηκαν σε σκλαβοπάζαρα.

      Τις ίδιες μέρες με τη σφαγή των Κυδωνιών ξεκίνησε έγινε και το μακελειό της Σμύρνης. Ο φανατισμένος τουρκικός όχλος, λεηλατούσε, βιάζε, και έσφαζε Έλληνες για μια εβδομάδα. Οι αναφορές των ευρωπαίων προξένων υπολόγιζαν σε 18.000 τα θύματα αυτής της βδομάδας, σε Σμύρνη και Κυδωνίες.
      Οι σφαγές χριστιανών επεκτάθηκαν και μέχρι τη Καισάρεια, το Ικόνιο και την Τραπεζούντα.
      Η μανδάμ Γιάνα και ο κ. Χατζής, ήσαν πολύ απασχολημένοι με το ξυράφι του Καποδίστρια, και δεν είχαν καθόλου χρόνο για να ασχοληθούν με τις αναφορές των προξένων για την σφαγή των Κυδωνιών και της Σμύρνης που κλείνει και αυτή 200 χρόνια το 2021.
      Αυτόπτης μάρτυρας της σφαγείς ήταν και ο διορισμένος από τον Καποδίστρια Πρόξενος της Ρωσίας στην Σμύρνη Σπυρίδων Δεστούνης ο οποίος κατέφυγε με την οικογένειά του στο σπίτι του Γάλου πρόξενου αλλά το γεγονός αυτό το κάρφωσε στους Τούρκους ο Άγγλος πρόξενος Φράνσις Γουέρρυ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. Το Τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας το ενέταξε το Καστελόριζο ως προεξοχή της ηπειρωτικής χώρας. ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ πανηγυρικά η ένταξη του Καστελόριζου στην Ηπειρωτική Τουρκία ως προεξοχή της . ΔΕΝ αντιμετωπίζεται πλέον ως νησί αλλά , ως λωρίδα γης της Τουρκίας.
    Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια της από 7 Δεκεμβρίου 2019 Τουρκικής αναγγελίας περί προσάρτησης του Νησιού σε πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων (SEARCH AND RESCUE (SAR) EXERCISES, ON 07 DEC 19 FROM 1800Z TO 2100Z IN AREA BOUNDED BY; 36 21.00 N – 028 32.00 E – 35 55.00 N – 028 32.00 E – 35 55.00 N – 029 14.00 E )
    Ζ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. . Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης απαντά αντί της… Ελλάδας για τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο!
      Η αφωνία της Αθήνας και του ΥΠΕΞ, απέναντι στον εθνικό ακρωτηριασμό που επιχειρεί η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα, είναι πρωτοφανής.
      Έτσι οι Λίβυοι(!) αποφάσισαν να κάνουν ένα βίντεο που δείχνει όλο το παράλογο των τουρκικών επιχειρημάτων και με την περίφημη «λοξή» συμφωνία με το καθεστώς της Τρίπολης.
      Αντί όμως να υποστηρίζει η Ελλάδα τον στρατηγό Χαφτάρ, αφού νίκη του Λιβύη θα σημάνει αυτόματα και την κατάργηση του τουρκο-λιβυκού συμφώνου κάθεται απλώς και παρακολουθεί.
      Δείτε το βίντεο του LNA
      https://twitter.com/i/status/1218851169247924224
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  7. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΘΝΟΣ»: Δεν πειράζει που το Ισραήλ και η Τουρκία τα ξαναφτιάχνουν. Εμείς θα συνεχίσουμε την συμμαχία μας με το Ισραήλ.
    Επαναπροσεγγίσεις Ισραήλ – Τουρκίας στο παρασκήνιο. Πηγή: Έθνος
    Είναι λάθος να περιμένουμε μονομερή πίστη σε εμάς και διαγραφή της Τουρκίας από την ισραηλινή ατζέντα
    Την αλματώδη αναβάθμιση των σχέσεών της με το Ισραήλ έχει επιλέξει η Αθήνα, χωρίς να εγκαταλείψει την παραδοσιακά φιλική σχέση της έναντι Παλαιστινίων και αραβικών χωρών. Ολες οι ελληνικές κυβερνήσεις έδειξαν συνέπεια στην πολιτική αυτή γραμμή, από το 2010. Στην αλλαγή διαθέσεων, και από τις δύο πλευρές ασφαλώς, συνέβαλε και η διάρρηξη των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ σε όλους τους τομείς, αρχής γενομένης με τη ρήξη Ερντογάν – Πέρες στο Νταβός και όσα ακολούθησαν οδηγώντας τις τουρκοϊσραηλινές σχέσεις σε ερέβη. Επιλογή του Τούρκου προέδρου, ο οποίος στόχευε στο θυμικό των μουσουλμανικών κρατών και πληθυσμών και στην ανάδειξή του σε ηγετική προσωπικότητα στον χώρο του Ισλάμ.
    Ελλάδα και Ισραήλ προβάλλουν με κάθε ευκαιρία τη σημασία της εξέλιξης των σχέσεών τους. Το είδαμε σε επίπεδο κυβερνήσεων, όπως επίσης σε επίπεδο διπλωματικό και πανεπιστημιακό. Χαρακτηριστική η πρόσφατη συνέντευξη του Ισραηλινού πρέσβη στην Ελλάδα και εκείνη του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, Εγιάλ Ζισέρ. Ολα αυτά όμως προκαλούν τα αντανακλαστικά της Αγκυρας, η οποία, σε κάθε προσέγγιση τρίτων, βλέπει εναντιώσεις στους σχεδιασμούς της. Παρά ταύτα, εύκολα διακρίνεται η επιθυμία και των δύο πλευρών να πάρουν κάποια στιγμή την ανιούσα οι διμερείς τους σχέσεις.
    Διαβάσαμε τις πρόσφατες δηλώσεις του επιτετραμμένου του Ισραήλ στην Αγκυρα και ακούσαμε, από την τουρκική πλευρά, θετικές γνώμες για επαναπροσέγγιση. Παράλληλα, βέβαια, με «αναλύσεις» περί ανυπαρξίας ισραηλινού συμφέροντος από την προσέγγιση με την Ελλάδα. Με πρόσφατη εκείνη του λέκτορα του Πανεπιστημίου της Bandirma (Πανόρμου), Ceyhun Cicekci («The Times of Israel», 24/5/2020).
    Τις σχέσεις μας με το Ισραήλ, και μάλιστα σε συνδυασμό με τις σχέσεις του με την Τουρκία, πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε με ρεαλισμό. Η επαναπροσέγγιση των δύο χωρών είναι σχεδόν βέβαιη. Ουδέποτε σταμάτησαν οι παρασκηνιακές επαφές πολλών επιπέδων, με εντυπωσιακή εκείνη των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών τους. Η δική μας προσέγγιση δεν αποκλείει την άλλη.
    Οι «νέοι» μας φίλοι ασφαλώς θέλουν καλές σχέσεις μαζί μας. Κυρίως διότι εξυπηρετούνται πολύ σε επιχειρησιακό επίπεδο. Είναι λάθος όμως να περιμένουμε μονομερή πίστη σε εμάς και διαγραφή της Τουρκίας από την ισραηλινή ατζέντα. Η ισραηλινή πλευρά θα προωθήσει τις καλές σχέσεις της και με τις δύο χώρες για λόγους δικού της συμφέροντος αλλά και ξέροντας ότι τόσο εμείς όσο και οι άλλοι έχουμε λόγους να διατηρούμε με αυτήν καλές σχέσεις.
    Αν και δύσκολη η επαναπροσέγγιση Ισραήλ – Τουρκίας, αργά ή γρήγορα θα είναι πραγματικότητα. Ας διατηρήσουμε χωρίς ενοχλήσεις τη σημερινή κατάσταση των σχέσεών μας μαζί του και ας εργασθούμε σοβαρά για την εξέλιξή τους. Ισως έτσι αντιληφθεί και η Τουρκία ότι τα συμφέροντά της δεν εξυπηρετούνται με απειλές και βία, αλλά με τον πραγματισμό και την εξασφάλιση της σταθερότητας της ταραγμένης Ανατολικής Μεσογείου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μητσοτάκης: «Στο Ισραήλ θα είναι το πρώτο μου ταξίδι μετά την άρση των μέτρων». Που αλλού;
      Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Αυτό θα είναι το πρώτο του ταξίδι μετά την άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού.
      Η επίσκεψη αναμένεται για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς ωστόσο να έχει καθοριστεί ακριβής ημερομηνία.
      Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», το ταξίδι του πρωθυπουργού επέρχεται εν μέσω της απόφασης της Τουρκίας να προχωρήσει στη χορήγηση αδειών για έρευνες υδρογονανθράκων στα έξι ναυτικά μίλια από τα ελληνικά νησιά.
      Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει τη στήριξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου, στο πλαίσιο και της συμμαχίας των δύο χωρών.
      Στο μεταξύ, ο κ. Μητσοτάκης, το απόγευμα της Τετάρτης, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
      Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις, σεβόμενη το διεθνές δίκαιο. Ανέφερε επίσης, ότι η Αθήνα δεν επιθυμεί την ένταση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα ξεπεραστεί και αυτή η ένταση.
      Πρόσθεσε δε ότι η στήριξη της Ευρώπης στα ελληνικά δίκαια είναι δεδομένη και επεσήμανε πως «η Ελλάδα έχει αναλάβει την προστασία των συνόρων όλης της ΕΕ».
      Υπενθυμίζεται ότι η ένταση κλιμακώθηκε σημαντικά, μετά την απόφαση της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Τουρκίας να ζητήσει άδειες για την έναρξη ερευνών σε θαλάσσια οικόπεδα, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση έξι ναυτικών μιλίων από τις ελληνικές ακτές.
      Οι έρευνες αυτές εδράζονται στην πάγια θέση της Τουρκίας περί μη αναγνώρισης του δικαιώματος των νησιών για την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας. Επομένως, θεωρεί ότι τα ελληνικά νησιά δεν διαθέτουν δικαιώματα πέραν των έξι μιλίων, δηλαδή πέραν των χωρικών υδάτων.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Θα εκμεταλλευτεί ο Κούλης την συμμαχία με το Ισραήλ; LORA: Ο ισραηλινός βαλλιστικός πύραυλος που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στο Αιγαίο.
      Ο LORA (Long-Range Artillery Weapon System) που αναπτύσσει η ισραηλινή ΙΑΙ είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος έχει μέγιστο βεληνεκές 400 χλμ. και περιθώριο κυκλικού σφάλματος (CEP) τα 10 μέτρα.
      Πρόσφατα το σύστημα δοκιμάστηκε σε μια διπλή δοκιμή για πελάτη του εξωψτερικού, όπως ανακοίνωσε η ΙΑΙ. Ο πύραυλος που χαρακτηρίζεται ως επιφανείας-εδάφους, και εδάφους-εδάφους δοκιμάστηκε τόσο θαλάσσια πλατφόρμα όσο και από εκτοξευτή στην ξηρά. Στην πρώτη δοκιμή κτύπησε στόχο στη θάλασσα σε απόσταση 90 χλμ. και στη δεύτερη σε απόσταση 400 χλμ.
      Αν και δεν διευκρινίζεται από την ΙΑΙ από την δοκιμή του ο πύραυλος φάνηκε απόλυτα ικανός να καταστρέψει στόχο στη θάλασσα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά σκαφών επιφανείας, ακόμη και από ειδικά μετασκευασμένα εμπορικά σκάφη.
      Άραγε η Ελλάδα θα εκμεταλλευτεί την συμμαχία με το Ισραήλ για προχωρήσει σε μια τέτοια αγορά, ή της φαίνεται το όπλο ιδιαίτερα «επιθετικό» φοβούμενη έτσι ότι θα προκαλέσει την τουρκική αντίδραση;
      Το πιθανότερο είναι το δεύτερο βέβαια.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΑΠΟΨΕΙΣ: Αν δεν ήταν ο Ερντογάν, το Ισραήλ θα είχε φιλικότατες σχέσεις με την Τουρκία. Ποιος δε θέλει σύμμαχο μια μεγάλη χώρα που δε φοβάται να χρησιμοποιεί και τη στρατιωτική της δύναμη. Και ποιος τη θέλει για εχθρό... Το Ισραήλ έγινε ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ φίλος με την Ελλάδα και ΟΧΙ σύμμαχος. Σύμμαχος σημαίνει πως σε πόλεμο εγώ θα έρθω να πολεμήσω για σένα κι εσύ για μένα. Η Ελλάδα είναι χώρα που δεν έχει στομάχι για πολέμους, άρα δε θα βρει και συμμάχους πουθενά. Για να συμμετέχεις ισότιμα σε μια συμμαχία , πρέπει να συμβάλλεις, αν όχι ισομερώς , τουλάχιστον κατά παρόμοιο τρόπο ...όταν επαιτείς προστασία , μετατρέπεσαι σε προτεκτοράτο ....και κράτος ανυπόληπτο... μην ψάχνουμε να φορτώσουμε τις αδυναμίες μας και τις ολιγωρίες μας σε άλλους ...
      Το ΙΣΡΑΗΛ εξειδικεύεται σε τριγωνικές σχέσεις με το Ισραήλ στην κορυφή του τριγώνου… Πολύ καλά κάνει το Ισραήλ. Οι δήθεν κυβερνώντες εν Αθήναις και ο κυριολεκτικά ηλίθιος λαος έχουν την ευθύνη.
      Η στροφή του Ισραήλ, πιθανότατα δεν είναι τυχαία (μόλις βγει ο Νετανιάχου ίσως επιταχυνθεί), αλλά σχετίζεται με την Ιταλία. Το Ισραήλ είναι φίλος με την Ελλάδα ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ (βρήκε πελάτη και χώρο εκπαίδευσης-στρατηγικό βάθος) και από ΣΥΜΦΕΡΟΝ (East Med).
      Ας υποθέσουμε τώρα, πως η Ιταλία, κάποια στιγμή ανακοινώνει επίσημα πως ο αγωγός Ελλάδα-Ιταλία δε θα γίνει, τινάζοντας στον αέρα τον East Med (το αέριο φτάνει Ελλάδα και μετά τι θα το κάνει η Ελλάδα; Και τα κόστη του East Med πώς θα αποσβεστούν;). Τι θα κάνει το Ισραήλ; Μια λύση είναι ο αγωγός τελικά να περάσει από Τουρκία. Η άλλη είναι να πάει όλο Αίγυπτο και να υγροποιείται. Αν γίνει ο αγωγός προς Τουρκία, το Ισραήλ de facto, θα πρέπει να αποκαταστήσει στοιχειωδώς τις σχέσεις με την Τουρκία.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Διαχείριση του φράχτη του Ισραήλ κατά μήκος της “Μπλε Γραμμής” | Ένα παράδειγμα το οποίο πρέπει να μελετήσει η Ελλάδα για την περίπτωση του Έβρου
      Defence Redefined
      Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF), σχετικά με περιστατικό στον “συνοριακό” φράχτη στην λεγόμενη “Μπλε Γραμμη” (Blue Line), ο οποίος χωρίζει το Ισραήλ με τον Λίβανο, η Ελληνική πλευρά θα πρέπει να μελετήσει τον τρόπο διαχείρισης παρόμοιων περιστατικών τα οποία πιθανόν να προκύψουν στον Έβρο.
      Η ανάρτηση των IDF, έγινε αμέσως μετά από δημοσίευμα λιβανέζικου μέσου ενημέρωσης το οποίο ισχυριζόταν ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), παραβίασαν την προκαθορισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη, “Μπλε Γραμμή”.
      Μέσω του βίντεο που μπορείτε να δείτε πιο κάτω, γίνεται επεξήγηση από τον Εκπρόσωπο Τύπου Διεθνών Σχέσεων των IDF Αντισυνταγματάρχη Jonathan Conricus, ότι οι Ισραηλινές Δυνάμεις δεν παραβίασαν την “Μπλε Γραμμή” αλλά εξήλθαν στη εξωτερική πλευρά του φράχτη ο οποίος βρίσκεται εντός του εδάφους του Ισραήλ.
      Οι δυνάμεις του Ισραήλ έχουν την δυνατότητα επίβλεψης και με ηλεκτρονικά μέσα σε περίπτωση παραβίασης ή φθοράς του φράχτη. Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να πράξει και η Ελλάδα, αφού στο πρόσφατο παρελθόν, οι παραβιάσεις του φράχτη στα “νεκρά σημεία” αποτελούσαν πονοκέφαλο για τις ελληνικές δυνάμεις αφού έπρεπε να περιπολούν συνεχώς και να επιθεωρούν μεγάλες εκτάσεις του φράχτη, για τυχόν παραβιάσεις ή δολιοφθορές.
      Για την ιστορία η “Μπλε Γραμμή” επισημάνθηκε το 2000, όταν το Ισραήλ απέσυρε τις δυνάμεις του από τον Λίβανο μετά από περίπου δύο δεκαετίες. Στην απουσία συμφωνηθέντων συνόρων τα Ηνωμένα Έθνη αναγνώρισαν μια “γραμμή”(line of Withdrawal) μήκους 120 χιλιομέτρων η οποία επισημάνθηκε με βαρέλια χρώματος μπλε το 2007. H “Μπλε Γραμμή” επιβεβαιώνει την απόσυρση των δυνάμεων του Ισραήλ από τον Λίβανο και χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη κατά προσέγγιση αποτύπωση της συνοριακής γραμμής του 1923 και της συμφωνίας ανακωχής του 1949.
      Η γραμμή αυτή δεν αποτελεί σύνορο μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ και ούτε επηρεάζει μελλοντική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ-Λιβάνου. Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL) έχει την ευθύνη επίβλεψης της. Στην υπόψη αποστολή η οποία ιδρύθηκε το 1978, συμμετέχουν 45 κράτη εκ των οποίων και η Κύπρος με την παρουσία ενός Αξιωματικού και ενός Υπαξιωματικού. Η Ελλάδα συμμετέχει στo θαλάσσιο σκέλος της UNIFIL (UNIFIL Maritime Task Force) με την συνδρομή ενός σκάφους (συνήθως φρεγάτας) και συνολικά 139 άτομα. Αποστολή της Maritime Task Force είναι η περιπολία στα χωρικά ύδατα του Λιβάνου για αποτροπή εισαγωγής παράνομων φορτίων οπλισμού καθώς και η παροχή βοήθειας και εκπαίδευσης στο Ναυτικό του Λιβάνου.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Κατά τον Α/ΣΕΑ «θα πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων αν δεν μας αφήσει οδό διαφυγής η Τουρκία»!
      Χρησιμοποιώντας την γνωστή φράση του Σουν Τζου ότι πρέπει «να αφήνεις κάποια διαφυγή στον αντίπαλο, αλλιώς θα πολεμήσει μέχρις εσχάτων» απάντησε ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος για τις τουρκικές προκλήσεις.
      Παραδέχεται έτσι ότι την πρωτοβουλία των κινήσεων την έχει η Τουρκία και ότι είναι η «γάτα» και εμείς το «ποντίκι» που ψάχνουμε δρόμο για να ξεφύγουμε.
      Απίστευτα πράγματα αλλά ειπώθηκαν...
      «Σοφά ο Σουν Τζου συμβούλευε να αφήνεις κάποια διαφυγή στον αντίπαλο, αλλιώς θα πολεμήσει μέχρις εσχάτων και αυτό η Τουρκία το παραβλέπει» γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Ντόκος σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα».
      «Οι μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις (τύπου Γαλάζιας Πατρίδας και τουρκολυβικού μνημονίου) και τα τερτίπια περί γκρίζων ζωνών και αποστρατιωκοποιήσεις νήσων δεν θα οδηγήσουν σε ελληνική υποχώρηση, ούτε σε μια αμιγώς πολιτική διαπραγμάτευση, όπως φαίνεται να είναι η τουρκική επιδίωξη, αλλά σε μια σκλήρυνση της ελληνικής στάσης και έναν ψυχρό πόλεμο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» συνεχίζει ο Θάνος Ντόκος.
      «Ελπίζει κανείς ότι η Τουρκία δεν θα χρειαστεί να συνειδητοποιήσει το λάθος της, γιατί τότε το κόστος θα είναι υψηλό και για τις δύο πλευρές. Οι "κόκκινες γραμμές" πάντως έχουν επικοινωνηθεί» προσθέτει ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, ο οποίος σε άλλο σημείο του άρθρου του καταγράφει ότι η Τουρκία θεωρείται ακόμα «σημαντική δύναμη» και «η εξήγηση γι΄αυτό βρίσκεται στη γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας, τον οικονομικό δυναμισμό και τη σημασία της ως αναδυόμενης μεγάλης αγοράς και προορισμού επενδύσεων αλλά και την ηγετική προσωπικότητα του Τούρκου προέδρου».
      Αναφερόμενος, τέλος, στην ελληνική πολιτική εξηγεί ότι «στόχος είναι να επενδύσουμε στο αίσθημα ρεαλισμού και συμφέροντος της τουρκικής ηγεσίας, κρατώντας - με πειστικό τρόπο, μέσω της επιτυχημένης εσωτερικής ενδυνάμωσης - ταυτόχρονα ανοιχτή τόσο στην πόρτα του "φρενοκομείου", όσο και αυτή της αποκλιμάκωσης και συνεννόησης».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. Επιτυχημένη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από το Ισραήλ.
      Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τρίτη, την επιτυχή εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου στη Μεσόγειο Θάλασσα.
      «Η επιτυχημένη δοκιμή σήμερα περιελάμβανε την εκτόξευση δύο πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς οι οποίοι θα βρίσκονταν σε ένα προγραμματισμένο σημείο σύγκρουσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο sputnik.
      Σχολιάζοντας αυτό το τεστ, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου τόνισε, «Παράλληλα με τον πόλεμό μας κατά της πανδημίας, συνεχίζουμε να διατηρούμε το Ισραήλ ασφαλές, τόσο με τα αμυντικά όσο και τα επιθετικά μας συστήματα».
      «Ένας θρίαμβος για τις αεροπορικές βιομηχανίες και το Υπουργείο Άμυνας! Αυτή η επιτυχημένη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σήμερα φέρνει καλά νέα για τους Ισραηλινούς πολίτες και άσχημα για τους εχθρούς του Ισραήλ», δήλωσε ο Ofir Gendelman, εκπρόσωπος του Νετανιάχου.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. Έκθεση-σοκ στελέχους γερμανικού ΥΠΕΣ: «Από το lockdown έχασαν στην Γερμανία τη ζωή τους έως και 125.000 άνθρωποι». ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ, ΑΝ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ, ΚΑΤ’ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΑΣΕ 15.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ.
    Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας κατηγορεί με έκθεση-κόλαφο την γερμανική κυβέρνηση πως ευθύνεται για 5 με 125 χιλιάδες θανάτους λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, τα οποία πάρθηκαν χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία για να δικαιολογηθούν.
    Πιο συγκεκριμένα ο ο Στέφαν Κον, ανώτερο στέλεχος διαχείρισης κρίσεων στο Ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών συνέταξε 83 σέλιδη έκθεση με τίτλο "Corpus Delicti" ("Τεκμήριον Εγκλήματος"), στην οποία περιέγραψε την κρίση του κορωνοϊού ως «ψευδή συναγερμό» και την καταπολέμηση της πανδημίας ως «μοιραία».
    Σύμφωνα με τον Κον εκτός του ότι τα στοιχεία ήταν ελλειπή η γερμανική κυβέρνηση ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε την πανδημία, καθώς ανέβαλε χιλιάδες εγχειρίσεις και θεραπείες άλλων ασθενειών λόγω του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους «από 5.000 έως και 125.000 ασθενείς».
    Μάλιστα στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται όσοι πέθαναν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, φτώχειας ή βίαιων συμπεριφορών που προκλήθηκαν ή βγήκαν στην επιφάνεια από τα περιοριστικά μέτρα.
    Το ίδιο συνέβη και στην Ελλάδα, αφού λόγω κορωνοϊού η κυβέρνηση «πάγωσε» σημαντικές θεραπείες και εγχειρίσεις σοβαρά αρρώστων.
    Τέλος ο Κον εξαπολύει επίθεση στην γερμανική κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την τον μεγαλύτερο παραγωγό fake news σχετικά με τον κορωνοϊό τα οποία έσπειραν τον πανικό.
    Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ο Κον εκδιώχθη κακήν-κακώς από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, ενώ τα ΜΜΕ του επιτίθενται συντονισμένα χαρακτηρίζοντάς τον «ακροδεξιό».
    Αυτή η έκθεση έρχεται σε μία εποχή που όλο ένα και περισσότεροι Γερμανοί πολίτες ασκούν σκληρή κριτική στην γερμανική κυβέρνηση σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό, καθώς υποστηρίζουν πως πολλά από τα στοιχεία ήταν ελλειπή έως και κατασκευασμένα(!), δείχνοντας μάλιστα και το περίφημο «Ινστούτο Κοχ» το οποίο έπαιζε σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις της κυβέρνησης.
    Μάλιστα η Κομισιόν προς επιβεβαίωση των «σκεπτικιστών» υποβάθμισε πριν από λίγο την επικινδυνότητα του κορωνοϊού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κομισιόν: «Ο κορωνοϊός δεν είναι απειλή υψηλού επιπέδου».
      Σε μία κίνηση που επιβεβαιώνει όσους υποστήριζαν πως η υπερτιμήθηκε η επιδημία του κορωνοϊού προχώρησε η Κομισιόν, η οποία με νέα οδηγία υποβάθμισε την επικινδυνότητα του κορωνοϊού για τους πολίτες της Ένωσης.
      Με αυτή την κίνηση επιτρέπει στους εργοδότες στην ΕΕ να εφαρμόζουν λιγότερο αυστηρά μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας απ' ό,τι θα έπρεπε να εφαρμόσουν αν ο ιός θεωρούνταν απειλή υψηλού επιπέδου.
      Βάσει των κανόνων της ΕΕ, ο νέος κορωνοϊός ταξινομήθηκε ως κίνδυνος επιπέδου 3 σε έναν κατάλογο με τέσσερα επίπεδα, στον οποίο το επίπεδο 4 είναι το ανώτερο. Βάσει των κανόνων της ΕΕ, ένας ιός επιπέδου 3 «μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ανθρώπινη ασθένεια και να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για τους εργαζομένους• μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο διάδοσης στην κοινότητα, όμως συνήθως υπάρχει διαθέσιμη αποτελεσματική προφύλαξη ή θεραπεία».
      Οι βιολογικοί παράγοντες επιπέδου 4 είναι αντιθέτως αυτοί που δημιουργούν «υψηλό κίνδυνο» μόλυνσης και για τους οποίους δεν υπάρχουν διαθέσιμες προφυλάξεις ούτε θεραπεία.
      Η Κομισιόν ανακοίνωσε πως η απόφαση ελήφθη έπειτα από διαβούλευση με επιστήμονες και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ τώρα τόσο εκείνη όσο και τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) θα πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες τους γιατί επέβαλαν καταστροφικά για την οικονομία μέτρα, ενώ ο ιός δεν είναι «υψηλής επικινδυνότητας».
      Οταν τα έλεγε ΕΓΚΑΙΡΑ ο Ιωαννίδης, οι «ΕΙΔΙΚΟΙ» εδώ κάνανε τον «Κινέζο». Ευτυχώς όμως εμείς έχουμε τον Κούλη που μας… έσωσε. Πως αλλιώς θα «αγιοποιούσαν» Κούλης, Τσιόρδας και Χαρδαλιάς και θα τίναζαν στον αέρα την όποια Οικονομία είχαμε και την διάλυση των εργασιακών σχέσεων (απολύσεις, μειωμένοι μισθοί, εργασία εκ περιτροπής, τηλεργασία με μειωμένες αποδοχές κ.λ.π,).
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. "Με τους νεκρούς να ξεπερνούν τις 4.500, ο κορυφαίος επιδημιολόγος Αντερς Τέγκνελ παραδέχεται ότι η ανοσία της αγέλης δεν στέφθηκε με επιτυχία
      «Φωτιές» άναψε στην Σουηδία η δήλωση του κορυφαίου επιδημιολόγου Αντερς Τέγκνελ ότι η πολιτική περί «ανοσίας της αγέλης» που εφαρμόστηκε εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, δεν στέφθηκε με επιτυχία.
      Με τους νεκρούς να ξεπερνούν τις 4.500 σε μία χώρα με έντεκα εκατομμύρια πληθυσμό (όσο η Ελλάδα), ο «Τσιόδρας της Σουηδίας» παραδέχτηκε τους λανθασμένους χειρισμούς του σε ότι αφορά την κρίση.
      Οι δηλώσεις του «αρχιτέκτονα» της απρόσμενα χαλαρής στρατηγικής της χώρας κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, έφεραν σε δεινή θέση την κυβέρνηση της Στοκχόλμης.
      Ο πρωθυπουργός της χώρας Στέφαν Λέβεν, ο οποίος έχει υποσχεθεί την διενέργεια έρευνας για τη διαχείριση της πανδημίας στην χώρα του, τηρεί σιγή ιχθύος αποφεύγοντας να απαντήσει στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τέγκνελ.
      Από την πλευρά της, όμως, η υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων Λένα Χάλενγκρεν έριξε το μπαλάκι των ευθυνών στον Σουηδό επιδημιολόγο."
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Καθηγητής φαρμακολογίας: «Οι συνάδελφοί μου προωθούν αχρείαστα φάρμακα στους πολίτες - Καταστροφικό το lockdown».
      Ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας μίλησε εναντίον των συναδέλφων του οι οποίοι προωθούν φάρμακα για τον κορωνοϊό τα οποία δεν δουλεύουν, καθώς έρχονται σε αντίθεση με βασικές αρχές που διδάσκονται στο πρώτο έτος του πανεπιστημίου!
      Ακόμα, καυτηρίασε το γεγονός του παρατεταμένου lock down της χώρας που δημιούργησε ανυπολόγιστες ζημιές στην οικονομία που δύσκολα θα επουλωθούν, ενώ τόνισε ότι δεν έγινε σωστή διαχείριση της κατάστασης και το ότι δεν είχαμε πολλούς νεκρούς ήταν καθαρά θέμα τύχης.
      Όσον αφορά στα λίγα κρούσματα επεσήμανε ότι «Ξέρετε ποια είναι η μαύρη αλήθεια; Γιατί η Ελλάδα δεν είχε κρούσματα, όπως και οι άλλες βαλκανικές χώρες; Γιατί δεν λένε τα ίδια γι αυτούς; Δεν ήμαστε διαφορετικοί από τις άλλες βαλκανικές χώρες, ήμασταν τυχεροί. Δεν ήμασταν στο κέντρο της κυκλοφορίας γι αυτό. Από τύχη δεν είχαμε πολλά κρούσματα.
      Πήραμε πολύ αυστηρά μέτρα που δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα στην οικονομία το οποίο δεν ξέρω πώς θα καλύψουμε. Αντί να ενισχύσουμε το ΕΣΥ που θα τραβήξει πάλι όλο το ζόρι αν υπάρξει έξαρση. Μέτρα χρειαζόταν να παρθούν μέχρι να καταλάβουμε τι μας γίνεται. Μία βδομάδα, 15 μέρες το πολύ. Το Πάσχα δεν θεωρώ ότι έπρεπε να ισχύουν».
      Στη συνέχεια έβαλε κατά όσων μιλούν... ελαφρά τη καρδία για φάρμακα κι εμβόλια: «Και οι ειδικοί σε εισαγωγικά κι εκτός εισαγωγικών που μιλούν για φάρμακα έχουν ξεχάσει τα βασικά μαθήματα που έκαναν στο πανεπιστήμιο.Μπερδεύουν τα φάρμακα που σκοτώνουν μικρόβια με τα φάρμακα που σκοτώνουν ιούς, μπερδεύουν τα φάρμακα που σκοτώνουν παράσιτα, όπως η υδροξυχλωροκίνη, τα φάρμακα αυτά δεν σκοτώνουν ιούς.
      Κανένας ιός δεν έχει σκοτωθεί μ' αυτή τη μέθοδο. Γιατί να το ξανακάνω; Αυτά έγιναν πριν από εκατοντάδες χρόνια και ανακαλύψαμε τον αντιτετανικό ορό και τα εμβόλια. Οι ιοί δεν είναι σ' αυτή την κατηγορία, δεν γίνεται να ξεχνάμε τα βασικά».
      Για το δεύτερο κύμα που φημολογείται ότι μπορεί να έρθει το φθινόπωρο τόνισε: «Μία φορά έχει εμφανιστεί ιστορικά δεύτερο κύμα. Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι η λοίμωξη να ξανάρθει και ίσως όχι ο ίδιος ιός. Μία επιδημία θα διασπαρεί ταχύτατα. Ξεχάστε τον ιό αυτό, δείτε γενικά τις λοιμώξεις. Έχουμε δημιουργήσει ευπαθείς πληθυσμούς και διατηρούμε την ευπάθεια στους ιούς...».
      Ακόμη, είπε ότι είναι πολύ μικρό το ενδεχόμενο μιας έξαρσης του κορωνοϊού, αλλά, είναι πολύ πιο πιθανό κι ανησυχητικό να επανέλθει η λοίμωξη που θα βρει τον ευάλωτο και γηρασμένο πληθυσμό μας, χτυπώντας τον σε πάρα πολύ μικρό διάστημα. «Το θέμα που μας απασχολεί είναι ότι δεν έχει γίνει στη χώρα μας τίποτα απ' αυτά που στην αρχή κάποιοι υποστήριζαν. Δεν γίνεται να βασιζόμαστε σε φάρμακο και εμβόλιο.
      Πρέπει να πάρουμε πριν φτάσουμε στην καραντίνα τα μη φαρμακευτικά μέτρα. Τα οποία είναι να γίνει καταγραφή των ευπαθών ομάδων και να θέσουμε αυτούς σε περιορισμό κι όχι να κλειδώσουμε όλη την κοινωνία. Εμείς δεν φροντίσαμε να το κάνουμε αυτό. Πάντα έξω από τις τράπεζες υπήρχε ουρά υπερηλίκων που περίμενε να ενημερώσει τα βιβλιάρια...
      Έπρεπε να έχουμε μεριμνήσει ως πολιτεία για τη θωράκιση της πρωτοβάθμιας υγείας. Να πάμε γειτονιά-γειτονιά. Να μην κυκλοφορούν αυτοί οι άνθρωποι έξω, να πηγαίνει ο γιατρός και οι υπόλοιπες υπηρεσίες στο σπίτι» τόνισε ο κ. Κούβελας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  9. ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ ΟΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ». Α.
    Το Ελληνικό διαζύγιο με τη λογική, αφορά ασφαλώς και τους εξοπλισμούς…
    Ανατρέχοντας στο ιστορικό της διαχρονικής ανυπαρξίας πολιτικής αποτελεσματικής αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας από την ελληνική πλευρά, φτάσαμε στην κρίση στις βραχονησίδες Ίμια. Όπου υποτίθεται ότι δεν είχαμε τα όπλα για μία αντιπαράθεση με την Τουρκία. Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική κατά την άποψή μας…

    Των Στέργιου Θεοφανίδη και Μιχαήλ Βασιλείου
    Τη βούληση δεν είχαμε να υπερασπίσουμε εθνικό έδαφος και κυριαρχικά δικαιώματα. Και την αδυναμία της (συνοδευόμενη από έναν ολοφάνερο και ακατάσχετο πανικό…) να ανταποκριθεί σε όσα απαιτούσε τότε η αποτροπή της Τουρκίας, η τότε κυβέρνηση προσπάθησε να καλύψει με την εξαγγελία ενός μεγαλόπνοου εξοπλιστικού προγράμματος.
    Ούτε και εκεί όμως κατάφερε να κάνει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό σε σχέση με το παρελθόν. Για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να πούμε ότι επί των ημερών του Α. Τσοχατζόπουλου αγοράστηκαν όπλα και πλατφόρμες που πραγματικά έκαναν τη διαφορά στο Αιγαίο και προκηρύχθηκαν για πρώτη φορά πραγματικοί διεθνείς διαγωνισμοί.
    Η εν λόγω διαδικασία όμως ήταν αποσπασματική και φυσικά δεν είχε καμία συνέχεια. Στα εξοπλιστικά που υλοποιήθηκαν μετά την κρίση των Ιμίων, επί της ουσίας, λειτουργήσαμε πανομοιότυπα με το παρελθόν… Επιστρέψαμε σε ό,τι κάναμε και πριν την κρίση των βραχονησίδων Ίμια λοιπόν… Και μάλιστα “δριμύτεροι”!
    Υλοποιήσαμε ένα μεγαλόπνοο και πολυδιάστατο εξοπλιστικό πρόγραμμα αρχής γενομένης από το 1997 χωρίς στρατηγική, χωρίς σχεδιασμό και κατ΄ επέκταση χωρίς προοπτική. Απευθυνθήκαμε σε αντιπροσώπους, προσπαθήσαμε να ικανοποιήσουμε πολλά και αντικρουόμενα “συμμαχικά” και “εταιρικά” συμφέροντα μέσω “πολιτικών επιλογών”, αφήσαμε τελευταία την εγχώρια αμυντική βιομηχανία και σε πολλές περιπτώσεις αδιαφορήσαμε για τις πραγματικές επιχειρησιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.
    Και επειδή όλα αυτά τα έχετε σίγουρα ξαναδιαβάσει χωρίς τις απαραίτητες διευκρινίσεις, εξηγούμαστε: Τι εννοούμε με τις λέξεις “σχεδιασμό”, “στρατηγική” και “προοπτική”; Η στρατηγική λοιπόν είναι ο σε βάθος χρόνου καθορισμός του τι πρέπει να πράξουμε προκειμένου να καλύψουμε μία συγκεκριμένη ανάγκη, ή να αντιμετωπίσουμε ένα δεδομένο πρόβλημα. Καθορίζει δε το σχεδιασμό και διαμορφώνει την προοπτική.
    Ποια είναι η στρατηγική μας λοιπόν; Σε τι αποσκοπούμε έναντι του προβλήματος που ονομάζεται Τουρκία; Παλαιότερα και για πολλά χρόνια, περιγράφηκε από μία φράση: “Δεν διεκδικούμε τίποτα και δεν παραχωρούμε τίποτα…”. Το κομμάτι “δεν διεκδικούμε τίποτα” θα μπορούσε κανείς να ερμηνεύσει ως την επιθυμία μας να συνυπάρξουμε ειρηνικά με τους εξ ανατολών και βόρειους γείτονές μας. Άλλο όμως η επιθυμία και άλλο η πραγματικότητα.
    Το “δεν παραχωρούμε τίποτα” δε μπορεί παρά να ερμηνευτεί ως η αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και να διαφυλάξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα οποία απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες που έχουμε συνυπογράψει με τους γείτονές μας στο παρελθόν. Είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι (έτσι λέμε τουλάχιστον…), πράγμα που σημαίνει ότι δεν αρκούμαστε μόνο στο διεθνές δίκαιο και τις υπογραφείσες συμφωνίες για να μας προστατεύσουν έναντι των – πάντα πιθανών – μη ειρηνικών προθέσεων των γειτόνων μας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ ΟΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ». Β.

      Βασιζόμαστε κυρίως στις ένοπλες δυνάμεις μας. Δηλαδή αφενός σε μία κοινωνία που τις τροφοδοτεί με έμψυχο υλικό που – όπως προαναφέραμε – έχουμε εκπαιδεύσει να γνωρίζει το παρελθόν και να είναι προετοιμασμένο ψυχολογικά για όσα μπορεί να φέρει το μέλλον. Και αφετέρου στα όπλα. Ποια όπλα; Αυτά που ο Κλάουζεβιτς λέει με ποιον τρόπο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε. Τα πολλά και διαφορετικά…
      Ο σχεδιασμός άρα θα πρέπει να βασίζεται στο “όσο περισσότερα αντέχει η τσέπη μας και όμοια – ομοιογενή”. Διαχρονικά. Ένας τύπος φρεγάτας, ένας τύπος υποβρυχίου, δύο (το πολύ…) τύποι αρμάτων μάχης, δύο (το πολύ…) τύποι μαχητικών αεροπλάνων κ.ο.κ. Έχουμε την εμπειρία περασμένων δεκαετιών (‘60, ‘70, ‘80, ‘90) που “φωνάζει” ότι η πολυτυπία περιορίζει δραματικά τις διαθεσιμότητες μέσων και όπλων, αυξάνει κατακόρυφα το κόστος υποστήριξης και συντήρησής τους και επομένως έχει αρνητική επίδραση στο αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.
      Οι εξελίξεις των τελευταίων 20 ετών έδειξαν ότι δεν πράττουμε βάσει σχεδιασμού και δεν αξιοποιήσαμε ποτέ την εμπειρία που αποκτήσαμε μεταπολεμικά. Μείναμε σε πρακτικές του παρελθόντος, καταργώντας έτσι οποιαδήποτε προοπτική. Ποια προοπτική; Του να χτίσουμε ικανό αμυντικό μηχανισμό ο οποίος παράλληλα θα λειτουργεί και ως μηχανισμός ανάπτυξης της οικονομίας μέσω της αμυντικής βιομηχανίας. Θα αποτρέπει δηλαδή την εξαγωγή συναλλάγματος και θα συντηρεί θέσεις εργασίας.

      ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ…
      Τα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ τίποτα στο χώρο της άμυνας στην Ελλάδα σε σχέση με το μακρινό ή το κοντινό (μετά – Ίμια εποχή…) παρελθόν, είναι πολλά… Θα δούμε μερικά:
      – Το 1985 πήγαμε στην πρώτη παραγγελία μαχητικών F–16. Η δεύτερη ακολούθησε το 1992 και η τρίτη το 1999. Με δεδομένο ότι η τελευταία υπογράφηκε το 2005, βλέπουμε ότι ανά επταετία περίπου, επαναλαμβάναμε την ίδια διαδικασία. Σε αντίθεση με τους Τούρκους που δεσμεύθηκαν εξαρχής για την προμήθεια 200+ μονάδων και έστησαν δική τους γραμμή τελικής συναρμολόγησης. Δεν έμειναν μόνο στη συμπαραγωγή τμημάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται σε τεχνογνωσία, δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας και πολλά άλλα.
      – Από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80 είχε καταγραφεί επίσημα η ανάγκη αντικατάστασης των ελικοπτέρων Huey της Αεροπορίας Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας, από ένα δικινητήριο ελικόπτερο μεγαλύτερης μεταφορικής ικανότητας και δυνατότητας πτήσης υπό άσχημες καιρικές συνθήκες, ημέρα και νύχτα. Παράλληλα και η Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού αναζητούσε τον αντικαταστάτη των ΑΒ–212ASW.
      Αντί να προκηρύξουμε διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια μίας κοινής πλατφόρμας που θα μπορούσε να καλύψει και τους τρεις βασικούς ρόλους που θέλαμε, διεκδικώντας με αξιώσεις μεταφορά τεχνογνωσίας και σημαντικό υποκατασκευαστικό έργο, με παράλληλη οικονομία κλίμακας σε υποστήριξη και ανταλλακτικά, πήγαμε, μέσω αντιπροσώπων, σε τρεις διαφορετικούς τύπους!
      Αποτέλεσμα: S70B για το Πολεμικό Ναυτικό, NH-90 για την Αεροπορία Στρατού και Super Puma για την Πολεμική Αεροπορία… Τρεις διαφορετικοί τύποι ελικοπτέρων για τις ένοπλες δυνάμεις μίας μικρής χώρας που επιθυμεί να προστατεύσει τους πολίτες της και τα σύνορά της με το ελάχιστο δυνατό κόστος, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ παρά να είναι ανέκδοτο. Και τα ανέκδοτα στην περίπτωσή μας είναι πολλά! Τόσα, που προκαλούν μελαγχολία…
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ ΟΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ». Γ.

      – Η προμήθεια των Leopard 2HEL ως διαγωνιστική διαδικασία είχε στηθεί άψογα από τον Ελληνικό Στρατό, επιβάλλοντας στους υποψήφιους κατασκευαστές ως απαράβατο όρο την παραχώρηση 200 τουλάχιστον αρμάτων ίδιου τύπου αλλά παλιότερης έκδοσης (Leo 2A4), ΠΡΙΝ από την υπογραφή της κύριας σύμβασης. Ο όρος αυτός παραβιάστηκε από τον τότε ΥΠΕΘΑ Ι. Παπαντωνίου. Υπογράφηκε η σύμβαση των αρμάτων χωρίς να έχει προηγηθεί η υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης…
      Αποτέλεσμα: Ο Ελληνικός Στρατός απέκτησε λιγότερα από 200 Leo2A4 που χρυσοπλήρωσε, ενώ θα μπορούσε μέσω του όρου που προαναφέραμε, να αποκτήσει τα διπλάσια με το ίδιο κόστος και να αντικαταστήσει άμεσα το σύνολο των Μ60Α3 και M48A5MOLF… Επιπρόσθετα, αποτέλεσμα των ενεργειών του τότε ΥΠΕΘΑ ήταν σημαντικό τμήμα των γερμανικών πλεονασμάτων σε Leo2A4 να καταλήξει στον Τουρκικό Στρατό (390 μονάδες!) και (πρόσφατα) στην κατεχόμενη Κύπρο…
      – Στο τέλος της δεκαετίας του ΄90, η Ελλάδα αποφάσισε να παρατείνει την επιχειρησιακή ζωή του δικινητήριου Phantom. Και στις δύο εκδόσεις του (F-4E και RF-4E) που ήδη είχαν αποσυρθεί από τις τάξεις του κύριου χρήστη του (USAF) προ δεκαετίας τουλάχιστον…
      Αποτέλεσμα: Μέχρι σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια μετά, είμαστε στα δικαστήρια με την USAF για τις φωτομηχανές της ROI και έχει μαζί με αυτές στοιβάξει σε αποθήκες και τα δύο ατρακτίδια ELINT/SIGINT τύπου ASTAC, που αντί στα RF-4E έπρεπε βάσει λογικής και επιχειρησιακής προοπτικής να πιστοποιηθούν στα Mirage 2000-5Mk.2.
      Έγινε με άλλα λόγια μία επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε ήδη παρωχημένα αεροσκάφη, χωρίς φυσικά αντίκρυσμα, δεδομένου ότι με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να αποκτηθούν πρόσθετα ατρακτίδια DB-110 για τα F-16 και να αξιοποιηθεί πραγματικά και σε βάθος χρόνου το ASTAC. Όσο για τα F-4E AUP αναγκαστήκαμε τελικά εκ των πραγμάτων (λόγω τεράστιου κόστους υποστήριξης, συντήρησης και εκμετάλλευσης…) να συγκεντρώσουμε τα εναπομείναντα σε μία Μοίρα (339)…
      – Αγοράσαμε 12 καινούρια επιθετικά ελικόπτερα AH-64DHA Apache, χωρίς να αναβαθμίσουμε στο ίδιο επίπεδο τα 19 παλαιότερα AH-64A+. Πήραμε δηλαδή 12 καινούρια επιθετικά ελικόπτερα και παράλληλα θέσαμε σε αχρηστία 19!
      Αποτέλεσμα: Δύο μόλις χρόνια μετά την ένταξη σε υπηρεσία των -DHA (2010), η κατασκευάστρια Boeing μας ενημέρωσε επίσημα ότι τερματίζει την υποστήριξη του Apache -A… Το ίδιο, δε, υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει στο άμεσο μέλλον και με τα Aegean Hawk της ΔΕΝ. Ευχόμαστε να διαψευστούμε…
      – Στα Mirage 2000 και τα όπλα τους έχουμε ήδη αναφερθεί σε βαθμό που το θέμα θεωρούμε ότι έχει εξαντληθεί… Δεν χρειάζεται πραγματικά να επανέλθουμε. Κάνουμε αυτή την συνοπτική αναδρομή γιατί οι νεότεροι πρέπει να μαθαίνουν και να θυμούνται οι παλαιότεροι που αναλογικά φέρουν ευθύνη για ότι έχει συμβεί.
      Παραδείγματα υπάρχουν πολλά ακόμη… Ο κατάλογος είναι απογοητευτικά μακρύς. Την ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση, η οποία εξελίσσεται απαράλλακτη μέχρι τις ημέρες μας όπως θα δούμε σε μεταγενέστερο αφιέρωμα, έχει τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία της χώρας.
      Όποιος έχει οποιαδήποτε ένσταση σχετικά με την αναλογία της ευθύνης από την πλευρά των στρατιωτικών ηγεσιών, παρακαλούμε να μας υποδείξει ποιοι αρχηγοί και σε ποιες περιπτώσεις, αφού κατήγγειλαν τις πολιτικές επιλογές που αποδεδειγμένα απέβησαν σε βάρος της άμυνας της χώρας, παραιτήθηκαν…
      Το διαβάσαμε στο www.defence-point.gr
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  10. Στην Μυτιλήνη λαθρέποικοι εισβάλουν σε σπίτια και χτυπάνε κατοίκους.

    Μόνο ως τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση στην Λέσβο καθώς επιθέσεις σε ντόπιους και εισβολές σε σπίτια από αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας φόβο και τρόμο στους κατοίκους του νησιού.
    Το πιο βίαιο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης όταν, για άγνωστο λόγο, δυο αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες που ο ένας κρατούσε μαχαίρι και ο άλλος μια αυτοσχέδια… τρίαινα (!) επιτέθηκαν σε δυο Έλληνες κατοίκους μιας αγροτικής περιοχής κοντά στο ΚΥΤ!
    Ευτυχώς, το ένα από τα υποψήφια θύματα απέσπασε την τρίαινα και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.
    Όμως, λίγο αργότερα, ανήλικοι παράνομοι μετανάστες πέταξαν ένα ξύλο με καρφιά προς τον σκύλο που φύλαγε ένα σπίτι στον κεντρικό δρόμο Μόριας - Παναγιούδας και προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα! Όμως, ο ιδιοκτήτης βρισκόταν μέσα και αναγκάστηκαν να το βάλουν στα πόδια!
    Την ίδια ώρα, μια άλλη ομάδα παράνομων μεταναστών εισέβαλε σε μια αγροτική κατοικία, αλλά και αυτοί έσπευσαν να εξαφανιστούν μόλις είδαν ότι μέσα βρισκόταν όλη η οικογένεια!
    Σύμφωνα με το lesvospost , η επεισοδιακή ημέρα έκλεισε με την… 17η κατά σειρά διάρρηξη σε άλλη αγροτική κατοικία μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια!
    Εμείς επαναπαυόμαστε μέχρι τον ΣΙΓΟΥΡΟ τελικό χαμό μας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eurostat: 150.000 Αλβανοί πήραν ελληνική υπηκοότητα από το 2003 και μετά. ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ.
    Τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat αναφέρονται μεταξύ των άλλων στους Αλβανούς που έλαβαν υπηκοότητα σε χώρες της ΕΕ, μεταξύ αυτών και οι Αλβανοί που έλαβαν την ελληνική υπηκοότητα.
    Από το 2002 έως σήμερα, περίπου 330 χιλιάδες πολίτες έχουν εγκαταλείψει την Αλβανία που έχουν λάβει ιθαγένεια σε χώρες της ΕΕ. Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι 150.000 Αλβανοί έχουν γίνει «Έλληνες» και 148.000 έχουν γίνει «Ιταλοί», σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.
    Ωστόσο δεκάδες χιλιάδες Αλβανοί σε όλη την Ευρώπη έχουν αποκτήσει την αγγλική, γερμανική, γαλλική και σουηδική υπηκοότητα.
    Ενώ συνολικά 1,6 εκατομμύρια Αλβανοί ζουν εκτός της επικράτειας της Αλβανίας.
    Στα στοιχεία δείχνουν ότι 5.700 Αλβανοί έχουν λάβει γερμανική υπηκοότητα.
    Η ευρωπαϊκή στατιστική αναφέρει ότι το 2017 ο αριθμός των Αλβανών που ζει στη Γερμανία μειώθηκε στο ήμισυ από 74.000 σε 49.000. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν αιτούντες ασύλου των οποίων η αίτηση απορρίφθηκε και επαναπατρίστηκαν στην Αλβανία.
    Από το 2011, 90.000 Αλβανοί υπέβαλαν αίτηση ασύλου στη Γερμανία, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς έχουν λάβει αρνητικές απαντήσεις.
    Στη συνέχεια, δεύτερος αριθμός υπηκοότητας εκδόθηκε από το Βέλγιο με 5000 αποδοχές.
    Η Γαλλία χορήγησε περίπου 3.400 υπηκοότητες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Υπάρχει μια έλλειψη των δεδομένων σχετικά με τον αριθμό των Αλβανών που ζει στη Γαλλία, αλλά πρόσφατα σημειώθηκε άνοδος στις αιτήσεις ασύλου της Αλβανίας, που κατατάσσονται στις 3 πρώτες χώρες καταγωγής.
    Από το 2011, περίπου 40.000 Αλβανοί υπέβαλαν αίτηση ασύλου στη Γαλλία.
    Στη Σουηδία και την Αυστρία, αντίστοιχα, έχουν εκδοθεί 1.000 υπηκοότητες στους Αλβανούς πολίτες. Συνολικά, υπάρχουν περίπου 1,6 εκατομμύρια άτομα που ζουν εκτός της αλβανικής επικράτειας, σύμφωνα με στοιχεία της φόρμας «Διασπορά» της αλβανικής στατιστικής υπηρεσίας - INSTAT.
    Από τον συνολικό αριθμό των Αλβανών μεταναστών, 825 χιλιάδες άτομα (σχεδόν 53%) είναι άνδρες και 755,6 χιλιάδες είναι γυναίκες.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Nigel Farage για «διαδηλωτές» του Σόρος: «Μισούν τις αξίες μας και το έθνος μας».
    Ο Nigel Farage ανάρτησε στο twitter την άποψή του για τους «διαδηλωτές» για την δολοφονία του George Floyd.
    «Είναι αναρχία στο πρόσωπο μιας αδύναμης ηγεσίας. Να βεβηλώνεις το Κενοτάφιο είναι κάτι που μας λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι μισούν τις αξίες μας, την κουλτούρα μας και την χώρα μας. Αρκετά»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε το όνομα του κόμματός του.
    Παρουσίασε σήμερα, μέσω Twitter, το όνομα του κόμματός του ο Ηλίας Κασιδιάρης.

    «ΕΛΛΗΝΕΣ είναι το όνομα του νέου μας Κινήματος για την Πατρίδα! Έμβλημά μας ο αιώνιος Έλλην που μάχεται για την ελευθερία! ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ», έγραψε ο πρώην βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου και παρουσίασε τις γενικές αρχές σε βίντεο.
    ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα!

    https://t.co/DUajJ8PUld pic.twitter.com/pFbnVhnADr

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΤΟ… ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. Κεραμέως: «Βασιζόμαστε σε έρευνες για τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο». ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΣΧΕΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΪΚΩΝ.
    Εντονη αντίδραση της Νίκης Κεραμέως στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εισαγωγή αγγλικών στα νηπιαγωγεία.
    Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισάβετ Σκούφα η οποία υποστήριξε ότι η εισαγωγή της εκμάθησης των αγγλικών στα νηπιαγωγεία γίνεται κατόπιν εντολής αμερικανικών σχολών αλλά και πως με αυτό τον τρόπο καρατομείται η προσωπικότητα των παιδιών σε τρυφερή ηλικία.
    Η υπουργός Παιδείας αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για θεωρίες συνωμοσίας και υπερασπίστηκε στη σχετική διάταξη λέγοντας ότι η απόφαση του υπουργείου βασίζεται σε ειδικές έρευνες.
    Κεραμέως: Βασιζόμαστε σε ειδικές έρευνες
    «Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή έλεγε ότι μόνο σε τρεις χώρες εφαρμόζεται αυτό. Φέραμε στοιχεία ότι οι χώρες είναι 14. Και τώρα περάσαμε στις θεωρίες συνωμοσίας. Επικαλείστε τις θεωρίες συνωμοσίας. Στις θεωρίες συνωμοσίας απαντούμε με στοιχεία. Από τρεις χώρες το 2015, πλέον σε 14 χώρες υπάρχει ενασχόληση με δεύτερη ξένη γλώσσα από την προσχολική ηλικία. Αυτό δείχνουν οι έρευνες. Μάλιστα οι επιστήμονες έχουν εξηγήσει ότι κατά τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας τίθενται τα θεμέλια μάθησης και σκέψης. Τα παιδιά είναι “σφουγγάρια” σε αυτή την ηλικία και δεν κάνουμε αρκετά ως πολιτεία για να τους δώσουμε τα εφόδια εκείνα που χρειάζονται σε αυτό σε αυτά τα κρίσιμα χρόνια», σημείωσε η υπουργός Παιδείας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε ειρηνική διαμαρτυρία για τον θάνατο του Φλόιντ.
    Συνθήματα ορθοδόξων ελλήνων στην Νέα Υόρκη: “Για τον Τζορτζ Φλόιντ με τις γροθιές ψηλά και ειρηνικά”
    Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συμμετείχε σε ειρηνική διαμαρτυρία στο Μπρούκλιν
    Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στην ομιλία του ανάμεσα στα άλλα είπε πως «ήλθα εδώ σήμερα στο Μπρούκλιν προκειμένου να σταθεί με αλληλεγγύη με τους αδελφούς και αδελφές μου των οποίων τα δικαιώματα έχουν μονομερώς παραβιασθεί.
    Ηταν μία ειρηνική διαμαρτυρία χωρίς κανενός είδους βίας και ευχαριστώ όλους εκείνους που συμμετείχαν διότι η βία φέρνει πιο πολύ βία».
    Θ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ- ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συμμετείχε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουνίου σε εκδήλωση ειρηνικής διαμαρτυρίας στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης την οποία διοργάνωσε ο Πρόεδρος της Περιφέρειας (Borough) του Μπρούκλιν, Eric Leroy Adams.
    O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, παρέστη στην ειρηνική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο Μπρούκλιν με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
    Σε μήνυμά του στα social media ο ίδιος ανέφερε:
    «Ήρθα σήμερα εδώ στο Μπρούκλιν για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τις αγαπητές μου αδελφές και τους αγαπητούς μου αδελφούς, των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί βάναυσα. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία, δίχως κανενός είδους βία και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, διότι η βία γεννά μόνο περισσότερη βία.
    Πρέπει να αρθρώσουμε λόγο και μάλιστα λόγο ηχηρό κατά της αδικίας στη χώρα μας. Αποτελεί ηθικό καθήκον και υποχρέωσή μας να υποστηρίξουμε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης.
    Αντιμετωπίσαμε μία πανδημία που προκάλεσε σοβαρές σωματικές ασθένειες, αλλά η πνευματική ασθένεια στην πατρίδα μας βαθαίνει ακόμη περισσότερο και πρέπει να θεραπευτεί τόσο με πράξεις όσο και με λόγια.
    Εγώ θα συνεχίσω να στέκομαι στο πλευρό όλων εκείνων που εργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ισονομίας για κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου ή εθνικής καταγωγής».

    Στην πλειοψηφία τους νέοι σε ηλικία, συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση της οδού Στάινγουεϊ με 30 δρόμους λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Καθισμένοι στα γόνατα, στις 4 γωνίες της διασταύρωσης, διαδήλωσαν ειρηνικά.
    Φορώντας μάσκες και κρατώντας πανό φώναζαν συνθήματα όπως «Οι ζωές των μαύρων μετράνε» (Black Lives Matter) και «ο Τζορτζ Φλόιντ ζει». Αρκετά αυτοκίνητα που περνούσαν από το σημείο κόρναραν σε ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές ξεσηκώνοντάς τους, ενώ αρκετοί περαστικοί παρακολουθούσαν και συμμετείχαν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΛΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ.
      Ο ΜΑΥΡΟΣ «ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ, ΤΖΩΡΤΖ ΦΛΟΫΝΤ ΗΤΑΝ ΣΤΡΕΗΤ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ. Ο «ΜΠΑΤΣΟΣ» ΠΟΥ ΤΟΝ «ΕΠΝΙΞΕ» ΗΤΑΝ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΚΕΗ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ... ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ NIGHT CLUB..
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  16. Ερντογάν και Σαράτζ ολοκλήρωσαν το μοίρασμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας: «Θα εκμεταλλευτούμε τον μεσογειακό πλούτο». Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
    Σήμερα έκλεισε το διπλωματικό κομμάτι της αρπαγής από την Τουρκιά της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς Ταγίπ Ερντογάν και Φαγιέζ αλ Σαράτζ «συμφώνησαν» να προχωρήσουν σε έρευνες κι εξορύξεις σε όλο το μήκος της τουρκολιβυκής ΑΟΖ, η οποία ουσιαστικά πρόκειται για την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ, υποστήριξε θα συνεργαστεί με τη Λιβύη για να εκμεταλλευτεί τον πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου, ανακοινώνοντας μάλιστα και μία νέα θαλάσσια συμφωνία.
    «Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη Λιβύη, περιλαμβανομένης της έρευνας και εξόρυξης, ώστε να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου», είπε ο Τούρκος πρέοδρος.
    Ο Ερντογάν στις δηλώσεις του τόνισε πως «η προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η εδραίωση πολιτικής σταθερότητας στη Λιβύη το συντομότερο δυνατό» και συνέχισε: «Παρά τις επιθέσεις του πραξικοπηματία Χάφταρ η “κυβέρνηση εθνικής ενότητας” έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού».
    Επίσης σημείωσε πως «όσοι στηρίζουν τον πραξικοπηματία Χάφταρ που έπνιξε στο αίμα και τα δάκρυα τη Λιβύη, θα κριθούν από την ιστορία». Σε μία αιχμή κατά της Ρωσίας, ο πρόεδρος της Τουρκίας διαμήνυσε πως «δεν θα αφήσουμε τη Λιβύη στο έλεος των πραξικοπηματιών και των μισθοφόρων».
    Ο ίδιος τόνισε πως ο Χάφταρ δεν έχει θέση στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Στέφανος Γκίκας: «Η σημερινή κατάσταση μοιάζει με την περίοδο των Ιμίων».
      Ο βουλευτής της ΝΔ και Αρχιπλοίαρχος εν αποστρατεία έκανε λόγο για ποιοτική και ποσοτική αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας
      Με την περίοδο των Ιμίων παρομοίασε ο βουλευτής της ΝΔ και Αρχιπλοίαρχος εν αποστρατεία, Στέφανος Γκίκας, τα όσα βιώνουμε ως χώρα, με τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, όπως είπε σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103,6.
      Ο κ.Γκίκας έκανε λόγο για ποιοτική και ποσοτική αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας, εκφράζοντας την ελπίδα η γείτονα να μην περάσει τις «κόκκινες γραμμές». «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την πράξη, δεν έχουμε την επιθετική κίνηση, έχουμε την επιθετική πρόθεση. Από την πρόθεση μέχρι την πράξη, μεσολαβεί τεράστιος χρόνος. Θέλουμε να ελπίζουμε, ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα», τόνισε ο κ.Γκίκας, προσθέτοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση, η μόνη αντίδραση, είναι η δυναμική αντίδραση.
      Έχοντας θητεύσει ως εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Άμυνας την περίοδο 2004-2007, αλλά κυρίως στις Ένοπλες Δυνάμεις ως κυβερνήτης του Πολεμικού Ναυτικού, ο κ.Γκίκας επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «σας λέω, ότι είναι μία περίοδος, που μου θυμίζει την περίοδο των Ιμίων, όταν ήμουν κυβερνήτης σε πυραυλάκατο στο Πολεμικό Ναυτικό. Ελπίζω και εύχομαι η Τουρκία να μην προβεί σε μία πράξη, που θα οδηγήσει σε κάποιο "θερμό" επεισόδιο και ενέχεται σε συμπλοκή. Πάντως η χώρα έχει ξεκαθαρίσει "κόκκινες γραμμές" και έχει πει, ότι δεν θα το επιτρέψει», υπογράμμισε ο κ.Γκίκας.
      Αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης και γιατί δεν επιβάλλονται από την ΕΕ πιο αυστηρές κυρώσεις προς την Τουρκία, τόνισε, ότι «υπάρχει μία τεράστια διπλωματική προσπάθεια της κυβέρνησης, που ξεκίνησε από την περίοδο του Φεβρουαρίου –Μαρτίου, που είχαμε όλα αυτά τα γεγονότα (σ.σ. στον Έβρο) και συνεχίζεται μέχρι τώρα.
      Η πίεση, που θα ασκήσει η διεθνής κοινότητα στην Τουρκία να μην προβεί στην απονενοημένη και πέραν κάθε εννοίας του Διεθνούς Δικαίου πράξη, θεωρώ, ότι θα είναι αποτρεπτική. Παρόλα αυτά, εμείς είμαστε έτοιμοι, να απαντήσουμε όπως προσιδιάζει σε μία ευθεία εν τοις πράγμασι αμφισβήτηση εθνικού κυριαρχικού δικαιώματος».
      Ο κ.Γκίκας τόνισε ακόμα ότι οι μεγάλες δυνάμεις έχουν «ομόρροπα συμφέροντα» με την Ελλάδα και σημείωσε πως δε συμφέρει σε κανέναν μία ανάφλεξη με την Τουρκία», γιατί μπορεί να οδηγήσει σε «ανεξέλεγκτες καταστάσεις».
      Εξηγώντας πως ορίζεται η «κόκκινη γραμμή» της Ελλάδας, υπογράμμισε πως «κόκκινη γραμμή για εμάς είναι, όταν γίνουν έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Είναι άλλο να πάει το γεωτρύπανο, να εγκατασταθεί και να ξεκινάει να τρυπάει και άλλο να γίνει μία διέλευση ενός επιστημονικού πλοίου, που βεβαίως θα είναι εκεί η ελληνική φρεγάτα, θα παρακολουθείται, είναι ανοιχτή θάλασσα και εκεί είναι μία άλλη κατάσταση», διευκρίνισε ο κ.Γκίκας.
      Για τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, που ζητεί η αντιπολίτευση, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε, ότι αν η κατάσταση προχωρήσει σε "άλλο επίπεδο" θα γίνει, αλλά, όπως είπε, αυτό δίνει και ένα "μήνυμα κλιμάκωσης".
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΣΧΟΛΙΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ: «Μητσοτάκη ξύπνα. Θα σου πάρει και τα σώβρακα ο σουλτάνος, μαζί με τα στριγκ της Μαρέβας.
      Ρόμπα έχεις γίνει διεθνώς, σε φτύνουν και εσύ σαν πανηλίθιος νομίζεις οτι ψιχαλίζει.
      Ξέραμε ότι ήσουν βλάκας, αλλά εσύ έχεις ξεπεράσει όλους, ακόμη και τον Τσίπρα.
      Πως ψηφίζουμε τέτοια άσχετα άτομα να κυβερνήσουν;
      Οι πιο ηλίθιοι πολιτικοί είναι αυτοί των γνωστών πολιτικών Οικογενειών.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Έκλεισε η Βουλή του Ισραήλ λόγω κορονοϊού ή γιατί θα την επισκεφθεί ο γκαντέμης Κούλης;
      Αφού έλαβε επιθετικά μέτρα για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας τον Μάρτιο και είδε τα νέα κρούσματα να μειώνονται, το Ισραήλ χαλάρωσε τα μέτρα τις τελευταίες εβδομάδες. Όμως αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο εφησυχασμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναζωπύρωση της πανδημίας.
      Κρούσμα σε βουλευτή
      Η Κνέσετ των εκατόν είκοσι εδρών ανακοίνωσε ότι ζητήθηκε από το προσωπικό που δεν θεωρείται απολύτως απαραίτητη η φυσική παρουσία του να μείνει στο σπίτι και όλες οι συνεδριάσεις επιτροπών που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν σήμερα αναβλήθηκαν «ενόψει της διενέργειας έρευνας για τις επιπτώσεις» που είχε η διάγνωση ότι ο Σάμι Αμπού Σαχάντα προσβλήθηκε από τον κορονοϊό.
      «Απευθύνω έκκληση προς όλους όσοι βρέθηκαν κοντά μου να απομονωθούν και να υποβληθούν σε τεστ», τόνισε ο Αμπού Σαχάντα μέσω Twitter. «Ο ιός κυκλοφορεί ακόμη ανάμεσά μας και η επιστροφή στη λεγόμενη ρουτίνα τον βοηθάει να εξαπλώνεται σε μεγαλύτερη κλίμακα και με μεγαλύτερη ταχύτητα», πρόσθεσε.
      Ανησυχίες για δεύτερο κύμα
      Τα σχολεία του Ισραήλ άνοιξαν τον περασμένο μήνα, αλλά οι ανησυχίες εντείνονται όσον αφορά το ενδεχόμενο ορισμένα παιδιά να μολύνουν άλλα, παρά τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα ότι 42 σχολεία έκλεισαν εξαιτίας κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό.
      Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό αυτό
      «Κάθε εκπαιδευτικός θεσμός όπου υπάρχει νοσηρότητα θα κλείνει», τόνισε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε χθες Τετάρτη, προσθέτοντας πως το προσωπικό πρέπει να επιδιώκει την προστασία του και να εφαρμόζει μέτρα για να τηρούνται αποστάσεις ανάμεσα στους μαθητές.
      Στο Ισραήλ των 9 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί συνολικά ως εδώ 290 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 17.343 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Στη χώρα έχουν γίνει διαγνωστικά τεστ σε πάνω από 593.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το υπουργείο
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. «Μυστηριώδεις» επιδρομές στις βάσεις του ισραηλινού στρατού - Διαλεύκανση ζητά η ηγεσία. ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.
      Ο αναπληρωτής αρχηγός προσωπικού των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (Στρατηγός Eyal Zamir), συζήτησε με τον αναπληρωτή γενικό επιθεωρητή της αστυνομίας, στρατηγό Alon Asur, τα περιστατικά κλοπών σε στρατιωτικές βάσεις και μονάδες εκπαίδευσης που έχουν γίνει στόχος δεκάδων επιδρομών, τις οποίες ο στρατός επιμένει να αποκαλεί «μυστηριώδεις».
      Μία πρόσφατη έκθεση της αστυνομίας υποδεικνύει ότι υπεύθυνοι είναι βεδουίνοι της ερήμου Νεγκέβ, μία κοινότητα που είχε συγκρουστεί και στο παρελθόν με τις αρχές του Ισραήλ.
      Με κοινή τους δήλωση στρατός και αστυνομία αναφέρουν ότι η «κοινή συνεργασία μεταξύ μας πρέπει να συνεχιστεί, με σκοπό τη δημιουργία πρόσθετων λύσεων για την πρόληψη τέτοιων σοβαρών εγκλημάτων».
      Από την αρχή του νέου έτους, αρκετές ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις έχουν πέσι θύματα νυχτερινών επιδρομών, οι οποίες έχουν αναγκάσει το IDF και την τοπική αστυνομία να αυξήσουν την ασφάλειά τους στην περιοχή της ερήμου.
      Ζ.Π.



      Διαγραφή
  17. Το Συμβούλιο της Ευρώπης πιέζει την Μάλτα να δεχτεί παράνομους μετανάστες στο έδαφός της.
    ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.
    Το Συμβούλιο της Ευρώπης κάλεσε σήμερα τη Μάλτα να επιτρέψει την αποβίβαση τουλάχιστον 400 παράνομων μεταναστών που παραμένουν σε τέσσερα τουριστικά σκάφη λίγο έξω από τα χωρικά ύδατα του μεσογειακού νησιού.
    Ορισμένοι από τους παράνομους μετανάστες παραμένουν στη θάλασσα για περισσότερο από ένα μήνα μετά τη διάσωσή τους από μη αξιόπλοα σκάφη βόρεια της Λιβύης απ' όπου είχαν ξεκινήσει με προορισμό την Ευρώπη. Η Μάλτα, που ναύλωσε τα τουριστικά σκάφη, επιμένει ότι δεν μπορεί να τα αφήσει να φθάσουν στη ξηρά επειδή τα λιμάνια της είναι κλειστά μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού.
    «Η κατάσταση περισσότερων από 400 ανθρώπων που παραμένουν σε ιδιωτικά σκάφη ακριβώς έξω από τα χωρικά ύδατα της Μάλτας είναι μη βιώσιμη και απαιτεί άμεση δράση», ανέφερε σε μια δήλωση η Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ντούνια Μιγιάτοβιτς.
    Η Μάλτα λέει επίσης πως οι περισσότερες δεσμεύσεις εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρουν ορισμένους από τους μετανάστες δεν έχουν τηρηθεί και ότι τα κέντρα κράτησης στο έδαφός της έχουν κορεστεί.
    Γυναίκες και παιδιά επιτράπηκε, ωστόσο να αποβιβαστούν για ανθρωπιστικούς λόγους. Η κατάσταση των ανδρών που έμειναν πάνω στα σκάφη παραμένει ασαφής, αν και φωτογράφοι που κατάφεραν να προσεγγίσουν ένα από αυτά είπαν πως οι επιβαίνοντες φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μητροπολίτης Γουμενίσσης: «Επιχειρείτε πληθυσμιακή αλλοίωση του τόπου μας».
      Επιστολή προς τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Νότη Μηταράκη, την οποία κοινοποιεί στον πρωθυπουργο Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Επικρατείας κ.Γεραπετρίτη και αγροτικής ανάπτυξης κ.Βορίδη.
      «Η μέχρι σήμερα προσωρινή εγκατάσταση στα Hot Spots της Νέας Καβάλας των 1550 μεταναστών, και άλλων 240 σε σπίτια και άλλων 30 σε ξενοδοχείο, σήμερα μεταλάσσεται σε οικισμό καλύτερων εγκαταστάσεων (τα νέα κυβερνητικά μέτρα, που από Δευτέρα τίθενται σε ενεργοποίηση). Αντί του 1% της έκτακτης (;) φιλοξενίας που επαγγέλθηκε ο κ. Πρωθυπουργός της Ελλάδος, ειδικά στην περιοχή Πολυκάστρου σήμερα φιλοξενείται το πολλαπλάσιο ποσοστό του 25% και στο Δήμο Παιονίας ποσοστό 6,3%, με προοπτική εκμουσουλμανοποίησης και εθνοσυμφυρμού. Διότι μια τέτοια μονιμότερη εγκατάσταση θα απαιτήσει σχολεία και τζαμιά, σε κάποια χρόνια θα σημάνει μια “ειρηνική” εκπόρθηση αυτού του ιστορικού και ηρωϊκού τμήματος της Κεντρικής Μακεδονίας. Η σημερινή μονιμότερη εγκατάσταση θα δώσει αύριο-μεθαύριο ένα πειστικό διεθνικό δικαίωμα να υπογραφεί η αντίστροφη παράδοση της Κ. Μακεδονίας, του ν. (ΠΕ) Κιλκίς και ―ποιός οίδε― πόσων άλλων Π.Ε. σταδιακά σε μια νέα μορφή εκτουρκισμού-μωαμεθανισμού. Θα έχουμε διαγραφή του Σκρα, του Κιλκίς, των Ευζώνων, της Γέφυρας, του Πολυκάστρου, της Αξιούπολης, της Γουμένισσας από το χάρτη της Ελλάδος, 100 χρόνια μετά την απελευθέρωσή μας.
      Δεν υπερβάλλω ούτε διατελώ υπό φοβικά σύνδρομα. Βλέπω τα πράγματα με την όψη τους. Διότι το 25% των σημερινών μεταναστών για το ΔΔ Πολυκάστρου, που θέλει η Κυβέρνηση να τους εγκαταστήσει σε μονιμότερες υποδοχές εδώ σε μας η να στήσει δομές κατοικίας για ισάριθμες υποδοχές, δεν είναι οι μόνοι που επιβαρύνουν δημογραφικά, οικονομικά και πολιτισμικά τη συνοριακή μας περιοχή σήμερα παραμόνιμα και από αύριο μόνιμα στο ισχνό Ελλαδικό δημογραφικό περιβάλλον.
      Δεν έχουμε κάποια ανθρώπινη αναγκαιότητα φιλοξενίας μεταναστών σε μια οικονομικά υποβαθμισμένη χώρα, αλλά έχουμε επιβολή μεταναστευτικής ροής και προγραμματισμένη μεταβολή της σε μονιμότητα εγκατοίκησης (η μάλλον εγκατάκτησης). Η αποσιώπηση της αλήθειας αποβλέπει στον κατευνασμό της λαϊκής αντίστασης.
      Διαμαρτυρόμαστε, γιατί ο πολιτικός και ο κυβερνητικός χώρος, ο δημοσιογραφικός και ο επικοινωνιακός κόσμος, η επιστημονική και η νομική ελίτ, η πολιτιστική και η εκπαιδευτική συλλογικότητα αδιαφορούν και έτσι αδικοπραγούν για ένα τεράστιο κοινωνικό, οικονομικό, εθνικό πρόβλημα (σύντομα και θρησκευτικό πρόβλημα) που καταφρονεί τα στοιχειωδέστερα ανθρώπινα δικαιώματα του Ελληνισμού της Παιονίας (και του κάπως ευνοημένου, αλλά επίσης αδικουμένου Κιλκίς).»
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  18. ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ. Α.
    Η πολιτική φιλοσοφία αναφέρει ότι ένα μαζικό λαϊκό κίνημα εγκαθιδρύεται και θεμελιώνεται σε ευθεία αντιστοιχία με τον καθορισμό της ταυτότητας του ιδεολογικού προσανατολισμού του πολιτικού χώρου. Ο καθοδηγητής ενός τέτοιου κινήματος, ιδίως όταν αυτό βασίζεται σε αρχηγοκεντρικά δεδομένα, πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα, να προσδιορίσει με ακρίβεια την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος και να οριοθετήσει τις συντεταγμένες του. Η διατύπωση π.χ. «ελάτε μαζί μας όλοι οι πατριώτες» είναι ένα κάλεσμα για ένα πολιτικό αχταρμά του τύπου ανεμομαζώματα – διαολοσκορπίσματα.
    Το πρώτο που παρουσιάζει ένας καθοδηγητής είναι να καταθέσει ένα λιτό, λακωνικό, ακριβές και σωστά διατυπωμένο καταστατικό του κόμματος με την ιδεολογική ντιρεκτίβα του. Όχι με βαρύγδουπο βερμπαλισμό, με πομπώδεις, μη λακωνικές λέξεις χωρίς περιεχόμενο, φανφάρες, μεγαλοστομίες, κενολογίες, ρητορισμούς. Ο ηγέτης ενός κόμματος δεν γράφει άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Και μάλιστα φορώντας γυαλιά. Ο ηγέτης είναι ένας πολεμιστής στην πολιτική ζούγκλα, όχι γραμματέας. Ένας αρχηγός κόμματος δίνει μόνο συνεντεύξεις και στο τέλος γράφει απομνημονεύματα. Δεν έχει χρόνο να γράψει άρθρα και βιβλία. Κάνει σκληρό πολιτικό αγώνα. (Γράφτηκε με χαρά και ειρωνεία ότι ο Λαγός παράτησε την πολιτική και «έχει περιορίσει τη δράση του στην υπεράσπιση της ιερότητας του σιέλου που ανταλλάσσεται κατά τη θεία κοινωνία και οχυρώνεται πίσω από περίεργες μορφές του δημόσιου βίου, όπως ο παραιτηθείς μητροπολίτης Αμβρόσιος»). Όταν παρατούμε την πολιτική και ασχολούμαστε υπερβολικά με την θρησκεία, καλύτερα να γίνουμε δεσποτάδες.

    Ο Κασιδιάρης, στην προσπάθειά του να δείξει ενωτικός, φάνηκε εντελώς άγευστος, άνευρος και γλυκανάλατος. Επίσης φαινόταν κουρασμένος και επαναλαμβανόμενος. Έχουμε παρεξηγήσει την έννοια του «μέτρου» και την έχουμε μπερδέψει με την έννοια του μέτριου. Κάθε δημόσιο πρόσωπο υπόκειται σε κριτική και μάλιστα πολυεπίπεδη. Η καθεστωτική προπαγάνδα σε ένα ανόητο σανοφάγο λαό, απ' το πρωί μέχρι το βράδυ, θα λυσσάξει με τον Κασιδιάρη. Που είναι οι υποστηρικτικές ιστοσελίδες που θα βουίζουν τον κόσμο με καθημερινή ενημέρωση και θα απαντούν άμεσα σε όλα τα ψέματα των καθεστωτικών πρακτόρων;
    Καμία λέξη για το σοβαρότερο πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας, (από το οποίο πηγάζουν τα περισσότερα προβλήματα), την πολιτική οικογενειοκρατία.
    Μία κακή τακτική των «εθνικιστών» είναι ο τρόπος που απευθύνονται στον λαό μιλώντας συνεχώς για Έθνος. Το Έθνος δεν είναι παρά ο ίδιος ο λαός επεκτεινόμενος στους αιώνες. Σήμερα όμως τις αποφάσεις δεν θα τις πάρει κανένα «έθνος» αλλά ο συγκεκριμένος ζων λαός. Είναι μεγάλο πολιτικό λάθος να μην απευθυνόμαστε στον ίδιο τον ζώντα, τον σημερινό λαό, αλλά σε κάτι ευρύτερο και αφηρημένο. Γράφτηκε ότι το έμβλημα του κόμματος μοιάζει σαν σήμα περιφερειακού συνδυασμού. Το όνομα του κόμματος «Έλληνες» είναι σαν τίτλος αμερικανικού ντοκιμαντέρ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ. Β.
      Ο καθοδηγητής του κόμματος πρέπει να παρουσιάσει ένα τεκμηριωμένο σχέδιο, όπου θα περιγράφει διεξοδικά κάθε βήμα και μάλιστα όλες τις (απαραίτητες) συγκρουσιακές τακτικές στο πολιτικοκοινωνικό και οικονομικό σύστημα.
      Δεν μπορείς να κάνεις ομελέτα αν δεν σπάσεις αυγά.
      Πρέπει να θέτει ξεκάθαρα τις στρατηγικές για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, για μια δυναμική, ανεξάρτητη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με επανακαθορισμό της γεωπολιτικής σκακιέρας.
      Πρέπει να περιγράψει λεπτομερώς τις συνέπειες που θα προκύψουν με την επαναφορά του Ελληνικού νομίσματος, της δραχμής, την άρνηση πληρωμής χρέους, την εθνικοποίηση και ριζική μεταρρύθμιση της Κεντρικής Τράπεζας και την αναδιάρθρωση ολόκληρου του τραπεζικού – χρηματοπιστωτικού συστήματος
      Πρέπει να αναφέρεται στο ανηλεές τσάκισμα των εγχώριων κεφαλαιοκρατών που πίνουν το αίμα του Ελληνικού λαού. Ο λαός πεινάει, τον πνίγουν τα χρέη, οι τράπεζες του ρουφάνε το αίμα, η καθημερινότητα είναι ένας διαρκής αγώνας επιβίωσης.
      Αν του δείξεις ότι υπάρχει σωστό σχέδιο και ελπίδα και δεν του κρύψεις τις δυσκολίες, θα σε ακολουθήσει. Αλλιώς δεν θα καταφέρει τίποτα απολύτως. Αν του λες νεφελώδεις πομφόλυγες, θα φύγει και θα καταλήξει στα υπόλοιπα μαντριά. Ο λαός δεν θέλει γενικότητες και αοριστολογίες, π.χ. εθνική παραγωγή, επιδότηση για να καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα, αυτάρκεια κλπ. Η πληγή του λαθροεποικισμού δεν μπορεί να καλύψει την ένδεια τεκμηριωμένων οικονομικών θέσεων.
      Πως θα γίνουν όλα αυτά; Πως θα αποκτήσεις αυτάρκεια, ενώ έχεις υπογράψει συμφωνίες για το εμπόριο, την γεωργία κλπ οι οποίες είναι δεσμευτικές; Τι θα γίνει με το τραπεζικό σύστημα; Μέχρι να βγάλουμε αυτούς τους έρμους τους υδρογονάνθρακες, αν τους βγάλουμε, πως θα αποκτήσουμε αυτάρκεια εντός του ευρώ;
      Πολλοί γνωρίζουν πως δουλεύουν τα μυαλά της πλειοψηφίας των λεγόμενων ελλήνων «εθνικιστών» (όπως και των λεγόμενων «αρχαιολατρών») στην Ελλάδα. Η επιτομή της γραφικότητας.
      Φτάσαμε στο σημείο (εν μέσω μνημονίων, λαθροεποικισμού και εθνικής προδοσίας να αναλάβει κυβέρνηση ο… Τσίπρας και το ΣΥΡΙΖΑ (ένα γραφικό κομμουνιστικό κόμμα του περιθωρίου του 3%) και οι λεγόμενοι «εθνικιστές» να βρίσκονται στην φυλακή λόγω πολιτικής ανικανότητας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  19. Οι Τούρκοι άρχισαν πάλι τα «ρεπορτάζ» για μαζική εισβολή παράνομων μεταναστών στον Έβρο.
    H Άγκυρα ξεκίνησε το παιχνίδι της προπαγάνδας για να «σπάσει» τα νεύρα της Αθήνας περί επικείμενης εισβολής χιλιάδων παράνομων μεταναστών τις επόμενες ημέρες στο ελληνικό έδαφος δημοσιεύοντας σχετικό προπαγανδιστικό βίντεο.
    Πρόκειται για «ρεπορτάζ» του Entirne TV, τοπικού καναλιού της Αδριανούπολης, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου”.
    Σε βίντεο παράνομοι μετανάστες, επιχειρούν να περάσουν το ποτάμι με ξύλινες βάρκες.
    Δεν αποκλείεται φυσικά τώρα, μετά τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης στην Τουρκία, παράνομοι μετανάστες να πήραν και πάλι εντολή από τις τουρκικές αρχές και να άρχισαν και πάλι να εισρέουν στα σύνορα της Αδριανούπολης.
    Άλλωστε η συνάντηση Σάρατζ-Ερτογάν έχει τελειώσει οπότε επικοινωνιακά το πεδίο είναι ελεύθερο. Οι Τούρκοι μπορούν να προχωρήσουν σε άλλες επιθετικές ενέργειες.
    Οι εκτιμήσεις δείχνουν πως η Άγκυρα θα προχωρήσει σε έναν πόλεμο «φθοράς» κατά της Ελλάδας, μέχρι και τον Σεπτέμβριο όπου έχει ανακοινώσει γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στις 5 (17) Ιουνίου 1825 με εντολή των Αγγλόφιλων δανειοληπτών στον Γκούρα, δολοφονήθηκε στην Ακρόπολη ο κρατούμενος από τις 7 Απριλίου Οδυσσέας Ανδρούτσος. Οι δολοφόνοι για να καλύψουν το έγκλημά τους πέταξαν το σώμα του στο λιθόστρωτου του Ναού της Απτέρου Νίκης και διέδωσαν πως ο φυλακισμένος προσπάθησε να αποδράσει και σκοτώθηκε.
    Ταυτόχρονα άρχισε στη Τραμπάλα Μεσσηνίας όπου βρισκόταν το στρατόπεδο του Κολοκοτρώνη, η διήμερη μάχη με τη δύναμη του Ιμπραήμ που πήγαινε προς την Τρίπολη.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΕΤΡΟΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΜΕ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    12 κρούσματα εντοπίστηκαν σε πτήση που ήρθε από το Κατάρ, και προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Εννέα από τα κρούσματα, αφορούσαν πακιστανούς. Έπειτα από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι αυτοί οι πακιστανοί διαθέτουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα!
    Δεν θα μείνουμε στο γεγονός του ότι την ίδια στιγμή που κλείνουμε τα σύνορα σε Ιταλία και άλλες χώρες που παραδοσιακά στέλνουν εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα, εμφανίζεται ξαφνικά μία πτήση από το Κατάρ.
    Δεν θα ζητήσουμε εξηγήσεις, για το πως καταλήγουν εννιά πακιστανοί, ενώ τα σύνορα προς το Πακιστάν είναι κλειστά, σε πτήση από Κατάρ, ενώ τα σύνορα με το Κατάρ είναι κλειστά, στην Ελλάδα. Και μάλιστα το μαθαίνουμε επειδή βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
    Θα απαιτήσουμε όμως μία εξήγηση για το πως εννέα πακιστανοί ταξιδεύουν ανενόχλητοι στο Κατάρ και επιστρέφουν στην Ελλάδα, διαθέτοντας μάλιστα άδεια παραμονής. Τι ακριβώς έκαναν στο Κατάρ; Πως είναι δυνατόν να μετακινούνται με τέτοια ευκολία, έξω από απαγορεύσεις, όταν επενδυτές, επιχειρηματίες και φυσικά τουρίστες, δεν μπορούν καν να διανοηθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα.
    Και θα επαναλάβουμε το ερώτημα. Τι ακριβώς έκαναν οι πακιστανοί με άδεια παραμονής στην Ελλάδα, στο Κατάρ. Την ώρα μάλιστα που σύμμαχες χώρες, κατηγορούν ευθέως το Κατάρ για υπόθαλψη τρομοκρατίας. Πόσοι απλοί πακιστανοί οικονομικοί μετανάστες έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στο Κατάρ εν μέσω πανδημίας και κρίσης;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μητσοτάκης για ηλεκτροκίνηση: «Η Ελλάδα μπαίνει στην πρίζα της καθαρής κίνησης». ΕΔΩ Η ΧΩΡΑ ΧΑΝΕΤΑΙ… ΚΑΛΑ, ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;
      Στην εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το εθνικό σχέδιο μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση σχέδιο είναι ένα σχέδιο ολιστικό που αφορά το κράτος και όλους τους πολίτες και γι αυτό συνοδεύεται από αυτή την καινοτόμο και πράσινη συμφωνία που θα υπογράψουν 19 φορείς και 2 υπουργεία.
      «Η Ελλάδα ετοιμάζεται να μπει στην πρίζα της καθαρής κίνησης» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
      Το πόσο σημαντική είναι η ηλεκτροκίνηση στο περιβάλλον το διαπιστώσαμε με τον κορωνοιό και την μείωση των μεταφορών ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων.
      «Αυτή την τόσο σπουδαία μέρα, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει και επίσημα μια εμβληματική πρωτοβουλία για το μέλλον. Μια πολιτική η οποία απαντά και στη μιζέρια του χθες, αλλά και στη δικαιολογημένη ανησυχία του σήμερα. Αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της περιβαλλοντικής μας πολιτικής για την εγκατάλειψη των ρυπογόνων καυσίμων» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του προγράμματος για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.
      Τα κίνητρα για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων
      Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση ανακοινώνει σήμερα τα μέτρα για τη διάδοση οχημάτων χαμηλών και μηδενικών ρύπων καθώς και τα μετρά για ρύθμιση της αγοράς ηλεκτροκίνησης και χωροθέτησης των αναγκαίων σημείων φόρτισης.
      «Επιδοτούμε με 100 εκατ. ευρώ και για 18 μήνες την αγορά αυτοκίνητων νέου τύπου. Έτσι θα καλυφθεί το 25% του κόστους για περίπου 14.000 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το όφελος ανά μονάδα αν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ» εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.
      Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν αυξημένο κόστος απόκτησης, αλλά χαμηλότερο κόστος χρήσης.
      «Παρά το αυξημένο κόστος απόκτησης που η πολιτεία πλέον επιδοτεί, ο χρήστης θα εξοικονομεί ετησίως κοντά στα 2.000 ευρώ από ανεφοδιασμό και συντήρηση» επισήμανε.
      Προανήγγειλε ότι το πρόγραμμα θα επιδοτεί με 25% και την αγορά ηλεκτρικών ταξί.
      Επιπλέον, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τα εξής:
      • Τα ηλεκτρικά οχήματα θα κυκλοφορούν ελεύθερα παντού.
      • Για δύο χρόνια θα απαλλάσσονται από τέλη στάθμευσης.
      • Θα εξαιρούνται από φορολογητέο εισόδημα οι δαπάνες για τη φόρτιση.
      • Από τα εταιρικά έσοδα θα εκπίπτει το 50% και στα νησιά το 70% από το κόστος μίσθωσης ενός τέτοιου αυτοκινήτου.
      Για τους σταθμούς φόρτισης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στόχος είναι να αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα σημεία φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων.
      Κίνητρα για αγορά ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας και ηλεκτρικού ποδηλάτου
      Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης σε κίνητρα αγορά ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας και ηλεκτρικού ποδηλάτου.
      Όπως είπε, η αγορά κάθε ηλεκτρικής επαναφορτιζόμενης μοτοσυκλέτας θα επιδοτείται κατά 20%.
      Η αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου θα επιδοτείται κατά 40%.
      Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «έχουμε τη δυνατότητα να μετατρέψουμε τη χωρά μας σε μπαταρία της νοτιοανατολικής Ευρώπης», ενώ προανήγγειλε ότι σε λίγο καιρό ένα ελληνικό νησί θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα, δίχως ωστόσο να αποκαλύψει ποιο νησί θα είναι αυτό.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

    2. Λέσβος: Αφγανός δολοφόνος κυκλοφορούσε ελεύθερος κι ασελγούσε σε μικρά παιδιά - Τον υπέθαλπε Αλβανός.
      Ένας Αφγανός παράνομος μετανάστης συνελήφθη χθες στη Λέσβο, ο οποίος παρόλο που καταζητούνταν για δολοφονία κυκλοφορούσε ελεύθερος κι ασελγούσε σε μικρά παιδιά.
      Συνελήφθη με ένταλμα Δικαστικής Αρχής από αστυνομικούς του ΑΤ Καλλονής και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης 20χρονος Αφγανός, που είχε ταυτοποιηθεί για την δολοφονία 16χρονου συμπατριώτη του το βράδυ της 8ης Απριλίου στη δομή της Μόριας.
      Πιο συγκεκριμένα, εδώ και μερικές ημέρες, Αφγανός υπήκοος μέσω τρίτου (ενός υπηκόου Αλβανίας) νοίκιασε οικία στην Αρίσβη προ 15 ημέρου.
      Σκοπός αυτής της ενοικίασης ήταν να διαφύγει και να κρυφτεί απο τις αρχές, μιας και είχε διαπράξει τον Αύγουστο του 2019 ανθρωποκτονία στην Μόρια!
      Ωστόσο παράλληλα προσπαθούσε να ικανοποιήσει και τις αρρωστημένες ορέξεις του.
      Καλούσε με ιδιαίτερο τρόπο και μέσω κι άλλων που τον βοηθούσαν σπίτι του μικρά παιδιά, με σκοπό την σεξουαλική τους παρενόχληση!
      Ντόπιοι, προχώρησαν σε άμεση καταγγελία με τους αστυνομικούς του Α.Τ. Καλλονής να προβαίνουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και να συλλαμβάνουν τον Αφγανό!
      Ζ.Π.



      Διαγραφή
    3. ΠΡΟΤΑΣΗ: «Να αφήσουμε περάσματα στον φράκτη στον Έβρο, για να περνούν περισσότεροι Αφγανοί και Πακιστανοί, όπως πρότεινε ο Σύριζα, γιατί είναι απάνθρωπο να περιμένουμε από έναν και μοναδικό Αφγανό, να βιάσει μόνος του, όλα τα Ελληνόπουλα.
      Θα το μάθει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους «πρόσφυγες», και θα μας κατηγορήσει ότι βασανίζουμε τους βιαστές Πακιστανούς.
      Μας παρηγορεί η ιδέα ότι το Υπουργείο Παιδείας της Κεραμέως, θα συνεχίσει να διδάσκει τα Ελληνόπουλα (παιδιά του Δημοτικού) σεξουαλική επιμόρφωση για το ... πέος».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν βάρκες με μετανάστες προς τα ελληνικά ύδατα.
      Με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, λέμβοι με αλλοδαπούς στο Ανατολικό Αιγαίο, επιχειρούν να εισέλθουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, όπως διαπιστώνεται από το οπτικό υλικό (βίντεο) που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
      Το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από δύο ξεχωριστά περιστατικά, τα οποία έλαβαν χώρα, τις τελευταίες ημέρες, Βορειοανατολικά της νήσου Λέσβου, πλησίον της οριογραμμής των Ελληνικών χωρικών υδάτων.
      Από το εν λόγω υλικό προκύπτουν, αναμφίβολα, οι εμφανείς προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να κατευθύνουν τις λέμβους με τους αλλοδαπούς, τις οποίες συνοδεύουν, στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να εισέλθουν παρανόμως σε αυτά.
      Επίσης, σε φωτογραφικό υλικό, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό βίντεο, διακρίνεται η προετοιμασία και ο απόπλους λέμβου από τις τουρκικές ακτές, με πορεία προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα προς τη θαλάσσια περιοχή της νήσου Λέσβου.
      Σημειώνεται ότι, η χώρα μας διαθέτει πλέον την ικανότητα μέσω του κατάλληλου εξοπλισμού να εντοπίζει τις λέμβους κατά την εκκίνησή τους από τα τουρκικά παράλια και να τις επιτηρεί ανελλιπώς, ενημερώνοντας παράλληλα τις αρμόδιες αρχές της γείτονος χώρας επ’ αυτού, προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείριση των περιστατικών και να επιληφθούν ως οφείλουν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.


      Το Λιμενικό Σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και ευαισθησία στην ανθρώπινη ζωή, για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ε.Ε., τα αποτελέσματα των οποίων αποτυπώνονται στην ραγδαία μείωση του αριθμού των παράνομων διελεύσεων των θαλασσίων συνόρων μας από υπηκόους Τρίτων Χωρών.
      protothema.gr
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Ποιους χρηματοδοτεί το ίδρυμα του Σόρος -Και το δήμο Αθηναίων μεταξύ άλλων.
      Χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια δολάρια ξοδεύει κάθε χρόνο το ίδρυμα του επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος στα Βαλκάνια.
      Ο μεγαλοεπενδυτής – που ήρθε ξανά στην επικαιρότητα μετά τις καταγγελίες Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο – με το Ίδρυμα του «Open Society Foundations» προσφέρει χορηγίες και υποτροφίες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε οργανώσεις και άτομα που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με το Ίδρυμα.
      Το «Open Society Foundations» περιγράφει την αποστολή του ως εξής: «Εργάζεται για την οικοδόμηση ενεργών και ανεκτικών κοινωνικών που οι κυβερνήσεις τους είναι υπόλογες και ανοιχτές στην συμμετοχή όλων των πολιτών».
      Στην Ελλάδα ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αρκετές οργανώσεις που λειτουργούν για την προστασία των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο αλλά και η ελληνική κοινότητα LBGTQ έχουν λάβει ως χορηγίες χιλιάδες δολάρια. Το ίδιο συνέβη και με οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας των προσφύγων στα Σκόπια.
      Νικήτας Κακλαμάνης: Και με το δήμο Αθήνας συνεργάζεται ο Σόρος
      Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε πως «όλη η προπαγάνδα των Σκοπιανών στο εξωτερικό χρηματοδοτείται από τον Τζορτζ Σόρος», ενώ αποκάλυψε δε πως το ίδρυμα του μεγαλοεπιχειρηματία έχει συνεργασία και με τον δήμο Αθηναίων.
      «Ξοδεύει όχι χιλιάδες, εκατομμύρια δολάρια» είπε και πρόσθεσε: «Και με το δήμο της Αθήνας έχει συνεργασία το ίδρυμα Σόρος».
      Οπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Xfm 9,43: «Δεν το έχει κρύψει ο συγκεκριμένος τύπος ποτέ ούτε την φιλοσκοπιανή του διάθεση, ούτε ότι θέλει να ελέγξει μέσω του άφθονου χρήματος που ρέει από την τσέπη του -το οποίο δεν ξέρουμε και πώς το απέκτησε – και να προσπαθεί με διαφόρους τρόπους να επηρεάσει» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ολη προπαγάνδα των σκοπιανών στο εξωτερικό χρηματοδοτείται από Σόρος. Δηλαδή, τι πιστεύετε, ότι ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος τον κ. Σόρος για τους φτωχούς του δήμου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης;» διερωτήθηκε ειρωνικά.
      Ερωτηθείς για το πώς συνεργάζεται το ίδρυμα Σόρος με τον δήμο Αθηναίων απάντησε: «Αυτό που υποτίθεται είναι τα συσσίτια».
      Ποιοί πήραν χορηγίες στην Ελλάδα για το 2016
      Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έλαβε 224,581 δολάρια για ένα διάστημα 8 μηνών προκειμένου να κάνει ενέργειες για την φιλοξενία και την στήριξη προσφύγων.
      Το «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες» έλαβε 300.000 δολάρια προκειμένου για ένα διάστημα 20 μηνών να παρακολουθεί την διαδικασία ασύλου και την κατάσταση της υποδοχής στα σημεία εισόδου-εξόδου των μεταναστών.
      Το «Ελληνικό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» εισέπραξε 394.514 δολάρια προκειμένου να παρέχει νομικές και άλλες ουσιαστικές πληροφορίες στους πρόσφυγες για μία περίοδο 20 μηνών.
      Το «Ελληνικό Φόρουμ για τους Πρόσφυγες» έλαβε 100.000 δολάρια προκειμένου μέσα σε 13 μήνες να αναπτύξει συστήματα όπου οι πρόσφυγες θα αλληλοβοηθούνται.
      Ο «Σύνδεσμος της Ουκρανικής Διασποράς στην Ελλάδα – Ουκρανική Ελληνική Σκέψη» έλαβε 24.927 δολάρια για την επικοινωνιακή στρατηγική του.
      Η ελληνική κοινότητα LBGTQ Αthens εισέπραξε χορηγία 54,996 δολαρίων για έναν χρόνο και το Κέντρο Δημοκρατίας και Επανασυμφιλίωσης για την Νοτιοανατολική Ευρώπη έλαβε 26.000 δολάρια για 11 μήνες.
      Το 2016 το «Ινστιτούτο Χρηματοπιστωτικής Σκέψης και Οικονομικής Έρευνας και Πολιτικής» στα Σκόπια έλαβε 99.641 δολάρια για τρία χρόνια.
      Η «Επιτροπή του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινη Δικαιώματα στην Δημοκρατίας της Μακεδονίας» πήρε 67.885 δολάρια για την βελτίωση της διαφύλαξης των δικαιωμάτων των μεταναστών και των αιτούντων άσυλων στην πΓΔΜ.
      Πηγή: iefimerida.gr
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. ΣΧΟΛΙΟ: Πολύ λίγα γράφει-είναι μόνον το 2%...υπάρχουν και άλλα...98% που δεν τα γράφει...ξεχνάει τον δήμο Θεσσαλονίκης, ξεχνάει το ΕΛΙΑΜΕΠ, ξεχνάει τις θυγατρικές εταιρίες ΜΚΟ-του μητρικού πολυεθνικού Επιχειρηματικού Ομίλου του "OPEN SOCIETY FUND (διεθνούς δουλεμπορικής επιχείρησης)-SOROS REAL ESTATE (με αντικείμενο επενδύσεις στην αγορά+εκμετάλλευση ακινήτων-χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο το διεθνές δουλεμπόριο-"ξεπλένει" στην συνέχεια-"νομιμοποιώντας" τα κέρδη (αυτό έκανε-σε μικρότερη κλίμακα και ο soro-υπαλληλάκος ο Παπαδημούλης)-Χρηματιστηριακές παρα-τραπεζικες επιχειρήσεις", μεταξύ αυτών: το βασικό δουλεμπορικό εργαλείο την Ύπατη Αρμοστεία/Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) του ΟΗΕ, την Action Aid, την Solidarity Now, το Ίδρυμα Νιάρχος, το Ίδρυμα Ωνάση, Παρατηρητήριο Συμφωνίας Ελσίνκι-Δημητρά/ΚΕΕΡΦΑ και όλες τις παραφυάδες, τις άμεσες-έμμεσες χρηματοδοτήσεις (δωροδοκία/δωροληψία) σε μ.μ.ε., μέσα κοιν. δικτύωσης, σε "φυτευτούς" δημοσιογράφους, πολιτικά πρόσωπα και εγχώριες "κυβερνήσεις"-μέχρι και την σημερινή...ξεχνάει και δεν γράφει απίστευτα πολλά πράγματα....πολυπλόκαμο τέρας-Λερναία Ύδρα
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  22. Ελληνίδα επιστήμονας του Mount Sinai ανοίγει νέο δρόμο για τη θεραπεία της Οξείας Μυελογενούς Λευχαιμίας.
    Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής και του Νοσοκομείου του Όρους Σινά (Mount Sinai) στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής μία Ελληνίδα γιατρό, έχουν κάνει μία ανακάλυψη που μπορεί να ανοίξει νέα μονοπάτια για την επίτευξη ύφεσης διαρκείας ή και θεραπείας της Οξείας Μυελογενούς Λευχαιμίας (ΟΜΛ), ενός καρκίνου του αίματος, για τον οποίο έχουν υπάρξει λίγες πρόοδοι έως τώρα. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα βλαστικά κύτταρα της ΟΜΛ εξαρτώνται από έναν μεταγραφικό παράγοντα (RUNX1), που μπορεί, πλέον, να αποτελέσει βασικό στόχο στους ασθενείς.
    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειρήνη Παπαπέτρου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Βιολογίας «Cell Reports», χρησιμοποίησαν αναπρογραμματισμένα πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα από ασθενή με ΟΜΛ για να αναδημιουργήσουν στο εργαστήριο τη βιολογία των βλαστοκυττάρων του συγκεκριμένου αιματολογικού καρκίνου. Έτσι, ανακάλυψαν για πρώτη φορά ότι τα βλαστικά κύτταρα της λευχαιμίας ΟΜΛ χάνουν τις λευχαιμικές ιδιότητές τους όταν ο μεταγραφικός παράγων RUNX1 απενεργοποιηθεί ή διαγραφεί. Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν και σε άλλους ασθενείς ότι τα κύτταρα της ΟΜΛ εξαρτώνται άμεσα από το RUNX1 για την καρκινική δράση τους.
    Η ΟΜΛ είναι ένας καρκίνος του αίματος και του μυελού των οστών, μία από τις συχνότερες λευχαιμίες στους ενηλίκους. Μολονότι αρκετά νέα φάρμακα έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια, μέχρι σήμερα έχουν αποτύχει να μεταβάλουν σημαντικά την έκβαση της νόσου ή την επιβίωση των ασθενών.
    «Αναπτύξαμε ένα νέο μοντέλο βλαστικών κυττάρων λευχαιμίας ΟΜΛ, το οποίο μας επέτρεψε να μελετήσουμε αυτά τα κύτταρα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από κάθε άλλη φορά πριν, οδηγώντας στο απρόσμενο εύρημα της ειδικής εξάρτησης των λευχαιμικών βλαστικών κυττάρων από τον παράγοντα μεταγραφής RUNX1. Ερευνώντας περαιτέρω, βρήκαμε προηγούμενες μελέτες που δείχνουν ότι η έκφραση του RUNX1 είναι ένας δείκτης κακής πρόγνωσης για τους ασθενείς με Οξεία Μυελογενή Λευχαιμία. Το έργο μας μπορεί τώρα να προσφέρει μία εξήγηση γι’ αυτό, δηλαδή ότι χρειάζεται το RUNX1 για να διατηρηθούν τα λευχαιμικά βλαστικά κύτταρα και συνεπώς να εξαπλωθεί η λευχαιμία», δήλωσε η δρ. Παπαπέτρου.
    Η έρευνα έφερε στο φως, επίσης, ορισμένα ενδιαφέροντα γονίδια, που φαίνονται να παίζουν ρόλο στην επίδραση που έχει το RUNX1 στα λευχαιμικά βλαστοκύτταρα. Πιο ενδιαφέρον από αυτά τα γονίδια είναι το TSPAN 18, το οποίο, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, μπορεί να αποδειχθεί ακόμη πιο ελκυστικός θεραπευτικός στόχος και από το ίδιο το RUNX1, καθώς ως πρωτεΐνη της επιφάνειας των κυττάρων είναι δυνατό να αποτελέσει στόχο κάποιου αντισώματος. Αυτό το γονίδιο, καθώς και άλλα που σχετίζονται με το RUNX1, θα αποτελέσουν αντικείμενο περαιτέρω έρευνας από το εργαστήριο που διευθύνει η κ. Παπαπέτρου, το οποίο ειδικεύεται στη μελέτη των αιματολογικών διαταραχών, ιδίως τις κακοήθειες του μυελού των οστών, μέσω βλαστικών κυττάρων.
    Η μελέτη των λευχαιμικών βλαστοκυττάρων έχει ευρύτερες επιπτώσεις. «Δείξαμε ότι δεν μπορεί κανείς να επιδράσει σημαντικά στη λευχαιμία, χωρίς να ασχοληθεί με τα λευχαιμικά βλαστικά κύτταρα», ανέφερε η κ. Παπαπέτρου. «Είναι αδύνατο να πει κανείς σε αυτό το πρώιμο στάδιο πότε ή εάν το έργο μας θα οδηγήσει σε σημαντικές βελτιώσεις ή πιθανώς σε θεραπεία της ΟΜΛ, αλλά τα αποτελέσματα έως τώρα είναι πολύ υποσχόμενα και δείχνουν το τρομερό δυναμικό σε αυτό το πεδίο», πρόσθεσε.
    Η κ. Παπαπέτρου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου πήρε και το διδακτορικό της, ενώ έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στο αντικαρκινικό κέντρο Memorial Sloan-Ketering της Νέας Υόρκης. Σήμερα εργάζεται και διδάσκει στην Ιατρική Σχολή και στο νοσοκομείο Mount Sinai, ενώ το εργαστήριό της ανέπτυξε τα πρώτα μοντέλα πολυδύναμων βλαστικών κυττάρων των Μυελοδυσπλαστικών Συνδρόμων και της ΟΜΛ.
    ΠΗΓΗ: https://www.ekirikas.com/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Kριτική στον κομμουνιστή υπουργό του Κούλη Τάκη Θεοδωρικάκο από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος.
    Έντονη κριτική από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) δέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος εξαιτίας δήλωσής του, προφανώς ατυχούς, η οποία όμως μπορεί να ερμηνευτεί ως υπονομευτική στη θρησκευτική ελευθερία που επικρατεί στη χώρα μας, ακόμα ίσως και υπέρ ενός σεκταριστικού διαχωρισμού των Ελλήνων πολιτών.
    Στην Ελλάδα η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η επικρατούσα θρησκεία (όχι η επίσημη), ωστόσο, πάρα πολλοί Έλληνες πολίτες, αδιαμφισβήτητης ελληνικότητας, είναι Ρωμαιοκαθολικοί, Διαμαρτυρόμενοι, Εβραίοι, Μουσουλμάνοι και βεβαίως Έλληνες Εθνικοί.
    Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος στην ανακοίνωσή του, που ακολουθεί, είναι σαφές ότι διαμαρτύρεται όχι μόνο για λογαριασμό των Ελλήνων Εβραίων αλλά και για κάθε Έλληνα άλλου θρησκεύματος.
    «Διαβάσαμε με προσοχή τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκου κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, αλλά είναι άξια απορίας η αναφορά του ότι «έτσι όλοι οι Έλληνες πιστοί στη θρησκεία μας καταφέραμε να τα βγάλουμε πέρα σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση».
    »Δηλαδή, οι Έλληνες πιστοί σε άλλη θρησκεία δεν συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας που έπληξε τη χώρα μας και τον κόσμο όλο;
    »Ή μήπως, για τον κύριο Υπουργό, οι πιστοί άλλου θρησκεύματος δεν είναι και τόσο «Έλληνες», όσο οι συμπολίτες μας Χριστιανοί Ορθόδοξοι;
    »Πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι Έλληνες, πιστοί όλων των θρησκειών συνέβαλαν -με τη στάση και τις πρωτοβουλίες τους- στον κοινό αγώνα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, θεωρούμε ότι η σχετική δήλωση του κ. Υπουργού προκαλεί διαχωρισμούς και αποκλεισμούς που δεν συνάδουν με το πνεύμα αρμονικής συνύπαρξης και αλληλοσεβασμού μεταξύ των θρησκευτικών ομάδων της ελληνικής κοινωνίας.
    »Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Θεοδωρικάκος θα προβεί στις απαραίτητες διευκρινίσεις.
    »Ενημερώνουμε τον κ. Υπουργό ότι το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και οι Ισραηλιτικές Κοινότητες της χώρας ήταν τα πρώτα θεσμικά όργανα Θρησκευτικού σκοπού που από τις 27 Φεβρουαρίου 2020 αποφάσισαν το ερμητικό κλείσιμο όλων ανεξαιρέτως των χώρων λατρείας για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ιερουργών, καθώς και την αναστολή όλων των θρησκευτικών ή πολιτιστικών εκδηλώσεων, αποτρέποντας έτσι κάθε είδους συνάθροιση που θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας και τηρούν απαρέγκλιτα και αδιαπραγμάτευτα τις οδηγίες της κυβέρνησης και της επιτροπής επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας.
    »Αθήνα, 4 Ιουνίου 2020
    »Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος».
    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΙΣΕ
    «Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ικανοποίησή του για τις διευκρινιστικές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος μετά από επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, τον διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση «διαχωρισμού ή αποκλεισμού» των πιστών άλλων θρησκειών από την εθνική προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας που έπληξε τη χώρα μας και ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες μετέχουν αυτής της προσπάθειας ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκείας.
    »Αθήνα, 5 Ιουνίου 2020
    »Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προειδοποίηση στον Κούλη από τον Αθανάσιο Δρούγο:
    «Εκτιμώ ότι βρισκόμαστε μπροστά σ ένα πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο τουρκικό χτύπημα, που θα συνδυαστεί και με πρόκληση βίας στο εσωτερικό της χώρας. Στόχος είναι ο κατακερματισμός των Ελληνικών δυνάμεων και η ταυτόχρονη απασχόληση των σε πολλά σημεία γεγονός που θα επιφέρει γρήγορη κόπωση και το έργο της Άγκυρας θα γίνει ευκολότερο.
    Μια πολλαπλή πρόκληση σε Έβρο νησιά και Αν. Μεσόγειο ίσως να μη μπορεί να καταστεί διαχειρίσιμη για εμάς και σ αυτο ποντάρει η Άγκυρα.
    Τα γεγονότα του Μαρτίου ίσως να ήταν απλά η πρόβα τζενεράλε.
    Απαιτείται προσοχή και επαγρύπνηση και ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από την Τουρκία έστω και την ύστατη αυτή στιγμή».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί τις πρόσφατες διαμαρτυρίες και ταραχές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
    Σύμφωνα με το Anti-Defamation League, «η επιθετική γλώσσα προς τον Soros έχει εκραγεί στα κοινωνικά μέσα» αυτή την εβδομάδα. Τα αρνητικά tweets για τον δισεκατομμυριούχο Εβραίο φιλάνθρωπο αυξήθηκαν από 20.000 την ημέρα στις 26 Μαΐου σε 500.000 την ημέρα στις 30 Μαΐου.
    Οι δημοσιεύσεις, σύμφωνα με το ADL, ισχυρίζονται κυρίως (χωρίς αποδεικτικά στοιχεία) ότι ο Soros χρηματοδοτεί ταραχές σε ολόκληρη τη χώρα και ότι στηρίζει την Antifa, τους οποίους ο Πρόεδρος Donald Trump κατηγόρησε για τη βία.
    Το ADL λέει ότι οι θεωρίες κατά του Soros «μπορούν να χρησιμεύσουν ως πύλη για την αντισημιτική υποκουλτούρα που κατηγορεί τους Εβραίους για τις ταραχές».
    Τα άτομα που δημοσιεύουν για τον Soros είναι και εξέχοντες υποστηρικτές του Τραμπ όπως η ειδικός του Twitter Candace Owens και ο ηθοποιός Τζέιμς Γουντς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η Τουρκία θα εκτοξεύσει δικό της κατασκοπευτικό δορυφόρο - Θα ελέγχει τα πάντα σε Ελλάδα και Μεσόγειο.
    Η Τουρκία κατάφερε να παράξει τον δικό της δορυφόρο τον οποίο θα στείλει στο διάστημα του χρόνου.
    Το πρακτορείο Anadolu επιβεβαίωσε την Πέμπτη το απόγευμα ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ επέβλεψε την εγκατάσταση του τελευταίου τμήματος του δορυφόρου, ο οποίος ονομάζεται «Imja», στην έδρα του Τουρκικού Ιδρύματος Τεχνολογικών Επιστημών στην Άγκυρα.
    Η δημοσίευση ανέφερε ότι μετά την πραγματοποίηση των απαραίτητων δοκιμών, οι τουρκικές αρχές θα μεταβούν στο τελευταίο στάδιο παραγωγής του δορυφόρου, ο οποίος είναι καθαρά εγχώριας παραγωγής, με τους κατασκευαστές του να καταφέρνουν να ολοκληρώσουν το μοντέλο της δομικής θερμικής απόδοσης.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία σχεδιάζει να εκτοξεύσει τον εγχώριο δορυφόρο, ο οποίος χαρακτηρίζεται από υψηλή ακρίβεια παρακολούθησης, στο διάστημα, το επόμενο έτος.
    Ο δορυφόρος θα καλύψει τις ανάγκες της Τουρκίας για πολιτικές και στρατιωτικές εικόνες υψηλής ανάλυσης, στις οποίες «ανάγκες» περιλαμβάνεται φυσικά και η παρακολούθηση ελληνικών βάσεων και οπλικών συστημάτων.
    Αξιωματούχοι του Ινστιτούτου Διαστημικής Έρευνας του Τουρκικού Ιδρύματος Τεχνολογικών Επιστημών παρείχαν στους υπουργούς πληροφορίες για το δορυφόρο και άλλα έργα που σχετίζονται με το διάστημα, τονίζοντας ότι το ίδρυμα καταβάλλει διπλές προσπάθειες για να καλύψει τις ανάγκες του τουρκικού Στρατού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ραχήλ Μακρή: “Ο Τζορτζ Φλόιντ έπαιζε σε ταινίες πορνό και πέθανε από κορωνοϊό”.
    «Τελικά πέθανε από κορονοιό όχι από ασφυξία όπως λένε τα ΜΜΕ;», έγραψε μεταξύ άλλων στα social media η πρώην βουλευτής η οποία δηλώνει οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ.
    Η Ραχήλ Μακρή αναφέρει:
    «Το cbs λέει ότι γνωρίζονταν με τον αστυνομικό και ότι δούλευαν στο ίδιο club. Όπου γράφουν το όνομά του σε πορνό σβήνουν τα πάντα. Αλλά η εταιρία πορνό που έχει τα δικαιώματα δεν το έχει σβήσει και γυρίζει παντού. Το βίντεο πορνό εννοώ», αναφέρει σε άλλη ανάρτησή της.
    Απαντώντας σε σχόλιο κάτω από την ανάρτησή της γράφει: «Δεν είναι φήμες υπάρχουν οι τσόντες. Πορνό, ναρκωτικά, εκβιασμοί, συλλήψεις για εφόδους σε σπίτια. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του για την θυσία της ΝΤΠ. Κρίμα στον άνθρωπο. Καλό παλικάρι».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η Αθήνα επικοινωνεί με τη Ρωσία δια της πρεσβευτού στη Μόσχα - Δεν τολμούν να σηκώσουν το τηλέφωνο Μητσοτάκης & Δένδιας. Ο Κούλης έμαθε μία φράση στην αμερική και την πιπιλίζει συνέχεια: "είμαστε με την σωστή πλευρά της ιστορίας".
    Η Αθήνα πλέον χρησιμοποιεί την πρεσβεία στη Μόσχα(!) για να μιλήσει με την Ρωσία για μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως η Λιβύη, καθώς κανένα υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος (ακόμα και ο πρωθυπουργός) δεν τολμάει να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία με τη ρωσική πλευρά.
    Με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 5 Ιουνίου τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Βερσίνιν, και της... πρέσβειρας της Ελλάδας στη Μόσχα, Κατερίνας Νασίκα.
    Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα για τη διευθέτηση των συγκρούσεων στην περιοχή της Μεσογείου που βρίσκονται υπό εξέταση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
    Στην ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη και επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα πολιτικής διευθέτησης στη χώρα υπό την αιγίδα του ΟΓΗΕ, στην οποία θα μπορούσαν να έχουν χρήσιμη συμβολή τα ενδιαφερόμενα κράτη και οι περιφερειακές ενώσεις τους, συμπεριλαμβανομένου του Αραβικού Συνδέσμου και της Αφρικανικής Ένωσης.
    Συζητήθηκαν, επίσης, τα προβλήματα συντονισμού στις προσπάθειες για την υποστήριξη των αποφάσεων της Διεθνούς Διάσκεψης για τη Λιβύη που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου.
    Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ακόμη επισημάνθηκε η ανάγκη της επίλυσης του ζητήματος του διορισμού νέου ειδικού εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη, ώστε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες διαμεσολάβησης.
    Τέλος, συζητήθηκαν οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας με σκοπό την ταχεία επανέναρξη των διαπραγματεύσεων Ισραηλινών-Παλαιστινίων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης ειρηνευτικής συμφωνίας βασισμένης στο αναγνωρισμένο διεθνές νομικό πλαίσιο.
    Μετά την ολική ψύχρανση των σχέσεων Αθήνας-Μόσχας το 2018 και την πλήρη πρόσδεση στο άρμα των ΗΠΑ, παρ'όλο που αυτές αρνούνται να προσφέρουν εγγυήσεις ασφαλείας, η οποιαδήποτε επικοινωνία για ουσιαστικά ζητήματα με τη Μόσχα, ακόμα κι όταν συγκλίνουν τα συμφέροντα όπως στη Λιβύη, απαγορεύεται «δια ροπάλου» για τα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Διαβάζουμε στο antinews που στηρίζει Αντώνη Σαμαρά!

    Έχουμε επανειλημμένα επικαλεστεί την γνωστή ρήση… ότι στην πολιτική ισχύει το αντίστροφο από αυτό που φαίνεται.

    Κάτι που ισχύει στο ακέραιο όσον αφορά τα τερτίπια του Μητσοτάκη σχετικά με τις πρόωρες εκλογές.

    Μην αυταπατάστε, όσο διαψεύδει ότι δεν προτίθεται να τις προκηρύξει καθώς είναι υπεύθυνος ηγέτης κι όχι αριβίστας, τόσο πιο κοντά έρχονται οι κάλπες.

    Άλλωστε, τα προεκλογικά σενάρια είχαν πρωτοδεί -εν μέσω καραντίνας- το φως της δημοσιότητας από φιλοκυβερνητικά μέσα. Που σημαίνει ότι η διαρροή έγινε σκόπιμα από το Μαξίμου προς δημιουργία του απαραίτητου κλίματος για να μην πληγεί η fake υπευθυνότητα του Μητσοτάκη.

    Μην εθελοτυφλείτε, πίσω από το προσωπείο του ευσυνείδητου πολιτικού κρύβεται ένας τακτικιστής τυχοδιώκτης.

    Ο οποίος προσκυνάει νυχθημερόν τον κορονοϊό για την ανέλπιστη χείρα βοηθείας που του δίνει προς υλοποίηση της εθνομηδενιστικής του πολιτικής.

    Ήτοι, τις πρόωρες κάλπες για να εξοντώσει την απλή αναλογική και να κοντύνει τους πολιτικούς του αντιπάλους, ώστε να αγοράσει τον αναγκαίο χρόνο μπας και καταφέρει να επιστρέψει η Ελλάδα σε καθεστώς μικρής οθωμανικής επαρχίας με αυτόν δερβέναγα.

    Και παρά την επίπλαστη πραγματικότητα που μας σερβίρει, ο νοσηρός του σχεδιασμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

    Τώρα αν θα προηγηθεί ανασχηματισμός πριν την προκήρυξη των εκλογών, θα φανεί λίαν συντόμως.

    Πάντως, προ διμήνου είχαμε αποκαλύψει ότι… στο μυαλό του Μητσοτάκη κυριαρχεί αυτή η σκέψη.

    Κι αν κρίνουμε από τα στημένα ρεπορτάζ των κυβερνητικών παπαγάλων, τα οποία προαναγγέλλουν τον ανασχηματισμό διαβεβαιώνοντας την ίδια στιγμή ότι οι πρωθυπουργικές σκέψεις για εκλογές αποτελούν παρελθόν, το παραβάν πλησιάζει.

    Με τον ανασχηματισμό να φανερώνει την… dream team που θα μας οδηγήσει στην μητσοτακική δυστοπία, την οποία ο Κυριάκος βαυκαλίζεται ότι θα εγκρίνει ο λαός διά της ψήφου του τον Σεπτέμβριο.

    Ίσως δε, να υπάρξει στο ενδιάμεσο κι ακόμη ένα στημένο θερμό επεισόδιο -προεκλογικό δωράκι του Ταγίπ- για να φυσήξει ούριος άνεμος στα πανιά του… νέου Μωυσή.

    Μην φάτε… νεοφιλελεύθερα αδέρφια έχουμε γλαρόσουπα το βράδυ…

    Το έχουμε γράψει πολλάκις, τα θαύματα συμβαίνουν μια φορά.

    Δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση οι κοψοχέρηδες του Ιουλίου να σας ξαναεμπιστευτούν μετά τις μετεκλογικές κωλοτούμπες όσες στημένες δημοσκοπήσεις κι αν κάνετε.

    Και το μαύρισμα που σας ετοιμάζουν θα γίνει κατράμι, διότι πλέον έχουν και συμμάχους.

    Αυτούς που πτωχεύσατε με το αχρείαστο lockdown που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν βάζατε σε καραντίνα μόνο τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

    Δεν το κάνατε όμως για να εκμεταλλευτείτε τον ιό μπας και παραμείνετε κολλημένοι εσαεί στις καρέκλες της εξουσίας.

    Συριζαίοι με γραβάτες δηλαδή και έτερον ουδέν.

    Εντούτοις, καλύτερα να αναθεωρήσετε, να εγκαταλείψετε τους τακτικισμούς και να… σοβαρευτείτε μπας και δεν καταντήσετε τη Νέα Δημοκρατία ΠΑΣΟΚ.

    Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να διαλύσετε ένα κόμμα του οποίου οι ηγέτες κράτησαν την Ελλάδα όρθια.

    Ναι, σωστά διαβάζετε. Η συνέχεια της πολιτικής του Τσίπρα οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία στην αφάνεια.

    Εκτός κι αν νομίζετε ότι οι νεόπτωχοι Έλληνες ένεκα κορονοϊού παρέα με τους ήδη πτωχευμένους λόγω της δεκαετούς κρίσης θα βάλουν πλάτη για το πέμπτο μνημόνιο και τις μπίζνες με την Μέρκελ και τους εγχώριους διαπλεκόμενους με συγγενείς στο Μαξίμου.

    Εκτός κι αν νομίζετε ότι οι Έλληνες θα συναινέσουν στην ισλαμοποίηση της πατρίδας τους.

    Εκτός κι αν νομίζετε ότι οι Έλληνες θα ξεπουλήσουν τα εδάφη τους για λίγα αργύρια που θα αποφέρει η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου η οποία… έρχεται μέσω της συνθηκολόγησης στο Ιόνιο.

    Εκτός κι αν νομίζετε ότι οι πένητες Έλληνες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα θα επικροτήσουν τα εκατομμύρια που μοιράζετε στους κονδυλοφόρους για να σας λιβανίζουν και τους διορισμούς σκιτζήδων που βαφτίσατε άριστους για να φτιάξετε κομματικό στρατό.

    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...